Jump to content
Wipu

11.4.12 Wigan - Manchester United @ DW Stadium

Recommended Posts

(elämäni ensinmäinen oikea avaus :confused:)
Posted ImageVS http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSE4Rv3LAVYAVViyHki3oAflcd3tQOT4f-B2j83mzcw-Aj5RvajsA

DW stadium
Klo: 21.45
(Stream:ksi menee, kun ei Canalilta taida tulla, mutta korjatkaa jos olen väärässä)

8 peräkkäistä voittoa valioliigasta ja 8 pistettä eroa sarjakakkoseen. Siinä ManUtd lähtökohdat vieras otteluun Wigania vastaan. Wiganin sarja samalta ajalta 3 – 3 – 2 ja sarjasijotus toiseksi viimeinen. kauden ensimmäinen ottelu manchesterissa päätyi ManUtd:n 5-0 voittoon (Maalit: Park, Berba x3 ja Valencia). Viimekauden helmikuussa vastaava ottelu Wiganissa päättyi 0-4 ManUtd:lle. Muutenkin Wigan on ollut aika vastaan tulija ManUtd: otteluissa vuosien varrella. Etukäteen ajateltuna ja tilastoja tuijottamalla ManUtd korjaa kolme pistettä Manchesteriin ja ero kilpailijoihin säilyy vähintään 8 pisteessä.

Varsinaisesta vieraspelistä ei nyt oikein voi puhua koska etäisyyttä Wiganiin tulle pyöreät 50km. Mutta vieraskenttä on aina vieraskenttä ja Wigan taistelee tosissaan sarjapaikastaan. Panosta ei siis Wiganilta puutu ja asennetta ei tarvitse pelaajilta peräänkuuluttaa. Wiganilta ottelusta puuttuu todennäköisesti Rodallega hyökkäyksestä, mutta muuten taitaa Roberto Martinezin miehistö päästä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla otteluun. Joukueesta ei suuria tähtiä löydy ja seurattavimmat taitavat olla Victor Moses hyökkäyksessä sekä loistava maalivahti Al-Habsi, jonka loistovirettä/-otteita Wigan tarvitsee, mikäli mielii pisteille illan ottelussa. Wiganin mahdollisuudet piilevät 0-0:ssa ja vastaiskuissa / erikoistilanteissa, niin kuin varsin usein näissä ”David vs Goljat” otteluissa.

ManUtd:lla poissaolijat ovat aika vakiokalustoa sairastuvalla. Owen, Ando, Vidic, Fletcher ovat varmuudella sivussa. Nani saattaa palata kokoonpanoon vammojensa jäljiltä ja Rafael ilmeisesti saanut QPR ottelussa jonkun tällin, mutta ilmeisesti silti pelikunnossa.
ManUtd:n otteet ovat viimeaikoina olleet valioliiga kentillä vakuuttavia ja uskonkin saman tahdin jatkuvan. Pientä päänvaivaa on tuottanut maalipaikkojen ”tuhlailu” jos nyt tuhlailusta voidaan puhua. Peli pyörii nätisti vastustajan päädyssä, mutta huolimattomuus viimeisissä syötöissä sekä maalipaikoissa on vaikuttanut siihen että näitä pelejä ei ole saatu ratkaistua jo ottelun alkupuoliskolla. Pois lukien tietysti QPR peli jossa tuomari päätti hoitaa tämän homman. Toiveissa olisi ensimmäisen puoliajan aikana taululle 0-2, jolloin ei tarvitse pelätä sitä Wiganin yhtä onnistunutta iskua ja peli onkin 1-0 tai 1-1.

