Jump to content
Sign in to follow this  
Lasse Tikka

Jenkkifudis!

Recommended Posts

No niin, pistetääs tälle jalolle urheilulle ihan oma säikeensä. Kuten sanottu, loistelias tv-urkkalaji, älykkäiden miesten strategiapeli ja sarja, jossa joka ikisellä matsilla on panosta: runkosarjassa 16 kiekkaa ja 32 jengistä ainoastaan 12 pääsee playoffeihin ja niissäkin se on aina vaan yksi matsi, ei mitään perkeleen paras seitsemästä hohhoijaa.

 

NFL:n runkosarja alkaa nyt oleen siinä vaiheessa että kannattaa alkaa seuraamaan, eli 11 kiekkaa pelattu ja asetelmat alkaa oleen selvillä. Eikä tarvi tilata Viasatia, streamit näkyy täältä:

http://www.atdhe.net/

 

Paras aika seurata on sunnuntai-ilta klo 8 jolloin suuri osa matseista pelataan ja sikäli oli eilen illallakin hienoa seurata että avasin kolme matsia eri ikkunoihin ja aina kun yhdessä oli tauko niin siirryin sulavasti seuraavaan. Ei pitkästynyt ja kaikissa pysyi ihan hyvin mukana.

 

Ihan alkuun kannattaa tsekata taulukot että tiedätte missä mennään. http://www.nfl.com on ihan käypänen ja standingsia kun katotte niin homma menee niin että jokasen divarin paras menee pudotuspeleihin ja sekä AFC:stä että NFC:stä kaksi parasta kakkosta. Ja kaksi parasta divarivoittajaa pääsee suoraan puolivälieriin.

 

Eilenkin tiukkaa draamaa etenkin matseissa Giants-Jaguars ja Falcons-Packers. Kummassakaan matsissa ei kummallakaan varaa hävitä ja se sitten tekikin niistä ihan omanlaisiansa. Mielenkiintosia ratkaisuja aikamoisella riskillä, etenkin matsien lopussa.

 

Pieniä huomioita eilen näkemistäni jengeistä: Jaguarsin ja Packersien pelintekijät tosi hyvin liikkuvia ja valmiita vaikka juoksemaan pallon kanssa jos ei heitolle paikkaa aukea. Falcons vaikuttaa tosi vahvalta paketilta kun taas Steelers joutui jatkoajalle heikkoa Buffaloa vastaan.

 

Niin ja hei vielä semmonen, että kun sielläkin talvi alkaa oleen päällä niin etenkin pohjosimmissa osavaltioissa matsit saatetaan välillä joutua pelaamaan täydessä lumihangessa. Se jos mikä on hienoa seurattavaa. Viime vuonnakin yksi pelaaja tuuletteli touchdowniaan tekemällä lumienkeleitä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä on kyllä hieno laji, joka ainakin Suomessa tuntuu olevan reilusti aliarvostettu. Itsekään en pitänyt lajia minään, ennen kuin tutustuin siihen paremmin USA:n visiitillä kuluvan vuoden alussa. New Yorkin hostellissa notku päivisin aina joku paatu, joka oli intohimonen NY Jetsin fani. Opetti sitten minulle ja kavereilleni jenkkifudiksen perusteet ja mielenkiinto heräsi. Voi olla, että kiinnostus olisi jäänyt lopullisesti jenkkeihin, mutta Nelonen Sportpro alkoi näyttään pelejä, joten niitä on tullut lähinnä sunnuntai-iltaisin seurattua. Mielenkiintoinen laji kerta kaikkiaan.

 

Säännöt ja etenkin kaikki taktiset kuviot on hieman heikolla tasolla, mutta yllättävän hyvin oppii pelkästään telkasta katsomalla. Siitä kiitos pitkälti ammattilaisille jenkkiselostajille. Loistava juttu muuten sekin, että Nelonen edes näyttää näinkin marginaalilajin pelejä.

 

Vaikka laji nykyään mieleinen onkin, jaksan edelleenkin ihmetellä, millä järjellä tätä jalkapalloksi kutsutaan. Aiheestä tuli paikallisten kanssa käytyä muuten useampikin tiukka keskustelu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika erilaisia taas kerran divarit. AFC:n puolella näyttäsivät selkeesti sekä Idän että Pohjosen divareista kaksi parasta olevan selvillä ja jopa silleen että kummastakin molemmat pudotuspeleihin. Eli ne kisaavat lähinnä siitä, saavatko lepovuoron ekalle kiekalle vai ei - ja kuinka ollakaan, pelaavat huomenna vastakkain. Länsi ja Etelä ovatkin sitten ihan pilvee ja kummastakin ainoastaan voittaja jatkaa. Etelässä kaikki neljä ovat ihan messissä ja Lännessäkin vaan Denver on jo ulkona ja siellä onkin huomenna parit herkkupalat keskinäisissä "paikallismatseissa" Tennessee-Jacksonville ja San Diego-Oakland.

