Jump to content
Sign in to follow this  
Tume

Kausi 2013-14: Moyesin johdolla tuhoon

Recommended Posts

VIIME KAUSI JA MUUTOKSET


Manchester United lähtee kauteen 2013-14 ensimmäistä kertaa reiluun 26 vuoteen uuden valmentajan alaisuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa nuoremmasta fanisukupolvesta, allekirjoittanut mukaan lukien, ei ole koskaan sellaista Unitedia edes nähnyt, jota joku muu kuin Sir Alex Ferguson valmentaisi. United on tähän saakka aina ylittänyt itsensä Fergien avustuksella, mutta toisaalta, samaa on tehnyt ohjaksiin astuva David Moyes Evertonissa. Muutos on aina pelottavaa, mutta toisaalta, sitä voi pitää myös mahdollisuutena johonkin paljon parempaan. Fergien asema oli sen kaltainen, etteivät edes sitkeimmät kriitikot uskaltaneet vaatia miestä astumaan sivuun. Toisaalta, Valioliigan suvereenista dominoinnista, hyvästä taloudenpidosta, nuorten ja voittavien joukkueiden kasvattamisesta ja käsittämättömästä menestyksestä huolimatta ei Skotlantilaista voi pitää täysin virheettömänä; UCL-voitot jäivät ”vain” kahteen 26-vuodessa huolimatta maailman suurimmasta fanipohjasta ja joukkueen arvosta, ja joukkueen pelitapa ei aina kaikkia miellyttänyt. Tämän vuoksi siitä ”masentavasta” mutta voittavasta Unitedista voidaankin siirtyä uuteen, kukoistavaan ja menestyvään Unitediin!

Posted ImageUnited voitti kaudella 2012-2013 mestaruuden suhteellisen selvällä erolla toiseksi tulleeseen Manchester Cityyn. Muiden kompuroidessa ManU napsi pisteitä vähän huonommillakin otteilla, ja tämä tasaisuus sekä voittamisen mentaliteetti takasi, että taistelu pytystä oli käytännössä ohi jo tammikuussa, kunhan omat pelit saatiin hoidettua. Chelsea vaihtoi (taas) valmentajaa kesken kauden, ja putosi kelkasta jo syksyllä. Arsenal kiri itsensä neljänneksi viimeisten kierrosten ansiosta, jättäen Tottenhamin jälleen Eurooppa-liigaan. Kuudenneksi sarjassa sijoittui uuden valmentajan Everton, ja seitsemäs oli saman kaupungin ylpeys, Liverpool.
VALMENNUS


Posted Image


“Your job now is to stand by our new manager”

- Sir Alex Ferguson -


Päävalmentajaksi tulee siis David Moyes, 50-vuotias skotlantilainen entinen toppari, joka on viimeiset 11 kautta luotsannut Evertonia. Mies sitoutuu projekteihinsa pitkäksi aikaa, sillä United on vasta kolmas joukkue vuonna 1998 alkaneella valmennusuralla, jonka ruoriin tämä tulee asettumaan. Evertonissa Moyes on tehnyt pienellä budjetilla loistavaa työtä. Lisäksi kahtena viime vuonna joukkue, joka pelaa huomattavasti pienemmillä pelimerkeillä, on selättänyt sarjasijoituksessa paikalliskilpailijansa Liverpoolin; Fakta jonka monet brittiläiset Liverpool-fanit tuntuvat unohtavan nauraessaan nimitystä. Moyes on aina antanut nuorille vastuuta, ja on kasvattanut näitä huippupelaajiksi, samoin kuin Fergie meillä. Tämän vuoksi ei liene mikään ihme, että Ferguson valitsi juuri Moyesin seuraajakseen.

Miinuspuolina voidaan nähdä, ettei Moyes ole IKINÄ voittanut yhtään mitään valmennusurallaan. Täytyy toki muistaa, ettei hänen valmentamillaan joukkueilla ole ikinä ollut edes rahkeita kilpailla ykköspaikoista, ja Moyes ei ole lähtenyt väkisin pokaalinkiilto silmissään panostamaan esimerkiksi liigacuppiin Valioliigan kustannuksella. Toisena usein mainittuna miinuspuolena voisi nähdä sen, ettei Moyes ole kyennyt kertaakaan voittamaan Unitedia, Chelseaa, Liverpoolia tai Arsenalia vieraissa, 45 yrityksestä huolimatta! Tuollaisilla pelimäärillä jo se tuurikin on ollut huono…

Moyesin suuria puutteita lienee myös kokemus europeleistä. Evertonissa neljän joukkoon sijoittuminen ei ole onnistunut kuin kerran, ja lopullisesti osallistuminen lohkovaiheeseen kaatui karsintapelien tappiolla. Ensi kaudella ei siis kannattane UCL-voittoa odottaa, mutta itse näkisin, että hyvät ja modernit managerit eivät voi nykypäivänä vaatia yli yhtä kautta sen tarvittavan kokemuksen keräämiseen.

Moyes ei ollut välttämättä se kaikkein suurin suosikki astumaan maailman suurimman joukkueen peräsimeen. Kuten jotkut irvileuat totesivatkin, olisiko Moyesin palveluksista kilpaillut joku muu suurjoukkue, tai tarjoaisiko esimerkiksi saman suuruusluokan Real Madrid tai Bayern Munich tälle päävalmentajan paikkaa? Unitedissa asiat on aina tehty omalla tavalla, ja ymmärrän kyllä, miksi Ferguson suositteli juuri tätä miestä meidän uudeksi sateentekijäksi. Silti, en ihan vielä ole päässyt täysin sinuiksi valinnan kanssa, vaikka tämän takana tulenkin seisomaan loppuun saakka.SUURIMMAT PÄÄTÖKSET KAUDEN ALLA


Moyes aloitti jo muutoksen tuulet, kun joukkue ilmoitti apuvalmentaja Mike Phelanin ja maalivahtivalmentaja Eric Steelen lähdöstä. Rene Maulesteen ilmeisesti jäi joukkueeseen, mitä ainakin itse pidän hyvänä. Phelanin ”ansioita” nyt on naurettu joka paikassa, ja tätä ei ole ikinä pidetty esimerkiksi edeltäjänsä Carlos Quierozin veroisena taktikkona, mutta Steelen poispäästämistä pidän hieman erikoisena, sillä onhan mies onnistunut De Gean kanssa loistavasti. Ehkä tässä on kuitenkin joku pakkorako, jotta Moyes saa omia miehiään valmennusryhmään? Suurimpia kysymyksiä on, kenestä tulee Unitedin uusi kakkosvalmentaja ja Moyesin oikea käsi? Onko se kenties juuri Maulesteen, joka tuntee jo joukkueen kaikki portaat junnuista edustukseen, Evertonin kapteeni ja entinen Unitedin mies Phil Neville, juuri lopettanut Paul Scholes, lähes valmiin lisenssin omaava ja vielä pelaamista jatkava Ryan Giggs, vai joku ihan muu? Kiperä kysymys, jota en osaa veikata, mutta pidän pätevän apuvalmentajan saamista Moyesin tueksi erittäin kriittisenä tekijänä joukkueen menestyksen kannalta. Jokerikorttina mainittakoon Moldea valmentava United-legenda Sjolskjär, joka parilla viime kaudella teki tuhoisaa jälkeä Norjan liigassa. Tällä kaudella Molde on kuitenkin putoajan paikalla, ja en usko miehen jättävän kasvattajaseuraansa pulaan. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, oma suosikkini tehtävään: SkySportsin analyytikko, entinen United kapteeni ja legenda, kaiken voittanut ja kokenut, ja erinomaisen taktisen näkemyksen omaava Gary Neville.


