Jump to content
Sign in to follow this  
Den andra pseudodym

Messi vs. Ronaldo

Recommended Posts

Tohon aiempaan Messi-Ronaldo -väittelyssä postattuun viestiin siitä, että Ronaldo ei ole loistanut isoissa matseissa mutta Messi on, haluaisin laittaa pikku pointin.

 

Ronaldo ei päässyt viime kaudella kuin kahteen isoon matsiin. Nämä olivat El Classicot. Ensimmäisessä mies taisi olla muutama peli sitten palannut loukkaantumisesta, eikä sujunut. Messi oli kanssa täysin pimeänä koko matsin ja Ronaldon tavoin hukkasi yhden avopaikan.

 

Toisessa pelissä Ronaldo piti yksin pystyssä Realin hyökkäyspeliä ja sai aikaan pari vaarallista tilannetta, joista ei uponnut. Messin Barcelona oli koko pelin läpi täysin suvereeni, mutta Messi ei tuota matsia Barcalle ratkaissut, vaan Xavi, joka pelasi "Kirpun" kolmesti viiden tähden maalipaikkaan ja vain kerran upposi. Tuo maali jäi Barcelonan voittomaaliksi kyseisessä El Classicossa.

 

Sitten mennään kauemmaksi ajassa taaksepäin. Ronaldon Manu-aikaan:

 

Rooman Stadio Olimpico 27.5.2009

60 000 kuningaslajin ystävää on saapunut Roomaan todistamaan vuosisadan futismatsia, unelmafinaalia Barcelonan ja Manchester Unitedin välillä, kaksintaistelua maailman kahden parhaan pelaajan, Messin ja Ronaldon, välillä.

 

Ensimmäiset kymmenen minuuttia: Manun vahva alku ja Barca on jo alussa jäämässä jalkoihin. Ronaldo on täydessä hurmoksessa ja lakaisee koko Barcan linjalla lattiaa. Yhtäkkiä pelissä tapahtuu käänne, kun Samuel Eto'o upottaa pallon Manun maaliin Andres Iniestan syötöstä.

 

Loput kahdeksankymmentä minuuttia: Barcan keskikentän ylivoimainen dominointi ja Manu on täysin jäässä. Messi on täydessä hurmoksessa ja lakaisee koko Manun linjalla lattiaa. Ronaldo yrittää yksin taistella hyökkäyspäässä Barcan neljän puolustajaa vastaan, mikä ei auta ja lopulta jätkä kuumuu. 70. minuutilla Messi antaa Manulle sen lopullisen tappoiskun.

 

Lopputulos: Barca vie UCL-kannun suvereenilla esityksellä ja kaikki hypettävät Messiä, vaikka todellisuudessa naruista on koko pelin läpi kiskonut Xavi-Iniesta -duo.

 

Ennen finaalia: Manu pelaa näitä isoja pelejä Portoa ja Arsenalia vastaan. Ensiksi Ronaldo ampuu komealla kaukovedollaan Porton ulos UCL:stä ennen kuin pyörittelee Arsenalin kumoon muun Manun tuella iskien kaksi maalia.

 

Muuta mainittavaa tästä keväästä: Ronaldon maalien ansiosta Manu voittaa valjumestaruuden ennen Liverpoolia. Fantastisten joukkuekaverien (Giggs, Rooney, Tevez, Park) tuki toki huomioitavaa.

 

Kauemmaksi ajassa:

 

Kevät 2008

Manu on täysin suvereeni. Ronaldo on joukkuekaverien tuella iskenyt 42 maalia yhteen kauteen. Suurissa peleissä Ronaldo on iskenyt maalit mm. liigamatseissa Liverpoolia ja Arsenalia vastaan sekä UCL:ssä Lyonia ja Romaa vastaan. Välierässä Barcelonaa vastaan Ronaldo pelaa pariinkin otteeseen joukkuekaverin maalipaikalle.

 

Lopulta tulee finaali Luzhnikilla ja heti ensimmäisellä puoliajalla Ronaldo iskee ottelussa Manun ainoan maalin ottelussa, luo Tevezille ainakin yhden kullanarvoisen maalipaikan ja pyörittelee Chelsean oikean laidan osastoa, Cole-Ballack-Essien, oman makunsa mukaan. Mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä vahvemmaksi Chelsean pyöritys kasvaa ja sitä enemmän Ronaldo katoaa ottelun kulusta, kunnes lopulta missaa pilkkukisassa rankkarin, joka varmasti on eniten kaikille jäänyt mieleen tuosta ottelusta.

 

***

Sitten Messiä...

 

Kapkaupungin Green Point 3.7.2010

Argentiina kärsii vuosisadan rökäletappion Saksalle. Messin odotetaan pelastavan maansa kovassa paikassa, mutta tämä sammuu kokonaan kuvasta pois, kuten Ronaldo sammui Roomassa reilu vuosi takaperin. Tässäkin tapauksessa joukkuekaverit olivat tuuliajolla ja Messi joutui yksin painamaan duunia. Vertailuna sanoisin, että Ronaldon peliesitys Espanjaa vastaan oli aivan yhtä heikko, kun muu joukkue sammui ja mies joutui yksin taistelemaan koko Espanjan puolustusta vastaan.

 

MM-kisojen jälkeen Messi nostettiin kisojen kymmenen parhaan pelurin kastii ja Ronaldo tuomittiin flopiksi. WTF?

 

Muuta lisättävää: Voi kuinka ihanaa olisikaan ollut, jos Maradona olisi jollain ihmeellä vienyt Argentiinan Saksan, Espanjan ja Hollannin ylitse maailmanmestaruuteen. Vuosikymmenten hypetys siitä, kuinka "kaikkein aikojen suurin jalkapalloilija" Lionel Messi yksin johdatti Argentiinan MM-kultaan Etelä-Afrikassa.

 

Taaemmaksi ajassa...

 

Kevät 2010, UCL-semifinaalit Barcan ja Interin välillä

Messi ja koko Barcelona on maailman huipulla ja joukkueen odotetaan etenevän käden käänteessä Interin yli finaaliin ja nappaavan ensimmäisenä joukkueena UCL:n kaksoismestaruuden. Mutta miten käykään...?

