Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

Birmingham - Manchester United 28.12.2010 @ St. Andrew's

Recommended Posts

Reilu 50 tuntia edellisestä ja seuraava koitos on kohta alkamaisillaan. Vieraspelit Brumin kotiluolassa ei ole aiemmin helppoja todellakaan olleet, viime vuonna taisi tuloksena olla 2-2 tasapeli. McLeishin suojatit pääsevät tähän otteluun tuoreilla jaloilla, joten tiukka iltapuhde tullee ManUlla taas tiedossa. Aikaisen avausosuman merkitystä lienee tällaisessa pelissä turha korostaa.

 

Luottavaisin mielin tässä ollaan, pistekään ei olisi mikään katastrofi, mutta tottakai voittoa tuonne mennään hakemaan. Manun pitäisi saada Nani takaisin kokoonpanoon, sitten Rooney-Berba kärkeen ja Giggs aloittanee viime pelin tapaan vasemmalla. Puolustukseen kenties tarjolla Smalling tai Fabio?

 

Avausta vielä odotellaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van Der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Gibson, Carrick, Anderson, Rooney, Berbatov, Giggs

 

Nani ja Fletch eivät näköjään ole vielä kunnossa. Jännä nähdä mennäänkö 4-4-2 vai 4-3-3, todennäköisesti jälkimmäisellä.

 

e. Penkillä: Kuzza, Neville, Obertan, Evans, Fletch, Kiko, Chicharito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jees, edellisestä pelistä tosiaan vain pari päivää, joten saa nähdä millä taktiikalla ja ketä SAF juoksuttaa kentälle. Vaikea peli tulossa joten heitetään varovainen 1-2 vierasvoitto.

 

e....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihme ettei puolustukseen ole tehty muutoksia, kuitenkin toinen peli pariin päivään. Rion ja Rafaelin pelaaminen lähinnä yllätti, mut hyvä vaan jos kunto kestää niin on paras mahdollinen puolustus kentällä. Samoin Giggsille toinen startti putkeen.

 

Helppoa tästä tuskin taaskaan tulee, toivottavasti viimeistely pelaa nyt. Veikataan Unitedin 0-2 voittoa, maalit Berba ja Rooney (toivottavasti...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erikoinen avaus tähän paikkaan. Laitapelaaminen huolestuttaa, mutta vaihtoehtojakaan ei liiemmälti ole. Nania tuo kyllä huutaisi, mutta ei ilmeisesti kunto vieläkään riitä. Toivottavasti Gibsonilta nähtäisiin tänään kunnon pommi..

 

Vaihdosta löytyy tulivoimaa myös ihan mukavasti tarvittaessa.

 

Miksi pikku-herne ei muuten ole ollut pitkään aikaan avauksessa, koska omasta mielestäni mies on pelannut hienosti, tehnyt hyvin maaleja ?

 

Chichariton tieltä olisi pakko tiputtaa tulikuuma Berbatov tai juuri kovan luokan sopimuksen saanut Rooney. Sääli, otteiden puolesta mehikaani kuuluisi avaukseen. Kai Fergie haluaa myös pitää nuorukaisen jalat maanpinnalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksi pikku-herne ei muuten ole ollut pitkään aikaan avauksessa, koska omasta mielestäni mies on pelannut hienosti, tehnyt hyvin maaleja ?

 

Uskon, että United vie 3-0 maalintekijät: Berbatov 2x ja Hernandez. Rooney syöttää kaksi ja Giggsy yhden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jälleen vieraissa ei osattu pitää johtoa. Oikeastaan osan syy voidaan pistää SAFin suuntaan. Gibson/Rooney/Berbatov kolmikosta joku olisi pitänyt ottaa vaihtoon 5-10min aiemmin.

 

Turha vinkua oliko tasoituksessa rikettä tai paitsiota... Sitä saa mitä tilaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika tasainen ottelu oli ja ehkä toi tasapeli oli oikeutettu tulos varsinkin kotijoukkueen kannalta, mutta silti #tuttaa, että voitto menetettiin lopussa. Hirveästi ei saatu paikkoja luotua, josta syy menee taktiikkaan: eihän meillä ollut toista laituria ja Giggs pelasi niin keskellä ettei sitä toistakaan ollut! Jos Gibson menee laiturivalinnoissa Obertanin ohi, niin... oikeasti, ei näin!

