Jump to content
Sign in to follow this  
Jussii

TOUR 2013 - kesän harjoitusottelut

Recommended Posts

Kokeillaan josko uuden ketjun avaamalla nuo näkymättömyysongelmat häviäisivät.

 

Tänään on siis luvassa ensimmäinen ottelu David Moyesin alaisuudessa, kun United kohtaa kivikovan Thailand All Starsin! Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 16:00. Jotain suttuisia streameja luulisi jostain löytyvän suhteellisen helposti.

Avauksesta on todella vaikea sanoa yhtään mitään, mutta on mielenkiintoista nähdä muutaman pelaajan peluutusta. Mihin asettuu Welbeck? Saako Zaha jo heti näytönpaikan? Kuka on Carrickin vierellä? onko taktiikkana 4-4-1-1 vai enemmänkin 4-2-3-1? Vai pelataanko jopa kahdella kärjellä?

 

CONFIRMED XI:

 

Amos

 

Fabio

Ferdinand

Evans

Buttner

 

Carrick

Cleverley

Anderson

 

Januzaj

Welbeck

Giggs

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja äärimmäisen vakuuttavan esityksen jälkeen United hävisi kivikovalle thaikkumiehistölle :D. Eipä näistä pre-season - höntsyistä kannata tosin suurta kuvaa muodostaa, mutta muutamia huomioita:

- Yli 50 000 katsojaa pitäisi tarkoittaa muutamaa kolikkoa myös vierasjoukkueen taskuun

- Januzaj oli kentän parhaita, vaikka harhautukset olivatkin huipputasolle muutamia sekunnin kymmenyksiä liian hitaita, ja viimeiset ratkaisut melko heikkoja. Toivottavasti nähdään kuitenkin lisää!

- Zaha osoitti myös olevansa pelimies, tolppalaukauksellaan oli kuitenkin tänään lähimpänä maalintekoa.

- Welbeck jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi, boksiin päästyään täysin sysipaska. Onneksi kärkeen on laittaa oikeissa peleissä muita ukkoja...

- Andersonilla on jälleen vyötäröllä liikaa tavaraa kannettavanaan

- Fabio myös hyvällä tasolla, ei tarvetta Bainesille.

- Keskikentän ja puolustuksen välissä oli jälleen aivan jäätäviä rakoja - toivottavasti pahin korjaustarve näkyi viimeistään tänään Moyesin silmiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on sitten Moyesin aikakausi myös pelien osalta pyöräytetty käyntiin. Vähän oli nihkeää maalipaikkojen luonti ja myöskin niistä vähäisistä luoduista viimeistely. Puolustuksessa paitsioansa petti pariin otteeseen pahasti. Se on tietenkin muistettava, että kyseessä oli vasta ensimmäinen harjoitusottelu. Joten ei tässä vielä kannata liiemmälti alkaa hätäilemään.

 

Amos: Hieno pelastus Singhan pelaajan läpiajossa. Maali olisi ollut torjuttavissa. Muuten otti kohti tulleet pallot varmasti.

Fabio: Unitedin parhaimmistoa. Aloitti oikealla ja siirtyi Büttnerin loukkaantumisen jälkeen vasemmalle.

Ferdinand: Eipä oikeastaan jäänyt muuta mieleen, kuin se että kantoi kapteenin nauhaa.

Evans: Hieno blokkaus Singan pelaajan hidastellessa ratkaisun kanssa läpiajossa.

Büttner: Loukkasi takareittään(?) yhdessä hyökkäystilanteessa ja joutui vaihtoon.

Carrick: Alussa harhasyöttöjä. Jokseenkin näkymätön.

Cleverley: Ei huono mutta ei ei esittänyt mitään kovin häikesevääkään.

Anderson: Väläytti parilla komealla syötöllä.

Januzaj: Fabion ohella Unitedin positiivisempaa antia. Haastaa hanakasti vastustajia 1vs1. Jussiin kanssa samaa mieltä, että tarvitsee vielä pikkuisen lisää terävyyttä harhautuksiin.

Giggs: Ekalla jaksolla ehkä kentän huonoin. Syötöt ei menneet omille ja kulmat olivat surkeita. Toisella jaksolla hieman paremassa iskussa.