 

Interin laatuluokan puolustus pimentää ensimmäisenä maailmassa Barcan hyökkäyspelin ja Xavin sun muiden taiturien pimetessä pimenee myös Messi.

 

***

Lopputulos: Jalkapallo on joukkuelaji ja hieno sellainen. Supertähdet sen sijaan ovat median jauhamaa paskaa, eikä niitä todellisuudessa ole. Messi ja Ronaldo ovat vain äärimmäisen kyvykkäitä pelaajia, mutteivat hekään voisi millää koskaan yksin voittaa tässä lajissa yhtään mitään. He voivat vain olla, kuten ovat tähänkin mennessä olleet, kasvot tälle menestykselle. Golfkentille tai vaikka pujottelurinteeseen voisi kaverit heittää, jos edes sellaista kuvittelevat. Todellisuudessa Pelen ja Maradonankin niittäessä kunniaa vuorollaan Meksikossa siellä oli varmasti takana maidensa mahtava joukkuepeli. Myös Espanjan ja Italian MM-kullat kuten Barcelonan triplakausikin voidaan lukea ja luetaankin yleensä mahtavan ja särkymättömän joukkuepelin piikkiin. Paras esimerkki on Italia, jonka riveistä ei löytynyt ainottakaan maailman top10-pelaajiin yleisesti luettua kaveria.

 

Messi-Ronaldo -väittelyyn voin vain todeta, että Ronaldolla on näissä "keskinäisissä kaksintaistoissa" käynyt se huono säkä, että on aina joutunut selvästi huonomman joukkueen puolelle. Ensi viikolla, kun Barcelona ja Real Madrid kohtaavat jälleen, on vuorossa uusi kaksintaisto. Nyt Real Madrid on aivan eri joukkue kuin viime keväänä, kun heillä on lähes Xavin tasoinen pelinpyörittäjä kehissä ja pelaaminen on muuttunut hyvin organisoiduksi vastaiskupelaamiseksi. Nyt voidaan odottaa, että täysivireinen Ronaldo oman tilaisuuden tullen lyö omat mausteensa arkkuun suuressa "maailman kahden parhaan pelaajan" välisessä kaksintaistossa. Jos näiden kahden pelaajan taitoja verrataan, niin sehän on erittäin tasainen paketti. Kummankin fysiikka, tekniikka ja juoksuvoima ovat pelottavan vaarallisia, eikä oikein tässä vertailussa päästä kunnolliseen lopputulokseen. Esitykset kentällä ratkaisevat.

 

Btw. Jos minulta kysyttäisiin maailman parasta pelaajaa (jota ei muuten pysty koskaan arvioimaan kunnolla), en sanoisin Messiä enkä Ronaldoa, van toteaisin kylmän viileästi Xavi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohon Ronaldo-Messi -asiaan syvemmin vihkiytyvät voivat seurata tuota Goalin viikottaista vertailua, jossa käydään suorituksia head-to-head -tyyliin vähän tarkemmin läpi pelistä toiseen. Samalla avautuvat myös nämä muut pelilliset yksityiskohdat pelkkien maalien lisäksi, jotka antavat vähän lisää perspektiiviä.

 

JohnTerry#26:n tekstissä oli toki hyvää asiaa, mutta se on selvä, että kaivamalla noita heikompia pelejä löytää molemmille ja jos isoihin peleihin pääsee vähemmän usein, niin varmaankin epäonnistumisen riski laskee jo siinä. Ronaldo joukkueineen ei ole ikinä joutunut esimerkiksi purkamaan viime kevään Interin kaltaista puolustusmuuria, joka mm. erottaa yksittäiset asetelmat lähtökohtaisesti toisistaan. Maanantaina on ainakin ns. iso peli luvassa ja silloin on ehkä se paras tilanne päästä nahistelemaan miesten paremmuudesta. Niistä koitoksista Ronaldon näytöt ovat vain toistaiseksi aika vähissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maanantaina on ainakin ns. iso peli luvassa ja silloin on ehkä se paras tilanne päästä nahistelemaan miesten paremmuudesta. Niistä koitoksista Ronaldon näytöt ovat vain toistaiseksi aika vähissä.

Jos Madrid - Barca pelejä tarkotat niin taitaa Ronaldolla olla 2 peliä alla, josta keväisen ainakin muistaakseni pelasi ihan hyvin. Barca vaan joukkueena oli paljon Madridia parempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos Madrid - Barca pelejä tarkotat niin taitaa Ronaldolla olla 2 peliä alla, josta keväisen ainakin muistaakseni pelasi ihan hyvin. Barca vaan joukkueena oli paljon Madridia parempi.

Isoiksi koitoksiksi voitanee lukea myös UCL finaali Manu-Barca. Jossa alun rynnistyksen jälkeen Ronaldo keskittyi enemmän pelkkään raivoamiseen. Clasicoista muistan sellaisen tilaston, missä kerrottiin, että Ronaldo ja Pique olivat se parivaljakko joilla oli eniten kaksinkamppailuja. Pique vei selvästi tilastot omiin nimiinsä. Ronaldolla myös Clasicoissa hyviä paikkoja, mutta kun pallo ei mene Barcan maaliin, niin se ei vain mene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos Madrid - Barca pelejä tarkotat niin taitaa Ronaldolla olla 2 peliä alla, josta keväisen ainakin muistaakseni pelasi ihan hyvin. Barca vaan joukkueena oli paljon Madridia parempi.

Oikein osuvaa tulitukea Henry #14:lta ja juuri tämä oli pointti, mutta lisään sen verran, että jos juuri tuota viimeisintä El Clasicoa tarkastellaan, niin molemmilla oli ottelussa omat paikkansa ja näistä pallon maaliin asti saanut on ainakin minun kirjoissani onnistunut selvästi paremmin. Ja jos meinaatte ihan aidosti pelata tuota "Messi tekee maaleja, koska sillä on paremmat joukkuekaverit" -korttia, niin suosittelen pientä itsetutkiskelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika naurettavaa väittää että Messillä olisi jotenkin merkittävästi paremmat joukkuekaverit, kun Realilta löytyy Kaka, Özil, Alonso, di Maria ja Higuain muutamia mainitakseni. Eiköhän se suurin ero tule siinä että Barca pelaa joukkueena ja Real yksilöinä.