Posted Image
Kaksi on jo poissa, mutta kuka tulee tilalle…


Toinen suuri päätös on tapaus Wayne Rooney. Englannin paras pelaaja ja joukkueen pitkäaikainen tähti, joka laittoi kauden viime metreillä siirtopyynnön valmentajan pöydälle jo toista kertaa urallaan. Miehen kiistattomille taidoille olisi varmasti käyttöä, mutta toisaalta, onko Moyesillä varaa pitää 27-vuotiasta kiukuttelevaa tähteä, jonka sopimusta on jäljellä enää kaksi vuotta, joukkueessa? Molempien mukaan kaksikon välit ovat jo kunnossa, huolimatta Rooneyn elämänkerrassaan esittämistä perättömistä väitteistä ja sitä seuranneesta oikeudenkäynnistä. Mutta mahtaako tämä asia olla Rooneyn mielestä loppuunkäsitelty? Wayne ei välttämättä ole se fiksuin ja järkevin persoona, jota jalkapallomaailma päällään kantaa. Pelitaidoista enemmän seuraavassa kappaleessa, mutta näkisin ”Waynegaten” olevan apuvalmentajapäätöksen veroinen kompastuskivi, joka on saatava ratkaistua ennen kesän kääntymistä lopuilleen, ja mieluummin jo ensi kuun aikana. Rooneyn ratkaisu tulee nimittäin vaikuttamaan kaikkeen joukkueen rakennuksessa.

Posted Image
Nähdäänkö tätä ensi kaudella, vai löytääkö Rooney itsensä esimerkiksi Pariisista?PELITAPA


Tämä osio tulee jäämään hyvin lyhyeksi, koska tässä lienee yksi suurimmista arvoituksista ensi kaudella. Voimme ehkä yhdessä palata tähän jahka muutama harjoitusottelu kesäkiertueella on pelattu, mutta vähän silti spekuloin…

Moyes on suosinut, osittain pakosta, Evertonissa 4-5-1 muodostelmaa. Evertonissa ei ole useinkaan ollut käytettävissä mitat täyttävää maalintekijää, joten sinänsä taktiikan ymmärtää. Moyesin peli on perustunut laitapakkien nousuihin, erittäin kovaan työntekoon ja prässiin, sekä vähän Ferguson-tyyliseen hyvää tsemppiin. Joukkue on usein kyennyt ylittämään itsensä, ja on jättänyt useita huomattavasti isommalla budjetilla toimivia kilpailijoita taakseen.

Kaikki on vielä tässä vaiheessa spekulaatiota, mutta veikkaisin, että Moyes tulee siirtymään Unitedissa jo sisäänajettuun 4-2-3-1 kombinaatioon, joka vaihtuu puolustaessa hieman miehelle tyypilliseen 4-5-1 formaattiin. Pääosassa tulee olemaan kova ja raaka työnteko, jokaisesta pallosta taisteleminen ja nopeat vastahyökkäykset. Toivoisin ainakin, että David katselisi hieman Bayernin pelejä, sillä parilla lisähankinnalla uskoisin meidän kykenevän suhteellisen samanlaiseen futikseen aika helpostikin. Voittamisen mentaliteetti on pelaajissa jo iskostettuna Fergien toimesta, ja myös Moyesin joukkueet ovat usein taistelleen siitä pisteestä hamaan loppuun saakka. Evertonissa Moyes oli usein aika konservatiivinen, ja tyytyi mieluummin saavutettuun tasapeliin kuin haki voittoa riskillä. Meillä siihen ei aina ole varaa, sillä mestaruudesta taistellakseen nykyliigassa niitä pisteitä olisi oltava 85-90 kauden päättyessä. Lisäksi vaihdot ovat olleet usein hieman jälkijunassa, mutta Unitedin laajempi rinki lienee siinä asiassa helpottava tekijä, verrattuna Evertonin suhteellisen kapeaan porukkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PELAAJAT


Maalivahdit:

David De Gea
Anders Lindegaard
Ben Amos


Maalivahtiosastolla meillä ei ole mitään hätää. Lindegaard saattaa lähteä peliajan perässä muualle, mutta tällöin nostaisin Amosin kakkosveskaksi, ja hankkisin/nostaisin junioreista kolmoseksi jonkun lupaavan ja nuoren. Mitään ison rahan hankitoja on turha tehdä, sillä De Gea kykenee hyvin pelaamaan vaikka kaikki pelit. De Gea kykenee hyvin nousemaan vielä maailman parhaiden molareiden joukkoon, sillä ikää on vasta 22-vuotta.

Vasen laitapakki

Patrice Evra
Alex Buttner
(Fabio)


Evra jatkaa vasemmalla laidalla selvänä ykkösenä. Buttner ei ole puolustuspäähän vakuuttanut, mutta Evran pelatessa kaudesta toiseen lähes kaikki pelit, en tuhlaisi rahojani tähänkään suuntaan. Lainalta palaavan ja siellä aika huonosti suoriutuneen Fabion sijoittuminen on ainakin mulle täysi arvoitus, mutta olisiko se paikka mahdollista ottaa vasemmalta? Huhuissa liikkunut Moyesin luottomies Leighton Baines on jo 28-vuotias, eikä toisi suurta parannusta Evraan verrattuna, niin tasonsa kuin ikänsäkään puolesta. Lisäksi Evra on kopin suosituimpia pelaajia, ja ranskalaisen ajaminen ulos joukkueesta/kakkosvaihtoehdoksi saattaisi haitata joukkueen harmoniaa ehkä liiaksi, kun huomioi kaikki muut tulevat muutokset.

Keskuspakisto

Nemanja Vidic
Rio Ferdinand
Phil Jones
Jonny Evans
Chris Smalling


Unitedin vahvin, joskin myös loukkaantumisherkin, osasto. Sopiva kombinaatio nuoruutta, kokemusta ja taitoa. Riokin teki jatkosopimuksen, joten mitään hankintaa en tälle osastolle näe tarvittavan, ELLEI sitten joku lähde pois. Epätodennäköistä, joten hyvissä kantimissa ollaan.

Oikea laitapakki

Rafael
(Fabio)
(Phil Jones)
(Chris Smalling)
(Antonio Valencia)


Rafael otti suuren harppauksen eteenpäin menneellä kaudella, ja vakiinnutti paikkansa avauksessa. Tuuraajana on toiminut kuka milloinkin, aina keskuspakeista laitureihin. Kaksoisveli Fabion paluu lainalta täydentää myös miesten määrän riittäväksi; Vaikka suoraa korvaajaa ei olekaan, niin monipuoliset puolustajat kykenevät loukkaantumisen sattuessa paikkaamaan riittävästi.

Keskikenttä

Michael Carrick
Tom Cleverley
Ryan Giggs
Anderson
Shinji Kagawa
(Phil Jones)
(Darren Fletcher)


Määrällisesti keskikentälle on kyllä tarpeeksi miehiä, mutta lähempi tarkastelu paljastaa suurimman kehittämiskohteen. Carrick on ainoa, jonka taso riittäisi jonkun muunkin huippujoukkueen matkassa, mutta toisaalta, ikää on jo 32 vuotta. Nuori Cleverley varmasti kehittyy paremmaksi, muttei vielä tarjoa riittävästi kovia vastustajia vastaan pelin tason siitä kärsimättä. Lisäksi kysymys kuuluu, onko Cleverleystä todellakin Unitedin tasoisen jengin avaukseen? Vastausta tähän saataneen odottaa vielä muutama vuosi, sillä keskustan pelaajat puhkeavat usein kukkaan vasta tuossa 26-ikävuoden tienoilla.

Giggs tuuraa tarvittaessa, muttei 39-vuotiaana kykene enää ihmeisiin. Anderson saattaa vakuuttaa toisinaan, mutta on aina puolet kaudesta loukkaantuneena. Phil Jones on tuuraillut keskellä, ja Fletcher tuskin enää tekee paluuta sairautensa johdosta. Kagawa on loistava 10-paikan pelaaja, mutta en näkisi miehestä juurikaan hyötyä alempana keskikentällä. Toivottavasti vastuuta tulee ensi kaudella enemmän, ja japanilainen pääsee Dortmundissa nähtyyn vireeseen. Parhaimmillaan mies on nimittäin siellä aivan terävimmässä kärjessä koko maailman mittakaavassa!

