Jump to content
Sign in to follow this  
Lasse Tikka

Kondikseen!

Recommended Posts

Hehe, tämmönenkin meille humuille...

 

Tuolla toisaalla oli punnerruksista niin tulipas mieleen ns. Wellsin ohjelma.

 

Jone - tietysti - tänkin mulle aikanaan ohjeisti. Oli muistaakseni ite käytännössä tehnytkin, ja kyllä tämä onkin aivan älyttömän tehokas setti. Nimi tulee Alan Wellsistä, Moskovan olympialaisten 100 metrin voittajasta. Oli skrode kaveri mutta ei koskaan urallaan nostanut puntteja, se käytti vaan omaa kehoaan punnuksina eli teki tätä - mutta vieläkin kovemmilla määrillä.

 

Nonni, eli tästä:

 

Vain kolme liikettä eli jalkakyykky, vatsalihasliike ja punnerrus, ei muita. Tehdään tarvittava määrä jalkakyykky-vatsalihas-punnerrus, levätään minsa, tehdään sama uudestaan, levätään taas minsa ja vielä kerran uudestaan. Eli kerralla teet kolmesti jalkakyykyt, kolmesti vatsalihakset ja kolmesti punnerrukset.

 

8 vkon ohjelma, teet kuutena peräkkäisenä päivänä ja lepäät päivän jonka jälkeen nostat määriä taas seuraavalle kuudelle peräkkäiselle päivälle jonka jälkeen lepäät taas päivän jonka jälkeen taas nostat jnejne

 

1 vko: 50 jalkakyykkyä - 25 vatsalihasta - 25 punnerrusta

2 vko: 60 - 30 - 30

3 vko: 70 - 35 - 35

4 vko: 100 - 50 - 50

5 vko: 130 - 70 - 70

6 vko: 160 - 80 - 80

7 vko: 200 - 90 - 90

8 vko: 250 - 100 - 100

 

Eli vikalla viikolla tulee kerralla tehtyä 750 jalkakyykkyä, 300 vatsalihasta ja 300 punnerrusta. Kannattaa tehdä kunnolla, hitaasti ja huolella, ja etenkin jalkakyykyissä pitää varoa menemästä yli 90 astetta syvemmälle, ettei polvet pauku.

 

Jännä juttu tässä on, että aina kun nostat määriä, ekana iltana tuntuu ettei kykene, millään. Silti sä kykenet, ja kun sä vedät kuutena iltana peräkkäin, se menee joka kerta hiukan paremmin ja kuudentena jo ihan helpostikin.

 

Ai kovaa? Ei ole, tätä teki ensimmäisenä Blue Eyes Team Jyväskylästä, naisten SM-tason lentopalloseura... Ja tämä on sikäli loistelias reenimuoto että tällä voi nostaa lihaskuntoaan, nopeuttaan ja ketteryyttään kesken pelikaudenkin ilman että tulee tönköksi. Ja tätä tekemällä pelkkä juoksukuntokin nousee ja reilusti. Olen käyttänyt tätä talvella myös juoksulenkkien korvikkeena. Ja kun on tän kerran tehnyt niin kun teet tätä uudestaan esmes vuoden kuluttua, voit suoraan lähteä jostain neljännen viikon toistoista. Ite olen tehnyt tätä muutaman päivän seteissä kun on tuntunut että lihasvoima tai kimmosuus tai lähtönopeus on vähän kateissa.

 

Ainoa tyhmä puoli on että onhan tämä tylsää mutta katot telsua samalla. Sellanen hauska, että ite tein kerran sarjan salilla, kun lähdin kaveriksi frendille, se veteli koneita ja mä nurkassa tätä. Oli muistaakseni seitsemäs viikko menossa eli sarjan kokonaiskesto sellasta puolta tuntia. Joskus 20 minsan jälkeen huomasin että porukka laitteilla oli alkanut syrjäsilmällä seurata :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen hyvä kuntoilumuoto, joka on vastaa niin eräänlainen kuntopiiri, joka kasvattaa ketteryyttä, voimaa ja kestävyyttä.

Aloitus numeroksi hyvä ottaa alussa 20. Se tarkoittaa 20 punnerrusta, 20 selkää, 20 vatsalihasliikettä ja 20 kyykkyhyppyä. Tämän jälkeen jatketaan 19 punnerrusta, 19, selkää, 19 vatsalihasliikettä ja 19 kyykkyhyppyä. Siitä sitten loogisesti 18 punnerrusta, 18 selkää jnejnejnejne... Kunnes päästään loppuun. Kyseessä aivan hemmetin raskas liikesarja, joka kuitenkin rohkaisee sillä, että joka kierroksella on edelliskierroksella vähemmän. Kunnon noustessa voi aloitusmääräksi nostaa 21 tai enemmän mielensä mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei mikä toi selkäliike on? Voisi nimittäin tehdä Wellsistä sellasen sovelluksen että ottaisi sen mukaan. Nimittäin, vaikka Wellsistä puhutaan että noi kolme liikettä vaikuttaa periaatteessa kaikkiin tärkeimpiin lihasryhmiin, se on mun mielestä hiukan yksoikonen. Ja selkähän se vaikuttaa niin kaikkeen.

