Jump to content
Sign in to follow this  
Toffeemies

Supporter 5/12 sisällöstä.

Recommended Posts

Moys!

 

Selailin tuossa juuri tuoreen Supporterin läpi. Puheenjohtajan kirjoituksen luin ja yhdyn hänen huoleensa. Moni hänen esittämänsä on eittämättä totta ja hyväksyttävä. Ei ole hyötyä yrittää olla (enää) 2010-luvulla ajankohtainen uutismielessä. Sisällön tulisi olla - näin varmaan me kaikki ajattelemme - syvällisempää, keskittyneempää, ajattomampaa. Jotain sellaista, miksi Supporter olisi odotettu ja haluttu julkaisu joka kerta. Nyt se on (ainakin vanhemmille jäsenille) enää ainoa konkreettinen vastine jäsenmaksulle.

Itselleni jäsenmaksu on ollut puhtaasti kannatuslähtöinen. Täällä periferiassa asuessa, ei juurikaan ole mahdollista osallistua ELK:in tapaamisiin, vaikka halua olisikin. Tiedän Kuopiostakin lukuisan joukon ELK:in jäseniä tai -henkisiä immeisiä, mutta halua järjestäytyneeseen toimintaan ei ole. Ainakaan, mikäli se tarkoittaa junailua Helsinkiin tapaamisiin. No, tämä ei luonnollisesti ole helsinkiläisten jäsenien vika, mutta ongelma on yhteinen. Se yhtälö, jossa englantilaisen seurajalkapallon aktiivisia seuraajia on varmasti enemmän kuin ELK:in perustamisen aikaan, mutta samaan aikaan jäsenmäärä vähenee, on sanalla sanoen outo. No, tosin sama se on vaikkapa Veikkausliigan yleisömäärissä: itse sentään käyn säännöllisesti paikallisen Palloseuran peleissä, mutta kesällä Evertonin paita ja syksyllä kaulahuivi "värin tunnisteena". *Hymiö*

 

En aio olla tässä mikään sateentekijä, mutta toivon että keskustelua ryhdytään käymään asian tiimoilta vaikkapa tässä avauksessani. Sen pikkiriikkisen verran lupaan tulevaisuudessa jeesata, että kirjoitan kattavan raportin tulevalta Englannin reissulta vuodenvaihteessa. Siihenkin toki pitää sisältöä miettiä, koska näitä - sinänsä loistavia - matkaraportteja on vuosien varrella julkaistu useita ja informaatio-osuus alkaa olla aika lailla saavutettu. En minäkään välttämättä välittäisi toistaa, millä bussilla pääsee Goodison Parkille Liverpoolin keskustasta jne.

 

Mutta josko se sanainen arkku saataisiin täällä auki!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ELK lopettaa futsalin. Hmmm... Mitä jäsenyydestä jää jäljelle. No ehkä se pokaali, jonka jätkät länttäsi kouraan viime kesänä Viikinsaaressa ja joka pitäisi ensi kesänä palauttaa sinne. Supporter ei ole ollut syynä olla jäsen enää aikoihin, ja kun Sports Academy on epämielyttävä paikka mielestäni, en viitsi mennä maksamaan sinne samoista matseista, joita voi katsoa kotona ilmaseksi halvempaa ja parempaa olutta kuin siellä on tarjolla juoden. Rehellisesti sanoen en ole viitsinyt kirjoittaa enää aikoihin matkakertomuksia, kun niitä joskus tuli kirjoitetuksi ja siinähän se oli. Kun on omia kokemuksia joka vuosi, ei jaksa myöskään lukea toisten kirjoituksia omista matkoistaan. Kyllä niissä on vähän sitä samaa kun lännenelokuvissa. Kun on nähnyt yhden, ei niissä nyt sitten sen jälkeen enää kauheasti uutta ole. Juoni on aina sama, vaikka tarinoissa onkin vähän eroja.

 

Jos Supporterissa olisi mielenkiintoisia henkilöhaastatteluja ja analyysejä, se voisi innostaa lukemaan lehdet läpi. Jälkimmäisissä tosin on vaikea päästä kovin hyvin uuteen tietoon, esimerkiksi Liverpoolin osalta tuolla keskustelupalstoilla on online koko ajan tietoa nykytilanteesta niin paljon, että Supporter ei siinä ehdi mukaan millään. Mutta jos joku jaksaisi selvitellä seuran historiaa, tehdä esim. juttua näistä Rovers-nimisistä joukkueista ja niiden mahdollisista taustoista, kaivaa tietoa katoliset vs. anglikaanit asetelman vaikutuksista eri kaupunkien seurojen kehittymiseen, analysoida syitä siihen, miksi joku joukkue on nyt siinä tilanteessa missä on (mihin hävisi Sheffieldin kunnia, terästeollisuuden romahdukseenko, miksi kuoleman kielissä kamppailleiden Manchesterin ja Liverpoolin seurat jaksoivat porskuttaa läpi vaikeiden vuosien jne) ynnä muuta sellaista, niin sitähän lukisi, vaikka teksti ei nyt olisikaan sujuvinta mahdollista toimittajatekstiä. Tietysti ytimekkyys myös olisi hyvä asia. En esimerkiksi lue Helsingin Sanomien kuukausiliitettä juuri koskaan, kun sen tekstit ovat enemmän kirjallisuutta kuin journalismia. Enkä jaksa normilehdestäkään lukea koko sivun juttuja, sen asian kun yleensä voisi esittää 2-3 kappaleessa, muu on enemmän tai vähemmän tyhjänpäiväistä hölinää minun makuuni.

 

No joo. Kukapa noita juttuja tekisi. Olen huomannut, että esim. Liverpool-kannattajien lehdessä näkyy olevan samanlaisia ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×