Koska viikonloppuna pelattiin viimeksi sunnuntaina ja seuraava peli on ensi sunnuntaina, niin odottelen hieman muutoksia kokoonpanoon lähinnä lepuutuksien muodossa. Eli seuraavaa kokoonpanoa kehiin:

DeGea
Jones – Rio – Evans - Evra
Valencia – Cleverley – Carrick – Giggs
Rooney
Chicharito

Puolustuslinjaan vaihtoehtona Smalling ja tietysti Rafael omalle paikalleen. Keksikentälle Young ja Nani (jos mukana) ainakin vaihdosta sisään ja hyökkäykseen Welbeck. Berbaa tuskin nähdään edes penkillä, vaikka iskikin viime kohtaamisessa HatTrickin. Muut vaihtomiehet Amos, Park, Pogba, joista ainakin Pogban toivoisin pääsevän kehiin. Mielenkiintoinen on myös Rooneyn peluuttaminen, on pelannut joka ottelun alusta loppuun viimeaikona ja jossain vaiheessa SAF häntä lepuuttaa, mutta onko lepuutuksen aika tänään ja kuka tilalle?

Ennuste jälleen optimistinen vaikka pieni pelko on perseessä näistä otteluista. 0-3, maalit Cleverley, Chicha ja Giggs

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hieno alustus, näitä vain lisää jos intoa riittää!

 

Wiganissa vierailua on ollut vaikea pitää vieraspelinä, sen verran komeasti vieraskannattajat pitävät meteliä, samaan aikaan kun kotiporukka odottelee seuraavaa rugbymatsia. Vierasvoittoa siis odotetaan, vaikka eihän mikään voittoputki jatku ikuisesti. Avaukseen ei juurikaan ole lisättävää. Young on kyllä pelitaidoiltaan avauksen tasoa, mutta viime kierroksen tapaisia uimahyppyjä nähdään omaan makuuni aivan liikaa (sama pätee tosin vasemmalla laidalla kapteeninnauha juoksentelevaan). Toivottavasti Nani olisi pitkästä aikaa pelikuntoinen.

 

Vastustajasta on kyllä vaikea sanoa mitään, niin hajuton Wigan on omaan makuuni aina ollut, olivat tulokset sitten viime aikoina mitä hyvänsä. Jos lapulle pitäisi laittaa jotain, lähtisin varovaisella 0-1,2 - tuloksella. Chicharitolle soisi pitkästä aikaa maalin, kuin myös Nanille jos pelikuntoinen on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muuten ei oikeastaan ole lisättävää tuohon Wipun avaukseen, mutta voi olla, että tänään SAF antaa Riolle huilivuoron. Kuitenkin mies pelasi sunnuntaina täydet minuutit ja tulevana sunnuntaina sitten tulee Old Traffordille vieraaksi Aston Villa, jossa varmasti jälleen Rion on hyvä ottaa avauksen paikka. 3 ottelua viikon sisään taitaa kuitenkin olla Ferdinandille tällä hetkellä vähän liian kova ottelutahti, joten näin ollen esimerkiksi Smallingille voisi tarjota paikan Evansin rinnalla tänään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

United tänään:

De Gea; Jones, Evans, Ferdinand, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Young; Rooney, Hernandez.

 

Subs: Amos Smalling Park Nani Welbeck Cleverley Pogba

 

Nyt tuli vallan erinomainen kokoonpano! Käytännössä tuolla miehistöllä homma pitäisi ratkaista vartissa, mutta penkillä on kaiken lisäksi vielä Nania, Welbeckiä ja muita. Go Fergie!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytännössä tuolla miehistöllä homma pitäisi ratkaista vartissa

Ei taas menny ihan kuin Strömsössä.

 

On kyllä aivan paskaa tuo peli taas tänään, ja Wiganin maalikin hylättiin kyseenalaisin perustein.

Tai sanotaan niin että mielestäni noista pitäisi useamminkin tulla vapareita, mutta nykyisen linjan mukaan oli kyllä huono tuomio.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

A) En ymmärrä miten joku jaksaa näitä kusisia streameja tuijottaa viikosta toiseen. 1400kb/s sopcast streami ja silti hirveetä paskaa. Omat vielä tunnistaa jotenkin pelikuvasta, mutta vastustajista ei saa selvää. (ei niin tuttuja).

