Jump to content
Sign in to follow this  
Merseyside2

Liverpool FC- kausi 2013-2014.

Recommended Posts

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQSEzf2gmWPM4aP8VIL-_LQukZq7vloTOV7ikBP28vLSijmCow5jg

Kausi 2012/2013:

 

Edellinen kausi alkoi surullisesti kun Pool ei voittanut ekaan viiteen peliin otteluakaan. Hätäisimmät alkoivat jo kyseenalaistaa Rodgersin asemaa Poolissa, mutta onneksi suurin osa kannattajakunnasta ymmärsi, että nyt on tähtäimessä pidemmän aikavälin kuin yhden kauden menestys. Pool oli sählännyt siirtomarkkinoilla, kun hyökkäysosastolla oli vain Borini ja Suarez käytettävissä. Myös Gerrardin kausi ei ollut lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla ja taas alettiin huudella hätäisesti Captain Fantasticin syrjäyttämistä joukkueesta. Ensimmäinen voitto kuitenkin laukaisi paineita kun Norwich murskattiin 5-2 Carrow Roadilla. Tammikuussa joukkueeseen huudettiin vahvistuksia ja heti ensimmäisen saapuikin Chelseasta nuori englantilainen Daniel Sturridge. Häntä seurasi pieni brasilialainen maagikko Interistä, Philippe Coutinho. Molemmat tekivätkin heti vaikutuksen ja tehoja, ja osoittavatkin eritoten Poolin faneille, että pienellä rahalla voi tehdä hyviä ostoksia. Sturridge oli kuin eri pelaaja, joka Chelseassa oli kärsinyt itseluottamus ongelmasta. Coutinho loi ja Daniel viimeisteli. Se kuvatkoon kevätkautta. Sijoitus oli 7. ja pistetili parani viime kaudesta, elikkä silläkin saralla mentiin eteenpäin. Rodgersin uudistuksen aika oli alkanut.

 

Siirtokesä 2013:

 

Joukkueen vahvistusta vaativat kohdat oli Brendanilla hyvin tiedossa ja heti kesäkuun alussa saatiikin tieto, että sotaratsu Kolo Toure tulisi ilmaissiirrolla vahvistamaan joukkueen toppariosastoa. Kokemusta ja voimaa tuo alakertaan, ja halua näyttää. Loistava korvaaja Carralle. Maalivahtiosasto sai myös ravistusta kun kassariksi hankittiin yksi Valion parhaista, Sunderlandin Simon Mignolet. Mikäli Reina jää niin Poolilla on mahdollisesti käytössä liigan paras maalivahtikaksikko, mutta paljon on puhuttu myös Reinan myynnistä Barcaan. Aika näyttää. Celta Vigosta hankittiin heidän talismaaninsa Iago Aspas joka teki heti debyytissään 1+1. Mieheltä voidaan odottaa siis tulosta. Luis Alberto tuotiin Sevillasta ja edustaakin mielestäni enemmän tulevaisuuden hankintaa ja kilpailua Coutinholle. Pallovarma ja näppärä syöttelijä, mitä Preston peli antoi kertoa. Andy Carroll myytiin West Hamille ja Shelvey löysi itsensä Swanseasta. Rahaa ei siis olla käytetty periaatteessa yhtään, kun nuo myynnit kattavat ostot. Rahaa on siis vielä käytössä.

 

Mitä vielä tulossa? Rodgers haluaa vielä CAMin joukkueeseensa. Henrik Mkhtaryan meni UCL finalisti Borussia Dortmundille, joten saa nähdäkin onko vanha tuttu Christian Eriksen nyt se ratkaisu? Aika näyttää, hiljaista on ollut ja Pool selkeästin aikoo toimia hiljaisesti, etteivät lehdet pääse kärryille mitä tehdään. Uusi toppari on tulossa, jos Skrtel/Coates myydään. Skrtel oli sanonut että on valmis taistelemaan paikastaan, mutta selkeä tasonnosto pitää tulla viimekauteen että on kannattava pitää. Kaikkien huulilla on varmasti myös Luis Suarez. Arsenal tarjosi miehestä 30 miljoonaa, mutta saarten sisälle Pool ei tule myymään. Ja tuskinpa Arsenal jatkaa jahtia. Real onkin Suarezin todennäköisin siirtokohde, mikäli mies siellä päässä kiinnostaa. 40-50 miljoonaa on varmasti tulossa siirtokassaan jos mies liikkuu, eli miehen korvaamisesta tuskin tulee ongelma. En kuitenkaan näe ongelmaksi, jos Suarez ei siirry. Ei mies kuitenkaan rupea löysäilemään kentällä vaan antaakin varmasti kaikkensa. Itseäni tämä saaga ei enää kiinnosta ja mitä enemmän Suarez puhuu, sitä vähemmän hänellä on faneja Poolissa kun kausi alkaa.

