Jump to content
Sign in to follow this  
LowRidingMonkey

Veikkausliiga 2013

Recommended Posts

En tiedä saiko Webmaster poimittua vanhalta foorumilta Veikkausliiga 2013-topicia, mutta ei ainakaan omaan silmään osunut. Laitoin nyt sitten uuden ketjun pystyyn.

 

 

JJKJaro 0-0

 

85’ Eero Korte []

 

Voiko sitä enää enempää pettyneempi olla tasapeliin? Peli oli pitkälti JJK:n hallussa ja maalipaikkoja oli vaikka kuinka. Tärkein eli maali jäi puuttumaan joten yhteen pisteeseen oli tyytyminen. Viimeistelyä vaille hyvä peli JJK:lta, mutta eipä tuo juuri lohduta.

 

Useiden poissaolojen heikentämä Jaro aloitti väkevästi ja saikin painetta JJK:n maalille pelin ensi minuuteilla parilla kulmapotkulla. JJK sai otetta pelistä melko nopeasti ja loikin ensimmäisen vaarallisen paikan ensimmäisestä kulmapotkustaan vajaan 10 minuutin pelin jälkeen. Babatunde Wusu pääsi puskemaan Jani Virtasen antamasta kulmasta, mutta Jesse Öst Jaron maalilla sai pidettyä pallon verkon ulkopuolella. Viitisen minuuttia myöhemmin Virtanen-Wusu-akseli toimi toisinpäin nigerialaisen syötettyä Jampalle. Virtasen laukaus pienestä kulmasta heilutteli verkkoa vain sivuverkon ulkopuolelta. Tämän jälkeen mentiin hieman hiljaisemmin maalipaikkojen suhteen, kunnes hieman avausjakson puolenvälin jälkeen Jarolle osui paikan puolikas. Markus Kronholm keskitti ja Mattias Wargh pääsi puskemaan, mutta pusku epäonnistui ja meni maalin ohi. Puolen tunnin jälkeen JJK viritteli jälleen Virtasen ja Wusun toimesta maalipaikan. Virtasen pystysyöttö löysi Wusun joka saikin nostettua pallon yli vastaan rynnineen Östin. Harmittavasti Tunden nosto meni niukasti yli pallon pudotessa maalin katolle. Perään tuli lisää JJK:n tilanteita, kun Mikko Innasen laukaus blokattiin kulmaksi josta Mikk Reintam pääsi puskemaan. Virolaisen nikkaus ei kuitenkaan löytänyt tietään tolppien väliin. Viitisen minuuttia ennen taukoa Virtasen vapari oli painua yläkulmaan, mutta Öst sai venytettyä kätensä väliin viime hetkillä. Wusulla oli vielä paikka ennen taukoa. Tunde murtautui rankkarialueelle ja pääsikin laukomaan. Yläkulman sijasta pallo pamahtikin ylärimaan ja näin tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

 

JJK tuli tauolta vahvasti ja Mikot Manninen ja Innanen pelasivatkin pallon hyvin Patrick Poutiaiselle. Patu pääsikin tällämään kivasti boksin ulkopuolelta ja vain tolppa esti ottelun avausmaalin syntymisen. Hetkeä myöhemmin JJK rynni nopeaan hyökkäyseen Wusun riiston jälkeen joka päättyi Mannisen laukaukseen sivuverkkoon. Tunnin kohdalla molemmilla oli muutama tilanteen poikanen. Öst sylkäisi Virtasen vaparin eteensä, mutta Samu Nieminen ei saanut lakaistua jatkopallo maaliin vaan JJK-topparin yritys nousi pilviin. Heti perään tuli Jarolle mahdollisuus, kun vieraat pääsivät vastahyökkäykseen Eero Korteen pallon menetyksen jälkeen. Hyökkäys tyrehtyi Korteen rapatessa Jaron pelaajan nurin varoituksen arvoisesti. Hyvästä paikasta tullut vapari tuhrittiin pietarsaarelaisten toimesta suoraan päin JJK:n muuria. Lisää tilanteen puolikkaita vieraille, kun Kevin Peth nousi väkevästi oikealta. Syöttö maalille katkottiin kuitenkin JJK:n ja Niemisen toimesta viime hetkillä. Poutiainen oli jälleen lähellä maalintekoa, kun Patun pusku meni vain hieman maalin ohi. Öst esitteli torjuntakykyjään Reintamin päästyä puskemaan Virtasen vaparikeskityksestä 65 minuutin kohdalla. Perään Wusu pääsi puskemaan Anssi Virenin keskityksestä, mutta pallo ei vieläkään suostunut menemään maalin vaan kimposi yläriman kautta yli. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Wusulla oli jälleen loistava paikka maalintekoon. Nyt oltiinkin jo todella lähellä maalia, mutta Östin huikea jalkatorjunta esti Kettupaitojen osuman. JJK:n joutui vajaalle viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Korte sai toisen varoituksensa. Ottelun siirtyessä lisäajalle oli Jaro lähellä ottaa koko pistepotin. Shahdon Winchester pääsi puskemaan takatolpalta ja pallo meni vain senttejä maalin ohi. Lisäajan lopussa molemmilla oli vielä tilaisuutensa. Ensin Wusu puski niukasti maalin ohi. Viimeinen tilanne tuli vieraille. Alexander Tumasyan syötti maalin eteen Iidle Elmille joka kuitenkin viivytteli eikä saanut laukausta aikaan.

