Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Konsoli-/tietokonepelit (ei jalkapallo) PART 2

Recommended Posts

Deadpool
Pakko myöntää että en ollut ikinä ennen kuullut tällaisesta, ilmeisesti tämä on jokin oikea Marvellin sarjakuvahahmo!?!? joka on siis antisankari ja keskittyy pilkkaamaan ilmeisesti vähän kaikkea tai jotain ?

Itselleni nimittäin ensikosketus kyseiseen heppuun on noi kaksi traileria.. jotka vetäisivät kyllä maton alta ja loksauttivat leuan lattiaan että mitä h*v*ttiä !?

Huumorin varassa taiteilu lienee kaikkein haastavinta puuhaa mitä laki salliin.. tehtiinpä sitten peliä, elokuvaa, tv-ohjelmaa tai mitä vaan.. Tässä nuo kaksi erinäistä traileria pisti jo meikäläisen ostamaan tämän pelin.

Saattaa toki olla ja vähän pelko persuuksissa että niihin on käytetty se kaikkein paras matsku ja sitten itse tuotos on vain alamäkeä, kuten on liian monen leffatrailerin kanssa käytetty kun parhaat paukut on lyöty tiskiin trailerissa, varsinkin komedioissa..

..jollain tapaa tuosta kuitenkin huokui huono huumori toki mutta poikkeuksellisesti hyvällä tavalla kuten vaikkapa Nuija ja Tosinuija elokuvassa.

Pelilliseltä osuudelta en odota mitään sinällään mutta jos tässä on lähellekään tuota huumoria edes hiukkasen pelin seassa mitä trailerit ja pelin kansi tarjoaa niin on jo sillä kannuksensa ansainnut.

Elikkä peli tuli hankittua, vielä ei ole uskaltautunut testaamaan.. kohta sekin aika koittaa..

Joo-o.. unohtakaa tuo seniiliytynyt Duke, heppu on tähän antisankariin verrattuna puhtoinen eppuluokkalainen oppikoulunsa juuri aloittanut nuhteeton vili vilperi.. uusi kukkulankuningas on nimittäin saapunut. Tää jätkä koko ajan niin korkealentoista mutta tajutonta ajatuksen virtaa että heikompia alkaa taatusti hirvittää..

..muutama tunti takana ja jos homma samanlaisena jatkuu niin tämähän on mitä mainioin peli.. okei jos taistelu pysyy samanlaisena ja sitä on hirmuisen paljon niin se alkaa toistaa itseään ja tuntumaan pakkopullalta mutta tuon jätkän ”one-linereiden” jatkuva ! viljely on jotain niin uskomatonta että ei ois uskonut..

..meinaa noissa taisteluissa koko homma mennä läskiksi sen takia kun ote herpaantuu täysin keskittyy kuuntelemaan että minkäs huikean huulenheiton jos toisenkin se oma sankarimme siinä yhden taistelun tuoksinan aika viskoo ilmoille, niitä tulee koko ajan ja suurin osa on oikeasti ihan hervottomia mutta samalla myös monesti todella mustalla ja ”sairaalla” huumorilla kuorrutettuna oikeasti ihan hervottoman huvittavia.. tosin tämä huumorinlaatu ei taatusti läheskään kaikkiin uppoa mutta niihin joihin uppoaa niin tarjolla on jotain käsittämätöntä !

Alussa se eka huone, niin ei kannata mennä sinne ovea avamaan sille koputtelijalle ennen kuin olet paikat tutkinut läpikotaisin, useat makeat naurut heti alkuunsa tarjolla.. ja trophyt tykittää siinä samalla omaan hubailuaan heti kättelyssä.

