Jump to content
tomine

FC Zenit St Petersburg

Recommended Posts

Elikkäs Pietarin joukkue satsannut viime aikoina melkoisen rajusti myös rahallisesti kun kesken edelliskauden (2012/2013) hankkivat riveihinsä suurella rahalla Axel Witselin sekä Hulkin. Myös Andrei Arshavin palasi kotiinsa ensin lainalla ja sittemmin pysyvästi harharetkiltään Arsenalissa.. kärjestä löytyy myös aiemmin Valenciassa pelannut Alexander Kerzhakov.. joten ainakin paperilla tulivoimaa pitäisi löytyä.. eri asia toki hitsautuuko peli kentällä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.. löytääkö Arshavin kadonneen pelihuumorinsa ja nousee takaisin vanhaan loistoonsa, vai onko pelaamisen nälkä jo tyydytetty ? niin ja eräs nimekkäämpi paluumuuttaja tuli sitten Bayern Munchenin suunnalta kun Anatoliy Tymochuk palasi myös taivaansinisten riveihin.

 

Tällä kertaa AA saa myös takaisin ”oman” numeronsa, tai kun lähti niin oli 10 mut sittemmin tainnut toi 23 vakiintua.. itselläni tuo laina-ajan aito 29 paita täten tottakai kyrillisin aakkosin kirjailtuna, joten omalla tavallaan ”erikoinen keräilyharvinaisuus” tuo .. on sitä vähän muutakin paitaa ja pipoa kans mut se siitä..

 

Joukkueessa pelaa satsi Venäjän A-maajoukkueesa esiintyneitä pelaajia ja nykyään jo melkoinen liuta myös maailmalta hankittua ”seminimekkäitä”pelaajia joten kansallisuuksien kirjo on melkoinen jo tässäkin todella suurseuraksi hamuavassa seurassa.. harmillisesti joukkuetta on muutaman näiden hyvien pelaajien kohdalla nyt kiusana olleet loukkaantumiset ja ajoittain melkoista taiteilua ollut saada tasapainoinen kokonaisuus kentälle.

 

Luotsina on tällä hetkellä Luciano Spalletti joka lienee monille tuttu nimi lähinnä AS Roman peräsimestä.. kovati mies tuntuu ainakin Zenitissä vannovan 4-3-3 taktiikan perään, ei Rooman aikakautta tullut niin aktiivisesti seurattua että peluuttikoa joukkuetta samalla ideologialla ja taktiikalla myös siellä, vai velvoittaako enempi Zenitin tämän tyyliseen peliin.. mitä tässä nyt on harkkamatsit nähnyt ja useamman sarjapelin ja ekan Mestareiden liigan kamppailun niin vähän on hakemista, varsinkin muutamalle pelipaikalle jotta homma kohdilleen saataisiin loksahtamaan.. saas nähdä löytääkö ”jääräpää” pari sopivaa palasta puuttuviin rakoihin tilkitsemään, vai joutuuko vähän formia muuttamaan sitten ajan kanssa ?

 

Seuralta löytyy myös äärimmäisen fanaattisia faneja ihan kiva satsi, kuten myös vähän hillitympää sakkia kans sekaan toki mahtuu.

 

Venäläiselle seuralle yllättävän mainiot enkkukieliset kotisivut jotka päivittyvät hanakkaasti varsin mielenkiintoisilla haastattatteluin joko tekstein tai välillä videoitunakin.. ja onpa koko homma kaikkien katseltavissa ilman mitään erillisiä maksuja..

 

Jos ei paikanpäälle hurauta seuran matseja katsomaan niin todella hyvin tuntuu erityisesti tuota Venäjän liigaa noista streameista tuntuu näkyvän.. vieläpä yleensä todella mainiolla kuvanlaadulla varustettuna.

 

Mainiot ENG kotisivut..
http://en.fc-zenit.ru/main/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensin kaikkein olennaisin, Spalletti on kasvattanut tyylikkäät viikset.. mutta mikä vielä hämmentävämpää jätkä näyttää ihan Lost sarjasta karanneelta John Lockelta ! ehkäpä tämän Kadonneen mysteeri on vihdoin selvinnyt !? :D

 

Katsellut nyt tuota Cuppia jossa siis Zenit, Shakhtar Donetsk, Kiovan Dynamo..

 

..oman pään pelaamisessa suuria ongelmia toistaiseksi, kärjestä tietysi Hulk puuttuu jne… mutta ajoittain varsin vauhdikasta pallonsiirtelyä ja nättejä hyökkäyksiä jo nyt.. mut tosiaan erikoistilanteissa omassa päässä todella vaikeata, pääpalloja hävitään aivan tajuton määrä ja muutenkin puostus ja keskikentän pelaaminen on ajoittain melkoista reikäjuustoa omaan päähän mentäessä.. toki kakkosmoke (Lodygin) pelannut toistaiseksi kaikki matsit mutta ei sekään ole selitys tuolle kun peliä katsellut, vaikka eilen yksi helpohkosti lurahtikin.

 

Kiovan Dynamolla oli eilen kentällä mm. Niko Kranjcar sekä Miguel Veloso.. jotta tuontia näyttää sielläkin olleen.

 

Maaleja tullut tuossa turnauksessa melkoinen määrä kumpaankin päähän ja varsinkin tuplaottelu tuota Dynamoa vastaan olivat todella vauhdikkaita pelejä seurata, tilanteita riitti melkoiseen liukuhihnatahtiin kumpaankin päähän.

 

Tymoshchuk on viel hitusen kait polvivaivainen että ihan heti ei miestä kentällä nähdä.. toivottavasti se vähän tilkitsis sitten ettei omiin menis tuota tahtia homma ois ihan noin levällään omassa päässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden avaus oli viime kauden Cupin voittajalta tuossa Super Cupissa viime kauden mestaria (Moskovan TsSKA) vastaan melkoinen pannukakku ja mahalasku ja turpiin tuli puhtaasti 0-3.. kyseisessä matsissa Keisuke Honda teki kentällä täysin mitä tahtoi ja huvitti.. Vagner Loven, Elmin, Musan, Tosicin, Wernbloomin ja kumppaneiden säestäessä taustalla.. ja Zenitin pojat vikisivät ja lopussa jo luovuttivat aivan kokonaan, vihulaisten totaalisesti peliä hallitessa.

 

Spalletti ruoskikin että lepsulla asenteella mentiin ja tuon jälkeen kauden kaksi matsia onkin penkillä olleet niin Arshavin (liekö Arsenalin penkki vienyt pelihalut hepulta, ainakin hetkellisesti jos ei lopullisesti) kuin myös Kerzhakov jonka paikan alkukaudesta kärjessä on ottanut Bukharov.. tuolla AA:n paikalla on palloillut pikakiituri Bystrov. Penkillä on myös ollut BM:stä palannut Tymochuk, jolla tosin miehen omien sanojen mukaan ainakin vielä lievää vaivaaa(polvi) joten ei täydessä iskussa kuulemma ole.. joten aloittanee jämäminsoilla ja koettaa siitä sitten kasvattaa kuntonsa tarvittavaksi avaukseen asti.

 

Sarjakaudenhan taivaansiniset avaavat kolmella vierasmatsilla putkeen.

 

Ensimmäisessä matsissa oli vastassa Krasnodar joiden kärjet ovat varsin vikkeliä kavereita ja tekivät edelliskaudella kiitettävästi sarjassa tuhoa vastustajien maaliverkkoja kiitettävästi pöllyttäen (Joãozinho & Wanderson).. niitä vastaan ensimmäinen puoliaika oli ihan kohtuullista peliä (paikkoja oli siinä kummallakin tehdä enempikin maaleja) ja puoliajalle mentiin 0-2 johdossa.. toisen puoliajan alkuun heti kavennus 1-2 ja sen jälkeen Zenitin touhu olikin pelkkää kituuttamista ja selviytymistaistelua vailla omasta pelistä juurikaan tietoakaan.. ihmeen kaupalla takaiskuja ei omiin enää kolissut lukuisista kotijoukkueen maukkaista paikoista huolimatta ja kauden avausvoitto irtosi, tosin kaikkea muuta kuin vakuuttavalla tavalla.

 

.. sitten kauden toinen koitos oli hellessäässä Rubin Kazan (jonka stadikka on melkoisen värikyllästetty, kiitos penkkien), josta löytyy sieltäkin ihan kiitettävästi tuota tuontipelaajien koplaa.. nimekkäimpinä lienee mm. Rondon, M’Vila, Gökhan Töre sekä vaikkapa eräs Roman Eremenko.. peliin taas tuli ihan kelpo alku ja vieraat menivat hyvinkin nopeasti johtoon mutta heti maalin jälkeen kotijoukkue otti vahvasti pelin haltuunsa ja vieraat joutuivat melkoiseen puristukseen kunnes vähän ensimmäisen puoliajan loppua kohti taas saivat juonesta kiinni ja pari nasevaa vastaiskua iskettyä mutta maaleja ei kuitenkaan puolin tai toisin tehty muutamista varsin kelvollisista tilanteista huolimatta kummassakaan päässä.. deja vuna (ensimmäiseen peliin) sitten heti toisen puoliajan alkuun heppoista ja sekavaa puolustamista omassa päässä koko puolustuslinjalta niin omissa kolis tällä kertaa tasoituksen merkeissä.. varsinkin Anyukov (jota aikoinaan Roversiinkin yhdistettiin huhuissa) on pelannut todella surkeasti mitä lähempänä omaa maalia ollaan oltu, Domenico Criscitolle ois kyllä tällä hetkellä enemmän kuin paljon kysyntää, harmi että tuo pahemman luokan jalkavamma on pitänyt ja pitää vielä edelleen jätkän vähän turhankin pitkään sivussa tositoimista..

 

..hieman yllättäen tuon tasoituksen jälkeen Rubin ei sitten lähtenytkään täydellä höyryllä vieraitaan nitistämään totaalisesti vaan jopa hölläsi hiukan ja vieraat saivat myös palloa ajoittain pideltyä ja sitä kautta  useamman pidemmän, kontrolloidun ja maltilla rakennetun hyökkäyksen aikaiseksi.. 55minsan kohdalla myös Roman Eremenko pääsi vaihdosta kentälle sekä hetkeä myöhemmin Hulk sitten vierailta, jonka pelipaikaksi ainakin tämän ottelun ajaksi muotoutui kärjessä piikkinä pelailla (tuli ”yksi yhteen” Bukharovin tilalle)... Ai niin vaihdoista puheenollen myös Tymochuk tuli puoliajalla kentälle ja huseerasi pitkälti vasempana laitapakkina, tosin sieltä aika ajoin myös keskikentän keskustaakin tukemaan parhaansa mukaan..

 

..lopussa peli aaltoili kumpaankin päähän suht vauhdikkaasti ja varsinkin vierailla oli useampikin hyvä paikka ratkaista matsi edukseen, toki kotijoukkueellakin omat paikkansa oli joista pari minuuttia ennen täyttä ysikymppiä loi Eremenko hienolla suorituksella. Zenit kuitenkin tuon tasoituksen jälkeen oli enempi niskan päällä ja useamman mainion paikan loi.. joten siltä osin todella yllättäen toi peli kääntyi aika totaalisestikin siellä kentällä tuon tasoitus maalin jälkeen.. kuitenkin yliajalla kotijoukkueen jannu kävi puskemassa heikon Zenit puolstuksen keskeltä alakulmaan kotivoiton 2-1 Kazanille.

 

Hieman yllättäen kauden paras pelaaja on toistaiseksi ollut ”varamaalivahti” Lodygin, joka on tehnyt voitavansa melkoisessa tulituksessa peli toisensa perään ylitöitä huhkien, kun kenttäpeli on ollut melkoisen (totaalisen) sekaisin. Danny on myös hetkittäin ollut pelipäällä kärjessä ja vaikka maaleja onkin tehnyt on ne enempi tulleet kun on haaskalle sattunut ilmaantumaan oikeaan aikaan, mutta mistään kokonaisvaltaisesti hyvästä pelaamisesta ollaan vaan haaveiltu, enempi sellaisia yksittäisiä tilanteen suomia välähdyksiä ollut, mikä tosin ymmärrettävää kun koko joukkueen peli ei oikein ole jengoillaan toivotulla tavalla.. saas nähdä lunastaako Hulk kärjestä paikkaansa kun kesän Conf. Cupin jälkeen taas alkaa vireessä olemaan.. Kazania vastaan oli jo penkillä ja pääs toisella puoliajalla kentälle, suht vahva jässikkähän tuo on ja jyrää ajoittain kuin panssarivaunu ja sitten tykittää sen painavan vasurinsa.. tosin vielä oli tässä matsissa vähän ruosteessa ja viimeinen ratkaisi aina kesti tovin liian pitkään eikä tähtäin oikein kohdilleen osunut, mutta piristi vieraiden peliä kuitenkin jo pelkällä läsnäolollaan.

 

Pitkälti ovat pelanneet pari ensimmäista sarjamatsia tuollaista 4-5-1 tai 4-3-3 taktiikaa käyttäen.. toistaiseksi peliesitykset ovat olleet kauttaaltaan heikkoja.. pyrkimys ois ollut peluuttaa että palloa pystyttäis pitämän ja pelejä hallitsemaan pallollisesti myös, mutta toistaiseksi homma on mennyt aivan täysin pelkästään puolustuspään vimmaiseksi taisteluksi ja silloin tällöin nopeita yksittäisiä vastaiskuja onnistunut saamana joista sitten on maaleja sen verran tullut kuitenkin että voittoja on irronnut.. mutta tämän kaltaisella pelillä kyllä tulee niin omassa sarjassa, kuin jo ensimmäisellä Mestareiden Liigan karsintakierroksella tanskalaisten kanssa ongelmia..

