Jump to content
Sign in to follow this  
obzen

UEFA Champions League 2012/13

Recommended Posts

Tänään polkaistaan käyntiin ensimmäinen osio tämän kauden Mestareiden liigasta, joka varsinaisesti koskettaa myös Barcelonaa. Viimeiset jatkajat kilpailun lohkovaiheeseen ratkottiin eilen ja illalla klo 18:45 käynnistyy arvonta alkulohkojen osalta. Ohessa UEFA:n rankingin perusteella arvontaan osallistuvat joukkueet jaoteltuina koreihin:

 

Kori 1: Chelsea, Barcelona, United, Bayern Munich, Real Madrid, Arsenal, Porto, AC Milan

Kori 2: Valencia, Benfica, Shakhtar Donetsk, Zenit St Petersburg, Schalke, Manchester City, Braga, Dynamo Kyiv

Kori 3: Ajax, Anderlecht, Juventus, PSG, Olympiacos, Lille, Galatasaray, Spartak Moscow

Kori 4: Borussia Dortmund, Celtic, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Malaga, Montpellier, Nordsjælland, CFR Cluj

 

Ensimmäisenä tietysti osuu silmään, että aikaiseksi voidaan saada melkoinen alkulohko, jossa pelaisivat esim. Barcelona, Man City, Juventus ja Dortmund. Muutenkin ryhmä näyttää jälleen kovalta ja muutama ensikertalainenkin on saatu joukkoon.

 

Palataan tuonnempana katsastamaan ketkä seuraksi arvotaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcan lohkossa pelaavat:

 

Benfica

Spartak Moscow

Celtic

 

Venäjän talvi pelottaa, eikä reissu Celtic Parkillekaan mikään helppo ole, mutta ei arpaonnea voi pahemmin valittaa.

 

E:

Complete match schedule

 

19/9 - FC Barcelona - Spartak

2/10 - Benfica - FC Barcelona

23/10 - FC Barcelona – Celtic

7/11 - Celtic - FC Barcelona

20/11 - Spartak - FC Barcelona

5/12 - FC Barcelona-Benfica

 

Iniestalle ojennettiin arvonnan jälkeen Uefan vuoden pelaaja pysti! :thumbsup1: Pelkkien seurajoukkue-esitysten perusteella olisi varmaan mennyt tass Messille, mutta kyllähän Andres tuon ansaitsee, erityisesti upeiden EM-kisojensa myötä. Hienoa myös sikäli, ettei Iniestalle noita henkilökohtaisia tunnustuksia ole ennen tätä mitenkään liikaa sadellut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barca on tässä lohkossa kyllä selkeä ennakkosuosikki jatkoonmenijäksi. Venäjän hyytävä talvi on kyllä erittäin paha ja tekonurmi tuo peliin aina oman jännityksensä. Toivon mukaan ja mitä ilmeisimmin jatkopaikka hoidetaan plakkariin hyvällä saldolla. Iso käsi Andresin työlle, minkä on tehnyt maansa ja seuransa eteen, ansaittu pysti.:thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mikään älyttömän paha arpa, mutta kyllä tuolta helpompiakin lohkoja eilen arvottiin. Kaikki Barcan tulevat vastustajat ovat suht tasavahvoja, vaikkei Celtic tietysti aivan parhaassa lennossa ole ollut. Venäjän reissu kun osuu tottakai marraskuun lopulle, niin vaikea peli tiedossa, mutta siihen mennessä voi lohkokin olla jo aika hyvin puikoissa. Vaan ei näillä puolustuksen esityksillä. Keväästä taas voi ennakoida liigassa vaikeampaa, koska Madrid voi keskittyä jälleen pelkästään kansalliseen sarjaan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missio Wembley 3:n toteuttaminen alkaa tänään Spartak Moskovaa vastaan kotona. Vilanova on nimennyt 19-miehisen kokoonpanon illan mittelöön:

 

19 NAMED TO THE TEAM AHEAD OF SPARTAK CLASH

 

Alexisin nimi löytyy listalta, vaikkei lääkäreiltä olekaan kuulunut pelilupaa. Alba on flunssan jäljiltä sivussa. Pelin missaavat myös loukkaantuneet Cuenca, Iniesta ja Puyol. Avauksessa nähdään luultavasti ainakin sellaiset muutokset, että Alves, Mascherano ja Messi tekevät paluun Getafe-pelin lepuutuksien jälkeen. Villa toivoisin hyökkäystridenteen.

 

Villa - Messi - Pedro

Thiago - Song - Xavi

Adriano - Mascherano - Pique - Alves

Valdes

 

 

Keskikenttä on aika avoin. Uskon, että Xavi on pitämässä järjestystä yllä, mutta kaksi muuta paikkaa voivat aivan yhtä hyvin olla myös Busquetsin ja Fabregasin miehittämiä. Puolustuksessa Bartra joutunee odottamaan omaa tilaisuuttaan viikonlopun Granada-peliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Illalla siis avataan myös Barcan osalta UCL-kausi ja koska kyseessä on vieläpä kotiavaus, voidaan aloituskokoonpanon osalta odottaa mielenkiintoisiakin valintoja. Puolustuksessa ei pitäisi olla epäselvyyksiä, koska äijiä on taas pari vähemmän käytettävissä. Olisin hieman yllättynyt, jos Fabregas ei aloittaisi löytymässä olevan pelivireen siivittämänä, mutta toisaalta Villakin olisi tosiaan hieno nähdä pitkästä aikaa avauksessa, jos miehestä siihen vain jo on. Sikäli todella jop turhakin arvailla, koska nimenomaan kotipelissä tie avaukseen voi olla auki Tellollekin.

