Jump to content
Sign in to follow this  
Lasse Tikka

Vedonlyöntipetos 2011

Recommended Posts

Nää sopuilut on kyllä perseestä!! Ne vie pohjan ja fiiliksen koko touhusta, perkele!! Nyt jos joku jengi oikeesti sattuis voittamaan reilusti, on aina sopuepäily!

 

Todella hanurista, mut hyvä puoli on se, että tosi usein nää tulee kuitenki ilmi. Paljon varmaan jää tulemattakin... :(

 

Ei hyvä, paitsi sillon jos ite sais vetovoiton tolla kiinni! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helppoa olla jälkeen viisas mutta kyllä mä viime kesänä ihmettelin aika montaakin murskalukemaa. Ja nyt kun iso kasa mustia miehiä on posessa niin mitenkäs sitten tää Oulun veskari?

 

http://www.iltalehti.fi/nettitv/?26747767

Aikamoiset mittasuhteet on nyt tää vyyhti saanut. Silti hyvä, että tutkitaan nyt pohjia myöten tämä. Ihmetyttää suuresti koko juttu. Varsinkin kun tunnen yhden noista pidätetyistä enkä olisi ikinä uskonut mitään tälläistä.

 

Muistutetaan sen verran, että kyseessä ei tarvi olla se, että nämä kyseiset pelaajat on yrittäneet saada oman joukkueensa häviämään, vaikkakin se on todennäköisin skenaario. Vedonlyöntiähän voi harrastaa ihan mistä jutusta vaan (vaikka esim. siitä kumpi joukkue saa ensimmäisen rajaheiton).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites tämä Sport-Jukurit sarja? Jukureilla sarjat jo 2-0, 8 pelin voittoputki pleijareissa ja yht' äkkiä hävitään kolme peliä perätysten?

 

Pelsultakin ollaan pelattu viime vuosina mestaruus pois, harmi... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapin Kansan tekemä yhteenveto tämän saagan käänteistä:

 

Tähän mennessä tapahtunut

23.2. RoPS ja Tampere United pelaavat 1–1-tasapelin liigacupin ottelussa Rovaniemen Ounashallissa. Peliä on seuraamassa singaporelainen vedonlyöntihuijari Wilson Raj Perumal, joka on oleskellut Suomessa jonkun aikaa väärillä papereilla.

24.2. Singaporelainen mies otetaan kiinni Helsinki-Vantaan lentosemalla epäiltynä väärien henkilötietojen antamisesta.

1.3. Keskusrikospoliisi ottaa kiinni RoPS:n sambialaispelaajan Christopher Musondan. Hänellä on todettu olleen yhteyksiä singaporelaismieheen, joka on varmistunut etsintäkuulutetuksi vedonlyöntihuijariksi.

3.3. Valkeakosken Sanomien mukaan singaporelaismies on tarjonnut kahta unkarilaispelaajaa Hakaan vuodenvaihteessa. Tammikuun lopussa he ovat päätyneet testiin Tampere Unitediin.

4.3. Wilson Raj Perumal ja Musonda vangitaan todennäköisin syin epäiltyinä. Rikosnimikkeinä ovat lahjominen elinkeinotoiminnassa ja lahjoman vastaanottaminen elinkeinotoiminnassa. KRP vahvistaa, että tutkinnassa on laajempi kokonaisuus kuin yksi liigacupin ottelu.

15.3. Poliisi hakee RoPS:n aamuharjoituksista neljä seuran pelaajaa, jotka ovat kaikki ulkomaalaisia. KRP kertoo, että päivän aikana on otettu kiinni kaikkiaan kuusi henkilöä liittyen sopupeliepäilyjen tutkintaan.

17.3. Lapin käräjäoikeus määrää RoPS:n sambialaiset Chanda Mwaban ja Nchimunya Mweetwan vangittavaksi epäiltynä todennäköisin syin lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

17.3. Urheilulehden mukaan singaporelainen taho olisi sijoittanut talven aikana 250 000 euroa Tampere Unitediin. Sijoittajilla olisi yhteydet Wilson Raj Perumaliin.

18.3. Lapin käräjäoikeus määrää RoPS:n sambialaispelaajan Chileshe Chibwen ja georgialaispelaajan Pavle Khorguashvilin vangittavaksi samasta syystä kuin Mwaban ja Mweetwan edellispäivänä.

18.3. Juttuun julkisuudessa liitetyt, viime kaudella AC Oulun liigajoukkueessa pelanneet sambialaisveljekset Donewell ja Dominic Yobe määrätään matkustuskieltoon.

