Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Elokuvat (part 2)

Recommended Posts

Premium Rush

Idea on tässä varsin mainio ja häkellyttävästi eipä ole tällaiseen leffaan juuri koskaan aiemmin tullut törmättyä vaikka ideana enemmän kuin mukaansa tempaavan oloinen..

..nimittäin New Yorkin todella vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla suhahtelee polkupyörälähettejä.. jotka siinä samalla "kilpailevat" keskenään asiakkaista mutta myös samalla kunnioittavat työtovereitaan ylitse muun.

Saapa sitten eräs lähetti tehtäväkseen kuljettaa taas kerran se peruskirje määränpäähänsä.. tällä kertaa kuitenkin varsin oudon oloinen heppu tulee kovasti sitä häneltä tinkaamaan "hinnalla millä hyvänsä" mutta ammattiylpeydestä ei luovuta. Vaikka hämärähepun riistoyritykset alkavat aika lain hämärän rajamaille jo heti kättelystä asti lipsumaankin.. siinä sivussa myös poliisi tuntuu myös liikenteessä hirmuista vauhtia suhaavasta lähetistä kiinnostuvan joten jahtaajia tuntuu perään kovastikin ilmaantuvan..

..siinähän sitä ois ainekset varsin huikean vauhdikkaaeen action pläjäyksen ja kieltämättä odotukset oli ennen katsomista että oisko tästä vaikkpa Phone Boothin tai Speedin kaltaisten todellisten superyllättäjien joukkoon.. nimittäin sen verran mielenkiintoisia nimiä myös tekijälistoilta löytyy.

Homman on tuottanut, kirjoittanut ja vielä lisäksi jopa ohjannut David Koepp.. joka on ollut vähän kaikensorttisissa projekteissa jossain muodossa mukana, yleensä sepittävän satusedän, eli kirjoittajan muodossa..

..pääosaan on saatu kiinnitettyä viime vuosina uransa todella huikeaan nousuun kiidättänyt Joseph Gordon-Levitt joka on tähtikatraaseen asti kurkottelemaan jo noussut melkoisen rakettimaisesti nopeassa tahdissa.. hepun vastavoimana sitten toimii Michel Shannon joka varsin mainio näyttelijä myöskin ! Joten näyttelijöistä homma ei jää todellakaan kiinni.

Entäpä itse pyöräilyosuudet, onko niihin saatu tarpeeksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita action tykittelyn muodossa ? on ja ei.. ajoittain hommassa tunnutaan pääsevän ytimeen mutta sitten taas homma tuntuu ikävästi kuivuvan kokoon ja sellaiseen kokonaisvaltaiseen adrenaliinia suoneen kerta toisensa perään tasaisesti tykitettynä ei tässä saada aikaiseksi.. joten siltä osin pieni pettymys..

..aiheensa takia kuitenkin jotain vähän erisorttista actionia kerrankin, joka on tämän leffan pelastus mutta miksikään suureksi merkkiteokseksi ei kyllä rahkeet riitä. Keskivertoa "actionia" keskivertoa paremmalla idealla.. keskiverrosti toteutettuna.. ei mikään fiasko mutta odotukset olivat korkeammalla.

trailer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silent House

Tarina karkaa tyystin lapasesta ja on lopulta ihan sekopäistä ja tolkutonta huuhaata, missä ei valitettavasti ole oikein päätä eikä häntää, ei hyvällä eikä huonolla tavalla.. okei lopussa kyllä jonkinsorttinen selitys hommalle annetaan, mutta päällimmäisenä jäi fiilis että matka sinne ei tämän leffan parissa ollut sen arvoinen vaan pikemminkin ajan haaskaamista.. niin joo tää kuulemma perustuu joihinkin tositapahtumiin.

Se minkä takia ylipäätään tuli katsottua tämä maininta kannessa että on Open Water elokuvan ohjaajalta, kyseinen elokuva on aivan huikea ! mutta eipä ole salama toista kertaa samaan paikkaan iskenyt sen verta heikko tuotos tämä tuohin verrattuna on.

Alussa annettaisiin vähän vihjeitä että oisko vanhaa kunnon kummitustaloa peräti tulossa ja oisko äänimaailmaan panostettu oikein kunnolla uhkaavuuden luontikeinona.. mutta homma vesittyy ihan muihin juttuihin..

..elokuvaa mainostetaan että on otettu yhdellä otolla mitä on melkoisen vaikea uskoa, ellen ensin näe lentäviä lehmiä tuolla taivaalla. Tosin käsivaralla tätä on todella paljon kuvattu ja varsinkin elokuvan alussa meinaa tulla huono olo kun kamera heiluu niin vallattomasti.

Joopa joo.. melkoinen pettymys lopulta.. ilmeisesti tämä on sitten jokin Hollywood väännös ja alkuperäienen ois jotain espanjalaista tai sinne päin..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poutapilviä ja Lihapullakuuroja

Keskivertoa viihdyttävämpi animaatio.

Ei mitään totaalista kokoaikaista makuhermojen kutkuttelua mutta ajoittain pistää kyllä hymyn melkoisen leveäksikin..

..mitään uutta ja ihmeellistä ei siinä että tarina sen perinteisen opetuksen elämään myös sisältää.

Aihealue on taas melkoisen eksoottinen ja pitää taas kumartaa tekijöiden suuntaan että tällaisesta totaalisen pöhköstä ideasta on lopulta saatu näinkin tasapainoinen elokuva aikaiseksi.. homma ei karkaa missään vaiheessa tekijöidensä lapasista eikä mene järjettömän vöyhöttämisen ja kouhottamisen tasolle (vaikka hommassa ajoittain ihan kunnolla revitelläänkin) kuten silloin tällöin animaatiot saattavat lipsua.

Ulkomaisista ääninäyttelijöistä löytyy mm. Anna Faris, James Caan, Bruce Campbell..

Suosittelen katsomaan, kestää kepoisesti kertakatselun.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gnomeo & Juliet

Olipa kerran kuuluisa tarina.. noh leffan nimestä tietää jo mitä mitä erittäin kuuluisaa kertomusta, tässä elokuvassa tullaan siteeraamaan sen ihan perusjuonen osalta.

Elikkäs naapurukset jotka eivät tule toimeen keskenään missään asiassa.. heidän eripuransa on tarttunut myös takapihalla eleleviin puutarhatonttuihin, jotka heräävät eloon kun ihmisasukkaat ovat poistuneet paikalta.