 

Janne Korhonen Ei juuri hommia.

Anssi Viren Vinssi oli varsin hyvässä iskussa ja saikin pidettyä Winchesterin hyvin kurissa.

Samu Nieminen Muutama hyvä katko.

Mikk Reintam Vahva ilmassa.

Benno Hanslian Ongelmissa ympäri kenttää.

Jani Virtanen Järjesti monta maalipaikkaa.

Patrick Poutiainen Kovaa sähinää ja pari hyvää maalintekoyritystä.

Eero Korte Piti välillä hyvin palloa vaikka pari pahempaa menetystäkin tuli. Molemmat varoituksen täysin aiheesta joten ulosajossa ei valittamista siltä osin.

Mikko Manninen Muutama hyvä keskitys.

Mikko Innanen Melko vaisu.

Babatunde Wusu Hyvää möyrintää ja huonoa (sekä hieman epäonnekastakin) viimeistelyä. Levy on kuumana, mutta vesi ei vielä kiehu.

 

Antto Hilska Tuli Innan tilalle, mutta eipä juuri tuonut mitään merkittävää.

 

 

 

JJKMYPA 0-3 (0-1)

 

38’ Ville Salmikivi 0-1

56’ Pekka Sihvola 0-2

59’ Jonathan Okafor 0-3

78’ Anssi Viren []

 

Surkea esitys JJK:lta jossa ei ollut Jaro-ottelun hyvästä hyökkäyspään virinästä tietoakaan. Puolustus oli sekasin kuin seinäkello ja MYPA pyörittikin peliä ajoittain aivan miten tahtoi. Ansaitut pisteet Kouvolan kulmille.

 

Alku lupaili selvästi parempaa. JJK aloitti varsin mallikkaasti ja Babatunde Wusulla olikin pari maalintekoyritystä. Ensimmäinen meni ohi, mutta jälkimmäinen oli selvästi parempi. MYPAn maalilla Ville Iiskola kuitenkin venytti torjuntaan yläkulmasta. MYPA lämpeni pikkuhiljaa ja vartin kohdalla Janne Korhonen joutuikin aktivoitumaan kotijoukkueen maalilla torjumalla Xhevdet Gelan vapaapotkun. Gelan laukaus jäi kovin heppoiseksi ja Korhosella olikin helppo työ kopata maanuoliainen syliinsä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Mikko Manninen viritteli samanoloinen lussukan pelitilanteesta kohti Iiskolaa. Vieraat saivat vaaranpaikkaa, kun Korhonen nyrkkeili keskityspallon suoraan Sasha Anttilaiselle jonka laukausyrityksen onneksi pari viininpunaista ehti blokkaamaan. Puolen tunnin kieppeillä Mikot Innanen ja Manninen pelasivat hyvin yhteen ja lopulta Patrick Poutiaiselle tuli vetopaikka. Patun laukaus meni harmittavasti suoraan päin Iiskolaa ja näin potentiaalinen maalipaikka jäi käyttämättä. Hetken päästä Ville Salmikivi oli lähellä viedä vieraat johtoon, mutta kääntölaukaus suuntautui maalin ohi. Kohta oli Salmikivi kuitenkin jo juhlimassa. MYPA pääsi keskialueella pallon riistoon ja Gela pääsi syöttämään pystypallon jonka avulla Salmikivi karkasi Samu Niemiseltä. MYPA-kärjen laukaus ohitti Korhosen ja vieraat nappasivat johtoaseman, 1-0 MYPAlle. Maalia ei voi suoranaisesti laittaa Korhosen nimiin, mutta olisi ehkä ollut otettavissa.

 