 

Tämänpäiväinen vastus on taas mielenkiintoinen ja tämä kahdesta moskovalaisjoukkueesta vähemmän näissä kekkereissä esiintynyt ja Unai Emeryn valmentama Spartak on eurokauden alla onnistunut haalimaan muutamia kovempiakin pelimiehiä ja joukkueessa pelaavat nykyään mm. Demy de Zeeuw, Jurado, Kim Källström sekä Aiden McGeady. Suurimmasta hyökkäysuhasta kärjessä vastannee nigerialainen Emmanuel Emenike tai venäläinen Artem Dzyuba. Kovin vakuuttavasti ei Spartak ole kotimaan kautta avannut ja se on käytännössä voittanut yhtä monta ottelua kuin hävinnyt, päästänyt yhtä paljon kuin tehnyt.

 

Mestareiden liigan kotiavauksessa Barcelonalla ei suorastaan ole muuta vaihtoehtoa, kuin napata täydet kolme pistettä. Vierailla ei ole mitään muuta kuin voitettavaa, ja jos joukkue pelaa kuten aiemmat Emeryn joukkueet, niin nopeiden, laidalta tulevien vastahyökkäysten kanssa saa olla tarkkana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hirvittävää pelailua oli ensimmäinen puoliaika. Kyllä tuolla tasolla pitäisi tulla kentälle paljon paremmalla tunnetasolla, vaikkei vastus kaikkein kovin olisikaan. 1-0 johtoon päästiin Tellon hyvän suorituksen ansiosta. Lisäksi oli jokunen kohtuullinen pystyjuoksu, mutta siihen se sitten jäikin. Huonoin juttu oli Piquen loukkaantuminen. Nyt täytyy vaan rukoilla, ettei vamma osoittaudu pahaksi, koska toppariosastolla ei oikeastaan ole varaa enää yhteenkään poissaoloon. Tilalle tuli Song, jolla on ollut vaikeuksia oudolla pelipaikalla. Spartakin maalissa pallo oli purettavissa ja käsittämättömästi kaveri höntyili itselleen kortin vähän myöhemmin. Vielä käsittämättömämpi oli toki Alvesin taidonnäyte vieraiden osumassa.

 

 

Toiselle puoliajalle odotan paljon paremmin latautunutta Barcaa, joka pistää Spartakille kunnolla painetta. Thiagoa ja Villaa kaipaan ehdottomasti kentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä 2. puolikkaalla hillittömän suurta muutosta parempaan nähty. Sen sijaan Spartak terästi vastahyökkäyksiään eikä Barcan varamiehinen puolustus vakuuttanut. Eipä Maschea ja Songia toisaalta määräänsä enempää voi sättiä, oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun pelasivat kimpassa. Johtajuutta tuo puolustus eniten kaipaa, ja nykyjengistä sitä pystyy tuomaan ainoastaan Puyol, joka on siis yli kuukauden sivussa. Vaikkei Carles mikään pikakiituri enää olekaan, niin kyllähän puolustuslinjassa on ihan eri laillla ryhtiä kun hän on kentällä.

 

Spartakin johtomaalin se sitten tarvitsi, että Barca heräsi pelaamaan. Alexisin ja Villan kentälle ottamiset toivat lisää eloa, ja Vilanovan päätös siirtyä kolmen puolustuslinjaan oli oikea. Messi sitten väänsi ne tarvittavat maalit, vaikka pelasikin muuten surkeasti. Tellolle voidaan antaa MotM-maininta 1+1 kendotehojen ansiosta. Ilman Tellon kahta onnistunutta haastoa pisteet olisivat lähteneet vieraiden matkaan.

 

Toivottavasti tällaista kävelyä (miinus viimeinen kaksikymppiä) ei tarvitse uudestaan katsella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep tiukaksi meni, eikä voi mitenkään joukkuetta liikaa ylistellä. Ei yllättänyt, että Messi ne maalit taas teki. Vaikka kuten Joey sanoi mies muuten pelasi kuin Osasunaa vastaan. Heikkoa peliä, mutta maalit tuli. Laitoinkin Messin puolesta rahaa ja sitä kautta seurasin Kirpun otteita normaaliakin enemmän. Liike ei ollut terävintä huippua, mutta korjasi pelisilmällä aika hyvin tilanteita. Vielä kun saadaan Leoon vähän virtaa lisää niin kyllä rupeaa paukkumaan, jos nytkin jo paukkuu. Ja huomioitava toki se, että Messi oli vaihteeksi hyvin vartioitu vähintään kolmella pelaajalla, jos pallo oli lähelläkään argentiinalaista.

 

Tello oli tosiaan ratkaisevassa roolissa tänään ja parantaa otteitaan, mutta edelleen välillä täysin turhaa höntyilyä. Nuori poika kyseessä, joten eiköhän ikä vie sitten tuota vähän vähemmälle. Tänään tuli konttaamalla 3 pistettä, parempi sekin toki kuin konttaamalla 0 pistettä. Liigassa Granada(?) seuraavaksi vastassa. Odotettavissa pakolliset 3-4 maalia ja loppuun sitten pallottelua.

