Jump to content
Sign in to follow this  
LowRidingMonkey

Chelsea: Capital One Cup 2012-2013

Recommended Posts

Kauden 2012-2013 Capital One Cup eli liigacup potkaistaan tänään käyntiin myös Chelsean osalta. Stamford Bridgelle Bluesin vieraaksi saapuu Championshipia pelaava Wolverhampton Wanderers. Wolves on päässyt viime otteluissaan hyvään iskuun ja sillä onkin menossa kolme ottelun voittoputki. Susien ohjelma on ollut melko kiireinen sillä se pelasi kolme ottelua viikon sisällä. Täksi kaudeksi Susien manageriksi palkattu norjalainen Ståle Solbakken onkin ilmoittanut lepuuttavansa useita avainpelaajiaan illan ottelussa päätähtäimen ollessa Championshipissa.

 

Chelseankin kokoonpanoon on odotettavissa kierrätystä. Ross Turnbullin tai Hilarion ilmestyminen tolppien väliin ei olisi yllätys. Turnbullin puolesta löisin rahani likoon. Cesar Azpilicueta tehnee Chelsea-debyyttinsä ja avaa puolustuksen oikealla laidalla. Ryan Bertrandin pitäisi olla yhtä selvä valinta vasemmaksi pakiksi. Toppariosastolla onkin puolustuksen suurimmat mysteerit. John Terry ei välttämättä ole mukana vaikka olikin penkillä Stokea vastaan. Gary Cahill ja DAvid Luiz voisi olla aloittava kaksikko tässä tapauksessa. Branislav Ivanovic olisi myös tarjolla keskelle, mutta nyt olisi hyvä paikka lepuuttaa alkukaudella urakoinutta serbiä. Omissa papereissani Oriol Romeu on tänään avauksen mies. Frank Lampardin uskoisin myös olevan avauksessa. Lamps aloitti Stoke ottelun penkillä joten alla on hiukan lepoakin. Lisäksi jonkunhan oltava kapteenina. Victor Moses löytää paikkansa yhdestä aloituksen hyökkäävistä pelaajista. Marko Marin toivottavsti kokee saman kohtalon. Florent Malouda voisi olla yksi vaihtoehto avaukseen ellei mies sitten ole täysin pannassa. Jos Maloudaa ei kentällä nähdä niin Oscar, Juan Mata ja Eden Hazard kolmikosta yksi startta. Hazardilla voisi kylläkin olla lepovuoro. Daniel Sturridge on mitä ilmeisimmin edelleen sivussa. Hyökkäyksen vaihtoehtoina ovat siis Fernando Torres ja Lucas Piazon. Piazon ei ollut eilen mukana U-21-joukkueen ottelussa Crystal Palacea vastaan joten ainakin penkillä brassi tänään on.

Turnbull

Azpilicueta - Cahill - David Luiz - Bertrand

Romeu - Lampard

Moses - Oscar - Marin

Torres

Wolves siis lähtee myös kierrättämään pelaajistoaan. Solbakken on nimennyt seuraavat pelaajat Lontoon matkalle. Dorus De Vries, Carl Ikeme, Richard Stearman, Ronald Zubar, Kevin Foley, Georg Margreitter, Danny Batth, David Davis, David Edwards, Eggert Jonsson, Jack Price, Anthony Forde, Slawomir Peszko, Zeli Ismail, Stephen Hunt, Razak Boukari, Frank Nouble, Björn Sigurdarson

 

Arvotaan näistä jonkinlainen avausveikkaus.

De Vries

Stearman - Bathh - Margreitter - Foley

Forde - Jonsson - Davis - Hunt

Sigurdarson - Nouble

Viime kaudella Chelsean pelit liigacupissa olivat varsin värikkäitä. Otteluissa nähtiin niin punaisia kortteja kuin rankkareita. Eikä jatkoajoilta ja rankkarikisaltakaan vältytty. Nyt toiveissa olisi hieman seesteisepää menoa. Ainakin punaiset kortit olisi hyvä välttää. Molemmilla menne pakka sekasin joten kuviot voivat olla hieman hakusessa. Chelsean pitäisi kuitenkin olla näistä kahdesta se parempi joukkue. Maaleja nähdään useampia.

 

Chelsea 3 (Moses x 2, Bertrand)

Wolverhampton 1 (Nouble)

Share this post


Link to post
Share on other sites

6-0 päättyi. Maalintekijöinä Cahill, Bertrand, Mata, Romeu, Torres ja Moses.

 

Elävää kuvaa ei tosiaan matsista ollut tarjolla vaan CTV:n ääniraidan myötä matsia seurattiin. Sen perusteella Mata oli aivan kurko, Azpilicuetalta hyvä debyytti vaikkei nyt joutunut puolustuksessa vastustajan tason takia juurikaan huhkimaan. Piazon pelasi täydet minuutit ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli ihan hyvin esillä syöttäen mm. tuon Bertrandin osuman. Moses oli taas kerran pirteä ja suattaapi olla yksi kauden parhaista hankinnoista. Päälle vielä ensimmäinen maali Chelsean paidassa. Marin teki myös debyytin ja oli mukana rakentamassa tuota ottelun viimeistä osumaa. Oriol Romeu puolestaan pääsi kiskaisemaan syntymäpäiviensä kunniaksi pilkulta uransa ensimmäisen Chelsea-maalin.

 

Noi nyt päällimmäisenä mielessä. Vastustajan taso tosiaan oli suhteellisen kehno ja tohon kun vielä lisää sen, että Wolves oli kakkosmiehistöllä liikenteessä niin ei siellä pahemmin hiki Chelsean pelaajilla virrannut. Nyt jälkiviisasteluna voisi sanoa, että tuossa matsissa olisi voinut hyvin heittää useammankin junnun kehiin ja lopputulos tuskin olisi kauheasti huonontunut. Ehkä sitten ensi kierroksella? Tärkein tavoite kuitenkin saavutettiin ja toivottavasti tarjolla olisi helppoa arpaa jotta junnuja voisi kokeilla enempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea - Wolverhampton 6-0 (3-0)

 

3' Gary Cahill 1-0

7' Ryan Bertrand 2-0

17' Juan Mata 3-0

52' Oriol Romeu 4-0 rp

57' Fernando Torres 5-0

70' Victor Moses 6-0

 

Chelsea TV:n kautta tuli äsken matsi katsottua ja varsin suvereeni esityshän tuo isänniltä oli. Joukkueilla oli eroa kuin juuri jääkaapista otetulla kylmällä 0.33 litran lasipullolla kokista ja koko iltapäivän keittiön pöydällä muhineella hiilihapponsa menettäneellä kokis zerolla. Tärkein eli jatkopaikka tuli Chelsean osalta lunastettua ja lisäksi mukaan tarttui useampia kivoja bonuksia. Debyyttien ja ensimmäisten maalien muodossa.

 

Chelsea aloitti ottelun heti hyvällä asenteella joka kantoi aina ottelun loppuun saakka. Siniset määräsivät tahdin ja maali olikin pian tosi asia. Wolvesin Ronald Zubar rikkoi oikealla laidalla Victor Mosesia ja näin Chelsea sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Juan Matan erinomainen keskitys löysi takatolpalta Gary Cahillin joka nikkasi pallon verkkoon. Richard Stearmanin mielestä Cahill peittosi tämän pääpallossa väärin ottein, mutta tuomari ei ollut samaa mieltä ja näin pallo vietiin keskiympyrään. Hetken päästä riemu repesi uudemman kerran. Oriol Romeun kaukolaukaus tuotti vaikeuksia Susi-vahti Dorus De Vriesille ja tämä ssaikin vain vaivoin torjuttua pallon kohti päätyrajaa. Nälkäinen Lucas Piazon haki pallon päätyrajalta ja syötti kuudentoista tietämille nousselle Ryan Bertrnadille. Bertrnadin loistava veto painui verkon perukoille ja Wolves alkoi olla melkoisessa sillassa. Piazon oli päästä myös maalintekijöiden joukkoon. Oikeana pakkina debyytin tehneen Cesar Azpilicuetan keskitys tuli vaarallisesti maalin edustalle josta Piazon ei aivan ehtinyt liukumaan palloa maaliin. Reilun vartin jälkeen syntynyt Chelsean kolmas maali olikin jo FANTASTICO!-luokan osuma. Juan Mata pelasi kaksi seinää, ensin Ramiresin ja sen jälkeen Fernando Torresin kanssa. Espanjalaistaituri päätti kuvioinnin varmaan viimeistelyyn alakulmaan. Kellon näyttäessä 20 minuuttia pääsi Wolveskin hieman hyökkäämään. David Davisin kaukoveto tuotti sen verran huolia Ross Turnbullille, että pallo oli nostettava riman yli ja Wolves sai kulmapotkun. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sudet olivat lähellä kaventaa ja näin olisi pitänyt käydäkin. Slawomir Peszko pääsi Cahillin ja John Terryn välistä karkuun kipparin syötön katkon mennessä hiukan mönkään. Peszko onnistui vielä kiertämään vastaan tulleen Turnbullinkin, mutta ajautui samalla hiukan pieneen kulmaan. Siitä huolimatta tilanteen olisi pitänyt päättyä (Wolvesin kannalta) paremmin kuin pallon löytymiseen sivuverkosta (maalin ulkopuolelta).

