Jump to content
Sign in to follow this  
Johtava97

Lohko D

Recommended Posts

Lohkossa D jalkapallojätit Ranska ja Englanti saavat vastaansa haastajat Ruotsistaja kisaisäntä Ukrainasta. Ensin mainitut ovat suuria ennakkosuosikkeja, mutta etenkin Ruotsilla on realistiset mahdollisuudet taistella jatkopaikasta.

 

Rakas länsinaapurimme lähtee jälleen toteuttamaan jokaisen pohjoismaisen jalkapalloihmisen unelmaa eli pelaamaan arvokisoissa. Kukaan ei odota Ruotsilta kuuta taivaalta, vaan yllätykset saavat tulla jos ovat tullakseen. Päävalmentaja Erik Hamrén saa käsinsä mielenkiintoisen nipun, josta löytyy Euroopan kovimmissa sarjoissa pelaavien rutiinia, mutta myös lisäksi Zlatan Ibrahimovicin kaltaisen supertähden potentiaalia. Hannuhanhet pelasivat EM-karsinnoissa vakuuttavasti voittamalla kaikki kotipelinsä. Tämän joutui karvaasti kokemaan myös Suomi, kun Huuhkajat poistuivat Råsundalta hävettävä 5-0-tappio niskassaan. Ruotsin pelaajat tietävä koko Eurooppa, mikä on saavutus sinänsä kansalta joka erää vieressämme lähes yhtä suuressa maassa. Ruotsi aloittaa turnauksen kovinta kilpakumppaniaan Ukrainaa vastaan. Jos voittoa ei tule, voidaan haaveet jatkopaikasta käytännössä haudata. Voitolla taas voitaisiin asettaa paineita suurten taiston hävinneelle. Ruotsi on kisojen potentiaalinen yllättäjä.

 

Ukraina on kiistatta lohkon heikoin lenkki. Maa lähtee ensimmäisiin EM-kisoihinsa kisaisänyyden tuoman automaattisen paikan avittamana. Allekirjoittaneelle rautaesiripun taakse joutuneen Ukrainan miehistö on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täysin tuntematon. Lähemmän tarkastelun jälkeen huomaa, että Ukrainan pääsarja ja etenkin Kiovan Dynamo (9 pelaajaa) on suuresti edustettuna. Kotikisoista saattaa tulla hienon uran maajoukkuetaipaleen päätöspiste muun muassa ex-Milan- ja -Chelsea-tähti Andri Shevtshenkolle sekä UCL-finaalin hävinneen Bayern Münchenin Anatoli Tymoshtsukille. Liverpoolissa flopannut Andri Voronin alkaa olla myös siinä iässä, että pian alkaa pohdinta seura- ja maajoukkueuran välillä. En näe Ukrainalla mitään mahdollisuuksia jatkoon, mutta joukkue voi hyvinkin saada spiritin taistella vanhojen ratsujen puolesta näiden viimeisissä peleissä. Kotikisat luovat vielä aina yllätysmomentin.

 

Englanti lähtee jälleen kohtaamaan epätoivoisesti paineita, jotka joukkueelle on asetettu. Vaikka viime aikoina jopa englantilaiset ovat alkaneet myöntää, ettei Kolme Leijonaa enää maailman terävimmältä huipulta löydy, maajoukkue on yhä yliarvostettu. Kun pelaajistossa ei ole enää Gerrardin, Lampardin ja Terryn jälkeen kehittynyt muita maailman huippuja Rooneya lukuun ottamatta, on epäreilua odottaa samaa kuin vaikkapa Saksalta tai Espanjalta. Englannin jo ennestään kapeaa runkoa ovat kiusanneet loukkaantumiset eikä ole varmaa, miten terve ryhmä lopulta nurmelle Donetskissa astelee. Kun Rooney palaa pelikiellosta vasta lohkon päätöspeliin, etenkin Gerrardin merkitys kasvaa. Hyökkäyspäässä tulee olemaan kysymysmerkkejä, joten katse kääntyykin puolustuspeliin. Miten Hodgson saa organisoitua yhdeksän miestä pallon alle kokonaisuudeksi, joka kuitenkin kykenee nopeiden laiturien johdolla vastahyökkäyksiin? Nyt jos koskaan Hodari on elämänsä paikassa luotsatessaan haastajaa.

 

Englannin kanaalin eteläpuolella on lohdon D ennakkosuosikki numero yksi - Ranska. Etelä-Afrikan katastrofaalisten MM-kisojen jälkeen ex-pelaajalegenda Laurent Blanc hyppäsi puikkoihin ja on saanut yhdistettyä maajoukkueen menestyksekkäällä tavalla. Raymond Domenechin ajan riidat ovat vaihtuneet veljeyteen ja lakkoilijat ovat jälleen tavoitteen takana. Ranskan hyökkäyspelin pitäisi olla hienoa katsottavaa ja maalivahti Lloris on yksi turnauksen parhaista. Ranskalla on erinomainen joukkue, mutta ei voittamaton eikä koko kisojen ennakkosuosikki. Ribéry ja Benzema saattavat toisensa löytäessään olla pitämätön parivaljakko. Tähän kun lisätään Nasri alkaa heikoimpia pelottaa. Hyökkäysnelikon takapuolelta löytyy kuitenkin M´Vilaa, Cabayeta ja Matuidia, joten tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen välillä lienee harmonista.

 

Itse elättelen toiveita Englannin ykkössijasta, jotta jatko ”helpottuisi”. Toiveeseen joko uskotaan tai ei. Ranska taitaa kuitenkin olla liian kova pala, joten Gallian Kukot vievät ykkössijan. Englanti tulee sitten hyvänä kakkosena eikä Ruotsin yllätystä nähdä. Ukraina jakaa iloisesti pisteensä muille kotiyleisön huutaessa orgasmin rajamailla, kun näkevät omat pojat tositoimissa maailman parhaita vastaan.