 

Toivottavasti tällaista kävelyä (miinus viimeinen kaksikymppiä) ei tarvitse uudestaan katsella.

Jep sitähän toivotaan joka kausi, mutta harmi vain joka kausi näitäkin pelejä tulee. Johtuen tahtotasosta tai muista syistä. Onneksi nyt kuitenkin saatiin tilanne käännettyä kotiin ja kävelyvaihteen siirto tuottikin kunnon paineen vastustajalle. Viime kauteen verrattuna yllättävän hyvin on nyt noita pieniä notkahduksia saatu korjattua lyhyessäkin ajassa. Kun taas pääkaupungin valkoisille ei aina tunnu 90min painostuskaan riittävän. No kausi on pitkä ja jossain vaiheessa tulee se notkahduskin, mitä ei saada korjattua. Guardiolan aikaan Barca sai yleensä hyvillä ajanjaksoilla kunnon otteen meininkiin, jännä nähdä miten Titon kanssa käy.

 

Piqué ilmeisesti 2-3 viikkoa sivussa. Siinä ja siinä kerkeääkö klassikoon, ei hyvältä näytä :( Vähe huono ku ei muka löytyny yhtään topparia kesällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran ylistän kuitenkin joukkueen eilistä esitystä, että loppupuolella homman mentyä todella hankalaksi joukkue näytti voitontahtonsa ja todellisen kirin viimein alettua näytti selvältä, että ne tarvittavat maalit tullaan painamaan sisään. Joka kerta noin hankalasta tilanteesta ei noin vain nousta ja tietysti jatkossa vastaavaa olisi syytä välttää. Sinänsä mitään yllättävää Spartak ei tehnyt ja nopeat vastaiskut, etenkin McGeadyn kautta olivat myrkkyä ja aivan suoraan Emeryn pelikirjasta.

 

Joukkueen pelaamiseen näytti osaltaan vaikuttavan Piquen loukkaantuminen jo aikaisessa vaiheessa ja kaikki tuntuivat tiedostavan, että tärkeä linkki on poissa takalinjoilta. Noin vain voi käydä, kun keskittyminen yksittäisessä ottelussa menee vähän kaikilla sekaisin ja vääriin asioihin. Sitten kun varovaisuus ei enää auttanut vieraiden siirryttyä johtoon, joukkue näytti kääntävän ajatukset vain voittamiseen, minkä jälkeen pelikin oli jo vähän toisennäköistä.

 

Tämä oli myös osoitus siitä, että puolivaloilla ei kannata luulla Mestareiden liigassa lohkoaan voittavan ja tulevat pelit lohkovaiheessa eivät ole yhtään tämän helpompia, pikemminkin päinvastoin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohkovaiheen etukäteen ajateltuna vaikein peli koittaa tänään Lissabonissa Benficaa vastaan. Viime kaudella Benfica näytti osaamistaan etenemällä UCL:n puolivälieriin ja haastamalla Chelseankin ihan kunnolla. Valitettavasti Benfican kohtalona on aika ajoin menettää parhaat pelaajansa. Niin kävi viime kesänäkin, kun Javi Garcia ja Axel Witsel vaihtoivat maisemaa. Lisäksi Portugalin liigan viime kauden parhaan maalintekijän, Oscar Cardozon poissaolo helpottaa Barcan epävarman puolustuksen taakkaa. Kotonaan Benfica on kuitenkin aina vahva. Isäntien riveissä pelaa Barca B:stä tuttu Nolito ja vanha kunnon Pablo Aimarkin saatetaan nähdä kentällä.

 

BENFICA - FC BARCELONA: A EUROPEAN CLASSIC

 

Barca saa pari elintärkeää pelaajaa takaisin loukkaantuneiden kirjoista jo tähän peliin. Andres Iniesta, Carles Puyol ja Adriano ovat saaneet peliluvan, mutta kolmikosta korkeintaan Adrianoa voi ehkä odotella avaukseen. Iniestaa ja Puyolia ajetaan todennäköisesti sisään penkin kautta, avaukseen sitten toivon mukaan ensi sunnuntaina.

 

Avaus lienee pitkälti sama kuin Sevillaa vastaan. Bartra varmaan pystyisi vähintäänkin yhtä hyvään panokseen kuin Song, mutta eiköhän Tito jatka toppareiden peluutuksensa kanssa samaa linjaa. Puyol sitten toivottvasti tulee vaihdosta hakemaan tuntumaa. Alves oli heikko viikonloppuna, ja minua kiehtoisi nähdä Montoya hänen tilallaan. Epäilen kuitenkin, ettei Tito halua enempää ravistella jo valmiiksi varamiehistä puolustustaan.

 

Keskikentällä Xaville olisi hyvä saada lepoa, mutta Thiagon loukkaantumisen myötä sitä ei liene liiemmälti luvassa. Ehkäpä Andres tulee Maestron tilalle jossain vaiheessa toista puoliaikaa. Yläkerrassa ei kiinnostaisi katsella Alexisin hyppimistä, Villa tai Tello olisi hauskempi nähdä hyökkäyksen kolmantena lenkkinä.

