Jump to content
Sign in to follow this  
Tolppa-Apina

Arsène Wengerin seuraaja

Recommended Posts

Arséne Wenger on hienoin, menestynein ja paras jalkapallovalmentaja, joka on koskaan Arsenalia valmentanut. Arsénen johdolla Arsenal on voittanut mm. Valioliigan 3 kertaa ja FA Cupin 4 kertaa. Ilman ranskalaista seura tuskin olisi tässä tilanteessa. Pelaisiko Arsenal CL-jalkapalloa joka vuosi upealla 60 000-paikkaisella stadionilla, ja vieläpä pelaamalla todella yleisöystävällistä jalkapalloa? Tuskin. Mutta viimeiset 8 vuotta eivät ole sujuneet aivan yhtä hyvin kuin Arsénen ensimmäiset 8. Palkintokaappi ammottaa tyhjyyttään, seura on tavallaan jämähtänyt paikalleen.

 

Parhaat pelaajat myydään vuodesta toiseen isompiin seuroihin, ja tilalle ostetaan alekorista "hyviä pelaajia". Mutta käsite "hyvä pelaaja" ei riitä. Naapuriseurat törsäävät samaan aikaan varojaan maailmanluokan pelaajiin. Tämän takia Arsenal on tällä hetkellä vain tälläinen mukava "pikkuseura", joka pesee heikompansa ja lopettaa aina kautensa neljän parhaan joukossa, mutta kun vastaan asettuu vähänkin kovempi joukkue, taso ei vaan tahdo riittää. Syy ei ole pelkästään AW:n. Myös board pitäisi uusia ja Kroenke syöstä vallasta, mutta olettaisin näiden juttujen tapahtuvan Wengerin aikakauden loppuessa.

 

Kunnioitan Arséne Wengeriä, tulen aina kunnioittamaan. En kuulu mihinkään Wenger-vastaiseen joukkoon, vaan oikeastaan itseltä löytyy vielä mieheen luottoa. Mutta ei AW voi Arsenalia kuolemaansa asti valmentaa. En tiedä, tehdäänkö miehelle jatkosopimus, ja jos tehdään, niin en tiedä onko se kannattavaa.. Mutta jokatapauksessa miehen sopimus päättyy 2014 keväällä. Tällöin jos ei jatkosopimusta ole tehty, on aika siirtyä uuteen aikakauteen. Mutta kuka astuu Wengerin saappaisiin? Alla omia vaihtoehtoja:

 

Joachim Löw:

Posted Image

 

Itse tykkään nykyisen Saksan maajoukkueen päävalmentajan persoonasta todella paljon! Kun multa ekan kerran kysyttiin/joku lehti huhuili miestä Arsenaliin, niin olin heti sitä mieltä, että haluan miehen Arsenaliin. Mutta sitten aloin katselemaan miehen meriittejä. Mikään Löwin joukkue ei ole ikinä voittanut mitään Saksan Cupia tai EM-hopeaa suurempaa. Todella iso riski. Mutta toisaalta, Löw ei ole ikinä valmentanut mitään "isoa" seurajoukkuetta, ja hankalahan tota Espanjaa on voittaa. Muutenkin luulisin, että Brasilian kisat olisivat Löwin viimeiset arvokisat. Tällöin olisi loogista, että Löw siirtyy Arsenalin peräsimeen Wengerin sopimuksen katketessa.

 

Dennis Bergkamp:

Posted Image

 

Isolle osalle Arsenal-faneista DB on se paras pelaaja joka on koskaan tykkimiehissä pelannut. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että Dennis voitaisiin ottaa valmennustiimiin. Mutta hollantilainen on kuitenkin vielä niin kokematon valmentajana, että itse en lähtisi miestä vielä ykkösvalmentajaksi värväämään. Lisäksi miehellä on pahemman luokan lentopelko, joka on iso haitta.

 

David Moyes:

Posted Image

 

Moyes on tehnyt hienoa työtä Evertonin peräsimessä pienellä budjetilla, mutta onko mies ikinä voittanut mitään? Ei. Lisäksi Moyesin Everton pelaa todella puolustusvoittoista peliä, tai näin ainakin teki Arsenalia vastaan tuossa pari viikkoa sitten. Joidenkin mielestä täydellinen korvaaja Wengerille, mutta itse en ole tämän skotin kannalla. Olen jopa nähnyt muutamien Everton-fanien huutelevan "Moyes out!"..

 

Roberto Martinez:

 

Posted Image

Wigan, jos joku pelaa pienellä budjetilla. Laticsilla ei todellakaan ole rahaa mihinkään isoihin hankintoihin. Seuran ennätyshankinta, Mauro Boselli, maksoi 6 miljoonaa puntaa. Siitä huolimatta Bobby saa vuodesta toiseen pidettyä Wiganin Englannin korkeimmalla sarjatasolla. Nyt tosin putoaminen uhkaa, kun Wigan on sijalla 18 ja joukkueen tukipilarit, Ivan Ramis ja Antonin Alcaraz ovat lasaretin puolella. Nostan kuitenkin hattua miehelle vaikka Wigan putoaisikin. Wigan nimittäin pelaa todella seksikästä jalkapalloa, ja edes yrittää voittaa vastustajat hyökkäämällä, toisin kuin joku Pulisin Stoke.

 

Mies on löytänyt ympäri maailmaa ihan helvetin kovia pelaajia halvalla, esimerkkinä Antonio Valencia. Putoaminen saattaa heikentää miehen mahdollisuuksia isompiin ympyröihin, mutta itse tykkään miehen persoonasta yli kaiken ja ottaisin miehen joukkueeseen anyday, miksei kakkosvalmentajaksikin? Espanjalaiselta löytyy voittamisen kulttuuria nPower League 1:en voiton muodossa, ja onhan tuo säilyminenkin eräänlainen voitto.

Jürgen Klopp:

 

Posted Image

 

Borussia Dortmundin koutsi on todella haluttua kamaa ympäri maailmaa. Kloppo nosti FSV Mainzin Bundesligaan, vakiinnutti sen paikan siellä, siirtyi isompiin kuvioihin, voitti Bundesligan kaksi kertaa.. Nykyään Dortmund kilpailee samalla tasolla kuin mm. Real Madrid ja Barcelona. Ehdottomasti oma ykkösvalinta. Nyt vielä, kun Götzen ja Lewandowskin myötä muutama huippupelaaja saattaa olla lähtökuopissa, näkisin Kloppinkin hakevan uusia haasteita uralleen. Voisi tuoda Saksasta mukanaan pari kovaa pelimiestä. :cool:

 

 

 

Kertokaa omia mielipiteitä, ja laittakaa lisää managerivaihtoehtoja!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tolppa-Apina avauksesta. Ennemmin tai myöhemmin tämä pitänyt ottaa puheeksi ja nyt sen aika alkaa olla taas käsillä. Mainitsit edellä joukon managereja, jotka todella kaikki olisivat hyviä vaihtoehtoja Arsenalin peräsimeen. Jos tuohon joukkoon joku pitäisi lisätä, niin Wengerhän itse muutama vuosi takaperin ilmoitti, että Dragan Stojkovic olisi hänen valintansa seuraajakseen.

