Jump to content
Sign in to follow this  
Johtava97

Kausi 2011-2012 - uutta nahkaa luomassa

Recommended Posts

Ei näin, ei todellakaan näin :D. Ehkä "hieman" isompaa panostusta olisin kaivannut avausviestiin.

Ootas nyt hetkinen... Kyllä mun hengentuotokseeni menee useampi tunti, joten illalla aikaisintaan pullaa uunista ;) Kappaleen verran vasta asiaa kirjoitettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä Johtava hoitaa, uskokaa pois :thumbsup1:

Viimeistään IHQ tulee tänne analysoimaan niin voi puida noita pitkiä tekstejä sitten yhdessä.

 

Minä kun en koskaan ole ollut hyvä mitään pidempiä analyysejä kirjoittamaan... :moan:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted Image

[align=center]Manchester United FC 2011/2012Miten tähän tultiin?[/align]

Jos joku ei ole vielä lukenut mm. Jussiin tekemää kausiarviointia, niin suosittelen lämpimästi.

United lähti kauteen 2010/2011 mestaruuden niukasti hävinneenä, mutta jälleen haastajana. Chelsea näytti olevan ennakkosuosikki ja Arsenalin sekä Liverpoolin rinnalle oli menestystä noussut tavoittelemaan jopa Tottenham sekä Manchester City. Vielä kun Unitediin jäi ne isot kalat jälleen hankkimatta, niin United näytti olevan jälleen kerran yhden pelaajan joukkue.

Mutta kauden lähtiessä käyntiin oli selvää, että jokaisesta pokaalista tapellaan tosissaan. Chelsea otti alussa vähän kaulaa helpon otteluohjelman takia, mutta tuttuun tyyliin United paransi kevättä kohden. Mestaruus nro 19 merkitsi myös sitä, että Cristiano Ronaldon nimeä ei tarvitse enää Unitedin yhteydessä jauhaa - menestymään pystytään ilmankin. FA-cupissa tuli todella harmillinen tappio paikallisvastustajalle, Carling Cupissa mentiin junnuilla heikoin tuloksin ja UCL-finaalissa jäätiin jyrän alle.

Kaikkien aikojen Barcelona on sattunut ikävästi juuri tähän saumaan, mutta juurikin Barcan kaataminen taitaa antaa vielä Fergusonille kipinää valmentamiseen. Mieshän on sanonut jatkavansa ainakin vuoden Unitedin peräsimessä :thumbsup1:

Muutosten aika

Posted Image
Kaksi on jo joukosta poissa.


Seuraava kausi on varmasti monelle kannattajalle erittäin tunnepitoinen, kun legendaarinen Class of 92 hiipuu vähitellen auringonlaskuun. Phil Neville ja Beckham tietysti saattavat jatkaa vielä jossain muualla, mutta kolmen ylläolevan herran legenda-statuksiin heillä ei ole mitään asiaa. Onneksi Scholes saatiin jatkamaan seurassa valmentajana, VDS voidaan hyvinkin nähdä tulevaisuudessa Unitedin maalivahteja opastamassa ja Giggs on lähes satavarmasti siirtymässä tulevaisudessa valmennushommiin, joten Manchester Unitedin olemus ja voittamisen kulttuuri säilynevät tulevaisuudessakin.

Mutta lähtiöiden lista ei jää pelkästään Scholesiin, joka on jo sinällään mahdoton paikattava. Hargo jättää varmuudella seuran, Brown on jäänyt jostain syystä koirankoppiin, Obertanin on huhuiltu kyllästyneen reserveihin, Gibsonille ei ole tehty jatkosopimusta, Berbatovin sopimusneuvottelut ovat jäissä... Kyllähän tuota katsellessa alkaa jo väkisinkin mietityttämään, sillä voittavissa joukkueissa tietty pysyvyys on näytellyt suurta roolia. Itse haluaisin pitää em. nimistä suurimman osan kokoonpanossa, mutta minun haluillani ei näissä asioissa ole yleenä ollut merkitystä.

"It will be a busier than usual summer this year" - David Gill

“We have certain targets in mind at the moment. I think two or three will be fulfilled, there’s no question about that." - Alex Ferguson

Ensimmäisenä mieleen tulee heti tämä maalivahtikysymys: Kenestä on täyttämään Van der Sarin nappulakengät? Neuerin siirryttyä Bayerniin 18 miljoonalla Unitedilla oli varmasti mielessä vain yksi nimi: David de Gea. Ferguson oli hakenut tulevalta ykköseltään samoja ominaisuuksia kuin lentävältä hollantilaiselta ja de Gea täyttää nämä vaatimukset. Kuten aina, niin vääntöä on syntynyt jälleen muutamasta miljoonasta, mutta eiköhän se esapanjalainen sieltä lopulta ilmaannu. Tällä kuviolla on ennen ollut surullisia seurauksia, mutta nyt ei ainakaan pitäisi olla muita suurseuroja apajilla.

Posted Image

Onko tämän miehen seuraava iso roolityö Unelmien Teatterissa?Puolustus on hyvällä mallilla, tästä käy esimerkkinä vaikka viime kausi UCL:ssä (finaalia lukuunottamatta). Evans otti takapakkia kehityksessään, mutta Smalling näytti todelliselta ryöstöltä. Nuori englantilainen esiintyi sen verran vakuuttavasti Vidicin rinnalla, että Rio voinee aikanaan eläköityä rauhassa. Laidoilla Evra ei saanut itsestää parasta irti ja ranskalainen tarvitsisi selkeästi kilpailua omalle paikalleen. Kaksoset menivät taas tällä kaudella eteenpäin ja ehkä yllättäen Fabio nappasi loppukaudesta paikan oikealta. Fabio pelasi muistaakseni Arsenalia vastaan erittäin hyvin myös keskikentän vasemmalla laidalla, joten ainakin hänelle voisi ennustaa hyvää tulevaisuutta Unitedissa. O'Shea jatkaa tutussa roolissaan, mutta Brownin tulevaisuus on auki. Voisiko Ritchie De Laet tuoda lisää syvyyttä puolustukseen, ostetaanko Raphael Varene tulevaisuutta varten vai mennäänkö näillä? Siinäpä avoimia kysymyksiä puolustuksen osalta.

Keskikentällä tilanne on hieman ongelmallisempi, kuten kaikki tietävät. Hargo lopettaa, Scholes lopetti, Giggsin varaan tuskin voidaan enää kamalasti rakentaa ja Gibsonin jatko on auki. Tarkasteellanpa hieman jäljelle jäävien tehoja viime kauden Valioliigassa: Anderson 1+3, Carrick 0+0 & Fletcher 2+6. Ei oikein vakuuta. Ja jos United haluaa lähitulevaisuudessa vielä UCL-pytyn voittaa, niin pallollista osaamista ja tehoja pitäisi saada lisää. Tämä hankinta tulisikin tehdä huolella, sillä uusi keskikentän moottori voi laittaa jopa koko formaation uusiksi. Nuri Sahin olisi ollu kuudella miljoonalla "aika passeli", mutta eipä nyt tuosta jaksa enää marista. Tottenhamista on huhuiltu Modricia, mutta ei ainakaan itseäni lämmitä. Hinta olisi luokkaa tähtitieteellinen ja tehojen valossa ei Modric ole tasoa "maailman paras". Toinen vaihtoehto saarilta voisi olla mm. putoajaseurojen ryöstely, sillä tarjolla olisi ainakin erikoistilanneosaamista tuova Charlie Adam ja terrierimäinen Scott Parker. Tai sitten voitaisiin lähteä metsästämään uutta Xavia jostain lämpimästä maasta, mutta tätä pidän aika epätodennäköisenä. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että esim. Jack Rodwelia ei saa Evertonista irtoamaan, joten Unitedin täytynee pysytellä ns. varmoissa nimissä.