 

Tuota Goalin vertailua tutkin ja pakko senkin pohjalta vetää johtopäätös että Messi on ollut parempi. Hobitilla 200 minuuttia vähemmän peliaikaa kuin Prinsessalla ja kuitenkin maaleja käytännössä yhtä paljon. Lisäksi Ronaldon 14 maalista 4 tullut pilkulta. Laukauksia Ronaldolla on tuplasti enemmän, kuitenkin maalia kohti osuneet ovat käytännössä tasan. Syötöistä en sano mitään koska siihen Real-fanit tulevat itkemään "Barcan peli onkin sellaista vitun tylsää neppailua"

 

Sitten nämä Ronaldon kitinät ja "kuolevat joutsenet" ovat aivan oma lukunsa. Myönnän että Messikin menee maahan kohtuu helposti ajoittain, mutta ei jää sinne minuutiksi pyörimään ja itkemään vastustajalle lappua. Ja milloin ootte viimeks nähny Messin sukeltavan rankkarialueella? Ronaldolla nuo kuuluvat normaaleihin pelirutiineihin.

 

Ja heitetään vielä pieni lisä tuohon JohnTerryn analyysiin: Messi pelaa maajoukkueessa aivan erilaisessa roolissa kuin Barcassa. Argentiinan peleissä maalinteosta vastaavat Tevez, Higuain ynnä muuta hyökkääjät, joiden tason pitäisi riittää tarvittavien maalien tekoon, Messin keskittyessä luomaan peliä puolesta kentästä ylöspäin. Barcelonassa Messi saa rauhassa keskittyä viimeiseen 25-30 metriin hyökkäyspäässä, kun pelinrakentelusta vastaa muut kaverit. Tämän takia onkin naurettavaa odottaa Leolta samoja maalimääriä maajoukkueessa, kuin seurajoukkueessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika naurettavaa väittää että Messillä olisi jotenkin merkittävästi paremmat joukkuekaverit, kun Realilta löytyy Kaka, Özil, Alonso, di Maria ja Higuain muutamia mainitakseni. Eiköhän se suurin ero tule siinä että Barca pelaa joukkueena ja Real yksilöinä.

 

Tuota Goalin vertailua tutkin ja pakko senkin pohjalta vetää johtopäätös että Messi on ollut parempi. Hobitilla 200 minuuttia vähemmän peliaikaa kuin Prinsessalla ja kuitenkin maaleja käytännössä yhtä paljon. Lisäksi Ronaldon 14 maalista 4 tullut pilkulta. Laukauksia Ronaldolla on tuplasti enemmän, kuitenkin maalia kohti osuneet ovat käytännössä tasan. Syötöistä en sano mitään koska siihen Real-fanit tulevat itkemään "Barcan peli onkin sellaista vitun tylsää neppailua"

 

Sitten nämä Ronaldon kitinät ja "kuolevat joutsenet" ovat aivan oma lukunsa. Myönnän että Messikin menee maahan kohtuu helposti ajoittain, mutta ei jää sinne minuutiksi pyörimään ja itkemään vastustajalle lappua. Ja milloin ootte viimeks nähny Messin sukeltavan rankkarialueella? Ronaldolla nuo kuuluvat normaaleihin pelirutiineihin.

 

Ja heitetään vielä pieni lisä tuohon JohnTerryn analyysiin: Messi pelaa maajoukkueessa aivan erilaisessa roolissa kuin Barcassa. Argentiinan peleissä maalinteosta vastaavat Tevez, Higuain ynnä muuta hyökkääjät, joiden taso pitäisi riittää tarvittavien maalien tekoon, Messin keskittyessä luomaan peliä puolesta kentästä ylöspäin. Barcelonassa Messi saa rauhassa keskittyä viimeiseen 25-30 metriin hyökkäyspäässä, kun pelinrakentelusta vastaa muut kaverit. Tämän takia onkin naurettavaa odottaa Leolta samoja maalimääriä maajoukkueessa, kuin seurajoukkueessa.

Tämä pitkälti summasi myös omia mielipiteitä. Suurinpiirtein samanlaista tekstiä postasin Fäffäffälle ja tuloksena neljä päivää bänniä. :rolleyes_ani: Tuosta bannaaminen oli ehkä hiukan yliampuvaa. Mielestäni hiukan subjektiivisissa, mutta faktoihin pohjautuvissa mielipiteissä ei ole mitään väärää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja heitetään vielä pieni lisä tuohon JohnTerryn analyysiin: Messi pelaa maajoukkueessa aivan erilaisessa roolissa kuin Barcassa. Argentiinan peleissä maalinteosta vastaavat Tevez, Higuain ynnä muuta hyökkääjät, joiden tason pitäisi riittää tarvittavien maalien tekoon, Messin keskittyessä luomaan peliä puolesta kentästä ylöspäin. Barcelonassa Messi saa rauhassa keskittyä viimeiseen 25-30 metriin hyökkäyspäässä, kun pelinrakentelusta vastaa muut kaverit. Tämän takia onkin naurettavaa odottaa Leolta samoja maalimääriä maajoukkueessa, kuin seurajoukkueessa.

Tuon olen aiemminkin myöntänyt, mutta pointtini olikin se, että Messi oli Saksan puolustusta vastaan aivan jäässä, kun koko muu joukkue kusi homman. Samoin Ronaldo oli UCL:ssä ja El Classicossa aivan jäässä, kun joukkuekaverit kusi.

 

Toisaalta Messi on hieman aikuistuneempi kun Ronaldo. Hän ei Saksaa vastaan kuumunut aikaansaamattomuuteensa. Tässä onkin yksi suuri ero palaajien välillä, ja kyllähän noiden Goalin tilastojen valossa Messi on ollut tänä syksynä Ronaldoa askeleen edellä.

 

Tuohon vastaväiteeseesi sille, että Messin joukkuekaverit olisivat parempia kuin Ronaldon, voisin vastata, että mainitsemasi Realin pelaajat ovat toki kovia, mutta kyllä Barcan Iniesta, Xavi, Villa ja Pedro ovat vielä kovempia. Özilillä on kaikki edellytykset nousta Xavin ja Iniestan tasoiseksi pelimieheksi, mutta on vielä toistaseksi enemmän tai vähemmän Maestroa ja Albiinoa jäljessä. Samoin Higuain Villaa. Di Maria ja Pedro nyt ovat melko fifty-fifty ja Alonso taitanee olla hieman Busquetsia kovempi pelimies.