 

Tuon jälkeen tapahtunutta:

- HJK ja Yobe "purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä"

- eilisen Pohjalaisen mukaan tutkinnan alla olisi myös kolme liigassa viime kaudella pelannutta ulkomaalaismaalivahtia, joista yksi olisi Vepsua tuolloin edustanut Kwon (itse veikkaisin kahden muun olevan AC Oulun Rodriguez ja MIFKin Ochieng)

- ilmeisesti eilen ja tänään poliisi on jälleen käynyt hakemassa neljä Ropsin ulkomaalaispelaajaa huomaansa.

 

E. Jatketaanpa: "Kiinniotetut pelaajat ovat sambialaiset Stephen Kunda, Godfrey Chibanga ja Francis Kombe sekä georgialainen Valter Khorguashvili." (Lähteenä jälleen Lapin Kansa)

 

Kiistala myös siis ilmoitti eroavansa. Joku voisi vaikka sanoa, että jo oli aikakin. Toisaalta joku voisi sanoa että olisi nyt setvinyt ensin nämä sotkut, joiden syntymiseen oli osaltaan kovasti myötävaikuttamassa.

 

Ja oma sinällään mitään sisäpiiritietoa sisältämätön epäilykseni on, ettei tämä nyt vielä lähellekään tässä edes ole.

 

Vittujee. Veikkausliiga 2011 - kaikkien aikojen kausi. ":thumbsup1:"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä tästä opimme? Emme varmaan mitään, mutta Veikkausliigan, suomalaisen futiksen ja taas kerran Ropsin, eli Sapsin uskottavuus on koetuksella! :wallbang:

Jos jotain positiivista tästä hakee, niin se, että RoPS joutuu muuttamaan strategiaansa. Sen lisäksi on ihan hyvä, että seurassa vaihtui vihdoinkin valta kun se eräs herra on ihan omaa juttuaan vaan siellä pyörittänyt omaa juttuaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä tästä opimme? Emme varmaan mitään, mutta Veikkausliigan, suomalaisen futiksen ja taas kerran Ropsin, eli Sapsin uskottavuus on koetuksella! :wallbang:

Suuret vaikutukset on seuraan joo, mutta millä seura voi estää tuollaisen toiminnan? Äläkä vastaa, että hankkimalla vaaleaihoisia pelureita...Viimeistään silloin kun Veikkaus aloitti Pitkävedon Suomessa (1993) on ainakin noista alempien sarjatasojen matseista kuulunut huhuja, että siellä on lahjottu ja pelattu sopiva tulos...Eikös Speedy Nissinen saanut jonkin tuomionkin joskus aiheesta? Eiköhän noita paljastuksia ole vielä lisääkin tulossa, odotellaan;)

 

Jos jotain positiivista tästä hakee, niin se, että RoPS joutuu muuttamaan strategiaansa. Sen lisäksi on ihan hyvä, että seurassa vaihtui vihdoinkin valta kun se eräs herra on ihan omaa juttuaan vaan siellä pyörittänyt omaa juttuaan.

Nimenomaan noin, vihdoinkin päästiin Kiistalasta eroon:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole kysymys ihon väristä! Eli noi rasismiin viittaavaat jutut voit unohtaa, MUTTA siltikin, lähes tulkoon kaikki näissä sotkuissa mukana olevat on ulkomaisia pelaajia... Olkoon ihon väri vaikka vihree! Eli jonkun asteista rikollisuutta taas kerran ne mukanaan toi? Sitä ei kukaan voine kiistää? Mutta tääki on semmonen asia, josta voitais keskustella tai väitellä varmaan vuositolkulla.... Ilman "oikeaa" mielipidettä?

 

Ja totta, on noita valitettavasti sopuilti ja sovittu, syystä tai toisesta, vuosien saatossa. Kuitenkin uskon että periaatteessa Suomessa on aika puhtaalla pohjalla tää touhu? Uskon tai ainaki toivon! Tiedän muuten yhen epäselvän aladivarin pelin, jossa mm. Atik oli ikävästi otsikoissa, joskus sillon ku Kuusysi hävis Apollolle cupissa... Mut ei siitä nyt enää 25 vuoden takaa muistella. Sitä tikulla silmään, joka... ;)

 

Ja mitä sitte tuleekaan sopuilun määriin lajin emämaassa Englannissa ja muualla Euroopassa, noh, se on jo eri tarina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomi taitaa olla helppo kohde noille ison rahan pyörittäjille Aasiassa,kun kesäaikaan on muuten aika hiljaista vedonlyöntimarkkinoilla, jos ei ole arvokisoja (MM,EM). Jos esim. Yobelle on maksettu yhdestä "huonosta pelistä" 50000€ niin kyllähän siinä on pojalla vilkkunut euron kuvat silmissä, kun ei se varmaan Oulussa saanut vuodessa lähellekään tuota?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No saattas se toki ittelläki yks helppo maali mennä, tahi kenttäpelurina rankku 10 cm harmittavasti ohi, jos 50000 tonnia sais ;) Kiusaus ois varmaan suuri yhellä jos toisellakin, ihmisiä ku ollaan.... Mutta onneks nää tuppaa ennemmin tai myöhemmin käryymään, ni hillitsee tätä kiusausta! Kuten sanottu paska homma!