JJK otti heti tauolla pelaajavaihdon, kun Jukka-Pekka Tuomanen teki tilaa Eero Markkaselle. Tämä saikin ainakin meikäläisessä toivon kipinän syttymään. Muistissa oli edellinen Markkasen paluu ja kaksi maalia. Nyt ei Ertzi valitettavasti ollut lähelläkään samassa iskussa. Vaan eipä kukaan mukaan näyttänyt loistavan kotijoukkueesta. MYPA aloittikin hyvin ja Jonathan Okafor pääsi laukomaan pienten jallitusten (tai ainakin yritysten) jälkeen maalin yli parin minuutin jälkeen. Pekka Sihvolalla oli avopaikka Salmikiven(?) syötöstä, mutta Peksi täräytti pallon selvästi maalin yli. Vaaran merkit olivat ilmassa. Hieman ennen tunnin täyttymistä MYPA otti ohjat lopullisesti parilla nopealla maalilla. Ensin Sihvola iski 2-0:llaan. MYPA pelasi pallon hyvin oikeaa laitaa pitkin ja lopulta Sihvola pääsi laukomaan pallon maalin suoraan pystysyötöstä Mikk Reintamin seuratessa vieressä. Perään tulleseen kolmanteen maaliin MYPA sai hyvin apua kotijoukkueelta. Anssi Viren katkoi aluksi hyvin pitkän syötön ja taisteli pallon Reintamille. Virolainen yritti ilmeisesti syöttää takasin Virenille, mutta syöttö oli liian kova eikä Vinssikään tuntunut olevan aivan kuviossa mukana. Näinpä pallo päätyi suoraan vieraille ja Okafor pääsi iskemään helpon maalin Salmikiven syötöstä. MYPA 3 JJK 0 ja peli alkoi olla ja olikin taputeltu. MYPA oli lähellä iskeä neljännen, kun Tuomas Aho (tai joku muu) pääsi puskemaan vaparikeskityksestä tolppaan. JJK:n hyökkäykset olivat harvassa, laukauksista puhumattakaan. Yksi kuitenkin nähtiin hieman tunnin pelin jälkeen, kun Poutiainen pääsi laukomaan kaukaa. Pallon osoite oli kuitenkin selvästi maalin ohi. Vartti ennen loppua Wusulle tuli hieman varkain tekopaikka, kun Virenin keskitys pomppi Tundelle vitosen rajalle auringon häikäisemän MYPA-puolustuksen läpi. Wusun viimeistely ei löytänyt toivottua osoitetta vaan pallo meni maalin yli Tunden liukastellessa ratkaisevalla hetkellä. Anttilaisella oli pari paikkaa lisätä JJK:n tuskaa. Ensin Anttilainen katkoi Virenin heppoisen syötön ja karkasi läpi, mutta Korhosen sai venyttyä torjuntaan. Heti perään sama mies pääsi laukomaan sivurajaheiton jälkeen, mutta Korhonen oli taas etevämpi. Vajaat 10 minuuttia ennen loppua JJK:n pelaaja näki toista ottelua putkeen punaista Virenin sukitettua Hassan Sesay rajusti nurmen pintaan. Turhautuneen miehen typerä teko ja ansaittu ulosajo. Tämän jälkeen ei enää mitään ihmeempää nähty ja MYPA pääsi juhlimaan selvää voittoa.

 

Janne Korhonen Ensimmäinen oli kenties otettavissa. Kahdessa muussa ei jakoja. Lopussa pari hyvää torjuntaa.

Anssi Viren Syöttöharhoja ja punainen hölmöllä taklauksella.

Samu Nieminen Ei pysynyt Salmikiven kyydissä avausmaalissa.

Mikk Reintam Hukassa toisessa maalissa ja sekoili kolmannen.

Benno Hanslian Ongelmat jatkuivat. Itseluottamus hukassa.

Mikko Manninen Ei saanut aikaan mitään merkittävää.

Jukka-Pekka Tuomanen Tauolla vaihtoon ja sen jälkeen keskikentän läpi tultiinkin vauhdilla (kohti JJK:n maalia).

Patrick Poutiainen Pari vetoa vetoa. Tuttu sähinä puuttui.

Jani Virtanen Vaikeaa oli.

Mikko Innanen Tuskaista.

Babatunde Wusu Ei saa maalia aikaan vahingossakaan.

 

Eero Markkanen Tuntuma täysin kateissa.

Robert Taylor Liigadebyytti.

Topi Järvinen Reilu vitonen lopusta.

 

Kotiputkesta uhkaa tulla katastrofi jos ei Jaro kaadu lauantaina. Säilymisen suhteen alkaa olla viimeisiä oljenkorsia käsillä. No Inter on edelleen ”vain” kuuden pisteen päässä joten ei vielä heitetä kirvestä kaivoon. Turkulaiset taitavat ollakin JJK:n ainoa mahdollisuus. Jopa TPS:kin mikäli eivät ala piristymään. Lahti näyttää olevan vahvassa iskussa Juha Malisen komennuksessa joten Päijänteen toisessa päässä saadaan olla luottavaisin mielin sarjapaikan suhteen. RoPS kerää tiivillä puolustuksellaan pisteen sieltä toisen täältä joten myös Rovaniemellä voitaneen nukkua yöt levollisin mielin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putoamispeikko on kyllä leiriytynyt sitkeästi Jyväskylään. Lahti oli yhtä pahassa tilanteessa 2010 kuin JJK nyt, joskin silloin oli huomattavasti vähemmän pelejä jäljellä. Kuhnurit onnistui kuin onnistuikin pääsemään "kuiville", kunnes surullinen toinen puoliaika kauden päätöspelissä ratkaisi putoamisen. Eli ei kannata vielä toivoa kadottaa. Tosin JJK menettää aina sympaattisen Babatunde Wusun. Markkasen Eero palailee koko ajan, eikä Wusu liene mikään järkyttävä pelillinen menetys.

 

Jos siellä Keski-Suomessa on ollut vaiherikas kausi, samaa voi sanoa Lahdesta. Nämä kaksi joukkuetta olivat talvi-kevätkauden parhaat, mutta kauden alussa voittoja ei vain kuulunut, ja tilanne oli molemmilla surkea. Kautosen lähdettyä peli on ollut aivan toisenlaista ja liigan paskimmasta joukkueesta on tullut yksi kuumimmista. Kertoo paljon, että ilman Kautosen ajan järkyttävää pistekeskiarvoa lahtelaiset olisivat jo mitalisijoilla. Putoaminen vaikuttaa ainakin poissuljetulta, kun vahvistusta saadaan kahdesta paluumuuttajasta. Henri Toivomäki on kehissä jo seuraavassa pelissä. Mannerheimiä taas odotellaan Suomen puuhastelujalähetystön farssin vuoksi.