Welbeck:

Posted Image

 

Rafael: Yksi hyvä keskitys jäi mieleen. Fabio oli kuitenkin parempi veljeksistä. En pistäisi pahakseni vaikka laitapakkiosaston ykkösvaihtoehto olisi Rafael (oikealla) ja Fabio (vasemmalla).

Lingard: Jesseltä kohtuullisen terävä sisääntulo. Mieleen jäi hieno leikkaus laidalta keskellä harhauttaen pari-kolme vastustajaa.

Zaha: Komea laukaus joka valitettavasti kumahti tolppaan. Vaikuttaa nopealta ja terävältä liikkeissään. Yhdessäkin tilanteessa katsoin jo, että pallo karkasi jalasta mutta niinpä vain kerkesi poika palloon ennen vastustajaa. Innolla odotan lisänäyttöjä.

Jones ja Evra: Vaihdosta sissän.

 

+++ Januzaj

++ Fabio

+ Zaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kenelläkään tietoa, missä Tunnicliffe ja Powell ovat, kun eivät ilmeisesti ole mukana Tourilla? Esimerkiksi Carrickilla tulee pelimäärät jälleen kerran olemaan sellaista luokkaa, että saisi kyllä katsella edes nämä höntsät sivusta.

 

Janujazin, Zahan sekä Lingardin minuuteista plussaa. Seuraavassa ottelussa näkisin mieluusti Keanen vaikkapa Rion paikalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kenelläkään tietoa, missä Tunnicliffe ja Powell ovat, kun eivät ilmeisesti ole mukana Tourilla?

Ei ole varmaa tietoa mutta liekkö pojat jätetty kotiin pelaamaan reservien (United XI) harkkahönttsiä.

United XI pre-season games Manchester United XI pre-season fixtures 2013:

Mon 15 July Club Brugge (N) 7pm - Leigh Sports Village

Thu 18 July Waterford United (A) 7.45pm

Sat 20 July Ross County (A) 3pm

Tue 23 July Chorley (A) 7.45pm

Fri 26 July Stevenage (A) 7.45pm

Mon 29 July Crewe (A) 7.30pm

Tue 30 July Skelmersdale United (A) 7.45pm

Tue 6 Aug Manchester City (N)* 7.45pm

* = Lancashire Senior Cup final to be played at The County Ground, Lancashire FA

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaan tänne, kerta täällä viestit jopa näkyvätkin. Liittyy sinänsä aiheeseen, kun Tourin aikana on sanottu:

 

I think we are trying to strengthen in a couple of areas. We are short in midfield. We are also a club which tends to invest in the youth side, so you can expect us to go for players in that age group.

Hienoa nähdä, että Moyes tunnistaa ongelmakohdan. Itse veikkailin aiemmin Ever Banegaa Unitediin, joten pidetään siitäkin vielä kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään sitten mennään pre-seasonin 2. ottelun merkeissä, kun United kohtaa Australian A-Leaguen All Stars-joukkueen.

 

Unitedin kokoonpano on seuraavanlainen:

Avaus: Lindegaard; Rafael, Jones, Ferdinand, Evra; Zaha, Cleverley, Carrick, Giggs, Lingard; Welbeck.

Subs: De Gea, Anderson, Fabio, van Persie, Keane, Januzaj.

 

Moyes sanoi aikaisemmin viikolla, että RvP:tä on yli-rasitettu tarkoituksellisesti tällä viikolla harjoituksissa, jotta mies pääsisi nopeasti pelikuntoon, ja näin ollen mies ei tosiaan avauksessa ole, mutta jossain vaiheessa 2. jaksolla mies tullee ottamaan pelituntumaa kentälle. Tänään olisi sitten mukava nähdä myös Unitedilta maaleja ja tokihan se 1. voittokin maistuisi Moyesin aikakaudella.