 

Tuleva kausi ja tavoitteet:

 

Liverpoolin kausi alkaa siis 17.8 kotipelillä Stokea vastaan. Stoke on tunnettu viime vuosina "rugby" joukkueena, mutta tuskinpa enää, kun Mark Hughes on uusi käskyttäjä. Paljon joukkueiden voimasuhteista riippuu miten siirtoikkunassa käy, mutta tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Liverpool pääsee jatkamaan samalla valmentajalla ja rakentamaan sitä kautta pohjaa menestykselle. Kärkijoukkueista vain Spurs ja Arsenal eivät ole kokeneet valmentajamuutoksia, joten yllätyksiä tullaan näkemään. Manu ei varmastikaan tule dominoimaan samalla tavalla mitä Fergusonin aikana. Mourinho on mielenkiintoinen nähdä Chelseassa ja Pellegrini Cityssä haiskahtaa epäonnistumiselta. Evertonista paha sanoa mitään, veikkaan kuitenkin että sijoitus top 10 on hyvä saavutus Martinezin ekalla kaudella. Top 4 on siis tähtäimessä ja kilpailu on kovempaa kuin koskaan. Mielenkiitnoinen kausi kaikinpuolin luvassa ja varmasti tasaisin vuosikausiin! Mikään katastrofi sijoittua top 4 ulkopuolelle ei ole, mutta lähellä pitää vähintään päästä.

 

Vähän typistetty ja lyhyt arvio. Seurassa kuitenkin menossa suht "normaali" kesä joten ei mitään mullistavaa ole sinänsä tapahtunut mitä pitää puida. Anfieldin laajennus alkannee ensi kesänä joten sen kanssa ollaan edetty! Mutta tänne sitten vaan uuden kauden puimiset ja pelien seuraamiset! Hyvää kesän jatkoa kanssa foorumisteille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensä kauden jälkeen tehdään aina yhteenveto pelaajan suorituksista, mutta ajattelin tällä kertaa tehdä piruuttani ennustuksen ykkösjoukkueen pelaajien tulevasta kaudesta. Voi sitten ensi toukokuussa vertailla, että miten odotukset ja peliesitykset kohtasivat.

Maalivahdit: 

1. Brad Jones Australialainen maalivahti aloittaa Liverpoolissa neljännen kautensa. On saanut vastuuta lähinnä ykkösveskarin tuuraajana, eikä tähän asiaan ole muutosta luvassa tälläkään kaudella.

22. Simon Mignolet - Hankittiin Sunderlandista £9 miljoonan siirtokorvauksella. Ensi kertaa urallaan suuren joukkueen ykkösmaalivahti, joten saa nähdä miten käsittelee paineet. Uskon, että on menestys jo ensimmäisestä kaudestaan lähiten.

ZZ250613mig1-4711597.jpg

Puolustajat:

2. Glen Johnson - Englantilainen laitapakki on kärsinyt loukkaantumista, mutta pelasi viime kaudella aika paljon pelejä. On tuurannut Enriqueta vasemmalla, mutta tämä kausi mennee hyvin pitkälti tutulla paikalla oikealla laidalla. Suht' hyvän vasurin ansiosta tykkää leikata sisään ja laukoa kuudentoista ulkopuolelta, tehnee muutaman maalin alkavalla kaudella. Pelaa aina kun on kunnossa.

3. Jose Enrique -  El Toro jakaa mielipiteitä. Omasta mielestäni espanjalainen on paikkansa ansainnut ja on liigan parhaita laitapakkeja. On varma alaspäin ja väläyttelee ajoittain hyökkäyspäässä. Varma aloittaja vasemmalla.

4. Kolo Toure - Hankittiin Manchester Citystä ilmaissiirrolla Carragherin tilalle, Tällä hetkellä aloittava toppari, mutta mikäli uusi toppari hankitaan niin putoaa penkille. Hoitanee tonttinsa moitteettomasti, saanee peliaikaa lähinnä alkukaudesta, loukkaantuneiden paikkaajana sekä rotaatiossa. Kokeneena kaverina tärkeä pukukoppipelaaja.

5. Daniel Agger - Hiljattain varakapteeniksi valittu tanskalainen on Liverpoolin puolustuksen tukipilari ja Carragherin lopetettua myös alakerran pitkäaikaisin pelaaja. Pelasi viime kaudella selkeästi enemmän kuin yhdelläkään aiemmalla ja pelaa alkavalla kaudellakin niin paljon kuin pystyy. Liigan parhaita toppareita.

16. Sebastian Coates - Ihme, että on edelleen kirjoilla Liverpoolissa. Saapui pari kautta sitten kovin odotuksin, mutta ei ole saanut vastuuta. Jamppaa yritetään taatusti lainata tai myydä ennen kauden alkua. Jos jostain syystä kukaan ei huoli niin saa minuutteja tilille lähinnä cup-otteluissa.

