Jump to content
Sign in to follow this  
Johtava97

31.12. Manchester United vs. Blackburn Rovers @ Old Trafford

Recommended Posts

Canal+ Urheilu klo 14.40

 

Vuoden viimeinen päivä, viimeinen peli, syyskauden huipentuma... Paljon ainakin näin fanin näkökulmasta löytyy sytyttäviä asioita, kun sarjajumbo Blackburn Rovers saapuu Old Traffordille. United on ollut liigassa voittamaton sitten Cityn nöyryytyksen, kun taas Blackburn on ollut tasaisen huono. Rovers on pystynyt voittamaan vain kaksi peliä joista toisessa Arsenal auttoi kahdella omalla maalilla. Yhden valioliigamestaruudenkin voittanut Blackburn on hyvällä vauhdilla ajautumassa putoamiskurimukseen ellei uutta vaihdetta löydy. Pisteitä vaaditaan, mutta niitä haluaa myös United. Viime kierroksella City saatiin jo kiinni pisteissä, eikä maalierossakaan olla jäljessä enää kuin surullisen derbyn viiden maalin kaula.

 

Vierailijoiden manageri Steve Kean on saanut osakseen paljon kritiikkiä, mikä varmasti on täysin oikeutettuakin joukkueen majaillessa pohjalla. Huhuissa Keania on korvattu mm. Unitedissakin ihastuttaneella Mark Hughesilla. Toisaalta Kean on julkisuudessa puhunut 3-4 tammikuisesta hankinnasta, joten ilmeisesti jonkinlaista luottoa löytyy. Tällaisiin lupauksiin saa kuitenkin suhtautua skeptisesti, sillä uusi omistajaporras ei ole ainakaan vielä mässäillyt siirtomarkkinoilla lupauksista huolimatta.

 

Intialainen kanankasvatus- ja myyniyritys Venky´s otti lancashirelaisseurassa vallan viime kauden puolivälissä. Kohtuullisesti sujuneen alkukauden jälkeen seurajohto todella yllättäen erotti edellisen managerin Sam Allardyce, jonka tilalle tuli nykyinen Kean. Mikään ei osoittanut vaihdoksen kannattavuutta, ja tämä onkin yksi syy fanien epäluuloon. Olihan Big Sam ilmeisen pidetty kannattajien keskuudessa. Vaikka Venky´s onkin lupaillut useasti rahaa siirtoihin, Blackburn on itse asiassa plussalla viime tammikuusta lähtien Phil Jonesin myynnin nostamana. Rahoitushanojen mahdollinen avautuminen ja Keanin kohtalo määräävätkin pitkälle, onko Blackburn ensi kaudellakin valioliigajoukkue.

 

[TABLE]

[TR]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

POS

[/TD]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

CLUB

[/TD]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

P

[/TD]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

GD

[/TD]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

PTS

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

1

[/TD]

[TD]Manchester City[/TD]

[TD]

18

[/TD]

[TD]

+38

[/TD]

[TD]

45

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

2

[/TD]

[TD]Manchester United[/TD]

[TD]

18

[/TD]

[TD]

+33

[/TD]

[TD]

45

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

3

[/TD]

[TD]Tottenham Hotspur[/TD]

[TD]

17

[/TD]

[TD]

+15

[/TD]

[TD]

38

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

...

[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

18

[/TD]

[TD]Wigan Athletic[/TD]

[TD]

18

[/TD]

[TD]

-20

[/TD]

[TD]

14

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

19

[/TD]

[TD]Bolton Wanderers[/TD]

[TD]

18

[/TD]

[TD]

-19

[/TD]

[TD]

12

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

20

[/TD]

[TD]Blackburn Rovers[/TD]

[TD]

18

[/TD]

[TD]

-14

[/TD]

[TD]

11

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

 

Viimeiset keskinäiset ja kuntopuntari

 

14.5.2011 Blackburn vs. United 1-1 (Rooney; Emerton)

27.11.2010 United vs. Blackburn 7-1 (Park, Nani, Berbatov X5; Samba)

11.4.2010 Blackburn vs. United 0-0

31.10.2009 United vs. Blackburn 2-0 (Berbatov, Rooney)

 

United viimeiset viisi sarjapeliä: WWWWW, 15p

Blackburn viiimeiset viisi sarjapeliä: DLLLW, 4p

 

Luokkaantumiset

 

United: Phil Jones, Chris Smalling, Johnny Evans, Rio Ferdinand, Ashley Young, Farren Fletcher, Nemanja Vidic, Fábio, Anderson, Michael Owen, Tom Cleverley

Blackburn: Paul Robinson (?), Gael Givet, Scott Dann, Ryan Nelsen, Martin Olsson, David Dunn (?), Vincenzo Grella, David Hoilett (?)