Ihan kekseliäitä ja kauttaaltaan hymähdyttävän hauskoja kohtauksia riittää matkan varrelle tasaisin väliajoin ripotelluksi huviajekuksi.. kun ei etukäteen oikein mitään odottanut niin selvästi positiivisen puolelle tämä kiepsahtaa. Toki välillä vähän tyhjäkäynnilläkin toveja jos toisiakin junnataan menemään.

Animaation taso, tai no pikemminkin yksityiskohdat ja niiden tarkkuus vaikkapa ruohikossa ja esineissä on hätkähdyttävän kaunista kauttaaltaan teräväkuvaformaatissa (sinällään itse animoinnit eivät hätkäytä), välillä taso hieman laskee mutta parhaimmillaan aivan huikeata tykitystä.

Elton John "vastaa musasta" pitkälti ( on siellä toki muutakin ja James Newton Howard saestää) se hieman pelotti kans ennen katsomista mutta hyvinhän nuo tuonne elokuvan sekään upposivat, yllättävänkin letkeästi.

Ääninäyttelypuolelta löytyy enkkulaisittain varsin kovia nimiä... James McAvoy, Emily Blunt, Michael Caine, Jason Statham, Julie Walters, Ozzy Osbourne, Dolly Parton, Hulk Hogan.. kotimaisina vastaavina on mm. Mikko Leppilampi, Pamela Tola, Sinikka Sokka, Marjatta Leppänen, Jone Nikula..

Sopivassa mielentilassa ja vailla suuria ennakko-odotuksia, tuo varmasti hyvän mielen ! mut jos jotain mestariteosta odottaa joka saa hieman p*skemm*nkin päivän pelastettua tuosta vain ja auringon sinne risukasaan tämän voimin paistamaan, niin ei tämä nyt niin ainutlaatuista menoa sentään ole..

..sellasta keskiverto kamaa jolla on omat hyvät ja huonot hetkensä ennen kuin lopputekstit ruudulle vierivät.

not good, not bad and definitely not ugly

 

http://www.youtube.com/watch?v=7_L_5vrHoWQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die Hard (5) A Good Day to Die Hard

Jotain uutta pitää aina keksiä ja tällä kertaa on sitten John McClanen poika otettu (tytär asiathan tulivat jo 4.0:ssa hoideltua enempi vähempi kuntoon) menoon mukaan ja paukkurautojen paukkuessa ja räjähdysten maata vapisuttaessa ympäri tuntuvat kaksikon sisällä myös " vellovan" kovasti tunteiden vuoristorata kun koettavat taas ystävystyä kun terroristitorjunnan lomassa on isukkina oleminen jäänyt vähän vähemmälle.

Joo, tämä ei oikein enää sillain tunnu Die Hardilta, en oikein tiedä ehkä se on tuokin että Brucessa alkaa toi ikäkin näkyä ja muutenkin hepun pitäisi olla "muinaisjäänne" ja yksinäinen susi heppu ei vain sovi nykyaikaistettuihin toimintaleffoihin, itse pidän Ykköstä ehdottomana action leffojen yhtenä suurista legendoista.. Kakkonen ei ollut niin hyvä kokonaisuus mutta jotenkin siitä kuitenkin itselleni irtosi yllättävän kovat Die Hard fiilikset ja sitä kautta pidän siitä yllättävän paljon.. Kolmosessa lähdettiin jo vähän "sivuraiteille" ja ei enää niin Die Hard fiiliksiä ollut vaikka noin muutoin pidin leffasta kyllä todella paljon, kyllä Tiernan sille päälle sattuessa tiukkaa toimintaa ja jännitystä osaa näköjään luoda..

..nelonen tuntui sitten olevan enemmän sellainen erikoisefektihöpötys ja ehkä se Brucen kaljukin jo jollain tasolla vieraannutti McClanen hahmosta, vaikka hienoa että tuollaisen roolin on saanut että sitä kuvataan tuollain koko ajan vanhenemaan päin olevana samana heppuna sitä mukaan kuin näyttelijäkin siinä vanhenee, siitä ratkaisusta toki pidän ja paljonkin.. jotenkin tulee väkisinkin mieleen oi Max Payne pelit.. ehkä se on tuo kaljuuskin nykyään kumpaisellakin herralla.

Uusia tuulia tällä kertaa mukaan menoon ja meininkiin on haettu myös tapahtumapaikalla, joka ei aiempiin verrattuna enää poikkeuksellisesti tapahdukaan siellä Tähtilipun luvatussa maassa, vaan Venäjällä.

Kaikesta huolimatta onhan tässä vielä ripaus jäljellä sitä "alkukantaisten" toimintaleffojen henkeä & asennetta, jota lopulta niin olemattoman harvasta leffasta enää löytyy.. ehkä ripauksen enempi kuin nelosessa, vaikka ajoittainen lapsenvahti tästä terroristien kyykyttäjästä onkin nykyisin tehty.. eikä sinne kolmen ekan fiiliksiin enää ylletä vaikka näköjään kuinka yritettäisiin.

Kaukana ollaan ykkösen legendaarisuudesta, sellainen nykyajan "hohhoijaa" perustoiminta, haluaahan tämän edelleen kuitenkin nähdä joten aivan pohjalle ei sentään ole onneksi valahdettu, menneisiin päiviin verrattuna kuitenkin jotenkin hengetöntä (tai sitten sitä on vaan itse tullut vanhaksi) vaikka tässä räjähdykset ovat suurempia, äänekkäämpiä ja niitä on enemmän, sekä pelti rytisee ajoittain melkoisesti..

.. toimintakohtauksiin on kulutettu tässäkin taatusti rahaa ihan tajuttoman paljon enemmän kuin siinä Ekassa mutta oikeastaan yhtäkään mieleenpainuvaa hetkeä tästä löydy sieltä toiminnanpuolelta, sellaisia joita ensimmäisessä leffassa oli (olemattomasta budjetista huolimatta) tukuttain !

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zero Dark Thirty

Niin no en tiiä pitäiskö itse aiheesta oikeasti edes tehdä elokuvaa ja sillä tavalla sillä mässytellä ja salaliittoteoriathan tuon ympärillä aika ajoin pyörivät keltaisessa lehdistössä että mikä ois ollut totuus sitten lopulta mitä siellä tapahtui.. mutta niiiiiin pirun kehuttu on elokuva että kait se oli sitten katsottava.

Näyttää nyt vahvasti siltä että jo Matti ja Teppokin sen ties nimittäin "Kaiken takana on nainen" myös Osama Bin Ladenin nirrin poistamisessa ilmeisesti myös, ainakin jos tätä visiota on uskominen.

