Jump to content
Sign in to follow this  
Dzeko

Miksei viestini näy?

Recommended Posts

Uusien käyttäjien kohdalla näyttäisi näemmä olevan, että ensimmäiset viestit pitää moderaattoreiden erikseen hyväksyä...Pahoittelemme jos viestisi on jäänyt huomaamatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tason perusteella asetus olisi hyvä pitää entisellään.

Tai sitten vain bannailla epäpätevimmät pois. Tällöin olisi edes pienet mahdollisuudet, että tänne joku uusi asiakirjoittajakin tiensä löytäisi.

 

Ei sillä, että nämä uusimmat janarit minuakaan millään muotoa vakuuttaisivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tai voisiko kenties foorumille perustaa ketjun, jonne voisivat vasta kirjautuneet käyttäjät kirjoittaa näiden muiden ketjujen sijaan ja ns. todistaa olevansa näitä "asiakirjoittajia"? Sellainen oma osio, jossa aiheet voisivat olla tyyliin "Suosikkiseurasi ja miksi?", "Mistä sinä itse nautit eniten jalkapallossa?" tai muuta vastaavaa. Tuolta sitten voisivat ylemmät tahot poimia mielestään laadukkaisiin kirjoituksiin pystyvät tapaukset ja antaa heille nämä "oikeudet" ottaa osaa myös tähän foorumin muuhun keskusteluun. En tiedä sitten, että kumpi näistä vaihtoehdoista aiheuttaisi loppujen lopuksi vähemmän puuhaa sivustoa pyörittäville (tämä vai Robben#11:n ehdotus), mutta voisi varmaan toimia.

 

Molemmat vaihtoehdot vähentäisi kyllä näiden tiettyjen kirjoittajien määrää, jotka tuntuvat kirjoittavan ainoastaan näitä ns. one-linereita ehkä jopa pienin koristein tai muuta. Enkä tarkoita, että nämä (joita täällä siis varmasti monet katsovat hieman nenän vartta pitkin sormi syyttävänä) kirjoittavat loppujen lopuksi roskaa tai muuta, mutta itse ainakin toivoisin hieman enemmän panostusta, koska keskustelufoorumin suurin anti ja tarkoitushan on aiheuttaa keskustelua eikä sitä saada sanomalla muutamaa sanaa ilman suurempaa pointtia. Itselläni ollut hieman käsitys, että kasvatetaan vain viestimäärää kirjoittamalla mahdollisimman moneen ketjuun edes jotain, mutta toisaalta varmasti nämä kirjoittajat haluavat vain pitää mahdollisimman montaa ketjua samaan aikaan hengissä (josta joskus oli puhetta, kun foorumi tuntui "kuolevan muualta kuin esimerkiksi Liverpoolin ja Manchester Unitedin ketjuista) - eikä tämä taas ole lainkaan huono asia. Totta kai suuri toive (ainakin itselläni) edelleen olisi, että nämä "bump up"-viestit sisältäisi enemmänkin kuin kolme sanaa kyseistä aihetta kohden.

 

Nuori ikä tai muu ei mielestäni ole syy kuitenkaan syrjäyttää kirjoittajia, sillä kypsyys kasvaa tunnetusti vanhetessa ja se näkyy myös teksteissä. Nämä nuoretkin varmasti osaavat ehkä katsoa pienet kritiikit "ohjeina" eivätkä "käskyinä", ja pelkästään tämä auttaa heitä tuottamaan tätä tekstiä mitä suuri osa täällä varmasti haluaa lukea - niin tyhmältä kuin tuo nyt ehkä kuulostikin.