 

Chelsea sai rankkarin toisen jakson alkuhetkillä, rankakrin jota ei olisi koskaan tullut viheltää. Moses ajoi boksiin ja kohti päätyä De Vries lähti tavoittelemaan nigerialaiselta hiukan karannutta palloa ja mutta ei kuitenkaan saanut sitä. Moses kuitenkin kippasi itsensä nurin Wolves-veskarin edessä ja tuomari vihelsi pilliinsä vaikkei tilanteessa kontaktia ollutkaan. Oriol Romeu laukoi pallon varmasti laukojasta katsottuna vasempaan kulmaan ja Chelsea johti jo neljällä maalilla. Wolverhampton sai mainion maalipaikan Razak Boukarin jalittaessa muutaman Chelsea-pelurin ja syötti boksissa vapaaksi jääneelle Peszkolle. Peszkon onnistui kuitenkin hukkaamaan tämäkin ns. glorious opportunity pallon mennessä hiukan maalin ohi. Fernando Torresin laukaus blokattiin Danny Batthin toimesta viime hetkillä ja pallo vietiin kulma lipulle. Matan lähettämä keskitys löysi etutolpalta/alueelta Torresin nupin ja näin Espana & Espana-kaksikon yhteistyö oli tuottanut maalin numero viisi, kun kellossa oli vajaa tunti. Kuudes maali laitettiin aluille Marko Marinin hyvästä syötön katkosta. Marin jatkoi pallon Oscarille jonka keskitys päätyi Mosesin puskusta pompun kautta riman alle. Jossain välissä Matalla oli pari suht hyvää vapariakin jotka menivät hitusen verran tolpan väärällä puolelle.

 

Turnbull Vähillä töillä selvisi Ross illastaan. Yksi torjunnaksi luokiteltava tilanne siellä sentään oli. Muutoin työtehtävät koostuivat lähinnä muutamasta keskityspallon poiminnasta.

Azpilicueta Hieno debyytti. Erinomaisia nousuja hyökkäyksiin useampia. Käytti tyhjät tilat hienosti hyödyksi.

Cahill Puolustussuuntaan ei paljon hommaa ollut, pari blokkia kuitenkin. Nikkasi yhden häkin ja juhlisti näin komeasti pääsyään osaksi meikäläisen maanantaista paitatilausta. Cahill 24 tulee komeilemaan vieraspaidassa.

 

Terry Päällimäisinä yksi syötön katkon hassaus ja yksi hyvä vaparikeskityksen purku. Jaa no olihan siellä vielä yksi kunnon rynnistys hyökkäykseenkin kunnon taitofutiksella.

 

Bertrand Avausjaksolla häikäisevä. Jatkuvasti ylhäällä tukemassa hyökkäyksiä ja saikin komeasti palkinnoksi hienon maalin. Toisella puoliskolla pääsi vähemmän esille pelin rullatessa enemmän oikealta puolelta.

 

Romeu Varma maailman luokan viimeistely rankkarista.

 

Ramires Huippuluokan esitys. Tuttuun tapaan täynnä energiaa. Pari kolme ensiluokkaista katkoa.

 

Moses Haastoi jälleen vahvasti. Hienoa, että sai maalitilinkin auki. Iso miinus filmistä.

 

Mata Hieman liioitellen jokainen syöttö oli jotain loistavan ja maagisen väliltä. Jakoi palloa minne halusi, milloin halusi.

 

Piazon Hieno debyytti brassilta. Kruununa tietysti syöttö Bertrandin maaliin. Nautti selvästi pelaamisesta.

 

Torres Pääsi pienen tauon jälkeen maalin makuun. Alussa hiukan pimennossa. Jatkossa oli paremmin pelissä kiinni. Ajoittain haki liikaa maalia itselleen.

 

 

Oscar Muutama taidokas kikkailu ja yksi maalisyöttö.

 

Marin Tuli hyvällä energialla peliin ja olikin mukana viimeisen osuman rakentelussa.

 

Hazard Viisitosita minuuttia lopusta lisäaikoineen. Ei päässyt juuri näkyviin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Illalla jatketaan taas Capital One Cupin merkeissä. Manchester United saapuu jälleen muutaman päivän tauon jälkeen vierailulle. Edellisestä pelistä riitti kuohuntaa ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka se vaikuttaa illan otteluun. Ylilyönneiltä toivottavasti vältytään.

 

 

Roberto Di Matteon valinnan varaa kaventaa useampi poissaolo joskin useampi heistä olisi varmasti muutenkin ollut lepovuorossa. Frank Lampardin lisäksi myös Ashley Cole on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Pelikiellossa on sitten useampikin pelaaja. John Terry, Branislav Ivanovic ja Fernando Torres ovat kaikki pelikieltoisina sivussa.

 

Ross Turnbull pelasi edellisellä liigacup-kierroksella Wolverhamptonia vastaan ja aloittanee myös tänään maalissa. Petr Cechin pelaamista en kuitenkaan pitäisi suurena ihmeenä. Laitapakkiosastolle tulee pakonsanelemana ja olisi tullut var,asti muutenkin tuplamuutos. Ryan Bertrand ottaa Colen paikan vasemmalla ja Cesar Azpilicueta Ivanovicin tontin oikealla laidalla. Mikäli toppariosastolle ei oteta junnuja/reservejä David Luiz ja Gary Cahill on aloittava kaksikko. Vaihtoehtoja ei tosin muitakaan ykkösjoukkueesta ole. Nuorukaisista lähimpänä aloituspaikkaa lienee hollantilaistoppari Nathan Ake. David Luizin tilalla toivoisin Aken myö aloittavan. Keskikentän pohjalle tulee ainakin Oriol Romeu. Toinen pelaaja siellä lienee väsymätön Ramires tai U-21-joukkuesta nostettava George Saville. Oscar voisi olla jonkinasteinen jokeri tähän. Conor Clifford voisi olla Savillen ohella tarjolla nuoriso-osastosta. Loukkaantumisista kärsinyt Marko Marin toivottavasti saa näyttöpaikan keskikentän hyökkäävässä roolissa. Lucas Piazon saanee jälleen näyttöpaikan ykkösjoukkueessa edellisen liigacup.ottelun tapaan. Victor Mosesile viimeinen keskikentän paikka. Daniel Sturridge kärkeen pitäisi olla varma valinta.

Turnbull

Azpilicueta - Cahill - Ake - Bertrand

Romeu - Saville

Moses - Piazon - Marin

Sturridge

 

 

Sir Alex Fergusonin mieltä painaa kokolailla samojen miesten vammat kuin vielä viime viikollakin. Shinji Kagawa ja Nemanja Vidic ovat ehdottomista tähtipelaajista sivussa. Nuoret pulustajat Chris Smalling ja Phil Jones lähestyvät pelikuntoa, mutta eivät pelaa vielä tänään. Hyökkäyspäässä kesällä/alkukaudesta(?) loukkaantunut Will Keane olisi voinut olla jopa avauksen kamaa kunnossa ollessaan.

 

Tanskalaisvahti Anders Lindegaard korvannee David de Gean pokien välissä. Alexander Buttner tekee saman Patrice Evralle vasemman pakin paikalla. Scott Wootton - Michael Keane kaksikosta ainakin toinen avaa, ellei molemmat. Johnny Evansin tapainen hieman kokeneempi toppari saattaa ottaa jommankumman paikan. Keane voi olla vaihtoehtoisesti oikean laitapakin paikalla. Edellisellä kierroksella Newcastlea vastaan tätä tonttia hoiteli belgialaien Marnick Vermijl ja saattaa tehdä saman myös Chelseaa vastaan. Viikonloppuna ilman peliaikaa jääneet Darren Fletcher ja Anderson ovat vahvoilla keskikentälle. Nani, Danny Welbeck ja Nick Powell voisivat olla hyökkävien roolien miehiä. Jesse Lingard, Davide Petrucci, Ryan Tunnicliffe ja Larnell Cole tuovat vaihtoehtoja nuorison puolelta. Kärkeen Javier Hernandez tai Federico Macheda.

Lindegaard

Vermijl - Keane - Wootton - Buttner

Fletcher - Anderson

Welbeck - Powell - Nani

Chicharito

 

Jälleen yksi mielenkiintoinen ottelu luvassa. Menee tosin meikäläisellä Chelsea TV:n jälkilähetyksen katseluksi torstain puolelle. Maaleja nähtäneen taas useampi. Jatkoaika jopa rankkarikisa on täysin mahdollinen. Sturridge intoutuu piikki paikastaan ja johdattaa Siniset jatkoon. Punaisilta vältytään, mutta yksi rankkari (ei maalia) nähdään.

 

Chelsea 3 (Sturridge x 2, Moses)

Manchester United 2 (Nani, Buttner)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellainen peli sitten tällä kertaa.

