Hyppää sisältöön


Kuva
- - - - -

Financial Fair Play


 • Kirjaudu vastataksesi
108 vastausta aiheeseen

#21 Lasse Tikka

Lasse Tikka

  Master of Reality

 • Members
 • 4 565 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 13:46

Katsopas vaan Scudamorea. Jenkeissä palkkakatto toimii, mutta pitkälle sen takia, että niiden lajeille on ihan se ja sama mitä tapahtuu jenkkien ulkopuolella. Oikeastaan fudiksessa EU:n ulkopuolinen maailma on melko lailla sama juttu poikkeuksilla Venäjä, Brasilia ja Argentiina. Jenkeissä myös juuri ne verotus- ym. asiat on liittovaltion toimesta samat, joten niitäkään esteitä ei palkkakatolle siellä ole. Scudamore on ihan hyvällä asialla, mutta jotteivät tähdet siirry johonkin Espanjaan, systeemin pitäisi olla Euroopan laajuinen, mitä en sinällään pidä ollenkaan mahdottomana ajatuksena luoda. Mutmut, hyvä olisi ensin saada EU:n tasolle yhteiset kulurakenteet aikaan, mikä on kyllä aika vaikee juttu niinkun on nähty. Tuon lisäksi Venäjä olisi hyvä saada sopimuksin mukaan systeemiin, siellä kun on oligarkeilla rahaa. Tosin, sekä sää-, että muutkin olosuhteet ovat siellä sellaset että vaikeeta nähdä että sinne mitään suurta tähtien siirtymistä syntyisi. Latinalaisen Amerikan voisi jättää sinne missä se on, tuottamaan lahjakkuuksia Euroopan rahakentille. Se, että sinne muodostuisi sellainen liiga tai sellaisia liigoja, että ne kykenisi tähtipelaajia suurin määrin houkuttelemaan, on tosi kaukaa haettu ajatus.
 • JebyLels ja FeePGattJam pitää tästä

#22 Nimrod

Nimrod

  Junior Member

 • Members
 • 1 775 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 13:51

Niin, FFP:n idea on edelleen se, että seurat eivät menisi korkurssiin, koska käyttävät enemmän rahaa kuin tienaavat. Joo, meillä tilanne on mm stadionin, yhteistyökummpaneiden, menestyksen ja laajan fanipohjan vuoksi hyvä, tulee FFP sitten tai ei.


Juuri näin ja sen takia perinteiset G14 joukkueet ovatkin olleet tämän FFPn takana koska se sementoisi aseman eliittiin.

Mutta toimiakseen noi sun ideat vain jättäisi meidät jälkeen kaikista muista liigoista. Jos täällä saisi kuluttaa saman verran kuin Norwich tai Stoke, niin kyllä sitä voittoa varmasti kassaan tulisi hirveät summat. Mutta sillon Englantilaiset joukkueet jäisivät joka kerta alkulohkoon Euroopassa.


Tajusit pointtini. Englannin etu on ollut palkkataso ja erittäin kilpailykykyinensarja. Jos tuo palkkataso vedetään johonkin speksiin niin pelaajat rupeavat valumaan takaisin La Ligaan ja Seria Ahan. Tämä kaikki sopisi Platinille enemmän kuin loistavasti.

Ja mitä tulee tohon, ettei meillä "panokset enää riitä", niin olen kyllä eri mieltä. Jos ManU jonkun pelaajan haluaa, niin kyllä se on varaa ostaa. Ei kaikkia niitä, mitä halutaan, mutta riittävästi kuitenkin


Niin kun Ferguson lopettaa niin sitten se vasta nähdään...

#23 Nimrod

Nimrod

  Junior Member

 • Members
 • 1 775 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 13:57

Nyt mennään raiteilta ja lujaa, mutta antaa mennä:

A) Kyllähän heikoimpian ja pienimpien tukeminen on hieno ajatus, mutta pitääkö sen tapahtua kampittamalla suurimpia? Eikös siinä häviä ns. kilpaurheilullinen ajatus?

B) Jos ja kun Aasia yms. eivät lähde palkkakattoon mukaan, niin kuinka moni oikeasti uskoo että huippupelaajat jäävät näihin Euroopan suursarjoihin, kun jossain Shanghaissa voisi tienata vuodessa moninkertaisia summia?

C) Miten estää palkkakaton kiertäminen? Asunto, auto, yms edut? Mites mainostulot? Kohta Ronaldon selässä lukee "NIKE"...

D) Mille tasolle palkkakatto laitetaan? Isojen seurojen mukaan vai pienten seurojen mukaan? Mites seurat jotka tekevät tällä hetkellä voittoa? Miksi rokottaa niitä palkkakatolla?

E) Eiköhän palkkakatto heikennä vaan pelaajien asemaa ja edistää seurojen omistajia, agentteja tai muita....

Siinä muutama ajatus mitä tuli heti mieleen....