 

[ATTACH=CONFIG]412[/ATTACH]

 

Stojkovic pelasi Nagoya Grampusissa Wengerin toimiessa siellä managerina ja on käsittääkseni omaksunut wengerimäisen pelitavan. Peliuransa jälkeen valmentanut Nagoyaa menestyksekkäästi (Wengerin vanavedessä).

Itselleni Stojkovic olisi mielenkiintoinen ja melkolailla perusteltu valinta Arsenalin seuraavaksi manageriksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ainakin tässä on siirrytty sanasta "korvaaja" sanaan "seuraaja" ja niin sen kuuluukin olla.

 

Noista yllä mainituista vaihtoehdoista Martinez ja Klopp olis ne parhaat vaihtoehdot. Pelaa hienoa futista ja se pitäis olla yhtenä valintakriteerinä. Joku Moyes on niin meh, että siinä menis maku samalla koko touhusta. Realistisesti varmaan Martinez on todennäköisempi vaihtoehto noista, eikä haittaisi yhtään jos mies tulisi. Varmasti tulokset olisi heti hyviä, kun saisi kerrankin kunnon materiaalin käsiinsä.

 

Näitten ulkopuolelta ja varmasti yksi listan kärjessä olevista on Remi Garde. Remihän on entinen Arsenal pelaaja ja on näistä entisistä pelaajista selvästi paras valmentaja. Hyvät välit vieläkin Arseneen/Arsenaliin. Onhan nyt huhuttu, että mies itse suositteli Gonalonsia Arsenalille, joka nyt sitten neuvottelisi siirrosta. Itse aloin tässä jo miettimään, että pohjustetaanko siellä jo Garden siirtymistä, kun hänen luottomiehiään jo sinne siirretään.

 

Garde on hyvä valmentaja, vaikka tulokset ei ihan mitään huippuja ole vielä olleet. Lyonissa on kuitenkin ollut melko rajallinen materiaali viime vuosina käytössä. Coupe de Francen voitto kuitenkin tililtä löytyy ja useita Ranskan mestaruuksia Lyonista kakkosvalmentajana. Miestä huhuttiin jossain välissä, olisko 2005, Arsenalin urheilutoimenjohtajaksi, joten sekin puoltaisi miehen mahdollisuuksia. Hänen sopimuksensa loppuu Wengerin kanssa samaan aikaankin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/arsenal/10026250/PSG-confident-of-luring-Arsenal-manager-Arsene-Wenger-to-France-this-summer.html

 

Ehkä sen seuraajan/korvaajan, miksi ikinä sitä haluaa kutsua, etsiminen alkaa jo tänä keväänä. Telegraph uutisoi että Wenger on taivutettu lähtemään Arsenalista takaisin kotimaahansa.

 

Telegraph on aika luotettava opus, mutta eihän tuo kuitenkaan mitään 100% varmaa koskaan ole. Ennnen kuin seurojen sivulla on asiasta kirjoitettu. Mutta jos mietti kenet Arsenal seuraavaksi koutsiksi hankkisi, niin Wengerillä on aika paljon sanavaltaa tässä. Wengerhän on tavallaan instituutio jo Arsenalissa ja omaa samanlaisen aseman mitä Ferguson Manussa. Viime vuosina fanit ovat kuitenkin alkaneet kyseenalaistamaan Wengeriä.

 

Moyeseissa ja martinezeissa on se riski, että eivät ole ennen todella suurta futisseuraa valmentaneet. Tai ylipäätään voittaneet mitään. Toisaalta, eihän se välttämättä merkkaa mitään ja eipä tosin Evertonin ja Wiganin resursseilla paljon pokaalin syrjissä kiinni olla. Poolistina paha ruveta sen enempää arvuuttelemaan ketä Arsenalin penkin päähän sopisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi olla tosiaan, että kesällä lähtee isot pyörät pyörimään koko Euroopan valmentajamarkkinoilla ja jos PSG tarjoaa Wengeristä jonkinlaisen siirtokorvauksen niin voi olla, että jamppa lähtee Ranskaan siltä seisomalta.

 

Jotenkin tuntuu siltä, että Roberto Martinezista tulee Arsenalin uusi manageri, jos Gunnersin omistusporras uskaltaa luottaa nuorehkoon manageriin. Wigan on ollut putoamisvaarassa jo monta kautta, mutta nyt tilanne näyttää aiempaa tukalammalta. En jaksa uskoa, että Martinez tyytyy valmentamaan divari joukkuetta vaan jos Wigan putoaa niin Martinez lähtee. Martinezilla on kuitenkin paljon taktista näkemystä ja se toisi varmaan ihan eri uusia juttuja Wengeriin verrattuna. Arsenal on nuoren runkonsa ansiosta vielä sellainen joukkue, että systeemeitä ja taktiikoita on helppo muuttaa ja epäilen, että Martinez voisi menestyä hyvin Arsenalin peräsimessä.

 

Tolppa-Apinan aloitukselle vielä :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melko vaikea on kyllä lähteä veikkaamaan kuka olisi Wengerin seuraaja Arsenalissa. Wengerillähän on ollut vuosia se etu, että hän on voinut tehdä oikeastaan mitä haluaa eikä kellään ole ollut juurikaan sanomista, tuli sitä menestystä tai ei. Mies on saanut täyden työrauhan aina vaan rakentaa joukkue nuorista pelaajista uudelleen, kun tähdet on myyty "kypsinä hedelminä" muihin seuroihin. Veikkaanpa, että tuleva manageri ei saa aivan samanlaista työrauhaa - mikäli homma ei ala luistamaan niin katsellaan jälleen uutta vaihtoehtoa. Arsenal on kuitenkin sen kokoluokan seura, että kyllähän ainakin fanit uskovat, että kärkikahinoissa tykkimiehet eri kilpailuissa joka vuosi olisi. Näin ollen en ainakaan henkilökohtaisesti usko esimerkiksi Martinezin menevän Lontooseen, sillä kuten moni on todennutkin niin aivan samanlaiset kysymysmerkit sieltä löytyy kuin David Moyesistakin - pikkurahalla voidaan tehdä hetkittäisiä suurtekoja, mutta riittääkö rahkeet sen suurempaan?

 

Heitetään nyt sitten lisää pohdittavaa manageriehdokassoppaan: Laurent Blanc.

