Jump to content
Sign in to follow this  
PouPou

Les Bleus - Gallian kukko kiekuu

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]317[/ATTACH]

 

 

Päävalmentaja: Didier Deschamps

Apuvalmentaja: Guy Stephan

Eniten maaotteluita: Lilian Thuram (142)

Eniten maaleja: Thierry Henry (51)

 

Stadion: Stade de France (81 388)

Maailmanmestari: 1998

Euroopanmestari: 1984, 2000

 

 

Kaiken alku

 

Ranskan maajoukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa Fifan alaisuudessa vuonna 1904. Belgiaa vastaan pelattu ottelu päättyi tasan 3-3. Siitä hetkestä Ranska on kuitenkin kulkenut pitkän taipaleen maailman huipulle ja ensimmäinen maajoukkuevoitto tuli melkein vuotta myöhemmin Sveitsiä vastaan ottelussa, joka pelattiin Parc des Princesillä. Voittolukemat kirjattiin 1-0.

 

Merkittäviä hetkiä

 

Ranska oli heti mukana ensimmäisissä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa ja ranskalainen Lucien Laurent teki kisojen ensimmäisen maalin. Turnaus kuitenkin päättyi karsiutumiseen lohkovaiheessa.

 

Vuonna 1958 Ranskan maajoukkue oli parempi kuin koskaan ennen. Joukkueessa oli sellaisia legendoja kuten Raymond Kopa ja Just Fontaine. Fontaine muistetaan kaikkien aikojen suorituksesta MM-kisoissa. Mieshän iski käsittämättömät 13 maalia yhdessä turnauksessa. Pronssikamppailussa mies iski neljä (4!) maalia Saksan verkkoon. 13 maalia kuuteen otteluun oli aivan käsittämätön saavutus joka hakee vertaistaan ja tuskin tuota ennätystä kukaan koskaan rikkookaan. Ranskan sijoitus siis oli kolmas, semifinaalissa tuli karvas tappio Brasilialle. Ranskan surmaksi tuolloin koitui eräs Pelé, joka iski kyseisessä ottelussa kolme maalia! Myös Roger Piantonini ansaitsee maininnan, tekihän mies 4 maalia kisoissa.

 

Vuonna 1960 Ranska isännöitsi ensimmäisiä Euroopanmestaruus kisoja. Tuloksena oli 4. sija., kun Yugoslavia oli parempi välierässä ja Tsekkoslovakia pronssiottelussa.

 

 

Vuoden -58 menestyksen jälkeen Ranskan nousu kansainvälisessä jalkapallossa jarruttui pahasti. Suvantovaihe jatkui aina vuoteen 1978, jolloin Ranska oli mukana kisoissa 12 vuoden tauon jälkeen. Menestys oli kuitenkin heikkoa ja tuttu kohtalo, eli alkulohkon jälkeen pelit loppuivat taas. Joukkueessa pelasivat kuitenkin nuorina poikina tulevia Euroopanmestareita. Muun muassa Michel Platini oli joukkueessa. Myös Bernard Lacombe oli joukkueen mukana. Joukkuetta valmensi Michel Hidalgo, joka myöhemmin johdatti joukkueen Euroopanmestaruuteen. Tässä vaiheessa 80-luvun menestysjoukkueelle luotiin pohjia ja Ranskan jalkapallo oli hyvässä nosteessa.

 

Vuonna 1982 Ranska pelasi historiansa toiseksi parhaimmat kisat, sijoittuen neljänneksi. Platini oli noussu joukkueen tähdeksi ja johdatti joukkojaan menestyksekkääksi. Myöhemmin legendaariseksi noussut keskikentän timantti-nelikko oli saamassa muotoaan, kun joukkueessa pelasivat Platinin lisäksi Jean Tiagana ja Alain Giresse.

 

Saksa kukisti Ranskan välierässä, joka on kisojen muistelluin ottelu. Ottelun "kohokohta" oli, kun Saksan maalivahti Harald Schumacher tuli maaliltaan vastaan, kun Patrick Battiston oli päässyt läpiajoon. Schumacher todella törkeästi taklasi Battistonin tajuttomaksi. Taklaus hätyyttelee pahoinpitelyn rajoja siviilissä. Tästä ei kuitenkaan tullut edes pilkkua, saati varoituksia. Oikea tuomiohan tosta olisi ollut punainen ja kunnon pelikielto päälle.

 

Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 1-1. Jatkoajalla Ranska siirtyi 1-3 johtoon, mutta jatkoi hyökkäämistä, ehkä hieman ranskalaisille tyypilliseen ylimieliseen tapaan. Rummeniggen avulla sitten Saksa tasoitti ja voitti lopulta lottokilpailussa, eli rankkareilla. Ranska olisi kyllä tuosta ansainnut mennä jatkoon. Oli parempi ja kaiken kruunaa se vääryys, mitä Battiston koki. Tässä vielä

tuosta taklauksesta. Ranskan peli oli kisoissa todella hyvällä mallilla ja maailmanmestaruuskin sieltä olisi saattanut tulla, ilman historian paskinta tuomaria. Vieläkin vituttaa, kun tuota videota katselee. Pronssiottelussa Puola kukisti Ranskan 3-2.

 

Euroopanmestaruus kisat 1984 Ranskassa. Ranskan joukkue oli saanut viimeisen puuttuvan palasen peliinsä. Tiaganan, Platinin ja Giressen muodostama kolmikko täydentyi timantiksi, kun Luis Fernandez oli joukkueessa. Näin ollen yksi kaikkien aikojen huikemmista keskikentistä oli täydellinen, carré magique.

 

Alkulohko selvitettiin puhtaasti maalierolla +7. Päästettyjä maaleja vain 2. Välierässä vastassa Portugali. Domerguen tuplalla ja Platinin jatkoaika maalilla Ranska etenee finaaliin, jossa vastaan asettuu Espanja. Espanja oli helppo suupala Ranskalle, joka voitti ensimmäisen Euroopanmestaruutensa lukemin 2-0. Finaalissa maaleista vastasi Platini ja Bellone. Platini iski viidessä ottelussa yhdeksän maalia. Platini oli kisojen selvästi paras maalintekijä ja pelaaja. Vastaavaa saavutusta ei ole sitä ennen, eikä sen jälkeen koskaan nähty EM-kisoissa. Eikä tuskin koskaan tullakaan näkemään. Maaleja saatetaan tehdä enemmän, kun pelejä on enemmän. Kisat muistetaan Platinin esityksistä sekä Ranskan keskikentästä Tiagana, Giresse, Platini ja Fernandez. Tuon ajan selvästi paras keskikenttä.

 

Vuonna -86 Ranska oli yksi suurimmista ennakkosuosikeista Euroopanmestaruuden jälkeen. Kisat kuitenkin päättyivät karvaasti välierä tappioon. Välierissä Saksa oli jälleen parempi. Pronssiottelussa Belgia kaatui 4-2. Tämä oli Platinin johdattaman joukkueen viimeinen tilaisuus kruunata ura maailmanmestaruudella. Se jäi kuitenkin haaveeksi. 80-luvun Ranska onkin yksi parhaita maajoukkueita, jotka eivät voittaneet ikinä maailmanmestaruutta. Paremmaksi jää vain Puskasin Unkari.

 

Seuraavan kerran Ranska nähtiin maailmanmestaruus kisoissa vasta kotikisoissa 1998. Odotukset olivat kovat, timanttisen sukupolven jälkeen pieni suvantovaihe -90 luvun alussa johti karsiutumisiin vuonna -90 ja -94.

 

Kotikisoissa sitten tärähti ja kovaa. Ranska lähti kisoihin suurena ennakkosuosikkina yhdessä Brasilian kanssa. Maat kohtaisivatkin toisensa finaalissa. Ranskalla oli todellinen tähtisikermä käytössään kisoissa. Valmentajana toimi legendaarinen Aimé Jacquet. Ranska aloitti kisat vahvasti ja otti voiton kaikista lohko-otteluistaan maalierolla +8. Päästettyjä maaleja oli vain yksi.

 

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettui Paraguay. Paraguay pistikin kovin kampoihin ja Ranska voitti vasta jatkoajan jälkeen 1-0. Neljännesvälierissä asettui vastaan kova kanto kaskessa, nimittäin Italia. Tasainen ottelu ratkaistiin vasta pilkuilla, joissa Ranska oli paremmin luvuin 3-4. Välierässä vastaan tuli kisojen yllättäjä Kroatia. Kroatia kukistettiin luvuin 2-1. Lilian Thuram iski tuolloin maajoukkueuransa ainoat 2 maalia!

 

Finaalissa sitten vastaan asettui Brasilia. Tuolloin nähtiin yksi - ellei kaikkien aikojen - ylivoimaisin esitys MM-finaalissa. Ranska tuhosi Brasilian 3-0. Zidane viimeisteli 2 maalia ja Petit yhden. Marcel Desailly nappasi punaisen toisella puoliajalla, mutta Brasilia ei miehen ylivoimallakaan saanut kunnon paikkoja aikaan. Ja Petit'n maali tuli alivoimalla pelatessa. Ranska oli tuolloin vaan niin ylivoimainen, ettei silloinen maailman toiseksi paras joukkue saanut edes ylivoimalla kunnon maalipaikkoja aikaiseksi.

 

Maailmanmestarien tähti oli kaikkien aikojen paras jalkapalloilija Zinedine Zidane. Joukkueessa olivat myös nuoret Vieira, Henry ja Trezeguet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maailmanmestaruuden jälkeen Ranska teki historiaa voittamalla toisen Euroopanmestaruutensa. Koskaan aiemmin, ei kukaan ollut hallitseva maailmanmestari ja euroopanmestari yhtäaikaisesti. Joukkue oli rungoltaan sama kuin kaksi vuotta aiemmin. Zidane oli jälleen joukkueen kapellimestari. Finaali oli äärimmäisen kutkuttava, joka ratkesi vasta jatkoajalla Trezeguet'n

. Italia johti ottelua aina 94. minuutille asti. Aivan lisäajan lopulla Sylvain Wiltord iski tasoituksen. Tuolloinen Ranska ei vain suostunut häviämään, kyseessä oli yksi kaikkien aikojen parhaista joukkueista seurajoukkueetkin mukaan lukien.

 

Vuonna 2006 Ranska oli jälleen MM-finaalissa, vuoden 2002 flopin jälkeen. Zidane oli kisojen selvästi paras pelaaja pelatessaan viimeisiä pelejään. Esimerkiksi Zidanen pelaaminen Brasiliaa vastaan oli aivan naurettava. Hän dominoi kenttää yksin, eikä Brasilialla ollut mitään jakoa siinä pelissä. Tässä video

dominoinnista. Koskaan ei olla modernissa jalkapallossa nähty noin dominoivaa suoritusta yhden pelaajan toimesta. Ranska olisi tuona vuonna voittanut mestaruuden, jollei joukkueella olisi ollut sellaista painolastia kuin Raymond Domenech. Domenech oli suurin yksittäinen syy Ranskan epäonnistumiseen. Toki tässä nyt voidaan sanoa, että Zidanehan sen sössi finaalissa, kun otti punaisen. Mutta kunnon valmentajalla tuo peli olisi pistetty sänkyyn jo kauan ennen Zidanen punaista korttia.

