Jump to content
Sign in to follow this  
Den andra pseudodym

Välierät

Recommended Posts

Kolme peliä vielä kisoja jäljellä eli välierät ja finaali. Neljä parasta ovat Saksa, Portugali, Espanja ja Italia, jotka kyllä jokainen ansaitsevat täysin paikkansa tähän mennessä olleilla esityksillään paikkansa näin pitkällä.

 

Portugali - Espanja

 

Naapurukset Iberian niemimaalta eli Portugali ja Espanja kohtaavat ensimmäisessä välieräottelussa, joka pelataan ylihuomenna. Sama parivaljakko kohtasi viime MM-kisoissa ja tällöin Espanja voitti 1-0 David Villan maalilla. Portugalilla on nyt siis tilaisuus revanssiin. Lähinnä Cristiano Ronaldosta tunnettu joukkue on pelannut loistavat kisat Benton valmennuksessa. Joukkueelle on tehty vain neljä maalia, mikä on loistava osoitus siitä että puolustus on toiminut. Etenkin puolivälierissä Tshekkiä vastaan keskikenttä oli Raul Meirelesin johdolla toimi loistavasti ja hyökkäyksessä laiturikaksikko Ronaldo & Nani on ollut peli peliltä vain entistä vakuuttavampi. Espanja on jatkanut siitä, mihin voittoisissa MM-kisoissa jäi eli ei ole ollut hirveän vakuuttavan näköistä pelaamista näennäisesti, mutta tulosta on syntynyt. Ranska oli Espanjaa vastaan todella sillassa 90 minuuttia, mutta Portugalin uskoisin luottavan Ranskaa paremmin siihen, millä ollaan tähän asti edetty. Toisaalta olen ollut useammin kuin kerran väärin ennustellessani joukkueiden pelityylejä. Hidas lyhytsyöttöpelitaktiikka joutuu todelliselle koitokselle siinä vaiheessa, kun se kohtaa Portugalin korkean prässin. Vastaava tilanne nähtiin viime kauden El Clasicoissa. Tässä ottelussa onkin monia tuttuja taistelupareja Real Madridin ja Barcelonan välisistä otteluista, kuten Ronaldo vs Pique. Pique pimensi Ronaldon kaksi vuotta sitten, mutta näistä ajoista on Ronaldo kehittynyt valtavasti psyykepuolella. Kuitenkaan tuskin yhtä helposti tulee Ronaldo maalipaikalle pääsemään keskiviikkona kuin Tshekkiä vastaan voittomaalin tehdessään. Toisessa päässä Iniesta, Cesc ja Xavi saavat vastaansa paholaismaisen tutun naaman. Pepe tekee varmasti illasta näille erittäin ikävän tuntuisen monien vuosien kokemuksen pohjalta, kunhan vain ei taas liian pitkälle mene. Erittäin tasainen ottelu etukäteen sanottuna, mutta loppuviimein veikkaisin Espanjan konemaisen pallonpyörittelyn olevan liikaa Portugalille. Materiaalista tasoeroa on kuitenkin sen verran. 1-2. Espanja ei ole muuten päästänyt ainottakaan maalia pudotuspeleissä sitten vuoden 2006 MM-kisojen.

 

Saksa - Italia

Toisessakin välierässä tullaan näkemään uusintaottelu lähihistoriasta, sillä tässä kohtaavat Saksa ja Italia, jotka kohtasivat MM-kisojen semifinaaleissa vuonna 2006. Tuota ottelua jo pohjustettiinkin hieman tuolla puolivälierä-topiikissa ja siellä todettiin Italian pystyvän oikeasti tekemään pahan vastuksen Saksalle. Saksa on tähän mennessä ollut tuloksellisesti kisojen vakuuttavin joukkue, sillä sillä on tilillä neljä voittoa maalierolla 9-4. Kisojen ainoa joukkue, joka on vetänyt puhtaalla pelillä. Italia kuitenkin on huomattavasti pahempi vastus kuin yksikään Saksan aiemmista (Portugali, Hollanti, Tanska, Kreikka). Puolivälierässä Englantia vastaan Italia oli todella kovassa vireessä ja olisi voinut paremmalla viimeistelyllä hoitaa homman pakettiin jo ennen jatkoaikaa. Paikkoja sateli useampia. Viimeistely oikeastaan oli tuolloin joukkueen heikoin kohta ja tähänkin olisi Di Natale löytynyt ratkaisuna vaihtopenkiltä. Balotelli-Cassano-duo on kuitenkin omiaan aiheuttamaan hämminkiä Saksan puolustukselle. Keskikenttien kaksintaistelussa Italia vie lievästi Saksasta voiton mielestäni. Pirlo on pelannut samalla tasolla kuin tältä nähtiin maailmanmestaruusvuonna 2006 eli ollut ehdottomasti kisojen parhaimmistoa pelaajana. Mesut Özil sen sijaan on uinunut sen tason, millä oli viime kaudella Real Madridissa, vaikka muutama väläytys on nähty. Saksalla löytyy hyökkäyksestä leveyttä, mutta Italian puolustus on edelleenkin kenties kisojen kovin. Englannin hyökkäysmateriaalilla ei ollut mitään jakoja Italian alakerran kanssa. Saksalla sekä Klose, Podolski että Gomez, mutta näistä etenkään kaksi edellämainitulla ja oikeastaan kolmannellakin on ollut yleensä vaikeuksia onnistua suurissa peleissä kovan luokan puolustuslinjoja vastaan. Molemmissa päissä toki maailman ehdottomasti parhaimpiin lukeutuva torjuja. Neuer Saksalla, Buffon Italialla. Näiden kahden paremmuudesta tuskin tarvitsee kiistellä, sillä melko tasaista on. Neuer on toki paljon nuorempi, mutta kokemusta tällä on valtavasti tällaisista kovista peleistä, eikä koskaan ole taso pettänyt. Nuorilla sakemanneilla on nyt varmasti myös suuria kysymysmerkkejä psyykepuolella, sillä puhdas peli ja median hype ovat saattaneet saada näiden itseluottamuksen kohoamaan yli sallitun rajan. Toisaalta Saksa tietää historiansa Italiaa vastaan (Saksa ei ole koskaan kyennyt voittamaan Italiaa arvokisoissa) ja kunnioittaa näitä muutenkin jalkapallomaana, joten tuskin kovin korkealla jalat maan pinnasta tässä ottelussa ovat. Saksalla on kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut toistuva tapa kaatua tällaisissa paikoissa ja niin uskoisin myös nyt käyvän. Vaikka Saksa kenties joidenkin mielestä ennakkosuosikki on, itse uskoisin Italian etenevän loppuotteluun.

 

Espanja-Italia-finaaliin siis uskon, sillä tällöin EM-veikkaukseni menisi lähes 100% nappiin, kunhan vielä Italia tuonkin voittaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portugali - Espanja

 

Hidas lyhytsyöttöpelitaktiikka joutuu todelliselle koitokselle siinä vaiheessa, kun se kohtaa Portugalin korkean prässin. Vastaava tilanne nähtiin viime kauden El Clasicoissa. Tässä ottelussa onkin monia tuttuja taistelupareja Real Madridin ja Barcelonan välisistä otteluista, kuten Ronaldo vs Pique. Pique pimensi Ronaldon kaksi vuotta sitten, mutta näistä ajoista on Ronaldo kehittynyt valtavasti psyykepuolella. Kuitenkaan tuskin yhtä helposti tulee Ronaldo maalipaikalle pääsemään keskiviikkona kuin Tshekkiä vastaan voittomaalin tehdessään. Toisessa päässä Iniesta, Cesc ja Xavi saavat vastaansa paholaismaisen tutun naaman. Pepe tekee varmasti illasta näille erittäin ikävän tuntuisen monien vuosien kokemuksen pohjalta, kunhan vain ei taas liian pitkälle mene. Erittäin tasainen ottelu etukäteen sanottuna, mutta loppuviimein veikkaisin Espanjan konemaisen pallonpyörittelyn olevan liikaa Portugalille. Materiaalista tasoeroa on kuitenkin sen verran. 1-2. Espanja ei ole muuten päästänyt ainottakaan maalia pudotuspeleissä sitten vuoden 2006 MM-kisojen.