34. Martin Kelly - Nuorehko toppari on pelannut tähän asti lähinnä oikealla laidalla ja asia lienee näin ensi kaudellakin. On ollut paljon loukkaantuneena, ehkä laina olisi paras vaihtoehto uran kannalta. Ei oikein istu Rodgersin mielikuvaan hyökkäävästä laitapakista.

37. Martin Skrtel - Slovakialainen menetti viime kaudella paikkansa Carragherille ja putosi järjestyksessä kolmostoppariksi. Rodgerilta ei heru luottoa virheherkällä topparille, siirtyy pois tämän kesän aikana. 

38. Jon Flanagan - Nuori englantilainen oikea pakki ei tule saamaan vastuuta edustusmiehistössä. Siirtynee lainalle tai jatkaa reserveissä. En näe tulevaisuutta Liverpoolissa.

43. Ryan McLaughlin - Vuonna 1994 syntynyt Pohjois - Irlantilainen oikea pakki on esiintynyt vakuuttavasti reserveissä ja juniorisarjoissa sekä debytoinut maajoukkueessakin. Saanee jo tällä kaudella minuutteja ykkösmiehistössä ja uskon, että esiintyy melko vakuuttavasti.

45. Stephen Sama - Suurikokoinen saksalainen jatkaa otteitaan reserveissä.

47. Andre WIsdom - Teki viime kaudella läpimurtonsa ykkösmiehistöön esiintyessään vakuuttavasti oikealla laidalla. Alkavalla kaudella hoitanee nelostopparin virkaa, mutta tuuraa tarpeen tullen myös oikealla. Tuskin saa pelata viime kauden kaltaisia minuutteja.

Liverpools-Daniel-Agger-p-008.jpg

Keskikenttäpelaajat:

6. Luis Alberto - Saapui Sevillasta, mutta pelasi viime kauden Barcelona B:n mukana kelpo tehoin. Teki maalin Vålerengaa vastaan. Monipuolisena pelaajana saanee minuutteja ainakin keskikentän keskustan ja laitureiden paikoilta. Tehnee pari maalia, mutta läpimurto antaa odottaa itseään.

8. Steven Gerrard - Pelasi viime kaudella päälle 3000 minuuttia mihin on viimeksi ylätnyt 2000-luvun puolivälissä. Johtaa joukkoja kokemuksellaan ja esimerkillään. Yhä joukkueen paras keskikenttäpelaaja. Mahdollisuudet viime kauden kaltaisiin 10 + 12 tehoihin mikäli pysyy ehjänä. 

10. Philippe Coutinho - Saapui viime tammikuussa Interistä ja hurmasi kaikki. Sama meno on jatkunut myös kesän harjoitusotteluissa. Murtautuu ensi kaudella lopullisesti liigan parhaiden pelaajien joukkoon, Tekee lähemmäs 30 tehopistettä.

11. Oussama Assadi - Saapui vuosi sitten täysn puskista ja puskissa on pysynyt tähänkin asti. Ihme, että on edelleen joukkueen mukana, siirtynee kHollantiin, ei tule jatkamaan Liverpoolissa.

14. Jordan Henderson - Uran Liverpoolissa piti olla kuollut ja kuopattu, mutta taisteli tiensä avaukseen ja esiintyi keväällä vakuuttavasti. On ennakkokaavailuissa pudonnut jälleen penkin puolelle, mutta taistelee paikastaan viimeiseen asti. Täydet mahdollisuudet pistää viime kauden 5+4 tehoista paremmaksi.

19. Stewart Downing - Pelasi viime kaudella nousujohteisesti, mutta kaikesta näkee, että on yhä väärässä seurassa. Siirtynee elokuun puolella keskikastin liigajoukkueeseen.

21. Lucas Leiva - Brassi on huippukautensa 10/11 jälkeen ollut enemmän tai vähemmän loukkantuneena, mutta pääsee nyt aloittamaan kauden terveenä. On edelleen varma aloittaja keskikentällä ja täyteen kuntoon päästessään liigan parhaita pelaajia pelipaikallaan.

24. Joe Allen - Päätti alle odotusten menneen debyyttikautensa lasaretin puolella, mutta on tällä kertaa sanojensa mukaan valmiimpi. Jos Pool pelaa kolmen keskustalla niin lähtökotaisesti aloittaa Lucasin ja Gerrardin vierellä. Tulee pelaamaan viime kautta paremmin ja alkaa lunastamaan odotuksia, kilpailutilanne Hendersonin kanssa ajaa kumpaakin pelaajaa eteenpäin.

31. Raheem Sterling - Läpimurtokausi toi kutsun Englannin maajoukkueeseen sekä jatkosopimuksen Liverooliin. Ei välttämättä pelaa yhtä paljon kuin viime kaudella, mutta otteet ovat tasaisempia. Pistänee viime kauden 2+6 tehoja paremmaksi ja osuu ainakin viidestä maalipuiden väliin.