 

E: Mä nyt tein tän, jotta saan Englanti-höpinät oikeaan osoitteeseen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englannin ryhmä

 

Noin neljä vuotta on kulunut siitä, kun Vanhan Mantereen jalkapalloileva kerma kokoontui ratkomaan paremmuttaan Itävallassa ja Sveitsissä. Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun Espanjan maajoukkue nosteli voittopokaalia Johannesburgin illassa vuvuzelojen säestämänä. Nyt edessä on kuukauden jalkapallomaraton, jota tullaan muistelemaan seuraavat kaksi vuotta. Jo huomenna kisat alkavat kahden ottelun päivätahdilla. Kolme Leijonaa saavat odottaa vuoroaan maanantai-iltaan, mutta on hyvä aika alkaa tutustumaan kisajoukkueeseen, jolla on jälleen toivoton tehtävä eli tuoda Englannille ensimmäinen kulta sitten vuoden -66.

 

http://hs11.snstatic.fi/webkuva/oletus/560/1305561339377?ts=678

Roy Hodgson nousi Fabio Capellon erottua jalkapallomaailman vaikeimmalle pallille

 

Maalivahtiosaston ehdoton ykkönen ja hidalgo on Joe Hart, joka onnistui juuri voittamaan ensimmäisen mestaruutensa Valioliigassa Manchester Cityn kanssa. Valioliigan parhaalla kassarilla ei ole selviä häiritseviä heikkouksia. Vahvuuksiin taasen lukeutuvat jalkapeli ja refleksitorjunnat. Fyysinen Hart lähes kahden metrin varrellaan on kova sana keskityspalloissa. Kaukana takana tulee West Hamin kanssa Valioliigaan noussut Robert Green. Kauden aikana ei ole juurikaan tullut Hammersin otteluita seurattua, joten vaikeaa on piirtää kuvausta Greenin nykyisestä tasosta. Kaikki varmasti muistavat surullisenkuuluisan imaisun MM-kisoissa vuonna 2008. Ehkäpä on ihan hyvä, että Greenin ei tarvitse Hartin ansiosta ottaa paineita peliajasta. Kolmosvahtina toimii Birmingham Cityssä yllättänyt nuori (19-v) Jack Butland, jonka valinta maajoukkueeseen tuli ainakin itselleni täysin puskista. Täysin tuntematon kaveri vailla maaottelukokemusta A-tasolla. Butland on joukkueessa Norwichin John Ruddyn loukkaannuttua. Ruddylle olisin suonut ehjän kisamatkan hienon kauden ansiosta. Itse jäin kaipaamaan vielä Ben Fosteria, vaikka mies vaipuikin hieman unholaan upesti menneen Birmingham-ajan jälkeen. Tällä kaudella Foster torjui Roy Hodgsonin West Bromwichisissa, joten valitsematta jättäminen yllättää hieman.

 

Spekulaatio on lopulta varsin turhaa, sillä maalivahtiosastolla mennään Hartin toivomusten mukaan. Ja miksi ei mentäisi. Onhan mies kuitenkin ensimmäinen henkisesti kypsä englantilaisveskari maajoukkuekuvioissa pitkään aikaan. Olen erittäin suuresti yllättynyt, jos Hart ei aloita kaikkia pelejä.

 

Posted Image

Isot paineet Englannin menestyksestä on asetettu Joe Hartin leveille harteille

 

Puolustusosaamista on aina pidetty Hodgsonin vahvuutena, joten kovat odotukset on asetettu kilpikonnan pitämiselle loukkaantumisista huolimatta. Salama iskee harvoin kahdesti samaan paikkaan, mutta UCL:n voittaneen Chelsean puolustuksesta muodostettu runko olisi ollut hyvä vaihtoehto, sillä majupeleissä kemian pitäisi muodostua aika nopeasti. Entinen maajoukkuekapteeni John Terry joutui luopumaan kapteeninnauhastaan jouduttuaan vastaamaan oikeuden edessä rasistisesta käytöksestään. Ainakin minun silmissäni Chelsea-kippari on saanut jo rasistin leiman, sillä ei tuollaisia syytteitä tyhjästä vedetä. Terryn vahvuudet ovat Englannin maajoukkueen kannalta onneksi kohdistuneet jalkapalloon eivätkä käytöstapoihin tai perhe-elämään. Terry ja Gary Gahill olisivat muodostaneet pitävän toppariparin, mutta valitettavasti Gahillin loukkaantuminen osui pahaan väliin. Nyt puolustusnelikko ei ole enää se ylivoimaisesti suurin vahvuus vaan jotan muuta. Vaikea kysymys tulee olemaan Terryn topparipari. Tyrkyllä ovat ex-Toffeet Joleon Lescott ja Phil Jagielka. Näistä kahdesta kallistuisin ensimmäisen puoleen, mikäli kemia syntyy heti Terryn kanssa. Jagielka on hyvä mies tulemaan tilalle, mikäli Lescott ei onnistu. Neljäntenä miehenä mukaan kansainvälisten pelien tunnelmaa pääsee haistelemaan Liverpoolin Martin Kelly, jonka valinta yllätti varmasti kaikki.

 

Valioliigahistorian paras vasen laitapakki Ashley Cole taistelee isolla roolilla täydentäen Chelsean puolustuksen parivaljakon, jonka yhteinen AO on alle sata, mutta pelitaidot sitäkin suuremmat. Hänen takanaan tulee Evertonin vaparispesialisti Leighton Baines, jota on viime aikoina kovasti huhuttu roskamedioiden toimesta muun muassa Manchester Unitediin. Vasemman laitapuolustajan tontti onkin ehdottomasti Englannin parhain ase yhdessä maalivahtipelin kanssa, mikä on harmi Bainesille. Oikealla Hodarin ykkösvalinta on kokenut maajoukkueveteraani Glen Johnson. Hänen vahvuutensa on ehdottomasti hyökkäyspään tukeminen, mutta Hodarin joukkueissa laitapakit ovat tainneet jäädä pääasiassa puolustamaan, mikä voi tarjota mahdollisuuden Johnsonin varamiehelle, puolustavammalle vaihtoehdolle Phil Jonesille.