A. Niin mutta kun kukaan ei saa tehdä tappiota joten vaihdoehdoksi jää se että tehdään voittoa jolloin omistajat hyötyvät, ainakin vähän aikaa.

B Ei kukaan. Sinne ne menee.

C Sanoppas muuta.

D Pienien mukaan tietenkin koska kukaan ei saa tehdä tappiota vaikka omistajalla olisi tähän resurssejakin.

E Miten pelaajan asema heikkenee?? Ennen sain 250k viikossa nyt saan vaan 150k, itkupotkuraivarit!

#24 PouPou

PouPou

  Napoleon's Son

 • Members
 • 1 805 Viestit
 • LocationHämeenlinna

Lähetetty 10.09.2012 - 15:05

Palkkakattoa pitäisi soveltaa niin, että jokaiselle liigalle luodaan oma katto sen mukaan, mikä verotus siellä on. Jolloin periaatteessa kaikki saisivat saman verran palkkaa. Ei tulisi mitään massakatoa Kiinaan yms, koska kyllä siellä nyttenkin saisi selvästi parempaa palkkaa. Kunnianhimoa löytyy sen verran että halutaan pelata kovimmissa liigoissa. Mainostulot nyt on se ja sama, seurat ei niitä maksa niin en näe sitä minään ongelmana. Päinvastoin jalkapalloon saisi tulla enemmän sponsoreita, josta seurat saisivat lisää rahaa ja velkaantuminen loppuisi. Tähän tietenkin joku vastaa että on rumaa kun paita on täynnä mainoksia... Tossa Financial Fair Playssa nään isoimpana ongelmana sen, että lippujen hinnat nousee törkeästi. Rahaa pitäis saada jostain = nostetaan lippujen hintaa. Tästä vain jalkapallo kärsii ja elitismi uhkaa. Ehkä sponsoritulot tässä auttais. Jos tällä FFP:llä saadaan siirtojen määrää/hintaa laskettua nii siihen olen kyllä tyytyväinen. Hirvittää katsoa kun jostain keskiverto britistä maksetaan huikeita summia.

#25 Tolppa-Apina

Tolppa-Apina

  Senior Member

 • Members
 • 2 120 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 16:31

Ohhoh, täälläpäs käy keskustelu kuumana! Lisätääs oma lusikka soppaan.. Financial Fair Play. Tästä on nyt ollut paljon puhetta. Vaikka tämä olisi kerrassaan täydellinen juttu Arsenalille, niin pidän ajatusta silti huonona. Valioliiga muuttuisi sellaiseksi kymmenen joukkueen sarjaksi, ja loput 10 sitten vain ihmettelisivät kun tulevaisuuden Pelet ja Maradonat pyörittävät mielin määrin näitä alakastin joukkueita. Se ajatus on ihan hyvä, että yritetään ehkäistä joukkueiden konkurssiin menemistä, mutta sitten eivät kyllä pikkujoukkueet saisi ostaa parantavia pelaajia, kuten Stoke on kahminut nyt pelaajia.. Toki näin joukkueet saadaan miettimään taloudellisia hyötyjä ja poimimaan ilmaissiirroilla porukkaa (esim. Swansea), mutta en siltikään pidä asiasta.. En ole lukenut mitään täydellistä FFP-säänöjen listaa, mutta tämä mielipiteeni perustuu sääntöjen pääpointteihin & mitä olen ymmärtänyt. Ja mitä tästä omistajuuskiistasta.. Komppaan kyllä periaatteessa Ollia, mutta nykypäiväähän tää on, että namusedät ostelevat seuroja "pikkurahalla". Itse en niinkään ehkä vihaa Cityssä sitä, miten he nousivat huipulle (no sitäkin kyllä, mutta nyt olen oppinut jo elämään sen kanssa ;)) , mutta tämä miten kaikki hyppäsivät Cityn bandwagoniin ja kehuskelevat joukkueensa rahoillaan.. Samalla käy sääliksi näitä tosifaneja, kuten Nimrodia ja PSG:n puolella Jahnnya ja KyyhkyBoyta joita luullaan gloryhuntereiksi. (Itsellä vähän sama juttu kun kaiken maailman jonnet alkoivat juuri pari vuotta sitten fanittamaan HIFK:ta mestaruuden takia) Ja mielipiteeni on se, että hyväksyn siis nuo ulkopuoliset omistajat, kunhan rahankäyttö ei mene yli! Unelmatilanne: Kaikilla joukkueilla rikas omistaja, ja kaikki pystyvät tarjoamaan (kohtuuden rajoissa) suuria summia muiden liigojen tähdistä. Saattaa olla vähän sekavaa, mutta toivottavasti tajuatte tarkoitukseni. Lfcsmithin ns. draftausidea nauratti aluksi, mutta voisi olla hyvä juttu sekin! Ja kun tälläinen draftausjärjestelmä löytyy amerikasta, niin otetaas amerikan palkkakattoihin myös kantaa. Hyvä, mutta mahdoton idea. Ei näiden 200k viikkopalkkojen jälkeen ole mitenkään mahdollista, että tälläinen järjestelmä saataisiin ajettua sisään. Ehkä jonkun sadan vuoden kehityksen jälkeen, mutta ei nyt. Muutenkin ärsyttää tämä ahneuden määrä! Itselleni olisi aivan sama, saisinko 50k viikossa vai 100k viikossa, kun me normaalit hyväpalkkaiset ihmiset saamme max 10k viikossa. Nämä Hulkit, Adet ja Nasrit ovat... Nyt alkaa sitten mennä pelaajien haukkumiseksi, mutta tätä mieltä olen. Gloryhunttauksesta omistajakiistaan, siitä jos johonkin palkka-asioihin.. En tiedä liittyikö nyt niin paljon Cityyn, mutta Cityä koskevia asioita nämä ovat. Jos joku mode näkee vaivaa siirtää näitä keskusteluja OT-puolelle, niin menkööt!