44. Jordon Ibe - 1995 syntynyt tuulennopea laituri on tehnyt hyvää jälkeä kesän harjoitusotteluissa ja Rodgers palkinnee tämän vastuulla edustusmiehistössä. Tulee pääasiassa vaihdosta sisään, mutta nopeana pelaajana aiheuttaa päänvaivaa väsyneille puolusajille. Tehnee jonkun verran tehojakin, mutta ensi kausi menee vielä tunnelmaa aistiessa.

article-2280796-17A43C68000005DC-868_634Hyökkääjät:

7. Luis Suarez - Jakaa jo omienkin kannattajien mielipiteet kahtia. Motivoituneena liigan parhaita pelaajia. Seurajohto vakuuttaa ettei myy, muttta pelaajahaluaa siirtoa. Jos jatkaa Valioliigassa niin pelaa Liverpoolissa. Tuskin yltää viime kauden kaltaisiin 23+10 tehoihin, mutta on jäädessään erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle. Putoaa pykälää alemmas kärjen alle tai laidalle.

9. Iago Aspas - Rodgersin löytö Celta Vigosta. Tulisieluinen espanjalainen on esiintynyt harjoituskaudella vakuuttavasti. Voi pelata sekä kärjessä, laidalla että kärjen alapuolella. Tulee samaan suht' paljon minuutteja ja saanee tililleen kymmenkunta maalia ja syöttöä.

15. Daniel Sturridge - Saapui viime tammikuussa Chelseasta ja vakuuti kaikki. Loukkaantui kauden päätteeksi maajoukkuekomennuksella ja aloittaa kauden hieman puolikuntoisena. Joukkueen ykköshyökkääjä ja jos pysyy ehjänä niin 20 liigamaalia on täyttä realismia.

29. Fabio Borini - Debyyttikausi mene pilalle loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt on uusi kausi ja uusi mahdollisuus. Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja tulee saamaanRodgersilta vastuuta ja toivottavasti vastaa huutoon. 10 liigamaalia ei pitäisi olla mahdottomuus.

sturridge2013.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikko menee taas kasarmilla, mutta kirjoitan mielelläni perjantai iltana ennakon kaudenavauksesta ellei joku muu halua tätä hoitaa.

Ensimmäisen ottelun tuomarikin on nyt selvillä ja tämän kunnian saa Martin Atkinson.
 

Martin Atkinson has been appointed referee for Liverpool v Stoke City on Saturday August 17th.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikko menee taas kasarmilla, mutta kirjoitan mielelläni perjantai iltana ennakon kaudenavauksesta ellei joku muu halua tätä hoitaa.

 

Ensimmäisen ottelun tuomarikin on nyt selvillä ja tämän kunnian saa Martin Atkinson.

 

Martin Atkinson has been appointed referee for Liverpool v Stoke City on Saturday August 17th.

Hmmmm. Kyllä ennen vanhaan varusmiehillä oli ihan eri jutut mielessään perjantai-iltaisin. Sikäli mikäli olen ymmärtänyt oikein. Itsellä ei ole kokemusta, kun koin oikeaksi valita toisen vaihtoehdon ja oli sitten jo perhettä, kun hoidin sen taksvärkkivuoden valtiolle. En minä sillä, että pitäisin asiaa pahana, vaan sillä, että ajat on vissiin muuttuneet. Lasse ehkä tietäisi tästä enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmmm. Kyllä ennen vanhaan varusmiehillä oli ihan eri jutut mielessään perjantai-iltaisin. Sikäli mikäli olen ymmärtänyt oikein. Itsellä ei ole kokemusta, kun koin oikeaksi valita toisen vaihtoehdon ja oli sitten jo perhettä, kun hoidin sen taksvärkkivuoden valtiolle. En minä sillä, että pitäisin asiaa pahana, vaan sillä, että ajat on vissiin muuttuneet. Lasse ehkä tietäisi tästä enemmän.

Mun elämässä mitään muuta oo ku Valioliiga, Fifa ja foorumi  :moan:

 

 Jäjestys toki vaihtuu fiiliksen mukaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa vaiheessa luulisi että rynkky, Sotku ja punkka. Järjestys toki vaihtuu tilanteen mukaan...

 

Ennen vanhaan tuntui, että varusmiehillä oli mielessä perjantaisin yleensä vain peruskuteet, pullo ja pillu ja just tässä järjestyksessä. Ja lisättäköön vielä, että yleensä jäikin se viimeinen vain mieleen. Mistä tuli mieleen, että Raheem olisi istunut joukkoon, jos nyt miehen toilailuista voisi jotain päätellä. Ja että saataisiin tämä jotenkin liitetyksi kausitopiciin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pool pelaa tällä hetkellä Melwoodissa harkkapeliä Newcastlea vastaan. Ideana saada Sturridgelle lisää pelituntumaa. Pool johtaa 2-0 Sturridgen ja Alberton maaleilla.

