Jump to content
Sign in to follow this  
Den andra pseudodym

Puolivälierät

Recommended Posts

Viimeisetkin alkulohkopelit ovat nyt siis pelattu ja kaikki neljä puolivälieräparit ovat selvillä.

 

Tshekki - Portugali

Tshekki yllätti katsojat nousemalla Venäjälle kärsityn murskatappion jälkeen A-lohkon voittajaksi kahdella niukalla voitolla Puolasta ja Kreikan. Portugali on pelannut tähän mennessä erittäin vakuuttavasti ja on tässä otteluparissa ennakkosuosikki. Sillä lienee kisojen parhaat laiturit (Nani & Cristiano Ronaldo), jotka lienevät pahaa myrkkyä Tshekin puolustukselle. Joukkuepeli on toiminut kauttaaltaa hyvin. Ainoastaa Postiga piikissä on mielestäni lievä kysymysmerkki. Tshekillä on loukkaantumisista kärsinyt joukkueen pelinrakentaja Tomas Rosicky, jota ilman oli hyökkäykset täyttä tervan juontia Puolaa vastaan. Rosickyä ilman on paha Tshekin selvitä Portugalin tiukasta prässipelistä. Jonkin asteinen yllätys mielestäni olisi, mikäli Tshekki Portugalin pudottaisi. Veikataan Portugalin 3-0-voittoa.

Saksa - Kreikka

Suurimpiin ennakkosuosikkeihin ennen kisojen puhkeamista nostettu Saksa on tähän mennessä täyttänyt odotukset ollen ainoa puhtaalla pelillä selvinnyt joukkue. Esimerkiksi tiukasti puolustanutta Portugalia vastaan se kuitenkin oli ongelmissa. Kreikka oli kahden ensimmäisen pelin jälkeen alamaissa saatuaan vain yhden pisteen näistä. Sitten se nousi kaikkien luonnonlakien vastaisesti kaatamalla A-lohkon paperilla vahvimman joukkueen ja eteni lohkokakkosena jatkoon. Kreikka on Saksalle oletettua pahempi pähkinä purtavaksi. Hyökkäyspeli ei häikäise, mutta puolustus toki toimii. Jos Kreikka saa sen yhden maalin aikaseksi, tulee nopeaan ja suoraviivaiseen peliin tottuneella Saksalla olemaan kova työ Kreikan sumpun murtamisessa. Venäjä oli toki siinä lähellä. En Saksan välieräpaikkaa kuitenkaan kirkossa kuuluttelis, mutta veikataan sitä silti. 1-1 ja 5-3 pilkuilla.

 

Espanja - Ranska

 

Kaksi pallokontrolliin erikoistunutta joukkuetta, joista kumpikaan ei ole mielestäni vielä täysin vakuuttanut. Espanja voitti kyllä Irlannin 4-0, mutta silti peli on ollut hieman tahmean näköistä. Kun Barcelona on neppaillut kasallisen pokaaleja tuolla tyylillä neljän vuoden ajan ja siihen päälle Espanjan maailmanmestaruus, on muilla ollut aikaa vaalia toimivaa pelityyliä tätä "totaalijalkapallon" nimeä toimittavaa pelityyliä vastaan eikä siihen olla Espanjan leirissä oikein vielä sopeuduttu. Lisäksi luottoviimeistelijä David Villan puuttuminen painaa vielä kuormaa, mutta toisaalta korvaajaksi kaavailtu Torres sai jo aikaan kaksi maalia Irlannin verkkoon. Espanjan onneksi sen vastustaja on kuitenkin Ranska eikä Englanti, joka olisi Hodarin taktiikoilla voinut olla erittäin sitkeä palanen purtavaksi. Ranskalla on takanaan tuore 2-0-tappio Ruotsille, eikä sillä ole muutenkaan ihan niin hyvin kulkenut mitä oletettiin etukäteen. Blancin johdolla se on pelannut hyökkäävää jalkapalloa, mutta Espanja on tässä sitä askeleen edellä. Altavastaajana Ranska tähän otteluun lähtee, mutta tosin melko hyvät mahdollisuudet voittoon sillä silti ovat. Puolustuspeli on kuitenkin Espanjalla monta askelta Ranskaa edellä, eivätkä Ribery ja Benzema ole vielä olleet lähelläkään korkeinta tasoaan. 1-0 Espanjalle.

 

Englanti - Italia

Mielenkiintoisin kamppailu, ylivertaisesti, etukäteen. Vastakkain kaksi puolustuspelin nimeen vannovaa joukkuetta. Hodgsonin Englanti nousi varsinaiseen yllätykseen lohkovoitollaan ilman ainottakaan tappiota, vaikka samassa lohkossa pelasivat Ranska, Ruotsi sekä kisaisäntä Ukraina. Nyt sillä on kuitenkin vaarassa se, että odotuksia paremmin pelanneet engelsmannit tuttuun tyyliin tulevat ylhäältä alas. Vastakkain ottelussa ovat myös joukkue, joka ei yleensä kestä kovassa paikassa, ja joukkue, joka on yleensä vahvimmillaan kovassa paikassa. Englannin heikoin lenkki on tähän mennessä ollut keskikenttä, kun Gerrard ei ole ihanneroolissaan ja puolustava keskikenttä Parker ei ole yltänyt samaan mitä viime kaudella Tottenhamissa. Italian arkkitehti Pirlo on todella paha vastus näille ja pystyy kyllä löytämään heikot kohdat Englannin takalinjoista. Italian puolustus taas on varmaan kisojen kovin eikä tämän kaltaista haastetta ole vielä Englannin hyökkäys saanut. Italia on siis melko selvä ennakkosuosikki tässä parissa ja veikkaisin sen jatkavan välieriin. En osaa millään sanoa, millä lukemilla.

 

Ylihuomenna siis taas mennään Tshekki-Portugali-pelin merkeissä ja siitä tullaan yo. järjestyksessä peli peli peliltä kohti välieriä.