 

B) Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta tää on jo ehkä kauden huonoin puoliaika??

 

C) Nyt Scholes kentälle.. jotain pitää tehdä, että saadaan pallonhallinta ja sitä kautta peli haltuun.

 

D) Taidan ruveta kiduttamaan itseäni ja siirtyä Analin City pelin pariin. Ei jaksa tihrustaa shaibaa...

 

Siinä kevyt avautuminen näin keskiviikkoillan ratoksi. Kiitos ja kuulemiin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

A) En ymmärrä miten joku jaksaa näitä kusisia streameja tuijottaa viikosta toiseen. 1400kb/s sopcast streami ja silti hirveetä paskaa. Omat vielä tunnistaa jotenkin pelikuvasta, mutta vastustajista ei saa selvää. (ei niin tuttuja).

 

Minun ei tarvitse yläkuvasta tietää kuka ManUlainen sitä palloa hautoo, osaan itse arvata kuka se on ja muutenkaan ei se minua isommin kiinnosta kuka vastustaja sitä palloa hieroo.

 

Noniin, meniköhän se nyt tasan, aivan käsittämätön kulma-tuomio ja maali.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikö muuten juuri näissä peleissä tuo Berbatov olisi aika hyvä sinne kärkeen laittaa?

Itse ainakin olisin penkille laittanut.

Ei Danny niitä maaleja tee

Minkä takia? Pelin ainoa näennäinen maalipaikka (Unitedin) kun on syntynyt nopeasta hyökkäyksestä. Aivan jossain muualla, kuin kärkipelissä ne ongelmat ovat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkohan nuo kädellä pelailut sallittuja nykyään, kun ei ole oikein tällä kaudella tullut mitään kun niitä koko ajan on tullut?

 

Nytkin oli keskitys jonka meni sen 10-15 metriä ennen kuin osui käteen joka oli ihan muusta kropasta erossa.

 

Haha, ja selostaja sanoo että ei pilkkua koska ei ollut tahallinen!

 

No voi vittu soikoon, jos selvän maalipaikan poistaa kädellään niin sen pitäisi aina olla pilkku. Ei mitään tahallisuutta silloin pitäisi katsoa, helvetti. (nyt en siis tuomarista valita, vaan säännöistä)

"Minkä takia? Pelin ainoa näennäinen maalipaikka (Unitedin) kun on syntynyt nopeasta hyökkäyksestä. Aivan jossain muualla, kuin kärkipelissä ne ongelmat ovat."

Berbatov on ainoa noista kolmesta joka osaa laittaa pallon pussiin. Ei muuta syytä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sehän siinä mielestäni ironista onkin, että paras viimeistelijä pääsee todella harvoin maalipaikoille verrattuna näihin kahteen:D

Vaikea päästä jos saa pelata vain sen 3 ottelua vuodessa.

Ja kukakohan oli se eniten maaleja tehnyt peliajan mukaan tällä kaudella? Vihje: Alkaa "Berb" loppuu "tov"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Wigan Athletic - Manchester United 1-0 (0-0)

 

1-0 Shaun Maloney 50´

 

/// Jonny Evans 22´

/// Ryan Giggs 23`

 

46´ Young<-->Cleverey

58´ Chicharito<-->Welbeck

65´ Rooney<-->Nani

Eipä ollut Unitedista Wigania voittamaan. Ei tosiaankaan mennyt niinkuin siinä FST5:n ohjelmassa! Kaikki kunnia kotijoukkueelle, mahtavan pelin Wigan pelasi ei siinä mitään, eikä todellakaan ollut se hajuton ja mauton joukkue, joksi yleensä sen miellän. Ei siitä pois pääse, että tämä oli ainakin omissa papereissani kauden huonoin peli, johon päättyikin kohtuupitkä voittoputki.