Poolin ekan puoliajan ryhmä oli silminnäkijöiden mukaan tämä:

Jones; McLaughlin, Sama, Agger, Enrique; Hendo/Lucas, Teixeira; Ibe, Alberto, Coutinho; Sturridge.

Ja toisen puoliajan:

Jones, Ryan mc, sama, Kelly, Flanagan, hendo, Alberto, Ibe, borini, teixera, sturridge

Newcastlella ilmeisesti kaikki tiotet,ben arfat ja muut kentällä. Ketkä eivät ole paikalla ovat maajoukkueidensa mukana, kuten Poolillakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pool pelaa tällä hetkellä Melwoodissa harkkapeliä Newcastlea vastaan. Ideana saada Sturridgelle lisää pelituntumaa. Pool johtaa 2-0 Sturridgen ja Alberton maaleilla.

 

Poolin ekan puoliajan ryhmä oli silminnäkijöiden mukaan tämä:

 

Jones; McLaughlin, Sama, Agger, Enrique; Hendo/Lucas, Teixeira; Ibe, Alberto, Coutinho; Sturridge.

 

Ja toisen puoliajan:

 

Jones, Ryan mc, sama, Kelly, Flanagan, hendo, Alberto, Ibe, borini, teixera, sturridge

 

Newcastlella ilmeisesti kaikki tiotet,ben arfat ja muut kentällä. Ketkä eivät ole paikalla ovat maajoukkueidensa mukana, kuten Poolillakin.

Ja loppujen lopuksi tuo matsi päättyi Poolin 3-1 voittoon. Sturridge iski vielä toisella jaksolla maalin, joten englannin mj-kärki iski tähän treenimatsiin siis 2 koteloa (molemmat rangaistuspotkuista).

Näin ollen Sturridgekin alkaa olemaan vireessä ja eiköhän kaveri nähdä lauantaina avauskokoonpanossa, kun liiga starttaa! Ei muuta kun Sturridge-Aspas -kaksikko kärkeen, niin tuhoja alkaa syntymään!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden avaus lähenee, joten aika aloittaa spekuloinnit lauantain Stoke pelistä. Poolin osalta moni asia on muuttunut, kun miehiä on lähtenyt jonossa ja sisäänkin on muutama uusi naama onneksi saatu. Jotain tulee takuulla vielä tämän ikkunan aikana tapahtumaan, mutta lauantain sarja-avaukseen lähdetään varmasti nykyisillä pelaajilla. Vastustaja Stoke on ollut Poolille vaikea vastustaja, erityisesti kotikentällään. Nyt on muutoksen tuulet puhaltaneet Stokessa ja sikaniskafudis on käsittääkseni jäänyt taakse. Manageri on uusi, pelisysteemi on uusi, mutta pelaajat samoja vanhoja. Yhtään Stoken harkkapeliä en ole nähnyt, mutta kyllä Poolin pitäisi pystyä löylyttämään uudistunut Stoke kotikentällään ja oikein kunnolla.

 

Puolustuksen osalta ei varmasti ole mitään epäselvyyttä. Keskikenttä on todennäköisesti muotoa Gerrard - Lucas - Allen. Jos Sturridge on täysin pelikuntoinen, niin löytynee avauksesta. Coutinho on varma aloittaja ja pelannee vasemmalla laidalla. Aspas on kysymysmerkki. Pre-seasonin perusteella ansaitsee paikan avauksessa, mutta kaikki riippuu Sturridgesta ja managerin taktiikasta. Oma ehdotus avauskokoonpanosta:

 

------------------Mignolet--------------

Johnsson---Toure----Agger---Enrique

--------Gerrard------Lucas--------

-------------------Allen------------------------

Sturridge------Aspas------------Coutinho

 

Kärkikolmikon roolit ovat vapaat, jolloin Sturridge ja Aspas vaihtavat paikkoja. Coutinho pelaa runsaasti keskellä. Allen yrittää toimia linkkinä keskikentän ja hyökkäyksen välillä. Mahdollinen variaatio olisi laittaa Sturre piikkiin ja peluuttaa Aspasta tai Sterlingiä laidalla. Itse päästäisin Sterlingin ja mahdollisesti Iben irti jossain reilun tunnin kohdalla, jolloin he nopeilla jaloilla tappaisivat Stoken pyristelyn lopullisesti.

 

Yksikään peli valjussa ei lähtökohtaisesti ole helppo, mutta kyllä kauden avaus tulisi hoitaa selvällä marginaalilla. Veikatan 3-0, maalintekijöinä Sturridge, Aspas ja Coutinho. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan vaikeampi peli luvassa kuin moni odottaa, mutta pakkovoiton paikka ei siitä mihinkään pääse. Jotenkin tuntuu, että ainakin alkukaudesta Stoke yrittää pelata liikaa managerin eikä joukkueen näköistä peliä. Se tulee maksamaan heille pisteitä ja jossain vaiheessa Pottersien on pakko palata roiskintaan. Oli miten oli, en usko, että Shawcrossit ja kumppanit pysyvät tänään Coutinhon, Aspasin ja Sturridgen kyydissä mukana. Veikataan 2-0 voittoa, Sturridge ja Gerrard maalintekijöinä. Avaus lienee tuo Ron Managerin ehdottama, mutta ainakin itse vaihtaisin Sturridgen ja Aspasin paikkaa. 