Tässä otteluparissa on niin monta sivujuonta, ettei paremmasta väliä. Portugalin avauksessa säntäilee useita Real Madridin pelaajia ja pelitapakin on kovin samanlainen: korkea prässääminen, hyvä liike ja nopeat vastaiskut. Koko paletti on myös pitkälti Ronaldon harteilla ja muilta ei tunnu tulevan ratkaisuja. Espanja taas on viime vuodet pyörinyt pitkälti Barcelonan pelitavan ympärillä ja tätä tullaan näkemään edelleen: jatkuvaa syöttörallia ja ja pallonhallintaa, mutta toki mitä korkeammalle panokset nousevat, sitä riskittömämmin Espanja myös pyrkii pelaamaan - luonnollisestikin. Itse toivoisin, että Torres löytyisi Portugalia vastaan avauksesta, jotta Pepen ja Alvesin väliin saataisiin vähän edes liikettä ja jotta Espanjan keskikentän syöttömylly ei menisi liian staattiseksi samankaltaisten pelaajien pyöritellessä peliä.

 

Espanjan eduksi lasken sen, että koko takalinja tietää miten Ronaldoa vastaan pelataan. En myöskään keksi aivan heti ketään, joka turhautuisi enemmän pallon perässä juoksemisesta kuin Pepe, joten varmasti Espanjakin osaa vedellä oikeista naruista. Ottelusta voi hyvin tulla väsytystaistelu, jossa Espanja mittaa Portugalin kanttia mahdollisimman pitkälle. Jos taas ottelun ratkaisu tahtoo venyä tai Portugali pääseekin iskemään ensin, heidän kannaltaan mieluiten myöhäisessä vaiheessa, niin Espanja voi olla hankaluuksissa.

 

En itse asiassa edes tiennyt tuota statistiikkaa Espanjan päästetyistä maaleista arvokisojen playoffeissa, mutta jos tuo pitää paikkansa, niin onhan se älytön suoritus. Yksi piste Cruyffin pelikirjalle: jollei vastustajalla ole palloa, se ei tee maaliakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prandelli, Lippi, Capello, Gianni Petrucci, Molinaro jne jne jne. ovat jo puhuneet Andrea Pirlon Ballon d´Orin voittamisen puolesta. Capello tosin nosti Pirlon ohella maailman parhaaksi keskikenttäpelaajaksi Daniele De Rossin.

 

Sen verran paljon mölyä on tuosta tullut, että Pirlokin joutui lopulta aiheeseen vastailemaan. Pirlon mukaan häntä ei jää vaivaamaan, jos ei koskaan onnistuisi voittamaan Ballon d´Oria ja, koska Messi ja Ronaldo takovat 60 maalin kausia, niin maestro ei näe itselleen mahdollisuutta voittaa Ballon d´Oria.

 

Olen itse aika pitkälti Pirlon oman lausunnon kannalla ja ymmärrän miksi Messi ja Ronaldo menevät nokkimisjärkässä edelle jaettaessa parhaan pelaajan pystiä. Mutta se on mun mielestä päivänselvää, että Pirlo ansaitsee olla viimeisen kolmen pelaajan listassa ja näin maininnan top 3 pelaajana. Ainoastaan Iniesta kisaa tuosta kolmannesta sijasta, mutta seurakausi puoltaa Pirloa.

 

Iniestan valinta MM -kisojen jälkeen top kolmoseen ja maailman kakkoseksi oli IMO naurettava, Iniestaa yhtään vähättelemättä, koska Iniestalla oli edellistä Ballon d´Oria valittaessa enemmän aihetta löytää nimensä listalta ja MM -kisaotteet ei ratkaisumaalia lukuunottamatta olleet niin häikäisevät. Mm. Snejder, Milito ja Forlan olisi pitänyt löytyä edeltä. Näissä kisoissa Iniesta on ollut omaan silmään ylivoimaisesti Espanjan paras ja Xavilla ei ainakaan pitäisi olla mitään tekemistä top 3 valintojen kanssa joulukuussa. No nyt loppu offtopic ja takas aiheeseen:

 

 

Tai no hehkutetaas viel Pirlon pilkkua muiden suista / näppäimistöltä tulleilla heitoilla:

 

Cesare Prandelli: "I was amazed when I heard his statements after the game: when he said that he shot it like that in an attempt to make things difficult for the English psychologically. "I would never have thought of it, and that confirms that the true champions go the extra mile for the good of the team."

 

Carlo Ancelotti:"Did you see what Pirlo did? Only a genius has this intuition. Andrea is immense and there are no other adjectives to add."

 

Daniele De Rossi: "If I had to choose a lasting image from the game I'd say Pirlo's penalty. I'd not seen such a crazy shot as that since the days of Francesco Totti."

 

Roy Hodgson: "We did all the things one could possibly do from a professional point of view but it still doesn't change the fact that Andrea Pirlo has the incredible confidence at that level of football to do a Panenka chip over the goalkeeper."

Rio Ferdinand: "On a pure footballing note Pirlo just put on a pure footballing master class + the penalty was too much."

 

Xavi: "What a great penalty from Pirlo – phenomenal."

 

Gerard Pique: "Pirlo is just class."

 

Ranskan 1984 EM- voittajajoukkueen jäsen Luis Fernandes: "A player of another world. It's a player like that who the French team miss"

 

Andreas Köpke: "That was very bold in that situation. When he doesn't score... As a keeper you don't expect such a penalty. That shows how strong his nerves are."

Phil Neville: "Pirlo's penalty [is the] moment of Euros so far for me - reminded me of Zidane's pen in World Cup [2006]. Big players at the big moment produce a moment of class!"

Alan Hansen: "Pirlo has unbelievable quality and England could not match him or Italy. Pirlo has been fabulous, he controlled and dictated the game and was absolutely masterful. It was a masterclass in technical ability, and Steven Gerrard spent the night chasing Pirlo around."

 

 

 

No jospas sitte jotain itse aiheesta eli välieristäkin...

 

 

Balotellin viisas agentti Mino Raiola tiesi sanoa, että SuperMario upottaa Saksan hattutempulla…. :D

 

 

Italian lääkäri Enrico Castellacci avautui Saksan kahden päivän extralevosta ja sanoi, että fysiopuolella on valtava työ parsia joukkue pelikuntoon ajoissa Saksa matsiin. Chiellinin reisivamman, Abaten akillesjänne vamman ja De Rossin vasemman jalan iskias -ongelmien kanssa tehdään kaikkesa ja kyse on vain aikaa vastaan taistelusta.

 

De Rossin kuntoon saaminen on luonnollisesti joukkueelle kaikkein tärkeintä, mutta Abatekin on nyt joukkueelle merkittävä kun oikeaksi laitapakiksi ei ole muita Maggion ollessa pelikiellossa - vieläkin sylettää tilanne, josta tuo ratkaiseva keltainen tuli. Chiellinin ottaisin tottakai avosylin joukkueeseen takaisin pistämään Mario Gomezin taskuun.

 

 

Itse toivoisin, että Torres löytyisi Portugalia vastaan avauksesta, jotta Pepen ja Alvesin väliin saataisiin vähän edes liikettä ja jotta Espanjan keskikentän syöttömylly ei menisi liian staattiseksi samankaltaisten pelaajien pyöritellessä peliä.

