Jump to content
Sign in to follow this  
Jussii

7.12.2011 UCL - Basel - Manchester United

Recommended Posts

Posted Image vs Posted Image

Huomenna siis ratkeaa mestareiden liigan loputkin jatkopaikat. Tilanne lohkossa on tukala. Benfica johtaa vierasmaalien turvin lohkoa, ja kohtaa viimeisessä ottelussa heittopussi Galatin kotonaan. Voitolla Benfica varmistaa siis käsittääkseni lohkovoiton, teki United kuinka paljon maaleja tahansa. United taas johtaa Baselia pisteellä, joten kotijoukkue lähtee varmasti voittamaan ottelua. Tasapelillä he eivät saavuta mitään. Unitedille riittää periaatteessa tasapeli, mutta kentän tapahtumiin vaikuttavat varmasti uutiset Portugalista. Jos Galatilla on mitään saumoja tasapeliin, tulee United hakemaan voittoa keinolla millä hyvänsä. Lohkovoittajana jatkoon olisi kummasti helpompi mennä.

Carrick on korttitilin täytyttyä pelikiellossa, joten valittava materiaali ei ole levein mahdollinen. Avaus voisi olla esimerkiksi seuraava:


De Gea
Smalling - Ferdinand - Vidic - Evra
Nani - Fletcher - Jones - Park - Young
RooneyJos Welbeck on jo 90min kunnossa, niin mies on mahdollisesti avauksessa. Hyökkäysosasto on kuitenkin niin kapea, että uskoisin Fergusonin haluavan säästää penkilläkin tulivoimaa, jos ottelun loppupuolella sitä vaaditaan. Tärkein tavoite on kuitenkin pitää omassa päässä nolla ja näin ollen varmistaa jatkopaikka. Benfica-Galati - ottelun edetessä tavoitetta voi toki tarpeen tullen muuttaa.

Tulosveikkaukseksi laitetaan tylsä 0-0,1 , Unitedin maalin tekee Welbeck, jos joku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä alustus Jussii:lta (meniköhän taivutus oikein). Kauden tähänmenessä ehkä tärkein yksittäinen peli siis edessä. Ja kait sitä jotenkin vois ennakoida.

Mielenkiintoisella ringillä ollaan liikkeellä, johon vaikuttaa suuresti loukkaantumiset. Käytänössä siis pakkovoitto, vaikkakin tasapeli riittää jatkopaikkaan mutta ManUn tapana ei ole lähteä tasapelejä hakemaan Baselin vieraskentältä vaan aina pelataan voitosta. Basel lähtee otteluun asenteella ei mitään hävittävää ja periaatteessa paineettomana, mutta kyllä siellä pelaajien päässä pyörii ajatus suuren ManU:n pudottamisesta ja lataus saattaa mennä jopa hieman yli. Alkuun uskon Baselin tulevan lujaa, mutta peli hyvin todennäköisesti tasaantuu alun jälkeen ja jatkossa ManU:n on saatava peli hallintaan ja sitäkautta lopputulokseksi veikkaan 0-1 tai 0-2. Maalareina Nani ja Rooney.

 

Avaus voisi olla jotain seuraavaa

 

-------------DeGea-------------------

----Smalling - Rio - Vidic - Evra----

Valencia - Fletcher - Giggs - Young

-----------Nani-----------------------

--------------Rooney-----------------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jussii:lle :thumbsup1: hienosta ketjunavauksesta. Samaa mieltä, että Basel tulee varmasti kovaa päälle alussa. OT:lta hankittu tasuri antaa sveitsiläisille paljon itseluottamusta ja uskoa, että United on kaadettavissa. Itselläni kuitenkin on kova luotto siihen, että Red Devils hoitaa homman ja jatkopaikan. Lohkovoittoon ei taida kyllä eväät enää riittää.

 

Sveitsiin matkannut United ryhmä näyttää tältä: Amos, De Gea, Lindegaard; Evans, Evra, Ferdinand, Fryers, Jones, Smalling, Vidic; Cole, Fletcher, Gibson, Giggs, Nani, Park, Valencia, Young; Diouf, Macheda, Rooney, Welbeck.

 

Berbatov ei valitettavasti kuntoutunut tähän peliin joten hyökkäysosasto on kohtalaisen kapea. Loukkaantuneiden lisäksi siis Carrick pelikiellossa, mikä on paha takaisku. Junnuista matkaan pääsi puolustaja Zeki Fryers ja keskikentän Larnell Cole. Kumpaakaan tuskin (valitettavasti) nähdään edes penkillä.