 

Edit. siirsin tän avaukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, alkulohkot on taputeltu ja nyt päästään tosipelejen pariin. Omista suosikeista Portugali ja Englanti jatkaa kisoissa, kun taas Hollanti jäi nollalla pinnalla alkulohkoonsa. Inhokeista taas kaikki jatkavat kun Italia, Saksa ja Espanja selvittivät tiensä jatkoon, myöskin Kreikka olisin mielelläni nähnyt jo kotimatkalla. Jos nyt jotain pitäisi veikata, niin puolivälierien jälkeen taivaltaan jatkavat ainakin Portugali, Saksa ja Espanja. Englanti - Italia pelin voittajasta on paha mennä sanomaan mitään, mutta toiveissa olisi mahdollisimman dramaattinen voitto makarooneista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanja - Ranska

 

Kaksi pallokontrolliin erikoistunutta joukkuetta, joista kumpikaan ei ole mielestäni vielä täysin vakuuttanut. Espanja voitti kyllä Irlannin 4-0, mutta silti peli on ollut hieman tahmean näköistä. Kun Barcelona on neppaillut kasallisen pokaaleja tuolla tyylillä neljän vuoden ajan ja siihen päälle Espanjan maailmanmestaruus, on muilla ollut aikaa vaalia toimivaa pelityyliä tätä "totaalijalkapallon" nimeä toimittavaa pelityyliä vastaan eikä siihen olla Espanjan leirissä oikein vielä sopeuduttu. Lisäksi luottoviimeistelijä David Villan puuttuminen painaa vielä kuormaa, mutta toisaalta korvaajaksi kaavailtu Torres sai jo aikaan kaksi maalia Irlannin verkkoon.

 

Englanti - Italia

Italian puolustus taas on varmaan kisojen kovin eikä tämän kaltaista haastetta ole vielä Englannin hyökkäys saanut. Italia on siis melko selvä ennakkosuosikki tässä parissa ja veikkaisin sen jatkavan välieriin. En osaa millään sanoa, millä lukemilla.

Ranska ei tosiaan lähde mistään hyvistä lähtökohdista haastamaan hallitsevaa mestaria, mutta on Espanjallakin mahdollisuudet ampua itseään jalkaan, jos peleissä vielä aiotaan viljellä 4-2-4-0 -tyyppistä pelitapaa. Espanja tarvitsee kärkeen Torresin tai jonkun muun venyttämään puolustusta ja tuomaan jotain uhkaa kuudentoista sisään, sillä muuten homma menee nypertämiseksi. Toki tälläkin tavalla ratkaisu voidaan saada, mutta mielestäni Espanja antaa turhaan eteen vastustajalle, jos se pelaa ilman kärkipelajaa ja joukkue ei tarvitse yhtä lisäkeskikenttämiestä saadakseen pallonhallinnan.

 

Italian puolustuksen vahvuudesta uskallan olla hieman eri mieltä ja tähän yhtynevät monet joukkueen kannattajistakin. Chiellini on näillä tiedoilla poissa ja muutenkin puolustus on edelleen tietynlainen kysymysmerkki. Englanti tarjoaa todennäköisesti erityyppisen haasteen Italian puolustukselle myös ja ehkä ratkaisevaksi nousee se, miten paljolti Englanti luovuttaa pallonhallinnan Italialle ja keskittyy puolustamaan. Tämä ottelupari on nähdäkseni ennakkoon tasaisin ja sieltä voi tulla aivan mitä tahansa kahden puolustuksen riskittömästä nyhjäyksestä kovinkin hyökkäysvoittoiseen kaahaukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ronaldoooooooooooooo!!!! Maailman paras ei siitä mihinkään pääse! Oli totutun suvereeni ja olisi voinut tehdä enemmän kuin yhden maalin. Portugali odotetusti jatkoon ja vastaan tulee mitä todennäköisemmin Espanja.

 

Huomenna Saksa voittaa Kreikan 3-0 ja Italia päihittää Englannin rankkareilla Terryn liukastuessa ja vetäessä tolppaan ratkaisevan pilkun kohdalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella vakuuttava esitys Portugalilta. Ei oikein Tshekillä tuossa mitään jakoja ollut, mistä kertoo tarpeeksi kaksi vetoa koko ottelun aikana ja näistä nolla maalia kohden. Etenkin Meireles ja Ronaldo olivat pelipäällä tänään. Ronaldon kohdalla nuo "ei pää suuria pelejä kestä"-jutut voidaan kai pikku hiljaa jättää historiaan. Ranska tai Espanja tulee olemaan kovan paikan edessä välierissä. Sen verta vakuuttava on Portugali tähän mennessä ollut. Petr Cechille kuitenkin peukkuja loistavasta pelistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

24.6.2012 Englanti - Italia, Kiovan Olympiastadion, Kiova, Ukraina

 

24.6.2012 Englanti - Italia, Kiovan Olympiastadion, Kiova, Ukraina

 

Posted ImagePosted Image

 

NSK Olimpijs'kyj (Olimpiyskiy National Sports Complex / Kiovan Olympiastadion), Kiova, Ukraina

 

TV2 klo 21.25 - 23:50 (myös Yle HD -kanavilla)

 

 

 

 

 

Peliareenana toimii Kiovan Dynamon kotistadion, joka on myös EM-kisojen finaalin päänäyttämönä. Kiovan Olympiastadionin yleisökapasiteetti on kisoissa: 64 640.

 

 

Ottelun tuomaroi portugalilainen Pedro Proença‎, joka on suurelle yleisölle tuttu viime kauden Mestareiden Liigan finaalista: Bayern München – Chelsea.

 

 

 

Tämä ennakko pohjustaa enimmäkseen Azzurrien näkökulmasta ottelua:

 

 

Kopsailen alkuun hieman tuolta toisesta topikista:

 

Itse salaa toivoin hodarin Three Lionsia, koska Ranska on niiiiiiiin nähty Italiaa vastaan. Ihan riittävästi on sekä katkeria(enimmäkseen näitä) että hienoja muistoja Les Bleus -matseista vuosien varrelta. Ranska ois ollut varmasti Italialle se tutumpi vastustaja - siitäkin huolimatta, että tottakai Blancin Ranska hieman eroaa aiemmista patonkien joukkueista. Kuitenkin peruspilarit on samaa... Englanti on tietyllä tapaa ennalta-arvaamattomampi vastustaja, koska sieltä voi tulla joko helvetin tylsä bussi ja eletään parista vastahyökkäyksestä tai sitten sieltä voi tulla myös Ruotsi -pelin kaltaisia otteita. Kuitenkin itselle mieluinen vastustaja jo sen takia, että tämä ottelu on vaihtelua aikaisempiin.. Vaikka yhä Ranska ois voinut olla tietyllä tapaa vastustaja, jota vastaan olisi ollut helpompi valmistautua. Tämänsuuntaisia kommentteja on myös tullut Azzurrien leiristä. Lisäksi kaveripiiristä löytyy niin paljon Three Lionsin kannattajia, että tulee oikein makeat vastakkainasettelut sunnuntaina ja varmana tulee olemaan pinna erittäin kireällä. Tulee varmasti yksi oman futiksen seuraamishistorian ”hermoimmista” otteluista. Matsi, jota ei varmana halua hävitä. Enkä usko, että tappiota toisessakaan leirissä kovin siedettäisiin ja jälkipyykki voi olla sen mukaista – kumpi sitten häviäkään.