Täytyy vielä sanoa, että ihmettelen todella, jos huomenna yhä jatketaan tuolla piiloysillä eli kuudella keskikenttäpelaajalla. Ranska -pelikin oli sellasta kuraa, että ei mitään järkee ja ei voi kuin hämmästellä, miten del Mursu pinttyneesti pitää kiinni tuosta fantasiastaan. Espanja ei yksinkertaisesti tarvitse kuutta miestä keskikentälle saadakseen pallonhallinnan ja vastustajan puolustuslinjan työskentely vaikeutuu oleellisesti, kun peliin tulee syvyyttä ja siellä joutuu topparit vilkuilla olkansa ylitse.. Ja jopa yksi toppari joutuu seuraamaan kärkihyökkääjän liikkeitä ja näin on yksi koipipari vähemmän jäkittämässä 16m rajalla. Juan Mataki olisi kiva nähdä kentällä ja varmaan miestä itseäänkin sylettää nykyinen rooli, mielessään kulunut seurakausi, kun kentällä pyörähtää Pedroa ja kumppaneita. Mutta kun alkulohkossa ei edes Irlantia vastaan voinut päästää kentälle, niin tuskinpa Mataa nähdään ratkaisupeleissäkään kisadebyyttiä tekemässä. Motivaatio on varmaan aivan mieletön, jos majukutsu saapuu johonki kisojen jälkeiseen höntsään tai MM -karsintamatsiin Georgiaa vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italian lääkäri Enrico Castellacci avautui Saksan kahden päivän extralevosta ja sanoi, että fysiopuolella on valtava työ parsia joukkue pelikuntoon ajoissa Saksa matsiin. Chiellinin reisivamman, Abaten akillesjänne vamman ja De Rossin vasemman jalan iskias -ongelmien kanssa tehdään kaikkesa ja kyse on vain aikaa vastaan taistelusta.

Tuo on kyllä totta, mutta näkisin, että se Saksan hyöty tulee lähinnä siitä, että Italia joutui tahkoamaan 120 minuuttia Englantia vastaan. Jos Italia olisi hoitanut pelin varsinaisella peliajalla, niin ei hyöty olisi ollut niin suuri. Espanja on muuten ihan samassa tilanteessa. Heidän vastustajallaan on myös ollut pari välipäivää enemmän, mutta kun Espanja hoiti oman puolivälieränsä niin että juuri ja juuri tuli edes hiki, niin Portugali tuskin saa noista extrapäivistä juuri mitään etua. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

28.6.2012, Välierä 2: Saksa - Italia, Varsova, Puola

 

28.6.2012, Välierä 2: Saksa - Italia, Varsova, Puola

 

Posted ImagePosted Image

 

 

 

TV2 / Yle HD klo 21.25-23.50

 

Stadion Narodowy w Warszawie, Varsova, Puola

 

Selostus: Antti Ennekari (ei stna)

 

 

 

 

Ottelun päänäyttämönä toimii mm. avausotteluakin isännöinyt Varsovan Kansallinen stadion, joka on mm. Legia Varsovan ja Puolan jalkapallomaajoukkueen kotiotteluiden stadion. Katsojakapasiteettia löytyy 56 070.

 

Ottelun tuomaroi: Stéphane Laurent Lannoy

 

 

 

 

Die Mannschaft - Gli Azzurri

 

Pohjustan ensin Die Mannschaftin eli Jogi Löwin nahkapöksyjen asetelmia välieräotteluun. Tuloksellisesti Saksa on ollut vakuuttava eikä se ole kärsinyt ainuttakaan pistemenetystä tähän saakka kisoissa – toisin kuin kolme muuta semifinalistia. Pelillisestikin Saksan piristyneet otteet ovat olleet vakuuttavia samalla kun kisojen toinen suuri ennakkosuosikki Espanja on ehkä jopa voimia säästellen ,yhtä kuivilla esityksillä kuin viime MM-kisoissa samaisessa vaiheessa, takuuvarmasti raivannut tietään finaali ja mestaruus päämääränään, Portugali lepää Ronaldon harteilla ja Italian maalinteko on tervan juontia.

 

Saksa ei ole koskaan onnistunut voittamaan Italiaa arvokisoissa eikä se ole kyennyt edes höntsämatsit mukaan luettuna millään vuosikymmenellä (ei edes sillä 70-luvun valtajaksollaan) Italiaa parempaan saldoon keskinäisissä kohtaamisissa. Italiasta on siis muodostunut todellinen peikko Die Mannschaftille ja vaikka kuinka muuten sakemannien otteet olisivat olleet turnauksissa vakuuttavat, niin lopulta nahkapöksyjen kisat ovat tyssänneet kuin seinään kun vastaan ovat astelleet Azzurrit. Viimeksi vuoden 2006 MM -kotikisoissa ja tuolloinkin ottelupariin ennakkosuosikkina lähteneet saksalaiset saivat kokea ennenaikaiset lähtöpassit italiaanojen toimesta. Menneet ovat kuitenkin historiaa ja itse asiassa molempien otteluparin osapuolten joukkueet ovat muuttuneet vuosien saatossa sekä pelitavaltaan että pelaajamateriaaliltaan. Tuskin montaa vastaväitettä tulee jos tätä Saksan joukkuetta mainostaa ehkäpä vahvimpana koskaan ja suosikin asemaa korostaa vielä se seikka, että Italia ei ole yhtä vahva kuin monesti aiemmin.

 

Saksa on voittanut viimeisimmät 15 otteluansa putkeen kilpailupeleissä. EM-kisoissa Saksa on päässyt kuusi kertaa välieriin ja voittanut niistä viisi. Löwin joukkue on maalannut vähintään kerran 20 viimeisimmässä ottelussaan. Huomioiden kisoissa alkukankeuksien jälkeen kohentuneet ja viimeaikoina jopa vakuuttavat otteet sekä laajan ja loistavan pelaajamateriaalin, niin Saksa on yksiselitteisesti suosikki toisessa välieräparissa, synkästä Italia -historiastaan huolimatta.

 

 

Saksan avauskokoonpanosta:

 

Boateng on viime aikoina koomaillut puolustuslinjassa, mutta en oikein usko penkitykseen Italiaa vastaan. Mats Hummels on nahkapöksyjen puolustuksen selkeä liideri ja se varmin lukko. Badstuber ottaa sitten paikkansa rinnalla. Puolustuksen vasemman laidan ottaa tietenkin Lahm, joka Kreikka -ottelussa karisti apinan selästään.

 

Italian onneksi Schweinsteigerin kisat eivät ole olleet mikään jymymenestys ja mies on itsekin kritisoinut otteitaan julkisesti. Schweinsteiger oli viimeksi Kreikka –pelissä aivan hukassa ja Kroos ei ainakaan tarjoa hätätilanteessa ratkaisua ongelmaan. Tosin uskon, että Schweini karsii riskisyötöt ja pallon hautomiset minimiin kun kreikkalaisten sijaan siellä on laiskahkolla takakarvalla tulossa Balotelli. :D Benderiin tai Gündoganiin en usko Löwin luottavan ja Gündogan taas höntyilemällä hyökkäyspäähän lisäisi vaan niitä aukkoja, mihin Italia voi iskeä. Schweinin rinnalla Khediran pelipaikka on itsestäänselvyys ja Khediralla onkin alla hienot kisat ja Madridin mies on ollut jopa varmin suorittaja Saksan keskikentällä tähän saakka.

 

Marco Reusin näkisin kentällä heikoista laukauksistaan huolimatta, mutta toisaalta Italian kannalta toivon, että Löw jatkaa luottomiehillään. Schürrle ei ollut erikoinen Kreikkaa vastaan ja jos peliotteet ratkaisee, niin Reusin pariksi tulee Müller tai Podolski, joista kumpikaan ei ole kisoissa tähän saakka loistanut. Ketkä kaksi nuo laidan paikat ottaakaan niin välistä löytyy Mesut Özil, joka on parantanut kisoissa kuin sika juoksuaan.

 

Miro Klosen myötä Saksan hyökkäyspeli oli monipuolisempaa kuin Gomezin kanssa, joten vaikea sanoa kumpi siellä aloittaa. Toisaalta sakemannit saattoivat ajatella Kreikan olevan niin läpihuutojuttu, että toista SuperMariota oli varaa lepuuttaa. Tosin uskon, että kyse oli enemmän siitä, että katsottiin Klosen kortti, koska kuten sanoin, niin Miro auttaa enemmän pelillisesti nahkapöksyjä. Klosesta on apua Saksalle muutenkin, mutta Gomez jäkittää vain odottamassa sitä maalipaikkaansa. Toisaalta olisi aika julma temppu penkittää Gomez tässä vaiheessa, mutta SuperMariokin tiesi mahdollisen kohtalonsa kisoihin lähtiessä.

 

Penkiltä on sitten valmiina kirmaamaan Mario Götze, Schürrle, Kroos, joku kolmikosta Reus, Müller ja Podolski sekä toinen kaksikosta Gomez ja Klose...