 

..saas nähdä oisko Shirokovista sitten ottamaan keskikentän herruus itselleen kun palaa kentille loukkantumisensa jäljiltä. Todellista keskikentän maestroa tarvittais todella kipeästi, joka sais koko joukkueen pelin jollain tavalla kontrolliin. Toistaiseksi Witsel on enempi vaellellut päämäärättömästi kuin eksyksissä oleva lammas siellä keskikentällä, kuin että olisi joukkueensa primus moottori. Jos ei ole ? niin epäilen että Spallettin paikka alkaa olemaan aika heikoilla kantimilla siellä valmentaja.

 

 

Niin ja erityisesti tuollaiset isot ”tuplanumero(t)” tuntuvat olevan suurinta muotia tuolla Venäjän viheriöillä. Siis pelaajien pelinumeroina paidan selkämyksissä.. noh on noin muutoinkin tuollaisia isoja numeroita kuin mitä ne ”perinteiset” melkoisen runsaasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden ensimmäinen kotimatsi.. alkoi aika nihkeästi mutta hiljakseen kotijoukkue otti pallonhallinnan ajoittain aika totaalisestikin itselleen.

 

Kärjessä Kerzhakov oli päässyt avaukseen kun Bukharov ja Hulk kumpikin potevat jonkinlaisia pieniä vammoja. Tymoschuk oli lykätty siihen ihan keskikentän keskutaan ja vaikka ihan kelpo pelimies on niin kyllähän siinä jätkälle hitusen liian iso tontti on tilkittäväksi jepelle kun 4-3-3 :lla palloilevat.

 

Kärjessä Kerzha oli varsin pirteä ja repi, raastoi ja sai hyviäkin laukauksia muutaman aikaan mutta kun ei mene niin ei sitten mene mistään ja toisille kans paikkoja rakenteli ihan mukavasti mutta niistäkin aina jäi viimeinen silaus uupumaan.. toki maalin sitten alusti kun

 

Toisella puoliajalla ajoittain Lombaertsin johtama puolustus oli auki kuin ”jokisen eväät” ja vain vihujen heikko viimeistely piti lukemat siinä vaiheessa vielä tasoissa.. tosin kaikkinensa peli oli astetta paremmin Zenitin kuin Kuban hallinnassa ja kotijoukkue ois ansainnut täyden pistepotin ja siltä se vähän näyttikin kun vaihdosta kentälle tullut Arshavin pääs maalin edestä tuikkaamaan aivan tyhjiin Zenitin johtoon.. lopussa vieraat kuitenkin pienellä onnenkantamoisellakin sitten tasoittivat ja loppunumerot olivat 1-1

 

Ajoittain pelillisesti jo sitä Zenittiä mitä hakevat, mutta kaukana siitä jos pitäis Spartak oikeasti mestaruustaistossa haastaa ja Eurokentillä pitkälle pötkiä.. todella hanakkaasti hyökkäävät, haluavat pitää palloa ja jos menettävät niin riistää sen ja ajoittain melkoisen vauhdikastakin hurlumheitä tarjolla kun niin hemmetin hyökkäysvoittoisesti yrittävät ainakin pelata.  Suht viihdyttäviä matseja, syystä ja toisesta mutta ei aina välttämättä kovin ysätävällisiä fanien sydämien päälle tuollainen super vauhdikas meno ja meininki.

 

Nihkeästi on joka tapauksessa Zenitin kausi alkanut ja seuraavaksi lähtevät sitten Tanskaan vierailulle.

 

Arshavinin penkityksestä on Spalletti kommentoinut että peliaikaa tulee sitten lisää jos mies saa ensin itsensä fyysisesti ja henkisesti sille tasolla jolla oli ennen ulkomaankeikkaansa. Jos tuota tasapainoa ei löydy niin avaukseen asti ei miehestä ole joukkuetta auttamaan. Taidot eivät ole mihinkään kadonneet ja nyt se on sitten henkistä ja fyysistä treeniä ja halusta haluaako pelaaja itse vielä sinne aivan huipulle itsensä kammeta.. vai onko motivaatio ja suurin polte jo hiipunut iäksi.

 

 

AA:n kommentja Kuban pelin jälkilöylyissä...

 

http://www.youtube.com/watch?v=GcHNv-RJUZQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pääsykamppailu kohti Mestareiden Liigaa alkoi Zenitin osalta vieraspelillä Tanskan maalla, jossa vastassa oli viime kaudella kyseisesä kissassa mukana ollut Nordsjälland. Kumpikin oli viime kaudella mukana kyseisessä kisassa mutta varsin kovissa alkulohkoissa kumpainenkin ja homma päättyi siihen..

 

Tällä kertaa vierailijat olivat rukanneet 4-2-3-1 muotoon kenttämiehityksensä ja Hulk aloitti tällä kaudella ensimmäistä kertaa avauksessa.. samoin Arshavin.. niin tai aiankin ennen matsia alkugrafiikat väittivät mutta eihän se mennyt sinne päinkään.. itse oisin melkein tuolla tavalla peluuttanut ja näytti aika tasapainoiselta mutta kentällä oli taas se perinteinen jonkin sorttinen 4-3-3 .. AA oli periaatteessa siellä ihan piikissä, Hulk hääräs oikealla laidalla, ajoittain yllättävänkin alhaalla auttaen Tymoschukia joka oli oikeana laitapakkina. Tosin noi keskikentän ja kärjen jätkät vaihtelivat oikeastaan paikkojaan todella paljon ja välillä siellä oli mm. Danny kärjessä.. ajoittain kyllä melkoista suhaamista tuo missä kukakin siellä kentällä viiletti..

 

..ensimmäinen mainio paikka tuli vierailijoille (10 minsa kohdalla)kun kulman jälkeen pallo pomppi toppari Netolle kuin taivaan lahjana, jonka tuima veto kuitenkin suuntautui suoraan maalivahdille, hetkeä myöhemmin todella nopea vastaisku parilla syötöllä jonka seurauksena Hulk pääsi osittain jopa läpiajoon mutta maalivahti tuli hanakkaasti vastaan ja sai kuin saikin tuikattua pallon viimehetkellä jätin jaloista muualle ettei päässyt kiertämään maalivahtia ja pistämään tyhjiin..

 

..sit mentiinkin pitkä tovi sinällään ihan hyvällä temmolla ja vauhdilla mutta todelliset maalintekotilanteet jäivät vähiin.. kotijoukkue piti hitusen enempi palloa ja teki useampia hyökkäyksiä ja pidempiä mutta vierailijoiden todella nopeat vastaiskut olivat taas astetta vaarallisempia ja läheltä piti tulla todella vaarallisiksi tilanteiksim Arshavin meinattiin tuikata läpi nopeasti hoksatulla ja annetulla vaparilla.. 20minsa kohdalla Hulka pääsi vaparista kelpo paikasta koettamaan mutta maalivahti hoiteli hommansa.. viis minsaa lisää ja Hulk kokeili mainiota kaukovetoa mutta sekin tuli liian suoraan maalivahtia kohti..  samalla hiljakseen Zenit sitten otti myös palloa ja pelinhallintaa enempi kontrolliinsa..

 

..kunnes vieraat vajaa 30 minsaa pääsivät laidalta vuorostaan vikkelien jalkojen turvin vastaiskuun kun Tymon vauhti ei vaan siellä tontilla riitä.. kotijoukkue kuitenkin onnistui tuhraamaan todella mainion tilanteen siirtyä johtoon lopulta ohivetoon.. hetkeä myöhemmin hyvin samantyylinen tilanne oli jo toisessa päässä kahteenkin otteeseen peräkkäin ja kotijoukkueen faneilta taisi jäädä pari lyöntiä väliin siellä rinnassa.. vaan kun ei pompi Zenitille nyt pallo niin ei oikein millään.

 

..35minsaa ja kotijoukkue vei tyylipuhtaasti pääpallon kulmapotkusta (Tymoa ”vietiin” taas) ja moken (Lodygin) tiiraillessa voimattoman meni pallo vain hitusen takakulmasta ylitse. Hetkeä myöhemmin Tymoa vietiin taas jaloilla mutta keskitys epäonnistui ja meni suoraan Lodyginin syliin.

 

 

Arshavinille koeteltiin pistellä todella paljon pystypalloja matalina (vastustajan rankkualueelle) johon jätkä sit kirmas niitä hakemaan kerta toisensa perään, niitä ihan kelvollisesti saikin omakseen mutta vähän on jäässä sitten kun pitäis viileästi vain pallo tykittää maalin.. näitä palloja tuli varmaan lähemmäs kymmenen ensimmäisellä jaksolla, varsinkin viimeisen parinkymmenen minsan aikana ekalla puoliajalla.

 

 

Zenitin pakit ovat kyllä erittäin arvaamattomia tapauksia (valitettavasti oman joukkueensa kannalta) kun mennään kohti omaa maalia puolustumaan.. sieltä voi tulla ihan millaista sekoilua tahansa, purut on monesti ihan katastrofaalista kamaa, väärin sijoittumista, ihan ihmeellisiä sähellyksiä (veikkei ois ees paniikkitilanne) ja jäätymisiä aivan liian usein. Tuntuu että jäbikät menee ihan lukkoon kun pääsevät pallon koskemaan lähellä omaa rankkarialuetta.. vähän on viel hakemista mutta lupauksia antavaa jo toi AA:n ja Hulkin yhteistyö, tuossa kuitenkin Danny jäi aika pieneen osaan sit.

 

 

Puoliajalla tehtiin vaihto.. AA pois ja Kerzhakov tilalle.

 

48minsaa ja Kerzhakoville samansorttinen pystypallo (jälleen Hulkilta) kuin AA:lle ekalla puoliajalla jaettiin (tosin ei aivan niin syvälle) mutta parin juoksuaskeleen ja irtautumisen jälkeen varma sijoitus takakulmaan avasi vieraiden maalitilin.. hetkeä aiemmin oli toisessa päässä Zenitin vasen laita pakki häviämässä pääpallon, tosin keskitys oli loistava mutta mainiosta paikasta vapaasti pusku suoraan Lodyginille, käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä sitten verkko heilahti toisessa päässä.

 

Johtomaalin jälkeen Zenit pyrki sitten vain rauhassa pitämään palloa ja siirtelemään sitä omalla joukkueella rauhassa mahdollisimman pitkään pidemmän tovin ajan.

 

Se meinas 56min kostautua kun laiskan pallottelun jälkeen kotijoukkue riisti pallon ja iski näpsäkkäästi mutta alkukaudne paras pelaaja Lodygin pelasti tilanteen.

 

68 minsaa ja kulmapotkussa taas Zenit omassa päässä lievästi sanoen lirissä mutta onnenkaupalla pallo lopulta ohitse maalin.

 

83minsaa ja Lukovic tuli Hulkin tilalle, hitusen yllättäen ei Djordjevic ole saanut paljoakaan peliaikaa tosikoitoksissa. Kuitenkin ennen kauden alkua niissä harkkamatseissa Ukrainassa pelas aika pirteästi kun tilaisuuden sai, kerran jos toisenkin.

 

88minsaa ja Dannylle tarjottiin vielä mainiot tilaisuus oman kelpo harhautuksen jälkeen tuikata pallo takayläkulmaan mutta hitusen ylitse. Noin muutoin jätkä tämän matsin melkoisen pimennossa olikin. Tosin jätkä tuntuu noin muutoinkin olevan hetkessä elävä taitoniekka joka saattaa tehdä välillä todella yllättäviä, erittäin luovia (kantapääsyöttöjä jne..) ja monesti ihan onnistuneita ratkaisuakin eikä näyttävyys niiltä tehoilta aivan liikaa terää tylsytä mutta sitten on pitkät tovit ulkona matsista. Minsan verran lisää pelikelloon ja jätkä vaihtoon ja Bystrov tilalle viime hetkiä kuluttamaan pelikellosta.

 

 

Toinen puoliaika ei kokonaisuutena katsojalle tuota maalia lukuun ottamatta kovinkaan kummoisia tarjonnut, versinkaan verrattuna varsin vauhdikkaaseen ensimmäisen puoliaikaan verrattuna. Vieraat eivät kovin hanakkaasti enää lähteneet hyökkäämään sen yhden tehdyn vierasmaalin jälkeen ja puolustus sai suht koht hyvin pidettyä hörhöilyt kurissa.

 

 

Kyllähän tuosta saa vielä kotonakin aivan tosissaan vääntää ja tiukka taisto varmasti toistamiseen edessä mutta jos ei kuitenkaan jatkopaikkaa tästä parista (tämän jälkeen) heltiä niin melkoinen pettymyshän se tulis olemaan.

 

 

Seuraavassa Sarjamatsissa sitten alkais kuitenkin olemaan jo voiton paikka tai painetta alkaa jo melkoisesti hönkiä niskaan niin valmennukselle kuin pelaajille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

laitetaas nyt viel pelaaja listaa (2013/2014) edustuksen osalta, pelinumeroiden kera…

 

Maalivahdit
1 Yury Lodygin
16 Vyacheslav Malafeev
30 Yury Zhevnov
71 Egor Baburin

Puolustajat
4 Domenico Criscito
6 Nicolas Lombaerts
13 Luis Neto
14 Thomas Hubocan
21 Milan Rodic
22 Alexander Anyukov
24 Aleksander Lukovic
57 Jamaldin Khodjaniyazov

Keskikenttä
10 Miguel Danny
15 Roman Shirokov
18 Konstantin Zyryanov
20 Viktor Fayzulin
23 Andrei Arshavin
28 Axel Witsel
34 Vladimir Bystrov
44 Anatoliy Tymoshchuk

Hyökkääjät
9 Alexander Bukharov
11 Alexander Kerzhakov
29 Hulk
77 Luka Djordjevic
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä ole jäänyt näköjään pelejä seuranneilta huomioimatta tuon Lodyginin otteet ja tosiaan melkoisesti on saanut huhkia ajoittain jopa ylityöllistetysti alkukauden aikana, tilastotkin näköjään varsin vahvasti tukevat sitä että meikäläinenkin on jotain sentäs nähnyt..
 