Kokoonpanoista

 

Unitedin maalilla nähtäneen vihdoin David De Gea. Anders Lindegaard torjui välissä kaksi nollapeliä, mutta Sir Alexilla tuskin riittää kantti penkittää ykkösmaalivahti vielä kolmannessakin pelissä. Ties mitä ajatuksia tällainen saisi aikaan nuoren maalivahdin päässä, vaikka De Gea viilipytty onkin.

 

Puolustuksen tilanne on järkyttävä, kuten tuolta ylhäältäkin näkee. Toppareita ei ole terveiden kirjoissa yhtään. Smallingin ja Jonesin tapauksiin en ole liiemmin tutustunut, joten lähdenkin siitä että kumpikaan ei pelaa. Kysymys kuuluukin, mistä topparit? Michael Carrick luuti Wigania vastaan puolustuksessa. Toinen, joka on edes vähänkään näyttänyt osaamistaan puolustuksessa on hattutempun tehnyt Berbatov. Vierailijat laittavat todennäköisesti kentälle Yakubun, joka on vahva kuin härkä, joskaan ei nopea. Mielestäni Berba olisi sopiva kouluttamaan nigerialaista ilmatilassa. Vasempaan laitaan Evra, oikealle Valencia. Myös Ezekiel Fryersilla on mahdollisuuksia peliaikaan, mutta avauksessa miestä tuskin nähdään, sillä edessä on kapteenin kokoinen kivi. Varalla on myös Rafael.

Keskustassa Gibsonilla on suuri mahdollisuus peliaikaan. Wigan ottelua en valitettavasti nähnyt televisioyhteyksien petettyä, joten miehen vireestä en tiedä. Miespula vain on suuri. Kaveriksi keskustaan laittasin Parkin. Giggs on pelannut viime aikoina paljon, ja palautumisaika oli taas edellistä pienempi, joten lepovuoron paikka ainakin avauspuoliajalla. Oikealla laidalla paikkansa ottaa Nani. Vasemmalle pitää hieman mielikuvitusta. Kallistun Danny Welbeckin puoleen, joka ainakin harjoitusotteluissa juoksi laidalla kuin vanha tekijä.

Hyökkäykseen Chicharito. Rooney voisi pelata vielä normaaliakin enemmän alempana, jolloin auttaisi takuulla kokematonta puolustusta. Näin mentäisiin viiden miehen keskikentällä, mutta kyllä Blackburnin pitäisi silläkin kaatua.

 

De Gea

Valencia - Carrick - Berbatov - Evra ©

Nani - Park - Rooney - Gibson - Welbeck

Chicharito

 

Veikkaan lopputulokseksi loukkaantumisista huolimatta kolmen tai neljän maalin voittoa Unitedille. Mielenkiintoista on nähdä, pitääkö puolustus.

 

Viime kaudella Blackburn oli varsin mieluisa Unitedille, ja ehkä osittain vuoden viimeisen päivän innoittamana halusin laittaa kaksi videota. Ehkä arvaattekin, että ensimmäisessä palaamme vuoden ja kuukauden taakse marraskuiseen iltaan Old Traffordilla, jossa bulgaarimme Dimitar Berbatov sivusi yhdessä ottelussa tehtyjen maalien ennätystä viidellä osumallaan. Toinen video näyttää Wayne Rooneyn pilkun kauden toisiksi viimeisessä valioliigapelissä, joka käytännössä varmisti Unitedin historiallisen yhdeksännentoista mestaruuden. Nauttikaa!