 

Englanti aloittanee siis koostumuksella Johnson - Terry - Lescott - Cole, mutta Jagielkalla ja etenkin monitoimimies Jonesilla on sanansa sanottavana peluutukseen. Bainesin ongelmana on Colen taso ja Kelly taasen on jollain muulla kuin pelimatkalla.

 

Posted Image

Jo nyt vaikuttavan uran tehnyt Ashley Cole on puolustuksen runkomies

 

Keskikenttä on kärsinyt loukkaantumisista varmasti pahiten. Jo Gareth Barry oli menetys, mutta Frank Lampardin tippumimen oli katastrofi. Mutta näillä mennään, mitä on. Terryn hölmöilyjen myötä kapteeniksi nostettu Liverpool-ikoni Steven Gerrard joutuu kantamaan keskikenttää. Kahdessa ensimmäisessä pelissä paikka saattaa löytyä jopa kärjen takaa pelikieltojen takia. Etenkin tällöin miehet puolustuksen edessä eivät juuri vakuuta. Tottenhamissa kannattajien suosikiksi noussut Scott Parker kykenee taistelemaan puolustusorientoituneesti korkeallakin tasolla, mutta kahdessa ensimmäisessä pelissä viereen ei ole asettaa juuri ketään. Liverpoolissa neidin maineen saaneen Jordan Hendersonin valinta sai monen aamukahvit purskahtamaan lehdelle. Keskustassakin pelannut James Milner olisi minun valintani sinne, mutta tuore liigamestari on löytynyt harjoituspeleissä oikealta laidalta.

 

Laitapelaaminen on ihan hyvällä mallilla, sillä kaikki ovat tyypillisiä englantilaistyylisiä juoksijoita, joilta myös puolustustyöskentely onnistuu. Oikealla on jo edellä mainitun Milnerin ja Arsenalin Theo Walcottin kamppailu peliajasta. Milner on puolustavampi pakkaus, mutta Walcottin usainboltmainen nopeus pallon kanssa on noteerattava. Uskon Milnerin aloittavan ainakin etukäteen vaikean Ranska-pelin. Vasemmalla selvä ykkönen on Manchester Unitedin Ashley Young, joka taipuu myös Etelä-Eurooppalaiseen näyttelypeliin, jolla ainakin pilkut ovat herkässä. Toisena vaihtoehtona on Arsenalin nuori häränruho Alex Oxlade-Chamberlain, jolle voi luvata valoisaa tulevaisuutta. Oxin kanssa samalla viivalla lienee Liverpoolin Stewart ”Invincible” Downing, jolle kulunut kausi oli kiistatta vaikea.

 

Keskikentälle on mahdollista saada enemmän variaatiota kuin puolustukseen. Kaikki on paljolti kiinni Youngin pelipaikasta. Etukäteen veikkailtiin Gerrardin avaavan turnauksen kärjen takana, mutta harjoituspeleissä sieltä on löytynyt Young. Tämä jaksaa United-fanin tietyllä tavalla yllättää, sillä vaikka Ashley monikäyttöisenä hankittiin ja mainostettiin, on pelipaikka löytynyt seurajoukkueessa yhtä poikkeusta ja harjoituspelejä lukuun ottamatta vasemmalta laidalta. Youngin pelatessa kymppipaikalla Gerrard on selvä valinta keskikentälle ja näin Ashley vain stunttaisi Rooneyn paluuseen ja siirtyisi sitten vasemmalle laidalle. Oikealla Milner puolustavampaan ja Walcott hyökkäävämpään käyttötarkoitukseen.

 

1) kaksi ensimmäistä peliä, jos Young välihyökkääjänä:

Milner/Walcott - Parker - Gerrard - Ox/Downing

2) kaksi ensimmäistä peliä, jos Gerrard kärjen takana:

Walcott - Parker - Milner - Young

3) Rooneyn palatessa kokoonpanoon:

Milner/Walcott - Parker - Gerrard - Young

 

Posted Image

Scott Parker on keskikentällä merkittävässä roolissa, jos Englanti haluaa menestyä pelaamalla nolla-nollaa

 

Hyökkäystä onkin jo sivuttu vähän. Englannin ykköstähti ja paras pelaaja Wayne Rooney istuu siis hölmöilyistään johtuen kaksi ensimmäistä peliä katsomon puolella. Rooney on itseoikeutettu valinta kymppipaikalle palatessaan, mutta ongelma onkin mitä tapahtuu sitä ennen. Hodgson on kokeillut Youngia Rooneyn tilalla mikä vaikuttaa olevan todennäköisin skenaario ensimmäisiin peleihin. Muutoin Englanti luottaa nuoruuteen. Nopean ja teknisen taitohyökkääjän perikuva, luunmurskaaja Andy Carroll lienee ykkösvaihtoehto Hodarin pelikirjoissa. Heikon kauden pelannut Carroll paransi asennettaan keväällä siihen malliin, että maajoukkuenimitys oli ansaittu. Tulevaisuuden ykköshyökkääjän paikasta Carrollin kanssa kisaava Danny Welbeck tulee saamaan tilaisuutensa. Etenkin Rooneyn palatessa United-kolmikko himottaa näin etukäteen aika lailla. Welbeck on Carrollia pelaavampi ja taitavampi mutta pääpelissä kiistatta heikompi. En saa kumpaakaan linjattua toista paremmaksi, joten riippuu pitkälti Hodarin intuitiosta kumpi siellä kärjessä lopulta seisoo. Tottenhamin Jermain Defoe vaikuttaa olevan jo menetetty tapaus, enkä usko tai toivo hänelle peliaikaa.

 

Posted Image

Wayne Rooney johtaa joukkojansa vasta alkulohkon päätöspelistä eteenpäin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englannin ryhmä...