” We`ve tallied fan voting on our Russian website for the Zenit players of the month in July. First place was shared this time by Tomas Hubocan and Yury Lodygin.
  Zenit`s new goalkeeper, who joined the team this summer, played 6 matches in July, and made the most saves of any goalkeeper in the Russian Premier League.”

--------

 

Niin tänään oli sitten sarja matsi ja vastassa Volga ..kelikin oli muutaman aiemman paahteisen helteen sijaan vesisadetta.. sitä meinasta taas tulla niskaan tällä kertaa vieraskentällä huhkineelle Taivaansinisille mutta erinäisten.. ajoittain jopa erikoisten vaiheiden jälkeen, josta suurin ”kiitos” tuomari(e)n suuntaan lähtee..

 

..pari mainiota taidonnäytettä ja useampi tilanne tarjosi taas melkoista ihmesähellystä.. joten jokaiselle jotain taas kerran sekaan matsiin mahtui. Sinällään faneille ainakin omalla tavallaan taas kerran vastinetta rahoilleen.. peli siis päättyi lopulta 1-3 Zenitin voittoon.. vaikka 1-1 tilanteessa, jo 26 peliminuutin kohdalla Hulk ajettiin ulos. Hulk sai kaksi keltaista joista kumpikin aivan käsittämättömiä tuomarin sooloja, ilmeisesti jossain välissä kerkesi sitten tuomarin fyysistä koskemattomuuttakin rikkoa lisäksi ?  joten saa nähdä tuleeko pidempää pelikieltoa jos noin.. silti noi kortit jotka ulos ajoon johtivat menivät ilmeisesti väärälle miehelle ? ainakin jälkimmäinen, joten hyvässä lykyssä Hulk ollut kummassakaan tilanteessa periaatteessa edes osallisena.. siitäkös mm. Spallettilla kärysi aivan ylitse auraiden ja mies passitettiin puoliajalla vex, ”katsomon puolelle”.

 

Tuomarit kokonaisuudessaan tuntuivat olevan hitusen tuuliajolla tässä pelissä ja vaikkapa Zenitin 1-2 johtomaali haiskahti kyllä melkoisen vahvalta paitsiotilanteelta.. tämä tuli vajaa kymppi minsaa ennen pelin loppua.

 

Danny teki kaikki vieraiden kolme maalia ja varsinkin lopussa tullut vapauttava kolmas oli todella nätti ”sijoitustipautus” aivan takakulmaan ristikon kautta sisään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolustuksen ajoittain todella ihmeellisiin haparoiviin hasardeihin on näköjään suht nopeasti reagoitu ja sinne tontille hankittu uusi pelaaja…

 

http://en.fc-zenit.ru/main/news/57489.html

 

Ansaldi comes to Zenit!

Zenit and FC Rubin have reached an agreement for Argentinian fullback Cristian Ansaldi to move to the Blue-White-Sky Blues. Ansaldi will be arriving in Petersburg shortly.

 

Ansaldi will undergo a medical examination on Monday in St. Petersburg, after which he`ll sign all the necessary documents and choose a jersey number. Zenit`s contract with Ansaldi will be for 4 years.

Cristian Daniel Ansaldi was born on September 20, 1986, in the Argentinian city of Rosario, and began his career with Newell`s Old Boys. Ansaldi played 29 matches for Newell`s Old Boys` first team.

Ansaldi moved to FC Rubin in 2008. He played 130 matches for Rubin, scoring 2 goals. He twice won the Russian Premier League and the Russian Super Cup with Rubin, and was included 3 times in the list of the top 33 players of the year in the Russian Premier League.

 

Ansaldi was called up to the Argentinian national team for the first time in November, 2009, and has played 3 times in all for Argentina. He was last called up to the national team on July 31, 2013.

 

Ansaldi can play as a left or right fullback, and as a left halfback.

 

We welcome Cristian and his family to St. Petersburg and wish him success with the Blue-White-Sky Blues!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuori kärkimies Montegrosta, Luka Djordjevic lähti sitten täksi kaudeksi lainalle Hollantiin (Twente), jottei kehitys peliajan puutteeseen tyssäisi.. tuntuu kovasti toi Spalletti tuon Bukharovin nimeen vannovan noissa haastatteluissaan (kerta toisensa perään sitä ylistävin sanoin kommentoinut) ja sinne piikiksi myös tosiaan tarjolla Kerzhakov ja "hätätapauksissa" myös Hulk ja Arshavin joten siltä osin tuon lainan kyllä ymmärtää enempi kuin mainiosti, vaikkei pariviime mainittua kyllä ihan omimmillään siellä aivan piikissä olekaan..

 

http://en.fc-zenit.ru/main/news/ct3/57500.html

 

-------

 

Dannyllä tulee sitten tänään täyteen 30 ikävuosien osalta jotne saas nähdä onko jäbällä myös millaiset pippalot sit kentän puolella ? kun Tanskasta tulee vieraita Mestareiden Liigan karsinnan toiseen osaotteluun Zenitin isännöidessä tällä kertaa.. ensimmäinen matsihan päättyi Zenitin vierasvoittoon lukemin 0-1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avauksessa Zenitillä oli Nordsjälland osa 2:ssa ... jonne siis kotijoukkue lähti yhden vierasmaalin turvin ja johdossa.

 

 

----------------Bukharov-------------
Danny-----------------------------Hulk

Witsel--------Shirokov--------Zyryanov

Khod…----Neto----Lombaerts---Anyukov

-----------------Lodygin---------------------

 

vaihdossa.. Baburin, Kerzhakov, Fayzulin, Arshavin, Lukovic, Tymoshchuk, Bystrov

 

 

Pari minsaa oli hitusen tunnustelevaa mutta sen jälkeen toaalisesti kohti vieraiden maalia mentiin ja ahkerasti.. neljän minsan kohdalla Shirokov nousi laidasta ja melkeinpä tyhjyyttään ammottavasta maalista pisti tolpan kautta päätyrajasta ylitse.. hetkeä myöhemmin Bukharov koetti toiselta laidalta mutta sivuverkko ainoastaan heilui.

 

Seittämän minsaa ja Hulk nousi laidaltaan mainiosti ja pisti keskelle synttärisankarille paikan pedaten  mutta puolustaja ehätti vedon tielle kun maalivahti oli jo pelattu tilanteesta ulos.

 

Ensimmäisen kympin aikana peli oli aika totaalisen hallussa kotijoukkueella ja veiraille oli vaikeuksia saada palloa haltuunsa, saatika muutamaa syöttöä peräkkäin omille. Zenitin käytännössä vieden peliä aivan miten tahtoen..

 

..kymmenen minsaa.. pallo pelattiin keskeltä maata pitkin useammalla kunnon ”pingis” syötöllä aina maaliin asti mutta paitsion kautta sitten maali lopulta hylättiin.

 

Paine oli varsin kova ja ainoastaan vieraiden maalia kohti kokonaisen ekan vartin ajan, heti pallon mentyksen jälkeen kotijoukkue oli herhiläisenä kimpussa ja pyrki karvaamaan pallon itselleen olematta vieraskorea ja antamatta vieraille juurikaan tilaa hengähtää hetkeksikään.

 

20minsaa ja vieraat saivat nopean ja vaarallisen oloisen vastaiskun joka kuitenkin kuihtui kokoon kuin itsestään viime vaiheessa ja viimeinen syöttö oli varsin osoitteeton. Tuon jälkeen Zenitin äärimmäisen innokas karvaaminen hitusen antoi ja kaikista pahin alkurynnäkkö hitusen laantui.. ja vieraatkin saivat pidettyä hetken pidempään ja rauhallisemmin pieniä toveja pelivälinettä hallinnassaan.

 

22minsaa.. näppärä pieni syöttö vieraiden puolustuslinjan taakse vapautti puolittain läpi Hulkin mutta zippaus meni sitten niin moken ylitse kuin ohitse maalinkin.

 

Hulk pisti pienellä näppärällä maatapitkin Shirokovin läpi keskeltä ja tällä kertaa mies pisti pallon varmasti alakulmaan ja kotijoukkueen 1-0 johtoon.. Zenit pelasi todella paljon tuollaista pientä lyhytsyöttöpeliä maata pitkin ja tänään se ajoittain toimikin varsin tehokkaasti ja monta kertaa saatin kuka milloinkin näillä puolustuksen selustaan pistetyillä näteillä pikku pystysyötöillä vähintään puolittaissin läpiajoihin..

 

..näitä tuli melkeinpä jatkuvalla syötöllä ensimäisen puolen tunnin ajan. Hyvin tehosivat mutta viimeine silaus oli vielä hitusen hakusessa jotta verkko ois useammankin kerran heilahtanut.

 

 

Ensimmäistä kertaa kuitenkin tällä kaudella tuo kotijoukkeen leikittelevän kevyt ja näppärä lyhytsyöttäpeli pisti vastustajan juoksemaan kieli vyön alla pallon perässä.

 

 

Toisen puoliajan alkuun vieraat koettivat pistää vähän painetta kotijoukkueelle ja hanakammin päästä laajemmalla rintamalla maalintekoapajille jo pakon sanelemaa, jos/kun vielä jatkopaikka mahdollisuus eli..

 

..se ”kiri” niitättiin kuitenkin hyvin nopeasti kun Hulkin noin 50minsa kohdalla pääs sitä parasta asettaan käyttämään.. luja ja matala vasurilla vedetty veto painui verkon perukoille, kun oli laidasta muutaman askeleen keskemälle ottanu ja hitusen rankkualueen rajan takaa pisteli lukemiksi vastustamattomasti 2-0  ja tyylikkään oivaltavan kantapääsyötön maaliin tarjoili Shirokov..

 

Hetkeä myöhemmin Tymo… tuli kentälle Anyukovin paikalle, ilmeisesti pieni säästely varotoimenpidekin tuossa kysymyksessä.

 

Viimeistään tuohon toiseen maaliin tuntui vieraiden henkinen puoli retkahtaneen, sen verran reippaasti jo tuohonkin mennessä kotijoukkue oli peliä hallinnut. Toki Zenitkin hieman pahinta kaasujalkaansa hellitti ja homma meni vähän sellaiseksi mitäänsanomattomaksi palloiluksi ja vierailta lähinnä ”lopun alun odotteluksi”.

 

Peliä oli pelattu 62minuuttia kun parilla oivaltavalla nopealla pystysyötöllä lopulta Hulk vippasa pallon keskellä Dannyn päähän joka pääsi vapaasti maalin edestä puskemaan pallon alakulmaan.

 

Tymo kuitenkin 65minsan kohdalla keskiympyrästä vailla painetta aivan älytön ratkaisu mutta vieraat eivät saanet karmeata virhettä maaliksi kuitenkaan muutettua, kun veto meni lopulta ylitse kun siitä jätkä karkuun kirmas pikän spurtin päätteeksi.

 

Minsa edelliseen lisää ja Bukharovin tilalle vaihdettiin Arshavin..

 

..minuutti kentälle tulonsa jälkeen ja Arshavin kirmas maalintekoon ja pisti etualakulmasta pallon verkonperukoille.. joten lukemat 4-0

 

71minuutilla Neto tuomarin mielestä torjui kädellä maalin edustalla.. liekö oli ? vaikea sanoa mutta punainen kortti tuli ja olisihan pallo tyhjiin mennyt kun kaikki muut oli tilanteesa täysin ulos pelattu mutta, en edelleenkään kyllä menisi takuuseen että se oli käsivirhe.. näytti aika vahvasti olkapäältä, olkavarrelta.. vieraiden rankkari kuitenkin tolppaan ja takaisin kentälle kimmoten, sitä kautta peli jatkui.. Neto ainakin itse oli melkoisen erimieltä tilanteesta tuohtuneena, josta sai oman osansa myös tolppa.

 

..hetkeä aiemmin vieraat olivat myös hienolla kaukovedollaan ylärimaa kolisutelleet.. meikäläisen eväs- ja juomatäydennyksen aikana toi tapahtui.

 

77minsaa ja ihmehäröilyä taas Zenitin moken ja puolustuksen välillä. Pallo kuitenkin suotuisasta tällä kertaa kotijoukkueelle pomppi.

 

79min ja Arshavin show vasemmalta puolelta useamman (kolmen) vastustajan ohitse pallon kanssa pujahdellen & puikkelehtien mutta maalivahti lopulta vedon tiellä.

 

Hetken päästä tuosta Fayzulin tuli kentälle ja vaihtoon tuli kapteeni Zyrianov.

 

Arshavinilta nähtiin myös tyylikäs pyllistys ja kohteeksi joutui pallo tuon pers&pallikuoletuksen käsittelyssä :D

 

Lopussa Shirokov pisti taas nätillä pienellä syötöllä Hulkin karkuun mutta chippaus yritys maalivahdin ylitse epäonnistui totaalisesti.. myös Arshavin pääsi mainiosta pystysyötöstä vielä tuikkaamaan ja hankki sillä kulman joukkueelle kun veskari oli hereillä.