Elikkäs leffa kertoo naisesta jonka elämäntehtäväksi, pakkomielteeksi, intohimoksi lopulta tuli OBL:n kiinni saaminen ja peräänantamattomasti tämä nainen sitten sitä omaa näkemystään toteuttikin.

Lähinnä elokuvan jälkeen herää mietteet että kuinkahan realistinen tämä nyt sitten oli ja kuinka paljon tässä oli sitten sepitettyä "satua" ?

Laadukkaasti tehty ja muutama mainio näyttelijäsuoritus mutta ehkäpä ne asiaan enempi "vihkiutuneet" tästä huomattavasti enempi irti saavat. Hienoa kuitenkin että eivät tästä ole ihan perusHollywood rymistelyä sitten tehty, joten actionia ei kannata elokuvalta liiemmälti odotella.. paljon höpötystä, eka tunti melkeinpä pelkkää kuulustelua ja sil viisiin..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grabbers

Hirviöt tulevat ja tuhoavat meidät, mutta selviääkin että ne jos joutuvat alkoholin kanssa tekemiseen ne myrkyttävät itsensä hengiltä, joten kyläläiset päättävät juoda itsensä räkäkänniin jotta taisto monstereita vastaan voi alkaa ja mitähän siitä seuraa ?

Alkuasetelma ja idea huomioon ottaen ois odottanut että ois ihan överiksi vedettyä huumoria mutta sillä saralla ei revitellä kuin pariin otteeseen ja nekin yllättävän hillitysti, pari hauskaa kohtausta jotka pistävät kunnolla nauramaan mutta ei hirveän montaa.. noin muutoin yllättävänkin synkkää menoa jopa, erikoisefektteihin on muihin tämän genren (B-luokan öttimönkiäiset) leffoihin yllättävän paljon panostettu näyttävyyden osalta.. joten erikoisefekteistä homma ei jää kiinni. Tosin monesti tälläisissä leffoissa ainoa pelastus saattaa olla juuri se erikoisefektien surkeus joka menis jo koomisen puolelle.

Pakko myöntää että ideana hulvaton mutta toteutus ei aivan saa kaikkea siitä revittyä irti mutta kyllä tämä nyt viimeisinmän Piranha 3DD pieksee mennen tullen.. joa meni jo melkoiseksi percosteluksi, tässä ei siitä pelkoa ole. Tää on muuten saanut Sundance festvaaleilla jotain mainintaakin joten siinä mielessä paha juttu, jo pelkästään senkin pohjalta odottelin kuitenkin hitusen enempi leffalta kuin mitä sain lopulta.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On kyllä tämän leffan nämä mainokset vallan hupaisia näitä on siis monia.. uusimpanan tuolla Facebookissa tuli vastaan sellainen jalkapalloon ja filmaamiseen liittyvä mainos ! :D aivan hulvaton se ! harmi ettei nopsaan löytynyt Youtubesta sitä mut muutama muu kyllä.. kuten vaikkapa tämä lauluesitys, Potaatooooo !

 

Tuossa kuitenkin vielä erikseen linkki siihen futisjuttuun.. https://www.facebook.com/photo.php?v=10151448561990670&set=vb.138316682861880&type=2&theater

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Journey 2 : The Mysterious Island

Joo'o.. mitäköhän sitä tästä sanois aika erikoinen tapaus..

..ilmeisesti homma koettaa jollain tasolla olla erään legendaarisen Jules Verne kirjan Salaperäinen saari leffaviritelmä muttei kuitenkaan sitten ihan tosissaan ja tuo monta muutakin siihen soppaan..

Joskus mulle on iltasatuna pienenä kyseistä kirjaa muistaakseni luettu mutta on niin hatarat muistikuvat siitä että oliko se sitten tällainen ihan satuhömppä kuin tässä jossa eläimet siis muuttaneet kokoaan, norsut ovat pieniä ja mehiläiset isoja jne...

Erikoisefektit eivät oikein minuun uppoa, jotenkin pinnalle liimatunnäköiseksi jäävät kauttaaltaan ja allekirjoittaneen jättävät poikkeuksellisen kylmäksi niiden osalta..

..tuossa leffan nimessä on 2 elikkäs tämä on ilmeisesti jokin jatko osa ja eka oli ilmeisesti Matka Maailman Keskipisteeseen (jos en nyt aivan väärässä ole).. tuota käsittääkseni kovasti mainostettiin 3D leffana mut en ole sitä en kolmi kuin en kaksiulotteisenakaan nähnyt..

..joten vaikea sanoa onko tämä sille jatkoa kuinka paljon ja liekö toi ykkönenkin ois johonkin Jules Vernen kirjaan sitten perustunut tai jotain ? Tämän leffan lopussahan on harvinaisen suora viittaus mitä tuleman pitää jos matka vielä jatkuu.. Asiaan enempi vihkiytyneet osais varmaan asiaa paremmin valaista kuin tällainen ummikko.

Elokuva on kuitenkin todella erikoinen tapaus.. näyttelijöistä löytyy mm. Michael Caine, Dwayne (The Rock) Johnson sekä syy miksi tätä aloin katsomaan elikkäs Vanessa Hudgens.. näistä muista en tiiä onko tuttuja tyyppejä mutta käsittääkseni tuo pääosanesittäjä "Jeppe" on ainaskin sieltä aiemmasta tuttu tai jotain.. nimeä en muista, siis näyttelijän tai roolihahmonkaan..

..elokuvan dialogi on vallan yllättävää jopa hämmentävää ! hahmot lähinnä keskittyvät nälvimään toisiaan minkä kerkiävät olivat sitten sukulaisia toisilleen tai tuntemattomia.. todella oudon fiiliksen luo leffaa ja siinä mielessä vaikea oikein arvioida että tätä perheen pienimille ois tarkoitettu, kun taas muu huttu olis juuri niille suunnattu ja vähänkään aikuisempi ei oikein saa mitään irti, paitsi tajuaa tuon ironisen toisten nokittelun, jota siis käsittämättömästi koko dialogia täynnä.. kait se koettaa humoristista olla mutta itse koin sen lähinnä vaivaannuttava ja puuduttavana myötähäpeän tunteena kaikkia leffan hahmoja kohtaa.

Pakko myöntää että elokuva oli todella paljon kaikkea muuta kuin mitä olisin odottanut, mutta suurin osa ei todellakaan positiivisella tavalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LEGO Batman The Movie - DC Super Heroes Unite

Tämä tuli aika puskista, onkohan tällä kuinka paljon tarinallisesti ja sil viisiin tekemistä sen pelin kanssa, kun peli kuitenkin apajille selkeästi aiemmin ehätti.. mitä peliä hitusen kerinnyt alusta pelata niin lievästi sanoen kovin oli tutunoloista tarinantynkästä, joten liekö peräti yksi yhteen jopa ? tuohan oli eka peli jossa oli ääninäyttelyä, nyt varmaan sekin selvisi sitten miksi niin.

