Jump to content
Sign in to follow this  
Il Fenomeno Vero

Del pieron viimeinen ottelu kotona

Recommended Posts

Posted Image

38 a giornata

 

Posted ImagePosted Image

JUVENTUS VS. ATALANTA :

 

Ajankohta: 13.5, klo. 16:00

 

Ottelua voi seurata mm. :

- VeikkausTV

- 12th player -sivuston kautta

 

[video=youtube;oqNpCOeETVU]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=oqNpCOeETVU

 

 

Conten nimeämä kokoonpano:

 

1 Buffon

3 Chiellini

4 Caceres

7 Pepe

8 Marchisio

10 Del Piero

13 Manninger

14 Vucinic

15 Barzagli

18 Quagliarella

19 Bonucci

20 Padoin

21 Pirlo

23 Borriello

24 Giaccherini

26 Lichtsteiner

28 Estigarribia

30 Storari

32 Matri

34 Marrone

 

 

Atalantan kokoonpano:

 

3 Lucchini

5 Manfredini

6 Bellini

7 Schelotto

10 Bonaventura

11 Moralez

13 Peluso

16 Polito

17 Carmona

19 Denis

20 Mutarelli

21 Cigarini

28 Gabbiadini

32 Ferri

44 Cazzola

77 Raimondi

78 Frezzolini

88 Minotti

90 Tiribocchi

 

Ottelun erotuomarina toimii 37 -vuotias Gabriele Gava, joka on aiemmin tällä kaudella ollut tuomitsemassa Bologna tasuria ja kolmessa Juven pelissä lisäksi avustavan roolissa. Näistä kolme kamppailua on päättynyt tasuriin ja yksi Juven voittoon.

 

 

EDIT: Ei mee vahvasti tänään. Ensin avaan tämä aiheen ihan väärään paikkaan ja sitten on vielä otsikossa kapteenin sukunimi väärin kirjoitettuna. Del Pierohan siellä pitäisi komeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeistä kierrosta viedään ja kuten niin moneen kertaan on tullut jo todettua - Juve on tällä hetkellä voittamaton Serie-A:ssa. Contekin kertoi haastatteluissa, että tavoite on myös päättää kausi upeasti voittamattomana eli 38 matsia ilman ainuttakaan tappiota. Pelaajat on kompannu täysin Contea ja kaikki haluavat päättää tämän uskomattoman kauden ennennäkemättömällä tavalla. Kaikki haluavat varmistaa, että kukaan ei tule ikinä laittamaan paremmaksi.

 

Antonio Conte: "I told the lads that if we were to do that, in future they can only match us, but nobody can ever surpass us."

 

Muutamia pakollisia muutoksia on kokoonpanossa: Vidal on pelikiellossa ja De Ceglie sairastuvalla. Kokoonpanossa ei myöskään nähdä Milos Krasicia tai Eljero Eliaa, joka vain vahvistaa miesten lähtöä kesällä, koska mistään loukkaantumisista en ole lukenut. Muuten Vanhalla Rouvalla on kaikki pelaajat käytettävissä. Conte kertoi aiemmin tänään, että kuten kaikki varmasti odottivatkin - Del Piero on heti avauksessa. Todennäköisesti Alex astelee sitten ottelun loppupuolella vaihtoon ja saa näin vielä viimeisen kerran pelaajana Standing Ovationin kotipyhätössä Juventus Stadiumilla (Coppa Italian finaali pelataan Stadio Olimpicolla Roomassa). Il Capitano pelasi uuden Juventus Stadiumin avajaisottelussa Notts Countya vastaan, sarja-avauksessa Parmaa vastaan ja tulee myös pelaamaan kauden päätösottelussa Atalantaa vastaan. Pinturicchio oli omalla panoksellaan sekä kopissa että kentällä merkittävässä roolissa Juven voittaessa 30. Scudettonsa, jonka se varmisti viime kierroksella voittamalla Cagliarin vieraissa lukemin 2-0, samalla kun samanaikaisesti Derby della Madonninassa Inter murskasi AC Milanin. Kiitoksena panoksestaan mestaruuskamppailussa Pinturicchio on siis toinen kamppailun kärkimiehistämme. Conten lausuntojen mukaan Del Pieron virettä tultaisiin tarvitsemaan myös Coppa Italian finaalissa eli Pinturicchion rooli tulisi tuolloinkin olemaan merkittävä. Kuitenkin kuten todettua, tuo peli pelataan Roomassa ja näillä näkymin Del Piero pelaa viimeisen pääsarjaottelunsa Juventus -paidassa.

 

Pelaajistoa on muuten vaikea miettiä sillä päätöskamppailuun voidaan hyvin lähteä esim. Storari maalissa ja Estigarribia, Marrone, Padoin ja kumppanit kentällä ja näin vältellä viime hetken loukkaantumisia ennen Coppan finaalia tai sitten sinne astelee paras mahdollinen miehistö takaamaan, että Atalanta ei poistu Torinosta täyden pistepotin kera. Pelaajat uhkuvat pelihaluja ja heistä ja Conten lausunnoista päätellen kentällä tuskin tullaan kuitenkaan näkemään täysin 2. miehistöä.