[video=youtube;nZN80jfpS94]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=nZN80jfpS94

[video=youtube;A0YpH26OvHk]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=A0YpH26OvHk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phil Jones on mahdollisesti mukana, mutta jos ei niin veikkaisin, että mennään samalla puoluslinjalla millä Wigan-peli lopetettiin. Giggs pelasi tuossa pelissä vain reilun tunnin, joten voi hyvinkin olla taas mukana. Eli:

 

De Gea

Valencia-Carrick-Evra-Fryers

Nani-Gibson-Giggs-Park

Rooney-Berbatov

 

Park auttelee Gibsonia ja Giggsiä keskikentällä ja Nani nousee paljon käytännössä kolmanneksi hyökkääjäksi. Näin näkisin.

 

Vaihtopenkillä onkin sitten haastavaa löytää seitsemää pelaajaa, mutta voisi olla jotain tällaista:

 

Lindegaard, Rafael, Cole, Pogba, Macheda, Welbeck, Hernandez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voitto reiluilla lukemilla on tästä ottelusta se, mitä kaikkialla epäilemättä odotetaan. Blackburn on ollut melkoisen surkea, eikä käännöstä parempaan ole tainnut olla näkyvissä. Suurin huolenaihe ennen ottelua onkin karmiva loukkaantumissuma, ja jos siihen yhdistyy minkäänlaista takki auki - pelaamista, eivät yllätykset ole varmasti kaukana. Jospa Fergusonin juhlapäivän kunniaksi jätkät pelaisivat kuitenkin alusta asti täysillä, ja johtoasema turvattaisiin jo hyvissä ajoin. Tällaisella sairaskertomuksella varustettu joukkue ei kaipaa enää yhtään ylimääräistä rasitusta.

 

Jos sairastuvalta saataisiin yhtään hyviä uutisia, kokoonpano voisi olla seuraavanlainen:

 

De Gea

Rafael - Ferdinand - Jones - Evra

Valencia - Carrick - Giggs - Nani

Rooney - Berbatov

 

 

 

 

Tuon miehityksen pitäisi olla sellainen, ettei voittajasta saisi olla minkäänlaista epäilystä. Mutta kokoonpano voi yhtä hyvin olla myös esimerkiksi tällainen:

 

 

 

 

De Gea

Valencia - Carrick - Evra - Fryers

Nani - Gibson - Rooney - Park

Berbatov - Chicharito

 

 

 

 

 

Oli loukkaantumistilanne mikä vain, maaleja tänään nähdään varmasti. Toivottavasti tosin vain yhteen päähän. Blackburnin puolustus on ollut melkoisen surkea, eikä Cris Samban siirtohuhutkaan varmasti miehen otteita paranna. Toiveissa helppo 3,4-0 voitti Fergusonin merkkipäivän kunniaksi, pelkona todella vaikea lähelle tasuria päättyvä nyhjäys.

 

 

edit.

 

OFFICIAL MUFC TEAM:

 

de Gea

 

Rafael

Carrick

Jones

Evra

 

Valencia

Park

Nani

 

Welbeck

Berbatov

Hernandez

 

subs: Anderson, Diouf, Lindegaard, Pogba, W Keane, Fryers, L Cole

 

Mihinkähän lie Rooney jäänyt. Penkki on ainakin melkoisen nuori :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huoh... olipas mitään sanomaton puoliaika, lopun mylläkkää lukuunottamatta. Rankkari oli selvä, mutta pelin pitää parantua jos pisteet halutaan ottaa.

Ei se vaihtopenkki enää näytä yhtään hyvältä, sieltä ei voida ratkaisijoita odottaa. Rooney tähän väliin tekisi terää... miks ei vaikka Youngkin.

 

Olihan se odotettavissa, että huono peli tulee jossain kohtaa kun voittoputkessa ollaan, mutta tämä vaikuttaa jo että oltiin "varmoja" voitosta.

Noh vasta eka jakso pelattu, joten paljon ehtii tapahtua. Toivotaan, että Old Traffordin taika alkaa purra ja maaleja tulee. Nyt Fergie vähän pojille palautetta ja uudella ilmeellä toiselle jaksolle.