Näkisin, että keskusta kaipaa yhtä loistavaa ja peliätekevää miestä, sekä yhtä sellaista rikkovaa pelaajaa. Hyvinä esimerkkeinä voisi mainita peliätekevistä esim Gundoganin ja Strootmanin, ja rikkovasta Wanyaman. Meillekin toivottu Moutinho valitettavasti siirtyi rahan perässä Monacoon, joten siinä yksi vaihtoehto vähemmän. Yhtenä pelaajana esiin on pakko tuoda Moyesin luottomies Fellaini, joka viime kaudella esiintyi melkeinpä hyökkääjänä. Fellaini itse on sanonut, että haluaa pelata keskustassa, ja Moyes tietää tarkasti mitä saisi hankkimalla Belgialaisen. Kun valmentajilla on aina tapana tuoda mukanaan yksi luottomies entisestä joukkueesta, ja keskikenttä on se meidän kaikkein eniten vahvistusta tarvitseva alue, pidän tuulitukan tuloa meille jopa todennäköisenä. Se, onko Fellaini sitten se pelaaja, jota me tarvitaan, onkin eri kysymys. Tiettyä taitoa, pääpelivoimaa ja röyhkeyttä siltä ainakin löytyy, ja ehkä miehestä saisi koulittua sellaisen Roy Keane:maisen keskikentän rikkovan pelaajan. JOS keskikenttä saadaan kuntoon, niin United on jo askeleen lähempänä mestaruuden uusimista.

Laiturit

Antonio Valencia
Ashley Young
Nani
Wilfried Zaha
Ryan Giggs
(Danny Welbeck)Unitedin tärkein ase, eli laitapelaaminen, jätti meidät viime kaudella kylmäksi. Nani, Young ja Valencia tekivät yhteensä vain kolme maalia koko kauden aikana, joten tässä on hurjasti petrattavaa. Nani on (valitettavasti) jo lähes varma lähtijä, ellei ihmettä tapahdu, ja joukkueeseen liittyy nuori ja lupaava Zaha, joka on tehnyt hyvät tehot Championshipissä, mutta miten se heijastuu Valioliigaan?

Nania pidän edelleen meidän parhaana laiturina, kunhan vain pelipäälle sattuu. Lisäksi portugalilainen kykenee pelaamaan molemmilla laidoilla molempijalkaisuutensa ansiosta. Jos Valencia pääsee viime kauden vireeseen, niin toinenkin laita on kunnossa. Young on kahden United-kautensa aikana vain väläytellyt taitojaan satunnaisesti, ja on ollut paljon loukkaantuneena. Mukaan mahtuu erittäin paljon pelejä, joissa mikään ei ole onnistunut. Sopimusta on kolme vuotta jäljellä, joten miehen poistumista joukkueesta paremman pelaajan tieltä lienee turha toivoa? Lisäksi laidalla ovat tuuranneet myös veteraani Giggs, joka on usein ollut yllämainituista paras, sekä ylimääräisenä hyökkääjänä oleva oma kasvatti Danny Welbeck.

Jos itse saisin päättää, niin siivoaisin tämän osaston heti keskikentän jälkeen kuntoon. Jos rahaa olisi rajattomasti, niin laittaisin sekä Nanin että Youngin ulos, ja ostaisin tilalle yhden huippumiehen. Porton Rodriguez meni jo Monacoon, joten ne molemmat jäljelle jäävät ja kaikkien toivomat hankinnat, Bale ja Ronaldo, lienevät valitettavasti vain päiväunia… Toisaalta, ehkäpä Zaha osoittautuu loistohankinnaksi, ja joku muista päättää nostaa tasoaan? Taitoa kaikilta kyllä löytyy, kunhan vain vire osuisi kohdalleen.

Hyökkäys:

Robin Van Persie
Wayne Rooney
Chicarito
Danny Welbeck


Hyökkäyksen ikäjakauma ja taitotaso on todella hyvä, mutta suurimman varjon ylle heittää Rooney. Mitä tapahtuu, jääkö Wayne joukkueeseen, vai onko suuntana esim PSG, joka on huhujen mukaan tarjonnut miehestä 40 miljoonaa puntaa?

RVP on varmasti ensi kaudellakin ManUn ykköstykki, sen varmistaa kahden viime kauden maalipörssin voitto, sekä huikea taitotaso. Chicarito esiintyy edukseen lähes aina, on parantanut otteitaan huomattavasti, ja teki eniten maaleja Valioliigassa suhteutettuna peliminuutteihin. Welbeckillä oli vaikea toinen kausi, mutta se saattoi johtua myös vähästä peliajasta kärjessä. Ensi kausi lienee ManUn omalla kasvatilla parempi, joten voitaneen esittää kysymys, tarvitseeko joukkue kiukuttelevaa Wayne Rooneyä?

JOS Moyes päättää pelata pääosin yhdellä kärjellä, ja laidoilta/keskeltä saadaan lisää maalintekovoimaa, niin näkisin Rooneyn myynnin jopa järkevänä. Toki Rooney on arvokas pelaaja, koska kykenee pelaamaan lähes joka paikalla, ja hyvänä päivänä voittaa otteluita pelkällä yksilötaidollaan. Kuitenkin, jokaiselle pelipaikalle, johon Rooneyn voi sijoittaa, meillä on jo parempi pelaaja, tai ainakin mahdollista sellainen hankkia. Mittariin tulee ensi kaudella 28-vuotta, kehityskäyrä on ollut laskeva, henkisellä puolella mies tuntuu jo enemmän rasitteelta, ja nyt olisi hyvä aika rahastaa, kun sopimusta on enää kaksi vuotta jäljellä. Mikäli se 40 miljoonaa kilahtaisi tilille, niin sanoisin vain että tervemenoa!

Jos vielä jatketaan jossittelua, niin Rooneyn lähdönkään jälkeen en välttämättä lähtisi hyökkääjämarkkinoille ostamaan jotain Lewandowskia tms. Antaisin Chicaritolle miehen ansaitseman mahdollisuuden, ja Dannylle roolin tuuraajana. Yhdellä hyvällä laiturilla, sekä Kagawan tasonnostolla ne Rooneyn myötä menetetyt maalit ovat täysin korvattavissa. Pahan loukkaantumissuman myötä kärkeen on mahdollista myös heittää muilta paikoilta maalinnälkäisiä miehiä, tai nostaa junioreita edustukseen

Share this post


Link to post
Share on other sites

MAHDOLLISET HANKINNAT


Kuten edellisestä pelaajakappaleesta voidaan havaita, ei ryhmän vahvuudessa ole mitään puutteita. Lähtijöiden tilalle on toki hankittava korvaajat, mutta laatua puuttuu eräiltä pelipaikoilta. Ensimmäisenä kiinnittäisin huomioni keskikenttään, ja seuraavaksi laitoihin. Ostaisin mieluummin kaksi tai kolme nuorehkoa huippupelaajaa, kuin kuusi keskinkertaista; Laajuutta ei enää kaivata lisää. Mielenkiintoinen kysymys on myös se, miten paljon rahaa United tulee antamaan Moyesille käytettäväksi, jotta tämä saa rakennettua oman näköisen joukkueen? Puntia on tällä hetkellä kassassa todella hyvin, joten siitä se ei jää kiinni. Ja toisena mielenkiintoisena pointtina, osaako Moyes niitä rahoja käyttää? Ostaako David 100 miljoonalla tähtiä vai 10 miljoonalla runkopelaajia? Ääripäitä toki molemmat, mutta pointti tullee esiin.

Tehdäänpä nyt kaksi erilaista taulukkoa tulijoista ja lähtijöistä, ensimmäinen päiväunena ja jälkimmäinen realistisesti.

ULOS:


Nani 15 miljoonaa
Young 10 miljoonaa
Rooney 35 miljoonaa
Ando 5 miljoonaa
(Fletcher)
(Scholes)

SISÄÄN

Gareth Bale 50 miljoonaa
Ikay Gundogan 30 miljoonaa
Wanyama / Strootman 15 miljoonaa

nettomeno noin 30 miljoonaa

ja se realistisempi:

ULOS

Rooney 35 miljoonaa
Ando 5 miljoonaa
(Fletcher)
(Scholes)

SISÄÄN

Strootman 15 miljoonaa
Fellaini 15 miljoonaa
joku täysin puskista tuleva ”suuri lupaus” 5 miljoonaa

nettotulo 5 miljoonaa


En nyt pitäisi ensimmäistäkään vaihtoehtoa mitenkään täysin mahdottomana rahallisesti, mutta kyseisten pelaajien irrottaminen saattaa olla kiven alla. Balesta joutuu maksamaan vähintään 50 miljoonaa, ja Levy ei varmasti myy kilpailijalle jos kykenee saamaan saman summan muualta, esim Realista. Tosin, Balen siirtyessä Realiin voisi Ronaldoa tiedustella meille? Muita todella kovan luokan laitapelaajia ei juuri nyt tule mieleen.