 

No, piste tuli sentään ja tässä otteluruuhkassa pistemenetykset oli odotettavissa. Tasurit olis kyllä jo riittäny tälle kaudelle. Vieraissa ei näköjään osata voittaa, onko se nyt seitsemän tasuria ja vain yksi voitto vieraissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi helvetin helvetti, minkä takia pitää aina lähteä näihin vieraspeleihin pelaa tota 4-5-1:tä? Onko meidän keskikenttäkaksikko Carrick-Anderson todellakin niin paska, että ei muka pärjäisi Bowyer-Ferguson-Gardner-kolmikolle? Kysyn vaan. Mitenkään Brumin-kolmikkoa väheksymättä, parempia he olivat ainakin ensimmäisen puoliajan.

 

7 vierastasapeliä. Ja turha noista viime hetken maaleista on valittaa. Meillä oli kuitenkin tänään kaksi kunnon suorasta pelistä luotua maalipaikkaa. Molemmat Berbatoville. Mä en edelleen ymmärrä miksi ei voida lähteä pelaamaan omaa peliä vieraskentällä?

 

Saas nähä Fergusonin kommentteja, että Brumi on paha paikka kaikille, ja kaikki tulevat tiputtamaan vielä pisteitä ja plaa plaa. Pelattaisiin taktiikasta lähtien unitedmaista peliä, niin ei näitä viime hetken tasapelejäkään todennäköisesti tulisi.

Vittu että oltais kusessa ellei toi bulgaari olisi noin maagisessa vireessä.

 

No ei sentään hävitty... jee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turha vinkua oliko tasoituksessa rikettä tai paitsiota... Sitä saa mitä tilaa!

Nimenomaan, kyllähän tätä suorastaan kerjättiin, vaikka Birminghamilla ei liikaa tilanteita ollutkaan. Ja jos tuo tilanne oltaisiinkin jostain kumman syystä hylätty, en olisi yllättynyt vaikka kotijoukkue olisi pistänyt sen pallon maaliin jostain muusta paikasta. Sen verran hirveää tuo Unitedin "vetäytyminen" näissä vierasmatseissa tuntuu olevan. En tosin olisi yllättynyt jos tuomari olisi maalin hylännyt, sen verran oudoissa paikossa pilli soi tänään tai jäi soimatta.

 

1-0 - maalin jälkeen homma oli täysin hallussa. Berban paukauttaessa tolppaan homma näytti jo melko helpolta ja ratkaisun piti olla ajan kysymys. Sitten SAF:lta tuleekin omasta (sekä ilmeisesti myös Andersonin) mielestäni käsittämätön vaihto; pirteästi pelaillut Ando pois ja jarrukenttään kuuluva Fletcher tilalle. Vahinko vain ettei Fletcherin suoritustaso ole tällä kaudella ollut viime vuoden luokkaa, mielestäni Andersonin kyvyillä olisi ollut loppuun asti enemmän käyttöä. Varsinkin kun muuan Gibsonilta ei tuntunut maalisyöttöä lukuunottamatta onnistuvan tänään juuri mikään.

 

Andersonin poistuttua Unitedin taktiikkana tuntuikin olevan vain jääminen omalle puoliskolle ja roiskiminen palloa jonnekin ylös. Jos tällaista kukkupalloa halutaan pelailla, miksei kärkeen voitu ottaa sitten juoksuvoimaisia kavereita, jolloin vastahyökkäyksiin olisi saatu oikeasti pelotetta. Chicharito otettiin kentälle vasta kun pahin oli jo tapahtunut.