Pistetään vielä loppuun mielenkiintoista statistiikkaa joukkueiden aiemmista kohtaamisista.
 

  • Liverpool have had 33 shots(Including blocked) in their last two home games with Stoke but have failed to score.
  • Stoke have only managed 9 shots in their last two trips to Anfield.
  • There have only been 6 shots on target in the last two games at Anfield between these two teams (Liverpool: 3 Stoke: 3)
  • Stoke have not won in the League at Anfield since March 20th 1959.
  • Liverpool have won 46 of the 62 league matches at Anfield between these two sides, with Stoke winning 3.
  • Stoke have only managed 4 shots on target in their last 3 trips to Anfield in the league.
  • Ryan Shawcross and Jon Walters have been booked in their last two trips to Anfield.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, tänään se sitten starttaa!

 

Hyvää alustusta Ronilta ja ippeltä. Stokella voi tosiaan uuden managerin myötä olla uudenlaiset ajatukset siitä, kuinka sitä fudista tulisi pelata, mutta loppujen lopuksi siellä kentällä tappelee kuitenkin lähes samat jättilaiset, mitä aiemmpinakin vuosina. Vähän luulen, että  Walters, Crouch, Adam, N´Zonzi, Shawcross ja kummpanit tekevät tosipaikan tullen edelleen sitä omaa juttuaan minkä parhaiten osaavat. Mutta jokatapauksessa varmasti hankala peli tulossa, eikä mitään tulla saamaan ilmaiseksi. Ainakaan pariin kauteen ei avausmatsista ole voittoa herunut, joten josko nyt saataisiin heti homma hyvin liikkeelle. Pre-seasonin esitykset ainakin lupailee hyvää.

 

Itellä jää harmittavasti toinen puoliaika näkemättä oman matsin takia, joten pistäkäähän raporttia pelin jälkeen. YNWA!

 

Vielä veikkaus: LIV-STO 2-1

Crouch 1-0  (7 min), Coutinho 1- 1 (39 min), Aspas 2-1 (73 min)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liverpoolin kokoonpano Stokea vastaan:

 

Mignolet, Johnson, Enrique, Toure, Agger, Lucas, Henderson, Gerrard, Coutinho, Aspas, Sturridge.
Subs: Jones, Sterling, Wisdom, Ibe, Allen, Borini, Luis Alberto.

Hyvältä näyttää! Hendersonin halusinkin avaukseen Allenin sijaan ja Rodgers tekee työtä käskettyä.
Jordon Ibe penkillä mukana, sille iso :thumbsup1: Iben uusi pelinumero on muuten 33.

Tästä se lähtee. Kaikki peliin! YNWA!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes! itsekin olisin nostanut Hendon avaukseen ja jättänyt Allenin penkille, joten avaus on paras mahdollinen. Penkki näyttää muuten aika mukavalta tulevaisuuden toivojen suhteen. 

 

Nyt pitkästä aikaa voitokas avaus kiitos ja tätä kautta hyvä flow alkukauteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stoke XI v #LFC: Begovic, Cameron, Shawcross, Huth, Pieters, Whelan, Nzonzi, Palacios, Walters, Crouch, Etherington
 

Hyi hitto mikä keskikenttä Stokella. oin kuvitella, että Coutinhoa ja kumppaneita tullaan koputtelemaan ihan hemmetisti, mutta voitto on ainoa mikä merkitsee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää settiä Liverpoolilta. En kyllä olis ihan heti uskonut, että kommentoisin tänne noin :D

 

Vähän kliinisempää viimeistelyä jos saisi niin hyvä on. Coutinho luo paikkoja, mutta ei taida muille maistua. Aspas ja Hendo ainakin pari tuhlannut mieheen. Sturridge onneks sitten hyvällä yksilösuorituksella pisti pallon verkkoon.

 

Hyvä sakki teillä muuten kasassa, mutta toi keskikenttä näyttää vähän heikolta. Puolustussuuntaan hyvä, mutta ei kauheasti inspiraatiota ole ainakaan vielä nähty ylöspäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli liian aikasin kehuttua kyllä. Umpisurkeaa Stokea vastaan kämänen 1-0 voitto. Paikkoja oli, mutta miehet ei osaa pistää palloa häkkiin. Ei voi huonoa tuuriakaan syyttää noin monen paikan jälkeen. Meinasi sitten käydä ohraisesti, kun Agger teki jotain ihme perseilyä. Jos menestyä mielii niin täytyy tota viimeistelyä parantaa huomattavasti. Loppujen lopuksi kuitenkin vain yksi onnistunut hyökkäys.