 

Varsin kovalla intensiteetillä kotijoukkue lähti heti ottelun alkuun. Manageri Roberto Martinez oli valinnut Saarilla varsin harvinaisen muodostelman 3-4-3:n, jolla avauskympin pallonhallinta olikin kotijoukkueella präti 75-25! Kahdeksannella peliminuutilla Wiganin McCarthy pääsi koittamaan De Gean torjuntavirettä rangaistusalueen kulmasta. De Gea onnistui ohjaamaan keskelle suuntautuneen mutta ärhäkän vedon yli maalin.

 

Unitedin avaustilannetta saatiin odottaa lähemmäs kaksikymmentä minuuttia. Vastahyökkäyksessä pallon sai Ryan Giggs, jonka veto kilpistyi puolustajamuuriin ja pomppi kulmaksi. Tilanteesta olisi ehkä ollut tarjolla jotain enemmänkin, jos Rooneyn tiputus olisi ollut hieman hiotumpi. Kunnia kuitenkin Carrickille hyvästä syötöstä ja oivalluksesta.

 

Paria minuuttia myöhemmin Evans nappasi varsin turhan keltaisen rikottuaan juoksemassa ollutta Wiganin hyökkääjää (Di Santo?), jolle pallo todennäköisesti ei olisi päätynyt. Jonny kaatui vielä hetken päästä aika pahassa paikassa rankkarialueen sisällä päästäen vastustajan tekopaikkaan. Jonnya tyhmempi oli Giggs, joka meni mussuttamaan itselleenkin kortin samaisesta tilanteesta, josta pohjois-irlantilaiselle lappu nousi. Ei näitä.

 

Ensimmäisen kerran pallon maalin sai Wigan ja hetken kirosinkin avausmaalia, mutta linjatuomari liputti kotijoukkueen virhettä. Hetken sai ihmetellä vihellyksen aihetta. Gary Galdwell ilmeisesti työnsi De Geaa maalin sisälle. Kyllähän siinä veskaria häirittiin, mutta myös Evansin toimesta. Olivatko nämä sitten niitä ”ison joukkueen vihellyksiä”? Mitäs muut ovat mieltä?

 

Kaiken kaikkiaan avauspuoliaika oli melkoista pellossa kyntämistä. Aika surkeaahan se oli nähdä, kun Wigan vei suvereenisti pallorallia, mutta optimistisin olisi tässä vaiheessa saattanut sanoa Unitedin pelanneen fiksusti antamatta kotijoukkueelle tilaa hyökkäyksiin. Kokonaisuutena pallonhallinta Wiganille oli yli 60%, joka kertonee kuitenkin riittävästi...

 

Puoliajalla Ferguson takuulla ”hellitteli” joukkuetta ja teki yhden vaihdon. Ashley Young tuli vaihtoon Tom Cleverleyn tieltä. Tällä ei kuitenkaan ollut juuri vaikutusta, sillä Unitedin painajainen jatkui. Wigan teki ansaitusti avausmaalinsa viidenkympin kohdalla. Kotijoukkue pelasi kulman lyhyenä Maloneylle, joka tyylitteli johtomaalin komealla vedolla. Kaveri pelasi muutenkin upean pelin! Kymmenisen minuutin kuluttua heikon pelin pelannut Chicharito vaihdetaan Welbeckin tieltä.

 

Jonkinlaista ryhtiliikettä sieltä tuli, mutta se olikin varsin helppoa tuolla esityksellä. Epätoivosta kertoo varmaan kaiken se, että olihan siellä boksin sisässä selkeä käsivirhe. Sitä kuitenkin oli linjurin vaikea havaita, joten se siitä. Inhottava nähdä, kun Punaiset juoksevat kilpaa tuomarille valittamaan.