 

Sunnuntain ottelu kuuluu niihin kamppailuihin, joita olen odottanut eniten seuraamani Italian arvokisahistorian aikana. Menee lähes samaan kastiin kuin Euro 2000 välierät (Oranje vastassa ja silloin myös kovat vastakkainasettelut kaveripiirissä) ja finaali sekä MM 2006 -finaali. Vielä ei panoksena ole mitalipelit tai loppuottelu, mutta kaikki otteluparin ympäriltä onkin sitten sellaisissa sfääreissä, että sunnuntai tulee todella, todella hiljaa…

 

 

Italia on varmasti kenelle tahansa epämieluisa vastustaja kohdattavaksi ja vaikka takana olisi heikompi alkulohko niin ”tosipaikassa” italialaiset aina syttyvät – aivan kuten foorumisti Den andra pseudodym tuossa ennakoikin. Nasrin tuore kommentti, että Les Bleus kohtaa puolivälierissä mieluummin Espanjan kuin Italian kertonee kai riittävästi siitä, kuinka epämieluisa vastustaja Italia osaa olla. Nyt alla ei ole varsinaisesti heikko alkulohko –urakka, vaan Italian otteet ovat olleet ihan pirteitä. Italia on pyrkinyt pelaamaan vahvuuksillaan, jotka Prandellin joukkueesta löytyvät keskikentältä ja hyökkäyksestä ja maalipaikkoja on kyetty luomaan riittävästi voittaakseen, kaikkia tähän saakka kohdattuja vastustajia vastaan. Maalinteossa on ollut ongelmia. Toinen huolenaihe liittyy kuntopuoleen, sillä Espanja ottelun lisäksi Italian puolella alkoi äijien energiavarastot ehtyä myös Kroatiaa ja Irlantia vastaan ottelun lähetyessä loppuaan. Tuolloin Italian pelinrakentelukoneistokin alkoi yskähdellä. Tuohon ongelmaan Prandellin tulee käyttää lääkkeenä aikaisempia vaihtoja sillä rosterista löytyy kärkeen Di Natale/Balotelli (vain toinen aloittaa) ja suurella varauksella lädikokemusta omaava Fabio Borini, Giovinco, Nocerino / Motta (kumpi sitten avaakaan lädejä vastaan), Montolivo... Aikaisilla vaihdoilla tempoa voidaan helpommin ylläpitää kun tuoreet jalat tulee kierrättämään palloa ja prässäämään.

 

 

Kuten Obzen tuossa aiemmin manitsikin, niin Italian puolustuspelin yllä on kysymysmerkkejä. Jos kaikki parhaat olisivat kunnossa(Chiellini ja Barzagli) ja kisoissa (Criscito), niin sitten voitaisiin jo puhua kisojen parhaasta puolustuksesta. Silloinkin oikea laita olisi se heikko paikka kun sekä Maggio että Abate (kukaan ei kyllä milanistilta terveellä järjellä loisto-otteita omassa päässä odotakkaan) ovat virhealttiita omassa päässä. Barzagli pelaa kisojen toisen ottelunsa sunnuntaina Englantia vastaan. Paluuottelu Irlantia vastaan sujui erinomaisesti, mutta kaikella kunnioituksella apiloiden suuntaan - Irlannin hyökkäysarsenaali ei ollut mikään varsinainen mittari Italialle. Sunnuntaina etenkin Wäinö on jo sitten aivan eri kaliiberin kaveri pideltäväksi, mutta "lädien" hyökkääjäosasto ei ole vain Rooney vaan Carroll ja Welbeck voivat molemmat omilla erityisominaisuuksillaan aiheuttaa sekasortoa Italian alakerrassa. Chiellinin Italian alakerrassa tulee korvaamaan mitä todennäköisimmin Leonardo Bonucci, joka on hyvänä päivänä jopa loistava puolustaja ja oli sitä Juventuksessa kevätkauden, mutta tuollekin ajanjaksolle mahtui pari peliä, joiden aikana Bonucci oli pahemman kerran tuuliajolla. Italian heikot kohdat puolustuksessa Englantia vastaan löytyy siis oikealta laidalta ja keskustasta Bonucci pienellä varauksella. Kuitenkaan alkulohkossa Italialla ei ollut omassa päässä mitään suuria vaikeuksia, edes Espanjaa vastaan, mutta yksi nukahduskin voi jo riittää kuten Kroatia matsikin osoitti.

 

 

Prandellille haastava valinta tulee varmasti olemaan - Di Natale vai Balotelli avaukseen. Cassanon paikka on itsestäänselvä ja kaksi edellämainittua kisaavat siitä ruokittavan paikasta. Nyt kun sekä Fantantonio että Balotelli ovat avanneet maalihanansa kisoissa niin monien mielestä kärkipari on selvä. Balotelli on ollut hyvä piikissä kuolettamaan pitkiä avauksia ja pitämään palloa sen muutaman sekunnin kunnes rinnalle on tulossa kaveria. Irlanti -peli oli parasta SuperMariota. Balotellilla on kokemusta sumusaarten väännöistä ja oletettavasti pärjäisi boxissa paremmin JT:n ja kumppanien keskellä kuin Toto. Balotellin heikkoudet tulee kuitenkin ilmi kun pallosta pitäisi luopua samantien ja kyetä nopeaan lyhytsyöttöpeliin Cassanon tai esim. hyökkäykseen mukaan nousseen Marchision kanssa. Eli kun ajatuksena olisi yhdellä – kahdella nopealla pienellä seinällä murtaa puolustuslinja. Balottelilla ei joko taito tai sitten pääkoppa moiseen riitä. Kaiken maailman tempuista, pallokontrollista ja pehmeästä tatsista päätellen luulisi, että kikkojen lisäksi puhtaat, ei pomppivat, metrin – parin syötöt onnistuu suoraan juoksulinjalle ja seinien peluu.. Ehkä pääkopas ei vaan kaikki ehdi raksuttaa niin nopeesti, että seinien peluu luonnistuisi ja Balolta kestää pari sekuntia liian kauan tajuta, mitä pallolla pitäisi tehdä. Balotellilla on valtavasti näyttöhaluja. Röyhkeys on hyvästä maalintekijälle, mutta joskus täytyy ymmärtää myös jakaa palloa. Aina ei ole hyvä paikka laukoa. Jos Balotelli valitaan avaukseen Englantia vastaan niin mahdollisuudet on olla ratkaisija molempiin suuntiin. Balotelli voi röyhkeydellään hyvänä päivänä olla juuri se ratkaiseva tekijä vastustajiin nähden tai sitten kiukkupuuskissaan hommata suoran punaisen tai muuten vaan tuhria kaikki hyökkäykset sooloiluihinsa.