 

NFC:n puolella Länsi erottuu ihan omanaan, siellä on kaikki aivan auki ja jokasella on enemmän häviöitä kun voittoja. Mutta eihän sekään vielä mitään sano, viime vuonnakin Arizona menestyi vaikka surkeella saldolla tän divarin voittikin. Nytkin se on siellä vikana mutta ihan vielä messissä. Muissa divareissa onkin sitten Idässä ja Pohjosessa kaksi ja Etelässä kolme kisaamassa, ja kaikilla niin hyvät saldot että voivat päästä pudotuspeleihin vaikka kakkosiksi jäisivätkin. Tampa Bay-Atlanta on huomenna mielenkiintonen paikallispeli Etelässä ja Arizona-St.Louis Lännessä.

 

Nää jenkkisarjat on sikäli aina mielenkiintosia, että joka vuosi vähän eri jengit pärjää. Nytkin perinteisistä isoista ja menestyneistä pulassa ovat etenkin glamourjengi Dallas Cowboys ja osin Indianapolis Coltskin.

 

Kiva tsekata huomenna, voi vaikka valvoa ja katella yheltätoista alkavia matsejakin kun ei tarvi mennä aamulla duuniin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin tulee seurailtua NFL:ää melko aktiivisesti ja Philadelphia Eaglesin edesottamuksia on tullut jo monta vuotta seurailtua. Äärimmäisen mielenkiintoinen laji, joka ulkopuolisesta saattaa aluksi tuntua todella tylsältä jatkuvien pelikatkojen takia, mutta kun peliin pääsee sisään niin sen seuraaminen on todella mielenkiintoista.

 

Tosiaan Eaglesin pelit on itsellä ne tärkeimmät ottelut, mutta tällä viikolla Kotkat ehtivät jo kaataa Texansin torstaina, joten suurin mielenkiinto kohdistuu NFC:n itäisen divisioonan matsiin Redskind-Giants, joka on sinänsä mielenkiintoinen ottelu myös Eaglesin kannalta, koska NYG on Philadelphian pahin haastaja NFC eastissa.

 

Toinen mielenkiintoinen ottelu on tuo Monday Night Football-matsi Jets-Patriots, jossa kohtaa kaksi koko liigan huippujoukkueista. Itse toivon Jetsin voittoa, sillä vieläkin vähän ottaa päähän tuo muutaman vuoden takainen Patriots-dynastia :D Pitää varmaan herätä hieman aikaisemmin, jos katsoisi 2. puoliajan tuosta ottelusta ennen kouluun menoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä keskustelunavaus ilman muuta ja tästä(kin) aiheesta meikäläisellä riittää vaahdottavaa. Itsehän olen lajia seurannut mahdollisimman paljon vuodesta 2002 alkaen ja juurikin kaudesta lähtien, jona henk. koht. suosikki New England Patriots eteni mestariksi voittamalla Carolina Panthersin Super Bowlissa. Sittemmin Patriotsia hengittäessä on tullut menestystä ja pettymystä yhtä lailla, eikä tuo finaalitappio Giantsia vastaan tule todennäköisesti unohtumaan koskaan. Tällä kaudella ei kukaan tuntunut uskovan menestykseen, mutta niin vain Patriots porskuttaa liigan nuorimmalla puolustuksella taulukoiden kärjessä ja on voittanut kaikki todella kovat pelit, mm. Coltsia ja Steelersiä vastaan. Pari kautta on itsekin tullut pelattua lajia Suomessa ja hienoa hommaahan se on :D

 

Toinen mielenkiintoinen ottelu on tuo Monday Night Football-matsi Jets-Patriots, jossa kohtaa kaksi koko liigan huippujoukkueista. Itse toivon Jetsin voittoa, sillä vieläkin vähän ottaa päähän tuo muutaman vuoden takainen Patriots-dynastia Pitää varmaan herätä hieman aikaisemmin, jos katsoisi 2. puoliajan tuosta ottelusta ennen kouluun menoa.

