Jump to content
Sign in to follow this  
Il Fenomeno Vero

Derby d´Italia Juventus - Inter Milan

Recommended Posts

3.11.2012 Derby d´Italia: Juventus - Inter Milan @ Juventus Stadium

Posted Image
TV: CLess Urheilu klo: 21:40


Derby d´Italiassa iskevät yhteen kaksi saapasmaan suosituinta seuraa. Derby on Italian intensiivisin kohtaaminen kahden eri kaupunkia edustavien seurojen välillä. Juventuksen ja Interin välistä kilpailua on takana jo täysi vuosisata ja tuolle ajanjaksolle mahtuu paljon tapahtumia, jotka ovat olleet tulehduttamassa seurojen välistä suhdetta. Interin osallisuus Calciopolin kulussa ja rangaistuksissa + jääminen itse vaille rangaistuksia on ollut nostamassa tilanteen tulenarkuutta omiin sfääreihinsä. Jos tuota suhdetta pitäisi yhdellä ainoalla sanalla kuvailla niin yksi vahva ehdokas sellaiseksi olisi viha. Mustavalkoisten lasien takaa ivallisesti voisi nostaa tuollaiseksi sanaksi myös kateuden - Interin kateus Juventukselle. Seuralle, joka on niin monet kerrat seissyt Nerazzurrien mestaruushaaveiden tiellä. ;)

Interin päävalmentaja Andrea Stramaccionille tämän iltainen derby on uran ensimmäinen ja se pelataan vihamielisessä ympäristössä Juventuksen hornankattilassa. Juventuksen päävalmentajana Antonio Contella on takanaan viime kauden derbyt ja niistä molemmista irtosi voitot. Internazionale on voittanut kahdeksan viimeisintä otteluaan ja on kaikessa hiljaisuudessa kivunnut ylössarjataulukkoa ja löytyy tällä hetkellä kakkossijalta heti sarjajohtaja Juventuksen perästä. Kilpailijat erottaa tällä hetkellä neljä pistettä ja etenkin Interille voitto tänään merkitsisi paljon mestaruuskamppailun kannalta. Juventus ei ole hävinnyt Italiassa viimeiseen 49 otteluun ja jos se tänään voittaa tai pelaa tasurin, niin tuo putki on jo 50 ottelun mittainen !


Interissä ajettiin läpi kesällä nuorennusleikkaus, jossa seurasta ulostettiin isoa tiliä nostavia eläkeläisiä ja vietiin seuraa kohti edessä häämöttävää FFP:tä. Virheellisesti laajasti maailmalla tuon on nähty heikentäneen sinimustia, jotka itse asiassa vahvistuivat Mercatossa viime kaudesta.

Julio Cesarin lähdettyä tolppien väliin Interillä on heittää aliarvostettu Samir Handanovic, joka kuuluu eittämättä sarjan eliittiin. Juventuksen vastine on maailman top kolme maalivahti Buffon.

Interin akilleen kantapää on alakerta. Parjattu Andrea Ranocchia on parantanut otteitaan ja pelannut hyvän alkukauden, mutta viime kierroksella Sampdoriaa vastaan saatiin muistutus myös siitä Ranocchian synkemmästä puolesta - taipumuksesta sillointällöin koomailla. Toinen alakerrassa alkukaudella vakuuttanut pelaaja on nuori brassitoppari Juan Jesus. Kolmikkoa täydentää kokenut argentiinalainen Walter Samuel.

Puolustuksen osalta Juventus ottaa selvän erävoiton Azzurrin maajoukkuetoppareillaan, jota täydentämässä on ex-Inter Lucio, Caceres ja Marrone. Laidoilla viilettää vakuuttavan alkukauden pelannut Asamoah ja ainaluotettava kellomaan Forrest Gump Lichtsteiner. Interin vastine on seuraikoni ikiliikkuja Javier Zanetti ja japanilainen pikakiitäjä Nagatomo. Tyylikkäästä il Capitanosta huolimatta Juventus on myös laitapelissä niskanpäällä.

Keskikentällä Juventuksen hehkutettu MVP-kolmikko vie luonnollisesti pitemmän korren. Tridenttiä on noussut alkukaudesta myös täydentämään hyvässä tikissä oleva ranskalaislupaus Paul Pogba. Interillä on heittää avaukseen loistavan alkukauden pelannu Cuchu Cambiasso, Napolista lainalla oleva Walter Gargano ja ailahtelevasti esiintynyt Fredy Guarin. Wesley Snejder ja Coutinho ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Inter on tullut jo kuusi viikkoa toimeen ilman hollantilaista, mutta kentällä se ei ole juuri näkynyt ja siitä erityiskiitos Nerazzurrin leirissä kuuluu Antonio Cassanolle. Loistavasti haastava Coutinho olisi voinut aiheuttaa harmaita hiuksia Juven alakerralle, mutta tällä kertaa tuolta koetukselta vältytään.

Juventuksen kannalta yksi huolenaihe liittyy Arturo Vidalin kadonneeseen vireeseen. Chileläinen aloitti kauden lupaavasti ja jatkoi viime kauden ylistettyjä esityksiään. Chelsea -ottelun jälkeen tuo vire on kuitenkin ollut kadoksissa. King Arthur teloi nilkkansa Lontoossa, mutta en jaksa uskoa hetkeäkään, että Vidalin kohdalla olisi heti alkukaudella riskeerattu ja peluutettu yhtä joukkueen tärkeimmistä pelaajista puolikuntoisena. Jostain muusta on kyse. Onhan Vidal Chelsean matsin jälkeen mm. Romaa vastaan maalannut ja pohjustanut osuman, mutta kuitenkaan yhdessäkään täydessä ottelussaan Vidal ei ole näyttänyt samalta pelaajalta, mitä viime kaudella. Chileläinen ei ole ollut yhtä aktiivisesti osallisena hyökkäyspeliä, mutta jopa siellä chileläisen bravuuri alueella prässäämisessä ja pallonriistämisessä on ollut havaittavissa tasonlaskua. Viime kaudella Vidal taklasi keskimäärin yli viisi kertaa ottelussa. Yli puolet enemmän mitä toinen box-to-box pelaaja siinä Pirlon rinnalla eli Marchisio. Chelsea ottelun jälkeen Vidal on taklannut vain 2,43 krt / matsi. Toki tällaiset hetkelliset vireen katoamiset ovat luonnollinen osa urheilua ja tästä on sikäli turha vielä vetää pitempiä johtopäätöksiä.


Hyökkäyspäässä Interillä on kuitenkin paremmat pelimerkit ja trio Cassano, Milito ja Palacio huolestuttaa parhaitakin puolustuksia. Militoa on vain tervettä pelätä ja Barzaglikin ilmaisi huolensa argentiinalaisesta, jota Italian ykköstoppari kuvasi täydelliseksi hyökkääjäksi, jolta ei puutu mitään ja joka lukeutuu Euroopan parhaiden joukkoon. Milito ei ole muuten kertaakaan vielä Inter -urallaan maalannut Juven verkkoon. Lähes kaikissa Interin maaleissa osallisena ollut Antonio Cassano on ollut alkukauden merkittävin tekijä Interin menestyskulussa.

Juventuksen hyökkäyksessä tilanne on elänyt ja kukaan hyökkääjistä ei ole onnistunut vakiinnuttamaan asemaansa avauksessa. Tänään kuitenkin kärkeen valitaan todennäköisesti lähtökohtaisesti ne ns. ykkösvalinnat eli ailahteleva mielialapelaaja Vucinic ja valtavien paineiden keskellä pelaava Giovinco.[video=youtube;WeIuaVMh1g0]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=WeIuaVMh1g0&list=UULzKhsxrExAC6yAdtZ-BOWw&index=1&feature=plcp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Vucinic, Giovinco

 

Storari, Caceres, Lucio, Isla, Marrone, De Ceglie, Padoin, Pogba, Giaccherini, Bendtner, Quagliarella, Matri

 

 

 

Inter: Handanovic; Ranocchia, Samuel, Juan Jesus; Zanetti, Gargano, Cambiasso, Nagatomo; Cassano, Milito, Palacio

 

 

 

Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä kotijoukkue 1-0 johtoon ja tottakai hieman parjaamani Vidal vastasi avausosumasta ! Vähän meni hidastus ohi, että oliko Asamoah syöttöhetkellä paitsiossa... Ei ainakaan Inter -leirissä protestoitu tuota, mutta hidastuksissa sen verran heikko kuvakulma, et ei oikein näe miten Zanetti oli tilanteessa sijoittunut..

 

Pirlo aloittanut pirteästi ja zippasi jo Marchision läpi, mutta Handanovic venyi loistavaan pelastukseen. Marchisiolle heti perään toinen paikka viedä Vanha Rouva 2-0 johtoon, mutta ei maistu heti näin alkuun...

 

Palacio pussitti pallon Juven reppuun, mutta onneksi niukka paitsio.. Jos Juven eka oli paitsio, niin jälkipyykki on varmasti taas totutun laadukasta...

 

Juven hyvän alun painostuksen jälkeen Inter on päässyt enemmän peliin mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli se kyllä melkeen metrin verran Asamoah paitsiossa, mun silmiin ainakin siltä näytti.

 

Pieni pettymys, kun ei Pogbaa palkittu avauksen paikalla tässä, mutta varmastikin pääsee kentälle toisella jaksolla. Toivottavasti ei mitään ihan jämäminuutteja vaan heru.

 

Mutta ollut kyllä pirteetä peliä molemmilta ja kunnon päästäpäähän meininkiä.

 

Tuliks Lichsteiner loukkaantumisen takia pois vai pelkäskö Conte punasta? Vähän holtitottomia taklauksia, vaikka oli jo keltainen alla. Ehkä ihan viisas veto ottaa vaihtoon jo tässä vaiheessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli se kyllä melkeen metrin verran Asamoah paitsiossa, mun silmiin ainakin siltä näytti.

 

Pieni pettymys, kun ei Pogbaa palkittu avauksen paikalla tässä, mutta varmastikin pääsee kentälle toisella jaksolla. Toivottavasti ei mitään ihan jämäminuutteja vaan heru.

 

Mutta ollut kyllä pirteetä peliä molemmilta ja kunnon päästäpäähän meininkiä.

 

Tuliks Lichsteiner loukkaantumisen takia pois vai pelkäskö Conte punasta? Vähän holtitottomia taklauksia, vaikka oli jo keltainen alla. Ehkä ihan viisas veto ottaa vaihtoon jo tässä vaiheessa.

 

Itekkin löysin netin syövereistä kuvan, jossa näyttäisi Asamoah olleen metrin paitsiossa, joten jälkipyykkiä piisaa varmasti koko kaudeksi.

 

Sen verran näytti Lichtillä menneen lataus yli ja kiehu koko ajan yli, että joulukortti näytti väistämättömältä ja valmennuksen oli pakko ottaa sveitsiläinen pois.

 

Juu eiköhän Pogba pääse vielä kentälle... Vaikka Vidalin vire on ollut viime aikoina kadoksissa niin ei Conte varmasti vielä uskaltanut nuorta ranskalaista laittaa noin kovaan paikkaan. Pogba ei kuitenkaan tuo kentällä samanlaista turvaa Pirlon pelinrakentelulle.

 

Nyt on sitten lahjat jaettu tasan kun Milito toi vieraat lahjapilkulta tasan. Ei pallo ainakaan hidastuksessa Bonuccin tai Caceresin käteen näyttänyt osuneen eikä siinä kyllä muutenkaan mitään rikollista kontaktia ollut, joten en tiedä mistä Tagliavento tuon pilkun veti... Mutta kuten sanottua nyt on tasan lahjat.

 

Inter 1-2 johtoon. Buffonilta oiva venytys Guarinin vaaralliseen laukaukseen, mutta Milito ennättää ensimmäisenä ripariin ja vierailijat johtoon.

 

Gargano oli lahjoittaa Bendtnerille avausmaalin Juven paidassa, mutta juutti ajautui liian pieneen kulmaan ja nosto meni ohi takatolpasta... Handanovicilta komea seivi myös Pirlon kaukolaukaukseen.

 

85min menee tiukoilla putken jatkuminen..

 

89min voi stna 1-3.. Eiköhän se ollu siinä. Kauan sai Nagatomo häärätä boxin lähettyvillä ja lopulta pääs vapauttaan Palacion maalintekoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näin Catania-matsin jälkeen:

 

Juve voitti tänään päivällä Catanian vieraissa 0-1. Maalintekijänä Vidal.

 

MUTTA, 25. - 26. minuutin tienoilla tuomari hyväksyi aluksi oikein Catanian tekemän maalin. Sen jälkeen päätuomari kysyi aputuomarin mielipidettä, ehkä Juven pelaajien painostuksesta -> maali hylättiin! Voi miksi... kyllä Catania olisi vähintään sen 1-1 tasurin ansainnut, koska joukkue pelasi ihan helvetinmoisella tunteella.

Joo, ja noin tehottomana Juve ei kyllä olis 3 pojoa ansainnut, kieltämättä harmittaa toi hylkäys, koska kohta alkaa varmaan huutelu jostain kirjekuorista jne :D Vaikka näkeehän noita vähän väliä, harmillista...
No todellakin alkaa joku keskustelu taas näistä kirjekuorista ja tämä ottelu vahvistaa sitä keskustelua.

 

Hmm... ainakin kolme tuomarivirhettä muistan tästä ottelusta. Ensimmäinen oli tietysti aika paha, heti 18 sekuntia pelin alun jälkeen jää täysin huomaamatta selvä Asamoahin paitsio. Toinen tuomarivirhe oli se, ettei Lichtsteinerille näytetty sitä punkkua jonka hän olisi ansainnut. Kolmantena sitten ihmetyttää taas linjatuomarin ammattitaito, kun tuossa puoliajan lopussa hän liputtaa Giovincon olleen paitsiossa, vaikkei hän todellakaan ollut. No, laukaus meni kuitenkin ohi maalin, joten maalipotku siitä olisi kuitenkin tullut.

 

Milito, vihdoin teki maalin Juvea vastaan sinimustassa paidassa. Ja toisen heti perään... Juve ei onnistu rikkomaan Milanin ennätystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei huhhu, mitä toi Conte oikeen ajattelee? Ei ota Pogbaa kentälle, vaikka ollaan tappiolla. Joukkueen kuumin pelaaja istuu tärkeässä pelissä penkillä koko ottelun. Conte on ilmeisesti siihen sarjaan kuuluvia valmentajia, jotka on muuten loistavia, mutta ei osaa pelin aikana reagoida oikein.

 

Ja niin, Juventuksen putki loppuu tietenkin juuri silloin, kun allekirjoittanut pelaa Juventuksen voittoa. Noh ei voi sanoa ettei tähän olisi jo tottunut että kaikki putket loppuu aina, kun mulla on veto vetämässä. Jinx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei huhhu, mitä toi Conte oikeen ajattelee? Ei ota Pogbaa kentälle, vaikka ollaan tappiolla. Joukkueen kuumin pelaaja istuu tärkeässä pelissä penkillä koko ottelun. Conte on ilmeisesti siihen sarjaan kuuluvia valmentajia, jotka on muuten loistavia, mutta ei osaa pelin aikana reagoida oikein.

Lichtin poisotto oli pakotettu ja varmasti ennalta suunnittelematon liike Alessiolle. Samoin Vucinicin loukkaantuminen eli tuossa meni kaksi vaihtoa hukkaan. Toki olisin odottanut juutin sijaan Quagliarellaa Mirkon tilalle. Angelo Alessiohan siellä on päävalmentajana kentän laidalla ja Conte seuraa matsit VIP-karsinastaan, koska on joulukuun alkuun asti vielä bannia kärsittävänä. Toki Conte päättää avauksen ja todennäköisesti ottelun aikana tapahtuvat vaihdot eri ottelutilanteiden mukaan, mutta Alessiohan tuolla viimekädessä kentän laidalla ottelutapahtumiin reagoi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Catania matsin jälkipyykki..

 

-> No todellakin alkaa joku keskustelu taas näistä kirjekuorista ja tämä ottelu vahvistaa sitä keskustelua.

 

Hmm... ainakin kolme tuomarivirhettä muistan tästä ottelusta. Ensimmäinen oli tietysti aika paha, heti 18 sekuntia pelin alun jälkeen jää täysin huomaamatta selvä Asamoahin paitsio. Toinen tuomarivirhe oli se, ettei Lichtsteinerille näytetty sitä punkkua jonka hän olisi ansainnut. Kolmantena sitten ihmetyttää taas linjatuomarin ammattitaito, kun tuossa puoliajan lopussa hän liputtaa Giovincon olleen paitsiossa, vaikkei hän todellakaan ollut. No, laukaus meni kuitenkin ohi maalin, joten maalipotku siitä olisi kuitenkin tullut.

 

Milito, vihdoin teki maalin Juvea vastaan sinimustassa paidassa. Ja toisen heti perään... Juve ei onnistu rikkomaan Milanin ennätystä.

 

Öö mä kyllä oon kattonut tässä välissä Napoli-, Catania- & Bologna -matsit, mutta en o ennättänyt tänne rapsoja kirjottaan. Catania -matsissa oli selvä tuomarivirhe. Niin oli kyllä samalla kierroksella useammassa muussakin ottelussa, mutta jännästi Juven ottelusta seurasi tuollainen jälkipyykki.

 

Bologna -matsissa Pogbalta hylättiin täysin aiheetta avauspuoliajalla puskumaali, koska tuomari katsoi ranskalaisen rikkoneen tilanteessa topparia. Itse asiassa toppari roikkui Pogban paidassa ja ei siinä ainakaan mitään vihellyksen arvoista Pogban taholta tullut. No voitto irtosi joka tapauksessa, mutta turhaan meni niin myöhäseen. Pogbankin kannalta sääli, sillä olisi ansainnut kaksi pörsää tuosta iltapuhteesta. Mutta eihän Juvea vastaan vihelletyt tilanteet ylitä uutiskynnystä ja myy lehtiä.

 

 

Unohtuiko tuo Interin -pilkku tarkoituksella? Eihän siinä mitään käsivirhettä ollut kun eihän pallo koskaan osunut Bonun tai Caceresin käteen. Eikä Marchisiokaan kyllä siinä rikkonut, joten tais Tagliavento tasoitella ottelun alun tapahtumia.

 

 

Mutta siis täysin ansaittu voitto Interille. Jos tästä jotain positiivista täytyy väkisin hakea, niin nyt pitäisi ainakin löytyä taisteluilme juutteja vastaan. Ensimmäisten kierrosten jälkeen Juventuksen peli ei ole kuitenkaan enää hirveästi vakuuttanut. Vidalin vire on kadonnut, pallonhallinta -prosentit on tippunu 10 prosenttiyksikköä ja sekä maalipaikkojen luomisessa että vähemmän yllättävästi niiden hyödyntämisessä on ollut takkuista. Toivottavasti tämä ilta herätti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on siinä... en uskonut että näin tapahtuisi "jo" tänään. Rottaletti teki.

 

Saanko kysyä, paljon oli PouPoun panos? :P

Ei mulla siinä panosta ollut oikein mitään, köyhä kun on. Mutta lähinnä tässä on surkuhupaisaa se, että oon erikoistunut sellaseen vedonlyöntiin, että kaikki putket katkeaa juuri, kun meikäläinen lyö vetoa. Tää on jopa mennyt niin pitkälle, että kaverini ei taida enää uskaltaa lyödä samoja kohteita, kun pelkää mun jinxaavan ne. Ja perheessä pelätään lätkän MM-kisojen aikaan aina, että lyön Suomen puolesta vetoa ja tappio tulisi.

 

Listalta löytyy Chelsean eka kotitappio 86 peliin, Hongan ensimmäinen tappio korisliigassa n. 20 pelin tienoilla monta vuotta sitten, Suomen korismaajoukkueen tän vuoden EM-karsinnoissa löin kaks kertaa Suomen voittoa, ainoat pelit mitkä Susijengi hävis, Djokovicin ensimmäinen tappio melkein 50 pelin kohdalla viime kaudella. Ja lukemattomia muitakin putkia on tullut katkastua, mutta noi ne karvaimmat mielessä. Etenkin noi Susijengi pelit.

 

Varmaan ainoa merkittävä putki mitä en katkassut oli se Suomen naisten lenttisliigas huikee voittoputki jollain joukkueella.

 

Hauskinta näissä on, etten varmaan kertaakaan ennen noita pelejä lyöny kyseisen joukkueen/pelaajan puolesta vetoa...

 

Tässä vois vaikka huomenna kokeilla Jinx-kuntoa, kun Bordeaux pelaa ja pojilla on joku 15 ottelun tappioton putki Ranskan liigassa.

 

Vähän vielä offtopiccia: Pari viikkoa sitten pelasin Sunderland - Newcastle peliin Newcastlen voittoa ja vielä puoliajalla, ettei ottelussa enää tule maaleja. No lopussa sitten tuli se Ban oma maali ja homma kusi. Merseysidekin tokaisi ottelun aikana, että älä huoli, että aina miehen vajaalla maaleja tulee.

 

Sitten heti sen perään pelasin QPR voittoa Evertonista, Everton tasoittaa pelin omalla maalilla(!) ja sitten QPR pääsi lopussa pelaamaan puolituntia miehen ylivoimalla, mutta maalia ei näy, perkele. Se siitä, että aina tulee maali.

 

Sitten seuraavana päivä pistin JJK voittamaan Mypa. JJK johdossa ja sitten joku idiootti siellä ottaa punikin. Tovi tän jälkeen joku tekee oman maalin (!) ja veto kusi, toki Mypa teki vielä toisenkin.

 

Mikäköhän todennäkösyys on, että kolmessa perättäisessä veto-ottelussa tulee omat maalit ja punanen joka pelissä. Ja vielä kaikki melkein meikäläistä vastaan. Tulihan yks punikki mulle suotuisasti, mutta sitten se oli se peli ettei sitä maalia näkynyt...

 

Sori tästä vedonlyönti rantista, loppu nyt :D

 

@IFV Noinhan se on, mutta en tajunnut tota Quaqliarellan vaihtoa lopussa. Silloin peli huusi Pogbaa, mutta Juven puolelta ei huutoon vastattu. Miten voidaan sivuuttaa mies, joka on jo kahdesti ratkaissut pelin loppuminuuteilla ja muutenkin tulikuumana.

 

Tiedän, että Conte on katsomon puolella, mutta eiköhän koutsit sieltä aina ne päätökset tee kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oishan se pitäny arvata että Fenomeno pistäny tänne topikin pystyyn.. Paska makuhan tästä tietysti jäi, huomenna varmaan tajuaa että oikeasti tuli se tappio..

 

Ei tässä kyllä jaksa nyt yhtään alkaa peliä purkamaan, nukkumaan on mentävä.. Se on ainakin varma että joukkueella ollu paskat housussa ku on matsin jälkee Conten kohdannut..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öö mä kyllä oon kattonut tässä välissä Napoli-, Catania- & Bologna -matsit, mutta en o ennättänyt tänne rapsoja kirjottaan. Catania -matsissa oli selvä tuomarivirhe. Niin oli kyllä samalla kierroksella useammassa muussakin ottelussa, mutta jännästi Juven ottelusta seurasi tuollainen jälkipyykki.

 

Bologna -matsissa Pogbalta hylättiin täysin aiheetta avauspuoliajalla puskumaali, koska tuomari katsoi ranskalaisen rikkoneen tilanteessa topparia. Itse asiassa toppari roikkui Pogban paidassa ja ei siinä ainakaan mitään vihellyksen arvoista Pogban taholta tullut. No voitto irtosi joka tapauksessa, mutta turhaan meni niin myöhäseen. Pogbankin kannalta sääli, sillä olisi ansainnut kaksi pörsää tuosta iltapuhteesta. Mutta eihän Juvea vastaan vihelletyt tilanteet ylitä uutiskynnystä ja myy lehtiä.

 

Unohtuiko tuo Interin -pilkku tarkoituksella? Eihän siinä mitään käsivirhettä ollut kun eihän pallo koskaan osunut Bonun tai Caceresin käteen. Eikä Marchisiokaan kyllä siinä rikkonut, joten tais Tagliavento tasoitella ottelun alun tapahtumia.

Siis mä en yrittänyt antaa ainakaan tosissani sitä kuvaa, että Juve oikeasti harrastaisi tätä ns. "kirjekuori"toimintaa. Kirjoitin tuon ensimmäisen lauseen sillä tarkoituksella, että jotkut (muut, en minä) alkavat taas pitkästä aikaa huomautella menestyvän Juven "kirjekuorista", jotka ovat mielikuvituksen ja idioottikannattajien tuotteita. Ja en myöskään tarkoituksella yritä peitellä yhtään mitään. En ainakaan tarkoituksella tuota Inter-pilkkua unohtanut, ainakin oletin tuon viestini kirjoittamisaikoina että tuolla tuomiolla olisi joku käsivirhe tai jokin muu rike taustalla, mutta myöhemmin selvisi että kyseessä oli selvä lahjarankkari. Anteeksi, että annoin itsestäni huonon kuvan tuolla viestillä, jos vaikutan tulevaisuudessa yhtään tuollaiselta mitä luulit, niin en ole tosissani. Mä teen nyt ihan selväksi, että jos katson Juve-Inter matsia, olen neutraali tai vähintään vihaan molempia joukkueita yhtä paljon. Myönnän kuitenkin, että takaraivossa oli tuo vanha tappiottomien otteluiden ennätys, jonka takia kallistuin illalla Interistaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään klo 22:00!

 

juve_vs_inter.JPG

Pahemmin en ole Serie A:ta tällä kaudella seurannut, mutta tämä on kyllä sen tasoinen matsi jonka voisi katsoa. Juventus taitaa lähteä selvänä ennakkosuosikkina illan derbyyn, johtavat sarjaa kun kasassa heillä on 39 pistettä. Inter sen sijaan löytyy keskikastista, ovat voittaneet 16 pelistä vasta viisi joten tänään tulossa varmaan aika kuuma ottelu. Inter tarvitsee kipeästi voittoja ja vastassa sarjakärki Juve, hienot lähtökohdat ottelulle.

 

Loppuun vielä avauskokoonpanoveikkaukset:

 

Juventus (4-3-1-2)

C.Tevez - F.Llorente

R.Pereyra

C.Marchisio - A.Pirlo - A.Vidal

P.Evra - A.Ogbonna - G.Chiellini - S.Lichtsteiner

G.Buffon ©

 

Inter Milano (4-3-3)

Y.Nagatomo - M.Icardi - R.Palacio

M.Kovacic - Z.Kuzmanovic - F.Guarin

Dodo - Juan - A.Ranocchia © - D.D'Ambrosio

S.Handanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmi ettei Inter ole enää entisessä loistossaan, mutta silti kiimaa nostattava kamppailu aina.

 

Juve kylläkin lähtee seuraavalla kokoonpanolla mitä todennäköisemmin:

 

                                                                                  Tevez - Llorente

                                                                                 Evra  - Pogba -Vidal - Lichsteiner

                                                                              Pirlo

                                                                                  Chiellini - Bonucci - Caceres

                                                                               Buffon

 

Caceres vielä pieni kyssäri, kun vasta palaa loukkaantumiselta, saattaa olla Bonucci siellä tilalla. Evra ottaa Asamoahin paikan, Asamoah on loukkaantuneena. Marchisiokin saattaa esiintyä, kun tuntuu olevan Allegrin luottopelaajia ja mielelläänhän Claudion näkisi Vidalin tilalla. Morata voisi myös korvata Llorenten, mutta tuskinpa sentään niin hulluksi Allegri alkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allegri on hylännyt tällä kertaa 3-5-2 muodostelman ja tänään mennään perinteisellä 4-4-2:lla. Eli Buffon - Lichsteiner, Chiellini, Bonucci, Evra - Pogba, Pirlo, Vidal, Marchisio - Llorente, Tevez. Penkiltä sitten Morata, Pereyra ja Coman/Giovinco jos ei maalinteko suju.

 

Inter lähtee puolestaan 4-3-2-1 muodostelmalla ja Podolski ei heti avaukseen yllä, toivottavasti nähdään kentällä kuitenkin. Interin avaus Handa - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus, D'Ambrosio - Guarin, Medel, Kuzmanovic - Kovacic, Hernanes - Icardi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allegri on hylännyt tällä kertaa 3-5-2 muodostelman ja tänään mennään perinteisellä 4-4-2:lla. Eli Buffon - Lichsteiner, Chiellini, Bonucci, Evra - Pogba, Pirlo, Vidal, Marchisio - Llorente, Tevez. Penkiltä sitten Morata, Pereyra ja Coman/Giovinco jos ei maalinteko suju.

 

Inter lähtee puolestaan 4-3-2-1 muodostelmalla ja Podolski ei heti avaukseen yllä, toivottavasti nähdään kentällä kuitenkin. Interin avaus Handa - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus, D'Ambrosio - Guarin, Medel, Kuzmanovic - Kovacic, Hernanes - Icardi.

 

Kyllähän tämä tulee Prince Poldin vuoksi ihan katsottua. Toivottavasti vasuri laulaa jo tänään kuten harjoituksissa.

 

Inter siis ns. joulukuusella liikenteessä ja Juventus taas timantilla:

 

Juventus (4-1-2-1-2)

Llorente - Tévez

Vidal

Pogba - Marchisio

Pirlo

Evra - Chiellini - Bonucci - Lichtsteiner

Buffon ©

 

Inter (4-3-2-1)

Icardi

Hernanes - Kovacic

Kuzmanovic - Medel - Guarín

D'Ambrosio - Jesus - Ranocchia © - Campagnaro

Handanovic

 

Guarín todennäköisesti tuolta keskikentältä pelaa hieman hyökkäävämmässä roolissa ja levittää peliä oikealle, jolloin voidaan puhua Mancinin suosimasta muodostelmasta 4-2-3-1. Tänään luulisi vielä korostuvan, kun oikeana laitapuolustajana pelaa Campagnaro. Jotkut grafiikat viittaisivat, että Hernanes olisi keskikentän pohjalla pelinrakentajana ja Kuzmanovic 10-paikalla, kun taas Kovacic vasemmalla ja Guarín oikealla. Näkisin kuitenkin pelissä olevan seuraavasti, vaikka Guarínille puolustusvastuutakin siunaantuu:

 

Inter ("4-2-3-1")

Icardi

Hernanes - Kovacic - Guarín

Kuzmanovic - Medel

D'Ambrosio - Jesus - Ranocchia © - Campagnaro

Handanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista milloin viimeksi olisi Serie A-ottelussa pelattu näin suurella tempolla.

 

Harmi sinänsä, että Inter ei saanut ensimmäisellä puoliajalla juuri mitään aikaan. Aivan täysin vastaantulijana ja Juventus on odotetusti kova. Todella vahva tuo keskikentän nelikko, joka dominoi aivan täysin. Interin puolustus yhtä reikäjuustoa ja paikkoja tulee liukuhihnalta. Pogbalta maagista peliä, mutta Handanovic pitää joukkuettaan pystyssä. Olisi ollut tuo Pogban sooloilu yksi kauden maaleista.

 

Sitä toivoisi Interin pääsevän toiselle puoliajalle peliin mukaan ja Poldi mahdollisimman pian kehiin, sillä näytönhaluja löytyy varmasti. Jos saisi jotain aikaiseksikin, kun muista ei siihen tunnu olevan.

 

Hyvin viihdyttävää peliä, vaikka ei niinkään tasaista. Toisaalta ehkä hieman enemmän Interin huonoutta kuin Juven ylivoimaisuutta.

 

Tuomarilta hyviä ratkaisuja. Ei turhia vihellyksiä ja peli pysynyt muuten kasassa. Oliko tuo Jesusin kyynerpäämiekkailu, joka meni ohitse. Saattaa olla, että jonkinlaista sanktiota tulee perässä, mutta eipä noista koskaan tiedä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt oli jalkapalloa isolla J:llä :thumbsup1: Inter tuli hienosti tasoihin, vaikka puoliajalle mentäessä näytti vielä siltä että Juve tämän tulee hoitamaan. Hieno ryhdistäytyminen Interiltä, Icardilta komea juoksu tasoitusmaaliin. Pirlolla oli hyvä paikka tehdä Juven toinen osuma vaparista, mutta Interin molari Handanovic oli loistavasti tilanteessa mukana. Handanovicilta myös hieno peli.

 

...Juven Moratalta säälittävää filmaamista, onneksi sai keltaisen, ei se ulosajokaan olisi pahitteeksi ollut. Interistä epäonnistuja oli varmaankin Kovacic, joka veti aika rumasti Lichtsteineriä napit edellä loppuminuuteilla. Tuloksena täysin ansaittu suora punainen. Pakko vielä kehua pelin tasoa, tämä on hieno derby!

 

Milloinkas tuo Podolski on muuten siirtynyt tuonne Interiin, onko pysyvä vai lainalla!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

3cc7cc97fd2a4b945a40cf139da652ae.png

 

Loistava matsi, pitänee jatkossakin tiirailla Italian liigaa. Aikamoista hulinaa taas kerran. 1-1 oli mielestäni ihan oikea tulos ottelulle. Juve kontrolloi ensimmäistä puoliaikaa täysin, mutta Inter palasi toiselle puoliskolle ihan eri joukkueena ja nousi tasoihin. Olivat melkoisen lähellä voittoakin, mutta Icardin poika meni sitten missaamaan ensin Podolskin luoman avopaikan ja myöhemmin 3-1 ylivoimahyökkäyksen. Osvaldo näytti vetävän tästä aikamoiset pultit ja juoksi heti pelin päätyttyä suoraa päätä pukukopeille - onkohan Icardin silmä jo mustana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juventus 1-1 Inter

4' Carlos Tévez (Arturo Vidal) 1-0

63' Mauro Icardi (Fredy Guarín) 1-1

85' Mateo Kovacic []

 

Niin vain Inter pääsi mukaan peliin. Suurena syynä Podolskin tulo peliin ja hyökkäyskolmikko erottui selvemmin. Toisella puoliajalla siis:

 

Inter (4-3-3)

Podolski - Icardi - Hernanes

Kovacic - Medel - Guarín

D'Ambrosio - Jesus - Ranocchia © - Campagnaro

Handanovic

 

Poldi muutenkin oli silmätikkuna ja pirteä debyytti sakemannilta. Tästä tulee vielä Interin osalta hyvää, vaikka toisaalta nyt miettii olisiko hienompi nähdä Juven paidassa, jonka hyökkäys kaipaisi varmempaa viimeistelijää. Hyvällä sykkeellä Podolski oli mukana ja sääli, että se vasen jalka ei päässyt vielä puhumaan.

 

Interillä oli saumat voittoonkin tässä lopulta. Podolski pelasi Icardille takatolpalle paikan, josta olisi argentiinalaisen tarvinnut vain liukua pallo tyhjiin - mutta sen sijaan ohjasi pallon tolpan väärältä puolelta ohitse. Tuossa kun olisi vain itse saksalaisen pommittanut, niin olisi voinut tulla jotain hyvää. Icardilla sitten myöhemmin oli paikka, josta päätti itse hakea jonkinlaista ihmemaalia. Tuossa oli vaihtoehtoina syöttää Osvaldolle laukomispaikka tai Podolskille viereen lyhyt läpisyöttö, josta olisi ollut mahdollisuus viimeistellä Buffonia vastaan. Kumpaakaan ei siis kuulunut, vaan laukaus lähti johonkin ylitse maalin. Oikein ärsyttää katsoa Icardin ratkaisuja, kun tällä kaudella on tullut Interin otteluita katsottua ja tänään sitten taas. Osvaldo ottikin tuosta hyvin kuumaa ja Guarín kävi rauhoittelemassa. Olisin kyllä itsekin ottanut, mutta on tuo italialainen sen verran kuumaverinen aina ollut joukkuekavereitaan kohtaan, että välillä pistää ihmettelemään käytös.

 

Nuo paikat jäikin sitten Interin viimeisiksi mahdollisuuksiksi ratkaista peli. Tuota seurasi Kovacicin pulkkataklaus Lichtsteineria kohtaan ja suoralla punaisella komennus ulos. Loppu sitten olikin tasapelin pitämistä ja niinhän ottelu sitten päättyikin.

 

Pogba oli omaan silmääni Man of the Match. Nousivat Juven keskikentältä Vidalin kanssa ylitse muiden tänään pelanneiden.

 

M'Vilaa oli mukava nähdä lopusta, vaikka ei ehtinytkään mitään saada aikaiseksi. Saisipa enemmän peliaikaa Guarínin, Kuzmanovicin tai Medelin sijasta. Coman olisi ollut mukava nähdä kentällä tänään, mutta kotijoukkue jätti yhden vaihdon käyttämättä.

 

On tämä futis tällaista, että nyt sitten täytyy Juventuksen otteluitakin alkaa tarkkailemaan jälleen enemmän ja muutenkin Serie A:ta, kun jäi uuden kauden alkaessa hieman vähemmälle.

 

 

Milloinkas tuo Podolski on muuten siirtynyt tuonne Interiin, onko pysyvä vai lainalla!?

 
Siirtyi tuossa pari päivää sitten. Eilen vai toissapäivänä tuli varmistus seuroilta. Loppukauden laina ja ilmeisesti Inter käyttää kauden päätteeksi £6 miljoonan osto-option tehden näin siirrosta pysyvän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×