Jump to content
Sign in to follow this  
Il Fenomeno Vero

Juventus: UCL 2012/2013

Recommended Posts

Alunperin piti avata tämä uusi topikki Juven UCL-taipaleelle ja pohjustaa avausottelua jo keskiviikkona. Muutenkin paluulle Mestareiden Liigaan ja ottelupäivälle oli suunniteltu omat kuviot, jotka eivät kuitenkaan nyt päässeet toteutumaan kun tuli vastaan penkkiurheilua ja kannatusta huomattavasti vakavempi asia. No onneksi pienellä säikähdyksellä selvittiin ja lopulta tärkeysjärkässä tuolloin viimeisimpänä ollut matsikaan ei jäänyt välistä. Tai no reaaliajassa en ennättänyt katsomaan, mutta onnistuin täydellisesti pimittämään itseltäni tuloksen ja katsomaan jälkikäteen Katsomon kautta ottelun. Tämän UCL-topikin alustus jäänee nyt myöhemmälle, joten käynpäs käsiksi itse avausotteluun.

 

 

Itse en allekirjoita täysin Cmoren studion väittämää, että Juventus olisi ollut avauspuoliskolla jotenkin alakynnessä. Alku oli molemmilta hieman tunnustelevaa kuten olettaa saattoikin. Chelsea sai muutamat kulmapotkut alkuminuuteilla ja siellä oli erikoistilanteissa boksin sisällä pienoista kaaosta. Ei niistä kuitenkaan mitään kauhean vaarallista päässyt syntymään. Vierasjoukkue otti alun jälkeen hienokseltaan pallonhallinnan itselleen, mutta pelinrakentelussa oli selvästi ongelmia. Syöttötyöskentelyssä oli taas paljon toivomisen varaa ja aina kun Vidal tai Marchisio sai pelattua pallon ylhäälle kärkimiehille niin etenkin Vucinic menetteli palloa aivan turhaan heikkojen kosketusten tai ratkaisuiden vuoksi. Giovico oli puolestaan aika ulkona pelistä. Kuten oli odotettavissakin, niin Pirlo sai päällystakin, mutta hieman odottamattomasta osoitteesta - nimittäin Oscar oli nostettu avaukseen pimentämään maestroa ja pelaamaan El Ninon alapuolella.

 

Pelinrakentelussa mentiinkin osittain siihen ei-toivottuun suuntaan kun Bonucci ja Barzagli lähtevät nousemaan puolen kentän tienoille ja avaamaan pitkillä syötöillä. Tosin toppareiden syöttötarkkuudessa ei ollut tällä kertaa hirveänä valitettavaa, mutta ihan hyvin siellä Chelsean topparit kykeni ne kukkupallot hoitamaan väljemmille vesille. Sikäli siis kentällä sorruttiin turhaan pallonmenetyksiin kun olisi pitänyt antaa vaan vieruskavereille helppoja ja ehkä hivenen puuduttavammin hakea ratkaisusyöttöä. Pirlon poisottaminen toi myös tilaa Vidalille ja Marchisiolle, joista ensinmainittu vastasikin avauspuoliskolla enemmän pelinrakentelusta.

 

Juventuksella oli kaksi loistavaa saumaa mennä johtoon kun ensin Barzagli avasi millintarkalla pystysyötöllä Marchision läpiajoon. Marchision ensimmäisessä kosketuksessa ei ollut sinällänsä mitään valitettavaa ja hienosti pallo lähti polvella matkaan. Sekä Barzaglin syöttö että Marchision pystyjuoksu olivat loistavia suorituksia ja kotijoukkueen hitaasti reagoiva patsioansa petti täysin. Petr Cech kuitenkin luki ja ennakoi loistavasti tuon Juven tilanteen ja pelisilmällään onnistui ennättämään juuri viime hetkellä Marchision tielle, ennenkuin pallo olisi laskeutunut jalkoihin ja il Principe olisi päässyt harhauttamaan. Ainoastaan Cechin pelinluku pelasti The Bluesin. Vaikka siellä oltiin varmasti Di Matteon johdolla paneuduttu huolella Juventuksen pelinrakenteluun ja etenkin Pirlon pelistä poisottamiseen, niin noita Juven pystyjuoksuja puolustuslinjan sivuilta ei vain kyetty ottamaan pois.

 

Toinen paikka, josta olisi voinut verkko heilua, siunaantui Vucinicille. Paikan petasi tottakai Vidal, joka loistavasti imi kolme vastustajan puolustajaa itseensä ja viime hetkellä vapautti syötön boksin laitaan Mirkolle. Mirkon olisi vain pitänyt ottaa pari luonnollensa epätyypillisempää räjähtävää askelta ja ravata lähemmäs maalia. Mirko kuitenkin lönkytteli kaikessa rauhassa - sillä aikaa ja tilaahan oli harkita mihin ampua. Tuli ihan mieleen yksi Balotellin suoritus kesän karkeloista. Vucinic täräytti kuitenkin hyvästä paikastaan sivuverkkoihin ja vähintään tolppien väliin ois tuosta pitänyt ampua - luokaton suoritus kaiken kaikkiaan. Parilla terävällä askeleella vetopaikka olisi ollut vielä makeammilla lakeuksilla ja sieltä olisi pitänyt jo pallon löytyä maalista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidal joutuikin vetäytymään kentän sivuun paikkailtavaksi. Ennen tuota Mirkon tilannetta Licthsteiner syötti hyvin Mirkolle keskelle boksiin, mutta Chelsean puolustus ennätti hyvin peittämään ja lopulta Mirko ei saanut edes kunnollista vetoa aikaseksi. Tuossakin montenegrolainen ois voinut melkein jopa puskea väkisin vetoa topparien jaloista ja katsoa, jos vierasjoukkueellakin ois munkkia matkassa.

 

No niinhän siinä sitten pian käy, että kun ei itse paikkojaan hyödynnä, niin vastustaja rankaisee. Vidalin ollessa vielä kentän sivussa Hazard leikkaa laidalta ja ohittaa rajaheitossa päälle tulleen Pirlon helpohkosti, Marchisio joutui tulemaan belgialaista kohti ja tuolla hetkellä Oscar jäi vapaaksi. Vidalin ollessa kentällä siellä olisi ollut koko tridentti kasassa ja Hazardin ohittaessa Pirlon, päälle olisi tullut Vidal ja Oscarkaan ei olisi jäänyt yksin kun Marchisio olisi vielä löytynyt keskeltä. Näin ollen koko onnenkantamoista maalia ei olisi päässyt välttämättä koskaan syntymäänkään, koska brassi ei olisi päässyt edes ampumaan. Juvella helvetinmoista epäonnea matkassa kun ensin Vidal joutuu sivuun teippailtavaksi ja sitten miesvajaalla vetopaikkaan päässeen Oscarin veto painuu maaliin kunnon munkilla.

 

Eikä yllättänyt sitten pätkääkään, että kenen kaverin koipi se siellä edessä törrötti. Eli Leonardo Bonuccinhan koipi se siellä. Oscarin laukaus ei ollut edes mitenkään erikoinen ja Buffon olisi poiminut sen helposti, ellei Bonucci olisi järjettömästi tehnyt sitä potkuliikettään ja pallo olisi Leon jalan kautta muuttanut suuntaa. Pallo oli muutenkin enää n.10m päässä maalista ja Buffon aloittanut jo torjuntaliikkeen. Laukaus ei ollut paha, joten Bonuccin ratkaisu oli kunnon aivopieru. Ei se voinut mitenkään kuvitella, että tuolla potkuliikkeellänsä olisi ohjannut pallon rajasta yli. Halutessaan auttaa Gigiä Bonun olisi pitänyt ojentaa koipensa pallon tielle jo ennenkuin se oli kohdalla. Sen sijaan Bonucci päätti yrittää riskaabelia purkua, joka epäonnistui täysin. Noin viime hetkellä koko potkuliike olisi pitänyt jättää suorittamatta ja luottaa Gigiin. Järjetön ratkaisu eikä yhtään yllättävästä osoitteesta. Onse kumma, että tällä kaudella lähes aina noissa vastustajan maaleissa on Bonuccin koivet jotenkin osallisina.

 

Todella harmittava ja tarpeeton takaisku. No ei se tähän jäänyt, vaan pari minuuttia tästä ja jälleen oli Oscarin vuoro heilutella verkkoja. Vidal taisi olla yhä kentän laidalla. Tällä kertaa brassin maali oli kuitenkin puhdas taidonnäyte. Oscar hienosti yhdellä kosketuksella puijasi Pirlon ulos tilanteesta ja Bonucci ei ennättänyt peittämään laukausta vaan se painui vastustamattomasti yläkulmaan. Buffon oli mukana laukauksessa, mutta ei kuitenkaan voinut sille mitään. Uskomattoman hieno pelimiehen maali.