Dynastia hiertää niiiin monia ja siksikin oli erityisen hienoa nähdä, kun Brady & co. pyyhki Jetsillä ja päätään jatkuvasti aukovalla Rex Ryanilla lattiaa 45-3. Hieno peli, eikö? :shades:

 

Niin ja hei vielä semmonen, että kun sielläkin talvi alkaa oleen päällä niin etenkin pohjosimmissa osavaltioissa matsit saatetaan välillä joutua pelaamaan täydessä lumihangessa. Se jos mikä on hienoa seurattavaa. Viime vuonnakin yksi pelaaja tuuletteli touchdowniaan tekemällä lumienkeleitä...

Nimenomaan, jos on futis hieman sääaltista touhua, niin jenkkifutis se vasta onkin. Voi kuvitella miltä tuntuu heittää/ottaa kiinni/potkaista kivikovaa kuulaa pakkasessa tai yrittää saada mitään heittopeliä käyntiin tuulisemmalla säällä. Tuo ottelu, josta mainitsit saattoi olla juuri Titans-Patriots, jossa Bostonissa oli vuodenaikaan nähden tullut kosolti lunta ja Etelän pojat olivat vähän ihmeessä. Sellaisenkin pelin olen nähnyt, jossa pallo potkaisijan potkaistua jäi suoraan ilmasta pystyyn kenttään, kun oli vähän mennyt pohja saviseksi sateesta.

 

Säännöt ja etenkin kaikki taktiset kuviot on hieman heikolla tasolla, mutta yllättävän hyvin oppii pelkästään telkasta katsomalla. Siitä kiitos pitkälti ammattilaisille jenkkiselostajille. Loistava juttu muuten sekin, että Nelonen edes näyttää näinkin marginaalilajin pelejä.

 

Juurikin taktiset kuviot ovat tämän lajin suola, vaikka jenkkifutista voikin seurata monella tasolla, myös nippeleistä sen kummemmin välittämättä. Jenkithän rakastavat kaikkia statistiikkanäppäilyjä ja niitähän NFL:ssä riittää, kuin myös erilaisia yksityiskohtia ja sääntöjä, joita esim. itse lajiin keskimääräistä perusteellisemmin perehtyneenä saatan edelleen oppia pelien aikana. Nimenomaan asettumalla TV:n eteen oppii lajia parhaiten ja kunhan hommaan pääsee sisälle, niin se joko jää yhdentekeväksi, tai vie parhaassa tapauksessa täysin mennessään.

 

Tänä syksynä olen katsonut selvästi enemmän NFL-pelejä kuin jalkapallopelejä ja onneksi tätä iloa riittää vielä helmikuun alkuun asti. Viasat on paras paikka saada matsit näkyviin Suomessa, mutta myös NFL.comin Gamepass -palvelu on todella kova, jolloin pelit saa parhaimmillaan HD-tasoisena koneelle ja kaikki pelit ovat katsottavissa tietyllä summalla.

 

Niille, jotka ovat koskaan tykänneet pelata vaikkapa UCL:n Fantasy Footballia suosittelen todella vihkiytymään NFL:n vastaavaan. Aivan eri tyyliin koukuttavaa puuhaa, pelaajat draftataan livenä, tietty pelaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa, pelaajat valitaan tietyn kokoonpanon mukaan (QB, RB, WR jne.) ja koko ajan pyörii ns. waiver wire, josta voi napata uusia pelaajia. New Yorkissa törmäsin useampaan pelkästään Fantasy Footballiin keskittyvään lehteen ja näillehän on omat ohjelmaosiot myös TV:ssä. Hienoa hommaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo noi säännöt on hauskat sikälikin että ne välillä ihan muuttuukin. Just viikonloppuna New Orleansin matsissa kävi sikäli hauskasti että puoli minsaa ennen loppua NO teki ihan kunnioitettavan päätöksen, etteivät hakeneet potkumaalilla tasapeliä ja jatkoaikaa, vaan yrittivät neljännellä yrityksellään touchdownilla suoraan voittoa. Nnoh siinä kun olivat aloituksessa, vastakkain olevat pelaajat liikahtivat ja virhe tuomittiin puolustukselle. Samanlainen tilanne viime vuonna olisi ollut hyökkäyksen virhe. Lopputulema oli, että NO sai uudet neljä yritystä siitä maaliviivan tuntumasta ja senhän tiesi heti, miten siinä käy. Ja jep, touchdown ja game over.