 

Rankkareihin Italialla ei ole varaa mennä, vaan ratkaisun pitää syntyä puoleen tai toiseen 120min aikana. Manuel Neueria pidän lähtökohtaisesti liian pahana veskarina italialaisille 11 metristä katseltaessa. 193cm osaa näyttää isolta ja ulottuvalta ja rankkarin pitää olla todella tarkka. Balotelli olisi kuitenkin varma valinta rankkareihin ja Pirlon tehtyä Englanti matsissa Panenkat/Tottit ja pilkkuskaban jälkeisen hypetyksen jälkeen on olemassa huolestuttavan suuri vaara, että Balotelli saisi päähänpiston hakea samanlaista ratkaisua ja tuolloin Neuer poimisi marjan jäkittämällä keskellä maalia. Rankkariskabassa kyse olisi lähinnä siitä, että kuinka monta pilkkua Buffon pystyy arvaamaan ja kuinka vähissä italialaiset saa pidettyä epäonnistumiset.

 

 

 

Nyt töihin ja Italian kimppuun sitten myöhemmin... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Illan välieräottelun avauskokoonpanot:

 

Portugali:

 

Patricio; Pereira, Pepe, Bruno Alves Coentrao; Veloso, Meireles, Moutinho; Nani, Ronaldo, Almeida.

 

Espanja:

 

Casillas; Arbeloa, Ramos, Pique, Alba; Busquets, Alonso, Xavi, Iniesta, Silva; Negredo

 

Kummankaan joukkueen kokoonpanoissa ei muuten mitään suurempia muutoksia ole, mutta Espanjan avauksesta löytyy piikistä Alvaro Negredo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanja:

 

Casillas; Arbeloa, Ramos, Pique, Alba; Busquets, Alonso, Xavi, Iniesta, Silva; Negredo

Tavallaan ymmärrän, mitä Del Bosque tällä tempauksella hakee, mutta kannattaako nyt tässä vaiheessa alkaa soveltamaan? No, se nähdään tietysti pian. Hyvä joka tapauksessa, että sieltä löytyy edes joku keskushyökkääjä ja Negredolla lienee ainakin kova energialataus.

 

Portugalilla Hugo Almeida on vähän erikokoinen painija Piquen ja Ramosin väliin, mutta ihan rehellisyyden nimissä lusitaanien nykyinen keskushyökkääjäkalusto on ollut kovin kevyttä yhtään kovemmissa peleissä. Vaikka painetta on pyritty siirtämään pois, niin Ronaldon harteilla iso osa Portugalin mahdollisen menestyksen paineista lepää. Koska vastustaja tuntee niin hyvin Ronaldon kujeet, ennakoin kaverille lähinnä turhautumista, mutta eipä se taas isoja virheitä puolustukselta vaadi, niin tilanne on Espanjan kannalta astetta hankalampi. Toivotaan hyvää peliä, mutta veikkaan tarkkaa, vähämaalista koitosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, kerrassaan humoristinen avauspuolisko! Molemmat joukkueet filmaavat minkä pystyvät, varsinkin Portugali. Ja kun Espanja syöttelee keskenään muutaman minuutin ajan, yleisö alkaa buuaamaan ja yhtäkkiä Espanja alkaa viihdyttää ja luo maalipaikan. Toisessa päässä Portugali painostaa Piqueta, joka pelästyy, luulee olevansa Maradona ja nousee hyökkäyksiin mukaan ja menettää palloja/joutuu pistämään hätäisiä purkuja. Ronaldo ja Nani kyllä ovat melkoisia taikureita, varsinkin maailman parhaalta, Krisulta on nähty upeita uusia kikkoja, mutta varsinkin Nanilla on mukana myöskin vanhoja tuttuja temppuja. Yksi oli se, kun Nani yritti nolata Espanjan pakiston juoksemalla heidän lävitseen, mutta yhtäkkiä tulikin Ramosin käsi eteen, ja niin vietävästi taas sattui... Toisessa päässä Negredo piteli päätään, vaikkei siihen edes osunut mikään. Kentän paras pelaaja at the moment in my opinion: Joao Moutinho. Nyt seuraamaan toista puoliaikaa. Oma veikkaukseni on se, että Pique kikkaa koko kentän läpi ja syöttää maalille nousseelle Casillakselle, ja Casillas potkaisee saksipotkulla maalin. Portugali kuitenkin vie matsin jatkoajalle, kun Coentrao heittää sivurajaheiton sisään Negredon kaulan kautta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihmeellisiä ratkaisuja Bentolta. Bruno Alves, joukkueen puujalkaisin kaveri vetämään pilkkua! Myös Meirelesin olis voinut pitää kentällä ihan vaan mahdollisia pilkkuja ajatellen. Vituttaa, kun ois ollu hyvä sauma pudottaa Espanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bruno Alves ei ole kyllä puujalkaa nähnytkään.. Omaa loistavan ja tarkan laukauksen. Pepe ja Pique kaksikkoa hiukan enemmän arvostelisin, sekä Del Bosquen vaihtoja ja avauskokoonpanoa, jos valmentajia saa arvostella.

 

Kisojen kovatasoisin peli tähän mennessä. Molemmat pyrkivät hyökkäämään ja pelaamaan palloa, sekä paikat tulivat pelaamisen seuraamisena pääasiassa, eikä pomppupalloista tai virhearvioinneista, kuten tuossa toiseen rankkareihin johtaneessa pelissä. Hieno peli, vaikka välillä se muuttuikin tutuksi jauhamiseksi.

 

Vaikka Espanjaa kannatinkin, niin Portugali oli itselleni näiden kohtuu huonotasoisten kisojen valopilkku Ukrainan lisäksi, joka sai paljon miehistöstään irti. Yhtään huonompi se ei mielestäni tänäänkään ollut kentällä ja sinäänsä arparankkarit eivät olleet mitenkään vääryys.

 

Itselleni tämä oli tähänastisiin peleihin katsottuna finaali, vaikka Saksakin ikisuosikkeihini kuuluu. Saksan peli näissä kisoissa ei vain mielestäni ole finaalitasoa, vaikka perusvarmaa suorittamista on ollutkin. Italia varmaan ihan tasollensa pelannut nämä kisat, mutta Englanti - Italia ottelu oli molemmilta joukkueilta kyllä sellainen divaripeli, mitä tuli syöttelyyn ja sijoittumiseen ja alkulohkokin oli joukkueella heikko, joten Saksaa vastaan se taso sitten oikeasti mitataan.

 

Yhtä kaikki tänään koin saavani isojen maiden peleistä ensimmäistä kertaa sitä mitä olin siltä toivonutkin ja Sergio Ramosille parhaan pelaajan titteli täysin ansaitusti jopa pilkku poislaskettuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihmeellisiä ratkaisuja Bentolta. Bruno Alves, joukkueen puujalkaisin kaveri vetämään pilkkua! Myös Meirelesin olis voinut pitää kentällä ihan vaan mahdollisia pilkkuja ajatellen. Vituttaa, kun ois ollu hyvä sauma pudottaa Espanja.

Bruno Alves ilmeisesti ennenkin vedellyt vapareita ja pilkkuja Zenitin paidassa. Ja eihän Alvesin pilkku mikään huono ollut, tällä kertaa ei vaan jalkapallojumalat olleet suosiollisia. Paljon kummallisempi ratkaisu oli jättää Ronaldo viimeiseen pariin. Ilmeisesti Crissen ylle yritettiin sovitella sankarin viittaa. Ronaldon ensimmäiset sanat putoamisen jälkeen: "Epäreilua!" :D

 

Ansaittu voittohan tuo oli. Portugalin prässi toimi loistavasti niin kauan, kun keskikentän kaverit jaksoivat juosta, mutta bensa loppua kohden vaan loppui. Sitten kun prässi tuli myöhässä, Espanja pääsi pelaamaan omaa peliään ja sillä oli myös paremmat paikat ratkaista homma jo ennen rankkarikisaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas PASKAA!!!!Eipä ole jalkapallojumalat mun puolella taaskaan.