Ääninäyttelijöistä täytyy ehdottomasti nostaa esiin Troy Baker joka on tehnyt todella vahvaa tuloaan pelien puolella.. ollut päärooleissa viime aikoina mm. The Last of US, Bioshock Infinite ja monessa muussakin, uusi "Nolan North" joka on myös tehnyt todella mittavaa ääninäyttelijänroolia pelien saralla.. Nyt Troy näyttää seuraavan NN:n jalanjälkiä erittäin vahvasti.

Itse animaation puolesta, legomaisuus ei välity mielestäni läheskään niin vahvasti kuin mitä peleissä välittyy.. varsinkaan maiseman ja taustan puolesta joka tuntuu enempi ihan miltä vaan animaatiolta kuin juuri LEGO maailmalta, toisin kiun pelissä, hahmot hitusen enempi mut ei nekään niin vahvasti kuin pelien puolella.

Pelien puolella LEGOt ovat aina perustuneet hurttiin huumoriin ja toimiihan se animaationkin puolella, ei aivan niin hyvin kuin peleissä mutta ihan hauskaa se on edelleen.. tosin ei mitään ihmeellistä ja kyllähän noi aidot Batman animaatiot keskimäärin tämän kepittävät aika helposti mutta tällainen erilainen makupala, no joo..

Itse en välttämättä oikein lämpene näille naitattamisille kun useampi supersankari ja vihut lykätään samaan pusukoppiin. Toki Batmanin jäätävä suhtautuminen Teräsmieheen on tässä tuotu mainiosti esille ! itse asiassa todella yllätyin että tässä on tuo näkemys asiaan otettu kun ei tuollaiseen lapsenmieliseen meininkiin kuitenkaan sovellu.. Robinista on taas tehty ihan täysi hömppä. Onneksi Gothamin asukit ovat kauttaaltaan pääosassa vaikka apajille Teräsmies ja Lex Luthor erityisesti tunkeutuvatkin kesteille.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Ten

Nappasee pohjakseen Kymmenen Käskyä, joista sitten tekee jonkin sorttia erinäisiä tarinoita ja täysin ylitse ampuvia piloja jokaisesta vuoronperään.

Näyttelijöinä vilisee melkoisen tunnettuja nimiä.. Jessica Alba, Winona Ryder, Paul Rudd, Adam Brody, Famke Janssen, ..

Huumori lähinnä mautonta eritäin mauttomalla tavalla.. aina siellä seassa jokin pilkka osuu kohteeseensa mutta todella harvakseltaan, vähän kuin löytäis niitä kuuluisia neuloja sieltä heinäsuovasta.. suurin osa vitsestä lähinnä myötähäpeää ja hohhoijaa elämyksiä herättää vaikka yritystä piisaa kosolti.

Ei napannut ei.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Les Miserables (2012)

Täytyy myöntää että olin melkoisen skeptinen ennakko-odotuksissa nimenomaan tuohon itse tarinaan (joka on kieltämättä melkoisen tunteellinen pläjäys sit !), ajankohtaan ja hahmoihin että ne meikäläiseen juurikaan uppoaisivat kuin veitsi kuumaan voihin…

..pakko kuitenkin myöntää että kyllä ne vaan taitavat näyttelysuoritukset tempaisevat mukaansa ja tässä ensimmäistä kertaa Anne Hathaway vetäisee maton katsojan alta.. okei se oli parissa edellisessä ihan jees ja Kissanaisenakin ok muttei kuitenkaan mikään napakymppi kun ei kässäri siihen hänelle tilaa aivan tarpeeksi suonut mutta tässä se vetelee sitten kaikin palkein..

..muutoinkin nimilista on melkoista luettavaa.. AH:n lisäksi Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried (joka käväs jo Mamma Miassa totuttelemassa musikaalin saloja), Helena Bonham Carter (Sweeney Toddissa oli myös musikaalissa), Sacha Baron Cohen..

Tässä elokuvassa Visuaalisuus, Lavasteet, erikoistehosteet, puvustus.. jotain aivan huikeata ! Siis tämä on musikaali ja vie ”karussa kauneudessaan” monia pelkästään erikoisefekteihin nojaavia elokuvia ihan miten tahtoo !

Dialogiassa on todella paljon sellaista ”puoliksi lausuttua laulantaa”.. toki myös normipuhetta piisaa mutta edellä mainittua ihan älyttömän paljon enempi ja kun leffalla on myös megalomaanisesti pituutta niin se vaatii katsojalta todella paljon että jaksaa paneutua siihen tarinapuoleen mitä dialogi antaa, vaikka se ois kuinka hyvää ja laadukkaasti laulettua niin raskasta se pidemmän päälle on..

..itse suuremmat joukkolaulukohtaukset ovat ajottain Todella Massiivisia ja populaa niissä on ihan tajuttomasti. ”Biisit” nyt ”ovat mitä ovat” ja melkoisen kaukana omasta mausta eivätkä muutenkaan jää päähän soimaan.. muutenkaan mitään ”listapoppia” on turha odottaa kun kappaleet ovat oikeastaan ainoastaan tähän musikaaliin ja tällä kertaa siis leffaan erityisesti tehty.

Huikea spektaakkeli omassa karsinassaan siitä ei pääse yli eikä ympäri mutta tietty ”oopperamaisuus” tekee tästä melkoisen raskassoutuisen katsottavan.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Bikini Beach

 

Kuten nimikin varmaan jo kertoo niin elokuvan kahtelussa ei tarvitse juuri aivosolukkoja vaivata sen enempää kuin mitä oman kengännumero sattuu olemaan.

 

Kesä kuitenkin ja silloin haluais kahtella edes muutaman oikein kunnon kesäisenkin leffan, vaikka sitten tällaisen aivottoman hömpän.. jonka keskeisin osa-alue selviää jo nimestä.. elikkäs bikineitä paljon.. sinne eksyy pari heppua sekaan ja into ois kova tutustua mimmeihin mutta ne luulevat että heppukaksikko onkin kiinnostunut vain toisistaan mutta hommaan pitäisi saada tavalla tai toisella muutos. Elikkäs sitä perinteistäkin perinteisempään jöötiä..

 

..mutta..

