Jump to content
Sign in to follow this  
obzen

EURO 2012 finaali: Espanja - Italia

Recommended Posts

Laitetaanpa aihe vireille, jotta Il Fenomeno Veron mammuttimainen ennakointi tulevasta loppuottelusta saa loppusijoituspaikkansa :D

 

Jalkapallon EM-kisojen 2012 alkamisesta tulee tänään kuluneeksi tasan kolme viikkoa ja enää on finaali edessä. Ottelussa kohtaavat varmasti kisojen suurin ennakkosuosikki, sekä likimain yhtä suurten kysymysmerkkien ympäröimänä turnaukseen lähtenyt Italia. Siinä missä Espanja on onnistunut käsittelemään hallitsevan mestarin paineet ja odotukset etenemällä vääjäämättä finaaliin toista kertaa peräkkäin, on Italia vastaavasti yllättänyt pelaamisellaan monet, raivannut vahvoja vastustajia tieltään ja kovan taisteluhengen siivittämänä päätynyt finaaliin. Tuskin monikaan kieltää, että tänä vuonna finaalissa pelaavat kisojen kaksi parasta joukkuetta, kuten kuuluukin. Lisämausteen otteluun antaa se, että samat joukkueet kohtasivat kolme viikkoa aiemmin lohkonsa avauspelissä.

 

Espanja on jatkanut siitä mihin se jäi kaksi vuotta sitten voitettuaan maailmanmestaruuden ja pelitapa on se sama. Joukkueessa on tapahtunut joitain hienoisia muutoksia, mutta ydin on edelleen kasassa. Vain keskushyökkääjien peluutus on yllättänyt ja kuuden keskikenttämiehen ryhmitys aiheuttanut selkeämpää staattisuutta hallitsevan mestarin pelissä, jonka lisäksi maalintekijät joudutaan kaivamaan sieltä täältä. Italiaa vastaan oletan näkeväni keskushyökkääjän taas aloittamassa, mieluiten Torresin, koska tämä peluutus aiheutti selvästi enemmän hankaluuksia Italian puolustukselle. Muuten ryhmä pysyy samana, pyrkii hallitsemaan palloa ja pitämään Italian mahdollisimman hyvin erossa siitä. Portugali-pelin suuria välejä keskikentän ja "hyökkäyksen" välillä olisi vältettävä ja peliä pitäisi pystyä viemään myös laitoja hyväksi käyttäen, sillä Italian puolustus osannee sumputtaa hyvin keskustan etenkin, jos se lähtee neljän linjalla ja kolmella keskikenttämiehellä.

 

Italia on Prandellin alaisuudessa kehittynyt selvästi ja pallollisempi sekä pirteämpi joukkue poikkeaa hivenen takavuosien joukkueista. Peluutus on vaihdellut hieman niin taktiikan kuin miehityksenkin osalta, osin loukkaantumistenkin vuoksi, mutta nyt semifinaaliin Italia sai jälleen parhaat aseensa käyttöön ja oli vakuuttava Saksaa vastaan. Pirlo on ollut hienossa vedossa yhtä hienon seurajoukkuekauden jälkeen ja hänestä, aivan kuten koko joukkueesta, on huokunut valtava itseluottamus sekä yhteishenki. Espanjaa vastaan Italian täytyy käyttää hyödykseen ne hetket, joina se saa pidettyä palloa ja pyrkiä venyttämään vastustajan puolustusta syvyyssuunnassa, aivan kuin se teki Saksaa vastaan. Espanjalaiset ovat parempia juoksemaan kohti omaa maaliaan kuin Saksa, mutta Espanjankin vähän maaleja päästänyt puolustus on ollut toisinaan vaikeuksissa paineen alla. Maalipaikat pitää toki pystyä käyttämään semifinaaliottelun tapaan hyvin hyödyksi aivan kuten erikoistilanteetkin.

 

Mielenkiintoinen on asetelma finaalin alla: Molemmilla on ollut ollut vaikeutensa turnauksessa, molemmilla hankaluuksia maalinteossa. Molemmat pelasivat pudotuspeleissä ns. helpomman pelinsä ja erittäin tiukan, joista molemmat selvisivät voittajina rangaistuslaukausten jälkeen. Molemmat saivat semifinaaleistaan ja tavasta, jolla ne ratkesivat, selvästi lisälatausta pitkän kauden viimeiseen koitokseen. Yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi ennakkoon tiukassa kamppailussa nousee varmasti se, kummalta löytyy yksinkertaisesti kovempi tahto voittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika pitkälle Pirlon ja Iniestan kamppailuun ratkeaa finaali, enkä usko että montaakaan maalia tehdään - jos yhtään? Italialla etuna on tunnetila ja Cassano/Balotelli, Espanjalla niiden kuitenkin kaikkiaan hiukan laadukaampi jengi, vaikka Xavi onkin alavireessä.

 

Vaikka suurin osa veikkaa nyt Italiaa, mä olen edelleen että Espanja. Mutta pienestä tulee oleen kiinni, ehkä taas tolppa sisään/tolppa ulos?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika pitkälle Pirlon ja Iniestan kamppailuun ratkeaa finaali, enkä usko että montaakaan maalia tehdään - jos yhtään? Italialla etuna on tunnetila ja Cassano/Balotelli, Espanjalla niiden kuitenkin kaikkiaan hiukan laadukaampi jengi, vaikka Xavi onkin alavireessä.

 

Vaikka suurin osa veikkaa nyt Italiaa, mä olen edelleen että Espanja. Mutta pienestä tulee oleen kiinni, ehkä taas tolppa sisään/tolppa ulos?

Veikkaisin melko nyhjäämistä olevan. Espanja ei anna Italialle palloa, ja jää pallottelemaan toisilleen rangaistusalueen tuntumaan. Italian puolustus on näissä kisoissa ollut niin hyvin kuosissa että vaikeaa sinne on päästä jos puolustuskannalle sattuvat.

 

Mitä Pirlon ja Iniestaan tulee, niin toivottavasti Iniestalta ei nähdä samanlaisia koiruuksia kuin viime MM-finaalissa. Onneksi ei ole Webb tuomaroimassa peliä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maailmassa on tällä hetkellä kaksi pelintekijää ylitse muiden ja pitkälti heidän taisteluunsa tulee ratkeamaan uuden Euroopan mestarin nimi.

 

Italian Pirlo on ollut kaikkien huulilla, eikä syyttä. Italialainen on ollut näissä kisoissa rauhallisuuden ja taituruuden perikuva. Kisojen tyylikkäin ja kiistatta parhain pelaaja. Espanjan vastine Pirlolle on Xabi Alonso. Alonso erottuu edukseen Espanjan tasapaksusta alibi-syöttölijöiden täyttämästä keskikentästä pitkillä puolenvaihdoillaan ja rauhallisilla elkeillään. Alonso ei viihdy otsikoissa, mutta kun ratkaisijaa tarvitaan niin hän nousee esiin kerta toisensa jälkeen. Alonso on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pitkien syöttöjen lisäksi taitaa myös puolustuspelin ja laukaisemisen.