 

Lisää jobinpostia saatiin, kun Phil Jones loukkasi ilmeisesti polveaan sen verran pahasti, että mies linkutte kentällä kuin jalkapuoli. Jos tosiaan Fergie käski Jonesin jatkaa, en enää ikinä pysty laittamaan jatkuvia loukkaantumissumia sattuman varaan. Tuomarilla taisi olla vedot tiskissä, kun antoi vielä viisi minuuttia lisäaikaa. Nooh, eipä tullut maaleja, vaan loppuvihellyksestä muodostui varsin tuskainen.

 

Cityn voitettua pelinsä taulukko näyttää siis tältä. Peli on täysin auki ja lupaan pitää suuni kiinni siihen asti, kunnes mestaruus varmistuu suuntaan tai toiseen.

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

POS

[/TD]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

CLUB

[/TD]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

GD

[/TD]

[TD=bgcolor: #bec0bf]

PTS

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

1

[/TD]

[TD]Manchester United[/TD]

[TD]

50

[/TD]

[TD]

79

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

2

[/TD]

[TD]Manchester City[/TD]

[TD]

53

[/TD]

[TD]

74

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

Vaikea päästä jos saa pelata vain sen 3 ottelua vuodessa.

Ja kukakohan oli se eniten maaleja tehnyt peliajan mukaan tällä kaudella? Vihje: Alkaa "Berb" loppuu "tov"

Vau. Ompas kova statsi, kun noita pelejäkään ei ole järin montaa. Eiköhän se Ferguson tiedä (tappiosta huolimatta) mitä tekee, ja kentällä ole suurinpiirtein ne parhaat vaihtoehdot.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyy sanoa, että VITTU MITÄ PASKAA! Teki pariin kertaan mieli heittää TV ikkunasta ulos. 70 minuuttia WIGAN pyöritti peliä, pallonhallinta ekalla puoliajalla 61% heille! Ja kentällä oli vielä ihan hyvä miehitys, jolla voitto pitäisi irrota, mutta De Geaa ja Nania lukuunottamatta kukaan ei pelannut tasollaan.

 

No City meni samalla voittamaan oman matsinsa 4-0, joten piste-ero kaventui siihen viiteen, mutta kaikki on edelleen omissa käsissä. Tämä vaan oli se helpoin peli kaikista jäljelläolevista, ja niin tuntui pelaajatkin ajattelevan kun tota esitystä katsoi! Ehkä tästä sitten sen verran sisuunnutaan että Aston Villa saa sunnuntaina oikein isän kädestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pelko oli perseessä ennen ottelua ja olisi vaan pitänyt uskoa perstuntumaan eikä leijua unelmissa.

Ei kaatunut ManUtd yksittäseen pelaajaan kentällä, ei yksittäisen pelaajan puuttumiseen, eikä tuomariin. Yksinkertaisesti Wigan oli parempi jokkue ja ansaitsi kaikki kolme pistettä. Enempää en tähän vit****seen ala analysoimaan ja voi olla että jää tulevaisuudessa analysoimatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

FT 1-0, ansaittu voitto Wiganille! Jos vain pelaisivat koko kauden tuohon malliin, voisi joukkuetta arvostaakin.

 

Ottelusta tuli mieleen (muistaakseni viime vuoden) Aston Villa - vierasmatsi, jossa kotijoukkue pelasi kuin hurmoksessa, ja unitedin jätkät olivat aivan paniikissa. Silloin 2-0 - tilanteesta tuli nousu tasuriin, tänään kiri oli melko olematonta. Ennen Nani <-> Rooney - vaihtoa Unitedilla taisi parhaimmillaan olla n. 5 syöttöä putkeen omille vastustajan kenttäpuolella. Keskimäärin n. 3 per "hyökkäys". Wiganin jätkät prässäsivät todella aktiivisesti, ja ennen kaikkea Di Santo - Moses - Maloney - kolmikko aiheutti todella paljon vaikeuksia Unitedille.

 

Ja turha itkeä tuomareista: typeriä virheitä jälleen monta kappaletta, mutta eivät ne peliä ratkaisseet.