 

Di Natale – Cassano akseli toimii. Jos Balotelli tuo pelotetta Three Lionsin alakertaan fyysisyydellään, röyhkeydellään ja pallokontrollillaan, niin arvaamaton ja taitava pikku väkkärä kombinaatio Toto + Cassano voisi varmasti olla myös todellinen riesa JT:lle, Lescottille ja kumppaneille. Di Natale on todellinen maalinsylkijä jumalan armosta ja pienestä rungostaan huolimatta pärjää yllättäen väännöissä. Eli ei JT parilla sormella Totoa sivuun siirrä. Kumpi Cassanon rinnalle asteleekaan niin molempiin valintoihin on olemassa varmasti pätevät perustelunsa. Toto on tietyllä tapaa riskittömämpi valinta kun taas Balotelli voisi fyysisyydellään olla juuri sopiva lisä mahdollista bussia vastaan, mutta SuperMarion kohdalla on todella synkkä varjopuolensa.

 

Kuten jo mainitsin, niin maalinteko on ollut Italialle akilleenkantapää tähän saakka. Paikkoja Azzurrit ovat kyenneet luomaan ihan riittävästi ja myös Kroatia olisi pitänyt niistä tonteista kaataa suurilukuisesti. No positiivista on se, että paikoille on päästy ja paikat ei siunaannu vain kärkiparille vaan Marchisio, Motta, De Rossi ja kumppanit ovat loistavasti ajoittaneet juoksuja toisesta aallosta boksiin ja päässeet parhaimmillaan nokikkain vastustajan veskarin kanssa. Hyökkäyspeliin on riittävästi variaatioita, vaikka kapellimestarina ja lähes tulkoon kaikkien hyökkäyksien käynnistäjänä toimii itse maestro Andrea Pirlo. Jos ja kun De Rossi ottaa paikkansa (ellei 3-5-2:een palata ja Chiellinin loukkaantumisen takia DDR:ää jouduta pudottamaan takas puolustukseen) keskikentällä, niin De Rossinkin syöttötyöskentely on ollut niin loistavaa tähän saakka kisoissa, että Pirlolle löytyy ihan pätevä kakkos skittan soittaja ja näin ollen keskikentän kunkku voi siirtyä ylemmäs kenttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kisojen Three Lions on nimenomaan joukkue ja joukkuehengen laadun suhteen tuskin kellään on vastaan inttämistä. Three Lionsin pelaajilla on varmana yhtälainen usko omaan tekemiseen ja menestymiseen kuin on kotoisella mediallakin. Brittimediassahan Englannin kohdalla maalaillaan jo Saksan kohtaamista... Toki eipä saapasmaassakaan voida täysin syyllistää brittilehdistön arroganttia provoilua ja leijumista kun Italiassakin Englantia pidetään lehdissä lähinnä välipysäkkinä kohti Saksa –ottelua.

 

Three Lions noudattaa tunnollisesti hodarin pelikirjaa ja kaikki taistelevat yhteisen päämäärän eteen. "Lädeistä" on turha etsiä pelailua omaan pussiin. Monellakin tapaa hodarin joukkueesta on löydettävissä samoja piirteitä, millä Italia on usein menestynyt. Menestymisen nälkää ei varmana löydy yhdestäkään vastustajasta enempää ja hodari (ja jo edeltäjänsä Capello) on saanut joukkueen ymmärtämään, että vain voittaminen merkitsee. Kärjistäen sanottuna hodarilla on käsissään uskollinen ja taisteleva duunariporukka, jota johtaa sitten pari pätevämpää kaveria: JT alakerrassa, Stevie G kk:lla ja Rooney kärjessä.

 

Henkilökohtaisissa ominaisuuksissa, yksilötaidossa Englanti ei ole Italian tasoa, mutta ”lädien” puolustus on ennakkoon paha ohitettava. Toki eihän se mikään vedenpitävä ollut alkulohkossakaan, joten eiköhän siellä videolta tarkkaan katsota niitä heikkoja kohtia, mihin iskeä. Englanti on ollut tähän saakka yksi kisojen heikoimmin syöttelevistä joukkueista, joten tämä seikka mielessä olisi vaikea uskoa, että se lähtisi Italiaa haastamaan pitämällä itse palloa ja laittamaan Italiaa pesukoneeseen syöttömyllyillä - ja miksi tarvitsisikaan? Useinmiten nopeat hyökkäykset ovat vaarallisempia ja tehokkaampia kun puolustus ei ehdi ryhmittäytyä. Hodarin joukkue tiedostaa vahvuutensa ja pelaa niillä, kuten viisaasti johdetut joukkueet tekevät - voittaakseen.

 

Kuten pohjustin alussa, niin Englannin kohdalla ei ennen ottelun alkua oikein tiedä, että kuinka aktiivisesti tai passiivisesti siellä lähdetään haastamaan Italiaa pallonhallinnassa. Hodari voi laittaa jellonat sumputtamaan ja luomaan läskimuuria boxin lähettyville tai sitten siellä yritetään itsekin pelata palloa. Osoittihan se Ruotsi -kamppailussa että kykenee myös maalintekokisaan. Tuollaista ei tosin ennakolta sunnuntain kamppailulta odota.