 

Itse toivon syvästi, että viiime arvokisafinaalin tapaista tuomari-farssia ei nähdä ja filmaajia laputetaan surutta. Luvassa on tasainen ja vähämaalinen, mutta viihdyttävä ottelu. Veikkaan Espanjan 1-0 voittoa, Alonso tekee maalin keskialueelta, Buffon voi vain voimattomana katsoa kun pallo liitää tämän ylitse, ja tällä kertaa Pirlokaan ei ole luutimassa maaliviivalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.7.2012 Euro 2012 finaali: Espanja – Italia, Kiovan Olympiastadion, Kiova, Ukraina

 

1.7.2012 Euro 2012 finaali: Espanja – Italia, Kiovan Olympiastadion, Kiova, Ukraina

 

Posted Image Posted Image

 

 

 

 

NSK Olimpijs'kyj (Olimpiyskiy National Sports Complex / Kiovan Olympiastadion), Kiova, Ukraina

 

TV2 klo 21.00 - 00.10 (myös Yle HD -kanavilla)

 

 

 

 

 

Finaalin päänäyttämönä on Kiovan Dynamon kotistadion. Kiovan Olympiastadionin yleisökapasiteetti on kisoissa: 64 640.

 

Ottelun tuomaroi portugalilainen Pedro Proença‎, jonka tähän astisen uran ehdottomana kohokohtana on ollut viime kauden Mestareiden Liigan finaali: Bayern München – Chelsea. Kisoissa Proença‎ on viheltänyt molempien finalistin ottelun: Espanja – Irlanti ja Englanti – Italia. Yhtään punaista korttia tai rangaistuspotkua ei ole tuomittu portugalilaisen pillistä tässä turnauksessa.

 

 

On kisojen h-hetken aika. Kolme viikkoa tästä on pelattu ja lopulta se on käsillä - Euroopan parhaan maajoukkueen titteli ratkeaa. Espanja lähtee otteluun luonnollisesti suosikkina hallitsevana Euroopan ja Maailmanmestarina. Se sivuaa jo Länsi-Saksan ennätystä kolmesta peräkkäisestä arvokisafinaalista (Brasilia tai Argentiina eivät ole kyenneet Copa America mukaanluettuna samaan) ja voittamalla tänään olisi se yksinään kolmen arvokisaturnauksen putkeen voittanut joukkue ja alleviivannut dynastiansa erinomaisuutta. Paljon puhutaan Italian nälästä, jota tuskin kukaan kieltää. Eri asia on voittaa ensimmäistä(vain Buffon, Pirlo, De Rossi ja Barzagli ovat mukana 2006 vuoden joukkueesta; Barzaglin pelasi Ukrainaa ja jämäminuutit ausseja vastaan ja nuori rämäpää DDR niittasi kyynerpäällä itensä ulos karkeloista jo 2. alkulohkon ottelussa ja palasi vasta finaalissa mukaan + pilkkuja ampumaan) kertaa, mutta La Roja on tullut pisteeseen, jolloin puhutaan jo dynastiasta ja Espanja haluaa jatkaa valtakauttansa ja korostaa asemaansa historian kirjoissa. Italia on jo nyt tuonut lohtua Espanjan tapaan talousvaikeksissa rämpivällä maalle ja korjannut italialaisen jalkapallon imagoa. Ennen kisoja räjähti käsiin lahjusskandaali kuten niin monta kertaa aiemminkin kun Italia on arvokisoissa menestynyt (1982, 2006 ja nyt) ja vain se perinteinen Sveitsi -tasuri kenraalissa jäi uupumaan. Vaikeuksien keskellä ryhmä on jälleen hitsautunut yhteen ja näyttämisenhalu on valtaisa. Joka epäilee puolestaan hallitsevan mestarin motivaatiota voittaa tänään ei ole koskaan itse ollut missään tekemisissä kilpaurheilun kanssa.

 

Italian kohdalla puhutaan usein joukkueesta ja syystäkin, mutta mun mielestä virheellisesti unohdetaan mainita sama seikka osana Espanjan menestystä, koska yksilöt ovat niin valovoimaisia. Tiki-takakin on yhtenäisen joukkuepelin näytöstä. La Furia Roja jakaantuu kärjistäen katalaaneihin, baskeihin ja espanjalaisiin, Barcelonaan ja Real Madridiin ja el Classicossa on vuosien saatossa nähty paljon yhteenottoja. Mutta kun punainen nuttu vedetään ylle niin kaikki nuo ovat menneitä eikä niitä muistella. La Furia Rojassakin kaiken sen syöttömyllyn taustalla paikkaillaan muiden virheitä ja uhraudutaan yhteisen päämäärän eteen.

 

Maailman parhaan keskikentän lisäksi hurjilta punaisilta löytyy alakerta, joka on maailman eliittiä - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba. Viimeisenä lukkona sitten tietenkin Pyhä Iker. Espanjalta löytyy jokaiselle pelipaikalle maailman kärkeen kuuluvia pelaajia. Italiankin menestys perustuu myös siihen, että joukkueen parhaimmat pelaajat pelaavat juuri ihanteellisesti pelitapahtumien keskiössä - alueilla, joissa pelit ratkaistaan.

 

Kauniin vihreällä kentällä nähdään paljon pelipaikkojensa maailman parhaita jalkapalloilijoita, joten kehottaisin näitä jomman kumman finaalin osapuolen tai jopa molempien ”vihaajiakin” laskemaan hetkeksi antipatioitaan ja keskittymään itse otteluun ja sen hienouksiin - tarkkailemaan maailman eliittiin kuuluvia pelaajia ja nauttimaan hienoista yksilösuorituksista, upeasta joukkuepelistä ja kuinka palloa liikutetaan silkinpehmeällä kosketuksella pelaajalta toiselle, aggressiivisesta prässäämisestä, uhrautuvasta puolustuspelistä ja loistavista maalivahdeista.

 

Kieriskelyä voi ottelussa ajoittain näkyä ja vaikka täällä on käyty taas vaihteeksi väittelyä eri liigojen välilliä, niin kyllähän Etelä-Amerikassa ja Etelä-Euroopassa tuo maihin heittäytyminen ja kuoleva joutsen on vielä yleisempää – turhautumisen hetkellä. Mutta läditkin sukeltaa ja kuten esim. PE täällä totesi, niin hallitsevat tuon vihatun "taiteenlajin" vain ehkä kömpelömmin. Toisaalta Valioliiga on globalisoitunein liiga, joten tuo brittien kömpelyys on sinällään hyvin, hyvin häilyvä käsite liigan yllä, koska liigan parhaat tulevat muualta ja maista, jotka usein kärkkäillä stereotypioillakin liitetään sukeltevien futismaiden joukkoon. Joten ei se kuilu ole niin valtava Valioliigan ja Serie A:n / La Ligan välillä, kuin usein annetaan virheellisesti ymmärtää. Toisaalta heittäytymisen ymmärtää tilanteessa, jossa pelataan kovista panoksista ja tuomarilta voi hyvässä paikassa kenttää jäädä rike muuten näkemättä – rike on myös saattanut aiheuttaa jo pallon karkaamisen ulottumattomiin. Tällöin korostamisella otetaan tilanteesta aiheestakin etu joukkueelle, joka olisi muuten voinut jäädä saamatta. Toki toivon todella, että kummaltakaan vastustajalta finaalin ratkaisu ei synny esim. kalastelemalla pilkkua ja muutenkin filmit loistaisi poissaolollaan. Ja jotta kukaan ei mun pointtia väärin ymmärtäisi, niin itse lukeudun filmaamisen vastustajiin ja en siedä kurkkijoita, ja olen nim. ippenkin esittämän kannan puolestapuhuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molemmat illan vastustajista omaavat suunnatonta ja välitöntä kunnioitusta toisiansa kohtaan. La Rojan pelaavat ovat rinta rinnan tulleet julkisuuteen ylistämään vastustajaansa. Eikä Italian leirissä olla Espanjaan liittyvien korulauseiden suhteenkaan jääty yhtään tappiolle ennen ottelua - tässäkään suhteessa. Italia todenteolla sytyttää espanjalaiset. Sama pätee toiseen suuntaan.