 

Tässä siis vielä lopullinen ryhmä:

 

Maalivahdit: Joe Hart, Robert Green, Jack Butland

Puolustajat: John Terry, Joleon Lescott, Phil Jagielka, Martin Kelly, Glen Johnson, Phil Jones, Ashley Cole, Leighton Baines

Keskikenttäpelaajat: Steven Gerrard ©, James Milner, Scott Parker, Jordan Henderson, Ashley Young, Stewart Downing, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain

Hyökkääjät: Wayne Rooney, Andy Carroll, Danny Welbeck, Jermain Defoe

 

 

Muutama nimi onkin jo herättänyt keskustelua. Olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että maajoukkueessa pitää olla maan parhaat pelaajat, mutta tietysti valmentajan roolitus merkitsee paljon. Micah Richardsia moni olisi kaipaillut puolustukseen, samoin kuin moni Rio Ferdinandia. Rion esteeksi koitui se, että jokaisen englantilaisen suosikkipoika Terry haukkui mitä ilmeisimmin rasistisesti Ferdyn veljeä. Vaikka Ferdinand ilmoitti pystyvänsä ja haluavansa pelata Englannille yhdessä Terryn kanssa, virhe oli jo tehty. Pelillisesti Rio olisi eittämättä ollut avauksen valinta Gahillin loukkaantumisen jälkeen, mutta en väitä Englannin kaatuvan Lescottiin. Richards sen sijaan oli paljon selvempi tapaus, sillä Johnson ei kuuna päivänä tarjoa samaa kuin tämä Cityn järkäle. Phil Jonesin mukaanoton kyseenalaista, sillä mies oli varsinkin kauden loppupuolella luvattoman heikko. Toki Jonesy vetää ihan samalla tasolla topparia, laitapakkia ja keskikentän keskustaa, mutta kahdeksan pakkia luulisi jo riittävän yhden turnauksen tarpeiksi.

 

Posted Image

Micah Richards ei jostain kumman syystä mahtunut Hodarin suunnitelmiin

 

 

 

Keskikentällä on kanssa kaksi valintaa, joita en itse olisi tehnyt. Etenkin Lampardin loukkaannuttua Hodarin olisi kannattanut ottaa Michael Carrick linjan päähän eikä ottaa epätoivoisesti jonosta ensimmäistä eli Hendersonia. Voisiko siellä taustalla sitten olla Carrickin seurauskollisuus Unitedille ja väsymys todella raskaasta kaudesta? Valitettavasti Lampsin, Jack Wilsheren, Tom Cleverleyn ja Barryn loukkaantumiset rokottivat rajusti ennestään heikkoa keskikenttää. Olisin itse myös jättänyt kiikari-Downingin kisakoneesta ulos, Adam Johnson olisi ollut joka tavalla parempi valinta. Hyökkäyksessä lähinnä Defoen mukanaolo ihmetyttää, mutta ei nopella ajattelulla juuri parempaakaan penkkimiestä Saarivaltiosta löydä. Näillä teeseillä Johtava olisi itse lähtenyt:

 

 

Green<-->Foster

Jones<-->Richards

Kelly<-->Ferdinand

Henderson<-->Carrick

Downing<-->Johnson

 

Kaiken tämän valittamisen jälkeen on muistettava, että Richardsia tai Carrickiä lukuun ottamatta kukaan ei olisi ollut avauksen kamaa, eikä niitä pelejä penkiltä voiteta ellei paidan selässä lue Solskjaer tai Chicharito. Ei Englanti pelaajavalintoihin tai valmennukseen tule kaatumaan vaan syyt ovat sitten jossain muualla. Mutta ei menestyminenkään ole poissuljettua. Uskon Englannin klaaraavan alkulohkonsa vähintään kakkosina, mutta tässä tapauksessa puolivälierävastus saattaa olla liian kova. Ranska ottelu määrittänee Kolmen Leinonan mahdollisuuksia paremmin kuin hyvin...

 

RULE BRITANNIA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

11.6.2012: Ranska - Englanti @ Donetsk, Ukraina

 

11.6.2012: Ranska - Englanti @ Donetsk, Ukraina

 

Posted ImageVSPosted Image

 

Lohko D

Donbass Arena, Donetsk

Yle TV1 (Yle HD) alkaen 18.20 (1. puoliaika)

Yle TV2 (Yle HD) alkaen 20.00 (2. puoliaika)

Selostajana Niki Juusela

 

Lohko D:n kohdalla suurimmat ratkaisut nähtäneen jo ensimmäisessä ottelussa kun Englannin Leijonat ja Gallian Kukot iskevät yhteen itäisimmällä ottelupaikkakunnalla eli Donetskissa. Ottelun voittoja tulee kaiken järjen mukaan viemään myös lohkon ykköspaikan nimiinsä. Tämä on varmasti molempien toiveissa, sillä sitä kautta vältettäisiin todennäköisesti Espanjan kohtaaminen puolivälierissä.

 

Vaikka Englannin maajoukkueen yliarvioimisen väittäminen on jo vanha juttu, voivat odotukset etenkin saarivaltakunnassa olla vielä ylimitoitetut. Vaikka Englanti kykenee hyvänä päivänä voittamaan minkä tahansa joukkueen, täytyy muistaa että se ei ole voittanut ikinä mitään. Ikuisuuden tuolle puolelle jää ainoa kulta, vuoden -66 MM-kisoissa. EM-kisoissa sitäkään menestystä ei ole tullut vaan joukkue on päässyt kaksi kertaa kolmannelle sijalle.