Huomenna kun Saksa vielä tippuu Italialle niin tää on täydellistä.

 

Onneks seuraavissa kisoissa on 24 joukkuetta,saattais tulla ees jotain yllättävää kisoihin.Ees jokunen yllättävä pelaaja muista joukkueista.Tää on niin nähty!!!!!!!

 

Viimeinen yllätys on 2004 kisoista jasen jälkeen nää arvokisat on ollut melko tylsiä.

Miks ennen on ollut paremmin ja paljon enemmän on ollut yllätyksiä,kuka vaan on voinut voittaa kenet vaan.Tähtiä on syttynyt joka kisoissa ja pienikin on voinut voittaa ison.

RAHA on pilannut tän lajin,nää nykypellet vaihtaa kampaustakin puoliajalla!!

 

1982 MM-kisoista asti olen näitä seurannut niin että itse muistan ja nää kisat on ehdottomasti tylsimmät ikinä.Voi olla että kun omat suosikit Englanti,Kroatia,Irlanti tippuivat jatkosta niin pettymys on vieläkin suurempi mutta kaikenkaikkiaan ei nää suurempia tuntoja ole herättänyt.

Mun mielestä tätä lajia seurataan sen takia että tulee yllätyksiä ja uusia sankareita nousee maailman jalkapalloeliittiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihmeellisiä ratkaisuja Bentolta. Bruno Alves, joukkueen puujalkaisin kaveri vetämään pilkkua! Myös Meirelesin olis voinut pitää kentällä ihan vaan mahdollisia pilkkuja ajatellen. Vituttaa, kun ois ollu hyvä sauma pudottaa Espanja.

Jep. Moutinho taisteli ottelun läpi erinomaisesti, joten en olisi hänelle toivonut nähtyä lopetusta. Nanin upealle pilkulle pitää (kotiinpäin) hurrata. Cristianon vaparit olivat surkeita, Portugalin nopeat vastahyökkäykset samanlaisia kuihtuessaan siihen ratkaisevaan syöttöön. Jos joku tätä matsia kutsuu vielä Ronaldo vs. Espanja, revin pelihousuni. Monissa paikoin tämän sympaattinen portugalilainen näytti jälleen itsestään sen tutuimman kuvan, eli pää haudattuna käsiin epäonnistumisen jälkeen. Portugalin keskikentälle propsit. Espanjan varsin apaattisen pelin jälkeen olisin toivonut naapurin voittoa, sillä kyllä kolme kultaa neljässä vuodessa on liikaa. Nooh luotto on kuitenkin jäljelläolevaan välieräpariin kova. Sieltä löytyy myös toiveeni jäljelläolevista Euroopan Mestariksi vuosimallia 2012!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitäähän tänne nyt jotain asiaakin kirjoittaa, vaikka avauspuoliskoa kritisoin. ;) :D

 

Kokonaisuudessaan ihan viihdyttävä matsi. Maalit vain jäivät puuttumaan varsinaisella peliajalla, mutta pilkkukisa olikin sitten (taas) dramaattinen. Mielestäni molempien valmentajien valinnat olivat hyviä! Ronaldo olisi (ehkä, korostan, ehkä) murtunut paineen alla, ja kuten joku jo sanoikin Bruno Alvesilla on hyvä kuti, mutta tuuri ei nyt vain ollut kohdallaan. Onnittelut toki Cescille, ainoalle pelaajalle, jota Barcasta symppaan. Syyn varmaan tähän arvaattekin. Mies oli vähän pimennossa koko matsin ajan, mutta tuolla ratkaisevalla rankkarillaan saa kaiken anteeksi! Olihan tuo Sergio Ramosinkin pilkku aika jäätävä! Tällä mies sai varmasti itsetuntonsa kuntoon tuosta Müncheniä vastaan käydyn pilkkukisan yli menneestä vedosta. Maalivahtien pitää pikkuhiljaa alkaa varomaan näitä Totti/Pirlo/Ramosmaisia zippejä! ;)

 

Huomenna sitten Italia - Saksa. Sinällään minulle ihan sama kumpi menee tästä parista finaaliin, mutta toivon tuon otteluparin voittajan katkaisevan Espanjan arvokisavoittoputken. Balotellistako ratkaisija?

 

Posted Image

 

"Of course, I'm the best:howler:"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Epäreilun pienestä oli Portugalin voitto kiinni. Alves veti rimaan, kun taas Fabregas tolpan kautta sisään... VITUTTAA! Itse peli oli numeroista huolimatta melko viihdyttävä ja tasainen. Lusitaanien jatkopaikka olisi ollut mielestäni aivan yhtä oikeutettu kun espanjalaistenkin, harmi vaan että Rouva Fortuna päätti sitten tänään hymyillä spanskeille.

 

Taas PASKAA!!!!Eipä ole jalkapallojumalat mun puolella taaskaan.

Huomenna kun Saksa vielä tippuu Italialle niin tää on täydellistä.

Näinpä. Paitsi että Saksakin kuuluu omiin inhokeihin Italian ja nykyisen Espanjan ohessa, joten kävi kisoissa vielä miten tahansa niin vituttaa silti. Ehkä noista kolmesta Saksan mestaruus kuitenkin ottaisi päähän vähiten joten toivotaan voittoa roboteille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas PASKAA!!!!Eipä ole jalkapallojumalat mun puolella taaskaan.

Huomenna kun Saksa vielä tippuu Italialle niin tää on täydellistä.

 

Onneks seuraavissa kisoissa on 24 joukkuetta,saattais tulla ees jotain yllättävää kisoihin.Ees jokunen yllättävä pelaaja muista joukkueista.Tää on niin nähty!!!!!!!

 

Viimeinen yllätys on 2004 kisoista jasen jälkeen nää arvokisat on ollut melko tylsiä.

Miks ennen on ollut paremmin ja paljon enemmän on ollut yllätyksiä,kuka vaan on voinut voittaa kenet vaan.Tähtiä on syttynyt joka kisoissa ja pienikin on voinut voittaa ison.

RAHA on pilannut tän lajin,nää nykypellet vaihtaa kampaustakin puoliajalla!!

 

1982 MM-kisoista asti olen näitä seurannut niin että itse muistan ja nää kisat on ehdottomasti tylsimmät ikinä.Voi olla että kun omat suosikit Englanti,Kroatia,Irlanti tippuivat jatkosta niin pettymys on vieläkin suurempi mutta kaikenkaikkiaan ei nää suurempia tuntoja ole herättänyt.

Mun mielestä tätä lajia seurataan sen takia että tulee yllätyksiä ja uusia sankareita nousee maailman jalkapalloeliittiin.

Futiksessa noita yllätyksiä tulee todella harvoin, koska näitä ns. suurmaitakin on niin paljon, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä joku niistä voittaa. Se taas on kyllä totta, että raha on pilannut futiksen. Meidän sukupolvi on valitettavasti raiskannut futiksen aika hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

28.6.2012, Välierä 2: Saksa - Italia, Varsova, Puola

 

Posted ImagePosted Image

 

 

 

TV2 / Yle HD klo 21.25-23.50

 

Stadion Narodowy w Warszawie, Varsova, Puola

 

Selostus: Antti Ennekari (ei stna)

 

 

 

 

Ottelun päänäyttämönä toimii mm. avausotteluakin isännöinyt Varsovan Kansallinen stadion, joka on mm. Legia Varsovan ja Puolan jalkapallomaajoukkueen kotiotteluiden stadion. Katsojakapasiteettia löytyy 56 070.

 

Ottelun tuomaroi: Stéphane Laurent Lannoy

 

 

 

 

Die Mannschaft - Gli Azzurri

 

Pohjustan ensin Die Mannschaftin eli Jogi Löwin nahkapöksyjen asetelmia välieräotteluun. Tuloksellisesti Saksa on ollut vakuuttava eikä se ole kärsinyt ainuttakaan pistemenetystä tähän saakka kisoissa – toisin kuin kolme muuta semifinalistia. Pelillisestikin Saksan piristyneet otteet ovat olleet vakuuttavia samalla kun kisojen toinen suuri ennakkosuosikki Espanja on ehkä jopa voimia säästellen ,yhtä kuivilla esityksillä kuin viime MM-kisoissa samaisessa vaiheessa, takuuvarmasti raivannut tietään finaali ja mestaruus päämääränään, Portugali lepää Ronaldon harteilla ja Italian maalinteko on tervan juontia.

