Jump to content
Sign in to follow this  
Jussii

Manchester United - Birmingham City 22.1.2011

Recommended Posts

Paitsion ennakko:

 

 

Posted Image VS. Posted Image

Tärkeimmät pohdinnat löytyvät tuolta linkin takaa, mutta herätellään nyt keskustelua tänne, muutama tunti ennen ottelun alkua. Tänään ainoa tavoite on palata voittojen tielle vaikean Spurs-vierailun jälkeen. Kyseisestä ottelusta ei jälkipolville jäänyt liikaa kerrottavaa, yksi piste ja Rafaelin pelikielto olivat ne tärkeimmät. ManU:n keskikenttä oli myös luvattoman heikko verrattuna Spursin vastaavaan, joten sillä alueella täytyy tulla tänään parannusta, ja miksei tulisikin.

 

Ottelun tahti tulee todennäköisesti olemaan se, että ManU vie ja Birmingham (toivottavasti) vikisee. Bussi pitäisi saada rikottua suhteellisen nopeasti, jotta peliä voisi katsella huojentuneena. Tällä kaudella vieraista oli tuomisina tuttu tasuri, mutta Unitedin kotivire on sen verran vahva sekä Birminghamin heikko, että kyllähän tästä voitto on otettava! Scholes voisi tehdä paluun avaukseen, ja avauksen paikan vakiinnuttanut Carrick on todennäköinen pari.

 

Avausveikkaus:

VDS

O´Shea - Ferdinand - Vidic - Evra

Nani - Carrick - Scholes - Obertan

Rooney

Berbatov

Oikean laitapakin tontti on mielenkiintoinen. Onko Fergusonilla varaa vieläkin pitää veli ruskeaa poissa avauksesta? Jos on, toivottavasti korvaajana nähdään kaikkien alojen asiantuntija O´Shea. Nevilleä en halua tuolla tontilla nähdä, ei Birmingham niin heikko joukkue kuitenkaan ole että sen vertaa tarvitsisi antaa tasoitusta.

 

Myös vasen laita on mielenkiintoinen. Giggs on toki vaihtoehto, mutta kyllä Obertanille voisi antaa myös minuutteja. Yksi vaihtoehto olisi toki laittaa Rooney laidalle, ja kärkeen kaksikko Berbatov-Chicharito, mutta silloin vaihtopenkille riittäisi vain Owen, joten tuskin näin hyökkäysvoittoista taktiikkaa nähdään. Varsinkin kun Chicharito ei saa yleensä olla kentällä täyttä 90 minuuttia.

 

Laitetaan nyt tulosveikkaukseksi puhdas 3 - 0, maalintekijöinä Rooney, Nani sekä Chicharito!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiukkaa on ollut viime vuosina Birminghamia vastaan kotona, taitaa olla nimittäin kaksi viimeisintä kotimatsia päättynyt ManU:lle vain 1-0.

 

Tänään ei muu kelpaa kuin voitto ja sekin toivottavasti hiukan suuremmin lukemin kuin siis viime vuosina. Itse kokeilisin rohkeasti seuraavanlaista avausta:

 

VDS

O'Shea - Ferdinand - Vidic - Evra

Nani - Carrick - Scholes - Rooney

Berbatov - Chicharito

 

 

Eli ''uhraisin'' Rooneyn vasemmalle laidalle ja Chicharito kärkeen avaukseen. Mutta tällainen avaus ei kuitenkaan toteudu vaan eiköhän se Giggs aloittane vasemmalla ja Rooney piikissä Berban kanssa. Oma tulosveikkaus 2-0 ManU:lle, maalintekijöinä Nani ja Chicharito.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuntui taas ikuisuudelta tämä viikon väli Spurs pelin jälkeen. Voitto tottakai ainut mikä kelpaa tänään. Seuraava peli onkin sitten jo tiistaina Blackpoolia vastaan. Joten onkin mielenkiintoista nähdä onko kokoonpanossa jotain rotaatiota. Rafael tietenkin pelikiellon takia sivussa. Jussiilta hyvä kokoonpanoehdotus. Obertanille voisi näytönpaikan antaa. Samalla Giggsiä säästeltäisiin tiistaille. Oikeaksi pakiksi kelpaisi O'Shea tai Brown.

 

Vastustajan riveistä pitää esiin poimia tietenkin ex-United Ben Foster. Jostain syystä Foster kuului omiin suosikkeihini United aikanaan vaikka pelit ei aina ihan putkeen mennytkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

United: Van der Sar; O'Shea, Smalling, Vidic, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Giggs; Rooney, Berbatov.

 

Subs: Kuszczak, Evans, Fabio, Gibson, Scholes, Obertan, Owen.

 

Eipä juuri yllätyksiä, paitsi ehkä Smalling, missä lie Rio?