 

Mutta tosiaan onhan se Messi hieman Ronaldoa kovempi kaveri pelikentällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää vääntöä

 

Ihmeellistä jos toisilta foorumeilta tällaisista väännöistä bannia tulee :rolleyes_ani: Nämähän on keskustelua parhaimmillaan!!

 

Oman lusikkani heittäisin soppaan toteamalla että Barcan ja Messin vahvuudet löytyvät maagisesta yhteispelaamisesta. Tämä yhteispeli on hioutunut viimeisten vuosien aikana paremmaksi ja paremmaksi. Ja toisinpäin käännettynä se yhteispeli tarvitsee myös maagiset yksilöt. Ja sitähän Messi on. Se nyt on ihan sama miten maagisen passin Xavi antaa jos siellä olisi vaikka Heskey (vaikkei se ole mahdollista :D) viimeistelemässä.

 

Real taas viime kaudella oli enemmän tai vähemmän joukko yksilöitä ilman pelitaktiikkaa. Tai niin ainakin välistä tuntui. Tänä vuonna tämä tulee muuttumaan ja jos "Special One" saa olla muutaman vuoden puikoissa niin varmasti Realinkin yhteispeli tulee paranemaan, vaikka tuskin se ihan samanlaista kuin Barcan peli koskaan tulee olemaan,sen verran erityylinen koutsi Jose on. Ja kun Realin nippu pelaa yhteen niin pelottavan porukka on kasassa. Ja tätä myötä varmasti Ronaldonkin otteet paranevat ja maaleja tulee varmasti jatkossakin.

 

Summa summarum, yksilöthän molemmilla joukkueilla ovat todella kovat, kirkkaimpina Ronaldo sekä Messi. Barcan yhteispeli vaan oli ainakin viime kaudella parempaa ja silloin nämä kirkkaimmat tähdetkin loistavat jatkuvasti, eivät turhaudu, vaan tietävät että ne paikat tulevat sieltä ja silloin heilahtaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henkilökohtaisesti sapettaa koko Ronaldo - Messi vääntö. Messillä on liimaa kengässä ja Ronaldolla hevosenpotku, mutta aivan kuten Terry sanoi, niin kyllä ne muut pelaajat tekevät näistä kahdesta hyviä.

 

Minusta Onuphriusin kommentti täsmentää asian. Argentiinalla oli ehkä vuosisadan maajoukkue näissä MM-kisoissa ja suurimmat tähdet olivat mitä parhaimmassa vireessä. Messillä oli rinnalla ja takana myös peliä rakentavia pelaajia ja puolustuspeliin hänen ei tarvinnut koskea tikullakaan. Täysin vapaassa roolissa. Tulos? Vähintäänkin keskinkertainen. Heikkoja vastustajia vastaan peli kulki, mutta kovempia vastaan Messi oli miltein täysin pimennossa ja siitä maalinteosta puhuttaessa, taisi Messiä hypettäneiltä juontajilta jäädä mainitsematta selostuksessaan, että MM-kisoissa Messi hukkasi paikkoja enemmän kuin Higuain ja jos Higuainia tuntee yhtään, niin se se vasta on jotain. Kun ei ollu Xavia ja Iniestaa ruokkimassa argentiinalaista, niin äkkiäpäs se Espanja nousi maailmanmestariksi ja Argentiina yhtä nimekkäällä miehistöllään jäi ulos 4 parhaan joukosta joutumatta kohtaamaan muita suurmaita kuin Saksan.

 

Kuten sanottu Messi ja Ronaldo ovat menestyksen ikoneita, jotka keräävät kunnian koko joukkueen tehdessä työt. Heille on suotu uransa alkuajoista lähtien sellainen miehistö ympärille, että vaikea siinä oikealla lahjakkuudella on epäonnistuakkaan. Ilman kunnollisia ruokkijoita olisi pelaajien ura voinut näyttää kummasti toiselta.

 

Kumpi sitten kavereista on parempi. Mene ja tiedä. Laitetaan viestiä Barcalle ja Realille, että pistävät kaverit pelaamaan täysin samaa paikkaa, täysin samassa roolissa loppukauden ja meillä ehkä saattaisi olla jotain materiaalia siitä kumpi on parempi. Nykyäänhän Messin rooli on selvästi näkyvämpi ja Ronaldon luonne turhautujana, kun homma ei onnistu saavat Messin luonnollisesti näyttämään paremmalta. Itse näistä kahdesta valitsisin Messin, koska Kristiinasta en ikinä ole hirveämmin pitänyt, mutta kumpikaan kaksikosta ei pääsisi unelma joukkueeseeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tottahan se on, että ilman loistavia joukkuekavereitaan Ronaldo ja Messi tuskin olisivat yhtä hypetettyjä. Vaikea sanoa, kun asiaa on melko mahdoton päästä testaamaan. Kuitenkin kun Ronaldo mielestäni oli parhaimmillaan tähän mennessä, kaudella 2007/2008, hän ei todellakaan ollut turhaan otsikoissa ja valittu maailman parhaaksi pelaajaksi. Yksilötaidollaan ja panoksellaan jos on mahdollista ratkaista pelejä ja tehdä upeita maaleja pelistä toiseen, hypetys on mielestäni täysin ansaittua.