#26 Olli

Olli

  Junior Member

 • Members
 • 2 418 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 16:58

Katsopas vaan Scudamorea.

Jenkeissä palkkakatto toimii, mutta pitkälle sen takia, että niiden lajeille on ihan se ja sama mitä tapahtuu jenkkien ulkopuolella. Oikeastaan fudiksessa EU:n ulkopuolinen maailma on melko lailla sama juttu poikkeuksilla Venäjä, Brasilia ja Argentiina.

Jenkeissä myös juuri ne verotus- ym. asiat on liittovaltion toimesta samat, joten niitäkään esteitä ei palkkakatolle siellä ole. Scudamore on ihan hyvällä asialla, mutta jotteivät tähdet siirry johonkin Espanjaan, systeemin pitäisi olla Euroopan laajuinen, mitä en sinällään pidä ollenkaan mahdottomana ajatuksena luoda. Mutmut, hyvä olisi ensin saada EU:n tasolle yhteiset kulurakenteet aikaan, mikä on kyllä aika vaikee juttu niinkun on nähty.

Tuon lisäksi Venäjä olisi hyvä saada sopimuksin mukaan systeemiin, siellä kun on oligarkeilla rahaa. Tosin, sekä sää-, että muutkin olosuhteet ovat siellä sellaset että vaikeeta nähdä että sinne mitään suurta tähtien siirtymistä syntyisi.

Latinalaisen Amerikan voisi jättää sinne missä se on, tuottamaan lahjakkuuksia Euroopan rahakentille. Se, että sinne muodostuisi sellainen liiga tai sellaisia liigoja, että ne kykenisi tähtipelaajia suurin määrin houkuttelemaan, on tosi kaukaa haettu ajatus.


En välttämättä pidä mahdottomana, että pitkällä aikavälillä Etelä-Amerikkaan tulisi joku todella vahva liiga. Brasilia on kuitenkin ottanut viime vuosien öljylöytöjen myötä talouden saralla isoja askeleita eteenpäin. Jos maasta nyt viimeinkin tulisi sellainen talousmahti mihin sillä on edellytykset niin kyllä se futissarjakin vahvistuu. Jo nyt muutamat ulkomaiset pelaajat ja nuoret tähdet vetävät siellä todella kovaa tiliä. Esim. Seedorfin palkan Botafogossa arvioidaan olevan joku 3 miljoonaa euroa. 2014 MM-kisojen ansiosta myös stadionit saadaan kuntoon, niin kuka tietää mitä tuleman pitää. Vaikka Brasilian liigasta ei ikinä tulisikaan yhtä vahva kuin Euroopan isoista liigoista, niin uskon että se tulee kuitenkin kasvamaan niin vahvaksi, että liiga ei enää ole pelkkä eurooppalaisseurojen lypsylehmä. Argentiinan liigasta sen sijaan en usko ikinä kehittyvän kovin paljon vahvempaa kuin mitä se nyt on. Seurat ovat yleisesti ottaen varmaan paremmin hoidettuja kuin Brasiliassa, mutta talousalueena maa ei vaan ole riittävän vahva.

#27 Marantz

Marantz

  Junior Member

 • Members
 • 125 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 17:36


Itselleni olisi aivan sama, saisinko 50k viikossa vai 100k viikossa, kun me normaalit hyväpalkkaiset ihmiset saamme max 10k viikossa.