Muutama tunti takana ja todella positiivisesti yllättynyt, läheskään kaikkia mehevimpiä juttuja ei todellakaan oltu tuhlattu noihin trailereihin.. vaan välianimaatiot ja ”taisteluiden dialogia” on hämmentävän, tummanpuhuvan hupaisaa kauttaaltaan.. jos samalla huumorinkukkasella pystytään tykittämään loppuun asti niin huh heijaa ! :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanattomaksi vetää tämä trailer.. Kojima tekee sen taas.. huikean oloista... niin ja ilmeisesti next-gen laitteilla pitäis peligrafiikan olla vielä parempaa kuin tuossa E3-13 messujen traileris..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Last of Us

Tuli sitten Joel Edition hankittua ja mainiota että ei ollut paljoa tuota perusversiota kalliimpi.. tosin eniten noissa ErityisEditioneissa taitaa maksaa ne patsaat/figuuri jos sellainen sattuu mukana olemaan.. tai jotain muuta todella erikoiseta härpäkettä.. tässähän ei sinällään ollut mitään supererikoista mutta ihan maittava paketti ja toi mitenkä se oli tuohon pakattu niin jees, tosin FarCry3 käytti hitusen samantyylistä paketointia vähän aiemmin.. mitä tuohon sarjikseen tulee niiiiiin, oishan ne kolme muutakin osaa siitä vallan mielellään lukassut sit, eikä vain tuota yhtä.

Itse pelistä niin demo oli itselleni pieni pettymys ja siinä en oikein päässyt peliin mukaan mutta itse koko peli olikin sit taasen todella positiivinen yllätys. Heti alku vei mainiosti mennessään, demo oli sinällään äärettömän tylsästä kohdasta..

..kasvojenmallinnus todella mainiota, tunteet välittyvät niistä varsin mainiosti. Muutoinkin tuo juoni aukeaa mukavasti pikku hiljaa ja jakelee jokerikortteja sieltä hihastansa matkan varrella. Ihmisiin sillä tavalla saatu eloa että niiden kohtaloista alkaa ”oikeasti välittämään”, tai no ainakin enemmän kuin yleensä peleissä.

Noin pelillisesti Uncharted siinä selvästi on pohjalla mutta taistelut todella paljon brutaalisempaa tavaraa.. enempi lähitaisteluun painottuvaa kuin ampumiseen ja tuo hiippailukuvio on todella todella huomattavan paljon suuremmassa roolissa. Kyllähän tuo ihan mukavasti pistää masunpohjassa kutkuttamaan kun hommassa kuitenkin pakko koettaa aika hissunkissun edetä jos meinaa henkikultansa säilyttää.. noin muutoinkin muutama oma ihan mukava idea joukkoon heitetty, joita ei Unchartedeissa ollut.

Tarinankerrontahan tässä on aivan huikeata ja vie mennessään, paljon tiukemmin kuin mitä Kartoittamattomissa.

Äänet ovat tässä pelissä kans aivan huikealla tasolla, kenties yksi parhaimmista ja korviahivelevimmistä mitä ikinään kuullut ! eikä ääninäyttelikään, saatika musiikit siinä rinnalla juuri kalpene.

Sinällään tuttua ja turvallista mutta mikäs siinä kun näin tehokkaasti mennessään vie.

Niin ja tuolla tekniikasta enempi tietävät heppulit sitten ruotivat pelin teknistä/visuaalista antia..
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-the-last-of-us-tech-analysis

  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beyond : Two Souls elikkäs Fahrenheitin ja Heavy Rainin tekijöiden viimeisin peli PS3 alustalle ennen kuin siirtyvät, tai ovatkin jo siirtyneet tekemään PS4:lle peliä/pelejä..

Tästä ei vaan oikein hirveästi viitsisi videoita kahtelle kun mitä vähemmän nähnyt ennen kuin itse pääsee pelaamaan niin sitä parempi !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saas nähdä oisko tästä pelistä vaalimaan LA Noire pelin henkistä jatkoa.. sinällään tekijöillä tai peleillä ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä mutta vähän samantyylistä saattais olla tarjolla, tosin ilmeisesti paljon yliluonnolisempaa ja mitä lie muuta tässä tarjolla.. Murdered : Soul Suspect siis tulevan pelin nimi..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Witcher 3

Saas nähdä kuinka kolmosessa loikka onnistuu tuollaiseen avoimeen maailmaan.. ensimmäinen peli oli perinteinen vanhan ajan RPG aika pitkälti.. oli aina tietty alue jonka sisällä touhuttiin ja tiettyjä hommia piti tehdä jotta tarina eteni, joten oli sellainen puoli hiekkalaatiokko sinänsä..