 

90+ minuuteilla, taas pystysyöttö jonka meni nappaamaan rankkualueen sisältä Shirokov ja samalla täräyttti voimalla etuyläkulmaan 5-0

 

 

Jatkoon tästä parista meni Zenit, erityisesti täysin näytöstyyliin viedyn kotimatsin turvin.. yhteismaalein 6-0 .. ottelut siis Zenitin voittoihin kumpainenkin päättyi, 0-1 ja 5-0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossapa tuon eilisen matsin Highlightsit...

 

http://en.fc-zenit.ru/main/video/gl3615/

 

 

Suhteellisen kovia vastuksia voi ”hyvässä lykyssä” tulla jo ens kierroksella.. tosin jos tuollaisen kotihurmoksen saavat päälle kuin eilen niin .. elikkäs seuraavasta selviämällä pääsis jo sitten itse karkeloihin lohkovaiheeseen mukaan.

 

http://en.fc-zenit.ru/main/news/ct3/57507.html

Zenit`s opponent will be decided at the UEFA draw in Nyon, Switzerland, on August 9. Zenit will be one the seeded teams, thus it cannot meet Arsenal, Lion, AC Milan, or Schalke-04.

 

Zenit can be drawn with Real Sociedad, Fenerbahce, Pacos de Ferreira, or the winners of the pairs PSV – Waregem, and Metalist - PAOK.

 

The first play-off matches will take place on August 20–21, and the return matches will be held on August 27–28.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olet kyllä erinomainen ja ahkera kirjoittaja, mutta sinun topikkisi ovat jostain syystä jääneet yleensä huomiomattomaksi ainakin nyt kun kirjoittajia ei enää ole täällä Paitsiossa niin paljon.

 

Asiaan. Zenitistä olisi minun pitänyt kirjoittaa tänne jo kuukausi sitten. Oikeastaan ihmettelen myös sitä, ettei Zenit ole täällä aiemmin herättänyt pahemmin huomiota. Koska onhan Zenit kuitenkin meitä lähimpänä oleva huippuseura ja kulkuyhteydetkin Pietariin täältä ovat tunnetusti hyvät. On kyllä pakko jossain vaiheessa päästä katsomaan Zenitin matsia, mieluiten vielä Spallettin aikana, jota suuresti ihailen.

 

totti-spalletti.jpg

 

Luciano Spalletti. Olen tutkinut tämän kaljupäisen italotaktikon uraa jonkin aikaa; kerran tänä kesänä tuli koko päivä vietettyä katsoessa hänen Roma-aikojensa matseja. Kaikista mieleenpainuvin ottelu oli suorastaan upea 6-2 voitto Roberto Mancinin Interistä Coppa Italian finaalin ensimmäisessä osaottelussa Stadio Olimpicolla Roomassa 2007.

 

Tässä yksi Spallettin parhaista peleistä; Roma 7 - 0 Catania kaudelta 2006-07:

 

 

Jos se nyt jäi epäselväksi, niin Spalletti on hyökkävän pelin ystävä ja vieroksuu peri-italialaista puolustuspeliä. Rohkea, mutta ei kovin pragmaattinen. Aika samanlainen kuin myös entinen Roma-valmentaja Zdenek Zeman. Spalletti uudelleensynnytti puolivahingossa 4-6-0 -systeemin, jossa ei ollut lainkaan varsinaista hyökkääjää (koska häneltä loppui hyökkääjät kesken). Spalletti oivalsi tämän ensimmäisellä kaudellaan Romassa, 16 ottelua pelattu ja Roma löytyi vasta sijalta 10. 21.12., eli heti seuraavalla kierroksella Roma voitti Chievon 4-0. Spallettin neronleimaus alkoi tuottaa välittömästi loistavia tuloksia - Roma ylsi huimaan voittoputkeen ja voitti Chievo-ottelun jälkeen seuraavat 10 ottelua, joka on edelleen Serie A:n ennätys. Roma nousi lopulta Serie A:n neljännelle sijalle ja Mestarien liigaan. Hänet valittiin vuoden 2006 parhaaksi italialaisvalmentajaksi. Seuraavalla kaudella Roma sijoittui upeasti Serie A:n toiseksi (kaudella, jolloin hän sai 30-vuotiaasta Tottista kaiken irti: 32 maalia ja 12 maalisyöttöä) ja uusi sijoituksensa myös tätä seuraavalla kaudella (2007-08).

 

Spalletti pääsi pitkälle myös eurokentillä; 2006-07 -kaudella ennätettiin Mestarien liigan puolivälieriin saakka. Seuraavalla kaudella Roma päihitti Real Madridin neljännesvälierien molemmissa osaotteluissa 2-1 -lukemin, mutta tie päättyi kuitenkin jälleen puolivälieriin.

 

Spallettin viimeisellä täydellä kaudella 2008-09 Roma kuitenkin floppasi edellisten kauden menestykseen nähden pahasti ja jäi tyystin ilman pokaaleja. Mestarien liigassa kulki kuitenkin liigaa ja cupia paremmin ja Roma selvisi neljännesvälieriin saakka. Roma selviytyi Eurooppa-liigaan sijoittumalla Serie A:ssa niukasti kuudenneksi. Tämä oli jo lopun alkua ja syyskuun alussa 2009 hän päätti erota tehtävästään, hänelle tyypillisen heikon alun saattelemana. Spalletti ehti olla Romassa neljä vuotta, saavuttaen siellä kaksi peräkkäistä Coppa Italiaa vuosina 2007 ja 2008 sekä yhden Supercoppan 2007.

 

1862278_w1.jpg

Toivottoman ja neuvottoman miehen kasvot

 

Spalletti näyttää lähes poikkeuksetta hävinneeltä mieheltä, kun peli ei suju niin kuin pitää. Varsinkin silloin, kun hänen joukkueensa on tappioasemassa, hän ei osaa tehdä muutoksia kesken ottelun kääntääkseen ottelua. Tämä on myös tyypillistä myös aiemmin mainitulle Zemanille, joka vain jäätyy penkkiinsä tappioasemassa (ja takavuosina poltti samalla savuketta, kun se oli vielä hyväksyttävää). Joskus kärsittiin suuria tappioita ja niiden määrä lisääntyi hänen pestinsä loppua kohden, kun hän ei enää kyennyt luomaan uutta voittavaa taktiikkaa. 4-6-0 levisi myös muihinkin italiaisjoukkueisiin ja sitä vastaan opittiin ajan myötä puolustamaan. Ehkä pahin tappio Spallettin Roma-uralla oli nöyryyttävä 7-1 -tappio Manchester Unitedille vuonna 2007 Mestarien liigan puolivälierien toisessa osaottelussa. Ensimmäisen osaottelun Roma vei kuitenkin 2-1.

 

Jottei tämä menisi täysin Spallettin syyttelyksi, Romassa hän ei ikinä saanut kovin paljon rahaa käytettäväkseen ja tämän lisäksi joka vuosi häneltä vietiin avainpelaajia eikä korvaajat olleet riittävän hyviä. Roma oli näihin aikoihin kovin velkainen. Sekin on osasyy miksi vuoden 2007 menestyksen jälkeen Roman palkintokaapissa oli melko hiljaista.

 

-----------

 

Siinä oli nyt jotain Spallettista. Minkä kuvan olet itse saanut Spallettista Zenit-fanina? Minä en oikein ole kovin usein seurannut Spallettin pelejä Zenitissä, käyttääkö hän edelleen 4-6-0:aa, vai onko hän "joutunut" tekemään siitä 4-3-3:n?

 

Denisovilla on muuten aika perkeleen hyvä pelisilmä ja pitkä syöttö mitä olen hänen peliään katsellut. (EDIT: Vai kuka se oli, muistanko väärin? Oliko se hyvän pelisilmän omannut pelinrakentaja sittenkin Shirokov?) Mutta mitä helvettiä, kaksi kertaa tänä kesänä vaihtanut seuraa? Kuka on teidän ykköspelintekijä nyt? Shirokov?

 

Luís Neton tunnen, siirtyi tammikuussa Serie B:hen viime kauden päätteeksi tippuneesta Sienasta. Olihan se Sienassa hyvä (liiankin hyvä Sienaan), miten on hänellä sujunut pelit Zenitissä?

 

Mitä mieltä olet Hulkista? Onko hän sun mielestä flopannut vai mistä johtuu hänen odotuksia alhaisempi maalimäärä?

Edited by MrEskola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olet kyllä erinomainen ja ahkera kirjoittaja, mutta sinun topikkisi ovat jostain syystä jääneet yleensä huomiomattomaksi ainakin nyt kun kirjoittajia ei enää ole täällä Paitsiossa niin paljon.

 

Asiaan. Zenitistä olisi minun pitänyt kirjoittaa tänne jo kuukausi sitten. Oikeastaan ihmettelen myös sitä, ettei Zenit ole täällä aiemmin herättänyt pahemmin huomiota. Koska onhan Zenit kuitenkin meitä lähimpänä oleva huippuseura ja kulkuyhteydetkin Pietariin täältä ovat tunnetusti hyvät. On kyllä pakko jossain vaiheessa päästä katsomaan Zenitin matsia, mieluiten vielä Spallettin aikana, jota suuresti ihailen.

 

totti-spalletti.jpg

 

Luciano Spalletti. Olen tutkinut tämän kaljupäisen italotaktikon uraa jonkin aikaa; kerran tänä kesänä tuli koko päivä vietettyä katsoessa hänen Roma-aikojensa matseja. Kaikista mieleenpainuvin ottelu oli suorastaan upea 6-2 voitto Roberto Mancinin Interistä Coppa Italian finaalin ensimmäisessä osaottelussa Stadio Olimpicolla Roomassa 2007.

 

Tässä yksi Spallettin parhaista peleistä; Roma 7 - 0 Catania kaudelta 2006-07:

 

 

Jos se nyt jäi epäselväksi, niin Spalletti on hyökkävän pelin ystävä ja vieroksuu peri-italialaista puolustuspeliä. Rohkea, mutta ei kovin pragmaattinen. Aika samanlainen kuin myös entinen Roma-valmentaja Zdenek Zeman. Spalletti uudelleensynnytti puolivahingossa 4-6-0 -systeemin, jossa ei ollut lainkaan varsinaista hyökkääjää (koska häneltä loppui hyökkääjät kesken). Spalletti oivalsi tämän ensimmäisellä kaudellaan Romassa, 16 ottelua pelattu ja Roma löytyi vasta sijalta 10. 21.12., eli heti seuraavalla kierroksella Roma voitti Chievon 4-0. Spallettin neronleimaus alkoi tuottaa välittömästi loistavia tuloksia - Roma ylsi huimaan voittoputkeen ja voitti Chievo-ottelun jälkeen seuraavat 10 ottelua, joka on edelleen Serie A:n ennätys. Roma nousi lopulta Serie A:n neljännelle sijalle ja Mestarien liigaan. Hänet valittiin vuoden 2006 parhaaksi italialaisvalmentajaksi. Seuraavalla kaudella Roma sijoittui upeasti Serie A:n toiseksi (kaudella, jolloin hän sai 30-vuotiaasta Tottista kaiken irti: 32 maalia ja 12 maalisyöttöä) ja uusi sijoituksensa myös tätä seuraavalla kaudella (2007-08).

 

Spalletti pääsi pitkälle myös eurokentillä; 2006-07 -kaudella ennätettiin Mestarien liigan puolivälieriin saakka. Seuraavalla kaudella Roma päihitti Real Madridin neljännesvälierien molemmissa osaotteluissa 2-1 -lukemin, mutta tie päättyi kuitenkin jälleen puolivälieriin.

 

Spallettin viimeisellä täydellä kaudella 2008-09 Roma kuitenkin floppasi edellisten kauden menestykseen nähden pahasti ja jäi tyystin ilman pokaaleja. Mestarien liigassa kulki kuitenkin liigaa ja cupia paremmin ja Roma selvisi neljännesvälieriin saakka. Roma selviytyi Eurooppa-liigaan sijoittumalla Serie A:ssa niukasti kuudenneksi. Tämä oli jo lopun alkua ja syyskuun alussa 2009 hän päätti erota tehtävästään, hänelle tyypillisen heikon alun saattelemana. Spalletti ehti olla Romassa neljä vuotta, saavuttaen siellä kaksi peräkkäistä Coppa Italiaa vuosina 2007 ja 2008 sekä yhden Supercoppan 2007.

 

1862278_w1.jpg

Toivottoman ja neuvottoman miehen kasvot

 

Spalletti näyttää lähes poikkeuksetta hävinneeltä mieheltä, kun peli ei suju niin kuin pitää. Varsinkin silloin, kun hänen joukkueensa on tappioasemassa, hän ei osaa tehdä muutoksia kesken ottelun kääntääkseen ottelua. Tämä on myös tyypillistä myös aiemmin mainitulle Zemanille, joka vain jäätyy penkkiinsä tappioasemassa (ja takavuosina poltti samalla savuketta, kun se oli vielä hyväksyttävää). Joskus kärsittiin suuria tappioita ja niiden määrä lisääntyi hänen pestinsä loppua kohden, kun hän ei enää kyennyt luomaan uutta voittavaa taktiikkaa. 4-6-0 levisi myös muihinkin italiaisjoukkueisiin ja sitä vastaan opittiin ajan myötä puolustamaan. Ehkä pahin tappio Spallettin Roma-uralla oli nöyryyttävä 7-1 -tappio Manchester Unitedille vuonna 2007 Mestarien liigan puolivälierien toisessa osaottelussa. Ensimmäisen osaottelun Roma vei kuitenkin 2-1.