1. MISSÄ oot töissä, ihan ok palkalta kuulostaa tuo 10 k VIIKOSSA :D
2. Tulot lisää menoja. Aina löytyy jotain mihin tarvitsee vielä enemmän rahaa, jossain vaiheessa se 5 euron viikkoraha on suuri summa, mutta ei sitä silti puolittamaan kukaan mielellää ala! Sama juttu tuon 50 k --> 100 k kanssa, siinähän voisi jäädä 1 audi hommaamatta viikossa :eek:

#28 lfcsmith

lfcsmith

  Liverpool FC, OLSC Finland

 • Members
 • 4 514 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 17:52

1. MISSÄ oot töissä, ihan ok palkalta kuulostaa tuo 10 k VIIKOSSA :D
2. Tulot lisää menoja. Aina löytyy jotain mihin tarvitsee vielä enemmän rahaa, jossain vaiheessa se 5 euron viikkoraha on suuri summa, mutta ei sitä silti puolittamaan kukaan mielellää ala! Sama juttu tuon 50 k --> 100 k kanssa, siinähän voisi jäädä 1 audi hommaamatta viikossa :eek:


1) Riippuu valuutasta, ei ollut paljon mittään silloin aikanaan 1950-luvun ja 1960-luvun vaihteessa Suomessa eikä esimerkiksi Italiassa ainakaan silloin, kun siellä Interrailasin.
2) Sillä futarin tulolla pitäisi kuitenkin elää loppuelämä yhtä leveästi kuin futariaikoina ellei halua Pampakselle lehmiä paimentamaan peliuran jälkeen.

#29 Lasse Tikka

Lasse Tikka

  Master of Reality

 • Members
 • 4 565 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 18:06

En välttämättä pidä mahdottomana, että pitkällä aikavälillä Etelä-Amerikkaan tulisi joku todella vahva liiga. Brasilia on kuitenkin ottanut viime vuosien öljylöytöjen myötä talouden saralla isoja askeleita eteenpäin. Jos maasta nyt viimeinkin tulisi sellainen talousmahti mihin sillä on edellytykset niin kyllä se futissarjakin vahvistuu. Jo nyt muutamat ulkomaiset pelaajat ja nuoret tähdet vetävät siellä todella kovaa tiliä. Esim. Seedorfin palkan Botafogossa arvioidaan olevan joku 3 miljoonaa euroa. 2014 MM-kisojen ansiosta myös stadionit saadaan kuntoon, niin kuka tietää mitä tuleman pitää. Vaikka Brasilian liigasta ei ikinä tulisikaan yhtä vahva kuin Euroopan isoista liigoista, niin uskon että se tulee kuitenkin kasvamaan niin vahvaksi, että liiga ei enää ole pelkkä eurooppalaisseurojen lypsylehmä. Argentiinan liigasta sen sijaan en usko ikinä kehittyvän kovin paljon vahvempaa kuin mitä se nyt on. Seurat ovat yleisesti ottaen varmaan paremmin hoidettuja kuin Brasiliassa, mutta talousalueena maa ei vaan ole riittävän vahva.


Olet ihan oikeessa, jäin itekin miettimään samaa, samoin kun itäistä Aasiaa, jolle nyt naureskellaan. Eipä tarvitse mennä ylimielisyyksissä juuri kauemmaksi kuin Englantiin, jossa ei suostuttu edes ottamaan osaa MM-kisoihinkaan vasta kun 2.maailmansodan jälkeen ja muut ajoi ohi. Ja kun tämä kehitys maailmantaloudessa menee siihen suuntaan että Eurooppa on kohta yksi ulkomuseo muutenkin, niin mistäpä tietää? Joidenkin vuosikymmenten päästä parhaat kyvyt urheilun ulkopuoleltakin ehkä Amerikoissa tai Aasiassa.

#30 Jupe

Jupe

  Modernrator

 • Members
 • 2 085 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 18:12

A. Niin mutta kun kukaan ei saa tehdä tappiota joten vaihdoehdoksi jää se että tehdään voittoa jolloin omistajat hyötyvät, ainakin vähän aikaa.

B Ei kukaan. Sinne ne menee.

C Sanoppas muuta.

D Pienien mukaan tietenkin koska kukaan ei saa tehdä tappiota vaikka omistajalla olisi tähän resurssejakin.

E Miten pelaajan asema heikkenee?? Ennen sain 250k viikossa nyt saan vaan 150k, itkupotkuraivarit!


Ja vielä olet palkkakaton kannalla? :D

Plus, että et vastannut, että miksi pitäisi rokottaa seuroja, jotka jo tällä hetkellä tekevät voittoa ja silti pystyvät maksamaan riittäviä palkkasummia.

Lisäksi näin leikkimielisenä ajatuksena, niin melkoisen dream teamin pystyisi joku porukka kasaamaan. Voit tienata joka paikassa enintään X summan rahaa. Nooh mennäänpäs koko Espanjan maajoukkue jengiin X.... koska palkalla ei ole mitään väliä.