 

Lauantaina on kieltämättä kiinnostava matsi, kun JJK ja Jaro kohtaavat siinä oikeassa supermatsissa. Onneksi tuo näkyy Urholta, tässä pientä esimakua JJK:n tekemänä:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkausliiga

 

JJK - Jaro 0-0

 

Myös toinen JJK:n ja Jaron välillä pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tällä kertaa pettymys ei ehkä ollut yhtä paha kuin edellisen ottelun jäljiltä, mutta eipä tämä tasuri juuri hurraa huutojakaan kerännyt. Tasapeli toki tappiota parempi vaan voittoja kaivataan kipeästi jos Veikkausliigaa meinataan Harjulla myös ensi kaudella pelata. Eka jaksolla JJK oli niskan päällä, mutta toisella jaksolla etenkin lopussa Jarolla oli kaikki avaimet ottaa voitto. Tasapeli sinänsä siis varsin ansaittu.

 

JJK aloitti melko napakasti ja Eero Markkanen pääsikin puskemaan jo ensimmäisellä minuutilla Jani Virtasen keskityksestä. Sihti oli Ertzillä vielä loukkaantumisen jälkeen sen verran hukassa, että pallo ei löytänyt tietään tolppien väliin. Myös Jaro viritteli alkuhetkillä puskupaikan, kun Markus Kronholmin oikealta laidalta lähtenyt keskitys löysi maalin edestä vapaaksi jääneen Mike Bannerin. Bannerin tarkkuus oli Markkasen luokkaa ja pallo viuhuikin maalin yli. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen JJK:lla oli jälleen tilannetta. Virtasen keskitys vapaapotkusta tuotti Jaro-vahti Jesse Östille sen verran ongelmia, että tämä rähmi pallon suoraan Mikko Manniselle. Manu saikin tintata melko vapaasti palloa kohti maalia, mutta Öst sai torjuttua tilanteen kulmapotkuksi. Vartin kohdalla Jaro aiheutti itselleen ongelmia puolustaja Taavi Rähnin ja maalivahti Östin kommunikaation ollessa hiukan vajaavaista. Rähnin syöttö Östille olikin melkoinen rähmäisy ja JJK:n Mikko Innanen oli lähellä päästä väliin. Öst sai kuitenkin sohittua palloa hiukan kauemmaksi. Innan ja Rähnin kiihdyttäessä pallon perään näytti jälkimmäinen selvästi möyryävän JJK-hyökkääjän kumoon väärin ottein, mutta värikkäästi läpi ottelun tuominneen Vesa Hätilän pilli ei soinut. Näin jälkeenpäin suoritetun videotarkistuksen jälkeen voidaan sanoa, että Hätilä oli melko oikeassa vaikka silloin livetilanteessa katsomossa tuomarin havannointi kyky vahvasti kyseenalaistettiinkin. Pikkuisen näytti Rähn käsi käyttävän. Avausjakson ylitettyä puoliväli nousi Niko Markkula vahvasti vasemmalta ja laittoi hyvän matalan pallon maalin edustalle. Sinne rynnikin vahvasti niin viininpunaista kuin harmaatakin ukkoa ja tällä kertaa harmaa onnistui estämään viininpunaista maalaamasta. Puolen tunnin kohdalla kotiyleisö oli jälleen vaatimassa rankkaria, kun Virtanen kumottiin aivan päätyrajan tuntumassa Mathias Kullströmin toimesta juoksukisan päätteeksi. Enemmän tämä oli rankkari kuin se ensimmäinen tilanne, mutta ei vaan pilli soi! Kai siinä sitten Kullstrtön sen verran pallon osui ettei tuosta rankkaria voinut antaa. Markkasen puskuohjaus Virtasen keskitykseen työllistää Östiä joka joutuukin torjumaan pallon jälleen päädystä yli. Kulma onkin yllättävän tuottelias ja Innanen pääseekin puskemaan hieman maalin ohi. Vajaan 40 minuutin pelin jälkeen JJK pääsee vaarallisesti vastahyökkäykseen ja Innanen pelaakin Markkasen (puolittain) läpi. Ertzin kosketus palloon on kuitenkin liian kova ja Öst pääsee väliin. Olisiko sittenkin pitänyt laukoa suoraan ykkösellä? Thomas Kula on vielä jaksoon loppuun hätyyttelemässä Janne Korhosen maalia, mutta väärillä kierteillä lähtenyt veto painuu maalin ohi.