 

Kuitenkaan ei ole varmaa, että Englanti lähtee kaksikerroksisella punaisella bussilla otteluun odottaen vain paikkaansa iskeä. Lädien ringissä on kova luotto itseensä ja täydellinen "takin kääntäminenkin" taktisesti on mahdollista, vaikka aikaisemmat otteet eivät sitä täysin puolla. Italian kohdalla puolestaan peläten toivon, että Prandelli pitää kiinni "omasta jutusta" ja Italia jatkaa omaa peliään sunnuntaina. Ottelun viihdyttävyydelle olisi todellinen tappoisku, jos molemmat joukkueet lähtisivät varmistellen ja peruutellen kamppailuun. Panosten ollessa valtaisat ei kumpikaan varmasti halua ottaa tyhmiä ja turhia riskejä, mutta toivon, että avointakin peliä nähdään. Jotenkin itsellä on kuitenkin 100% luotto, että ainakin Prandellin Italia jatkaa alkulohkon, ja aikaisempien karsintojen, pelitavallaan.

 

Ennakkoon siis olettaisin ja toivon, että Prandellin Italia lähtee sillä asenteella kamppailuun, että pallo otetaan ”omille”. Englanti ryhmittyy sitten enemmän ottavan osapuolen asemaan ja saadessaan pallon käynnistää vauhdilla vastahyökkäysiä. Kulmapotkuissa ja vapareissa lädit ovat varmasti vaarallisimmillaan kun sieltä löytyy pääpelivoimaa Azzurri –puolustuksen kiusaksi. Ennakkoon, jos kaikki olisi luonnollista jatkumoa alkulohkojen otteille, niin Italia ottaisi komennon ja Englanti hengittäisi nimenomaan vastahyökkäysten ja erikoistilanteiden kautta. Azzurrileirin jäsenien puheet tulevasta ottelusta tukevat tuota ennaltanäkyä tulevasta Italian osalta. Mutta tyhjään päähän ei pelata ja siellä on vastustajakin, joka haluaa kovasti laittaa kapuloita Italian pelinrakentelun rattaisiin ja hyökätä siinä sivussa itsekin. Eikä ennen ottelun alkuhetkien näkemistä kukaan tiedä, miten peli lähtee kulkemaan. Lädit voivatkin lähteä taistelemaan heti pallosta ja hyökätä, Italian pelinrakentelu ei kulje jne. - ei vain voi tietää. Edes valmentajat ei tiedä. Eri asia on haluta joukkueen pelaavan jollain tapaa ja sitten se, miten se "joutuu" itse ottelussa pelaamaan.

 

 

Prandelli valmistaa pelaajia huolella Englannin kohtaamiseen ja "italjuven" jäsenet ovatkin julkisuudessa kommentoineet, että Prandellista löytyy samoja piirteitä kuin Juventuksen mestarikoutsi Antonio Contesta ja myös Prandelli selvittää ihan kaiken mahdollisen tulevasta vastustajasta ja takaa, että pelaajat tuntevat vastustajan pelaajat ja pelityylin.

 

 

Jos Englanti lähtee tosissaan taistelemaan pallonhallinnasta, niin silloin hodarin täytyy keksiä poppaskonstit pallon menetyksen jälkeen hidastamaan Italian nopeaa hyökkäysten käynnistämistä, jossa joukkue on maailman kirkasta eliittiä. Pirlo ja De Rossi kykenevät kumpikin ohittamaan 40m matkan kentällä millintarkalla syötöllä ja syöttöä vastaanottaessa Cassano kykenee jatkamaan vielä lähes yhtä tarkan puolustuslinjan murtajan kärkiparilleen - näin palloa liikuttamalla muutamalla kosketuksella on kuljettu koko kentän matka.

 

Three Lionsin kannattajaleirissä ja katsojillekin katseet varmasti zoomaa sunnuntai-iltana Wayne Rooneyn tekemisiin. Toinen Three Lionsin pelaaja, johon kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota "lädien" hyökätessä on Stevie "wonder" G, jonka arvoa tuskin vannoutuneimmat poolin vihaajatkaan voivat kiistää hodarin joukkueen lohkovoitossa. Kentällä nähdäänkin erikoinen kohtaaminen, sillä kaksi Italian keskikentän peruspilaria: De Rossi ja Marchisio kohtaavat sunnuntaina ihannoimansa pelaajan: Steven Gerrardin.

 

 

 

 

Alessandro Diamantin kommentteja hegemoniaottelusta:

 

“I could only imagine playing this game on the Playstation,”

 

“I never gave up when I was playing in the Interregionale amateur division and I won’t give up now. At the end of the day, if you keep the faith and have quality, you will emerge. I managed it, but I know that I can do much better.”

 

“Now that we’re here, we will do everything we can to get through the quarter-finals. English football as a business with the stadiums, everything around it and the behaviour of the fans is about 30 years ahead of us.”

 

“However, on the pitch Italy are stronger than England and our football is of a higher quality. We respect England, but we don’t fear them.”

 

“Andrea Pirlo is a champion and the best player in the world. Mario Balotelli is one of the 23 and gives his contribution, just as we all do. Is he motivated to be playing England? We’re in the quarter-final, of course he’s motivated.”

 

 

 

Italia valmistautui henkisesti kohtaamaan vanhan ja tutun Ranskan ja nyt se kohtaakin vieraamman Englannin. Gianfranco Zola kommentoi asiaa mediassa seuraavanlaisesti:

 

"If Italy play as their opening three matches, England or France make no difference: the opponents will have more problems"

 

 

 

Itse voin pohjustaa Italian asetelmat hegemoniaotteluun ja vaikka varmaan ihan kattavan ja pätevän analyysin saisin rustattua Three Lionsistakin(kun oikein sinnittelisin värilaseja vastaan), niin ehkä Italia -lasien kannalta on parempi, että joku, esim. johtaja97 huolehtii Englannin lähtöasetelmien näpyttelystä tänne. Muutenkin Englanti on itselle ylivoimainen inhokki numero uno, kuten Italia on varmasti useille Three Lionsin kannattajille, joten tässä otteluparissa on ehkä parempi, että joukkueiden kannattajat keskittyvät ennakoimaan omiensa asetelmia otteluun. Itse voin rehellisesti myöntää, että jo nyt leiskuu tunteet sisällä ja sunnuntaita ei pysty tänne edes sanoiksi pukea. Silloin varmana Three Lionsin jokainen pelaaja saa oman osansa paskaryöpystä täältä suunnalta, mutta sellaista se on kun on tunteet on pinnassa ja sunnuntain ottelu on ainakin itselle erittäin suuri. Huvittaa se sitten kuinka paljon tahansa näitä the one and only suomifutiksen faneja. Ottelun jälkeen ja lopputuloksesta riippuen, että kuinka pitkä karenssiaika värilasien poistumiselle muodostuu, voi taas suhtautua lädipelaajiin "järkevämmin".