Laitapeli on kunnossa, vaikka se huippunimi vasemmalta puuttuu edelleen. Nani pelasi parhaat pelinsä oikealla Valnecian ollessa loukkaantunut ja Park on (sanan kaikessa positiivistiivisessa merkityksessä) puujalkainen työmyyrä. Unitedissa laitapeli on sen verran tärkeässä osassa, että en ihmettelisi, vaikka monta vuotta Unitediin huhuiltu Ashley Young nyt saapuisikin. Mies on ilmiselvästi lähtökuopissa ja tämän parempaa tilaisuutta saada hyvä vasenjalkainen pelaaja vasemmalle laidalle ei lähitulvevaisuudessa tule. Bebe ja Cleverley pystynevät tarvittaessa paikkaamaan loukkaantumisia.

Posted ImagePosted Image
Nappaako Ferguson putoajajoukkueista ratkaisuvoimaa keskikentälle?


Hyökkäys on ainakin toistaiseksi kunnossa Owenin tehtyä jatkosopimuksen. Hernandez yllätti kaikki tkemällä ensimmäisellä kaudellaan 20 maalia ja lopulta sysäävään 30 miljoonan bulgaarin penkille. Ensi kausi voi olla hieman hankalampi vastustajien ottaessa Pikku Herneen tarkenpaan syyniin, mutta meksikaani on lähtökohtaisesti Unitedin ykköshyökkääjä ensi kaudella. Hernandezin ansiosta Rooney tippui kauden mittaan yhä alemmaksi, pääsi pitämään palloa ja tämä oli selvästi joukkueelle hyödyksi. Näkisin mieluusti Rooneyn ensi kaudellakin tuollaisessa gerrardmaisessa roolissa myös ensi kaudella. Berbatovin tilanne on mielenkiintoinen: maalikuninkuus, sopimusneuvottelut jäässä ja kaveri ei millään sovellu Unitedin pelityyliin. Jatkosopimus tai myyntiin, näin se on nähtävä. Owen tyytyi ilmeisesti jämä minuuteille ja luultavasti tekee ensi kaudellakin pari maalia lisäajalla. Lainalta seuraan palaa Welbeck, Macheda ja Diouf. Jompikumpi kahdesta ensimmäisestä lähtee uudestaan lainalle ja Diouf myydään, sillä tilaa ei vain ole.

Posted Image
Tätä jokainen United-fani haluaa nähdä mahdollisimman usein ja pitkään.

Manchester United kaudella 2011/2012

Ulos:

Paul Scholes
Edvin Van der Sar
Owen Hargreaves
Wes Brown
Darren Gibson
Mame Briam Diouf
Danny Welbeck (laina)
Gabriel Obertan (laina)

Sisään:

David de Gea
Charlie Adam
Ashley Young

Maalivahdit:

1. David de Gea
34. Anders Lindegaard
40. Ben Amos

Puolustus:

3. Patrice Evra
5. Rio Ferdinand
12. Chris Smalling
15. Nemanja Vidić ©
20. Fábio
21. Rafael
22. John O'Shea
23. Jonny Evans
30. Ritchie De Laet

Keskikenttä:

8. Anderson
10. Wayne Rooney
11. Ryan Giggs
13. Park Ji-Sung
16. Michael Carrick
17. Nani
19. Ashley Young
24. Darren Fletcher
25. Antonio Valencia
26. Charlie Adam
33. Bébé
35. Tom Cleverley

Hyökkäys:

7. Michael Owen
9. Dimitar Berbatov
14. Javier Hernández
27. Federico Macheda


PeluutusUnited pelaa aina säännöllisen epäsäännöllisesti Fergusonin alaisuudessa 4-4-2:sta, joten se tuskin on katoamassa mihinkään. Barca-ottelu kuitenkin osoitti, että keskikentän ryhmitykseen tulisi puuttua. Jos Ashley Young saataisiin tykittämään tehoja vasemmalle, niin Rooneyn voisi mielestäni pudottaa 4-4-1-1:ssä vielä pykälällä alemmaksi ja antaa laidoille enemmän vapauksia.

Hernandez

[align=left:3m28lmz4]Young[/align:3m28lmz4][align=right:3m28lmz4]Nani[/align:3m28lmz4]

Rooney


Adam. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Fletcher


Evra. . . . . . . . . . . Vidic ©. . . . . . . . . . Smalling. . . . . . . . . . . Fabio


de Gea


Posted Image

Nähdäänkö tätä herkkua lisää myös ensi kaudella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielelläni näkisin kyllä Danny Welbeckin United miehistössä. Hyvä joskin parin loukkaantumisen värittämä kausi Sunderlandissa, jossa sai hyvin vastuuta laidalla tai vapaassa roolissa kärjessä. Mieluusti heivaisin Berbatovin pois, ja nostaisin tilalle kylmästi Welbeckin hänen tilalleen.

 

Rooney, Hernandez, Welbeck, Owen riittäisi nelikkona aivan hyvin. Vitoshyökin paikaista voivat kamppailla Macheda (ellei lainata tai myydä), Joshua King ja kumppanit, jotka lähinnä pääsisivät Cupin pelin lisäksi penkille, jos kaksi noista neljästä olisivat loukkaantuneina. Youngin saapuessa osaan peleistä voisi aivan hyvin lähteä Young-Rooney/Hernandez-Nani hyökkäyskolmikolla, jolloin peliaikaa ei kuitenkaan riittäisi Rooneyn, Hernandezin ja Owenin lisäksi yhdelle ainakaan isolle nimelle. Welbeckin voisi kolmen hyökin taktiikassa laittaa myös laidalle.

 

Youngin lisäksi tarvitaan maalivahti, jona mieluusti näkisin Maarten Stekelenburgin. EI ole häikäissyt, mutta varmaotteinen ja kypsä maalivahti. de Gean siirtoon liittyy enemmän riskejä, mutta toki potentiaalia on maailman TOP3 veskariksi, joten ihan ok vaihtoehto tietenkin. Scholesin tilalle vois kans ostaa jonkun keskikenttäpelaajan, johon ehkä optimaalisin valinta Nuri Sahinin jälkeen voisi olla Luca Modric tai Charlie Adam. Tai sitten joku jokerikortti kasvamaan tontille, josta kukaan ei ole koskaan kuullutkaan (ei kuitenkaan mallia Bebe).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää tekstiä Needlesiltä jälleen kerran, eipä siihen juurikaan lisättävää enää ole. Toivoisin silti, että se keskikentän hankinta olisi hieman kovempaa kaliiberia kuin Charlie Adam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivoisin silti, että se keskikentän hankinta olisi hieman kovempaa kaliiberia kuin Charlie Adam.

