Jump to content
Il Fenomeno Vero

Juventus 2012-2013

Recommended Posts

Juventuksen kausiennakko kaudelle 2012/2013


Posted Image


Kauden 2011-2012 yhteenveto

:star::star::star:

Campione d´Italia !


"Winning isn't important, it's the only thing that counts" - Giampiero BonipertiTästä kaikki alkoi:

Welcome home

Posted Image


Juventus avasi kauden upouudella modernilla kotipyhätöllään Juventus Stadiumilla. Stadionin valmistuttua Juventuksesta tuli ensimmäinen Serie A -seura, joka rakentaa ja omistaa oman stadionin. Modernien futisstadionien tapaan myös Juventus Stadium sai mm. omat ostosalueensa, museonsa ja stadion tourin. Stadionin avajaiset pidettiin 8.11.2011 ja avausottelussa Juventus kohtasi historiaansa tiiviisti liittyvän englantilaisen Notts Countyn, jolta La Vecchia Signora sai peliasujensa bianconeri värityksen. Stadionista tuli loistavatunnelmainen vastustajien hornankattila, joka myytiin kerta toisensa jälkeen täyteen.

Henkeäsalpaavat avajaisseremoniat koosteen muodossa:

[video=youtube;jBj9IAzvii8]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=jBj9IAzvii8&list=PL91902445C6986AC1&index= 1&feature=plpp_video
Pelaajat kaudella 2011-2012

Maalivahdit:


#1 Gianluigi Buffon

Mitäpä tähän voisi muuta sanoa kuin, että aivan ilmiömäinen kausi Gigiltä. 21 nollapeliä, 19 päästettyä maalia ja mestaruuskamppailun tiivistyttyä 11 pelissä meni vain 2 maalia selän taakse. Lecce –kamppailun hassi oli kerran uralla kohdalle tuleva, mutta keräsi itsensä kuin mies - torjui heti seuraavassa Cagliari –matsissa nollan ja Juve varmisti 30. scudetton. Usein tuntui tällä kaudella, että Gigi ottaa kaiken kiinni, aivan kaiken ! Toivotaan, että selkävamma -helvetit ovat nyt taakse jäänyttä elämää viimeisten pelivuosien ajan. SuperGigi antaa Juvelle mahdollisuuden taistella voitosta pelissä kuin pelissä, vaikka muu joukkue perseilisi. Vaikka pari edellistä kautta on loukkaantumisten takia ollut vähän vaisumpia, on Buffon palannut taas Serie A:n ylivoimaisesti parhaaksi maalivahdiksi ja maailman top kolmeen. Boxin ulkopuolelta tulevien laukausten torjujana Gigi on edelleen maailman ykkönen. Kaikkien aikojen ykkönen voi vielä eläkepäivillään vallata tittelinsä maailman parhaana veskana takaisin ja tuo on täyttä realismia. Oivallinen sauma tuohon tulee kesän karkeloiden ja ensi kauden sieniliigan myötä.


#3o Marco Storari

Edelliskaudella hankittiin Gigiä korvaamaan kumiukon toipumisajan vuoksi ja täytti tuolloin tonttinsa mainiosti. Tällä kaudella Gigin selkä kesti, joten Storarin kausi meni pääosin Coppa Italian pelien parissa. Liigamatseja kertyi vyölle vaivaiset kolme kappaletta. Storari on maailman paras kakkosveskari ja maalivahtina itse asiassa parempi kuin muutaman huippuseuran ykkösveskarit. Marco voisi kevyesti pelata suuressa osassa muista Serie A:n seuroista avauksessa, mutta 35 –vuotiaana on parempi olla osa voittavaa joukkuetta penkillä kuin taistella putoamista vastaan jossain muualla. Tästä saa Juve –fanit olla kiitollisia. Tällä kaudella otteissa oli enemmän ailahtelevuutta ja tuo selittynee osittain pelaamattomuudellakin. Parista heikommasta ottelusta huolimatta Storari suoriutui jälleen tehtävistään pääosin hyvin. Gigiä lepuutettaessa voi Juven kannattajat olla suhteellisen huoletta Storarin jäkittäessä tolppien välissä.


#13 Alexander Manninger

Storarin ollessa maailman paras 2. veska on Alex Manninger maailman paras 3. veska. Tästä päästäänkin helposti lopputulokseen – Juvella on maailman paras tilanne veskari -osastolla. Manny on hieno mies ja veskarina paljon parempi kuin rooli, joka miehelle Juvessa suotiin, mutta ei koskaan vikissyt siitä. Manny ei ole todennäköisesti mukana ringissä enää tulevalla kaudella. Manninger on myös yksi Del Pieron parhaista ystävistä, joten papukaijamerkkiä siitä! :lol:
Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolustajat:

 

 

#3 Giorgio Chiellini

 

Muutamassa pelissä oli hieman vaikeuksia, mutta muuten Giorgiolla on takanaan mahtava kausi. Juven ja Azzurrin puolustuksen tukijalka, joka ei anna tuumaakaan periksi kaksinkamppailuissa. Chiellon viime hetken taklaukset ovat pelastaneet Juven kerran jos toisenkin. Pystyy pelaamaan sekä keskellä, että vasemmalla puolustuslinjassa, mutta jälkimmäinen tontti lienee jatkossa tutumpi Barzaglin otettua vastuuta puolustuksen organisoinnista keskeltä. Raa´an voimansa puolesta symboloi joukkueessa Piazza San Carlon pronssista hevospatsasta tai Ferrarin Italian oria. Chiello on pelipaikkansa parhaita koko maailmassa.

 

 

#15 Andrea Barzagli

 

Nousi tällä kaudella Serie A:n parhaaksi toppariksi pelatessaan aivan ilmiömäisen kauden. Pirlon kanssa joukkueen kauden pelaajat. Ratkaisi ongelman Chiellinin peluutuksesta ottaessaan keskustan haltuun ja keisarin siirtyessä vasemmalle. Käsittämätöntä, että Barzaglille näytettiin kauden aikana vain kolme kertaa keltaista korttia vaikka mies pelaa keskuspuolustajana. Andrea on loistava ennakoimaan pelitilanteita ja katkomaan. Piti taskuissaan Ibran, Cavanin, Lavezzin, Toton jne. ja vie pallon pois kuin tikkarin lapselta. Syö tähtihyökkääjien tehot illasta toiseen. Buffonin kanssa päätekijä siihen, että Juventus päästi vain 20 maalia liigassa ja mestaruuskamppailun ollessa käynnissä 11 pelissä vain kaksi maalia ! Nuff said.

 

 

#19 Leonardo Bonucci

 

Syyskausi oli hankalampaa, mutta Juven talvimestaruutta vissiin juhlittiin siihen malliin, että rentoutta tuli Bonuccinkin suorittamiseen. Kevätkausi meni todella hyvin ja Leo vakiinnutti itsentä 3-5-2 formaatiossa kolmen linjassa oikealle puolen. Loistavat otteet sinetöivät Bonuccin valinnan Azzurrien ryhmään Chiellinin ja Barzaglin seuraksi täydentämään Juven topparikolmikkoa Euro 2012 -kisoissa. Pelaa tunteella ja intohimolla Juvelle. Parhaimmillaan pelaaminen on erittäin hyvää, mutta valitettavasti Bonuccin otteissa näkyy yhä tason heittelyä. Täydentää kuitenkin mainiosti puolustuslinjamme, joka on Euroopan parhaita, ellei jopa paras.

 

 

#26 Stephan Lichtsteiner

 

Hullulta sveitsiläiseltä alkukausi oli kunnon tykitystä laidallaan kunnes Conte hieman rajoitti nousuja taktiikan muuttuessa. Formaatioista 4-3-3 sopiikin ehkä paremmin terminaattorille kuin 3-5-2, jossa puolustusvelvoitteet vähentää ylösjuoksuja. ”Forrest Gump” kipittää loputonta raviaan päästä päähän ja dominoi laitaansa. Tulisieluna ei ole varsinaisesti mikään puolueettoman sveitsiläisen stereotypia ja usein suu räksyttää tuomareiden suuntaan. Mussutuksesta kertyykin turhia keltasia. Olemuksesta, asenteesta ja intohimosta luulisi, että mies on syntynyt pelatakseen Juvessa. Siirtyessään viime kesänä Juveen ratkaisi oikean laidan ongelmat. Voittanut Curvan puolelleen.

 

Terminaattori muistuttaa ystävällisessä hengessä AS Roman laama-Lamelalle ottelun tuloksesta.

 

Posted Image

 

 

#29 Paolo De Ceglie

 

 

De Ceglie on joukkueen paras keskittäjä, mutta kummallisesti keskittää paremmin paineen alla kuin jos miehellä on aikaa ja tilaa vaikka muille jakaa. Tuolloin PDC:llä tuntuu olevan liikaa aikaa pohtia vaihtoehtojaan kun taas prässin ympärillä Paolo joutuu pelaamaan vaistoillaan. Loppukautta kohden keskitysten tarkkuus kärsi, mutta pelasi hyvän kauden ja kehittyi valtavasti myös puolustussuuntaan. Voi pelata vasemmalla laidallaan sekä laitapuolustajana että keskikentällä laidassa 3-5-2:ssa ja suoriutuu molemmista rooleistaan hyvin.

 

 

#2 Martin Cáceres

 

Tuli tammikuussa toiselle visiitilleen Torinoon ja toivottavasti tällä kertaa jäädäkseen. No miehestä itsestään tuo ei ole kiinni. Cáceres pelasi kauden mittaan topparina, molempina laitapakkeina ja muistaakseni vielä keskikentällä molempina laitureinakin, joten uruguaylaisen kohdalla voidaan huoletta puhua todellisesta yleispelaajasta. Omaa hyvän laukauksen ja erinomaisena muistutuksena tästä oli miehen kauden paras peli Coppa Italiassa Milania vastaan, jossa teki molemmat Juven maalit. Ehdottomasti pitäisi lunastaa rotaatiopelaajaksi ensi kaudelle.

 

 

#6 Fabio Grosso

 

Seuratasolla ei koskaan päässyt samalla tasolle, mitä Saksassa muutaman viikon mittaisissa karnevaalihumuissa. Ratsasti turhankin kauan maailmanmestari –statuksella, mutta tällä kaudella peliaika jäi viimein ja onneksi vain kahteen Serie A matsiin. Grossolle ei löydy käyttöä ensi kaudella ja seuraava kohde lienee jossain öljysheikin narrina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskikenttäpelaajat:

 

 

#22 Arturo Vidal

 

Arturito on toinen viime kesän todellisista kaappauksistamme. Juve kuin varkain kaappasi Vidalin Baijerilaisten edestä, jotka jäivät haavojansa nuolemaan. Myös n. 12,5 miljoonan euron hinta Vidalin pelioikeuksista oli naurettavan alhainen – littipeukkua Beppelle ! Kauden parhaita pelaajia Pirlon, Barzaglin ja Buffonin ohessa. Vidal tekee valtavasti työtä molempiin päihin ja jaksaa raastaa ja rikkoa. Arturito on kuitenkin yhtä hyvä myös pallo jalassa. Vidalilla on mainio syöttö- ja laukaisutaito ja teknisenä ja älykkäänä pelaajana tuokin nousuillaan hienon lisän hyökkäyspeliimme(7+5 tehot Serie A:ssa). Helppo todeta jälkikäteen, että puheet jopa maanmiestään Alexis Sanchezia kovemmasta lahjakkuudesta eivät ole täysin tuulesta temmattuja, vaikka hurjalta tuntuisivatkin. Terrieri Edgar Davidsin perillinen ja toivottavasti edessä on ainakin yhtä upea Juventus –ura kuin Pitbullilla.

 

Arturitolta ja Bonuccilta kuittia roskalehdistön suuntaan maalituuletuksen muodossa

 

[video=youtube;AIHLc4URPyY]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=AIHLc4URPyY

 

 

#21 Andrea Pirlo

 

Sitten kesän ryöstö numero UNO – Andrea Pirlo – ilmaiseksi AC Milanista. Arkkitehti oli kauden paras pelaajamme ja samalla koko Serie A:n kauden paras. Pirlo on merkittävin yksittäinen tekijä menestyskaudelle ja, Conten pelikirjassa kuviot on piirretty hänen ympärilleen. Liigassa syntyi tehot 3+13 ja tuo syöttömäärä oikeutti syöttöpörssin voittoon. Uralle Juveen siirtyminen teki terää ja Pirlo löysi La Vecchia Signorassa uudelleen palon lajiin. Keskikentän pohjalta maestro esitteli käsittämätöntä syöttötaitoaan ja rytmitti tahtipuikollaan Juventuksen peliä. Registan tontillaan Pirlo on maailman paras eikä vailla perusteluja ole useassa lähteessä mainostettu väite Pirlon asemasta myös maailman parhaana keskikenttäpelaajana. Tulee esittelemään upeaa syöttöarsenaaliansa myös kesän karkeloissa. Pirlo pelasi myös Juven paidassa eniten kauden aikana eli jopa enemmän kuin toppariosastomme kaverit tai Buffon – 3708 minuuttia !