 

Korhonen joutuu tositoimiin jälkimmäisen puoliskon alussa, kun Jaron Giuseppe Funicellolle avautuu laukaisutilaa kuudentoista tietämiltä. Varma torjunta pitää tilanteen edelleen maalittomana. Kun toista jaksoa on takana viitisen minuuttia, pääsee JJK hyvään hyökkäykseen oikealta laidalta Korhosen pitkän heiton jälkeen. Virtasen keskitys löytää boksin vasemmalta laidalta Mannisen jonka volley päätyy pompun kautta Östin näppeihin. Tunnin pelin jälkeen Manninen on jälleen yrittämässä maalia. Vaparikeskityksestä pallo päätyy taka-alueella vapaana olevalle Manulle jonka sijoutus menee melko selvästi takatolpan ohi. Viitisen minuuttia ennen loppua Jaro saa pahan tilanteen. Severi Vielman loukkaantumisen jälkeen toppariksi joutunut Eero Korte kompuroi ja Frank Jonke pääsee yrittämään maalintekoa. Korhonen kuitenkin torjuu, mutta Jonke pääsee vielä jatkotilanteesta puskemaan pallon maalin edustalle josta Iidle Elmi ohjaa nahkakuulan maalin katolle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Elmi on jälleen tekopaikassa tehtyään hyvän juoksun Korteen taakse Jonken syöttöön. Tällä kertaa Korhonen ehtii viime hetkessä pelastamaan. Perään Elmi tarjoilee Jonken läpi, mutta Korhonen torjuu upeasti jalalla ja nolla nolla on tosi asia.

 

Janne Korhonen Pelasti lopussa pisteen JJK:lle loistavilla torjunnoilla.

Tuomas Latikka Alaspäin ok, ylöspäin ei suuria mainetekoja.

Severi Vielma Hieno liigadebyytti. Ei hötkyile turhia.

Samu Nieminen Vahvaa topparointia läpi ottelun.

Niko Markkula Aktiivinen hyökkäyssuuntaan. Erittäin positiivinen alku paluulle Kettupaitaan,

Jani Virtanen Rakenteli hyvin. Hiipui loppua kohden.

Jukka-Pekka Tuomanen Asiallista rouhintaa.

Eero Korte Keskikentällä sujui, mutta topparina oli pulassa (joka ei sinäänsä yllätä).

Mikko Manninen Tuulahduksia vanhasta kunnon Manusta.

Mikko Innanen Piristyi edellisiin koitoksiin verrattuna.

Eero Markkanen Muutama tilanne oli joista olisi paremmalla tuntumalla iskenyt pallon maaliin. Nousussa.

 

Antto Hilska Puoli tuntia pelissä, eipä juuri vaikuttanut peliin.

Robert Taylor 10 minuuttia lisää Veikkausliiga-kokemusta.

 

Ensi lauantaina onkin melkoinen herkkupala tarjolla, kun JJK taistelee Suomen Cupin finaalipaikasta KuPSia vastaan. Loppukauden voittoputkella sarjapaikan säilytys ja Cupin voitto. :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkausliiga

 

JJK - Jaro 0-0

 

Myös toinen JJK:n ja Jaron välillä pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tällä kertaa pettymys ei ehkä ollut yhtä paha kuin edellisen ottelun jäljiltä, mutta eipä tämä tasuri juuri hurraa huutojakaan kerännyt. Tasapeli toki tappiota parempi vaan voittoja kaivataan kipeästi jos Veikkausliigaa meinataan Harjulla myös ensi kaudella pelata. Eka jaksolla JJK oli niskan päällä, mutta toisella jaksolla etenkin lopussa Jarolla oli kaikki avaimet ottaa voitto. Tasapeli sinänsä siis varsin ansaittu.

 

JJK aloitti melko napakasti ja Eero Markkanen pääsikin puskemaan jo ensimmäisellä minuutilla Jani Virtasen keskityksestä. Sihti oli Ertzillä vielä loukkaantumisen jälkeen sen verran hukassa, että pallo ei löytänyt tietään tolppien väliin. Myös Jaro viritteli alkuhetkillä puskupaikan, kun Markus Kronholmin oikealta laidalta lähtenyt keskitys löysi maalin edestä vapaaksi jääneen Mike Bannerin. Bannerin tarkkuus oli Markkasen luokkaa ja pallo viuhuikin maalin yli. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen JJK:lla oli jälleen tilannetta. Virtasen keskitys vapaapotkusta tuotti Jaro-vahti Jesse Östille sen verran ongelmia, että tämä rähmi pallon suoraan Mikko Manniselle. Manu saikin tintata melko vapaasti palloa kohti maalia, mutta Öst sai torjuttua tilanteen kulmapotkuksi. Vartin kohdalla Jaro aiheutti itselleen ongelmia puolustaja Taavi Rähnin ja maalivahti Östin kommunikaation ollessa hiukan vajaavaista. Rähnin syöttö Östille olikin melkoinen rähmäisy ja JJK:n Mikko Innanen oli lähellä päästä väliin. Öst sai kuitenkin sohittua palloa hiukan kauemmaksi. Innan ja Rähnin kiihdyttäessä pallon perään näytti jälkimmäinen selvästi möyryävän JJK-hyökkääjän kumoon väärin ottein, mutta värikkäästi läpi ottelun tuominneen Vesa Hätilän pilli ei soinut. Näin jälkeenpäin suoritetun videotarkistuksen jälkeen voidaan sanoa, että Hätilä oli melko oikeassa vaikka silloin livetilanteessa katsomossa tuomarin havannointi kyky vahvasti kyseenalaistettiinkin. Pikkuisen näytti Rähn käsi käyttävän. Avausjakson ylitettyä puoliväli nousi Niko Markkula vahvasti vasemmalta ja laittoi hyvän matalan pallon maalin edustalle. Sinne rynnikin vahvasti niin viininpunaista kuin harmaatakin ukkoa ja tällä kertaa harmaa onnistui estämään viininpunaista maalaamasta. Puolen tunnin kohdalla kotiyleisö oli jälleen vaatimassa rankkaria, kun Virtanen kumottiin aivan päätyrajan tuntumassa Mathias Kullströmin toimesta juoksukisan päätteeksi. Enemmän tämä oli rankkari kuin se ensimmäinen tilanne, mutta ei vaan pilli soi! Kai siinä sitten Kullstrtön sen verran pallon osui ettei tuosta rankkaria voinut antaa. Markkasen puskuohjaus Virtasen keskitykseen työllistää Östiä joka joutuukin torjumaan pallon jälleen päädystä yli. Kulma onkin yllättävän tuottelias ja Innanen pääseekin puskemaan hieman maalin ohi. Vajaan 40 minuutin pelin jälkeen JJK pääsee vaarallisesti vastahyökkäykseen ja Innanen pelaakin Markkasen (puolittain) läpi. Ertzin kosketus palloon on kuitenkin liian kova ja Öst pääsee väliin. Olisiko sittenkin pitänyt laukoa suoraan ykkösellä? Thomas Kula on vielä jaksoon loppuun hätyyttelemässä Janne Korhosen maalia, mutta väärillä kierteillä lähtenyt veto painuu maalin ohi.