 

Posted Image

 

47-vuotias fransmanni ei tällä hetkellä ilmeisesti valmenna missään. Viimeisimpänä mies nähtiin Ranskan maajoukkueen käskyttäjänä, jossa pelaajien egot olivat esteenä sen suuremmalle menestykselle. Sitä ennen mies kuitenkin luotsasi kaudella 2008/09 Bordeux´n Ranskan mestariksi ja seuraavana vuonna UCL:ssa neljännesvälieriin. Mies on nähnyt pelaajaurallaan useammankin huippuliigan ja -joukkueen, joten en usko, että esimerkiksi tausta Manchester United-pelaajana tulisi mitenkään esteeksi Arsenal-pestille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wengerin siirtyminen PSG kuulostaa kyllä aikamoiselta humpuukilta, mutta jos näin todella kävisi niin se olisi parasta mitä Arsenalille olisi tapahtunut vuosiin. Myös Wengerin itsensä kannalta olisi huikeaa päästä näyttämään osaamistaan PSG:n resursseilla. Arsenal tarvitsee juuri samanlaista uudistautumista mitä Liverpoolissa käynnissä. Pari vuotta mestareidenliigan ulkopuolella on hinta sille, että joukkue rakentuu uudelleen uudistuneen pelitavan ympärille. Sen on tapahduttava jossain välissä ja Wenger tulee poistumaan Arsenalin peräsimestä joka tapauksessa jossain välissä. Arsenal on pysynyt liian kauan paikoillaan ja muuttunut yhtä itsepäiseksi otukseksi, kuin managerinsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos itse olisin Arsenalissa näistä asioista päättämässä niin heittäisin Ajaxin Frabk de Boerin nimen mukaan spekulaatioihin. Hollantilaisena ajattelumaailma futiksen suhteen on se perinteinen sexy football ja Ajaxissa on saanut nuorista pelaajista koulittua kelpo pelureita joten voisi sopia Arsenaliinkin. Liigassahan Ajax on voittanut molemmilla kausilla mestaruuden kun de Boer on ollut peräsimessä ja kolmas peräkkäinen onkin jo tuloillaan. UCL:ssä jäänyt kolmesti kolmanneksi lohkossa, mutta eipä toi arpaonnikaan ole ihan kohdallaan ollut kun joka kerta Real osunut samaan lohkoon. Tällä kaudella sitten lisäksi vielä BVB, edellisillä kausilla Realin lisäksi Lyon ja Milan olleet etevämpiä lohkossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

David Moyes on ilmeisesti siirtymässä Man Unitedin leiviin ja näin ollen pois meidän kuvioista. Jotenkin en jaksa uskoa entisten Arsenal-pelurien tuloon valmentajaksi. Bergkamp tai esim. Henry olis tietysti fanin kannalta ihanteellinen valinta, varsinkin, jos onnistuvat. Heillä saattaisi kyllä olla lisäpaineita onnistumisen suhteen historiansa takia..

 

Jokseenkin tässäkin itsellä sellainen kutina, että jälleen tulee kaveri jostain tuntemattomuudesta. Mahdollisesti jostain pikkuseurasta, joku jolla vastaavanlainen ote tekemiseen, kuin mitä Arsenelta löytyy. Kuitenkaan en usko Arsenen vielä tähän vuoteen, vaan on ainakin sopimuksensa loppuun asti. Nykyinen projekti on aika hyvässä vauhdissa ja pari vahvistusta ja taistelemme mestaruudesta. Ja silloin Arsenen tilanne mahdollista jatkoa ajatellen helpottuisi. Periaatteessa viitisen vuotta vielä hän pystyisi huipulla valmentamaan halutessaaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä viestini tuolta kausiketjusta.

 

Mietteet, joita tämä Droyfussinkin viesti on täynnä, osuvat kyllä aika hyvin allekirjoittaneeseenkin. Olen tainnut täällä foorumilla pari kertaa aikaisemmin Roberto Martínezia hypettääkin joten mielipide hänestä Wengerin seuraajana on melko selkeä. Eri asia sitten, että kuinka mahdollinen. Täytyy kyllä ihailla Martínezin työtä aikaisemmin ja Evertonissa nyt, mutta veikkaan siellä rakennettavan sen verran suurta juttua, että ei ole Arsenalilla toivoa miehestä luotsaamassa joukkuetta.

 

Kun aletaan pohtimaan seuraajia (tätä keskustelua tosin voisi jatkaa oikeassa ketjussa), niin nyt on pakko olla kateellinen kuinka loistavaa työtä Brendan Rodgers on tehnyt Liverpoolissa. Digasin pirusti Swansea Cityssä, mutta silloin ei Wengerin korvaaminen ollut seurassa niitä ajankohtaisimpia ajatuksia. Toinen espanjalainen Martínezin lisäksi olisi Luis Enrique, jonka voisi nostaa esille villinä korttina. Toisaalta Enriquenkin kohdalla on tilanne se, että miehellä itsellä olisi tavoitteena pitkä projekti Celta Vigon peräsimessä, mutta ainakaan tähän asti ei joukkue ole vakuuttanut - vaikka materiaali onkin lähinnä putoamiskamppailua varten. Celta Vigohan La Ligassa 13. sijalla, että onhan tuossa jotain hyvääkin. CV ei kuitenkaan paljoa kerro, kun Romassakaan ei yhtä kautta enempää aikaa annettu, mutta tuokin voisi näyttää erilaiselta, jos olisi aikaa saanut. Enrique olisi reipas 40-vuotias ja haluaisi varmasti uudistaa. En kuitenkaan liputtaisi miehen puolesta.

 

Sitten vielä yksi mies, joka loi ainakin allekirjoittaneeseen kaudella 2011/12 melkoisen soft-spotin Athletic Bilbaota kohtaan. Argentiinalaisluotsi Marcelo Bielsa kuitenkin jätti seuran viime kesänä ja olisi nyt vapailla markkinoilla. Niin kuin muitakin, niin Bielsaakin yhdistää tuo pass-and-move-pelityyli.

 

Eipä noita potentiaalisia tai vähemmän potentiaalisia nimiä oikein muutenkaan tähän hätään löydy, mutta uudistushaluinen olisin itsekin.

 

Toivottavasti Arsène saa sen FA Cup-pystin nyt kauden päätteeksi, niin ympyrä sulkeutuu. Voidaan sanoa, että ranskalainen lähti voittajana ja tuleehan tuo hetki joka tapauksessa kolahtamaan kutakin kannattajaa. Aika kuitenkin lähestyy katsoa enemmän tulevaisuuteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marcelo Bielsa.