 

Peli alkaa Suomen aikaa klo 12:30, ja esim. täältä vois koittaa toimivaa streamia:

 

http://premier-league-live.net/live/manchester-united-live-stream/channel-1/

 

tai täältä

 

http://www.redmancunian.com/manchester-united-fans/watch-manchester-united-live-streams/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sehän näytti jo aika hyvältä! FT 1-5, maalintekijöinä Lingaard x2, Welbeck x2, Van Persie

 

Tokihan tuossa pelissä tasoeron näki melko selvästi, mutta tänään oli nähtävissä Moyesin mahdollista taktista muutosta joukkueeseen. Hyökkäyspäässä kaikki pelasivat melko vapaata roolia, ja paikkoja vaihdeltiin keskenään useasti. Welbeck sekä Van Persie pelasivat näennäisesti piikissä, mutta usein siellä ylimpänä hääräsi joko Zaha tai Lingaard. Tämäntyylinen peluutus olisi kuin tehty Nanille ja miksei myös Youngille, mutta Valencian olisi syytä olla huolissaan roolistaan. Myös Rooneylle tuosta on vaikea löytää tonttia, sillä Kagawa on tuohon keskelle huomattavasti parempi valinta syöttötaitonsa ja pelinlukunsa vuoksi.

 

+++ Lingard - todella hieno esitys nuorelta mieheltä! Kaksi komeaa maalia, ja vielä lopussa syöttö Van Persien osumaan.

++ Zaha - Hiukan Welbeck-syndroomaa viimeistelyssä, mutta kyllähän tuo mies näillä esityksillä kuuluu ykkösjoukkueen mukaan ensimmäisestä sarjapelistä lähtien!

+ Cleverley - Paljon pallonriistoja ja varmoja avauksia ylemmän "oksan" pallotaitureille.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä silmä lepää, kun Lingard, Januzaj sekä Zaha kisuttelevat toiseilleen maalipaikkoja kerta toisensa jälkeen. Jesse yllätti allekirjoittaneen täysin viimeistelemällä kaksi hienoa maalia. Janujaz näytti välillä seuraavalta Iniestalta ja tällä hetkellä laittaisi Zahan jopa Valencian edelle rotaatiossa. Mahtavaa nähdä oikealla laidalla kaveri, joka pystyy menemään puolustajasta ohitse vasemmaltakin puolelta! Toki uusin hankinta on selkeästi raakile vielä ja tarvitsee vielä muutaman vuoden aikaa kypsyä pelaajana. Viimeistelyssä on vielä paljon parannettavaa. Mielenkiintoista seurata, miten United saa revittyä Janujazista, Lingardista ja Powellista heidän maksimipotentiaalinsa ulos seuraavan 2-3 vuoden aikana. Alkaako lainaruletti pyöriä vai annetaanko vielä vuoden verran iso rooli U21-sarjassa?

 

Welbeck laittoi sitten pari maalia ja toivottavasti saisi tästä pelistä tarvittavaa itseluottamusta. Siitähän se taisi olla viime kaudellakin kiinni. Toissa kaudella taisi kuitenkin tehdä 12 liigamaalia, joten kyllä miehessä on potentiaalia ihan laatuhyökkääjäksi. Carrickin vierelle tarvitaan kyllä toista laatupelaajaa, se on selvä. Cleverley menee avauksen rotaatiossa ihan hyvin, mutta Andersonia en päästäisi isoissa peleissä edes penkille. Unitedissa lienee jatkossa tarjolla vain syvyyspelaajan rooli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FT: A-League All-Stars vs Manchester United -> 1-5

 

No niin, päästiinhän sitä voiton ja maalienkin makuun. Oikein oli viihdyttävää seurattavaa ainakin näin United-fanin näkökulmasta, sillä Australian All Stars-joukkue oli melkoinen vastaantulija oikeastaan koko pelin ajan. Unitedin osalta pelin parhaimmistoa olivat tänään joukkueen nuoriso-osasto Lingardin, Welbeckin ja Zahan määrätessä pelin kulkua.