 

Jottei tämä menisi täysin Spallettin syyttelyksi, Romassa hän ei ikinä saanut kovin paljon rahaa käytettäväkseen ja tämän lisäksi joka vuosi häneltä vietiin avainpelaajia eikä korvaajat olleet riittävän hyviä. Roma oli näihin aikoihin kovin velkainen. Sekin on osasyy miksi vuoden 2007 menestyksen jälkeen Roman palkintokaapissa oli melko hiljaista.

 

-----------

 

Siinä oli nyt jotain Spallettista. Minkä kuvan olet itse saanut Spallettista Zenit-fanina? Minä en oikein ole kovin usein seurannut Spallettin pelejä Zenitissä, käyttääkö hän edelleen 4-6-0:aa, vai onko hän "joutunut" tekemään siitä 4-3-3:n?

 

Denisovilla on muuten aika perkeleen hyvä pelisilmä ja pitkä syöttö mitä olen hänen peliään katsellut. Mutta mitä helvettiä, kaksi kertaa tänä kesänä vaihtanut seuraa? Kuka on teidän ykköspelintekijä nyt? Shirokov?

 

Luís Neton tunnen, siirtyi tammikuussa Serie B:hen viime kauden päätteeksi tippuneesta Sienasta. Olihan se Sienassa hyvä (liiankin hyvä Sienaan), miten on hänellä sujunut pelit Zenitissä?

 

Mitä mieltä olet Hulkista? Onko hän sun mielestä flopannut vai mistä johtuu hänen odotuksia alhaisempi maalimäärä?

Ottamatta sen enempää kantaa Hulkin esityksiin, mutta maalimääriä ei välttämättä kannata liikoja Venäjän liigan osalta tuijottaa. Tosi harvoin siellä kukaan yltää mihinkään kovaan maalimäärään. Esim. viime kaudellahan maalikuninkuuteen riitti 13 maalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ottamatta sen enempää kantaa Hulkin esityksiin, mutta maalimääriä ei välttämättä kannata liikoja Venäjän liigan osalta tuijottaa. Tosi harvoin siellä kukaan yltää mihinkään kovaan maalimäärään. Esim. viime kaudellahan maalikuninkuuteen riitti 13 maalia.

No juu, mutta kun se siirtosumma oli vain 40 miljoonaa, joten onko seitsemän liigamaalia aivan sen arvoista? Lievittävänä asianhaarana toki se, että Hulk teki ne maalit 18:aan otteluun. Kaikki kilpailut mukaan lukien maalimäärä nousisi 11:een ja ottelumäärä puolestaan 30:een. Ja rehellisyyden nimissä täytyy muistaa, että Hulk syötti viime kaudella vielä 7 maalia. Minuutit per maali -lukemaksi laskin 225 ja minuutit per maali/maalisyöttö -lukemaksi puolestaan 138.

 

Taisin itse vesittää floppiväitteeni nyt tyystin...  :mrgreen:

 

Zenit sai muuten Mestarien liigan playoffeihin parikseen mielestäni sen kaikista helpoimman vastuksen, josta minäkin olen kateellinen: portugalilainen Pacos Ferreira. Ensimmäinen osaottelu pelataan Portugalissa tiistaina 20. päivä ja toinen osaottelu teidän kotona keskiviikkona 28.8 klo 19.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No juu, mutta kun se siirtosumma oli vain 40 miljoonaa, joten onko seitsemän liigamaalia aivan sen arvoista? Lievittävänä asianhaarana toki se, että Hulk teki ne maalit 18:aan otteluun. Kaikki kilpailut mukaan lukien maalimäärä nousisi 11:een ja ottelumäärä puolestaan 30:een. Ja rehellisyyden nimissä täytyy muistaa, että Hulk syötti viime kaudella vielä 7 maalia. Minuutit per maali -lukemaksi laskin 225 ja minuutit per maali/maalisyöttö -lukemaksi puolestaan 138.

 

Taisin itse vesittää floppiväitteeni nyt tyystin...  :mrgreen:

 

Zenit sai muuten Mestarien liigan playoffeihin parikseen mielestäni sen kaikista helpoimman vastuksen, josta minäkin olen kateellinen: portugalilainen Pacos Ferreira. Ensimmäinen osaottelu pelataan Portugalissa tiistaina 20. päivä ja toinen osaottelu teidän kotona keskiviikkona 28.8 klo 19.

Voi tosiaan olla, että on flopannut. En sitä yrittänytkään kieltää. En oo yhtään Zenitin peliä nähnyt, joten vaikea ottaa kantaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toi Venäjän sarja tuntuu olevan aika tasainen, tokihan sielläkin ne suuret ja pienet on mutta erot tuntuvat olevan ainakin näin alkukaudesta olleet melkoisen olemattomia monessakin pelissä.. eikä pahemmin ole sellaisia hoh hoijaa pakko pullaa seurattavaa ole ollut..  muutoinkin oikeastaan kaikki Zenitin alkukauden pelit ovat Omassa Sarjassa olleet katsojan kannalta todella tapahtumarikkaita ja viihdyttäviä.

 

Ainakin tähän mennessä 4-3-3 on joka matsissa ollut se homman juju, kyllä noi ”laitahyökkääjät” ovat todella hanakkaasti tunkemassa itseään vastustajan boksin sisään. Vaikka tuntuu olevan että siellä hyökkäyksessä tuo yksi on ns. todellinen kärki.. jokin Danny vaikuttaa huomattavasti enempi tuollaiselta keskikentän herrasmiesmäiseltä herkältä taiteilijasielulta mutta ahkerasti sekin siellä hipsii salakavalasti varsin syvällä vihollislinjojen takanakin monesti.

 

Shirokov tuntuu nyt kummasti selkiyttäneen ja piristäneen kummasti tuota pelaamista, saanut nyt myös Witselin pelaamaan paremmin.. tosin saa nyt nähdä onko hetkittäinen pyrähdys vai onko pidemmän päälle tuollainen sopiva peruspermanenti löytynyt. Alkukaudella kun Shirokov ei pelannut niin yleensä aina toinen laita toimi mut toinen oli pelin aikana ihan hukassa ja toimettomana.. nyt Shirokovin kanssa on tuo syöttöpeli rullannut keskikentän ja kärjen osalta joka puolella jouhevasti. Tosin vielä on vaikea sanoa.. kunhan saadaan pari matsia lisää tuota Venäjän sarjaa pelattua niin alkaa paremmi tulemaan esiin että onko alkukauden haparoivan esitysten jälkeen löytynyt peli-ilo ja sitä kautta tullut ryhtiliike kuin itsestään, vai oliko se vain hetken hurmaa.

 

Hulk on hieman turhan yksinyrittelijä.. lähtee helposti psukemaan väkisin monen pelaajan läpi kuin antaisi ”helpon” syötön omalle joukkuetoverille, tosin Arshavinin ollessa kentälle niin sille se tuntuu ehkä vähän enempi syöttelevän kuin yleensä.. sit lähtee aika helposti laukomaan todella kaukaakin.. toki veto on vasurilla huikea jos onnistuu mutta välillä pistää kyllä turhankin sarjatulella niitä vetoja todella kaukaakin. Jätkällä on omat vahvuutensa ja myös heikkoutensa, ei se mikään täydellinen pelaaja ole läheskään ja kaukana jostain maailman parhaasta mutta hyvänä päivänä pystyy olemaan myös joukkueelleen kantava voima. Myös puolustaminen on maistunut pelipaikkaansä nähden ihan kohtuullisesti, välillä jopa yllättävänkin paljon ja alhaalla pelannut, kuitenkin tuolla 4-3-3 jätkän yksi suuri vahvuus ja pelote ois kytätä todella nopeita vastaiskuja..

 

..ei se mikään floppi ole ollut mutta ei kyllä tuon hintalappunsa veroinen superihminen myöskään. Hitusen on niiistä maltillisemmistakin odotuksista jäänyt, mutta kausi on pitkä ja aikaa parantaa ja nostaa tasoaan sinne minne kaikki sen odottavat olevan, tosin liekö ne ovat karanneet jo hieman utopistisiinkin mittasuhteisiin.. eikä tuo kesän rankka Conf Cup voi olla painamatta vielä rasituksena, toli hinku on taatusti kova pelata itsensä ensi kesän MM-kisoihin, tässä toki se vaara että koettaa juuri liikaa pelata omaan pussiin joukkueensakin kustannuksella. Sellasta haparoivaa hakemista ollut alkukausi kuten koko joukkueella, viime matsissa natsas sitten mainiosti koko joukkueella mutta aika näyttäköön oliko se enempi hitusen lannistuneen vierailijan aiheuttamaa harhakuvitelmaa. Mielenkiintoista josko se siitä lähtisi vielä parempaan suuntaan menemään jos toi Shirokov saa tuon keskikentän ja kärjet sidottua yhtenäiseksi niin jälki voi olla todella tuhoisaa vastustajien kannalta.

 

Noista puolustajista ei oikein kukaan ole eirtyisesti erottunut, kaikki olleet tasaisen ”harmaata massaa” ja jokainen vuorostaan tehnyt jotain hassuja hasardeja.. eniten kokenut #44 Tymo jonka alkukausi on ollut todella heikko. Neto on pelannut ihan ok mutta parempaa pitää koko alakerran pystyä.. alakerrassa ei oikein ole sellaista kunnon johtajatyyppiä, kaikki sellaisia ”rivisolttuja” olleet toistaiseksi. Tuon näkisin myös tällä hetkellä pienenä ongelmana.. sellainen kivenkova toppari joka vetää huikeaa peliä niin saa kaveritkin rinnalla paljon varmemmiksi ja näyttämään paremmilta kuin ovatkaan.. tuollainen pelaaja kun äärimmäisen tärkeä olla joukkueessa, joka aikoo menestyä.

 

Denisov, milloinkas sen touhuiluja olet seurannut ? edelliskaudella oli vielä seurassa ja ollut ajoittain myös  Venäjän A-maajoukkueen kapteenina .. tosin ilmeisesti melkoinen ”raikulipoika” ja kurinpidollisia toimenpiteitäkin jouduttiin pojan kanssa suorittamaan Spalletin toimesta. Dick Advocaat tais aiemmin jäbän uran todella pistää aivan uusille jengoille, kun tipautti sen sieltä hitusen korkeammalta alemmaksi keskikentälle ja siitä lähti sitten Pietarin jalkapallokoulukunnan hepulla aivan huikeaan lentoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolustukseen lisää (toivottavasti) vahvistusta.. tuohon vielä kelpo keskikenttämaestro ja kenties yksi kova kärki niin alkais olemaan jo melkoisen kova nippu kasassa.. Sopeutumisongelmia tuskin ilmenee sen enempiä, kun koko uransa Venäjällä pelannut ja kyseisen maan kansalainen.

 

http://en.fc-zenit.ru/main/news/57524.html

 

Igor Smolnikov moves to Zenit

Zenit has signed Russian right fullback Igor Smolnikov from FC Krasnodar. Smolnikov will arrive in St. Petersburg in the coming days and undergo a medical exam before signing a personal contract with Zenit.

 

Igor Smolnikov was born on August 8, 1988, in Kamensk-Uralsky. He started his professional career with FC Torpedo in 2006, then went to Lokomotiv Moscow in 2008. Smolnikov also played on loan for FC Ural, FC Chita, FC Zhemchuzhina-Sochi, and FC Rostov before joining FC Krasnodar in 2012. The 25 year old has also been capped by Russia`s national youth team. Igor is capable of playing either on the right side of the defense and midfield, or as a defensive midfielder.

 

Igor has played 124 matches altogether over the last 5 years in Russia, scoring 4 goals and making 3 assists.

 

We welcome Igor Smolnikov to St. Petersburg and wish him luck in his new team!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusi pelaaja saapunut keskikentälle, Oleg Shatov joka tuli siis Anzhista.. kysseisnen seura on pistellyt pelaajiaan melkoisen liudan myyntilistalle kun ensin oli heidät suurella rahalla kokoon pistänyt mutta koko homma mennyt siellä suunnalla aivan totaalisen sekaisin.. pelipaikaksi näyttettäis tarjoavan mm. hyökkäävän keskikentän tonttia..

http://en.fc-zenit.ru/main/news/ct3/57537.html
http://en.fc-zenit.ru/main/news/ct3/57538.html

 

-------------------

 

Hulk vaihtoi pelinumeroaan kesken kauden elikkäs 29 muuttui nyt sitten numeroon 7

http://en.fc-zenit.ru/main/news/ct3/57535.html

 

Hulk changes jersey number

 

 

Zenit`s Brazilian forward has decided to change his jersey number.

 

Hulk will play in Zenit`s upcoming match vs. Anzhi as #7 already. Previously Hulk played as #29. Hulk`s number has changed for both Russian and international competitions.

 

The last Zenit player to where #7 was Radek Sirl. Before him, Zenit players wearing #7 included Alejandro Domínguez, Oleg Trifonnov, Dmitry Makarov, Sergey Osipov, and Alexander Kurtiyan.

 

 

---------------------------

 

 

Olihan siellä sitten sarjamatsikin, jossa juuri “kriisiseura” Anzhi oli vastassa, kotona Zenitille tyylipuhdas kotivoitto lukemin 3-0 maalit tekivät.. 1-0 Shirokov (25min), 2-0 Hulk (43min), 3-0 Ansaldi (72min) ..Smolnikov ja Ansaldi tekivät debyyttinsä ja Argentiinalainen maalinkin.