..seuraava muistutti sitten hyvin paljon mitä tehtiin Mass Effect 2:ssa elikkäs hahmojen tarinat nousivat sen maailman sijaan suurimmaksi asiaksi ja hommaa hitusen virtaviivaistettiin myös taisteluita myöden..

..nyt sitten hehkuttavat tuollaista avointa maailmaa joka ois reippaasti isompi kuin mitä oli Skyrimissa. Hyvä että heidänkin mielestään tuo maailman geneerisyys ja varsinkin hahmojen samankaltaisuus, ikään kuin persoonallisuus oli maailman asukeista aika tyystin kateissa tuossa Skyrimissa.. mitä pitäisin itse juuri sinä suurimpana miinuksena.

Kuitenkin itse pidän aika paljonkin tuollaisesta jollain tapaa edes putkimaisesta, onhan se kiva ajoittain haahuillakin täysin päämäärättömästi.. varsinkin jos maailmasta löytyy idyllisiä ja unohtumattomia paikkoja mutta pidemmän päälle sellainen tiukka tarina joka etenee selkeästi pitää sitä jänitystä intoa astetta paremmin edetä.. tosin Skyrimissa sekin puoli oli suht koht kondiksessa.. ainoastaan tosiaan oikeastaan mikään hahmo ei jäänyt millään tapaa mieleen.. toisin kuin vaikkapa Red Dead Revolverissa.

Haaste on kieltämättä kova CD Projektilla.. mutta kaksi ekaa peliä ovat olleet niin hyviä ja kun itse ovat tehneet nyt kakkoseen ja tuohon kolmoseen uuden enginen juuri sitä silmällä pitäen millaisia asioita haluavat pelissänsä korostaa, niin todella vahvat pohjat on luotu onnistumiselle.. kun tosiaan pari ensimmäistä peliäkin ovat olleet todella hyviä.

Tietysti saas nähdä miten onnistuvat saavat aivan uudet pelaajat hommaan kiinni.. kuitenkin hitusen eri asia jos on tyyppejä jotka ovat pelanneet kaksi ensimmäistä peliä ja kenties kirjojakin vielä päälle lukeneet kuin että nyt jos kokee hahmoon ja kyseiseen maailmaan ensi kosktuksen.. suosittelen muuten lukemaan ehdotomasti nuo kirjat joita toistaiseksi neljä suomennettu.. pari ensimmäitä on novelleja jotka ova osittain irrallisia toisistaan ja sitten kolmas kirja aloittaa romaanien sarjan jotka aina jatkuvat siitä mihin edellinen loppunut..

Tuolla on suomeksi tarjolla pientä juttua, ”The Witcher”in maailmoihin ja erityisesti kirjojen ja pelien suhteesta toisiinsa..
http://www.gamereactor.fi/artikkelit/124531/The+Witcher+kirjoissa+ja+peleiss%E4/

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gamescon messuilta viimeisintä traileria koskien tuota Batman Arkham Origins pelistä .. trailereiden perusteella todella potentiaalia tuntuis olevan, kovasti on pelätty että tekijätiimin vaihdos kenties tipauttais pelisarjan tasoa mutta kovasti ovat vakuuttaneet että pohjalla ”sama peli” ja siihen vähän lisätään vähän uusia mausteita uudelta tekijätiimiltä ja näyttäis etteivät aivan lööperiä ole soperrelleet toistaiseksi tämä uusi tiimi.. aika näyttäköön, mutta suht lupaavalta vaikuttaa kaikkinensa !

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTA 5 tipahti meikäläisen postiluukkuun tuossa eilen. Viikonloppuna varmaan paremmin pystyy pelaamaan, mutta heitetään joitakin kommentteja lyhyen session jäljiltä.