 

Ensimmäinen kohtaaminen Atalantan ja Juven välillä päättyi Juven 0-2 vierasvoittoon. Atalantalla on alla kahden ottelun tappioputki ja Juventusta se ei ole kyennyt voittamaan lähes kahdeksaan vuoteen. Atalanta joutuu tulemaan toimeen kakkosveskarillaan Giorgio Frezzolinilla kun ykkösveska Andrea Consigli on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Guglielmo Stendardo missaa matsin pelikiellon takia ja puolustaja Daniele Capellin, keskikentän ex- Juve Matteo Brighin ja hyökkääjien Guido Mariluingon ja Simone Tiribocchin vammat estävät myös Juven mestaruusjuhlien ihailun kentän puolelta pillin soidessa 90min jälkeen. Seuraamisen arvoisiksi pelaajiksi Atalantalta voisi nimetä ainakin Luca Cigarinin, Ezeguiel Scheletton ja ykkösmaalipyssy Germán Denisin. Tämä päivä on kuitenkin Del Pieron, Juventuksen ja kannattajien.

 

Loppuvihellyksen jälkeen alkaa sitten valtaisat mestaruusjuhlat. Itse ottelukin hakee varmasti spektaakkelina vertaistaan pelkästään jo muistellessa, että minkälainen show oli stadiumin avajaisissa. Tuoreiden mestareiden bussin ja Scudetto -pystin kiertuaikataulu: Bussi lähtee stadionilta ja saavuttaa Porta Susan arviolta kympin maissa illalla. Porta Susasta paraati jatkaa Vi Cernaian, Piazza Castellon, Via Pon, Piazza Vittorio Veneton, Croso cairolin ja Corso Massimo D´Azeglion kautta ennen kuin se päättyy Parco Valentinolle puolen yön aikaan.

 

Tunnelma stadionilla, Torinossa ja koko Italiassa(onhan Juventus Italian kannatetuin seura) tulee olemaan jotain aivan sairasta, käsittämätöntä ja todella koskettavaa. 13.5 Juventus pääsee juhlimaan kotistadionilla 30. Scudettoaan ja Il Capitano, kotistadionin viimeisessä pääsarjamatsissaan nostaa käsivarsilleen Serie-A:n voittopokaalin! Tuo hetki tulee olemaan täynnä sekä riemua ja onnea että haikeutta ja surua. Fanit ympäri maailman tulevat itkemään sekä onnesta että surusta. Samanaikaisesti kun haluaisi olla todistamassa tuota riemukasta hetkeä niin tuntuu, että miten pystyisi käsitellä noita tunteita stadionilla. Koko tunneskaala kertoo vain siitä, miten uskomattoman paljon Alex Del Piero on antanut seuralle, kannattajilleen ja maailman suurimmalle urheilulajille nimeltä jalkapallo. Koko jalkapallomaailman hienoin persoona jättää Juventus Stadionin seuraikonina ja kaikkien aikojen Juventus -pelaajana. 19 upeaa vuotta oon saanut todistaa kuinka Juventuksen stadioneilla on pelannut nykyjalkapallon ammattimaisuus, raadollisuus ja vaativuus huomioiden, kenties kaikkien aikojen eurooppalainen futaaja seuratasolla.

 

Del Piero oli se "ensirakkaus" jalkapallofaniudelle ja yksittäisenä pelaajana hurmasi otteillaan ja teki minusta mitä olen - ikuinen Juventuksen kannattaja. 19 vuotta - mitä kaikkea onkaan mahtunut niihin - niiiiiiiiin käsittämättömän paljon. Fanina olen saanut nähdä kuinka tämä Padovan superlupaus, F.C. Juventuksen junioreissa kannattajat hurmannut ja Primaveran mestaruuteen johdattanut, Alessandro Del Piero nousi edustukseen ja syrjäytti tuon hetkisen maailman parhaan pelaajan, itse Jumalallisen poninhännän penkille, johdattaen Juventuksen Serie-A:n mestariksi kahdeksan vuoden piinallisen odotuksen jälkeen. Maaginen Baggio oli syrjäytetty, lyöty, miehelle ei ollut enää käyttöä - näytettiin ovea. Del Piero oli kaikkien uusi suosikki: kannattajien, pelaajien ja jopa Gianni Agnellin, joka ihaili taitavia ja mielikuvituksellisia pelaajia Platinista Del Pieroon ja Zidaneen. Tulihan miehen lempinimi Pinturicchiokin Giannin suusta herran verratessa seuran kultakimpaletta saman nimiseen renesanssitaiteilijaan. Juventus oli löytänyt ihmeen, sen todellisen ihmeen, Il Fenomeno Veron, joka johdatti seuran sen historian ennennäkemättömään menestysputkeen... pokaaleja pokaalien perään. Del Piero oli täysin pysäyttämätön - maailman paras. Tuli kolme peräkkäistä Mestareiden Liigan finaalipaikkaa ja niistä ensimmäisestä Juve kaappasi historiansa toisen UCL-voittopokaalin. Vuosien ajan Del Piero oli Mestareiden Liigan tilastojen paras maalintekijä. Il Capitano ampui valtavasti maaleja (ja minkälaisia - taianomaisia) seuralleen sarjasta, turnauksesta ja vastustajasta - panoksista riippumatta ja voitti niillä Juvelle paljon pokaaleja. Kultapoika oli isojen kaataja. Brassi-Ronaldo teki vain paljon maaleja. Vuoden 1997 Ballon d´Or on palkinnon historian räikeimpiä oikeusmurhia.

