Jump to content
Sign in to follow this  
Lasse Tikka

West Ham all time XI

Recommended Posts

Tein tämän maailmanmestareita kunnioittaakseni samalla Wingless Wonders -mallilla kuin millä Alf Ramsey peluutti 60-luvulla maajoukkuetta eli 4-1-3-2:

 

Mokke Phil Parkes (436). Ludo Miklosko (375) on hyvä mutta jää kauas jälkeen

 

Oikea pakki: Ray Stewart (431-84). Tonka missasi tilastojen mukaan 86 rankusta vain kymmenen. Tosin miehen itsensä mukaan se missasi vain viisi ja niistäkin se pisti kolme torjunnan jälkeen sisään

 

Keskuspakit: maailmanmestari ja Englannin kapteeni Sir Bobby Moore (646-27) ja Frank Lampard sr (673-22). Alvin Martin (601-34) oli pakko pudottaa penkille.

 

Vasen pakki: Julian Dicks (315-61). Ihme että Dicksy ehti vaivoistaan huolimatta pelata noinkin paljon. Ei kilpailijoita.

 

Keskuspakkien edessä Billy Bonds (793-61). Seuran ennätysmies pelatuissa peleissä. Ikoni. Ehkä voisi kilpailijaksi laittaa, tosin aika kauaksi perään Steve Pottsin (506-1). Pottsy on yhden sortin ikoni sekin, pelasi siellä missä piti ja oli luotettava kuin mikä. Moninkertanen Vuoden Pelaaja 90-luvulta. Ja teki yhden maalinkin, huippujengi Hullia vastaan :)

 

Keskimmäinen keskikenttämies Martin Peters (364-100), maailmanmestari ja Englannin kapteeni. Pelasi West Hamissa joka ikistä paikkaa, myös mokkena! Ylivoimanen vaparimies.

 

Kaksi muuta keskikenttäpelaajaa: Trevor Brooking (647-102) ja Alan Devonshire (446-29). Ainoat jotka voisi vähän kilpailla on Paolo Di Canio ja Ian Bishop mutta kauas jäävät. Ja PDC:hän ei periaatteessa juuri Lontoon ulkopuolella pelannut...

 

Kahden miehen kärki: historian hämäristä Vic Vatson, joka pelasi vuosina 1920-35 505 peliä, mätti seuran ennätysmäärän maaleja 326 joista esmes kaudella 1929-30 yhteensä 50. Toiseksi - tietty - maailmanmestari Sir Geoff Hurst (502-252). Ei oikeen kilpailijoita näillekään, ei edes Tony Cottee, vaikka mättkin 336 matsissa 146 maalia.

 

Ja manageri: se on Ron Greenwood (1961-74). Voitti 1964 FA Cupin ja 1965 Euroopan Cup-voittajien cupin.

 

Aika kiva suora muuten kolmella maailmanmestarilla: finaalivoitot kolmena peräkkäisenä vuonna ja jokainen Wembleyllä!

 

Sitten olisikin ihan toinen lukunsa, jos 2000-luvun vaihteen jengi olisi ensin pystytty pitämään kasassa ja sitten saatu ne reenaamaan sillä tavalla miten ne myöhemmissä jengeissään reenasi. Näyttäisi varmasti kaikkien aikojen pelurilista ihan toisennäköseltä mutta kun se on niin pelkkää kuvittelua niin ei sotketa sitä tähän. Teen - ehkä - siitä ihan oman säikeensä myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän sitten ihan hauska vastapaino:

 

http://foreverwestham.com/2012/01/blog-topics/worst-ever-west-ham-xi-imho

 

Raducioioioioiuiui oli kanssa hyvä. Arry sen hankki mutta se jätti kerran yhden matsin väliin kun päättikin mennä vaimon kanssa ostoksille. Ja Javier Margas: kaveri lopulta karkasi hotellihuoneensa vessan ikkunan kautta Chileensä eikä sitä näkynyt sen kummemmin.

 

Sitten oli myös 90-luvun puolenvälin tienoissa ne pari venäläistä joille läntisen maailman valot oli ihan liikaa, ihan älyttömiä nekin. Eikä ne Arryn hölömöt ostokset siihen menneet: sehän tuhlasi suurimman osan Rion myynnistä saaduista rahoista niihin lähinnä Poolista ostettuihin taiteilijoihin joita se kutsui termillä Arry´s Rejects. No ja joo, nehän oli sitten niitä (Rigobert Song esmerkiksi) ja niiden rahojen hukkaaminen oli yksi niitä syistä minkä takia se kenkää sai. Yksi toinen oli se että niiden hankintojen takana oli agentti, Jamie Redknappin veli. Ai oliko sukua Arrylle?

 

Mutta kiva vekkulihan se Arry vaikka välillä aika harmailla alueilla souteleekin.

 

Niin ja kyllä yksi huonoimmista oli ehdottomasti tämä seuran siirtosummaennätyksen tehnyt ihmemies Italiasta jonka nimeä en nyt muista enkä varmana ala tuhlaamaan omaa kallista aikaani sen kaivamiseen. Tiedätte kyllä, pari vuotta sitten, nuori afrikkalaistaustainen poika joka myytiin takasin Italiaan ja vuokrattiin ties minne ja joka ainakin vähän aikaa sitten ilmoitettiin siellä kadonneeksi. En kyllä yhtään tiedä löytyikö se sitten vai ei, eikä kyllä jaksa kiinnostaakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×