 

Niin, ja semmonen pieni edit tohon ylempään että käytännössä tein viitenä päivänä viikossa enkä tuntenut että se mitenkään olisi haitannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

siis selkäliikehän menee samalla periaatteella ku vatsaliike, mutta toisin päin! Eli kun vatsaliikkeessä maataan selin, ni selkäliikkeessä maataan vatsallaan, ja nostetaan ylävartaloa sitten lantioon asti ylös maasta. Tätä sitte toistetaan.

 

Voiko tuon hankalammin selittää, mutta toivottavasti sait kiinni? :smile_ani:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai toi. Mutta eikös ton suhteen ollut joitain varotuksia sen vaarallisuudesta?

Kyllä ei missään nimessä noita määriä tuota selkäliikettä. Turvallinen selkäliike on esim. se, että vatsallasi

nostat oikean käden ja vasemman jalan ylöspäin 30-40cm maasta, pidä nosto päällä n. 3-4sek ja vaihda

ristiin eli vasen käsi ja oikea jalka jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeps, toi ns. linkkuveitsi on hyvä liike, tosin mun mielestä perin vittumainen jotenki suorittaa... Tehokas toki!

Tästä kondiksesta sen verran, et nyt on mulla joulutauon aika ja massakausi!! On koko syksy elokuusta lähtien tullu riehuttua, n. 2krt käsistreenit/vko ja 2-3krt salilla/vko. Loppukesästä kävin vielä höntsäfutaamas... On siis joulurauhan aika. Mut tammikuussa taas aletaan, entistä isommalla uuden vuoden innolla!!!

 

Huvittavaa, muuten kuinka esim. toi kuntosali täyttyy aina tammikuussa. Kävijämäärä hetkellisesti varmaan triplaantuu näistä uuden vuoden lupausten tekijöistä, tipattoman tammikuun vetäjistä ja muista lahjakortin saaneista.... Tammikuun ekoilla viikoilla hyvä ku saat auton salin parkkipaikalle, mutta jo helmikuussa taas on se vakkari 6 kävijää salilla! ;)

 

Sama ilmiö toistuu sitte keväällä/alkukesästä, ku tulee tää "vielä ehdit rantakuntoon" buumi. Se tosin ei ole niin iso ryntäys, mut kuitenkin... Eihän oikeesti muutamassa viikossa tulokset ala näkymään millään, jos ihan realistisia ollaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeps, toi ns. linkkuveitsi on hyvä liike, tosin mun mielestä perin vittumainen jotenki suorittaa... Tehokas toki!

 

Linkku veitsi on ihan eri liike mitä jone yllä mainosti. tos jonen liikkees ollaan siis mahallaan.

Aniweis , nykykuosissani kun menen mahalleni niin käet ja jalat on jo automaattisesti 30-40 cm korkeudella maasta,hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

ei ku joo, nyt sekotin ton linkkarin! Mut molemmat hyviä liikkeitä! Joskus junnuna about 14-15v harrastin Taek wontoa, ja siellä noita vedettiin, voi Jesse että niitä vedettiin.... Lopetinki jo sitte ennen vihreetä belttiä! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linkku veitsi on ihan eri liike mitä jone yllä mainosti. tos jonen liikkees ollaan siis mahallaan.

Aniweis , nykykuosissani kun menen mahalleni niin käet ja jalat on jo automaattisesti 30-40 cm korkeudella maasta,hahaha

Juu eiks se niin ollut et jos 40 kymppisellä on pyykkilautavatsa niin se on pakosti homo?

 

Ite oon nyt alkanut treenaamaan ohkaista olemustani vatsa-ja selkälihaksia vahvistamalla.Selkärangassa hiukan vikaa,isot fileet aina jumissa.Fysiolta kehoitus et pitäis saada tuohon vatsan-selän seudulle "panssarivyö" tukemaan selkää.Vatsoja teen eli crunchejako ne nyt oli,selällään päätä hiukan ylös ja jalat koukussa polvet kohti päätä.Eli linkkarin kevyempi versio.

 

Ja toinen on Julle,eli hyvää huomenta-liike,tanko niskan taakse ja kumarretaan eteenpäin.Käy mukavasti takareisiin ja alaselkään.Polvet koukussa ei käy niin pal reisiin.Perse myös kuulemma kasvaa eli jos haluaa jääkiekkoilijan ns"ilmapalloperseen" niin tässä siihen oiva liike.Mutta jalkojen koukistamisella välttää sen hanurin liiallisen kasvamisen...:D

 

Tää onkin hyvä ketju,saa mainioita vinkkejä :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×