 

Maalin jälkeen Chelsea ehkä hivenen passivoitui ja Juventus otti selvemmin pallonhallinnan itselleen. Marchisio oli jo päästä loistavaan paikkaan tehdessään jälleen pystyjuoksunsa ja päästessään nokikkain Ivanovicin kanssa. Pienellä harhautuksella Marchisio teki laukaukselleen jo tilaa, mutta viime hetkessä Ashley Cole ennätti takaa potkaisemaan pallon väljemmille vesille. Ennen osumaansa Vidal harhautti itselleen hyvän vetopaikan, mutta taittunut nilkka oli tukijalkana ja petti laukausuhetkellä ja nahkakuula suuntasi taivaisiin.

 

Tärkeä kavennusosuma kuitenkin saatiin ennen taukoa. Tilanteessa Juventus oli kierrättänyt pallon vasemmalle laidalla, jossa Asamoah ja Marchisio pallottelivat keskenään ennenkuin il Principe lähti leikkaamaan keskemmälle ja syötti sinne hölkänneelle Vidalille. Arturito otti pallon haltuun ja harhautti telotulla nilkallaan ryntäilleen Lampsin ja Mikelin ulos tilanteesta ja vapautti vasurinsa laukaukselle. Veto painuikin vastustamattomasti vielä Terryn puikoista oikeaan alakulmaan Cechin ulottumattomiin. Vidal vielä nilkutti tuskissaan tuulettamaan vieraskannattajien mieliksi trademark -tuuletuksensa ja osoitti taistelutahtoa. Kaiken kaikkiaan aivan ilmiömäinen suoritus King Arthurilta ja ei sitä suotta studiossa Rautiainenkaan hehkuttanut. Chileläinen käytännössä pelasi yhdellä jalalla nilkuttaen pari vastustajaa ulos tilanteesta ja laukaisi tukijalka paskana vielä pallon maaliin - VITTU ON SE VAAN KOVA ! Huhujen mukaanhan Vidal ei pelaisi kahdessa seuraavassa liigamatsissa, joten uskomaton suoritus tuollaisella nilkalla. Toki Oscarin maali oli näyttävämpi.

 

Avauspuoliskon lopussa saatiin vielä ihan hyvältä sektorilta vapari, mutta Pirlon laukaus painui hieman vasemman tolpan ohi. Pallonhallinta oli Juvelle avauspuoliskolta 54-46 ja muutenkin peli periaatteessa hanskassa, mutta epäonni ja parin minuutin Oscarin suonenveto johdatti kotijoukkueen pukkariin johtoasemassa. Hanskassa tarkoitan sillä, että ei Chelsean hyökkäykset mitenkään pelottaneet. Erikoistilanteissa oli pienoista kaaosta ja sekin johtu lähinnä topparien kommunikaatiokatkoksista. Pallollisena kumpikaan osapuolista ei kyennyt vakuuttamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisen puoliskon alussa Ramiresille avautui makea tontti n. pilkun kohdalla, mutta Juven topparit ennättivät peittämään aukot vedolle ja lopulta brassilta ei sitä kutia sitten lähtenytkään ja tilanne kuivui kasaan.

 

Juve sai enenevissä määrin pallonhallinnan itselleen ja pystyi rauhassa kierrättämään palloa. Laidoilta Asamoahilta ja Lichsteinerilta olisin odottanut aktiivisemmin osallistumista hyökkäyspeliin. Muutamat kerrat molemmilta nähtiin nousuja, mutta enemmän laitapakit toi vaan kentälle leveyttä ja tyytyivät pallon kierrättämiseen. Asamoah pyrki pari kertaa haastamaan Ivanovicia, mutta tämä kesti yllättävänkin hyvin. Ne kerrat kun ghanalainen pääsi 16m rajalle, niin ratkaisusyötöt oli hämmentävän heikkoja. Puolustussuuntaan laitapakit puolestaan pelasivat loistavat pelit. Kellomaan terminaattori ei tainnut hävitä yhtäkään kaksintaistelua laidallaan niin että sveitsiläisestä oltaisiin menty ohi. Vasemmalla Asamoah voitti myös kaksinkamppailut omalla kenttäpuoliskallaan ja tarvittaessa Chiellini komppasi erinomaisesti. Chiellolta muutenkin iltapuhde oli ilahduttavan virheetön. Aiheesta Rautiainenkin hehkutti Juven kaverien ylivoimaista fysiikkaa Hazardia, Torresia ja kumppaneita vastaan, joille ei jäänyt oikein jakoa noissa kisoissa pallosta. Fysiikkahan on juuri yksi niistä asioista, joissa tapahtui merkittävä muutos Conten astuessa puikkoihin kun pre-seasonin rääkistä tuli ennen kokematonta.

 

Tai no siinä Cmoren studiossa kelailemassa klipissähän Chiello halaili aika rohkeasti Terryä, mutta harvemminpa tuomarit noihin uskaltavat puuttua niin radikaalisti, että pallo pilkulle vietäisiin. Ihteä tuollaset repimiset kuitenkin hajottaa ja on jalkapallon tappio, että linja ei ole kovempi. Chielliniltä muutenkin turhan rohkeaa repimistä kun muistelee viime kauden sieniliigaa ja kuinka silloin AC Milanin ja Barcan kamppailussa pallo vietiin pilkulle. Tosin tuolloin se vihellys oli aiheeton ja naurettava, mutta kuitenkin toimii varoittavana esimerkkinä, että noistakin voidaan viheltää hyökkäävän joukkueen eduksi. Sikäli Chiellokin vois vähän näkymättömämmin hoitaa estelynsä, kun sitä ei kuitenkaan koskaan futiksesta pois kitketä.

 

Onneksi Vidal kykeni jatkamaan ottelua, mutta ilmeisesti nilkan kunnon takia chileläinen jouduttiin ohjeistamaan puolustavampaan rooliin ja toisella puoliskolla Vidal jättikin nousunsa tekemättä. Raajarikkoista chileläistä ei kuitenkaan haluttu ottaa kentältä sivuun, sillä Arturito voitti yhä läjäpäin kaksinkamppailua ja oli varmasti yksi kentällä eniten pallonriistoja tehneistä pelaajista. Hyökkäyspelin kannalta oli vaan sääli, että pakonsanelemana Vidalia ei voitu hyödyntää. Karvauspelissäkin oli silmin nähden huomattavissa, että sattuu ja Vidal ei kyennyt tekemään niitä yleensä nähtäviä omalta kenttäpuoliskolta lähteviä jopa päätylankkuun päätyviä prässäyksiään. Chileläinen pelasi kuitenkin koko matsin ja osoitti kentällä huikeata taistelutahtoa. Varmasti sytytti koko joukkueen taistelullaan ja toteuttaa ja osoittaa jatkuvasti kentällä sitä Conten pelifilosofiaa ja ex-pelaajan ja taistelijan joukkueeseen istuttamaa ja palauttamaa taisteluasennetta.

 

Vucinicillakin kulki toisella puolikkaalla vähän paremmin ja kykeni pitämään palloa. Giovinco pääsi myös enenevissä määrin peliin mukaan, mutta viimeiset ratkaisut oli aika heikkoja. Sebasta voi tulla vielä tällä kaudella tärkeä palanen UCL-taivalta, mutta vähän kaivattaisiin vielä malttia ja harkintaa noihin ratkaisuihin. Nytkin lähti turhaan taivaisiin vetoja kun ois malttanut sijottaa. Seba oli kuitenkin joukkueen heikoimpia lenkkejä avausottelussa ja usein vaikeuksissa Chelsean fyysisten toppareiden kanssa.

 

 

Rapsa jatkuu myöhemmin kun hajoaa kupoli tähän paitsion editoinnin lagaamiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää tekstiä jälleen :thumbsup1:

 

 

Kirjotin äsken itekki jonkunlaisen pätkän, mutta jotenkin sähläsin koko tekstin taas kadoksiin, huoh...

 

No lyhyesti sanottuna tästä on hyvä jatkaa, tyytyväinen tuohon nousuun täytyy olla, vaikka aina sitä voittoa toki halajaa :)

 

 

 

Rapsa jatkuu myöhemmin kun hajoaa kupoli tähän paitsion editoinnin lagaamiseen.

Päästään hehkuttamaan Kaljarellaa :drunk1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää tekstiä jälleen :thumbsup1:

 

Kirjotin äsken itekki jonkunlaisen pätkän, mutta jotenkin sähläsin koko tekstin taas kadoksiin, huoh...