#31 Tolppa-Apina

Tolppa-Apina

  Senior Member

 • Members
 • 2 120 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 18:22

1. MISSÄ oot töissä, ihan ok palkalta kuulostaa tuo 10 k VIIKOSSA :D
2. Tulot lisää menoja. Aina löytyy jotain mihin tarvitsee vielä enemmän rahaa, jossain vaiheessa se 5 euron viikkoraha on suuri summa, mutta ei sitä silti puolittamaan kukaan mielellää ala! Sama juttu tuon 50 k --> 100 k kanssa, siinähän voisi jäädä 1 audi hommaamatta viikossa :eek:


1. Sanoin että MAX 10k, hyväpalkkaiset tietokonealan bossit jne, mutta tosiaan ilmaisin asian vähän tyhmästi.. Tuo 10k vain on niin pieni summa verrattuna 100k:hon, että menin ehkä vähän luvuissakin jo sekaisin. Itse saan sellaista 32 € kuukausipalkkaa vanhemmiltani.. ;)

2. Ja ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta 20€:n kuukausirahan puolittaminen 10€:hen on vähän eri asia kuin se, että 100k:n kuukausipalkka puolitettaisiin 50k:hon. Ya know what I'm saying? :)

#32 Johtava97

Johtava97

  Junior Member

 • Members
 • 1 605 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 18:58

1. Sanoin että MAX 10k, hyväpalkkaiset tietokonealan bossit jne, mutta tosiaan ilmaisin asian vähän tyhmästi.. Tuo 10k vain on niin pieni summa verrattuna 100k:hon, että menin ehkä vähän luvuissakin jo sekaisin. Itse saan sellaista 32 € kuukausipalkkaa vanhemmiltani.. ;)


Ja juuri nuo tietokonebossit sekä monta muuta yli 100 000 € vuodessa tienaavaa kehtaavat kitistä naurettavasta solidaarisuusverosta, joka ei ole vielä käsittääkseni astunut edes voimaan ja tuskin kauaa tarvitaankaan mikäli Suomen valtion talouslaiva saa jälleen joskus tuulta alleen. Tämä ei tietysti helppoudu velanotolla, mutta tämä onkin jo toinen asia. Anyways, saadutetuista etuuksista varsin itsekkään ihmisenluonteen on vaikea luopua.

FFP on ajatuksena varsin mukava, mutta tietäähän sen ettei se tule missään muodossa toimimaan. Summa x rahaa on liikkeellä aina meni se sitten palkkakuittina, asumisetuna tai vastaavana. Palkkakaton vaikeudet on jo sanottu, eikä se siellä änhooällässäkään niin ole toivonut, kuin alunperin haluttiin. Kaikenlaisia kikkailuja nähdään koko ajan. Täytyy myös muistaa, että palkkalattia on liki tuplaantunut viime työsulusta samaan aikaan kun muutamat seurat kärsivät todella vakavista talousvaikeuksista. Omistaakos liiga vieläkin Phoenixin toiminnot?

Varaustilaisuus on tietyllä perverssillä tavalla kiinnostava idea, mutta ei sekään tule ikinä toteutumaan kun millään isolla liigalla tuskin on pokkaa tehdä aloitetta. Joku akatemiasääntö voisi olla ihan varteenotettava ratkaisu ainakin lyhyellä tähtäimellä ja siihen suuntaan ollaankin ainakin Valioliigassa menossa homegrown player -säännöillä.

#33 Tolppa-Apina

Tolppa-Apina

  Senior Member

 • Members
 • 2 120 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 21:56

Ja juuri nuo tietokonebossit sekä monta muuta yli 100 000 € vuodessa tienaavaa kehtaavat kitistä naurettavasta solidaarisuusverosta, joka ei ole vielä käsittääkseni astunut edes voimaan ja tuskin kauaa tarvitaankaan mikäli Suomen valtion talouslaiva saa jälleen joskus tuulta alleen. Tämä ei tietysti helppoudu velanotolla, mutta tämä onkin jo toinen asia. Anyways, saadutetuista etuuksista varsin itsekkään ihmisenluonteen on vaikea luopua.

FFP on ajatuksena varsin mukava, mutta tietäähän sen ettei se tule missään muodossa toimimaan. Summa x rahaa on liikkeellä aina meni se sitten palkkakuittina, asumisetuna tai vastaavana. Palkkakaton vaikeudet on jo sanottu, eikä se siellä änhooällässäkään niin ole toivonut, kuin alunperin haluttiin. Kaikenlaisia kikkailuja nähdään koko ajan. Täytyy myös muistaa, että palkkalattia on liki tuplaantunut viime työsulusta samaan aikaan kun muutamat seurat kärsivät todella vakavista talousvaikeuksista. Omistaakos liiga vieläkin Phoenixin toiminnot?

Varaustilaisuus on tietyllä perverssillä tavalla kiinnostava idea, mutta ei sekään tule ikinä toteutumaan kun millään isolla liigalla tuskin on pokkaa tehdä aloitetta. Joku akatemiasääntö voisi olla ihan varteenotettava ratkaisu ainakin lyhyellä tähtäimellä ja siihen suuntaan ollaankin ainakin Valioliigassa menossa homegrown player -säännöillä.