 

Yleisö ilmeisesti sai valita MotM:n, joka ilmeisesti lankesi van Persielle, mutta kentän kuningas oli tänään ehdottomasti Jesse Lingard! Mies oli mukana Unitedin neljässä maalissa tehden itse Moyesin aikakauden 1. Unitedin maalin, toisen syntyessä melkoisen näyttävällä pommilla 16-rajan tietämiltä suoraan yläkulmaan, teki vahvan esityön Welbeckin 1. maaliin, jonka syötti lopulta Ryan Giggs ja lopulta vielä Lingard syötti van Persien loppulukemiksi viimeistelemän 1-5 maalin. Vaikka Lingardia ei ole koolla pilattu, niin mies on todella tekninen sekä vahva jalalla ja lukee peliä äärimmäisen hyvin. Tätä miestä kannattaa pitää jatkossa Januzajn ohella silmällä, kuten Paul Scholeskin on jo todennut.

 

Welbeckin ruuti oli tänään mukavan kuivaa miehen viimeistellessä 2 maalia. Toki mahdollisuudet olisi ollut viimeistellä useampikin häkki, mutta tämäkin riittää tällä hetkellä.

 

Zaha tulee vielä tuottamaan harmaita hiuksia vastustajille myös Valioliigassa. Kun mies pääsee boksin sisälle on ainoa keino oikeastaan antaa miehen tehdä mitä tekee tai sitten potkaista kintuille, niin nopea ja ennalta-arvaamaton mies pallon kanssa on. Maalin olisi suonut tänään Zahalle, sillä taisi ainakin 3 täysin avonaista paikkaa miehellä olla, mutta tänään ei vain osunut. Teki hyvin töitä myös puolustussuuntaan.

 

Myös Giggs pitää nostaa esille mainittaessa ottelun hahmoja. Taisi olla mukana luomassa Unitedin kolmea ensimmäistä maalia, joten vahva esitys uudelta pelaajavalmentajaltakin näin kauden alla.

 

Sitten vähän jotain muuta. Januzaj pääsi jälleen kentälle ottelun lopussa ja mies vaikuttaa kyllä aivan ilmiömäiselle talentille. Mikäli vastaavanlaiset otteet jatkuvat niin en ihmettelisi yhtään vaikka Moyes nimeäisi miehen Valioliiga-kauden kokoonpanoonkin, sillä laidalle on pakko löytää myös vaihtoehtoja ja Januzaj on kyllä vakuuttanut nyt näissä kahdessa pre-season ottelussa. Lindegaardille ei ollut varmasti se helpoin ottelu, sillä tekemistä maalilla oli melkoisen vähän. All-Stars- joukkueen kavennusmaaliin joku toinen maalivahti (De Gea?) olisi saattanut venyttää näppinsä väliin, mutta taisi ottaa Michael Keanen jalasta hieman kimmoketta ja pallo painui aivan alakulmaan. Tanskalaisen pelin avaaminen ei ole kyllä edelleenkään mitenkään mairittelevan hyvää ja tästä syystä näen ehkä jopa Ben Amosin olevan vahvemmilla taisteltaessa Unitedin 2. maalivahdin pestistä. Michael Keane siis pääsi 2. jaksolla peliin mukaan Rio Ferdinandin tilalle; pientä hermoilua oli selkästi aluksi havaittavissa ja miehen syöttöhassista vastustaja pääsikin suht vaaralliseen tekopaikkaan. Mitä pidemmälle peli eteni, niin myös Keane pääsi peliin paremmin sisälle ja ehkä se ottelun saldo lopulta miehellä oli jotakuinkin plus-miinus-nolla. Evra sai aika pahan tällin kun yritti "nanimaisesti" kontrolloida palloa ilmatilassa vastustajan tullessa taistelemaan myös pallosta. Huoltotoimenpiteiden jälkeen ranskalainen kuitenkin jatkoi jonkun aikaa peliä, mutta vaihdetiin myöhemmin Fabioon. RvP toimi lopun aikaa Unitedin kapteenina!

 

Valtavasti oli yleisöä stadionilla, yli 83 000 ja meteli oli sen mukainen koko ottelun ajan.

 

Tästä on hyvä lähteä kohti Japania, jossa sitten joukkueen mukaan liittyy myös Shinji Kagawa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missäs Nani luuhaa? Olen lukenut jotain juttua, että Moyesilta saattaisi löytyä luottoa jopa avariin asti, mutta onko jamppa sitten tällä hetkellä loukkaantuneena?