 

 

#8 Claudio Marchisio

Keskikentän kolmikostamme myös Marchisio pelasi loistavan ja uransa parhaan kauden. Syksyn meno oli suorastaan mykistävää katseltavaa, mutta sitten kuvaan tuli Claudiolle vielä turhan ominaista otteiden ailahtelemista muutamissa peleissä. Kuitenkin kokonaisarvosana kaudesta lähenee kiitettävän rajaa ja il Principino oli yksi tärkeistä tekijöistä Juven upeassa kaudessa. Tapansa mukaan mies osui tolppien väliin liigassa keskikentältä kiitettävät yhdeksän kertaa ja kun siihen päälle lasketaan vielä Coppa Italian maali, niin osumia kertyi huikeat 10 kappaletta. Tiensä Juven kannattajien suosikiksi Marchisio on syntyperänsä ja asenteensa lisäksi raivannut unelma- ja ratkaisumaaleilla eikä tämäkään kausi ollut poikkeus. Marchisio on box-to-box –pelaajana noussut liigan eliittiin: jaksaa raataa puolustuksen apuna, mutta osaa myös päättää hyökkäyksiä oikea-aikaisilla nousuilla boksiin. Seuraa Pirloa myös Azzurrien keskikentälle EM-kisoihin.

 

#7 Simone Pepe

 

Armoitettu työjuhta ravaa loputtomalla energiallaan pelistä toiseen. Duunariosaston luottomies äityi syyskaudella hirmuvireeseen ja osui tolppienkin väliin säännöllisesti. Miehen rajalliset tekniset avut huomioiden Pepestä oli valtavasti iloa hyökkäyspäässä ja Pepe rynni ja survoi vaikka tahdonvoimalla kuqimaisesti pallon pömpeliin. Kevätkaudella tuli kuitenkin tasoon iso pudotus, jonka johdosta menetti myös mahdollisuutensa kesän Euroihin. Pepe haki edelleen hyvin maalipaikkoihin, mutta tuhlaili niitä hirvittävällä prosentilla. Kuuluu yleispelaaja –osastoomme, joka voidaan räätälöidä pelaamaan useampaakin pelipaikkaa pakon edessä. Symppis –Pepe tekee kentällä mukinoitta varmasti kaiken, mitä Conte pyytää ja taistelee viimeiseen hengenvetoon asti voitosta. Esteettisenä plussana yksi kauden maaleista Lazion verkkoon Pirlon tarjoilusta.

 

 

#24 Emanuele Giaccherini

 

Jatkaa Juvessa aika varmasti. Pelasi itsensä Conten luottoäijäksi ja hyvät otteet yllätti myös allekirjoittaneen. Cácereksen tavoin pelasi useampaa pelipaikkaa ja laiturin tontin lisäksi nähtiin kauden aikana paikkailemassa jopa loukkaantuneita Marchisiota ja Vidalia. Rotaatio- ja yleismiehenä hyödyllinen pelaaja Juven ringissä. Prandelli valitsi myös pienoisena yllätyksenä Giaccherinin loppulliseen kisajoukkueeseen kesän EM-kisoihin. Saa nähdä tuleeko Italia pelaamaan Prandellin ohjauksissa 3-5-2:lla, jolloin Giaccherinillakin on mahdollisuutensa saada vastuuta laidalla tunnollisena työmyyränä.

 

 

#23 Marcelo Alejandro Estigarribia

 

Estigarribian rooli on olla varalla rotaatiopelaajana. Genoaa, Napolia ja Romaa vastaan pelasi hyvin, mutta vastaavasti Parma ja Milan pelit oli heikompia. Kuitenkin pelaajaksi, joka ei saa säännöllistä peliaikaa - suoriutui kohtuullisesti. Yleensä varmoille avauksen miehillekin kestää sopeutua uuteen kovempaan liigaan ja Esti ei ole vakionaamoja edes kokoonpanossa. Pieni palkka ja halpa pelaaja lunastettavaksi, ei valita ja tekee työnsä täysillä ja moitteitta. 24 -vuotiaana on aikaa vielä kehittyä. Laitureistamme Esti on paras haastamaan, mutta häviää haastajilleen keskitysten ja laukausten laadussa. En kuitenkaan haikaile perään jos lähtee.

 

#20 Simone Padoin

 

Padoin oli tammikuun hairahdus Beppeltä & co. ja turha ostos. Todennäköisesti Padoin nähdään jatkossakin Juvessa rotaatiopelaajana, mutta mitään merkittävää lisää joukkueelle Simone ei valitettavasti tuo. Ensimmäinen maali Juven paidassa tuli Violan 0-5 murskajaisissa vieraissa.

 

 

#34 Luca Marrone

 

Pelaamissaan muutamissa peleissä Marrone suoriutui hyvin. Monipuolinen kaveri, jolla ei pallo polttele lapikkaassa ja potentiaalia piisaa tulevaisuutta ajatellen. Viimeisteli tyylikkäästi Paska-Marcon kantapääpassi pohjustuksesta avausmaalinsa raitapaidassa Serie A:n päätöskierroksella, kotona Juventus Stadiumilla Atalantaa vastaan. Marronen kohtalona voi olla joutua osaksi kesän pelaajakauppoja.

 

 

#27 Milos Krasic

 

Itse odotin todellista läpimurtokautta serbille ja oletin tuulennopean Krasicin olevan ykköslaiturimme, mutta toisin kävi. Krasic ei sopinut Conten pelikirjaan ja jämähti lopullisesti penkille. Lähtee kesällä ja ottajiakin varmasti löytyy.

 

 

#17 Eljero Elia

 

Leija hollantilainen uhkui ja puhkui kovia puheita tullessaan. Juven kannattajat eivät ottaneet miestä avosylin vastaan tämän lätistessä scheissea kuinka siirto Juveen ei olisi askel eteenpäin Hamburger SV:stä. No Elian ilme miehen astuessa kentälle uuden stadionin avajaisissa kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Sitä sai Elia mitä tilasikin ja mies ei koko kautena mahtunut pelaavaan kokoonpanoon. Välillä pääsi penkille ihailemaan tunnelmaa ja vaivaiset neljä kertää pyörähtämään kentällä, mutta italopuolustajien kovuus oli liikaa näppärälle hollantilaiselle. Eliaa kohtaan oli toki odotuksia kun olin seurannut miehen uraa junnumaajoukkueista asti. Elian kohtalo on kuitenkin sinetöity - maitojunalla helvetin kauas Torinosta.

 

- Michele Pazienza

 

Jäi syyskaudella aika vähälle peliajalle Juventuksessa ja siirtyikin lainalle Udineseen tammikuussa. Vastuuta on tullut enemmän ja välillä Pazienza on löytynyt avauksestakin, mutta otteet ei ole oikein toisessakaan bianconeri –paidassa lähtenyt lentoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyökkääjät:

 

 

#32 Alessandro Matri

 

Kauden alussa Matrin oletettiin olevan ykköshyökkääjämme. Kausi ei kuitenkaan mennyt niin ruusuisesti kuin toivottiin. Edelliskauden 20 liigamaalia (Cagliarille 11 häkkiä ja tammikuussa Juveen siirryttyä 9 osumaa) ei saanut vastaavaa jatkoa ja Matri menetti tilaisuuksiaan näyttää osaamista kauden loppua kohden. Matri ei sopinut Conten ajatuksiin joukkueen pelitavasta ja myöskään työmoraali ja kunto eivät miellyttäneet käskyttäjää. Nähtäväksi jää, joutuuko Matri osaksi jotain pelaajakauppaa tai myyntiin rahoittaakseen hankintoja. Kauden päätteeksi Matrin tilastot näyttivät kymmentä Serie A -maalia ja tuolla lukemalla oltiin joukkueen paras maalintekijä liigassa. :nervoussmile: Mielelläni pitäisin Matrin vielä mukana ringissä ja vaihtoehtona ja varamiehenä kesällä toivottavasti saapuvalle ykkös maalintekijälle. Potentiaalia Matrissa on kuitenkin yhä säännölliseksi n. 17 maalin mieheksi.

 

 

#14 Mirko Vucinic

 

Ennen joulutaukoa Vucinic oli kyllä rehellisesti sanoen paha floppi. Ei Mirko mikään maaliruisku ole enkä minä mitään sateentekijää montenegrolaisesta odottanut, mutta kyllä kuitenkin enemmän kuin talvimestaruuteen asti saatiin nähdä. Kevätkausi oli sitten lähes päinvastaista menoa. Vucinic rauhoittaa meidän hyökkäyksiä, pystyy pitämään palloa, säätelee pelin tempoa ja varsinkin maaliskuusta lähtien loi todella paljon maalipaikkoja joukkuekavereilleen. Ailahtelevuutta esiintyy pelien sisälläkin Mirkolla, mutta kyllä Vucinic oli tällä kaudella paras hyökkääjämme ja kuuluu myös ensi kauden suunnitelmiin. Serie A:ssa syntyi tehot 9+8 ja Coppan yhden maalin myötä kokonaismaalisaldo näytti kauden päätteeksi kymmentä osumaa. Second strikerina Vucinic on erittäin pätevä kirittäjä penkiltä, jos (ja toivottavasti kun) kesällä haaviin tulee isompikin fisu SS:n rooliin.

 

 

#10 Alessandro Del Piero

 

Muiden puskiessa päätään seinään ja vaipuessa epätoivon valtaan on Conte, muidenkin Juve-koutsien tapaan; tälläkin kaudella, voinut luottaa tuttuun ratkaisijaan. Del Piero oli maaleillaan valtavassa roolissa sekä matkassa Coppa Italian finaaliin, että mestaruustaistossa kriittisimmillä hetkillä. Pinturicchiolle olisi ollut käyttöä ensi kaudella Juven palatessa sieniliigafutiksen pariin. Ale on suurten pelien mies ja ratkaisija, joka olisi yhä super-subina voinut olla se viimeinen silaus, ratkaiseva ja erottava tekijä voiton ja häviön välillä pelattaessa isoimmista panoksista. Il Capitano on todellinen kapteeni, johtaja sekä kopissa että kentällä, esimerkki muille ja vieläpä herrasmies. Viimeisimpänä osoituksena reaktio Buffonin Lecce-pelin virheeseen; kapteeni juoksi läpi kentän osoittamaan julkista tukeaan maalivahdilleen samaan aikaan kun muu joukkue vaikutti lamaantuneelta ja elätteli mielikuvia hävitystä scudettosta. Juventus –ura alkoi kuten päättyikin – Scudettoon tuskaisen odottelun jälkeen. Kyseinen mestaruus oli Alen 8. ja 30. Juvelle. Mestarin ja legendan tapa jättää jäähyväiset ja päättää Juventuksen todellisen numero kympin dynastia. Lähtiessäänkin ajatteli vielä tulevia juventinoja ja kielsi Juventuksen numero kympin jäädyttämisen lätkän tyyliin. Jäähyväiset viimeisessä kotimatsissa oli koskettavimpia ellei jopa se surullisin ja samanaikaisesti kuitenkin hienoin futishetki, mitä on kohdalle tullut.

 

Kuluneen kauden pelaaja-arvostelu karkasi jo lapasesta niin loppuun vielä pätkiä ex-seurakaveri Edgar Davidsin tuoreesta haastattelusta: "Football will never see another Alessandro Del Piero", "Juventus will never be able to buy a similar player", "Nobody can take his place in the team. He achieved every one of his personal objectives with so much flair and personality", "He was such a tremendous embodiment of Juventus, on the pitch and off it. That, you cannot replace."

 

 

#18 Fabio Quagliarella

 

Qualiarella on saanut jo jatkopahvin ja täten jatkanee myös enskaudella. Toissa kausi oli vakavaan polvivammaan asti huikea Q:lta, joka oli tuolloin 20 liigamaalin tahdissa. Pakollinen puolen vuoden tauko toi mukanaan karenssiajan, jolloin ei oikein Q:n peli kulkenut. Vastuutakin on tullut aiempaa heikommin, mutta Q:n kohdalla otteet on ollut piristymään päin viimeisimpien kuukausien aikana ja varmasti Quagliarellallekin löytyy rotaatioroolia ensi kaudelle.

 

 

#22 Marco Borriello

 

Borriello, tutummin Paska-Marco, tuli talven siirtoikkunassa märän ruutinsa kanssa aiheuttamaan Juven kannattajille ennenaikaisia harmaita hiuksia ex-koutsi Ranierin tapaan. Iski lopulta kaksi Serie A maalia ja oli yhdessä vastustajan omassa maalissa mukana räpeltämässä, mutta turhia kaunistelematta laina-aika oli floppi ja hirveätä katseltavaa. Kaukana on liimatukan 19 Serie A maalia kaudelta -07-08. Juven kannattajia hämmensi laajemminkin, kuinka Conte, joka on itse pelaajana ollut vierestä näkemässä esim. Baggion, Viallin, Ravanellin, Del Pieron ja Zidanen otteita, niin voi jotenkin ihastua Paska-Marcon pallolliseen osaamiseen. Toivottavasti Beppen puheet Borriellosta on ollut vain korulauseita, eikä vakavasti edes harkita miehen osto-option käyttämistä.