 

- Nykykonsoleista on nyt todellakin otettu kaikki mahdollinen saatavilla oleva teho irti. Maailma on ISO, selvästi isompi mitä nelosessa. Lääniä on niin maan p*rkeleesti, en kolmen tunnin jälkeen päässyt vasta kuin kaupungin laitamilla olevilla kukkuloilla käymään. Maaseudussa riittää tutkittavaa pitkäksi aikaa. Lisäksi tietty elävyys on pelimaailmassa paremmin läsnä, vaikkei jalankulkijoita tietenkään voi kerralla edelleenkään kovin paljoa näkyville pistää.

 

- Grafiikat samoin aika lailla parasta mitä konsoleista saa revittyä. En ymmärrä miksi eräällä toisella foorumilla tästä asiasta nillitettiin, mulle pelin grafiikka on aivan riittävän hyvää ja kaunista videotykilläkin pelatessa. Äänimaailman kohdalla pelin järkyttävän kovat tuotantoarvot (+200 milj.) ovat helposti huomattavissa.

 

- Tekemistä paljon enemmän kuin nelosessa. Voi mm. sijoittaa osakkeisiin, pelata golfia tai tennistä, polttaa pilveä (ei onnistunut muistaakseni nelosessa. WTF?) kustomoida kärryään jne. Mukana on Read Dead Redemptionista tutut randomhahmot, jotka on ilmaistu kysymysmerkillä. Näitä sivutehtäviä pitääkin kuulemma suorittaa, jotta tarina etenisi.

 

- Yleistunnelma viitosessa on varmaankin aika lailla San Andreakseen kallellaan. Itse ei tosin SA:ta tullut aikoinaan pelattua kuin muutama hassu tunti. TV-sarjoista on otettu selkeästi vaikutteita, Hesarissakin taidettiin vertailla pelin kolmea päähenkilöä The Wiren, Breaking Badin ja Sopranosin henkilöihin. Perusnigga vaikuttaa tällä hetkellä vähiten kiinnostavimmalta, Michaelin tehtävät olivat astetta viihdyttävämpiä ja Trevorilla pitäisi pelata seuraavaks.

 

- Tehtävissä kaivattua vaihtelua edelliseen osaan nähden, esim. auton siirtäminen hinausautolla ja kuvien ottaminen prätkän selästä tuli jo koettua.

 

- Ajamista vitososassa on kritisoitu, ja eihän se täydellinen missään nimessä ole. Ajokkien vauriomallinnus tuntuu myös aika heppoiselta. Ajettavuudella ei tosin itselleni ole aivan niin suurta merkitystä tämän tyyppisessä pelissä. Varmaan tuohonkin tottuu ajan myötä, ja olihan se nelonenkin välillä kuin olisi venettä tien päällä ohjannut.

 

Vahva parannus on siis nelosesta tehty, ja toistaiseksi voi olla erittäin tyytyväinen.

 

GTA_5_WALLPAPER.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikonlopuksi kaappi täyteen olutta ja GTA V pyörimään. Mikäs sen parempaa :)

 

Autojen tuunaus on ihan hauskaa puuhaa, harmi vaan että tossa on bugi joka saattaa toisinaan hävittää safehousen talliin ajetun kaaran. Noihin kun tulee vielä helposti laitettua enemmän hilloa. Mutta luultavasti toikin patchilla saada kuntoon.

 

Trevor on ihan loistava hahmo, parini kertaan on saanut jo revetä sen kilahduksille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noista tuelvista The Last of Us DeeäLCeeistä toi yksinpelijutska kieltämättä kiehtois erityisesti.. varsinkin kun vähän huhuiltu että se veis homman sinne alkulähteille ja siitä mistä kaikki lähti liikkeelle, tähän jos mihinkä tuo sopis todella mainiosti :)

 

 

The Last of Us: Future DLC Plans
http://blog.us.playstation.com/2013/09/27/the-last-of-us-future-dlc-plans/

 

 

vaihtoehtoinen loppu tälläin erikoisella tavalla näytettynä nyt sit, jos siis kannattaa pysyä toki kaukana jos ei ole kyseinen peli läpi pelattu..