 

Avausveikkaus

De Gea

Smalling - Vidic - Ferdinand - Evra

Nani - Jones - Fletcher - Young

Giggs

Rooney

 

Subs: Lindegaard; Evans; Park, Valencia, Gibson; Welbeck, Macheda

 

Maalille viikonloppuna huilannut De Gea. Puolustukseen sama nelikko joka aloitti Villaa vastaan. Joskus se on aloitettava kaksi peliä peräkkäin samalla puolustuksella. ;) Keskikenttä jatkaa myös muuten samalla kostuumuksella joka aloitti Villa-pelin mutta Fletch ottaa Carrickin paikan. Parkia en nyt itse saa mahdutettua avaukseen mutta ei kannata yllättyä mikäli korealainen sieltä SAFin papereissa löytyy. Hyökkäykseen Rooney piikkiin ja Giggs tulee mestaroimaan peliä siihen Wäiskin alapuolelle. Welbeck voi tulla avaukseen jos on täydessä kunnossa. Silloin Welbs ottaa piikkipaikan ja Rooney laskeutuu "omalle" paikalleen. Toisaalta taas Welbeck voisi tarvittaessa tuoda "supersub" elementin vaihdosta sisään tullessaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avausveikkaus

De Gea

Smalling - Vidic - Ferdinand - Evra

Nani - Jones - Fletcher - Young

Giggs

Rooney

 

 

Aika samanlaiset mietteet kuin muillakin. Varovaisesti lähdetään liikkeelle perinteiseen UCL-vieraspelityyliin ja sitten pikkuhiljaa lisätään painetta Baselin puolustukselle. Varmaankin tuo 0-1 on todennäköisin tulos.

 

Avauskokoonpano voisi olla juuri tuo Makesterion veikkaama. Toinen vaihtoehto voisi olla, että Giggs aloittaa vasemmalla ja Park työhevosena tuossa Rooneyn alapuolella.

 

Jostain luin, että Carrick on aloittanut Unitedin 18 viimeisintä UCL-vieraspeliä ja hän onkin ollut tärkeä palanen näissä peleissä missä lähdetään taktisesti ja varovaisesti liikkeelle. Toivotaan, ett Fletcher ja Jones auttavat toppariparia tänään yhtä ansiokkaasti. Carrick on myös mestari pitämään pallon omalla joukkueella, tässä Fletcher ja Jones eivät ole samaa luokkaa. Tämä tukee sitä ajatusta, että Giggs pelaisi tänään keskellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täähän tulee Canalplussalta illalla joten väijytään väijytään. Tuskin siellä kuitenkaan muita matseja seurataan, ainakaan siihen määrään että kentällä lohkon ykköspaikka olisi mielessä. Voittoa ManU varmaan kuitenkin hakee, ettei käy niinkun kävi eilen Dortmundille Marseillea vastaan - vaikka eihän niillä ollut jatkopaikka pelissä. Sitäpaitsi, lohkon kakkonenhan saattaa päästä vaikka Apoelia vastaan heh.

 

Hyvä reeni kevättä ajatellen, vähän totuttelua sinipunaraitoihin. Mutta ensin tietty tää banaaninkuori pitää ohittaa kompastumatta. Eikä ole mikään itsestäänselvyys, Basel on sentään ollut Euroopassa jo pitkään hyvä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RedCafen mukaan United tänään:

 

De Gea, Smalling, Vidic, Ferdinand, Evra, Park, Jones, Giggs, Nani, Rooney, Young

 

Fletcherin poissaolo ihmetyttää, liekkö jostain vammasta kysymys? Muuten aika odotettu avaus, tosin avauksessa ei yhtään "oikeata" keskikentän keskustan pelaajaa :rolleyes:

 

E.

 

Penkki: Lindegaard, Evans, Fletcher, Gibson, Valencia, Welbeck, Macheda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hankala tulee tästä pelistä ilman aikaista avausmaalia. Hyökkäyspään vaihtoehdot vähissä, Carrick pelikiellossa.. ei se niin hyvältä näytä, toivottavasti jengi pelaa asenteella ja tuliaisina on voitto tai edes sitten se hikinen tasuri.