 

Otteita muutamien joukkueiden pelaajien ja valmentajien haastatteluista:

 

Casillas:

 

"Italy played very well throughout the tournament. I am not remotely surprised they reached the Final,”

 

"Mario Balotelli and Cassano form a great partnership. When Cassano played at Real Madrid he was in a different phase of his life, so nothing at all like he is now.”

 

"Buffon is a reference point for everyone. I am very happy he is still playing at this level. Seeing him do so well at his age really gives me hope.”

 

 

Buffon:

 

"Spain have so many champions, from goalkeepers, defenders and midfielders to strikers, that singling one out as the biggest danger would be a lack of respect to the other players who have been part of this squad for the last glorious six years.”

 

"They have dominated the football world in that time and so I compliment them, but it’s right to face Spain in their best condition, so I hope everyone is ready.”

"I think it is right for the best and most talented to win. Spain have a greater chance of winning, as after four years they have great confidence, belief and individuals.”

 

"Italy have been a surprise, so we hope we can continue surprising to the end.”

 

"Iker Casillas? I think he is a great goalkeeper and I admire him very much. I’m very happy to be here, as a year ago I plummeted down the standings of best goalkeepers in the world, so I hope to be up to the task now.”

 

"It’s true, I sing the anthem with emotion and trepidation, because I care. Italy are my country, the nation I was born in and where I lost two great-grandfathers in war, so this is the least I can do to show my recognition.”

 

 

Barzagli:

 

"Now for the most difficult game against the champions of everything"

 

"There is tiredness, but we watched videos and have been playing together for a month, so we know what to do. We’ve got positive sensations.”

 

"Who is our star man? The group, then clearly we hope that we put some individuals in a position to come out with a world class moment.”

 

 

Koska pelaajien osalta oon jo puolivälierä -ketjussakin jutuissa viitannut haastatteluihin, niin jätetään tuo nyt tällä kertaa vähemmälle.

 

Valmentajat:

 

 

Prandelli:

 

"Spain are the best side in the world and proved that over the years, as they always maintained their characteristics and approach. We always said they were the team to beat.”

 

"Spain’s strength is not just possession, but also their ability to win back the ball in midfield. Their defence always closes in quickly.”

 

"As for our strategy, we must do well during the game to take the right moments and create superiority in midfield. We’re not so arrogant as to say we’ll control the game from start to finish, as we have great respect for Spain, but we will try to make the most of our chances.”

 

"In qualifying we always tried to play by making the most of our quality and sticking to the attacking approach, even when running a few risks. We never really played with the long ball, even in training, unless trying to release some tension.”

 

"We know it is a difficult route, but it is the best one and in my view can be the winning one.”

 

"Our midfield has had quality for two years, can also press and create problems. Obviously we have a player in Pirlo who makes the most of these characteristics. Often the other midfielders work in such a way as to allow Pirlo to control the midfield.”

 

“Are Spain boring? It’s not boredom people feel, but the fear of seeing an inevitable result. Spain have shown they always end up with a positive result, so they are absolutely not boring.”

 

"Our tactical approach will be positive and attacking, where the first objective is to close space to get the ball back. Obviously where we try to win back possession will depend on our attitude and Spain’s performance.”

 

"The seven or eight minutes of anxiety were before the game, when we didn’t know how they would be set out (avausottelusta). We expect the usual Spain, who keep possession and can also attack and defend, as don’t forget they have only conceded once.”

 

"They invented the idea their midfielders are forwards and it’s modern football, the kind I like. We have to be very clear-headed to read every situation.”

 

"In all honesty, no, I haven’t considered it (kahden ensimmäisen ottelun 3-5-2:sta) . We maintained a certain balance over the last few games, although we understood that during the match we can switch to a 3-5-2 if we want to.”

 

"The team that opened the tournament had a different approach, but over time we found fitness and the balance we had been looking for, so rediscovered the certainty we had lost before the competition.”

 

"We needed a few more training sessions to bring back the hunger to play openly. We played everyone openly, risking a few things, and we’ll do it again tomorrow.”

 

"We prepared the game with Germany based on videos, as we didn’t have the energy to go on the training field. We’ve done the same and it’s not easy to prepare that way. We arrived at 3am last night and are talking about tomorrow, so there’s no time to do anything else." "If you do it in training, it’s simulating a match situation and we are best served by doing that in video terms in this situation.”

"I am not surprised, because we realised straight away he (Cassano) had incredible determination to be a protagonist at this Euros and made many sacrifices,” "I don’t think his illness improved him as a person, but rather the birth of his son and the responsibility of becoming a father.”

 

"I read the letter (Italian presidentti Giorgio Napolitanolta; presidentti on myös finaalin lopputuloksesta huolimatta kutsunut joukkueen tapaamiseen) with great emotion and as always found important words for us and can’t wait to read it out to my players, as it included talk about unity, working together and things we want for the nation as well as the team. We are proud and hope to be up to the task.” "We felt Napolitano’s presence and closeness the first time he came to see us against Spain. He showed great faith in us when not everyone had confidence in this side,” "I was not surprised, as our Head of State has shown great sensibility. When a team is altruistic, passionate, respectful and has given its all, then it should be applauded regardless.”

 

 

 

Prandelli on ottanut pienet torkut ennen jokaista isoa peliä rentoutuakseen ja ettei tuntisi Italian kovia paineita(joista on avautunut kisojenkin aikana ja kuinka Italiassa maajoukkuevalmentajan pesti tuhoaa perhe-elämää), mutta jännitys on kasvanut eikä päikkärit ole oikein onnistuneet enää.

 

Prandelli on tehnyt pyhiinvaellusmatkoja jalkaisin kisoissa otteluiden jälkeen: Saksa –ottelun jälkeen Prandelli taustajoukkoineen matkasi lähes saman tien loppuvihellyksen jälkeen apostolin kyydillä Harkovassa 10km päässä sijaitsevaan kirkkoon, aikaisemmin matkat ovat sijoittuneet ottelupaikasta 22km ja 11km päähän luostareille. Espanja ottelun jälkeen Prandelli saa uudelle matkalleen seuralaiseksi Gigi Buffonin.

 

 

 

Del Bosque:

"Of course it’s the most important match awaiting us. We have worked very hard for many years with the Spanish team and of course we’d like the victory to complete that work."

 

"Italy have changed. They started well against us and kept improving, so they are worthy rivals for the Final.”

 

"The line-up? We’ll see during the training session and the players best suited to the game will play.”

 

"We have lots of alternatives and so do Italy (formaatioista). We cannot really say if they will be defensive, as they know how to change and there has been a huge development in Italian football in recent years."

 

"Even when Italy play with five defenders, they can attack, and that is how they play. I think in the Final they will play the same way they have in recent outings.”

 

"We will play with three attackers, that is certain. There are three men in the front responsible for attacking, but the whole team has their own tasks and missions."

 

"Italy have Andrea Pirlo, Riccardo Montolivo and know how to play football, there’s no doubt about that. If any team had played the way they did in midfield, then they too would be in the Final. Italy have deserved it.”