Unitedin peli on perustunut jo hyvän aikaan loistavaan vastaiskupeliin ja laitojen hyväksikäyttöön. Tämän vuoksi (sekä Youngin saapuessa) Charlie Adam voisi olla täysin riittävän tasoinen vahvistus keskustaan. Lyhyellä tähtäimellä mies vielä parantaisi tämän hetken selkeitä puutteita hyökkäyspelissä: kulma- sekä vapaapotkuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rooney, Hernandez, Welbeck, Owen riittäisi nelikkona aivan hyvin. Vitoshyökin paikaista voivat kamppailla Macheda (ellei lainata tai myydä), Joshua King ja kumppanit, jotka lähinnä pääsisivät Cupin pelin lisäksi penkille, jos kaksi noista neljästä olisivat loukkaantuneina.

Mulla ei vaan millään löydy luottoa pelkästään tuohon nelikkoon. United tarvitsee kolme maailmanluokan kärkeä ja se on fakta. Mitä olisi tällä kaudella tapahtunut, jos Berbatov ei olisi yksi kantanut vastuuta maalinteosta syksyllä? Kausi on pitkä ja loukkaantumisia sattuu. Rooney ei yleensä pysty pelaamaan koko kautta, Hernandezilla vasta yksi kausi takana, kestääkö ykköspyssyn paineet? Owen.... nii noh... pelaa ehkä 4 kokonaista peliä koko kaudella (toivottavasti pysyisi terveenä) ja Welbeck on vielä aika kääntämätön kortti.

 

Kun miettii aikasempia vuosia, niin on ollut Teveziä ja Ronaldoa (voitanee laskea hyökkääjäksi tässä tapauksessa)... Eli anyway.... tarvitaan maalintekijä. Jos Berba lähtee, niin tilalle 20+ maalin mies. Owen sitä ei ole ja tuskin vielä Welbeckään...

 

Toki laidoilta voisi löytyä ratkaisua, mutta Valenciasta ei maalipyssyä saa millään, vaikka kova pelimies onkin. Nani on ailahteleva ja tällä hetkellä näyttää, että ei mahdu edes Unitedin parhaaseen kentälliseen. Keskikentältäkin aika heikosti apuja tuohon ostastoon (ainakin toistaiseksi).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielelläni näkisin kyllä Danny Welbeckin United miehistössä. Hyvä joskin parin loukkaantumisen värittämä kausi Sunderlandissa, jossa sai hyvin vastuuta laidalla tai vapaassa roolissa kärjessä. Mieluusti heivaisin Berbatovin pois, ja nostaisin tilalle kylmästi Welbeckin hänen tilalleen.

 

Samaa mieltä. Welbeck on Unitedin näköinen pelaaja, Berbatov ei. Bulgaarin myyminen ehkä poistaisi tehoja, mutta eheyttäisi joukkuetta entisestään, kuten Ronnien tapauksessa. Pesti S'landissa on varmasti tuonut Welbeckille lisää kypsyyttä ottaa paikka jo ManUn edustusmiehistöstä.

 

Vähän sellainen fiilis että nyt niitä hankintoja tulee samaan tapaan kuin 2007 kesällä. Yksi täsmähankinta ei välttämättä riitä sillä poistuvuus on sen verran suurta. Mennäänpä hetkeksi FM:n pariin... Toivottavasti se järjestys sit on tämä kun ostoksille lähdetään, ja varsinkaan nuo kaksi jälkimmäistä eivät ole mitenkään pakollisia:

 

1. maalivahti

2. DMF

3. vasen laituri

4. AMF

 

De Gea sieltä kait tulee tolppien väliin, potentiaalia siinä on kehittyä maailman huipuksi Unitedin ohjauksessa mutta saa nähdä. Ei ole mahdotonta että joku kokenut veskari, esim. moneen kertaan ehdotettu Stekelenburg irrotettaisiin vielä samalla Ajaxista ja pistettäisiin mv-osasto kerralla kuntoon. Sitten keskikentälle kunnon puolustava midfielderi, tai enemmän all-round tyyppinen juoksuvoimaa omaava pelaaja. Ei mielellään Luka Modricin kaltaista selkeästi hyökkäävää keskikenttäpelaajaa, joka mulla onkin toivomuslistassa viimeisenä. Rooney pystyy hoitamaan sen tontin mainiosti.

 

Yhdyn Pakkiin siinä, ettei Charlie Adamin taso riitä Unitediin. Erikoistilanteet poislukien, toisiko mitään eteenpäinmenoa verrattuna esim. Gibsoniin? Eihän se ees näytä lainkaan huippu-urheilijalta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeistään IHQ tulee tänne analysoimaan niin voi puida noita pitkiä tekstejä sitten yhdessä.

Heh! :D

 

Mielelläni näkisin kyllä Danny Welbeckin United miehistössä. Hyvä joskin parin loukkaantumisen värittämä kausi Sunderlandissa, jossa sai hyvin vastuuta laidalla tai vapaassa roolissa kärjessä. Mieluusti heivaisin Berbatovin pois, ja nostaisin tilalle kylmästi Welbeckin hänen tilalleen.

 

Rooney, Hernandez, Welbeck, Owen riittäisi nelikkona aivan hyvin. Vitoshyökin paikaista voivat kamppailla Macheda (ellei lainata tai myydä), Joshua King ja kumppanit, jotka lähinnä pääsisivät Cupin pelin lisäksi penkille, jos kaksi noista neljästä olisivat loukkaantuneina. Youngin saapuessa osaan peleistä voisi aivan hyvin lähteä Young-Rooney/Hernandez-Nani hyökkäyskolmikolla, jolloin peliaikaa ei kuitenkaan riittäisi Rooneyn, Hernandezin ja Owenin lisäksi yhdelle ainakaan isolle nimelle. Welbeckin voisi kolmen hyökin taktiikassa laittaa myös laidalle.

Joshua King ilmeisesti lähti lainalle Saksaan Borussia Monchengladbachiin ensi kaudeksi?! Ja niin kuin Jupe totesi niin Welbeck on vielä aika kääntämätön kortti vaikka kausi menikin hyvin Sunderlandissa. Potentiaalia kuitenkin tuntuisi löytyvän, mutta niin sitä kuulemma on Machedassakin.

 

Mulla ei vaan millään löydy luottoa pelkästään tuohon nelikkoon. United tarvitsee kolme maailmanluokan kärkeä ja se on fakta. Mitä olisi tällä kaudella tapahtunut, jos Berbatov ei olisi yksi kantanut vastuuta maalinteosta syksyllä? Kausi on pitkä ja loukkaantumisia sattuu. Rooney ei yleensä pysty pelaamaan koko kautta, Hernandezilla vasta yksi kausi takana, kestääkö ykköspyssyn paineet? Owen.... nii noh... pelaa ehkä 4 kokonaista peliä koko kaudella (toivottavasti pysyisi terveenä) ja Welbeck on vielä aika kääntämätön kortti.