 

 

Muutamia ratkaisevia pointteja hegemoniaottelusta:

 

 

- Hart vs. Buffon - monien mielestä vastakkain ovat Valioliigan paras ja maailman paras maalivahti.

 

- Englannin laitapelaaminen: Young, Walcott, Oxlade-Chamberlain. Alustavasti keskikaistalta ei pitäisi löytyä Italian kenttäpuoliskolta tilaa ja Marchisio, De Rossi ja Pirlo pitävät tästä huolen.

 

- Erikoistilanteet. Englannilta löytyy pääpelivoimaa ja JT, Lescott ja kumppanit ovat inhottavia kavereita kulmapotkuissa ja vapareissa. Gerrard ja Wäinö voivat hakea vaparista suoraakin ratkaisua. Italialla riittänee, että mainitsee sanan Pirlo.

 

- Gerrard ja Rooney - Englannin tärkeimmät aseet hyökätessä avoimessa pelissä.

 

- Pirlon kunto - Irlanti -matsissa oli jo vähän havaittavissa pientä väsyä. Eiköhän maestro ole saanut välipäivinä riittävästi palautua, että Englantia vastaan nähdään +90min aitoja taikatemppuja. Pirlo on se yksittäinen pelaaja, johon lähtökohtaisesti kaikki vastustajat kiinnittävät huomiota.

 

- Italian maalinteko - nyt on alettava osumaan.

 

- Italia on luonut kaikissa otteluissaan loistavia maalipaikkoja, joten JT:llä, Lescottilla, Colella ja Johnsonilla on tiedossa hikinen iltapuhde. Englannin puolustuksen tiiviys on ehkä ottelun ratkaisevin seikka.

 

- Italian tuleva formaatio? 4-3-1-2 vai 3-5-2 - tällä hetkellä uskon 4-3-1-2:een.

 

 

 

Lahjattomat treenaa.

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huvittavat asetelmat otteluun, kun Englanti vannoo Catenaccion nimeen puhtaammin kuin Italia moneen vuosikymmeneen ja silti nimenomaan sumusaarilla on tykätty jauhaa sontaa ja mustamaalata Serie A:ta ja Italian maajoukkuetta, joiden synonyymina on tuo 60 -luvun catenaccio toiminut. Prandellin Italia on vastaavasti jopa "epäitaliamainen" perustaessaan pelin pallon kierrättämiselle ja on nimenomaan hyökkäyspelillään saanut uusia faneja kisojen aikana.

 

Vähän on piikitelty hodarin jengin suuntaan, että varmaan jotain jää nakertamaan, mutta ei voi mitään.. Eihän otollisempaa tilannetta voi olla kun Englanti on "italialaisempi" kuin Italia miesmuistiin. ;)

 

 

 

 

Nyt jussin viettoon ja sitä kautta kisakunnon kohennukseen sunnuntaita kohti! Pahoittelen / osaa onnittelen, jo valmiiksi kun Italian ennakoinnit voivat jäädä muutaman seuraavan päivän aikana hiukkasen vähemmälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienot ennakoinnit! Harmittaa, kun matsi osuu käsittääkseni lähtöpäivään, mutta Yle Areena pelastaa :) Että hiukan harmittaa, sillä olisihan se ollut hienoa tuuletella Wäiskin maaleja italiaanojen keskellä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa Portugali! Komean näköistä pelaamista Paulo Benton suojateilta, varsinkin Ronaldo oli jälleen aivan huikeessa vireessä. Lusitaanien hyvästä pelistä huolimatta täytyy ihmetellä tuon A-lohkon heikkoa tasoa, kun tuollainen rupusakki kuin Tshekki meni lohkoykkösenä jatkoon. Eivät saaneet käytännössä eilen mitään aikaan ja 1-0 on melko imarteleva tulos tshekkiläisille.

 

Eiköhän Saksa taas puolestaan kylvetä Kreikkaa tänään. Sumppu kestää korkeintaan 45 minsaa, jonka jälkeen Saksan koneet ohjelmoidaan iskemään vähintään pari maalia. Tylsä peli tiedossa..

 

Täällä Portugalissa muuten kyllä huomaa kun maa on voittanut pelinsä, jengi hyppää autoihinsa ja ajelee ympäriinsä hullunlailla tööttäilen. Eilenkin tuota konserttia sai kuunnella usean tunnin pelin jälkeen. Saapa nähdä mitä on luvassa jos Portugali tuosta vielä finaaliin etenee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saksan avaus tänään:

 

-------------------------------Klose---------------------------

Schürrle----------------------Özil-----------------------Reus

--------------Schweinsteiger-------Khedira------------------

Lahm------------Hummels--------Badstuber--------Boateng

------------------------------Neuer----------------------------

 

Heikohkosti esiintyneet Müller ja Podolski on korvattu Schürrlellä sekä Reusilla, mikä voi olla ihan hyvä vetokin, mutta että Klose Gomezin sijaan....

 

Lepuuttaakohaan Löw vain Poldia, Mülleriä ja Gomezia vai onko yllä oleva ryhmitelmä Saksan avaus loppukisojen ajan. Gomezia tuli kuitenkin veikattua "kovalla rahalla" maalikuninkaaksi joten olisi syytä päästä pelaamaankin.

 

Veikataan edelleen 3-0 Saksalle. Reus ja Schweinsteiger iskevät avauspuolikkaalla ja Gomez käy tinttaamassa viimeisen naulan Kreikan arkkuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahdollinen finaali Saksa-Espanja päättyy jotain 2-1 tai 3-1. Saksa maksaa vähän kalavelkoja.

 

Ilman Espanjan kovaa joukkuetta Saksal ois jo EM-titteli 2008 ja MM-titteli 2010. On se vaan kova!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En saanut aloitettua omaa aihetta analyysilleni, joten kirjoitan sen tänne. Kerron teille miten em-kisat etenee ja päättyy. Kysymyksiä ja kommentteja saa kertoa. Mutta sitten asiaan:

 

Puolivälierät:

 

Tsekki - Portugali 0 - 1

 

Peli on siis jo päättynyt enkä lähde sitä suuremmin analysoimaan. Tsekin taso ei vain riittänyt Portugalin loistavaa (Pepen ja Fabio Coentraon johtamaa) puolustusta vastaan ja Ronaldo pelasi omalla tasollaan jälleen aivan huikean ottelun. Raul Meireles oli myös loistava.