 

Parkia toivon avaukseen, joko laitaan tai vaikka Rooneyn kaveriksi... Young oli heikko lauantaina ja ansaitsisi penkityksen. Junnujen mukanaololle täältä myös :thumbsup1: vaikka eivät todennäköisesti kentälle pääsekään.

 

C'MON UNITED

 

e; jahas Fletch poissa, Young ja Park molemmat kehissä. No näillä mennään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiköhän nää loukkaantumiset jo alkaisi pikku hiljaa riittämään. Tällä kertaa Vidicin vuoro ottaa osumaa. Evans tilalle joten toivottavasti toisella jaksolla ei tarvitse liika puolustaa.

 

Tällä hetkellä näyttää pahalta. Mä syytän noita valkoisia paitoja. Niillä ei vaan pärjää sinipunaisia vastaan. Toiselle jaksolle vaan lisää höyryä koneeseen niin kyllä tää kääntyy. Jokainen valkopaita ottaa mallia Nanista. Hyvää menoa lusitaanilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaha eiköhän se ollu sitte siinä. v*tuttaa armottomasti ja vielä nuo loukkaantumisetki! huoh.

Ja kavennusmaalilla käännetään veistä haavassa vielä enemmän. Rupeaa jo tuntumaan siltä että tällä kaudella ei voiteta mitään. Toki tämä on sitä ottelun jälkeistä v*tutusta.

Kärpäsen paskan verran lohduttaa että myös shitty tippui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FT: FC Basel 2 - 1 Manchester United. :eek:

 

Tuottaa... mitäköhän sitä oikein sanoisi. Vaikkapa näin, että ei ehkä ansaittukaan mennä jatkoon, vaikka kovasti United teki lopussa pelistä vielä ison draaman. Eipä kyllä tänään oikein mikään onnistunutkaan, mutta kentällä valkoisten paidassa ne onnistujat noin yleensäkin oli aika vähissä. Voidaanhan sitä syyttää tuota pelialustana toiminutta perunapeltoa, Vidicin loukkaantumista, sitä ettei Ole Gunnar Sjolskjaer ole siellä enää super-subina mättämässä maaleja vaihdosta tullessaan etc etc. Harmittaahan tuo! Mutta näin tällä kaudella.

 

Nyt sitten vielä kirsikaksi kakkuun se, että Vidicin tuomioksi koituu sairasloma kauden loppuun asti, niin iltahan oli lähes täydellinen.

 

Onkos se nyt sitten niin, että keväällä pelataan jotain hippoliigaa (= Europa Liiga)?! Jos näin, niin v*ttu jee. Noh, siellä sitten vain junnuille kovasti peliaikaa ja täysi keskittyminen Valioliigan mestaruustaisteluun.

 

Illan plussat, jos niitä nyt edes voi antaa:

+ Nani

+ Ei mennyt Shittykään jatkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täysin samaa mieltä HandsomeMiken kanssa. Fakta on se, että voittoon tarvii futiksessa nykyään enemmän kun yhen maalin ja kun manun maalinteko on tällä hetkellä täyttä paskaa niin ihan ansaitusti tiputaan joka cupista, mitä vaan on miehistöstä riippumatta!! Eli Championship here we come.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan mestareiden liigassa vielä Chelsea ja Arsenal jatkossa, joten annetaan niille täysi tuki. Molemmat vielä lohkovoittajia.

 

Mitä tulee tämän iltaiseen otteluun niin Manu oli heikko 16 sisällä molemmissa päissä.

 

Itse ennustan euroopan valtiaksi joko Barcaa tai Real Madridia. Madrid on jopa hivenen kovempi tällä hetkellä. Ihan mielenkiintoisia otteluita tulossa mestareiden liigassa keväällä.

 

Toki olisin halunnut nähdä missä mennään Manchesterin joukkueet vs. Espanjan parhaimmisto, mutta ehkä ensi kaudella sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parempi voitti, mitäpä tuota kiistämään. Ei edes suunnattomasti vituta, kun ei vain jätkien vire parempaan riitä. Jos jotain halutaan syyttää, niin aloitetaanpa pahimmista alisuorittajista:

 

Wayne Rooney: Käytännössä jokaisessa tärkeämmässä ottelussa mies on avauksessa ja pitäisi olla hyökkäyksen tärkein palanen. Miten on mahdollista että tällaisen roolin pelaaja on tehnyt pelitilannemaalin viimeksi syyskuussa? Tänäänkin maalintekopaikoissa täysin luokaton.