 

Sama juttu Messillä, viime- ja toissakaudella kirppu on noussut maailman parhaaksi pelaajaksi, in my opinion, ja ei todellakaan voi sanoa että kaikki olisi täysin joukkuetovereiden ansiota. Jatkuvat tehot pelistä toiseen ovat tietenkin myöskin yksilötaidon ansiota. Todellakaan varsinkaan Barcan pelityylinen joukkue ei perustu pelkkään yksilötaitoon, mutta nykyään Messi on todella tärkeä palanen Barcaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koko keskustelussa kannattaa muistaa se, että nykyjalkapallossa yksittäinen pelaaja ei voi yksinkertaisesti tehdä kaikkea, eikä etenkään maajoukkuetasolla, jossa lähtökohtaisesti vastassa ovat ainakin teoriassa maansa kaikki parhaat pelaajat. Väitän, ettei yksikään yksittäinen pelaaja ota palloa ja mene pyörittelemään Saksan puolustusta solmuun ja päätä yhdenmukaisesti soolojuoksuja maaliin, koska yksinkertaisesti tilaa tälläiseen ei ole ja vastustajat ovat liian hyviä, etenkin juuri kerman noustessa pinnalle jatkopeleissä. Pikkuseurat Espanjassa ovat oma lukunsa, mutta muutoin ilman kunnollista tukea ei yksikään maailman parhaiksi väitetyistä pelaajista ole nykypäivänä täysin dominoiva ja riippumaton joukkuekavereistaan, valtavasta yksilötaidosta huolimatta. Samasta syystä on myös mahdollista, että Ronaldo tai Messi näyttää joukkueensa pelatessa alavireisesti ainakin hetkellisesti ns. tavalliselta kuolevaiselta.

 

Argentiinalla oli ehkä vuosisadan maajoukkue näissä MM-kisoissa ja suurimmat tähdet olivat mitä parhaimmassa vireessä. Messillä oli rinnalla ja takana myös peliä rakentavia pelaajia ja puolustuspeliin hänen ei tarvinnut koskea tikullakaan. Täysin vapaassa roolissa. Tulos? Vähintäänkin keskinkertainen.

Tästä voidaan olla montaa mieltä, koska parhaassa vedossaan olleet argentiinalaiset istuivat pääsääntöisesti penkillä tai kotona katsomassa kisoja, eli tällä tietysti viittaan Interin pelaajiin, mutta toki ymmärrän pointtisi. Keskikentälle Argentiinalla ei ollut heittää yhtään pallollista syöttökonetta, jonka johdosta Messi vietti enemmän aikaa keskiympyrän tienoilla kuin koskaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tästä voidaan olla montaa mieltä, koska parhaassa vedossaan olleet argentiinalaiset istuivat pääsääntöisesti penkillä tai kotona katsomassa kisoja, eli tällä tietysti viittaan Interin pelaajiin, mutta toki ymmärrän pointtisi. Keskikentälle Argentiinalla ei ollut heittää yhtään pallollista syöttökonetta, jonka johdosta Messi vietti enemmän aikaa keskiympyrän tienoilla kuin koskaan.

Argentiinan "vuosisadan maajoukkueessa" oli ehkä viisi maailmanluokan hyökkääjää takanaan jokaisella erinomainen kausi, mutta puolustus ja keskikenttä olivat melko keskinkertaisia. Walter Samuel nyt on topparina maailman top10-kamaa, mutta Demichelis oli melkoinen itsemurharatkaisu suuriin otteluihin, joissa olisi saattanut tulla vastaan vaikka Rooney, Ronaldo tai David Villa juoksuttamaan. Gabriel Militoa olisin lämpimästi suositellut tämän paikalle. Burdissoja ja Otamendeja en kauheasti ole päässyt seuraamaan, mutta Heinzella on ollut urassaan pitkä alamäki jo monta vuotta ja samalle paikalle olisi voinut heittää Javier Zanettin, jonka poisjäämistä närkästyksen sekaisin tuntein monet ihmettelivät. Javier Mascherano nyt on pelipaikkansa eliittiä, mutta olikin ainoa puolustava keskikenttä koko joukkueessa, vaikka vaihtoehtona olisi ollut myös ehkä Masaakin kovempi Cambiasso, joka olisi voinut toimia tämän rinnalla keskikentän alapäässä. Lisäksi Diego vielä sotki soppaan sen, että penkitti Militon ja heitti tilalle paljon epävarmemman ja kokemattomamman Higuainin.

 

Siinä sitä vuosisadan joukkuetta...

 

***

Sori OT:ksi meni. Älkää kauheesti tarttuko ylempään.

 

Mutta tossa ylempää jahtasin sitä, että Messi sammui ottelun kulusta pois, koska koko muukin porukka sammui, eikä päässyt tukemaan tätä. Jos argot olisivat olleet vahvempana osapuolena niin Messi olisi luultavasti Saksaa vastaan pamauttanut häkin pari tai ainakin pelaillut sieltä keskiympyrästään Higuainin ja Tevezin pariinkin otteeseen maalipaikoille ja samalla pyöritellyt ajan kuluksi Schweinsteigeria ja Khediraa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika naurettavaa väittää että Messillä olisi jotenkin merkittävästi paremmat joukkuekaverit, kun Realilta löytyy Kaka, Özil, Alonso, di Maria ja Higuain muutamia mainitakseni. Eiköhän se suurin ero tule siinä että Barca pelaa joukkueena ja Real yksilöinä.

 

Moi Xavi. :) Huutonaurua tähän. Koska olet viimeksi katsonut Madridin pelin? Vuosi sitten? Madrid pelaa nyt kollektiivista joukkuepeliä jossa joka jätkä puolustaa ja osallistuu tarpeen vaatiessa hyökkäyksiinkin. Ehkä sen näät sitten klassikossa kun Madridin porukka latoo taululle kovat lukemat. Älä ylläty. Ja kyllä, Xavi ja Iniesta ovat parempia jakamaan läpisyöttöjä kuin Kaka ja Özil. Ainakin vielä nyt.

 

 

Syötöistä en sano mitään koska siihen Real-fanit tulevat itkemään "Barcan peli onkin sellaista vitun tylsää neppailua"

Jota se onkin. Tuskin voit vastaan tosissasi väittää, ellei taaksepäin syöttely ole mielestäsi viihdyttävää.

 

Ja heitetään vielä pieni lisä tuohon JohnTerryn analyysiin: Messi pelaa maajoukkueessa aivan erilaisessa roolissa kuin Barcassa. Argentiinan peleissä maalinteosta vastaavat Tevez, Higuain ynnä muuta hyökkääjät, joiden tason pitäisi riittää tarvittavien maalien tekoon, Messin keskittyessä luomaan peliä puolesta kentästä ylöspäin. Barcelonassa Messi saa rauhassa keskittyä viimeiseen 25-30 metriin hyökkäyspäässä, kun pelinrakentelusta vastaa muut kaverit. Tämän takia onkin naurettavaa odottaa Leolta samoja maalimääriä maajoukkueessa, kuin seurajoukkueessa.