 

Vire vain yltyi MM-kisojen lähestyessä... Kunnes UCL -finaalissa tuli loukkaantuminen ja alkoi taistelu aikaa vastaan pelivireen löytämiseksi. Puolikuntoisena DP valittiin kisoihin, mutta niissä luotettiin muutama vuosi sitten Juventuksesta syrjäytettyyn Baggioon. Kisojen jälkeen preseason sujui hyvin ja Del Pieron kehitykselle ei jälleen näkynyt rajoja. Sitten tuli pommi ! 8.11.1998 Del Piero loukkasi vakavasti vasemman polvensa, jonka vuoksi joutui olemaan peräti yhdeksän kuukautta poissa pelikentiltä. Ikävöivät fanit ristivät sankarinsa Godot´ksi, "Huomenna hän tulee" (Waiting for Godot) -näytelmän mukaan. Näytelmässä Godot ei koskaan palaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fanien riemuksi La Vecchia Signoran Godot kuitenkin palasi pelikentille. Pariin vuoteen Alex ei kuitenkaan ollut entisensä ja joidenkin mielestä Del Piero ei pystynyt nousemaan enää ikinä samalle tasolle kuin ennen loukkaantumistaan. Tuo polvivamma ehkä eväsi jalkapalloa seuraavaa maailmaa näkemästä Del Pieron kehitystä täyteen potentiaaliinsa. Azzurri -kannattajana Euro 2000 -finaali on ehkä katkerin ja raskain jalkapallo-ottelu ikinä: omalla idolilla oli kahteenkin otteeseen mahdollisuus lyödä viimeinen naula Ranskan arkkuun; italialaiset juhlii ja ranskalaiset itkee katsomossa; pari sekuntia lisäaikaa jäljellä, epäonnistunut pusku...Wiltord saa pallon, kuskaa pieneen kulmaan ja ampuu.. pallo menee Nestan puikoista, Toldo jähmettyy...WILTORD... ei saatana! Sylvain kipittää kulmalipulle sormi pystyssä ja hyssyttelee juhlivia italialaisia. Lisäajalla sitten vielä tuleva Bianconeri, Trezegol ratkasee.

 

Del Piero löytää jälleen huippuvireen, Scudettot palaa Torinoon ja Juventus matkaa UCL:n italialaisfinaaliin, jossa kohtaloksi koituu kuitenkin katkera rankkaritappio - Del Piero kuitenkin maalasi oman pilkkunsa vuorenvarmasti. Capello tulee puikkoihin ja Del Piero ajautuu vaihtomiehen rooliin..... - paperilla ehkä maailman paras seura kuitenkin epäonnistuu Mestareiden Liigassa... Onko Del Pieron parasta ennen -päiväys mennyt jo? Syntyy kitkaa DP:n ja Don Fabion kesken. Maalit kuitenkin jatkavat tulemistaan. Saksanmaalla Del Pieron asenteesta kertoo jälleen jotain kuinka Ale on kaikista alimpana omaa maalia varjelemassa ja 14s kuluttua tästä iskee viimeisen naulan kisaisännän arkkuun kylmäpäisellä viimeistelyllä MM-välierässä. Finaalissa Del Piero on yksi onnistujista rankkarikisassa ja Italia voittaa maailmanmestaruuden. Kotiin palatessa maailmanmestaruudessa merkittävässä roolissa olleiden Juventus -pelaajien ei anneta kauaa juhlia saavutustaan - Calciopoli riehuu saapasmaassa. Juvelta viedään kaksi kentällä voitettua mestaruutta, pudotetaan 1. kertaa ikinä Serie-B:n ja saa taakakseen miinuspisteitä ja mittavat sakot. Lukuisat avainpelaajat ja tukijat lähtevät... Seuran on yleinen sylkykuppi... Sen maine, kunnia... - kaikki on mennyttä. Suurseurat kärkkyvät Il Capitanon allekirjoitusta, lupaavat lähes kuun taivaalta - Del Piero kuitenkin jää, voittaa rankan Serie-B:n maalikuninkuuden ja johdattaa seuran takaisin pääsarjaan vain vuoden poissaolon jälkeen. Sarjataso vaihtuu, mutta ruuti on yhä kuivaa - Del Piero voittaa jälleen maalikuninkuuden, tällä kertaa Serie-A:n Capocannoniere:n ja Juve palaa Mestareiden Liigaan. Kertoo muuten jotain Ale:sta ihmisenä tuo kisa maalikuninkuudesta: Päätöskierroksella Del Piero ampuu Sampdoriaa vastaan pilkun maaliin ja siirtyy yksin maalipörssin kärkeen tuolla osumalla. Juve saa toisen pilkun, mutta Ale antaakin Trezegolin vetää, jotta tämä pääsisi maalimäärässä tasoihin Il Capitanon kanssa. Tähän väliin sopii huomauttaa, että Del Pierolla ei siis ole aiemmilta kausilta Capocannonieren titteliä, vaikka lähellä on ollut. Trezeltä tuo titteli puolestaan löytyi jo entuudestaan. Kapteeni halusi voittaa maalikuninkuuden yhdessä kärkiparinsa kanssa. Ottelun lopussa Alex ampuu kuitenkin vielä illan toisen osumansa ja voittaa täten Serie-A:n maalipörssin.