 

Park Ji Sung: Pakon sanelemana avauksessa, mutta miksi miestä ei vaihdettu Vidicin hajottua pois kun kentän tapahtumista näki jo kauas, ettei peli yksinkertaisesti toimi tuossa pelintekijän roolissa, jossa pitäisi onnistua saamaan syötöt omille ja rakennettua paikkoja. Jones vain alas ja vaikka Fletcher kentälle (jos oli oikeasti edes pelikuntoinen).

 

Ashley Young: Mitä ihmettä tälle miehelle on tapahtunut parin viime kuukauden aikana? Alkukauden komeetta on ollut aivan yössä, eikä miehestä ole rakentamaan mitään paikkoja.

 

 

Eurooppa-liiga kiinnostaa ainakin itseäni tasan sen verran, että toivottavasti siellä junnut saavat tarvitsemansa näytönpaikan, mikä jäänee kotimaan cup-kisoissa loppukautena hyvin vähille mahdollisuuksille.

 

 

Loukkaantumistilanne on Vidicin ja ilmeisesti Fletcherin myötä jotain melkoisen karmeaa. Rafael, Fabio, Vidic, Cleverley, Anderson, Chicharito, Berbatov: SEITSEMÄN sellaista pelaajaa sivussa, jotka voisi heittää avaukseen oikeastaan mihin tahansa otteluun kunnossa ollessaan. Kyllähän noista ehjistäkin miehistä vielä avauksen saa kerran viikossa pelattavaan peliin, mutta se millä jatkuvaa menestystä eri kilpailuissa ja otteluissa illasta toiseen otetaan, eli rotaatio, on täysin olematonta. Tänään vaihtopenkiltä kentälle saatu Welbeck oli lupauksia herättävä, mutta vaihto tuli hiukan liian myöhään, eikä keskikentälle ollut laittaa ketään pelastamaan pahinta aluetta.

 

 

FT: FC Basel 2 - 0 Manchester United. :eek:

 

Mites tuo Phil Jonesin maali?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loukkaantumistilanne on Vidicin ja ilmeisesti Fletcherin myötä jotain melkoisen karmeaa. Rafael, Fabio, Vidic, Cleverley, Anderson, Chicharito, Berbatov: SEITSEMÄN sellaista pelaajaa sivussa, jotka voisi heittää avaukseen oikeastaan mihin tahansa otteluun kunnossa ollessaan.

Kun Young vaihdettiin pois, niin miehelle teipattiin jääpussi jalkaan. Joten odotellaan vielä, että mikä siellä sitten on sitten tuomio mahdollisen loukkaantumisen osalta... Huoh.

 

Mites tuo Phil Jonesin maali?

Korjattu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä ole tehnyt mieli pahemmin kirjoitella, sillä on tuo meno huolestuttanut jo pitkän aikaa. Mielessä pyörii tällä hetkellä vaikka mitä, mutta yritetään kirjoittaa edes jotain järkevää.

 

Vaikka tänään taisi tulla vasta kauden kolmas tappio, kaikki katastrofikauden ainekset ovat olemassa. Alkukausi oli kyllä kaikessa positiivisudessaan todella hämäävä, sillä isossa kuvassa voidaan sanoa Unitedin taantuneen pelillisesti jo pari kautta. Vertailussa pahimpiin vastustajiin United antaa todella paljon tasoitusta pelkästään taidossa ja nähtiinhän se tänäänkin. Espanjalaisjätit napsivat varamiehistöillä rutiinivoitot, kun taas punaisten hyökkäyspeli jatkaa yskähdellen. Tänäänkin taisi loppua kohti olla vain yksi lause Unitedin hyökkäyspelikirjassa; annetaan pallo Rooneylle ja rukoillaan ihmettä. Unohdetaan jo se Barcan haastaminen, United ei ole lähelläkään Espanjan jättejä tänä päivänä.