 

Voitto irtosi, mutta millä hinnalla? Sunnuntain matsi oli jo varmasti ihan tarpeeksi uuvuttava ja nyt siihen päälle vielä Mata ja topparipari pelasi eilen sen 120 minuuttia. Hazard ja Oscarkin joutuivat eilen rehkimään (tosin ei nyt niin paljon mitä edellä mainitut). Ramiresin ja Mikelin suhteen onneksi pystyi jonkun verran lepuutusta käyttämään. Leeds tuli sitten vastaan seuraavalla kierroksella joka olisi määrä pelata 19. joulukuuta. Chelsea pelaa 16. päivä viimeisen matsinsa Japanissa joten ei nyt ihan parhaaseen saumaan tullut tämä.

 

Itse otteluhan oli täysin Chelsean hallinnassa, mutta puolustuksen virheet pistivät homman vaikeaksi. Ensimmäinen maali Romeun hölmöstä virheestä ja toinen sitten Luizin sooloilusta. Kolmaskin osuma oli vältettävissä, mutta eipä saanut Chelsea peliä katki ja ManU puhkoi lopulta puolustuksen helposti. Rankkarissa sitten Azpilta hölmöä ryntäilyä. Chelsean maaleista kaksi tosiaan tuli rankkareista jotka molemmat olivat täysin oikein vihellettyjä. Cahill nousi kulmassa loistavasti kaikkien yläpuolelle ja puski pallon maaliviivan yli vaikka Rafael muuta yrittikin väittää. Sturridge pisti jatkoajalla Chelsean ensimmäistä kertaa johtoon ManU:n puolustajan virheestä ja lopussa sitten Hazard ja Ramires namuttelivat ottelun lopullisen ratkaisun.

 

Puolustuksessa turhia virheitä taas kerran. Luiz tosin rauhotti omaa peliään huomattavasti tauon jälkeen ja niiltä pahimmilta koomailuilta vältyttiin. Cahill oli taas kerran hyvällä pelipäällä ja merkkautti jälleen yhden maalin tililleen. Positiivista jälleen kerran se, että Chelsea näytti taas hyvää asennetta ja taistelutahtoa. Kolme kertaa tappiolla, mutta joka kerta Chelsea kaivoi pallon verkosta keskiympyrään ja keskittyi omaan tekemiseensä. Ja kun jengissä on ton verran taitoa niin ne maalitkin tulevat ajan mittaan. Tosin eilen taas viidestä osumasta huolimatta Chelsea tuhlaili paljon paikkoja verrattaen vierailijaan joka painoi hyvällä prosentilla omista paikoistaan pallot verkkoon.

 

Tuomarilta taas kerran vihkoon mennyt suoritus, mutta onneksi ei ratkaissut tällä kertaa mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea - Manchester United 5-4ja 3-3 (1-2)

 

22' Ryan Giggs 0-1

31' David Luiz 1-1 rp

43' Javier Hernandez 1-2

52' Gary Cahill 2-2

59' Nani 2-3

90+4' Eden Hazard 3-3 rp

97' Daniel Sturridge 4-3

116' Ramires 5-3

120' Giggs 5-4 rp

 

On tää aina yhtä tuskaa, kun pelit jää roikkumaan myöhempää katselua varten. Ei meinaa saada yöllä nukuttua, kun miettii vaan et mitenköhän matsissa kävi. Hyvin onneksi lopulta kävi ja Chelsea jatkaa liigacupin puolivälieriin. Hieman täytyy olla pettynyt Roberto Di Matteon peluutukseen. Nathan Aken joka ei ollut edes penkillä olisi voinut hyvin laittaa avaukseen. George Saville oli sentään penkillä, ei kuitenkaan päässyt pelaamaan. Nyt ykkösmiehet joutuivat vetämään aikamoisen kuorman. Juan Matakin ilmeisesti veti jatkoajan läpi jonkinasteisen vamman kera.

 

Huolimattomuus leimasi vahvasti avausjaksoa. Chelsea kuitenkin lievästi hallitsi peliä ja saikin muutaman puolittaisen tilanteen. Victor Moses vapautti Daniel Sturridgen hyvään paikkaan. Tai olisi vapauttanut jos Sturridge ei olisi kompuroinut pallon kanssa ja menettänyt tasapainoaan. Manchester United oli kuitenkin se joka sai ensimmäiset laukaukset maalia päin. Nani pääsi kokeilemaan vapaapotkusta maalintekoa. Petr Cechillä oli helpohko työ napata pallo haltuunsa vedon tullessa kokolailla suoraan tsekkivahdin syliin. Danny Welbeckin laukaus hetkeä myöhemmin oli myös helppo pala Cechille. Moses pääsi hyvin rankakrialueelle, mutta lopullisen ratkaisun paikan lähestyessä nigerialainen kompasteli ja tilanne päättyikin Mosesin käsivirheeseen. Reilun 20 peliminuutin jälkeen Chelsealle sattui pienoinen kömmähdys maalipotkutilanteessa. Cech pelasi pallon nopeasti lyhyellä Oriol Romeulle. Pari ManU-pelaajaa ahdisti Romeuta ja Anderson pääsikin pallon riistoon. Brassi pelasi pallon Ryan Giggsille jonka tarkka laukaus alakulmaan upposi ohi Cechin. Puolen tunnin pelin jälkeen Chelsea nousi tasoihin. Moses kaadettiin Alexander Buttnerin toimesta rankkarin arvoisesti. David Luiz laukoi pallon voimalla alakulmaan vaikka Anders Lindegaard saikin hieman kättään väliin. Avausjakson loppuhetkillä vieraat karkasivat jälleen johtoon. David Luizin nousu katkesi keskialueella ja ManU iski nopeasti vastaan. Andersonin syöttö löysi Javier Hernandezin. Chicharito karkasi Gary Cahillin ja Cesar Azpilicuetan tavoittamattomiin ja laittoi pallon maaliin.

 

Vaihdosta kentälle päässyt Nick Powell oli heti toisen jakson alussa terävänä. Powellin hyvä kuti tuotti kulmapotkun Cechin torjuessa pallo päädystä yli. Chelsea sai noin viiden minuutin pelin jälkeen. Tilanteesta muodostuikin varsin erikoinen. ManUn pelaajat touhuilivat kuka mitäkin ja Sturridge jäi vapaaksi etualueelle. Pallo pelattiinkin Chelsea-kärjelle, mutta haki hieman hienompaa ohjausta pallo meni maalin ohi. Sturren olisi pitänyt jättää ylimääriset hienouet pois laittaa pallo tylysti maaliin. Pian Blues sai uuden kulman joka osoittautui selvästi paremmaksi. Juan Matan keskitys löysi Cahillin jonka pusku upposi maaliin. Rafael yritti pelastaa tilannetta viimeiseen saakka, mutta pallo oli selvästi maalissa ennen kuin Rafael puski pallon pois. Tunnin kohdalla United pääsi jälleen johtoon. Nai pelasi Andersonin kanssa komeasti seinän ja portugalainen pääsi nokikkain Cechin kanssa. Nani nosti pallon hienosti takakulmaan ja ManU johti jo kolmannen kerran. Azpilicuetalle avautui paikka tasoitukseen, mutta pakin volley karkasi teille tietämättömille. Chelsean paine sai jatkoa. Mosesin pusku meni niukasti maalin yli ja perään Azpilicueta missasi loistopaikan takatolpalta puskemalla myös yli. Chicharito oli päästä Cahillin menetyksen jälkeen vaaran paikoille, mutta avustava liputti jostain kumman syystä paitsion. Vartti ennen toisen jakson loppua kotiyleisö vaati vahvasti rankkaria Matan vedon osuessa Michael Keanen käteen. Joku toinen kerta tästä olisi kenties rankkari tullut, tällä kertaa kuitenkaan ei. Oscarilla ja Matalla on myös omat tilaisuutensa, mutta palloa ei vaan saada maaliin. Matan vapari oli melko maukas mennen vain hitusen maalin yli. Lisäajalla pelastus saapuu rankkarin muodossa. Scott Wootton rynnii Ramiresin selkään ja pallo toista kertaa pilkulle. Eden Hazard liruttaa pallon viileästi maaliin Lindegaardin aavistaessa väärään suuntaan.

 

Chelsealla oli jatkoajan alussa tilaisuus maalin. Sturridge ajautui kuitenkin pieneen kulmaan ja lopulta yritys ohittaa Lindegaard jäi vaisuksi. Parempi oli ollut syöttää viereen Mosesille tai keskelle Matalle. Chicharito väijyy boksissa vaarallisesti ja vain Ryan Bertrandin blokkaus estää meksikolaista juhlimasta illan toista osumaansa. Sata peliminuuttia alkaa pikkuhiljaa lähestyä, kun Chelsea pääsee ensimmäistä kertaa johtoon. Woottoon häseltää pallon kanssa ja Sturridge iskee väliin. Sturre kiertää Lindegaardin ja herkuttelee pallon tyhjään maaliin. Jatkoajan ensimmäinen vartti päättyy David Luizin vapaapotkuun. Brassin tulinen kuti ponnahtaa yläriman kautta Lindegaardin päähän ja siitä tanskalaisen onneksi väljemmille vesille.