 

 

"I always believed I was number one and I believe I have demonstrated it again this season"

- Andrea Pirlo, Serie A kauden paras pelaaja

 

Posted Image

 

 

Päävalmentaja:

 

 

Antonio Conte

 

Yliluonnollinen debyytti Juven peräsimessä. Ex-peluri johdatti seuransa liigamestaruuteen ja millä tyylillä - ennätykselliset kaikki 38 peliä tappioitta ! Conte uudelleen istutti Juveen ne elementit, joita itsekin edusti kentän sisäpuolella pukiessaan raitapaidan yllensä. Eli Juventus oppi jälleen taistelemaan viimeiseen hengenvetoon asti ja voittamisen mentaliteettia; ominaisuuksia, joilla seura oli dominoinut Lippin aikakaudella. Conte palautti Juventukseen juoksemisen ja jatkuvan liikkeen ja rakensi tuolle pohjan heti ensitöikseen tullessaan Juventuksen peräsimeen. Alkuun kaikki pelaajat eivät olleet ilahtuneita kun joutuivat ennennäkemättömään ja kokemattomaan rääkkiin, mutta hiljalleen kaikki soraäänet kaikkosivat kun tuloksia alkoi näkyä. Juventus juoksi vastustajiltaan jalat alta. Mahdolliset muut puutteensa Conte korvasi valtavalla tahdonvoimalla ja siirsi mustavalkoraitaisen sydämensä onnistuneesti kaikille joukkueen uusillekin jäsenille. Alkukaudesta omaan ja varsinkin ulkopuolisen silmään saattoi kummastuttaa kuinka Juventuksen formaatiot vaihtelivat pelistä toiseen: 4-1-4-1, 4-2-4, 4-3-3 ja viimeisimpänä 3-5-2, mutta muuntautumiskykyinen joukkue onnistui voittamaan näistä jokaisella. Kevätkaudella 4-3-3 ja mestaruuskamppailussa vakiintunut 3-5-2 muodoistuivat lopulta joukkueelle parhaiksi formaatioiksi. Conten Juventus pelasi kaunista, aktiivista ja pallonhallintaan perustuvaa hyökkäysvoittosta futista, joka ihastutti mm. mr. total football Johan Cruyffinkin.

 

Conte siis voitti heti ensimmäisellä kaudellaan Juven valmentajana Scudetton ja tuo seikka on saanut juventinot ympäri maailman muistelemaan haikeudella ja samalla ylpeydellä vertaamaan kuinka muuan Trapattoni ja Lippi voittivat myös aikoinaan heti ensimmäisellä kaudellaan Juvessa Scudetton ja millaiset dynastiat noista debyyttivuosista seurasivatkaan. Maailman jokainen Juventuksen kannattaja varmana unelmoi samanlaisesta valtakaudesta, mutta vielä on turha haikailla niin kauas. Ensi kausi tuo uudet haasteet kun ottelumäärä kasvaa ja paluu UCL:n tapahtuu. Joukkue tarvitsee vahvistuksia ja kesän siirtomarkkinat tulevat osaltaan paljonkin sanelemaan sitä, millainen jatkumo on Conten pestin huikealla alulla.

 

 

Erityiskiitos kuuluu myös fitness valmentaja Paolo Bertellille, fysiopuolen äijille ja kaikille, jotka ovat osaltaan olleet murtamassa Juventuksen Vinovon harjoituskeskuksen kirousta. Sitten Serie B visiitin Juventuksen kaudet ovat olleet järkyttävää loukkaantumissumaa ja kaikki joukkueen tukipilarit ovat läpsystä vaihtaen tai jopa yhtäaikaisesti oikein isolla köörillä olleet lasaretin puolella. Oon yhä todella hämmästynyt siitä kuinka vähillä loukkaantumishuolilla kausi vedettiin läpi verrattaessa aiempiin vuosiin. Tässä merkittävässä roolissa on varmasti Conten ja mukanaan tuoman valmennustiimin uudelleen luoma harjoittelun sisältö ja pelaajien parempi lihaskunto ja -huolto, jotka ovat ennaltaehkäisseet vammoja.

 

 

Yksi parhaista näkemistäni pätkistä youtubessa - loistava video kaudesta:

 

[video=youtube;9Ap_GLN1Mt8]http-~~-//www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9Ap_GLN1Mt8#!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi päättyi siis uskomattomasti Juventuksen 30. Scudettoon, mutta viime kausi tullaan muistamaan vuosikymmenten kuluttua ihan toisenlaisesta syystä ja osittain jopa päinvastaisesta tunteesta kuin tuo onnellinen mestaruus - kyseinen kausi oli Del Pieron viimeinen. Yksi kaikkien aikojen upeimmista valtakausista seurajalkapallossa tuli päätökseen. Yksi kaikkien aikojen eurooppalaisista pelaajista seuratasolla mitattuna jätti Juventuksen, mutta onneksi vain palatakseen myöhemmin muussa roolissa seuran tehtäviin. Kentällä ilmiömäinen, yllätyksellinen ja pallollisilta ominaisuuksiltaan yksi täydellisimmistä pelaajista. Pallo lapikkaassa hallitsi kaiken, mitä pallolla vain pystyi taikoa. Kentän laidalla vähintään yhtä upea. Pelaaja, joka on ollut läpi uransa paras mahdollinen roolimalli ja lähettiläs lajille nimeltä jalkapallo. Todellinen herrasmies, joukkuepelaaja ja kannattajia, joukkuekavereitaan, vastustajiaan ja seuraansa uskollisesti kunnioittava italialaisen jalkapallon yksi suurimmista legendoista. Jäähyväisten kohdalla heräsi väkisinkin ajatus, että kuka tai kuinka moni nykyfutiksen staroista tulee aikanaan saamaan yhtä huikeat kunnianosoitukset tai aiheuttamaan vastaavanlaisen tunneryöpyn ja kansansurun ripustaessaan nappulakengät naulakkoon - nuo nimet on laskettavissa yhden käden sormilla. Del Piero on ensimmäinen asia, mikä monille tulee mieleen Juventuksesta. Vaikka kukaan pelaaja ei voi koskaan olla suurempi kuin seuransa niin Pinturicchio pääsee varmaan lähimmäksi jalkapalloilijoista seuransa asemaa. Del Piero on Juventus.

 

 

...näihin tunnelmiin kausi päättyi:

 

[video=youtube;a46c6SKpsqs]http-~~-//www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a46c6SKpsqs

Share this post


Link to post
Share on other sites

115 -vuotiaan Vanhan Rouvan rakennusprojektiPre-seasonin jo varmistuneet harkkamatsit:

28.7 DC Unitedia vastaan Washingtonissa
31.7 Paris Saint-Germainia vastaan Montrealissa.
5.8 Real Madridia vastaan Las Vegasissa.


Puheenjohtaja: Andrea Agnelli


Team Conte:
Päävalmentaja: Antonio Conte
Apuvalmentaja: Angelo Alessio
Maalivahtivalmentaja: Claudio Filippi
Valmentaja/Kenttä assistentti: Massimo Carrera
Valmentaja/Kenttä koordinaattori: Cristian Stellini
Fitness valmentaja: Paolo Bertelli


Kotistadion: Juventus Stadium

Pää-/paitasponsori: FIAT S.p.A (Jeep)
Tämän näkönen herra vastaa kesän pelaajavärväyksistä:

Posted Image

Beppe Marotta

...rillit huuruun ja uutta matoa koukkuun - Marco Borriello? :wallbang:“Signing a big name player two years ago would have been a waste of time. It would have been like buying a plasma TV when you really needed to build a house first. Now we just have to make some evaluations on who to target – to consider whether a player is a good lad or one who has the spirit of a rebel.” - Andrea Agnelli
Ennen mahdollisilla uusilla nimillä pohdiskelua täytyy hieman avata pelikirjaa ja katsoa mille pelipaikoille olisi vahvistusten tarvetta. Uusien pelaajien tulee sopia joukkueeseen ja sen kemiaan. Beppe ja Conte ovat kuin yhdestä suusta lausuneet, etteivät ota joukkueeseen mitään primadonnia sotkemaan hienosti kasattua ryhmää. Esim. hetki sitten huhuissa pyörinyt Balotelli on jo Beppen suusta torjuttu, vaikka Buffon on puolustellut Azzurrien leirityksen aikaan, että Balotelli sopisi myös Juveen. Joukkueella on todella hyvä runko ja siitä on jaksettu toitottaa myös tiedotusvälineille. Voittavaa konseptia ei haluta rikkoa. Ryhmä tarvitsee vain pari todellista vahvistusta tuomaan sitä x-factoria Euroopan kentille ja rosterille laajennusta. Joukkue on aina perustunut italialaisuudelle ja viime kaudellakin avauksen äijistä 9/11 tai 10/11 olivat italialaisia. Sattuipa sellainenkin tilasto-oikku, että kaikki avauksen pelaajat olivat Italian kansalaisia. Tällainen on minusta kunnioitettavaa ja mun silmissä seurajoukkueen on aina hienompaa perustua kotimaisuudelleen. Italialaisuuden vaaliminen seurajoukkueessa on myös yksi niistä oman fanitukseni peruspilareista. Niinpä siirtomarkkinoillakin varmasti huomioidaan kotimaisuus, vaikka se maksaakin hieman extraa. Nuo pari kaavailtua vahvistusta tosin voivat olla ulkomaalaisia ellei toinen tule olemaan Sebastian Giovinco. Serie B:n visiitin jälkeen Juvelle on ollut tyypillistä kesäisin panostaa enemmän määrään kuin laatuun ja onpa siinä sivussa tullut sitten ostettua melkoista tusinatavaraakin. Erityisesti Alessio Secco kunnostautui varsin ansioituneesti tuossa rekrytoidessaan Sergio Almirónin, Tiago Mendesin, Jean-Alain Boumsongin, Jorge Andraden jne. Onneksi Juventus on luopunut parin kauden hairahduksestaan brassifutaajiin sexy-footballin toivossa, jolloin iskettiin kiinni niin Diegoon, Meloon kuin Amauriinkin. Nyt on Beppen, Conten, Agnellin ja pelaajien suusta saanut kuulla, että ollaan isomman vonkaleen perässä. Juventus onkin liitetty lähes kaikkiin kesällä mahdollisesti lähteviin hyökkääjästaroihin ja ainakin näin ollut jatkuvasti mukana keskusteluissa.


Hyökkäys

Se näyttäisi olevan aika varmaa, että Juventus tulee kesällä hommaamaan uuden maalintekijän. Ykkösprioriteetiksi on nostettu sekä kannattajien että seurajohdon keskuudessa ns. ykkös maalintekijän hommaaminen á la David "Trezegol" Trezeguet. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä huomatakseen Juventuksen ongelmakohdan numero uno. Liigassa parhaat maalintekijät olivat: Matri kymmenen osumaa, Vucinic ja Marchisio yhdeksän osumaa, Vidal seitsemän ja Pepe kuusi maalia. Tuohon kohteeseen ollaan myös valmiita sijoittamaan isoin osuus siirtokassasta. Juventus ei siltikään pärjää eikä edes lähde mukaan tarjouskisoihin vaan pyrkii vakuuttamaan pelaajakohteensa muilla keinoin - tarjoamalla pelipaikkaa hallitsevasta Italian mestarista, joka pelaa ensi kaudella Mestareiden Liigaa - eli jo voittamaan kyenneestä formaatiosta. Menestyksekkään seurahistorian ja perinteidensä tueksi Juventuksella on tänä kesänä tarjota tuoretta menestystä. Myös uusi kaunis pelitapa sulattaa sydämiä. Juventus on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä seuroista jalkapallon historiassa ja täten myös suurimpia seuroja ja näin sen nimi jo herättää kunnioitusta ja kiinnostusta pelaajissa. Juventus ei tule tarjoamaan 10 miljoonan euron vuosiliksaa vaan jotain paljon arvostetumpaa. Pelaajat, jotka ovat vain isoimman liksan perässä - eivät kuulu Juveen. Juventuksella on enemmän vetovoimaa kuin pitkään aikaan ja tuo markkinarako öljysheikkien puristuksessa Beppen tulisi nyt kesällä hyödyntää ja paiskia oikein urakalla töitä liksansa eteen.


Seuraikoni Alessandro Del Piero on siis poissa, yhteisten 19 kauden jälkeen. Tarjolla on Del Pieron perintö ja valtaisat saappaat täytettäväksi. Kuten ex-seurakaveri Edgar Davidskin sanoi, niin kukaan ei tule koskaan il Capitanon jättämää aukkoa peittämään. Kuitenkin Juventuksen identiteettiin kuuluu omata johtava pelaaja hyökkäyspäässä (Lue: Platini, Baggio, Del Piero). Alempana kenttää on palettia tahtipuikoillaan liikuttanut mm. M.Laudrup, Zizou, Nedved ja nyt Pirlo, mutta kärkeen olisi tarjolla nyt yksi koko futismaailman legendaarisimmista rooleista. Tuo tarunhohtoinen pelipaikka, josta jokainen italialaispoika ja futisjunnut ympäri maailman uneksivat nappulasta saakka.

Vucinic on pelannut nyt rakentelevassa roolissa hyökkäyksessä, mutta montenegrolaisen otteet ailahtelevat yhä liikaa jopa yksittäisten pelien sisällä ja toivottavasti sieltä ois kesällä nyt tulossa myös SS/trequartista -roolin delpieromainen pelaaja. Eli pelaaja, joka kykenee pitämään palloa ylhäällä ja haastamaan, jakamaan palloa kärkiparilleen ja toisesta aallosta nouseville pelaajille tai jopa ratkaisemaan itse. Olihan Vucinicin loppukausi kuitenkin jo todella hienoa katseltavaa ja ehdottomasti pitäisin montenegrolaisen ringissä mukana. Vucinic olisi oiva lisä penkille avauksen seconda puntan kirittäjäksi ja tuomaan vaihdosta tuoreita ratkaisuja.


Keskikenttä

Keskikentän keskustaan ei ole nähtävissä suuria muutoksia vaan kolme avauksen paikkaa kuuluvat tietenkin Edgar Davidsin perilliselle Arturo Vidalille, maailman parhaalle registalle Andrea Pirlolle sekä Claudio Marchisiolle. Loistavat kaksi taistelijaa, jotka kykenevät nousuihin ja yksi peliä rytmittävä syöttelijä löytyvät jo ringistä. Eli kovasti muistuttaa ysäriä ja kolmikkoa Deschamps, Zidane ja Davids, vaikka toki Zizoun ja Pirlon pelipaikat eroavat kentällä kovasti toisistaan. Kyse onkin lähinnä nykyisen kolmikon varamiehistä kun ensi kaudella ottelumäärä kasvaa ja aina täytyy varautua mahdollisiin loukkaantumisiin.