 

 

33 -vuotiaana kahdessa kohtaamisessa koko Real Madrid on polvillaan. Santiago Bernabeulla kotiyleisö kunnioittaa standing ovationilla kentän parasta, loisteliasta Del Pieroa. Pari vaikeampaa kautta taas Juvelle ja kaudella 2011-2012 vanha seurakaveri Antonio Conte tulee puikkoihin. Ikää Del Pierolle tulee kauden aikana mittariin jo 37 -vuotta. Kyynisimmät tirskuvat naurusta kun Juven hyökkäyskalustosta löytyy vieläkin tuollainen eläkeläinen - eivätpä hekota enää. AC Milan, AS Roma, Lazio (Serie-A:n 3. tuolloin), Inter - kaikki näkivät ja kokivat jälleen Feeniks -linnun ylösnousemuksen tuhkista. Conte tiesi tasantarkkaan mitä saa kun päästää Pinturicchion irti kahleistaan. Kun mestaruuskamppailua oli jäljellä 11 ottelua ja Juve oli Milanin takana: Il Capitano omalla esimerkillään, kokemuksellaan, mustavalkoisella sydämellään ja pelitaidoillaan johdatti Juven kahdeksan ottelun voittoputkeen. Lecceä vastaan Juve oli lopussa kiinni voitossa kunnes upean kauden pelanneelle Buffonille sattui kerran uralla sattuva hirveä moka ja Lecce sai lahjatasotuksen. Bianconeri -pelaajien ja kannattajien päät painuivat alas ja osan mieliin hiipi varmasti ajatus: "näinkö tässä käy?" Yksi pelaaja juoksee toiselta puolelta kenttää Buffonin luokse osoittamaan tukea, luottamusta ja kunnioitusta surulliselle Gigille. Se on kapteenimme. Juve voittaa seuraavan kamppailun ja varmistaa 30. Scudettonsa - Del Pieron kahdeksannen.

 

Juve -paidassa yli 700 ottelua ja lähes 300 maalia, puhumattakaan siitä kuinka monta osumaa Ale on ollut rakentamassa. Luova, mielikuvituksellinen ja yllätyksellinen taiteilija on läpi uran takonut kausien hienoimpia osumia ja kaikkia niistä: upeita kikkasooloja, zippejä, takavasaroita enemmän kuin tiedän kenenkään muun tehneen tuolla tasolla, kaukolaukauksia, vaparimaaleja kaikista mahdollisista kulmista ja etäisyyksiltä aina 40 metristä asti (16m boksin lähistöstä käytetään jopa lempinimeä Del Piero -Zone), Gol alla Del Pieroja - Ale ajaa vasemmalta kohti keskustaa ja potkaisee kierteisen kohopallon maalin yläkulmaan... Del Pieron repertuaarista löytyy kyky näihin kaikkiin. Ale on maailman monipuolisin unelmamaalien tekijä. Del Piero on tehnyt useamman futismaan osan kaikkien aikojen futismaaleista. Kaikkeen tähän pohjautuen voisi luulla, että hattuun on kilahtanut ja kentällä näkisi ylimielisiä otteita. Varmasti oman arvonsa tuntevana nostaisi hirveätä liksaa ja odottelisi jo seuraavaa tulevaa, entistäkin kovapalkkaisempaa pestiä. No väärinpä luulisi. Del Piero on nykyfutiksen palkkasoturin täydellinen vastakohta, joka on aina ajatellut seuran tulevaisuutta ja luopunut omastaan seuran eteen.. Del Piero on upeita ja tärkeitä maaleja, johtajuutta, taistelua, uskollisuutta, loputonta uskoa ja sydäntä.. Kentällä ja sen laidalla Ale on täydellinen herrasmies. 19:sta vuoteen on mahtunut paljon iloa ja surua, ylä- ja alamäkiä, mutta aina on Alex noussut. Del Pieron merkitystä Juvelle, Italialle ja jalkapallolle ei voi edes täysin käsittää. Pinturicchio sytytti paloni lajiin ja en voisi keksiä ketään parempaa lähettilästä jalkapallolle. Siinä on täydellinen roolimalli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko on lainata muutamia otteita toiselta foorumilta yhtä hienoimmista fanin kirjoituksista, mitä olen Del Pierosta saanut vuosien saatossa lukea:

"kun urasta kerran puhutaan, nykyjalkapallon historiasta vaivoin löytää vastaavaa kuin Del Pierolla, Maldini lienee lähin vertailukohta, mutta puolustajan tie huipulla pysymiseen on lopulta aina hieman vähemmän kivikkoinen.