 

Jos nyt vähän saa luvan keulia, niin aloin hieman muistelemaan ja pohtimaan Bielsan nimeä enemmänkin. Ei taida olla kuitenkaan missään spekulaatioissa tullut vastaan ainakaan vielä?

 

Bielsahan ei muuten muistaakseni saanut varsinaisia fuduja työstään, vaan erosi omasta tahdostaan, sillä ei pitänyt seurajohdon ratkaisuista myydä Fernando Llorenten ja Javi Martinezin kaltaisia pelaajia. Sen lisäksi, että ihailen Bielsan työtä Athletic Bilbaossa ja että mies olisi vapailla markkinoilla, niin haluan vielä nostaa esille millaisia pelaajia Bielsa nosti monien tietoisuuteen. Fernando Llorentesta sen verran, että moni ei uskonut tuollaisen Olivier Giroudin kaltaisen kookkaan pelaajan istuvan Bielsan pelitaktiikkaan, mutta argentiinalainen sai kun saikin Llorenten pelaamaan palloa kuten tarkoitus oli ja olihan myös nuo kaudet yksi La Ligan vaarallisimmista hyökkääjistä.

 

Noiden kahden jo mainitun suurimman tähden lisäksi Fulhamiin matkasi nyt 28-vuotias Fernando Amorebieta, joka Bielsan alaisuudessa oli kaikkea muuta mitä nyt voisi kuvitella. Vasenjalkainen ja 192 senttimetriä pitkä puolustaja Venezuelasta ei olisi mikään huono ratkaisu vahvistamaan Arsenalinkaan puolustusta. Hintalappukaan ei taida kovin paljoa 5 miljoonaa euroa suurempi olla. Olihan Bielsa käsittääkseni sen verran pidetty hahmo pelaajien keskuudessa, että ehkä joku hyvä vanha tuttu pelaaja olisi sieltä mahdollista kalastaa. Toinen pelaaja, joka muistuu mieleen keskuspuolustajista oli jalalla mainio Mikel San José, jolla ikää on nyt vasta 24 vuotta ja useampaan otteeseen on pelannut keskikentällä tai keskikentän pohjallakin.

 

Ja olihan joukkueessa muutenkin Ander Herreran, De Marcosin, Muniaínin ja Susaetan kaltaisia pelaajia näin alkuunsa. Näilläkään pelaajilla ei ikä paina, kun Ander Herrera on 23-vuotias, De Marcos 24-vuotias, Muniaín 20-vuotias ja Susaeta 25-vuotias. Näistä ainakin De Marcos olisi yksi ihan varteenotettava nimi ylösnostettavaksi, sillä on hieman puolustusorientoitunut, mutta vaarallinen myös hyökkäyspäähän. Jaloista todella vikkelä De Marcos on tällä kaudella eniten pelannut oikeana laitapuolustajana tai tarpeen tullen vasempana, mutta maaleja on tilille siitä huolimatta tullut 4 kappaletta ja pari maalisyöttöäkin. Hieman on peliaika ollut kuitenkin vähissä kapteenin Iraolan ottaessa tuon pelipaikan haltuunsa. De Marcos menisi myös tuuraajana laitahyökkääjänä ja keskikentän keskustassakin joten monipuolinen kaveri olisi kyseessä.

 

Melkoista hassutteluahan tämä on, mutta tulipa kirjoiteltua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bielsaa on huhuissa viety Marseilleen ensi kaudeksi. Mies oli kuulemma katsomassa viime perjantaina Ajaccio -peliä ja on käynyt jo joukkueen harjoituksiakin katselemassa.

 

Itseasiassa nyt kun aloin muistelemaan, niin itsekin noihin Marseille-huhuihin olen törmännyt. En kuitenkaan hetkeen. Mielenkiintoinen ratkaisu, jos tulee tapahtumaan. Saisi varmasti Marseillesta näköisensä joukkueen, kun katsoo minkälaisia pelaajatyyppejä joukkueesta jo löytyy.

 

En kuitenkaan malta jättää pois spekulaatioista Arsenalinkaan suhteen, vaikka mitään konkreettista pohjaa ei tälle olekaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Javi Martinezista taidettiin yksinkertaisesti tarjota sellainen summa josta ei voinut kieltäytyä. Llorente ei halunnut tehdä jatkosopimusta ja lähti lopulta ilmaisella siirrolla Juventukseen. Seura johdolla molemmissa tapauksissa ns. kädet sidottuina. Bielsallehab ei lopulta edes tarjottu jatkospimusta ja duunit päättyivät siihen.

 

Vaikea nähdä Bielsan menestyvän Arsenalissa. Vaikka kykyjä kieltämättä löytyykin niin miehen valmennustyyli on sen verran vaativa, että vaikea kuvitella sen toimivan Englannissa. Pitkiä pestejä ei tilille tämän vuoksi taida mahtua. Argentiinan ja Chilen peräsimessä oli kauemmin, mutta MJ-futiskin on ihan oma maailmansa. Tuon lisäksi Bilbaossa menestymiseen varmasti auttoi suuresti seuran hankintapolitiikka jota voi verrata MJ-valmennukseen. Miten onnistuisi, kun pitäisi siirtomarkkinoilla käydä ja tarjonta ei ole niin suppea? Ei siinä, mielenkiintoinen kaveri ja olisihan se hauska nähdä "el Loco" Englannissa.

 

Joa itse olisin näistä asioista päättämässä niin Frank de Boer vaikuttaisi sopivan Arsenaliin aika mainiosti ja siihen suuntaan lähettelisin tiedusteluita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bielsa varmaan menossa Marseilleen, enkä muutenkaan ymmärrä miksi miestä halutaan Emiratesille. Ei ole koskaan mitään suurempaa voittanut Euroopassa ja kun oli esim. Argentiinan maajoukkueen koutsina, siellä oli ihan posketon materiaali siihen aikaan ja tulokset eivät Copa American 2. sijaa parempia olleet. MM-kisoissakin nolo putoaminen heti. Bilbaossa ihan hyvää tekemistä, mutta sekin päättyi lopulta 13. sijaan. Bielsan meriitit noin valmentajana lienevät muualla kuin tuloksissa, joten silloin tuskin Arsenesta olisi yhtään eteenpäin menoa.

 

Omia suosikkeja olisi noin nopeasti listattanu Rudi Garcia (ei yllättäisi jos tulisi erimielisyyksiä seurajohdon kanssa), Luciano Spalletti, Cesare Prandelli (mikäli vapaana), Deschamps (sama kuin Prandelli) ja Garde. Kaikki pelaavat hyökkäävä futista ja näyttävää joukkuepeliä, josta Arsenalin tulisi kuitenkin pitää kiinni. Spallettihan noista nyt ainakin olisi vapaa ja Prandellekin mahdollisesti kisojen jälkeen. Deschamps varmaan jatkaa vielä Ranskan puikoissa.