 

Hieno viihdyttävä peli ja kun katsoo tietsikkaan avatuista vierekkäisistä ikkunoista kahta matsia, ei juurikaan ehdi käydä jääkaapilla kuin puoliajalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dynastia hiertää niiiin monia ja siksikin oli erityisen hienoa nähdä, kun Brady & co. pyyhki

Jetsillä ja päätään jatkuvasti aukovalla Rex Ryanilla lattiaa 45-3. Hieno peli, eikö? :shades:

 

Odotin melko tasaista peliä mutta Jets ottikin sitten ihan kunnolla pataan. Peli jäi katsomatta mutta eipähän tuossa paljoa tullut missattua. Sinänsä itselle voittajalla ei niin suurta merkitystä ollut vaikka Jetsin voittoa toivoinkin ja se ärtymys Patriotsiakin kohtaan on hiipunut tässä parin viime kauden aikana. Kuitenkin todella vahva esitys New Englandilta, sillä vastassa oli kuitenkin joukkue joka voi edetä pitkälle pleijareissa, vaikka maanantaina ei ehkä siltä näyttänytkään.

 

Ensi viikonloppuna onkin sitten yksi kauden odotetuimmista kohtaamisista Eaglesin osalta, kun vastaan tulee Dallas Cowboys ensimmäistä kertaa. Philadelphia tulee olemaan ottelussa ennakkosuosikki Cowboysin rämpiessä melko pahasti tällä hetkellä, mutta helppoa peliä on tuskin odotettavissa. Toivottavasti Michael Vick jatkaa huikeaa virettään ja nöyryyttää Cowgirlsien puolustusta koko illan ja pelistä saadaan Playoff-haaveiden kannalta todella tärkeä voitto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tennessee-Indianapolis äskettäin, kaksikko Manning&Vinatieri hoiti homman Coltsille lopussa ja Titans on nyt ulkona jatkosta. Aika ihme käänne niillä, ensin 7 matsista viis voittoa ja nyt sen jälkeen kuusi tappiota putkeen, over and out.

 

Colts saattaa sittenkin vielä ehkä edetä, saivat ja kolmen matsin tappioputken poikki, vaikka, Jacksonvillen ohihan niiden on päästävä. Mutta jos playoffeihin pääsevät niin mitä vaan voi tapahtua. Vinatieri on loistelias potkumaalien tekijä ja tämä isoveli-Manning pelasi nyt jo 63:nnen yli 300:n jaardin syöttöpelinsä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo noi säännöt on hauskat sikälikin että ne välillä ihan muuttuukin. Just viikonloppuna New Orleansin matsissa kävi sikäli hauskasti että puoli minsaa ennen loppua NO teki ihan kunnioitettavan päätöksen, etteivät hakeneet potkumaalilla tasapeliä ja jatkoaikaa, vaan yrittivät neljännellä yrityksellään touchdownilla suoraan voittoa. Nnoh siinä kun olivat aloituksessa, vastakkain olevat pelaajat liikahtivat ja virhe tuomittiin puolustukselle. Samanlainen tilanne viime vuonna olisi ollut hyökkäyksen virhe.

Vanhana nihilistinä pakko tarkentaa, että millaista säännönmuutosta meinaat tarkalleen? Puolustuksen oirtautuessa liian aikaisin ja QB:n samanaikaisesti käynnistäessä pelin tuomitaan virhe puolustukselle. Myös jos puolustaja osuu hyökkäyksen pelaajaan ennen kuin pallo liikkuu, niin virhe on puolustuksen. Vain siinä tapauksessa, että hyökkäyksen pelaajan liikahtaminen saa aikaan väärän aloituksen puolustuksessa tuomitaan virhe hyökkäykselle, ja näin se on käsittääkseni ollut pitkät pätkät.

 

Odotin melko tasaista peliä mutta Jets ottikin sitten ihan kunnolla pataan. Peli jäi katsomatta mutta eipähän tuossa paljoa tullut missattua.

 

Ensi viikonloppuna onkin sitten yksi kauden odotetuimmista kohtaamisista Eaglesin osalta, kun vastaan tulee Dallas Cowboys ensimmäistä kertaa. Philadelphia tulee olemaan ottelussa ennakkosuosikki Cowboysin rämpiessä melko pahasti tällä hetkellä, mutta helppoa peliä on tuskin odotettavissa. Toivottavasti Michael Vick jatkaa huikeaa virettään ja nöyryyttää Cowgirlsien puolustusta koko illan ja pelistä saadaan Playoff-haaveiden kannalta todella tärkeä voitto.