 

Kun miettii aikasempia vuosia, niin on ollut Teveziä ja Ronaldoa (voitanee laskea hyökkääjäksi tässä tapauksessa)... Eli anyway.... tarvitaan maalintekijä. Jos Berba lähtee, niin tilalle 20+ maalin mies. Owen sitä ei ole ja tuskin vielä Welbeckään...

 

Toki laidoilta voisi löytyä ratkaisua, mutta Valenciasta ei maalipyssyä saa millään, vaikka kova pelimies onkin. Nani on ailahteleva ja tällä hetkellä näyttää, että ei mahdu edes Unitedin parhaaseen kentälliseen. Keskikentältäkin aika heikosti apuja tuohon ostastoon (ainakin toistaiseksi).

Kun katsoo vuosia taaksepäin ja miten United on miehistöltään muuttunut, ja vaikka maaliruiskuja on lähtenyt muille maille, niin jostain ne tehot on aina löytyneet ja uudet ratkaisijat tulleet kantamaan vastuuta. Aikanaan Cantonan jälkeen oli huoli ratkaisijoista, samoin kuin Colen, Van Nistelrooyn ja myös C. Ronaldon jälkeen. Aina ne maalintekijät on jostain kuitenkin kaivettu esille. Oikeastaan olen todella luottavainen Unitedin kärkimiesten suhteen tulevaisuudessa vaikka Berbatov saattaisi poistuakin. Toki ainahan sitä toivoisi näkevänsä jonkun todellisen maailmanluokan maaliruiskun pelaamassa Unitedissa, mutta uskon vahvasti että kyllä nykyisilläkin pärjätään aivan varmasti! Toki esimerkiksi jonkun Machedan olisi jo parempi alkaa näyttämään, että muistetaanko mies jatkossa muustakin kuin pelkästään pari kautta sitten tehdystä parista maalista, jotka sysäsivät Unitedin kohti mestaruutta. Ainakin lainapesti Sampdoriassa meni aivan päin persettä, jos miettii sitä että miehen piti lähteä hakemaan se hehkutettu maalivainu saapasmaasta!

 

Sitten keskikentälle kunnon puolustava midfielderi, tai enemmän all-round tyyppinen juoksuvoimaa omaava pelaaja. Ei mielellään Luka Modricin kaltaista selkeästi hyökkäävää keskikenttäpelaajaa, joka mulla onkin toivomuslistassa viimeisenä. Rooney pystyy hoitamaan sen tontin mainiosti.

 

Yhdyn Pakkiin siinä, ettei Charlie Adamin taso riitä Unitediin. Erikoistilanteet poislukien, toisiko mitään eteenpäinmenoa verrattuna esim. Gibsoniin? Eihän se ees näytä lainkaan huippu-urheilijalta

Eikös tuo Modric ole ihan selkeä "holding midfielder" eikä niinkään ACM?! Kroaatti pelaa Tottenhamissakin siinä keskikentän pohjalla. Hyökkäävästä keskikenttämiehestä jos puhutaan niin silloin tulee ensimmäisenä mieleen Sneijder tai Van der Vaart, eli ns. 10-paikan pelaaja. Tuosta on kiiselty jo useamman vuoden ajan, että tarvitseeko United tuollaista hyökkäävää keskikenttää, koska peli on jo pitkään perustunut Unitedilla laitapelaajien käyttöön vahvasti. Ja jos lähtee etsimään suoraa korvajaa Scholesille, joka pystyy rytmittämään peliä ja rakentamaan peliä alakerrasta asti, niin kyllä Modric on melkolailla se pelaaja joka nousee ensimmäisenä mieleen. Hinta on vaan melko suolainen!

 

Tässä nyt mennään vähän siirtospekulaatioanalysointijargoniin, mutta menköön.

Charlie Adamista sitten sen verran, että itsekin mietin sitä onko miehessä tarpeeksi tasoa Unitediin. Toisaalta näytöt kuluvan kauden peleissä kertoo kyllä sitä että miehessä saattaisi olla tarpeeksi ainesta myös Unitediin: 12 maalia ja 8 maaliin johtanutta syöttöä!! Se on kyllä Blackpoolin kaltaisessa joukkueessa aivan mieletön suoritus!! United tarvitsisi kyllä keskikentälle myös maalintekoon kykenevää pelaajaa, ja tehojen valossa Adam tällainen pelaaja olisi. Ja vaikka viime päivinä lehdissä on puhuttu jostain niinkin älyttömästä summasta kuin £16M niin taatusti Championshipiin pudonnut Blackpool luopuu keskikenttävelhostaan alle £10M:lla! Ja Luka Modric ei oikein maalintekijä ole, jos näitä kahta pelaajaa nyt haluaisi verrata. Mutta se mikä Modricista tekee niin tärkeän pelaajan joukkueelleen on nimenomaan se, että minkä mies fyysisyydessä häviää niin liikkeessä, pelinluvussa ja pallon taistelussa takaisin omalle joukkueelleen kroatialainen kyllä sitten voittaa. (hitto taas mikä lause..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Charlie Adamista sitten sen verran, että itsekin mietin sitä onko miehessä tarpeeksi tasoa Unitediin. Toisaalta näytöt kuluvan kauden peleissä kertoo kyllä sitä että miehessä saattaisi olla tarpeeksi ainesta myös Unitediin: 12 maalia ja 8 maaliin johtanutta syöttöä!! Se on kyllä Blackpoolin kaltaisessa joukkueessa aivan mieletön suoritus!! United tarvitsisi kyllä keskikentälle myös maalintekoon kykenevää pelaajaa, ja tehojen valossa Adam tällainen pelaaja olisi.

Ja montakos näistä maaleista tuli rankkareista ? Puolet ?

 

Toki erikoistilanteissa Adamista olisi hyötyä, mutta jos Young tulee niin kovin isoa tarvetta niihin ei välttämättä olisi. Toki ei se Young koko ajan siellä kentällä ole..

 

Rooneyn voi toki tiputtaa keskikentän kolmion ylimmäksi mieheksi, mutta mieluusti näkisin siinä alempanakin syöttelijän á la Scholes. Tai no Carrickissa meillä tällainen jo on, mutta nuoren box-to-box Paul Scholesin.

 

Platini haluaa suurseurojen velkaantumisen loppuvan

 

Linkki on kahden vuoden takainen, mutta onkohan tästä kuulunut mitään ? Tulossa vai kuopattu ? Tai lähinnä tuleeko jonkinlaisia rajoituksia ja milloin ?

 

Tuo voi vaikuttaa useamman joukkueen ostoksiin, että ostetaan tänä kesänä ikään kuin varmuudeksi, jos tulevaisuudessa ei voisikaan ostaa suurilla summilla, kun ei tee voittoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja montakos näistä maaleista tuli rankkareista ? Puolet ?

