Jump to content
Sign in to follow this  
Il Fenomeno Vero

Ykkönen 2012

Recommended Posts

Avaanpas nyt tällekin kaudelle Ykköselle oman topikin, niin voi käydä porukka kirjottelemas mitä jaksaa ja huvittaa aiheeseen liittyen...

 

AC Oulu on aloittanut kautensa nihkeästi ja peliä on leimannut maalinteko -ongelmat. Muutenkin pelkästään jo paikkojen luominen on ollut aika nihkeetä, vaikka kaikkia kauden neljää ekaa kamppailuaan on ACO hallinnutkin. Kärjestä tuntuu uupuvan sellainen kliininen viimeistelijä, joka ratkoo näitä pelejä. ACO hallitsee keskikenttää suhteellisen suvereenisti, mutta n. 40 metriä ennen vastustajan maalia tuntuu menevän sormi suuhun ja kunnon maalipaikoille murtautuminen on kyllä tuskasta... ACO:n saldo neljän ekan pelin jälkeen on kolme tasapeliä ja yksi tappio.

 

Tänään oli sitte paikalliskohtaaminen eli tietenkin derby AC Oulu - OPS, joka päättyi 2-2 tasatulokseen Raatissa. ACO hallitsi kamppailua, mutta OPS:kin oli saumansa jopa voittoon asti. Rehellisesti sanottuna matsissa ei kyllä hirveästi ollut mitään pelillisiä hienouksia. Sama kaava jatkui kuin aiemminkin ja taas ACO:n ratkaisut vastustajan maalin lähestyessä oli paria poikkeusta lukuunottamatta täyttä kuraa. Matsi alkoi lupaavasti ja jo kolmen minuutin pelin jälkeen ACO oli maalin johdossa kun Mika "köyhän miehen Zizou" Nurmela piiskasi n. 23 metristä vaparin vastustamattomasti maalin takakulmaan ohi jähmettyneen OPS -kassari Koposen. Vartti tästä ja ACO:n veskari Hugo Magalhaes ravasi vastaan OPS:n kukkupalloa boksin ulkopuolelle ja yrittäen puskea pallon väljemmille vesille.. Tässä tapauksessa nuo "väljemmät vedet" tarkoitti OPS:n Pekka Kainun koipia ja Kainu tinttasikin vastapalloon upean kaaripallon yli hölmistyneen Magalhaesin ja tyhjään ACO:n maaliin. Puolen tunnin kohdalla OPS:n veskari joutui jättämään kentän saatuaan aivotärähdyksen törmättyään ACO:n Sohlon kanssa. OPS:n maalipuiden välissä loukkaantuneen Koposen korvasi Lauri Rönkkö. Rönkkö ei saanut varsinaisesti mitään veskarin ihannealkua kamppailulle kun ensimmäinen veto kohti maalia tuli vähä ennen taukoa myönnetystä rankkarista, jonka verkon perukoille ampui Dritan Stafsula. Itse rankkariin johtanut tilanne oli kyllä heppoinen ja Nure lyyhistyi kentän pintaan ihan kyllä omiin jalkoihin kompuroinnista johtuen. Juuri ennen tuota rankkuun johtanutta tilannetta OPS oli sahannut hienoilla syötöillä itsensä loistavaan maalintekopaikkaan, mutta tällä kertaa Magalhaes pelasti ACO:n hienolla jalkatorjunnallaan.

 