No lyhyesti sanottuna tästä on hyvä jatkaa, tyytyväinen tuohon nousuun täytyy olla, vaikka aina sitä voittoa toki halajaa :)

 

Päästään hehkuttamaan Kaljarellaa :drunk1:

Tottakai! Meni vähä ohi Tuttosporttien yms. lukeminen sattuneesta syystä, mut varmaan saapasmaassakin keulittiin taas ja nyt oli Kaljarellan vuoro olla se mercaton alkaessa luvattu "top player", joka siis löytyisikin nyt jo omasta takaa. :D Aivan kuten viime viikonlopun jälkeen Mirkon piti olla se "top player". :D Yksi peli muuttaa kaiken...

 

 

Itellä jo kirjotetuista teksteistä lähti 2/3 pois aina kun erehdyin editoimaan jotain jo kirjottamaani ja tallennuksen jälkeen sieltä katosikin suurin osa tekstistä bittiavaruuteen. Pakko laittaa nyt lyhyemmis pätkis tätä rapsaa ulos...

 

 

Marchisio teki taas läjäpäin sitä näkymätöntä työtään kentällä, mutta jäi myös tehojen valossa tilastoihin. Marchisiohan syötti molemmat Juven maalit. Odotukset on kuitenkin il Principen kohdalla korkealla ja jäin kaipailemaan vieläkin parempaa iltapuhdetta. Marchisio sortui kuitenkin muutamat kerrat luokattomiin pystysyöttöihin, joihin vastustajat ennätti helposti katkomaan. Toki näitä nähtiin läjäpäin muiltakin. Vastaavasti nähtiin myös muutamia todella hyviä ja oikein ajoitettuja pystyjuoksuja totuttuun tyyliin, mutta harmittavasti ne ei johtanut tällä kertaa maaleihin. Toisellakin puoliskalla pääsi vielä paikkaan, mutta David Luiz ennätti viime hetkellä katkomaan.

 

Pirlo oli miesvartioinnissa ja nyt täytyy kyllä jo vähän avautua, että joku lääke tuohon on keksittävä. Pirlo on ollut kaikissa matseissa (Juve + Azzurri) tähän mennessä erityisvartioinnissa ja aina on ollut päällyspuseroita yhdestä kahteen.. Viime kauden ja eurojen jälkeen ei pitäisi tulla enää Juvessa yllätyksenä. Jotenkin Pirlo on saatava enemmän peliin mukaan ja keksittävä poppaskonstit vartioinnin hämäämiseksi. Enemmän ja ripeämmin paikanvaihdoksia keskikentän tridentin kesken jne. Miesvartioinnista pitää tehdä vastustajalle vaikeammin toteutettavaa.

 

Tällä kertaa maestron panos jäi todella pieneksi pelinrakentelua ajatellen. Nähtiin siellä muutamat kauniit pitkät syötöt, mutta ratkaisusyötöt loisti poissaolollaan, koska Pirlo oli niin ulkona pallollisesta pelistä. Vastustajan leirissä tästä kiitosta varmana jaettiinkin Oscarille. Toisella puoliskalla maestrokin pääsi vähän enemmän palloon ja onhan se aina todella pallovarma prässinkin keskellä. Kuitenkin pariin otteeseen lähti kyllä Pirloltakin heikko avaussyöttö, jonka vuoksi Chelsea pääsi yrittämään vastaiskua. Toki kun vastustajan on joka pelissä merkattava Pirlo erityisen tarkkaan ja uhrattava pelaaja päällystakiksi, niin se luo tilaa vierellä Vidalille ja Marchisiolle + toppareille nousta ja temmeltää. Eli sikäli Pirlolla on aina merkittävä rooli kentällä, vaikka se ensisijainen asema olisikin ratkaisusyöttöjen antajana. Kuitenkin jotain on keksittävä, jotta Pirlosta saadaan enemmän irti, koska kyseessä on kuitenkin Telluksen paras pelintekijä ja meidän ykkösase. Niin ja lepoakin on liigassa tultava.

 

 

Puolustuspäästä analysoinkin jo Lichtsteinerin, Asamoahin ja Chiellinin otteita. Barzaglikin oli perusvarma itsensä ja pelinluvullaan ja sijoittumisellaan ennakoi ja katkoi läjäpäin Chelsean syöttöjä. Oli myös todella varma kaksinkamppailuissa ja huvittavimmat kisat oli Hazardin saadessa pallon ja Barzaglin kipittäessä takaa 5-7 metrin päästä tylysti kotijoukkueen ripakan ihmepojan kiinni ja viedessä pallon kuin tikkarin lapselta. Hazard olikin läpi matsin pelkkää paperia hyökkäyspäässä. Hazardin tavoin toinen pienoista pelkoa etukäteen aiheuttanut kaveri eli Torres oli myös aika aseeton.

 

No kertaalleenhan Eden pääsi murtautumaan boksiin ja siitä tilanteesta onkin riittänyt puhetta ympäri nettiä. Ennen hidastusta se tilanne näytti pahalta ja ajattelin samantien, että voi stna, varma pilkku. Hidastus kertoi kuitenkin aivan muuta ja yhdyn mm. Rautiaisen mielipiteeseen. Itse en nähnyt tuota tilannetta pilkun arvoisena. Barzagli fiksusti malttoi viime hetkeen asti olla ojentamatta jalkaansa ja pyrki vain pakottamaan belgialaisen mahdollisimman pieneen ja vaarattomaan kulmaan. Barzaglin jalat oli toki todella lähellä Edenin kinttuja, mutta Andrea käytti koipiaan vain juoksemiseen ja ravasi belgialaista kiinni. Mitään potkuliikettä ei tapahtunut, vaan Hazard kompuroi osittain omiin jalkoihinsa ja osui lentäessään samalla Barzaglin jalkoihin. Barzaglilla ja Hazardilla taisi olla hyvin minimaalinen kontakti ja itse asiassa hidastuksessa näkynyt kontakti tapahtui vasta kun Eden oli jo aloittanut lentonsa. Toki noin kovassa vauhdissa pieninkin kosketus voi riittää ja sotkea juoksun ja näin ollen aiheuttaa kaatumisen. Eikä sellaista nopeasti tapahtuvaa hipaisua välttämättä tv-kuvasta kykene satavarmasti erottamaan. Barzagli pelasi kuitenkin tilanteen omalta osaltaan loistavasti eikä Hazardilla ollut saumaa päästä nokikkain Gigin kanssa. Fifty-fifty - toiset viheltää ja toiset ei. Eikä Hazardin uskottavuutta ainakaan auttanut esim. Torresin ja Lampardin aikaisemmat filmit.

 

Puolustuspäässä hasardina kunnostautui siis jälleen Leo Bonucci. Oma maali, lukuisia huonoja purkuja, luokatonta sijoittumista jne. Toisella puoliskalla Hazardin ja Matan pelatessa näppärästi yhteen pääsi espanjalainen kuin varkain hyvään maalintekopaikkaan kun Bonucci sattui unohtamaan seurata omaa miestään. Uskomatonta koomailua jälleen Leolta. Barzagli ja Chiello oli jo kaventamassa Edenin päälle, joten Bonuccin tarvitsi vain seurata spanskia, mutta paskan marjat, sehän seuras katsellaan belgialaista ja antoi Matan livahtaa selkänsä takaa vapaaksi boksin sisällä - amatöörimäistä puolustamista. Täytyy kyllä sanoa, että vähän alkaa jo huolestuttamaan. Leolla on nimittäin otteet samanlaisia kuin viime syksynä. Se kevätkauden vire on kuin muinaismuisto vain ja jälleen on tullut aika vanhan kunnon bonuilun. Aivan turhaan syntyy kaaosta puolustuksen keskellä kun sorrutaan helppoihin ja vaarallisiin virhearviointeihin. En olisi uskonut, että sanon tätä, mutta jos pian ei ala muutosta näkyä niin harkitsisin vakavasti Lucion peluuttamista. Luciokin on virhealtis, mutta voiko se olla yhtä riski ku Bonucci !?! Niin ja ainahan on pallovarma Luca Marrone. Enää ei Leo voi saada anteeksi noita sen kesän mankelin (syytökset, oikeudenkäynnit yms.) takia.