Näinhän se on, että Adam vastasi pitkälti noista Blackpoolin rankkareistakin. Mutta Adam oli ehkä yksittäisenä pelaajana iso syy siihen, miksi Blackpool taisteli niinkin tiukasti säilymisestä liigassa ja pystyi haastamaan ihan tosissaan myös isojakin joukkueita, United mukaanlukien. Miksikään sateentekijäksi en usko Charlie Adamia, tässä nyt itse lähinnä hinta-laatusuhdetta ajattelen. Mutta itkua en tirauta jos Adam ei Unitediin tulekaan. Vaikuttaa kuitenkin kentällä kaikessa tekemisessään laadukkaammalta pelaajalta kuin esimerkiksi Gibson. Mutta mielelläni kyllä näkisin, että Cleverley istutetaan tuohon Unitedin keskikentälle, ja annetaan nuorukaiselle riittävästi vastuuta kasvaa, koska tosiaan voi olla että tuossa meillä on omista junioreista kasvamassa mukavasti uusi velho keskikentälle.

 

Platini haluaa suurseurojen velkaantumisen loppuvan

 

Linkki on kahden vuoden takainen, mutta onkohan tästä kuulunut mitään ? Tulossa vai kuopattu ? Tai lähinnä tuleeko jonkinlaisia rajoituksia ja milloin ?

 

Tuo voi vaikuttaa useamman joukkueen ostoksiin, että ostetaan tänä kesänä ikään kuin varmuudeksi, jos tulevaisuudessa ei voisikaan ostaa suurilla summilla, kun ei tee voittoa.

Oiskohan ollu uusimmassa Veikkaajassa tuosta juttua, että tuollainen "nyörin kiristäjä", jota myös kutsutaan nimellä Financial Fair Play, tulisi rajoittamaan seurojen kulutusjuhlaa. Taisi olla puhetta jostain sellaisesta, että seura ei saa jäädä 3 vuoden perioidilla yli €45M pakkaselle, muuten rapsuu sanktioita ja seura estyy myös pelaamasta eurokentillä.

 

Tuon FFP:n suunnitellut pääkohdat ovat ilmeisesti nämä:

 

Three years to ‘break even’

 

* Clubs will be able to record maximum total losses of €45m between 2012 and 2014

 

* From 2014 to 2017, the overall permitted loss will fall to €30m

 

* Owners cannot bail clubs out of debt with personal wealth

 

* Clubs could face exclusion from Uefa competitions in 2014/15

 

* Newly-created Club Financial Control Panel to ensure rules are abided by

 

* Real Madrid and Arsenal would comfortably meet FFP requirements but Barcelona, Manchester United, Chelsea, Liverpool & Manchester City would fail at present

 

Ja tuolla enemmän aiheesta juttua jos jaksaa lueskella:

Kickoff.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tuo Modric ole ihan selkeä "holding midfielder" eikä niinkään ACM?! Kroaatti pelaa Tottenhamissakin siinä keskikentän pohjalla.

No joo, Spursin pelejä ei paljoa ole tullut katseltua viime aikoina, joten muistelin että miehen paikka olisi vähän ylempänä. Ilmeisesti laidassakin jonkun verran pelannut. Monipuolisuutta Modric toisi ainakin keskikentälle, vaikkei pitkiä syöttöjä tai kaukovetoja pystykään yhtä hyvin tekemään kuin Scholes. Hyvä liikkumaan, maailmanluokkaa lyhyissä syötöissä. Lisäksi osaa taklata ja antaa avaavia syöttöjä, mitä olen kaivannut mm. Carrickiltä viime kausina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdyn Pakkiin siinä, ettei Charlie Adamin taso riitä Unitediin. Erikoistilanteet poislukien, toisiko mitään eteenpäinmenoa verrattuna esim. Gibsoniin? Eihän se ees näytä lainkaan huippu-urheilijalta

Olisi varmaan jonkinlaista eteenpäinmenoa Gibboon: Charlie Adam nominated for top award

 

[video=youtube;8u3xtJxAKTU]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=8u3xtJxAKTU

 

[video=youtube;hiOlmzr-nZk]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=hiOlmzr-nZk&feature=related

 

Erikoistilanteet käytiin jo läpi, mutta Adamilta luonnistuu myös pelirakentelu ihan kiitettävästi. Lisäksi olisi mukava saada jälleen Unitediin jotain maalintekopeloitetta boksin ulkopuolellekin.

 

Onko mielestäni Adam paras valinta Unitediin? Ei tietenkään, mutta hän on tasokas pelaaja ja realistinen nimi. Voisin toki kirjoitella pitkät pätkät Modricista, Schweinsteigerista, Sneijdersta ja de Rossista, mutta ei maksa vaivaa. Jos esim. Ashley Young saataisiin Unitediin ja näin molempiin laitoihin maalintekoon pystyvät kaverit, niin Adamin tyylinen syöttöspesialisti olisi ihan passeli hankinta keskustaan jonkun Fletcherin vierelle.

 

Tämän sanottuani Young & Adam matkaavat luultavasti Liverpooliin ja ilmeisesti täällä huokaistaisiin helpotuksesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ehdi nyt pitkää analyysiä kirjoittelemaan, mutta muutama kommentti tuohon keskikenttäasiaan ja tarkemmin Modric/Adam -kysymykseen.

 

Ehkä holding midfielder ei ole kuitenkaan hyvä määritelmä Modricille, mutta ei myöskään ACM. Useimmiten pelipaikka löytyy keskikentän pohjalta (varsinkin silloin kun Spurs pelaa 4-4-1-1:ä), mutta yleensä kaverina on hieman puolusvoittoisempi kaveri kuten Huddlestone. Modricin tehtävänä on rakentaa peliä ja "keep the motor ticking".

 

Modric pystyy pelaamaan myös selkeästi hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Ja silloin kun Spurs on pelannut 4-4-2:a, paikka on usein ollut myös keskikentän vasemmalla laidalla. Mikään puhdas laiturin rooli ei toki ole ollut kyseessä, vaan Luka hakeutuu tuolloin usein keskemmälle keskikentän ja hyökkääjien väliin ja pelipaikka on käytännössä hyökkäävän keskikenttämiehen. Laitapakki on huolehtinut leveydestä. Unitedilla on hyökkäysvoimaiset vasemmat pakit (Evra, Fabio), joten tällainenkin pelimuodostelma voisi toimia.

 

Jos mies Unitediin hankitaan, pelipaikka tullee useimmiten kuitenkin löytymään keskikentän pohjalta Carrickin tai Fletcherin kaverina. Modricin rooli vastaisi hyvin paljon Scholesin roolia viime vuosina. Rooney pelaa sitten siinä keskikentän ja hyökkäyksen välissä.

 

-----------------Hernandez-----------------

Nani-------------Rooney------------Valencia

------------Modric------Carrick/Fletch------

 

Näyttää erittäin hyvältä ja tasapainoiselta.