Laituriosastolle kaipailisin uutta verta. De Ceglie ja Lichtsteiner miehittivät loppukaudesta 3-5-2:ssa laidat kun niiltä odotettiin myös tunnollisempaa puolustustyöskentelyä. Sveitsin ”Forrest Gump” dominoi varmasti ensi kaudellakin oikeaa laitaansa ja onhan PDC:ssä yhä potentiaalia kehittyä ja ihan mallikkaastihan se kausi pääosin meni sielläkin suunnalla. Työmyyrä -osaston kavereista Pepe ja Giaccherini hoitavat tunnollisesti työtehtävänsä molemmissa päissä, mutta kumpikaan ei ole maailman terävintä kärkeä laidallaan. Cáceres onnistui myös hyvin paikkailemaan sivussa olleita pelaajia myös keskikentän laidalla, mutta uruguaylainenkaan ei tarjoa sitä, mitä toivoisin näkeväni Juven laitapelissä. Pelitapaan toisi lisävariaatioita kuitenkin laiturien kyky haastaa vastustajaa jolloin aina se ratkaisu ei olisi syöttö takas alas tai syöttö Pirlolle, jolta odotetaan sitä vastustajan puolustuslinjan avaavaa läpisyöttöä tai lob-passia. Keskitykset väheni koko ajan pitkin kautta ja niiden laadussakin olisi toivomisen varaa. Mielelläni näkisin siis yhden uuden keskikentän laiturin saapuvan joukkueeseen, joka on hyvä 1vs1 -tilanteissa, osaa keskittää ja luonnollisesti Conten toiveiden mukaisesti jaksaa raataa myös alaspäin.


Puolustus

Serie A kauden paras toppari Andrea Barzagli on kiinnitetty pitkällä pahvilla joukkueeseen ja sama pätee loistavan kevätkauden pelanneen Leonardo Bonuccin kohdalla. Tietenkin Chiellini on itseoikeutetusti mukana remmissä vielä hamaan tulevaisuuteen. Italian ja ehkä jopa koko maailman paras puolustuslinja ei varsinaisesti huuda vahvistuksia, mutta europelien myötä kasvava ottelumäärä ja mahdolliset loukkaantumiset huomioiden tuonne alakertaan olisi hyvä hankkia yksi toppari. Huikeasta alakerran kolmikosta Bonuccilla on vielä ajoittain epävarmuutta suorituksissaan, joten jos joku tuosta kolmikosta tulisi korvata pelatessa ManU:a tai Madridin kuninkaallisia vastaan niin se on juurikin Leonardo Bonucci.

Neljän linjassa pelatessa vasemman laitapuolustajan rooli menee PDC:lle ja oikean puolen tontti Stephan Lichtsteinerille. Vasemmalla pystyy myös Chiellini uurastamaan. Mainiona kirittäjänä kipittää uruguaylainen monitoimimies Martin Cáceres, joka pelaa tarvittaessa toistakin laitaa tai jopa topparina. Cácereksen kohdalla siis lunastettiin lainan osto-optio kuten kaiken järjen mukaan pitikin tapahtua.


Maalivahdit

SuperGigi Buffonin kanssa ois seuraavaksi edessä jatkosopparin kirjottaminen, mutta kuten Gigi itsekin sanoi, kyse on lähinnä vain muodollisuudesta. Maailmassa ei yksinkertaisesti ole yhtäkään kaveria hoitamaan tuota pestiä paremmin, joten Juven veräjänvartijaa mietittäessä ei ole kahta sanaa kenellä mennään tulevakin kausi. Marco Storari komppaa taustalla tarvittaessa. Näillä näkymin 3. veskari Manninger jättää Juventuksen. Maalivahtien rintamalla katseita on käännetty jo tulevaisuuteen ja aikaan - jälkeen Buffonin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parhaiten toimineet formaatiot (3-5-2, 4-3-3), joilla myös ensi kausi tullaan todennäköisesti vetämään:

 

Posted ImagePosted Image

Posted Image

 

Alin olisi tietenkin se ihannetilanne kesän jälkeen, jossa avaukseen olisi saatu neljä uutta naamaa juuri tarpeellisille pelipaikoille.

 

 

 

Silly season

 

Otsikkonsa mukaisesti sisältää myös läjäpäin huhuja, joissa jo lähtökohtaisesti on tervettä suhtautua kriittisemmin uutiseen. Nyt kun on jo kartoitettu pelipaikkakohtaisesti, että minkälaisten värväysten tarve on missäkin niin on aika siirtyä itse nimiin. Juventus on yhdistetty heinäkuun lähestyessä lähes kaikkiin mahdollisiin hyökkäyspään staroihin, joiden kohdalla on ollut pientäkään epävarmuutta ensi kauden osoitteesta. Useiden pelaajien agentit ovat avoimesti flirttailleet Juven suuntaan ja julkisesti maalailleet asiakkaitansa Juventuksen formaatioon. Vaikka monet huhuista ovat jopa naurettavia enkä ikinä haluaisi niiden toteutuvan niin ainakin se on positiivista, että Juventus on ollut niin pinnalla ja ainakin puheissa mukana vähän kaikkialla ja jokaisen pelaajan kohdalla. Ikävämpänä asiana Juventuksen siirtomarkkinoiden suunnitelmia kohtaan on ollut roskalehdistöjen viime viikkojen tarkoituksenhakuinen seuran mustamaalaaminen, jolla väkisinkin voi olla jotain vaikutusta pelaajien mielissä tehdessä päätöstä ensi kauden seurastaan. Skandaalin päivittäiset uutiset liitetään väkinäisillä tavoilla jotenkin Juventukseen, joka ei ole millään tapaa tuoreimmassa skandaalissa tutkinnan kohteena, jotta lukijalla jäisi helposti vääristynyt kuva faktoista. Vallan suuret rattaat: mediatalot ja poliittiset keskukset sijaitsevat Milanossa ja Roomassa - pahimpien kilpailijoiden kotikaupungeissa. Ei ole sattumaa että Calciopolin, paremminkin farcopoli, jälkeen on ollut hyvin hiljaista sillä tuolloin entinen valtias oli vain yksi massasta, vaaraton kilpailija. Nyt huipulle palattuaan oikein ryminällä; tavalla, joka ei jättänyt selittelyille sanansijaa, Juventus koetaan jälleen todellisena uhkana ja sitä pelätään. Lokakampanjalla pyritään sabotoimaan huipulle palanneen Vanhan Rouvan pelättyä mahdollista uutta valtakautta saapasmaan jalkapallossa.

 

Maalivahdit

 

No nyt sitten niiden nimien spekuloinnin kimppuun... Lähden purkamaan sieltä "vähiten mielenkiintoisesta" päästä eli maalivahti -osastolta, koska sinne ei ole tulossa mitään merkittäviä muutoksia ajatellen ensi kautta. Hakusessa on ollut tulevaisuuden nimi, joka todennäköisesti lähtisi kuitenkin vielä lainalle hakemaan kokemusta ja kehittymään. Nicola Lealin siirtoa Juveen ei ole vielä varmistettu, mutta useiden uskottavien lähteiden mukaan Leali olisi kirjoittanut sopparin Juven kanssa kauden 2017 loppuun. Kyseessä on erittäin lupaava 19-vuotias Brescian veskari, joka on saanut kokemusta jo Serie B:n matseista ja on vakiokasvoja Italian junnumaajoukkueissa. Jo maaliskuussa Bresciankin taholta tuli kommenttia, että Leali olisi käytännössä jo Juven pelaaja ja siirto julkaistaisiin odotetusti siirtoikkunan auettua. Lealin kaappauksen täytyy olla tyytyväinen sillä kyseessä on todellakin kaveri, jolla on mahdollisuudet kehittyä seuraavaksi Azzurrien ykkösveskariksi.

 

 

Puolustus

 

Puolustuksen vahvistamisen suhteen itse kääntäisin katseet kyllä italialaisten perään. Ei ole mitään järkeä hommata ulkomaalaista kun saapasmaa tuottaa vähintään yhtä päteviä kavereita ja näiden kohdalla ei ole pelkoa sopeutumisesta Serie A:n futikseen. Puolustuksen suhteen nimenomaan yksi uusi toppari on hankintalistalla, kuten jo aiemmin pähkäilinkin. Huhuissa on pyörinyt toppareita aina Campeonato Brasileiro Série A:sta eli brassien futisliigasta asti, mutta kuten sanoin niin viisainta on kääntää katseet kotimaisiin pärstiin. Varteenotettavimpia huhuja on ollut Cagliarin Davide Astorin ja Torinon Angelo Obinze Ogbonnan yhdistäminen La Vecchia Signoraan. Astorin todennäköisimpänä seuraavana kohteena on jo pitkään pidetty AC Milania, mutta koska jamppa lähtee ilmaiseksi Cagliarista, niin kyllähän tuohon kannattaisi iskeä kiinni. Molemmat Astori ja Ogbonna ovat myös Azzurrin jäseniä ja mukana kisoissa. Astori tosin on vain siltä varalta mukana, jos Barzagli joutuisi skippaamaan kisat vammansa takia. Koska puolustuslinja oli jo viime kaudella vähintään Euroopan parhaita niin en menisi hirveenä hilloo tunkemaan alakerran pelaajakauppoihin, koska hyökkäyspäässä on huutavampi pula tekijämiehistä.

 

 

Keskikenttä

 

Kuten todettua niin kolmikon: Pirlo, Vidal ja Marchisio pelipaikat ovat lienee sementöity avaukseen myös ensi kaudella. Taustalle tarvitaan vain päteviä varamiehiä kirittämään ja paikkaamaan mahdollisia loukkaantumisia ja pelikieltoja. Kolmikosta Marchisiota ja Vidalia on viety huhuissa muuallekin, mutta kummankaan kohdalla siirto pois ei tule kysymykseenkään. Vaikka esim. Real Madrid on useiden lähteiden ja jopa Vidalin omien sanojensa mukaan kosiskellut miestä Madridin aurinkoon. Vidal on kuitenkin elintärkeä osa Juventuksen runkoa vielä pitkäksi ajaksi.

 

Juventus on ollut tosissaan seuraavaksi Andrea Pirloksi kovasti tituleeratun 19 -vuotiaan Marco Verrattin perässä, joka itsekin on flirttaillut oikein antaumuksella mustavalkoraidoille. Muutaman Torinon pelin viime kaudelta nähneenä näen kyllä yhtäläisyyksiä Pirlossa ja Verrattissa, vaikka tietenkin nuorukaisella on vielä valovuosi kuljettavana jotta Pirlon taso saavutettaisiin, jos saavutettaisiin. Omaa sitä "öögaa" ja päänsisäinen tietokone laskee pallon lentoradat hyökkääjien lapikkaisiin millintarkasti nanosekunneissa. Pirlon tavoin kesyttää myös pallon nätisti ja dribblailee ajoittain pois paineen alta. Verratti on noussut jo muutamassa pelissä Azzurrinien johtavien pelaajien joukkoon. Verratti olisi jälleen tulevaisuuden hankinta ja superlupauksen kohdalla siirto tarkoittaisi kuitenkin todennäköisesti pelien jatkumista Serie A:n kauden päätteeksi nousseessa Pescarassa. Verratti oli mukana myös EURO 12 -kisojen 32:n pelaajan alustavassa listassa, josta sitten valittiin lopullinen kisajoukkue eli pääsi jo haistelemaan isompien starojen valmistautumista arvokisoihin. Kiinnostuksen kasvaessa Pescara on hinannut hintalappua ylös ja viime aikoina on puhuttu 12 miljoonasta eurosta ja Juven on vastaavasti huhuiltu olevan valmis tarjoamaan "vain" kahdeksan miljoonaa euroa. 12 milj. € on kyllä mun mielestä luvattoman paljon Serie B:ssä pelaavasta 19 -vuotiaasta italialaisesta, vaikka ois kuinka kova lupaus tahansa ja italialisää ois hinnassa... Verrattilla ei ole kuitenkaan vielä ainuttakaan peliä kokemusta pääsarjatason futiksesta. Verrattin lausunnot julkisuudessa ovat puoltaneet miehen halua Juventukseen, mutta nuorukainen on itsekin kommentoinut, että jatkaisi silti todennäköisesti vielä ensi kauden Pescarassa kartuttamassa kokemusta Serie A -futiksen parista. Juven lisäksi viimeaikoina italialaisista seuroista ainakin Inter ja AC Milan ovat varteenotettavimpina haastajina liittyneet kisaan Verrattin allekirjoituksesta. Myös ulkomaailman huippuseuroista on ollut jos jonkinmoista juttua, mutta suurin osa näistä on varmasti vain kikkailua siirtosumman kasvattamiseksi. Enkä millään usko Verrattin siirtyvän Italian ulkopuolelle. Viimeisimmät huhut "ulkopuolelta" liittyvät vähemmän yllättäen PSG:n ja Cityyn. Muutama päivä sitten Interin arveltiin olleen todella lähellä ryöstää Verratti Juven silmien edestä juonitellessaan Genoan mukaan hankkeeseen, jossa seurat ostaisivat puoliksi Verrattin. Huhujen mukaan juuri kun siirto alkoi olla paketissa - kantautui Pescaran -leiristä uutinen uudesta käänteestä Beppe Marottan korviin. Beppe otti luurin käteensä ja soitti Genovaan. Painokelpoinen versio oli jotain tällaista: vetäytykää tai jatkossa on turha haaveillakaan tekevänsä mitään yhteistyötä Juventuksen kanssa. Littipeukkua Beppelle, että viimein on sielläkin suunnalla sitä tarpeellista röyhkeyttä ja kovapäisyyttä armottomille siirtomarkkinoille. Meinasin kirjoittaa hieman toisin sanoin Beppen "miehistymisestä" , mutta ehkä tuo ylempi versio sopii paremmin paitsion junnuosaston silmille. :shades:

 

Posted Image

 

Pihapeleissä Verratti on kisutellut varsin tyylikkäässä peliasussa

 

No sitten se "uusi Patrick Vieira" eli surkuhupaisan siirtosaagan päätähti, tai oikeastaan se sivunäyttelijä - Paul Pogba. Taustallahan vetää naruista vanha tuttu Mino Raiola. Aikamoisen tuuliviiren maineenhan Pogba on tällä pelleilyllään ansainnut kun päätös ManU:n ja Juventuksen välillä on venynyt ja venynyt. Välillä lööpeistä on saanut lukea syntyneestä päätöksestä, mutta jo seuraavan päivän lehti on tyrmännyt tämän. Pogba olisi mitä todennäköisimmin jälleen niitä panostuksia tulevaisuuteen ja fransmannin seuraava kausi vierähtäisi lainalla. Tosin Pogban kohdalla on myös väläytelty mahdollisuutta, että miestä käytettäisin pelinappulana ja osana kauppaa lainan tai puoliomistuksen muodossa jonkun valmiin pelaajan hankkimisessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cagliarin ja Belgian maajoukkueen luottopelaaja Radja Nainggolan oli kovasti puheissa mukana vielä tammikuun siirtoikkunan aikoihin, mutta huhut ovat nyt kaikonneet ja ilmeisesti Beppen ja Conten tutka on havainnut kiinnostavampia kohteita. Tällä hetkellä Udinesen kaksikon Kwadwo Asamoah ja Mauricio Isla kohdalla voidaan puhua jo kiinnostusta herättämisen sijaan vahvemmista ilmaisuista. Juventus on mitä ilmeisimmin tosissaan kaksikon perässä ja pari päivää sitten molempien siirtymistä saapasmaan ykkös bianconerin väreihin pidettiin jo varmana, mutta tuokin uutinen on jo ehditty kumota. Kuitenkin Udinesen johdostakin on kommentoitu, että siirto on hyvin mahdollinen ja että Juvelle olisi todella vaikea sanoa ei. Udinesekin on jo kunnostautunut siirtomarkkinoilla ja ilmeisesti varautuu kaksikon lähtöön. Asamoahin kohdallahan on kovasti ollut huhua, että Udinese olisi tyrmännyt ManU:n 12 milj. € tarjouksen ghanalaisesta. Viimeisin huhuttu tarjous, jonka Juve olisi lyönyt tiskiin olisi 15 milj. € yhteensä molempien pelaajien puoliomistuksesta. Udinese kuitenkin haluaisi ilmeisesti pysyvät siirrot, jos se luopuu avainkaksikostaan. Asamoah voisi kompata keskikentän taistelijaosastoa ja Isla pystyy pelaamaan oikealla laidalla kaikissa rooleissa ja jopa keskikentän keskustassa. Luonnollisin pelipaikka löytyy kuitenkin oikealta laidalta. Sikäli mielenkiintoista, että tuolle laidalla meiltä löytyy jo Sveitsin juoksukone. Islaa kuitenkin varmasti innostaisi päästä Vidalin kanssa samaan pukkariin myös seurajoukkueessa.

 

Asamoahin kohdalla hinta on ratkaisevinta, koska en olisi valmis maksamaan ghanalaisesta yli 12 milj. €. Varsinkin huomioidessa, että keskikentän keskustaan ei ole mitään huutavaa tarvetta hommata kalliilla uusia naamoja kun runko on jo loistava. Halvemmallakin kuin Udinesen hintapyynnön summalla, joka on siis lähempänä 20 milj. €, olisi mahdollista haaveilla esim. Real Madridin Nuri Sahinista. Islasta pidän pelaajana ja jo lähtökohtaisesti en voi nousta barrikadeille siirtoa vastaan, koska symppaan Chilen majua... - huikea perustelu. Varsinaisesti en kuitenkaan näe hirveätä tarvetta Islan hankinnalle, koska meillä on jo kaveri, joka toimii sveitsiläisen kellon varmuudella. Enemmänkin katselisin vasemmalle laituria. Ellei sitten 4-3-3:ssa Islaa oltaisi istuttamassa Pepen rooliin oikealle, jolloin Lichtsteiner ravaisi alhaalta asti. Plussaa siirroissa olisi se, että kumpikin pystyvät pelaamaan useampaa pelipaikkaa menestyksekkäästi. Kuitenkin meillä on noita all around -pelaajia Pepen, Cácereksen, Giaccherinin ja Estigarribian(jos siirroista tulee pysyvät) muodossa. Hinta on siis erittäin tärkeässä roolissa Udinesen kaksikon kohdalla.

 

 

Laitureista nimekkäimpänä Nani on ollut huhuissa osallisena, mutta tuon nyt voi samantien lakaista pöydän alle. Mulla ei ole tippaakaan uskoa, että SAF harkitsisi Nanin ulostamista punaisista paholaisista. Laituri -osastolle kuitenkin olisi tarvetta vahvistukselle, mutta tähän mennessä oon kyllä saanut lukea liian vähän lööppejä, jotka koskisivat laitapelaamisen päivittämistä. Kuten aiemmin jo totesin, niin sinne olisi tilausta pelirohkealle haastavalle ja boksiin ajavalle pelaajalle, joka monipuolistaisi kertaheitolla laitojen pelaamista.

 

 

Ainiin joo ja luin vasta Van der Vaartin haastattelun, jossa puukenkä kehui saapasmaan futista ja maalaili kuvia, joissa pelaisi tulevaisuudessa Serie A:ssa. Kaippa tuonkin voi nähdä jonkinlaisena flirttailuna Italian suuntaan ja Italiassa erityisesti Juventukselle sillä onhan VdV ollut useaankin otteeseen pitkin uraansa Juveen liitettynä, mm. Diegoa värvätessä. Mitään konkreettisempaa ei ole kuitenkaan ollut ilmassa ja omat fiiliksetkin on vähä VdV:n kohdalla, että se Juven juna meni jo. Persoonana taas mitä ilmeisimmin vaikeampi tapaus käsitellä, joten mitään hirveätä hinkua ei ole VdV:tä kohtaan nähdä hollantilaista bianconeri -paidassa.

 

 

Hyökkäys

 

“Winning the Champions League is an objective for Juventus next season and we are now ready to net a top player” - Andrea Agnelli

 

Sebastian Giovincon paluu Juventukseen seconda puntan rooliin tarjoilevaksi hyökkääjäksi on vahvasti ollut huhujen keskiössä. Juventuksella ja Parmalla on siis nykyään puoliomistus Seban palveluksista ja täten Juvella on etulyöntiasema siirtomarkkinoilla muihin jätteihin, jotka hamuavat Giovincon nimmaria soppariin. Giovincolla on alla huikaiseva Serie A kausi, josta voisi käyttää jo kulunutta nimitystä - viimein tapahtunut läpimurtokausi. 15+12 lätkätehot Parmassa ja muutenkin häikäisevät peliesitykset ovat kiinnittäneet kuitenkin valtavasti huomiota laajemminkin. Italialaisista Juventuksen lisäksi varteenotettavimpia ehdokkaita ovat varmastikin Napoli ja Inter. Ainakin huhujen asteella Seba on yhdistetty myös mm. Barcelonaan ja Cityyn. Itse toivoisin näkeväni "La Formica Atomican" jälleen Torinossa, mutta Seban paluulle on vielä paljon esteitä ylitettävänä. Lähtiessään Giovinco sytytti roihuavia siltoja taakseen Torinoon ja on antanut sen verran epämääräisiä haastatteluja Parman paidassa, että kaikki eivät ole avosylin ja riemusta kiljuen vastaanottamassa omaa kasvattia takaisin. Conte on kuitenkin Seban pitkäaikaisia ihailijoita, joten täysin poissuljettua väkkärän kotiinpaluu ei ole. Yksi huhu on myös ollut se, että Juventus ostaisi Seban takaisin, mutta vain myydäkseen eteenpäin. Eli "Atom Ant" olisi osa vaihtokauppaa esim. Napolin Cavaniin tai sitten Giovincosta otettaisiin irti kaikki mahdollinen kahiseva rahoittaakseen kesän muita hankintoja. Omissa papereissa Giovincon kuuluisi olla osa ensi kauden Juventusta ja sen avauksen kärkiparia. Seconda puntaksi ei ole oikein ollut edes muita huhuja liikkeellä.

 

 

No nyt kun on ratkaistu se paikkojen luominen niin on aika pohtia kuka laittaa pallot pussiin. Eli aika hyökätä sen maukkaimman fantasy football mässäilyn kimppuun. Alessandro Matri voisi toimia ihan pätevänä penkkimiehenä varsinaiselle ykkös maaliruiskulle, joka tulee olemaan kesän targetti numero UNO. Matrin kohdalla on kuitenkin riski, että mies joutuu osaksi jotain pelaajakauppaa tai miehellä rahoitetaan muita siirtoja. Matri ei ole kuitenkaan Conten suosiossa, joka pitää miehen työmoraalia ja kuntoa liian heikkona joukkueeseen. Esim. Cavani -kauppaan on huhuiltu Matrin sisällyttämistä. Huhuissa ja keskusteluissa ovat pyörineet niin RVP:n, Cavanin, Falcaon, Higuainin, Torresin, Drogban, Dzekon, Suarezin ja ainakin Damaion nimet. Todennäköisesti joku jää myös mainitsematta, mutta niin paljon on Juvea liitetty kaikkialle, että väkisinkin jo unohtuu osa roskalehtien haihatteluista. Osan kohdalla noista ollaan vähintään kiinnostuksen asteella ja osa noista on huhuista on ihan täyttä scheissea.

 

Oma suosikki olisi El Tigre eli Atletico Madridin kolumbialainen Radamel Falcao. Juventuksen tarkkailijat bongattiin viime kaudella useaan otteeseen Vicente Calderónilta seuraamassa Falcaon otteita. Kolumbialainen oli jo huikea debyyttikaudellaan Portossa ja toisella kaudellaan maalijyvä nousi jo ihan uusiin sfääreihin. Espanjaan siirryttyä sama meno on jatkunut sekä kotoisessa liigassa että miehen bravuurissa Eurooppa Liigassa. Lyhyeen varteensa nähden käsittämättömän kova pääpelaaja - ajoitusten mestari. Haistaa loistavasti tekopaikat ja kykenee rakentamaan paikkansa myös itse. Osuu sekä jalalla että päällä ja on mielestäni täydellisimpiä maalintekijöitä koko Telluksella. Uskon tosin aikalailla kaikkien komppaavan tuota. Lähtösumma nousee kuitenkin taivaisiin, koska maksoihan Atletico alunperinkin Falcaosta 40 milj. € + onnistumisista maksettavat lisät. Perässä on myös satavarmasti Real Madrid ja kumppanit, joten siirtosumma on pilvissä. Joten Falcaon nimen yli voidaan rustata viiva.

 

No sitten El Matador eli Napolin Edinson Cavani. No halvalla ei lähde myöskään El Matador sillä uruguaylaisella on sopparia jäljellä vielä neljä vuotta ja Lavezzin lähdön ollessa hyvin todennäköistä ei De Laurentiis hampaita purematta maalitykkiänsä päästä. Cavanin kohdallahan ei olisi mitään pelkoja sopeutumisvaikeuksista sillä uruguaylaisella on takana jo yli viisi kautta Serie A futista, joista kaksi viimeisintä on nostanut el Matadorin Serie A:n armoitettuimpien maaliruiskujen joukkoon. Napolin leffahörhö De Laurentiis mankuu kuitenkin vaihdossa osana kauppaa Giovincon pelioikeuksia. Onneksi Napoli on kiinnittäny huomionsa myös Juventuksen Felipe Meloon, jolla on alla täysin nappiinmennyt kausi Turkin Liigassa lainassa ollessaan. Viimeisin huhuttu tarjous Cavanista olisi Melo + Matri + 15 miljoonaa euroa, joka on ihan saatanasti liikaa. Ottaen huomioon, että Matrikin pystyy 20 maalin kauteen ja Melo oli koko Turkin Liigan parhaita pelaajia viime kaudella. Cavanihan erottaa Matrista oikeaan se, että miehellä on käsittämätön juoksukunto ja on muutenkin fyysisesti valtaosaa puolustajia vahvempi, joka mahdollistaa +20 maalin kaudet. Napolin omassakin leirissä el Pocho nostetaan el Matadoria suurempaan arvoon ja el Matadorin kohdalla korostetaan miehen nauttivan hyvästä tarjoilusta Partenopeissa. Cavani ei ole välttämättä yhtään sen kliinisempi viimeistelijä kuin Matri, mutta El Matador voi ominaisuuksiensa turvin olla silti tuhoisaa katseltavaa Juventuksen hyökkäyksessä. No se on joka tapauksessa selvää, että jos El Matador saapuu Torinoon niin olo on aika ryöstetty sillä De Laurentiis osaa nämä hommat. No kunhan Giovincoa ei vain erehdytä laittamaan osaksi kauppaa. Melo ei kuitenkaan ensi kaudella pelaa Juvessa ja Matrinkin halut supersubin rooliin arvelluttaa niin molemmista luopuminen voi olla väistämätöntä. Cavanilla on loistava työmoraali ja uskon tuon seikan painavan paljonkin vaakakupissa spekuloidessa kesän värväyksiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marotta ja Conte ovat avoimesti ylistäneet Robin van Persien lahjoja medioissa. Kuitenkin Beppe on monesti kiertänyt kysymykset Van Persiestä vain toteamalla, että Juventus ei lähde tarjouskisoihin. Rivien välistä Van Persien perässä ei oltaisi, mutta toisaalta aina ajoittain annetaan lausuntoja kiinnostuksesta hollantilaista kohtaan. Lisää vettä myllyyn tuli reilu kaksi viikkoa sitten kun Van Persie bongattiin lomailemassa Torinossa ja kävipä maaliruisku Vinovonkin liepeillä reissullaan. Van Persiellähän on sopparia jäljellä vain yksi vuosi ja kaiken järjen mukaan tykärit eivät voi pyytää mitään järjettömiä megasummia sillä kieltäytyessään sopparin uusimisesta Juventus ja muut jätit voisivat neuvotella jo tammikuussa sopparista RVP:n kanssa ja kesällä RVP painelisi bosmanina pois Lontoosta. Esteeksi voi silti yhä muodostua RVP:n hinta ja ennen kaikkea palkkapyyntö ja toki kaikki suuret ovat luonnollisesti upeasti menneen kauden jälkeen Van Persien perässä. RVP:n omien sanojensa mukaan myös perheen mielipiteillä on merkitystä tulevaisuuden seuran suhteen. RVP:n mukaan myöskään raha ei ratkaise, vaan mahdollisuus voittamiseen.