Nanilla oli nenä operoitavana tuossa hiljattain, eilen Moyes sanoi pelin jälkeen Nanin liittyvän pian joukkueen vahvuuteen. Näin ollen lusitaani nähtäneen vielä harkkapeleissä ennen kauden aloitusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missäs Nani luuhaa? Olen lukenut jotain juttua, että Moyesilta saattaisi löytyä luottoa jopa avariin asti, mutta onko jamppa sitten tällä hetkellä loukkaantuneena?

Nani on ilmeisesti ollut nenäleikkauksessa ja ei tästä syystä ole pre-season kiertueella mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester United pelaa tänään Suomen aikaa klo 13:20 alkaen harjoitusottelun Yokohama F. Marinosia vastaan.

 

Unitedin kokoonpano:

De Gea; Fabio, Jones, Evans, Evra, Anderson, Cleverley, Lingard, Zaha, Januzaj, Van Persie.

Penkki: Amos, Rafael, Giggs, Welbeck, Kagawa, Buttner, Keane.

 

Eli tänään saa ainakin avauksessa hyvin edellisissä peleissä edukseen esiintyneet nuoret vastuuta. Toivottavasti sama tahti jatkuu tänään ja onnistumisia tulisi laajalla rintamalla.

 

Tuosta otteluun striimejä:

http://www.redmancunian.com/manchester-united-fans/watch-manchester-united-live-streams/

Share this post


Link to post
Share on other sites

FT: F. Marinos vs Manchester United -> 3-2. Maalintekijöinä Unitedille Lingard ja toinen meni sitten meni vastustajan tekemänä omaksi maaliksi.

 

Joo-o. Ei ollu helpoin peli Unitedille ja täysi hatunnosto myös vastustajalle, joka teki kyllä kaikkensa, että Unitedilla olisi mahdollisimman hankalaa - prässäsivät ja liikkuivat todella tehokkaasti. Maaleille De Gea ei mahtanut oikeastaan mitään, ja pari paraati pelastustakin sieltä jälleen tuli. Tänään ei erityisesti oikein kukaan päässyt loistamaan kentällä. Nuoriso-osasto oli kuitenkin jälleen ehkä se kentän näkyvin Unitedin osalta. Moyes kommentoi pelin jälkeen, että kenttä oli aivan täydellinen, mutta väsymys hieman näkyy ja ilmasto tekee myös oman osuutensa ettei otteluista tule helppoja. Tosin United hakee vasta sitä täyttä pelikuntoa, kun taas F.Marinos on täydessä iskussa jo, joten eipä tästä pelistä ole aivan liikoja johto päätöksiä syytä vetää.

 

Kiertueelle Japanissa mukaan tulleet Kagawa, Smalling ja Young (kahta jälkimmäistä ei ole näköjään merkitty tuohon "vahvistettuun" kokoonpanoon edellisessä viestissä) saivat myös 2. puoliajalla peliaikaa, ja näistä näkyvin oli ainakin pelillisesti Young. Lähetyksen ohjaaja vähemmän yllättäen bongasi jatkuvasti Kagawan kuviin vaikka peli oli täydessä käynnissä - mies tuli vasta 2. puoliajalla peliin, mutta silti Kagawa sai lähetysaikaa runsaasti kun 1. jaksolla vaihtopenkillä istuessaan kamera bongasi miehen yhteensä 27 kertaa, eli alle joka toinen minuutti!

 

Jos nyt pelaajille plussia pitäisi alkaa jakamaan niin ehkä ne sitten menee tänään näin:

+++ Zaha, luo jatkuvasti vaarallisia tilanteita vastustajan päätyyn ja loi Lingardin maaliin johtaneen tilanteen.

++ Lingard, jällen maali ja aktiivinen sekä pallollisena että pallottomana koko sen ajan mitä kentällä oli.

+ Fabio, oli veljensä tilalla oikealla puolella ja suoritui vähintään mallikkaasti - aktiivinen varsinkin hyökkäyssuuntaan.