 

Ja jos mennään vielä yksi kausi Arsenella niin Ancelotti on sitten vapaa ja se olisi ihan hyvä veto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovatko hollantilaiset valtaamassa Arsenalin?

 

Junnuosastollehan pestattiin jonkin aikaa sitten johtoon muuan Andries Jonker. Tästä päätöksestä vastasi Gazidis, eikä Wenger, joka on hyvin mielenkiintoista. Onko Wenger ilmoittanut, että tämä jää viimeiseksi kaudeksi, ja antanut seuralle vapaat kädet seuraajien hankkimiseen? Jonker on tunnettu Louis van Gaalin oikeana kätenä, ja he ovat yhdessä nostaneet mm. sellaisia kavereita kuin Alaban, Kroosin ja Müllerin Bayernin ykköseen. Jonker on todella pidetty kaveri, ja palautti mm. harjoitusmetodeillaan hymyn takaisin Robbenin huulille. Jonker nyt toimii varmaan jatkossa tuolla junnupuolella, mutta en ihmettelisi jos juuri Van Gaal hyppäisi Arsénen saappaisiin. 

 

Van Gaal on täysin erilainen valmentaja kuin Arséne. Ja kieltämättä muutos voisi tehdä tälle joukkueelle hyvää. Ja sitten taas toisaalta, Van Gaal kuitenkin uskaltaa nostaa nuoria pelaajia junnuista avaukseen, toisin kuin joku Mourinho. Arsenalilla ja Ajaxilla on aika samantapaiset filosofiat, joten tuskin tullaan näkemään mitään satojen miljoonien pelaajahankintoja. Jotenkin tuntuisi mielestäni aika loogiselta valinnalta. Ainut sitten vaan, että mitä Van Gaal meinaa MM-kisojen jälkeen. Huhujen mukaan tuo olisi nähty Spursin pelissä, ja DailyMailit sun muut vievätkin miestä juuri Spursiin. Arsenal ei ole yhtä sekaisin kuin Spurs, joten tuntuisi että Van Gaaliakin houkuttelisi Arsenal enemmän, mutta mitenkäs noiden ajatuksia nyt lukisi.

 

Monet haaveilevat Dennis Bergkampin paluusta Arsenaliin, mutta Van Gaalin kanssa tämä tuskin tapahtuu. Tämä sen vuoksi, että Dennis seisoi Cruyffin selän takana Ajaxin valtataistelun aikana. Ja päävalmentajaksi Dennisistä ei mm. lentopelkonsa takia taida olla. Ellei sitten PE:nkin foorumilla huutelema Frank de Boer ole Arsenalin kiikarissa. De Boer on voittanut Ajaxin kanssa Eredivisien jo kolmesti putkeen, mutta materiaali ei vaan millään tahdo riittää eurokentille. Näin varmasti työpaikka Arsenalissa houkuttelisi. Siinä tapauksessa myös Bergkamp voitaisiin pestata kakkoskoutsiksi. Näin ajateltuna De Boer kuulostaakin jotenkin realistisemmalta vaihtoehdolta kuin Van Gaal. Kummatkin olisivat kieltämättä eteenpäin menoa. 

 

Fysio-osastolle johtoon ja kolmoskoutsiksi ehdottomasti tämä kohuttu Raymond Verheijen. Kun kerran Arsénen opit ovat niin vääriä, niin tulkoot itse tänne näyttämään mitä on miehiään! Eli ensi kauden valmennustiimi:

 

media_xl_1507474.jpg

Verheijen_2689944.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

EuroSport julkaisi ihan mielenkiintoisen artikkelin vähän aikaa sitten ja olen tässä itsekin pohtinut hieman nimiä taas. Siellä nyt oli Brendan Rodgersin ja Dragan Stojkovicin kaltaisia nimiä, jotka eivät syistä tai toisesta ole mielestäni edes harkitsettavissa. Antonio Contekin on jossain vaiheessa yhdistetty, mutta en kykene näkemään miestä Emirates Stadiumilla. Kuitenkin...

 

Villikortti

 

Rémi Garde

 

1664804_w2.jpg

 

Ranskalainen on toiminut päävalmentajana kasvattiseurassaan Olympique Lyonissa vuodesta 2011 lähtien. Tuota ennen Garde toimi Lyonin apulaisvalmentajana. Päävalmentajauralla Ranskan mestaruutta ei Garde ole kuitenkaan onnistunut voittamaan, kun monet muut ranskalaisseurat ovat nostaneet päätään kuten varmasti tiedättekin. Kaudelta 2011/2012 pokaalikaappiin on tullut Coupe de Francen pystyi ja kausi 2012/2013 alkoi Trophée des Championsin voitolla. Mielestäni Garde ei ole todellakaan huonoimmasta päästä, mutta ei myöskään ykkösvaihtoehtoja. Ranskassa kuitenkin yksi arvostetuimmista päävalmentajista.

 

Arsenal seurana on Gardelle tuttu, sillä 1996 hän sai kunnian olla yksi ensimmäisiä pelaajia Patrick Vieiran kanssa Arsènen aikakauden alkaessa. Kolme kautta ehti Lontoossa pelaamaan kunnes loukkaantuminen lopetti uran, mutta Arsenalista jäi kuitenkin Englannin tuplamestaruus Valioliigan ja FA Cupin muodossa kaudelta 1997/1998.

 

Toistan kuitenkin vielä, että en näe Gardea minkäänlaisena ykkösvaihtoehtona, mutta arvostan miehen aivan helvetisti korkeammalle kuin Wengerin tutun Stojkovicin Nagoya Grampusista, joka ei taida olla enää yhdenkään seuran kirjoilla.

 

Varteenotettavat vaihtoehdot

 

Pep Guardiola

 

1912148_w2.jpg

 

En näe mahdolliseksi tänä kesänä, jos Wenger lähtee, mutta en myöskään täysin mahdottomaksi tulevaisuudessa.

 

Vihaan, mutta kuitenkin jossain kierossa mielessä vähän myös pidän Guardiolan tavasta pelata tätä peliä. Paljon olen kritisoinut Barcelonan ja Münchenin kaltaisia joukkueita, mutta Guardiola olisi valehtelematta parhaasta päästä. 

 

Guardiola on aina katsonut Arsenalia ylös päin ja kutsunut Wengeriäkin useampaan otteeseen yhdeksi parhaimmista valmentajista maailmassa. Ei paljoa sanottavaa espanjalaisesta ole, mutta näen miehen modernina valmentaja, joka varmasti saisi paljon irti joukkueesta.

 

En valittaisi, jos tapahtuisi, mutta enpä tässä nyt lähde miehen perään kiljumaankaan.