 

 

Viimeisissä syötöissä ja ratkaisuissa jäi tosiaan paljon toivomisen varaa, mutta lopulta The Bluesin lukko murrettiin ja Juve nousi tasoihin. Juven painostuksen keskellä läpi ottelun sählännyt Mikel sortui jälleen kerran luokattomaan syöttöön ja Juve sai pallon keskialueella. Sieltä se pelattiin Marchisiolle, joka otti muutaman askelen keskiympyrästä lähemmäs ja lähetti loistavan läpisyötön hetki sitten vaihdosta kentälle sännänneelle Quagliarellalle. Kaljarellan ajoitus juostessaan linjan sivusta tyhjään tilaan oli myös mainio ja paitsioansa jäi ties monennenko kerran nuolemaan näppejään. Cech tuli hyvin vastaan ja näytti jo peittävän, koko ajan pienenevässä kulmassa, koko maalin - ainoastaan jalkojen väliin jäi juuri ja juuri pallon mentävä aukko... Ja Cechin puikoistahan Q sijoittikin kylmän viileästi Juven 2-2 tasoituksen. Maalista ehdottomasti kiitosta myös loistavan vaihdon tehneelle Carreralle. Carrera fiksusti sivuutti Matrin nokkimisjärkässä ja laitto aneemisesti viime pelissä esiintyneen Matrin sijaan nopeamman ja varmasti näyttöhaluja puhkuvan Q:n kentälle.

 

Juventus haki tasoitusosuman jälkeen vielä hetken voittomaalia, mutta lopulta ristikkoa lähemmäs ei päästy. Quagliarella oli siis lähellä iskeä jo illan toisensa lyhyen ajan sisään kun 16m rajalta lähtenyt kääntölaukaus osui ristikkoon. Petr Cech oli tilanteessa voimaton ja tyytyi vain katsellaan seuraamaan pallon lentorataa. 88 minuutin kohdalla laitettiin liinat kiinni ja alettiin varmistelemaan vieraspistettä. Eikä The Blues päässytkään enää hätyyttelemään Juven maalia. Lopusta plussaa vielä Islan paluulle 7kk jälkeen tositoimiin myös seurapaidassa.

 

 

Tuloksellisesti nousu kahden maalin takaa tasoihin hallitsevaa UCL:n mestaria ja Valioliigan kärkijoukkuetta sen kotistadionilla on hieno tulos. ...Ja olemalla vielä lopussa lähempänä voittoa. Etenkin huomioidessa avauspuoliskon epäonniset tapahtumat: Vidal nilkkavamman takia kentän sivussa teipattavana ja Oscar vie pullalla kotijoukkueen johtoon. Pelillisesti avaus ei tarjonnut mitään häikäisevää, vaikka peli olikin ihan ok -viihdyttävää varmaan puolueettomille tv-katsojille. Juventuksen pelinrakentelu oli heikkoa: Pirlo lähes läpi matsin turistina, laidoilla Asamoahin ja Lichtin nousuja ei hyödynnetty riittävästi, kärkiparin liike ja ratkaisut eivät edesauttaneet peliä viimeisellä kolmanneksella... Kentällä nähtiin louhikkokosketuksien ja heikkojen syöttöjen aiheuttamia typeriä pallonmenetyksiä. Kaiken kaikkiaan syöttötyöskentelyyn jäi paljon petrattavaa. Kaivelemaan jäi ehkä vähän ottelun avausmaalin syntytapa sekä muutamien paikkojen tuhlailut. Ottelutapahtumiin nähden kuitenkin ihan oikeutettu lopputulos.

 

Tärkeintä on kuitenkin, että pääosin eurokentillä kokematon joukkue sai avauksen alta pois ja se meni tuloksellisestikin kohtuullisesti. Joukkueen mieletön tappioton putki kuitenkin jatkuu ja heikollakaan pelillä Juventus ei kykene häviämään. Sikäli näyttää siis hyvältä, että varastosta löytyy vielä valtavasti paukkuja ja materiaalin puolesta meillä ei ole hätää. Vielä kun Conten banaani saataisiin purettua, niin mestarivalmentajakin voisi reaaliajassa reagoida ottelutapahtumiin kentän laidalta. Molemmat ottelun osapuolet tulevat varmasti vielä parantamaan paljon avauksesta. Kotona Juventus Stadiumilla ei kuitenkaan kelpaa mikään muu kuin voitto Chelseasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loppuun täytyy vielä hämmästellä Stamford Bridgen "tunnelmaa". Kotikannattajat istuivat kuin kiltisti kirkossa ja ainoastaan The Bluesin maalien aikaan kuultiin pari säettä värssyjä. Metelistä vastasi lähes läpi matsin 3000 paikalle saapunutta Juventuksen kannattajaa. Drughit yms. lauloivat ja metelöivät kotikannattajat suohon ja jyräsivät desibeleissä kotijoukkueen säälittävän kannustuksen. Eli tervetuloa vain Chelsea Torinoon. 3000 vieraskannattajaa sai aikaan tuon. Kuvitelkaa, mitä tapahtuu kun The Blues tallustaa Juventus Stadiumin viheriölle - keskelle infernaalista hornankattilaa. Vaasan Sportin sisääntuloa lainaten: "Tervetuloo helvettiin!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään on sitten kotiavauksen vuoro Mestarien Liigassa. Vieraaksi saapuu lohkon mustahevonen Shakhtar Donetsk, joka voitti heittopussiksi kaavailtun tanskalaisen FC Nordsjaellandin 2-0. Sanomattakin on selvää, että kyseessä on lohkon tärkein ottelu Juventukselle ja jos se ei nyt ole aivan pakko voittaa, niin todella tärkeää se voittaminen olisi. Paukkupakkasten aikaan kotonaan ukrainalaiset ovat kuitenkin vieläkin vaikeampi vastustaja. Luonnollisestikin Juventuksen ainut tavoite on voittaa tänään, vaikka vastustajan laatu tiedostetaan.

 

Shakhtarin valmentaja Mircea Lucescu on valmentanut myös saapasmaassa ja tuntee näin ollen italialaisen futiksen. Shakhtar on tekninen joukkue, joka rakentuu erityisesti brasilialaisten pelaajiensa ympärille. Se on äärimmäisen vaarallinen vastahyökkäyksissä, mutta myös puolustus on pitänyt viime aikoina. Joukkue onkin päästänyt viimeisessä kymmenessä ottelussaan vain kuusi maalia selkänsä taakse. Eikä Shakhtar ole hävinnyt viimeiseen 25 otteluun ainuttakaan matsia !

 

Lusescu valmensi saapasmaan aikoinaan Andrea Pirloa sekä Bresciassa että Inter Milanissa ja ylistikin ex-pelaajaansa lehdistötilaisuudessa. Lusescun alaisuudessa Pirlo teki 15 -vuotiaana debyyttinsä pääsarjatasolla. Lusescun mukaan viime kauden perusteella Pirlo ansaitsisi Euroopan parhaan jalkapalloilijan tittelin. Lusescun mukaan Pirlon pitäisi vielä voittaa se ja ura ansaitsisi kruununaan tuon arvostetun palkinnon. Pirlon entinen valmentaja tiedostaa Juven pelinrakentajan vireen ja maestro onkin kuulemma aina ykkönen hänen papereissaan.

 

Pirlon hehkutuksen tuoksannassa Shakhtarin valmentaja muistaa kuitenkin mainita, että Juventus on paljon muutakin kuin vain Andrea Pirlo. Lusescun mielestä Juventus on Euroopan paras joukkue kun huomioidaan tulokset, kuinka monta pelaajaa seura varustaa maajoukkueille ja joukkueen pelitavan. Juve on hyvin organisoitu joukkue, joka on rakennettu kuulemma todella hyvin ja uudet värväykset tukevat entisestään vahvaa ryhmää. Lusescu kertoo myös näyttäneensä pelaajillensa Juven viime ottelun AS Romaa vastaan pelottavana esimerkkinä siitä, miten seuraa vastaan ei saa missään nimessä pelata. Shakhtar pyrkiikin varmasti tukkimaan Juvelta tilan ja en yllättyisi vaikka Pirlolla olisi taas päällystakki.

 

Keskikenttä ja puolustus saa olla erityisen tarkka taitavien brassien keskellä armenialaisen Henrik Mkhitaryanin kanssa, joka on aivan hirveässä tikissä tällä hetkellä.

 

Donetsk on vaikea vastustaja ja monet jätit ovat sen saaneet viime vuosina todeta. Vaikka se pelaakin "vain" Ukrainan liigassa, niin sitä ei siis sovi lähteä aliarvioimaan ja Chiellinikin muistutti, että sen pelaajista useat voisivat pelata suurimmassa osassa Euroopan joukkueita.