 

Stoken peliä kuvas hyvin, kun pääsivät vastahyökkäykseen ja Crouch ylimpänä miehenä syöttää Huthille, lähelle omaa boksia. Käsittämätöntä peliä kyllä oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Studion sanoin, "Maaginen Mignolet!"

Vaikea kaudenavaus tästä sitten tuli, mutta ONNEKSI lopulta Sturridgen maali riitti voittoon. Ensimmäinen jakso oli Huthin ylärimakutia ja paria kulmuria lukuunottamatta täysin Poolin hallintaa (ja jakson viim. 5 min.) ja voitto tänään oli maalipaikkoihin, hallintaan yms. nähden ansaittu.

1.jaksolle saatiin lentävä lähtö ja maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla. Stoken puolelta Huth oli viedä vieraat heti ensimmäisellä kympillä johtoon Mignoletin harhaillessa. Pool sai kuitenkin heti toiseen päähän paikkansa, kun Toure pääsi puskemaan, mutta tälläkin kertaa pallo kolisi ylärimassa. Lisäksi Sturridge pääsi kokeilemaan pari kertaa maalintekoa ja saikin pallon kertalleen tolppien väliin, mutta Englannin MJ-hyökkääjä oli niukasti paitsiossa.

2. jaksolla Poolin hyvä ote jatkui ja maalipaikkoja tuli jälleen kuin liukuhihnalta, mutta millään ei pallo mennyt Begovicin selän taakse. Mm. Henderson pääsi pariinkiin kertaa yrittämään maalintekoa, mutta tuurikaan ei ollut Hendon puolella, kun pallo kolisi Stoke-maalin tolpassa.
Loppua kohti sitten Pool hieman passivoitui ja Stoke sai painetta kohti Mignoletin maalia. Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Poolin varakippari Aggerilta nähtiin totaalinen aivopieru, kun tanskalainen pelasi palloa kädellä oman rangaistusalueen sisällä. Martin Atkinsonilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin näyttää palloa 11-metriin. Ottelun sankariksi nousi tässä kohden kuitenkin Pool-veskari Simon Mignolet, joka torjui mahtavasti Walterin yrityksen ja vielä perään Jonesin paluupallon.

Mignolet aloitti maalissa todella haparoiden ja kaveri oli melko lailla nesteet housussa 1. jaksolla. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana nähtiin kuitenkin belgiltä yksi hienoa torjunta Waltersin laukaukseen. Toisella jaksolla otteet hieman parantuivat ja ottelun lopussa Mignolet oli mies paikallaan ja torjui Poolin voittoon!
Puolustuslinjasta esiin nousi tänään Kolo Toure, joka pelasi mielestäni upean liigadebyytin Pool-paidassa. Maalikin oli niin lähellä. Kovaa taistelua, tärkeitä katkoja ja asennetta kaverilta löytyy vaikka muille jakaa.
Laitapakit selviät myös puhtain paperein avauksesta. Agger pelasi ihan hyvää matsia myös, mutta lopun aivopieru vetää kaverin edesottamuksia tänään hieman negatiivisen puolelle.

Keskikentältä Lucasilta fantastinen peli! Voisi ihan hyvin nimetä ottelun parhaaksi pelaajaksi. Lukuisa määrä pallonriistoja, taklauksia ja syötötkim napsuivat kivasti omille. Lisäksi ihan karmea määrä töitä (välillä oli prässäämässä vastustajan päätyrajalla ja hetkeä myöhemmin omalla 16-alueella). Gerrardilta myös kelpo peli. Hendersonilta myös tänään hyvä matsi, mutta lukuisista paikoista olisi pitänyt saada pallo maaliin. Jokatapauksessa itse tykkäsin, että Hendo pelasi tuolla oikean laidan tuntumalla. Sieltä Hendo sai tehtyä hyviä juoksuja boxiin ja samalla tehtyä tilaa Johnsonin nousuille.

Hyökkäyskolmikolta pirteää peliä ja lopulta sieltä se yksi maalikin saatiin. Kuitenkin pitää sen verran antaa kritiikkiä, että paikkoja oli iskeä vaikka 10 maalia, mutta viimeistely ontui tänään pahasti. Jatkossa ei voi tuhlata tuommoisia määriä maalipaikkoja.

Voittohan se oli tärkein tästä ja kerrankin Pool sai voitokkaan avauksen liigakaudelle. Nyt vain terävyyttä viimeistelyyn ja erikoistilannepuolustamiseen, niin on syytä odottaa hyvää kautta!