Niinhän sitä odottivat koko lailla kaikki, piti olla koko kauden kovin kohtaaminen, mutta kovin jäi yksipuoliseksi. Junnut puolustuksessa eivät antaneet siimaa ja hyökkäyksessä Brady teki mitä halusi, vaikka edelleenkään ei hyökkäyksessä oli selvää ykköslaitahyökkääjää tai TE:tä. Keskivertoja aseita sen sijaan on täysi arsenaali ja haisee kovasti samalta, kuin vuoden 2002 eteneminen altavastaajana aina päätyyn asti.

 

Mitä taas tulevaan Cowboys-Eagles -peliin tulee, niin voi olla ihan hienokin peli luvassa, koska onhan Dallas selvästi jo piristynyt aneemisen Wade Phillipsin ajasta ja juoksupeliäkin alkaa jo löytyä. Todennäköisesti kuitenkin Phillyn tiukka puolustus ei paljon armoa anna ja Vick repinee Dallasin onnettoman heittopuolustuksen riekaleiksi. Eaglesille menetystä kyllä soisi ja hieno noita pelejä on ollut tälläkin kaudella katsella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, kyse oli just tosta hyökkääjän liikahtamisesta aiheutuneesta pakin liikkumisesta. Kelailivat aika pitkään tota tilannetta, siis jälkeenpäin. Ihan siinä matsin aikana siihen ei ollut aikaa kun oli melko hektinen meininki menossa.

 

Niin, toi Dallas-Philadelphia. En vaan mitenkään usko että Cowboys saisi puolutuksen nyt toimimaan kun se on vuotanut koko kauden. Huonompi puolustus on ollut vain Arizonalla koko NFL:ssä ja sitäkin vastaan on tehty vain 2 pinnaa enemmän. Sitä paitsi just Dallasin kotiformu on se mikä on pettänyt tällä kaudella, ja pahasti. Eaglesilla taas on koko NFL:n toiseksi tehokkain hyökkäys, kyllä ne repii Cowboysin palasiksi.

 

Vielä kun tohon pistää että Cowboys on ulkona jo ja Eaglesillä on kaikki auki niin eiköhän se aika helkkarin selvästi niille mene, teki Hollywood sitten mitä tahansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jep, jep, ei nyt hurjasti enää kykene kattelemaan. Barcan pelin jälkeen koisimaan, huomenna aikasin ylös... Mut toi mikä mua hämää on näissä jenkkifutiksissa ja muissa toi merkintätapa. Siis ku meillä Suomessa ja euroopassa on peli NUFC-West Ham, niin sillonhan siis NUFC on kotijengi ja WHU vieras, toki näin. Mut jenkeissä just tääkin toisin päin, eli nyt aamuyön peli Philade-Dallas on siis Dallasin kotipeli, eiks vaan? Siis Philadelphia @ Dallas ! Kesti kauan ennen ku ton opin... Jenkeissä kaikki on toisin, isompaa ja kauniimpaa, sano Arne Tanninen, Washington ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulee varmaan niiden tavasta kertoa matsi, esim. New England at Chicago, Philadelphia at Dallas.

 

Hassuahan se, niinkun niiden unssimitatkin. Ja mailimitat. Ja tuumat. Ja jalat. Ja barrelit ja tiesmitkä

 

Toka jakso lopullaan ja vaikeeta näyttää olevan, etenkin Bearsilla.

 

...Brady aivan uskomattomassa vireessä. Pallo jäässä, kädet kohmeessa ja oma tämän kauden heittoennätys. Alkaa vahvasti näyttää siltä että AFC:n puolella ainakin lepovuoron saavat Pittsburgh ja New England. Ja niin vahvoilta näyttävät että just nyt jos pitäisi veikata niin AFC:n finaalissa ovat just nämä, ja niistä New England voittaa ja menee Superbowliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieno peli tosiaan tuo Patriots @ Bears eilen ja kyllähän Bostonin alueen äijät ton arktisemmissakin olosuhteissa pelaamisen osaavat. Jostain näin tilaston, jonka mukaan Patriots on Belichickin aikana voittanut kaikki lumipelinsä ja kyllä viime vuosina kaikki näkemäni ovat olleet aika lailla yhtä päätä. Eilen Brady & co. otti luulot pois jälleen jo puoliaikaan mennessä 33-0, jonka jälkeen peli olikin taputeltu. Guytonin TD puolustuksessa oli toki myös tärkeä suoritus ja edelleen puolustus löytää tapoja tehdä pelejä, vaikka se on tilastoissa NFL:n pohjilla.