Del Piero on voittanut periaatteessa kaiken mahdollisen, henkilökohtaisella tasolla Pallone d'Oro toki puuttuu, mutta puuttuu se Maldiniltakin - Matthias Sammerilta se sen sijaan löytyy. Ylipäätään valinnassa arvokisat painottuvat naurettavalla tavalla; jalkapalloilijan ura ja elämä on oltava itse seurajoukkue, mämmäm -kisat ja muut muutaman lomaviikon karusellit karnevaalihumuineen jätettäköön mieluusti kaljaturisteille, mainosmiehille, yhden illan pelaajaihmeille.

Alex Del Pierollahan 'Mestareiden liigan' maalikuninkuuden lisäksi sen sijaan on myös serie A:n maalikuninkuus. Kuriositeettina serie B:n maalintekijätilaston ykköstila kuuluu myös Pinturicchion historiaan, mikä - sarjaa seuranneille - kertoo ennen kaikkea miehen henkisestä kapasiteetista: silmittömiä, rappauksia, hävyttömiä kenttiä, tuntemattomia nimiä tuntemattomilla stadioneilla; pitkällä ja raskaalla kaudella kaukana niin tutuista Euroopan parrasvaloista olosuhteissa, joissa vastustajasi kuitenkin näkee nuo valot kirkkaampina kuin koskaan, ja tekee kaikkensa pelatakseen elämänsä ottelun juuri sinua vastaan, Alex Del Piero. Vaan niin vain sama nimi komeili tuonkin 'diasporan' jälkeen ensimmäisenä, koska Alex Del Piero on synonyymi menestykselle, ja menestys syntyy motivaatiosta.

....Ehkä kuvaavinta Del Pieron uralle ovat kuitenkin juuri nämä kieltämättä turhat iänikuiset vertailut; Pinturicchion kohdalla, kuten muilla 'kaikkien aikojen' pelaajilla, ne kun eivät rajoitu uralla vain yhteen tiettyyn rajattuun hetkeen tai pelaajaan. Ei, Alex Del Piero on käynyt median luoman kaksintaistelun ensin Roberto Baggion, sitten Francesco Tottin ja viimeisimpänä Antonio Cassanon kanssa. Nythän samaa duelloa jo pedataan uudelle superlupaukselle, Sebastian Giovincolle. Joku on kaatunut, joku on lopettanut ja jostain ei vain ole tullut sitä ihan mitä odotettiin, mutta yksi (1) on edelleen valokeilassa, maailman katolla.

Vai mitä sanotte seuraavasta: 0-1, 0-2, täpötäysi Bernabeu, F.C. Juventus on tehnyt paluun Eurooppaan, historian kirkkaimmalle estradille. Yleisö seisoo, se aplodeeraa. Madrid osoittaa suosiotaan, kuten harvoille: Cruyff, Maradona, Ronaldinho. ..

Viidentuhannen hengen vierassektorissa moni pyyhkii kyyneleitään.

.. fate voi.
"


Uransa viimeisen ottelun Bianconeri -paidassa Del Piero tulee pelaamaan Coppa Italian finaalissa viikon kuluttua ilman mitään vastoinkäymisiä. Huomenna Juventus -fanit ympäri maailman näkevät kuitenkin viimeistä kertaa seuraikoninsa vuodattamassa hikeä, verta ja kyyneleitä rakkaansa puolesta kotistadionilla. Huominen jää jalkapallon historian kirjoihin monella tapaa, ikuisesti. On koittanut hetki, jota ei jalkapallofanina halunnut ikinä nähdä. Del Piero ei enää astele Delle Alpille, Stadio Olimpico di Torinolle tai Juventus Stadiumille pelastamaan kun joukkueemme tarvitsisi hänen ihmetekojaan kipeimmin. Kentällä Il Fenomeno Vero on johtanut La Vecchia Signoraa 19 vuotta ; kenties jonain päivänä Del Piero johtaa seuraamme sieltä norsunluutornista.

Del Piero = Juventus. Alex Del Piero - tulet ikuisesti olemaan idolini.


Alessandro Del Piero: "I´m proud that i´m a Juventino. I love these colors and everything that has to do with it"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atalanta -ottelussa Juven on kovasti huhuttu pelaavan pelipaidoilla, joiden logoa koristaisi kolme tähteä:

 

[ATTACH=CONFIG]168[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169[/ATTACH]

 

Noista vaihtoehdoista kallistuisin ehkä oikean puoliseen, mutta nostaisin vielä kolmannenkin tähden logon yläpuolelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juven avaus 11 tänään:

 

Storari

Lichtsteiner

Bonucci

Chiellini

Estigarribia

Marrone

Pirlo

Padoin

Giaccherini

Borriello

Del Piero

 

penkki: Manninger, Barzagli, Marchisio, Pepe, Vucinic, Matri ja Quagliarella

 

Eli Conte antaa nyt myös vähemmälle peliajalle kauden mittaan jääneiden pelaajien pelata. Tavallaan olisi ollut hauska nähdä vielä Elia kentällä, mutta nyt nimetyillä pelaajilla oli enemmän merkitystä mestaruuteen päättyneellä kaudella. Giaccherini Juvelta ja Scheletto Atalantalta haluavat varmasti pelata hyvän pelin antaakseen vielä näyttöjä Prandellille, joka nimeää tänään kuntotesteihin matkaavat Azzurri -pelaajat taistelemaan lopullisesta kisapaikasta.