 

Sturridge hakee lisää maaleja jatkojan toisen vartin alussa, veto menee hieman yli. Mosesilla on loistopaikka laittaa peli pakettiin, mutta laukaus suuntautuu päin Lindegaardia. Jatkoajan lähestyessä loppua Chelsea osuu viidennen kerran. ManUn kulmapotkun jälkeen Chelsea pääsee vastahyökkäykseen. Hazard jallittaa pari manulaista ja tarjoilee taustalta nousseelle Ramiresille. Ramires veivaa vielä Lindegaardin vipuun ja pussittaa isännät kahden maalin johtoon. ManU saa vielä loppuun rankkarin Azpilicuetan kaataessa Chichariton hieman samaan tapaan kuin Wootton aiemmin Ramiresin. Giggs viimeistelee kavennuksen varmalla sijoituksella.

 

Cech Laittoi Romeun pulaan hieman hätäisellä syötöllään.

Azpilicueta Teki hyviä juoksuja hyökkäykseen. Pari hyvää kesoa. Viimeistely ontui.

Cahill Tekee toppariksi hyvin maaleja. Varsin hyvää peliä.

David Luiz Menetti pallon kohtalokkaasti ManUn toisessa maalissa. Vauhdin otto rankkariin on varsin villi, mutta näköjään toimiva. Napauttelee ajoittain nasevia vapareita.

Bertrand Tuki mainiosti hyökkäyksiä. Puolustuspäässäkin hyvä.

Mikel Yksi tuhrittu vetopaikka ja varoitus.

Romeu Joutui paineeseen Cechin heikohkosta syötöstä. Jäi kuitenkin turhaan pyörimään tilanteessa ja menetti. Hätäpurku olisi kenties ollut parempi ratkaisu.

Moses Paljon energiaa ja tekemisen meininkiä. Maalinteko tuotti ongelmia.

Mata Rakensi peliä hyvin.

Piazon Ei päässyt samaan lentoon kuin Wolvesia vastaan.

Sturridge Paljon oli energiaa myös Dannyn pelissä. Liiallinen yrittäminen tuhosi muutamia tilanteita.

 

Ramires Perusramiresmaista duunia.

Oscar Piti hyvin palloa.

Hazard Rakensi maltilla Ramiresille paikan ja lopussa täräytti vielä tolppaankin.

 

Leeds tosiaan seuraavalla kierroksella vastassa. Saapa nähdä millaisella porukalla siihen lähdetään, kerran tuo Japanin matkakin on tuossa noin lähellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

,

Tänäänhän illalla tuo Leeds kohdataan.

Nyky Leedsistä en osaa sanoa mitään, mutta ennenvanhaan ( 90-luvul) oli kyllä erittäin veemäinen vastustaja.

Noh, ne on niitä aikoja. Saapi nähdä millaisella kokooonpanolla Rafa we rust lähtee peluuttamaan.

perinteisestihän näissä on nuorisoa käytetty mutta taitaa olla tällä hetkellä yksi ainoita pokaaleja johon on edes pienet saumat joten...

myös "haetaan vahe kokemusta" japanin matka on varmasti aiheuttanut jonkin verran väsyä..

Marinin mielellään näkisin.

enihuu, onnea otteluun. Veikkaus teevee näyttää, hyeenamies kiittää ja kumartaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutaman tunnin päästä olisi jälleen Chelsea kehissä. Siniset ovat matkanneet Elland Roadille Leeds Unitedin vieraaksi Capital One Cupin puolivälieräotteluun.

 

Chelsean eteni puolivälieriin voittamalla kolmannella kierroksella Wolverhamptonin 6-0 ja neljännellä kierroksella Blues kukisti Manchester United jatkoajalla 5-4. Leeds on urakoinut liigacupissa neljä ottelua. Ensimmäisen kierroksen Shrewsbury- (4-0) ja toisen kierroksen Oxford-voittojen (3-0) lisäksi Whites otti pari komeaa päänahkaa. Kolmannella kierroksella katsomon puolelle joutui Everton (2-1) ja neljännellä kierroksella Southampton (3-0) liittyi Toffeemiesten seuraksi.

 

Chelsea lähtee kamppailuun FIFA Club World Cupin finaalitappio niskassaan Corinthiansin oltua parempi maalein 0-1. Leeds on voittanut neljä edellisestä viidestä Mestaruussarjan ottelustaan. Crystal Palace (2-1), Leicester (1-0) ja Ipswich (2-0) jäivät jalkoihin kotona. Vieraissa kaatui Huddersfield (4-2). Derby County oli liian kova pala purtavaksi Pride Parkilla maalein 3-1.

 

 

Rafa Benitezin joutuu rakentamaan kokoonpanonsa ilman loukkaantuneita John Terryä ja Oriol Romeuta. Pelikieltojen vuoksi illan kamppailun missaavat Gary Cahill, John Obi Mikel ja Ramires.

 

Poissaolojen myötä kokoonpano tulee elämään. Japanin reissulla vähemmän peliaikaa saaneet lienevät lähellä avauksen paikkoja. Petr Cechin tilalla maalissa saatetaan nähdä Ross Turnbull. Ryan Bertrand avannee kahden edellisen kierroksen tapaan vasempana pakkina. Cesar Azpilicueta puolustuksen oikealle laidalle. Toppareina aloittanevat Branislav Ivanovic ja David Luiz. Nathan Aken voisi tarjota vaihtoehdon toppariksi tai keskikentän pohjalle. Tämä mahdollistaisi lepovuoron Ivanovicille tai David Luizille. Tai sitten Brana voisi olla Azpilicuetan tilalla oikealla. Kolmas vaihtoehto olisi tietysti David Luizin nostaminen keskikentän pohjalle. Frank Lampard olisi normaalista miehistöstä ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto keskikentän pohjalle. Oscar ja George Saville olisivat David Luizin ja Aken ohella muita tarjokkaita. Lucas Piazon ja Marko Marin toivottavasti saavat avauksen paikat hyökkäävistä rooleista. Victor Moses kolmanneksi keskikentän hyökkääviin rooleihin. Oscar voi hyvinkin napata jonkun (Marinin) paikan avauksessa. Daniel Sturridge kärkeen. Piazon tai Moses vaihtoehtoina piikkiin. Fernando Torresin pitäisin lepovuorossa.

Turnbull

Azpilicueta - Ivanovic - David Luiz - Bertrand

Oscar - Lampard

Moses - Marin - Piazon

Sturridge

 

Myös Leeds-manageri Neil Warnock kamppailee muutamien poissaolojen kanssa. Rodolph Austin, Leigh Bromby, Ramon Nunez ja Davide Somma ovat poissa loukkaantumisten vuoksi. Lainamiehet Jerome Thomas ja Alan Tate eivät ole pelikelpoisia pelattuaan aiemmilla kierroksilla isäntä-seuroissaan. Kapteeni Lee Peltierin ja maalivahti Jamie Ashdownin pelaaminen on epävarmaa.

 

Myös Leeds saattaa kierrättää miehistöään viikonlopun Middlesbrough-peliä silmällä pitäen. Mikäli aiemmat Cup-ottelut pelannut Ashdown ei pysty pelaamaan astelee maalille liigassa luottoa saanut Paddy Kenny. Aidy White vasemmaksi pakiksi ja Peltier oikealle jos pelaa. Sam Byram tuuraa jos Peltier on sivussa. Adam Drury on vaihtoehto vasemmaksi pakiksi. Tom Lees ja Jason Pearce toppareiksi. Patrick Kisnorbo tarjoaa lepuutusvaihtoehdon puolustuksen keskustaan. Ryan Hall ja Michael Tonge keskikentän laidoille. Pakeista White ja Biram voivat pelata myös keskikentällä. Keskustaan Paul Green, David Norris ja Michael Brown kolmikosta kaksi. El Hadji Diouf ja Luciano Becchio hyökkäykseen. Vaihtoehtoina Ross McCormack ja myös laiturina viihtyvä Luke Varney.

Kenny

Peltier - Pearce - Lees - White

Tonge - Norris - Brown - Hall

Diouf - Becchio

 

Olettaisin illasta tulevan hankalan Chelsealle. Matkarasitukset painanevat vielä ainakin hiukan jaloissa vaikka tuoreempia kavereita kentälle laitettaisiinkin. Leeds on ulostanut Cupista jo kaksi Valioliigalaista ja Chelsea sytyttää Elland Roadin varmasti niin yleisön kuin pelaajienkin osalta. Joulun ja vuodenvaihteen otteluruuhkan painaessa päälle kumpikaan ei liene kovinkaan halukas menemään 90 minuuttia pidemmälle. Täten voisi odottaa varsin hyökkäysvoittoista ja aktiivista peliä. Chelsea tuskin haluaa munata jälleen yhtä pokaalisaumaa joten veikataan niukkaa voittoa Sinisille.