 

Pientä jännitystä on, mutta täytyy silti olla luottavainen ja AS Roma ottelun kaltaisella syöttövarmuudella ja peliotteilla ukrainalaiset lähtevät tänään kotimatkalleen tyhjin käsin. Lichtsteiner ja Asamoah olivat viikonlopun matsissa Zemanlandiaa vastaan lepovuorossa, joten kaksikko pääseekin tuoreemmilla jaloilla dominoimaan laitojansa. Avauskokoonpano on huhuissa veikkailtu olevan sama mikä Chelseaakin vastaan eli kärjessä aloittaisi Giovinco ja Vucinic. Etukäteen Shakhtarin ohut oljenkorsi voisi olla Bonuccin koomailussa, mutta toivotaan nyt, että Leo pelaisi tänään vihdoin ja viimein virheettömän ottelun tällekin kaudelle. Ja Barzagli paikkaa jo Bonuilu alkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä striimi on myös tervetullut illaksi jos MrEskola tai joku bongaa. CLess valinnut matsit miellyttääkseen lädikansaa ja Nordsjälland - Chelsea matsissa painaa varmaan juutti -kortti. Harmi, että lohkon heikompi ja kuivempi matsi päätynyt tv-otteluksi. YLE:n valinnan kohdalla lienee parempi, ettei sitä lähde sen kummemmin kommentoimaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avaukset & penkit:

 

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Matri, Vucinic

 

penkki: Storari, Lucio, Caceres, Pogba, Giaccherini, Giovinco, Quagliarella

 

 

Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Rat; Fernandinho, Hubschman; Mkhitaryan, Willian, Alex Teixeira; Luiz Adriano

 

penkki: Kanibolotskiy, Shevchuk, Stepanenko, Kobin, Gai, Ilsinho, Eduardo

 

 

Juvesta silmään pistää Matrin avaus Vucinicin rinnalla. Ilmeisesti AS Roma peli ja viimestelevät treenit on miellyttänyt Conten silmää siinä määrin, että tällä kertaa valinta kohdistui Matriin Giovincon sijaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Pienoisella" viiveellä tulee vasta nyt kirjoteltua jotain tuosta Shakhtar -pelistä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

 

Multa jäi ottelun alun ensimmäiset n. 18 min pimentoon kun striimien kanssa sai tapella ja valitettavasti tuo MrEskolan linkkaama striimi ei lähtenyt mulla pelittään. Onneksi löysin kuitenkin tilalle toisen kelpo striimin, joka ilahduksekseni ei kertaakaan pätkinyt saati heittänyt pihalle. Tai no "ilahduksekseni".. Eipä siinä kauheena ois menettäny vaikka ei ois matsia nähnytkään.

 

 

Ilmeisesti reilun kymmenen minuutin pelailun jälkeen Pirlo oli syöttänyt Vucinicin läpiajoon, mutta se oli "shokeeraavasti" liputettu paitsiona. Striimin temppuillessa seurasin kuitenkin liveseurantaa samalla ennen kuin löysin uuden striimin ja siellä tuo liputus tuomittiin aika jyrkästi.. Ja sai linjuri osansa ottelun jälkipyykistä myös muilla saiteilla.

 

Uusi striimi löyty juuri sillä hetkellä kun ruudussa pyöri viimeinen hidastus tilanteesta, jossa Lichti ilmeisesti rikkoi Williania boksissa.. Ehdin nähdä vain parin sekunnin ajan hidastusta tuosta ja saattoi vähän mennä ohi itseltä se rike kun tosiaan kuvayhteys tuli juuri sillä hetkellä kun sitä hidastusta kelailtiin viimeisen kerran... Mutta siis niiden parin sekunnin aikana se ei vaikuttanut pilkun arvoiselta. Eikä siitä pilkkua tuomittukkaan. Kuitenkin kuten sanottua, niin saattoi mennä multa ohi kun en heti niin tarkasti kattonut ruutua. Ilmeisesti kuitenkin ollu fifty-fifty tilanne, josta osa viheltää ja osa ei, koska jakanut mielipiteitä netin syövereissä.

 

20 min kohdilla Pirlo nakkasi loistavan pystysyötön boksiin kirmaavalle Marchisiolle, mutta tämä tinttasi volleysta maalin yli. Pallo tuli selän takaa ja asento oli vaikea, mutta on Marchisio noista maalejakin tehnyt.

 

Muuten Donetsk tuntui hallitsevalta osapuolelta ja Juve oli enemmänkin puolustuskannalla. Eikä siinä kauaa mennytkään kun vierailijat olivat siirtyneet jo johtoon. Tilanne sai alkunsa Vucinicin aivan turhasta pallonmenetyksestä hyökkäyspäässä kun vierellä ois taas ollu vapaana Vidal, jolle ois voinut "nöyrästi" pudottaa parin metrin syötöllä pallon ja näin ollen pyöritys ois jatkunut... Mutta sen sijaan kahden pelaajan prässissä Mirkon oli ties kuinka monennen kerran tällä kaudella haettava sitä kuningassyöttöä kolmen puolustajan välistä ja rehellisyyden nimissä sille ei ollut havaittavissa kyllä pienintäkään aukkoa. Pallo Donetskille, joka kierrätti palloa aikansa ja yhtäkkiä se nahkakuula päätyi boksin rajalle... Alakerrassa koomailtiin ja kaaoksen keskellä pallo päätyi hirveän flipperin kautta takaisin Willianille, joka malttoi tilanteessa vielä katsoa ympärilleen ja havaitsi boksin laitaan kirmaavan Texeiran. Willian syötti maanmiehellensä ja tämä pommitti muutamasta metristä vastustamattomasta Buffonin yli aivan maalin kattoon.

 

No kauaa ei mennyt kunnes Juve tasasi tilit kulmapotkusta. Pirlo antaa kulmalipulta ovelan kovan keskityksen maateitse boksiin n. 13 metriin, jonne Bonucci tietää kiertää maalineduskahakasta. Bonucci tinttaa upean ja aivan kaamean pommin suoraan syötöstä millilleen oikeaan ylänurkkaan. Etuylänurkassa ei liiaksi ollu tilaa sillä siellä oli oikeaoppisesti viivalla jäkittämässä Shakhtarin pelaaja, mutta hänkään ei voinut yhtään mitään tuon viuhuvan kanuunan edessä. Fantastinen maali ja tuota on varmasti treenikentällä muutamaan otteeseen viilattu - pure class ! Sekä Pirlolta että Bonuccilta upeat suoritukset.

 

Ensimmäisellä puoliskolla Donetsk oli jopa kotijoukkuetta enemmän pallossa ja se malttoi kierrättää palloa ja jauhaa ja jauhaa. Juventus sortui hyökkäämään mun mielestä aivan liian kovalla kiireellä ja pallo pyrittiin toimittamaan boksiin muutamassa sekunnissa, kun välillä olisi voinut vierasjoukkueen tapaan ja itse asiassa ihan sen Juven oman pelisysteemin tapaan kierrättää palloa ja hakea ratkaisusyötöille aukkoa. No ehkä Juven hyökkäykset olisivatkin olleet maltillisempia ja ns. pitempiä hyökkäyksiäkin oltaisiin nähty avauspuoliskolla jos siellä kentällä Mirkolla ei ois ollut taas "ne päivät". Montenegrolainen osaa kyllä olla rasittava pelaaja. Ajoittain aivan maaginen ja esim. edellisessä Roma -kamppailussa Mirko oli pelipäällä ja jatkuvasti vaarallinen. Donetsk -matsissa Mirko ei kuitenkaan voinut niellä ylpeyttänsä ja antaa kertaakaan sitä ns. helppoa syöttöä. Jatkuvasti piti hakea jotain highlight -kamaa ja koittaa peippailla 4-5 vastustajan välistä. Mirko ois pitänyt ottaa vaihtoon jo puoliajalla sillä nyt miehestä oli kentällä enemmän haittaa kuin hyötyä.

 

Lichtsteiner oli läpi kamppailun aktiivinen ja osallistui paljon hyökkäyspeliin. Kellomaan Forrest Gump keskitti kuitenkin järkyttävän kovalla prosentilla ensimmäisin miehiin ja joku ois voinut kertoa Lichtille, että pariin otteeseen ois voinut haastaa ja hakea omaa vetoansa. Lichti pääsi nimittäin muutaman kerran todella hyvälle sektorille boksin sisässä ja ois voinut hakea jo omaa ratkaisua tai vähintään keskittyä enemmän viimeiseen ratkaisevaan syöttöönsä, sillä siellä maaliviivan tuntumassa oli Juvella ylivoimatilanne. Lichti sössi monta hyvää tilannetta, joista ois voinut syntyä paljon vaarallisempaa ja mahdollisesti se maali. Vasemmalla Asamoah oli alun 35min aika passiivinen hyökkäyssuuntaan, mutta alkoi ennen taukoa osallistua enemmän hyökkäyksiin ja samantien siellä alkoi vastustajille jalat vapista kun nopea ghanalainen lähti haastamaan.