 

Korhonen joutuu tositoimiin jälkimmäisen puoliskon alussa, kun Jaron Giuseppe Funicellolle avautuu laukaisutilaa kuudentoista tietämiltä. Varma torjunta pitää tilanteen edelleen maalittomana. Kun toista jaksoa on takana viitisen minuuttia, pääsee JJK hyvään hyökkäykseen oikealta laidalta Korhosen pitkän heiton jälkeen. Virtasen keskitys löytää boksin vasemmalta laidalta Mannisen jonka volley päätyy pompun kautta Östin näppeihin. Tunnin pelin jälkeen Manninen on jälleen yrittämässä maalia. Vaparikeskityksestä pallo päätyy taka-alueella vapaana olevalle Manulle jonka sijoutus menee melko selvästi takatolpan ohi. Viitisen minuuttia ennen loppua Jaro saa pahan tilanteen. Severi Vielman loukkaantumisen jälkeen toppariksi joutunut Eero Korte kompuroi ja Frank Jonke pääsee yrittämään maalintekoa. Korhonen kuitenkin torjuu, mutta Jonke pääsee vielä jatkotilanteesta puskemaan pallon maalin edustalle josta Iidle Elmi ohjaa nahkakuulan maalin katolle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Elmi on jälleen tekopaikassa tehtyään hyvän juoksun Korteen taakse Jonken syöttöön. Tällä kertaa Korhonen ehtii viime hetkessä pelastamaan. Perään Elmi tarjoilee Jonken läpi, mutta Korhonen torjuu upeasti jalalla ja nolla nolla on tosi asia.

 

Janne Korhonen Pelasti lopussa pisteen JJK:lle loistavilla torjunnoilla.

Tuomas Latikka Alaspäin ok, ylöspäin ei suuria mainetekoja.

Severi Vielma Hieno liigadebyytti. Ei hötkyile turhia.

Samu Nieminen Vahvaa topparointia läpi ottelun.

Niko Markkula Aktiivinen hyökkäyssuuntaan. Erittäin positiivinen alku paluulle Kettupaitaan,

Jani Virtanen Rakenteli hyvin. Hiipui loppua kohden.

Jukka-Pekka Tuomanen Asiallista rouhintaa.

Eero Korte Keskikentällä sujui, mutta topparina oli pulassa (joka ei sinäänsä yllätä).

Mikko Manninen Tuulahduksia vanhasta kunnon Manusta.

Mikko Innanen Piristyi edellisiin koitoksiin verrattuna.

Eero Markkanen Muutama tilanne oli joista olisi paremmalla tuntumalla iskenyt pallon maaliin. Nousussa.

 

Antto Hilska Puoli tuntia pelissä, eipä juuri vaikuttanut peliin.

Robert Taylor 10 minuuttia lisää Veikkausliiga-kokemusta.

 

Ensi lauantaina onkin melkoinen herkkupala tarjolla, kun JJK taistelee Suomen Cupin finaalipaikasta KuPSia vastaan. Loppukauden voittoputkella sarjapaikan säilytys ja Cupin voitto. :thumbsup1:

Täytyy nostaa hattua, että jaksat kirjoittaa näitä raportteja JJK:n peleistä. :) Oli varmaan yksi heikommista liigapeleistä mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Hirveästi harhasyöttöjä ja melkeinpä kaikki maalipaikat tuli vastustajan karkeista virheistä. Täytyy myöntää, että itsekin olisin pistänyt pallon pilkulle siinä kun Kullström kaatoi Virtasen. Pahaa pelkään kyllä, että JJK:lle tulee lähtö Veikkausliigasta. Tää kotiotteluiden putki oli JJK:n etsikkoaika ja sitä ei nyt pystytty käyttään hyväksi. Toki pelejä on vielä paljon jäljellä....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen Cup, välierä

 

JJKKuPS 0-1 (0-0)

 

86’ Chris James 0-1

90’ Miikka Ilo []

 

JJK:n taival Suomen Cupissa päättyi armottomaan pettymykseen, kun KuPS haki Harjulta voiton. Kovin tuttu sävel oli taas JJK:n pelissä. Maalipaikkoja saatiin kyllä luotua, mutta palloa ei saatu millään maaliin. Pelillisesti JJK oli KuPSia edellä varsinkin avausjaksolla, osin myötätuulen ansiosta, vaan eipä se auta jos maalit jäävät tekemättä. Loppujen lopuksi jalkapallo on kuitenkin maalintekopeli ja se voittaa (ansaitusti) kumpi tekee enemmän maaleja.