 

 

PlayStation E3 2013 Day 3 Live Coverage - The Last of Us Q&A (PS3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

NBA 2K14

Kyseinen peli tulee niin PS3 kuin PS4 versioina saas nähdä onko pelissä muuta eroa kuin vain visuaalisuudessa sit !? pitkästä aikaa myös EA pistää markkinoilla mutta vain tuleville uutuuskonsoleille versioilla oman haasteensa.. saas nähdä jatkaako kukkulan kuningas edelleen ylhäisessä yksinäisyydessään vai tuleeko taistosta tiukka tällä kertaa..

 

NBA 2K14 Developer Diary: Gameplay Video

 

 

 

NBA Live 14

Pitkästä aikaa myös EA Sports väsäilee oman korispelinsä, tosin tulee vain PS4 ja XBOXONE laatikoille.. aikanaan kun kyseinen pelisarja tauolla jäi, niin ei se lainkaan huono peli ollut, melkeipä viihdyttävämpi satunnaispelaajalle kuin toisen pelisarjan todella simulaatiomainen viritelmä.. tosin hardcore korisfaneille valinta oli tuolloin selkeä.. mikä kans Livessä oli mukavaa oli se että pelistä löytyi myös liuta maajoukkueita ! :) taisipa Suomikin siellä mukana olla tuolloin..

 

NBA LIVE 14 - Official First Look Gameplay Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=iQRomiP-qgY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Batman : Arkham Origins BlackGate elikkäs myös käsikonsoleille (PS Vita & 3DS) tulossa oma Batman peli joten mikäpä siinä ! hitusen erikoisesti taitaa ilmestyä jopa samana päivänä kuin toi uusi Arkham Origins noille isommille konsoleille, joten sinänsä hitusen jopa erikoinen julkaisupäivä tälle valkattu.. vaikka tekijät ovat eri tyypit ja firmat niin olis tämä saanut tulla siihen aikaisemmin maistiaiseksi vaikka ilmeisesti ihan täysiverinen peli tässä kyseessä kuitenkin (kun taitaa tarinatkin jollain tasolla toisiinsa kuitenkin liittyä) johon todella panostettu ja itse pidän kyllä erityisesti tuosta sarjakuvamaisesta tarinankuljetuksesta jota tuossa trailerissa mm. esillä..

 

 

 

..tuossa seuraavaksi hitusen vanhempaa pelikuvaa jo viime kesän E3-messuilta mut näyttää ihan makealta !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jumaleissön ton Trevorin kanssa, äijä on helposti parasta mitä GTA:t ovat koskaan tarjonneet. Jatkuvasti saa naureskella kun ukko herää jostain katuojasta jengiä solvaamasta. Äskettäin menin baariin Michaelina sen kanssa, pois tullessa Trevor mongersi jotain ja alkoi räiskiä poliiseja konepislallaan auton ikkunasta. Loistavaa!!

 

Rahaa ei oikeen meinaa vielä saada kun puolet pelistä vasta takana. Itsehän vedän nämä aina läpi nautiskellen, tehtävät kyllä ehtii tehdä myöhemminkin kun tässä on niin pirusti tekemistä muutenkin. Nyt pystyy sentään jo ostamaan halvimpia kiinteistöjä, osakkeiden kanssa ei kuitenkaan oo vielä tärpännyt. Niihin ei nähtävästi mitään pikkuhiluja kannata edes pistää kiinni.

 

Eka päivityskin tuli jo tähän peliin, joskos autot nyt pysyisivät tallissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noihin osakkeiden arvoihinhan vaikuttaa pelaajan toiminta pelissä. Etsi jonkun firman tehdas ja mene vähän hulinoimaan sinne, tuhoa niiden rekkoja tai tee jotain, että saat osakkeen laskuun. Sitten vaan ostat sitä ns. koko rahalla ja odotat, että arvo nousee taas :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noihin osakkeiden arvoihinhan vaikuttaa pelaajan toiminta pelissä. Etsi jonkun firman tehdas ja mene vähän hulinoimaan sinne, tuhoa niiden rekkoja tai tee jotain, että saat osakkeen laskuun. Sitten vaan ostat sitä ns. koko rahalla ja odotat, että arvo nousee taas :)

 

Joo täytyy mennä tämän kaavan mukaan jatkossa. Äsken tuli sentään Animal Arkilta 100k puolivahingossa.