 

..poikkeuksena tältä jotain odotti sen takia kun näyttelijöinä oli mukaan menoon sekaantunut nuorten pimujen ja ”pääosakaksikon” lisäksi sellaiset näyttelijät kuin Christopher Walken, Rutger Hauer sekä Morgan Fairchild.. tällä kertaa nämä naavaparrat eivät juurikaan edes omalla karismallaan oikein tuo yhtään mitään tähän. Leffan antihan nyt on täysin olematonta muutoinkin.

 

Genrenä luonnollisesti komedia ja vitsien lajina pitkälti tuollaiset pikkutuhmat, valitettavasti nekin ovat parhaimmillaan loppuun kaluttuja jo monen monta kertaa ja parhaimmillaankin vain keskikenkertaisia, monesti täysin mitäänsanomattomia..

 

..toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei edes bikinimisut jääneet oikein millään tavoin tästä mieleen.. eipä tämä nyt oikein kesällä, edes aurongonpistoksenkaan kourissa (luulisin) mitään katsojalleen tarjoa.

 

Ai niin jostain syystä tällä elokuvalla on kaksi nimeä ja toinen nimitys tälle on Life is a Beach, yhtä surkea kummankin nimen alla kuitenkin.. kierrä ja kaukaa, niin kaukaa kuin suinkin mahdollista.

 

http://www.youtube.com/watch?v=z7cJpWu4bZE

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koodinimi : Siivooja

Kait se pitäis sanoa että kaikki on suhteellista jos tätä vertaa vaikkapa Leslie Nielsenin parhaimpiin, Sledge Hammeriin tai ensimmäiseen Beverly Hillsin kyttään niin onhan tämä melkoisen mitäänsanomaton tekele..

..mutta kun.. tältä en mitään odottanut joten siihen nähden tämä oli ihan kelvollinen. Okei huumori on pitkälti sitä monta kertaa jauhettua, jopa ns. puhkikulutettua pitkälti agenttiparodiointia mut ei kuitenkaan varsinaisesti puhdasta agenttiparodiointia tällä kertaa ja mainostettiinpa kannessa tätä Rush Hour tekijöiden leffana, pakko myöntää että tätä pidin paljon hauskemapana kuin Rush Houreja jotka eivät meikäläiseen oikein uponneet millään tasolla sitten loppujen lopuksi..

..mut tässä homma toimii ajoittain ihan kelvollisesti ja homma etenee ihan leppoisan sutjakkaasti. Homman jujunahan on että heppu herää ruumiin vierestä täysin mitään menneestä muistamattomana. Siinä sitten ympärille tulee jos jonkin sorttista sakkia vaan kenenpä sitä sitten luottaisi ? kun ei edes omaa nimeään tiedä. Niin tässä on muuten jonkisen verran videopelien maailmaa sit kans mukana.

Ihan jees, tuollaisena ”purilaisleffana”, hetkisen maistuu ihan makealta mutta vähänkään tuhdimpana annoksena alkais jo pursuamaan korvista.. tosin tämän kyseisen leffan pariin tuskin enää palaa kuin korkeintaan toimintakomedioiden luvatussa genressä.

Pääosaa esittää Cedrec the Entertainer (kuka, mitä, hän), Lucy Liu & Nicollette Sheridan.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Captain America : The First Avenger

Ei ole meikäläiseen sarjakuvia oikein täysin kolahtaneet nämä Marvellin heput, eniten näistä ehdottomasti Seittisankaria elikkä Hämähäkkimiestä ja ihan hitusen X-Meniä ja erityisesti Wolverinea..

..mut tsekataanpa tämä erikoinen heppuli sitten valkokankaalta että kenestä kyse.. kaippa tämä aika aito näkemys hepun syntyvaiheista on ? siit mitä nyt sarjakuvien maailma tämän synnyttänyt aikoinaan on.

Hahmo ainakin näin leffassa nyt jollain tasolla tempaisi mukaansa, eipä tämä nyt innosta sarjiksia alkaa haalimaan, eikä jatko-osakaan valkokankaalla nyt tämän jälkeen kovin suuria kihelmöintiä aihettais, tosin ajankohta sitten ois ilmeisesti aivan jotain muuta tuon lopun perusteella.. Alkoi ihan lupaavasti ja tuntui että tästähän vois jotain kehkeytyäkin mutta mitä pidemmälle eteni sitä tylsemmäksi puurtamiseksi katsominen muuttui.

Jos ei muuta niin ajankohta on ainakin eri kuin yleensä supersankarisarjiksissa.. elikkäs vastassa ovat Natsit (lievästi sci-fi tujauksella ryyditettynä) ja sieltä vielä erityinen hemmo joka on noussut koekaniinina muiden kuolevaisten yläpuolelle, jopa sen Hitlerin. Noh vastapuoli saa omalla ”tuotekehittelyllään” aikaiseksi kans ”supersotilaan” ja erityisesti nämä kaksi ottavat yhteen taistelutantereen tienoilla.

Tää nyt oli tällainen.. Eihän tämä mikään fiasko ole muttei juuri hurraahuutojakaan meikäläiseltä tälle irtoa. Ehkäpä suurin ongelma on toi ohjaaja Joe Johnston joka tekee poikkeusetta tuollaista aika unohdettavaa rainaa tavarasta jossa olis enempikin pontentiaalia.. joten mies ei vaan saa elokuviinsa todella mukaansa tempaavaa henkeä ja rytmitys tuntuu olevan jotenkin katoava luonnonvara hepun tekemissä tuotoksissa.. sellainen perus ei vaan riitä.. näitä, ihan ok mutta aika unohdettava kuiteskin, tason elokuvia kun on tusinassa reilusti enempi kuin yli puolet..

,,mielenkiintoisinta antia oli toi extrat jossa kerottiin kuinka tuota pääjeppeä muokattiin digitaalisesti sitä alkua varten ja hepusta tehtiin tietsikalla ruipelo joissain kohtauksissa.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thunderstruck

Tuollainen perusleffa joka on nuorisolle suunnattu urheilu-unelmoiti-”fantasia” leffa.

Elikkäs on se se perusheppu, teini-ikäinen pojankloppi joka tuntuu olevan sellainen hyväsydämien veikko joka on hurahtanut koripalloon ja fanittaa supertähti Kevin Durant’ia.
Pojan omat pelitaidot eivät aivan esikuvansa tasolla ole vaan aivan päinvastoin ja omassa joukkueessa hepun rooliksi onkin muotoutunut juomapullojen täyttäjä ja koulussa herjausta sataa niskaan, kun Youtubeen on levinnyt useampi hänen ”taidonnäyte” videoitaan mitä koripallolla temppuiluun tulee.