Ei Messi mitään keskikenttää kesällä pelannut. Hyökkäyksissä oli aina mukana mutta ei vaan osunut. Messillä ja Ronaldolla on täysin samat roolit maajoukkueissaan, molemmat pelaavat vapaata paikkaa ja tarkoitus on luoda tilanteita ja tehdä maaleja. Argentiinalla on kova hyökkäys, joo, mutta ei messi hyvin ämmämmiä pelannut. Saat aika vahvat lasit jo omistaa jos niin väität. Tosin taidat jo omistaakkin.

 

Tuosta filmaus-osaan en jaksanut edes provosoitua, oli niin jo-kuultua paskaa koko kappale. Messi menee samanlailla maahan kuin Ronaldo, mutta koska haluaa pitää Uefan symppis-leimaa yllä ei rupea erikseen siellä kieriskelemään. Ronaldon taktiikka on erilainen, hän hakee kortteja vastustajille nimenomaan heitä ärsyttämällä. Siihen tuo kieriskely sopii kuin nenä päähän. Ja jos siinä pari culea ärsyyntyy samalla niin sehän on vain plussaa. Mitä mieltä olet Messin sylkemisistä ja filmauksista mm. Inter-välierässä?

 

:tuoppi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jota se onkin. Tuskin voit vastaan tosissasi väittää, ellei taaksepäin syöttely ole mielestäsi viihdyttävää.

 

Ei Messi mitään keskikenttää kesällä pelannut. Hyökkäyksissä oli aina mukana mutta ei vaan osunut. Messillä ja Ronaldolla on täysin samat roolit maajoukkueissaan, molemmat pelaavat vapaata paikkaa ja tarkoitus on luoda tilanteita ja tehdä maaleja. Argentiinalla on kova hyökkäys, joo, mutta ei messi hyvin ämmämmiä pelannut. Saat aika vahvat lasit jo omistaa jos niin väität. Tosin taidat jo omistaakkin.

 

Mitä mieltä olet Messin sylkemisistä ja filmauksista mm. Inter-välierässä?

Täällä on pakko nostaa käsi ylös ja sanoa, että kyllä tuo Barcan tiki taka on äärimmäisen viihdyttävää. Varsinkin, kun Real on vastassa.

 

Muutama video esimerkkinä. Löydät varmasti itse lisää, kun mielenkiintos kuitenkin heräs ;)

 

http://www.youtube.com/watch?v=LS1TgoF8htg

http://www.youtube.com/watch?v=MQLVKD-6hYE

http://www.youtube.com/watch?v=5pJFC7hb-sY

http://www.youtube.com/watch?v=TJsRxYWddPY

 

Joku laitto kesällä grafiikat (olikohan obzen?) missä näytettiin Messin liikkuminen kentällä ja kyllähän Leo hääri selvästi eniten keskikentällä. Messi olikin enemmän paikkojen luojana, mutta ei toki poista sitä tosiasiaa, että olisi ne kisat voineet mennä paljon paremminkin.

 

Päivitähän Santtu ne kalenterisi Messin sylkemisestä on jo ikuisuus. Ei varmaan sellaista pelaajaa olekkaan, joka ei olisi filmannut. Toiset vain sattuvat filmaamaan illasta toiseen ja niin räikeästi, että ei kukaan enää tiedä oliko kyseessä taktinen kortti vai ihan pelkkä filmaaminen. Viime kaudella Ronaldo sai hyvin kitkettyä nuo filmaamiset ja oli välillä todella vaikeaa etsiä neidistä vikoja, mutta ai että tämä kausi on taas tuonut vanhan krisun takaisin ja nyt häntä on taas 100 kertaa helpompi vihata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku laitto kesällä grafiikat (olikohan obzen?) missä näytettiin Messin liikkuminen kentällä ja kyllähän Leo hääri selvästi eniten keskikentällä. Messi olikin enemmän paikkojen luojana, mutta ei toki poista sitä tosiasiaa, että olisi ne kisat voineet mennä paljon paremminkin.

 

Päivitähän Santtu ne kalenterisi Messin sylkemisestä on jo ikuisuus. Ei varmaan sellaista pelaajaa olekkaan, joka ei olisi filmannut. Toiset vain sattuvat filmaamaan illasta toiseen ja niin räikeästi, että ei kukaan enää tiedä oliko kyseessä taktinen kortti vai ihan pelkkä filmaaminen. Viime kaudella Ronaldo sai hyvin kitkettyä nuo filmaamiset ja oli välillä todella vaikeaa etsiä neidistä vikoja, mutta ai että tämä kausi on taas tuonut vanhan krisun takaisin ja nyt häntä on taas 100 kertaa helpompi vihata.

Kiitoksia Henry!

 

Ja sitten vastaillaan Santulle. Laseja en omista, enkä missään vaiheessa ole väittänyt Messin loistaneen kesän kisoissa. Tuo mitä sanoin Messin roolista maajoukkueessa nyt vain on fakta. Siellä on Higuainit sun muut, joille Messi tekee paikkoja. Olisikohan argot päässeet edes alkulohkosta jatkoon jos Messi olisi pelannut sitä pelkkää vikaa 25 metriä? Ja turha nyt sanoa että väitän koko hommaa Messin ansioksi, mutta muistellaanpa montako tilannetta Leo rakenteli Pipitalle, Tevezille ja Aguerolle kisojen aikana. Myönnän että Leon rooli on aika vapaa ja suurin osa porukasta varmasti odottaa Messiltä maaleja vaikka tämä olisi penkillä.

 

Ja kyllä(!) nautin Barcan pelityylistä. Mielestäni nimenomaan pitää olla kärsivällinen ja jauhaa kunnes löytyy paikka, jos ei nopealla hyökkäyksellä päästä iskemään vastustajan maalille.

 

Itse asiassa oon tainnu kattoa suunnilleen 10 R€alin peliä tältä kaudelta ja myönnän että joukkuepelissä on menty huimasti eteenpäin viimeisestä parista kaudesta. Kataloniassa pojat opetetaan suunnilleen 12-vuotiaista asti pelaamaan samalla pelitavalla, joten aika hyvin sen pitäisi tulla selkäytimestä sitten edustusjoukkueessa. Realiin taas hankitaan uusi valmentaja vähintään parin kauden jälkeen ja jokainen tuo oman pelifilosofiansa Madridiin. Ja sitä kuuluisaa ja paljon mainostettua "Valkoista balettia" ei ole pahemmin viime vuosina näkynyt.