 

Highlights Zenit - Anzhi

http://en.fc-zenit.ru/main/video/gl3625/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hulk olisi palaillut varsiin tuttuihin maisemiin, jollei olisi loukannut itseään edellisessä sarjamatsissa.. tässä pelissä kuintekin kun Mestareiden Liigan paikat olivat jo kielen lipaisun päässä… FC Pacos De Ferreiran oma stadikka ei kelvannut peliareenaksi vaan kotipelinsä he joutuvat tahkoamaan Eurokentillä FC Porton kotiareenalla, joka siis olisi ollut erittäin tuttu paikka Hulkille.

 

 

Ensimmäisen osaotteluun tässä taisteluparissa Zenit lähti vieraskentällä tahkoten..

 

 

-----------------------Kerzhakov-----------------------
Danny-----------------------------------------Bystrov

-----Witsel-----------Shirokov---------Zyryanov—

Smolnikov----Lombaerts---Hubocan-----Anyukov

-------------------------Lodygin--------------------------

vaihdossa… Baburin, Lukovic,  Khodjaniyazov, Tymoschuck, Mogilevets, Arshavin, Bukharov

 

 

Ensimmäinen puoliaika oli melkoisen tasaista ja ihan ok vieraspeliä.. kotijoukkue ei oikein mitään pidempiä painejaksoja saanut aikaan (noh ne parit sekoiulut toki heillekin paikat avasi ja yksi melkoisen vaarallinen kaukolaukaus viuhui vain vaivoin ristikon ylitse) ja vieraat klaarasivat lopulta suht kivuttomasti kotijoukkueen lähentelyt. Mitään häikäisevää ilotulistusta vieraatkaan eivät pystyneet esittämään (toki askeleen juonikkaampi joukkue tuntui kuitenkin olevan jos hyökättiin) pari kelpo hyökkäystä saivatkin aikaan.. varsinkin tekniikkataituri Danny tuntui olevan kotimaassaan melkoisen jäässä ja pallo tuntui todella polttavan oudolla tavalla miehen jaloissa.. joihin muutama lupaava tilanne tuhriintuikin.

 

Vieraat menivät vajaan puolentunnin kohdalla johtoon, kun Shirokov hiipien nousi taustalla ja todella hallittu viimeistely 0-1 Shirokov on pelannut viime aikoina aivan huikeaa peliä. Zyrianov ei nyt noin pihalle ole ollut kuin mitä tässä pelissä mutta pitää hieman ihmetellä että mikä rooli tuolla jätkällä oikeasti tuossa joukkueessa on ? ilmeisesti kantelee kapteenin nauhaa muuten tuo ei juuri hyvässä pahassa ole erottunut tällä kaudella, paitsi tänään sit kehnossa valossa..

 

..Anyukov oli alkukauden otteisiinsa verrattuna saanut aivan uutta puhtia ja pelasi vahvasti kumpaankin suuntaan omalla laidallaan.. liekö osittain tämän takia Bystrov ei päässyt peliin yhtään mukaan. Kerzhakov keskittyi löntystelemään laiskasti kerta toisensa perään paitsiossa.

 

Kolkytäviis ja paitsio pelasti vieraat takaiskulta kun kotijoukkue dominoi kulmpotkusta syntynyttä tilannetta aivan totaalisesti.

Vajaa tunti ja taas kulmpotkusta vieraita vietiin oikein kunnolla useampaan otteeseen ja pallo löytyi maalista ja tilanne 1-1

 

Hetkeä myöhemmin kulma toisessa päässä ja Shirokov pääsee pistämään maalin edestä aivan vapaasti 1-2 kun pallo sinne todella helposti ja varkain etukulmasta meni..

 

..toisen puoliajan alun jälkeen kotijoukkue sai vahvasti otetta pelistä ja hetkeä tuon johto osuman jälkeen sai Lodygin venyä huikeaan torjuntaan ja muutoinkin kotijoukkue sai painetta paljon vahvemmin luotua vieraiden pelaajiin ympäri kentän kuin mitä ensimmäisellä puoliajalla.

 

Kasineljä minsaa pelattu kun Kerzhakov vetäs nätin vaparin ylärimän ja moken selän kautta maalin perukoille ja tilanteeksi 1-3

 

Minsaa ennen varsinaisen peliajanloppumista Shirokov tykitti nätisti etukulmaan 1-4 hieman rangaistusalueen rajan ulkopuolelta todella komean vedon. Ilmiömäisessä vedossa ollut kun alkukauden loukkaantumisen jälken on kentälle päästetty. Mainioita nousuja tekee keskikentältä ja viimeistelyt & vedot ovat todella huippulaatuisia kun tilaisuus tulee..

 

..Lodygin ja Shirokov ovat pelanneet aivan huikeaa alkukautta, peli toisensa perään.

 

Vaikuttaa olevan tuollaista perusmeininkiä vieraskentällä toi taivaansinisten touhuilu, ajoittain näyttää ihan ok:lta ja tasapainoiselta jopa, välillä taas peliote tuntuu katoavan totaalisesti ja homma sekoilee hetkittäin melkoisesti..

 

..jatkopaikan menettämin nyt tästä tilanteesta ois jo totaalinen katastrofi, varsinkin kun kotona peli tuntuu vielä astetta sutjakammin luistavan kuin vieraissa aina.. vaatisi jo Zenitiltä täydellistä puolittain valmistautumista ja vieraidenkin pitäis vielä jostain ihmeestä kaivella raivoa ja uskoa tekemiseen, edes rippeitäkään tuskin enää tämän tuloksen jälkeen on portugalilaisilla on toiseen peliin ammentaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Sarjamatsin muodossa kohtasivat sitten yhdestä useammasta pääkaupungin seuroista.. vastassa tällä kertaa Moskovan seuroista Dynamo

 

Pitänee varmaan mainita että Dynamon valmentajana toimii Dan Petrescu. Pelissä heillä oli vaihtopenkillä mm. Andrei Voronin.. avauksesta löytyi mm. Luke Wilkshire, jonkin sortin ”puolisuomalainen” ? Boris Rotenberg, ..pelaajalistoilla kummittelee myös nettilässä nimiä kunte  Kevin Kuranyi sekä Yuri Zhirkov, mut ei ainakaan tässä pelissä ollut edes penkillä kyseinen kaksikko.. taisipa siellä myös ”kohupoika” Denisov kans palloilla Dynamon riveissä.

 

 

Avaus oli kieltämättä hitusen yllättävä ja jonkin verran ”kierrätystä” tuntui olevan ilmassa..

 

---------------------------Arshavin-----------------------------
Danny---------------------------------------------------Shatov

-----Witsel------------Shirokov-----------Tymoshchuk----

Ansaldi-----Hubocan------Lombaerts--------Smolnikov

-------------------------Lodygin--------------------------------
 

vaihdossa.. Baburin, Neto, Anyukov, Khodjaniyazov, Mogilevits, Zyryanov, Lukovic, Bystrov, Bukharov, Kerzhakov, Vasyutin, Solovyov

 

 

Ensimmäiset kymmenen minsaa oli suht vauhdikasta ja tasaista, jossa hallinta ja menosuunta pelissä vaihtui alituiseen.. liekö kunnon jopa rankkasade piiskasi pelaajien kinttuihin kunnolla vauhtia jotta lämpimänä paremmin pysyivät.. sade siitä sitten hiljakseen hiipui kun peli eteni mutta sen verran kenttä märäksi jäi että muutamia varsin mittavanpituisia liukutakleja nähtiin nurmenpinnassa pelaajien liukuessa.

 

Vieraat pyrkivät alusta asti suht aktiiviseen otteeseen mutta mitä pidemmälle homma eteni, kotijoukkue oli kuitenkin se joka hitusen enempi palloa piteli. Mitään totaalisista ja todella selkeää hallintaa ja niskalenkkia vastutajasta ei kuitenkaan kotijoukkuekkaan kunnolla saanut.

 

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella, onnistui kotijoukkueen jannu kiertämään Lodyginin mutta veto jäi sen verran löysäksi kohti maalia että Zenitin kenttäpelaaja sai puskemalla estettyä maalin synnyn maalin edustalta.

 

Joten melkoisen tasaisissa merkeissä mentiin ensimmäiset 45 minuuttia.. kotijoukkue oli ajoittain astetta vaarallisemman oloinen hyökkäyksiä, vaikka aika nihkeää heilläkin todellisiin maalipaikkoihin asti pääseminen lopulta oli.

 

Hyökkäyksestä puuttui ei yksittäisten pelaajien juonikkuus vaan yhteispeli ja selkeä suunnitelma jota oltais systemaattisesti haettu. Arshavin ei tuollaiseen ”keskimmäisen kärjen” rooliin sovi, eikä yhteispeliä vaikkapa Shatovin kanssa ollut juurikaan, tosin uusi pelaaja joukkueessa tämä jälkimmäinen joten ei sinällään yllätys, varsinkin kun laitapakkikin oli siellä laidalla uus jeppe joukkueesa.. keskikentän kolmikko taas vaihteli todella paljon paikkoja tilanteen mukaan dynaamisesti keskenään pelin tuoksinassa.

 

Reilu tunti ja pallo jäi ”pomppimaan” ees sun taas vieraiden maalin eteen ja siitä lopulta kotijoukkue pääsi tinttaamaan pallon vastustamattomasti yläkulmaan, tosin siinä matkalla vielä kimmokettakin otti puolustajan jalan kautta. 1-0

 

Oikeastaan minkäänlaista kunnollista ”loppukiriäkään” ei sitten vieraat saaneet aikaiseksi luotua.. oikeastaan koko pelin ajan kotisjoukkueen maalivahdilla ei ollut juurikaan osaa eikä arpaa pelin kulussa, sai aika rauhassa siellä katsella ja nautiskella autiopaikalta oman joukkueen hallittua peliä...

 

Sitten kuin tyhjästä, taisi kotijoukkue olla jo tuudittautuneena helppoon voittoon ja laskivat jo kolmea pistettä itselleen lisää sarjataulukkoon.. salamaniskuna 90+2 minuutilla, vieraat onnistuivat laidalta nousemaan ja nätin vippaussyötön jälkeen  puskemalla pallo vielä jatkettiin nätisti maalin eteen josta Kerzhakov pääsit vapaasti puskemaan 1-1 ..  jonka jälkeen tuli saman tien loppuvihellys.. tasoitus ei kyllä peliin nähden ollut yhtään ansaittu joten melkoinen ”lahjapiste” sieltä Zenitille tuli ja kotijoukkueen pelaajat ja fanit taatusti äärettömän pettyneitä tähän..

 

..Zenitiltä todella ponneton peli kokonaisuudessaan, ei oikein punaista lankaa ja kunnon otetta löytynyt peliin missään vaiheessa. Liekö sitten viikolla pelattu peli Portugalissa ja puolittain jo varmistettu jatkopaikka Mestareiden Liigaan mukaan, loi vähän liiankin hyvänolontunteen ja vei puhtia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Omassa sarjassa toki alkukaudella muutoinkin olleet hivenen heikkoja noi vieraspelit, kotona sitten kulkenut astetta paremmin.  Pelistä itsestään ei oikein jäänyt Zenitille mitään muistelemisen arvoista kätöseen, tai no tuo tasoitus oli ihan tyylikkäästi tehty ja ainoa asia (yksi hyökkäys) mitä pelistä tosiaan ylipäätään voi muistella ilman päänsärkyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kotijoukkue pääsi sitten melkoisen jopa "leppoisista" asetelmista toiseen osaotteluun kun alla oli vieraista 1-4 voitto.. joten suurin ongelma oli pääkopan sisällä että sen verta sitä tahtoa ja intoa löytyis puristaa, jotta ei ihan juosten hommaa kusastais omille kintuille.

Mitään suurempaa kierrätystä ei avaukseen lähdetty pistämään mutta tuntuu että aina pientä muutosta Spalletti pelistä toiseen tekee ja äärimmäisen harvinaista tuntuu olevan että ihan sama kokoonpano aloittais peliä toisensa perään..

 

 

-----------------------------Bukharov--------------------------------
Danny---------------------------------------------------Mogilevets

----Witsel-----------------Shirokov--------------Tymoshchuk---

Smolnikov------Lombaerts-------Neto---------Anyukov

-----------------------------Lodygin-----------------------------
 

Vaihdossa… Baburin, Hubocan, Lukovic, Khodjaniyazov, Zyryanov, Arshavin, Kerzhakov

 

 

Ensimmäiset minuutit tuntuikin kotijoukkueelle olevan hitusen ”tervanjuontia” ja tilanteet pelattiin vähän sinne päin ja todella puolihuolimattomasti ja pari vaarallista paikkaa vieraat heti alkuun saivat.

 

Mitä pidemmällle ensimmäinen puoliaika eteni niin kotijoukkuekin pääsi välillä hätyyttelemään vieraiden maalia mutta melko pitkälti vierailijat olivat se huomattavasti aktiivisempi ja yritteliäämpi joukkue kokonaisuudessaan kentällä.. tosin aivan huipputekopaikoille ei vieraillakaan kovin montaa kertaa asiaa ollut.. sen verta kotijoukkue kuitenkin puolusti että avopaikkoihin nyt ei sentään kävelemällä menty..

 

..tosin kun vieraat eivät sitä kavennusta siihen alkuun saaneet niin mitä pidemmälle puoliaika eteni niin sellainen puolivillaisen pelailun maku suuhun väkisinkin hiipi. Kun ei mitään kynsienpureskeluun oikeuttavaa jännityspakettia ollut näköpiiriin ilmestyväksi.