 

Atalanta avaus 11:

 

Frezzolini

Bellini

Lucchini

Manfredini

Peluso

Scheletto

Carmona

Cazzola

Bonaventura

Moralez

Denis

 

penkki: Polito, Ferri, Cigarini, Raimondi, Tiribocchi, Minotti ja Gabbiadini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valintojen maailma: katsoakko panoksetonta alkusarjan mm-kendohöntsää, karjalalippispäisten kaljaturistien ja firmojen yhteyskumppanien ylläpitämää "Suomi" - huutojen raikaamaa kannustusta vai Torinon käsittämättömän hienoa mestaruus -showta, Juventuksen viimeistä Serie-A:n ottelua täpötäydellä kotistadionilla päätähuomaavan mekkalan keskellä, 19 -vuotta seuraa uskollisesti palvelleen il Capitano Del Pieron viimeisessä kotiottelussa - matsissa, jonka päätteeksi Ale nostaa käsivarsilleen 30. Scudetton pokaalin...

 

No pakko sitä kendo -höntsää on toki sivusilmäl vilkuilla.

 

 

Aivan järetön kannustus stadionilla, huh huh.

 

Marroneki tempas heti alkuun ekan Serie-A:n maalin ja millä tavalla: Borriellon kantapää -passista ja ei viimeistelyssäkään mitään valittamista ollut. Siinä sitä tän kauden Juven "sexy footballia" taas.

 

Eikä toinen maali todellakaan kalpene ensimmäisen rinnalla..... syöttöyhdistelmät pirteästi pelaavan Giaccherinin kanssa ja kukas sen piiskaakaan vastustamattomasti vasempaan alakulmaan 20:stä metristä? Alessandroooooo..... DEL PIEROOOOOOOOO!!!! 37 -vuotiaana - mieletöntä.

 

Hyvin on ollut peli hallussa varamiehilläkin ja paikat oli isompaankin johtoasemaan.

 

HT: 2-0 Juvelle

 

57min ja Il Capitano vaihtoon.. Maailma pysähtyy. Koko stadion osoittaa seisaaltaan suosiota, tekee aaltoja, fanit itkevät... Del Piero kumartaa faneille. Seurakaverit tekevät kunniakujaaa, erotuomari ja Atalantan pelaajat - kaikki tulevat onnittelemaan kaikkien aikojen Juventinoa. Koskettavaa... Kysynpä vain, että tuleeko nämä modernin ajan palkkasoturit ja leijat saamaan aikaan tuollaista reaktiota - molemminpuolista kunnioitusta ja ikävöintiä - eivät koskaan.

 

Edes Atalantan pelaajia ei kiinnosta enää peli... Koko stadion laulaa ja taputtaa seisaaltaan.. Kaikki ymmärtävät, että mitä juuri äsken Italia, kannattajat ympäri maailman ja laji nimeltä jalkapallo juuri menetti. Vielä on edessä Coppa Italian finaali, mutta nyt on aika jäähyväisille kotona.

 

20min vaihdosta ja Del Piero kiertää yhä stadionia ympäri, kaikki seisovat, taputtavat.. kannattajat lapsista vanhuksiin itkevät avoimesti. Voiko noin kovaa edes laulaa? Kaikkien aikojen jäähyväiset.

 

83 min ja Lichtsteiner ohjaa epäonnekseen pallon omiin..

88 min ja nyt näyttää todella pahalta.. Chiellini liukastuu ja pitelee reittään.. Giorgio jättää kentän ja kävelee kyynelet poskilla koppia kohti. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että Coppa Italian finaali saati Euro 2012 on vaarassa Chiellinin osalta.

 

90+1 min ja pilkku Juvelle - Barzaglilta huikea viimeistely. Voimalla pallo aivan yläkulmaan - ei mitään jakoja Frezzolinilla.

FT: Juve voittaa 3-1 ja päättää Serie-A kauden ensimmäistä kertaa ikinä 38 ottelun sarjassa tappioitta ! Se on kuitenkin toissijaista tänään. Il Capitano on pelannut viimeisen kerran kotonaan ja millä esityksellä !? Vielä pokaali käsivarsille. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelaajat, valmentajat ja taustahenkilöt huudatetaan yksitellen punaiselle matolle ja noutamaan mitalinsa... Andrea Pirlo saa 3. suurimmat suosionosoitukset. Toiseksi viimeisenä saapuvan Antonio Conten asteleminen punaiselle matolle saa Stadionin yltymään vielä isompaan mekkalaan... Mutta viimeisenä n. klo. 18:20 Stadionin kommentaattori valmistautuu huudattamaan Juventus Stadiumia sen suurimman vuoksi: seuraikoni Alex Del Pieron. Tosin mitään sytykettä tähän ei tarvita.. koko ajan pelaaja pelaajalta Stadion on valmistellut äänihuuliaan asteittain h-hetkeä varten. Stadion räjähtää liitoksistaan Del Pieron astellessa palkintojen jakoa kohti, lyöden high fiveja matkalla kaikkien eri Serie-A:n seurojen peliasuihin sonnustautuneiden lasten kanssa... Stadion mylvii suoraa huutoa, fiilis on katossa, Juventus -perhe on onnensa kukkuloilla... ja viimein on aika sen illan päätapahtuman - il Capitano nostaa Juventuksen 30. Scudetto -mestaruuden merkiksi voittopokaalin kohti taivasta ! Tunnetta ei voi enää sanoiksi purkaa. Illan mestaruusjuhlat tulevat olemaan ihan omista sfääreistään.