 

Löysin sieltä hienostoalueelta (läheltä Vespucci beachia) Fisker Karman tyylisen sähköauton. Aika vänkää ajaa tolla pakoon poliiseja. Bugattikin pitäis olla jossain samalla suunnalla mut vielä ei oo löytyny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sitten kannattaa tietysti olla hereillä kun Franklinilla tulee niitä tehtäviä, että pitää tappaa jonkun yrityksen pomo. Lesteriltä niitä tuli jotain 4-5 kappaletta ja ennen tehtävää vaan kaikilla hahmoilla kaikki rahat kiinni siihen yritykseen mihin käsketään. Ehkä noita tehtäviä kannattaa jättää loppupuolelle koska silloin on enemmän rahaa sijoitettavana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rayman Legends - Demo

 

Demo oli kyllä aika tiukka paketti, luulin ettei tuo meno vois enää edellisestä pelistä Rayman Origins peliä hervottomammaksi mennä mutta kyllähän tämä vaikuttaa jopa entistä tunnelmallisemmalta ja nätimmältä..

 

..visuaalisesti tosi kaunista katsella ja aaaaaah kuinka sulavaa, noilla maisemien ja kenttien luojilla on kyllä visuaalinen silmä enemmän kuin kohdillaan ja taatusti ovat oikealle alalle ja hommiin päätyneet.. ja melkoisen pervojakin tuntuvat ajoittain olevan, mikä ei ole lainkaan yllätyt Originsisa pelanneille... musiikki on yhtä tajutonta ja hulvatonta herkullista tykitystä kuin aina ennenkin !

 

Vaikuttava demo ja vaikutti että vois olla parempi kuin edeltäjänsä, johon en ihan uskonut.. demossa kentissä tuntui oleva myös peli-idealtaan ihan kivasti vaihtelua ja ideoita, todella monipuolisesti ! ei ole vielä koko peliä tullut hankittua mutta kyllähän tuo pakkohankinta on ! Tasohyppelyn ja hervottoman huumorin ja visuaalisuuden ystäville.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

NBA2K14 (PS3) pari edellistä osaa ovat olleet hitusen vaisuja ja viime vuonna taidettiin lähinnä panostaa tuohon taustamusiikkiin kun joku JayZ tai jotain vastaavaa rap höpöä jo kannessakin mainostettiin..

 

..mut tänä vuonna taas tuntuu peli-ilo palanneen pelisarjaa ja ai että noita pelaajien animaatioita, siis ne ovat aivan uskomattomia ! ja millä tavalla ties kuinka pitkän ajan jälkeenkin tulee uusia animointeja vastaan ja todella ennennäkemättömiä tilanteita.. peli ja pallo tuntuu elevän tässä pelissä aivan huikealla tavalla.. taatusti kaikki urheilupelit yhteen pistettynä kaikista paras fysiikkamoottori ja ylivoimaisesti tässä pelissä.

 

Mainiota myös tuo että Euroopasta myös otettu 14 suurjoukkuetta mukaan menoon, harmi ettei maajoukkueita kuitenkaan ole tarjolla.

 

Yleisön grafiikka ei sinällään ole kummoista mutta se että ne huitoo ja liikkuu tuo tunnelmaa aivan tajuttoman paljon elävämmäksi siltä vaikka kasvoiltaan ovatkin suttuja ja toistensa klooneja niin se ei menoa ja fiilistä juurikaan haittaa.. varsinkin kun äänimaailma on kans aivan huikea ja selostajatkin lienevät ehdottomasti parasta mitä videopeleillä on tarjota missään lajissa.

 

Noin muutoin kontrollointi tuntuu hitusen yksinkertaistummalta ja hyvä niin kun tuntui että homma alkoi jo ei laji läpikotaisin tuntevalta karata ihan lapasesta. Nyt tätä taas voi pelata ”sunnuntai”pelaajakin eikä välttämättä tarvitse tuntea pelin saloja läpikotaisin jotta pelaamisesta tulis oikeasti yhtään mitään. Tosin sitä haluavalle tämä on edelleen ihan tajuton simulaatiopläjäys viimeisen päälle. Onneksi lajiin ”sunnuntai” vierailijoille on myös nyt hitusen armoa annettu.