 

 

 

 

Finaalissa kohtaavat kaksi pelaajaa, jotka ovat oletettavasti vahvimmin ehdolla turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

 

Pirlo vai Iniesta - turnauksen MVP?

 

Iniesta: "I've never thought about playing for personal credit. I do not think I am the most valuable player. I feel that what will make me happy is to lift the trophy,”

 

"In football everything is relative - it does not matter who stars and who does not.”

 

"Claudio Marchisio has had a good tournament, Pirlo also. I do not know who the MVP should be and I really do not care.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, tänään pelataan vikaa kertaa ja hieman on odotukset itselläkin noussut, vaikkakin finaalin joukkueet ovatkin mulle kaikessa vastenmielisyydessään pahimmat mahdolliset. Varmaan aika vähämaalinen matsi tulossa ja pilkutkaan ei olisi näin etukäteen ajateltuna mahdottomuus 0-0 nyhjäyksen jälkeen. Veskarit tulevat varmasti olemaan tänään tärkeässä roolissa ja näiden kaksintaisteluun veikkaan ottelun ratkeavan.

 

Edelleen on melko sama kumman jengin nään nostelevan kannua, vitutus on kuitenkin taattu. Toivotaan nyt kuitenkin Italian häviötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahdolliset avauskokoonpanot:

 

Espanja: Casillas; Arbeloa, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba; Xavi, Busquets, Xabi Alonso; David Silva, Fabregas (Torres), Iniesta

Italia: Buffon; Balzaretti (Abate), Barzagli, Bonucci, Chiellini; Marchisio, Pirlo, De Rossi; Montolivo; Balotelli, Cassano

 

Espanjan kohdalla Fabregas lienee ainoa kysymysmerkki, mutta del Mursulta löytyy luottoa Fabregasiin, joka on ollut La Rojalle tärkeä kriittisemmillä hetkillä. Alustavasti Fernando Torresin näkisin Italian kannalta vaarallisempana aseena hurjanhurjille punaisille, koska nopea Torres tuo syvyyttä hyökkäyspeliin - boxista löytyy vartioitava espanjalainen eikä Italian puolustuslinja voi keskittyä vain katsomaan eteensä ja valmistautumaan tulevaan. Avausottelussa, tosin väsynyttä puolustusta vastaan, Torres osoitti myös vaarallisuutensa ja nopeutensa, kun Italian paitsioansat epäonnistuivat.

 

Italia lähtee kamppailuun viimeisimmissä otteluissa nähdyllä 4-3-1-2:lla ja on valmistautunut tarvittaessa vaihtamaan formaatiota ns. lennosta.

 

Balzaretti oli suorastaan häikäisevä pelatessaan väärällä puolen kenttää – oikeana laitapakkina Saksaa vastaan ja otteet puolustussuuntaan olivat mukavaa katseltavaa. Illan ainoana miinuksena se epäonninen rankkariin johtanut käsivirhe. Palermon miehen Saksa –ottelu olisi saanut upean kruunun, jos olisi onnistunut maalatessaan välttämään paitsion. Bonucci - Barzagli on selvä topparikaksikko ja uskoakseni Chiellini jatkaa vasemmalla ja jos Abate / Maggio taistelisivat oikean laitapakin roolista, niin vasemmalla Balzaretti nousisi näennäisesti haastamaan Chiellon, mutta Juven mies jatkaisi silti avauksessa. Oikean laitapakin valinta on avauksessa se suurin mysteeri, koska rooliin on kolme miestä ehdolla. Ehkä en toivoisi Maggion palaavan pelikiellostaan avaukseen ja jos Balzarettia ei enää peluutettaisi väärällä pelipaikallaan - oikealla, niin menköön tuo tontti sitten Abatelle, joka on ollut itselle Italian joukkueesta Balzarettin ohella ehkä suurin positiivinen yllättäjä. Balotelli varmisti välierissä avauspaikkansa, joten Toto kärkkyy sitten supersubin roolissa ja yhtä vaarallisena kuin joukkueiden avausottelussa.

 

 

 

Vaikka jälleen kerran kisoissa Italian puolustuspelaaminen on saanut paljon kehuja, niin ihan 110% luottoa mulla ei vieläkään siihen ole. Puolustuspelin ylle nostan siis edelleen harmaita pilviä. Saksa -pelin alun Gigin ja Barzaglin tasotusten jälkeen alakerta oli tiivis ja vakuuttava, mutta kaikella kunnioituksella Die Mannschaftin hyökkäyspeli ei vakuuttanut Italiaa vastaan pätkääkään. Tänään tasonmittari on maailman kirkkaimmalta huipulta - olkoonkin, että valeysin käytön vaara on olemassa. Maldinin, Costacurtan, Nestan, Cannavaron ja kumppanien kastiin ei vielä kukaan nykyisestä puolustuslinjasta ole kyennyt nousemaan. Lähimpänä tuota on Barzagli, Chiellini taaempana ja Bonuccilla on valoisa tulevaisuus. Ajoittain Italian puolustus on epävarmaa ja sielläkin on ollut nähtävissä kaaosta. Espanjaa vastaan keskittymisen herpaantumisille ei voi antaa tilaa hetkeksikään. Se nähtiin jo avausottelussa, kun kohtuu vaarattomalta vielä ennen avausmaalia näyttänyt La Roja tarvitsi vain sen yhden uinahduksen ja rangaistus oli kovin mahdollinen. Italia puolustaakin joukkueena ja keskikentän miehet tiivistävät puolustuksen avuksi. Hyökkäyksessä Cassanolta ja Balotellilta odotetaan puolestaan takakarvausta. Illalla varmasti keskikentällä prässätään ja koitetaan voittaa pallo mahdollisimman nopeasti omille. La Roja on kuitenkin täynnä pienen tilan mestareita, tukevat toisiaan ellei välit Portugalin matsin tapaan pääse kasvamaan, ja yhtä helposti ei palloa näiltä kavereilta viedä kuin aiemmissa pudotuspeli -otteluissa.

 

Espanjan haastamiseen on kaksi tapaa: toinen on kilpailla pallonhallinnasta, johon erittäin harva maailmassa kykenee eikä kukaan vastustajista yllä kuitenkaan aivan Espanjan tasolle. Toinen tapa on miehittää boxin etuala, tiivistää välejä, uhrautua, blokata, katkoa ja puolustaa odottaen vastaiskun paikkaa ja silloin iskeä. Italia kykenee molempiin vaihtoehtoihin ja se tekee siitä kaikessa arvaamattomuudessaan Espanjalle vaikeimman vastustajan. Italia on kehittynyt ottelu ottelulta kisoissa ja sen pelityylin variaatiot ja monipuolisuus ovat ehdottomasti joukkueen parhaita aseita.

 

 

Newcastlen Alan Pardew:

 

"Don't expect Italy to concede too much possession, although an extra day's rest at this stage of a tournament can make an awful lot of difference and that is in Spain's favour."

 

"Italy have been very unlucky in that respect to go into a final with only two days' preparation, which is not really enough."

 

"They may suffer for that, and yet I have sneaky feeling for them, with Andrea Pirlo emerging as the player of the tournament ahead of Andres Iniesta."