 

Chelsea 2 (Sturridge, Lampard)

Leeds 1 (Pearce)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leeds - CFC 1-5

alku oli tahmeaa ja Leeds pääsi rokottamaan mut toisella puoliskolla korkki aukesi.

tais olla järjestys Mata, Bane, Moses, Hazard ja Torres.

Onko vastustaja jo selvillä.

edit: Swansea tuli vastaan, kaksi osainen pelisarja aloitetaan Bridgellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leeds - Chelsea 1-5 (1-0)

 

37' Luciano Becchio 1-0

47' Juan Mata 1-1

64' Branislav Ivanovic 1-2

66' Victor Moses 1-3

81' Eden Hazard 1-4

84' Fernando Torres 1-5

 

Lopulta varsin selvä voitto Chelsealle vaikka alussa tosiaan aika nihkeää olikin. Avausjaksolla Sinisille tuli paljon helppoja kämmejä syötöissä ja yhdestä sellaisesta pääsi Leeds sitten maalinkin tekemään. Olisihan Chelsea voinut maalin tai pari jo ensimmäisen 45 minuutin aikanakin tehdä, mutta Leeds-vahti Jamie Ashdownin muutama loistava torjunta piti vieraat nollissa. Toisen jakson nopea tasoitusmaali oli tärkeä ja varmasti helpottavakin. Hieman tunnin jälkeen sitten kaksi nopeaa maalia ja Leedsin eväät olivat syöty. Loppuun vielä pari ikäänkuin bonusmaalia kaupan päälle.

 

leisö oli alussa hyvin mukana ja pelaajillakin näkyi kivasti tasiteluasennetta. Syöttöpeli ei etenkään Bluesilla tuntunut lähtevän kulkemaan ja pallot karkailivat väärille miehille. Märissä olosuhteissa olisi pitänyt vain olla wxtra-huolellinen passien kanssa. Victor Moses oli mies jolle siunaantui ensimmäinen paikka maalintekoon Oscarin antaessa hyvän syötön. Moses tavoitteli vedollaan alakulmaa josta mainiosti (avausjaksolla) pelannut Ashdown torjui pallon päädystä yli. Pääpeliä ajoittain suvereenisti hallinnut Leeds sai ensimmäisen tilaisuutensa noin 10 minuutin kohdalla. El Hadji Dioufin vaparikeskitys löysi maalilta Luciano Becchion jonka pusku kuitenkin hieman epäonnistui ja vieri maalin editse. Vartin kohdalla sama kuvio toistui, mutta tällä kertaa pallo saatiin Becchion toimesta jo maalia päin. Valkopaitojen kannalta harmittavasti vain suoraan Petr Cechin syliin. Hieman myöhemmin Branislav Ivanovcin heikko syöttö alas päin Cechille on kostautua. Onneski tsekkivahti ehtii palloon ennen Jerome Thomasia ja tilanteesta selvitään pienellä sykkeen nousulla. Parin kymmenen minuutin paikkeilla Dioufin vapari löytää jälleen Leeds-pelaajan nupin. Jason Pearce ei kuitenkaan saa suunnattua heman hankalasta asennosta palloa maalia päin. Jakson puolivälissä Chelsea himoitsee rankkaria. Ryan Bertrandin keskitys vasemmalta siivotaan Leeds-puolustuksen toimesta suoraan Mosesille. Chelsea-laituri ajaa boksiin jossa Michael Brown nykäisee Mosesta hieman olkapäästä ja taitavat siinä ehkä hieman jalatkin kolista toisiinsa. Moses kaatuu, mutta rankkaria ei vihelletä. Tilanne jatkuu vielä ja päättyy lopulta Mosesin vetoon jonka Ashdown venyttää jälleen kulmapotkuksi. Juan Mata kikkailee laukaisupaikkaan, mutta Pearcen blokkaus päällä estää maalinteon, pallo kulmalipulle. Reilun puolen tunnin jälkeen Ivanovicille annetaan reilusti vapaata tilaa nousta keskeltä ja serbi käyttääkin tämän hyväkseen. harmi vain, että laukaus karkaa maalin yli. Kellon alkaessa lähestymään jo 40 peliminuuttia siirtyy Leeds johtoon. David Luizin nousu päättyy harhasyöttöön ja kotijoukkue iskee nopeasti vastaan. Pallo pelataan vasempaan laitaan Thomasille joka pienen kuljetuksen jälkeen syöttää maalin eteen josta Becchio ohjaa pallon maaliin. Hienosti pelattu tilanne Leedsiltä joka hyödynsi armottomasti Chelsean puolustuksen epätasapainon. Ashdownin loisto jatkuu, kun vahti torjuu alakulmasta Frank Lampardin hyvän kudin. Chelsea saa pallon maaliin pari minuuttia ennen taukoa, mutta se hylätään paitsiona. David Luizin pitkäsyöttö ohjataan Matan toimesta Fernando Torresille joka syöttää Mosesin karkuun. Moses viimeistelee varmasti alakulmaan joskin Ashdown taisi olla tilanteessa hieman puolivaloilla tietäessään paitsioliputuksesta. Torres oli avustavan mielestä paitsiossa, mutta en olisi asiasta ihan satavarma. Varsinaisen peliajan vedellessä jo viimeisiään pääsee Tom Leed puskemaan Dioufin keskitysestä. Pallo menee hiukan maalin yli ja olisi riman alle tullessaan mennyt aikalailla päin Cechiä. Hyvä tilaisuus kuitenkin ja paremmalla suuntauksella kahden maalinjohto kotijoukkueelle olisi ollut lähellä. Lisäajalla Lampard lähettää vaarallisen laukauksen vapaapotkusta, mutta niin vain Ashdown torjuu tämänkin. Jatkopallo siivotaan pakkien toimesta pois ja tauko koittaa kotijohdossa 1-0.

 

Chelsea saa toisella puoliskolle toivomansa alun, kun Mata tasoittaa 1-1 jo parin minuutin jälkeen. Pallo liikkuu mainiosti Sinipaitojen kesken ja lopulta Mata-Torres-Moses-Mata-kuvio tuottaa jälkimmäiselle vetopaikan. Kuudentoista tietämiltä lähtenyt kuti uppoa hiukan heppoisesti alakulmaan vaikka Ashdown hiukan kättään väliin saakin. Tunnin kohdalla Torresille tulee Cesar Azpilicuetan keskityksestä hyvä paikka. Torresin pusku menee päin Ashdownia ja Leeds selviää toiselta takaiskulta vielä hetkeksi. Lampard hakee jälleen kaukovedolla maalia. Pallo ottaakin vielä pompun juuri ennen maalia, mutta Ashdown koppaa varmasti pelivälineen syliinsä. Hieman liian keskelle meni Lampsin yritys. Reilun tunnin pelin jälkeen Chelsea iskee pari nopeaa maalia. Ensin Ivanovic puskee Lampardin kulman etutolpalta maaliin (tolppamies olisi tämän estänyt jos sellaista olisi käytetty). Pari minuuttia myöhemmin Moses laukoo tilanteeksi jo 3-1. Moses tykittää pallon voimalla etukulmasta sisään (heikon arvion mukaan) noin 18 metristä. Lisääkin olisi ollut tulossa jo 70 minuuttilla, mutta Torresin heikko viimeinen syöttö vesittää tämän tilanteen. Ihan kaikki ei kuitenkaan Ashdonille uppoa vaan Eden Hazardin laukaus liimautuu varmasti hanskoihin. Pelin kääntyessä jo kohti viimeistä 10 minuuttia iskee Chelsea neljännen kerran. Ivanovcin syöttö kimpoaa onnekkaasti omalla alueella nousuun lähteneelle David Luizille. Brassi lähettää pitkällä syötöllä Hazardin karkuun ja belgialainen viimeistelee tyylikkään varmalla sijoituksella. Loistava nopea hyökkäys Bluesilta. Ilta ei ole vielä suinkaan paketissa vaan vielä nähdään yksi Chelsea-osuma. Lampardin jo ties kuinka mones kaukoveto torjutaan Ashdownin toimesta suoraan Hazardille joka passaa viiteen metriin Torresille. Hyökkääjällä onkin helppo työ siirtää nahkakuula tyhjään maaliin. 5-1. Mr. Marriner päättää ottelun, kun lisäikaa on pelattu pari minuuttia.

 

Cech Ei juuri hommia. Maalille ei voinut mitään.

Azpilicueta Yksi naseva keso. Alaspäin suht varma.

Ivanovic Pari kolme helppoa harhasyöttöä. Jyräsi vastustajansa maalitilanteessa 100-0.

David Luiz Huono syöttö aiheutti Leedsin maalin. Paikkasi mokansa vapauttamalla Hazardin loisteliaasti läpi.

Bertrand Myös Ryanilta yksi hyvä keskitys ja hyvää puolustuspeliä. Toivottavasti ei loukannut itseään pahemmin. Joulun/uuden vuoden peliruuhkassa olisi varsin joku peli tarjolla.