 

Tuskin on kovin kaukana kaikkien aikojen parhaimmasta urheilupelistä.. siis pelissä fiilis on aivan huikea, peliä on ilo pelata tai katsella vain vierestä jos jokin sitä pelaa ja tempaisee kummallakin talvalla täysillä mukaansa.. pelaajien animaatiot ja pelienginen fysiikat myös aivan huikealla tasolla ! Peliä jota kannattaa pelata vaikkei laji juurikaan edes kiinnostaisi. Jos edes etäisesti kiinnosta niin totaalista herkkua ja makeaa mahan täydeltä tarjolla.

 

Saas nähdä tuoko sitten Next-gen ainoastaan paremmat ja tarkemmat grafiikat vai onko muutakin tarjolla sit ? ainakin uurteet pelaajien otsaa.. toivottavasti tuo graafinen yksityiskohtaisuuksien mallinnus ulottuis myös niihin cheerleedereihin asti kans =) tosin uurteet saisivat olla jossain muualla kuin otsassa sit ! ..

 

..peli sisältää sitten myös koodin jonka avulla saa aikanaan Storesta ostettua huomattavasti edullisemmin tuon PS4 digitaalisen version tästä kyseisestä pelistä, jos sen ikään kuin haluaa ”päivittää”.

 

Tästä pelistä vaan huokuu itselleni se täydellinen fiilis ja pelaamisen riemu ! joka oli aikoinaan PS(1):llä kun pelas ISS Pro Evolution Soccer II peliä, joka oli tuohon aikaan varovaisesti arvioituna valovuoden aikaansa edellä lähes kaikessa mahdollisessa ja vähän mahdottomassakin.

 

http://www.youtube.com/watch?v=vFFgIL1NcVQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beyond : Two Souls  (Special Edition)

 

Joo’o.. tuli vähän yllättäen ei ehkä kuitenkaan ihan sellainen kuin odotti mutta pohjimmiltaan tietyllä tavalla helposti tunnistettavaa ”jatkoa” kuitenkin Fahrenheitin ja Heavy Rain tyyliin.. pelistä tuli hankittua tietysti Special Edition versio ja siitä harvinainen että kansitaide normikannesta eroaa mutta kummankin version kannet näyttävät todella makeilta !

 

Special Editionissa lisänä mukana löytyy .. PSN avatareja, 30-minuuttia lisää pelattavaa, videoita kyseisen pelin tekemisestä, soundtrack (digitaalisesti ladattavissa), dynaaminen teema PS3:lle.

 

Ensinnäkin pitää grafiikoista sanoa että peli näyttää ajoittain aivan uskomattoman kauniilta ja upealta ! aivan häkellyttävältä ja vois luulla että on jo next-gen grafiikoilla väsätty vaikkei olekaan.. tosin sitten välillä esim. autot ovat todella kulmikkaita ja kopperoita ja tuovat enempikin mieleet ”menneet genit”. joten sinällään grafiikan taso on todella vaihteleva mutta ajoittain peli on huikean näköinen ja tunnelma näkyy jo pelkästä visuaalisuudesta.

 

Tarina, elikkäs Cage koettaa kovasti tehdä hyvinkin elokuvamaisia juttuja.. tällä kertaa tarina poukkoilee koko ajan ees taas ja se oli vielä jees jos sitä tehtäis kohtuudella mutta nyt homma tuntuu hajoavan jo aivan liian poukkoilevaksi ja pidemmän päälle alkaa vaikeusia olla jo pysyä kärryillä että missä järjestyksessä nämä nyt sitten loppujen lopuksi meneekään. Liika on jo liikaa.. sinänsä ihan ok ideana mutta suht vaikea todella aukottomasti saada toimimaan ja nyt on innostuttu kikkailemaan vähän liiaksi..