 

Saksa ei ole koskaan onnistunut voittamaan Italiaa arvokisoissa eikä se ole kyennyt edes höntsämatsit mukaan luettuna millään vuosikymmenellä (ei edes sillä 70-luvun valtajaksollaan) Italiaa parempaan saldoon keskinäisissä kohtaamisissa. Italiasta on siis muodostunut todellinen peikko Die Mannschaftille ja vaikka kuinka muuten sakemannien otteet olisivat olleet turnauksissa vakuuttavat, niin lopulta nahkapöksyjen kisat ovat tyssänneet kuin seinään kun vastaan ovat astelleet Azzurrit. Viimeksi vuoden 2006 MM -kotikisoissa ja tuolloinkin ottelupariin ennakkosuosikkina lähteneet saksalaiset saivat kokea ennenaikaiset lähtöpassit italiaanojen toimesta. Menneet ovat kuitenkin historiaa ja itse asiassa molempien otteluparin osapuolten joukkueet ovat muuttuneet vuosien saatossa sekä pelitavaltaan että pelaajamateriaaliltaan. Tuskin montaa vastaväitettä tulee jos tätä Saksan joukkuetta mainostaa ehkäpä vahvimpana koskaan ja suosikin asemaa korostaa vielä se seikka, että Italia ei ole yhtä vahva kuin monesti aiemmin.

 

Saksa on voittanut viimeisimmät 15 otteluansa putkeen kilpailupeleissä. EM-kisoissa Saksa on päässyt kuusi kertaa välieriin ja voittanut niistä viisi. Löwin joukkue on maalannut vähintään kerran 20 viimeisimmässä ottelussaan. Huomioiden kisoissa alkukankeuksien jälkeen kohentuneet ja viimeaikoina jopa vakuuttavat otteet sekä laajan ja loistavan pelaajamateriaalin, niin Saksa on yksiselitteisesti suosikki toisessa välieräparissa, synkästä Italia -historiastaan huolimatta.

 

 

Saksan avauskokoonpanosta:

 

Boateng on viime aikoina koomaillut puolustuslinjassa, mutta en oikein usko penkitykseen Italiaa vastaan. Mats Hummels on nahkapöksyjen puolustuksen selkeä liideri ja se varmin lukko. Badstuber ottaa sitten paikkansa rinnalla. Puolustuksen vasemman laidan ottaa tietenkin Lahm, joka Kreikka -ottelussa karisti apinan selästään.

 

Italian onneksi Schweinsteigerin kisat eivät ole olleet mikään jymymenestys ja mies on itsekin kritisoinut otteitaan julkisesti. Schweinsteiger oli viimeksi Kreikka –pelissä aivan hukassa ja Kroos ei ainakaan tarjoa hätätilanteessa ratkaisua ongelmaan. Tosin uskon, että Schweini karsii riskisyötöt ja pallon hautomiset minimiin kun kreikkalaisten sijaan siellä on laiskahkolla takakarvalla tulossa Balotelli. :D Benderiin tai Gündoganiin en usko Löwin luottavan ja Gündogan taas höntyilemällä hyökkäyspäähän lisäisi vaan niitä aukkoja, mihin Italia voi iskeä. Schweinin rinnalla Khediran pelipaikka on itsestäänselvyys ja Khediralla onkin alla hienot kisat ja Madridin mies on ollut jopa varmin suorittaja Saksan keskikentällä tähän saakka.

 

Marco Reusin näkisin kentällä heikoista laukauksistaan huolimatta, mutta toisaalta Italian kannalta toivon, että Löw jatkaa luottomiehillään. Schürrle ei ollut erikoinen Kreikkaa vastaan ja jos peliotteet ratkaisee, niin Reusin pariksi tulee Müller tai Podolski, joista kumpikaan ei ole kisoissa tähän saakka loistanut. Ketkä kaksi nuo laidan paikat ottaakaan niin välistä löytyy Mesut Özil, joka on parantanut kisoissa kuin sika juoksuaan.

 

Miro Klosen myötä Saksan hyökkäyspeli oli monipuolisempaa kuin Gomezin kanssa, joten vaikea sanoa kumpi siellä aloittaa. Toisaalta sakemannit saattoivat ajatella Kreikan olevan niin läpihuutojuttu, että toista SuperMariota oli varaa lepuuttaa. Tosin uskon, että kyse oli enemmän siitä, että katsottiin Klosen kortti, koska kuten sanoin, niin Miro auttaa enemmän pelillisesti nahkapöksyjä. Klosesta on apua Saksalle muutenkin, mutta Gomez jäkittää vain odottamassa sitä maalipaikkaansa. Toisaalta olisi aika julma temppu penkittää Gomez tässä vaiheessa, mutta SuperMariokin tiesi mahdollisen kohtalonsa kisoihin lähtiessä.

 

Penkiltä on sitten valmiina kirmaamaan Mario Götze, Schürrle, Kroos, joku kolmikosta Reus, Müller ja Podolski sekä toinen kaksikosta Gomez ja Klose...

 

Rankkareihin Italialla ei ole varaa mennä, vaan ratkaisun pitää syntyä puoleen tai toiseen 120min aikana. Manuel Neueria pidän lähtökohtaisesti liian pahana veskarina italialaisille 11 metristä katseltaessa. 193cm osaa näyttää isolta ja ulottuvalta ja rankkarin pitää olla todella tarkka. Balotelli olisi kuitenkin varma valinta rankkareihin ja Pirlon tehtyä Englanti matsissa Panenkat/Tottit ja pilkkuskaban jälkeisen hypetyksen jälkeen on olemassa huolestuttavan suuri vaara, että Balotelli saisi päähänpiston hakea samanlaista ratkaisua ja tuolloin Neuer poimisi marjan jäkittämällä keskellä maalia. Rankkariskabassa kyse olisi lähinnä siitä, että kuinka monta pilkkua Buffon pystyy arvaamaan ja kuinka vähissä italialaiset saa pidettyä epäonnistumiset.

 

Saksan ykköstoppari Hummelsin kommentteja Italiasta Saksan futisliiton sivuilta:

 

"There is no doubt that they are top-class strikers[Cassano & Balotelli],” “[They are] up in the same league as the likes of [Robin] van Persie, Nani, or [Cristiano] Ronaldo."

 

“We’ll be prepared, approaching the game with the same concentration as always. We’re not afraid."

 

“We must play as intelligently as possible, with the whole team putting pressure on their creative midfielders, denying them the space they want, and preventing them from gaining the upper hand."

 

“We’ll be meeting an opponent who’s absolutely on a par with us in terms of everything. In fact, I think they were superior to Spain in their group match and just got better and better."

 

"I admit they did not figure in my personal top three, but now I know I was wrong."

 

“They strike a very good balance between offence and defence, and in midfielders [Riccardo] Montolivo, [Andrea] Pirlo, and [Daniele] De Rossi they have superb technicians who also track back and defend. Pirlo, especially, will be a key player to watch."

 

"I don’t expect the two nations’ history to have even the slightest effect on Thursday’s match. All it proves is that over time, Italy have always had an excellent team that’s hard to beat."

 

 

Päävalmentaja Löwin sanallisen arkun antia illan kamppailusta:

 

“We're here where we wanted to be. I think the best four teams are here,”

 

“These four teams have played the best football. It will be very tight, the teams will be playing at the top level, there's no doubt about this. As it's a semi-final, you do need a little bit of luck to get to the final. We are in a strong position."

 

“Italy are very good coming from the back with Antonio Cassano and Mario Balotelli they have really classy players and especially Pirlo. He's the one who gives the tactics, the ideas, and directs the game."

 

“We have to disturb these players and think of a way how we can do better than them in midfield and must dictate the tempo ourselves. We have a plan to ‘disarm’ the Pirlo weapon."

 

“We have to be cheeky, confident, but work very hard as well. We won't concentrate on them, we will work on our own game."