 

Mutta kai tässä on nähtävä jotain positiivistakin. Viimeksi kun näin ikävästi UCL:ssä pääsi käymään, Manchesterissa reagoitiin aika voimakkaasti (ulostettiin mm. van Nistelrooy ja muokattiin pelityyli uuteen uskoon). Nytkin olisi jo aikamoisen itsetutkiskelun paikka, että mihin suuntaan ollaan menossa ja onko se oikea. Riittääkö joidenkin pelaajien taso viemään United pysyvästi sinne Euroopan top3:een ja pystytäänkö joukkuetta auttamaan sairastuvalta käsin? Suurennuslasin alle ottaisin aluksi ainakin Berbatovin ja Andersonin. Molempien kohdalla myynneissä tulisi aika reilusti tappiota, mutta joskus kannattaa vain hyväksyä realiteetit. Väittäisin, että hyökkäyspelin parantamiseksi pitkällä tähtäimellä keskikenttä pitää valaa uudestaan 1-2 nimellä. 3-4 ylintä pelaajaa on kunnossa monta kautta eteenpäin, vaikkakin nuoret haastajat puuttuvat laidolta kokonaan. Rahaa siinä tulee palaamaan, mutta en edelleenkään näe vaihtoehtoa etenkään UCL-pyttyjen voittamisesta puhuttaessa.

 

Viime kausina ollaan tehty todella paljon hyviä hankintoja satsaamalla raakaan potentiaaliin Jonesin, Smallingin sekä de Gean kohdalla. Toivottavasti tämä trendi jatkuu ja jatkossa keskityttäisiin vahvistamaan kokoonpanoa vähän ylempää. Ja tällä hetkellä pitäisin pelityylin monipuolistamiseksi tärkeimpänä priooriteettina ihan puhdasta taitoa, varsinkin syöttämisessä ja luovuudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"People have talked about the young players - you've had Jones, Chris Smalling, Ashley Young coming in, everybody building them up but they've got a lot to do, it's a reality check for some," Keane said.

 

"I'd be getting hold of some of those lads, saying 'you'd better buck up your ideas'.

 

"I think their best player tonight was Ryan Giggs, that sums it up - he 37 or 38, you can't be depending on him.

 

"United got what they deserved tonight." -Keano-

 

 

johon Fergie vastasi:

 

"Well, he's had opportunities to prove himself as a manager too"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ei sitten kääntynyt Unitedille. Käsi ylös ne jotka yllättyi, että United ei onnistunut/osannut tuota Basel puolustusmuuria purkaa/puhkoa. Tuntuu olevan joka kerta sama juttu, kun vastustaja vetää sumpun maalille niin Red Devilsin eväät on hyvin nopeasti syöty. Giggsiltä oli pari hyvää syöttöä Rooneylle mistä Wäiski pääsi hyvin puolustuksen ohi ja Nani luikerteli kanssa välillä hyvin. Muuten se olikin perinteisiä paska keskityksiä ja 16-20 metrissä pyörimistä. Ymmärrän kyllä, että on vaikea pelata kun vastustajalla on 8-9 ukkoo boksissa. Mutta ei tossa Unitedin pelissä ole yhtään mielikuvitusta matkassa. Baselille onnittelut voitosta ja jatkopaikasta. Komea suoritus sveitsiläisiltä.

 

De Gea: Komea torjunta A.Frein(?) vapariin. Olisiko voinut 1-0 maalissa ottaa keskityksen käsillä?

Smalling: Jäi Vidicin jyräämäksi. 2-0 maalissa nukkui pahasti. Ehkä luotti, että Evans saa katkaistua keskityksen?

Vidic: Tappiosta ja putoamisesta huolimatta Kapun loukkaantuminen illan huonoin uutinen.

Ferdinand: Muutama hyvä katko.

Evra: Ei loistanut mutta ei pettänytkään.

Nani: Loistavia yksilösuorituksia. Laukauksista puuttuu tarkkuus.

Jones: Pari hyvää katkoa keskialueella ja illan ainoa United maali.

Park: Ei saanut oikein mitään hyödyllistä aikaan. Alkaako pikku hiljaa putoamaan junasta?

Giggs: Muutamia upeita syöttöä (useimmiten Rooneylle). Vastapainoksi pari helppoa harhasyöttöä varsinkin alussa.

Young: Loukkaantumisen jälkeen kadottanut vireensä täysin.

Rooney: Paikkoja oli mutta ei saisi tällä hetkellä maalia vaikka saisi kuljettaa pallon vapaasti tyhjään maaliin. Ihme kyllä mitään ylilyöntejä ei Wäiskiltä nähty.

 

Evans: Ihan ok.

Welbeck: Pari pirteää pyrähdystä.