Viime aikaisten hyvien otteiden vuoksi pääsi tosiaan unohtumaan tämä tosiasia, miten huono United on tällä kaudella ollut vieraspeleissä. Kaksi vierasmatsia kuitenkin siirretty myöhemmälle kevääseen, joten paljon pahoja hetkiä on vielä luvassa jos meno ei muutu. Ennen peliä ajattelin että piste olisi todennäköinen tulos ja siihen voisi olla tyytyväinen, mutta ei tähän vieraissa vetäytymiseen ja lopun tunarointiin vain halua koskaan tottua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo täälläkin ihmetyttää että miksei Obertan olisi voinut olla siellä oikealla laidalla Gibsonin tilalta. Ihmetyksen aihetta toi myös se että vaihtoja ei suoritettu aiemmin. Hernandez/Machedan olis voinu vaihtaa 75-80min aikana vaikkapa Rooneyn tai Berbatovin tilalle. Ja Giggs ei mielestäni hirveästi vakuuttanut. Aika huonoja syöttö ratkaisuja mieheltä varsinkin lopussa. Olisi sen Obertanin voinut vaikka vaihtaa tilalle jo ennen Birminghamin maalia.

Pisteeseen silti suhkot tyytyväinen kun katsoo aiempien vuosien tuloksia vaikkakin lopussa johto menetettiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi helvetin helvetti, minkä takia pitää aina lähteä näihin vieraspeleihin pelaa tota 4-5-1:tä? Onko meidän keskikenttäkaksikko Carrick-Anderson todellakin niin paska, että ei muka pärjäisi Bowyer-Ferguson-Gardner-kolmikolle?

Varmaan johtui lähinnä siitä, että Nani ei ehtinyt kuntoutua tähän ja SAFilta ei löytynyt luottoa Obertaniin perinteisesti hankalassa pelissä. Jos Nani olisi ollut kunnossa, veikkaan että 4-4-2:lla olisi menty.

 

Tulos nyt ei ole ihan paska, mutta pikkuhiljaa (tai siis alkaen lauantaina!) näistä vieraspeleistä pitää alkaa napata voittoja. Nykyinen tahti, että kotiottelut voitetaan ja vieraissa pelataan tasan ei tule riittämään mestaruuteen vaikka mentäisiin koko kausi ilman tappioita. Jossain vaiheessa pitää tulla niitä perinteisiä voittoputkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaihteeksi taas (hävitty) vierastasuri. Ennen ottelun alkua tasuri olisi ollut ihan ok, mutta jälleen kerran tuo tapa millä siihen päädyttiin jättää pahan maun. Ensimmäinen jakso ei Giggsin tolppaa lukuunottamatta tarjonnut oikeastaan mitään. Ei toisellakaan jaksolla montaa paikkaa ollut. Berbalta hienosti viimeistelty johtomaali. Toinenkin oli lähellä, mutta vaihteeksi tolppaan napsahti. Lopussa Birminghamin tasoituksen tulemisen pystyi näkemään jo vähintään viisi minuuttia ennen maalia. Unitedilla syystä tai toisesta hirveä hätä omissa eikä pallolle osattu muuta tehdä, kuin roiskia keskialueelle.

 

Eniten tässä vieraspelaamisessa ahdistaa tällä hetkellä se, että joka kerta (poislukien Aston Villa matsi) United tekee saman virheen. Hallitaan peliä mutta ei saada tapettua sitä yhdellä tai kahdella lisämaalilla. Sitten aletaan lopussa vaan peruuttelemaan ja toivomaan, että vastustaja ei tee maalia. Eilenkin peli oli aivan hallussa, mutta jostain syystä Birminghamin vaan annettiin ottaa peli haltuun. Sitten pelin jälkeen selitellään sitä, että pitää olla huolellisempi, laittaa paikoista sisään ja mitä kaikkea. Tässä on nyt melkein puoli vuotta jauhettu noita samoja juttuja niin aletaanko jo s*atana kohta myös tekemään eikä vaan puhuta.

 

Täytyy kanssa ihmetellä noita SAFin vaihtoja ja taktiikkaa. Fletcherin sisäänottaminen oli ok, mutta itse olisin ottanut Gibsonin pois ja antanut Andon jäädä. Chicharitonkin olisi voinut ottaa peliin jo varttia ennen loppua. Sähköjänis-Park olisi eilen ollut kultaakin kalliimpi Unitedille. Mitä taktiikkaan tulee niin tuntuu vähän siltä, että Gibson ei aina itsekään tiennyt pitikö pelata laidassa vai keskellä. Toivottavasti Nani on lauantaina kunnossa, sillä tällä hetkellä hyökkäys-peli on aivan liikaa Berbatovin harteilla (vrt. Rooney viime kaudella).