 

Gonzalo Higuainista on ollut myös paljon juttua, koska el Pipita on jäänyt sivurooliin Karim Benzeman taakse nokkimisjärjestyksessä. Higuain näytti jopa jossain vaiheessa kaikista eniten mahdolliselta kaappaukselta, mutta Realin fanit ja Mourinho ovat ilmeisesti saaneet vakuutettua Higuainin jäämään Madridin aurinkoon, joten el Pipitasta haihattelut voidaan unohtaa. Drogban uskon uransa loppuvaiheilla suuntaavan vain sinne missä on tarjota suurin palkkapussi eli kasvattamaan eläkekassaansa. Enkä rehellisesti sanoen edes haluaisi Didiä Juventukseen vaan pelaajan, joka on pitempi aikainen ratkaisu maalinteko-ongelmiin. Edin Dzeko voi hyvinkin olla lähtökuopissa jos ja kun City jatkaa kesällä tuttua fantasy footballia. VfL Wolfsburgin aikoina ja Bosnia ja Hertsegovinan majussa on pallo löytänyt tiensä kiitettävällä tahdilla pömpeliin, mutta Cityssä on ollut takkuisempaa. Uskon kyllä yhä Dzekon maalintekokykyyn, mutta ei miehen näkeminen Juven paidassa ensi jostain syystä sytytä vielä tällä hetkellä. Ehkä juuri noiden vaikeampien aikojen takia. Muutenkin haluaisin tulevalta maalintekijältä nähdä lahjoja myös rakentaa itse niitä maalipaikkoja.

 

Tosin eihän se Trezegolkaan usein kisutellut tietään boxin sisälle. Mutta kuten sanoin niin Dzeko ei ole siellä toivomuslistan kärkipäässä, vaikka usea noista eniten pinnalla olleista nimistä on kyllä lähes mahdoton saada. Luis Suárez on ollut viime aikona myös vahvasti huhuissa mukana. Kuten on siis kohta ollut kaikki maailman hyökkääjätähdet. :D Suárezin kohdalla en kyllä usko alkuunkaan siirtoon sillä kai Poolissa sen verran on järkeä vielä etteivät luovu parhaasta pelaajastaan. Oon lukenu myös juttua, että Suárez olisi kirjottamassa uutta sopparia Poolin kanssa korotetulla liksalla niin ehkäpä tässäkin on kyse vain markkina-arvon korottamisesta. Suárez toki sopisi jälleen Conten pelikirjaan mahtavan työmoraalinsa ansiosta ja Cáceres varmasti osaa korulauseilla kehua Torinoa, mutta toisaalta Suárezin(ex-Ajaxin kannibaali) kohdalla hieman äkkipikainen luonne jättää harmittavan varjon pelaajan kiistattomille kyvyille. Seitsemän ja kahdeksan matsin mittaiset banaanit eivät varmasti mairittele Suárezia Conten ja kumppanien silmissä. Yhä en kuitenkaan usko hetkeäkään, että poolissa harkittaisiin Suárezin ulostamista.

 

Pazzinin agenttikin tarjosi jo Pazzoa Juventukselle, mutta onneksi tuota korttia ei katsota. Pazzini muodosti Sampdorian aikoina yhdessä Cassanon kanssa yhden koko Euroopan kovimmista käripareista, mutta kaksikon teiden erkaannuttua Pazzinin ruuti on kastunut pahoin. Italian lupauksista Mattia Destron nimi on vahvasti ollut mukana puheissa ja Destron perässä on tiettävästi ainakin Internazionale, jolla olisi hinkua tuoda nuorukainen(21 -vuotias eli italofutiksen mittapuulla hyvinkin junnu vielä ;) ) takaisin. Destro teki hienot 12 maalia ensimmäisellä täydellä Serie A kaudellaan ollessaan lainalla Sienassa. Destron pelioikeudet kuuluvat siis Genoalle. Lupauksen perässä tunnuttaisiin olevan tosissaan ja olisihan kyseessä todellinen panostus myös tulevaisuuteen, vaikka Destrosta voisi olla iloa jo ensi kaudellakin. Destro oli viimeisten joukossa, jotka putosi Azzurrien kisakoneesta ja tietä Destro teki toiselle Italian futiksen tulevaisuuden hyökkääjistä eli Fabio Borinille. Unohtaa ei myöskään sovi Pescarassa lainalla Serie B:ssä viime kaudella pelannutta ja siellä maalikuninkuuden mahtavilla 28 osumalla voittanutta Ciro Immobilea, joka on Juventuksen puoliomistuksessa Genoan kanssa.

 

Tuossa nyt alkuun muutamia spekuloituja nimiä ja lisää tulee ketjun alle aina kun jotain uutta ilmenee...

 

 

Siirtomarkkinoiden pelinappulat

 

Eli herrat, joita voidaan käyttää osana pelaajakauppoja lainan, puoliomistuksen tai suoran vaihdon merkeissä.

 

- Paul Pogba

- Alessandro Matri

- Fabio Quagliarella

- Sebastian Giovinco

- Paolo de Ceglie

- Luca Marrone

- Manuel Giandonato

- Cristian Pasquato

- Michele Pazienza

- Jorge Andre Martinez

- Frederik Sorensen

- Ciro Immobile

- Albin Ekdal

- Felipe Melo

- Reto Ziegler

- Marco Motta

 

.... jne. Melo ja Ziegler olivat molemmat Turkin liigan parhaimmistoa ja olettaisin, että Galatasaraylta ja Fenerbahcelta löytyisi hinkua ostaa pelaajat omikseen. Melon kohdalla ei kannata jäädä vääntämään parista miljoonasta ulosostohinnan ollessa 13 milj. € Galalle ja joku 10 milj. € on ihan riittävästi, vaikka kyseessä onkin Süper Ligin viime kauden parhaita pelaajia. Molemminpuolinen Win-Win -tilanne. Napoli on myös ilmaissut kiinnostusta Meloa kohtaan ja yhtenä vaihtoehtona on käyttää brassia osana kauppaa el Matadorin raahaamisessa Juveen. Iaquintan voisi päästää jo menemään kuten myös Martinezin ja Mottastakin voisi sen pari milliä repiä. Junnut Giandonato ja Pasquato joko jatkavat lainalla myös ensi kaudellakin tai joutuvat osaksi pelaajakauppoja. Marronen ja Matrin kohdalla on iso vaara olla osa jotain isoa diiliä. Matrin kohdalla kiinnittäisin huomiota pelaajan markkina-arvoon ja alihintaan ei missään nimessä kannata päästää lähtemään - lähtisi Matri sitten osana esim. Cavanin kauppaa tai myytäisiin erikseen.

 

Varmoja lähtijöitä ovat ainakin Milos Krasic, josta ilmeisesti Laziokin olisi kiinnostunut, mutta serbi ei halua jäädä enää saapasmaahan, ja Eljero Elia. Fabio Grosso vaihtaa maisemaa ja osoite on todennäköisesti jossain öljysheikkien narrina tarinoimassa kuinka nahkan, bratwurstin ja oluen maassa numero tre ylsi sankaritekoihin. :strong: Manningerkin todennäköisesti lähtee muille laitumille.

 

 

 

lätinät jatkuu myöhemmin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meneillä olevien EM-kisojen takia hieman viivästyy analyysit ensi kauden tavoitteista...

 

Mutta käyn nyt sentään päivittämässä siirtohuhujen kohtaa. Elikkäs Conte on bongattu Euroissa tarkkailemassa Puola - Kreikka matsissa Dortmundin maaliruisku Robert Lewandowskia. Lewandowskin suhteen tosin ManU:n ainakin huhutaan olevan vahvoilla. Tosin itse epäilen yhä, että polski olisi suuntaamassa hallitsevasta Saksan mestarista yhtään mihinkään. Kisoissa Conte on oletettavasti, huhujen mukaan, seuraamassa myös Van Persien ja Portugalin toppari Rolandon otteita. Rolandon agentti oli kommentoinut, että Juve olisi seurannut asiakkaansa otteita jo yli vuoden ja hintaa portugeesille tulisi jotain 15 milj. €. Tähän kohtaan täytyy sanoa, että nyt saatana järellä nämä ! Jos siis yhtään mietitäänkään tuollaista pelaajakauppaa. Ensiksikin en edelleenkään ymmärrä, jos jo hyvissä kuosissa olevaa puolustuslinjaa lähdetään kasvattamaan ulkomaalaisella kun kotimaasta löytyy yhtä päteviä kavereita. Onhan Rolando voittanut kahtena edellisenä kautena Primeira Ligan mestaruuden (yht. kolme mestaruutta) ja on ollut vakionaamoja Porton puolutuslinjassa. Kuitenkin viime kaudella tuli välillä penkkikin tutuksi ja eihän se saakeli päässyt eilen edes kentälle ! Jos heikohkossa Portugalin puolustuslinjassa ei ole Rolandolle tilaa niin ei sitä todellakaan löydy Juventuksestakaan.

 

Van Persien kohdalla nyt on myös perhe taustottanut isän ja puolison suista RVP:n tulevaa päätöstä. Siirto sumusaarten sisällä toiseen seuraan on poissuljettu vaihtoehto joten esim. ManC ei tule kyseeseen. Samoin Espanjan jätit Barca ja Real Madrid olisivat isukin mukaan ulkona kuvioista. RVP:n kommentit Juvesta ollessa vielä tuoreessa muistissa, ei siellä taida enää olla kovin montaa vaihtoehtoa ensi kauden seuraksi. Vaikka RVP on ilmeisesti pyytänyt ennen kisoja siirtoa pois tykäreistä(ainakin huhujen muodossa; en jaksa enää etsiä lähteitä tähän väliin varmistaakseni kuinka vedenpitävästä jutusta on kyse), niin viimeaikaiset perheen kommentit puoltavat puolestaan jatkoa Arsenalissa. Vaimon mukaan perhe on viihtynyt mainiosti nyt kahdeksan vuoden ajan Lontoossa, RVP on tykäreiden kapteeni ja johtava pelaaja, tykkimiehet uskoivat RVP:n vaikka puukenkä oli nuorena hieman kapinallinen ja lainattu haastattelun pätkä päättyy vielä lauseeseen, että asioita ei haluta mullistaa kotonakaan. Van Persiehän painotti aiemmissa haastatteluissa, että perheen sanalla on varsin paivana arvo seuravalintaa päättäessä. Tuttosportin mukaan RVP olisi agenttinsa ja vaimonsa kanssa ollut jo kahteen otteeseen tapaamisessa Conten ja kumppanien kanssa.

 

Edinson Cavanin tapaus alkaa saada jo käsittämättömät mittasuhteet jos roskalehdistöä on yhtään uskominen. Viimeisin huhuttu tarjous useiden italolehtien mukaan olisi 40 miljoonaa euroa + Alessandro Matri vaihdossa el Matadoriin. Tuota ei voi oikein kommentoida millään muulla tapaa kuin, että mitä helvettiiääääää!?!?! Tuohan olisi 60 miljoonan euron arvoinen tarjous Cavanista!!! Sillä summalla saa vaikka ja mitä joukkueeseen ! Tuollaisella panostuksella painelisin ensimmäisenä Falcaon ja Atleticon kotioville. Ja silti tuo summa olisi liikaa Falcaostakin ja mieluummin tuolla summalla ostaa muuallekin kenttää vahvistuksia kuin pelkästään kärkeen. Mun mielestä edelleenkään montaa milliä yli 30 ei kannata lähtä tarjoamaan edes ensi kauden ykköshyökkääjästä. Eikä Cavani ole edes tuon 40 miljoonan euron arvoinen saati, että kauppaan lisättäisiin vielä Matrin arvo. 35 miljoonaa euroa on aika maksimi el Matadorista ! Neljä jäljellä olevaa sopparivuotta toki kasvattavat hintaa, mutta kuitenkin. Viime kaudella oli heikommatkin ajanjaksot ja Cavani sai yhä tehdä tuhojaan el Pochon, Hamsikin, Garganon, Inlerin, Dzemailin ja kumppanien passeista. 40 miljoonaa euroa on jo niin hilkulla, että olisi jo ylihintaa. Mutta ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Eikä sille oikein voi mitään, että nämä modernin futiksen öljysheikki pellet yms. ovat olleet muovaamassa siirtomarkkinoista suuntaan, jossa kaikki on monopolirahaa ja hinnat ovat ihan pilvissä. Muuan Diego Armando Maradona maksoi aikanaan Napolille 11.6m €. 90 -luvulla siirtosummat alkoivat kasvaa ja mm. Inter pulitti Ronaldosta 25,3 milj. €, mutta tämä viimeisin suuntaus on jo ihan sairasta. Kipeäksi saa Juve ihtensä maksaa, että ensi kaudella on UCL:n vaatimukset täyttävä +25 liigamaalin mies La Vecchia Signoran kärjessä.