 

UNITED!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alun ja lopun pieniä rynnistyksiä lukuunottamatta kauden huonointa peliä. Ja kyllä, katsoin myös Basel- ja Crystal Palace - ottelut. Kokoonpano on jokseenkin tällaista muotoa tällä hetkellä

De Gea

Carrick - Jones

Valencia------------------Evra

Rafael

Park

Berbatov -- Nani

Welbeck - Chicharito

 

 

Vaikea sanoa mikä tuossa on taktiikkana, eivätkä myöskään pelaajat sitä näytä tietävän. Puoliajalla joku hyökkääjistä tai Park vaihtoon ja tilalle Fryers toppariksi, että saataisiin Carrick järkevään käyttöön. Rafael laitapakiksi, ja Valencia pysyvästi ylös, ettei Nanin tarvitse pelata kahta eri laitaa, ja siinä välissä vielä keskellä. Pogba tai mahdollisuuksien mukaan Anderson myös keskikentälle, niin alkaisi tulla jotain järkeä tuohon pelaamiseen.

 

2-1 - voittoa odottamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2-3 FT

Semmoinen ottelu tällä kertaa.

Kulmat 16-3 meille ja ainoan maalin kulmasta tekevät he.

Ei jumalauta!

Fergie ei vain voi lähteä noin ylimielisellä taktiikalla mitään joukkuetta vastaan, ja taas se puree siihen mihin se eniten sattuu.

Koko puolustuslinja aivan kuutamolla.

De Gea oli todella huono

Welbeck ja Nani ihan yössä.

Keanelta todella hyvä ensivaikutelma kun pelasti Jonesin maalin maaliviivalta.

Valencia ja Berbatov ainoat jotka edes pelasivat ok.

Kohti uusia pettymyksiä vain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin maistuu kalja tänään. Onnittelut Blackburnille, turha sitä maalia kohti on kolmea kertaa enempää laukoa, kun kaikki tuntuvat menevän sisään.

 

--- De Gea - Ei varmasti helppo paikka spanskijunnulle kun Lindegaard on noussut vahvasti haastamaan ykkösvahdin paikkaa. Mutta ei tällaisessa näytönpaikassa pelata näin!

 

-- Ferguson - Hyvää syntymäpäivää vain sinnekin. Minkähän takia mm. Giggs istui kiltisti katsomon puolella, ja Rooney veti brenkkua lasikopissa?. Jätkät pelasivat väärillä pelipaikoilla ilman varsinaista taktiikkaa, niin mitä sitä voi olettaa. Ja jos Samba voittaa 99% pääpalloista, kannattaako sinne roiskia koko peliä?

 

- Chicharito - Aivan yössä, tilalle tullelle Andersonille sen sijaan isoa kättä, pelasi pitkän poissaolon jälkeen oikein hyvin!

 

Ja oikein mahtavaa uutta vuotta tänne kaikille kirjoittelijoille sekä lukijoille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka kaksi maalia United tekikin, niin kokonaisuutena sellainen peli, missä keneltäkään ei pahemmin onnistunut mikään ja Roversien maali oli ajoittain kuin noiduttu. Koko pelin kuva tiivistyy oikeastaan siihen, kun Will Keane pelastaa Jonesin ampuman pallon maaliviivalta.

 

De Gea oli todella huono

Ei ollut varmasti nuorelle espanjalaisille se helpoin peli. Oikeastaan joutui vain seisoskelemaan maaililaan koko pelin tuollaisessa säässä ensimmäistä kertaa urallaan. 80 minuutissa ei muuta tekemistä oikestaan tullut kuin se rankkari ja Yakubun läpijuoksu. Sitten tuli se kulma, jolloin ei välttämättä oltu ihan terävimmillään ja selkeästi isokokoisempi joukkue rankaisi. Tässä nyt maksellaan niitä oppirahoja, mistä kauden alla puhuttiin.

 

Joukkue piristyi selkeästi, kun Anderson tuli toisella puoliajalla kentälle. Silti yritettiin ihan liikaa laitojen kautta keskityksillä isompikokoista joukkuetta vastaan ja tällä kertaa se ei riittänyt. Hernandez meni ensimmäisellä puoliajalla aivan hukkaan, kun keskustassa pelasivat Park sekä Rafael. Linjan taakse ei tullut yhtään läpisyöttöä, kun taito ja pelinäkemys ei kyseisillä herroilla tähän riitä. Jos jotain positiivista hakee, niin ainakaan Andersonia ja Rafaelia ei kannettu kentältä paareilla tällä kertaa...

