Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Pes 2013

Recommended Posts

"The Beautiful Game" tuollainhan PES on aikoinaan mainostanut pelisarjaansa ja nyt vihdoin ja viimein tuohon voi oikeasti lisätä perään "is back".

 

Pelaajien animaatiot ovat vähän nihkeähköjä, tosin on siellä niitä valonpilkahduksiakin ja nautittavan näköisiäkin tapahtumia animaatioiden osalta ajoittain kentällä ja mitä enempi peliä pelaa niin sitä enempi näistä taas pitää.. pahimpina jos liukutaklaa niin melkein aina se taklattava kaatuu aivan liian usein sillä yhdellä animaatilla, ihme loikalla joka näyttää hitusen hölmöltä.. toivottavasti se (Hideo Kojiman & Konamin) uusi Fox-engine tulee erityisesti tällä animaatio-osastolla pistämään pelin ihan uusiin ulottuvuuksiin, kun tämä peli oli tällä enginelle sitten viimeinen laatuaan..

 

..noin muutoin grafiikka näyttää ihan mukavalta ja pidän varsin paljon tuosta nurmikosta, se näyttää paljon vehreämmän elävämmältä kuin toistaiseksi FIFAssa. Kentällä pelaajat myös tunnistavat suht mukavasti jo kaukaa "ulkoisesta habituksestakin".

 

Itse laukominen tuntuu mainiolta, samoin syöttely suurimmaksi osaksi.. pelaajien väliset väännöt ovat paljon fyysisempää kuin aiemmin, vihdoin voi vaikka vain "torpata" vastustaja ja pysäyttää olemalla edessä, hemmetin hyvä uudistus ja kun tuomaritkin ovat suht mukavasti skarpanneet näissä sit. Puolustaminen on astetta monipuolisempaa noin muutoinkin.....

 

..tuomarit ovat paremmin jyvällä tapahtumista ja mukavasti myös vapaapotkuja vihelletään.. mikä on FIFAssa ongelmana hitusen fiiliksen tappaja kun niitä ei juurikaan tule, siis konetta vastaan pelaillessa.

 

Maalivahdit tuntuvat ajoittain edelleen hitusen hasardeilta (eikä aina oikein luottoa niihin saippuasormiin ole, tosin parempaan suuntaan tässäkin) ja välillä tulee ihan hirmuisia mokia, toki niitä uskomattomia paraatipelastuksiakin mutta niinhän nuo ajoittain oikeastikin mokailevat joten tietyllä tavalla tuntuu astetta inhimillisemmältä kuitenkin.

 

Pallon fysiikka tuntuu olevan varsin hyvä, vaikka välillä ihan ihme kimpoamisiakin tulee mutta pääsääntöisesti menee niin kuin olettaisikin.. pallo myös karkailee välillä pelaajien hallusta joka on todella mainio lisä !

 

Linsessien puolesta panostaa erityisesti Champions Leagueen sekä Copa Libetardoresiin mitä noin seurajoukkueiden lisenssointeihin tulee tulee.. muuten jää pitkälti käyttäjien tekemien Option Filejen varaan.. maajoukkue tasolla kuitenkin ihan mukava edustus, tietyllä tapaa paljon viehättävämpi kuin FIFAn vastaavat EA Sports peleissä lähinnä maajoukkueita on vain noissa virallisissa kisapeleissä MM ja EM ja vanhat kunnon MM-kisat kun itse Cupissa järjestää niin herättää taas vanhojen aikojen malliin innostusta pelaamaan ! :)

 

Ehdottomasti "next-gen" varmaan nykyään pitäisi sanoa "current-gen" PES peleistä paras ! sitä vanhaa Magiikka alkaa olemaan jo mukavasti.. varsin kelpo tekoäly ja pari uutta jippoa lähinnä toi fyysisyys on mukava lisä..

 

..maalien tekeminen on yleensä todellista nautintoa puhtaimmillaan tässä ja pääpiirteittään jokainen maali on yksilöllinen luomus, eikä tule fiilistä että tämän maalin on jo aikaisemmin nähnyt.. myös muutenkin tilanteita tuntuu tulevan eläväisesti eteen jokaisessa matsissa eikä sellaista liukuhihnatunnetta juurikaan tule, joten sitä kautta elävyyttä on saatu mukavasti mukaan joka lisää pelin ikää todella huomattavasti !

 

Kumpiko sitten kannattaa hankkia PES vai FIFA !? Itselleni molempi parempi.. päivästä riippuu kumpaa haluaa milloinkin pelata, pelit ovat kuitenkin aika yllättävänkin eri tyylisiä. Kumpaisellakin on omat vahvuutensa ja heikkoutensa toisiaan vastaan.. Fifaa lähinnä puoltaa Pro Clubs pelimuoto joka on huikea, miksei myös Ultimate Team omalla tavallaan.. mutta noin muutoin puhtaasti pelästään gameplayn ja yleisen Fiiliksen osalta vaaka alkaa taas olemaan meikäläisella aika vahvasti PESsin suuntaan.