 

Seuraava ottelu onkin sitten perjantaina Cerezo Osakaa vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään klo 13:00 Suomen aikaa Manchester United kohtaa Cerezo Osakan. Unitedin kokoonpano otteluun on seuraavanlainen:

 

Lindegaard, Rafael, Smalling, Rio, Buttner, Giggs, Jones, Kagawa, Welbeck, RVP, Young

Penkki: De Gea, Amos, Evra, Fabio, Keane, Anderson, Carrick, Cleverley, Zaha, Lingard, Januzaj.

 

 

Tuolta sitten striimejä otteluun: http://www.redmancunian.com/manchester-united-fans/watch-manchester-united-live-streams/

Share this post


Link to post
Share on other sites

FT: Cerezo Osaka vs Manchester United -> 2-2.

 

Ei ollut mikään kävely puistossa Unitedin Japanin reissu ainakaan pelien osalta. Cerezo antoi F.Marinosin tavoin kovan vastuksen ja ei ollut kaukana ettei japanilaiset olisivat voittaneet ottelua lopulta. Unitedin maaleista vastasivat 1-1 tasoituksen tehnyt Kagawa ja 90min loppulukemat viimeistellyt Zaha. Ennen tasoitustaan Kagawa hukkasi mahdollisuuden tehdä maali pilkulta, kun heikohkon laukauksen Cerezon maalivahti torjui kohtuullisen vaivattomasti. Myös van Persiellä oli 1. jaksolla mahdollisuus tehdä parikin osumaa, mutta molemmat tuhannen taalan paikat vastustajan maalivahti torjui. Kagawan ja van Persien yhteispeli näytti ajoittain suorastaan loistavalta, mutta hollantilaisen ruuti on ollut Aasiassa kohtalaisen märkää.

 

Lindegaard ei mahtanut Cerezon maaleille mitään: 1-0 maalin Chris Smalling lahjoitti vastustajalle ja 2-1 johtomaali tuli hienosta laukauksesta suoraan yläkulmaan tanskalaisen ulottumattomiin. Unitedin uolustus ei kyllä liiemmin tässä(kään) ottelussa vakuuttanut ja ilman Lindegaardin muutamaa huipputorjuntaa olisi Cerezo saattanut viedä voiton. Mutta samalla tavalla siellä oli toiseen päähän tolppalaukausta (Welbeck), kehnoa viimeistelyä (Kagawa), senttejä maalin ohi (Zaha & Lingard), joten 2-2 tasatulos on aivan oikeutettu loppulukema tästä ottelusta.

 

Plussat:

+++ Welbeck, oli mielestäni todella kovassa iskussa tässä pelissä. Harmittavasti ei saanut osumaa aikaiseksi tänään. Pelasi ajoittain todella hyvin hyökkäyspäässä Kagawan sekä van Persien kanssa yhteen ja repi puolustuksen linjaa juoksuillaan todella hyvin.

++ Lindegaard, loistavia torjuntoja ja maaleille ei mahtanut mitään.

+ Zaha, kun tuli peliin niin jälleen alkoi samantien tapahtua. Vie vastustajaa välillä kuin litran mittaa. Viimeisteli Andersonin (?) esityöstä loppulukemat tyhjään maaliin.

 

 

United matkaa seuraavaksi Hong Kongiin pelaten maanantain 29.7. Kitchee FC:ta vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klo 15 Suomen aikaa alkaa Unitedin Aasian kiertueen viimeinen ottelu Kitchee FC:tä vastaan.

 

Unitedin kokoonpano on seuraavanlainen:

Amos, Fabio, Smalling, M.Keane, Evra, Young, Anderson, Cleverley, Carrick, Zaha, Welbeck.

Penkki: Lindegaard, Rafael, Jones, Ferdinand, Giggs, van Persie, Buttner, Lingard and Januzaj.

 

 

Tuolta jälleen striimit ottelun katsomiseen:

http://www.redmancunian.com/manchester-united-fans/watch-manchester-united-live-streams/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesän viimeinen Aasia-peli jäi näkemättä, mutta livescoren mukaan maalien makuun on sentään päästy:

 

FT Kitchee 2 - 5 Manchester United   half-time: (0 - 3)   match details : 16'

 

0 - 1 Danny Welbeck

 

22'

 

0 - 2 Chris Smalling

 

26'

 

0 - 3 Fabio da Silva

 

50'

 

0 - 4 Adnan Januzaj

 

53' Lam

 

1 - 4

 

68' Alex

 

2 - 4

 

80'

 

2 - 5

Jesse Lingard

 

 

Lingard se vain jatkaa maalien mättämistä! Toivottavasti onnistumiset palkitaan myös näytönpaikkoina tosipeleissä. Giggsiä vähemmän, Lingardia enemmän, kiitos.