 

 

Illalla Italia taistelee väsymystä vastaan. Espanjankin oma välierä meni pitemmän kaavan mukaan ja Portugalin prässi uuvutti pelaajia, mutta silti La Rojalla on yksi ylimääräinen lepopäivä ja kun välierien ja finaalin välissä oli vain kaksi hassua päivää, niin tuo yksikin ekstra lepopäivä on todella tärkeä. Tänään on kuitenkin kauden päätös ja viimeinen ottelu. Varmasti jokaikinen ripauskin jäljellä olevista energioista jää tänään kentälle. Pienestä se on kiinni - jos Iniesta ja Navas eivät olisi tehneet voittomaaliaan Kroatiaa vastaan, voisivat osat olla nyt toisinpäin siinä tapauksessa, että molemmat yhä olisivat raivanneet tiensä finaaliin, johon toki uskon.

 

 

Espanja on voittanut viimeisimmät yhdeksän pudotuspeli –kierrosten otteluaan päästämättä maaliakaan. Kisoissa Espanja on päästänyt vain yhden maalin - Di Natalen osuman avausottelussa. Prandellin alaisuudessa Italia ei ole hävinnyt vielä kertaakaan kilpailuottelua. Espanja ei ole kyennyt koskaan voittamaan Italiaa 90 min aikana arvokisoissa. Tai no vuoden 1920 Olympialaisten pronssipelistä löytyi poikkeus, mutta siitäkin on jo 92 vuotta aikaa.

 

Aiemmin jo esittämieni ratkaisukohtien lisäksi keskikentän pallonhallinta on jälleen keskiössä. Kuinka hyvin La Furia Roja pääsee toteuttamaan pelisysteemiään ja vastaavasti kuinka hyvin Italian keskustan tiivistys ja prässi siihen puree toistamiseen. Italiaa haluaa pallon ja ilta näyttää kuinka hyvin keskikenttä vastaa La Rojan asettamaan, futismaailman kovimpaan haasteeseen.

 

Sama vanha Pirlon esillenosto: kuinka hyvin Italian keskikentällä Marchisio ja DDR onnistuvat luomaan maestrolle tilaa. Vastaavasti kuinka hyvin Espanjan prässi puree Pirloon ? Buffon Pirlosta tämän siirtyessä Juventukseen: "When Andrea told me he was coming to Juventus," "my first thought was ‘thank goodness’. Then when I saw him play I thought: ‘There is a God!’ His footballing skills are out of this world."

 

Busquets saanee jälleen päällystakin roolin siitä luontaisesta syystä, että ajautuvat muutenkin kentällä usein vastakkain. Espanjan vastaus Pirlon haasteeseen pallollisena on Iniesta, joka on pelannut loistavat kisat. Xavia ei kuitenkaan ikinä kannata laskea ulos ja Xabi Alonso vastaa La Rojalle samankaltaisesta hyökkäysten käynnistelystä keskikentän pohjalta kuin Pirlo Italialle. Aivan kuten Ippe aiemmin nosti esille. Italialla De Rossi on yhtä tärkeä kuin Pirlo, koska tarpeen tullen kykenee hoitamaan pelin avauksen, jos Pirlon pimentäminen onnistuu ja taistelijana sytyttää koko ryhmän pelaamaan tilanteet loppuun asti. Koska koko kisojen ajan MasterJL:n kanssa ollaan odotettu, että milloin Marchisio ratkaisee, niin nyt olisi se aika. Ilmeisesti Die Mannschaft -peli ei vielä sytyttänyt panoksiltaan tarpeeksi. ;)

 

Buffon vs. Casillas. Kaksi kaikkien aikojen parasta kohtaavat jo toistamiseen kisoissa. Neuer täydentää maailman kolmen parhaan maalivahdin ryhmän, mutta kokemuksellaan nämä kaksi ovat omissa korkeuksissaan.

 

Arbeloa vs. Cassano. Hummelsia Cassano vei kuin pässiä narussa ja pelasi Saksaa vastaan kisojen parhaan pelinsä. Nyt on Arbeloan aika vastata haasteeseen. Jorge Valdano Cassanosta ja tämän ajasta Madridissa:"Cassano did not respond with professionalism to the challenge posed by playing for Real Madrid," "In this club, the competition is so great you only get an opportunity to prove yourself for one season. In the second it is too late for everything because they give you the passport.""Pirlo is the substance of the Italian football team, while Cassano is the imagination. He is a player who at any time of the game has solutions that neither the coach nor the other players can give."

 

Maalinteko ja Mario Balotelli liittyvät Italian puolelta oleellisesti yhteen, koska Saksa -ottelussa räjähtänyt Super Mario kantaa roolinsa mukaisesti suurimman vastuun verkkojen heiluttamisesta. Tähän on turha edes luetella riskin takana olevia huonompia vaihtoehtoja. Toivottavasti nuppi kestää tänään kun vanhemmatkin, Balotellit, ovat lehtereillä ja keskittyy pelaamiseen. Pique ja Ramos eivät seilaa kuten Hummels ja Badstuber ja vastaavanlaisia tuhannen taalan paikkoja on vaikea nähdä tänään tulevan yhtä tiuhaan. Paikat on hyödynnettävä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ottelun alla kritisoin kuitenkin hieman tätä ”uuden Italian” hehkutusta. Prandellin Italia pelaa pelaajien vahvuuksilla ja usein näyttävää jalkapalloa, mutta ei tämä nyt ole mitään niin uutta ja ennennäkemätöntä Italian joukkueissa. Aina, Italialla on ollut todella paljon myös taitoa joukkueissaan ja usein ”duunariosaston” kavereiltakin löytyy keskivertoa parempi pallokosketus paineen alla ja pienissä tiloissa. Ei 60 –luvun Catenacciolla ole ollut mitään tekemistä Italian maajoukkueen kanssa ottelun loppuhetkiä lukuunottamatta, jolloin Italia on totta kai puolustanut johtoasemaansa, johon on päässyt nopeilla vastahyökkäyksillä tai jauhamalla tekopaikkoihin. Näissä kisoissa Italian nopeita vastahyökkäyksiä on nähty ehkä vähemmän, mutta tuo on ollut seurausta tästä viime kauden bussi -menestyksestä, joka aikaansai villityksen useissa vastustajissa. Enemmän kyse on tuosta stereotypioihin perustuvasta ajattelutavasta koskien italialaista jalkapalloa ja kun maan pelejä ei ole kiinnostanut katsoa kun on jo lähtökohtaisesti omattu oletus, että peli on kuitenkin kuivaa ja unettavaa sumputtamista ja neitien filmausta. Eli ei ole "kannattanut katsoa" pelejä, joissa olisi voinut huomata oman ajattelutapansa naurettavuuden. Serie A:n imago ja tasokin on ollut laskussa, kun tähtipelaajia on siirtynyt vihreemmille maille ja täten sarja on jäänyt vähän pimentoon - etenkin kotoisessa Suomessamme. Täten nyt nuo maajoukkueen tähtipelaajat ovat tulleet puskista ja kun täälläkin aiemmin jotkut naureskeli Juventuksen kaudesta, niin tuskin hekotuttaa enää. Tai no ne nauraa yhä, jotka eivät antipatia -paskansa keskellä kykene tulemaan hetkeksikään tuon ulkopuolelle. Maan "johtavat" futisanalyytikot, media ja kansa seuraa vain niin vähän italialaista futista, että tämä on nyt tullut yllätyksenä useinmille, kun pelaajia ei tunneta. Zoffin Italiassa oli paljon samaa kuin nyt. Ei Prandellin Italia mikään vallankumous ole Lippin kultajoukkueeseen verrattuna. Prandelli on tehnyt loistavaa työtä ja saanut joukkueen pelaamaan vahvuuksillaan. Tässä joukkueessa puolustajat eivät vielä ole samassa kastissa italolegendojen kanssa ja pallollisena ja joukkuepuolustuksessa Italia peittää heikkoja kohtiaan. Ysärilläkin oli Baggio, Zola, Albertini jne. ; Del Piero, Totti ja Pirlo seurasivat - ei ne yllätyksekkäät ja luovat pelaajat ole yhtäkkiä Italiassa esiin putkahtaneet. Maailma on muuttunut ja avannut silmiänsä hieman ja täten yhtäkkiä monien, gloryhunttereiksikin kutsuttavien, mielestä italialainen futis onkin yhtäkkiä seksikästä.