Vaan eräänä päivänä tapahtuu ihme ja heppu saakin esikuvansa taidot ja samalla pojan taidot taas siirtyvät supertähdelle. Vähemmän yllättäen myös romanssirintamalla alkaa kulkea ja kaikki ihailevat tätä tyyppiä.. siinä mielessä hassua että näissä leffoissa aina ”opetetaan” hieman vääristyneesti että kaikki pilkkaa sua jos et ole jossain ihan hemmetin hyvä ja sitten kun olet niin kaikki nuolee peffaa ja on niin ystäviä niin ystäviä kuin olla ja voi.. tosin onhan toi omalla tavallaan vaan sitä arkirealismia mutta niin sairasta ja vääristynyttä.. tosin niin se elämä monesti on.

Tälläisissä leffoissa jo käytännössä etukäteen tietää mitä tuleman pitää.. mut ei tämä nyt mikään toivoton tapaus ollut. Muutama ihan semihauska kohtaus ja noin muutoinkin ihan viihdyttävä oli katsella.. myös alkuhötön jälkeen tulee ne muutama ”elämänviisaus & opetus” pätkät ja lopussa sitten tavalla tai toisella saadaan se feel good kaikille kun koko perheen leffa kyseeessä.. toki sitten mitään yllättävää on totaalisen turha odotella.

Pääosaa esittää joku ”PerusPepsodent”, itseään Kevin Durant sekä junnuvalmentajaa James Belushi.. sekä pari muutakin tuntemattomampaa nimeä.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warm Bodies

Kerrankin jotain oikeasti uutta ideantynkästä zombie rintamalta !

Maailma siis jakautunut kahtia zombien asuttamaan osioon ja ihmisten asuttamaan paikkaan siellä puristuksissa.

Zombiet ovat välillä nälkäisiä ja hamuavat ihmisaivoja ravinnokseen, niin myös tarinamme sankari, joka ei kuitenkaan olekaan aivan perus zombie. Vaan pystyy hitusen kommunikoimaan edelleen puheella.. ja näköjään tuntemaankin ainakin yksinäisyyttä ilman toista zombie jutustelukumppania..

..ihastuupa sitten zombie poikanen kerran elävään tyttöön ja pelastaa tämän ja ottaa seurakseen..

..siitäpä sitä sitten kehkeytyy pienimuotoista huumorintynkästä (ei kovin suuressa osassa kuitenkaan tuo komediallinen puoli), sekä hitusen normaalista poikkeavaa rakkaustarinaa.. vaikka sellaiseksi sokeriseksi se lopulta sitten päätyykin.

Ihan mukavaa vaihtelua zombie rintamalla, ja tosiaan vaihtelua sinne genreen. Jo nuoresta näyttelijänuraa tosissaan aloitellut Nicholas Hoult on pääosassa ja likkana on ainakin vielä hitusen tuntemattomampi nimi Teresa Palmer, toisin kuin hieman nimekkäämpi John Malkovich joka myös elokuvasta löytyy.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Safe Haven

Niin perus”trilleri” kuin olla vain voi, tosin välillä koettaa mennä taas yltiösiirappisuuteen ”romantiikan” osalta.. lopulta kuitenkaan osaamatta päättää kumpi koettaa olla ja nyt jää ajoittain sittten leijailemaan pahasti sinne keskelle harharetkille, tai no lopulta se homma löydetään mutta aivan liian pitkään siihen kesti, ennen kuin tämä leffa oikeasti alkoi ja vei mukanaan.

Alussa mimmi pakenee poliiseja ja oikein mitään selkoa ei aluksi välähdyksistä ota mitä ois tapahtunut, misuliini pääsee karkuun ja asettuu sivukylälle syrjäiseen mökkiin asustelemaan.. samalla kun painajaiset menneesät vainoavat ja välähdyskittäin tulevat.. samalla kylässä mimmi tapaa komean ja mukavan hepun jonka kanssa välit ehkä alkavat lämmetä ajan mittaan.. samalla kun poliisit koettavat saada mimmiä paikallistettua.

Pääosassa on varsin viehkeä tapaus noin ulkoiselta söpöydeltään (Julianne Hough, jonka karismaattisuudesta taas näyttelijänä ei välttämättä viel ole kovin vahvoja näytteitä, vaikka Rock of Ages elokuvan melkeinpä ainoita todellisia valopilkkuja energiallaan olikin), miespääosaa esittää Josh Dushamel. Tarina koettaa ajoittain säikytellä, välillä on aika mitäänsanomatonta jaarittelua joten mitään kovin napakkaa dialogia on turha odotella varsinkaan alkupuolella leffaa.. ohjauksesta vastaa Lasse Halsström joka on onnistunut muutaman melkoisen hehkutetun leffan saamaan aikaan joten siinä mielessä tämä oli kyllä hiukan kepoinen esitys.. varsinkin reilun ensimmäisen tunnin ajan.. loppu nelkytäminsaa oli jo sitten huomattavasti tiukemmin otteessaan pitävää.. okei loppu nyt jonkisen verran pelasti mutta harmittavasti reilu tunti siinä tuherrettiin menemään ja usko jo ainakin meikältä meni että tästä elokuvasta olis jotain lopulta kuoriutunut mutta kyllä sieltä lopulta jotain irti saatiin, vaikka sitä peruskliserytinää, joka on jo useampaan otteeseen aiemminkin nähty.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Notebook

Hieno rakkausturinointihan tämä leffa on.. tietysti sitä siirappisuutta tulee väkisinkin mukaan mutta tässä se on kuitenkin alun jälkeen osattu aika hyvin naamioida niin ettei liiaksi silmille pompi, vaikka se alku onkin siinä rajoilla nappaa se kieltämättä hyvin katsojan heti alusta asti mukaansa.

Tarinan pelastaa se että se on lykätty 1940-luvulle (luokkayhteiskunta sorsintaa myöden), jolloin se toimii ja tuollainan ylenpalttinen iloisuus on jotenkin enempi ”aikaansa kuvaavaa”, kolhon kolkko nykymaailmaan (yhteiskunta) sijoitettuna tämän tenhoavuus tuskin ois samalla tavalla katsojalle uponnut.. tai no sinällään tarinankertojahan tähän ajoittain nykymaailman tuulahdusta tuo.. joka on toinen elokuvan pelastava tekijä. Aika nopsaan tuosta langasta katsoja itsekin hokasee missä mennään mutta tämä ”käänne” tuo elokuvaan todella paljon lisää tunnetta ja toimii todella mainiosti.