Lampard Haki hanakasti kaukovedoilla osumaa. Eikä ollenkaan hullumpia yrityksiä olleetkaan. Joku toinen päivä yksi tai kaksi olisi mennyt maaliin. Hyvä kulma Branan osumassa.

Oscar Ihan hyvä peli.

Moses Victor oli hyvässä iskussa, kruununa komea maali. Lisäpiste Drogba-tuuletuksesta.

Mata Tärkeä tasoitusosuma.

Marin Ei päässyt ihan parhaalla tavalla peliin kiinni.

Torres Joitakin tosi huonoja/huolimattomia syöttöjä ja kosketuksia palloon. Helppo osuma lopussa piti huolen ettei maalitonputki pääse taas kasvamaan pahasti.

 

Hazard Oli kenties lopulta se ratkaiseva pala jolla Leeds kumottiin. Viileä viimeistely.

Cole Tuli loukkaantuneen Bertrandin tilalle.

Ferreira Viitisen minuuttia lopusta.

 

Ei taas ihan pysty ymmärtämään noita Rafa Benitezin vaihtoja. Hazardin (Marinin tilalle) vielä ymmärsi. Peli oli kuitenkin silloin tasan ja haluttiin tuoretta energiaa hyökkäyspeliin. Bertrandin saadessa vamman tilanne oli kuitenkin jo 3-1 niin miksi sieltä piti ottaa Ashley Cole kentälle? Miksi ei Nathan Ake päässyt tässä vaiheessa peliin. Eihän Ake tosin ole vasen pakki, mutta pystyy käsittääkseni hoitamaan myös tuon tontin. Tai olisi edes sen Paulo Ferreiran ottanut tässä tilanteessa sisään ja antanut Colen säästellä itseään sunnuntaille. Sitten vielä tämä viimeinen vaihto. Tilanne 5-1 ja Rafa ottaa Ferreiran peliin Matan tilalle. Olisi nyt antanut George Savillelle tai Akelle debyytin. Tai edes Lucas Piazonille minuutteja. Muutenkin vaihdon olisi voinut tehdä selvästi aiemmin kuin 85. minuutilla. Mitä tuli twitteristä pikaisesti seurattua niin entiset (ainakin Rhys Taylor, Michael Woods ja Jack Saville) ja nykyiset (Ismael Seremba ja Alex Davey) Chelsea-nuoret olivat kovin ihmeissään Rafan toiminnasta. Toki J.Savillella oli osittain ns. oma lehmäkin ojassa pikkuveli-Georgen myötä.

 

Swansea sieltä tosiaan putkahti välierä-vastustajaksi. Oikeastaan pahin mahdollinen vaikkei Aston Villakaan mikään suupala varmasti olisi ollut. Sen sijaan joitain todella ihmeellistä olisi pitänyt tapahtua mikäli Bradford olisi kahden ottellun jälkeen ollut Chelseaa parempi. Ensimmäinen osa osuu ilmeiesti FA Cupin (Saints) ja Valioliigan (Stoke) väliin tammikuun ensimmäiselle puoliskolle. Toinen osa on sitten loppukuusta kahden Valioliiga-ootelun (Arsenal & Reading) välissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game Time! Liigacupissa on saavutettu välierävaihe ja Chelsea avaa kaksiosaisen välierän kotiottelulla Swansean saapuessa Stamford Bridgelle. Sinisten taival on tähän saakka on pitänyt sisällään voitot Wolverhamptonista (H 6-0), Manchester Unitedista (H 5-4 ja) sekä Leedsistä (A 5-1). Joutsenet ovat kukistaneet Barnsleyn (H 3-1), Crawley Townin (A 3-2), Liverpoolin (A 3-1) ja Middlesbroughin (H 1-0).

 

Chelsea jätti masentavan vuoden alun QPR-tappioineen taakseen voittamalla FA Cupin kolmannella kierroksella Southamptonin 5-1. Bluesin vire on ollut hyvä viimeisen kymmenen ottelun aikana ja se onkin voittanut näistä peräti kahdeksan. Kahdesti tappion tuska on koetellut lontoolaisten sietokykyä. Swansea on ollut viime aikoina kovin herkkä tasapeleille. Viidestä edellisestä pelistään walesläiset ovat päätyneet neljästi tasuriin. Lisäksi mukaan mahtuu voitto Fulhamia vastaan.

 

Historia todistaa yhtä aikaisempaa Chelsean ja Swansean välistä liigacup-ottelua. Kaudella 1964-1965 Chelsea oli voitokas neljännen kierroksen ottelussa maalein 3-2.George Graham teki kaksi ja Dennis Brown yhden Chelsean osumista. Swansealle maalasivat Herbert Williams ja Keith Todd.

 

 

Petr Cech, John Terry, Oriol Romeu ja Yossi Benayoun ovat pois Chelsean kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi. Terryn pitäisi olla kohtapuolin kunnossa ja kippari hakeekin pelituntumaa huomenna U-21-ottelussa Middlesbroughia vastaan. Nigerialaiskaksikko John Obi Mikel ja Victor Moses ovat matkanneet Afrikan mestaruuskisoihin ja ovat näin poissa Snisten vahvuudesta.

 

Ross Turnbull jatkaa maalilla. Ryan Bertrand voi hyvinkin saada paikan puolustuksen vasemmalla laidalla, mutta ei Ashley Colenkaan avauspaikka yllätys olisi. Cesar Azpilicuetan olettaisin jatkavan oikealla laidalla. Paulo Ferreira olisi mahdollinen korvaaja. Toppareiksi laittaisin Branislav Ivanovicin ja David Luizin. Näin Gary Cahill saisi lepovuoron ja olisi tuoreena viikonloppua Stoken jässiköitä vastaan. David Luizin aloittaessa puolustuksessa ja Mikelin ollessa Afrikassa ei keskikentän keskustaan jää ylettömästi valinnan varaa. Frank Lampard ja Ramires olisi näin todennäköinen kaksikko. George Saville tai Nathan Ake voisi olla yllätysvalinta tähän, mutta yllätys se olisi jos jompikumpi avaisi. Hyökkäyspään olettaisin lähtevän ykkösillä liikkeelle. Juan Mata ja Eden Hazard siis ainakin avaukseen. Kolmas hyökkäävän keskikentän paikka Oscarille, Marko Marinille tai Lucas Piazonille. Demba Ba aloittanee hyökkääjänä. Fernando Torresin uskoisin saavan peliaikaa penkin kautta ja näin Ba pysyisi voimissaan vielä viikonloppuakin ajatellen.

Turnbull

Azpilicueta - Ivanovic - David Luiz - Bertrand

Ramires - Lampard

Hazard - Mata - Piazon

Ba

 

 

Swansean puolella Neil Taylor on ilmeisesti ainoa poissaolija loukkaantumisten vuoksi.

 

Gerhard Tremmel avaa maalissa, tämän on Michael Laudrup ilmoittanut. Ben Davies vasemmaksi pakiksi. Angel Rangel oikealle. Dwight Tiendalli tarjoaa vaihtoehdon oikealle. Toppareiksi Ashley Williams ja Chico. Kyle Bartley mahdollisesti Chicon tilalla. Keskikentälle Leon Britton, Jonathan De Guzman ja Michu. Jos Michu pelaa hyökkääjänä Sung-Yueng Ki voisi olla korvaajana. Nathan Dyer ja Pablo Hernandez laidoille. Danny Graham tai Michu piikkiin.

Tremmel

Rangel - Williams - Chico - Davies

Britton - De Guzman

Dyer - Michu - Pablo H.

Graham

 

 

Näin unta, että luin lehdestä Swansean voittaneen 3-1. Toivottavasti ei tule toteutumaan. Kotona olisi hyvä napata vaikkapa kahden maalin voitto niin olisi hyvät lähtökohdat toiseen osaan. Chelsean pelit liigacupissa ovat olleet kovin maalirikkaita joten jatketaan samalla linjalla.

 

Chelsea 4 (Ba, Lampard, Mata, Torres)

Swansea 2 (Michu, Williams)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea - Swansea 0-2 (0-1)

39' Michu 0-1

90+2' Danny Graham 0-2

 

Voi Viduka mikä peli! Aina ei mene animalcräkkersit tasan. :mad: Täysin Chelsean hallussahan tuo oli, mutta kaksi lahja maalia Swansealle ja omien maalipaikkojen tumpelointi tietänee Capital One Cupin finaalipaikan karkaamista. Jos ei Swansea kotonaan Chelsean tavoin kämmäile niin vaikea sieltä on kahden kolmen maalin voittoa hakea. Pidetään nyt kuitenkin pienet toiveet finaalipaikasta elossa. Vaikka siten, että veikataan Swansealle suuri numeroista voittoa. Näyttää tänä vuonna nuo tulosarvaukset menevn päin honkia.