 

 

 

 

Gianluigi Buffon:

 

"We are there, lads... We are there, fans... We are there, people...”

 

"We are doing it for us, but also for you, who fire me up and take away two hours of every day so I can watch the street celebrations on YouTube."

 

"For you who never abandoned us, for you who would’ve honoured the shirt the same way we are doing it... but also for The Dream."

 

"The Dream that I found at the end of July 2011 when reading ‘The Dolphin’ by Sergio Bambaren. But we are still compact and vigil, as nothing has been achieved other than giving dignity and joy back to our country."

 

"At these moments I like to remember the banner that I read as a child, when I used to collect the Supertifo fanzine and guard it jealously..."

 

"It was written by Foggia fans and read: ‘It is better to suffer so we can rejoice than kid ourselves and die.’ "

 

"This is also the reason behind my burst of anger after the Germany game."

 

"A hug for everyone. AVANTI ITALIA!!!”

 

 

Diego Armando Maradona päättäköön ennakon:

 

"Who wins control of the midfield will win this game,"

 

"For once the Spanish team look beatable, as the Italians are feeling confident and inspired. But don’t discount the pride of world champion players like [Andres] Iniesta, [iker] Casillas, Xabi Alonso, Xavi, [sergio] Ramos and their desire to win an unprecedented third national tournament in a row."

 

"As is fitting, the teams that have played the best football in the tournament have reached the final in Kiev. Now only one game is left. May the best team win."

 

Paras jengi voittakoon ja toivottavasti se on tänään Italia.

 

FORZA ITALIA !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh huh, muutama hassu tunti ja sitten mennään! Luonnollisesti finaalipäivän rituaaleihin kuuluu potkupalloilut. Harmiksi Pirlon paidan onnistuin käsittämättömästi unohtamaan kämpille ! :eek: No Del Pieron paita ajakoon asian. Sovittakoon, että Busquets repi paidan palasiksi ja uljas Del Piero / Il Fenomeno Veron fani nakkas katsomosta paidan lainaan. Tietenkin porukan plösöin ja hitain kaveri saa tänään näytellä esim. Piqueta, niin "Pirlo" vie ainakin toisessa illan kamppailussa kaveria pökistä ja nakkikiskalle - kis kis, älä helekkari lähre shinne. Jos tietäisin italiaksi vastineen "kukkuu" -huudahdukselle, niin vois samanaikaisesti heittää jotain fair play -hengessä kun tunnelissa näkyy valoa. Siinä vaiheessa tosin harha särkyy kun kanssapelaajien ainoat italian kielen sanat ovat: "Mamma mia!" tai "Frutti di mare."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avaukset:

 

Italy: Buffon; Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Marchisio, Pirlo, De Rossi; Montolivo; Balotelli, Cassano

Spain: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Xabi Alonso; David Silva, Fabregas, Iniesta

 

Italialla Abate otti siis Balzarettin paikan Saksa ottelusta paranneltuaan kolhunsa ja Maggio jää pelikiellosta paluusta huolimatta penkille.

Espanja jatkaa valeysillä ja näin ollen Fabregas on jälleen avauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelaajien ja valmennustiimien sijaan vaihteeksi vähän niiden toisten pelien kannalta merkittävien herrojen näkökulmasta:

 

Turnauksen italialaistuomari Nicola Rizzoli paljasti, että hänen tiiminsä oli valittu jo tuomaroimaan Euro 2012 finaali. Luonnollisestikin hän on italialaisena onnellinen maajoukkueen menestyksestä ja ymmärtää, että tuomareiden kohtalo on arvokisoissa sidottu maajoukkueiden menestykseen ja pelaajat ja joukkueet menevät aina kaukana tuomaraiden edellä. Aikoo katsoa pelin ja kannattaa Italiaa eikä ole mitenkään katkera tai pettynyt. Kertoi kuitenkin, että on vaikea selittää tunteita, mitä kävi läpi Saksa -ottelun aikana... Koko vuoden on valmistauduttu päämääränä tämä tuomarille maksimaalinen kunnia ja saavutus ja kun taustalla jyskyttää ajatus, että yksikin virhe riittää tuhoamaan turnauksissa tuomareiden kuukausien työn ja tarkoittaa kotiinlähtöä. Kritisoi myös tuomareiden paineita Italiassa ja kuinka yksi väärin tuomittu rajaheittokin voi päästää helvetin valloilleen. Italiassa suhtautumista ja asenteita tuomarointia kohtaan tulisi kuulemma kehittää aloittaen joukkueiden johdoista ja päättäjistä aina pelaajiin ja journalisteihin. Media näyttelee merkittävää roolia ja liekkien sytyttämisen sijaan viskoo lisää bensiiniä liekkeihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alku oli todella vahva esitys Espanjalta, vaikka välillä näytti pitkistymiseen asti, että siellä vain siirrellään palloa omalla kenttäpuoliskalla. Ensimmäiseen osumaan avannut syöttö oli loistava ja Chiellini auttamatta jalalla jäi jälkeen. Se miten Silva tulee tilanteeseen noin vapaasti Barzaglin vierestä, niin on uskomatonta. No tuo oli vain ajan kysymys, koska kuten sanoin niin Espanja avasi vahvasti ja piti palloa. Italialla oli puolestaan pirteiden ensimmäisten minuuttien jälkeen hirveä hinku luovuttaa pallo kun Bonucci ja kumppanit päättivät alkaa roiskimaan luokattomilla avauksilla kukkupalloja ja näin Espanja sai luvattoman helposti pallon takaksin. Maalin jälkeen Azzurritkin saivat pelijuonesta kiinni ja pallonhallinta siirtyi taivaansinisille. Vastaavasti La Rojan syöttötyöskentely alkoi sulaa käsiin ja kerta toisensa jälkeen aiemmin millintarkat syötöt alkoivat suuntautua italiaanoille tai sivurajasta yli. Toinen maali oli sitten isku vasten kasvoja ja tuo jos mikä olisi ollut vältettävissä. Xavilta loistava syöttö ja Albalta vastaavasti pystyjuoksu linjan takia, mutta miten helvetti kukaan ei seuraa Albaa !?!?!? Ei tuollainen 2 vs 4 - 5 tilanne voi mitenkään päättyä läpiajoon. No pallonhallinnasta huolimatta viimeinen silaus on uupunut hyökkäyspäässä ja vanha tuttu Super Mario on astunut kuvaan todella tyhmine ratkaisuineen. Myöskään De Rossi tai Pirlo eivät ole vielä nousseet finaalin vaativalle tasolle. DDR on jo muutaman kerran aiheuttanut ylimääräistä sydämen tykytystä dribblailullaan alimpana. Jumalauta oli sitten Pirlo tai DDR, niin ei tuollaiseen vaan ole varaa ja leikitellä tuon La Rojan karvauspelin kanssa kun yksi huono kosketus riittää katastrofiin. Montolivolta todella heikko avauspuolisko. Marchisio on ollut pirteä ja samoin Cassano. Nyt v*ttu peliä toisella puoliskalla ! Espanja on ollut juuri odotetun kova, vaikka syötöt alkoivatkin karkailemaan johtoasemassa. Jos joku pässi uskalsi epäillä motivaatiota ja La Rojan kovuutta finaalin kynnyksellä, niin tuskin kyseenalaistaa enää.