 

Diego Simeone

 

1790484_w2.jpg

 

Englannin Valioliigassa Rodgers on tehnyt uskomatonta duunia Liverpoolin kanssa, mutta niin on myös tämä mies Madridissa.

 

Sinnikäs, heltymätön ja energinen asenne hyvällä mentaliteetilla on yksi syy miksi joukkueella on sarjassa näinkin hyvin pullat uunissa. Simeone on rakentanut joukkueen, jota monet suuret seurat eivät Euroopassa välttämättä haluaisi edes ensisijaisesti kohdata. Arsenalilla on se sama ajatus vielä hengissä, mutta välillä hiipumaan päin.

 

Simeone on mies, jonka uskoisin pystyvän elvyttämään Arsenalin.

 

Joachim Löw

 

2009789_w2.jpg

 

Saksan maajoukkuevalmentaja on yksi henkilökohtaisista suosikeistani, vaikka ei varmaan todennäköisistä. Kuitenkin viime vuonna jotkut lehdistöt spekuloivat jo Löwiä jatkamaan Wengerin hierarkiaa. Nyt Wengerin aika alkaa olla lopussa ja tuskin Löwikään enää seuraavia karsintoja Saksaa vie eteenpäin.

 

Seurajoukkuetasolla Löwin ansiot valmennuksen puolesta ovat Austria Wienin ja VfB Stuttgartin tasoisista seuroista, joissa ehti voittamaan vain cup-kilpailuja. En usko kuitenkaan, että kukaan lähtisi kieltämään Löwin taitoa työskennellä nuorien pelaajien kanssa, joka on varsinkin maajoukkueessa näkynyt todella hyvin. Lisäksi Löwin hyökkäyspeli on melko identtinen Arsenalin vastaavaan, mutta veisi sen vain uudelle tasolle.

 

Arsenalista löytyisi jo tuttuja pelaajia Saksan maajoukkueesta ja olisi mielenkiintoista nähdä mitä Löw saisi irti esimerkiksi juuri Mesut Özilistä ja Lukas Podolskista.

 

Roberto Martínez

 

1669754_w2.jpg

 

Espanjalainen on todistanut mielestäni itsensä Valioliigassa, on ollut täällä aikaisemminkin puheenaiheena ja on edelleenkin potentiaalinen vaihtoehto.

 

Martínez kuten monet muutkin valmentajat tässä viestissä on myös tunnettu nuorien pelaajien nostamisesta joukkueeseen ja joukkueen rakentamisesta niukemmallakin siirtobudjetilla. Martínezilla on selvästi kyky nostaa joukkueensa pelaajat aivan uudelle tasolle, joka näkyy joukkueidensa peli-ilmeessä ja tuloksissa.

 

Strategiselta puolelta Martínez on viime vuosikymmenelle - ellei jopa vuosituhannelle - jääneitä managereita edellä. Jos haluaa hieman huulta heittää, niin kyseinen kaveri on tunnettu ajoittain joukkueidensa heikkouksista puolustussuuntaan ja sehän jos mikä pukisi Arsenalia.

 

Ykkösvaihtoehto

 

Jürgen Klopp

 

1625328_w2.jpg

 

Kaikki tietävät saksalaisen meriitit Borussia Dortmundista.

 

En keksisi enemmän Arsenalin näköistä valmentajaa ja tästä aiheesta olen käynyt monet hyvät keskustelut entisen saksalaisen kämppikseni kanssa, joka sattui olemaan intohimoinen Dortmund-fani. Saksassa tunnutaan arvostan Arsenalia ja Arsènea yllättävänkin paljon.

 

Kloppin Dortmundin tiedetään pelaavan jännittävää, nykyaikaista jalkapalloa korkealla tempolla. Klopp on valmentaja, joka omistautuu joukkueelle ja rakentaa siitä omansa. Jo pelkästään kaikki tämä puoltaisi Kloppia korvaamaan Wengerin kaltainen persoona. 

 

Lyhyesti virsi kaunis. On tullut seurattua jo hyvän aikaa Dortmundin pelejä ja Kloppin työtä. Olisi pelkkä ilo saada tuollaisella asenteella, intohimolla, viihdyttävyydellä (kaikkineen one-linereineenkin) ja kloppimaisuudellaan varustettu luotsi Arsenaliin.

 

Valitettavasti Kloppin on kuitenkin todella vaikea kuvitella jättävän vielä Dortmundia. Projekti on jatkettavissa, mutta tavallaan teki jo sen kaiken mitä häneltä odotettiinkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.theguardian.com/football/2014/apr/25/arsene-wenger-arsenal-new-contract Ainakin tämän mukaan näyttää, että sen pari vuotta viellä Wenger jatkaa.

 

Nyt kun alkaa taas miettimään, niin sen verran hilkulla oli, että muutoksen ajat olisivat tulleet ja ihan hyvä, että eivät sitten tulleet.

 

Kuitenkin ihan tyytyväinen olen. Kausi alkoi hyvin ja Wengerin lähtiessä saattaisi osa pelaajistakin lähteä perässä, sillä melkoisesta luotosta ranskalainen nauttii sieltä suunnalta. Ehkä Wenger on hieman turhan aliarvostettu manageri jopa Arsenalin kannattajien keskuudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal Wenger has reportedly given the thumbs up for Paul Clement to replace him at Arsenal, possibly even as soon as this summer.

The club's board are said to be keen on hiring an Englishman to replace Wenger at the helm, and Wenger himself sees Clement as a good option.

Clement, 42, has not yet held a job as a manager, but he is currently the assistant manager at Real Madrid, and has previously had spells at Chelsea and Paris Saint-Germain.

Despite winning the FA Cup last season and spending big on Alexis Sanchez in summer, some Arsenal fans are ready for a change, and it's rumoured that Wenger could leave the Emirates as early as this summer.

 

zinedine-zidane-carlo-ancelotti-paul-cle

Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti ja Paul Clement

 

Paul Clement on siis monelle varmaan tuttu nimi työstään Carlo Ancelottin vierellä. Englantilaisvalmentaja kuulostaisi ihan hyvältä ja mielenkiintoiselta haulta niin sanotusti tutkan alta.

 

1996–1999 Chelsea (Academy Coach)

1999–2000 Fulham (Academy Coach)

2000 Republic of Ireland U-21 (Coach)

2007–2011 Chelsea (Coach)

2011–2012 Blackburn Rovers (Assistant Coach)

2012–2013 Paris Saint-Germain (Assistant Coach)

2013– Real Madrid (Assistant Coach)

 

article-2328581-19DCACF0000005DC-841_634

Paul Clement ei ole ainoa englantilainen Ranskan mestari lähivuosilta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli mieleen, että nyt kun Arsène Wengeria viedään jälleen kovaa vauhtia ulospäin eilisen johdosta, niin onko tuo nyt aivan järkevintä.