 

Kaikkien kauniin jalkapallon ystävien iloksi matsi nähdään suorana TV2:lta. :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Puyol Mascherano Alba - Xavi Busquets Cesc - Pedro Messi Alexis

 

PUYI IS BACK! Mahtavaa! Muita yllätyksiä avauksesta ei sitten löydykään. Toivottavasti Alexis pelaa vasemmalla ja Pedro oikealla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ottelusta ei todellakaan ole päällimmäisenä mielessä voitto, vaan Puyolin kurja kohtalo. Tarzan siis palasi pari viikkoa odotettua aiemmin polvivammansa jäljiltä, ja pelasikin ihan mukavasti, kunnes kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa onnetar käänsi jälleen ikitaistelijalle kasvonsa. Käsi meni pahasti hajalle, ja taas on edessä mahdollisesti pitkäkin kuntoutusjakso. Teki todella pahaa katsoa, kun Carles kärrättiin kentältä. :cry:

 

Mitäpä tuosta pelistä sitten sanoisi. Avauspuolikkaalla Barcan syöttötyöskentely oli vähän huolimatonta ja sen johdosta Benficakin pääsi hätyyttelemään Valdesin vartioimaa maalia. Victor ottikin muutaman hyvän torjunnan. Hyökkäyspäässä Barcan peli painottui liikaakin vasemmalle laidalle, jossa Alba oli vauhdissa. Hassua, että ennen tilanne oli ihan toisin päin. Ensimmäisessä maalissa Messiltä hyvä spurtti ja matala pallo boxiin, jonka Alexis ohjasi sisään. Muutenkin chileläinen pelasi parhaan peliinsä vähään aikaan (ei siihen paljoa vaadittukaan) huseeraamalla melko laajalla säteellä, ehkä kuitenkin enimmäkseen vasemmalla. Paikkoja oli ratkaista matsi jo ennen taukoa, mutta Alexis veti läpiajosta yli, maalivahti haki Messin sijoituksen alakulmasta ja Pedro säästeli turhan paljon laukaustaan.

 

Toisella puoliajalla Barca vähän terästi otettaan ja Benfica väsähti. Messin järjestelemän ja Cescin viimeistelemän 2-0 maalin jälkeen kotijoukkue alistui kohtaloonsa ja keskittyi potkimaan jaloille. Tunteet kuumenivat, ja lopulta Busquets hankki itselleen punaisen. En ihan tajunnut, mistä se punikki oikein tuli, jotain huitomista ilmeisesti? (Pitänee kaivaa video jostain) Joka tapauksessa ihan turhaa Sergiolta menettää hermojaan tuolla tavalla. Tuomariltakin yhtä lailla huono suoritus. Benfican jätkistä ainakin se yksi pimahtanut toppari olisi kevyesti ansainnut ulosajon.

 

+++ Alexis: Hienoa nähdä, että kaveri keskittyi kaatuilemisen sijaan pelaamiseen. Oli kotonaan vasemmalla, josta leikkasi keskelle pallon kanssa ja ilman.

++ Messi: Paras terävyys puuttuu edelleen, mutta kaksi maalisyöttöä kuitenkin tilille.

+ Valdes: Kertaalleen seikkaili keskityspallossa, mutta esitti muutoin varmoja otteita.

+ Alba: Jaksaa painaa päädystä päätyyn hyvällä asenteella.

 

Busquetsille varauksin miinusta ulosajostaan. Alves ei taaskaan tuonut peliin mitään, ainakaan jos vertaa Albaan. Jotenkin se vanha Dani, joka teki järkyttävästi duunia kentän molemmissa päissä, on nyt kadoksissa. Puolustus oli parissa tilanteessa vaikeuksissa, vaikka Puyol sinne parannusta toikin.

 

Edit: @barcastuff

Puyol will tomorrow in Barcelona be examined by a doctor who treats a lot of motorcycle racers. Recovery time will then be known. [md]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella ikävännäköinen tilanne. Aika hiljaiseksi tuollainen vetää ja näki selvästi, että pelaajat kentällä olivat tuon Puyolin loukkaantumisen jälkeen hivenen muissa maailmoissa. Niin oli näemmä allekirjoittanutkin, sillä Busquetsin ulosajo meni kyllä täysin ohi. Onneksi kapteenin loukkaantumisessa kysymyksessä oli vain kyynärpään sijoiltaan meneminen, eikä esim. olkavarren katkeaminen, mikä olisi sitten vaatinut jo huomattavasti pidempää huilia. Jos kyynärpää ei ole pois paikoiltaan mennessään rikkonut mitään, niin kuukauden pitäisi riittää.

 

Täytyy vaan ihmetellä tätä tuuria keskuspuolustajien osalta ja etenkin tietysti Puyolin. Sanotaan nyt sekin, että osaltaan nämä kyllä aiheutuvat kapteenin all-in mentaliteetista, mutta eipä sitä voi moittia pelaajaa, joka kaikissa tilanteissa antaa aina kaikkensa. Kaksi viimeistä loukkaantumista ovat silti olleet tulosta hienoisesta höntyilystä tilanteissa, joissa vähempikin ehkä olisi riittänyt. Ja sitten on toki tämä vaikutus sunnuntaisen Clasicon alla, eli Piquen on parempi olla iskussa, tai muuten täytyy olla valmis mättämään vähän enemmän maaleja voittaakseen.

 

Ai että kullostaisi Thiago Silva tai Jan Verthongen tällä hetkellä hyvältä.