Varsin jees ! tuollainen rakkaushömppä.. varsinkin Ryan Gosling ja Rachel McAdams vetävät varsin säkenöivällä energisellä tavalla alusta loppuun roolihahmonsa ja kaksikon kemia toimii ajoittain vallan mainiosti valkokankaalla.

Varsin eheä kokonaisuus ! josta kovin rosoisia reunoja on vaikea löytää noin elokuvallisesti.. kun homma toimii kauttaaltaan niin se vaan toimii.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kultsi Suurensin Kakaran

Eli periaatteessa jatkoa Kulti Kutistin Kakarat leffalle. Nämähän oli aivan huiketa erikoistehoste megaspektaakkeleita silloin aikanaan kun ne ilmestyi ja varmaan olivat äärettömän kalliita tuohon aikaan tehdä.

Jalki on toki nykyaikana tietysti ajoittain lähinnä hupaisan näköistä, parhaimmillaan kuitenkin jopa ihan tunnelmallista ja vetää kevyesti vertoja joillekin ihan uusillekin efekteille.

Tarinana tuollaista humpuukkihömppää, putipuhdasta viihdettä, joka kieltämättä nykyaikana tuntuu äärimmäisen putipuhtoiselta ja jollain tapaa ilahduttavan positiiviselta näiden nykyisten synkistelyjen rinnalla. Näissä leffoissa vaan on sitä jotain vilpitöntä ILOA ! joka on nykyään aika totaalisen kadoksissa elokuvista.. ehkä ne nykyään noin muutoin tuppaavat melkein joka alueella pieksemään noita vanhoja leffoja mutta jotain näissä on mitä erityisesti viehättää ja jota nykyajan tekijät eivät vain yksinkertaisesti osaa.. toki vaatii hitusen lapsenmielisen fiiliksen kun kahtoo, onhan tämä kuitenkin Walt Disneyn tuotantoa.

Noita pienennysleffojahan on nyt muutama tuonkin jälkeen tullut mm. kolme Arthur leffaa.. mut tälläin suurennos leffaa ja varsinkaan vauvan niin eipä ole vastaavaa taidettu enää koettaa tehdä joten sinällään ainutlaatuista hupailua tarjolla.. olin aika varma että ei tuon pienentämisen jälkeen enää ois toiminut mutta yllättävän paljon samaa nappaavuutta tämäkin leffa alusta loppuun asti viljelee, tykkäsin tästä jopa astetta enempi.

Vilpitöntä Viihdykettä :) kelvollista kesähömppää jonka parissa ei juuri tarvitse aivosolukkoa vaivata.

 

http://www.youtube.com/watch?v=AXS3A8nAZlw

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juoppohulllun päiväkirja

 

Absurdi, järjetöntä koheltamista ja  vouhotusta .. alusta sinne viimeiseen pisaraan saakka.. alussa varsin onnistuneesti mutta harmittavasti vauhti hiipuu matkan varrella, ei näyttelijöiden osalta mutta katsojan kyllä.

 

Siihen nähden että homma on aivan älytöntä ”hölmöilyä ja öykkäröintiä” alussa oli muutama oikeasti hauska juttu ja alkupuoliskon ihan hyvin viihtyi mutta sitten ois pitänyt heittää lisää bensaa liekkeihin mut sitä ei ollut ja homma hiljalleen hiipui sen saman junnaamiseksi sitten.. tosin ihan loppu oli varsin jees, siitä pointsit kun ei turhaa lähdetty silittämään katsojan päätä ja hommaa väkisin vääntämällä kaunistamaan, vaan reteesti vaan loppuun asti ekasta hetkestä käteen jäädyllä uskalluksella.

 

Sellasta.. kaikkinensa erikoinen elokuva.. sillä tavalla hyvä että on uskallettu koettaa vähän riskilläkin vetää aivan uusia uria. Osittain onnistuttu mutta muutamaan kantoonkin karautettiin. Omalaatuisuudesta toki plussaa.. katsoi muttei ehkä toista kertaa. Sen verren synkissä sielunmaisemissa tuntuu suomalainen perusmies ajoittain viinan huuruissa seilaavan.. ainakin jos tämän elokuvan versioon on uskominen.

 

trailer..
http://www.youtube.com/watch?v=yAi_EiA41XA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mama

 

Nykyään tuntuu että noilla kuuluisilla nimillä ratsastellaan ihan hurmuisesti ja mainostetaan niissä kansissa ja muutenkin vaikkei kyseisellä henkilöllä ois juuri osaa eikä arpaa kyseisen leffan teossa.. noh tämä siis suurien nimien saralla.. onneksi sontasuoltaja Uwe Bollin nimellä ei ole vielä hirveästi hehkutettu näiden asioiden osalta.

 

Tällä kertaa kunnia”nimenä” lootassa saa olla Guillermo Del Toro. Jotenka sellainen perinteinen jonkin sorttinen synkeämmänpuoleinen kauhuseikkailu ois sitten luvassa..

 

..pari varsin kovaa näyttelijää ovat kieltämättä remmiin saaneet kiinnitettyä.. Jessica Chastain ja hieman tuntemattomampi Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones).

 

Aikanaan pari tyttöä katosi ja heidän setänsä on vuosieankin jälkeen tehnyt omia etsintäpartioitaaan löytääkseen kadonneen veljensä ja heidän tyttärensä vielä joko elossa tai sitten edes kuolleena.

 

Siskokset kuin ihmeen kaupalla löytyvät mutta ovat enempi kuin eläimellisiä villipejä joiden rinnalla itse Klonkkukin vaikuttaa sivistyneeltä kansalaiselta noin alkuunsa. Vaan pitikö jokin tytöistä siellä jossain huolta tuon kadoksissa olo ajan ja hamuaako tämä ”äiti” heitä takaisin, kyllä vaan..

 

..siitä lähdetään sitten matkalle jossa tyylilajina on se tummanpuhava kauhu kait lähinnä.. tämän tyylisiä on nyt viime aikoina tullut todella paljon.. tämäkin hakee mahdollisimman paljon realismia mutta lisää sitten utopistista mörköoopperaa ehkä ripauksen enempi kuin mitä viimeaikojen tuotoksissa on ollut tapana.

 

Tämän tyylisten leffojen ”uuden aallon taso on ollut aika samaa tasoa koko ajan sen verran hyviä kuitenkin ja samaan takuu kastiin se tämäkin menee, ehkä hitusen tiukempi paketti vielä kuin yleensä ovat ja loppukin oli ihan kohtalainen sitten.. pakko kuitenkin sanoa että ti tämä nyt kuitenkaan Pan’s Labyrinthin nerokkuutta ja huikeutta saavuta, joka on vaan nerokas.