 

Veikataan ManUlle 2-0, maalit Rooney ja Nani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

United: Van der Sar; O'Shea, Smalling, Vidic, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Giggs; Rooney, Berbatov.

 

Subs: Kuszczak, Evans, Fabio, Gibson, Scholes, Obertan, Owen.

 

Eipä juuri yllätyksiä, paitsi ehkä Smalling, missä lie Rio?

Rioa varmaan säästellään tiistaille. Toivottavasti kyseessä ei ainakaan ole mikään loukkaantuminen. Toinen silmään pistävä poissaolija on Hernandez (ja Fletcher).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avauksessa olisi ollut mukava nähdä Fabio, Obertan ja Hernandez. Jostain syystä SAF ottaa varman päälle, mutta toivottavasti hattutempun ressuissa tehnyt Obertan pääsisi tänään kentälle.

 

E: Puoliajalla 3-0 ja matsi aikalailla taputeltu. Nyt vaan Obertan irti ja vaikka Nani vaihtoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhhuh, olipahan myllytystä! 5 - 0 oli täysin oikeutettu tulos, ManU:lta todella loistavaa peliä ja Birmingham oli täysin vailla mahdollisuuksia.

Berballe sitten jälleen hattutemppu, ja maalien lisäksi todella itsevarmaa ja taidokasta peliä bulgaarilta. On se vain huikea silloin kun peli kulkee! Yhtä lailla täytyy kehua ikinuori-Giggsin upeaa peliä, eikä Rooney jäänyt yhtään huonommaksi vaikka ei saakaan mistään sisään. Lisäksi Nani sai pienimuotoisen apinan selästään upottamalla todella kovan laukauksen alanurkkaan. Sitä ennen olikin n. 10 huonoa laukausta, mutta kyllähän tuo onnistuminen nostaa lopulta suorituksen plussan puolelle.

 

Vaihdot olivat tänään melko erikoisia. Carrick loukkasi aikaisessa vaiheessa nilkkansa Hlebin hypättyä nilkan päälle. Toivottavasti miehelle ei tule kauhean pitkää sairaslomaa tuosta tilanteesta. Tilalle tullut Gibson paikkasi kuitenkin suhteellisen hyvin, vaikka ei SHOOOT - komentoihin pahemmin vastannutkaan.

Toinen vaihto tulikin jo puoliajalla, kun Fabio tuli Evran tilalle. Ihan kohtuullisesti brassi pelasi, mitään kauhean erikoisia ei tarvinnut esittää.

Eniten ihmetytti Giggsin vaihto Oweniin. Miksi Obertan ei saanut näytönpaikkaa? Owenilla ainakin yksi kohtuullinen maalintekopaikka, mutta eipä maistunut tänään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieno 5-0 voitto ja peli jo käytännössä selvä ensimmäinen puoliajan jälkeen. Maalinteko aloitettiin jo ottelun 2. minuutilla kulmapotkusta, jonka Giggs keskitti ja O'Shea jatkoi maaliluukulle, jossa Berbatov odotti ja puski 1-0 johdon. 2-0 maali lähti Berbatovin hienosta keskialueen katkosta liikkeelle ja Rooneyn syötöstä Berbatov harhauttelee pari Birminghamin pelaaja rankkarialueella ja vetää pallon komeasti maaliin. Ensimmäisen puoliajan viimeinen eli 3-0 maali oli kyllä ottelun hienoin. Berbatov katkaisee taas hiukan onnekkaastikin Birminghamin hyökkäyksen ja syöttää pallon Rooneylle. Rooney keskittää ''maatiaisen' oikealta puolelta Birminghamin puolustuksen läpi vasemmalle, jossa Giggs on aivan vapaana ja vetää pallon maalin yläkattoon.

 

Toisella puoliajalla jatkettiin maalitehtailua ja 4-0 maali syntyi sekin komean kuvion päätteeksi. Rooney ensin syöttää Birminghamin pelaajan länkien välistä pallon Giggsille, joka syöttää Berbatoville, joka vetää komeasti yläriman kautta maaliin. Berban kauden kolmas hattutemppu oli valmis! 5-0 maali syntyy Nanin komeasta vedosta.

 

Mielestäni tämä oli yksi kauden parhaimmista peliesityksistä ManU:lta ja tänään oli yritteliäisyyttä ja iloisuutta näkyvissä kentällä heti alusta lähtien. Varsinkin Berbatov, Giggs ja Rooney olivat pelipäällä ja kyllä Giggs näytti taas miksi kannattaa vielä ensi kauden jatkaa pelaamista. Nanikin oli tänään totutun yritteliäällä pelipäällä ehkä muutaman heikomman pelin jälkeen. Muutamia hienoja syöttöjä ja varsinkin paljon vetoja lähti tänään Nanin jalasta. Puolustusta ei testattu juuri ollenkaan ja VDS hoiti helposti ne harvat vedot, mitä Birmingham sai rakenneltua.