 

Itse ottelusta tietysti käteen jäi myös täydet kolme pistettä varsin kokonaisvaltaisen esityksen jälkeen. Benfica pystyi etenkin ottelun alkupuolella halkomaan puolustusta vähän turhankin tehokkaasti, mutta vaaralliset tilanteet olivat kotijoukkueen osalta aika lailla vähissä. Barca sai puristettua tarvittavat pari maalia, minkä jälkeen peli tuntui olevan pitkälti ohi, vaikka - kuten todettu - ratkaisu olisi voinut tulla aiemminkin. Messiltä poikkeuksellisen paljon harhasyöttöjä, mutta niin vain kaveri osui silloin kun piti ja tuloksena kaksi maalisyöttöä. Hieno nähdä myös Fabregasin saavan viimein onnistumisia miltei liukuhihnalta.

 

EDIT: Kapteeni on ainakin voimissaan ja ilmeisen pöllyissään :D Kuva postattu 2:30 paikallista aikaa.

 

[ATTACH=CONFIG]306[/ATTACH]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari kuukautta jälleen Tarzanille sairaslomaa ja kyllähän tämä jälleen suuri menetys on, sillä jo eilen Carlesin esitys oli todella hyvä ja kaikki kyllä tietää Puyolin pelin tason kun erityisesti Madrid on ollut vastassa. Nyt mennään sitten ilman Kapteenia ja toivottavasti Pique kuntoutuu sunnuntaihin mennessä, kuten on odotettavissa. Madridin hyökkäyksissä löytyy sen verran nopeutta että esim. Songin pelaaminen ei ole kovinkaan suotavaa. Hyvä puoli tässä on se että kun katsoo Barcan kalenteria tuonne vuodenvaihteeseen asti niin ei siellä mitään uskomattoman kovia pelejä ole etukäteen tiedossa, joten toivottavasti emme tule Carlesia näiden kahden seuraavan kuukauden aikana liikaa kaipaamaan. Pakko nostaa jo samaan keskusteluun myös tapaus Eric Abidal. King Ericin kuntoutuminen on nähtävästi mennyt hyvin ja joidenkin huhujen mukaan ranskalainen olisi käytettävissä jo tämän vuoden puolella. Jos Abidal vaan kuntoutuu, niin siinä meillä on kyllä loistava pelaaja tuonne topparin tontille korvaamaan loukkaantuneita pelaajia. Tämä on vielä tietysti enemmänkin ajatusleikkiä, sillä ei voi mitenkään tietää kuinka pitkään Ericillä menee pelituntuman hakemisessa ja löytyykö se sama vire, joka Abidalilla oli ennen sairastumista.

 

Eilinen peli oli melko tasapainoinen esitys Barcalta ja paria pientä uinahdusta lukuunottamatta pelin alkupuolella, Benfica jäi kyllä melko aseettomaksi kotikentällään. Erityisesti toisella puoliajalla melko nopean 0-2 maalin jälkeen kotijoukkue sai kyllä juosta pallon perässä lähes koko loppupelin eikä Barcalta vaadittu enää täyttä panosta johtoaseman ylläpitämiseen. Lopussa nähtiin hieman dramatiikkaa ja tunteiden kuumenemista ja en edelleenkään ole nähnyt syytä miksi Sergio kentältä ajettiin, mutta onneksi kyseisellä tuomiolla ei nyt ollut lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.

 

Pelaajista Messi tarjoili molemmat maalit ja erityisesti toisen maalin esityö oli komeaa katseltavaa. Sanchez oli pirteä eilen pelaten yhden kauden parhaista matseistaan, mutta mitä itse toivoisin lisää miehen otteisiin on tietynlainen itsekkyys boksin sisällä. Chileläisellä riittää kyllä taitoa ja oveluutta vaikka minkälaisiin suorituksiin, mutta liian usein kaveri hakee syöttöä joukkuekavereille tilanteissa, joissa oma ratkaisu olisi parempi vaihtoehto. Cescille jälleen maali, mutta kokonaisuudessaan en pitänyt hänen esitystään kovin kummoisena, sillä katalaani ei hirveästi pelissä väläytellyt osaamistaan ja pallonmenetyksiäkin tuli aivan liikaa keskikentällä. Valdesilta hyvää eleetöntä pelaamista maalilla ja avauksetkin napsahtelivat melko komeasti omille pelaajille. Pelaajista on pakko vielä nostaa esille Jordi Alba, joka jo Sevillaa vastaan oli kerrassaan loistava ja jatkoi hyvää peliään eilisessä matsissa. Näillä esityksillä Alba melko varmasti tullaan näkemään myös Klassikossa avauskokoonpanossa.