Pelit jatkuu ensi viikon sunnuntaina vierasmatsilla  Aston Villaa vastaan, joka on ollut melko aktiivinen tämän kesän siirtomarkkinoilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes! Niukka voitto, mutta tällä kertaa ei sitä kovin tuttua tasoitusta päästetty, ja henkiselle puolelle nää on tärkeitä juttuja. Mignolet, Sturre ja Coutinho mielestäni poolin Top 3. Sturridge tulee tekemään paljon maaleja, kuten sanoin, kunhan pääsee täyteen kuntoon.

Torres9 tai Ippe hoitaa varmaan kattavamman rapon, joten sitä odotellessa, TOP OF THE LEAGUE ;)

Edit. sieltähän Torres9 sen teki, heti kun pääsi sanomasta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avausvoitto ja kärjessä ollaan! Ensimmäinen jakso oli loistavaa peliä. Toiselle jaksolle hieman hyytyi tahti. Maalinteko tuotti kyllä turhan paljon vaikeuksia, mutta pääasia oli voitto täydet pisteet. Kyllä Mignoletin pelastus nostattaa varmasti joukkueen itseluottamusta ja maalihantkin varmasti vielä aukeavat kunnolla. Lähes kaikki pelasivat vähintäänkin ok. Aggerin kämmi lopussa oli kyllä karmaiseva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jees! Kausi kerrankin voitokkaasti käyntiin, nihkeimmällä mahdollisella tavalla tosin. Pallo liikkui nätisti ja paikkoja syntyi, mutta vanha tuttu ongelma näkyi ainakin tämän päivän pelissä, eli viimeistely. Jo ensi viikolla Villa Parkilla ja varsinkin kahden viikon kulutta Anfieldillä kun Manu saapuu vastaan pitää pallot laittaa paikoista pussiin. Puolustuspeli oli ihan kelvollisessa kunnossa näin kauden ekassa matsissa Mignoletin alun haparointia ja Aggerin kämmiä lukuunottamatta. 

 

Pienet kouluarvosanat vielä pelaajille:

 

Simon Mignolet 9 - Pallo poltteli näpeissä aluksi, mutta otti myöhemmin pari huikee koppia. Tuo tuplatorjunta rankkaritilanteessa sai itseni sekoamaan täysin. Nähdyn perusteella ei tule Reinaa ikävä. Eräs Manuel Neuer tulee muuten Mignoletista mieleen. Mahtava hankinta!

 

Glen Johnson 7 - Pelasi varmasti alaspäin ja tuki hyökkäyksiäkin ihan hyvin, hieman enemmän nousuja olisin kuitenkin toivonut. Peruspeli Gleniltä.

 

Daniel Agger 5 - Pelasi varmasti tuohon käsivirheeseen asti, käsittämättömän tyhmästi pelattu tilanne. Bissen tai pari velkaa Mignoletille. 

 

Kolo Toure 8 - Varmaa työskentelyä myös Kololta alakerrassa, toi hyvin säpinää erikoistilanteisiin toiseen päähän kenttää, hieno pusku osui harmittavasti tolppaan. Tykkään kaverista kovasti ja olisin kyllä valmis näkemään Touren avauksen topparina läpi kauden. 

 

Jose Enrique 7 - El toro pelasi taas lempinimensä mukaisesti. Ei ehkä kaikista sopivin pelaaja Rodgersin systeemiin vajavaisen tekniikkansa takia, mutta taistelutahto oli taas kunnossa. 

 

Lucas Leiva - Keskikentän rakille tutusti täydet minuutit. Peitti syöttösuuntia ja riisti palloja. Taisi pelastaa Poolin yhteltä takaiskultakin lakaisemmalla pallon maaliviivalta. Hyvä peli.

 

Steven Gerrard 7 - Ok peli kapulta. Ei mitään häikäisevää tänään, mutta ei toisaalta pettänytkään. Syötöt tuntuu vaan paranevan ja paranevan vuosi vuodelta.

 

Jordan Henderson 7 - Oikeutetusti avauksessa ja tarjosi varmasti enemmän mihin Allen olisi pystynyt. Hakeutui hyvin maalipaikkoihin, mutta ei osunut tänään tolppaa lähemmäs. Coutinhon tarjoilusta olisi pitänyt osua. 

 

Philippe Coutinho 8 -  Väkkärä onnistui hyökkäyspäässä kaikessa paitsi maalinteossa, järjesteli paikkoja muille ja harhautteli hienosti. Syöttötyöskentely liigan parhaimpia. Viimeistelyyn tarkkuutta.

 

Iago Aspas 6.5 - Ihan mukiinmenevä liigadebyytti. Pelasi hyvin yhteen muun joukkeen kanssa, mutta hyytyi vastaavasti maalipaikoissa. Katosi välillä kuvasta josta muistui pelottavasti case-Borini mieleen. 

 

Daniel Sturridge 8 - Voittomaalin tekijä ja muutenkin koko pelin vaarallinen kärjessä. Ekalla jaksolla hautoi palloa liikaa. Olisi voinut iskeä useamminkin. 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×