 

Itse en uskonut, että tällä kaudella tullaan FA Cupia kummoisempaa nostelemaan, mutta sijoituksen nostamiseen kotimaan sarjassa uskoin. Vaikka Wenger oltaisiin laitettu menemään ja olisi tullut uusi manageri hoitamaan pestiä seuraan, niin usko edes neljän parhaan joukkoon huojuisi todella paljon. Parhaimmillaan Arsenalin otteet ovat kuin mestarilla, kun taas välillä tuppaa homma hajoamaan käsiin, mutta tästä ei pitäisi syyttää vain ja ainoastaan manageria. Ei se ole niin yksinkertaista, että joku pelaaja vaan ostetaan siirtomarkkinoilla seuraan tai että jotain takapakkeja ei vain tule. Nyt se pää pois laatikosta.

 

Olen kyllä itsekin sitä mieltä, että Arsènen aika on ohitse. Ranskalaisen täytyy lähteä, mutta oikea ratkaisu toimenpiteisiin ei ole vielä juuri nyt.

 

Niin moni pelaaja joukkueesta arvostaa nykyistä manageria niin suuren määrän ja on jopa valinnut seuran juuri Wengerin takia. Näkisin, että kesken kauden tuo iskoutuisi peliesityksiin ja viimeisetkin toivonrippeet saisivat lähteä. En itse ainakaan tahdo, että tuon seurauksena alkaisivat ovet paukkumaan pelaajienkin osalta.

 

Korvaaja täytyy olla valmiina, kun aika tulee. Paul Clement? Ehkä, en tiedä. Clementin kanssa kannattaisi kuitenkin toimia suht nopeasti, sillä Real Madrid pohtii Carlo Ancelottille jo pidempää sopimusta ja italialainen haluaa varmasti, että vanhat tutut jatkaisivat ympärillään. Olisiko Clement sitten manageri, joka olisi pelaajien silmissä voittaja? Itseasiassa uskoisin näin, sillä mikään untuvikko ei Clement todellakaan ole. En sanoisi kuitenkaan turvallisimmaksi ratkaisuksi, jolta voisi odottaa tuloksia heti. Toisaalta, voiko keneltäkään?

 

Toinen nimi on Pep Guardiola. Pep on kertonut iät ja ajat haluavansa Englantiin, on kertonut ihailevansa Arsenalin nuorten pelaajien kasvattamista sekä Wengeria, on aina katsonut Arsenalia seurana ylöspäin ja tulee jättämään Saksan taakseen 2016. Arsenal olisi ainakin joukkueena sellainen, johon Guardiolan olisi helppo tulla. Näkisin pelaajien istuvan todella hyvin taktisesti Guardiolan peliin ja seuran tunnuksen itse Guardiolan rintamukseen, jos puheet Arsenalin ja Barcelonan samanlaisuuksista pitää senkään vertaa paikkaansa. Guardiola on mies, jota itse rakastan vihata. Kyseenalaistan usein espanjalaisen taktiikat, pelaajavalinnat sekä puheet, mutta nyt kun tarkkaan miettii, niin täysin samaa kauraahan ollaan Wengerin kanssa. Pidän kuitenkin siis Guardiolan työstä, sillä onhan kyseessä kiistatta voittaja, jota kaikki pelaajat Zlatan Ibrahimovicia lukuunottamatta arvostavat. Olisi turvallinen ratkaisu, johon olisi aikaa valmistautua.

 

Eli siis joka tapauksessa, jos Arsène täytyy ainakin managerin pallilta poistaa, vaikka seuraan muuten jäisikin, niin ei kesken kauden. Mieluummin sitten ensi kesänä, jos korvaaja olisi valmiina kuten Paul Clement. Mieluiten Wengerille rauhassa tämä ja ensi kausi kunnes on aika päästää El Noi de Santpedor irti eikä kenellekään tulisi epävarma tai yllättynyt fiilis. Joukkue olisi ehjä ja puutteita ei olisi korvattavissa niin paljon kuin juuri nyt on, kokeneimmat pelaajat ovat jo ulkona seurasta, suurin osa nykyisistä ovat entistä kokeneempia ja parempia - uuden managerin olisi helpompi astua mukaan. Näin kuten Bayernissa Guardiolan kohdalla, ei kuten ehkä joidenkin mielestä esimerkiksi Manchester Unitedissa Moyesin kohdalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelinkin tuossa jonkin aikaa sitten mietteitä kausiketjuun. Tällä hetkellä fiilikset ovat Arsenalin suhteen niin matalalla, kuin vain voivat olla ja vaakakuppini on tässä harmittavan hajalla olevassa Gooner-joukossa kallistunut sille muutosta haluavalle puolelle. Tai no ei sillä, ettenkö tuolla puolella olisi jo aiemmin ollut, mutta tällä hetkellä yhä entistä vahvemmin. Wengerin potkuja ei tul koska seurajohtoa ei oikeastaan suoraan sanoen kiinnosta. Paljon saa nykyään kuulla tätä "hän on tehnyt niin paljon tämän seuran eteen, ei häntä saa kritisoida"-itkua, josta allekirjoitan vain ensimmäisen lauseen. Arsènen seuran eteen tehdyn työn takia potkut etenkin näin kesken kauden olisivat todella ruma ja huono ratkaisu. Mutta tällä hetkellä Arsènen tekemä duuni ei riittäisi millekään muulle saman suuruusluokan seuralle. Häntä saa ja pitää kritisoida. 

 

Mutta eroon ei kuitenkaan joka tapauksessa päästä ilman, että Arséne irtisanoutuu itse. Pelkään vaan pahoin, että hän yrittää itsepäisesti sopimuskautensa loppuun asti luottaen sokeasti omiin oppeihinsa ja yrittää jotenkin todistaa jalkapallomaailmalle olevansa vieläkin se sama Le Professeur, mikä oli 10 vuotta sitten. On totta, että kaiken ei pitäisi kaatua hänen niskaan, mutta toisaalta hän on vastuussa ja on haastatteluista päätellen sitä mieltä, että homma on kiinni vain itseluottamuksen puutteesta jne.

 

Paul Clement tuli itselle aivan puskista nimenä. Hehkutin tuossa Welbeckin siirron jälkeen sitä tiettyä Arsenal Way'ta ja Clement olisi kyllä sinänsä näin profiilinsa puolesta täydellinen seuraaja Wengerille. Nuori ja taatusti nälkäinen valmentajanalku, joka voisi varmasti nostaa Arsenalia askeleen eteenpäin. Tuo olisi toki todella todella suuri riski, mutta joskus niitä on otettava. Jos Clement on Arsenalille (=Arsènelle) tarpeeksi luottamusta herättävä kaveri, niin miksikäs ei? 