 

UCL-kausi on alkanut oikeastaan juuri niinkuin sen pitikin eli kaksi peliä ja kuusi pistettä. Pelillisestikin joukkue petrasi eilen melko reilusti avauspelistä Spartakia vastaan, ja toivottavasti sama meno jatkuu seuraavissakin matseissa, jolloin lohkovoitto saataisiin varmistettua jo ennen päätöskierrosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chämppäri-kausi jatkuu Barcan osalta tänä iltana Celticiä vastaan Camp Noulla. Vastakkain ovat lohko-G:n kärkijoukkueet. Se ei varmaan yllätä ketään, että Barca johtaa lohkoa täysin pistein kahden pelipäivän jälkeen, mutta etukäteen lohkon heikoimmaksi arvioidun Celticin kakkospaikka neljällä pisteellä on yllätys. Avauspelissään Celtic nollasi Benfican kotonaan ja seuraavalla kierroksella joukkue haki Moskovasta kolme pistettä, kun Kreikan paidassa EM-kisoissa miltei ikoni-asemaan noussut Samaras iski Luzhnikilla viimeisella minuutilla. Celtic-leiristä on kerrottu, että keinot Messin pysäyttämiseen ovat selvät: Puolustetaan 11 miehellä. Eli melko tuttua lääkettä sieltä on tulossa vastaan, joskin ihmettelen suuresti, mikäli Celtic ei tajua laittaa painetta Barcan kriisiä potevaan puolustukseen.

 

FC BARCELONA - CELTIC: BATTLE FOR TOP SPOT

 

Puolustuksesta puheenollen: Kuten tuolla kausi-topicissa on ollut puhetta, toppariosastolla on nyt niin vähän valinnanvaraa, että alkukauden penkkiä lämmittäneen Marc Bartran pitäisi viimein olla avauksessa virallisessa ottelussa. Barcan puolustus oli viikonloppunakin ajoittain niin sekasin, että tuntuu mahdottomalata ajatukselta, että Bartra voisi sitä ainakaan heikentää, vaikka pelituntuma onkin sattuneista syistä heikonlainen. Vaihtoehtona Maschen pariksi on oikeastaan vain Adriano, mutta Deporia vastaan penkillä aloittaneen brassin näkisin mieluiten siellä omalla vaspan paikallaan. Celticin pääpelivoimaiset hyökkääjät nauraisivat Masche-Adriano kaksikon kumoon, kun taas Bartran luulisi pärjäävän ilmataistelussakin paremmin. Pakko nostaa tässä vaiheessa esiin Raphael Varanen tapaus. Kaveri sai Madridissa alkukaudella pelata esim. Man Cityä vastaan, ja nyt valkoiset ovat saamassa hänestä pätevän tuuraajan ykköstoppareilleen. Nyt Barcalla ei edes ole vastassa Cityn tasoista joukkuetta, joten Bartran pitäminen penkillä pistäisi kyllä suututtamaan. Oikeana pakkina jatkaa Montoya, joka oli Deporia vastaan Barcan varmaotteisin puolustaja, vaikka lievää haparointia esiintyikin.

 

Keskikentältä puuttuu Busquets, koska Sergio meni ottamaan älyvapaan punaisen Benficaa vastaan. Korvaajana nähdään luultavasti Song, joka pääsee viimein pelaamaan omalla pelipaikallaan. Valenciaa vastaan otteet kk:n pohjalla olivat lupauksia herättäviä, vaikka pallollisessa pelissä Alex toki jääkin Busin jalkoihin. (kukapa ei jäisi...) Xavi pelasi Deporia vastaan vain puolituntisen, eli Maestro lienee varma avauksen mies tänään. Cescin antaisin jatkaa avauksessa, jospa vaikka viime lauantain vire saisi jatkoa.

 

Alexis ja Pedro, jotka huilasivat Depor-matsissa, ovat melko selviä valintoja Messin seuraksi hyökkäykseen. Alexisin osalta toivon edelleen, ettei häntä sidottaisi liikaa laidoille, vaan annettaisiin kaverin pelata hyökkäysalueella melko vapaasti. Siten chileläisestä saadaan paljon enemmän irti. Majussahan Alexis on esiintynyt edukseen juuri keskellä pelatessaan. Tässä video Argentina-pelistä viime viikolta.

 

Toivottavasti puolustuksen pelissä on tänään enemmän järkeä. Vähän tohdin kyllä ounastella, että kummankin maalivahdin takana tulee illalla kolisemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blaugrana tänään: Valdés; Adriano, Bartra, Mascherano, Jordi Alba; Xavi, Song, Iniesta; Pedro, Messi, Alexis

 

Upeaa, että Tito tajusi vihdoin laittaa sen Bartran kentälle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Penkillä: Pinto, Montoya, dos Santos, Roberto, Cesc, Tello ja Villa.

 

On kyllä omille silmilleni uskomatonta nähdä, että Tito laittoi Bartran avaukseen. Vihdoin. Näin olisi pitänyt tapahtua aiemminkin, Bartra on saanut istua liian monta peliä penkillä vailla mahdollisuuksia päästä pelaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viiden minuutin välein toimivat puurostriimit sotkivat pahoin pelin seuraamista. Yleensä nojaan Sopcast-streamien varaan, mutta jostain syysta en ole löytänyt ainuttakaan tähän peliin. Mutta se siitä, ottelun perusluonne kävi kuitenkin selväksi, eli Celticin alhaalla makaava puolustus teki Barcan pelaamisen vaikeaksi, ja kerta toisensa jälkeen eväät loppuivat siihen kuudentoista rajoille. Ensimmäisen kerran sumppu murtui, kun Messin pallo löysi Iniestan, joka jatkoi maalin eteen Bartralle. Pusku meni vain Celtic-mokea päin. Sen lisäksi, että Bartra on hakeutunut maalipaikoille, niin puolustuspelikin on tainnut luonnistua ihan hyvin? Siltä se ainakin tänne on näyttänyt.