Gundoganin saaminen Dortmundista lienee myös lähes mahdotonta, sillä Götzen (ja Lewan) lähdöt ovat antaneet Dortmundille jo valtavasti rahaa, ja tarpeen pitää edes muut avauksen tähdet joukkueessa.

Näitä veikkauksia on todella vaikea saada osumaan suuntaan tai toiseen, koska Moyes ja hänen pelitapansa sekä suunnitelmansa Unitedin varalle on niin kääntämätön kortti. En tiedä ketä se ostaa, kun rahaa on käytössä, ja kun ei edes tiedä mihin suuntaan mies tulee joukkuetta viemään, niin tässä täytynee vain odotella ja toivoa parasta.

KILPAILIJAT


Otetaanpa lyhyt katsaus myös ensi kauden kilpailijoihin, joihin ainakin allekirjoittaneen mielestä voisivat lukeutua seuraavat joukkueet:

Manchester City

ManC antoi valmentajalleen Roberto Mancinille potkut tappiollisen Cup-finaalin jälkeen, ja ensi kaudeksi on siis tiedossa uudistunut City. Vahvimmin joukkueen peräsimeen on huhuiltu Malagasta eronnutta Manuel Pellegriniä, joka on kyllä tehnyt hyvää jälkeä edellisessä projekteissaan. Materiaali on todella vahva, ehkä jopa hieman Unitedia parempi, joten lukisin Cityn pahimpiin kilpailijoihin ensi kaudella. Lisäksi joukkueella on käytössään lähes rajoittamattomat resurssin siirtomarkkinoilla, joten hankinnat eivät tule jäämään rahasta kiinni. Ainoa ongelma lienee FFP-säännöstö, jonka toteuttamiseksi rahaa ei voida ilman myyntejä juurikaan tuhlata. Joukkueella ei myöskään ole hirveästi myytäviä pelaajia, joista saisi suuria summia rahaa. Dzekon ja rahan vaihtamista Napolin Cavaniin on huhuiltu, mutta mitään on turha odotella ennen kuin uusi valmentaja on julkistettu. Uusi projekti, joka voi päättyä ihan mihin tahansa sijoille 1-8.

Chelsea

Jos Mourinho saapuu Stamford Bridgelle, Abramovic tajuaa pitää näppinsä erossa joukkueesta, ja rahoittaa Moun hankinnat, on mestarisuosikki numero yksi ensi kaudeksi selvä. Chelsealla on pelottavan kova materiaali tietyille pelipaikoille, mutta hyökkääjä ja toppari olisi pakko hankkia. Lisäksi rinki on tasoltaan hyvä, mutta auttamattoman ohut. Mourinho tuskin tulee Realin tapaan epäonnistumaan, ja pitäisinkin Chelseaa ehkä jopa ensi kauden päävihollisena, mikäli ”The Special One” sumusaarille saapuu

Arsenal

Arsenal pääsee ainoana top-4 joukkueena ensi kauteen tutun ja turvallisen valmentajan alaisuudessa. Materiaali on kohtuullisen hyvä ja rinki leveä, taso vain ei ole aivan riittävä mestaruudesta pelaamiseen. Mikäli Wenger luopuisi tarkan markan siirtopolitiikastaan, ja panostaisi tänä kesänä todella kovaa, niin Arsenal voi nousta haastamaan muut mestaruudesta. Ainakaan avainmiehiä ei tänä kesänä tulla menettämään, toisin kuin viime vuosina. Kuitenkin, jollain tavalla en usko ranskalaisen ostavan Emiratesille mestaruudesta taistelevaa nippua, vaikka rahaa olisikin käytettävissä enemmän kuin koskaan ennen

Tottenham

AVB on kauden viisaampi Valioliigassa, ja Top-4 paikka jäi vain pisteen päähän. JOS Tottenham saa pidettyä kaikki pelaajansa, ja hankittua kunnon hyökkääjän tai kaksi, niin uskon nousun Mestarien liigaan olevan hyvinkin mahdollista. Se vaatisi kuitenkin muilta apuja, sekä vähän tuuriakin.

Liverpool

Brendan on käynnistellyt projektiaan, ja kevätkauden tulokset alkoivat näyttää kohtuullisen hyviltä. Brittiläinen runko, sekä muutamat täsmähankinnat ovat oppineet Rodgersin pelisysteemiin. Suarezin harteilla ollut maalintekokin on helpottunut, kun Sturridge vihdoin löysi itselleen joukkueen, jossa homma toimii. Pari-kolme vahvistusta, sekä vuoden sisään ajettu pelisysteemi nostaa Poolin mukaan taisteluun TOP4-sijoituksesta. Mestaruus ensi kaudella taitaa kuitenkin jäädä vielä utopiaksi.

VEIKKAUS SIJOITUKSISTA ENSI KAUDELLA


Sijoitusveikkaukset ennen ensimmäistäkään siirtoa, meidän pelitapaa tai tietämättä edes vastustajien valmentajia, on aikamoista arpapeliä. Uskoisin kuitenkin, että Moyes lähtee hakemaan Valioliigan voittoa kaiken muun kustannuksella. Riippuen hiukan meidän sekä muiden hankinnoista, voivat kaikki sijat väliltä 1-3 olla mahdollisia. Unitedin materiaali on selkeästi laadukkaampi kuin Tottenhamin, Liverpoolin ja Arsenalin, mutta Chelsea ja Man City ovat ne avainpelurit, jotka tulevat varmasti sekoittamaan pakkaa. Jääminen kolmen porukan ulkopuolelle ensimmäistä kertaa Valioliigan historiassa olisi jo aika huono homma, ja karsiutuminen Mestareiden liigasta olisi taloudellisestikin katastrofi. Monet huippujoukkueet (Bayern, Real etc) vaihtavat valmentajia parin vuoden sykleissä, eikä se ole juurikaan menestystä haitannut. Nykyfutiksessa se on tulos tai ulos, ja vaikka meillä sitä kärsivällisyyttä todennäköisesti on enemmän, ei edelliskauden mestarijoukkueen valmentaja voi vaatia enää aikaa yli kahta kautta, jos tulokset ovat huonoja. Fergie sai aikaa, mutta tuolloin United ei ollutkaan aivan siellä maailman terävimmällä huipulla skotin astuessa ruoriin. Uskon ja luotan kuitenkin, että ensi kaudella joko City tai Chelsea floppaa, ja mestaruudesta taistelee United sekä toinen edellä mainituista. Muut mainitut jakavat sitten jäljelle jääneet sijat.

Mestareiden liigassa mennään varmasti alkulohkosta jatkoon, mutta sen jälkeen voi tulla aikainen lähtö, riippuen hiukan tuurista arvonnoissa. FA Cup ei liene Moyesin pääprioriteetti, mutta mahdottomana en pidä senkään voittamista, jos muissa kisoissa näyttää huonolta. Liigacupissa varmaan peluutetaan nuoria, ja mulle on henkilökohtaisesti aivan sama, vaikka tiputtaisiin hetikin.

Piruja en ala maalaamaan seinille, mutta muistutuksena kaikille, että Unitedin historia on täynnä aikamoista vuoristorataa; Ennen Fergusonia mestaruus ei matkannut Old Traffordille 26 vuoteen, ja ennen Busbyä tauko oli vielä pidempi, 41 vuotta. Nykyisen suuruisella Unitedilla ei tuollaiseen ole varaa, joten putken on pakko mennä poikki. Ferguson jätti jälkeensä mestarijoukkueen, jonka runko on erinomaisessa kunnossa, ja höystetty nuorilla tulevaisuuden tähdillä. Siksi en usko, että Liverpoolmainen romahdus olisi mahdollinen. Moyesille on annettu elämänsä tilaisuus, ja vielä hyvillä eväillä. Nyt kaikki on kiinni siitä, käyttääkö mies sen hyväkseen ja riittävätkö taidot? Tuleeko Davidistä kolmas Sir, joka saa patsaansa Old Traffordin eteen?OMAT ODOTUKSENI UNITEDIN SUHTEEN TULEVAISUUDESSA


Kuten jossain olenkin jo todennut, olen pitänyt Unitedin menestystä Euroopan kentillä suhteellisen vaisuna suhteutettuna siihen, mitä Manchester United on ja mitä kaikkea sillä on. Maailman kannatetuin seura, maailman (toiseksi) arvokkain seura, yksi maailman tuottavimmista seuroista (jos ne velat siis unohdetaan), Euroopan viidenneksi isoin stadion, joka myydään loppuun käytännössä joka peliin… Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kun miettii Unitedin eurotaivalta, niin kolme voittoa on aika vähän. Real ja Milan ovat voitoissa huomattavasti edellä, samoin myös rakas naapurimme Liverpool. Toki jalkapallo on täysin eri sfääreissä kuin esim 50-luvulla, ja kilpailu on PALJON kovempaa. Pitäisin kuitenkin sellaista tilannetta surullisena, ettei United ole seuraavan 10-15 vuoden aikana kirinyt Liverpoolia kiinni noissa voitoissa. Velka pitäisi olla maksettu muutaman vuoden päästä, ja korkokuluja saatiin juuri vähennettyä merkittävästi, eli ainakaan rahasta ja terveellä pohjalla olevasta taloudesta se ei jää kiinni. Myös pelaajiston runko on kunnossa, mutta huutaa muutamaa kallista ja laadukasta hankintaa. Niiden avulla tuo edellä mainittu ehkä olisi mahdollista? United voi, ja sen pitääkin, ottaa asemaansa vastaavat saavutukset myös Euroopassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienosti uusi kausiketju liikkeelle ja spekuloinnit käyntiin.