 

Jos joku näki ottelun, millaisia olivat Kitcheen maalit? Omaan päähän on kiertueen aikana uponnut aivan luvattoman paljon maaleja, varsinkin kun miettii mitä kaliiperia vastustajien pitäisi olla. Toki 100% keskittyminen tosipeleissä sekä Vidicin paluu auttavat ihmeitä, mutta eipä tuonne osastolle voi kehujakaan antaa. Vidic, Nani sekä Valencia tekivät muuten paluun kentille tänään reservien matsissa. Nani vastasi ottelun molemmista maaleista, Unitedin voittaessa Crewen 2-0. Ensimmäinen osuma vieläpä vapaapotkusta.

 

e: taulukon kopiointi ei nähtävästi sujunut täysin kivuttomasti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilisestä ottelusta ei tullut katsottua kuin reilu 50min. Kaksi asiaa jäi mieleen pelistä: 1) kenttä oli aikamoinen perunapelto ja vaikutti peliin melkoisen paljon, ja 2) jos Unitedin päätyyn menee tällä hetkellä kiertueen perusteella aika paljon maaleja, niin vähintään saman verran maaleja jää tekemättä vastustajan päätyyn. Eilinen peli päättyi kyllä Unitedin reiluun 5-2 voittoon, mutta aivan hyvin peli olisi voinut olla vaikka 10-2. Toki tässä kohden myös tuo kentän kunto pitää nostaa esille, sillä suoraan sivuttaissuunnasta tulleista syötöistä tehdyt laukaisuyritykset suuntautuivat järjestään jonnekin 8. kerrokseen, koska pallo pallo otti kovasti pomppua kentästä.

 

Tuossa jäljempänä on highlightsit eilisestä pelistä. Jussii tiedusteli miten vastustaja teki maalit. No, ensimmäinenhän oli melko tyylikäs veto suoraan yläkulmaan eikä Amos vaan ylttänyt palloon käsiksi. Toisessa sitten Büttner ylipelasi tilanteen ja vastustaja pikkunäppärästi harhautuksen kautta tuikkasi pallon maaliin. Puolustuksen M. Keanesta ei jäänyt kiertueen myötä mikään kovin positiivinen kuva pelillisesti. Hieman liikaa tulee alokasmaisia virheitä puolustuspäässä pallottomana, pallollisena mies taas näyttää jopa potentiaalisemmalta kuin esimerkiksi Smalling. Ehkä se vuoden laina voisi tässä vaiheessa vielä tehdä miehelle ihan hyvää, mutta näkisin miehen jopa mielummin Valioliiga-joukkueen mukana kuin alemmalla sarjaportaalla. Tai noh, jos Unitedin puolustukseen iskee totutusti loukkaantumissuma jälleen jossain vaiheessa kautta, niin ehkä Keanekin on parempi pitää joukkueessa. Mutta takaisin kiertueeseen.

 

Cleverley ja Anderson saivat kiertueella paljon vastuuta, mikä on kyllä pelkästään positiivista, varsinkin jos Moyes aikoo pitää Andersoninkin jatkossa Unitedissa. Brassilla oli eilen 3-4 tekopaikkaa tehdä maalikin, ja joku paremman laukauksen omaava olisi noista tehnyt vähintään 2 maalia. Muutama aivopierukin sieltä löytyi, kun ensin mies jaksaa juosta pallon kanssa sen 40-50m vastustajan boksin tietämille ja sitten ei tiedä mitä tehdä pallon kanssa, vaikka pallosta olisi voinut luopua jo aikaisemmin syöttämällä vapaaseen tilaan laidalle. Molemmat em. keskikenttämiehet tekevät kuitenkin kovasti töitä, mutta kumpikaan ei millään tavalla dominoi omalla pelipaikallaan, mikä on taas juurikin se asia miksi tuohon keskelle Moyes on nyt hankkimassa uutta verta.