 

Juuri ennen taukoa Bonucci oli nikata jo illan toisensa kun Pirlo antoi jälleen kulmaa ja toppari pääsi puskemaan parista metristä kohti maalia. Donetskin veskari Pyatov oli kuitenkin vasta liikkeessä kohti etutolppaa ja ei ennättänyt täysin pois alta. Näin ollen Pyatovin onnistui tuurilla torjua pusku jalallansa. Tilanne tuli niin nopeaa, läheltä ja Bonuccin pusku oli oikeaoppisesti suunnattu ylhäältä alas, että veskarilla ei ollut siinä vaiheessa enää mitään jakoja vaan kyse oli enää tuurista ja siellähän se takajalka sattui vielä möllöttämään tiellä..

 

Ensimmäinen puoliaika oli aika hirveää katseltavaa ja Juvelle ei jäänyt kuin parannettavaa toiselle puoliajalle. Ois voinut ainakin kuvitella, että siellä pidetään palopuheita maltillisemmasta hyökkäämisestä ja etenkin Vucinicille sooloilusta.

 

 

 

No Juve ottikin ohjat käsiinsä tauon jälkeen ja pallonhallinta siirtyi lähes täydellisesti kotijoukkueelle. Jo parin minuutin pelailun jälkeen Matrilla oli tontti kun ensin Pirlon upea pystysyöttö tavoitti Lichtin päädyssä ja sveitsiläinen onnistui tällä kertaa keskityksessään. Syöttö tavoitti Matrin, mutta tämä tinttasi päin puolustajia.

 

Mirko jatkoi perseilyään kentällä ja kunnostautui ainoastaan pallonmenetyksissä. Jouduttiin kuitenkin odottamaan aina 57 min kohdalle ennen kuin se odotettu vaihto vihdoin ja viimein tapahtui ja oli Mirkon aika jättää viheriö. Tilalle kirmasti Giovinco. Minuutti vaihdosta ja kesken Juven pyörityksen Donetsk pääsi käynnistämään vaarallisen vastahyökkäyksen omalta kenttäpuoliskoltaan. Bonucci höntyili itsensä keskiympyrässä ulos tilanteesta ja Willian pääsi nostamaan palloa boksin tuntumaan, mutta laukaus sujahti onneksi takanurkan ohi.

 

Giovinco aloitti pirteästi ja n. 20s edellisestä säikähdyksestä Seba karkasti upeasti paitsioansalta vasemmassa laidassa ja keskitti maalille pariin metriin, jonne Matri kirmasi ensimmäisen. Kuin ihmeen kaupalla Matrin onnistui kuitenkin nostaa vielä tuolta etäisyydeltä pallon maalin yli. Pari minuuttia tästä ja Pirlo lähetti aivan fantastisen pystysyötön Matrille boksiin ja tämä revittiin avopaikassa kumoon. Pilkun paikka, mutta vihellystä ei kuulunut.

 

67 min kohdalla Giovinco pääsi puikkelehtimaan hyvään paikkaan, mutta veto jäi torsoksi. Minuutti tästä ja nyt vuorostaan Marchisio kaadettiin boksissa, mutta taas pilkku jäi saamatta.

 

70 min: Vidal ja Lichti pelasi upeasti laidalla yhteen ja sveitsiläinen niputti upeasti boksissa vielä puolustajan ennen kuin lähetti maalille keskityksensä, joka oli painua vahingossa takanurkkaan. Hyökkääjät eivät ennättäneet palloon venymään ja harmi, että Lichti valitsi taas keskityksen sillä harhautuksensa jälkeen juoksukone oli sellaisissa asemissa, että omalla ratkaisulla pallo ois kohtalaisellakin vedolla voinut päätyä verkon perukoille.

 

72 min kohdalla Donetskilta brassit juoni pahan vaparin, mutta Buffon venyi loistavaan torjuntaan ja haki pallon aivan tolpan juuresta. Minuutti edellisestä ja Juvelta jälleen vaihteeksi laiskaa puolustustyöskentelyä.. Luiz Adriano pääsi sihtailemaan 18 metristä, mutta onneksi veto painui maalin ohi...

 

81 min kohdalla Donetsk riistää pallon kesken Juven pyörityksen ja iskee nopeasti vastaan. Willian aikailee vähän syöttönsä kanssa ja puolustus ennättää tukkia aukot syötöille ja näin ollen brassi joutuu valitsemaan oman ratkaisun. 18 metristä veto painui kuitenkin hiuksenhienosti ohi takanurkan.

 

84 min Pogballe debyytti Mestarien Liigassa.

 

Lisäajan käydessä Quagliarella oli jälleen nousta sankariksi, mutta viime tipassa Shakhtarin puolustus sai peitettyä laukauksen kulmapotkuksi. Juvelle oli kuitenkin käydä vielä viimeisellä lisäminuutilla kylmät kun alakerrassa alkoi taas aivan hirveä kaaos ja pallo päätyi flipperinä Willianille muutamaan metriin, mutta brassi täräytti Juven onneksi pallon ylähirteen. Lievästi sanottuna pääs säikäyttämään, mutta tällä kertaa onni oli myötä.

 

Vaikka Juventus hallitsi toista puoliaikaa, niin hyökkäyspeli oli yhä aika hätäistä ja hyökkäyksissä tuntui olevan hirveä kiire päästä boksiin. Usein fiksumpi vaihtoehto olisikin ollut rauhoittaa, kierrättää palloa, tulla hiljalleen lähemmäs boksia ja hakea maltilla sitä ratkaisusyöttöä. Varsinkin kun vastustaja puolestaan vältteli viimeiseen asti syötönmenetyksiä ja usein pallonmenetyksen jälkeen seuraavat kolme minuuttia sai keskittää voimavaransa pallon perässä ravaamiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Donetsk oli todella veemäinen vastustaja läpi kamppailun sillä se hyökkäysi todella maltillisesti ja jaksoi jopa puuduttavasti jauhaa. Shakhtar on taitava nippu ja etenkin sen brassiosastosta löytyy vaarallisia väkkäriä. Donetsk ei ottanut kuitenkaan pienintäkään riskiä, että se menettäisi pallon eikä se lähtenyt esim. keskittämään boksiin, koska se olisi voinut johtaa pallonmenetykseen. Paikkoja hakiessa ei otettu lainkaan riskejä, että pallo menetettäisiin vaan pienenkin prässin alla se pudotettiin alemmas turvallisemmille vesille. Puolustuksessa topparit jaksoi jauhaa syöttöjä keskenään ja aina kun joku Juvelta ilmestyi parin metrin säteelle, niin pallo palautettiin veskarille. Ja sitten mylly alkoi taas ja pahimmillaan sitä kesti oikeasti jotain neljä minuuttia yhtäjaksoisesti. Ja brassiosasto hallitsi kyllä filmaamisen vähemmän jalon tavan. Kentän pinnassa kiereskeltiin aivan naurettavissa tilanteissa ja aikaa kyllä osattiin pelata pois kellosta feikkaamalla loukkaantumisia.

 

Conten Juve osaa karvata ja painostaa aggressiivisesti pallollista ja välillä ottaa jopa päätylankusta, mutta Donetskia vastaan joukkue näytti jotenkin väsyneeltä ja aneemiselta. Etenkin keskialueella oli todella halutonta työskentelyä pallottomana ja monet Donetskin tilanteet syntyi siitä kun puolustajat jäi yksin ja Vidalia, Marchisiota ja Pirloa ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Ajoittain väli keskikentän ja puolustuksen välillä oli hirveä ja siellä oli tilaa vaikka kuinka paljon brasseille temmeltää. Jotenkin Juventus näytti jopa ylimieliseltä. Siitäkin huolimatta, että lehdistötilaisuuksissa jaksettiin painottaa vastustajaan vaarallisuutta ja laadukasta materiaalia. Lusescu oli ennestään tuttu valmentaja ja toisaalta en haluais uskoa, että siellä aliarvioitiin vastustajaa.

 

 

Shakhtar kamppailu oli sellainen, jossa Contea olisi todella kaivattu potkimaan jätkien perseelle vauhtia. Taistelutahto oli tipotiessään ja karvaus ja prässäys oli laiskinta miesmuistiin. Ja en tiedä mitä Carrara löperteli puoliajalla, mutta kun selkeästi on havaittavissa, että vastustaja saadessaan pallon välttelee viimeiseen asti sen menettämistä ja jaksaa jauhaa tylsistymiseen asti, niin ehkä voisi harkita vaihtoehtoista lähtötapaa myös omaan hyökkäyspeliin ja kaivaa jostain sitä malttia, sillä kellossa on kuitenkin 90 min + lisäajat ja se kyllä riittää rauhallisemmallakin temmolla maalipaikkojen löytämiseen.