 

JJK aloitti erinomaisesti ja saikin ensimmäisen 10 minuutin aikana pari kolme paikkaa. Eero Markkanen oli pääasillisena piinana KuPSin puolustukselle. Markkanen olikin lähellä viedä kettupaidat johtoon, mutta KuPS-puolustus ehti viime hetkillä hätiin, kun pallo näytti jo vierivän maaliin. Kenttä ja pallo olivat liukkaita sateen vuoksi ja tämä olikin yllättää KuPS-vahti Mika Hilanderin. Pomppupallo lipsahti Hilanderin hallusta mennen vain niukasti maalin ohi. Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen peli hieman tasaantui, mutta vastatuuleen hyökkäyksiään viritelleet kuopiolaiset eivät juuri tilanteilla juhlineet. Puolen välin paikkeilla oli kummallakin joukkueelle tilanteet. Hilander torjui Patrick Poutiaisen kaukovedon eteensä ja Markkanen pääsi laukomaan reboundista. Ertzin laukaus ei ollut täysin hallittu pallon tullessa varsin kovalla vauhdilla suoraan jalkoihin ja laukaus menikin ohi. KuPSin Ats Purjeen keskitys tuli vaarallisesti pelaajamassan yli. Janne Korhonen oli JJK-maalilla hyvin sijoittuneena ja sai kopattua pallon haltuunsa. Jakson loppupuolella JJK sai vielä painetta Hilanderin maalille, mutta sortui turhan usein vielä syöttelemään (kauko)laukauksen sijasta ja moni tilanne kuivuikin kasaan.

 

KuPS pääsi toisella jaksolla hyökkäämään myötätuuleen ja se piristikin hieman keltapaitojen peliä. Huippupaikoille ei kuitenkaan ollut asiaa JJK-puolustuksen pysyessä varsin tiiviinä. Markkanen oli jälleen vahvasti mukana JJK:n tilanteissa. Pari hyvän näköistä syöttöä maalille eivät kuitenkaan aivan löytäneet omia ja laukauskin vahvan nousun jälkeen meni takatolpan ohi. Tuttu kauraa siis JJK:n osalta. Loppua kohden KuPS sai aika hyvääkin otetta pelistä ja Korhonen joutuikin venymään huipputorjuntaan pitääkseen vieraat ilman maalia. Loppuun asti ei Korhonen ja JJK-puolustus kuitenkaan kestäneet. Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Chris James pääsi räjäyttämään monipäisen vieraskannattajien lauman täyteen hutoon viemällä KuPSin 1-0-johtoon. KuPS rakenteli hyökkäystään oikealta laidalta ja Purje pääsi syöttömään boksiin vapaaksi jääneelle Jamesille jonka laukaus upposi maaliin jättäen Korhosen vaille mahdollisuuksia. JJK yritti vielä lopussa hakea tasoitusta, mutta KuPS kesti siitä huolimatt, että Miikka Ilo sai varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ulosajon taklauksestaan Tuomas Latikkaan. Tilanteessa tunteen hieman kuumenivatkin ja pientä tuuppimistakin pääsi syntymään.

 

Janne Korhonen Ei älyttömästi hommia, mutta yksi huipputorjunta kuitenkin. Ei pomputellut keskityksissä vaikeasta kelistä huolimatta.

Tuomas Latikka Puolusti hyvin.

Mikk Reintam Pelasi erinomaisesti. Vahva ilmassa ja tällä kertaa sai myös kaksi(!) pitkää syöttöä omille.

Samu Nieminen Hyvää taistelua.

Niko Markkula Tuonut selvän piristyksen laitapakkien ylöspäin pelaamiseen. Harmi, että loukkasi nivustaan (tai muuta osaa yläjalasta) ja joutui vaihtoon tunnin pelin jälkeen. Toivottavasti ei kausi päättynyt tähän.

Mikko Manninen Yritystä löytyy, mutta tehot puuttuvat.

Jukka-Pekka Tuomanen Rouhii, raastaa ja yrittää. Pallolliset taidot valitettavan rajalliset.

Eero Korte Tuo aimo annoksen pallollisuutta Jipin vierelle.

Mikko Innanen Muutama hyvä haasto. Olisi voinut laukoa hanakammin.

Patrick Poutiainen Pari hyvää vetoa. Myös Patu säästeli turhaan laukauksia.

Eero Markkanen Ertzi on tällä hetkellä nopeampi ja ketterämpi versio tämän kauden Babatunde Wususta. Paikkoja on, mutta maalit antavat odottaa.