 

Vajaan puolentunnin kohdalla kuitenkin kotijoukkue kävi niittäämässä viimeisinkin niitin kun Smolnikov nousi hyvin vauhdilla laidasta ja hieno syöttö takaviistoon josta Danny oli hipsinut paikalle, mainiosti pakki harhautettiin edestä vauhdilla pois ja varma viimeistely takakulmaan, tyylikäs maali ja 1-0 kotijoukkueelle.

 

Toisen puoliajan alkuun sitten Danny täräytti illan toisensa jäätävän kylmällä ja kauniilla chippauksella maalivahdin ylitse.. tosin tilanteen rakentelu meni vähän siihen malliin että vaikuttiko paitsiossa ollut Zenitin pelaaja millään tavalla peliin kun pitkällä paitsiossa hortoili mutta päätti olla sitten koskematta palloon joka siitä kuitenkin suht läheltä meni.. makuasioita sinänsä, onneksi ei juurikaan enempiä ratkaissut ja lopputuloksena Kaunis&Nätti viimeistely 2-0 Viimeistään tässä vaiheessa jo alkoi sitten lähinnä odottelu että milloin kotijoukkueen fanit pääsevät räjäyttämään ilon vielä toiseen potenssiin kun loppuvihellys sieltä aikanaan ilmoille kajahtais.

 

Kuuskytäviis minsaa, laidalta keskitystä (Anyukov) ja Bukharov pääsi aivan maalivahdin edestä täysin vapaasti puskemaan 3-0

 

Minuutti edellisestä ja todella hassunnäköinen maali.. varsin kaukaa lähtenyt veto, ei kovin kova ja muutenkaan kovin onnistunut liekö sen verran pakin jalasta muutti suuntaa ? että korkeaan polviasentoon etutolpalle jähmettynyt Lodygin kahteli ihmeissään kun pallo menikin lopulta aivan toiseen kulmaan. 3-1 Maali oli sen verran koomisen oloinen ja näköinen tapaus että pieni vierasjoukkueen kannattajaporukkakin näytti siitä itselleen mukavasti hupia saavan.

 

Seuraavasta hyökkäyksestä ois kotijoukkueelle vislata rankkarin kun Anyukov keskitti matalan ja vieraiden pakki heittäytyi pötkölleen ja käsivarteenhan se pallo lopulta päätyi mutta vain kulmopotku tuloksena ja siitä ei sen enempiä.

 

Loppupuolella matsia erityisesti kentälle vaihdosta hitusen aiemmin tullee Kezhakov ja Arshavin koettivat hanakkaasti antaa näyttöjä valmentajalleen ja itselleen avauksenpaikkaa hamuta mutta suht laihoin tuloksin. Muutama läheltä piti sommitelma toki mutta eipä mitään kovin ihmeitä kuitenkaan vaikka aktiivisuutta ilmassa olikin..

 

..tai no Arshavin pilkun sai hankittua joukkueelleen 78minuutilla kun Bulharovin näpsäkän pääpallojatkon päätteeksi alkoi rankkualueen sisällä kikkailemaan ja jalat alta vedetiin. AA itse ampui rankkarin varmasti oikeaan alakulmaan, moken pompatessa päinvastaiseen suuntaan 4-1  .. olipa siellä vielä myöhemmin saksari yritystäkin AA:lta.

 

82minuuttia, laidalta tuli keskitys ja maalinedustalla Neto hävisi pääpallon ihan satanolla ja vieraiden pelaaja pääsi helposti puskemaan kavennusta ilmoille. 4-2

 

 

Ensimmäinen osaottelu päättyi siis 1-4 ja toinen taasen 4-2 joten yhteismaalein 8-3 Zenit eteni Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen ja lohkojen arvonnat ovat siis huomenna, torstaina.

 

 

Ehkei tämä nyt niin vakuuttava esitys kokonaisuudessaan ollut että suuret joukkueet kyllä vapisis juurikaan mutta lohkovaiheessa kotona jos peli talvella kulkee niin kyllä Zenit voi olla varsin kinkkinen vastus ihan kenelle tahansa mutta vieraskentillä pelit ovat olleet aika vaisuja että sieltä voi olla pisteiden keruu työn ja tuskan takana. Monesti kuitenkin haastajana ja nöyrästi kuitenkin lähtenevät peliin kuin peliin lohkovaiheessa sitten.. kotikentällä hyökkäyspelin sujuvasti rullaamaan saaminen on se edellytys millä joukkue voi pärjätä (omiin menee kuitenkin hitusen liikaa ja monesti aivan liian helppoja turhan paljon), muutama yksilö on hyvän illan sattuessa kyllä teknisesti sen verran lahjakkaita palloilijoita ja yksilötaidoiltaan että pallo kyllä verkkoon tiensä saattaa sutjakkaasti löytää.. varsinkin Shirokovin ja Dannyn salakavalat nousut ovat viime aikoina se kaikista suurin ase ollut. Vielä kun jätkillä tuntuu olavan viimeistelytilanteessa malttia ja taitoa melkoisesti.

 

Niin tanskalaiset kuin portugalilaiset kaatuivat matkalla yllättävän selkein yhteislukemin mutta aivan koko totuutta peleistä noi numerot nyt eivät kuitenkaan ihan sentään kerro. Toki paikka Lohkopeleihin vähintäänkin ansaittu, että ei ne numerot nyt vaikka todella mairittelevat ovatkin niin sentään ihan valhettakaan ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mestareiden Liigan lohkot kaudella 2013/2014

 

 

Ryhmä A
Manchester United
Shakhtar Donetsk
Leverkusen
Real Sociedad

Ryhmä B
Real Madrid
Juventus
Galatasaray
Köbenhavn

Ryhmä C
Benfica
PSG
Olympiacos
Anderlecht

Ryhmä D
Bayern Munchen
CSKA Moscow
Manchester City
Viktoria Plzen

Ryhmä E
Chelsea
Schalke
Basel
Steaua Bucaresti

Ryhmä F
Arsenal
Marseille
Dortmund
Napoli

Ryhmä G
Porto
Atletico Madrid
Zenit
Austria Wien

Lohko H
Barcelona
AC Milan
Ajax
Celtic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zenitin kotimatsi, jo aikoja sitten tähän matsiin loppuunmyydyllä kotistadionilla ja vieraaksi saapui Moskovan suunnalta Lokomotiv

 

Vierasjoukkueen pelaajien nimilistasta pläräilemällä silmiin osuu joitain tuttuja nimiä.. mm.. Maicon (ei se kuuluisin ”painos” näistä tosiaankaan mutta varsin pirteästi tämäkin ”versio” kentällä esiintyi), Roman Pavluchenko, Victor Obinna, Vedran Corluka, Felipe Caicedo, Dame N’Doye, Lassana Diarra, Alberto Zapater.. tuon lisäksi näyttäis olevan vielä brassi maalivahti ja pari muutakin tuontiveikkoa joten melkosien kansainvälisen ryhmän ovat kasanneet.. toki liuta venäläisiäkin mahtuu mukaan.

 

 

Kotijoukkueen avaus.. Hulk jatkaa edelleen sairastuvalla, toivottavasti ei lähde nyt sitten maajoukkueen matkaan vaan saa rauhassa pistellä paikat kuntoon.. Ansaldi taasen (keltaiset) korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa.

 

------------------------------Kerzhakov------------------------------------
Danny-------------------------------------------------------------Arshavin

------Witsel----------------Shirokov-------------------Zyryanov-------

Hubocan-----------Neto-------------Lombaerts----------Smolnikov

------------------------------Lodygin----------------------------------------

 

vaihdossa.. Baburin, Vasyutin, Bukharov, Shatov, Fayzulin, Rodic, Anyukov, Lukovic, Bystrov, Tymoshchuk, Khodjaniyazov, Mogilevets

 

Ensimmäinen puoliaika, kuten koko peli palloiltiin varsin hienossa säässä ja kentän kuntokin antoi puitteet täyden katsomon kera hienolle pelille kaikkinensa.

 

Alusta asti kotijoukkue lähti varsin tiukasti hakemaan johto-osumaa ja muutaman minuutin jälkeen ensimmäinen paikka tulikin kun Witsel nousi mutta ajautui sen verran pieneen kulmaan että maalivahti sai peitettyä aika helposti ja homma kuihtui kokoon.

 

Reilun kuuden minuutin kohdalla meinasi tunteet hieman roihahtaa kun Kerzhakov ja Corluka ottivat ensin pelitilanteessa hitusen yhteen ja sen jälkeen homma jäi kytemään ja meinasi käsirysyksi mennä sitten pelitillanteen ulkopuolellakin. Kumpikin sai tilanteesta keltaiset kerättyä itselleen.

 

Hetkeä myöhemmin tilanteisiin melkoisen surutta meneminen sai jatkoa kun Witsel törmäsi vieraiden numero 85 kanssa yhteen ilmassa korkealla ja kovaa kun samaan palloon pomppasivat rynnistämällä ja Witsel tipahti ikävästi nurmenpintaan mutta kumpikin pystyi jatkamaan peliä pienen hengenvedon ja linkuttelun jälkeen.

 

Kymmenen minsaa ja Danny & Arshavin pelasivat mainiosti yhteen mutta Shirokovin viimeistely jäi hieman viivittelyksi ja hieno hyökkäys lopulta ei päättynyt edes laukaukseen..

 

..siitä nopea vastaisku vieraille ja Hubocan joutui rikkomaan vieraille suht hyvästä paikasta vapari, keskeltä vähän rangaistusalueen ulkopuolelta. Upea kuti lähtikin mutta tolppaan meni ja siitä melkein maaliviivaa pitkin Lodyginin jalkoihin josta onnekkaasti pallo takaisin peliin eikä omiin steppaillen tai kimmoten.. Lodyginin hämmentyneenä paikaan pyörien  melkein maaliviivalla.

 

Vieraat saivat innon päälle ja vauhdikkaasti ja nopeasti vastahyökkäillen saivat innon päälle peliinsä ja Neto rikkoi laidalla ja sai keltaisen.. heti perään vieraat ottivat keltaisen todella pahasti myöhässä tulleen taklauksen perään.

 

Joten melkoista korttishowta ensimmäinen vartti tarjosi, muutaman upean maalintekopaikan ja todella kovia taklauksia useampia.

 

17minsaa ja Arshavin nousi mainiosti, mainio syöttö Kerhakovilla joka jätti vielä mainiommin pallon takaisin  mutta todella heikko viimeistely yritys AA:lta (laukaus räikeästi maalista ohitse) todella hyvästä paikasta.

 

Sitten mentiin pitkät tovit varsin vauhdikkaasti suht tasaisissa merkeissä, vuorotellan kumpaankin suuntaan mutta aivan huippuvaarallisille tekopaikoille ei kumpikaan kyennyt pääsemään.. toki sellaisilla hilkulla olevia sitäkin enemmän..

 

..yritys molemmilla oli kova koko ajan ja kaikki tuntui porhaltavan ihan satalasissa joka tilanteessa.. varsinkin vieraiden 11 oli kärjessä todella ärhäkkä ja hanakka tapaus hakeutumaan laukausupaikoille ja vetokin lähti vikkelään.

 

40minuuttia ja Shirokovilta jälleen kerran todella upea ja oikein ajoitettu taustanousu todella mainiosti maalille, laidasta matala keskitys jonka Kerzhakov (jota kiinnosti tässä pelissä pitkästä aikaa ravata sitten oikein kieli vyön alla joka ikiseen tialnteeseen ja ajoittain mihen otteissa ollut lepsuilu oli tässä matsissa todellakin tipotiessään ja jalat tikkas mukavasti läpi ensimmäisen puoliajan) kävi juoksemalla mainiosti hakemassa lähemmäs kulmalipulta.. vieraiden 85 sitten kampitti Romanin ja kotijoukkueelle rangaistuspotku ja vierailijoille punainen kortti..

 

..rangaistuspotkun veti itse Shirokov. Joka laittoi pallon maaliin. 1-0

 

Vielä juuri ennen taukovihellystä kummallakin oli todella mainiot paikat siunaantumassa mutta viimeiset syötöt tai viimeistely sen verran ontui etteivät lukemat muuttuneet.

 

 

Toisen puoliajan alkuun vieraat koettivat pistää aluksi lisää vaihdetta silmään ja yllättää kotijoukkue ns. housut kintuissa mutta alkurynnistyksen jälkeen kuitenkin kotijoukkue, yhden miehen ylivoimalla otti väkisinkin pelin hallinnan ja ohjat selvästi haltuunsa..

 

..kävipä myös AA mainiosti korjaamassa helpon pallonmentyksensä ja lähti ärhäkkäästi puolustamaan kulman jälkeen jossa vieraat ois saattaneet päästä todella vaaralliseen vastahyökkäykseen.

 

Heti tuon jälkeen AA:n tilalle tuli Shatov kentälle. Harmittavasti tuntui että tämän jälkeen kotijoukkue lopetti pelaamisen hyökkäyssuuntaan ja se todellinen palo ja voittamisen halu otteista katosi tyystin.

 

Sen jälkeen kotijoukkuekin pelasi melkoisen varovaisesti ja vieraat pyrkivät jos yhtään paikkaa oli nopeasti iskemään vastaan mutta aika yksityisyrittelijäisyydeksi se meni ja vieraiden joukkuepeli ei hyökkäyspäässä oikein ottanut luonnistuakseen.. joten upean ensimmäisen puoliajan jälkeen toinen jäi sitten astetta vaisummalle tasolle kummaltakin joukkueelta..

 

..toki vieraat pyrkivät parhaansa tekemään ja muutaman potentiaalisen vaaratilanteen saivatkin luotua. Kotijoukkueen peli tyrehtyi valitettavaksi virkamiesmäiseksi ”pallotteluksi”, jollain tapaa jopa ajankulutteluksi viimeisen puolituntisen ajan.. jossa on aina vaarana se että jossain vaiheessa pallo ei pompi omille tai jollain ote sen veran herpaantuu että tilanne tulee.