 

Menestymättömyydestä huolimatta maan managerin paikasta tekee maailman tuulisimman jatkuvat paineet. Steve McClarenista ei ollut siihen saati viemään joukkuettaan EM2008-kisoihin. Fabio Capellosta näytti olevan, joskaan ei ihan menestykseen asti. Jalkapalloliitto FA:n toiminta sai kuitenkin kultavalmentajan eroamaan vuoden alussa. Farssin seurauksena manageriksi nimitettiin kovan arvosteluryöpyn saanut Roy Hodgson, jonka tehtävä ei ole kadehdittava. Suomen maajoukkueessakin valmentanut ”Hodari” joutuu vastaamaan tuloksesta, vaikka maajoukkue on nyt siipirikkoisempi kuin koskaan. Uusi pelaajasukupolvi etunenässään nimet Wilshere, Cleverley, Jones, Welbeck, Sturridge, Carroll ei ole vielä valmis sekä vanhojen runkonaamojen loukkaantumiset ovat pelottaneet. Puolustus jos joku on Englannin ase.

 

"They've got some players that play in the Premier League. We have a lot of respect for them but they are not unbeatable.

"We know if we play to our maximum, our top form, there's a chance we can beat them. There is a big rivalry. There have been some mega clashes in the game.

"It's very important not to lose the game. A win would be fantastic but, if we can avoid defeat, it sets us up nicely for the next two. -Steven Gerrard

 

Posted Image

Englannin viimeisimmästä kullasta kunnon arvoturnauksessa on kulunut 45 vuotta. Joku fiksumpi voisi sanoa, että flyygeliä ja gorillaa on saatu kantaa...

 

”Kotijoukkue” Ranska ei sekään ole vakuuttanut viime vuosina. Astrologi Raymond Domenechin aikana joukkue jäi jo EM2008-kisoissa alkulohkoon eikä kahta vuotta myöhemminkään saatu paljoa itseä kehua. Surkea Afrikan matka huipentui pelaajien järjestämään harjoituslakkoon Domenechiä vastaan. Kun keskittyminen oli muualla, joukkue lopahti jälleen jatkolohkoon.

 

Posted Image

Ranskan MM2010-taival päättyi karmaisevien vaiheiden jälkeen alkulohkoon

Nyt kahta vuotta myöhemmin tilanteen pitäisi olla toinen. Lakkokenraaleille jaettiin pelikiellot ja entinen huippupeluri (nykyinen valmentaja) Laurent Blanc onnistui puhdistamaan ilmapiirin ja nyt Ranska näyttää jälleen päälle päin raikkaalta.

 

Hyökkäyspää on joukkueella vakuuttava, mutta koituuko puolustuspeli Les Bleusin kohtaloksi? Vasemmalla laidalla Patrice Evra voi olla tuuliajolla eikä toppariparikaan vakuuta. Adil Rami on pelannut erinomaisesti Espanjassa, mutta hänen viereensä muodostuu eittämättä ongelma, sillä muut vaihtoehdot eivät ole missään nimessä supisuomalaisen Ramin tasoisia.

 

"The match is probably 50-50 but in France we are optimists. Our team is good, we are preparing well and we are preparing for a final because our mentality makes us think of the first game as a final.

"The key will be to score the first goal. Whichever team scores first will open up the match, get more chances and we must take our opportunities.

"France are improving and we arrive at the Euros at just the right moment. We want to win even though a draw is not a failure. This is THE decisive match for us." -Karim Benzema

 

----------------------------------

 

Englannin kokoonpanossa maalilla Hart. Puolustuksen sydämessä Terry ja Gahillin tontin hoitava Lescott. Oikeana laitapakkina Johnson. Keskikentällä puolustusorientoitunut ajokoira Parker ja vapaammassa roolissa kapteeni Gerrard. Vasemmalla laidalla nuori Oxlade-Chamberlain, jota Hodari kerkesikin jo haastattelussa kehua. Oikealla jokapaikanhöylä Milner. Hyökkäyksessä pääpallot napsii Carroll ja hänen alapuolellaan peliä rakentaa Young.

 

Posted ImagePosted Image

 

 

Ranska lähtee tyypillisellä 4-2-3-1-formaatillaan. Maalilla Lyon-kassari Lloris. Toppariparin muodostavat itsensä kuluneella kaudella kaikkien huulille pelannut Rami ja Arsene Wengerin suojatti Koscielny. Vasemmalla laidalla Evra ja oikealle tippuu Lillen Debuchy. Keskikentän pohjalla loukkaantumisestaan tervehtynyt M´Vila ja tuoreempi nimi Cabaye. Oikealla laidalla Ménez, vasemmalla timantinkova Ribéry. Nasri hyörii maalipörssin voittajaehdokkaan Benzeman takana. So simple?

 

 

 

-----------------------------------------------------

 

 

Ottelustadionina toimii Shakhtar Donetskin 52 000 ihmistä vetävä Donbass Arena, joka valmistui muutama vuosi sitten. Kun saman firman suunnittelupöydältä ovat syntyneet Allianz Arena, Etihad Stadium ja Pekingin Linnunpesä, voisi stadikan olettaa olevan erittäin upea. Niinhän se onkin. Toissa vuonna (?) Mestareiden Liigassa Barcelonaa vastaan säväyttänyt Shakhtar Donetsk pelaa ottelunsa tässä kaunokaisessa.

 

 

 

Posted Image

 

 

 

Ottelun lopputulos? Arvioisin Ranskan pieneksi suosikiksi etenkin sen takia, että useamaaliset pelit ovat sille todennäköisempiä kuin Hodgsonin joukkueille yleensä. Mielenkiintoista on nähdä, miten Englanti on saanut puolustuksensa pitämään ja miten puolustuslinjan ja keskikentän ajatukset synkkaavat. Ottelussa Carrollille voi tulla pitkiäkin aikoja ilman palloa, mutta ei Ranska ole voittoputkestaan huolimatta millään tavalla voittamaton. Veikkaan ottelun päättyvän tasan 1-1. Carroll jättää Koscielnyn jälkeensä kulmatilanteessa ja puskee avausmaalin ennen taukoa. Ranska painaa vimmatusti päälle ja saa tasoituksensa kymmenisen minuuttia ennen loppua Benzeman toimesta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaksoin lukea rasistiläpän kohdalle. Muuten varmaan ihan asiallista tekstiä, mutta pakkohan sinne oli asiattomuuksia laitella.