Macheda: Minuutit jäi vähiin.

 

+++ Nani

++ Jones

+ Ferdinand

 

Loppujen lopuksi United sai juurikin sen mitä ansaitsi. Laatu ei vaan tällä hetkellä riitä parempaan. Olihan tämä koko lohkovaihe aikamoista tuskien taivalta. Benficaa vastaan vieraista haettu tasuri taisi olla positiivisin suoritus. Kotipelissä portugalilaisia vastaan nukuttiin onnemme ohi ja päästettiin Benfica tasoihin heti 2-1 johtomaalin jälkeen. Otelulia vastaan vieraissa pelastauduttiin Rooneyn rankkareilla voittoon ja kotipeli 2-0 voitosta huolimatta oli surkea esitys. Kruununa nämä Basel pelit. OT:lla 2-0 johto töpeksitään melkein tappioksi. 3-3 tasoitus lisäajalla. Sitten vielä tämä tämän iltainen. Tosta, kun miettii niin ei ihme että pelit jatkuu Eurooppa Liigassa. Eurooppa Liigaan toivon itsekin, että annetaan Fryersille, Cole, Morrisonille, Pogballe, Keanen veljeksille ja muille junnuille kunnon näyttöpaikkoja ja kokemusta europeleistä.

 

Ps: Toivottavasti nuo valkoiset paidat poltetaan ja tuhkat haudataan jonnekin ihan helvetin kauas ja syvälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nähny peliä, on nauhalla, tuskin viitsin katsoa. Olin katsomassa/kuuntelemassa Deep Purplea, jonka takia laitoin pelin menemään nauhalle. Sain txt-viesteillä tilanteesta vihiä ja se vahvistui konsertin jälkeen baarissa.

 

Alkureaktio oli armoton vitutus, kun siinä tuopin ääressä asiaa puntaroi, niin ei se niin pahalta tuntunukkaan. Nyt jää pelit vähemmälle jne.

 

Jos rehellisiä ollaan, niin ei tän vuoden joukkuella, ottaen huomioon loukkaantumiset jne. olisi ollut mitään mahiksia loppupeleissä Espanjan joukkueita vastaan.

 

P.S. Oon "miestä väkempää nauttinut", joten jos tuli kirjoitettua ns. Offtopicia, niin poistakaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nähny peliä, on nauhalla, tuskin viitsin katsoa. Olin katsomassa/kuuntelemassa Deep Purplea, jonka takia laitoin pelin menemään nauhalle. Sain txt-viesteillä tilanteesta vihiä ja se vahvistui konsertin jälkeen baarissa.

 

Alkureaktio oli armoton vitutus, kun siinä tuopin ääressä asiaa puntaroi, niin ei se niin pahalta tuntunukkaan. Nyt jää pelit vähemmälle jne.

 

Jos rehellisiä ollaan, niin ei tän vuoden joukkuella, ottaen huomioon loukkaantumiset jne. olisi ollut mitään mahiksia loppupeleissä Espanjan joukkueita vastaan.

 

P.S. Oon "miestä väkempää nauttinut", joten jos tuli kirjoitettua ns. Offtopicia, niin poistakaa.

Jos oikein muistan niin Eurooppaliigassa on jäljellä enemmän pelejä mitä mestareiden liigassa olisi ollut. Eli riippuen panostuksen määrästä Fergien puolelta ja pelin tasosta niin viisi? kierrosta Eurooppaliigaa voi tulla vielä pelatuksi.

 

Sinäänsä harmittaa ManU:n ja Cityn putoaminen, että olisin halunnut nähdä millä tasolla mennään Realin ja näiden kahden välillä. No ainakaan ei tullut niitä äärimmäisen vaikeita lohkokakkosia seuraavalle kierrokselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä heräsin vähän aikaan sitten ja ensimmäiseksi en ollut ajatellut tarkistaa pelin tulosta. Jotenkin ounastelin voittoa, kun kentälle oli laitettu todella kova miehitys. Nooh, elämä ei ole aina helppoa. Näin jälkeenpäin voisi sanoa, että olin onnekas jäädessäni kokonaan ilman tätä alkulohkon "jalkapalloviihdettä".