 

Jatkoa varten on kyllä mielenkiintoista nähdä mihin Patriotsilla rahkeet riittävät, koska kaikki kovemmat joukkueet ovat pääsääntöisesti jo saaneet selkäänsä ja oikeastaan vasta Super Bowlissa voi tulla äärettömän kova jengi vastaan, jota ei vielä ole kauden aikana kohdattu. Tällä tarkoitan lähinnä Packersia sekä Falconsia, mutta toki Saints pitää laskea mukaan myös. Etenkin NFC:n puolella tulee kyllä todella kovat pelit ennen finaalia, mutta AFC:n puolella on toki Patriotsin jälkeen taas tiukempaa.

 

Eilen muuten vaihtui Viasat Sport HD:n näyttämä livepeli, koska Minnesotassa stadionin katto hivenen antautui ja näin ollen ottelu siirrettiin pelattavaksi tänään. Detroitissa tosin...

 

[video=youtube;AAyLX2hY7E0]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hevi tilasto, en tiennytkään. Mutta en ihmettele, ne oli eilenkin niin ylivoimasia. Varmaan toinen tiesi jo alussa voittavansa ja toinen häviävänsä.

 

Packersiin en oikeen usko, ja viimeöisen matsin jälkeen vieläkin vähemmän. Kolme vaivasta pinnaa jotain Detroitia vastaan! Katselin toisella silmällä kun jotenkin mä diggaan siitä jengistä - olisiko Favren vaikutusta (joo, on). Sitäpaitsi se Gee siinä kypärässä on jotenkin aika cool. Mutta enidei, niillä oli jotenkin eväät ihan hukassa. Puskivat vaan keskeltä ja Detroit nappasi kiinni jokaisen yrityksen. Köyhää.

 

Yllättävän hyvä joka tapauksessa oli Detroit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilisen tulosta Packersin pelistä ei ollutkaan tiedossa ja yleensäkin kauden aikana joudun seuraamaan tuloksia ns. jälkijunassa, koska Viasat näyttää pelejä jälkilähetyksinä (HD voittaa tietokoneen ;)) Detroit on etenkin juuri tällä kaudella saanut rivejään kasaan puolustuksessa ja kiusannut milloin ketäkin, mutta oletin kyllä Green Bayn pystyvän parempaan. Näköjään QB Rodgers oli saanut jo kauden toisen aivotärähdyksensä yrittäessään kantaa palloa otelun toisella neljänneksellä ja kakkosmiehiltä ei toki paljon tässä liigassa odotetakaan yleensä. Packersin puolustus sen sijaan oli totutun vahva.

 

Packers kaikkiaan on kyllä tällä kaudella saanut kärsiä loukkaantumisista aivan avainpaikoilla, kun aloittavat TE ja RB loukkaantuivat jo alkukaudesta ja ovat sivussa. Niissä otteluissa, joissa olen Green Bayn nähnyt, on joukkue esittänyt paikoin erinomaistakin hyökkäyspeliä, mutta juoksuhan heiltä käytännössä nyt puuttuu. Saapa nähdä miten jatkossa, koska ensi viikollahan vastassa on juurikin Patriots todennäköisesti lumisehkossa Bostonissa, joten...

 

Noista aivotärähdyksistä muuten, niitä ei yhden kauden aikana saisi kovin montaa kahta enempää ottaa ja muistaakseni 5-6 aivotärähdystä KAIKKIAAN tarkoittaa jo uran päättymistä jenkkifutiksessa. Näistä on etenkin tämän ja viime kauden aikana pauhattu toden teolla jenkeissä ja toki aivan syystäkin, koska paritkin päähän kohdistuneet vammat saattavat aiehuttaa pysyviä haittoja. Tällä kaudella on jo sattunut useampi tilanne, jossa on ollut kiellettyä kypärä kypärää vastaan kontaktia. Steelersin James Harrison on tällä hetkellä merkitty mies mm. näiden osumien vuoksi:

 

[video=youtube;PSi4Po8NvK4]http://www.youtube.com/watch?v=PSi4Po8NvK4&feature=related

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nämä helmet-to-helmet taklaukset ovat puhuttaneet jo pidemmän aikaa ja tietysti aivan syystä. Tuntuu että tällaiset taklaukset alkavat olla jo ihan liian yleisiä. Kuitenkin vaikeaahan niitä on lähteä kitkemään pois kun tilanteet tulevat äärimmäisen nopeasti, jolloin tuollaisia taklauksia voi helposti sattua. Tälläkin kaudella näitä on nähty jatkuvalla syötöllä ja mm. Eaglesien CB Ellis Hobbs joutuu todennäköisesti lopettamaan uransa juuri tällaisesta taklauksesta johtuneen niskavamman takia. Toivottavasti näihinkin taklauksiin aletaan suhtautua tarpeeksi vakavasti ennenkuin joku oikeasti kuolee sinne kentälle.