 

“We know how Cassano and Balotelli play but I am convinced my central defenders will cope. We are prepared for that. Mats Hummels and Holger Badstuber have the support of the midfielders and they are both very tactically astute.”

 

“You have to form a team that play well together, and work well in all their various positions,”

 

“We want to show other nations we're at the same level in the actual way we play football. We have been successful. We are a team that don't have to react to the opponents, and play our own game. We're at a level where we don't need to hide from anyone.”

 

 

 

Saksan keskikentän dynamo Schweinsteiger:

 

“I am 100 per cent fit and am very much looking forward to this classic game. I have trained twice and feel good. I am completely concentrated on this game,”

 

“Italy's midfielders are all good on the ball, so you must get among them. We know what type of football they play and are prepared for it."

 

“There are several players I admire in the Italy team. I like the way Andrea Pirlo plays, what he's done at this tournament is quite fantastic. You can stop him but he is the one player I like the best."

 

“It's important to always improve and to have a philosophy and follow it. We've been on an upward curve for a while. We don't have a title yet, but hopefully that will come. There's a really healthy mixture of players here, and it's very relaxed but still very focused on the football."

 

“I think we have got a lot of quality and are tactically strong, physically strong. I am very positive about the semi-final. For me, I've played a lot of games, but it's still a highlight in a long season.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan en ymmärrä Espanjan finaalipaikasta turhautumista, vai oliko Portugali jotenkin merkittävästi parempi jossain vaiheessa? Portugali puolusti hyvin, mitä voi odottaakin tuolla toppariparilla ja käytännössä kolmen puolustavan keskikenttämiehen ryhmityksellä, kun Moutinhokin on nimenomaan maajoukkueessa joutunut ottamaan enemmän puolustusvastuuta. Hyökkäyspäässä, edelleen, kaikki yhtään paremmat tilanteet tulivat Ronaldon kautta, Almeida oli aivan niin kuutamolla, kuin sopi odottaakin ja Nanikin keskittyi lähinnä valittamiseen. Portugalin kymmenestä vedosta kaksi, KAKSI meni kohti maalia, siinä missä Espanjalla oli pelkästään yli menneitä laukauksiakin kolme, jotka olivat lähempänä mennä maaliin. Kyllä lähtökohtaisesti vastustajan pitäisi olla jollain osa-alueella parempi voittaakseen ottelun ja kun Espanjaa vastaan mennään pilkuille, niin...

 

Pepe ja Pique kaksikkoa hiukan enemmän arvostelisin, sekä Del Bosquen vaihtoja ja avauskokoonpanoa, jos valmentajia saa arvostella.

 

Yhtä kaikki tänään koin saavani isojen maiden peleistä ensimmäistä kertaa sitä mitä olin siltä toivonutkin ja Sergio Ramosille parhaan pelaajan titteli täysin ansaitusti jopa pilkku poislaskettuna.

Ja miksei saisi? Negredon valinta oli jo ennen ottelua iso kysymysmerkki ja kaverin tullessa vaihtoon 54. minuutilla vieläkin enemmän. Kaveri oli täysin näkymätön ja muutamat kontaktit pallon kanssa päättyivät siitä luopumiseen. Kovin paljon ei Espanja saanut myöskään toimitettua palloa keskelle ja keskikentän etäisyys kärkeen oli turhan suuri, mutta tuskin kukaan oli myöskään kieltänyt tulemasta vähän vastaan auttamaan kavereita. Torres olisi ollut tässä suhteessakin parempi optio, mutta vähän joutui hieraisemaan silmiään, kun kaikki vaihdot suoritettiin, eikä Torresia vieläkään saatu kehiin. Silvan ja Nedregon tilalle olisi pitänyt saada Fabregas ja Torres, mutta Navaskin oli toki hyvä veto laidalle. Edelleen peli menee Espanjalla liiaksi keskelle ja etenkin tässä ottelussa todella kovan toppariparin ollessa vastassa homma meinasi tyrehtyä liian usein. Meinasi jopa naurattaa ääneen tilanteet, joissa Navas tai Silva pääsi oikealta laidalta vähän läpi ja haki keskityspaikkaa boksiin, jossa ei ollut ketään :D

 

Ramos oli eilen/tänään todella jäätävä, pelasi valtavalla itseluottamuksella ja sai normaalisti varman Piquen näyttämään parikin pykälää heikommalta. Pirlolta noita tsippejä voi odottaakin, mutta itseluottamuksen täytyy olla kohdillaan, jos Ramos lähtee samaa yrittämään. Oikein meni ottelun parhaan pelaajan palkinto, ilman muuta. Ja kun Pique asteli vetämään pilkkua, niin meinasi oikeasti pelottaa.

 

Ansaittu voittohan tuo oli. Portugalin prässi toimi loistavasti niin kauan, kun keskikentän kaverit jaksoivat juosta, mutta bensa loppua kohden vaan loppui. Sitten kun prässi tuli myöhässä, Espanja pääsi pelaamaan omaa peliään ja sillä oli myös paremmat paikat ratkaista homma jo ennen rankkarikisaa.

Kannattaa muistaa, että Portugalilla oli kaksi päivää enemmän aikaa palautua puolivälierästään, kuin myönnetystikin väsyneellä Espanjalla. Missä se näkyi? Kyllä hattua pitää nostaa Espanjan liikkeelle ja aktiivisuudelle, sillä vielä silloinkin, kun Portugalin jalat alkoivat hyytyä, löytyi Espanjalta vielä lisää virtaa ja joukkue todella pyrki aktiivisesti ratkaisemaan ottelun vielä jatkoajallakin. Paikkoja kyllä oli ja etenkin mieleen jäi se Iniestan tilanne hyvin pelatun kuvion päätteeksi, joka ohjautui hieman yli maalin.

 

Cristianon vaparit olivat surkeita, Portugalin nopeat vastahyökkäykset samanlaisia kuihtuessaan siihen ratkaisevaan syöttöön. Jos joku tätä matsia kutsuu vielä Ronaldo vs. Espanja, revin pelihousuni. Monissa paikoin tämän sympaattinen portugalilainen näytti jälleen itsestään sen tutuimman kuvan, eli pää haudattuna käsiin epäonnistumisen jälkeen. Portugalin keskikentälle propsit.

Itse en muista, mutta koska viimeksi Ronaldon vapari on uponnut vähänkään tämäntasoisissa peleissä sisään? Ronaldo tarvitsee vedolleen pääsääntöisesti lähes 25-30 metriä matkaa maaliin, jotta veto ehtii laskeutua. Nyt kun Ronaldo asettui näissä kisoissa pallon taakse, tiesi heti, että veto menee yli, tai osuu ensimmäiseen mieheen. Muutenkin kisoissa on ollut heikkoja vapaapotkuja ja Pirlo, yllättäen, taitaa edelleen olla ainoa vaparista onnistunut.

 

Portugalin syöttöpelistä samaa mieltä, keskikenttähän on luotu nimenomaan raastamaan ja prässäämään, mutta hyökkäyssuuntaan apuja tulee vaihtelevasti. Tilanne on se, että parhaat ja tarkimmat läpisyötöt tarjoilee Portugalin maajoukkueessa Ronaldo, mutta Ronaldokaan ei voi sekä antaa vapauttavaa viimeistä syöttöä että viimeistellä maalia. Kuten ennen ottelua totesin, jo useamman vuoden ajan, aina Nuno Gomesin ajoista saakka, Portugalilta on puuttunut uskottavuutta kärjestä. Eilen ottelun lopulla tullut lusitaaneille tullut ylivoimahyökkäys oli hyvä esimerkki viimeisen syötön merkityksestä, kun Meireles tarjoili hieman liiaksi taakse ja Ronaldo sitten laukoi jälleen selvästi ohi maalin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa muistaa, että Portugalilla oli kaksi päivää enemmän aikaa palautua puolivälierästään, kuin myönnetystikin väsyneellä Espanjalla. Missä se näkyi?