 

Celticin maali tuli tottakai erikoistilanteesta. Maalin saa ottaa ensisijaisesti piikkiinsä Masche, jonka kautta pallo lirui maaliin. Puoliajan loppuun Barca sai tärkeän tasoituksen, kun Xavin ja Iniestan yhteispeli poiki kauniin osuman. Muutenkin Iniesta ollut Blaugranan yritteliäin hyökkäyspäässä.

 

Barca pelaa ihan OK tasolla, lisää suoraviivaisuutta vaan ratkaisuihin. Ehkä Cesc voisi tuoda bussin siirtämiseen apuja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alban viimeisen minuutin maali riitti siis tärkeään voittoon ja lohkon ykkössija on taas askeleen lähempänä. Huikealla prosentilla joukkue kääntää pelit edukseen aivan lopussa!

 

Pitkiä jorinoita en tähän heitä, mutta jotain ajatuksia: Vaikkei Celtic juuri Barcan puolustusta testannutkaan, niin Bartralle on annettava tunnustusta perusvarmasta pelistä. Tämä oli kaverin kauden avauspeli, joten lisää on varmasti tulossa, eikö niin Tito?

 

Hyökkäyksessä peli meni liikaa seisoskeluksi ja Celticin boksiin saatiin kunnolla elämää vasta lopussa. Muutama oivallus mahtui sentään joukkoon, ja olihan Barcalla ihan riittämiin paikkoja ratkaista peli jo aiemmin, esim Villan tolppalaukaus.

 

+++ Alba

++ Iniesta

+ Bartra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulihan se tulos viimein, mutta täpärälle se meni - taas kerran. Edelleen on kuitenkin pakko hehkuttaa sitä, että vaikka Titon on todettu olevan Guardiolaa huonompi pelaajien motivoinnissa, niin uusi valmentaja on kyllä aina ottelun ratkaisuvaiheilla onnistunut kaivamaan pelaajistaan sen viimeisen vaihteen, jolla ratkaiseva maali runtataan vaikka väkisin. Noin myöhään ei tarvitsisi ratkaisua jättää, mitä eilen nähtiin, mutta siitä täytyy nostaa hattua, että lopussa on saatu joukkueesta irti enemmän.

 

Celtic oli Camp Noulla todella aneeminen ja sitä tietysti sopi odottaakin. Trendi on sen suuntainen, että Mestareiden liigassa kotipelit ovat vaikeimpia, koska kukaan ei odota vastustajalta mitään ja joukkueet ovat onnellisia tasuristakin. Celtic ei myöskään testannut Barcan takalinjoja kovin paljon, mutta ei sillä näyttänyt olevan juuri rahkeitakaan, koska jatkuvasti ensimmäisetkin "avaavat" syötöt puolustuksesta napsuivat kotijoukkueelle.

 

Yksi maali päästettiin ja yllättäen jälleen oman pelaajan kautta. Celticin mahdollisuudet olivat erikoistilanteista ja tuollaisia maaleja nyt vain menee joskus, Barcalle tällä kaudella jo vähän turhankin monta. Pääasia kuitenkin, että Bartralla ei ollut sen kanssa mitään tekemistä :D Marc Bartra pelasi ensimmäisessä startissaan todella vahvan pelin, vaikka toki vastustaja oli vetäytyvää sorttia. Bartra oli kuitenkin mukana myös hyökkäyspäässä, kun palloa yritettiin pelata nuorukaisen päähän kulmatilanteen jälkeen. Täytyy vain toivoa, että Vilanovan silmät olivat riittävän auki ja jatkossakin peluutetaan toppareita toppareiden paikalla. Bartralle iso :thumbsup1:

 

Tämä nyt oli kauden ensimmäinen kunnon bussi kotikentällä ja jo Celticiä vastaan homma meni liian hankalaksi. Ennen Villan tuloa keskustassa ei ollut taaskaan ketään ja kaikki nousut päättyivät järjestään taaksepäin syöttöihin, mikä toki toisinaan voi tuoda tulosta sekin, mutta yleensä se vain johti peruutteluun ja homman uudelleen käynnistelyyn. Messi ei ollut parhaimmillaan ja varmasti ajatukset saattoivat harhailla esikoisen syntymässä, mutta se oli hienoa, että ratkaisijoita löytyi muualta, eikä Messin tarvinnut olla kummassakaan maalissa edes syöttäjänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tito on jo ehtinyt nostamaan illan pelin Celtic Parkilla syyskauden tärkeimmäksi. Lähinnähän tuo on sanahelinää, mutta toki Barca voi voitolla käytännössä varmistaa lohkovoittonsa. Lohkon ykkössija varmistuu ihan matemaattisestikin, jos Spartak ei voita Da Luzilla.

 

Edellisellä kierroksella Celtic teki kiusaa Camp Noulla pukkaamalla vihreän bussin rankkarialueen rajalle. Samaa tuskin nähdään heidän kotikentällä, vaan nyt Celtic tulee panostamaan enemmän hyökkäyspeliin. Luulisin, että tämä sopii Barcalle paremmin, kun kentällä on vähän enemmän tilaa. Toisaalta Celtic tulee pääsemään paremmille keskityspaikoille, ja Barcan topparit tulevat olemaan kovilla.

 

Squad list: Valdés, Pinto, Alves, Fàbregas, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Jonathan dos Santos, Mascherano, Bartra, Pedro, Jordi Alba, Montoya, Piqué, Song, Tello, Sergi Roberto, and Oier.