 

Carrick jouduttiin vaihtamaan jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantumisen takia ja toivottavasti ei pahemmasta kyse. Gibson tuli tilalle pelasikin ihan kelpo pelin. Myös Evra vaihdettiin tauon jälkeen Fabioon ja tämä oli mielestäni hyvä vaihto SAFilta tuossa tilanteessa. Giggsin tilalle olisin halunnut mieluummin Obertanin kuin Owenin kentälle ja tuo vaihto ihmetytti.

 

+++ Berbatov

++ Rooney

+ Giggs

 

- viimeinen vaihto eli Giggsin vaihto Oweniin

 

 

Tästä on hyvä jatkaa tiistaina Blackpoolia vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5-0! Olipa todella hienoa katsella tuota Unitedin peliä. Heti alusta asti täysi rähinä päällä. Eikä avausmaalia tarvinnutkaan kauan odotella. Giggs hyvä kulma jonka O'Shea jatkaa maalin eteen ja Berbatov tuikkaa 1-0. Sanoin veljelle, kun saatiin kulma että eipä nämä kulmat Unitedille niin hyviä maalipaikkoja ole. No eikö jätkät laittanut sitten heti maalin kulmasta. Muutenkin kulmien taso tuntui olevan tänään parempaa. Ensimmäisen vartin jälkeen tuli peliin pieni suvantovaihe. Kävi jo mielessä, että taasko johtomaalin jälkeen laitetaan käsijarru päälle. Puolen tunnin kohdalla saatiin sitten se vapauttava toinen maali. Hyvä nopea hyökkäys keskeltä. Rooney pelaa pallon Berbatoville ja bulgaari laukoo 2-0. Ensimmäisen puolikkaan lisäajalla Giggs niitta pelin lopullisesti pakettiin. Berbatovilta maailmanluokan katko. Pallo Rooneylle joka laittaa kovan syötön maalille. Pallo kiertää juuri sopivasti Fosterin ja Brum-pakkien edestä Giggsille jolla on helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin. Tauolle siis 3-0 tilanteessa.

 

Toinen jakso ei kerkeä vanheta kymmentäkään minuuttia, kun Berbatovin hattutemppu on valmis. Van Der Sarilta pitkä purkupallo (tästä mallia Foster) Rooneylle jolta upea haltuun otto. Wäinö pelaa pallon Giggsille. Sir Ryan syöttää pallon maalin eteen Berrbatoville joka ohjaa yläriman kautta 4-0. Loppulukemat 5-0 on Nanin käsialaa. Maali oli hyvin tyypillinen Nanille. Muutama harhautus ja laukaus takakulmaan.

 

Kommentoidaan nyt itsekin noita vaihtoja. Loukkaantuneen Carrickin tilalle tuli siis Gibson vaikka itse odottelin hieman Scholesia. Gibbolta ihan ok peli. Harmi ettei mies päässyt oikein käyttämään kovaa laukaustaan, vaikka yleisöstä pyyntöjä satelikin. Olihan siinä yksi veto vasurilla, mutta se meni suoraan Fosterin syliin. Fabion ottaminen puoliajalla Evran tilalle oli erinomainen veto. Fabiolta myös ihan ok esitys. Paljon ei tosin puolustuksessa tänään tarvinnut tehdä. Viimeinen vaihto oli hieman omituinen. Itse olisin ottanut Giggsin tilalle mielummin Obertanin kuin Owenin. Obertanin tilaisuus tullee sitten ensi viikonloppuna Southamptonia vastaan.

 

+++ Berbatov, Mitä tästä miehestä voi enää sanoa. Kolme maalia ja muutenkin loistavaa pelaamista. Pelipäällä olessaan maailman paras. :D

 

++ Giggs, Ikään kuin viime päivien puheiden vakuudeksi näytti myös kentällä pelaamisen todellakin vielä maistuvan. Loistava maali ja syöttö. Jotenkin sitä vaan aina innostuu kun Giggs esittää noita "nuoruuden päivien" nousuja pallon kanssa, joita tänäänkin pari nähtiin.

 

+ Rooney, Oli tänäänkin loistava. Rakentaa maaleja ja tekee töitä hullun lailla. Mahtavaa katsella Wäinöä, kun ensin mies on rakentamassa hyökkäystä ja hetken päästä jo puolustuksen apuna (välillä itse jopa pakkina) katkomassa vastustajan hyökkäyksiä. Tuhrasi yhden loisto paikan puskemalla ohi. Positiivisesti ei kuitenkaan näyttänyt turhautuneelta vaan itsekin naureskeli kun ei mistään tunnu uppoavan. Maalitkin kyllä tulee vielä.