Missä välissä Espanja kerkesi väsyä? Ilmeisesti treeneissä vedetty aika lujaa, kun Ranska voitto tuli puolivaloilla neppaillessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turhautunutta jengiä :)

 

Matsi oli hyvä, intensiteetti huikea ja tsemppi kohdillaan molemmilla. Ehkä Xavin pieni alavireisyys näkyi siinä, että Espanja oli vähän vajailla sylintereillä pyörittävä kone. Toinen oli Portugalin hyvyys, ehdottomasti kisojen kolmanneksi paras jengi jonka kyllä kuuluikin pudota nyt vaikka se loppu olikin tolppa sisään/tolppa ulos -ratkaisu.

 

Ronaldo oli erinomainen ja kaverista kyllä näkyi että se halusi voittaa joten isot propsit sinne, etenkin kun sitä pudoteltiin maahan aina kun pystyttiin. Myös Moutinho ja Nani olivat hyviä samoin kun Meireles ja veskari.

 

Espanja vaan on vieläkin mestari ja, sanotaan mitä sanotaan kun kerta olisi niin kiva kun joku muu voittaisi välillä ja ne siirtelee palloa ihan liian tylsän ja yksitoikkoisen hyvin, tuo jengi on edelleen, vaikkakin ehkä hiukan viime kisoista heikentyneenä, ehkä maailman kaikkien aikojen paras maajoukkue. Vai väittääkö joku ihan perustellusti vastaan?

 

...mikä tietty ei tarkoita sitä, että ne saattaa finaalissa ottaa pataan joko Saksalta tai jopa Italialta.

 

Kuuluisan tuntemattoman ajattelijan sanoin: "Tämä on jalkapalloa". Samasta myllystähän löytyvät yhtä kuolemattomat mietelauseet:

- tämä on rallia

- tämä on jääkiekkoa

- tämä on telinevoimistelua

- tämä on urheilua

 

Ja, edelleen samalta mystikolta, kokonaan toisenlaista syvää viisautta:

- keihäänheitto nyt vain on tällaista

- mäkihyppy nyt vain on tällaista

- elämä nyt vain on tällaista.

 

Suosittelen että käytätte itekin sopivalla versiolla kun tulette perjantain saunaillasta himaan maanantaina tai pomo kyselee, koska aiot palata töihin. Halpaa ja edullista!

 

 

edit: semmonen muuten, kun katsoin statseja että niiden mukaan laukaukset meni matsissa Espanjalle 11-10 (maalia kohti 5-2). Varsinaisen peliajan jälkeen ne olivat 6-10 (maalia kohti 1-2), eli siis statsit vahvistaa sen, minkä kyllä silmäkin näki: portugeesit oli jatkoajalla selkeesti jo juosseet itsensä puhki. Olisikin mukava nähdä jostain, millaisia kilsamääriä jengit ja niiden pelaajat matsissa veti. Veikkaan että Portugali juoksi n. 84,7% enemmän - mikä olikin ainoa keino tukehduttaa spaniardit. Kai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä antoi Portugali ja Espanja viihdettä koko rahan edestä, hieno matsi vaikka oma suosikki ei voittanutkaan. Matsi oli kuitenkin niin tasainen, että kumman tahansa voitto oli oikeutettu ja siksi se nyt ei omia yöuniani vienyt että Espanja pelaa taas finaalissa. Luotto Saksaan on kova! Hollannin lähdettyä lauluun Portugalia alkoi vaan jollain tavalla fanittaa, sillä jatkoon meno vaikeimmasta lohkosta ja hienolla pelillä oli näiden kisojen positiivisin yllätys.

 

 

Espanja vaan on vieläkin mestari ja, sanotaan mitä sanotaan kun kerta olisi niin kiva kun joku muu voittaisi välillä ja ne siirtelee palloa ihan liian tylsän ja yksitoikkoisen hyvin, tuo jengi on edelleen, vaikkakin ehkä hiukan viime kisoista heikentyneenä, ehkä maailman kaikkien aikojen paras maajoukkue. Vai väittääkö joku ihan perustellusti vastaan?

Omaan silmään Espanjan pelityyli on kopio Barcasta, mutta huomattavasti tylsempänä versiona. Jos kentällä on 6 keskustan miestä, mutta ei yhtään hyökkääjää, on tulos juuri tuota neppailua. Kyllähän siellä on välillä aivan loistavia ja upeita läpisyöttöjä, mutta ei ketään laittamassa niitä pussiin. En kyllä ihan ole ymmärtänyt mursun pelaajavalintoja..

 

Mitä tulee tuohon "paras maajoukkue ikinä" keskusteluun, en vielä kyllä nimeäisi tuota joukkuetta sillä kruunulla. Kun katselet taaksepäin EM ja MM-voittajia edes lähimenneisyydestä, mm Brasilia 2002, Ranska 2000 ja miksei jopa inhokkini Italia 2006, niin ei noissakaan jengeissä ole kovin montaa heikkoa kohtaa, ja jokaisessa pelasi aikanaan maailman parhaita pelaajia. Jokainen noista jengeistä ansaitsi voittonsa, ja jokainen voisi hyvänä päivänä voittaa Espanjan. Tottakai kaikki lähiaikojen tapahtumat ovat kirkkaimpana mielessä, mutta itse näkisin, että tuo arvio voidaan tehdä vasta valtakauden päätyttyä, ja mieluummin siten, että joku uusi jengi dominoi sillä hetkellä kisoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omaan silmään Espanjan pelityyli on kopio Barcasta, mutta huomattavasti tylsempänä versiona. Jos kentällä on 6 keskustan miestä, mutta ei yhtään hyökkääjää, on tulos juuri tuota neppailua. Kyllähän siellä on välillä aivan loistavia ja upeita läpisyöttöjä, mutta ei ketään laittamassa niitä pussiin. En kyllä ihan ole ymmärtänyt mursun pelaajavalintoja..

 

Mitä tulee tuohon "paras maajoukkue ikinä" keskusteluun, en vielä kyllä nimeäisi tuota joukkuetta sillä kruunulla. Kun katselet taaksepäin EM ja MM-voittajia edes lähimenneisyydestä, mm Brasilia 2002, Ranska 2000 ja miksei jopa inhokkini Italia 2006, niin ei noissakaan jengeissä ole kovin montaa heikkoa kohtaa, ja jokaisessa pelasi aikanaan maailman parhaita pelaajia. Jokainen noista jengeistä ansaitsi voittonsa, ja jokainen voisi hyvänä päivänä voittaa Espanjan. Tottakai kaikki lähiaikojen tapahtumat ovat kirkkaimpana mielessä, mutta itse näkisin, että tuo arvio voidaan tehdä vasta valtakauden päätyttyä, ja mieluummin siten, että joku uusi jengi dominoi sillä hetkellä kisoja.

Mäkin hiukan vieroksun tota ei-hyökkääjää -mallia mutta toimiihan se, ja milläs se vastustaja maalin tekee, kun ei ole palloa. Niillä todellakin hyökkäys on paras puolustus, ja etenkin tolla tasolla noin nopean lyhytsyöttömyllyn pyörittäminen vaatii aivan huikeaa määrää taitoa ja itseluottamusta, molempia. Vaihtelu on ollut kyllä vähän vähissä, joskaan ei sitä oikein ole tarvittukaan, mutta esmes eilen Xavi Alonson pitkät syötät oli aivan uskomattomia, just sitä vaihtelua ja yllätyksellisyyttä mitä tollainen pelityyli muuten korkeintaan kaipaa, jos sitäkään.

 

Noi on hyviä jengejä noi, mitkä mainitset. Mulle itelleni ne parhaiden maajoukkueiden mittapuut on Brasilia mallia 1970, L-Saksa 70-luvulla ja Italia mallia 1982, ja kyllä tämä nykyinen - tai OK, kahden vuoden takainen - Espanja menee ohi niistäkin, kuten myös Argentiinan 80-luvun lopun jengistä. Dynastia rakennettiin ehkä vain L-Saksalla 70-luvulla ja korkeintaan Argentiinalla, vaikka tietty Ranska otti kyllä myös EM:n tolla omalla jengillään. Tää La Masian tekele on ehkä siinäkin muita edellä, että ne on myös luoneet ihan uuden menestyksellisen tavan pelata, mikä on yksi hyvä kriteeri kaikkien aikojen parasta jengiä mietittäessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×