 

trailer..
http://www.youtube.com/watch?v=GZlY47eCdas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtava Oz (2012)

 

Aikoinaan kun tulivat Harry Potter ja Taru Sormusten Herrasta leffatilmoille niin näitä fantasia satuja on alettu tuppaamaan joka kolosta pihalle melkoista tahtia.. joko perinteitä kunnioittaen tai aika usein niitä omaksi ilokseen muutellen. Tosin tuohon voinee yksi suuri syy olla nuo kehitteneet erikoisefektit, jotta vähän helpompi nykyisin tehdä melkeinpä mitä vain noiden satujen maailmojen puolesta, kuin aiemmin on ollut.

 

Tällä kertaa ois tällainen satu sitten uutena versiona tupattu.. itselleni kuitenkin entuudestaan täysin tuntematon tarinan kuin hahmojensa osalta.. joskus jotain ohimennessä kuullut mutta ei  juuri mitään tietoa. Joten tiedä sitten onko tämä kuinka muunneltua verrattuna alkuperäiseen ?

 

Noitina/velhoina tässä leffa näyttäis olevan Michelle Williams, Mila Kunis ja Rachel Weisz joten voiko tämä olla huono ? pääosan jeppena häärää James Franco ja ohjauksesta vastaa yleensä ihan kelpo Viihdettä tekevät Sam Raimi taas vaihteeksi ohjaajanpallinsa kököttäen.  Mussiikkia korvia hivelevästi ilmoille luritetaan Danny Elfmanin valvoman silmän katveessa.

 

Sitä hyvän ja pahan satumaista vääntöhän tämä peruspohmiltaan on. Mustavalkoinen alustus satumaiselle matkalle on ihan ok, kestää yllättävänkin pitkään.. elikkäs tuollainen tämäntelluksen osittain luikurimainen taikuri vääntelee menemään ja sitten selviääkin että kun oikeaan paikkaan pääsee niin jätkällä on kuin onkin oikeasti hitusen suurempiakin taikoja siellä hyppysissään, tai sit ei.

 

Itse ihmemaa on todellisellä karkkivärillä kuorrutettua hyvin tietokonepelimäisen näköistä, ei juurikaan realistisuuden hakuista hattaraa..

 

..tarinaltaan suht perinteiseen Disney meininkiin niin ennen kuin heppu pystyy sankarin buutsit täyttämään, täytyy puoliluihin oppia hitusen saamaan ryhdikyyttä selkärankaansa kuin toimiinsa., toki mukaan soppaan on tipautettu ilkeitä sukulaisia/perheenjäseniä. Tosin musiikki yllättävän pienessä osassa..

 

..erikoitehosteisiin ja ”tietsikkalavasteisiin” on varmasti palanut melkoinen tukku riihikuivaa. Mutta valitettavan ponnettomaksi kokonaisuus silti jää.. okei se posliinimimmin näytti tosi hyvältä ja herttaisen suloinen (eikä siellä nyt ajaltella sit kaksimielisesti), mut siinäpä se. Alku lupasi toki enemmän mut kuten niin monesti niin vauhti sit lopulta hyytyi sen verran että mihinkään ihmeisiin ei ylletty. Ehkäpä sen Sam Raimin kantsis tosiaan nykyään jättää ohjaukset vähemmälle kun paras terä tuntuu hyppysistä kadonneen ja keskittyä sinne tuotantopuoleen kun siellä on viimeaikoina ollut huomattavasti kovemmat näytöt.

 

trailer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spy Kids 4 – All the Time in the World

 

Sen verran erikoinen sakki tosiaan ollut tätä elokuvaa tekemässä että pitihän tämä lasten elokuva tsekata. Näyttäis olevan jo numero nelonen perään lätkäisty, mutta tiedä onko kuinka elokuvat sidoksissa toisiinsa.. näyttelijät tuskin ?

 

Tässä pari jekkuilevaa lasta, jotka ottavat kisoilla siinä sivussa alituiseen mittaan toisistaan, eivätkä ole oikein päässeet sinuiksi uuden äitipuolensa kanssa ja iskällä ei työkiireidensä kanssa usein liiemmälti aikaa olevan lapsukaisilleen..

 

..vaan selviääpä se että tämä uusi äitipuoli (Jessica Alba) onkin salainen agentti ja tekeepä iskä ohjelmaa telkkuun jossa pyrkii salaisia agentteja oikeasti paljastamaan, vaan ei ole koskaan siinä onnistunut.. noh lapsen viikarithan ovat onnensa kukkuloilla ja mieli tätä kohtaa muuttuu kuin taikaiskusta kun äitin todellinen salaisuus heille paljastuu.

 

Hommahan sinällään on periaatteessa nykyajassa, tosin melkoisia superroistoja on kun pystyvät mm. aikaa manipuloimaan ja onpa agenteillakin melekoisen kehittyneet vehkeet ja apulaitteet käytössään.. aina robottista koiraa myöden.

 

Tosi vaikea sanoa onko tämä suoranaisesti jatkoa aiemmille, toimii periaatteessa itsenäisestikin mutta tiettyjä viittauksia ois menneisiin ja sellainen out outo fiilis jatkumoa ilmassa.

 

Eipä ois ihan heti uskonut että Robert Rodriquez on tällaisen tehnyt.. eikä mies kyllä tunnu lasten leffojen puikoissa oloisaan varmastikaan kotoisaksi.. sen verran erikoiseksi tämä elokuva jää.. filmissä väännettään useampaankin otteeseen varsin suoraa kakka ja pieru huumoria.. lapsille kait tämä on suunnattu, mut toi roistonkin sanoma lopussa menee varmaan aika hyvin hilseen yli vähänkään nuoremmilta sakilta.. sinällään kuitenkin nuorelle tää on jo liian lapsellinen.. aikuiselle sit taas lähinnä vain Jessica Alba, en sit oikein tiiä kenellä tämä ois suunnattu.. enkä näe että tämä sekava hörhellys oikein mihinkään ikäryhmään uppoaa juurikaan millään tavalla.

 

Erittäin sekava kokonaisuus, koettaa olla vähän kaikkea olematta lopulta juuri mitään.

 

Vielä häkellyttävämpää on kun kahtoi aiempien leffojen tekijäluetteloita niin RR on ohjannut noi kaikki neljä ! ja näyttää siellä mm. Antonia Banderasta, Sylvester Stallone, Danny Trejo, Steve Buscemi, Taylor Momsen, Salma Hayekia näytelleen..

 

trailer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×