 

se ois melkein melkein kahen vuoden palkka meikäläiselleki, yhellä ainoolla potkulla! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niinhän se on. Sitten tuossa Yoben tapauksessa oli vielä kyseessä ottelu, jonka ne todennäköisesti olis muutenkin hävinneet. Väärin tuo ilman muuta on ja ne ansaitsee tuosta rangaistuksen, mutta en mä silti niitä moralisoi. Se mikä tuossa sen sijaan hiukan ihmetyttää on, että juuri Yobe tuohon syyllistyi, jonka ura oli kuitenkin hyvässä nosteesssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyl, kyl, vaik olipahan Malinen kyl aika katkera tv-haastattalus eilen, eikä syyttä. Ohan se aika kornia, et fanit ja muut taustaporukat jännää perse ruvella, lusikallinen housus sarjassa säilymisestä, ja sit tulee musta mies ja skodaa omaan päätyyn ;) No, futishan on suuria tunteita....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo pelaajat on kotoisin kehitysmaista. Ei me oikein tajuta sitä mistä oloista nuo on kotoisin. Sen lisäksi monet noista pelaajista elää Suomessa nippa nappa köyhyysrajan yläpuolella. Varmaan kaikki ei oikein tajua sitä mitä palkkaa RoPS on monille noista maksanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sittenkö on oikeutettu tekemään rikoksia?? Eihän se nyt ihan noinkaan mee?! Siellä kotonaan ne ehkä on eläny köyhyydes, mut ei ne täällä ole futisammattilaisena kuitenkaan nälkään kuollu. Eli ei oikeen auennu kyl vieläkään mulle. Periaatteessa ymmärrän mitä meinaat, mut tosiaan, ei silti oikeuta moiseen! Ei sitä itelläkään ole liikaa rahaa, mut ei mulla silti ole oikeutta pankkia ryöstää? Päinvastoin, näitten ukkojenhan pitäs olla tyytyväisiä, et ovat saaneet mahiksen futailla täällä, ja päässeet sitä kautta parempiin oloihin! Makso ropsi nyt mitä makso, ni paremmat olot niillä kuitenki täällä on, sehän on täysin fakta!

 

Onks sun mielestä niitten tekemät raiskauksetki ihan jees? Ku niitten omassa kulttuurissahan se on sallittua, ja naisia alistetaan? C´mon nyt Olli, ei näin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luetko sä Royfish noita Ollin viestejä ollenkaan? :D Sanoohan se siellä suoralla suomen kielellä että nää jätkät on toimineet väärin ja niitä siitä pitää rankaista.

 

Siinä on ainakin mun logiikan mukaan olemassa tietty ero, sanooko että rikos on oikeutettu vai että ymmärtää vaikuttimia sen takana, ja mun mielestä Olli nyt sanoo tätä jälkimmäistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo, ok, mutta toisaalta, nehän oli jo saanu avaimet parempaan tänne päästessään, ja viel saivat futailla työkseen!! Näinkö ne siitä sitte kiittivät? En tiedä mitä Rops niille makso, mut ei ne oikeesti täällä nälkään kuollu! Kyl noita vastaavia täällä hyysätään, ja annetaan niille mahollisuus tehä rikoksia, ihan tarpeeks! Tää muuten ihan ajankohtanen asia, ku vaalitkin lähenee... ;)

 

Kuten sanoin, kyl mullekin 50000 kelpais! Moralisoisitteko te mua sitten, jos tekisin moisen rikoksen? On meinaan aika perkeleesti lainaa ja velkaa, ymmärrättehän siis vaikuttimet rikokseeni ja petokseeni? Tuskinpa? Eikä siis missään nimes oliskaan ymmärrystä vaille...