 

Donetsk oli pelätyn hyvä ja ei yllättäisi pätkääkään, jos The Blues -leirissäkin aiheuttaisivat vielä harmaita hiuksia. Tulee varmasti viimeiseen asti sekoittamaan pakkaa jatkopaikoista kilpailtaessa. Taitava porukka, jota ei missään nimessä saisi päästää maalaamaan sillä sen jälkeen alkoi kyllä kentällä viimeiseen asti virheiden välttely ja porukka osasi kyllä myös puolustaa. Juventus oli kuitenkin todella huono ja pelasi pahasti alakanttiin, joten aivan kaikkea en laittaisi vierailijoidenkaan piikkin. Täysin voitettavissa ollut kamppailu, mutta ottelunkulun jälkeen täytyi olla lopussa tyytyväinen yhteenkin pisteeseen sillä pahimmillaan kolme pistettä ois lähtenyt ukrainalaisten matkaan.

 

Risuja jakelinkin jo Vucinicille ja tuo nyt on aika ominaista joka toisessa ottelussa, mutta en muista milloin on miinuksia saanut jaella Barzaglille. Siitä on kyllä Juven paidassa kulunut todella pitkä aika. Donetskia vastaan se totuttu varmuus ja rauhallisuus oli kuitenkin tipotiessään. Koko puolustus hätäili ja aiheutti ihan itse kaaosta omassa boksissa, joten miinusta siellä ansaitsi tasapuolisesti kaikki. Chiellini haparoi siinä missä Barzaglikin ja ei ilman bonuilua jääty tälläkään kertaa, mutta Bonucci pelasi itsensä sentään kuiville tekaisemalla maalin ja oli todella lähellä tehdä sen voittomaalinkin. Vidal pelasi Viola ottelun ohella heikoimman matsinsa Juvessa ja ei ollut tällä kertaa edes puolustussuuntaan mitenkään erityisen hyvä... Pirlo pelasi ihan ok -ottelun ja maestron syöttötyöskentely oli totutun virheetöntä. Jakoi myös tarvittavat syötöt ratkaisuihin, mutta tällä kertaa joukkuekavereille ei maistunut.

 

Kaiken kaikkieen matsi meni siihen kategoriaan, jonka aikana kauniimpikin osapuoli joutuu kysellä, että onko tuo noin vakavasti kannattaminen enää niin hauskaa, kun on hermot niin kireellä.. :D

 

 

Kuva oli vissiin brittien SKY:lta kaapattu sillä striimillä, mistä matsia väijyin sillä selostajakaksikko kuulosti todella tutulta ja antipatiat saapasmaan futista kohtaan paistoi kaikessa läpi. Aivan uskomattoman säälittävä esitys jälleen kerran sieltä leiristä ja huvitti oikein lopussa kun valopäät keksi väittää, että Juvea olisi vapareissa suosittu kun tilanteista oli havaittavissa selkeästi rike ja vastaavasti toisessa päässä Donetskin brassit sukelteli joka saakelin tilanteessa ja kaiken lisäksi tuomari meni kiitettävällä prosentilla näihin filmeihin. Bonuccin ja kumppanien hönkäyskin niskaan riitti jo luhistamaan nämä pyykkinarut kentän pintaan ja näillä sukelluksillaan Donetsk sai pelattua lisää aikaa kellosta... Mutta "mystisesti" SKY:n kaksikko itki vain italialaisesta jalkapallosta ja onnistui vielä hakemaan keskusteluihinsa useaksi minuutiksi West Hamin, jolla ei ollut mitään tekemistä otteluparin kanssa. Selostajakaksikolla on varmasti ollut ankea ja karu lapsuus ja sieltä on poikinut paljon katkeruutta ja jopa traumaattisia kokemuksia. Tuskin se viimeisin Azzurrien Three Lionsin höykytyskään on ainakaan vähentänyt tuota sisäisen tuskan määrää. Lähes säälittää noin heikot ja sokeat ihmiset, jotka keskittävät kaiken voimavaransa noin lapselliseen asiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stadion oli harmittavan hiljainen ja ensimmäistä kertaa uudella stadionilla havaitsi selkeästi tyhjiä penkkejä ja itse asiassa matsissa taisi olla vain jotain reilut 30 000 henkeä paikalla. Kyseessä oli Juven kotiavaus Mestarien Liigassa ja kun matsit Serie A:n jumbojakin vastaan myydään loppuun, niin ois tottakai luullut, että täystupa siellä on sieniliigan kotiavauksessakin.

 

No Juventus on kuulemma saanut valituksia Curva Sudissa liehuvista ja näkyvyyttä peittävistä lipuista sekä kyseisessä katsomonosassa koko ottelun ajan seisovista ihmisistä. Juventus päätti AS Roma -ottelusta lähtien kieltää heilutusliput katsomossa, mutta pitää Mestareiden liiga -pelin pääsyliput kyseiseen katsomoon kannattajien mielestä liioitellussa 40 eurossa. Seurauksena Curva Sudin protesti, bannerit väärinpäin, istuva yleisö ja paljon puhuva hiljaisuus. Protestien myötä kannattajat jätti myös saapumatta stadionille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen hajos kupoli siihe malliin, et 65 min jälkee laitoin striimin poikki ja vilkaisin vaa sillon tällön tekstimuotosta liveselostusta kenttätapahtumista. Olihan eilen paikat suurilukuiseen voittoon, mut viimeistely oli kauheeta katsottavaa ja aika karulla tavalla näkyy tällä hetkellä se viime kesän mercatossa epäonnistunu ykköskärjen värväys. Osansa saa kyl hyökkääjien peluutus ja nokkimisjärjestys, mut ne onki Conten musta kulma. Eilen eurokentillä debytoinutta valmentajaa Alessiota lienee turha syyttää valinnoista, sillä eiköhän se ole Conte, joka ennen matsia tekee myös vaihtopelaajien valinnat eri ottelutilanteita varten.

 

Juuttien vaparimaalia ei ois koskaan pitäny syntyäkkää sillä kaveri sukelsi eikä Chiellini tehnyt yhtään mitään tilanteessa. Turkkilaistuomarilla oli vissiin muutenkin jotain hampaankolossa italialaisia kohtaan sillä 9/10 kaksinkamppailut tuomittiin Juvea vastaan ja aina kun raitapaita meni miehestään ohi niin turkkilainen näki tässä jonku rikkeen. Mutta nätti vaparimaali eikä me tuomariin kaaduttu. Vaan kyllä noi pelit pitäis muutenkin hoitaa ja ei auta kuin peiliin katsoa jos ei noista paikoista tee.

 

Valitettavasti Asamoahin ja Lichtsteinerin lepuutukset näkyivät laitapelissä ja korvaajien De Ceglien ja Islan ratkaisut järjestäen lähes aina epäonnistuivat. Keskitysten laadulla on kuitenkin merkitystä silloin kun päästään tulemaan laitojen kautta nopeampaa sillä vastustaja kuitenkin ymmärrettävästi keskittyi suurimman osan matsista vain puolustamaan ja ylimiehittämään omaa aluettaan. Islallakin oli pariin otteeseen runsaasti aikaa keskittyä viimeiseen vapauttavaan syöttöönsä, mutta ei niin ei... Huvittavin tilanne oli kun chileläinen pääsi aivan vapaasti keskittämään boksista ja nakatessaan pallon Crouchin korkeuksiin ilmeisesti unohti, että maaliviivan tuntumassa odotteli 164cm teletappi. Vaihdosta sisään tulleen Vucinicin osuman Isla sentään syötti, mutta muuten chileläinen oli aika kohmeessa kun piti antaa ratkaiseva syöttö.

 

Asamoahin ja Lichtin lisäksi Barzagli oli lepuutusvuorossa, mutta alakerrassa ei varsinaisesti Barzaglin poissaoloa nyt huomannut. Kuitenkin ehkä UCL:ssä nyt on väärä hetki lepuutuksille kun ollaan ajauduttu tiukkaan paikkaan. Mieluummin ykkösmiehet aloittaa ja kun peli on pistetty pakettiin, niin otetaan sitten ajoissa vaihtoon.

 

Mutta ei tiedä itkiskö vai nauraisko kun kattoi tuota Juven viimeistelyä. Maalinteko on tällä hetkellä aivan kauheata tervanjuontia ja jos ratkaisua ei tule keskikentältä tai puolustuksesta, niin sitten näyttää heikolta. Ei vaan ole enää mahdollista ja en usko, että Giovinco ja Vidalkaan käsittävät itsekkään miten onnistuivat parhaista paikoistaa viel sössimään. Menee suorituksina samaa kastiin kuin Alban zippi omiin ja Pandevin 2vs1 sössiminen viime vkl:na. Giovincolla oli saumat jopa viiteen kassiin ja kaks ois ollu aika minimivaatimus noilta tonteilta ja hattutempukkin ihan realistinen vaatimus. Mm. Buffon raivosikin ottelun jälkeen haastatteluissa viimeistelystä ja meinasi, että eilen oli niitä matseja, joissa kaverilla on se yksi ainut tilanne ja itellä 20, mutta mikään ei vaan onnistu ja onniki näyttää persettä.