 

Kaikki avaimet oli Chelsealla etenkin avausjaksolla jossa sillä oli ainakin kolme hyvää maalipaikkaa. Upean kombinaation kautta rakennettu Ramiresin tilanne jonka brassi häsläsi heikkoon laukaukseen. Lisäksi Juan Matalla oli ainakin vai oliko jopa kaksikin mestaa, mutta #10 laukoi suoraan Gerhard Tremmeliä päin. Branislav Ivanovicin vetoon Tremmeliltä mainio venytys. Valitettavasti Ross Turnbull ei onnistunut venyttämään Michun kudin tielle. Typerä ja turha pallon menetys sattui Ivanovicille joka sitten johti tuohon maaliin. Michu ei paljon tuollaisia ilmaisia paikkoja tuhlaa.

 

Toinen jakso oli sitten maalipaikkojen suhteen heikompi, ainakin laadullisesti. David Luizilta pari hyvää kutia. Vapari ison hauen verran maalin ohi ja sitten pelitilanteesta pääsi suht läheltä laukomaan. Valitettavast pallo jäi Tremmelin alle jumiin eikä mennyt maaliin. Demba Balta pari kohtuullista pusku lopussa. Tekihän Ba maalinkin joka tosin hylättiin paitsiona. Taisi se niukasti paitsio olla. Toinenkin maali meni ikävästi lähes täysin Ivanovicin nimiin. Serbiltä hölmö sokkosyöttö alaspäin Turnbullille johon Danny Graham pääsi väliin. Swansea-kärki saikin sitten rauhassa kiertää Turnbullin laittaa pallon maaliin ennen kuin Ivanovic tai Gary Cahill ehti katkomaan.

 

Turnbull Yksi tai kaksi helppoa koppia taisi T-Bullilla olla. Maaleille ei voinut yhtään mitään.

Azpilicueta Tuki hyvin hyökkäyksiä nousuillaan, mutta keskityksissä ja vedoissa jäi laatu puuttumaan.

Cahill Muutama mainio johnterrymäinen rynniminen ylöspäin.

Ivanovic Näinköhän tulee serbille uneton yö kahden munauksen johdosta. Halusi selvästi ensimmäisen maalin jälkeen paikata kämminsä ja jyräsikin ajoittain vahvasti kohti hyökkäystä.

Cole Ei jäänyt hirveästi mieleen muuta kuin yksi kopautus Chicon polveen päätyrajan pallontavoittelu tai "tavoittelu" tilanteessa.

Ramires Missasi yhden huippupaikan.

David Luiz Pirteämpi kuin parissa edellisessä pelissä. Yritystä oli, mutta tulos jäi laihaksi.

Hazard Useampi hitonmoinen dribblaus. Tuotti Matan ja Ban ohella eniten ongelmia Swansealle.

Mata Yllättävän heikkoja viimeistely yrityksiä. Muutoin oli pirtsakalla pelipäällä.

Oscar Näkyvin suoritus taisi olla mainio pallo suojaus Pabloa vastaan.

Torres Eipä juuri mitään.

 

Lampard Ei ehkä päässyt parhaalla tavalla peliin kiinni. Yksi heikko syöttö keskialueella josta Swansea oli päästä hyökkäykseen joka kuitenkin Hazardin toimesta katkottiin.

Ba Pääsi 10 minuutiksi kentälle, WTF, Rafa? Aiheutti muutmaan kerran huolia Swansean pakeille.

Marin Jämäminuutit.

 

Chelsea + 2013 + keskiviikko + kotiottelu = ei tehtyjä maaleja ja tappio. Ensi viikollahan tuota päästään taas kokeilemaan, kun rästi peli Southamptonia vastaan pelaillaan pois. Sitä ennen kuitenkin kova haaste Valioliigassa, Stoke vieraissa.

 

Swansealla lienee Valioliigan paras maalivahtikaksikko. Ainakin niiden pelien perusteella mitä on tullut nähtyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taasko yksi pokaali lipeää Chelsean käsistä? Se saattaa ratketa jo tänä iltana mikäli Blues ei onnistu kampeamaan Swanseaa tieltään Capital One Cupin välierien toisessa osassa. Swansea lähtee otteluun selvähköstä etulyönti asemasta voitettuaan avausosan Stamford Bridgellä 2-0. Pelin henki on siis Sinisten kannalta hyvinkin selvä, tänään on voitettava vähintään kahdella maalilla jos aikoo finaalissa pelata.

 

Kumpikin joukkue nappasi viikonlopun Valioliigakierroksella kotivoiton. Chelsea kukisti Arsenalin 2-1 ja Swansea pesi Stoken 3-1. Chelsean vierasvire on ollut viime aikoina kohdillaan ja Siniset ovatkin poistuneet kotimatkalle voittajana jo viisi kertaa peräkkäin. Helpolla ei putki tule jatkumaan sillä Swansean kotiluola on ollut paha paikka vieraille. Joutsenet ovat hävinneet vain kerran 11 (4-6-1) edellisestä kotipelistä, viisi (2-3-0) edellistä ilman tappiota. Aika paljon tasapelejä on kuitenkin tullut. Chelsean kaksi Valioliiga-vierailua Liberty Stadiumilla ovat myös päättyneet tasapelehin, 1-1.

 

 

Oriol Romeu ja Yossi Benayoun ovat loukkaantuneina. Jälkimmäinen ei tosin taida kovin korkealla suunnitelmissa olla terveenäkään. John Obi Mikel ja Victor Moses jatkavat Afrikan mestaruuskisoissa.

 

Petr Cech korvaa Ross Turnbullin verrattuna avausosaan. Laitapakkiosasto jatkanee viikonlopun malliin, Ashley Cole vasemmalla ja Cesar Azpilicueta oikealla. Toppariosastolla Branislav Ivanovic ja Gary Cahill saattavat hyvinkin saada jatkoa. David Luizin tai John Terryn avauspaikka ei kuitenkaan olisi valtava yllätys. Luiz saattaa vaihtoehtoisesti tunkea keskikentälle Ramiresin tai Frank Lampardin tilalle. Juan Mata, Eden Hazard ja Oscar kikkailevat hyökkäävissä rooleissa. Demba Ba palannee avaukseen Fernando Torresin tilalle.

Cech

Azpilicueta - Ivanovic - Cahill - Cole

David Luiz - Lampard

Oscar - Mata - Hazard

Ba

 

Swansealta puuttuu loukkaantumisten vuoksi Neil Taylor ja Kemy Agustien.

 

Gerhard Tremmel ottaa paikan tolppien välissä. Ben Davies vasemmaksi pakiksi ja Angel Rangel oikealle laidalle. Dwight Tiendalli haastaa laitapakkien paikoille. Ashley Williams ja loukkaantumisesta toipunut Chico toppareiksi. Garry Monk tai Kyle Bartley mahdollisesti Chicon paikalla mikäli mies ei palaa suoraan avaukseen. Leon Britton ja Ki Sung-Yueng alemmiksi keskikentiksi. Jonathan De Guzman hyökkääväksi keskikentäksi. Wayne Routledge ja Nathan Dyer laidoille. Pablo Hernandez ja Roland Lamah hyviä vaihtoehtoja laitureiksi. Michu piikkiin.

Tremmel

Rangel - Williams - Chico - Davies

Britton - Sung-Yueng

Dyer - De Guzman - Routledge

Michu

 

Samanlaisen iskun kun saisi Chelsea päälle kuin Arsenalia vastaan avausjaksolla niin olisi Swanseallakin tekemistä jotta saisivat pidettyä johtonsa. Se on varmaa ettei yksi hyvä jakso tule riittämään mihinkään. Eiköhän tästä vielä taistelu saada. Pari Blues-osumaa varsinaisella peliajalla. Jatkoajalla osuma per joukkue ja Chelsea jatkaisi käsitykseni mukaan finaaliin.

 

Swansea 1 (Michu)

Chelsea 3 (Lampard, Ivanovic, Ba)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted Image

 

No niin, jokainen sitten saa päätellä itse mitä helvettiä oikein tapahtui. IMO olipahan poika tehnyt miten väärin tahansa niin missään tapauksessa ikinä ei pidä mennä potkimaan lasta/nuorta, tai edes palloa hänen altaan. Harmillista että taas nousee eri seikat kuin futis esille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palloahan se sieltä alta potkaisee. Mitä muuta vaihtoehtoa tuossa on kun pallopoika jonka tehtävänä on palauttaa pallo mahdollisimman nopeasti peliin jää makaamaan pallon päälle? Tiedä sitten osuuko Hazard edes tätä pallopoikaa, mutta jos osuu niin ei tossa voi pallopoika oikeastaan syyttää ketään muuta kuin itseään. Ja ei, en ole sillä kannalla, että lapsia saa potkia, mutta jos pallopoika makaa pallon päällä tahalleen viivyttäen peliä niin kyllä mun mielestä silloin sitä palloa saa potkaista sieltä alta pois. Hazardin toki olisi pitänyt miettiä ehkä hieman kauemmin, mutta ymmärrän täysin miksi Hazard päätyi tälläiseen ratkaisuun eikä lähtenyt hakemaan joltain toiselta pallopojalta palloa.