 

Saksa - Kreikka 4 - 2

 

Saksalla on hyvä joukkue, mutta sieltä puuttuu Michael Ballackin kaltainen voittaja, kapteeni ja ratkaisija. Joakim Löw ei ole tarpeeksi kyvykäs valmentaja jättäessään Ballackin tasoisen pelaajan pois kisoista. Pää ei kestä loppuun asti. Özilit, Khedirat yms. eivät pysty astumaan ainakaan vielä Ballackin saappaisiin. Tämä ottelu hoitui kuitenkin vielä rutiinilla.

 

Espanja - Ranska

 

Espanjan taso ei vain yksinkertaisesti riitä Frank Riberyyta ja muuta Ranskan joukkuetta vastaan. Espanja yrittää epätoivoisesti matkia Arsene Wengerin kehittämää lyhytsyöttöpeliä. Se ei vaan toimi. Ranska puolestaan olisi ylivoimainen mestarisuosikki, jos Laurent Blanc ei valmentaisi Les Bleusia. Kukaan itseään kunnioittava valmentaja ei jätä Thierry Henryyta ja William Gallasia pois joukkueesta. Raymond Domenech pitäisi saada takaisin.

 

Englanti - Italia

 

En vain voi ymmärtää miten nämä joukkueet ovat näin pitkällä em-kisoissa. Englanti pääsi jatkoon maalituomarin avustuksella ja Italia Pirlon yksilösuorituksilla. Wayne Rooney on ehkä jalkapallohistorian yliarvostetuin pelaaja osuen vain tyhjään maaliin ja flipperipalloista. Lisäksi hän pilaa Englannin joukkuehengen ylimielisyydellään. Kyllä tulee Peter Crouchia ikävä, jonka Hogdson jätti pois kisoista. (en voi ymmärtää) Italia puolestaan ei osaa enää edes puolustaa Alexandro Nesta, Gennaro Gattuson ja kumppaneiden lopetettua maajoukkueura. Taitaa Italia kuitenkin viedä tämän käsittämättömän heikkotasoisen puolivälierän Pirlon vapaapotkumaalilla.

 

Välieriin siis etenevät Portugali, Saksa, Ranska ja Italia. Välierien ennakot seuraavana:

 

Portugali - Ranska

 

Turnauksen moraalinen finaali, jossa pelaa turnauksen kaksi parasta joukkuetta. Ronaldon ylivertaisuus näkyy tässä pelissä. Ranska antaa turnauksen ainoan haasteen Portugalille, joka jää kuitenkin vaisuksi Blancin jo edellämainittujen valintojen takia. Ranska ei saa Portugalin puolustusmuuria murrettua ja Ronaldo tekee maalin tai kaksi ja Portugali finaaliin.

 

Saksa - Italia

 

Saksa hoitaa tämän helpohkosti ilman Ballackiakin. Tässä pelissä nähdään Italian todellinen taso, mikä ei vain yksinkertaisesti riitä. Saksalla naurettavan helppo tie finaaliin. Italian ainoa mahdollisuus voisi olla Saksan erittäin haavoittuvaisessa puolustuksessa. Jerome Boateng on epävarma ja koko ajan virheiden rajamailla pelaava puolustaja. Usein nähdään myös törkeitä taklauksia. Tämäkin mahdollisuus on vain marginaalinen Balotellin huippupelin sattuessa.

 

Finaali:

 

Portugali - Saksa

 

Korostan edelleen, että Saksalta puuttuu ratkaisija (Ballack). Peli voi näyttää tiukalta, mutta Portugali voittaa Ronaldon johdolla pelin ylivoimaisesti. Jos Portugali ei voita näitä kisoja se olisi ehkä koko em-kisa-historian suurin yllätys.

 

Olin pettynyt lukiessani ennen kisoja valmentajien pelaajavalintoihin. Kisoista puuttuu todellinen maailman jalkapalloeliitti.

 

-Jalkpallonero "Pesukone"-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanja-Ranska avauskokoonpanot

 

Espanja: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Xavi, Busquets, Alonso, Silva, Iniesta, FABREGAS

 

Ranska: Lloris, REVEILLERE:thumbsup1:, KOSCIELNY:thumbsup1:, Rami, CLICHY:thumbsup1:, Debuchy, M'VILA:thumbsup1:, Cabaye, Malouda, Ribery, Benzema

 

Espanja siis palasi 4-6-0 pelityyliin, Ranskan kokoonpanoa uusittiin sitten oikein kunnolla, varsinkin puolustus, ja hyvä niin!! Nasrin poisjättöä ihmettelen, mutta eiköhän Laurent Blanc tiedä, mitä tekee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko tää nyt sitten se viihdyttävä Espanja? Kisojen tylsin joukkue.

 

Ei tosin poista sitä tosiasiaa, että Ranska oli todella surkea ja varsinkin tappioasemassa ottelun lopussa ei loppukiristä tietoakaan. Espanjan jengistä pakko ihmetellä miten siellä pääsee kentälle jotain pedroja ja santeja, mutta Mata istuu ottelusta toiseen penkillä? Koko viime kauden Juan Matan otteita seuranneena ei voi kuin ihmetellä miten minuutteja ei tule. Tosin taitaa olla mukana Olympia-joukkueessa joten säästeltäiskö sitä niihin skaboihin? Jos näin niin miksi se piti edes ottaa joukkueeseen mukaan jos minuutteja ei ole tarkoitus antaa? Mitään pelillistä syytähän tolle penkitykselle ei missään tapauksessa voi olla. Tai sitten tää Espanjan mursu on juuri niin pihalla kuin miltä se näyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko tää nyt sitten se viihdyttävä Espanja? Kisojen tylsin joukkue.