 

Onko se kenties juuri Maulesteen, joka tuntee jo joukkueen kaikki portaat junnuista edustukseen, Evertonin kapteeni ja entinen Unitedin mies Phil Neville, juuri lopettanut Paul Scholes, lähes valmiin lisenssin omaava ja vielä pelaamista jatkava Ryan Giggs, vai joku ihan muu? Kiperä kysymys, jota en osaa veikata, mutta pidän pätevän apuvalmentajan saamista Moyesin tueksi erittäin kriittisenä tekijänä joukkueen menestyksen kannalta. Jokerikorttina mainittakoon Moldea valmentava United-legenda Sjolskjär, joka parilla viime kaudella teki tuhoisaa jälkeä Norjan liigassa. Tällä kaudella Molde on kuitenkin putoajan paikalla, ja en usko miehen jättävän kasvattajaseuraansa pulaan. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, oma suosikkini tehtävään: SkySportsin analyytikko, entinen United kapteeni ja legenda, kaiken voittanut ja kokenut, ja erinomaisen taktisen näkemyksen omaava Gary Neville.

Tietääkseni suurimpina suosikkeina pidetään juuri Meulensteenia sekä Evertonin apuvalmentaja Steve Roundia (parhaita apulaisia Football Managerissa btw).

 

Vaikka näin futisromantikkona pidänkin ajatuksesta saada kaikki seuralegendat mukaan valmennushommiin, niin näissä on vaarana aina seuraan syntyvä country club - mentaliteetti. Että valmennusryhmässä etusijalle nouseekin vanhojen pelikavereiden kanssa hengailu, eikä itse valmentaminen. Tietääkseni Nicky Butt löytyy jo reservien valmennusryhmästä ja Paul Scholes aloittaa hommat jollain tasolla. Toki näitä kavereita voisi hajauttaa Akatemian, reservien ja ykkösjoukkueen kesken, mutta en silti palkkaisi ketään valmentajaksi palkintona pelaajaurastaan. Se on nimittäin Suomen Jääkiekkoliiton bravuureita.. OGS:n kohdalla uskoisin miehen kokeilevan siipiään itsenäisesi esim. Championshipissa ja eiköhän Gary Nevillekin pääse maajoukkueesta suoraan jonnekin päävalmentajaksi - jos vain itse haluaa. Tarjouksia on kai jo tullut.

 

------

 

Laitaosasto oli viime kaudella surkea. Siitä ei pääse mihinkään. Mutta on varmaan suhteellisen epätodennäköistä, että jokainen Unitedin wingeri alisuorittaa ensi kaudellakin yhtä pahasti. Nanin jatkosopimus onkin yksi kesän tärkeimmistä asioista. Omasta mielestäni myyntejä nähdään tällä osastolla vain, jos joku pelaaja ei vain sovellu Moyesin tapaan pelata futista. Tässä tapauksessa näkisin Antonio Valencian tapaisen keskityskoneen ensimmäisenä liipaisimella.

 

Siirtoikkunasta on tulossa mielenkiintoisin pitkään aikaan. Isoja kaloja on liikkeellä yllättävän paljon ympäri Eurooppaa. Sekä pelaajia, että managereita. Valioliigan osalta lisää vettä laittaa myllyyn uusi TV-sopimus: ensi kauden voittaja saa palkintorahaa 100 miljoonaa puntaa, hännänhuippu n. 60 miljoonaa. United sai saman verran tämän kauden ykkössijasta. Eli rahaa tulee olemaan käytössä joka seuralla. Ja tässä kohtaa täytyy nostaa esiin Gareth Balen tilanne.

 

Uusi Welsh Wizard ei ainakaan toistaiseksi ole antanut mitään merkkejä siitä, että haluaisi lähtä Spursista. Mutta uutta jatkosopimustakaan ei ole vielä tehty, vaikka pitkään on huhuttu. Tottenhamilla on kesällä varaa muutamaan isoonkin nimeen, mutta en silti usko Spursin murtautuvan kärkinelikkoon. On varsinainen ihme, jos Chelsea ja Arsenal eivät laita kunnolla rahaa haisemaan siirtoikkunan aikana. Realiin miestä on viety pitkin vuotta, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää siirto valkoisiin jopa epätodennäköiseltä. Perustan tämän siihen, että Madridilla on monta rautaa tulessa: Isco tehnee ison loven lompakkoon, keskustaan kaivataan syvyyttä ja uusi ykköskärkikin pitäisi saada. Jos Rooney myydään, niin näkisin Balen todennäköisimpänä uutena kotina juuri Unitedin. Tuossa tilanteessa United pystyisi varmasti laittamaan järjettömän summan tiskiin ja United olisi ihanteellinen paikka ottaa se viimeinen askel kohti maailman huippua. Rooneyn jälkeen seura tarvitsee uuden talismaanin, Ronaldon ja Cantonan kaltaisen hahmon, joka iskee toivottomissa paikoissa sen mestaruuden kannalta ratkaisevan maalin. Nyt vain täytyy odottaa, mitä Bale päättää. Mutta kyllähän tämä näyttäisi ihan hyvältä rungolta tulevaisuudessa:

X

Kagawa - Bale - Welbeck/Zaha

Cleverley/Powell - X

X- Jones - Evans - Rafael

DDG

 

Jos Balea ei saada ja Rooney lähtee, niin sitten on vaihtoehdot aika vähissä. Toki Dortmundin Reusilla on jokin ulosostopykälä sopimuksessaan, mutta todennäköisemmin United lähtisin jonkun ysipaikan pelaajan (Lewa, Falcao) perään. Ja sitten ei olisi taaskaan paikkaa huikealle Japanin pojalle. Joten mielummin Bale sisään ja aletaan rakentamaan ryhmää hänen ympärilleen.

 

Aika paljon viime päivinä on ollut juttua mm. Fellainista. Ymmärrettävää kyllä, mutta en tiedä onko hän hintansa väärti? 15 miljoonalla ei todellakaan irtoa, vaan hänestä täytyy maksaa sopimuksen ulosostohinta: 24 miljoonaa puntaa. Ja se on kyllä aika paljon keskustan rakkikoirasta. Jos tuohon laitetaan vielä muutama miljoona lisää, niin aletaan puhumaan jo esikerkiksi Cescin markkina-arvosta. Leighton Baineskin on vähän samanlainen hankinta kuin Fellaini: sinänsä tarpeellinen, mutta tasoonsa nähden ylihintainen. Katsotaan nyt, kuinka paljon tänä kesänä mennään Fergusonin muistiinpanojen mukaan. Nimittäin siinä tapauksessa Fellainin ja Bainesin sijaan Carringtonissa esitellään Victor Wanyama ja Luke Shaw. Edelleen minun on vaikea uskoa, että Moyes lähtisi heti ryöstökalastamaan Evertonia pelaajista. Tosin joku Ross Barkley saattaa olla eri asia, jos Rooneykin lähtee.

Kaksi kysymystä kaikille United-faneille:

 

Mikä on minimitavoite Moyesille ensi kaudeksi?