 

Koko joukkueelta tänään hyvä esitys vaikka Berba-Giggs-Roo kolmikko päähuomion ansaitusti varastikin. Nanin kannalta hyvä, että sai lopulta sen maalin tehtyä niin ei jää vaivaamaan. Välillä tosin laukoi itse vähän turhaankin, kun olisi ollut parempi syöttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kommentoidaan nyt itsekin noita vaihtoja. Loukkaantuneen Carrickin tilalle tuli siis Gibson vaikka itse odottelin hieman Scholesia. Gibbolta ihan ok peli. Harmi ettei mies päässyt oikein käyttämään kovaa laukaustaan, vaikka yleisöstä pyyntöjä satelikin. Olihan siinä yksi veto vasurilla, mutta se meni suoraan Fosterin syliin. Fabion ottaminen puoliajalla Evran tilalle oli erinomainen veto. Fabiolta myös ihan ok esitys. Paljon ei tosin puolustuksessa tänään tarvinnut tehdä. Viimeinen vaihto oli hieman omituinen. Itse olisin ottanut Giggsin tilalle mielummin Obertanin kuin Owenin. Obertanin tilaisuus tullee sitten ensi viikonloppuna Southamptonia vastaan.

Fergie oli hyvin hereillä ottaessaan Evran ja Giggsin ajoissa pois. Peli oli selvä ja seuraava peli kolmen päivän päästä. Toki Obertaninkin olisi voinut ottaa sisään, mutta Owen tekee paluuta loukkaantumisen jälkeen ja tarvitsee minuutteja joten ihan järkevä vaihto.

 

++ Giggs, Ikään kuin viime päivien puheiden vakuudeksi näytti myös kentällä pelaamisen todellakin vielä maistuvan. Loistava maali ja syöttö. Jotenkin sitä vaan aina innostuu kun Giggs esittää noita "nuoruuden päivien" nousuja pallon kanssa, joita tänäänkin pari nähtiin.

 

Sama, uskomaton kaveri. Ja se maali, cool as a cucumber.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5-0, loistavaa Näytöstä. Mikä Rafael? ....... O´shea 0+2, ja vieläkin on varaa peluuttaa Veli Ruskeata vaan ressuissa..:smile_ani:

Tätä unohtui itsekin hehkuttaa. O´Shea pelasi myös todella hyvin! Toki vastustajalta ei myöskään tullut liikaa painetta, mutta yhteispeli Nanin kanssa toimi, ja piti kahteen kertaan tarkistaa jossain vaiheessa peliä, kuka olikaan tuo taikuri kuka rauhoitti tiukassa paikassa peliä kantapääsyötöllä ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olihan tämä viimeinen peli vähään aikaan Birminghamia vastaan? Toivottavasti, Gibson tallattiin edellisessä pelissä, ja nyt Hleb yritti lopettaa Carrickin kauden. Todella vaarallisen näköisen tilanteita, hieman kaipailisin jälkiseuraamuksia.. Jumalauta Hlebkin oli kova pelimies Arsussa, mutta nykykunto on jotain veikkausliigatasoa, muodostivat sen Murphyn kanssa kyllä surkeimman vasemman laidan, mitä vastaan on vähän aikaan pelattu!!:rules:

Share this post


Link to post
Share on other sites

5-0, loistavaa Näytöstä. Mikä Rafael? ....... O´shea 0+2, ja vieläkin on varaa peluuttaa Veli Ruskeata vaan ressuissa..:smile_ani:

 

Ai O'shea pelas noinkin hyvin, en itse kiinnittänyt huomiota, ku Berba oli niin uskomaton :rolleyes_ani:

 

Vielä kun vieraissakin pelaisivat noin hyvin.

 

Onneksi Shitty hävisi eilen Aston Villalle hoho :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hups, 5-0!!! Lähdin ryypylle ekan puoliajan jälkeen, niin onhan se kiva näin tuhdissa krapulassa huomata että tulosveto tärähti oikein!!

OT. Mielenkiinnosta kysyn vaan, että paljon tuli? Onnea voitosta, olisinpa ite älynny veikata villalle 1-0 ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulosveto napsahti täälläkin kohdalle - kerroin taisi olla jotain 27. (Niin ja tuo siis Veikkauksen kerroin jonne jostain syystä itse pelasin.)

 

Birminghamin esitys oli sitä luokkaa että sielläkin oli varmaan vetovoittajia - selvästi huonoin vastus tällä kaudella? Mutta olihan Unitedin esitys kyllä rautainen ei siitä pääse mihinkään, ja tästä on hyvä jatkaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×