 

Ja sitten noista yksilöistä. Väitätkö ihan tosissas että Realin yksilöt on jotenkin ratkaisevasti huonompia kuin Barcan? Myönnetään että meiltä löytyy tällä hetkellä maailman paras (Xavi) ja paljon muitakin loistavia yksilöitä kentän jokaisella alueella, mutta uskon silti että Barca ei menesty pelkällä yksilötaidolla. Eikös se ole ollut normaali filosofia Madridissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku laitto kesällä grafiikat (olikohan obzen?) missä näytettiin Messin liikkuminen kentällä ja kyllähän Leo hääri selvästi eniten keskikentällä. Messi olikin enemmän paikkojen luojana, mutta ei toki poista sitä tosiasiaa, että olisi ne kisat voineet mennä paljon paremminkin.

Pitää paikkansa ja dokumentit ovat edelleen saatavilla, vaikkapa esimerkkinä otteluista Meksikoa ja juurikin Saksaa vastaan. Jatkakaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jota se onkin. Tuskin voit vastaan tosissasi väittää, ellei taaksepäin syöttely ole mielestäsi viihdyttävää.

Uuh. Ehdotan siirtymistä britti/skottifutiksen pariin, jollei hieno syöttöpeli viihdytä. Mikään joukkue maailmassa, ei edes Madrid, pysty Barcelonan kaltaiseen syöttöpeliin ja liikkeeseen, joka on parhaimmillaan silmiähivelevän kaunista, kuten Henry#14:n postaamista videonpätkistä selviää. Taaksepäin syöttelemällä voitetuille 7 pokaalille kahden kauden aikana toki :thumbsup1:

 

Saat aika vahvat lasit jo omistaa jos niin väität. Tosin taidat jo omistaakkin.

Entäs itse?

 

Tuosta filmaus-osaan en jaksanut edes provosoitua, oli niin jo-kuultua paskaa koko kappale. Messi menee samanlailla maahan kuin Ronaldo, mutta koska haluaa pitää Uefan symppis-leimaa yllä ei rupea erikseen siellä kieriskelemään. Ronaldon taktiikka on erilainen, hän hakee kortteja vastustajille nimenomaan heitä ärsyttämällä. Siihen tuo kieriskely sopii kuin nenä päähän. Ja jos siinä pari culea ärsyyntyy samalla niin sehän on vain plussaa. Mitä mieltä olet Messin sylkemisistä ja filmauksista mm. Inter-välierässä?

Tälle huutonaurua. Itse en muista Messin filmanneen tällä kaudella vielä kertaakaan. Viime kaudelta muistan pari tapausta. Cronaldo puolestaan on esittänyt pellehyppyjään viimeksi viime kierroksella, eikä jäänyt edes yhteen kertaan.

 

Messikin toki kuumenee vähän väliä ja joitakin kyseenalaisia temppuja on Leoltakin nähty, mutta samaan sikailukategoriaan ei argo mene missään nimessä Individualisti-Ronaldon kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä pitkälti summasi myös omia mielipiteitä. Suurinpiirtein samanlaista tekstiä postasin Fäffäffälle ja tuloksena neljä päivää bänniä. :rolleyes_ani: Tuosta bannaaminen oli ehkä hiukan yliampuvaa. Mielestäni hiukan subjektiivisissa, mutta faktoihin pohjautuvissa mielipiteissä ei ole mitään väärää.

IMO lapsellisista väittelyistä on ihan järkevää antaa bannia. Fanipoika-kortille ja Ronaldon "väärin tehdyille" maaleille myötähäpeää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IMO lapsellisista väittelyistä on ihan järkevää antaa bannia. Fanipoika-kortille ja Ronaldon "väärin tehdyille" maaleille myötähäpeää.

Olet tavallaan oikeassa, tuli provosoiduttua liian helposti ja olihan tuo väittely varsin lapsellinen. Yritän parantaa sielläkin tapani. :) Bänni muuten loppui jo...

 

Fanipoikakortti ei ollut itseltäni lähtöisin vaan yritin piikittää sillä erästä Manufania, joka tuota fanipoikakommenttia tykkää itse viljellä aina Barcelonan kannattajien hehkuttamisten jälkeen.

 

Ja toki kaikki maalit lasketaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaaha, eilisissä pikkujoulutunnelmissa näköjään hieman provosoiduin liikaa. Toki Clasicon alla ihan suotavaakin. Vastaillaan näihin uusiin nyt kuitenkin.

 

Täällä on pakko nostaa käsi ylös ja sanoa, että kyllä tuo Barcan tiki taka on äärimmäisen viihdyttävää. Varsinkin, kun Real on vastassa.

 

Päivitähän Santtu ne kalenterisi Messin sylkemisestä on jo ikuisuus. Ei varmaan sellaista pelaajaa olekkaan, joka ei olisi filmannut. Toiset vain sattuvat filmaamaan illasta toiseen ja niin räikeästi, että ei kukaan enää tiedä oliko kyseessä taktinen kortti vai ihan pelkkä filmaaminen. Viime kaudella Ronaldo sai hyvin kitkettyä nuo filmaamiset ja oli välillä todella vaikeaa etsiä neidistä vikoja, mutta ai että tämä kausi on taas tuonut vanhan krisun takaisin ja nyt häntä on taas 100 kertaa helpompi vihata.

En ihan oikeasti ymmärrä mitä viihdyttävää on pyörittää palloa edestakaisin keskiviivan tuntumassa ja edetä sadan lyhyen syötön avulla kohti maalia, kunnes tulee syötönkatko ja sama rumba alkaa alusta. Henkilökohtaisesti pidän nopeaa suunnanmuutospeliä paljon viihdyttävämpänä.

 

Aikaa tai ei, sylkäisi silti. Aika usein, myös täällä, Ronaldon kohdalla otetaan esiin noi em2004 itkut ja ManU-aikojen filmit, joten miksei Messin historiasta voi tällaisia nostaa?