 

Olo on samalla sekä onnellinen että haikea ja surullinen. Merkittävin aikakausi Juventuksen historiassa on takana. No vielä yksi pysti Ale, Coppan finaalista. :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juven sivuilta poimittua:

 

Alessandro Del Piero thanked his supporters after being treated to a lengthy standing ovation in recognition of his magnificent service over the past nineteen years in black and white.

 

“It’s been a moving day,” said Alex, visibly emotional. “I’ll always keep these moments with me and I’ll never stop thanking my fans. Of course, there’s a bit of sadness, but I’ll get over that to prepare for Sunday’s final. I’ve celebrated alongside my team-mates, on the pitch, doing what I like most: winning.”

 

The captain kept to the script by netting a sensational strike in the 28th minute to sign off his final appearance at Juventus Stadium in style.

And when the time came for him to leave the action shortly after the restart, his tour around the perimeter of the pitch drew rapturous applause.

 

“What I saw in the supporters’ eyes was wonderful,” he continued. “There’s a unique rapport between us, for what we’ve gone through over the years, also in the most critical moment of the club’s history. Those who have always played for the same team gain people’s gratitude. I want to enjoy this moment.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conten mukaan Chiellini varmuudella sivussa Coppa Italian finaalista ja menee jatkotutkimuksiin... Voi saatanan saatanan s........................................aaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jos Chiellini joutuu skippaamaan Eurot niin lähtee järki. Montako kertaa Italian ykköspuolustajille tämän pitää tapahtua. Tapaus -Nestakin tuoreessa muistissa. No sillon Cannavaro paikkas ja tekit töitä kahden edestä. Ehkä tuolloin tuo koitui jopa Italian onneksi... Mutta kuka paikkaisi Chiellinin, kuka?!? eiiiiiiiiiiiiiiiii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsomotaidetta päätöskierrokselta. Joku noheva vois kertoa, että mikä helkkari menee pieleen ku en saa noita kuvia pienennettyä ku lisään ne teksikenttään. Luulen kyllä tietäväni miten kuvien pienentäminen tapahtuu - klikkaan kuvaa, kuva tulee valituksi ja pienennän vain jostain kulmasta sitä. Tekstikentässä tuo onnistuukin, mutta sitte kun esikatselen viestin tai lähetän vastauksen niin ne kuvat on ihan samankokosia kuin ennenkin.... :frustrated: Noiden kuvien kohdalla piti kyllä etsiä, että löyty tarpeeks pienet otokset ettei näkyis täällä sitte massiivisina.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted Image - Vielä kerran Juventus Stadium saa ihailla Pinturicchion taikaa kentällä..

Nähdä bravuuri -tuuletuksen...

 

- 57min ja Conte ottaa Del Pieron vaihtoon - viimeisen kerran kotikentällä:

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Elävä legenda kiittää fanejaan uskomattomista jäähyväisistä:

 

Posted Image

 

- Curva Sud laulaa Ale´a tulemaan luokseen.. 20min vaihdon jälkeen il Capitano kiertää yhä kunniakierroksellaan...

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea myös Juventukselle, hienon paluun olette tehneet aina Serie B:stä mestaruuteen saakka! Juuri tossa tänään kaverin kanssa juttelin, että kaatsoessani Juven nimilistaa tunnistin ainoastaan Del Pieron, Buffonin ja Pirlon, johtuen varmaan siitä, ettei Juve ole pelannut UCL:ssä samalla tavalla kun esim 2000-luvun alkuvuosina.

 

Iso peukku kuitenkin täältä Del Pierolle, ensi kaudella saattaa olla samanlainen tunnelma edessä meilläkin jos/kun Giggsy päättää hienon uransa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea myös Juventukselle, hienon paluun olette tehneet aina Serie B:stä mestaruuteen saakka! Juuri tossa tänään kaverin kanssa juttelin, että kaatsoessani Juven nimilistaa tunnistin ainoastaan Del Pieron, Buffonin ja Pirlon, johtuen varmaan siitä, ettei Juve ole pelannut UCL:ssä samalla tavalla kun esim 2000-luvun alkuvuosina.

 

Iso peukku kuitenkin täältä Del Pierolle, ensi kaudella saattaa olla samanlainen tunnelma edessä meilläkin jos/kun Giggsy päättää hienon uransa

Kiitos kiitos ja il Capitano todellakin ansaitsee kaiken saamansa huomion ja kunnioituksen. Aivan kuten Giggs tulee saamaan mittavasta urastaan kun viimeinen ottelu koittaa. :thumbsup1: Seurauskollisuudessa mitattuna sukupuuttoon kuolevaa lajia molemmat nykyfutiksessa.