 

Eilisestä (tai tänäänhän se oli) Eagles-pelistä nopeat kommentit. 2. puoliaika tuli katsottua livenä ja todella tiukaksihan se meni. Erityisen tyytyväinen olin Eaglesin lopun kellonkäytöstä, jolla Dallasille ei enää annettu mahdollisuutta hyökkäykseen. LeSean McCoylta lopussa pari todella tärkeää jouksua, joilla Kotkien voitto varmistettiin. Muista pelaajista esille on helppo nostaa DeSean ''fraction'' Jackson 210 rec jaardillaan ja tietysti Michael Vick, joka oli jälleen vakuuttava vaikka mitään Washington-pelin kaltaista esitystä nähtykään.

 

Voitto tuli vaikka tiukoille menikin ja ensi viikolla jatketaan Rivalry-otteluiden parissa kun vastaan tulee divisioonan voitosta Eaglesin kanssa taisteleva NYG, joten NFC Eastin voiton kannalta tullaan näkemään todella ratkaiseva ottelu. Puolustuksen pelaaminen eilen ei paljoa lupaile mutta onneksi Philly saa yhden tärkeimmistä puolustuspelaajista takaisin kun Asante Samuel palaa kehiin. Saa Eli-poikakin katsella minne syöttää :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nämä helmet-to-helmet taklaukset ovat puhuttaneet jo pidemmän aikaa ja tietysti aivan syystä. Tuntuu että tällaiset taklaukset alkavat olla jo ihan liian yleisiä. Kuitenkin vaikeaahan niitä on lähteä kitkemään pois kun tilanteet tulevat äärimmäisen nopeasti, jolloin tuollaisia taklauksia voi helposti sattua.

Voin ihan kokemuksesta kentällä sanoa, että se on tottakai vaikeaa välttää joskus tuollaisia osumia, kun kaksi miestä on liikkeessä kovalla nopeudella, mutta pääsääntö taklattaessa on, että pitäisi nähdä mihin osuu. Se vaan tulee selkärangasta, että laittaa leukaa kohti rintaa, mutta juuri sillä tavalla ovat myös tulleet ne pahimmat niskavammat, koska osuma päälakeen on kaikkein pahin, kun niska ei pahemmin jousta pituussuunnassa. Toinen kysymys on kypärät ja joidenkin mielestä kaikille pelaajille pitäisi tulla pakolliseksi turvallisin ja sitä kautta todennäköisesti kehittynein malli, mutta ei sellaista kypärää ole keksittykään, joka sallisi ja vaimentaisi kypärä kypärää vastaan osumat. Tällä hetkellä NFL yrittää kitkeä osumia tuntuvilla sakoilla jokaisesta laittomasta osumasta ja videon Harrisonin postiluukku on käynyt jo muistaakseni neljästi tällä kaudella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhtään ei yllätä, että tuon teki kaveri juurikin Jetsin organisaatiosta, mutta lienen hieman jäävi tässä suhteessa. Hyvin löytyi kuitenkin selkärankaa tulla median eteen tapahtuneen jälkeen, vaikken uskokaan sen olleen millään muotoa oma valinta :D

 

Ai ai kun meinasi olla hieno peli Monday Night Footballissa tällä viikolla Ravens @ Texans. Vaikka Teksasin kakkosjoukkue ei paljon ole menestyksestä päässyt nauttimaan, niin jotenkin on meikäläisellä ollut oikeastaan se ainoa toinen AFC:n joukkue, jota seuraan. Kaverit tulivat viimeisellä neljänneksellä tappiolta 28-13 tasoihin hienoilla draiveilla ja saivat vielä tasoittavan kahden pisteen yrityksenkin onnistumaan, mutta jatkoajalla Ravens sai oikeastaan ainoan kerran kolmannen neljänneksen jälkeen painetta Schaubille - syötönkatko omalla 20 jaardin viivalla ja pallo puolustuksen käsissä maaliin. Jenkkifutista parhaimmillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikonlopun herkkupalana vastakkain pohjoisen jätit eli New England - Green Bay! Packers on pulassa, QB Rodgersia ajeltiin Detroitin toimesta viime matsissa niin huolella että voi olla ettei pysty pelaamaan. Jos ei pysty, niin huonot on mahkut. Patriotsilla panoksena AFC:n piikkipaikka ja kotietu loppuun asti ja Packersilla taas ylipäänsä pudotuspeleihin pääseminen. Jos jollain, niin niillä ei ole varaa hävitä tätä matsia ja voi olla että niiden on pakko yrittää Rodgersilla, saas nähä.