 

Varmaan ikimuistoisin MM-finaali oli tuo 2006 vuoden finaali. Zidanen huikea rankkari yläriman kautta maaliin. Tässä nyt joku harhauskoinen sanoisi, että oli munkkia. Mutta ei meidän Zizou koskaan palloa potkassut munkilla. Tarkka sijotus se oli, enkä koskaa itse epäillyt etteikö se menisi. Sitten oli Zidanen ja Materazzin tilanne. Kyseessähän oli törkeää Jumalanpilkkaa Materazzin osalta. Ei kukaan nyt perkele mene haukkumaan Zidanea ja luule selviävänsä siitä. Vaikka se maksoi Ranskalle maailmanmestaruuden, ei ole syytä olla katkera Zidanelle. Materazzi sai mitä kaipasi, perkele. Vaikka olihan se ovela temppu Materazzilta, kun Zidane on temperamenttinen, mutta luulisi nyt jonkun asian edes olevan pyhää!

 

Ja olihan Italian maalikin tossa ottelussa vähän kyseenalainen kun Materazzi selvästi hyppäsi Ranskan puolustajan olkapäiltä. Monta kertaa sellasia näkee hylättävän.

 

Ja sitten pilkuilla taisi Trezeguet'n missiin ratketa mestaruus. Ranska olisi sen kyllä ansainnut.

Nykytilanne

 

Nykyiselläänhän Ranskan tilanne on hieman heikko. Loistavia pelaajia löytyy kasapäin, mutta peli ei kulje. Kurinpidollisia ongelmia, sekä selkeän pelintekijän puuttuminen rajoittaa peliä pahasti.

 

Mutta tässä on ihan selkeä kuvio. Vuoden 2006 jälkeen kustaan nää välikisat aina omiin kotikisoihin 2016 asti ja siellä sitten dominoidaan taas ja otetaan mestaruus kotiin. Kotikisoissahan noi menestykset on aina tullu huonojen jaksojen jälkeen. Eli selvä logiikka tässä :mrgreen:

 

Nuoriso maajoukkueissahan ollaan menestystä niitetty, joten tulevaisuus on taattu. Sieltä nousee joka paikalle todella lupaavia jamppoja jatkuvalla syötöllä. Kun sitten vaan aina muistetaan uudistaa sitä maajoukkuetta, ettei käy niin, kuin tossa 2006 vuoden jälkeen. Eli pelattaisiin vanhoilla jermuilla ihan loppuun asti ja sitten ei olekaan ketään kokeineita enää heittää kehiin, kun kaikki on kokemattomia, kun vastuuta ei ole tullut.

 

 

 

Toivottavasti nyt sitten joku muukin tänne kirjottelee, ettei mene ihan mun ja Jahnnyn dialogiks tää ketju.

 

Allez, Les Bleus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään sitten pelataan MM-karsintoja. Vastassa on lohkon kovin vastus, eli Espanja.

 

Tasapeli on vähimmäistavoite, jos meinataan ykkösenä lohkosta mennä jatkoon. Kotona sitten se tarvittava voitto. Voittokin on tästä ihan mahdollinen, vaikka vähän loukkaantumisten ja muiden poisjäämisten heikentämä joukkue on jalkeilla.

 

Joukkuehan näyttää tältä tällä hetkellä; Landreau, Lloris, Mandanda - Clichy, Jallet, Sakho, Koscielny, Rami, Yanga-Mbiwa, Evra, Debuchy - Cabaye, Capoue, Gonalons, Matuidi, Sissoko, Ribery, Valbuena - Benzema, Giroud, Menez, Gomis.

 

Avaukseen lähdetään varmaan seuraavalla miehityksellä; Lloris - Clichy, Sakho, Koscielny, Debuchy - Matuidi, Capoue, Cabaye - Ribery, Benzema, Menez.

 

Mielestäni pitäisi lähteä sillä taktiikalla, että pallonhallinta annetaan suosiolla Espanjalle ja puolustetaan tiiviisti. Sitten haetaan nopeilla vastahyökkäyksillä niitä iskun paikkoja. Vastahyökkäys peliin meiltä löytyy loistavia pelimiehiä, joten pitäis mennä vahvuuksien mukaan. Toisaalta Espanjaa vastaan on riskaabelia antaa niitten pitää palloa. Mutta meillä ei nyt vaan oo miehiä sellaseen peliin, missä me pidettäis palloa ja rummutettais. Siitä puuttuu se pelintekijä. Ehkä Cabaye nyt vähän ottais sitä roolia, jos Matuidi ja Capoeu hoitelee alakerran.

 

Toivotaan, että pojat pelaa hyvin, eikä ainakaan mitään karkeita kämmejä pääse käymään. Veikkaan joko 0-0, 1-0 tai 0-1 tulosta. Vähämaalinen peli joka tapauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä, että sait ennen Espanja-peliä skriivailtua mukiinmenevän avauksen.

 

Itsellä on nyt tiistain ja perjantain välinen aika hiljaisempaa, mutta senhän nyt tiesitkin. Ottelu tulee joka tapauksessa todennäköisesti katsottua, jos verkkoyhteydet antavat periksi. Eli voi olla, että pientä raporttia tulee jo huomenna/huomiseksi kirjoitettua.

 

Espanjaa ei lähdetä koskaan aliarvioimaan, mutta on aivan yhtä typerää ajatella kohtaamista "hävitään joka tapauksessa"-tapauksena. Nuo kolme vaihtoehtoa (0-0, 1-0 ja 0-1) ovatkin ne kaikista todennäköisimmät myös omasta mielestäni. Avauksesta ja kaikesta muustakin olen lähes täysin samaa mieltä. Toivotaan nyt ensisijaisesti Laurentille ja Mamadoulle hyvää peliä.

 

Ei oikein enempää aikaa ole rustailla, kun täytyy lähteä taas pian muihin maisemiin, mutta anyways... Jos ottelussa todella hyvin käy, niin saat luvan korkata perjantaina uudestaan!

 

Allez Les Bleus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanjaa ei lähdetä koskaan aliarvioimaan, mutta on aivan yhtä typerää ajatella kohtaamista "hävitään joka tapauksessa"-tapauksena. Nuo kolme vaihtoehtoa (0-0, 1-0 ja 0-1) ovatkin ne kaikista todennäköisimmät myös omasta mielestäni. Avauksesta ja kaikesta muustakin olen lähes täysin samaa mieltä. Toivotaan nyt ensisijaisesti Laurentille ja Mamadoulle hyvää peliä.

 

Benzeman ja Deschampsin kommenteista päätellen, Ranska ei lähde varmistelemaan pistettä vaan voittoa haetaan. Benzema korostaa, että pelaajien täytyy taistella. Taisteluilme on kyllä ranskalaisilla ollut välillä vähän heikkoa, tuntunut, että pelaillaan puolivillaisesti. Se sitten johtaa vaan turhautumiseen ja negatiivinen kierre jatkuu.

 

Didier taas painottaa, että silloin kun meillä on pallo, niin sitä täytyy käyttää viisaasti. Se nyt on aina totta, että pallon kanssa pitää käyttäytyä viisaasti, mutta Espanjaa vasten eritoten, kun sitä palloa ei itse näe niin paljoa. Deschamps sanoi myös, ettei Ranska todellakaan lähde vain puolustamaan ja että jos lähtee vain puolustamaan, niin silloin Espanja varmasti iskee maalin. Vähän nyt rivien välistä luin, että kun pallo saadaan, niin tilanne rauhoitetaan ja lähdetään hitaasti rakentamaan hyökkäyksiä. Tietty sitten selvässä vastaiskun paikassa isketään, mutta noin pääsääntöisesti. En kyllä nyt oo ihan myyty tälle ajatukselle, paha sieltä on meidän nykysellä materiaalilla lähtee pilkkomaan sitä tiivistä puolustusta, jos hitaasti mennään.

 

Ihan raikkain mielin tuntuu pojat lähtevän, kun Benzemakin vaikuttaa olevan taistelumielellä. Benzy jopa käytti ilmausta että kentällä on "yksitoista soturia taistelemassa". Noh, siitä kun Ranskan maajoukkuepelissä nähtiin 11 soturia taistelemassa, on jo liian kauan.

 

Toivottavasti pojat lunastaa puheitaan illalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanja 1-1 Ranska @ Estadio Vicente Calderón

 

Itselläni ei kovin paljoa sanottavaa itse ottelusta ole, sillä en matsia valitettavasti kerkenyt näkemään. PouPoun suurempaa sisältöä raporttia siis odotellessa.

 

Les Bleus sai kuin saikin joidenkin epäilyksistä huolimatta napattua tasapelin ja yhden pisteen Estadio Vicente Calderónilta! Ei mielestäni lainkaan huono tulos ja mitä tässä olen lueskellut, niin Ranska tuntui jopa hallinneen ottelun toista puoliskoa. Lukemat olisi voinut olla sinisille päin jopa 1-2, mutta Benzeman maali hylättiin ilmeisesti syyttä suotta. Raporttien mukaan saksalaistuomari liputti, vaikka uudistuksista oli nähtävissä maalin olleen täysin selvä. Harmittaa kyllä, sillä tuollainen 2-1 voitto vieraissa hallitsevia EM- ja MM-mestareita vastaan ei todellakaan olisi muuta kuin pieni juhlan aihe - vaikka onhan tasapelikin ihan hymyilemisen arvoinen. Erilainen oikeus olisi tällä kertaa ollut kuitenkin ihan piristävä asia.

 

Muuta positiivista ottelussa oli tosiaan tuo 'tasoittava' maali, jonka Giroud pääsi puskemaan. Aivan mahtavaa, että Olivier saa näitä maaleja nyt aikaan niin seurassa kuin maajoukkueessakin! Kyllähän tätä pystyi hieman jo odottamaankin, sillä mm. Japania vastaan näytti hyviä otteita esimerkiksi saksipotkullaan, josta Gomis pääsikin puskemaan maalin - joka kuitenkin hylättiin paitsiona. Hienoa, että joukkueen hyökkäyspää toimii ja tehoja tulee.

 

Lukemat olisivat voineet olla rumatkin, sillä Koscielny onnistui töpeksimään Espanjalle pilkun, jonka laukaisijaksi astui vanha seuratoveri Fàbregas. Lloris kuitenkin torjui tämän, joka myös ehkä hieman näpäytti joitain epäilijöitä. Olisi ollut kyllä melko katkeraa kalkkia tuon hylätyn maalin jälkeen, jos lukemat olisi olleet 2-0 eikä pään hajotessa oltaisi saatu edes tuota Giroudin maalia.

 

Raporttien mukaan kolme avainpelaajaa ottelussa maalintekijöiden sekä maalivahdin lisäksi Matuidi ja Debuchy. Debuchy teki ilmeisesti lujaa töitä molempiin suuntiin ja puolustuspäässä riisti taklauksella pallon espanjalaisilta jopa kahdeksan kertaa. Onnistuneita haastoja tuli myös tilille. Matuidilta taas samat sanat ja lukemat seitsemän muodossa. Kumpikaan ei myöskään hävinnyt pääpalloja, joka on pieni plussa, vaikka Espanja vastassa olikin - eiväthän Mathieu tai Blaïsekaan kovin pitkiä kavereita ole! Hyökkäyspäähän ansaitsevat kehut lukemien perusteella myös vanha kunnon Ribéry sekä puolustuspäähän jokainen siellä häärännyt - Evra, Koscielny ja Sakho siis lähinnä.

 

Yllättävä nimi avauksessa oli keskikentän pohjalla Olympique Lyonin 23-vuotias Maxime Gonalons. Oikein mukava yllätys, että Gonalons pääsi näyttämään kyntensä ja varoituksesta huolimatta pelasikin keskivertaisen matsin. Vaihdosta Giroudin lisäksi kentälle tuli Japania vastaan avauksessa ollut Toulousen oma samaa ikäluokkaa Gonalonsin kanssa edustava Moussa Sissoko, jonka esitys taisi nousta ehkä hieman Gonalonsin yläpuolellekin. Pakko olla iloinen, että hieman uusvanhojakin nimiä nähdään pienien taukojen jälkeen kentällä ja niitä onnistumisia tulee, vaikka eivät paperilla nyt maaleina tai muina näykään. Kolmas vaihtomies oli Ménezin korvannut Valbuena, joka ei Méneziin verrattuna suurta muutosta kentälle tainnut tuoda.

 

Tällä hetkellä olen kyllä todella tyytyväinen joukkueen tämänhetkisiin kasvoihin ja joukkueen yleiseen olemukseen. Ei ole kauaakaan, kun Ranska tuntui hieman ontuvan, mutta uskon kyllä vahvasti joukkueen nousevan hiljalleen takaisin omaan loistoonsa - tietysti sinisten lasien läpi, mutta silti.

 

MM-karsinnat jatkuvat maaliskuussa Georgiaa vastaan kotona, jota seuraa toinen kotiottelu tänään kohdattua Espanjaa vastaan. Siitä on siis hyvä lähes heti jatkaa mihin jäätiinkin ja lohkovoitto ei tunnu olevan todellakaan mikään mahdottomuus. Tätä ennen on kuitenkin vielä ystävyysottelu noin kuukauden päästä 14. marraskuuta Italiaa vastaan. Kyseisestä vierasottelusta sitten lähempänä varmasti lisää, mutta 2006 MM-kisojen revanssimielessä olisi kyllä melko maukasta antaa Azzurrille kunnon haaste ja vaikka se voittokin tuoda kotiin. Kyllä tämä 'uudelleensyntyminen' tästä pikku hiljaa alkaa näkymään, ja siitä tietysti pakko olla (edelleen pienenä toistonakin) iloita, että se näkyy jo.

 

Allez Les Bleus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italian kaatoon valittiin tällä kertaa seuraava joukkue; Lloris, Mandanda, Landreu - Jallet, Debuchy, Sakho, Koscielny, Yanga-Mbiwa, Evra, Clichy, Rami - Cabaye, Gonalons, Capoue, Gourcuff, Matuidi, Sissoko, Valbuena - Gomis, Giroud, Payet, Ribery, Menez.

 

Benzema jää pois loukkaantumisen pois ja Payet siis sen takia joukkueessa. Yllättäen Gourcuff palaa maajoukkueeseen, kun hänet joukkueesta pudotettiin EM-kisojen alla. En ole Lyonin pelejä nähnyt, joten paha sanoa Gourcuffin vireestä mitään. Toinen ylläri on, ettei Sagna ole joukkueessa. Toisaalta kilpailu oikealla laidalla on kovaa, eikä näin ollen Sagna mahdu joukkueeseen tällä kertaa. Tärkein asia on nytten, että siellä oikealla on sen verran tunkua, ettei Reveillere ole joukkueessa. Toivottavasti ei koskaan enää olekaan.

 

Muuten kyllä oikein odotettu joukkue, ehkä liiankin odotettu. Vaikka Deschamps ja HBA eivät tule toimeen, voisivat he korjailla välejään, jotta HBA saataisiin joukkueeseen. HBA olisi todella kova vahvistus joukkueeseen ja miehen puuttuminen onkin tällä hetkellä isoin huoli Ranskan joukkueessa. Toinen kenet olisin halunnut nähdä jo joukkueessa on Paul Pogba. Pogba nyt on heittämällä parempi, kuin esimerkiksi Valbuena, joka on Deschampsin suojatti, jolla ei todellisuudessa ole tilaa joukkueessa.

 

Avaus Italia ottelussa 14. päivä on varmaankin seuraavanlainen; Lloris - Debuchy, Koscielny, Sakho, Evra - Cabaye, Matuidi, Gourcuff - Ribery, Giroud, Menez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hitto. Nyt jo on varmaa, ettei M'Vila pelaa tulevissa MM-kisoissa. Ranskan jalkapalloliitto on lätkässyt M'Vilalle mittavan rangaistuksen. M'Vila on suljettu kaikista maajoukkueista 30.6.2014. M'Vilalla oli varoitus alla hänen käyttäytymisensä takia EM-kisoissa ja ennen U21 viimeistä karsinta peliä Yann ja muutama muu olivat bilettämässä. Tästä sitten rangaistiin ja tällä kertaa todella kovaa. Toivottavasti mies saa nyt asiat tärkeysjärjestykseen.

 

Muut rangaistuksia saaneet olivat Antoine Griezmann, Mbaye Niang, Chris Mavinga ja Wissam Ben Yedder. Nelikon pelikielto kestää ensi vuoden loppuun. Lähinnä vaikuttaa Griezmanniin, joka olisi saattanut hätyytellä A-maajoukkueen portteja viimeistään ensi kaudella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään siis toi Italia-Ranska matsi. Parmassa pelataan ja Italialla etu kotiyleisöstä. Ranskahan on pelillisesti tällä hetkellä selvästi parempi ja Espanjaa vietiin Calderonilla 1-2. Ranskalla on myös hyvä putki näissä kovissa ystävyysotteluissa, viime peli Japania vastaan meni pipariksi, kun oli niin helppo vastus ettei sytyttänyt. Ranskahan on voittanut näissä ystävyysotteluissa viimevuosina Brasilian, Englannin ja Saksan. Tietty voi sanoa, että ystävyysottelut on aina ystävyysotteluita, mutta ei kukaan lähe puolivillaisesti noihin huippumatseihin, kuten tämäniltaiseen. Italia-Ranska perinteisestekin kiimainen kamppailu.

 

Prandelli ja Deschamps molemmat on painottanut haastatteluissa tulevaisuutta, mutta ei suinkaan mitään junnukokoonpanoja silti tulla näkemään. Molemmilla joukkueilla nyt sattuu olemaan murrosvaiheet menossa ja joukkueiden keski-ikä on kohtalaisen nuori.

 

Italia varmaan lähtee seuraavalla kokoonpanolla; Buffon - Maggio, Chiellini, Barzagli, Barzaletti - Montolivo, Verratti, Marchisio - Candreva, Balotelli, El Sharaawy

 

Candreva on itselle ainakin aika tuntematon nimi, mutta on spekuloinnissa pyörinyt netissä.

 

Ranska toivottavasti lähtee tällä; Lloris - Debuchy, Sakho, Koscielny, Evra - Cabaye, Gourcuff, Matuidi - Menez, Giroud, Ribery

 

Tasaiselta näyttää paperilla. Ranskaa heikentää se, ettei Menez ja Cabaye välttämättä ole avauksessa. Myös Valbuenaa on väläytelty Gourcuffin paikalle, toivottavasti näin ei ole. Cabayen tilalla aloittaisi Capoue ja Menezin tilalla saattaisi olla Valbuena, jolloin hän ei veisi Gourcuffin paikkaa. On myös mahdollista, että Gourcuffin tilalla olisi Valbuena ja Menezin tilalla Sissoko. Menez kuitenkin todennäköisesti aloittaa.

 

Vaihdosta sitten vois tulla sisään Yanga-Mbiwa, Sissoko, Capoue, Gonalons ja Valbuena. Hyökkäykseen ei oikein ole vaihtoehtoja Riberyn ja Giroudin tilalle. Toivottavasti kaksikko pelaa koko pelin. Laitapakeista Clichy ja Jallet jäi pois, joten toivottavasti laitapakit saavat pelata koko pelin, kun penkillä on Tremoulinas ja Reveillere, molemmat aika turhakkeita. Ja Tremoulinaksella ei ole maaotteluita alla, joten ei miestä voi näin kovaan paikkaan pistää. Tosin Deschamps terotti ennen peliä, että kokemattomille pitää antaa peliaikaa, muuten tilanne on sama kahden, neljän vuoden päästä. Mutta ei nyt perkele Italia otteluun Italiassa voi ensikertalaista pistää.

 

Paljon ratkeaa siihen, miten Ranskan keskikenttä toimii. Jos siellä kaikki menee normaalisti, ei pitäisi suurta hätää olla. Toki jos siellä ei peli rullaa, niin ollaan kusessa ja turpaan tulee. Tai ei ehkä turpaan, mutta maaleja ei saada. Gourcuffilla on nyt elämänsä näytön paikka maajoukkueessa. Tästä voi suuresti olla kiinni miehen vuoden 2014 kisaedustus. Hyvä esitys nyt ja kova itseluottamus boosti, epäonnistuminen ja miestä ei välttämättä koskaan nähdä maajoukkueessa merkittävässä roolissa. Gourcuff onkin illan mielenkiintoisin pelaaja.

 

Toivottavasti Gourcuff pystyy pyörittämään peliä samanlailla, mitä on Lyonissa esittänyt. Onneksi ei ole mikään puolustusvoittoinen joukkue vastassa, vaikka Italia äärimmäisen hyvin puolustaakin. Varmaan aikamoista hurlumheitä tullaan pelissä näkemään ja paljon maalipaikkoja molemmissa päissä.

Heitetään nyt, että Ranska hoitaa 2-3. Giroud iskee kaks ja Ribery yhden. Italian häkit 2x El Sharaawy.

 

Edit: L'Equipe twiittasi äsken, että Ranska lähtee miehityksellä; Lloris - Debuchy, Koscielny, Sakho, Evra - Capoue, Matuidi, Valbuena - Sissoko, Giroud, Ribery.

 

Eli worst case scenario tapahtui ja Cabaye ja Menez molemmat avauksesta pois. No Menez varmaan tulee penkiltä sisään ja Cabayesta en sitten tiedä, varmaan missaa koko pelin ;((( Ja sitten toi saatanan Valbuena kääpiö vie Gourcuffin paikan, damn. Toivottavasti Gourcuff tulee viimeistään puoliajalla sisään. Nyt lähdetään tasapelistä liikkeelle ja heitetään 2-2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniiin! Sieltä haettiin sitten Parmasta maukas 1-2 voitto. Ensimmäinen voitto Italiassa sitten vuoden 1994.

 

Äärimmäisen viihdyttävä ottelu oli ja kaikesta huomasi, ettei nämä pelit koskaan ole ystävyysotteluita ja kyseessä on kunnia ennenkaikkea. Siisti ottelu kuitenkin nähtiin ja Balotellikin osasi käyttäytyä ihmisiksi.

 

Italia aloitti lievällä hallinnalla ja Balotelli komeasti värisytti jo aikaisessa vaiheessa ylärimaa. Italia sitten siirtyikin johtoon, kun Balotelli jatkoi pallon Montolivolle joka pisti El Sharaawyn läpi. El Sharaawy pisti tyynesti pallon Lloriksen jalkojen välistä häkkiin. Oli kyllä hieno maalintekijän maali nuorelta pojalta. Oli muutenkin alituinen uhka Ranskan puolustukselle. Tuon maalitilanteen olisi voinut Koscielny ja Sakho kyllä pelata paremmin. Sakho vähän turhaan ryntäsi Balotellin kimppuun ja pelasi itsensä ulos tilanteesta ja Koscielny oli pari askelta El Sharaawya jäljessä. Ei mitään kardinaalimunauksia kuitenkaan ja topparit, eritoten Sakho, pelasivat hyvät ottelut.

 

Italian johto kesti vain pari minuuttia kun minun parjaamani Valbuena iski todella komean maalin. Pisti kaksi Italian miestä nippuun boksin rajalla ja sitten komea niitti yläpeltiin. Valbuena oli muutenkin todella hyvällä pelipäällä ja voitti ainakin minut puolelleen eilen loistavilla haastoillaan ja syötöillään. Ei ole aikaisemmin mies oikein sytyttänyt, mutta nyt olen miehen vankka puolestajapuhuja. Ensimmäistä kertaa onnistui hyvin myös maajoukkueessa.

 

Maalien jälkeen ottelun hallinta siirtyi Ranskalle, mutta peli oli edelleen tasaista. Oletetusti puoliajalla ei nähty mitään tajutonta vaihtorumbaa, joka yleensä on tyypillistä ystävyysotteluissa. Ranska vaihtoi Debuchyn Reveillereen ja Italia teki muutamia vaihtoja, mm. Pirlo tuli Verrattin tilalle. Verratti oli kyllä varmaan Italian paras pelaaja El Sharaawyn ohella ensimmäisellä puoliajalla. Pirlon manttelinperijän paikka on taattu.

 

Kumpikaan ei pystynyt luomaan selviä maalipaikkoja, ennen kuin loppua kohden. Ranska otti Giroud, Ribery ja Valbuena kolmikon pois ja heitti tilalle Menezin, Gomisin ja Gourcuffin. Menez ja Gomis esiintyivät edukseen ja Gomis viimeisteli voittomaalinkin.

 

Menez tuli vasemmalta laidaltaan päätyyn asti, josta syötti boksissa majailleelle Evralle, Evran vetosyöttö suuntautui maalin edessä kärkkyneelle Gomisille, josta miehen oli helppo tuikata pallo verkkoon. Joskin olen nähnyt Gomisin sössivän samankaltaisia paikkoja... Mutta Gomisille plussamerkkinen suoritus maalin ansiosta ja lopussa hyvää karvaamista. Viime minuuteilla Menez oli vielä lähellä tehdä lukemiksi 1-3, hienon juoksun jälkeen. Veto kuitenkin suuntautui hieman ohi takatolpasta. Giachherini kolisutti ylärimaa vielä senkin jälkeen, mutta Italian harmiksi pallo ei mennyt maaliin.

 

Peli oli tasainen, mutta Ranska kuitenkin ansaitsi voittonsa paremmalla viimeistelyllä. Tästä on nyt sitten hyvä jatkaa MM-karsintoja ensi vuoden puolella. Muutama uusi optio avautui, mutta muutama myös ehkä sulkeutui.

 

Perusnaamat Lloris, Menez, Ribery ja Debuchy pelasivat kaikki perusottelun. Ribery oli hieman vaisuhko mitä yleensä, mutta mukiinmenevä suoritus.

 

Evra oli ylöspäin loistava, mikä on näkynyt kaikissa peleissä tällä kaudella. Alaspäinkin homma toimi nyt hyvin, eikä suurempia ongelmia hänenkään laidalla ollut. Pahimmat hyökkäykset tulivat keskeltä.

 

Koscielny ja Sakho pelasivat kuten jo edellä mainitsin, hyvät ottelut. Vähän höntyilyä siinä Italian maalissa, mutta hyvää peliä pojilta. Saattaa olla nyt löytynyt meille se avauksen topparipari, jota muut sitten tästä lähtien koittaa syrjäyttää.

 

Matuidi pelasi jälleen hienon pelin ja hoiti hommansa molempiin suuntiin. Ei ihan Espanja pelin tasoista säkenöintiä, mutta mielestäni Diabyn ja Mavuban poissa ollessa Matuidi on hoitanut itselleen ton paikan avauksessa. Olisi suuri vääryys, jos Diaby tai Mavuba sen mieheltä veisi, kun tervehtyvät. Ainakin kova kamppailu pitäisi miesten käydä paikastaan.

 

Capoue oli melko näkymätön, eikä ylöspäin antanut sellaisia syöttöjä, joita olisi lupa odottaa Cabayelta. Tuurasi kuitenkin hyvin, kun ei näkyviä virheitäkään tehnyt. Varteenotettava mies ehdottamasti tulevaisuudessa, vaikka Cabaye terve olisikin.

 

Valbuena sitten häikäisi kaikki, paitsi varmasti Deschampsin. Deschamps on ollut aina Mathieun suurin fani ja nyt luottamus palkittiin. Hieno maali ja muutenkin hienoa peliä. Ehkä hieman toisella puoliajalla katosi pelistä. Saattaapi olla se ykkös mies nyt tuolle paikalle, kun Gourcuffin esitys vaihdosta tultuaan jätti toivomisen varaa. Ounastelin tästä näytön paikkaa Gourcuffille, mutta toinen mies eli Valbuena varasti kyllä Gourcuffin shown. Yoann ei oikein päässyt peliin mukaan, toki ei paljoa aikaakaan saanut. Ehkä sitten tulevaisuudessa, jossain toisessa ystävyysottelussa mies saa näytön paikkansa. Toki eilinen peliaika olisi miehen pitänyt käyttää paremmin.

 

Sissoko pelasi laidalla suhteellisen mukavan pelin. Ei mitään hälyttävää suoritusta, mutta miehen otteista kertoo myös se, että sai pelata koko pelin, tuli vasta lisäajalla pois. Vähän parempaa peliä ylöspäin olisin mieheltä odottanut ja toivonut, mutta hyvä näinkin. Varteenotettava mies myös tulevaisuudessa jopa avaukseen. Kun HBA on poissa laskuista, niin on Sissoko selvä kakkosmies oikealla laidalle Menezin jälkeen.

 

Giroud oli todella näkymätön, mikä johtui myös siitä, ettei mies saanut paljoa palloa. Keskityksiä tuli aika vähän ja Italian vahva topparipari oli luutimassa nekin pois varmasti. Ei kyllä antanut Benzemalle mitään pelkoa siitä, että avauksen paikka vaihtuisi penkitykseen. Benzema jatkaa ykkösenä ja Giroud penkillä. Gomis nyt sitten pelasi hienon ottelun, mutta ei tuon maalin saa antaa hämätä. Gomis on edelleen selvä kolmosvaihtoehto, jonka tilalle itse etsisin parempaa miestä. Benzema olisi kyllä tässä pelissä toiminut paremmin kuin Giroud, koska Benzema on loistava syöttelijä ja rakentelee peliä. Giroud ei ole siinä aivan niin hyvä ja vahvuudet ovat boksipelaamisessa, jota oli eilen vähän.

 

Vaihdosta jämäminuutteja pelasivat Tremoulinas ja Gonalons. Ei mitään reportoitavaa kummastakaan, kun niin vähän pelasivat.

 

Seuraavaan otteluun Saksaa vastaan voitaisiin sitten kokeilla Gourcuffia avauksessa, jos miehen hyvä vire seurajoukkueessa jatkuu. Jos vaikkapa tämmöisellä lähdettäisiin Saksan kuritukseen.

 

Lloris - Debuchy, Koscielny, Sakho, Clichy - Matuidi, Cabaye, Gourcuff - Menez, Benzema, Ribery.

 

Clichylle voisi antaa näytönpaikan, kun Evra on nyt paljon pelannut. Clichyllä oli jotain vaivaa joten jäi eilinen kohtaaminen väliin. Jos Diaby ja Mavuba ovat kunnossa helmikuussa niin ehkä heitä voisi kokeilla Matuidin paikalla. Ja saattaa myös olla, että Valbuena ansaitsee avauksen paikan eilisen jälkeen myös Saksa otteluun. Toivotaan myös että HBA nähdään edes joukkueen mukana tuolloin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjotellaas tännekin pitkästä aikaa. Ei mitään kovin positiivista juttua ole nyt luvassa.

 

Alotetaan kuitenkin niillä paremmilla uutisilla.

 

Saksaa vastaan tuli kotona 1-2 tappio ja ensimmäinen tappio Saksalle sitten vuoden '87. Pelattiin kuitenkin hyvin ja voitto näytti todennäköiseltä kun Valbuena iski Les Bleus'n johtoon. Sitten toisella puoliajalla alettiin itse höntyilemään ja Saksa sai otetta pelistä. Etienne Capouen hirveästä syötöstä saksalaiset sitten pääsi ylivoima hyökkäykseen ja pallo pistettiin häkkyrään. Lloris olis kyllä saattanut tuon hyvänä päivänä napata, kun tuli aivan päin, vaikka läheltä tuli ja kovaa. Harmitti miestä itseäänkin se. Toinen maali sitten oli madridilaisten hieno kombinaatio kun Özil pisti komean syötön Khediralle jolla oli helppo työ pistää pallo maaliin.

 

Ranskalla oli kyllä paikkoja mielinmäärin ja Riberyn ja Benzeman olisi pitänyt pallo maaliin pistää ainakin kerran mieheen. Ribery oli muuten kyllä todella pirteällä pelipäällä, mutta Benzema sitten vähän yskähteli. Oltaisiin tosta voitto ansaittu ja napattukin jos olisi viimeistely toiminut.

 

+ Ribery, Koscielny, Sakho, Sagna, Ribery, Valbuena

 

Ribery oli kentän paras ja oli oikein hyvässä iskussa. Pitkästä aikaa maajoukkueessa tuollaista peliä. Koscielny ja Sakho pelasivat hyvin puolustuksessa ja siinä saattaisi olla tulevaisuuden topparikaksikko. Sagnalta hyvä paluu ja pistää Debuchyn ahtaalle oikealla laidalla noilla esityksillä. Valbuenalta taas pirteää peliä ja kruunasi sen maalilla.

 

- Cabaye, Benzema, Rami, Capoue, Menez, Giroud

 

Eli kaikki vaihtomiehet sai miinusta. Rami oli ihan pihalla puolustuksessa ja hänen tultuaan kentälle tuli noi maalitkin ja Saksa muutenkin sai vaarallisempia tilanteita kuin Koscielnyn ollessa kentällä. Capoue sössi sen ensimmäisen maalin aivan täysin ja muutenkin pelasi heikosti. Menez ja Giroud sitten eivät oikein tuoneet kentälle mitään lisää. Cabaye ja Benzema pelasivat selvästi alle oman tasonsa joten siitä syystä tuli miinusta multa.

 

 

Sitten niitä huonompia uutisia. Uhkaavasti ikuiseksi lupaukseksi jäävä Yann M'Vila on jälleen myrskyn silmässä. Miehen epäillään sekaantuneen alaikäiseen prostituoituun. Ei ole mediassa vielä mitään varmuutta siitä, onko pelaaja M'Vila, kun toistaiseksi FFF on ilmoittanut kyseessä olevan maajoukkuepelaaja. Joka sinäänsä on harhaanjohtavaa, kun mies ei ole pelannut maajoukkueessa kesän jälkeen. Twitterissä kuitenkin huhut liikkui, että kyseessä olisi M'Vila.

 

Näitä prostituutio juttujahan on ennenkin ollut useita Ranskassakin (Benzema ja Ribery), mutta mitään kummempaa niistä ei ole tullut. Riberyn ja Benzemankin tapauksessa oli alaikäiset tytöt kyseessä. Harmittavaa kuitenkin kun lisää paskaa niskaan M'Vilalle. Vieläpä kun juttu tuli esille niin, että tämä prostituoitu jäi kiinni näpistelystä jonka yhteydessä hänen kännykkäänsä tutkittiin ja sieltä sitten ilmeisesti löytyi viestejä M'Vilalta. Jotenkin hämärältä kyllä vaikuttaa koko juttu joten odotellaan vielä. Ja väärinhän tietty toi on, mutta noista prostituoiduista ei koskaan voi tietää minkä ikäistä porukkaa on ja yleisestihän jalkapalloilijat käyttävät prostituoituja niin se on sitten vähän arpapeliä kenelle osuu paska nakki.

 

Toivotaan parasta Yannille ja että kaikesta huolimatta mies vielä nousee jalkapallomaailman huipulle.

 

EDIT: Eli nyt varmistui, että kyseessä on M'Vila. Nyt sitten odotellaan, että riittääkö viestit ja kuvat joita kännykästä löytyi tuomitsemaan Yannin. Todennäköisesti tosta ei mitään suurta tuomiota ainakaan tule, kun on lähes mahdotonta todistaa, että Yann tiesi tytön olleen alaikäinen. Se siis vaaditaan tuomitsemiseen. Maksimirangaistus olisi 3 vuotta vankeutta ja 45 000 sakkoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän päivitystä tohon M'Vilan keissiin. Tyttö on sanonut ettei koskaan ole ollut missään tekemisissä Yann M'Vilan kanssa ja M'Vila tietenkin sanoo samaa. Puhelimessa oli muuten jonkun toisenkin pelaajan numero. Mutta kuitenkin juttu vaikuttaa nyt siltä, että M'Vila on joutunut sairaan pilan kohteeksi kun Yann ilmoitti tässä jokin aika sitten, taisi olla syksyllä, että hänen tietokoneensa, lompakkonsa ja kännykkä varastettiin. Ilmeisesti sitten sillä kännykällä on noita hommia hoidettu ja juttu on siten yhdistetty M'Vilaan. Varkaat muuten olivat prostituoituja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjotellaan nyt tänne ajankuluksi vähän juttua maajoukkueen nykyisestä ikärakenteesta ja millaisen joukkueen näkisin mielelläni ensi vuoden MM-kisoissa. Saattaa vähän olla aikaista spekuloida jo ensi vuotta mutta menkööt.

 

Viimeisen vuoden aikana maajoukkuekkueessa mukana olleet pelaajat:

 

Maalivahdit: Lloris (26), Mandanda (27), Landreau (33) ja Carrasso (31)

 

- Lloris on tällä hetkellä selvä ykkönen ja maailmanluokan maalivahti kun on niin maalivahti osasto on kunnossa. Jos Lloris sattuisi olemaan loukkaantuneena ensi kesänä niin ei Mandandakaan huono korvaaja ole, vaikka ei ole ihan sille tasolle päässyt jota mieheltä ehkä odotettiin vielä pari vuotta sitten. Maalivahti peliin ei Ranska tule koskaan kaatumaan kun nämä miehet ovat joukkueessa. Itse näkisin mieluummin Carrasson kolmantena maalivahtina Landreaun sijasta. Landreaun ura on lähtenyt lievään laskuun, joten putoaminen maajoukkueestakin olisi paikallaan. Carrasso on myös hieman varmempi tästä kaksikosta ja siksi parempi kolmos maalivahti. Lloriksella ja Mandandallahan on vielä paljon pelivuosia edessä ja maalivahdeilla parhaat vuodet yleensä tulevat vasta kypsemmällä iällä joten eiköhän Hugolta ja Steveltäkin nähdä vielä tulevaisuudessa ne parhaat pelit. Tämä on harvinaisen hyvin hoidossa oleva osasto.

 

Haastajat: Ali Ahamada. Ranskalla ei löydy tällä hetkellä tuon nelikon ulkopuolelta muita haastajia kuin nuori 21-vuotias Ali Ahamada. Toulousen maalivahti on ihastuttanut tällä kaudella liigassa hyvillä otteillaan ja vuoden kypsyttyään saattaisi olla kolkuttelemassa ovia maajoukkueeseen. Siirto isompiin ympyröihin kesällä saattaisi tehdä miehen kehitykselle hyvää, olettaen että peliaikaa kuitenkin tulisi. Saattaisi olla liian kova paikka ottaa kokematon nuorukainen MM-kisoihin. Vaikkakin olisi kolmosmaalivahti, toisaalta taas siitä saisi mies hyvää kokemusta tulevaisuutta ajatellen kun pääsisi vähän maistelemaan tunnelmaa. Selvästi tapahtuu vielä kehitystä ja Carrasso ja Landreau taas tuskin nykyisestä tasostaan enää parantavat joten olisi hyvä nähdä Ahamada jo maajoukkueringissä mukana.

 

Puolustajat: Evra (31), Sagna (29), Jallet (29), Debuchy (27), Yanga-Mbiwa (23), Sakho (23), Koscielny (27), Rami (27), Varane (19), Clichy (27), Abidal (33), Kaboul (27), Mexes (30), Reveillere (33), Tremoulinas (27)

 

- Näistä varmastikin Abidal, Mexes ja Reveillere ovat jo pelinsä maajoukkueessa pelanneet. Mexesin paikka oli viime kesänä, mutta epäonnistui pahasti eikä ole Deschampsin suosiossa. Reveillere ja Abidal taas ovat ikänsä puolesta eilisen miehiä. Eikä Eric varmaan ongelmiensa jälkeen palaa entiselleen. Reveillere viimeksi nähtiin joukkueessa marraskuussa, mutta silloin loukkaantumiset tekivät sen verta tilaa, että mies vielä pääsi joukkueeseen. Tuskinpa enää koskaan niin käy. Sitten Kaboul ja Tremoulinas ovat sitä kategoriaa, että taso ei vain riitä. Kaboul teki hyvää nousua maajoukkueessa, mutta loukkaantumiset ovat kusseet sen nousun täysin. Ja toppareita meiltä nyt löytyy, joten tuskinpa Kaboulia nähdään maajoukkueessa enää. Ehkä Deschamps antaa miehelle mahdollisuuden näyttää kykyjään, mutta tuskin riittää MM-kisoihin. Tremoulinas nyt oli tollainen kutsu, kun ei muitakaan ollut kun loukkaantumisia oli. Taso ei vain Benoit'lla riitä. Ikää Kaboulilla ja Tremoulinaksella myös sen verran, että äkillistä tason nostoa ei tulla näkemään.

 

Evran tähti on ollut pahasti laskussa, mutta sitkeästi on mies ollut ykkösvalinta vasemmalle laidalle maajoukkueessa. Oikeastaan vain Clichy on edes uhannut miehen asemaa. Mielestäni Clichy on tällä hetkellä meidän paras mies vasemmalle, mutta Didier luottaa Evraan. Clichy näyttää varmalta mieheltä MM-joukkueeseen, mutta Evraa vielä epäilen. Jos lähtee Manchesterista kesällä niin saattaa alkaa jo jäähdyttelemään ja taso laskee entisestään. Saa nähdä motivoiko MM-kisat miestä vai ei. Jos motivoi niin varmasti mies nähdään taas kisoissa.

 

Toppareita meillä riittää ja näistä nyt rotaatiossa olleista Rami on varmaan ensimmäisellä putoajan paikalla. Taso ei vaan riitä hitaalla miehellä. Pääpelivoimaa löytyy kaikilta joten Ramin ainoa valtti on aika surkea tässä joukossa. Ihmetellyt jo kauan, miksi mies roikkuu vieläkin maajoukkueessa. Sakho, Yanga-Mbiwa ja Varane ovat nuoria jotka kehittyvät vielä vaikka ovat jo nyt hyvällä tasolla ja valmiit maajoukkueeseen. Koscielny voisi sitten olla se kokeneempi jamppa kouluttamassa nuoria. Vaikka eipä Koscielnylläkään ole maajoukkueesta oikein kokemusta. Tässä ollaan vähän kusessa juuri ton kokemuksen kanssa, kun ei löydy pätevää ja kokenutta topparia sitten mistään. Mutta joskus se muutos pitää tulla niin miksei nytten? Näillä näkymin Varane-Sakho olisi MM-kisoissa se ykkösvalinta ja sitten Koscielnya ja Yanga-Mbiwaa vaihdosta tarpeen tullen. Varane on jo nyt älytön peto mieheksi ja tulee vain parantamaan vuoden aikana. Sama pätee hieman pienemmissä määrin Sakhoon.

 

Oikealla puolella meillä on Sagna ja Debuchy jotka on molemmat hyvässä iässä. Tervettä kilpailua ja sieltä voi kumman vaan heittää kehiin. Sagna parempi puolustamaan ja Debuchy puolestaan parempi hyökkäämään. Sitten siellä taustalla on Jallet, jonka tason en kuitenkaan usko riittävän MM-kisoissa ja muutenkaan maajoukkueympyröissä. Jallet on kuitenkin sellainen ihan OK työmyyrä, vaikka mielelläni näkisin siellä jonkun nuoren lupauksen.

 

Haastajat: Serge Aurier (20), Kurt Zouma (18), Lucas Digne (19), Samuel Umtiti (19), Loris Nery (21)

 

Aurier on vahvimmian kiinni maajoukkuekutsussa. Ja mies sen kyllä jo ansaitsikin, hehkutusta miehestä voi lukea scouttaus topikista, en jaksa tähän uudestaan kirjoittaa. Zouma saattaa olla vielä liian nuori, mutta saattaa jo ensi kaudella kolkutella ovia maajoukkueessa. Tosin Ranskan hyvä toppari tilanne vähän saattaa hidastaa miehen kutsun saamista. Huippulupaus kuitenkin ja tulevaisuudessa Varanen aisapari. Digne sitten on toinen ehdokas tuonne vasemmalle laidalle. Lillen nuori, mutta jo monessa liemessä keitetty puolustaja on hyvä tyyppi ja varmasti pyörii ennemmin tai myöhemmin maajoukkuekuvioissa mukana. Umtiti on Lyonin vasemman laidan pakki joka pystyy myös hyvin pelaamaan keskustassa. Olisi hyvä mies joukkueessa, kun voi korvata toppareita ja laitapakkeja. Huikea potentiaali miehellä josta varmastikaan ei olla vielä nähty parasta. Nery sitten on Valenciennesin tämän kauden sensaatio ja voisi pikkuhiljaa kolkutella ovia maajoukkueessa. Pystyy pelaamaan molemmilla puolilla josta on hyötyä. Aurierin jälkeen ehkä se todennäköisin mies maajoukkueeseen.

 

Keskikenttä: Ribery (29), Cabaye (27), Valbuena (28), Gonalons (24), Matuidi (25), Sissoko (23), Capoue (24), Alessandrini (23), Payet (25), Gourcuff (26), Chantome (25),Lassana Diarra (27), Diaby (26), Mavuba (28),Martin (25), Malouda (32), Alou Diarra (31), Nasri (25), M'Vila (22), Ben Arfa (25), Morgan Amalfitano (27)

 

- Näistä Alou Diarra, Malouda, Martin, Amalfitano ja Mavuba ovat melkoisella varmuudella ulkona tulevaisuuden maajoukkuekuvioista. Diarrasta ja Maloudasta on aika ajanut ohitse ja Amalfitanolla ei vain taso riitä ja sama koskee Martinia ja Mavuba joiden tähdet ovat hyvän lennon jälkeen hiipuneet. Muuten sitten tunkua keskikentälle onkin ja tervettä kilpailua riittää.

 

Ribery ja Cabaye voivat olla rauhallisin mielin. He ovat joukkueen runkoa ja paikka MM-kisoissa on varma. Ribery on joukkueen ehdoton tähti ja hänen pelistään riippuu paljon joukkueen hyökkäyspeli. Cabaye sitten taas on keskustan syöttökone.

 

Gourcuff näytti vielä 4 vuotta sitten olevan Ranskan tulevaisuuden pelastaja, mutta toisin kävi. Ura on siitä lähtien ollut jyrkässy laskussa. Syksyllä mies näytti heräämisen merkkejä, mutta nyt taas on hiipunut. Tuskinpa miehestä enää mitään suurta tulee. Hänetkin lasken jo pois laskuista kun MM-kisoja mietitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valbuena on Marseillen ajoista asti ollut Deschampsin lempipelaajia ja onhan mies ihan kivasti esiintynyt maajoukkueessa. Taso ei vain tunnu riittävän aivan maailman huipulla pelistä toiseen joten olisikohan kuitenkin Mathieun paikka muualla kuin maajoukkueessa? Hänelle ollaan pelinrakentajan roolia koitettu tuputtaa, mutta ei ole ottanut onkeensa. Toinen mies tuohon olisi Nasri, joka ei ole sattuneesta syystä Deschampsin suosikkeja ja ei ole pitkään aikaan pelannut maajoukkueessa. Didier ei kuitenkaan Samirinkaan kohdalla ole ovea täysin sulkenut. Nasri ehdottomasti on kova pelimies ja hänen paikkansa on maajoukkueessa. Hänellekään ei ehkä tuo pelintekijän rooli sovi, kun tuntuu tukehtuvan kovissa peleissä. Joukkueeseen mukaan kuitekin ehdottomasti kun MM-kisoihin mennään.

 

HBA on ylijumala jonka paikka kuuluisi tietenkin maajoukkueessa avaukseen oikealla laidalla, mutta välit Didierin kanssa olivat tulehtuneet Marseillessa ja niitä on nyt korjailtu ja ilmeisesti kutsu römpsähtää piakkoin. Tätä miestä on maajoukkue kaivannut. Sitten Newcastle kaveri Sissoko sinne vielä ja nyt kun Sissokoa tunnutaan peluutettavan keskustassa Newcastlessa niin joskos mies siitä ottaisi ton pelintekijän roolin omakseen. Siinä sitten saisi nauttia Newcastle kolmikon yhteistyöstä myös maajoukkueessa.

 

Keskikentän luutijaosastolle on myös tunkua M'Vilan, Capouen, Matuidin ja Gonalonsin muodossa. Siellä taustalla lymyilee myös Lassana Diarra, jonka ura on kuitenkin kaikesta talentista huolimatta rankassa laskussa ja enpä usko että miestä enää nähtäneen sinipaidassa. Chantome on myös tätä osastoa, mutta ei vain taso riitä ja toivottavasti miestä ei hirveästi enää nähdä maajoukkueessa, kun paljon parempiakin löytyy. M'Vilahan tosta nelikosta on selvästi se lahjakkain mutta muut ongelmat hidastavat miehen urakehitystä. Jos mies saisi siviilipuolen asiat kuntoon ja pääsisi hyvään vireeseen ensi kesäksi niin siinä olisi meidän ehdoton ykkösmies Cabayen rinnalle. Kaikki näistä ovat oikeastaan saman tyyppisiä. Osaavat hommat molempiin suuntiin joten tältäkin osin homma on hienossa jamassa. Kaikki ei kuitenkaan koneeseen mahdu ja Matuidi näistä nyt on muita selvästi parempi tällä hetkellä ja Capoue sitten vanavedessä ja Gonalonskin kyllä kärkkyy lähellä ja kun on vielä pitkä aika ennen kisoja niin tästä on mahdoton mennä sanomaan.

 

Alessandrini sitten onkin mielenkiintoinen tapaus. Tämän vuoden komeetta, mutta pitää vielä odottaa pidempään jotta miehen oikea taso nähdään.

 

Haastajat: Paul Pogba (19), Clement Grenier (21), Gueida Fofana (21), Sylvain Marveaux (26)

 

- Kaikki tietää Pogban ja sen magiikan mikä miehessä on. Olen jo odotellut miehelle kutsua, mutta ei ole vielä kuulunut. No ensi kaudella varmasti tulee ja saattaa olla spekuloinnissa mukana kun mietitään kisajoukkuetta. Olisi kyllä ideaali mies pelinrakentajaksi. aivan huikea mies. 'Nuff Said.

Grenier on myös hieno tyyppi tohon pelinrakentajaksi. On Pogbaa vanhempi mutta hieman Pogbaa huonompi kuitenkin ja vaikea nähdä Grenieriä joukkueessa ensi kesänä. Tulevaisuudessa saattaa kuitenkin kehittyä vielä vaikka kuinka ja potentiaalinen tyyppi maajoukkueen vakiokasvoksi. Fofana on sitten tota romuluu-osastoa jolle on jo kovasti tunkua ja mies tulee sitä keskustelua ensi keväänä varmasti sekoittamaan. Ei taida vielä rahkeet kuitenkaan riittää kisapaikkaan. Marveaux on lähtenyt uuteen nousuun Newcastlessa ja kun vielä pääsee enemmän pelaamaan niin mielenkiinnolla odotan mitä miehen suhteen tapahtuu. Potentiaalia on.

 

Hyökkääjät: Benzema (25), Menez (25), Giroud (26), Gomis (27), Briand (27), Remy (26), Saha (34), Gameiro (25)

 

- Saha voidaan heti laskea ulos, samaten Briand.

 

Remy on mielenkiintoinen tapaus. Ei ole koskaan päässyt siihen lentoon mitä mieheltä on odotettu ja mielenkiinnolla odotan miten miehen ura lähtee muuttumaan Englannissa.

 

Gameiron ura on laskussa, enkä usko että siitä enää radikaalisti lähtee nousemaankaan vaikka maisemaa muuttaisikin. Ei vain taso riitä maajoukkuepeleissä. Sama koskee kyllä Gomisia joka on nyt ollut maajoukkueen mukana ikuisuuden vaikka on sellainen turhake. Aina välillä iskee mutta meh. Ei tullut uutta Zidanea pojasta vaikka oli Zidanen jälkeen ensimmäinen pelaaja joka debyytissä iskä kaksi pörsää. Suuri lupaus, josta ei koskaan tullut sitä suurta.

 

Menez on hyvässä nosteessa Pariisissa ja näyttää olevan vakiokamaa nykyään maajoukkueessa. Toisaalta HBA:n tulo maajoukkueeseen pudottaa hänet penkille. Saa taistella paikastaan tosissaan ja voi olla ettei mies pääse kisoihin.

 

Benzema on joukkueen ykköshyökkääjä eikä näkösällä ole haastajia. Ehdoton ykköshyökkääjä kisoihin lähdettäessä ja Giroud varmaan se kakkosvaihtoehto sitten näillä näkymin ainakin. Giroud on hyvää vaihtelua ainakin Benzemalle ja olisi silläkin lailla hyvä lisä joukkueeseen.

 

Haastajat: Alexandre Lacazette (21), Antoine Griezmann (21), M'Baye Niang (18)

 

- Lacazette on Lyonin nuori hyökkääjä joka pystyy pelaamaan laidassa, että kärjessä. Saattaa jo ensi kaudella haastaa maajoukkueeseen ja ehkä ajaa jopa Giroudin edelle. Todella nopea ja taitava pelaaja kyseessä.

 

Griezmann on Sociedadissa nimeään tekevä nuorukainen jolla on järkyttävän hyvä vasuri. Vasemmalla laidalla viihtyy ja sinne on kyllä sen verta tunkua, ettei mitään mahdollisuutta vielä ensi vuonna ainakaan päästä joukkueeseen. Tulevaisuuden nimiä kuitenkin.

 

Niang on peto ja maajoukkuekutsun on tultava jo ensi vuonna. Tuskin kisoissa vielä nähdään mutta sitä seuraavissa kisoissa mies vie jo Ranskaa kunniaan. Niin huikea potentiaali että vaikka ei kaikkea sitä ulosmittaisikaan koskaan niin silti maailmanluokkaa. Saattaa jopa ajaa Menezin edelle oikealla laidalla ensi kaudella ja ei se kisapaikka välttämättä niin kaukana olekaan.

 

----

 

Ja tässä vaiheessa näkisin MM-joukkueen tällaisena:

 

Lloris, Mandanda, Ahamada - Clichy, Aurier, Sakho, Varane, Yanga-Mbiwa, Koscielny, Debuchy, Sagna - Cabaye, Ribery, Sissoko, HBA, M'Vila, Matuidi, Nasri, Pogba - Benzema, Giroud, Niang, Lacazette

 

Todella nuori joukkue olisi kyllä sitten jalkeilla, mutta hällä väliä kun taitoa löytyy.

 

Avaus sitten olisi tällainen

 

Lloris - Debuchy, Sakho, Varane, Aurier - Cabaye, M'Vila, Pogba - HBA, Benzema, Ribery

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allez, allez Les Bleus! Tänään julkistettiin Didier Deschampsin valitsema miehistö Georgiaa ja Espanjaa vastaan pelattaviin MM-karsintoihin. Joukkue on seuraavanlainen; Lloris, Mandanda, Landreau; Clichy, Debuchy, Evra, Koscielny, Jallet, Sakho, Varane, Yanga-Mbiwa; Cabaye, Gonalons, Matuidi, Payet, Pogba, Sissoko, Valbuena; Benzema, Giroud, Gomis, Menez, Remy, Ribery

 

Pogban kutsuminen maajoukkueeseen sai allekirjoittaneelle heti erektion. Toivottavasti pääsee pelaamaankin, varmaan tulee kentälle ainakin jossain kohtaa Georgiaa vastaan, mutta toivottavasti Espanjaakin. En ole pitkään aikaan ollut näin innoissani mistään pelaajasta ja viimein hänet kutsutaan maajoukkueeseen josta mies saa varmasti lisää pontta. Deschamps sanoi myös, että Pogba ei ole vain katselemassa Clarefontainen linnaa, vaan ihan tosissaan mies on joukkueen mukana, josta itse ainakin sain sen käsityksen, että peliaikaa on luvassa. Ja eihän tollaista petoa voi kahleissa pitää.

 

Varanekin jälleen mukana, toivottavasti ei ehdi nyt loukkantumaan ennen pelejä ja pääsee kentällekin. Ansaitsee ehdottomasti avauksen paikan Koscielnyn rinnalta molemmissa otteluissa. Hienoa, että hänkin saa vihdoin ensimmäisen maaottelun tililleen.

 

HBA edelleen puuttuu joukkueesta, joka on ainoa miinus mielestäni. Mutta hänen kohdallaan asiaan varmasti vaikutti se, että loukkaantumiset ovat vaivanneet. Ensi kerralla sitten mukana.

 

Remy sen sijaan on noussut hyvien otteidensa ansiosta mukaan, mikä on mielestäni vain positiivinen asia. Remy ansaitsee olla maajoukkueessa enemmän kuin vaikka Gomis, joka vielä on mukana, vaikka Remykin siellä on. Ilmeisesti Didier mieluusti peluuttaisi Remyä laidalla.

 

Ribery on loukkaantunut tällä hetkellä, mutta hänen toivotaan toipuvan ainakin Espanja peliin. Häntä siellä kyllä tarvitaankin, Georgia kyllä hoituu ilman häntäkin ja parempi olisi antaa miehen huilata se peli vielä.

 

Muita yllätyksiä joukkueessa ei oikeastaan sitten olekaan. Payet'n mukana olo ehkä pieni sellainen ja Capouen poissaolo myös. Ei mitään vakkareita kuitenkaan kumpikaan.

 

Ennakkoa peleihin sitten lähempänä kick offia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korttien pelossa Deschamps luultavasti peluuttaa Varanea ja Pogbaa Georgia ottelussa! Koscielny ja Cabaye ovat kortin päässä pelikiellosta ja heitä ei sovi menettää Espanja peliin joten Varane korvaa Sakhon rinnalla Koscielnyn ja Pogba Cabayen. Huikeeta, että Pogba saa heti koko ottelun aikaa näyttää taitojaan. Varanella sama juttu ja ei tarvitse pelätä, että taso laskisi ollenkaan, kun avauksen miehet on poissa. Näin sen kuuluukin Ranskan maajoukkueessa olla.

 

Matuidi luultavasti pelaa Georgiaa vastaan vaikka miehellä on myös korttitili täyttymässä... Matuidi on kuitenkin noista vaikein korvatta. Toisaalta Georgian tasoista vastusta vastaan sinne voisi lykätä jonkun hyökkäävämmän vaihtoehdon. Sissoko olisi mun ykkösvaihtoehto siihen korvaamaan. Gonalons sitten niinikään on vaarassa saada kortit täyteen. Hänen tapauksessa ei olisi niin vaarallista missata Espanja peliä, vaikka meillä ei oikein toista samanlaista pelaajaa tällä kertaa löydykään tiimistä, kun Capoue ei ole mukana. Riippuu sitten siitä, lähteekö Deschamps hyökkäämään vai puolustamaan Espanjaa vastaan. Jos lähdetään pakittamaan niin Gonalons ei pelaa Georgiaa vastaan ja jos lähdetään hyökkäämään niin Gonalons voidaan uhrata, jos sattuu sen keltaisen ottamaan.

 

Sellaisia pelaajia sinne ei kannata ainakaan ottaa, jotka pelaavat puolivillaisesti, koska pelkäävät korttitilin täyttymistä ennen tärkeää peliä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmeisesti huomenna Georgiaa vastaan lähdetään pelaamaan 4-4-2 muodostelmalla. Puolustavaa joukkuetta vastaan halutaan koittaa hyökkäävämpää ryhmitystä ja siksi Giroud ja Benzema aloittavat kärjessä yhdessä. Keskikenttä sitten on varmaan muotoa Ribery - Pogba - Gonalons/Matuidi - Valbuena. Ainoa paikka vapaana tuossa on toi Matuidin tontti, jossa saatetaan peluuttaa Gonalonsia, jotta Matuidi olisi vapaana Espanja peliin, jos kuitenki sattuisi kortin saamaan huomenna.

 

Puolustuksessa laitapakkeina aloittaa todennäköisesti pitkästä aikaa Clichy vasemmalla ja sitten Jallet oikealla. Keskustassa varmaankin Sakho - Varane. Peukkua nuorelle toppariparille. Koscielnya siis luultavasti säästellään kortilta.

 

Maalissa sitten tietenkin kapteeni Lloris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli tolla mennään mitä edellisessä viestissä ounastelin. Matuidi aloittaa ja Gonalons penkillä, toivotaan, ettei kortti heilu Blaiselle. No, sen verta helppo peli tulossa, että tuskin täytyy riehue kortin arvoisesti.

 

Täys raiskauspystynyljentä on ainoa mihin tyydytään. Vaikka Georgia puolustaa tiukasti ja hävisi vain maalilla Espanjalle ja olisi siinä pelissä kyllä ansainnut tasurinkin. No me ei ollakaan mikään rupusakki joten eiköhän sieltä tolla hyökkäävällä kokoonpanolla 3-0 vähintään helähdä taululle. Voi toki tulla sellanen 1-0 nyhväyskin, kun georgialaiset on koko ajan 30 metrin päässä maalistaan maksimissaan.

 

Pogba on tänään tärkeä mies, koska osaa pistää palloa linjan taakse ja se veto on myös melkoinen pelote ja voi sillä tarvittaessa ratkaista pelin jos puolustus ei tahdo aueta. Mutta eiköhän se aukea kun siellä on Riberykin laidalla. Mielenkiintoista nähdä miten kärjessä kaksikko pelaa yhteen tänään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No oli se 3-0 lähellä, mutta sitten yksi munkeromaali pilasi nollan. No eipä sillä maalierolla niin väliä ole enää, kun Suomi hienosti nipisti pisteen Espanjalta ja näin lohkovoitto näyttää selvältä.

 

Peli alkoi ihan kivasti ja odotetusti pidettiin palloa ja hyökättiin. Paikkojakin saatiin heti alusta, mutta Riberyn ylärimaa lähemmäksi ei päästy. Vaikka peli näytti virkeältä niin jostain syystä siellä oli hirveätä neppailua välillä ja palloa syöteltiin kantapäillä aivan turhaan, kun olisi voinut pistää perussyötön ja tulos olisi ollut parempi. No ihan viimeminuutilla ensimmäisellä puoliajalla Giroud sitten pääsi puskemaan avausmaalin, josta sitten peli avautui vielä enemmän.

 

Toisella puoliajalla hyökkääminen oli parasta mitä olen vähän aikaan nähnyt Ranskalta. Luovaa ja liikkuvaa peliä ja pojat näyttivät olevan hyvällä pelipäällä, kun tuo neppailu jatkui entistä voimakkaampana. Tulostakin kuitenkin saatiin ja pian hienon syöttelyn jälkeen Valbuena täräytti komeasti 2-0 taululle. Hetkeä myöhemmin Riberyn yksilösuoritus ja 3-0. Sitten tuli se munkkimaali, kun yksi pelin kolmesta georgialaishyökkäyksestä päättyi maaliin. Keskitys tuli laidalta ja jostain syystä Sakho pötkötti mahallaan ja muuten vaaraton pallo kimposi Sakhon kädestä sitten toisessa aallossa olleelle Kobakzhidelle joka sitten tykitti ilmeisesti silmät kiinni Varanea päin josta pallo kimposi juuri Llorisin ohi maaliin. Pallo ei olisi mennyt maaliin, ilman Varaneen osumista. Ja oli silloinkin lähellä Llorisin torjuminen. Ihme kun ei Varanelle merkitty omaksi maaliksi, mutta parempi näin.

 

Paikkoja oli tehdä vaikka kuusikin maalia, mutta Giroudin ja Benzeman viimeistely ei ollut aivan parhaalla mahdollisella tasolla. Benzeman varsinkin sietäisi jo pikkuhiljaa tehdä maali maajoukkueessa... Mutta kaiken kaikkiaan pirteä peli ja kerrankin oltiin hyvällä ilmeellä tällaisessa pelissä. Ja 4-4-2 kokeilu oli mielestäni onnistunut ja näkisin mielelläni vaikka täsmälleen saman kokoonpanon Espanjaa vastaan. Cabayen vaihdosta Pogbaan voi kiistellä, mutta Pogba on kuitenki parempi puolustamaan ja se olisi tärkeä etu Espanjaa vastaan. Cabaye taas ehkä vielä himpun verran parempi luomaan peliä maajoukkuetasolla joten empä tiedä. Pogbalta kuitenkin ihan hyvä esitys debyytissään.

 

Puolustuksesta nyt ei voi pelin perusteella sanoa mitään. Varane vaihtuu Koscielnyyn Espanja otteluun melko varmasti. Clichy/Evra kaksikosta on sitten paha sanoa, kun yleensä ollaan Evraa suosittu, mutta Clichy on pelannut viime aikoina hyvin ja eilenkin pirteä peli.

 

Eilisten pelien perusteella ei voi sanoa kuin että ennakkosuosikkina lähdetään Espanjaa vastaan. Voitto tästä ja lohkovoitto olisi täysin varma, tasapelilläkin lähes varma. Spanskeja vastaan parempi viimeistely, kun siinä pelissä tuskin kuutta hyvää paikkaa tarjotaan. Ei pidä kuitenkaan lähteä liikaa pakittelemaan, kun noin hyvin hyökkäys kulkee tällä hetkellä. Tähän peliin se viimeinen silaus lisää niin eiköhän sieltä voitto irtoa. Tasapeli on vähimmäistulos ja tappio olisi kyllä yllätys ja iso epäonnistuminen jota ei saa tulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos aikuset on vähän kyntänyt arvokisoissa viime vuosina niin nuoremmissa ikäluokissa on mennyt hyvin. Nyt taas lähdetään pokaali jahtiin kesäkuun 21. alkavissa U20 MM-kisoissa. Ranska lähtee näihin geimeihin selvänä ykkössuosikkina ja paperilla kaikki joukkueet on lähes säälittäviä meidän nimilistaan verrattuna.

 

Ranskan joukkue kisoihin on seuraavanlainen

 

Maalivahdit: Alphonse Areola (PSG), Paul Charruau (Valenciennes) ja Maxime Dupe (Nantes)

 

Puolustajat: Lucas Digne (Lille), Dimitri Foulquier (SRFC), Jerome Roussillion (FCSM), Youssouf Sabaly (PSG), Christopher Julien (Auxerre), M.Sarr (Lyon), S.Umtiti (Lyon), K.Zouma (ASSE)

 

Keskikenttä: M.Lemina (FCL), G.Kondogbia (Sevilla), A.Ngando (SRFC), J.Veretout (Nantes), P.Pogba (Juve)

 

Hyökkääjät: Yaya Sanogo (Arsenal), T.Vion (Porto), A.Bosetti (Nice), J-C.Baheback (PSG), F.Thauvin (Lille).

 

Meillä on kisojen paras toppari Zouma, vaikka meidän ykkösmies tähän ikäluokkaan, eli Raphael Varane on poissa loukkaantumisen takia. Paras laitapuolustaja, Digne. Puolustukseen kun vielä lisätään Umtiti niin huhhu. Athleticissa loisto kautta pelannut Laporte ei edes mahdu joukkueeseen ja olisi varmasti kaikkiin muihin tiimeihin heittämällä mennyt avaukseen. Paras keskikenttä Pogban muodossa ja kun siinä komppaa Kondogbia niin melko kovalta näyttää tuo keskikenttä muihin verrattuna. Hyökkääjistä on Thauvin joka pelasi loistokauden Bastiassa ja oli 5 kovimman liigan parhaiden dribblaajien joukossa. Maaleja syntyi myös mukavasti. Ja onhan siellä Arsenaliin juuri siirtynyt Yaya Sanogokin. Maalivahtiosasto ei ihan yhtä timantin kova ole, mutta ei Areolaan peli todellakaan kaadu.

 

Laporten ja Varanen ohella iso poisjäänti on Niang joka on hyllytetty maajoukkueesta toistaiseksi.

 

Kun noita muiden maiden listoja katseleen niin aika pikkupoikia on vielä Ranskan jo kovalla tasolle kokeineisiin pelaajiin verrattuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos aikuset on vähän kyntänyt arvokisoissa viime vuosina niin nuoremmissa ikäluokissa on mennyt hyvin. Nyt taas lähdetään pokaali jahtiin kesäkuun 21. alkavissa U20 MM-kisoissa. Ranska lähtee näihin geimeihin selvänä ykkössuosikkina ja paperilla kaikki joukkueet on lähes säälittäviä meidän nimilistaan verrattuna.

 

Ja näinhän se kulta sieltä oletetusti tuli. Hieman tökki alkulohkossa, tahmea voitto Ghanasta, tasapeli Yhdysvaltoja vastaan ja tappio Espanjalle. Alkoi jo tulla pieni pelko siitä, että aikuisissa näkynyt ylimielisyys olisi tarttunut tähänkin joukkueeseen. No sitten alkoikin melkoinen dominointi pudotuspeleissä.

 

Turkki kaatui 1-4 joka oli varmasti kisojen ylivoimaisin esitys. Loppulukemat olisivat voineet olla edes keskinkertaisella viimeistelyllä todella rumat ja lähemmäksi kymmentä maalia oltaisiin menty. Seuraavasta vastustajastakaan ei juuri ollut vastusta ja Uzbekistan kaatui vakuuttavasti 3-0.

 

Ghanaa vastaan kone hieman tökki ja peli oli hermostunutta. Avausottelussa afrikkalaiset kaadettiin 1-3, mutta nyt peli oli tiukempi ja puolustavat mestarit eivät antautuneet helposti. Ranska kuitenkin miehen vajaallakin hoiti ottelun nimiinsä 2-1.

 

Finaalissa sitten tuli vastaan Uruguay. Ottelu oli tasaväkinen ja molempien otteista paistoi, että panokset olivat kovat. Ranska näennäisesti hallitsi ja loi paremmat paikat, mutta kummallakaan ei ollut yhtään miljoonan dollarin paikkaa. Jatkoaika mentiin samoissa merkeissä ja lopulta rangaistuspotkukilpailussa Ranska oli parempi ja pytty tuli kotiin. Hieman toisella tavalla olisi toivonut mestaruuden tulevan, mutta kun kisojen paras joukkue voitti niin menkööt sitten vaikka pilkuilla.

 

Paul Pogba oikeutetusti otti omansa ja valittiin kisojen parhaaksi.

 

Samalla Ranska teki historiaa ja on ensimmäinen maa, joka on voittanut miesten puolella jokaisen mahdollisen arvoturnauksen.

 

 

Ja tänään tehdään lisää historiaa, kun U19-ikäluokka ottaa Euroopanmestaruuden Liettuassa. Vastaan asettuu Serbia, jonka kanssa pelattiin 1-1 tasapeli alkulohkossa. Historiaa tehdään siinä mielessä, että kukaan ei ole aikaisemmin voittanut U19 kisoja ja U20 kisoja samana kesänä. Samalla on mahdollisuus tehdä historiaa siinäkin mielessä, että jos Ranska ei päästä finaalissa pelitilanne maalia, on se pelannut koko kisat läpi päästämättä pelitilanne maalia. En ole ihan varma, mutta en usko, että tähän on kukaan koskaan pystynyt missään arvoturnauksessa.

 

Parhaaksi pelaajaksi nimetään varmasti jompikumpi kaksikosta Rabiot/Laporte. Rabiot on ollut huikea mies keskikentällä ja Laporte on ollut puolustuksen keskustassa se pelaaja, joka on taannut, ettei pelitilanteesta ole maalia Ranskan verkkoon tehty. Kolmas vaihtoehto saattaa olla Benzia, jos mies yltyy kovaan maalitykitykseen finaalissa, mutta se on epätodennäköistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei vitun paskat luuserit. Tästä sakista ole kyllä kenestäkään tulevaisuudessa A-maajoukkueen rungoksi. Jos hyytyy EM-finaalissa noin niin se kertoo jo kaiken oleellisen miehestä. Ja se pätee jokaisen vitun tuheltajaan joka siellä tänään sähläs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei vitun paskat luuserit. Tästä sakista ole kyllä kenestäkään tulevaisuudessa A-maajoukkueen rungoksi. Jos hyytyy EM-finaalissa noin niin se kertoo jo kaiken oleellisen miehestä. Ja se pätee jokaisen vitun tuheltajaan joka siellä tänään sähläs.

 

Nyt kun on vähän päässyt pettymyksestä ylitse niin vähän rakentavampaa kritiikkiä tulossa.

 

Peli oli täyttä paskaa oikeastaan molemminpuolin. Hyvä maalipaikkoja piti odottaa tunnin verran. Tietty Serbian maali tuli 55. minuutin kohdalla, mutta sekin tuli täysin Ranskan puolustuksen hutiloinnista. Oikealta tuli tosi löysä keskitys, ja boksissa ei ollut yhtään serbiä, Conte sitten jostain syystä arvioi pallon lentoradan ihan perseelleen ja hyppää ihan väärään aikaan ja pallo menee kaljua hipoen hänen ylitseen. Vasemmalta tulee sitten joku serbi, joka oli muuten serbialaisten paras, numero 14 Mitrovic. Tämä saa pallon aivan päätyviivan tuntumassa ja siihen sitten Ikoko tekee täysin typerän liu'un. Pelaa itsensä totaalisesti tilanteesta ulos ja Mitrovicilla oli helppo homma syöttää keskustaan, jossa Conte oli jättänyt miehen vapaaksi. Siinä oli sitten helppo työ pistää pallo häkkyrään, eikä Beunardeu voinut mitään. Lukovic oli maalintekijänä.

 

Siitä lähtien sitten loppuun pelattiin yhtä maalia, mutta Ranska ei saanut kahta paikkaa lukuunottamatta mitään vaarallista aikaan.  Benzialla oli yksi hyvä paikka, jos toinenkin, joista olisi kyllä pitänyt sakottaa. Serbimaalivahtikin toki pelasi hyvin.

 

Pientä jossiteltavaa jäi sen muodossa, että serbian nro 2 olisi pitänyt lentää puoli tuntia ennen matsia ulos. Ranska pääsi kolmella kahta vastaan hyökkäykseen, Jean syöttää Benzialla ja lähtee juoksemaan itseään pelattavaksi. Siinä sitten se serbipaskiainen pistää törkeästi miehen kumoon. Serbillä oli jo keltainen alla, eikä ollut tuomarilla munaa sitten antaa kortin heilua toistamiseen. Toisaalta Ranskan peli oli niin munatonta lopussa, että tuskin edes se olisi auttanut.

 

Jos nyt joitain onnistujia pitää etsiä Ranskalta niin Azouni pelasi hyvän pelin ja samoin Laporte oli jälleen vakuuttava. Ikokokin pelasi hyvin, joskin tuosta maaliin johtaneesta kusemisesta tulee jäätävä miinus. Muut sitten sukelsivat syvissä vesissä. Vaihdosta tullut Lenny Nangis oli jälleen todella hyvä, miehellä on kyllä hyvä tulevaisuus edessään, vaikka onkin vähän tuntemattomampi nimi tässä sakissa.

 

Serbialle onnittelut voitosta. Joukkueesta on paha nostaa yhtään pelaajaa, voitto perustui hyvälle joukkuepuolustamisella jota ei kukaan pystynyt täysin murtamaan. Joukkueesta ei taida löytyä edes yhtään 2 maalin miestä joten hyökkäyksessäkin vastuu jakautui tasaisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukas valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi? Onko sellaista edes nimetty vielä?

 

Ei olla valittu ainakaan vielä, tai sitten en vain löydä sitä mistään.

 

Hyviä nämä junnujen kisat myös siitä, että otteluiden välissä on pelaajille pidetty seminaareja eri aiheista. Ainakin dopingista ja sopupeleistä on pidetty seminaarit. Ja olin itse ainakin huomaavinani tavallista tiukemman tuomarilinjan, jolla ehkä koitetaan saada pelaajat oppimaan hieman puhtaampi pelityyli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×