 

Guardiolasta olen oikeastaan lähes täysin samalla linjalla, kuin Jahnny edellä. Jotenkin vastenmielinen kuva mulla on aina Pepistä ollut, (Zlatanin kirja vaikuttanut tähän ratkaisevasti?) mutta jos hän kuitenkin joskus Arsenalia valmentaa, niin en aio olla sitä vastaan. En jostain syystä ihan usko tähän, mutta kaikkeahan sitä tapahtuu. Itselle ei nyt tule mieleen mitään nimeä tämän topikin ulkopuolelta, mutta palaan asiaan sitten joskus. Wengerin ystävä Dragan Stojkovic heitti muuten komean maalin vähän aikaa sitten Japanissa: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole eläessäni tuntenut oloani yhtä etääntyneeksi Arsenalista, kuin tällähetkellä. Olen huomannut, että enää ei tule odotettua pelejä samalla tavalla, kuin ennen ja kuten viime viikonloppuna kesken ottelun muistin, että peli ylipäätään on käynnissä, mutta siltikään en aloittanut toisen puoliajan seuraamista. Henkilökohtaisesti tarvitsen vain taukoa vähän aikaa kannattamisesta, sillä pelkästään Arsenalin miettiminenkin aiheuttaa negatiivisiä ajatuksia ja silloin ollaan jo aika kaukana perinteisestä jalkapallojoukkueen kannattamisesta. Kyse ei ole enää itsellä siitä, että voittaako joukkue vai ei, vaan siitä että pyritään ottamaan oppia virheistä ja kehittymään joukkueena.

 

Wengerin meriittejä menneisyydestä ei edes muiden seurojen kannattajat voi sivuuttaa, eikä Wenger valmentajana niistä ajoista ole juuri miksikään muuttunut. Ranskalaisen harmiksi sensijaan jalkapallo on. Sanon suoraan, että en tiedä kuka voisi olla parempi vapaana oleva manageri Arsenalille, kuin Wenger, mutta haluan rakkauden tunteen joukkuetta kohtaan takaisin. Sitä valitettavasti ei Wengerin tämän hetken joukkue pysty tarjoamaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän on tultu ja aikalailla yhtä mieltä muiden kanssa, että eiköhän tää olis Wengerin viimeinen kausi, tai näillä näytöillä syytä olisi. Vaikka seurajohto kuinka kunnioittaa niin Wengerillä on ollut aikaa "the invicibles" kauden jälkeen rakentaa joukkueestaan voittava. Aika pian tuon jälkeen alkoi liekki sammua ja 9 vuotta saatiin odottaa. Nyt kuitenkin näyttää siltä että sen suurempiin saavutuksiin kuin FA-cup ei jälleen kerran ole saumaa. Itse nostaisin suosikeiksi saksasta juurikin Guordiolan, sekä Jurgen Kloppin. Siinä siis managerit joita itse näkisin mielelläni Arsenalissa, ei toki Clement poissuljettu ajatus olisi. Olen itsekin lukenut Zlatan kirjan(ja arvostan miestä pelaajana), mutta vaikka kirja saa Guordiolan näyttämään vähän ikävältä kaikki tiedämme millainen Zlatankin on ;) Guordiola perustaa kuitenkin oppinsa pallonhallintaan jota Arsenal tälläkin hetkellä tykkää pelata. Tällöin oppien ymmärtäminen ei veisi niin paljoa aikaa kuin formaattien vaihdossa ja ihan uuden systeemin opettelemisessa. Guordiola on myös tulisieluinen ja kovaa asennetta vaativa mies joka saa helposti joukkueensa syttymään. Otetaan vertauksena: Arsenal tappiolla tauolla ja Wenger menee koppiin, mitä uskotte siellä tapahtuvan? En usko miehen annattavan kovinkaan paljon ja vaativan niin paljon mitä Pep pienintäkin kyläseuraa vastaan. Esimerkkinä Pepin vaatimistasosta muistan ottelun Bayerin pelistä joka meni jatkoajalle ja Thiago joka seurasi Pepiä Barcasta Bayeriin sai avarista kun Pep ei ollut tyytynyt miehen esitykseen. Mies muuten paransi peliään sen jälkeen. En tarkoita että puikkoihin otettaisiin joku hullu ketä kirjaimellisesti lyö äijiin tahtia vaab Pepin kaltainen äijä joka todella vaatii kaikilta parasta panosta. Miehen ura on ollut hyvä ja hän jos joku on voittava manageri. Voihan tähän mainita että mies saattaisi saada jonkun mukaansakin ja niitä vastaan kellään tuskin mitään olisi :D

 

Toinen esille nostama Klopp on puolestaan hieman erityylisempi valmentaja kuin Pep Guordiola, mutta minulla ainakin riittää usko siihen että mies jättää nimensä vielä suurien kirjoihin. Kloppin saavutuksista tuskin tarvii mainita sen suuremmin, tehnyt Dortmundista suurseuran ja kasvattanut isoja pelaajia. Lewa aivan hyökkääjien eliittiä ja Reus löi Mönchegladbachin jälkeen itsensä todellakin läpi Dortmundissa. Meinaan että teki miehistä isoja nimiä. Klopp saattaisi jopa irrota tämän kauden jälkeen, sillä Dortmundklla ei liigassa pyyhi hyvin, vaikkakin chämppärissä joukkue porskuttaa puhtaalla pelillä toistaiseksi ja melko varmasti lohkovoitto on heidän. Kloppillakin on kuitenkin asenetta ja Pepin lailla mies saa varmasti miehistä kaiken irti. Tälläinen kentänlaidalla elävä manageri on juuri sitä mitä Arsenal kaipaa, ei Van Gaalin tyylistä koko pelin penkillä ostuvaa hissukkaa. Kloppin taktiikat puolestaan vaatisivat hiomista, mutta kuten sanottua tässä on tulevaisuuden suurkmpia managerivelhoja. Tämäkin herra saattaisi tuoda mukanaan pelaajan jos toisenkin.

 

Saattaapi olla vain haaveita, mutta tuossa olisi juuri oikeanoloiset miehet jatkamaan tämän hienon seuran peliä. Hyökkäävää ja kaunista jalkapalloa, joka perustuu pallonhallintaan. Ei ikinä chelssin kaltaista bussip*skaa, se on toive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tän päiväsen saman sh**in jälkeen, alkaa oleen ihan sama kuka tulis.. AW on parhaat päivänsä nähny ja olis ny tajunnu lopettaa edelliseen soppariin.. tällä hetkellä fiilikset on kyllä sellaset, että kuka tahansa jalkapalloa vähänkin nähnyt pystyis parempaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×