Toi ylempi tekstisi jostain veroista oli itselleni täyttä hepreaa, siihen en osaa vastata mitenkään! :)

Ja tosiaan, NHL:ässä "kierretään" koko ajan tuota palkkakattoa tekemällä mm. noita pitkiä sadan millin sopimuksia jne.. Palkkakatto ei ehkä olisi ratkaisu, mutta joku tälläinen kielto, että yli £30/40 millillä ei saa kesän aikana ostaa pelaajia voisi olla hyvä. Sekin tuntuu kyllä juuri nyt aika mahdottomalta, joten taitaa jäädä unholaan ainakin 'muutamaksi' vuodeksi.. Ja en nyt varmaksi mene sanomaan, mutta mielestäni NHL omistaa tällä hetkellä Coyotesin. Kaameassa rahapulassa Nevadan jätkät ovat, mutta putki näyttää kulkevan! :D

Ja toi junnujen draftaus ei mielestäni tulisi futiksessa oikein toimimaan. Lätkässä Amerikan liigaseuroilla ei ole niinkään omia junnujoukkueita, ja pelaajat tulevat ympäri maanosaa sitten esille näissä OHL-, QMJHL, tai WHL-liigoissa, tai yliopistosarjoista, (+tietenkin kotimaassa pelaavat ulkomaalaiset) ja näiden otteiden perusteella sitten pelaajat varataan änäriseuroihin. Futiksessa taas näillä valjujoukkueilla on omat junnujoukkueet, joihin kahmitaan ympäri maailmaa teinitähtiä. Mun mielestä tää Home Grown-järjestelmä toimii ihan hyvin, ja mitäs sitä muuttamaan! Eli oikeassa olet siinä, ettei varausjärjestelmä tule toteutumaan pitkään aikaan. Isoille joukkueille tämä olisi periaatteessa huono juttu, kun taas alakastin joukkueet hyötyisivät saamalla meiltä Jack Wilshereitä ja muita tähtiä.

Ylempi taas vähän kumoaa mielipidettäni siitä, että jokaisella joukkueella olisi mahdollisuus voittaa, mutta yhtä hyvä mahdollisuus jollain Southamptonilla on kasvattaa kovia junnuja, kun "isoillakin." Toki tämä voisi sillä tavalla toimia, jos varaustilaisuudessa varattavissa olisi varattavissa vain niitä pelaajia, joita on kahmittu ympäri maailmaa. Sitten kyllä joukkueet ostaisivat vähemmän näitä jamppoja, mikä voisi sekin olla ihan ok juttu. Empä tiedä. Me emme näistä asioista kuitenkaan päätä.. Katsotaan nyt mitä päätöksiä päättäjät tekevät, mutta onhan näitä kiva spekuloida!

Nyt en maininnut kertaakaan sanaa Manchester City, joten tämä oli täyttä OT:ta, mutta en nyt niin asiantunteva kuitenkaan ole, että olisin uuteen ketjuun järkevän aloituksen pystynyt näistä asioista väsäämään.. :)

#34 lfcsmith

lfcsmith

  Liverpool FC, OLSC Finland

 • Members
 • 4 514 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 22:23

Parempi olisi, ettei täällä kukaan ala veivata mitään verokeskusteluja. Sillä sektorilla tietämättömyys näyttää olevan vielä kovempi sana kuin jalkapallon ympärillä käytävässä keskustelussa. Vai onko Johtavalla tähän oikeasti jotakin kokemukseen perustuvaa faktaa?

#35 Mati

Mati

  Moderator

 • Members
 • 1 645 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 22:38

Parempi olisi, ettei täällä kukaan ala veivata mitään verokeskusteluja. Sillä sektorilla tietämättömyys näyttää olevan vielä kovempi sana kuin jalkapallon ympärillä käytävässä keskustelussa. Vai onko Johtavalla tähän oikeasti jotakin kokemukseen perustuvaa faktaa?


Johtavalla taitaa olla nuoresta iästään huolimatta enemmän faktaa veroista kerrottavana, kuin meillä muilla yhteensä. Toki täällä voi muitakin asiantuntijoita olla, mutta itse olen jäänyt monttu auki jo aikaisemminkin tällä foorumilla. Itselleni tosin sana "vero" tarkoittaa lähinnä sitä, että se pitää maksaa, vaikka muka olenkin kouluja käynyt.

#36 Johtava97

Johtava97

  Junior Member

 • Members
 • 1 605 Viestit

Lähetetty 10.09.2012 - 23:17

Kyllä lfcsmithillä oikea kutina on, väärässä olin olettaessani että tuota veroa ei ole vielä pantu käytäntöön. Viime viikkoina täällä hitaassa Päijät-Hämeessä on käyty kuumaa keskustelua aiheesta, joten ajankohdan sekoittaminen oli ihan yhtä inhimillinen virhe kuin muutaman miljardin heitto Jyrki Kataisen laskuissa. Olen pahoillani, jos se vei minulta sen pienenkin uskottavuuden. Sen, miksi tuo juttu liittyi jalkatalouteen, lfcsmith varmaan ymmärsi.