Älä nyt ala nolaamaan itseäsi, kun jo surkeaan provoon jäit kiinni mikä oli kenties juuri sinulle kohdistettu. Jos ottaa sinilasit pois voi muistaa tavan, jolla luonnehdit Suarezia. Helppo kala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä mä sitten nolaan itseni, mutta mun mielestä tollaset rasistijutut eivät tänne kuulu. Oli sitten kyseessä provo tai ei niin niissä provoissakin menee tietty raja ja mun mielestä toisen ihmisen kutsuminen rasistiksi ylittää sen rajan.

 

Tai voinhan minäkin kirjoitella oman ennakkoni siitä miten rasisti-Rooney missaa kaksi ekaa peliä koska on vaan niin vitun tyhmä.

 

e. Suoraan sanottuna tekisi mieli kirjoittaa teikäläisestä jotain minkä vuoksi joutuisi bänniin. Ei ***** mitä idiotismia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älä nyt ala nolaamaan itseäsi, kun jo surkeaan provoon jäit kiinni mikä oli kenties juuri sinulle kohdistettu. Jos ottaa sinilasit pois voi muistaa tavan, jolla luonnehdit Suarezia. Helppo kala!

Ehkä mä sitten nolaan itseni, mutta mun mielestä tollaset rasistijutut eivät tänne kuulu. Oli sitten kyseessä provo tai ei niin niissä provoissakin menee tietty raja ja mun mielestä toisen ihmisen kutsuminen rasistiksi ylittää sen rajan.

 

Tai voinhan minäkin kirjoitella oman ennakkoni siitä miten rasisti-Rooney missaa kaksi ekaa peliä koska on vaan niin vitun tyhmä.

 

e. Suoraan sanottuna tekisi mieli kirjoittaa teikäläisestä jotain minkä vuoksi joutuisi bänniin. Ei ***** mitä idiotismia.

Ja pitäsikö sitten tämän puitteissa jatkaa vaikka yksityisviestein, jos teillä jotain jatkettavaa keskusteluaiheen vierestä on. Jatketaan keskustelua Lohko D:n tiimoilta ja jätetään bullshit vähemmälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loistavaa settiä Johtava ja hienoa nähdä, että joku jaksaa nähdä näin paljon suurta vaivaa. Pesee heittämällä monen ammattilaisen tekemän ennakon. Sinussa on potentiaalia.... keep up the good work.

 

PE:

Älä takerru pikku seikkaan (menee muuten asiallinen ja hyvä ketju turhan jauhamiseksi). Välillä kannatta olla provosoitumatta ja miettiä vaikka mitä kaikke on itse tullut kirjoitettua. Tekstit oli muuten hemmetin hyviä. Syksyllä ollaan sitten viisaampia... Terry tapauksen kanssa, kun oikeudenkäynti on ohitse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikkuseikka?

 

Englannilla siis pelikiellossa rasisti-Rooney. Oikealla laidalla aloittaa varmaankin pedofiili-Young kun taas sekä murhaajaksi alkaneen Welbeckin että raiskaaja-Jonesin paikka on penkillä. Julkihomo ja narkkari-Ferdinand jäi puolestaan rannalle ruikuttamaan.

 

Siinä mun ennakko. Älkää tarkertuko pikkuseikkoihin.

 

See my point?

 

e. Toki pakko mainita vielä se, että oikeus ei päätä sitä onko Terry rasisti vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä mä sitten nolaan itseni, mutta mun mielestä tollaset rasistijutut eivät tänne kuulu. Oli sitten kyseessä provo tai ei niin niissä provoissakin menee tietty raja ja mun mielestä toisen ihmisen kutsuminen rasistiksi ylittää sen rajan.

 

Tai voinhan minäkin kirjoitella oman ennakkoni siitä miten rasisti-Rooney missaa kaksi ekaa peliä koska on vaan niin vitun tyhmä.

 

e. Suoraan sanottuna tekisi mieli kirjoittaa teikäläisestä jotain minkä vuoksi joutuisi bänniin. Ei ***** mitä idiotismia.

Jos jatkat kirjoittelua tuolla tyylillä, niin se parin viikon bänni jonnekin hiton paitsio.comiin on niistä murheista pienimpiä....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, noniin. Otteluunkin kuuluvaa tekstiä olisi kiva saada? Tuosta Ranskan kokoonpanosta, niin eikös Mexes olisi luultavammin avauksessa kuin Koscielny? Ainakin omissa papereissa laittaisin hänet avaukseen, vaikkakin ihmeellisiä virheitä sattuu silloin tällöin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jatkat kirjoittelua tuolla tyylillä, niin se parin viikon bänni jonnekin hiton paitsio.comiin on niistä murheista pienimpiä....

Älä nyt tartu pikkuasioihin, vai miten se menikään?

 

Eli en ollut tosissani tuon jutun kanssa vaan yritin saada oman pointtini selväksi niille joiden mielestä ihmisen haukkuminen rasistiksi on joku pikkuseikka. Tässä ketjussa on rasisti-huutelut ollut kaikille muille ihan okei joten mitä vikaa pedofiili- tai narkkari-huuteluissa on?

 

Aha. Joku natsimode poistanut mun otteluennakon.

 

Eli siis rasistiksi täällä saadaan ihmisiä haukkua? Mutta jos samalla kaavalla aletaan jengiä kutsua pedofiileiksi ja narkkareiksi niin se on sitten no no. Voi jeesus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta Ranskan kokoonpanosta, niin eikös Mexes olisi luultavammin avauksessa kuin Koscielny? Ainakin omissa papereissa laittaisin hänet avaukseen, vaikkakin ihmeellisiä virheitä sattuu silloin tällöin.

Tämä onkin muuten ihan uskomattoman naurettava valinta Laurent Blancilta, mielestäni. Myönnetään, en ole nähnyt Mexèsiä kovinkaan paljon tällä kaudella, mutta parin Ranskan harjoitusottelun perusteella miestä ei olisi koskaan pitänyt edes valita kisoihin. Sitä vastoin hyvän kauden pelannut Laurent Koscielny jätetään penkille turisemaan...