 

Muita herkkuja:

Baltimore - New Orleans: Ravensilla haussa lepovuoro ekalle kiekalle ja Saintsilla NFC:n piikkipaikka ja kotietu loppuun asti.

Indianapolis - Jacsonville: lohkon sisäinen matsi ja vain toinen näistä pääsee pudotuspeleihin. Jaguars on outo sikäli että niiden riistojen ja menetysten suhe on yli 10 pakkasen puolella kun se muilla hyvillä jengeillä on saman verran plussalla. Yksi johtopäätös tosta on että jos pystyvät jotenkin oleen mokailematta, niillä voi olla hyvät mahkut yllättää pudotuspeleissä.

NY Giants - Philadelphia: lonkon sisäinen matsi ja toinen näistä voittaa lohkonsa ja toinen saattaa jopa tipahtaa ulos kokonaan riippuen Packersien loppukaudesta.

St. Louis - Kansas City: kummatkin omassa lohkossaan kärjessä mutta vain niukasti. Eli kummallakaan ei varaa hävitä.

Seattle - Atlanta: Seahawksilla panoksena oman lohkonsa voitto, Falconsilla NFC:n piikkipaikka ja kotietu loppuun asti.

Pittsburgh - NY Jets: Steelersillä panoksena AFC:n piikkipaikka eli kotietu tai AFC:n kakkospaikka eli lepovuoro ekalla kiekalla, Jetsillä viimeinen oljenkorsi lohkovoittoon ja jopa AFC:n piikkipaikkaankin riippuen New Englandin tekosista

 

Toinen pohjosen derby Minnesota - Chicago ei nyt sen sijaan tunnu kovinkaan mielenkiintoselta. Vikings on liian huono ja todnäk ilman Favrea. Bearsilla mahkuja joka suuntaan ja kaikki pelissä: NFC:n piikkipaikkakin jopa, kakkospaikka ja lepovuoro tai jopa kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle jääminen jos kaikki menee pieleen. Vaikeeta nähä että Vikings pystyisi kiusaamaan ilman tähteään.

 

Aika huikeeta draamaa siis odotettavissa. Eli nyt jo tietää: silmät ristissä maanantaina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsoin Manningin veljeksiä yhtaikaa, ja just silleen kun aina: isoveli tekee aina mitä tarvitaan ja pikkuveljellä ei vaan käy säkä. Colts otti siis sen viimesen oljenkorren ja kepitti Jaguarsin, eli ne on tasoissa nyt, kun enää kaksi kiekkaa jäljellä.

 

Elin jengi taas, voi luoja mikä loppu matsille: se itse pelasi kauden parhaan pelinsä ja heitti neljä touchdownia. Vielä neljännen neljänneksen alussa Giants johti 31-10, kunnes Flyersien QB Vick heräsi, juoksi itse (!) kaksi touchdownia plus muitakin juoksuja joilla Giants ihan sekasin ja kun molemmat jengit jo odotteli jatkoaikaa, Flyersien Jackson juoksi 65 jaardin touchdownin ja homma ohi. Eagles melkoisen varmasti lohkovoittoon ja todennäkösesti lepovuorolle pudotuspelien ekalla kiekalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli kyllä tuuletettua melko railakkaasti tuon Jacksonin punt returnin aikaan. Onneksi tuli itsekin katsottua tuo NYG-Eagles-peli loppuun asti vaikka vielä 3. neljänneksen jälkeen näytti että Giants tulee viemään pelin melko selvästi. Giants oli suurimman osan pelistä se parempi joukkue mutta Eaglesin viimeisen neljänneksen comeback oli jotain huikeaa katsottavaa, ja tämä ottelu on kyllä yksi hienoimpia otteluita mitä olen ikinä katsonut. Playoff-paikan kannalta jälleen äärimmäisen tärkeä voitto ja tällä hetkellä Kotkien tilanne näyttää hyvältä kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta.

 

[video=youtube;n-NC2w0cFEs]http://www.youtube.com/watch?v=n-NC2w0cFEs

 

UNBELIEVABLE!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×