 

- Chicharito - Ei tehnyt yhtään mitään.

-- Jones - huonoa peliä, mutta tsemppasi loukkaantuneenakin viimeisen vartin.

--- Evans - Täysin turha keltainen ensimmäisellä puoliskolla, jonka jälkeen joutui varomaan peliään aivan liikaa.

 

Muita huonoja olivat ainakin Rooney, Giggs ja Welbeck. Nani oli mielestäni illan pirtein, vaikka vaaralliset paikat jäivätkin vähiin.

 

Olihan tämä puppelointi jossain vaiheessa odotettavissa, ja tänään kentällä olleiden joukkueiden vireystila ja asenne olivat aivan eri planeetalta. Toivottavasti tämä kuitenkin sytyttää Unitedin seuraavaan kahteen kotimatsiin ennen kauden ratkaisua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saatiinpas derbyynkin vielä panosta. Odotettavissa oli että joku putoamista vastaan taisteleva seura pistää Manulle hanttiin, yllättävää oli että se sattui olemaan Wigan. Toivottavasti kyse oli vain tilastotappiosta, nimittäin harvinaisen laiskaa oli meno kentällä se mitä suttuisesta striimistä näki. Giggsiä ei lopuissa peleissä kannata keskelle enää istuttaa, ja Valencialtakin kauden heikointa peliä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sehän siinä mielestäni ironista onkin, että paras viimeistelijä pääsee todella harvoin maalipaikoille verrattuna näihin kahteen:D

Loppupeleissä on aikalailla sama maalipaikoilla, jos viimeistelyprosentti lähentelee nollaa. Sanotaanko näin, että tiesin ottelun lopputuloksen siinä vaiheessa, kun Welbeck ja Nani tulivat kentälle. Ja ihan nykyformin tasollahan se meni, Welbeck kompuroi omiin jalkoihinsa, kun on juuri pääsemässä nokikkain maalivahdin kanssa. Huippumies olisi laittanut tuosta kylmästi sisään ja jatkanut siitä kylmästi Wigan-kannattajien eteen kyselemään kuulumisia.

 

Kyllä tuo joukkue huutaa luovuutta, nopeutta ja maalintekovoimaa. Kagawasta on hyvä aloittaa ja otan sanani takaisin kyllä hyökkääjien riittävyydestäkin. Huomasi kyllä, että Martinez oli katsonut Athletic-ottelut tarkasti. Ehkä jotain uusia koukeroita voisi sinne Unitedin pelikirjaan vähitellen piirrellä, jos tuollaisia esityksiä pitää katsella Valioliigassakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Peliä en nähnyt kuin katkonaisesti striimiltä, joten en peliesitystä ala edes analysoimaan. Mutta kyllähän näistä täälläkin esitetyistä kommenteista ensimmäisenä tulee mieleen, että Wigan oli selkeästi nälkäisempi joukkue tänään kentällä. En tiedä kuinka moni faneista ja Unitedin pelaajista jo sunnuntaina Unitedin voitettua ja Cityn hävittyä ehti laittamaan kuohujuomat kylmään?! Henk.koht. en edes uskalla vielä mestaruutta ajatella, koska juuri tämän kaltainen peliesitys oli kuitenkin jossain vaiheessa mitä todennäköisimmin odotettavissa. Nooh, ero on kuitenkin 5pts punaisten hyväksi kun 5 kierrosta on vielä pelaamatta, joten turha vaipua sen enempää tämän päiväisen johdosta synkkyyteen, mutta laitetaan ne kuohuvat vielä kuitenkin piiloon. Tätä jo melkein käsissä olevaa mestaruutta ei kuitenkaan SAF eikä kukaan Unitedin pelaajista takuulla enää tällä kaudella halua hävitä Citylle!! Sunnuntaina siis uusi ryhtiliike ja täysillä loppuun asti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×