..noin muutoin tarina on varsin mielenkiintoinen ja potentiaalia olis vaikka mihinkä mutta alkupuolella hommaa pompotellaan ihan liian paljon ees taas, ennen kuin todella aletaan juttuihin syvällisemmin pureutua ja loppupuolisko oli kieltämättä jo ihan kiehtova ja siinä maltettiin hitusen selvemmin tehdä myös nuo aikahyppelyt ja asioita myös todella paljon selkeni että mistä olikaan kysymys.. joten toi loppupuoli pelistä pelasti tosi paljon meikäläisen osalta.. toki ennen tuotakin siellä seassa ne yksittäiset upeat ja huikeat hetket löytyvät jollain fiilis todella nousee huimiin mittoihin mutta kokonaisuus jää jotenkin todella sekavaksi aivan liian pitkäksi ajaksi, juuri tuon alituisen pomppimisen takia.

 

Pelillisesti ollaan menty vielä Heavy Rainistakin interaktiivisempaan elokuvaan. Siinä oli muutamia ns. pelimäisiä kohtauksia ja tutkimuksia mutta tämä ei oikeastaan hirveästi anna tutkia, vaan pallukat näyttävät melkein heti aina mitä seuraavaksi tehdään.. ainoa hitusen muuttuva jutska on tuo Aiden elikkä päähenkilön mukana kulkeva henkiolento jolla välillä lennetään ja avitetaan mimmiä, tai sitten muuten vaan kostetaan tai kiusoitellaan muita ihmisiä ja nämä ovat välillä valinnaisia jutskia..

 

..elikkäs peli vaatii täysin sen asennoitumisen että sinällään pelattavaa tässä ei loppujen lopuksi ole paljoakaan ja siinäkin vaikeustaso on tiputettu niin minimiin kuin olla ja voi.. HR:ssä sentään pystyi mokailemaan ihan kunnolla jne.. mutta tässä annetaan myös mokia näppäinleikeissä todella paljon anteeksi. Periaatteessa tämä on enemmän kuin vähän vain vähän jo elokuva, jossa pääsee ajoittain tekemään pieniä valintoja ja ohjeilemaan hahmoa.

 

Peliä mainostetaan kovasti kahdella tähtinäytelijällä elikkäs Ellen Page ja Willem Dafoe nimillä ja naamoilla. Näistä varsinkin Ellen Page tekee todella vakuuttaa työtä ! ja myös nuoremmat versiot hänestä ovat aivan uskomattoman suloisia virtuaalihahmoja ajoittain näyttävät aivan häikäisevän paljon näyttelijättäreltään. Myös Dafoe vetää roolinsa ammattitaidolla.

 

Kyllähän mä tästäkin ”kaikesta huolimatta” todella suunnattomasti pidin ja nautin :) Tosin en ole ihan varma että haluanko enää toista kertaa pelin pariin palata ja koklata niitä erinäisiä vaihtoehtoja, varsinkin ne vaihtehtoiset loput kieltämättä kutkuttais mut jotenkin tuntuu vaan että tämäkin peli kuten se Heavy Rain oli tuollaisen yhden kerran ainutlaatuinen kokemus juuri meikäläisen valinnoilla, jota ei sitten enää halua muuttaa millään tavalla jälkikäteen vaikka kuinka kutkuttelis.

 

Toivon että tämän tyylisiä ”epä”pelejä kuitenkin tulee tulevaisuudessakin vaikka kriitikot niistä aina jaksaa uikuttaakin, niitä ns. hardcore pelaajien pelejä kuitenkin tulee ihan tarpeeksi markkinoille ja toivottavasti tällekin oma nautiskelija kuntansa löytyy ja markkinoilta sen verran tilaa että näitä kantsii tehdä. Toki Fahrenheitin varsinkin alkupuoli (harmi että sitten vähän homma karkas lapasista) ja Heavy Rain (tämä ehkä kuitenkin tasapainoisin koko matkansa ajan näistä kolmesta) kolahti itselleni vielä hitusen kovempaa kuin tämä noin kokonaisuutena.. mutta lopun ansiosta tämäkin tekele sitten kiri sieltä kauempaa noiden rinnalle.  

 

Nyt sitten vaan odotteleen erittäin suurella mielenkiinnolla mitä Quantic Dream saa aikaiseksi PS4:llä.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×