 

Adam on pelannut hienon kauden, mutta en kuitenkaan halua miestä Unitediin. Adam on "jo" 25-vuotias ja tämä oli kuitenkin ensimmäinen varsinainen huippukausi miehen uralla. Valioliigakokemus on vähäistä ja Skotlannin maajoukkueessakaan homma ei ole oikein lähtenyt lentoon. Ainakin oman käsitykseni mukaan Adam ei myöskään ole samalla lailla monipuolinen pelaaja kuin esim. Modric. En oiken näe miten Adam istuisi tuohon Unitedin keskikentälle. Mieluummin annetaan mm. Anderssonille (ja Cleverleylle ja Gibsonille) enemmän vastuuta kuin ostetaan Adam.

 

Toki miehen hinta olisi 20-30 miljoonaa vähemmän kuin Modricin ja "hinta/laatu" -suhde olisi varmasti kohdillaan ja varmasti esim. Gill miettii tuotakin aspektia, mutta joukkueen kannattajana minulle on kuitenkin tärkeintä että joukkueeseen hankitaan pelaajia, jotka parantavat joukkuetta ja täydentävät palettia juuri oikealla tavalla. Mielestäni Adam ei ole tällainen pelaaja, Modric sen sijaan on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oiskohan ollu uusimmassa Veikkaajassa tuosta juttua, että tuollainen "nyörin kiristäjä", jota myös kutsutaan nimellä Financial Fair Play, tulisi rajoittamaan seurojen kulutusjuhlaa. Taisi olla puhetta jostain sellaisesta, että seura ei saa jäädä 3 vuoden perioidilla yli €45M pakkaselle, muuten rapsuu sanktioita ja seura estyy myös pelaamasta eurokentillä.

 

Tuon FFP:n suunnitellut pääkohdat ovat ilmeisesti nämä:

 

Three years to ‘break even’

 

* Clubs will be able to record maximum total losses of €45m between 2012 and 2014

 

* From 2014 to 2017, the overall permitted loss will fall to €30m

 

* Owners cannot bail clubs out of debt with personal wealth

 

* Clubs could face exclusion from Uefa competitions in 2014/15

 

* Newly-created Club Financial Control Panel to ensure rules are abided by

 

* Real Madrid and Arsenal would comfortably meet FFP requirements but Barcelona, Manchester United, Chelsea, Liverpool & Manchester City would fail at present

 

Tästä on käyty keskustelua enemmänkin jossain toisisssa topiceissa, mutta kommentoin tännekin että tuo sääntö vaikuttaa kyllä jo tämän kesän rahankäyttöön koska pelaajaostot poistetaan kirjanpidossa pelaajan sopimusaika eli esim. jo viime kesän ja viime talven pelaajakaupatkin vaikuttavat tähän. Eli siis jos ostetaan 20 miljoonalla pelaaja, joka tekee seuran kanssa viiden vuoden sopimuksen, tästä tulee kulua 4 miljoonaa per kausi seuraavan viiden kauden ajan.

 

Mielenkiintoinen tuo väite, että United ei täyttäisi vaatimuksia. En usko, että mitään ongelmia tuon suhteen tulee olemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Rossi, Modric, Schweinsteiger ja Sneijder, näistä se keskikentän hankinta pitäisi tehdä. Sekä Bastian että että Sneijder kirjoittivat pitkät jatkopahvit viime keväänä, joten heidän hankinta on hyvin epätodennäköistä. Jäljelle jää tuleva Roman kapteeni ja seuraikoni sekä Modric. Ja näistä kahdesta se Modric olisi realistisempi juurikin tuon De Rossin seuraikoni - statuksen takia.

 

Modricin tehtävänä on rakentaa peliä ja "keep the motor ticking".

 

Juuri tämä roolihan Scholesilla oli viimeisinä vuosina. Ja niinkuin Mozzer totesi niin Modricia voi roolittaa muillakin tavoin. Aika monta peliä näin Tottenhamilta viime vuonna ja kyllä kaverilta sitä juonikkuuttakin löytyy, varastosta löytyy myös jalkoja tarvittaviin rytminvaihdoksiin ja pyrähdyksiin vastustajan rangaistusaluelle, mikä on puuttunut täysin viime vuosien Unitedin keskikentältä.

 

Tosiasiahan on että viime kaudella Unitedin keskikenttä ei ollut vaikeuksissa ainoastaan Barcaa, vaan mm. Boltonia ja muita etukäteen heikompia vastaan. Onhan Holdenit ja kumppanit ihan hyviä ja lupaavia pelaajia, mutta kyllähän Unitedin tasoisen joukkueen pitäisi noissa otteluissa keskikenttä viedä. Viime vuonna sieltä vaan tultiin läpi. Ja toivottavasti SAF nyt oikeasti tajuaa että sinne tarvitaan joku korkean profiilin keskikenttä eikä näitä 20 milj. "hendersoneja" tai "rodwelleja". Nämä tyypit voivat olla hyvinkin tähtiä muutaman kauden kuluttua, mutta siihen muutamaan kauteen Unitedilla ei ole varaa, jos meinataan kaventaa esim. Barcan etumatkaa. Myöskään Adamia en näe pitkällä tähtäimellä millään Unitedin ykkösmiehistössä. Jos sinne joku nuori tarvitaan niin Cleverley keskelle ja pistetään se 20 milj. sitten laituriin, esim Youngiin. Joka toisi ihan eri ulottuvuuden erikoistilanteisiin.

 

Tämä oma näkemykseni keskikentästä, hyökkäyksestä, puolustuksesta sekä maalivahtipelistä sitten myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa keskustelua ja mielipiteitä porukalta! Tuli vain tässä näitä tekstejä lukiessa mieleen, että onko Modricia koskaan edes yhtään uskottavimmissa huhuissa yhdistetty Unitediin? Fanit tykkäävät kyllä tätä nimeä pyöritellä spekulaatioissaan, mutta ainakaan itselleni ei ole osunut silmään kovinkaan uskottavia huhuja.

 

Mutta mites nämä muutamat nimet, jotka pyörivät huhuissa n. vuosi sitten? Kreikan maajoukkuepelaaja Sotiris Ninis, ja Steven Defour? Defourilta meni kausi ilmeisesti loukkaantumisten myötä piloille, mutta onko joku seurannut Ninisin otteita yhtään sen enempää? Aina niin luotettava wikipediakaan ei miehestä liikoja kerro, joten vaikea tuosta on itsekään mitään mielipidettä sanoa.

 

Myös Pastore taisi talven mittaan pyöriä huhuissa, tosin samoissa jutuissa esiintyneet hinnat ovat myös olleet aivan järjettömiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sotiris Ninis

Steven Defour

Pastore

Tosiaan Ninis on kyllä kadonnut oikeastaan kaikista siirtohuhuista. UCL:n alkulohkopelessä jämäminuutteja pelasi Panathinaikoksen paidassa, mutta siinäpä ne taisi olla miehen suurimmat meriitit viime kaudelta.