 

Niin ja ei ole ainakaan ollut puolustussumppua eka puoliska.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipa kuolemanisku pelille tuo Mottan loukkaantuminen. Neljä minuuttia kentällä ja paareilla ulos eikä vaihtoja enää käytettävissä. Italian taistelu loppui sitten siihen ja pelistä on tullut tylsää paskaa ja lopun odottelua. Hohhoijaa ei voi kyllä olla noin huonoa epäonnea finaalissa. Cassanon vaihtamista pois en kyllä allekirjoita ja ihmettelen syvästi. Montolivo ulos ja Toto tilalle ja Cassano trequartistaksi - niin simppeliä se on 0-2 tappioasemassa. Cassano oli avaus puoliskalla ihan hyvä kun taas Montolivo paska, joten missä logiikka. 0-2 tilanteessa ei ajatella, että kuka on parempi puolustamaan vaan riskeerataan. Toivois silti parempaa taisteluilmettä miehen vajaallakin, vaikka Espanja vastustajana tuntuukin mahdottomalta pelata yhdeksällä + veskari vastaan. Di Natalen ois kyl pitänyt tehdä tai syöttää riparista Balotellille siinä avopaikassaan,joka oli kyllä todella hilkulla, että oliko paitsio.

 

Barcassa varmana myhäillään Alban kaappausta, joka on ollut sekä puolustus- että hyökkäyspäähän hyvä ja kentän parhaita - mieletön nopeus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä vitun finaali tää on?! Toivoin kyllä Italian tappiota, mutta onhan tätä nyt perseestä katsoa... Enpä muista koska viimeksi finaalissa toinen joukkue olisi ollut noin paljon toista huonompi, Mottan loukkaantuminen vielä huipensi tän farssin. Ikävä päätös kisoille.

 

E: 3-0..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten ekalla puoliskalla Espanjan vahvan alun ja avausosuman jälkeisten tilanteiden ja 60min asti Italia oli muka noin pahasti alta-vastaaja. 2-0 maali oli todella julma ja Espanjalta mestarin tavoin tuohon paikkaan niitattu osuma. Lavanchen sanoin täysin vältettävissä ja ikimaailmassa tuollainen kahdella neljää / viittä vastaan tilanne ei voi päätyä läpiajoon.

 

Voisi Italia saatana silti oman joukkueen ja etenkin Buffonin kunnian puolesta taistella, vaikka onkin miesvajaalla. Joten kenttäpelaajille niitä roskalehdistön lampaita roppakaupalla.

 

No osa porukasta ilmeisesti tykkää katsoa teurastusta kun ihan pirteästi lähtenyt kiri toisella puolikkaalla kuolee, kuten koko pelikin, Mottan paareilla uloskentältä kantamiseen ja Italia joutuu miesvajaalle. Jos tuohon saakka finaali on ollut hyökkäysvoittosta futista, niin onko yhtäkkiä kiva katsella sitten lopun 30min vain päätösvihellyksen odottelua ja Italian taistelun loppumista miesvajaalla. Naurettavaa. Mutta stna Italian ei ois tarvinnut noin pahasti lopettaa peliä ja pitää kiinni edes omasta kunnian rippeistään. Ei siinä La Rojan maaleihin johtaneet syötöt ovat kyllä olleet huikeita. Parempi voitti selkeästi, mutta kyllä sakilla taas keulii ei jumalauta.

 

60min hyvää finaalia, jossa toki La Rojan otteet mestarille kuuluvia. Sen jälkeen hirveetä paskaa ja Espanja otti kyllä kaiken hyödyn kylmästi tuosta miesylivoimastaan. Parempi voitti ja ansaitusti puolustivat mestaruuttaan ja historiallisesti nappasivat kolmannen arvokisavoiton putkeen. La Roja todisti olevansa maailman paras maajoukkue niille valopäille, jotka sen motivaatiota saattoivat epäillä. Espanja maanakin tarvitsi tuota ja pelaajien hinku tehdä arvokisaennätys ja ikuistaa nimensä historian kirjoihin oli varmasti valtaisa. Italia pelasi loistavat kisat, mutta tuo loppu jättää tottakai synkän varjon kisataipaleen ylle. Onnea kuitenkin Espanjalle ja sen kannattajille !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikamoinen jytky sieltä tuli. Italian puolustus oli loppupelissä vessapaperia Espanjan viedessä jälleen kultamitalit oikeastaan ylivoimaisimman kaavan kautta. Vuodesta 2008 alkanut ympyrä sulkeutuu toivottavasti näihin kisoihin. Olkoonkin, että tuo hierominen on todella tehokasta, toivoisin jonkinlaisen muun pelityylin valtaavan kentät lähivuosina. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä miten Englannin sumppu olisi kestänyt... Luulenpa, että espanjalaisen sexy footballin valtakausi tullaan kaatamaan sen täydellisellä vastakohdalla eli helvetillisellä kilpparilla ja hyvä niin. Espanja sekä Barcelelona on itse luonut tämän tilanteen ja siitä tulee joskus kärsimäänkin. Ei noita Xavia ja kumppaneita voi syöttelyssäkään voittaa :)

 

Mutta onnea Espanjalle ja kannattajille kisojen ylivoimaisesti parhaimman joukkueen otteiden ansiosta! Seuraavaksi sitten olympialaisiin...

 

E: Miten on IFM, onko Cesare Prandellin jatko 100% varmaa? En ole potkuja vaatimassa vaan mies jossain haastattelussa puhui kaipaavasn sävyyn seuravalmennuksesta. Laurent Blacin maajoukkueura taisi keretä päättyä, joten muutamaa valmentajaa ei enää Brasilian pippaloissa nähdä. Mites Del Mursu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huikeeta!!! Ihan vaan Torresin ja Matan takia oli pakko toivoa Espanjan mestaruutta. Ja niinhän siinä kävi, että Torres lopulta pokkasi itselleen vielä maalikuninkuudenkin :lol: Ja Matakin sai heti kentälle päästyään enemmän aikaan kuin mitä nämä Pedrot, Cazorlat ja Navasit yhteensä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen kerta kun näen finaalissa toisen luovuttavan 30min kiellosta jäljellä. Olkoonkin, että yksi mies vähemmän kentällä. Eka maali oli komeasti pelattu, mutta toisessa maalissa Italian puolustus saa ottaa kyllä kaiken itselleen, vaikka syöttö Xavilta oli loistava ja Alba taskurakettina omaa luokkaansa.

 

Espanja oli tänään tasollisesti niin paljon Italiaa parempi, että jossiteltavaa ei jäänyt loukkaantumisesta huolimatta ja ylimääräiset maalit pelin lopussa olivat molemmat myös komeasti pelattuja.