 

69minuutin kohdalla, kulman jälkitilanteesta melkoinen sekemalska maalin edessä  ja rankkualueen ulkopuolelta lopulta vierailta laukaus lähti, joka osui jotain Zenit pelaajaa käteen ja siitä sitten rankkari vieraille. Pallo varmasti maaliin vaikka Lodygin ei kaukana ollut tarjuntaakaan.. joten tilanne 1-1 Myöhemmin kun hidastusta hinkattiin (sopivasta kulmasta) niin saattoipa olla että ei siinä edes tainnut käsivirhettä olla vaan pallo tuli suoraan munille/säkeille meloisella voimalla.. jota tuki myös se että melkoisen tuskaisesti pelaaja siinä tilanteessa jäi kentän pinnalle kierimään, ilmeisesti ei ollut edes tällä kertaa mitään filmaustakaan..

 

..samalla vaihto ja Shirokov pois kentältä ja tilalle Bystrov

 

Suunnilleen 80minsan paikkeilla sitten kotijoukkue taas vaihtoi ja koetti löytää uutta ryhtiä & rytmiä kun sen omalla hölmöilyllään pelin tuoksinassa kadotti.. pois kentältä tuli Wtisel ja tilalle Fayzulin

 

Oikeastaan mitään ollennaista yksikään näistä vaihdoista ei tuonut ja AA oli selvästi vaarallisempi kuin kentälle tulleet, Shatov ehkä näistä vaihtomiehistä se pirtein ja hanakkain oli palloa itselleen saamaan ja edes jollain tapaa peliin vaikuttamaan.

 

85minuutilla Danny kuitenkin osoitti taas huikeaan henk.kohtaista taitoaan ja laidasta vastustajien pakki vipuun oikein kunnolla ja mainio syöttö rankkupilkun tietämille, jossa päivysti täysin vapaana Zyryanov (ensimmäistä kertaa tänään tämänkin hepun kentällä huomasi olevan) joka pisteli pallon varmasti maalii. tilanne 2-1

 

Maalin jälkeen pelin viime hetkillä ja yliajalla Danny tuntui olevan kentällä se pelaaja kotijoukkueesta joka pystyi palloa pitämään ja kuljettamaan eikä sitä heti vihuille menettämään.. muiden hermoillessa ja hötkyillessä heti pallon saatuaan.

 

 

Hitusen on nyt tuo Shirokov tuon aivan huikean jaksonsa jälkeen ollut ”eksyksissä” tuossa ns. peliä tekevässä roolissaan ja niitä vapauttavia syöttöjä kärkeen ei ole enää saanut kohdilleen napsumaan mitä aiemmin veteli useamman per matsi. Tosin pelasikin sillä tasolla että ei sen ylläpitäminen loputtomasti kovin todennäköistä voinutkaan olla.. tänään kuitenkin taas aivan huikea taustanousu missä mies tuntuu olevan tällä hetkellä varsin mestarillisella tasolla.. mutta kokonaisuutena homma ei ole toiminut, syötöt menevät aivan minne sattuu tällä hetkellä.

 

 

Vaikeaa tuntuu olevan ainakin näin alkukaudesta Moskovalaisjoukkueiden kanssa vääntäessä. Liekö sitten hieman kenkää ja päätä puristaa liikaakin juuri näissä matseissa.. niin tai näin niin todella vauhdikas ja tasainen peli varsinkin ensimmäisen puoliajan ! toisella puoliajalla valitettavasti kotijoukkue vajosi sitten hiljalleen ruususen uneen ka todella lepsutteluun, asenne jäi pukusuojaan tauolla..  varsinkaan loppua kohti miespylivoimalla pelaten joukkue oli todella pitkät tovit todella saamaton.. tietysti lukuun ottamatta tuota yhtä välähdystä, kun Danny oman taito-showsa pystyyn pisteli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä kertaa Zenitin vieraaksi saapui Terek Groznyi ja kyllähän sielläkin näytti nimilistaa selailemalla olevan melkoinen konkkaronkka eri maiden kansallisuuksia pelaajistossa edustettuna.. varsinkin puolalaisia näytti olevan useampiakin mutta myös brasseja useampi, uruguaylainen, belgialainen, romanialainen ja toki sellä venäläisiäkin sekaan mahtui.. ai niin, tottakait pakkikalustosta kuten myös avauksesta löytyi Juhani Ojala, joka pelasi vieraiden topparina (vasemmalla puolella) ja ajoittain vasempana laitapakkina.

 

 

Suhteellisen perusavaus kotijoukkueella..

 

---------------------Kerzhakov-------------------------
Danny-----------------------------------------Arshavin

-----Witsel--------Shirokov©-------Fayzulin-------

Smolnikov-------Neto------Hubocan-------Anyukov

-----------------------Lodygin-----------------------------

vaihdossa populaatiota riitti kerrakseen… Baburin, Vasyutin, Ansaldi, Lombaerts, Bukharov, Shatov, Zyryanov, Lukovic, Bystrov, Tymoshchuk, Khodjaniyazov

 

Ennen peliä ilmoitettiin että Hulk olis pelikuntoinen mutta liekö haluttiin tässä vielä säästellä ja erityisesti niitä voimia miehen keräillä tulevia koitoksia varten, nyt oli kuitenkin vastassa sieltä häntäpäästä katsottuna jos ei nyt aivan ”kärkiporukka”, niin melkein.

 

 

Pelin alkupuoliskon ajan kameran aina välillä kuvatessa Spallettia, hemmo istuskeli poikkeuksellisen apaattisen näköisenä ja oloisena vaihtopenkillä.. mikäpä lie mieltä kovasti kaihertanut.

 

10minsaa ja paha takaisku kotijoukkueelle kun palloa puolihuolimattomasti kurkotellut Shirokov taisi venäyttää nivusensa.. palasi kuitenkin muutaman minsan jälkeen kentälle, pelasi kuitenkin vielä ensimmäisen puoliajan loppuun mutta tauolla jäi vaihtopenkin puolelle.. todella paha menetys kuitenkin jos joutuu olemaan pidempäänkin sivussa niin kotikenttiä kuin Mestareiden Liigan matseja silmällä pitäen.  

 

Ensimmäisen vartin ajan kotijoukkueen meno oli yllättävän hengetöntä ja yleensä alussa ollut kova prässäys vastustajalle puuttui aivan totaalisesti ja palloa piteli keskentällä vieraat pitkiä toveja todella rauhassa.

 

Vartin paikkeilla kotijoukkueelta nopea vastaisku jonka pisti hyvin käyntiin AA ja meni vielä viimeistelemäänkin mainiosti paikan hakien mutta veto/jatkotökkäisykurkotus tai mikä lie oli onneton. Joten vähän viitteitä että oli siellä kaksikin jouetta kentälle sentään saapunut.

 

18minsaa ja Arshavin pääsi keskeltä laukomaan todella tulisesti kohti takayläkulmaa, maalivahti kuitenkin sen verran hyvin sijoittunut että sai hyvällä torjunnalla sen kulmapotkuksi pistettyä.

 

20minsaa ja Kerzhakov kuritti vieraita.. Arshavin tarjosi todella näppärän ja upean pienen syötön (samaan aikaan harhauttaen ja heti perään syöttäen tai peräti kummatkin asiat yhtä aikaa tehden) josta numero 11 pääsi tykittämään pallon etualakulmaan rankkarialueen sisäpuolelta 1-0

 

34minsaa Kerzhakov koettaa suoraan vaparista vetää, mainio matala veto joka osuu tolpan sisäreunaan mutta kimpoaa siitä kuitenkin kentän puolelle takaisin peliin.

 

40minsaa Shirokov tarjoili laidasta nousseelle Smolnikoville paikan ja todella hyvä laukaus mutta kulma oli jo sen verran pieni että moke sai torjuttua mutta vain vaivoin.

 

42minsaa.. laidalta keskitys maalille Karzhakovin toimesta, jonne oli salakavalasti hipsinyt Danny joka sai täysin rauhassa puskea pallon voimalla sisään maalin edestä, kaikkien muiden vain seisoskellessa ja ihmetellessä tilannetta jossain kaukaisuudessa. 2-0

 

45minsaa.. laidalta vahva nousu ja kotijoukkueen toppari hävisi niin nopeudessa kuin kovuudessa vieraiden numero 10:lle joka oli heidän pirtein jannunsa läpi ensimmäisen puoliajan ja yritteliäs vaikkei nyt mitään todella erityistä hänkään loihdittua saanut.. maalin edustalta tai läheisyydeltä ei tuntunut löytävän kuitenkaan vieraiden muita pelaajia, ei mailla eikä halmeilla näkynyt.. tais olla joku Kanu nimeltään tämä heidän numero 10, tosin ei se nigerialainen vanhus vaan joku brassi.

 

Puoliaika päättyi siihen kun vieraiden numero 5 kävi todella kuumana ja heppua rauhoitteli pitkälti Zenitin pelaajat kerta toisensa perään.

 

 

Mitä  pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni sitä enempi pallo alkoi viipyä ja viihtyä kotijoukkueen hallussa. Vaikutti että vieraat eivät oikein edes uskoneet että voisivat pelistä oikeasti yhtään mitään saada kotiinviemisiksi vietyä.

 

 

Toisen puoliajan alkajaisiksi kentälle asteli Shatov ja pukukoppiin oli jäänyt loukkaantumisen vuoksi sitten Shirokov. Toivottavasti ei pidempää huilia luvassa ois.

 

Jopa hitusen yllättäen vieraat tuntuivat tauolla löytäneen taas vähän tekemisen meininkiä ja uskoa itseensä ja unten maille vajonnut kotijoukkue oli ajoittain pyörityksessä, ei kuitenkaan varsinaisesti hätää kärsimässä ja puolustusvelvoitteet suht hyvin hoideltiin mutta tuntui että kärjessä ja keskikentällä ainoastan AA jaksoi edes vähän yrittää ja väläytellä kun palloa itselleen sai ja ajoittain jopa puolusti yllättävän hanakkaasti..

 

..vaikkapa Witsel tuntui vetelevän ihan puolivaloilla melkein koko matsin ajan. Kerzhakov oli ihan ärhäkkä jos muut vaan saivat hänelle sinne kärkeen asti sitä palloa toimitettua.

 

57minsan kohdalla Witselkin innostui pari rivakampaa juoksuaskelta peräkkäin ottamaan ja nätti harhautus siihen päälle lujassa vauhdissa onnistuneesti, mutta veto takakulmasta ohitse.

 

64minsaa.. nättiä laitapelaamista useamman pelaajan toimin oikealla laidalta kotijoukkueen toimesta, nopeilla syötöillä sahattiin vieraiden pakit ihan kuutamolle ja lopulta Dannylle oivallinen tekopaikka mutta laukaus epäonnistuu totaalisesti.

 

66minsaa.. vieraiden moke töpeksii totaalisesi ja pakki vielä päälle oikein kunnolla purkupallon kanssa ja lopulta Kerzhakov nostaa maalivahdin ylitse mutta samalla tyhjyyttään ammottaneen maalinkin ohitse myöskin.

 

70minsaa.. todella syvältä omalta puolelta lähtee vieraiden läpisyöttö ja puolittaiseen läpiajoon veiraiden kärkipelaaja, aivan viime hetkellä kotijoukkuee pakki ehättää sen verran koipeaan väliin pistämään että viimeistelystä lähtee täysin voima mutta silti meinaa pompata jo maahan istahtaneen Lodyginin ylitse, sen verran voimattomaksi ja matalaksi pomppu kuitenkin jäi että Yuri sai istualteenkin venytettyä pallon juuri ja juuri hyppysiinsä…

 

…hetkeä myöhemmin vierailta todella tulinen kaukoveto joka viuhuu tolppaan, siitä takas maalille keskistys ja Lodygin vetäisee hihastaan aivan unelma syöksytorjunnan.

 

Aluksi vartin verran vieraat jaksoivat uskoa toisen puoliajan alussa mutta mitään todellista huippupaikkaa eivät kuitenkaan onnistuneet luomaan ja se vauhti siitä sitten hiipui... tosin pienen hiljaisemman tauon jälkeen vielä tuon 70minsa kohdalla saivat taas kuin taikaiskusta jostain uutta virtaa ja uskoa. Liekö tuossa tilanteessa yksi mainio onnistunut syöttö loi aivan uutta uskoa taas tekemiseen ja aivan eri meiningin jalkoihinsa löysivät.

 

81minuutilla vieraiden Kanu haki hyvin paikan maalin edestä mutta sentit ja pomppu jäivät sen verran vajaaksi että olis päässyt tasapainoisesti puskemaan.

 

88minsaa.. Ojala todella myöhässä tullut taklaus ja vapari kotijoukkueelle, suht kaukaa kuitenkin, Kerzhakov vetää hirmuisen tykin mutta suoraan keskelle maalia laakpallona yläriman alla, jossa maalivahti jo valmiiksi venailee mutta silti joutuu sen ainoastaan nyrkkeilemään maalin ylitse, sen verran viuhuva veto oli.

 

 

Pelin päätyttyä Witsel päätti taas pitkästä aikaa ottaa muutaman hölkkäaskeleen ja kävi heittämässä oman pelipaitansa katsojien sekaan, heidän suureksi iloksi :)

 

 

Sellainen perusvoitto, joka ei kovin ihmeitä tarjonnut kotijoukkueen osalta noin pelillisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×