 

Yritys pitäisi palkita ja tämä oma ehdotukseni nyt ainakin puoltaisi sitä, että nämä tulokkaat oikeasti yrittäisivät ja kaava olisi toivottavasti jotenkin noususuuntainen. En itse osaa tuomita oikeastaan kirjoittajia tai osaa määrittää "asiakirjoittajaa", vaikka olenkin kauemmin kuin tämän pari muutama vuotta täällä pyörinyt ja yrittänyt aina pistää suuren panoksen omalla näppäimistölläni. Oma henkilökohtainen panostus oli kuitenkin ennen kirjautumista lähestulkoon vain muiden mietteiden lukemista. Ehkä nämä molemmat näkökulmat kuitenkin oikeuttavat sanoa, että koen ymmärtäväni millaista keskustelua täällä tyypit haluavat lukea ja opastanut myös millaista itse haluan kirjoittaa, jotta se olisi edes hieman muiden mieleen. Turhaa löpinää, mutta minkä sille nyt taas iltamyöhään voi ajatuksen muutenkin ollessa vähän siellä täällä.

 

Lyhyesti (miten sen nyt ottaa...) vielä toistona, että näitä uusia kirjoittajia on oikeasti aina mukava saada lisää, mutta laatu on aina myös tosi kiva plussa. En tiedä miten tämä nykyinen metodi oikeastaan toimii, että näiden uusien kirjoittajien viestit pitäisi mistä lie hyväksyä, mutta jos tämä ehdotus yhtään paremmalta kuulostaa, niin..? Tosiaan ketju vastakirjautuneille käyttäjille, jossa näyttäisivät tasonsa. Jotain yleisiä aiheita, joihin totta kai vanhemmatkin kirjoittajat voisivat liittyä, esimerkiksi joitain melko kuolleita "muutama viesti vuodessa"-ketjuja tai mitä nyt tuossa aikaisemminkin mainitsin. Ei aiheuttaisi enää ainakaan harmaita hiuksia missään "suurissa ketjuissa", jos uusilla käyttäjillä olisi aluksi jokin oma paikka temmeltää tai vaikka sitä kaivattua asiatekstiäkin kirjoittaa. Totta kai tämä edellyttää, että oikeasti olisi parempi vaihtoehto ja olisi mahdollista toteuttaa tällä foorumilla.

 

Oliko tämä nyt täysin typerä idea vai saisiko kannatusta näin ajatuksena? Tuntuu, että puolet omasta mielestäni on hieman muualla, mutta parempi nyt sanoa ennen kuin häviää kokonaan mielestä.

 

E: Toisaalta eikö tuo "Hiekkalaatikko" aja saman asian? Ei taida vain olla kyseisessä käytössä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teksti

Nämä vuodet, mitä ite täällä paitsiossa oon pörräilly niin joka vuosi vakioaiheena on ja pysyy tää uusien kirjottajien dilemma. Välillä tulee todella hyviä kirjoittajia, mutta sitten on nähty sitä pimeämpääkin puolta. Jankkea en voi vaan koskaan unohtaa! Joskus asiaa pohdittiin, että mitä jos uusille kirjoittajille tehdään joku "kirjoita selostus modelle" ja sen jälkeen pääsee kirjoittamaan. Ajatuksena hyvä, mutta näin pienellä foorumilla jokainen asiakirjoittaja on todella tärkeä ja tuollainen alkutenttaus voi sitten olla se tekijä, että "ei jaksa mitään tommosta sepustella, meen ff2:lle siellä tarvii vaan kirjautua." Hiekkalaatikko kehiteltiin ja kehityksen asteelle jäikin, turhahko paikka. Liputan Robben ajatusta, eli ei tehdä mitään uutta vaan vanhalla tavalla one linerit ja muut turhat pelleilijät banaani saarille. Eiköhän siellä modet ole jo muutamille laittaneet viestiä turhista one-linereista, jos siis ovat hereillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo kyllä se vähän harmitta ku tänne välillä jotain raapustaa ja teksti tulee vasta usean päivän kuluttua, lähinnä sen takia en ole tänne kirjoitellut. Toivottavasti joskus pääsee tänne sitte kirjottamaan ihan kunnolla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×