 

Kuten sanoin, niin se Portugali ottelu oli itselleni finaali ja Espanjalla oli varaa pelata 1 - 0 maalin jälkeen puolivaloilla ja hetkeksi jopa nukahtaa keskikentälle. Ei ehkä arvoisensa finaali, mutta kuvasi turnausta hyvin, joka ei tasolla huomannut tai sitten oma arvostelutasoni on kärsinyt 4vuoden takaisesta.

 

No kun Hollanti jäi alkulohkoon, niin onneksi edes yksi suosikeistani pääsi loppuun asti ja pelasi kohtuu hyvinkin, vaikka jäi omasta parhaastaan. Anteeksi negatiivinen sävy viesteissäni EM-kisojen, mutta kisat itselleni oli lievä pettymys, tai sitten odotin liikoja. Älkää kuitenkaan ymmärtää väärin, joka minuutista nautin valituksestani huolimatta!

 

Onnea Espanjalle! Ai niin ja Litti kaikkiin studioihin. Loistava huumorintaju ja paljon asiaa

ammattiurheilijaksi :D

 

Ja Johtava Del Mursu jatkaa ainakin vuoteen 2014

 

Edit: niin ja tämä oli kirjoitettu iPadillä, jonka autokorjaukseen en ole vielä tottunut, joten koittakaa saada selvää mitä tarkoitin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja niin se vaan ääni muuttuu kellossa kun faceakin kahtelee.. Jotkut valopäät kehtaa vielä ihmetellä, miten Italia on tiensä finaalin selvittänyt.. Ja matkan varrella omat suosikit Englanti ja Saksa ovat ihan ansaitusti kaatuneet Azzurrien käsittelyssä. Kyllä ihmisluonto on välillä naurettava ja säälittävä.

 

Buffonin kannalta kyllä harmittaa eniten, että pelaajat oikeasti kehtaavat tuollaisella asenteella päästää La Furia Rojan käytännössä raiskaamaan Italian alakerran ja leikittelemään Gigin edessä. Toki Espanja otti kyllä kaiken mahdollisen hyödyn irti miesylivoimastaan ja julmalla tavalla näytti, miten merkittävä se yhdenkin miehen kentältä poissaolo voi olla maailman parasta maajoukkuetta vastaan. 60min kohdalla käsissä oli vielä hyökkäysvoittoinen finaali, jossa Italialla oli hyvää yritystä kiriin, vaikka en loppujen lopuksi uskokaan, että paremmalla onnellakaan se olisi tasoihin asti kavunnut.

 

Avauspuoliskalla jos La Furia Roja ei olisi saanut sitä 2-0 lahjamaaliaan alivoimahyökkäyksestaan, jossa kyllä Xavi ja varsinkin Alba esittivät huikeat yksilösuoritukset ja puoliajalle olisi päästy vain 1-0 tappioasemassa, niin lähtöasetelmat ois tauonkin jälkeen olleet vielä paremmat. Harmittaa helvetisti finaalinkin kannalta, sillä tuolla pelillä oli mahdollisuus nousta yhdeksi kaikkien aikojen klassikkofinaaleista, jonka toki lopulta La Roja olisi voittanut, mutta Italia antanut kunnon haasteen. Nyt T.Mottan paareilla kentältä kantaminen tuhosi koko pelin ja lopusta tuli vain muodollisuus ja La Rojas pääsi kyllä nöyryyttämään pahemman kerran taistelutahtonsa ja alistuneen Italian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Torresille onnittelut maalikuninkuudesta, loogisesti vähemmän minuutteja saanut eli tehokkaampi pelaaja tuon tittelin voittaa, punainen paita tekee näköjään miehen. Espanja ansaitsi mestaruutensa ei kahta sanaa, onnittelut myös heille! En tykkää alibi-passailusta, mutta kyseessä on kiistatta yksi kautta aikojen kovimmista maajoukkueista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kun Hollanti jäi alkulohkoon, niin onneksi edes yksi suosikeistani pääsi loppuun asti ja pelasi kohtuu hyvinkin, vaikka jäi omasta parhaastaan.

Finaalissa Espanja pelasi kyllä juuri parasta futistaan ja ensimmäiset parikytä minuuttia + miesylivoimalla joukkue oli suorastaan ylivoimainen. Ensimmäinen maali oli vain ajan kysymys. Avausmaalin jälkeen Italia haastoi Mottan loukkaantumiseen asti ja La Rojan syöttötyöskentely oli yhtäkkiä kuihtunut kasaan. Kaikesta näkyi, että loppuottelu ja Italia motivoivat La Rojan ja joukkue alkoi pelaamaan, kun viimein sen tarve oli. Portugali toki säikäytti, mutta kaikissa aiemmissa peleissä paistoi se, että tuolloin motivaatio ei ehkä ollutkaan huipussaan. Tänään Espanja näytti miksi se ylsi tuohon arvokisavoitto ennätykseen täysin ansaitusti ja nyt tuskin kovin moni kiistää sen asemaa kaikkien aikojen maajoukkueena. Maailman parhaat näyttävät tylyllä tavalla, mitä yhdenkin miehen alivoima merkitsee. Kaksi miestä ulos kentältä loukkaantumisten vuoksi on kyllä perseestä, vaikka Chiellini ei kyllä ollut tuohon saakka vakuuttanut pätkääkään - päinvastoin.

 

Espanja oli loppujen lopuksi parempi kaikilla kentän osa-alueilla, mutta Italian naurettava asenne Mottan lähdettyä kentälle sylettää sekä harmittaa pelin kannalta, että tuohon saakka minun silmiin mainio finaali valui hukkaan. Molemmat joukkueet olivat esittäneet nättiä peliä, vaikka La Rojan puolustuspeli oli loistavaa joukkueen heikommillakin hetkillä, eikä loppujen lopuksi Italia päässyt aivan parhaille tekotonteille.

 

Uskomattomalla tehokkuudella La Roja viimeisteli ja laittoi syöttelyllään tuon Italian niin paljon hehkutetun ja itseäni epäilyttäneen puolustuksen pesukoneeseen. Jos jotain hyvää, niin viimein Conte ja Marrottakin harkitsevat varmasti vielä yhden laatutopparin hankkimista tosissaan.

 

Niin ja Matan kentälle tulolle peukkua, vaikka tuo loppu v*tuttaakin. Siis eniten Italian muuten hienon turnauksen ja mahdollisesti loistavan finaalin kannalta. Harmi myös sellaisten mestareiden kuten Buffon, Pirlo, De Rossi ja Cassano kannalta. Prandellilta myös aikamoinen haistellu Fantantonion suuntaan, että kentän paras italialainen vaihdetaan avauspuoliskan päätteeksi ja Violan ja Litin suosikki Montolivo jatkaa surffailuaan kentällä. Eikä Balotellistakaan ollut mitään hyötyä joukkueelle - päinvastoin hyvinkin alkaneet hyökkäykset tuhosi sooloilullaan ja luokattomilla laukauksilla. En voi vieläkään ymmärtää, että miksi 2-0 tilanteessa Cassanoa ei pudoteta trequartistaksi ja sekä Toto että Balotelli ovat käressä.. Ja siis Montolivo penkillä. Nyt Italian parhaiden pelaajienkin turnaus lopulta mustamaalattiin ainakin median ja näiden "futisasiantuntijoiden" silmissä. Mestaruus meni ansaittuun osoitteeseen eikä siinä mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×