 

Pique siis on vihdoin kunnossa, ja wakawaka saattaakin hypätä suoraan avaukseen. Sportin veikkaus:

 

Villa - Messi - Pedro

Iniesta - Song - Xavi

Alba - Mascherano - Pique - Alves

Valdes

 

 

Busquets kärsii edelleen pelikieltoaan ja Adriano siis sai kiintiövammansa viime viikonloppuna. Alexis tai Tello voisi tuoda jalkoja hyökkäykseen, mutta MVP näyttäisi pitkästä aikaa vakiinnuttavan paikkansa avauksessa.

 

Vaikka Pique palaakin, en ole erityisen luottavaisella mielellä puolustuksen suhteen. Toivottavasti Villa jatkaa siitä mihin viime lauantaina jäi. Olisiko Messikin saanut vähän nukutuksi ja iskisi pari häkkiä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celticin vaarallisuus erikoistilanteissa tiedettiin, ja heti ensimmäisestä kulmastaan kotijoukkue tietenkin onnistui. Hyvä pallo takatolpalle ja Alba jää vähemmän yllättäen kakkoseksi pääpallossa. Tuota ennen peli oli vähän avoimempaa kuin kaksi viikkoa sitten, ja ajattelin, että tästä voi vielä tulla hyväkin matsi. Harmillisesti johtoaseman myötä Celtic pystyi hyvällä omallatunnolla keskittymään puolustuspeliin. Barca pääsi kuitenkin kahteen otteeseen todella lähelle, kun Messi ja Alexis hipaisivat maalikehikoita. Enemmän pitäisi löytyä pallottomien pelaajien liikkeitä. Laidalla pakkien pitäisi koittaa enemmän taustakiertoja.

 

Pique ei ollutkaan vielä avauksen kunnossa, joten Bartra sai ilahduttavasti paikan. Kerran kaveri pelasi itsensä ulos, mutta muuten hyvää peliä. Songilla jokunen hyvä suoritus, mutta sitten mies hölmöili itselleen keltaisen ja nyt kamerunilaisen pitää olla varovainen taklausten kanssa. Alexis ollut pirteä, Messi jo lähempänä omaa itseään. Messillä kyllä eniten korostuu huono liike pallottomana. Ei voi mennä sen selityksen taakse, että koko ajan 2-3 pelaajaa on merkkaamassa, jos ei edes yritä karistaa niitä kannoilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinenkin 45-minuuttia meni hakatessa päätä seinään. Hyville maalintekosektoreille ei pahemmin ollut asiaa. Ja jos vetopaikoille päästiin, niin Celticin molari oli tiellä. Sitten Xaville sattui harvinainen arviointivirhe, eikä puolustuskaan onnistunut sitä paikkaamaan ja kotijoukkue iski tasan toisesta paikastaan. Messin maali ei riittänyt, vaikka Celtic vähän hätääntyikin ja Barca haki tältä kaudelta tuttua lisäajan comebackiä. Jotenkin tuntui, että vasta 90-minuutin kohdalla tajuttiin, että tässähän on kiire ja lisättiin intensiteettiä.

 

Celtic valitsi ainoan taktiikan, jolla he pystyvät pelin voittamaan ja tällä kertaa se toimi. Pelin viihdyttävyyden se vaan tappoi täysin.

 

Eipä tässä sinänsä hätää ole, että jatkopaikka on edelleen lähes varma ja lohkovoittokin omissa käsissä. Moskovan kylmyyteen joudutaan kuitenkin lähtemään ykkösmiehistöllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celticin esitykselle on pakko nostaa hattua, joukkue pelasi hyvin, kurinalaisesti ja onnistui käyttämään vähäiset paikkansa. Forster on kyllä todella pätevä maalivahti, oli sitä jo Camp Noulla ja nyt vielä nosti osakkeitaan entisestään. Tuo kotijoukkueen taktiikka nyt ei kenellekään voinut tulla yllätyksenä ja toisinaan onnistuessaan sataprosenttisesti tuolla tyylillä Barcelona on mahdollista voittaa, se on useaan otteeseen nähty.

 

Barcelonan esityksestä hyökkäyspäässä en olisi kovin huolissani, koska tilanteita saatiin aikaan, muutamia todella komeita syöttökuvioitakin, ja jollei pallon tiellä ollut maagisiinkin otteisiin venynyt Forster, niin kolisteltiin tolppia. Erityisesti mieltä lämmitti Alexisin itseään pidempien välistä voitettu pääpallo, jonka chileläinen ohjasi takatolppaan. Silti, kyllä noista paikoista edes sen pari maalia olisi pitänyt tehdä, mutta nyt ei vain taas osunut.

 

Ja Barcan päästämät maalit taas, voi yhden kerran... pääosin puolustus onnistui pitämään kaverin poissa kunnollisilta maalintekopaikoilta, mutta siinä alun kulmatilanteessa kävi jälleen kiusallisen selväksi, miten Barcelona on jokseenkin aseeton isokokoisempia joukkueita vastaan. Puolustuksesta puuttuivat kaikki vähänkään kookkammat pelaajat ja Alba joutui vartioimaan väärää kaveria. Jälkimmäinen maali oli täysin turha ja siinä Xavilta valtava virhe, joka maksoi lopulta ainakin yhden pisteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×