 

Defour oli tosiaan telakalla melkein 4kk viime kaudella, ja sitä myöten meni kausi aika pipariksi.. jälleen. Pelannut kourallisen otteluita parin viime kauden aikana, joten siinä mielessä kyllä varmaan suurin kiinnostus mieheen kadonnut. Tämän lisäksi mies teki Standard Liegen kanssa vuoteen 2016 asti kestävän jatkosopimuksen. Tuo tietysti varmistaa sen, että seura saa miehestä riittävän siirtokorvauksen aikanaan, mutta epäilen että haluaako mies itse olla 28-vuotiaaksi asti Belgian liigassa.

 

Pastore on tainnut olla enemmän nyt yhdistettynä Chelseaan. Todella taitava ja hyökkäyssuuntaan vaarallinen, mutta puolustussuuntaan kyllä löytyy kovastikin kehitettävää. En oikein tiedä olisiko se optimaalisin ratkaisu Unitedin keskikentälle!? Toisaalta 11 maalia (Palermon paras maalintekijä Serie A:ssa) ja 5 syöttöä kertoo siitä, että hyökkäyspäähän vaarallinen Pastore on. Pärjäisikö kuitenkaan Serie A:ta fyysisemmässä Valioliigassa? Tuosta hinnasta en osaa kyllä sanoa mitään. Palermon presidentti huutelee, että "If somone wants to buy Pastore, the price is €50 million [£44m]. (SkySports) Jos tuo on se hinta millä Palermo argentiinalaisen myy, niin mun puolesta saa jäädä saapasmaahan.

 

Oisko näistä mahdollisista tulokkaista jatkaa tuolla siirtospekulaatiopuolella, vai?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos mies Unitediin hankitaan, pelipaikka tullee useimmiten kuitenkin löytymään keskikentän pohjalta Carrickin tai Fletcherin kaverina. Modricin rooli vastaisi hyvin paljon Scholesin roolia viime vuosina. Rooney pelaa sitten siinä keskikentän ja hyökkäyksen välissä.

 

-----------------Hernandez-----------------

Nani-------------Rooney------------Valencia

------------Modric------Carrick/Fletch------

Niin, mites tuo Rooneyn rooli tulevaisuudessa? Viime kaudellahan formaatio oli muotoa 4-4-1-1, eli Rooney auttoi keskikenttää, mutta oli selkeästi wingereiden yläpuolella. Jos joku hyökkäävä wingeri saadaan (Young/Nasri jne.), niin keskustaa voisi mielestäni myös vahvistaa tiputtamalla Rooneyn alemmaksi. Esimerkkinä parin vuoden takainen Liverpool, missä Torres oli yksin piikissä ja keskikentällä Valioliigan paras kolmikko Gerrard-Alonso-Mascherano. Gerrard pelasi vapaassa roolissa "kymppipaikalla", Masse rikkoi ja Alonso teki peliä. Gerrard-Torres tekikin aika murhaavaa jälkeä aikanaan.

 

Kun Rooney ei kuitenkaan ole tuossa alemman hyökkääjän roolissa mikään järkyttävä maaliruisku, joten kannattaisiko hänet monipuolisuutensa vuoksi tiputtaa tuohon Gerrardin paikalle? Uskoisin, että tämä on Rooneylla edessä urallaan kuitenkin jossain vaiheessa. Näin saataisin keskustaan yksi loistava "uusi" palanen, kun Barcan kaatamiseen kolmen keskustaa kuitenkin tarvitaan. "Mascheranoja" löytyy jo omasta takaa, mutta se "Alonso" pitäisi vielä jostain hankkia.

 

-----------------Hernandez-----------------

HANKINTA------------------------Nani/Valencia

-------------------Rooney--------------------

---------HANKINTA------Ando/Fletch--------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun Rooney ei kuitenkaan ole tuossa alemman hyökkääjän roolissa mikään järkyttävä maaliruisku, joten kannattaisiko hänet monipuolisuutensa vuoksi tiputtaa tuohon Gerrardin paikalle? Uskoisin, että tämä on Rooneylla edessä urallaan kuitenkin jossain vaiheessa. Näin saataisin keskustaan yksi loistava "uusi" palanen, kun Barcan kaatamiseen kolmen keskustaa kuitenkin tarvitaan. "Mascheranoja" löytyy jo omasta takaa, mutta se "Alonso" pitäisi vielä jostain hankkia.

 

-----------------Hernandez-----------------

HANKINTA------------------------Nani/Valencia

-------------------Rooney--------------------

---------HANKINTA------Ando/Fletch--------

Muuten en tuohon ylläolevaan puutu, koska on ihan hyvää pohdintaa. Mietin vain sitä, että onko Unitedilla oikeasti näitä "Mascheranoja", eli semmosia ajokoiria jotka repii, raastaa ja rikkoo väsymättä läpi 90min. Tällä hetkellä oikeastaan terveenä ollessaan vain Fletcher on tuon kaliiberin mies. Luovan puolen pelaajia sitten mielestäni tuohon keskustaan löytyisi Anderson, Carrick, Cleverley(?). Se mikä Unitedin keskikentästä on tehnyt viime vuosina sellaisen, että on alettu itkemään "luovuudenkin" puutteesta keskustan ytimessä, on sellainen äärimmäisen johtajuuden puute á la Roy Keane. Mielestäni tuollaisen pelaajan hankkiminen Unitediin olisi todella loistava asia. No mistäpä noita nyt sitten loihdit?! Unitediin kovasti yhdistetty Daniele De Rossi (27v) voisi olla tällainen vaihtoehto!? Eli pointti on se, että tarvitseeko United sittenkään juuri sitä Scholesin korvaajaa, vai pitäisikö tarjota se mahdollisuus Carrick/Ando/Cleverley-vaihtoehdoille ja hommata siihen Fletcherin aisapariksi joku "kova jätkä", jolla on munaa johtaa sitä keskikenttää?!

 

Tämä nyt oli sellaista ajatuksen lentoa, ja saa ampua ihan suoraan alas jos siltä tuntuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli pointti on se, että tarvitseeko United sittenkään juuri sitä Scholesin korvaajaa, vai pitäisikö tarjota se mahdollisuus Carrick/Ando/Cleverley-vaihtoehdoille ja hommata siihen Fletcherin aisapariksi joku "kova jätkä", jolla on munaa johtaa sitä keskikenttää?!

 

Tämä nyt oli sellaista ajatuksen lentoa, ja saa ampua ihan suoraan alas jos siltä tuntuu.

Jonkinverran tuli Manchesterin otteita viime kaudella katseltua ja vaikka joukkue eteni lopulta selkeästi mestariksi niin joukkueelta todellakin näytti puuttuvan se "todellinen tappaja", joka potkii 90. minuuttia vastustajia kintuille hymyssä suin. Arsenalilla sellainen oli Vieiran aikoina, Poolilla Masan pelatessa ja ManU:lla, kun Keane potki kaikkea mikä liikkui.. D. Rossi voisi olla ManU: n kaipaama keskikentän ankkuri, mutta kaverin irroittaminen Romasta voi olla todella vaikeaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rossi voisi olla ManU: n kaipaama keskikentän ankkuri, mutta kaverin irroittaminen Romasta voi olla todella vaikeaa.