 

Onhan tämä aika naurettavaa. Helpoin lohko koko paskassa ja saldona kolmossija. Täytyy tähän hätään kompata Needlesin ajatuksia, jos sitä joskus jaksaisi itsekin tilannetta miettiä. Muuten, täydet respecktit keskuudestamme jo poistuneelle nimimerkille MVH. Jätkä tiesi jo ennen kauden alkua Unitedin tilanteesta paremmin kuin ne jotka pelejä aktiivisesti seuraavat, ja osui ennustuksissaan pelottavan tarkasti oikeaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Että näin ? Turha tässä on enempää ruveta peliä ruotimaan, vaan ansaittu tulos esitykseen tai oikeammin esityksiin nähden UCL:ssä. Yleensäkin kuvastaa hyvin ManU:n tämän hetken ja viimeaikojen esityksiä. Muutamaa väläystä lukuunottamatta peli on ollut viimeaikoina mielikuviteksetonta, hidasta ja vailla taistelua. Kaikki tämä toteutui myös eilen illalla.

 

Enempää ei pelistä ole oikein sanottavaa ja täytyy jatkaa tuolla kausitopicin puolella ruotimista tulevaisuudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vertailussa pahimpiin vastustajiin United antaa todella paljon tasoitusta pelkästään taidossa ja nähtiinhän se tänäänkin. Espanjalaisjätit napsivat varamiehistöillä rutiinivoitot, kun taas punaisten hyökkäyspeli jatkaa yskähdellen. Tänäänkin taisi loppua kohti olla vain yksi lause Unitedin hyökkäyspelikirjassa; annetaan pallo Rooneylle ja rukoillaan ihmettä. Unohdetaan jo se Barcan haastaminen, United ei ole lähelläkään Espanjan jättejä tänä päivänä.

Viime kausina ollaan tehty todella paljon hyviä hankintoja satsaamalla raakaan potentiaaliin Jonesin, Smallingin sekä de Gean kohdalla. Toivottavasti tämä trendi jatkuu ja jatkossa keskityttäisiin vahvistamaan kokoonpanoa vähän ylempää. Ja tällä hetkellä pitäisin pelityylin monipuolistamiseksi tärkeimpänä priooriteettina ihan puhdasta taitoa, varsinkin syöttämisessä ja luovuudessa.

Vertailusta Espanjan kaksikkoon pitää tietysti muistaa, että molemmat olivat lohkovoittonsa varmistaneet ja kentälle laitetut reservit pelasivat täysin paineetta, mutta on tuossa lausunnossasi perääkin. Mielestäni Canal+:n studiossa sanottiin hyvin, että jos United ei kahdessa ottelussa selätä edes yhteistuloksessa Benficaa tai Baselia, niin ei kyllä pitäisikään olla asiaa Mestareiden liigan pudotuspeleihin. En tiedä oliko kyse nyt siitä, että helpohko lohko kostautui vai mitä, mutta myös tuosta jälkimmäisestä kommentista olisin samoilla linjoilla. Eihän se uusi asia ole, mutta jo pidempään olen miettinyt miten kauan United aikoo pärjätä ilman yhtä kunnollista pelintekijää keskikentän keskustassa, mistä ei eilenkään juuri ideoita löytynyt. Taito on jokseenkin keskikentän laidoilla ja tuolla systeemillä selvästi pärjää Briteissä, mutta Euroopassa keskikentän keskustassa ratkotaan tänä päivänä hyvin paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvät kommentit sekä Keanolta että Fergieltä - jolta näin matsin jälkeisen haastattelupätkän josta taas näkyi miten reagoi ukko joka on ollut monessa mukana ja voittanut monta, iso käsi sille.

 

Muuta: voidaan tietty ottaa nuo Euroopan pienempien seurojen mutakentät yhdeksi tekijäksi - ja sehän on ihan objektiivinen fakta että huonompia jengejähän ne auttaa. Kuitenkin Baselia ja Benficaa vastaan kolme tasuria ja tappio, joten eipä paljoa jossiteltavaa ja Keanoa on pakko kompata, ei ole nuorista vielä.

 

Mutmut, Eurooppaliigakin näyttää sitten olevan tällä kaudella ihan tasokas kun ajattelee mitä jengejä siellä jatkaa: ManU, ManC, Valencia, Ajax, Porto, PSV, Schalke, Atletico, Andelecht. Niin ja jos oikeen säkä käy niin suurjoukkueet Birmingham, Fulham ja jopa Tottenhamkin. Stokehan on jo varma jatkaja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×