 

Kuten koko pre-season kiertueen, niin myös eilisen pelin perusteella Unitedilla on kasvamassa muutama todella hyvä juniori joukkueeseen. Zaha alkaa olemaan jo sillä tasolla, että kolkuttelee tosissaan jopa avauskokoonpanon paikkaa kun tosipelit alkavat. Eilen oli taas näkyvästi esillä, mutta se ketsuppipullo pitäisi saada maalien osalta avattua ihan kunnolla. Eilen jäi aivan avopaikastasta jälleen maali tekemättä. Mutta mies sitä vastoin järjestelee joukkuetovereille varsin maukkaita paikkoja, ja varsinkin Fabion tekemään 0-3 johtomaaliin annettu syöttö on useammankin katsomiskerran arvoinen. Sen ajan mitä itse ehdin peliä näkemään ja highlightien perusteella uskaltaisin Januzajn nimetä eilisen ottelun parhaaksi pelaajaksi: näyttävä puskumaali Büttnerin keskityksestä, ja pariin lisäosumaankin oli mahdollisuus. Belgialainen luo vedolleen tilan aika tyhjästä, ja kun saa hieman lihaa luiden ympärille niin alkaa olemaan todella vaarallinen kaveri boksin sisällä, koska on sitä oikeastaan jo nyt. Vaikuttaa myös, että Januzaj toimii Unitedin pelin aivoina aina kun päästään hyökkäysalueelle; mies tekee itselleen sekä joukkuekavereille tilaa ja tekopaikkoja pikkunäppärällä yhden kosketuksen pelillä ja aina on suunta kuitenkin vastustajan maalia kohti. Mainitaanpa vielä tuo harjoituskiertueen maalipyssy Lingard. Katsokaa itse tuo miehen tekemä 2-5 loppulukemiksi jäänyt maali, mitäpä siitä voisi sanoa? Mies on yksin hyökkäyspäässä pallollisena, kun neljä vastustajaa on vielä maalin ja pallon välissä - joku toinen olisi voinut tehdä muunlaisen ratkaisun, mutta Lingard laittaa pallon yläkulmaan.

 

Seuraavaksi onkin sitten varsinaisen pre-seasonin viimeinen virallinen harjoitusottelu 6.8. AIK:ta vastaan, ja ennen Community Shieldia vielä Rio Ferdinandin testimonial-ottelu 9.8. Sevillaa vastaan. Nopeasti se kauden alku sieltä lähenee.

 

Tuosta eilisen pelin koosteeseen:

http://www.dailymotion.com/video/x12fta0_kitchee-2-5-manchester-united-highlights-29-07-2013_sport?start=524

Share this post


Link to post
Share on other sites

Montakohan peliä Moyes tarvitsee tuon puolustuksen kuntoon laittamiseen? Ja kuinkahan monta pistettä se odottelu tulee maksamaan? Toki harjoitusottelut ovat mitä ovat, mutta sunnuntaina pelin pitäisi näyttää jo valioliigamestarin tekemiseltä.

 

Ferdinandin testimonial päättyi siis Sevillan 3-1 vierasvoittoon. Unitedin ainoan teki Valencia Januzajin hienosta esityöstä. 

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Evertonin kaudethat olivat hyvin usein ensin täyttä paskaa mukaan lukien se vuosi, kun Everton hävisi UCL-karsinnat, ja kääntyivät voitoiksi kunnolla vasta kevätkaudella. Viime kausi oli tässä poikkeus, mutta vastavuoroisesti Evertonin ote sitten kirposi kalkkiviivoilla UCL-paikasta. Eli jos ajattelee Moyesin historiaa, se pelin saaminen sujumaan voi hyvinkin kestää tuonne loka-marraskuun vaiheeseen. Jos olisin ManUn kannattaja, lähtisin siitä, että tämä on välivuosi. Toki ManU:lla on hyvät saumat saada palkintokaappiin täydettä, sillä kyllähän Moyesin miesten pitäisi kukistaa Wigan Wembleyllä Charity Shield -ottelussa. Mutta ei sekään pokaali tule vain pelailemalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×