Ei välttämättä. De Rossin sopimus AS Roman kanssa loppuu vuoden päästä, ja jatkopahvista ovat neuvotelleet tiettävästi koko kevään ajan, tuloksetta. Viimeksi tänään uutisoitiin, että AS Roma ja De Rossin agentti poistuivat neuvottelupöydästä, koska osapuolet eivät olleet edes lähellä yhteisymmärrystä. JOS De Rossi päättää lähteä, on kysymys siitä että mieliikö mielummin lämpöiseen Madridiin ja Mourinhon alaisuuteen, ja onko SAF edes oikeasti kiinnostunut Capitan Futurosta?! Veikkaan ettei De Rossi halua AS Romasta siirtyä muuhun italialaisseuraan, sen verran miehen sydän sykkii kuitenkin Rooman punapaitoihin.

Click-Manchester

Share this post


Link to post
Share on other sites

Periaatteessa tämän keskustelun voisi siirtää tuonne "Kausi 2011/2012 - uutta nahkaa luomassa"-ketjun alle.

 

 

 

Tätä Rooneyn tulevaa roolia on ihan mielenkiintoista spekuloida, koska voi tosiaan olla että jatkossa Wazza tulee toimimaan siinä hyökkäyksen takana keskikenttäpelaajan roolissa. Kuitenkin kun lainaltakin on tulossa hyökkäyskalustoa takaisin, niin hyökkääjän statuksella olevia pelaajia Unitedilla olisi ensi kaudella: Rooney, Berbatov, Chicharito, Owen, Welbeck, Biram Diouf ja Macheda, mikäli nyt joku ei lähde muille maille.. Eli jos nyt sellainen utopistinen koostumus olisi laittaa kentälle, että

 

Goalie

Rafael - Rio - Vidic - Evra

Fletcher/Carrick

Nani/Valencia - Rooney - Young

Berbatov - Chicharito

Erittäin spekulatiivinen ryhmittymä, ja en tiedä sopisiko Unitedin pelityyliin edes tällainen todella hyökkäävä 4-1-3-2, ja onko tuonne keskikentän pohjalle sopivaa pelaajaa tällä hetkellä edes laittaa. Eli formaatti on täysin utopistinen, mutta lähinnä tuon Rooneyn "uuden roolituksen" takia tämän laitoin, eli siinä Rooneyn edessä voisi myös olla 2 puhdasta hyökkääjää, jolloin Rooney saa aivan vapaassa roolissa pyöriä 10-paikalla. Ja tosiaan tuonne kärkeen on sitten laittaa sitä porukkaa aivan pilvin pimein.

Toin keskustelun tänne tuolta siirtihuhuista.

 

Tuo 4-1-3-2 ryhmittymä on kyllä liian hyökkäävä varsinkin kovia joukkueita vastaan. Voisihan tuota kokeilla kotona jotain ennalta heikompaa joukkuetta vastaan, mutta heti tiukemmassa pelissä todennäköisesti omissa soi aivan liikaa. Kuka olisi pelaaja, joka pelaisi "terrierinä" tuossa toppareiden päällä. Michael Carrick? Carrick on tällä hetkellä ainoa unitedin selkeästi puolustava keskikenttä, mutta hänen kovuutensa ja fyysisyytensä ei riitä paikalle millään, vaikka syöttöpeli kelvollisesti onnistuisikin. Andersoniinkaan en luottaisi, ja hänen parhaat apunsa ovat hyökkäyssuuntaan. Fletcher olisi ehkä ainoa, joka pystyisi olemaan se rikkova pelaaja, joka pelaa kovaa ja ottaa rikkeitä silloin, kun on tarpeen. Ongelmana Fletcherissakin on se, että hän on useimmiten hyökkäävässä roolissa Unitedissa, ja tuolta toppareiden yläpuolelta ei pahemmin saa nousta.

 

Todennäköisemmät formaatiot ovat siis 4-2-3-1, tai SAF:in paljon käyttämä 4-4-2 joissa molemmissa keskikentän pohjaa pelaa todennäköisesti Carrick, peliä rauhoittavassa roolissa, sekä joku peliä rakentava pelaaja, kuten Anderson tai Fletcher. Jos Rooneyta halutaan peluuttaa pysyvästi keskikentällä, niin se tarkoittaisi 4-4-2 tuota hyökkäävämmän keskikentän roolia. Tämä johtaisi kuitenkin siihen, että Wäinö olisi huomattavasti pienempi uhka maalintekijänä, mutta pysyisi kuitenkin pelotteena, ja pideltävänä. Suurin kysymys tietysti on, että onko Rooneysta muuntautumaan ratkaisijasta"uudeksi Scholesiksi" keskikentän sydämeksi, ja maalipaikkojen tekijäksi. Otteet ovat olleet kymppipaikalla kuitenkin todella lupaavia, ja hänestä voisi tulla täydellinen pala keskikentälle. Mielenkiintoiset ajat ovat edessä.

 

4-2-3-1 on muodostelma, johon United tarvitsee mielestäni selvästi jonkun vahvistuksen. Barcelonalle ottelu hävittiin keskikentällä. Sinne on saatava joku syöttökone (vrt. Xavi), joka toisi palloa eteen päin (vrt. Carrick) hyökkääjille, ja joka voisi pitää palloa, ja rauhoittaa peliä tarvittaessa. Sahin olisi ollut tälle paikalle aivan täydellinen, mutta jokainen varmasti tietää minne mies päätyi... Voisiko huhuissa liikkuva Samir Nasri olla se puuttuva palanen keskikentällä? Arsussa mies on pelannut hieman vapaammassa ja hyökkäävämmässä roolissa, mutta pystyisikö hän pelaamaan tällä paikalla yhtä hyvin?

 

Kävi miten kävi, niin kyllähän tuo United kokoonpano aika uskomattomalta näyttää muutamien mahdollisten vahvistusten myötä. 4-2-3-1 ongelmana on se, että jos Rooney jää keskikentälle, niin Hernandez jää turhan yksin kärkeen, ja mies on aina pelatessaan toppareiden tiukassa vartioinnissa. Laiturit toki nousevat mukaan hyökkäyksiin, mutta liian yksin Hernandez jäisi esim. keskitystilanteissa.

 

4-2-3-1

Chicharito/Berbatov

 

Young/Park Rooney/Anderson Valencia/Nani

 

Hankinta(Nasri?)/Cleverley Carrick/Fletcher

 

Evra/Evans Vidic/Smalling Ferdinand/Jones Fabio/Rafael

 

De Gea/Lindegaard

 

4-4-2:ssa Rooneyn rooli voisi olla keskikentän pyörittäminen, jolloin Chicharitokaan ei jäisi yksin kärkeen, vaan jakaisi siellä vartiointia toisen kärjen kanssa.

 

Chicharito Berbatov

 

Young Rooney Carrick Nani

 

Evra Vidic Ferdinand Fabio

 

De Gea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×