Ainakin omasta mielestäni Mèxes sekä Patrice Evra ovat Ranskan akilleen kantapää kisoissa, mutta molemmat olisi suhteellisen helposti korvattavissa (Koscielny & Clichy). Adil Rami & Laurent Koscielny kuulostaisi niin paljon paremmalta vaihtoehdolta puolustuksen sydämeen, mutta kaipa Blanc tietää mitä tekee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, noniin. Otteluunkin kuuluvaa tekstiä olisi kiva saada? Tuosta Ranskan kokoonpanosta, niin eikös Mexes olisi luultavammin avauksessa kuin Koscielny? Ainakin omissa papereissa laittaisin hänet avaukseen, vaikkakin ihmeellisiä virheitä sattuu silloin tällöin.

Koscielny oli Arsenalin paras puolustaja viimekaudella ja teki eniten taklauksia (85 kipaletta) ja pallonriistoja (81 tsipaletta) keskuspuolustajista koko valioliigassa. Kyllä mies kisoihin kuuluu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älä nyt tartu pikkuasioihin, vai miten se menikään?

 

Eli en ollut tosissani tuon jutun kanssa vaan yritin saada oman pointtini selväksi niille joiden mielestä ihmisen haukkuminen rasistiksi on joku pikkuseikka. Tässä ketjussa on rasisti-huutelut ollut kaikille muille ihan okei joten mitä vikaa pedofiili- tai narkkari-huuteluissa on?

 

Aha. Joku natsimode poistanut mun otteluennakon.

 

Eli siis rasistiksi täällä saadaan ihmisiä haukkua? Mutta jos samalla kaavalla aletaan jengiä kutsua pedofiileiksi ja narkkareiksi niin se on sitten no no. Voi jeesus.

Terryn kohdalla taitaa olla myös vähän katetta tuolle väitteelle...Ei kannata provosoitua kaikesta mitä netissä lukee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli siis rasistiksi täällä saadaan ihmisiä haukkua? Mutta jos samalla kaavalla aletaan jengiä kutsua pedofiileiksi ja narkkareiksi niin se on sitten no no. Voi jeesus.

Elä ole marttyyri. Kannattaa välillä tsekkailla niitä omia kirjoituksia ja miettiä sitten muiden tuotoksia. Samanlailla siellä on haukuttu apinaksi ja ties mitä muuta. Jos tollaiset kohtaukset saa toisen tekemästä ennakosta, niin silloi kannattaa netti sulkea vähäksi aikaa. Tuo on todella pientä mihin netissä voi törmätä, joten kyllä kyseessä on aika pikkuseikka.... Mun puolesta voit haukkua Rooneya ja muita miten haluat. Osoittaa vaan millainen ihminen siellä päässä oikein on.

 

PS. Sun ennakko oli aika huono =) Johtavalla huomattavasti kattavampi.

 

Sitten itse asiaan.

Defoe lentänyt taikaisin Englantiin ja palaa joukkueen vahvuuteen myöhemmin. Melko kapealla hyökkääjämateriaalilla joutuu Englanti painimaan ensimmäisen ottelun, kun Rooneykin pelikiellossa. Tämä pelihän pitkälti varmasti määrittelee, että mihin suuntaan kisat lähtevät menemään. Tasuriin olisin hemmetin tyytyväinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terryn kohdalla taitaa olla myös vähän katetta tuolle väitteelle...Ei kannata provosoitua kaikesta mitä netissä lukee.

Jaa millä tavalla? Oli se oikeuden päätös sitten mikä tahansa niin ei se tee Terrystä rasistia.

 

Mutta näköjään tää rasistiläppä on tällä foorumilla ihan okei. Pitää muistaa jatkossa se.

 

Rasisti-Hart

Rasisti-Johnson - Rasisti-Lescott - Terry - Cole

Rasisti-Milner - Rasisti-Parker

Rasisti-Walcott - Rasisti-Gerrard - Rasisti-Young

Rasisti-Carroll

No nyt ei pitäisi olla mitään vikaa. Rasistihan oli ihan sallittu nimitys täällä.

 

Luin vähän lisää tota umpipaskaa avausviestiä.. Ei helvetti. Mitäköhän täällä olisi porukka reagoinut jos minäkin olisin heittänyt samanlaista sontaa? Colen ja Terryn yhteenlaskettu ÄO on alle sata? Ja tää oli sitten jonkun mielestä hyvää tekstiä?

 

Toki pitää muistaa, että kyseessä on vasta lapsi jonka aivotoiminta ei ole vielä kovin kehittynyttä, mutta silti.. Aivan järkyttävää paskaa varsinkin kun tekstin tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin olla joku asiallinenkin alustus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menee näköjään taas pelleilyksi hyvä aihe ja mielenkiintoinen keskustelu. Johtava97 saa luvan tässä parin päivän aikana korjata vähän tuota rasismi -vitsiään omalla tavallaan, tai muuten se korjautuu kokonaisuudessaan moderaattoreiden avulla. Rasismi itsessään tuomittavaa jalkapallossa ja muutenkin tässä ja nyt. Lisäksi rasismikortti oli mielestäni melko turhaa provosointia, jonka seuraukset oli jälleen arvattavissa. Aika pistää tälle piste nyt, eikä sitten kun homma karkaa käsistä ja koko keskustelu nollataan tai siirretään Off-Topiceihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan mahtavaa tekstiä Johtava! Peukut molemmista käsistä ylös. En noita rasismi juttuja noteerannut, mutta muuten hyvää juttua.