 

Riippuu paljon kesän siirtoikkunasta, kuinka suuret odotukset asetan ensi kauteen. Mutta odotan vähintään CL-paikkaa ja yhtä pokaalia. Community Shieldiä en laske tähän, sillä Wiganista ei pitäisi olla mitään vastusta.

 

Kuinka kauan olet valmis antamaan aikaa pelin suhteen, ennenkuin aletaan kyselemään pokaalien perään?

 

Ensi kaudesta voi tulla vaikea kaikin puolin. Valmentajat sekä pelaajat vielä totuttelevat toisiinsa ja parilla tärkeällä pelaajalla preseason jää hyvin lyhyeksi Confederations Cupin takia (Chicharito & Kagawa). Lisäksi Giggs ja Rio lopettanevat kauden jälkeen, joten vuoden 2014 kesästäkään ei välttämättä tule helppo. Odotan siis Moyesilta ensimmäistä liigamestaruutta viimeistään kaudelta 2015/2016. Euroopan kohdalla täytyy sanoa, että odotan Unitedin käyvän tässä 2-3 vuoden aikana uudelleenrakennusvaiheessa siellä "aallonpohjalla", mutta hyvillä hankinnoilla nousee taas joksikin aikaa haastamaan finaalipaikoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset mainiosta avauksesta.

 

Moyes on suosinut, osittain pakosta, Evertonissa 4-5-1 muodostelmaa. Evertonissa ei ole useinkaan ollut käytettävissä mitat täyttävää maalintekijää, joten sinänsä taktiikan ymmärtää. Moyesin peli on perustunut laitapakkien nousuihin, erittäin kovaan työntekoon ja prässiin, sekä vähän Ferguson-tyyliseen hyvää tsemppiin. Joukkue on usein kyennyt ylittämään itsensä, ja on jättänyt useita huomattavasti isommalla budjetilla toimivia kilpailijoita taakseen.

 

Kaikki on vielä tässä vaiheessa spekulaatiota, mutta veikkaisin, että Moyes tulee siirtymään Unitedissa jo sisäänajettuun 4-2-3-1 kombinaatioon, joka vaihtuu puolustaessa hieman miehelle tyypilliseen 4-5-1 formaattiin. Pääosassa tulee olemaan kova ja raaka työnteko, jokaisesta pallosta taisteleminen ja nopeat vastahyökkäykset.

 

Eikös Moyes ole pikemminkin suosinut 4-4-1-1 -muodostelmaa Evertonissa. Hyökkääjän takana on pelannut 10-paikalla/second strikerina Cahill ja nyttemmin Fellaini. Laiturit eivät ainakaan viime aikoina ole olleet mitään sivurajan halailijoita, joten ehkäpä tuota voisi kuvailla myös numeroilla 4-2-3-1.

 

Voisi veikkailla, että Moyes aikoo lähtökohtaisesti käyttää samantyyppistä ryhmitystä myös Unitedissa, jo senkin takia että se on pelaajille ennestään tuttu ja joukkueessa on siihen sopivia pelaajia. Toki Unitedilla nuo kärjen takana pelaavat kaverit ovat erityyppisiä pelaajia kuin Evertonissa, joten pientä viilausta toki pelitapaan on tulossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moyes tuntuu uskovan vahvan keskustan tuomaan etuun, joten täällä ei tarvinne olla huolissaan: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2333058/David-Moyes-makes-Scottish-FA-offer-refuse-bring-coaching-methods-speed.html

 

Moyes stressed that upcoming coaches must take as gospel the old football maxim that matches are won and lost in midfield. But he also argued that more attention than ever should be paid to the engine room, given the unprecedented tactical variety of the modern game.

 

Unsurprisingly, the new Manchester United manager was left enchanted by Bayern Munich’s play en route to the 2013 Champions League title, but the tactical innovations of the Swiss side Basle have also left him entranced.

 

‘David likes his coaching to be “game realistic”, said Fleeting. ‘He was talking about how everything these days goes through the middle of the park, so we try to play everything through that area (in our coaching).

 

‘If we were working on attacking wide areas, you still have to recognise that everything goes through the middle at some point — because that’s where the game is won. If someone is going to play three men in there, you’re going to want to play four in there.

 

‘Then there’s all the different shapes of a four-man midfield, while the Barcelona system, where they move about and there isn’t that consistency, is more common these days.

 

‘David spoke too about Bayern Munich and how much he admires their flexible style of football with Franck Ribery, Thomas Muller and Arjen Robben. Basle, too, and how they play with a three but with one coming in off the side.

Yhtäkkiä nämä Thiago- ja Fabregas-huhut alkavat kuulostaa järkeenkäyviltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime vuonna Manchester United kävi pre-seasonilla Göteborgissa ottamassa mittaa Barcelonasta. Tänä vuonna karavaani käy hieman lähempänä Suomea, kun United käy 6.8. pelaamassa pre-seasonin viimeisen ottelun Tukholmassa AIK:ta vastaan. Josko ensi vuonna sitten United pääsisi Arsenalin ja Cityn tavoin Suomeen asti?

 

Manutd.com - United to play in Stockholm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sarjaohjelma on julkistettu:

 

17/08/2013 15:00 Swansea City (a)

24/08/2013 15:00 Chelsea (h)

31/08/2013 15:00 Liverpool (a)

14/09/2013 15:00 Crystal Palace (h)

21/09/2013 15:00 Manchester City (a)

28/09/2013 15:00 West Bromwich Albion (h)

05/10/2013 15:00 Sunderland (a)

19/10/2013 15:00 Southampton (h)

26/10/2013 15:00 Stoke City (h)

02/11/2013 15:00 Fulham (a)

09/11/2013 15:00 Arsenal (h)

23/11/2013 15:00 Cardiff City (a)

30/11/2013 15:00 Tottenham Hotspur (a)

03/12/2013 19:45 Everton (h)

07/12/2013 15:00 Newcastle United (h)

14/12/2013 15:00 Aston Villa (a)

21/12/2013 15:00 West Ham United (h)

26/12/2013 15:00 Hull City (a)

28/12/2013 15:00 Norwich City (a)

01/01/2014 15:00 Tottenham Hotspur (h)

11/01/2014 15:00 Swansea City (h)

18/01/2014 15:00 Chelsea (a)

28/01/2014 19:45 Cardiff City (h)

01/02/2014 15:00 Stoke City (a)

08/02/2014 15:00 Fulham (h)

11/02/2014 19:45 Arsenal (a)

22/02/2014 15:00 Crystal Palace (a)

01/03/2014 15:00 Manchester City (h)

08/03/2014 15:00 West Bromwich Albion (a)

15/03/2014 15:00 Liverpool (h)

22/03/2014 15:00 West Ham United (a)

29/03/2014 15:00 Aston Villa (h)

05/04/2014 15:00 Newcastle United (a)

12/04/2014 15:00 Hull City (h)

19/04/2014 15:00 Everton (a)

26/04/2014 15:00 Norwich City (h)

03/05/2014 15:00 Sunderland (h)

11/05/2014 15:00 Southampton (a)

 

Alku on paha. Jos maaliskuun alussa ollaan lähellä sarjakärkeä, näyttää hyvältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo-o. Kauden täytyy lähteä heti hyvin käyntiin, jotte käy "Liverpooleja" ja olla ulkona mestaruustaistosta jo joulukuussa. 5 ekassa matsissa tosiaan Liverpool ja City vieraissa, ja Chelsea kotona. Toisaalta, kaksi noista kolmesta on myös vaihtanut valmentajaa. Joulunajan ruuhkassa onneksi vain yksi paha ottelu, Tottenham kotona.

 

Toisaalta, muita kisoja ajatelleen ohjelma on ihan kiva, kun helmikuusta eteenpäin ainoa todella paha ottelu on Arsenal vieraissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blackburn Roversin uusi valmentaja Gary Bowyer haluaa tehdä yhteistyötä Manchester Unitedin kanssa:

 

Rovers' managing director Derek Shaw knew Moyes when the pair worked together at Preston North End more than 10 years ago and Bowyer wants to take advantage of this contact.

 

Moyes recently replaced Sir Alex Ferguson at Old Trafford and the 41-year-old Bowyer told the Lancashire Telegraph: "Obviously, Manchester United are only down the road and they have some talented players, ones I've seen growing up so I'm aware of them.

 

"If we can establish a link with them in terms of bringing players to give them experience in the Championship, it's a fantastic contact.