 

Nojoo aika negatiiviseksi tää näköjään meni, vaikka tässähän ollaan sarjan kärjessä, hei! Oltaisi vaan voitu pelata niin paljon paremminkin. Laitetaan nyt loppuun vielä muutama plussa eiliseltä niin saadaan vähän fiiliksiä ylös.

 

+++ Berbatov, Unitedin ykkösmies juuri nyt. Maalivire se vaan jatkuu. Rakenti oikeastaan itse itselleen sen paikan mistä eilen viimeisteli.

++ Rafael, Paras puolustaja eilen. Pärjää nykyään hyvin myös fyysissäkin väännöissä.

+ Anderson, ei viime pelien loistossaan, mutta keskikenttämiehistä kuitenkin paras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekkin kyllä tuota taktiikkaa ihmettelin, aina ei Fergusoninkaan ratkaisuja voi ymmärtää. Tasapeli ei toki huono tulos ole, kun ajattelee miten tiukkoja vääntöjä aikaisemmin on ollut, toki harmittaa suuresti että mokattiin aivan lopussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin paljolti samaa mieltä aiemmin kirjoittaneiden kanssa pelistä. Tosin sellainen seikka taktiikasta, että eipä niitä vaihtoehtoja hirveästi ollut tähän peliin. Mielestäni enemmän vaikutti se seikka, että meillä oli hyökkäyspäässä pelaajat, jotka olivat juuri pelanneet sunnuntainakin. Tähän olisin kiinnittänyt jtn huomiota. Lisäksi ihmetyttää suuresti Gibsonin paikka avarissa, se vaan on niin paska. Olisin toivonut Fletchiä tähän, mutta eipä voi mitään.

 

Ja olihan se kotijoukkueen maali erittäin kyseenalainen, mutta eipä näillekään voi mitään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gibson oli kyllä surkea, ainoa hyvä juttu oli se maalisyöttö, varmaan vahingossa sekin onnistui... Muuten syötöt meni mihin sattuu. Muistuttaa vähän muutaman vuoden takaista Fletcheriä, joka oli silloin ihan hukassa ja sai koko ajan kirota miestä sen pelatessa. Paljon pitää tapahtua, jos Gibson aikoo OT:lla jatkaa.

Hyökkäyssuuntaan vahvaa pelaajaa keskikenttä eilen huusi, ei ollut Giggsystä siihen eikä Andersonkaan mitenkään loistanut, vaikka keskikentän paras olikin. Rooneyhän siellä oli taas rakentamassa peliä vähän joka suunnalta, ihme ettei turhautunut pahemmin. Wäinön paikka olisi kuitenkin olla siellä 16-tuntumassa, sieltähän ne maalit viime kaudellakin tuli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gibson oli kyllä surkea, ainoa hyvä juttu oli se maalisyöttö, varmaan vahingossa sekin onnistui... Muuten syötöt meni mihin sattuu. Muistuttaa vähän muutaman vuoden takaista Fletcheriä, joka oli silloin ihan hukassa ja sai koko ajan kirota miestä sen pelatessa. Paljon pitää tapahtua, jos Gibson aikoo OT:lla jatkaa. Hyökkäyssuuntaan vahvaa pelaajaa keskikenttä eilen huusi, ei ollut Giggsystä siihen eikä Andersonkaan mitenkään loistanut, vaikka keskikentän paras olikin.

Ei loistanut Gibson, mutta pelasi ihan ok siihen nähden että peliaika on ollut todella kortilla tällä kaudella. Ei ollut Anderson juuri parempi. Bongasin keskikentän kolmikon syöttötilastot eilisestä matsista ja Andersonin onnistumisprosentti oli todella alhainen ja syöttäjen määrä kertoo, että mies ei ollut kovin aktiivisesti mukana pelissä. Tilastot eivät toki kerro kaikkea, mutta laitanpa nyt tänne kun tuota Andoa on niin paljon kehuttu.

 

Carrick: 84 Passes attempted, 74 successful, 12 unsuccessful.

Gibson: 55 Passes attempted, 42 successful, 12 unsuccessful. 1 assist.

Anderson: 28 Passes attempted, 19 successful, 9 unsuccessful.