 

Ainahan rikokseen ja murhiin ynnä muihin joku syy ja vaikutin varmaan löytyy, mut ei ne perkele silti ole sallittuja! Ja nimenomaan moraalihan tuossa on koetuksella, jos missä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Royfishin maailmassa vissiin kaikki on mustaa ja valkoista. Mun mielestä on olemassa juttuja, jotka on rikosoikeudellisti väärin ja joista pitää tulla rangaistus, mutta ei välttämättä täysin moraalittomia. Jonkun liigacuphöntsän tuloksen manipulointi on minun mielestä näitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas ollaan isojen kysymysten äärellä! Ja aina joku ottaa nokkiinsa jos ei ole tyystin samaa mieltä... Eli periaatteessa sulla on mustaa ja valkoista? eli oikein vaan jos yhtyy sun mielipiteeseen... Nää on helvetin siistejä juttuja jorista, ja mielipide- ynnä makuasioista pitää kiistellä, ei niissä olekaan oikeeta tahi väärää! Toki nyt rikos, raiskaus ja murha on aina väärin, mutta siitähän ei enää ollukaan kyse. MUTTA, sitte ku juttu, keskustelu, VÄITTELY laajenee, tämmönen foorumi on jo väärä paikka! Nimittäin paras tapa tulla väärin ymmärretyksi on juuri kirjallinen viestintä! Sen olen saanu karvaasti kokea mm. duunihommissakin... Siispä tälläset poliittiseks menevät jorinat, tulisikin suorittaa kasvotusten, mielellään viel pikku jurrissa, olut-lasin äärellä! Jatketaanko siellä, jos joskus nähään vaik cupin pelissä? ;)

 

Ja vaalit lähenee, ettehän te vaan meinaa äänestää mitään Kataisen porvarihallitusta???? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä on olemassa juttuja, jotka on rikosoikeudellisti väärin ja joista pitää tulla rangaistus, mutta ei välttämättä täysin moraalittomia. Jonkun liigacuphöntsän tuloksen manipulointi on minun mielestä näitä.

Tässä me ollaan Olli sun kanssa vahvasti eri mieltä. Ajatteles ny isoa kuvaa, mihin tuollanen ympäripyöristäminen ja yhdentekeväistyttäminen johtaa. Tämä on maailmalla äärimmäisen iso ja tuottava busines ja rikollisen rahan pesujärjestelmä. Ei missään nimessä näin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä me ollaan Olli sun kanssa vahvasti eri mieltä. Ajatteles ny isoa kuvaa, mihin tuollanen ympäripyöristäminen ja yhdentekeväistyttäminen johtaa. Tämä on maailmalla äärimmäisen iso ja tuottava busines ja rikollisen rahan pesujärjestelmä. Ei missään nimessä näin.

Royfish tykkää tästä, lukis naamakirjas :smile_ani:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asiahan on näin, että maailman jokaisessa valtiossa on tietyt pelisäännot, joita kuuluu noudattaa. Eri kulttuurin kulkijasta toisen kulttuurin säännöt voivat olla outoja. Niihin kuitenkin pitää vain sopeutua tai ei ole asiaa kyseiseen valtioon. Kaikkia rikoksia voidaan moralisoida. Kuitenkin vain se, mitä on tehnyt, ratkaisee. Ilman lakien noudattamista yhteiskunta on kusessa. Jokainen vastaa teoistaan.

 

Ja vaalit lähenee, ettehän te vaan meinaa äänestää mitään Kataisen porvarihallitusta???? ;)

Jos mulla olisi oikeus äänestää, en persujen numeroita siihen raapustaisi. Mutta täähän on jo ihan toinen juttu...;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onks toi 97 sun syntymävuotes Johtava? Nimittäin jos on, olet Senior Villainin tapaan harvinaisen valistunu ikäiseksesi!! Hienoa! Juuri näin, ja molemmat fabiot viel Lahen seudulta, etkös säkin ollu? Lämmittää aamutuimaan vanhan Orimattilan pöllön mieltä:lol:

 

Mutta Leader97, porvareitten, siis kokoomuksen/RKP:n ja persujen välillä on vielä muutama puolue! En mäkään sinne persun nroa laittais, kuin en kyllä Kataisenkaan... Vaikkakin persuilla ihan hyviä linjauksia, mut ne menee överiks.

Mut kuten sanoit, tää politiikka on jo täysin eri juttu! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta Leader97, porvareitten, siis kokoomuksen/RKP:n ja persujen välillä on vielä muutama puolue! En mäkään sinne persun nroa laittais, kuin en kyllä Kataisenkaan... Vaikkakin persuilla ihan hyviä linjauksia, mut ne menee överiks.

Mut kuten sanoit, tää politiikka on jo täysin eri juttu! :lol:

Perustin eduskuntavaaleille topicin tuonne yleisen keskustelun puolelle, sinne vaan jatkamaan jos intoa riittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×