#37 lfcsmith

lfcsmith

  Liverpool FC, OLSC Finland

 • Members
 • 4 514 Viestit

Lähetetty 11.09.2012 - 07:26

Kyllä lfcsmithillä oikea kutina on, väärässä olin olettaessani että tuota veroa ei ole vielä pantu käytäntöön. Viime viikkoina täällä hitaassa Päijät-Hämeessä on käyty kuumaa keskustelua aiheesta, joten ajankohdan sekoittaminen oli ihan yhtä inhimillinen virhe kuin muutaman miljardin heitto Jyrki Kataisen laskuissa. Olen pahoillani, jos se vei minulta sen pienenkin uskottavuuden. Sen, miksi tuo juttu liittyi jalkatalouteen, lfcsmith varmaan ymmärsi.


Sorry pojat ja erityisesti Johtava, jos jäi sellainen käsitys, että Johtavalla olisi mielestäni erityisen suurta tiedon puutetta veroasioissa. Sitä en tarkoittanut, vaan kommentoin vaan yleisellä tasolla sitä pupputulvaa, joka liittyy milloin mihinkäkin tämäntyyppiseen asiaan netin keskusteluissa. Erimerkiksi se kateus, joka on yrittäjien verovapaita osinkotuloja kohtaan, perustuu useimmissa kommenteissa niin täydelliseen tietämättömyyteen ja ymmärtämättömyyteen, että ei mitään rajaa. Onhan siellä faktaa taustalla, mutta ei ymmärrystä, mitä fakta tarkoittaa ja keitä ne luullut suuret edut oikeasti koskevat. Ja ihan samaa on kyllä monissa muissakin asioissa, esimerkiksi autoedun ja kilometrikorvausten määristä keskusteltaessa. En voinut taas kuin nauraa ääneen, kun Helsingin Sanomissa oli laskettu sitä, kuinka kilometrikorvauksilla tienaa tiedoilla. Toimituksissa on jännästi ihan eri laskukaavat, kun pitää osoittaa, ettei omaa autoa kannata pitää, verrattuna siihen laskukaavaan, jolla osoitettiin kuinka liikaa kilometrikorvauksia joku omassa autossaan työkseen istuva saa.

Eli kun sanoin, että onko sinulla faktaa tästä asiasta, se liittyi siihen, että toiveenani on, ettei sitä tyhjää leuanlouskutusta tuotaisi tänne tuollaisilla solidaarisuusvero-heitoilla tms. tavoilla. Johtavan kommenttiin en ottanut kantaa mitenkään sisällöllisesti, mutta minusta olisi kiva, ettei tämä keskustelu täällä Paitsiossa lähde vatvomaan esim. kotimaan veropolitiikkaa, kun keskustellaan teemasta jalkapallo.

Täytyypä yrittää olla tarkempi.

#38 Nimrod

Nimrod

  Junior Member

 • Members
 • 1 775 Viestit

Lähetetty 11.09.2012 - 08:55

No johan rönsyilee mutta antaa mennä vaan. Veroihin en ota kantaa vaikka mieli tekisi jo ihan senkin takia että kun asiat menee meidän maassamme enemmään widuralleen niin oli pakkoa asettua ehdolle kunnallisvaaleihin. City rintamalta kuuluu lupaavia kun Barry on palaamassa ruotuun. Kaveri on todellinen unsung hero jonka merkitys joukkueelle on suuri. Myös Silva taitaa laittaa nimen uuten pahviin pian joten se myös lämmittää. Odotan innolla Javi Garcian esiintymisiä City paidassa. En tiedä kaverista juurikaan mitään mutta mitä on kahlannut intärnätin ihmeellisessä muailmassa niin kehuja kaveri kerää. Myös naispuoliset jalkapallon ystävät lienevät mielissään sillä kaveri on ns.pleasure to watch osastoa (itse en tiedä tästä mitään vaan siteeraan tässä).