 

MoM: Chris Samba. Paljollahan irtoaisi, jos Rovers kauden päätteeksi tipahtaa divariin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolustaminen kauheaa! Siis koko joukkueella, ei vaan pelkästään Carrickillä ja muilla linjassa. Unitedin pelaajat näyttivät riisitautisilta kun Blackburn vahvat pelaajat jyräsivät menemään. Ensimmäisessä maalissa yleensä tuomari viheltää eka rikkeen, mutta tänään vasta toisen. Berbalta todella typerä repiminen. Toisessa maalissa Carrick liukastelee ja Jones ei ehdi paikkaa. Kolmannessa Gea sählää ja ei saa palloa nykkeiltyä ja muu puolustus katselee kun isot pojat jyrää pallon maaliin.

 

Paikkoja 2-2 tasoituksen jälkeen oli oli muutamia. Varsinkin heti tasoituksen jälkeen oli todella hyvä draivi päällä, mutta sitten se lopahti ja alkoi taas tuttu puskeminen väkisin rankkarialueelle. Unitedin ei kannata antaa vastustajalle kulmapotkuja, eikä itse omista juuri mitään saa aikaa.

 

Evra todella surkea tänään, Nani myös heikko, Dea Gea olisi voinut ehkä toisen torjua ja viimeisen voi pistää moken piikkiin. Park ja Rafael ei oikein vakuuttanut keskikentällä, liian pieniä isoja miehiä vastaan. Rafael tosin molempia Unitedin maaleja käynnistämässä.

 

Berballe pakko nostaa hattua, vaikka aiheutti rankkarin. Kaksi maalia kertoo oleellisen ja oli ainoa hyökkääjä joka esiintyi edukseen. Chicarito oli täysin pimenossa eka jaksolla. Welbeck ei tänään ollut terävimmillään.

 

No hienon lahjan SAf sai pelaajilta... Toivottavasti esityksen jälkeen pelaajat saavat ansaitsemansa läksytyksen. Ehkä nyt selvisi päivänsankarille, ettei puolustuksen leveys ole ihan riittävä. Carrick ei illasta toiseeen pysty pelaamaan topparina. Heti kun hyökkäyksessä oli yksi pelaaja, joka pystyi aiheuttamaan kaaosta oli Carrick pulassa.

 

Tuomarin linja oli hyvä tai ainakin tasainen. United turhautui kyllä tuomariin mutta ihan tasapuolisesti lopulta vihellykset tuli. Kovaa sai pelata ja tämä sopi paremmin vieraille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotenkin ei edes yllättänyt, että juurikin tässä pelissä niitä pisteitä dropattiin. Ilmeisesti jätkät tykkää sitten tällä kaudella ajaa mielummin takaa, kuin olla takaa-ajettuina. Tuntuu muuten osuvan aina Unitedille huono peli, kun SAFilla on joku juhlapeli. Blackburn oli selvästi katsellut Unitedin pelejä, kun puolustustaktiikaksi oli valittu "anna Unitedille paljon kulmia"-taktiikka. Eikä punaiset taaskaan kulmapotkuissaan "pettäneet". Samaa laadukasta settiä kuten aina. Tällä kertaa tosin tuli muutama pallo ihan maalille astikin mutta silloin siellä ei ollut yhtään punapaitaa. Puolustuspelaaminen oli taas aika kauheaa katseltavaa :cardR:. Tuli välillä City matsi mieleen.

 

Toisaalta olisihan se ollut aikamoinen ihme jos tästä joulun ja uuden vuoden ottelusumasta ilman pistemenetyksiä olisi selvitty. Uusi peli on onneksi jo keskiviikkona niin ei tarvitse tästä vitutuksesta koko viikkoa kärsiä.

 

De Gea: Surkea esitys tänään. Isoja vaikeuksia kulmissa joista Roversin voittomaalikin tuli.

Valencia: Ehdottomasti Unitedin parhaita tänään. Yksi maalisyöttö tilille.

Carrick: Pariin otteeseen pahasti viennissä mm. 0-2 maalissa.

Jones: Ei ollut Jonesiltakaan paras peli. Oli viime sekunneilla tasoittaa mutta Keane "pelasti" viivalta.

Evra: Pelasi koko pelin ihan aivopieruissaan. Sattui ainakin pari ihan ihme tunarointia. Sähläsi sen yhden sivurajan ja lopussa meinasi alimpana miehenä kompuroida pallon vastustajalle. Sitten oli vielä joku missä yhtäkkiä vaan lopetti pelaamisen ja anto ivastustajan viedä pallon.

Nani: Joitain näppäriä kikkoja mutta liikaa paskoja vetoja.

Park: Park oli Park.

Rafael: Ihan kohtuu pirteä vaikka jonkin verran harha syöttöjä. Muutamia hyviä nousuja pallollisena ja syöttö Unitedin avausmaaliin.

Welbeck: Ei saanut oikein mitään aikaan.

Hernandez: Yksi hyvä kääntyminen ja josta laukaus ohi. Muuten ei mitään ja puoliajalla vaihtoon.

Berbatov: Korvasi aiheuttamaansa rankkaria hyvin kahdella osumalla mutta aina ei voi edes Berba yksin näitä pelejä voittaa.

 

Anderson: Mukava oli saada Ando takaisin. Näytti jotenkin laihemmalta, kuin aikaisemmin. Vai johtuuko se tuosta uudesta hiustyylistä.

W. Keane: Loppu minuuteille sisään. Valitettavasti blokkasi Jonesin kudin viivalta. Tai huonoa tuuriahan siinä oli, kun maassa makaavana ei pystynyt väistämäänkään. Mieluusti olisin muunkin junnun/muitakin junnuja kentällä nähnyt.

 

+++ Berbatov

++ Valencia

+ Rafael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester United vs. Blackburn Rovers 2-3 (0-1)

 

0-1 Yakubu 16´

0-2 Yakubu 51´

1-2 Dimitar Berbatov 52´

2-2 Dimitar Berbatov 62´

2-3 Grant Hanley 80´

 

47´ Chicharito<-->Anderson

85´ Rafael<-->William Keane

55´ Rochina<-->Morris

85´ Formica<-->Goodwillie

89´ Yakubu<-->Slew

/// Nani 11´

/// Michael Carrick 23

/// Jason Love 47´

/// Radosav Petrovic 56´

Vuosi 2011 päättyi sitten Unitedin osalta lähes katastrofiin, kun kaikkien yllätykseksi Blackburn taisteli Old Traffordilta 2-3-vierasvoiton ansaiten elintärkeät kolme pistettä putoamistaistelua ajatellen. Unitedin osalta ihan niin hyvin ei mennyt, sillä paikalliskilpailija Cityllä on mahdollisuus karata huomenna kolmen pisteen johtoon. Tulos vituttaa, sillä samalla heitettiin hukkaan sitä etua, joka olisi erittäin suotavaa kevätkautta ajatellen. Luvassa kun alkukautta vaikeampi sarjaohjelma miehistöllä, joka on alkukauttakin ohuempi ja huonompi. Tottenhamkin hönkii niskaan pisteen päässä rastipelinsä voittamalla.

 

Blackburn ansaitsi kyllä voittonsa ihan täysin. United oli todella vaisu ellei lasketa muutamaa hetkeä, jolloin tilanteita näennäisesti luotiin. Berbatovin kaksi maalia nostivat hymyn hetkeksi suupielille, että josko tästä vielä noustaisiin. Ei noustu, vaan B´burnin nuori skotti Hanley maalasi loppulukemat pelikellon näyttäessä kahdeksaakymppiä.

 

Jos lähdetään erittelemään tappion syitä, päällimmäisenä nousee tietysti Sir Alexin valitsema kokoonpano ja taktiikka. Vaikka ollaankin otteluruuhkassa ja tahti vain kovenee (4. päivä Newcastle, 8. päivä City), niin lepuutukset ihmetyttivät. Unitedin pelissä oli Wayne Rooneyn kokoinen aukko oli tämä sitten parhaimmillaan tai huonoimmillaan. Peli olisi voitu hoitaa myös ilman Waynea, jos puolustuspäässä oltaisiin oltu hiukkasen varmempia. Pointti olikin se, että suurempaa kiriä ei saatu aikaan. Samat sanat Giggsyn kohdalla. Vaihtopenkiltä ei saatu mitään muuta, kuin tuoreita jalkoja.

 

Taktiikka oli aivan järjetön valinta tähän hätään. Vaikka vastassa olikin sarjajumbo, peliin ei silti voi lähteä pelaamaan tavalla, jota ei ilmeisesti ole harjoiteltu. Pelaajat seikkailivat koko ajan ties missä, eikä yhtään 4-3-3:n hyviä puolia saatu hyödynnettyä. Sen sijaan paistoivat liian suuret etäisyydet ja tietämättömyys omasta pelipaikasta.