 

Ja todetaan nyt sekin vielä, että tämä kyseinen pallopoika on mitä ilmeisemmin 17-vuotias eikä siis mikään ihan pikku pirpana. Ja jos netissä liikkuvat jutut pitävät vielä paikkansa niin tämä kyseinen pallopoika oli twiittaillut ennen matsia siitä miten tulee tänään aikaa tuhlaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palloahan se sieltä alta potkaisee. Mitä muuta vaihtoehtoa tuossa on kun pallopoika jonka tehtävänä on palauttaa pallo mahdollisimman nopeasti peliin jää makaamaan pallon päälle? Tiedä sitten osuuko Hazard edes tätä pallopoikaa, mutta jos osuu niin ei tossa voi pallopoika oikeastaan syyttää ketään muuta kuin itseään. Ja ei, en ole sillä kannalla, että lapsia saa potkia, mutta jos pallopoika makaa pallon päällä tahalleen viivyttäen peliä niin kyllä mun mielestä silloin sitä palloa saa potkaista sieltä alta pois. Hazardin toki olisi pitänyt miettiä ehkä hieman kauemmin, mutta ymmärrän täysin miksi Hazard päätyi tälläiseen ratkaisuun eikä lähtenyt hakemaan joltain toiselta pallopojalta palloa.

 

Ja todetaan nyt sekin vielä, että tämä kyseinen pallopoika on mitä ilmeisemmin 17-vuotias eikä siis mikään ihan pikku pirpana. Ja jos netissä liikkuvat jutut pitävät vielä paikkansa niin tämä kyseinen pallopoika oli twiittaillut ennen matsia siitä miten tulee tänään aikaa tuhlaamaan.

Ihan totta kaikki tämäkin. Lähinnä tässä nyt tulee mieleen se että olisiko Edenillä pitänyt olla malttia odottaa se viisi sekuntia ennenkuin potkaisee sinnepäin? Tottahan voitosta pelataan ja hetki on päällä ja samalla tavalla ajattelee oman pienemmän seuran pelaajakin, "pelataan edes vähän aikaa jos se auttaa finaaliin asti".

 

Näin oli twiittaillut ja sanansa piti. Ehkä taas nousi kärpäsestä härkänen, mutta itse lajille tämäkään ei taas hyvää tee. Tiedetäämpähän mitä pallopojat jatkossa tekevät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted Image

 

Pikkusen jos vielä höystäis tuota media -sanoilla "silmitön", "kauhea", "raivokohtaus" jne., niin jospa tuolla sais vähän kiviä Chelsean rekeen ja Hazardia hyllylle. Vielä kun muistaa pelata "huono roolimalli" -kortin. Palloahan se tuosta alta näyttäis potkaisevan ja jos mitään osumaa ees oli pallopoikaan, niin korkeintaan hipaisu. Mutta tottakai ois voinu vähän enemmän olla malttia ja vaikka nauranu tuolle pallopojan apinoinnille. Varsinkin kun ammattifutaajana pitäis tietää, millasen kohun tuostakin saa aikaseks, vaikka omat motiivit ois ollu vaa laittaa pallo peliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Turns out the "little boy" (as two Swansea players called him) is 17 and the son of a Swansea director. He tweeted before the game that he was called in as a replacement and joked that his role was to waste time."

 

11 h Charlie Morgan™ @CHARLIEM0RGAN

The king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting

 

11h Charlie Morgan™ @CHARLIEM0RGAN

@rishiguptaaa haven't been doing it this season been ask to come back to run them because the person can't come in cos of the snow #manager

Virallisilla sivuilla Hazan anteeksipyyntö ja selitys asiaan.

 

Hazard told Chelsea TV: 'The boy put his whole body onto the ball and I was just trying to kick the ball and I think I kicked the ball and not the boy. I apologise.

 

'The ball boy came in the changing room and we had a quick chat and I apologised and the boy apologised as well, and it is over. Sorry.'

Swansean verkkosivuilta:

 

“South Wales Police interviewed the 17-year-old ball boy with his father after the game and neither wished to press any charges. It was an unfortunate incident which both parties regret being involved in.

 

“Chelsea invited the ball boy into the dressing room after the game to shake hands with Hazard and both parties apologised.

The ball boy was very impressed with the welcome he received from the Chelsea players and as far as both clubs and individuals are concerned the matter is closed.’’

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi jeesus sentää. Jalkapallosta on tullut niin nössöjen laji. Idiootti pallo"poika" makaa pallon päällä ja Hazard potkasee PALLOON hiukan, että vajaa "poika" tajuais siirtyä helvettiin pallon päältä.

 

Toivottavasti pallopoika ei saa mitää traumoja tilanteesta ja toivottavasti kylki ei oo pipi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pallopojan teko ja reaktiohan oli jotain aivan järkyttävän typerää. Sitä tuskin kukaan kiistää, mutta eipä tuossa Hazardin järjenjuoksussakaan kyllä kehumista ole. Kumpaankohan median huomio tälläisissä kääntyy? Oli filmiä kuinka paljon tahansa. Olisi mennyt varmaan 10sek aikaa, jos olisi levitellyt käsiään ja pyytänyt palloa jostain muualta??

 

Luulisi että aikuinen mies keksisi jonkun muun tavan tilanteen hoitamiseen kuin pallon potkaisemisen pojan alta?

 

Rooney sai kiroilemisesta pelikieltoa huonon kuvan antamisesta nuorille, Suarez sai 8 peliä negrito sanan käytöstä. Mitäköhän tästä seuraa?

FA on tunnetusti päättänyt puuttua enemmän tämän kaltaisiin tapauksiin kuin esim. näihin...

 

Posted Image

 

Tämä siis samasta ottelusta.

Miettiköön jokainen itse kumpi oli pahempi. Ramirezin niitti vai Hazardin viikatepotku pallopoikaa päähän.... ei hemmetti tätä mediaa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska kyseessä on Englannin ulkopuolinen pelaaja, niin FA:lta on banaania tulossa. Luulin, että Suomi - Ranska matsin pallopoika on ylivoimaisesti alansa kusipäisin harjoittaja, mutta eilinen kollega pääsee ainakin lähelle tuota saavutusta.

 

 

http://d3fsqtc6sy2z27.cloudfront.net/uploads/72340d91f9f00dade2cf751d515dc96b_large

 

Miten peli muuten päättyi :confused:

 

EDIT: Lampsin mietteet kortista:

 

http://d3fsqtc6sy2z27.cloudfront.net/uploads/7a9623db72a298a2f389441a207ad7b5_large

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pallopojan teko ja reaktiohan oli jotain aivan järkyttävän typerää. Sitä tuskin kukaan kiistää, mutta eipä tuossa Hazardin järjenjuoksussakaan kyllä kehumista ole. Kumpaankohan median huomio tälläisissä kääntyy? Oli filmiä kuinka paljon tahansa. Olisi mennyt varmaan 10sek aikaa, jos olisi levitellyt käsiään ja pyytänyt palloa jostain muualta??

 

Luulisi että aikuinen mies keksisi jonkun muun tavan tilanteen hoitamiseen kuin pallon potkaisemisen pojan alta?

Mun mielestä se pallon potkaiseminen pallopojan alta on se kaikista luontevin ratkaisu mitä tuossa tilanteessa voi tehdä. On se siten väärin tai ei niin ei tollaisessa tilanteessa melkeinpä kukaan lähde hakemaan palloa toiselta pallopojalta. Hazard näki pallon olevan "pelattavissa" ja potkaisi pallon (IMO) pois poikaa satuttamatta. Jos tämä poika ei olisi jäänyt maahan makaamaan vaan olisi ottanut huumorilla tuon Hazardin tempun niin mitään kohua tuskin olisi. Nyt pallopoika teki sen mitä suunnittelikin ja vähän enemmän.

 

Ja Hazard tosiaan oli ensin menossa ottamaan palloa käsillään pois, mutta sitten tää kaveri rojahti pallon päälle makaamaa eli se pallon potkaiseminen ei ollut se ensimmäine keino millä Hazard yritti palloa pois pelata.

 

Posted Image

 

Tosta kuvakulmasta näkee hyvin miten se pallo pullahtaa pojan alta pois Hazardin potkun jälkeen. Jos tohon kaveriin jokin osui niin se oli Hazardin sääri ja sekin kosketus oli aivan minimaalinen ja kun tällä kaverilla on vielä paksu takki vielä päälle niin voin melkeinpä varmuudella sanoa, että se ei edes tuntenut koko potkua.

 

Omasta mielestäni punainen kortti on liikaa. Ihan sen takia, että Hazard ei mielestäni poikaan osunut ja tosiaan pelasi palloa. Jotenkin tosin voin vielä hyväksyä tuon punaisen kortin ja sen kautta tulevan pelikiellon, mutta jos tästä nyt aletaan raapimaan Hazardille lisää bänniä niin sitten mä olen nähnyt kaiken.

 

Hazardin kannalta nyt harmi, että tuollaisesta mitättömästä tilanteesta joutuu nyt kaiken paskan keskelle ja media tulee nyt varmasti toivottamaan Edenin tervetulleeksi Valioliigaan. Onneksi Eden ei englantia vielä kovin hyvin puhu tai lue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×