 

Fletcheristä sen verran, että hänhän oli toipumassa kuumetaudista ja olisi varmasti ollut avauksessa jos olisi ollut 90 minuutin kunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh, kyl toi eilinen vähän sapettaa. Ja ottaen huomioon että tasoitusmaalissa onnistutaan paitsiossa, käsivirheessä ja Ferdinandin rikkomisessa samaan aikaan... Mutta enemmänkin ongelma oli juurikin se että ei onnistuta murskaamaan noita pelejä. 1-0 ja pelin hallinta meillä ja ruvetaan pakittelemaan ja roiskimaan palloa pois?

Joo I'll get my coat --->

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulin jo että tilanne olisi täysin selvä mutta eipä ollutkaan. OK kun katsoo hidastuksena ja stilleinä niin näyttää osuvan käteen, toisaalta sitten livenä kun toi tulee niin siinä on 5 pelaajan rypäs ja jos ei nää selvästi niin aika vaikee siitä on viheltää mutu tuntumalla.

 

Mitä tulee selkään hyppäämiseen niin joo onhan siinä sitä mutta sitten toisaalta pitäis lähes aina viheltää vapari maalipotkun jälkeisissä pukkaustilanteissa, Rio jos ois mennyt asenteella tilanteeseen niin ei totakaan olisi tullut?

 

Paitsiota on kans vaikea tosta kuvakulmasta 100% sanoa.

 

0-1 vieraissa on aina kauhea tilanne koska kotijoukkue yleensä saa lopussa aina jonkun ruuhkapallon ja siksi pitäiskin ratkaista peli hyvissä ajoin. Fergie kehuskeli että peli oli täysin heidän hallinnassaan mutta tämä on maalintekopeli.

Vanha viisaus siitä että pitkässä ajankulussa nämä tuppaavat tasoittumaan kannattaa pitää mielessä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei loistanut Gibson, mutta pelasi ihan ok siihen nähden että peliaika on ollut todella kortilla tällä kaudella. Ei ollut Anderson juuri parempi.

Tähän täysin sama. Ei siellä keskikentälle kukaan ollut toistaan parempi, kaikki olivat tasaisen huonoja. Tosin mitään syöttömyllyä ei sillä kentän kunnolla oikein voinut vetääkään.

 

0-1 vieraissa on aina kauhea tilanne koska kotijoukkue yleensä saa lopussa aina jonkun ruuhkapallon ja siksi pitäiskin ratkaista peli hyvissä ajoin. Fergie kehuskeli että peli oli täysin heidän hallinnassaan mutta tämä on maalintekopeli.

Vanha viisaus siitä että pitkässä ajankulussa nämä tuppaavat tasoittumaan kannattaa pitää mielessä...

Tämähän se on ollut koko kauden ongelmana. Ei saada aikaiseksi sitä "killer goalia" ja siitäkös varsinkin ennakkoon altavastaaja peliin lähtenyt joukkue riemastuu ja saa höökin päälle. Turhaa passivoitumista eilenkin.

 

Toivottavasti nyt Nani kuntoutuisi nopeasti niin saataisiin edes yksi laituri. Giggsin nopeus ei enää puhtaaseen laiturin rooliin riitä ja Wäinö menee laidalla täysin hukkaan, vaikka puolustussuuntaan raatoikin hyvin. Oli koko ajan vaan niin kaukana Berbasta ettei tämän kaksikon yhteispelistä ollut eilen tietoakaan. Jos ei muuta niin Obertan vaan kehiin niin saadaan Wäinö sinne minne hän kuuluu.

 

Hankala paikkahan Birmingham on pelata varsinkin kentän ollessa tuossa kunnossa, ettei sellaista syöttörumbaa siinä saa aikaan. Turhauttaa myös se jonniinjoutava passivoituminen. Tilanne on toki edelleen hyvä meidän kannalta mutta sarjataulukko voi muuttua hyvinkin nopeasti, niinkuin on huomattu. Mutta eiköhän SAF ja kumppanit reagoi oikealla tavalla ja taas seuraavassa pelissä mennään hiukan eri lailla ja vaihtoehtojakin on luultavasti enemmän käytettävissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×