Tauon jälkeen OPS sai enemmän pelin juonesta kiinni, mutta yhä ACO oli se pelitapahtumia hallitseva osapuoli kamppailussa. 67 minuutin kohdalla OPS sai ansaitun tasoitusosuman kun Vladislav Viric pääsi survomaan pallon maaliin kulman jälkitilanteesta syntyneestä maalinedushässäkästä. Tasoitusmaalin jälkeen ACO otti enenevissä määrin pelinhallintaa itselleen, mutta sama ideoiden puute vaivasi ACO:n peliä sen lähestyessä OPS:n boksia. Muutaman kerran ois Nurella ollut saumat hakea omaa ratkaisua miehen päästessä n. 20-25 metriin ja OPS:n peitto oli auttamattomasti myöhässä. Nure kuitenkin molemmilla kerroilla pelasi pallon vielä boksin sisään oikealle laidalle, josta lähti heikko toivotaantoivotaan laakapassi maalinedushässäkkään... Mitään hirveän vaarallista ei kumpikaan joukkue kyennyt luomaan ja tasapeli oli ihan oikeutettu lopputulos kamppailulle. Toki ACO:n rankkari jätti varmasti OPS -leirissä jossiteltavaa. Nure teki toisella puoliajalla paljon vääriä ratkaisuja ja hyvään ensimmäiseen puoliaikaan nähden tuli kyllä iso tasonlasku. ACO:n puolelta on vaikea etsiä parhaimmistoa kun sieltä ei oikein kukaan loppujen lopuksi noussut ylitse muiden. Matias Ojala pelasi ihan kiitettävällä prosentilla ainaki pallot omille. OPS:n puolelta Jean Fridolin Nganbe Nganbe näytti aina vaaralliselta saadessaan pallon, haastoi hyvin ja jaksoi tehdä valtavasti työtä myös omassa päässä. Kenniel Hyde jaksoi paahtaa päästä päähän läpi matsin, voitti järjestäen kaikki kaksinkamppailut ja piti kyllä Sohloa pihdeissä laidallaan. Parasta antia kamppailussa oli pirteät ja tapahtumarikkaat kamppailun ekat 30min ja hieno sää. Pelin tason laskiessa hiipi aurinkokin pilven taakse piiloon tuolta pallottelulta. Yleisöä oli saapunut Ykkösen peliin kiitettävät yli 3000 silmäparia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OPSn nettisivut 6.8.2012

 

Miika Juntunen löytänyt nipun hyviä pelaajia Nigeriasta

 

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen on parhaillaan Nigeriassa etsimässä OPS:lle ulkomaalaisvahvistuksia loppukauden ajaksi sekä myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Viime keskiviikkona väkiluvultaan Afrikan suurimpaan valtioon laskeutunut Juntunen on ollut tähän asti tyytyväinen matkansa antiin.

 

– Meillä kolme vuotta pelanneiden nigerialaisten (Augustine Jibrin ja Alex Arinze) takana oleva pelaaja-agentti Hilary Azodo on järjestänyt asiat hienosti yhdessä Nigerian jalkapalloliiton Lagosin piirin edustaja Oladele Gbajumon kanssa, hän kiittelee.

 

Viime torstaina Juntunen näki Calabar Cityssä kaksi 1.divisioonan ottelua sekä Nigerian alle 17-vuotiaiden maajoukkueen harjoitukset. Perjantaina taso koveni, kun pääsarjatason Akwa United otteli 1.divisioonassa pelaavaa Phortacortia vastaan.

 

– Tuosta pelistä jäi mieleen Akwa Unitedin kolme hyökkääjää, joista yksi teki kolme maalia ottelussa.

 

Lauantaina hän lensi Calabarista takaisin Lagosiin. Juntunen näki sunnuntaiaamuna reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Lagosista, Ilorin kaupungissa erittäin kovatasoista jalkapalloa. Ottelussa olivat vastakkain Nigerian alle 20-vuotiaiden maajoukkue ja pääsarjatason Kwara United.

 

– He pelasivat isolla stadionilla, jossa oli paljon väkeä ja siinä pelissä oli laatua. Neuvottelin heti ottelun jälkeen ja vielä seuraavana päivänäkin Kwara Unitedin puheenjohtaja Alhaji Toyin Olokoban sekä joukkueen valmentajan kanssa. Siinä ottelussa oli seitsemän kiinnostavaa pelaajaa: vasen pakki, oikea pakki, toppari, kaksi hyökkäävää keskikenttäpelaajaa ja kaksi hyökkääjää, Juntunen luetteli.

 

Tänään hän näkee Lagosissa noin 50 eri puolilta maata kerättyä pelaajaa kahdessa testiottelussa.

 

– Huomenna menen sitten Abujaan Suomen suurlähetystöön, jotta saamme viisumi- ja pelilupa-asiat kuntoon nopeasti. Keskiviikkona pidän itse valitsemilleni noin kymmenelle pelaajalle yhteisharjoituksen, jossa varmistan pelaajien koordinaation, taidon, nopeuden ja kestävyyden. Sen jälkeen teen päätökset, mutta varmaa on, etten tule täältä pois ennen kuin olen löytänyt vähintään neljä hyvää pelaajaa, Juntunen päättää.