 

Tukalaksi menee, mutta materiaalin puolesta loput kolme peliä on täysin voitettavissa eikä me olla edelleenkään hävitty otteluakaan tällä kaudella. Nesteen pitäis vain tippua sieltä päistä kun nöyryys on kyl loistanu poissaolollaan kahdessa viimeisessä matsissa. Takki auki surffailua ja lopputulos on tässä. Donetsk oli ärsyttävä ja vaikea vastustaja, mutta me ei sentään hävitty niille kuten Chelsea, joka ois koosteen perusteella voinut hävitä rumemminkin. Nyt työhaalarit päälle ja kairaamalla jatkopaikkaa kohti. Jatkopeleissä Juve ois kenelle tahansa todella vaikea pudotettava, mutta ensin on selvittävä sinne. Kannattajana ei auta kuin uskoa, että laiva kääntyy. Viime peleis on sekä eurokentil että saapasmaassa ollut sellane peli-ilme, et eiköhän Conte laita kohta ite sakkia sairastuvalle jos ei asenne muutu.

 

 

Loppuohjelma:

 

Nordis ja Chelsean kotona Torinossa ja ukrainalaiset vieraissa. Kotona Nordis kaatuu ja Chelsean voittoon löytyy täältä luottoa. Donetsk on pakkasilla paha kotonaan, mutta ei sekään mikään mahdoton kaadettava ole. Kahdesta seuraavasta ottelusta voitto ja tilanne on aivan toisenlainen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin illan peli lähenee :P Oisko kellään peliin sreami linkkejä kiitos :)

Eiköhön se voitto sieltä tule, tai pakkohan sen on tulla, onneks conte pääsee kohta kentälle takas potkimaan poikia persiille.

Saa nähä onko Pepe jo siinä kunnossa että pääsis kentälle :P Pepe tois ainakin lisää sitä asennetta :D

Aijaa ei se päässykkää, oli pyörättäny tenavan just joten on sen takia pois, no eiköhän hänetkin nähdä toiminnassa jo lähitulevaisuudessa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sopcast-streameja ei ole viititty "näin heikkotasoiseen ja selvään peliin" laittaa, mutta täältä löytyy jotain jos peli täytyy katsoa.

Sen on pakko olla niin, että Juve ottaa revanssin ja murskaa tuon muuan tanskalaisen joukkueen tänään. Siitä osoituksena se, että jo kuuden minuutin pelin jälkeen Marchisio siirsi teidät 1-0 johtoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtava peli, kaikki pelasivat hyvin :D Matrikin ihan ok, vaikka tuhnu onkin, sitoi ihan mallikaasti puolustajia itseensä.. Marchisio loistavalla pelipäällä, ja koko jengi yleensäkin.. 4-0 siis, tästä on hyvä jatkaa :) Seuraavaksi sitten Chelsea tulee Torinoon, onkohan YLE hereillä ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juventus starting 11: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Quagliarella, Vucinic

 

Substitutes: Storari, Caceres, Pogba, Pepe, Giaccherini, Giovinco, Matri

 

Näillä siis mennään !!! Forza Juve !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fantastinen voitto, hyvä peli !! Ja lohkovoitto! Ja mikä parasta, meikä heitti 100 egen panoksel Juvelle, ni tuli 390 e veikkauksel... Täst hyvä jatkaa :)

0-1 voitto omalla maalilla? :P No, tärkeintähän se on kuitenkin vain voittaa, sehän hyvältä tuntuu. Onneksi olkoon onnistuneesta vedonlyönnistä! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

0-1 voitto omalla maalilla? :P No, tärkeintähän se on kuitenkin vain voittaa, sehän hyvältä tuntuu. Onneksi olkoon onnistuneesta vedonlyönnistä! :D

Ihan ansaitusti tuli, siinä vietiin ensin pilkku Juvelta, kun Shakhtarin pelaaja vähän käsipalloili.. Giovinco laukoi tolppaa hipoen avopaikasta ohi, ja Pirlo tolppaan.. Oikeastaan ennen 0-1 maalia, ei Shakhtarilla ollut yhtään kunnon paikkaa, saati yhtään kunnon/pahaa laukaustakaan Juven maalia kohti, ja Juvella oli maalintekopaikkoja 5-6..

 

Lohkovoitto se tärkein juttu, nyt vastaan voi tulla (paremmuusjärjestykseen laitettu): Madrid, Porto, Arsenal, Valencia, Galatasaray, Celtic

 

 

Madrid olis se herkkupala, eniten pelkäisin kyllä Portoa noista... Arsenalin ottaisin mieluiten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan ansaitusti tuli, siinä vietiin ensin pilkku Juvelta, kun Shakhtarin pelaaja vähän käsipalloili.. Giovinco laukoi tolppaa hipoen avopaikasta ohi, ja Pirlo tolppaan.. Oikeastaan ennen 0-1 maalia, ei Shakhtarilla ollut yhtään kunnon paikkaa, saati yhtään kunnon/pahaa laukaustakaan Juven maalia kohti, ja Juvella oli maalintekopaikkoja 5-6..

 

Lohkovoitto se tärkein juttu, nyt vastaan voi tulla (paremmuusjärjestykseen laitettu): Madrid, Porto, Arsenal, Valencia, Galatasaray, Celtic

 

 

Madrid olis se herkkupala, eniten pelkäisin kyllä Portoa noista... Arsenalin ottaisin mieluiten :)

Juu juu, en epäile. Pakkohan Juven oli voittaa, vaikka sitten omalla maalilla, kun Giovinco ei mahda oikeen osua. Minkäläinen on sun mielipitees Giovincosta, kun olen itsekin ollut todistamassa usein hänen missattuja paikkoja tällä kaudella. Miten Giovincon saisi maalivireeseen tai ratkaisevampaan rooliin? Lienee olevan vain jotain henkisiä paineita ongelmana, kun ei mene sisään. Ehkä se alkaa kohta onnistumaan, ajan kanssa.

 

Realia veikkasin teille tuossa "Muun maailman" UCL-topikissa, sehän olisi vasta mielenkiintoinen ottelu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu juu, en epäile. Pakkohan Juven oli voittaa, vaikka sitten omalla maalilla, kun Giovinco ei mahda oikeen osua. Minkäläinen on sun mielipitees Giovincosta, kun olen itsekin ollut todistamassa usein hänen missattuja paikkoja tällä kaudella. Miten Giovincon saisi maalivireeseen tai ratkaisevampaan rooliin? Lienee olevan vain jotain henkisiä paineita ongelmana, kun ei mene sisään. Ehkä se alkaa kohta onnistumaan, ajan kanssa.

 

Realia veikkasin teille tuossa "Muun maailman" UCL-topikissa, sehän olisi vasta mielenkiintoinen ottelu.

Giovinco nyt ei mikään puhdas kärki olekaan, enemmänkin se pelintekijä.. Kärsii varmasti eniten siitä että vierelle ei saada kunnon hyökkääjää, joka liikkumisellaan vetäisi vastustajan toppareita puoleensa, ja avaisi Giovincolle enemmän tilaa.. Pienenä miehenä ollut todella usein vaikeuksissa siinä keskellä 3-5-2:ssa, isot topparit suoraan sanottuna jyränneet.. Vähän sama kuin Marchisiokin näkyy enemmän hyökkäyspäässä, kun siinä on joku oikea hyökkääjä tekemässä tilaa nousuille..

 

Eli suoraan sanottuna uskon että peli kulkee paremmin jos parina on kunnon hyökkääjä, TAI vaihtoehtoisesti 4-3-3:ssa Giovinco on laidalla paljon parempi.. Tuossa Torino pelissä oli ekalla puoliskolla Giovinco-Vucinic-Giaccherini kolmikko, ja toiselle kun vaihtoivat Bendtnerin sisään joka on puhdas kärki siihen keskelle, niin alkoi Nikke juurikin tekemään liikkeellään enemmän tilaa laidoille, ja Giovionco oli suorastaan loistava oikealla, samoin Mirkokin pelasi hyvin vasemmalla.. Ja Marchisio teki 2 maalia kun sai hyvin taas tilaa tehdä niitä nousuja, ja Giovincokin teki yhden ja syötti toisen..

 

Eli tuossa 3-5-2:ssa ainakin Mirkon kanssa pelattaessa hidasta hyökkäystä on mies aika aseeton juurikin fyysisyytensä vuoksi.. Asenne on kuitenkin kohdallaan, jos vertaa esim Mirkoon..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×