 

Kenties Sir Alex lähti parista murskavoitosta rohkaistuneena hieman takki auki. Jos yksi peli voi 70-vuotiaalle ammattilaiselle enää mitään opettaa, tällaista virhettä tuskin toistetaan. Viime kaudella Wolves, nyt Blackburn. Kausi on vielä auki, mutta helvetin hyvä tilaisuus Citylle on annettu voittaa mestaruus. Jotain apuja sieltä suunnalta pitää saada takaisinkin, jos mestaruus aiotaan napata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lyhykäisyydessän pelistä voi todeta että Lindegard on painunut torjuntavarmuudessa ohi De Gean ainakin tällä hetkellä. Blackburnin kolmas maali oli todellinen "hippiäisen" voimaton yritys nyrkkeillä pallo pois, näissä tilanteissa vaaditaan röyhkeyttä ja voimaa ottaa tila pois hyökkääjältä varsinkin kuten tiedämme etu on aina maalivahdin puolella eli monasti kun maalivahti rymistelee tälläiseen tilanteeseen siitä vihelletään vapaapotku puolustavalle joukkueelle. Rooneysta sen verran että hän on ollut tämän viikon treenaamatta jonkun pienen vamman takia(kuinkas muuten)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikku hiljaa eilinen pettymys saatu pois mielestä ja City töpeksiminen viime sekunnilla auttoi asiaa kummasti. Eli eilen ei periaatteessa hävitty kuin yksi piste Tottenhamiin nähden, muute mentiin ennallaan. Kyllähän tuo loukkaantumis tilanne alkaa väkisin taas näkymään, kun pelitahti on kova ja pelaajat joutuvat pelaamaan vieraalla pelipaikalla. Joskin eilen oli hieman ylimielisyyttä havaittavissa.

 

Rooney ja Cleverleyn pelikunto lupaa hyvää, jos huhut pitävät paikkaansa. Saisi myös Rio tulla pikku hiljaa takaisin, niin saataisiin tuo Carrick tuohon keskelle.

Berba on kyllä ollut viime peleissä hyvä ja en näe syytä miksi hänet pitäisi penkittää. Chicha ollut taas enemmän yössä, mutta en viime kauden kaltaista tykitystä häneltä odottanutkaan. Toinen kausi vasta menossa ja onhan noita maaleja myös tullut ihan kohtalaisesti, varsinkin jos vertaa Liverpoolin kärkiin :D

 

Keskiviikkona sitten Newcastlesta täysi pistepotti, niin hyvä tulee....

 

PS. Cityn etelänvetelät rupee hyytymään kun kelit kylmenee :smile_ani:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen kausi vasta menossa ja onhan noita maaleja myös tullut ihan kohtalaisesti, varsinkin jos vertaa Liverpoolin kärkiin :D

 

Keskiviikkona sitten Newcastlesta täysi pistepotti, niin hyvä tulee....

Toivossa on hyvä elää tuolla pelillä... Kapu alkaa Carrollia ruokkimaan, niin kyllähän noita maaleja alkaa tulemaan. Eikös se ole kiva kun joku ne maalit tekee vaan? Tai laukoo tolpat! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rooney-ketjussa olikin tästä enemmän juttua, mutta kyllähän tämä paremmin tähän ketjuun sopii, sillä yhtä lailla Gibson oli sivussa:

http://www.hs.fi/urheilu/Tapaninpäivän+illallinen+maksoi+Wayne+Rooneylle+200000+puntaa/a1305552543021

 

Mielestäni täysin oikea ratkaisu rankaista kyseisiä pelaajia: Sääntöjä on noudatettava, ja perseilyä olisi epäilemättä luvassa lisää jatkossa, jos näitä ei noudatettaisi. Se, ovatko säännöt liian tiukkoja, on täsäs tapauksessa sivuseikka. Pelaajat mokasivat, ja se näkyi tällä kertaa myös tulostaululla. Ainakin Newcastle-pelissä pitäisi olla sitten tarpeeksi levännyt Rooney käytettävissä. Harmillista tässä on vain se, että miehellä oli melko hyvä maalivire päällä. Jos tämä putki katkeaa tähän tapahtumaan, on perseilyn seuraukset tuota viikkopalkkaa suuremmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×