 

Mun mielestä nää kisat on Englannin sotaratsujen viimeiset. Nousemassa huipulle on kuitenkin sellaisia nimiä kuten Wilshere(osittain onkin jo), Henderson, Cleverley,Oxlade-Chamberlain,Kelly,Welbeck,Carroll,Jones jne.. You name it. Eli tulevaisuuden näen positiivisena, vaikka kauheasti pelätään Lampardin,Gerrardin ja kumppaneiden jälkeensä jättämää tyhjiötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Johtava97 saa luvan tässä parin päivän aikana korjata vähän tuota rasismi -vitsiään omalla tavallaan, tai muuten se korjautuu kokonaisuudessaan moderaattoreiden avulla. Rasismi itsessään tuomittavaa jalkapallossa ja muutenkin tässä ja nyt. Lisäksi rasismikortti oli mielestäni melko turhaa provosointia, jonka seuraukset oli jälleen arvattavissa.

Varsin mielenkiintoinen ratkaisu. Itselle tuli samalla mieleen, että joku toinenkin voisi omia viestejään "vähän" siivoilla. Kai se on sitten niin, että haukkuminen ja provosointi on tällä palstalla yhtä nimimerkkiä lukuunottamatta kielletty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä nää kisat on Englannin sotaratsujen viimeiset. Nousemassa huipulle on kuitenkin sellaisia nimiä kuten Wilshere(osittain onkin jo), Henderson, Cleverley,Oxlade-Chamberlain,Kelly,Welbeck,Carroll,Jones jne.. You name it. Eli tulevaisuuden näen positiivisena, vaikka kauheasti pelätään Lampardin,Gerrardin ja kumppaneiden jälkeensä jättämää tyhjiötä.

Joo, ehdottomasti! Erittäin hienoa, että monet näistä nuorista pelaajista ovat nousseet avauksen pelaajiksi seurajoukkueissaa, mikä on toisaalta pakkokin jos ajattelee vaikkapa Welbeckin ja Carrollin ikää. Todella mielenkiintoista nähdä tapahtuuko jonkinlainen sukupolvenvaihdos MM2016-kisoihin, mutta lähtökohdat aikakin ovat hyvät. Toki kaikilla on vielä tehtävää noustessaan maailmanluokan pelaajaksi ja valitettavasti joidenkin esteenä ovat olleet nuo pirulliset loukkaantumiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loistavaa ennakkoa Johtavalta, kiitokset! Mutta tää rasisti-juttu meni nyt aivan yli. Mielestäni Terry ansaitsee pienet "rasisti-terry" huudot, jos kerran Ferdinandin veljeä on n**keriksi huudellut, mutta turhaa sitä nyt on tässä jatkaa, keskitytään asiaan ...

 

Itse näkisin Englannin miehityksen näin:

 

-------------------Hart----------------

G.Johnson---Terry---Lescott---A.Cole

------------ Parker---Gerrard----------

---Walcott--------------------Milner---

----------------A.Young---------------

----------------Carroll-----------------

 

Vaikka joukkueen laatua on kovin kritisoitukin, minusta tuo ei näytä ollenkaan huonolta! Tuohon on vielä tarjota ns. "supervaihtomiehinä" Oxlade-Chamberlain, Jones, Welbeck, Sturridge, Henderson... Miksei Stewart Downingkin pääsisi pelaamaan esim. Ukrainaa vastaan! Pidän kiikari-Downingia silti kuitenkin hyvänä pelurina, vaikka viiḿe kausi 20 miljoonan mieheltä olikin surullinen. Tuohon kun vielä iskee Rooneyn mukaan, niin nothing is impossible! Ellei Hodari parkkeeraa Double-Deckeriään koko matsin ajaksi...

 

Laitan muista joukkueista illemmalla analyysiä, kunhan pääsen tietokoneelle. Tablet-PC:llä kirjoittaminen on yhtä tuskaa, en suosittele! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranska

 

Noniin, pääsimpäs tänne tietokoneelle! :D

 

Ranskan, eli Lés Bluesin kokoonpano voisi näyttää tältä:

 

-------------------Lloris------------------

---Debuchy---Koscielny---Rami---Evra-----

---------------M'Vila---Cabaye------------

-----------Ménez--Na$ri----Ribéry---------

-----------------Benzema-----------------

 

Maalivahtiosasto on kunnossa. Lyonin Hugo Lloris on huikea kassari! Mutta mitä tulee puolustukseen, Lillen pelejä en ole kyllä kaudella nähnyt, mutta Debuchy on kuulemani mukaan ihan hyvä pelaaja. Bacary Sagnan olisin siihen kyllä heittänyt, mutta nuo perhanan loukkaantumiset estivät miehen peluun EM-Kisoissa.. Toiseksi toppariksi Laurent Blanc varmasti laittaa kentälle Philippe Méxesin. Itse liputan silti Koscielnya! Mies on kehittynyt ihan älyttömästi Arsenal-vuosien aikana. Oli tällä kaudella Gunnerssin puolustuksen johtohahmo yhdessä Thomas Vermaelenin ja Wojciech Szczesnyn kanssa. Siihen vielä kun lisätään Adil Rami ja Patrice Evra, mielestäni Ranskan puolustus on vahva!

 

Keskikentällä tasapainoittavia pelaajia ovat Cabaye ja M´Vila. Ylempänä hääräävät Jeremy Ménez, vahva ja nopea Franc Ribéry, ja Arsenal-fanien vihaama Samir Nasri. Mutta ei siitä mihinkään pääse, Nasri on huippulisä Ranskalle! Tähän kun vielä lisätään hyökkäyksessä hääräävät Karim Benzema ja Ligue 1 -liigan maalikunkku Olivier Giroud, Laurent Blancin ryhmä on todellakin vahva suosikki mestariksi! Odotan myös innolla Ribéry-Benzema kaksikon otteita. Onnea ja menestystä Ranskalle!

 

[ATTACH=CONFIG]203[/ATTACH]

Laurent Koscielny

 

E: Mites tuo kuva on noin pieni? No, ei voi mitään..

E2: En näköjään millään saa yhtään viestiä kirjoitettua ilman kirjoitusvirheitä.. :eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×