Roversin joukkue ei todellakaan ole täynnä supertähtiä ja varmasti moni pelaaja vaihtaa kesällä vielä maisemaa (mm. 28 maalia iskenyt Jordan Rhodes). Tässä olisi todellakin hyvä mahdollisuus monelle nuorelle kaverille, joilla ei vielä riitä taso Valioliigaan. Esimerkiksi Ben Amos, Michael Keane, Ryan Tunnicliffe, Adnan Januzaj ja Angelo Henriquez saattaisivat mennä vuodessa todella paljon eteenpäin, jos pääsisivät pelaamaan kovia pelejä viikosta toiseen. Lisäksi näkisin mieluusti myös Zahan ja Powellin lainalla ensi kaudella, jos peliaikaa ei ole luvassa kuin cupeissa. Kun katsoo, miten paljon Lukaku kehittyi viime kaudella WBA:ssa, niin ehdottomasti näille kahdele tulisi seura löytää Valioliigasta. Zaha menisi heittämällä esim. Palacessa ja Southamptonissa avaukseen. Coyle tei aikanaan Boltonissa hyvää työtä Wilsheren kanssa ja jos McCarthy lähtee Wiganista, niin siinä olisi hyvä paikka Powellille.

 

Muuten on ollut aika hiljaista Manchester Unitedissa sekä täällä. Jos kohta alkaisi tapahtumaan, kun Moyeskin palaa lomaltaan. Thiagoa ja Strootmania pidetään ainakin jossain piireissä varmoina tapauksina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ryan Giggs liittyy valmennusryhmään! Giggs jatkaa myös pelaajauraansa vielä ensi kauden niin kuin aiemmin on sovittu.

 

http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2013/Jul/ryan-giggs-appointed-manchester-united-player-coach.aspx

 

Phil Neville on myös nähty Carringtonissa, joten myös hän liittynee valmennusryhmään.

 

 

Eli valmennusryhmä näyttäisi tältä:

 

Manageri: David Moyes

Apulaismanageri: Steve Round

Maalivahtivalmentaja: Chris Woods

Valmentajat: Jimmy Lumsden, Ryan Giggs, Phil Neville (?)

 

Getting excited!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna perjantaina 5.7.2013 on klo 16:00 (Englannin aikaa) Moyesin 1. pressitilaisuus, jossa varmaan sitten skotti tarkentaa myös näiden valmennushenkilöiden rooliakin tarkemmin. Kyseisessä pressitilaisuudessa on myös pelaajien edustajana kapteeni Nemanja Vidic. Saapa nähdä onko Moyesilla mitään informoitavaa siirtomarkkinoiden osalta. Joukkuehan lähtee viikon päästä jo pre season-kiertueelle, joten sinne varmasti halutaan mukaan kaikki uudetkin kasvot.

 

Manutd.com - Moyes to address media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Moyes olisi laittamassa joukkueessa perustukset kuntoon ensi kaudeksi. Enää ei huhuta 30 miljoonan hyökkääjiä, vaan on lähdetty selkeästi parantamaan heikkoja osa-alueita. Jos laittaisi vahvimmin huhutut pelaajat, niin olisiko tämä sitten lähinnä Moyesin visiota:

X - RVP - X

Kagawa - Thiago

Carrick

Baines - Vidic - Evans - Rafael

De Gea

 

Täytyy myöntää, että varsinkin tuo keskusta näyttää nyt siltä, miltä pitääkin. Siis jos aiotaan Eurooppa valloittaa joskus lähitulevaisuudessa. Jos oikein vielä lähdetään keulimaan, niin iloinen 5kg kevyempi Rooney sekä CR7 laidoille voisi olla "ihan kiva".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Moyes olisi laittamassa joukkueessa perustukset kuntoon ensi kaudeksi. Enää ei huhuta 30 miljoonan hyökkääjiä, vaan on lähdetty selkeästi parantamaan heikkoja osa-alueita. Jos laittaisi vahvimmin huhutut pelaajat, niin olisiko tämä sitten lähinnä Moyesin visiota:

X - RVP - X

Kagawa - Thiago

Carrick

Baines - Vidic - Evans - Rafael

De Gea

 

 

Täytyy myöntää, että varsinkin tuo keskusta näyttää nyt siltä, miltä pitääkin. Siis jos aiotaan Eurooppa valloittaa joskus lähitulevaisuudessa. Jos oikein vielä lähdetään keulimaan, niin iloinen 5kg kevyempi Rooney sekä CR7 laidoille voisi olla "ihan kiva".

Ilmeisesti Thiago ainakaan Barcelonassa ei ole pelannut tuota samanlaista roolia mikä esimerkiksi Kagawalle tuntuu optimaalisimmalle, vaan mielummin rakentaa peliä alempaa, rytmittää peliä nimenomaan keskellä pelikenttää ja näin ollen sijoittuisi Unitedissa enemmän Carrickin rinnalle tai hieman Carrickia ylemmäksi keskikentälle. Tosin, Barcassahan ei nykyisellään taida varsinaista hyökkääjää edes olla, jonka alla olisi ACM, joten siinä mielessä hieman ei ole reilua verrata miehen roolia Barcassa mahdolliseen rooliin Unitedissa. Kuitenkin Scholesin korvaajaksihan Thiagoa ehkä voitaisiin ajatella. Ja vaikkei Thiago mikään "ball-winning"-pelaaja varsinaisesti ole, niin ainakin Barcelonassa miehellä oli aika kovat pallonriistotilastot verrattuna pahimpiin pelipaikkakilpailijoihinsa: [TABLE=class: wysiwyg_table_arttable]

[TR]

[TD]Player[/TD]

[TD]Apps[/TD]

[TD]Mins[/TD]

[TD]Tackles[/TD]

[TD]Mins per Tackle[/TD]

[TD]Interceptions[/TD]

[TD]Mins per Interception[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Thiago Alcantara[/TD]

[TD]27[/TD]

[TD]1408[/TD]

[TD]43[/TD]

[TD]33[/TD]

[TD]36[/TD]

[TD]39[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Cesc Fabregas[/TD]

[TD]32[/TD]

[TD]2321[/TD]

[TD]46[/TD]

[TD]50[/TD]

[TD]19[/TD]

[TD]122[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Xavi Hernandez[/TD]

[TD]30[/TD]

[TD]2194[/TD]

[TD]13[/TD]

[TD]169[/TD]

[TD]22[/TD]

[TD]100[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Andres Iniesta[/TD]

[TD]31[/TD]

[TD]2093[/TD]

[TD]33[/TD]

[TD]63[/TD]

[TD]15[/TD]

[TD]140[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

SkySports

 

Nyt kun Rooney on mitä ilmeisemmin kuitenkin jäämässä Manchester Unitediin, niin tulee kyllä olemaan Moyesilla mielenkiintoinen haaste miten käyttää useita samaan rooliin sopivia pelaajia jatkossa. Kentälle on kuitenkin mahdollisuus laittaa sen verran taitopelaajia, että pelaajien paikat ottelun sisällä tulevat varmasti elämään hyvinkin paljon. Näin ollen itse näkisin ehkä sen optimaalisimman kokoonpanon jatkossa tällaisena, huom(!) mikäli Thiago tulee Unitediin:

RVP

Kagawa - Rooney - Welbeck/Valencia

Carrick - Thiago

Evra/X - Vidic - Rio/Evans - Rafael

De Gea

 

Kysymysmerkki Unitedin joukkueessa tullee jatkossa kuitenkin olemaan se, että kuka paikkaisi mahdollisesti loukkaantuvaa Carrickia. Tuohon paikalle olisi melkein hankittava jonkinlainen vaihtoehto. Huhut Strootmanin tulosta ovat hiljenneet ja olisiko mahdollista että mies ei itse näe oikein mahdollisuutta olla varma avauksen mies Unitedissa tällä hetkellä. Fletcher on ilmeisesti eilen käynyt "viimeisessä" operaatiossa, jonka myötä mies pyritään vielä saamaan pelikuntoon, mutta Fletcherin varaan on aika vähän kuitenkaan syytä laskea. Jones ei pysty paikkaamaan aivan suoraan Carrickia, koska syöttöarsenaali ja pelin rakentaminen ei ole aivan samalla tasolla. Mikä sitten tulee olemaan Cleverleyn rooli, saatikka Andersonin? Mahdollisen Thiagon tulon myötä molempien on kyllä nostettava melkoisesti tasoaan, pystyttävä pitämään pelillinen taso pelistä toiseen ja pysyttävä poissa sairastuvalta(!!!), sillä avaukseen alkaa olla muutoin melko iso matka.