#39 PouPou

PouPou

  Napoleon's Son

 • Members
 • 1 805 Viestit
 • LocationHämeenlinna

Lähetetty 12.09.2012 - 11:47

Financial Fair Play Ajattelin tehdä tälle nyt oman aiheen, kun on aiheuttanut paljon keskustelua Cityn ketjussa. Turha sitä siellä kuitenkaan on jatkaa, kun koskee muitakin joukkueita ja menee vain Cityn ketju off-topiciksi. Modet voi siirtää viestejä sieltä tänne tai sitten ei. Financial Fair Playhan sai alkunsa vuonna 2009 UEFA:n taloushallinnan puolella. Tavoitteena estää joukkueita kuluttamasta enemmän kuin he tienaavat. Silmällä pitäen sitä vaaraa, että pitkällä aikavälillä joukkueiden talous menisi kuralle, jos tuhlailu jatkuu. Samalla UEFA:n haaveena oli, että FFP tasoittaisi joukkueiden eroja, jolloin taloudellisestikin pienemmillä seuroilla olisi mahdollisuus menestyä. Vaikka tämä sääntö keksittiin jo 2009, astui se voimaan vasta viime kaudella, European Club Associationin jarrutettua säännön voimaan ottamista, perustellen lykkäystä sillä, että joukkueet tarvitsevat lisää aikaa sääntöön sopeutumiseen. Hommahan toimii tällä hetkellä niin, että kauteen -14/-15 mennessä joukkueiden pitää tasapainottaa jalkapalloon liittyvä talous. Alkaen siis viime kaudesta, tällä aika periodilla joukkueet saavat tehdä 45 miljoonaa euroa tappiota. Kaudella -13/-14 UEFA alkaa tarkkailla joukkueiden taloutta aktiivisesti. Jalkapalloon liittyviin tuloihin lasketaan lipputulot, TV-tulot, mainos-, pelaajien myynti-, fanituotteiden myynti-, sekä palkintorahatulot. Kuluihin lasketaan vain siirtoihin käytetyt rahat. UEFA voi tarpeen mukaan antaa sanktioita, jos seura rikkoo FFP:n ehtoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sakkoja, palkintorahojen eväämistä ja Eurooppa liigasta sekä Mestareiden liigasta pudottamista. Tähän mennessä seurat joita on rangaistu ovat FK Borac Banja Luka, FK Sarajevo, FK Zeljeznicar, CSKA Sofia, Hajduk Split, Osijek, Maccabi Netanya, FK Shkendija 79, Floriana, Buducnost Podgorica, Rudar Pjevlja, Ruch Chorzow, Sporting Clube de Portugal, Dinamo Bucharesti, Rapid Bucharesti, Vaslui, Rubin Kazan, Partizan Belgrade, Vojvodina Novi Sad, Atletico Madrid, Malaga, Eskisehirspor, Fenerbahce Michel Platinin mukaan lähes kaikki suuret seurat olivat säännön puolesta. Kuitenkaan ainakaan vielä, mitään mikä viittaisi seurojen säästötoimiin, ei olla nähty. Ranskassa ja Saksassahan on ollut jo ennen FFP:tä sääntöjä koskien seurojen talouksia ja kyseiset liigat ovatkin huomattavasti muita suuria liigoja terveempiä taloudellisesti. Pienempien liigojen talous on myös terveellä pohjalla. Lähinnä tämä sääntö on tehty La Ligan, Serie A:n sekä Englannin Valioliigan vuoksi. Yksistään Englannin Valioliigan joukkueilla oli 3 vuotta sitten yhteensä 3.1 miljardia puntaa velkoja. Ja tällä hetkellä La Ligan suurjoukkueilla on lähes miljardi veroja maksamatta valtiolle, jonka lisäksi vielä huikeat velat pankeille. Kun mietitti Espanjan taloutta tällä hetkellä, tuntuu jalkapallon erityistilanne siellä päin pöyristyttävältä. Platinin ja UEFA:n tarkoitus olisi myös vähentää "Sugard Daddy" omistuksessa olevia seuroja. Nykyinen trendihän on, että seuran ostaa joku rikas pohatta, joka sitten ostaa seuraan uusia pelaajia ja sitä kautta menestystä. Näitä on mm. QPR (Tony Fernandes), AC Milan (Berlusconi), City (Zayed al-Nahyan) ja Chelsea (Abramovich). FFP on saanut ylistyksen lisäksi myös kritiikkiä. Pelätään, että sääntö kusee omaan nilkkaansa ja sementoi suurien seurojen aseman, koska heillä on auttamatta, suurimmat tulot. Toinen pelon aihe on sponsorien massavirtaus jalkapalloon, josta saataisiin tuloja. Itse en näe tätä minään ongelmana, joskin tähänki pitäisi saada jonkin rajoite. Suurin riski tässä on mielestäni se, että seurat voivat keplotella rahaa yritysten kautta, jotka ovat tiukasti kytköksissä seuran omistukseen. Mm. City on jo alkanut tehdä tätä. Toinen kompastuskivi on eri maiden erilainen verotus. Espanjassa tällä hetkellä pelaajia taidetaan verottaa vain 24%, kun Englannin vastaava prosentti on 56. Espanja ei tule koskaan tätä Beckham lakia muuttamaan. Se kehitettiin, koska haluttiin taata Barcelonan ja Real Madridin kilpailukyky ja ylivertaisuus. Vaikka verotusta väläytettiin muutettavaksi vuoden alussa, ei mitään ole tapahtunut, eikä tule tapahtumaan. Espanjassa tehdään kaikki sen eteen, että maan urheilu pysyy huipulla. [TABLE] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [/TABLE] Keskustelua aiheesta, ja viestit jotka on City ketjussa, olisi kiva saada tänne. Siellä kun oli hyvää keskustelua aiheesta ja keskustelu varmasti jatkuu tässä ketjussa vielä hyvänä.

#40 Berba

Berba

  Junior Member

 • Members
 • 255 Viestit

Lähetetty 12.09.2012 - 12:15

Erittäin hyvä avaus kuumaan aiheeseen! Itselleni on nämä FFP:n tarkemmat säädökset jäänyt vähän hämäriksi, niin tämä valaisi jo paljon. Sellainen vain tuli mieleeni, että eikö seurojen kuluihin lasketa siirtojen lisäksi myös pelaajapalkat yms. menot?
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää