Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Pes 2014

Recommended Posts

Suhteellisen hiljaiseloa on pelisarja toistaiseksi ollut.. tosin Edge #252 oli jonkisen verran kun Kojima kertoili enempi tuosta uudesta FOX enginestä, niin useamman aukeaman verran siitä Pessin varjolla kertoiltiin.

Eiköhän tuo tahti tuosta kuitenkin kiihdy kun todella näyttävät millainen peli tulee olemaan. Mielenkiintoista myös tehdäänkö tätä nyt sitten mille alustoille. Nykyiselle genille suunniteltu ja se lienee kuitenkin pääalusta.. liekö sitten 15 ensimmäinen joka tulee sitten seuraavan sukupolven koneille myös, vai tuleeko tästä siinä välissä jokin hitusen viilattu versio.. siitäkin aika hiljaa toistaseksi olleet. Pessin tekijätiimi kuitenkin EA Sportsin vastaavaan verrattuna aikamoisen pieni joten paukut tuskin vielä riittävät kovin monelle alustalle yhtä aikaa täysi painoisesti pelejä tekemään..

http://www.officialplaystationmagazine.co.uk/2013/04/23/next-pes-gunning-for-fifa-14-with-talk-of-a-giant-killing-set-of-features-ball-centric-control-fox-engine-tech-lead-the-way/


EDIT.. siis otsikon pitäis luonnollisesti olla 2014

Share this post


Link to post
Share on other sites

traileria pukkaa ilmoille.. pelihän tulee siis nykyiselle konsolisukupolvelle, tietsikalle ja joillekin käsikonsoleille kans.. mutta tämä evoluutio mallia 14 ei ilmeisesti sitten ilmesty laisinkaan XBONE tai PS4 versioina lainkaan.. toisaalla taasen FIFA taas vääntää niillekin versiot sit..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saas nähdä mitä tästä tulee.. jos PES faneilta kysytään niin todennäköisesti pelisarja on viime vuosina ollut maailman yliarvostetuin ja kaikkien muiden silmissä taas maailman aliarvostetuin tekele.. tosin tämä päti enempi PS1 ja PS2:sen kultaisina aikakausina mutta kyllähän tämä taas ihan lupaavalta vaikuttaa..

..vaikkei 14:sta tulekaan lainkaan noita ”next-gen” versioita, vaan nykyiselle laitteistosukupolvelle mutta tuo pelimoottorin uusiminen saattaa tehdä ihmeitä, varsinkin pelillisten ominaisuuksien puolesta ja visuaalisestikin näyttää yllättävän nätiltä, tai no tunnelmalliselta ainakin..

Tuossa parin fanin mielipidettä jotka ovat jo varhaista demoa päässeet testaamaan, tosin mielenkiinto tässä videossa kohdistuu enempi tuohon Konamin viehkeään misuliiniin :)
http://www.youtube.com/watch?v=OUvPkj7z024

Noh vastapainoksi, tuolla vähän syväluotaavampaakin pohdintaa sit...
http://winningelevenblog.com/blog/e3-2013-pes-2014-hands-on-impressions/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinälllään ihan hienoa että panostavat ilmeisesti sit tähän nappaamaansa lisenssiin, mutta eipä kyllä itseäni juurikaan nappaa ja tuskin tulee olemaan kovin suuri valtti täällä Euroopan puolella tämä lisenssi noin yleisestikään.. mut tuolta suunnalta varmaan porukka ihan innoissaan tällaisesta ”fanimateriaalista”..

 

 

The new trailer shows off the AFC Champions League which coincides with a PES 2014 event that has been taking place today in Duabi.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Eibsp-0ZBao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tekstin muodossa juttua hitusen enempikin… elikkäs arvostelijana toimii Official UK Playstation Magazine

 

 

PES 2013 PS3 review – Fluid but flawed side is Messi on the pitch, messy off it
http://www.officialplaystationmagazine.co.uk/review/pes-2013-ps3-review-official-playstation-magazine-score/

 

Samaisen lehden arvostelua, videon muotoon väännettynä…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konamilla näköjään koetellaan erinäisiin asioihin iskeä kiinni.. nyt vedetään tosiaan tuota Mestareiden Liiga ja Europea League .. sitten on tuota Aasian Mestareiden Liigaa viel erikseen.. haalittu Etelä-Amerikasta paljon sarjoja ja  Copa Libertadoreis sun muita lisenssejä joka on kieltämättä niiden kannalta ihan oiva veto !

 

Sitten PES 2014 pelistä löytyy legendaaristen pelaajien osastolta Jari Litmanen .. liekö tällä jokerikortilla koetellaan sitten suomalaisia pelin pariin houkutella !? :D vaikka pelissä jätkän nimi on Likonaren joten lisenssit siltä osin hitusen kusasee omille nilkoille.

 

http://todowe.blogspot.se/2013/09/nombres-reales-de-los-equipos-clasicos.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

FIFA 14 & PES 2014

 

Kumpaakin olen nyt jonkusen matsin lähinnä yksittäisillä näytösotteluilla pelaillut.

 

Aloitetaan vaikkapa FIFAlla.. Kyllähän tämä tuntuu todella erilaiselta peliltä tuohon viimevuotiseen (varsinkin kun tuota kokoversiota nyt koklannut jonkusen pelin), tosin kaikki muutokset eivät ole ihan täysin meikäläisen mieleen kun pelisarja otti totaalisen uuden suunnan 08 versiossaan.. Tuolloin lähti realistisuuden hakuisuuden linjalle todella vahvasti. Mut nyt taas tuntuu että on menty astetta hektisempään suuntaan ja sellainen realistinen tempo ja erityisesti vaihtelut siinä pelin nopeudessa ja temmossa ja nimenomaan sen puutteessa että on hirveän hektistä koko ajan.. tuo varmasti uppoaa satunnaispelaajalle mutta itse lajia hengittävälle ja siitä elämänilonsa irti napsiva tyyppi ei niinkään.

 

Siinä mielessä toki mainio että peli tarjoaa niin erilaisen kokemukse kuin mitä PES tarjoaa nykyisin taas. Tosin kun pelejä vuorotellen pelaa niin sitä aina unelmoi kun kerrankin saataisiin täydellinen paketti. Tälläkin kertaa toisessa pelissä toinen asia on selvästi edellä vastustajaansa ja taas toisen asian kohdalla taas juuri päinvastoin.

 

Mistä tässä erityisesti pidin niin toi pallon riistäminen on huomattavasti helpompaa koneelta sillain että juoksee vain eteen ja pelaaja kuin itsestään tökkäsee sen pallon sen jalasta tai ainakin yrittää. Sujuvoittaa todella mainiosti peliä. Animaatiot sulautuvat peliin entistä paremmin peli soljuu todella vauhdikkaasti (välillä liiankin) ja sulavan tuntuisesti.. muutoinkin tässä tuntuu tulevan astetta enempi harhasyöttöjä kuin aiemmin, ehkei vieläkään tarpeeksi mutta pieni askel otettu oikeaan suuntaan.

 

Laukomisen fiilistä on parannettu tänä vuonna FIFAssa todella aimo harppauksen ! joka on aina laahannut PES sarjaa pahasti perässä, siellä suunnalla tosin tänä vuonna on ikävä kyllä sitä sössitty pahemman kerran ja toivottavasti sen tulevat korjaamaan pätcheillä.

 

Maalivahdit, PESsissä mennään taas vanhalla linjalla, välillä ovat ihan ok ja nyt ainakin tulevat paikan tullen ihan hanakkaasti vähän kauemmaksikin vastaan mutta välillä ovat kyllä sellaisia mämmikouria että ei mitään rajaa ja aina pelottaa kun vastustaja hyökkää kun niistä ei yhtään tiedä mitä ihmettä päättävät touhuta, joten niissä piisaa edelleen hiomista Konamin näkemyksessä.

 

Tässä (FIFA) kans tulee aivan liian vähän vapaapotkuja ! tuntuu olevan yksi ikuisuusongelmista johon ei edelleenkään olla puututtu, toisessa sarjassa niitä tulee jonkisen verran enempi ja aina se yleistä fiilistä nostattaa.

 

Pelin tietsikkatekoäly ei hirveästi kehuja vastustajana ansaitse ja aika yksitoikkoista peliä edelleen tuppaa jauhamaan. PESsissäkin omat ongelmansa sillä puolelle mutta paria astetta luovempaa peliä ja ajoittain oikeasti näppäriä ja nättejä kuvioita saattaa tekoäly jopa luoda, vaikka hitusen liikaa edelleen sinne linjan taakse joko vippaamiseen tai matalana läpisyttöä hakeekin.

 

Mitä taas PESsiin niin todella erikoinen tapaus.. ensiksi en tajua miksi ovat menneet sorkkimaan sitä laukomisfiilistä pelissä, se oli aiemmin aivan huikea mutta nyt aivan p*rseestä ja sössitty aivan totaalisesti.

 

Mikä on huomattavasti parempaa kuin kilpailevassa pelisarjassa on tuo että tässä on ikään kuin tilaa siellä kentällä, välillä tulee pelissä tilanteita että voi rauhassa hengähtää ja siirrellä hetken palloa omillaan ja muutoinkin tempo ikään kuin pelissä ajoittain vaihtelee, ehkei oikeasti kovin radikaalisti vaihtele kuitenkaan mutta paljon enempi sellainen fiilis tässä joka tapauksessa tulee kuin siinä FIFAssa. Tämä on todella suuri etu verrattuna FIFAan oli sitten temmonvaihtelu ottelun aikana suuntaan ja toiseen vain näennäistä tai oikeasti realistista. Niin tai näin niin PESsissä periaatteessa voi pelata matsin jossa ei oikeastaan ole yhtään kunnon maalintekopaikkaa kumpaisellakaan ja peli on melkoista nyhjäämistä ja nysväämistä alusta loppuun, juurikaan tuollaista matsia ei tule edelleenkään FIFAssa oikeastaan ollenkaan.

 

Animaatiot (PES) ovat parantuneet todella paljon uuden pelienginen myötä, tosin tässä välillä tuntuu edelleen että silloin tällön mennään se animaation ehdoilla ja menettää hetkeksi kontrollin pelaajaan.. muutoinkin tuntuu että välillä tuntuu että vaikka kuinka ohjainta naputtaa ja rämpyttää ja huitoo ja vaikka mitä tekee niin kukaan ei tee kentällä mitään kun kone on päättänyt jonkin syötön viedä väkisin perille, onneksi kuitenkin aika harvoin..

 

..sitten se kaikista oudoin seikka. Elikkäs tuntuu että yhtä äkkiä peli jää pyörimään kuin hidastetussa ajassa ja äijät ovat kuin tikut p*skassa ja rautakanki p*rseessä. Noita voi tulla yhtäkkiä kesken pelin, liekö sitten jokin bugi (kun ei välttämättä kuintenkaan edes tuolloin ole ruuhkaa ruudulla) ? kun ajoittain peli kuitenkin tuntuu soljuvan ihan vauhdikkaasti ja nautinnollisesti. Tuntuu kuin kaikki yhtääkkiä tarpoisivat jossain suossa nurmikentän sijaan. Toivottavasti tuhon tulee selitys.. tekniikka veikot ovat tarjonneet että jos tipauttaa konsolilla resoa 1080p -> 720 ja sitten vähän pistää valikoista speediä lisää niin ongelma poistuis ja tietiskalla poistattais vsyncin ja muuta kautta pistäis 60fps niin ongelma poistuis mut en ole jaksanut toistaiseksi alkaa tutkimaan.

 

Kyllä taas kuitenkin PES on mennyt askelta simulaatiomaisemman hakuiseksi ja FIFA luottaa siihen vauhdikkuuteen ja saumattomaan soljumiseen, ei kuitenkaan ihan arcadeksi tykitellen. PESsin ”taso” kuitenkin tällä hetkellä heittelee ottelun aikana niin oudosti että siitä on vielä vaikea saada kunnollista kuvaa, potentiaalia on kuitenkin todella huimasti jos saavat nuo pari asiaa patchattyä ja korjattua.

 

Yllättävän erilainen yleisfiilis tätä pelatessa kuitenkin tulee jos vertaa pelisarjoja omiin edeltäjiinsä versioon, pelasipa sitten kumpaa pelisarjaa tahansa. Ero sen kuin suurenee jos vaihtaa EA Sportsin ja Konamin näkemyksen välillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin turhautunut fiilis tämän uusimman tekeleen suhteen. Tekisi niin mieli sanoa että onpahan mahtava peli, mutta kun ei vain pysty. Pelin tempo on realistisen hidas, rytmi ottelutilanteiden välillä vaihtelee paljon, tekoäly mahdollistaa hienot syöttökuviot ja varsinkin upean läpisyötön myötä avautunut maalipaikka aiheuttaa upean fiiliksen ....

.... joka vaihtuu järjettömään kiroiluun kun pelaaja ottaa itsestään ylimääräisen kosketuksen, peli alkaa tökkimään ja veto lähteekin minne sattuu, jos maalivahti tai puolustaja ei ole tässä vaiheessa ehtiny väliin.

 

PC-versio siis kyseessä, johon hankittu jo 1.01 päivitys + 0.1 PESedit-patch. Pelikoneena viime vuonna hankittu Samsungin teholäppäri, jolla mm. FIFA13 pyöri parhaimmilla grafiikoilla täysin sujuvasti. Mutta tätä pessiä pitää pyörittää melkein huonoimmilla grafiikoilla, ja siitä huolimatta erityisesti boksin sisällä ruudunpäivitys tippuu raivostuttavan alas, ja pelivalikkojen käyttö on täysin raivostuttavaa jatkuvan pienen pätkimisen vuoksi.

 

En tiedä uskaltaako tätä peliä suositella kenelläkään. Koska kyllähän tuosta jo heti näkee että pelaaminen voisi olla upea kokemus, mutta lähinnä teknisistä ongelmista koituvat haitat laskevat pelin tasoa todella synkästi. Kun on tottunut fifaa pelaillessa siihen että pelaajalla voi tehdä haluamansa temput täysin ilman vasteaikaa, nyt pelaaja kentällä reagoi ohjaimen liikkeisiin pienellä, mutta silti aivan liian suurella, viiveellä jatkuvasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×