Täysin samaa mieltä.. Alonson maalin jälkeen aloitin Seindfeld- maratonin. Ei tuollaista nyky-anti-palloa jaksa katsoa varttia pidempään.:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

2-0 FT

 

Espanjahan sen sitten voitti ja oli melko vaisu esitys Ranskalta. Ei oikein mitään rakentavaa saanut Les Bleus aikaan tuota syöttörallia vastaan. Lopussakin vain palloa pyöriteltiin pitkin keskialuetta Espanjan tukkiessa syöttölinjat. Ribery oli ainoa, joka edes oli jollain asteella vaarallinen. Benzemakin oli yössä kuin huuhkaja saalistusreissulla. Nasri ei tuonut mitään uutta peliin tullessaan vaihdosta sisään.

 

Espanja alkoi vihdoin kovan paikan tiimoilla näyttämään siltä joukkueelta, jolla olisi aineksia marssia kultaan ja kunniaan asti. Kun kone vihdoin lakkaa tökkimästä, vaikea on uskoa, että edes Saksasta on tuolle pysäyttäjäksi. Eilen Kreikan vakuuttavaan tyyliin kaatanut Saksa saakin huomenna vastustajan itselleen välieriin ottelusta Englanti-Italia, joka onkin viimeinen puolivälieräottelu.

 

Sitä siis odotellessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko tää nyt sitten se viihdyttävä Espanja? Kisojen tylsin joukkue.

 

Eihän se mitään säkenöivää peliä ollut, mutta täytyy kyllä olla Erkan kanssa samaa mieltä. Muiden joukkueiden pitää pystyä haastamaan Espanja ja pakottaa heidät pelaamaan nopeammin ja tehokkaammin. Tänäänkin Ranska oli surkea ja suurin syy siihen, että pelistä tuli noin tylsä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän se mitään säkenöivää peliä ollut, mutta täytyy kyllä olla Erkan kanssa samaa mieltä. Muiden joukkueiden pitää pystyä haastamaan Espanja ja pakottaa heidät pelaamaan nopeammin ja tehokkaammin. Tänäänkin Ranska oli surkea ja suurin syy siihen, että pelistä tuli noin tylsä.

Eli UCL:ssäkin se oli oikeasti Barcelonan ja Bayernin syy, että Chelsea pelasi puolustusvoittoisesti ja tylsästi? Alkulohkossa Englannin tylsään peliin syyllinen oli Ranska?

 

Come on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli UCL:ssäkin se oli oikeasti Barcelonan ja Bayernin syy, että Chelsea pelasi puolustusvoittoisesti ja tylsästi? Alkulohkossa Englannin tylsään peliin syyllinen oli Ranska?

 

Come on!

Barcelona ja Bayern pelasivat hallitsivat peliä ja pelasivat hyökkäysvoittoisemmin kuin Chelsea. Espanja hallitsi peliä ja pelasi hyökkäysvoittoisemmin kuin Ranska. Chelseaa haukuttiin tuolloin tylsästä ja puolustusvoittoisesta pelistä, eikös saman logiikan mukaan nyt pitäisi moittia juuri Ranskaa. Ja Chelsea sentään voitti, Ranska ei ollut lähelläkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten helvetti joka topikki täyttyy aina Chelsea -vastakkainasettelusta... !?!? Kumma, että EM-kisojenkin useammassa topikissa Chelsea on vallannut parrasvalot...

 

Juu EM 2012 Englannin joukkueessa ja UCL 2012 Chelsean joukkueiden pelityyleissä on jotain samaa ja varmaan siellä hodari on hakenut kisojen aikana uskoa pelaajiin The Bluesin sieniliigataipaleesta, mutta ehkä parempi että nuo vertailut jätetään vähemmälle kun lopputulos on aina se, että seuraavat pari sivua saakin lukea/ohittaa samat väittelyt huikeine perusteluineen.

 

Englannille Chelsean pelaajista JT ja Cole ovat illan mittelössä tärkeässä roolissa, mutta muuten vois mun ja uskon että aika monen muunkin puolesta lopettaa tuon Chelseasta jauhamisen täällä - aiheen kannan suhteen molemminpuolisesti. En mäkään nosta Juventusta jalustalle täällä, vaikka Italian majulle seuralla on aika paljonkin merkitystä ja myös tänään usea kentän alue voi olla Torinon miesten komennossa. Gerrard, Wäinö ja kumppanit ei ole tshelssin miehiä eikä Cassano, Toto, Balotelli ja kumppanit Juven eikä nämä ole seurojen mestaruuskabat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään sitten vuorossa viimeinen puolivälieräottelu Englanti-Italia. Ottelu on ennakkoon ajatellen tasaisin neljästä kamppailusta, selkeää ennakosuosikkia ei ole.

 

Kumpikaan joukkueista ei täysin vakuuttanut alkulohkoissaan. Italia pelasi hienon pelin Espanjaa vastaan ja sama jatkui Kroatia-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Sitä katsellessa mietin, että tässähän pelaa yksi mestarisuosikeista. Toisella puoliajalla ote herpaantui ja Irlanti-peli oli myös aika hermostunutta peliä Italialta.

 

Englanti taas pelasi hienosti Ruotsia vastaan, mutta Ranskaa vastaan käytetty bussi-taktiikka vei kaiken terän omasta hyökkäyspelistä. Welbeck oli neljästä "hyökkäävämmästä" pelaajasta ainoa, joka tuossa ottelussa pystyi pitämään palloa ja syöttelemään sitä omille. Nyt kun Rooney on palannut, joukkueen edellytykset pelata pitkiä hyökkäyksiä ovat huomattavasti paremmat.

 

Lähteekö Italia otteluun 3-5-2 -formaatiolla vai onko käytössä keskikentän timantti? Tässä Guardianin analyysiä taktiikoista, tässä on lähdetty siitä oletuksesta, että timantti on käytössä.

 

http://www.guardian.co.uk/football/2012/jun/24/euro-2012-england-italy-attack-flanks

 

Englannin ase olisi tällöin laitapelissä ja avain olisi haastaa Italian laitapakkeja. Tällöin voisi ajatella, että Walcott ottaisi Milnerin paikan oikealla ja mahdollisesti Carroll hyvänä pääpelaajana avaisi kärjessä. Toisaalta taas, jos Englanti lähtee kunnon double deckerillä liikkeelle, valinnat lienevät Milner sekä Welbeck, joka on erinomainen pitämään palloa ja jakamaan sitä kavereille. Tämä on tärkeä ominaisuus, koska bussi-taktiikassa kestää hetki ennen kuin Young, Gerrard ja kumppanit ehtivät hyökkäyksiin mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×