 

Tämän pelin parissa tulee tunneskaala raivonpartaalta -> ilonkyyneliin koettua aivan taatusti jos sille mahdollisuuden antaa..

 

..saas nähdä mitä tuleman pitää kun peli tullaan uudistamaan kait aika rajulla otteella nyt sitten jo ensi vuodesta lähtien, hienoa että tällä nykyisellekin meiningillä ja enginellä saatiin pitkästä aikaa näin upea jalkapallopeli aikaiseksi, vielä näin ”lähtiäisiksi”.. peli joka pursuaa peli-iloa kun antaa taas mukaansa imaista. Pelin maaginen kosketus joka oli pitkät tovit totaalisen kadoksissa on palannut, kenties parempana kuin koskaan aiemmin !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossapa vielä videon muodossa mainosta..

 

">[video=youtube;Wdw6I2jyWTc]

 

Tosi pitkään oli pimennossa suunnilleen koko nettilässä että mikä ihmeen biisi tuossa taustalla oikein raikaa mutta nyt vihdoin ja viimein siihenkin on tullut selkoa :)

 

Alex Vargas - All Rise Up

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pessiä viimeksi pelannu PES 3 aikoihin ja nyt alkaakin jo mietityyttä, että pitäiskö antaa PESsille taas mahdollisuus, kun tuo yksinpeli FIFAssa ei aina maistu. Mites siis PESsissä on tuo FIFAn Manager mode toteudettu? Onko parempi vai huonompi?

 

edit: Kattelin vähän PES 13 videoita ja näyttihän tuo mahtavalta. Tunnelma 100x parempi kuin FIFAssa. Nyt kun noi lisenssitkin alkaa olemaan kunnossa, niin ei se FIFA olekaan enää itsevarmuus. UCL myös nostaa mielenkiintoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse pelailen lähinnä noilla maajoukkueilla MM-kisoja, tai yksittäisiä pelejä seurajoukkueilla.. niin en osaa noihin pelimuotoihin niin hirveän tarkasti sanella verrattuna Fifaan mutta ei niitä taatusti niin paljoa tarjolla ole.

 

Mut mitä tässä nyt pelannut jonkisen aikaa, niin kyllä tämä maistuu päivä päivältä ja peli peliltä vaan enemmän ja enemmän ! että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ! voipi olla että imaisee vähän liiankin hyvin mukaansa, parina aikaisempana vuotena on muutaman pelin PESsiä silloin tällöin jaksanut tahkota mut ei juuri enempää mut tää on aivan huikea tekele tänä vuonna noin pelillisesti..

 

..juu fiilis on ajoittain tosi hyvä ! noi stadionit on paljon idyllisemmät kuin Fifassa ja ne tuntuu jokainen omanaiseltaan stadikalta kun Fifalta tuntui että ihan yksi lysti mikä stadioni oli niin fiilis sinänsä oli ihan sama.. mut tässä noi kentän reunat eroavat kunnolla jne..

 

Uusinnat (replay) tässä näyttää aivan tajuttoman hyviltä ! ja niitä kahtelee ilokseen että mitä ihmettä tapahtui ja kuinka aidolta ja hyvältä jokin tilanne näytti.. niitä tilanteita vaan tulee ja tulee koko ajan uusia ja sen edessä ei voi kuin häkeltyneenä taas ihmetellä kuinka eläväisiltä tilanteet tuntuvat. Aivan kuten silloin joskus ennen vanhaan.

 

Itselleni ne huikeat pelit ovat PES ja FIFA sarjojen osalta olleet toistaiseksi.. ISS Pro Evolution Soccer II (PS), World Cup 98 (PC), Pro Evolution Soccer 2 (PS2), Pro Evolution Soccer 6 (PS2), Fifa 08 (PS3), 2010 FIFA World Cup South Africa (PS3), Fifa 12 (PS3), Pro Evolution Soccer 2013 (PS3)

 

Itse väittäisin jo nyt että tässä on noin pelilliseltä puolelta itselleni aineksia kaikkien aikojen virtuaaliseen futispeliin.. muutaman matsin se otti että pääs tähän sisään, mutta kymmenien pelien jälkeen tää ottaa vaan entistä ja entistä tiukemmin otteeseensa ja leuka loksahtelee auki toisensa perään kun ihastelee sitä luovuutta ja tilanteiden elävyyttä.

 

 

Tuossa aika hyvä fanisivusto pelille.. mistä löytyy mm. noita Option Filejä ja Chants packejä jos haluaa aitoja katsomoiden lauluja peliin lisäillä jne….

http://winningelevenblog.com/

 

 

[video=youtube;BaR0M9rS-yQ]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=BaR0M9rS-yQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×