 

 

 

Juventuksen virallisten nettisivujen mukaan seuran logoon ei tule ensi kaudeksi kolmatta tähteä vaan pelipaidoissa logon alla lukisi teksti: "30 sul campo" = "30 won on the pitch" eli 30 mestaruutta voitettu kentällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti taas tulla vähään aikaan katsomaan onko täällä mitään tapahtunut, kannatti.

 

Pitää jättää huomiseksikin vähän lukemista :) Pitää itsekin kohta julkasta omia mietteitä.

 

Il Fenomeno Verolle jälleen giganttinen :thumbsup1:

 

 

EDIT: Pakkohan se oli lukea loppuun.. Aika käsittämätöntä muuten, että oon aikalailla täysin samaa mieltä kaikesta mitä yllä oot kirjottanu, aivan samoja asioita tullu pähkäiltyä, kuten varmaan moni muukin juventino..

 

Juventuksen virallisten nettisivujen mukaan seuran logoon ei tule ensi kaudeksi kolmatta tähteä vaan pelipaidoissa logon alla lukisi teksti: "30 sul campo" = "30 won on the pitch" eli 30 mestaruutta voitettu kentällä.

Tämä on erittäin oiva veto kyllä Juvelta, kannatan! Pakko ostos muuten, pääsee sitten vanhuksena näyttelemään jälkipolvelle tuota "30 SUL CAMPO", ja kertomaan vähän Del Pierosta ja Morattin kuorista :shades:

 

[ATTACH=CONFIG]205[/ATTACH]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti taas tulla vähään aikaan katsomaan onko täällä mitään tapahtunut, kannatti.

 

Pitää jättää huomiseksikin vähän lukemista :) Pitää itsekin kohta julkasta omia mietteitä.

 

Il Fenomeno Verolle jälleen giganttinen :thumbsup1:

 

 

EDIT: Pakkohan se oli lukea loppuun.. Aika käsittämätöntä muuten, että oon aikalailla täysin samaa mieltä kaikesta mitä yllä oot kirjottanu, aivan samoja asioita tullu pähkäiltyä, kuten varmaan moni muukin juventino..

 

 

 

Tämä on erittäin oiva veto kyllä Juvelta, kannatan! Pakko ostos muuten, pääsee sitten vanhuksena näyttelemään jälkipolvelle tuota "30 SUL CAMPO", ja kertomaan vähän Del Pierosta ja Morattin kuorista :shades:

 

[ATTACH=CONFIG]205[/ATTACH]

Eikö tuo olis vähän sama kuin jos Ben Johnson kantaisi logoa, jossa lukisi että "I won it on the track"? On kyllä todella rohkea veto, mutta Italiassa tuo on kai ihan ok.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikö tuo olis vähän sama kuin jos Ben Johnson kantaisi logoa, jossa lukisi että "I won it on the track"? On kyllä todella rohkea veto, mutta Italiassa tuo on kai ihan ok.....

Jos tietäisit vähän muuta, ku mitä iltapaskasta jne oot lukenu ja millaisen käsityksen Falciopolista saanut, olisit eri mieltä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikaisesti..

 

Juve julkaisi 2012/13 vieraspaidat, komeat on !! Fanit voivat halutessaan saada paitaan myös 3 tähteä, kentällähän noita tähtiä ei siis nähdä..

 

 

[ATTACH=CONFIG]207[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]208[/ATTACH]

 

 

 

Siirtorintamalla Isla ja Asamoah saatu roudattua torinoon, käyneet jo medicalit läpi. Erittäin hyvät siirrot kumpanenkin, leveyttä onkin sitten tarpeeksi (ja laatua), nyt sitten keskitytään sen kärjen hankintaan ? :cool:

 

Edit. Kolarovista jotain puhetta taas, ja muutenkin että LB hommataan.. + Sitten noita nuorempia (Pogba, Verratti ...)

 

Saa nähdä miten Giovincon kanssa käy..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siirtorintamalla Isla ja Asamoah saatu roudattua torinoon, käyneet jo medicalit läpi. Erittäin hyvät siirrot kumpanenkin, leveyttä onkin sitten tarpeeksi (ja laatua), nyt sitten keskitytään sen kärjen hankintaan ? :cool:

Jeps, Isla ja Asamoah sieltä sitten tuli ja huhujen(en ainakaan muista lukeneeni mistään vahvistusta siirron sisällöstä) mukaan Juve sai läpi haluamansa osaomistusdiilit eli Islan ja Asamoahin kohdalla voidaan ensin katsoa ensi kausi, että kannattaako miehiä lunastaa lopullisesti rinkiin. Toki Udinessa imetään sitten kaikki mahdollinen noista toisista puolikkaista jos/kun kaksikko onnistuu Torinossa. Varmaan lisätietoa diilien sisällöstä saa vasta kun ne lopulta julkaistaan. Keskikentän suhteen alkaa näyttää tosiaan todella hyvältä. Oikeastaan vain vasemmalle kaipailisin yhä sitä laituria jos pelataan 3-5-2:lla. Oikealla Sveitsin Forrest Gump ja Isla kisaavat sitten pelipaikasta 3-5-2:ssa. 4-3-3:ssa sekä Lichti että Isla mahtuvat kentälle kun Islan voi laittaa kärkikolmikon laitaan. Toki Islakin kuuluu osastoon jokapaikan työmyyrä ja chileläiseltä luonnistuu useampikin rooli... Kuitenkin kivasti tuo Udinen kaupungin kaksikko sitä leveyttä ja laatua rinkiin, aivan kuten MasterJL totesikin. Työmyyrä -osastoa täydennettiin myös käyttämällä Giaccherinin optio ja näin ollen EM-kisoissa pelaava Giaccherini on myös ensi kaudella Juven miehiä.

 

 

Eilen oli kovasti juttua mm. Parman virallisilla nettisivuilla, että Juventus ja Parma olisivat päässeet yhteisymmärrykseen Giovincon suhteen ja Juve maksaisi 11 milliä Parman puolikkaasta ja näin lunastaisi Seban itselleen. Marottakin ehti kommentoida julkisuudessa, että Giovinco tulisi jäämään Juventukseen eikä atomimuurahaista käytettäisi osana muita diilejä. No myöhemmin illalla Parman sivuilta tuo uutinen siirron vahvistuksesta häipyi ja siellä moinen kiellettiin ja pahoiteltiin väärää uutista.. Elikkäs vielä ois Giovincon kohtalo avoinna, mutta sen mitä eilisestä pystyy päätellä, niin Giovinco olisi tosiaan osa ensi kauden Juventusta. Saa nähdä, että mankuuko Parma tuohon 11 milliin lisäksi vielä jonku voitelupelaajan.

 

 

Junnujen tilanteen päivitystä:

 

Ciro Immobilen puoliomistusta on jatkettu ja Serie B:n maalikuningasta ei nähdä ensi kaudella La Vecchia Signoran paidassa. Ilmeisesti Immobile sylkee maaleja ensi kaudella Genoan, joka omistaa tuon toisen puolikkaan, paidassa.

 

Stegano Beltrame: Novarasta lunastettiin toinen puolikas ja näin Beltrame on kokonaan Juven omistuksessa.

 

Leonardo Spinazzola: Myös laiturin toinen puolikas lunastettiin ja Spinazzola on nyt kokonaan Juven miehiä.

 

Alberto Libertazzi: Siirtyy Novaraan ja on jatkossa Novaran ja Juventuksen puoliomistuksessa.

 

 

 

Cavanin kohdalla Partenopein leffamoguli De Laurentiis on kommentoinut, että hintaa uruguaylaisen ulostamiselle tulisi 70 milliä - joopajoo... Edelleen oon sitä mieltä, että joku 35 milliä alkaa olla aika kipurajoilla el Matadorin hankinnalle.

 

RVP:n kohdalla Wenger kommentoi hieman alistavaan sävyyn puukengän mahdollista siirtoa Serie A:n ja Juventukseen, joten ois erittäin mukavaa nähdä tykärit ja Vanha Rouva ensi kaudella UCL:ssä vastakkain, jolloin ranskalainen voisi häntä koipien välissä palata jälleen yksi Euroopan kenttien farssi takanaan Lontooseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sebastian Giovinco on nyt virallisesti jälleen Juventuksen miehiä! Seba tekee siis odotetun paluun bianconeri -paitaan, mikä on loistava homma sillä kyseessä on Primaverassa kehittynyt oma kasvatti. Parmassa atomimuurahainen onnistui viimein lyömään itsensä läpi Serie A:ssa ja nyt on aika ottaa 164cm varren harteille paineet italialaisen jalkapallon lippulaivan menestymisestä. Juventuksellahan oli puoliomistus Parman kanssa Sebasta ja Juve maksaa Parmalle kolmen seuraavan kauden aikana yhteensä 11 miljoonaa euroa Seban toisesta puolikkaasta. Nyt Juventuksella on seconda puntan rooliin Giovinco ja Vucinic eli kärkeen tarvitaan enää se prima punta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tännekin vähän päivitystä.. Case el Matador jatkaa surkuhupaisalla reitillään ainakin mitä on mediaa uskominen. Eli näillä näkymin uruguaylainen ei olisi tulossa, sillä hintapyyntö on ihan sairas eikä Cavani taida itsekään haluta Napolista Juveen. Toinen huhu on ollut Felipe Melo + 35 milliä vaihdossa Falcaosta. Täältä näytettäisiin samantien tuolle kaupalle vihreetä valoa, mutta se on sitten toinen asia kuinka realistista tuon kaupan toteutuminen olisi ja onko Juventus tosissaan Falcaon perässä. Falcao on kuitenkin itselleni ylivoimainen suosikki numero uno, jos maalintekijää markkinoilta etsitään - kuten mun jutuista on voinut aiemminkin lukea. Hinta vain on este. Mutta Turkin Liigassa kauden parhaita pelaajia ollut Melo saattaisi kiinnostaa Atletico Madridissa ja ollaanpas me ennenkin siellä suunnalla kauppaa harjoitettu. No joo, mutta tuo Falcao haihattelu lienee turhaa.

 

Parman Roberto Donadoni on toivonut, että Giovinco saisi näyttömahdollisuutensa Juventuksessa ja tulevaisuus olisi valoisa. Toivottavasti siirtomarkkinoilla ei nähdä mitään aivopierua ja Sebaa laiteta lihoiksi osassa jotain hyökkääjäkauppaa.

 

Atalantan mukaan Juventus haluaisi osaomistuksella Azzurrinien lupauksen, hyökkääjä Manolo Gabbiadinin (Serie A:ssa viime kaudella esiintymisiä 23 pelissä tehoilla 1+2) ja laittaa Gabbiadinin jonnekkin kehittymään. Kyseessä olisi taas tulevaisuuteen satsaus kuten nuo kaupat: Leali ja Pogba + mahdollinen Verratti (joka näillä näkymin näyttää kaukaiselta). Periaatteessa ihan sama tuleeko Gabbiadini vai ei, koska meillä on yhä osaomistuksella Serie B:n maalikuningas Ciro Immobile ja Immobilessa voi vielä olla tulevaisuutta.

 

EDIT: Niin ja Balotelli on ainakin roskalehdistössä palannut astialle. Belgian lupaus, Brescian Omar el Kaddouri on viime päivinä avoimesti flirttaillut Juventukselle, vaikka Parma on ollut tähän saakka se oletettu ensi kauden osoite. El Kaddourilla on alla hyvä kausi Serie B:ssä ja ensi kausi vierähtääkin varmasti A:n puolella, mutta Juventuksessa on jo valmiiksi hyvin samantapainen pelaaja Giovincon muodossa, joten en näe tarvetta el Kaddourin lunastamiselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää tekstiä jälleen, IFV.

 

Niin, onko Immobile jatkamassa Pescarassa myös seuraavalla kaudella? Pescara kuitenkin nousi A:han ja ehkä olisi luontevaa jatkaa kehittymistä samassa, tutussa seurassa vielä ensi kauden ajan?

Vai onko Genoalle mitenkään mahdotonta antaa Immobilelle mahdollisuutta näyttää taitonsa tasoa korkeammalla? Jos minä päättäisin asiasta, antaisin Immobilen jatkaa Pescarassa.

 

En kyllä lainkaan ole nähnyt Immobilen pelaavan, mutta kyllähän maalimäärä jo kertoo siitä, että minkä tasoinen pelaaja on kyseessä (28 maalia 37:ssä ottelussa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää tekstiä jälleen, IFV.

 

Niin, onko Immobile jatkamassa Pescarassa myös seuraavalla kaudella? Pescara kuitenkin nousi A:han ja ehkä olisi luontevaa jatkaa kehittymistä samassa, tutussa seurassa vielä ensi kauden ajan?

Vai onko Genoalle mitenkään mahdotonta antaa Immobilelle mahdollisuutta näyttää taitonsa tasoa korkeammalla? Jos minä päättäisin asiasta, antaisin Immobilen jatkaa Pescarassa.

 

En kyllä lainkaan ole nähnyt Immobilen pelaavan, mutta kyllähän maalimäärä jo kertoo siitä, että minkä tasoinen pelaaja on kyseessä (28 maalia 37:ssä ottelussa).