 

 

 

Kiitoksia Henry!

Itse asiassa oon tainnu kattoa suunnilleen 10 R€alin peliä tältä kaudelta ja myönnän että joukkuepelissä on menty huimasti eteenpäin viimeisestä parista kaudesta. Kataloniassa pojat opetetaan suunnilleen 12-vuotiaista asti pelaamaan samalla pelitavalla, joten aika hyvin sen pitäisi tulla selkäytimestä sitten edustusjoukkueessa. Realiin taas hankitaan uusi valmentaja vähintään parin kauden jälkeen ja jokainen tuo oman pelifilosofiansa Madridiin. Ja sitä kuuluisaa ja paljon mainostettua "Valkoista balettia" ei ole pahemmin viime vuosina näkynyt.

 

Ja sitten noista yksilöistä. Väitätkö ihan tosissas että Realin yksilöt on jotenkin ratkaisevasti huonompia kuin Barcan? Myönnetään että meiltä löytyy tällä hetkellä maailman paras (Xavi) ja paljon muitakin loistavia yksilöitä kentän jokaisella alueella, mutta uskon silti että Barca ei menesty pelkällä yksilötaidolla. Eikös se ole ollut normaali filosofia Madridissa?

Siis mitä helvettiä? : D Miksi viittaat vain Madridin edellisiin kausiin etkä puhu tästä kaudesta? Tämän hetken kunnostahan kai tässä pääosin on kyse. Avaa telkkarisi maanantaina niin näet kyllä Valkoista Balettia. Valmentajanvaihdokselle tuskin on aihetta niin kauan kun José haluaa Madridissa valmentaa.

Väitän että Barcelonalla on nimenomaan pelinrakentelun kannalta paremmat yksilöt nyt kuin Madridilla. Guti jakaa jumalaisia syöttöjään nykyään Turkissa eikä Xabia varsinaisesti voi Xaviin verrata. Xavi ja Iniesta ovat, ainakin vielä, parempia rakentamaan paikkoja sympaattiselle kuin esim. Xabi ja Özil Ronaldolle. Toki Ronaldo luo omia paikkojaan enemmän kuin Messi.

 

Uuh. Ehdotan siirtymistä britti/skottifutiksen pariin, jollei hieno syöttöpeli viihdytä.

 

Tosi hieno kommentti. Tiedät kyllä hyvin että espanjalainen futis on vähän muutakin kuin barsan syöttömyllyä, vaikka del Bosque oman filosofiansa sen takia hylkäsikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ihan oikeasti ymmärrä mitä viihdyttävää on pyörittää palloa edestakaisin keskiviivan tuntumassa ja edetä sadan lyhyen syötön avulla kohti maalia, kunnes tulee syötönkatko ja sama rumba alkaa alusta. Henkilökohtaisesti pidän nopeaa suunnanmuutospeliä paljon viihdyttävämpänä.

 

Aikaa tai ei, sylkäisi silti. Aika usein, myös täällä, Ronaldon kohdalla otetaan esiin noi em2004 itkut ja ManU-aikojen filmit, joten miksei Messin historiasta voi tällaisia nostaa?

Hohhoijjaa, sinä se osaat halutessas nähdä asiat harvinaisen mustavalkoisesti, mutta sulta se ei ole mikään yllätys... Ja ymmärrän toki, että kovillehan se ottaa kun kahdessa noista videoissa valkoinen baletti juoksee pallon perässä ilman tulosta. Se on aivan sama missä sitä palloa pyöritetään. Siinä se viihdyttävyys tuleekin, että muutamalla tarkalla ja nopealla pallon liikuttelulla saadaan viisikin vastustajaa ulos tilanteesta. Barca on tehnyt lukuisia maaleja siten, että boksin rajalla pallo on liikkunut todella nopeasti ja joku on jäänyt sitten vapaaksi, tai tehnyt pienen juoksun pallo pelataan hänelle ja pam jälleen komea maali on syntynyt. Osaahan Barca pelata myös suoraviivasita peliä, mutta niitä pystyjuoksuja vain ei kymmenittäin peleissä nähdä. Harmi jos näet tikitakan pelkkänä höpöhöpö touhuna, mutta sitten olet valinnut joukkueesi oikein. Eikä siinä mitään eihän kaikesta voi tykätä. Suosittelen kuitenkin, että katsot edes jonkun noista videoista. Voisi asenne tikitakaa kohtaan hieman muuttua, koska se ei todellakaan ole pelkkää syöttelyä, se on paljon muutakin.

 

Sylkäisipä hyvinkin ja kyllähän kokovartalokyrpä Pepekin antoi monon heilua Getafe pelissä, vaan onko niistä pahemmin huudeltu viime aikoina? Enkä ole täällä pahemmin nähnyt crisunkaan vanhoista filmeistä tai itkuista hirveästi kommentteja. Viime kaudella varmaan joku on jotain sanonut, ku se pelas kohtuullisen moitteettomasti joten piti repiä vanhat arvet auki, mutta eipä ole tällä kaudella tarvinnut paljon vanhoja muistella, kun uusia filmejä ja itkuja tulee viikottain ja useita kappaleita.

 

E. Ronaldokin on kerennyt uhoamisiltaa puhumaan jopa asiaa.

 

- Minun ja Messin kaksintaistelusta puhuminen on typerää. Tässä on kyse Espanjan parhaiden joukkueiden kaksintaistelusta. Messi, kuten minäkin, yrittää tehdä kaikkensa auttaakseen joukkuettaan, Ronaldo kommentoi.

 

- Olen vain yksi pelaaja joukkueessani. Asiat ovat menneet tällä kaudella hyvin niin joukkueen kuin minunkin osaltani. En kuitenkaan tunne enemmän paineita kuin kukaan muukaan. Kaikilla on vastuualueensa, Ronaldo jatkoi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ihan oikeasti ymmärrä mitä viihdyttävää on pyörittää palloa edestakaisin keskiviivan tuntumassa ja edetä sadan lyhyen syötön avulla kohti maalia, kunnes tulee syötönkatko ja sama rumba alkaa alusta. Henkilökohtaisesti pidän nopeaa suunnanmuutospeliä paljon viihdyttävämpänä.

Oletko tosissas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×