 

Jep tuo varmastikkin pätee laajemminkin suomalaisiin jalkapallon seuraajiin kun Vanhaa Rouvaa ei ole vuosiin näkynyt sieniliigassa ja Calciopolin jälkeen Juventus ei ole saanut lähellekkään samanlaista näkyvyyttä suomalaisessa mediassa kuin aikaisemmin. Sitten kun Juventuksesta on ollut juttua iltapäivälehdistössä niin lähdekritiikki on ollut täysin olematonta. Juven pelaajiin pääset tutustumaan sitten kesällä EM-kisoissa kun Juventus on varmasti jälleen vahvasti edustettuna Azzurri -paidassa upean kauden jäljiltä. Marchisiotahan on pariinkin otteeseen oltu viemässä sumusaarille, Chiellinin varmasti tiedätkin entuudestaan ja koko puolustus ryhmityksemme ansaitsee kyllä valtavasti kiitosta tältä kaudelta: vain 20 päästettyä maalia 38 pelissä ja ei yhtäkään tappiota. Keskikentän keskustasta kehoitan kiinnittämään huomiota Pirlon aisapari Arturo Vidaliin tulevaisuudessa. Kannattajien silmissä miehessä nähdään paljon samaa kuin ex -terrierissämme Edgar Davidsissa. Pelaisi UCL:n finaalissa avauksessa ellei olisi valinnut Juvea Bayernin sijasta. Real Madrid on vähemmän yllättäen kärkkymässä apajilla, mutta Vidal ei lähde mihinkään. Seura ei myy ja Arturito ei halua siirtyä mihinkään. Nousi heti debyyttikaudellaan yhdeksi kannattajien suosikiksi. Upea chileläinen ja siis yksi niistä harvasta ei-italialaisesta, jotka pelaa avauksessa. Arturitolle voinee luvata pitkää ja menestyksekästä uraa La Vecchia Signorassa. Viime kesän hankinta, AS Roman monivuotinen maalintekijä Mirko Vucinic on myös osoittautunut vaisun alkukauden jälkeen erittäin tärkeäksi palaseksi mestaruuskamppailussa - kykenee tekemään tärkeitä maaleja, mutta ennen kaikkea luo kärkiparilleen ja taustalta tuleville keskikentän pyssyille tontteja. Koko joukkuehhan tuon kiitoksen mestaruudesta ansaitsee, mutta nostin esille nyt muutaman nimen, joihin kannattaa kiinnittää oikein erityistä huomiota. Nuo kaverit siis tuollaisina "vähemmän" tunnettuina kavereina, joilla on allaan aivan fantastinen kausi Bianconeri -paidassa. Valtava kiitos kaudesta kuuluu luonnollisesti Del Pierolle, Buffonille ja Pirlolle.

 

Toivottavasti ensi kaudella kaikki näkee Juventusta Euroopassa riittävästi ;) - osalle nautinnoksi ja osalle kyllästymisiin saakka. Conten Juventus pelaa kuitenkin yleisöönmenevää, viihdyttävää, pallonhallintaan, aggressiiviseen prässiin ja suoraviivaisuuteen pyrkivää (vrt. toiseen 70%:n hallinnalla pelaavaan erittäin tunnettuun joukkueeseen) futista, josta kuitenkin löytyy variaatioita. Mm. Johan Cruyff on avannut sana-arkkunsa ja ylistänyt Juventuksen pelitapaa muutama päivä sitten. Joten jos Juventus menisi UCL:ssä ensi kaudella pitkälle niin tuskin neutraalitkaan katsojat kyllästyisivät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jokaisen itseään jalkapallofanina pitävän tulisi kyllä hiljentyä ja uhrata elämästään 15min13s kunnianosoituksena yhdelle kaikkien aikojen hienoimmista jalkapalloilijoista ja kenties kaikkien aikojen eurooppalaiselle seuratasolla mitattuna. Upea video vieläkin upeammasta pelaajasta. 19 vuotta kovimmalla mahdollisella tasolla hyökkääjänä ja tuollaisella elämänasenteella. Seuralle ja faneille uskollinen koko uransa, vaikka 19 vuoteen mahtuu väkisinkin ylä- ja alamäkiä. Vastustajiaan kunnioittava herrasmies, josta ei löydy tippaakaan leijan elkeitä. Todellinen mestari ja isojen pelien mies. Vielä on edessä pari vuotta jäähdyttelyä MLS tjsp. Vielä yksi peli Coppassa ja sitten on takana ajanjakso futishistoriaa, joka ei unohdu koskaan. Hattu pois.

 

[video=youtube;1DhR5Z2vrkM]http-~~-//www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1DhR5Z2vrkM

 

EDIT: Huhuja liikkeellä, että ADP:tä oltais viemässä Arsenaliin, Tottenhamiin ja QPR:n. Toki huomioitava, että Silly Season on parhaimmillaa käynnis ja kaikenlaista höpötystä o liikkeellä.. Mutta jos Pinturicchio haluaisi sumusaarille niin ihan varmana sieltä ottajiakin löytyisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×