Luulisin, että Genoa tarjoaa Immobilelle nyt mahdollisuutta kun Palacion lähdettyä Genoan viime kauden maalimäärästä haukattiin pois lähes puolet. Olkoonkin, että kyseessä on pelitavoiltaan ja sijoittumiseltaan erilaiset pelaajat. Jostain ne sarjapaikan ja mieluiten ylemmän keskikastin sijoituksen mahdollistavat osumat on kuitenkin revittävä. Mullekaan ei ole vielä osunut silmään mitään varmistavaa, että mikä olisi Immobilen ensi kauden osoite, mutta selvää on ainakin se, että Serie B:n maalikuningas nähdään korkeimmalla sarjatasolla. Osoite voi yhtä hyvin olla tuttu ja Serie A:n noussut Pescara kun Marco Verrattikin ilmeisimmin jatkaa maisemissa ja näin tarjoilu tulisi tutusta osoitteesta. Myös mun mielestä tuo vaihtoehto olisi kehityksen kannalta varmasti parasta kun ei Genoakaan nyt merkittävää lisää kykene tarjoamaan kun molemmilla joukkueilla on sarjapaikka samoista ympyröistä ja Genoakin on jo nyt oleellisesti heikentynyt ja lisää äijiä, mm. Veloso on lähtökuopissa. Tuo 28 maalia on kyllä Serie B:ssä järkyttävän kova lukema - 7 maalin kaula seuraaviin!

 

Itsellä Immobilea tuli tietenkin parhaiten seurattua vielä kun nuorukainen pelasi palloa ammatikseen Torinossa, mutta pari peliä tuli toki myös Verrattin takia viime kaudella seurattua ja niissä matseissa Immobile kyllä näytti 100% sen pommittaja potentiaalinsa ja kuka on sarjan kingi tällä hetkellä - Verrattin ohella. Nyt olisi sitten aika ottaa se seuraava askel ja nousta Serie A:n kovimpien maalitykkien joukkoon. Hyvä syyskausi alle ja ensimmäinen kutsu myös miesten maajoukkueympyröihin voi tulla ajankohtaiseksi. Tuohon on toki vielä matkaa, mutta toivottavasti Immobile säästyy nyt pahemmilta loukkaantumisilta, kehitys jatkuu suoraviivaisesti ja ensi kaudesta tulisi ensimmäinen täysi Serie A -kausi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käydääs nyt tännekkin päivittelemässä taas, vaikka mielenkiinto onkin hetkellisesti tänään muualla. Elikkäs Inter purki Lucion sopparin muutama päivä sitten ja samasta hetkestä lähtien on huhuiltu Juven olevan kaappausretkellä ja brassitoppari matkaisi Torinoon ilmaiseksi - kiitos EI ! Ensinnäkin Lucio on ollut jo vuosia Interin mulkkuja Derby d´Italiassa ja usein on pinna mennyt katsellessa niitä koiruuksia. Toiseksi Lucio ei ole lähimainkaan Juventuksen avauksen tasoa eikä edes pätevä kirittäjä / tuuraaja penkin puolelta. Ja ainiin, ihan varmana palkkaakin nostais aivan liikaa. Ei, ei ja vielä kerran ei ! Tästä 34 -vuotiaasta ei tule Pirlon tapaan ilmaista ja todellista ryöstöä, joka osoittautuu mestaruuden kannalta yhdeksi ratkaisijoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime päivinä on julkaistu roppakaupalla noita jo aiemmin varmistuneita pelaajakauppoja, kun Italiankin siirtoikkuna avautui. Isla siirtyi 9,4m € ja Asamoah 9m € korvauksilla Juventuksen osaomistukseen. Eli todella paljon on ilmaakin noissa siirtosummissa kun puhutaan vain pelaajien puoliksi omistamisesta. No molemmat ovat kovia tekijöitä ja tuovat lisää laatua joukkueeseen. Asamoah on pätevä mies keskikentän kolmikkoa kirittämään ja Isla päässee avaukseen oikealla laidalla ainakin, jos Juventus pelaa 4-3-3:lla, jolloin Lichtsteiner pelaisi alempana ja näin molemmat mahtuisivat kentälle. Isla on monipuolinen pelaaja ja kykenee toki myös useaan muuhunkin rooliin. Cristian Pasquato matkasi vielä osana diiliä vastakkaiseen suuntaan Udinesen osaomistukseen 1,5m € korvausta vastaan. Toivottavasti Pasquato saa Udinessa paljon vastuusta, kehittyy ja pääsee ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

 

Islan kohdalla paljon kohua herätti chileläisen kommentit, joissa toki puhui onnestaan päästessään Juventukseen, mutta heitti lopuksi unelmoivansa ja näkevänsä itsensä vielä tulevaisuudessa Real Madridissa. Kunnianhimoa saa olla ja onhan Madridin kuninkaalliset ainakin toistaiseksi vielä kovempi jengi Euroopankin kentille, mutta tuo kommentti oli kaikessa typeryydessään uskomattoman huonosti ajoitettu. Jos sun siirto on äsken vahvistettu Italian ykkösseuran, hallitsevan mestarin rinkiin, niin kuka valopää menee julkisesti puhumaan jostain toisesta seurasta mahdollisena tulevaisuuden työnantajana. !?!? Tuo pelisilmä mediapeliin on kyllä jotenkin amatöörimäinen Vidalin majukaverilla ja tuntuu käsittämättömältä, että ei tajua tullaisen lausunnon seurauksia - vieläpä fanaattisessa Italiassa.

 

Liekit alkoi taas leiskua ja pian tuon kohutun haastattelun jälkeen Isla oli pakonsanelemana korjailemassa lausuntojaan ja korostamassa kuinka tärkeä askel urallensa tämä siirto Juventukseen on ja on iki-onnellinen siitä. Tuo aivopieru kuitenkin takasi sen, että lähtökohdat sen oikean Bianconeri -paidan edustamiselle muistuttavat kovasti viime kesänä tulleen Elian asetelmia ennen kauden alkua. Paineetkin varmana kasvoivat kun yksikin hassi kentällä voi tietää ajautumista myrskyn silmään. Nyt kannattajien kunnioitus täytyy todella ansaita kentällä. No Isla on hyvä pelaaja, jolla on potentiaalia kehittyä todella kovaksikin tekijäksi ja toivon todella, että ensi kaudesta tulee jymymenestys. Toki alussa pitää olla maltillista kun on varmasti vielä opettelemista pelitilanteissa joukkueen pelikirjan ja joukkuekavereiden liikkeiden ja ajatuksenjuoksun kanssa.

 

 

Maalivahtilupaus Nicola Lealin hankinta Bresciasta maksoi Juventukselle 3,8m €.

 

SAF on varmistanut, että Paul Pogba on siirtyy Juventukseen ja on tehnyt kuulemma valintansa jo aikoja sitten.

 

Serie B:ssä Bresciassa tuhojaan tehneellä Belgian lupauksella Omar El Kaddourilla on nuorukaisen agentin mukaan herrasmiessopimus Juventuksen kanssa ja mies on sivuuttanut kaikki muut saamansa tarjoukset. El Kaddouri kuulemma odottaisi Bresciassa sopimuksensa loppuun eli ensi kesään saakka ja siirtyisi sitten ilmaiseksi La Vecchia Signoran riveihin. Jos näin on todella asian laita, niin El Kaddourilla on edessään erittäin tärkeä kausi tulevaisuuttaan ajatellen. Torinossa samalle pelipaikalle on kuitenkin heittää oma kasvatti Sebastian Giovinco. El Kaddourin osalta ensi kausi vierähtäisi siis näillä näkymin vielä Serie B:n puolella, koska Brescia ei yltänyt edes karsintoihin asti viime kaudella.

 

No sitten viimeisin päivitys, joka lemuaa kuin Napoli pahimmillaan eli Interin ex-brassitoppari mulkku Lucio olisi todenteolla tulemassa Juventukseen - voi..........u ! Lucion soppari purettiin noin viikko sitten ja mies tulisi ilmaiseksi Torinoon. Palkka puolittuisi Interin ajoista 2,3 milliin / kausi, joka on sekin liikaa. Itse en ottaisi rinkiin, vaikka pelaisi ilmaiseksi. Hohhoijaa jos huomenna oikeasti Lucio nähdään tuossa huhutussa medikaalissaan, niin ei se tämäkään kesä mennyt ilman noita haista... -hankintoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaahas, no tälläistä kommenttia en odottanut Pirlolta: http://yle.fi/urheilu/pirlo_balotelli_juventukseen/6204954

 

Riittääkö tilaa ja rahaa?

 

Edit: Lúcion siirto on käytännössä varmistunut, kun hän häärää tällä hetkellä lääkärillä (http://www.juventus.com/juve/it/news/Visite+mediche+per+Lucio).

Onnittelut. :P

 

Edit2: Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaahas, no tälläistä kommenttia en odottanut Pirlolta: http://yle.fi/urheilu/pirlo_balotelli_juventukseen/6204954

 

Riittääkö tilaa ja rahaa?

Juu itekki luin saman uutisen Football Italian sivuilta eilen. Buffonhan kans ennen kisoja puhui vähän samaan sävyyn. Onneksi Agnelli ja Marotta ovat ainakin omissa lausunnoissaan vähintään epäsuorasti poissulkeneet tuon mahdollisuuden... Tai no nuo lausunnot tulivat ennen kisoja. Nythän Balotelli on Saksa -pelin kahdella maalillaan samantien tottakai Vierin, Pippon jne. kastissa - ainakin mitä medioiden julkaisuja lueskelee.

 

Pelaajaominaisuuksiltaan uskoisin Balotellin oikeasti sopivan Juventukseen. Huikean taitokatraan lisäksi fysiikkaa ja kokoa on riittävästi ja kykenee yksinkin muodostamaan pelotteen boxin sisällä. Ajoittaa myös hyvin nuo irtiotot vastustajan linjasta ja Pirlo varmaan mielellään pistäis seurapaidassakin niitä maukkaita läpipasseja Balotellin kinttuihin. Super Mario on kuitenkin kaukana tasapainoisesta ihmisestä ja mentaliteetiltaan ei istu Conten yhtenäiseen ryhmään. Kupoli ei vaan kestä. Riitapukareita ja egoilevia primadonnia ei koppiin ja kentälle kaivata. No nuita luettelemiani seikkoja en toivo näkevän muutenkaan La Vecchia Signoran rinkiin tulevilta pelaajilta. Balotellin kohdalla mieleni sopukoihin ovat syvälle juurtuneet nuoren kapinallisen otteet Serie A:ssa ja Internazionalen riveissä mm. Derby d´ Italioissa, joissa on onnistunut kapuamaan epätyylikkäästi inhokkipelaajieni listalla. En ikinä pysty arvostamaan pelaajaa, joka ei kunnioita vastustajaansa ja alentuu kentällä tahallisiin vahingoittamisyrityksiin.

 

 

 

Lucion lisäksi pienoista huolta tässä aiheuttaa tämä ulkomaalaisten pelaajien keräily. Onhan sieltä tullut Giovinco takas, Leali ja muita junnuja.. Giaccherini lunastettu jne. Mutta kuitenkin kun ensin tuli Isla - Asamoah -kaksikko Udinesesta ja nyt Lucio. Asamoahin ja Islan poiminnat kilpailijalta ymmärrän, mutta tuo tapaus -Lucio. Jos nyt ei lasketaisi edes mukaan Lucion syntisäkkiä Interin riveistä ja sitä liksaa, niin siltikään en löydä kuin yhden selittävän seikan tälle hankinnalle ja se on kokemus kovista peleistä. En vaan pysty käsittämään, että miksi hommataan ulkomaalaisia toppareita, kun kotimaasta löytyy vähintään yhtä hyviä kavereita. Muutenkin italialaiset sitoutuu paremmin projektiin(Luciolla nyt ei ole muuta mahdollisuutta ku ura jo kääntymässä ehtoopuolelle ja enää pari pelivuotta jäljellä) ja tuskin haluavat niin innokkaasti esim. osaksi pepsipoikia ja naamavärkkinsä pringles -törpön kylkeen kuin ulkomaalaiset. Nuoret kotimaalaiset topparit kuten esim. Astori olisivat pitempiaikaisia projekteja ja varmasti tyytyisivät vielä debyyttikaudellaan myös vaihtopelaajan rooliin hallitsevassa mestarissa.

 

Avauksen varmoja ulkomaalaisia olivat tähän saakka Vidal ja Lichtsteiner. Vucinic on saanut atomimuurahaisesta kilpailijan seconda puntan rooliin ja Islalle on helppo povata paljon vastuuta ja uskoakseni murtautuu avaukseen. Asamoah hamuaa kans varmasti keskikentän ytimeen, mutta olettaisin, että ensi kaudella roolia löytyy enemmän vaihtopelaajana - ellei formaatioiden kanssa lähdetä leikkimään. Nyt vois alkaa vetää käsijarrua ja lakata ton muukalaislegioonan rakentelun. Tällä hetkellä ihanneavauksessa olisi kolme ulkomaalaista ja vielä on se prima punta lunastamatta. Hyökkääjämarkkinoilla ymmärrän, että ollaan ulkomaalaisten perässä tällä hetkellä ja kun Giuseppe Rossikin on vielä telakalla pitkään ja muutenkin haussa on enemmän ns. puhdas maalintekijä á la Trezegol. Nuo keskikentän vahvistukset myös sulatan ja onhan joukkueen runko toki yhä italialainen ja avaus tulee aina olemaan italialaispainotteinen, mutta vähän huolettaa kun alakertaankin aletaan hankkia turhakkeita tyyliin Lucio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×