 

Nigerian sarjat loppuvat 12. elokuuta, joten viimeistään sen jälkeen OPS-manageri odottaa uusien pelaajien saapuvan Ouluun.

OPSn nettisivut 13.8.2012

 

Ensimmäiset nigerialaisvahvistukset Oulussa jo huomenna

 

OPS-manageri Miika Juntunen uskoo löytäneensä kovanluokan vahvistuksia viikon kestäneeltä matkaltaan Nigeriasta. Pääsarjajoukkue Kwara Unitedin puolustaja Quadir Olokoban sekä Heartlandin hyökkääjä Uchechi Chiedozien viisumiasiat ovat jo kunnossa ja miehevät saapuvat Ouluun huomenna.

 

– Heidän lisäksi odotamme Suomen suurlähetystön nopeaa toimintaa kuuden muun pelaajan viisumiasioissa eli meille tulee sieltä yhteensä kahdeksan pelaajaa, koska ajattelemme ulkomaalaisvahvistuksia jo ensi kaudellekin. Kävin viime viikon tiistaina nigerialaisen pelaaja-agentti Hilary Azodon ja Suomen suurlähetystön edustaja Mikko Oksasen kanssa erittäin tärkeän neuvottelun viisumiasioista Abujassa. Nyt odotamme heidän nopeaa toimintaa, Miika Juntunen kertoo.

 

Pelaajaliikenne ulkomaalaisten osalta on käynyt myös toisin päin tällä kaudella, kun OPS:n serbipelaajat Vladislav Viric ja Nikola Prebiracevic palasivat kotimaahansa kesken kauden. Heidän lisäksi jamaikalaispelaaja Kenniel Hyde siirtyy Palloseuran farmijoukkue Tornio Pallo-47:ään loppukauden ajaksi, jossa myös senegalilaishyökkääjä Francois Badji on pelannut jo pidemmän aikaa.

 

Reissunsa loppupuolella Juntunen testasi jokaisen pelaajan tason itse vetämissään harjoituksissa, joten Ouluun odotellaan tällä viikolla erittäin laadukkaita ulkomaalaisvahvistuksia.

 

– Viime viikon maanantaina näin vielä kaksi testiottelua, joihin oli kerätty pelaajia eri puolilta maata. Nigerian jalkapalloliiton Lagosin piirin edustaja Oladele Gbajumo oli karsinut yhdessä kuuden valmentajan kanssa pelaajien lukumäärän noin 40:ään. Noista testiotteluiden pelaajista kutsuin keskiviikon harjoituksiin 14, mutta sinne tulikin yllättäen 27 pelaajaa, joten jaoin pelaajat kolmeen ryhmään: puolustajat, keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät.

 

– Eräs vasen laitahyökkääjä oli pelannut edellisenä päivänä Nigerian liigaottelun ja hän oli ryhmän kärkipäätä kaikissa testaamissani asioissa: pallonkäsittely, syöttäminen, laukaisutekniikka, koordinaatio, nopeus, lihaskunto ja kestävyystesti. Hänellä oli aivan järkyttävän kova vasuri ja uskon hänen olevan todella kovanluokan pelaaja, Veikkausliigatasoa. Minun oli pakko ottaa hänet tämän yhden treenin perusteella, vaikken nähnyt hänen pelaavan, kuten näin kaikkien muiden, jotka tulevat tänne.

 

Uusista pelaajista ainakin Quadir Olokoba, Uchechi Chiedozien sekä edelleen pelilupaansa odotteleva brasilialaishyökkääjä Leandro Costa nähtäneen jo tulevana lauantaina elintärkeässä vierasottelussa FC KooTeePeetä vastaan. Juntunen oli maanantaina toiveikas myös muiden nigerialaispelaajien saamiseksi viikonlopun otteluun.

 

Suomi-futiksen kauden suurimman farssin (?) tarjoaa jälleen seura Pohjois-Suomesta. Aika mietteliääksi Juntusen veto mielen vetää. Parhaimmassa tapauksessa Juntusta on vain höynäytetty ja OPS tippuu ansaitusti Kakkoseen, mutta kolikon kääntöpuolella on pelaajien kohtalot. Orjan palkalla värjöttely Suomen talvessa ei varmasti ole hirveän eettistä. Täytyypäs ottaa OPS:n omat maalit laskentaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×