 

Tällä viikolla sitten Unted lähtee vihdoin ja viimein pre season-kiertueelle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melko pienellä ryhmällä United reissuun lähtee. Missäs Vidic? Ainakaan Moyesin 1. pressitilaisuudessa ei ollut mitään mainintaa, että Vidic saattais jäädä reissusta pois loukkaantumisen takia, kun taas Smallingin, Youngin ja Nanin poisjäämisistä loukkaantumisten takia oli puhetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin kirjoitella tähän ketjuun pitkästä aikaa, mutta täällähän onkin näköjään aika läjä uusia viestejä mistä mulla ei ollut mitään hajua.... Toimii nökäjään kun junan vessa tää foorumi tällä hetkellä...

 

Woodward on nyt näemmä lähtenyt kotiin Aasian kiertueelta sopimaan "siirtoasioista". Chelsea vahvistanut tehneensä tarjouksen Rooneystä, ja Manu puolestaan Fabregasista. Lisäksi huhuissa pyörii että United olisi tarjonnut 60 miljoonaa Balesta. Josko nyt pikkuhiljaa alkaisi siirtomarkkinoilla jotain tapahtua, Thiago meni jo ohi ja muutenkin on hyvin hiljiasta ollut. Myöskään Nanin tilanteesta ei ole kuulunut pariin kuukauteen yhtään mitään....

 

Rooney saa mun puolesta mennä, mikäli tilalle hankitaan tarpeeksi maalivainuinen korvaaja. Esitetyillä huhuilla esim seuraava kokoonpano kyllä kovettaisi:

 

DDG

Rafael - Vidic - Rio - Evra

Carrick - Cesc

Nani - Kagawa - Bale

RVP

 

Toisaalta, Needlesin aiemmin näköjään postaama kokoonpano Thiagolla ei sekään vaikuttanut huonolta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester Unitedin pelaajien numerot tulevalle kaudelle on ilmoitettu:

 

1. De Gea (GK); 2. Rafael; 3. Evra; 4. Jones; 5. Ferdinand; 6. Evans;  8. Anderson; 10. Rooney; 11. Giggs; 12. Smalling; 13. Lindegaard (GK); 14. Chicharito; 15. Vidic; 16. Carrick; 17. Nani; 18. Young; 19. Welbeck; 20. v. Persie; 21. Henriquez; 22. Fabio; 23. Cleverley; 24. Fletcher; 25. Valencia; 26. Kagawa; 27. Macheda; 28.Büttner; 29. Zaha; 30. Varela; 31. Wootton; 32. Powell; 33. Bébé; 34. Cole; 35. Lingard; 36. Vermijl;  38. M.Keane; 39. Thorpe; 40. Amos (GK); 42. Blackett;  Januzaj; 45. Petrucci; 48. W.Keane;  50. Johnstone (GK).

 

Eli ainakin pelipaidoille #7 ja #9 on jätetty tilaa...

 

http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2013/Aug/manchester-united-release-squad-numbers-for-2013-2014.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester Unitedin pelaajien numerot tulevalle kaudelle on ilmoitettu:

 

1. De Gea (GK); 2. Rafael; 3. Evra; 4. Jones; 5. Ferdinand; 6. Evans;  8. Anderson; 10. Rooney; 11. Giggs; 12. Smalling; 13. Lindegaard (GK); 14. Chicharito; 15. Vidic; 16. Carrick; 17. Nani; 18. Young; 19. Welbeck; 20. v. Persie; 21. Henriquez; 22. Fabio; 23. Cleverley; 24. Fletcher; 25. Valencia; 26. Kagawa; 27. Macheda; 28.Büttner; 29. Zaha; 30. Varela; 31. Wootton; 32. Powell; 33. Bébé; 34. Cole; 35. Lingard; 36. Vermijl;  38. M.Keane; 39. Thorpe; 40. Amos (GK); 42. Blackett;  Januzaj; 45. Petrucci; 48. W.Keane;  50. Johnstone (GK).

 

Eli ainakin pelipaidoille #7 ja #9 on jätetty tilaa...

 

http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2013/Aug/manchester-united-release-squad-numbers-for-2013-2014.aspx

 

Boldatut olivat vuoden alussa 21-vuotiaita tai vanhempia eli heidät pitää rekisteröidä, jotta he voivat pelata Valioliigaa. Pelaajia voi rekisteröidä 25 ja Unitedilla rekisteröimistä vaativia pelaajia on 29. Eli neljä täytyy jättää listan ulkopuolelle ja jos hankintoja vielä tehdään niin sitten tietysti vastaavasti enemmän.

 

Woottonille, Machedalle ja Bebelle ei varmaankaan ole käyttöä, joten nämä tullaan todennäköisesti myymään tai lainaamaan. Amoksen voisi myös lähettää lainalle. Fletcher ei ole ainakaan syyskaudella pelikunnossa, joten häntä ei kannata rekisteröidä tässä vaiheessa. Muistaakseni kauden puolivälissä rekisteriin voi tehdä muutoksia. Jos keskikentälle ei tehdä hankintaa, Petruccin voisi rekisteröidä loukkaantumissuman varalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään illalla klo 18.45 aikaan suoritetaan sitten arvonta Mestareiden liigan lohkovaiheeseen. Alla olevasta taulukosta (jonka röyhkeästi kopioin) voinee jokainen nähdä, että mahdollisuudet on helpohkosta lohkosta äärimmäisen vaikeaan. Käydään nyt läpi hiukan omia arvioita/toiveita.

 

- Toisesta korista pitäisin pahimpina vastustajina Milania, Juventusta ja PSG:tä, joista varsinkin kaksi jälkimmäistä ovat materiaaliltaan ManUn veroisia, elleivät jopa parempia. Athletico on myös kova joukkue, jonka mielellään haluaisi välttää, ja kukaan ei halua lähteä talvella Shahtarin tai CSKA:n vieraaksi. Toiveena siis kakkoskorista joko Marseille tai Schalke

 

- Kolmoskorissa kovimmat joukkueet ovat ehdottomasti Man City ja Dortmund. Ensinmainittua ei tosin voi vastaansa saada, joten se siitä. Galatasaray ja Zenit ovat molemmat joukkueita, joiden vieraana ei kukaan viihdy. Lisäksi kummastakin löytyy hyviä pelaajia, vaikkakin vähän epätasaisesti. Ajaxilla ja Leverkusenilla on kasassa ihan kohtuullinen nippu, mutta kumpikaan nyt ei sinällään hirveästi sykettä nosta. Toiveena lohkosta on siis joko Basel tai Olympiakos

 

- Neloskorissa pahimpia nimiä ovat Napoli ja Real Sociedad, varauksin ehkä Celtic kotihurmionsa turvin. Muut nyt pitäisi kyetä hoitelemaan...

 

 

BSyJQESCUAAU4jR.png

 

 

Pahimpana mahdollisena lohkona siis:

ManU

Juventus/PSG

Dortmund

Real/Napoli

 

tai helpoimpana

 

ManU

Marseille

Basel

Copenhagen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja jatketaan yksinpuhelua, tänään arvottiin Liigacupin kolmannen kierroksen otteluparit. United sai sitten vastaansa Liverpoolin kotona, eli helposti tuntuu jälleen kerran tämäkin höntsäcup alkavan... muut otteluparit löytyy linkin takaa http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23871366

 

Siinä siis City vieraissa 22.9., Liverpool kotona 24 tai 25.9 ja West Brom kotona 28.9.... "Pientä" rotaatiota jouduttaneen harkitsemaan, mutta toisaalta, eipä tuosta putoaminen nyt suuremmin edes harmittaisi. Liverpoolin voittaminen nyt toki aina plussaa, ja luvassa on varmasti täysi tupa Old Traffordilla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unitedin lohkovastustajat tulevat siis olemaan Shaktar, Leverkusen ja Sociedad. Varsinkin tuon viimeisimmän olisin halunnut väistää, sen verran vakuuttavaa menoa on joukkueella ollut ja näytönhaluja riittää taatusti. Samikusen tosin takasi Unitedille mahdollisen tv-pelin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×