 

Benno Hanslian Puolisen tuntia lopusta loukkaantuneen Markkulan paikalla.

Jani Virtanen & Antto Hilska Lisäajan kynnyksellä peliin tasoitusta hakemaan.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - FC Lahti 2-3 (1-3)

 

19’ Rafael 0-1

25’ Konsta Hietanen 0-2

28’ Rafael 0-3 rp

31’ Mikko Manninen 1-3

76’ Eero Markkanen 2-3

 

Tuskaiset ajat saivat jatkoa FC Lahden hakiessa pisteet JJK:lta. Lahden päästäminen kolmen maalin karkumatkalle oli liikaa, comebackin jäädessä maalia vajaaksi.

 

JJK viritteli ottelun ensimmäisen hyvän hyökkäyksen ja Patrick Poutiainen pääsikin testailemaan Juha Tuomen kykyjä Lahden tolppien välissä vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. JJK:n kohtuullinen aloitus sai jatkoa Mikko Mannisen päästessä laukomaan 10 minuutin paikkeilla. Laukaus karkasi kuitenkin ohi, kuten alkoi karkaamaan JJK:n pelikin. Lahti piti ajoittain hyvin palloa ja pääsikin iskemään avausmaalin oikeastaan ensimmäisestä tilanteestaan. Tommi Karin keskitys vasemmalta löysi boksista Rafaelin joka pääsi ohjaamaan Severi Vielman edestä pallon Janne Korhosen ulottumattomiin, 1-0 Lahdelle. JJK:n Jani Virtanen aiheutti vapaapotkullaan ongelmia Tuomelle hetki Lahden maalin jälkeen. Tämän jälkeen Mustat Kuhnurit karkasivatkin omille teilleen. Konsta Hietanen sivalsi vieraat kahden maalin johtoon lauottuaan pallon kuudestatoista metristä etukulmaan kulmapotkukuvion päätteeksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lahdelle tuomittiin rankkari, kun Vielma höntyili liukkarin suoraan Olli Tynkkysen(?) jaloille. Korhonen oli hyvin mukana Rafaelin laukauksessa, mutta brassin veto oli liian kova ja tarkka painuen alakulmaan. Näin Lahti olikin nopeasti jo 3-0-johdossa. JJK pääsi kaventamaan nopeasti, kun Poutiainen ja Manninen karkasivat Lahden pakeilta. Patu passasi ja Manu iski pallon maaliin, 1-3. Maalin jälkeen JJK näyttikin piristyvän hetkellisesti ja eikä toinen maalikaan ollut kovin kaukana. Tuomi ja Lahden puolustus selvittivät kuitenkin Mannisen tilanteen. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja tauko koitti Lhden 3-1-johdossa.

 

Toinen jakso alkoi melko napakasti, kun Karin kaukolaukaus napsahti ylärimaan. JJK:n takaa-ajo ei ollut kovinkaan vimmattua vaikka muutamia yrityksiä nähtiinkin. Topi Järvisen, Antto Hilskan ja Eero Korteen yritykset eivät kuitenkaan löytäneet edes maalia päin. Lahti ei saanut kummoisia hyökkäyksiä aikaan vaan Korhonen sai olla maalillaan rauhassa. Vini Dantasin heppoinen kaukolaukaus oli vieraiden harvoja maalintekoyrityksiä. Vielmalla oli paikka korjailla töppäilyään puskemalla maali Mannisen vaparikeskityksestä. Puskusta jäi harmittavasti voima uupumaan ja Tuomi nappasikin pallon ongelmitta käsiinsä. Vartti ennen loppua nähtiin jotain ihmeellistä, JJK teki maalin kulmapotkusta! Eero Markkanen puski Mannisen kulmasta 2-3-kavennuksen. Rafaelilla oli saumat hattutemppuun, mutta puolittainen karkumatka päättyi laukaukseen maalin yli. JJK:n loppurynnistys ei ollut kovinkaan kummoinen. Topi Järvisen heppoista puskua lukuun ottamatta ei paikkoja käytännössä ollut.

 

Janne Korhonen Ei mahtanut maaleille mitään.

Tuomas Latikka Aikalailla hukassa.

Mikk Reintam Puolustuksen paras. Hyvän pääpelin lisäksi muutama hyvä pallollinen suoritus.

Severi Vielma Ei ollut Vielman peli tämä. Aiheutti rankkarin ja katseli avausmaalia vierestä. Väläytti ajoittain pallollista osaamistaan.

Anssi Viren Pari hyvää pystysyöttöä.

Mikko Manninen Kettupaitojen paras 1+1 tehoilla.

Jukka-Pekka Tuomanen Ei paljoa näkynyt.

Eero Korte Hieman Tuomasta paremmin esillä.

Jani Virtanen Yksi kohtuullinen vapari ja kikkailut. Useimmiten pallokosketus oli heikompi kuin tiiliseinällä. Joutuikin vaihtoon jo puolen tunnin pelin jälkeen.

Patrick Poutiainen Kohtuullista sähinää. Puoliajalla vaihtoon saatuaan tällin polveensa avausjakson lopulla.

Eero Markkanen Tulihan se maali sieltä! Kunnon palloja ei juuri tullut vaan joutui lähinnä korkeiden syöttöjen ohjailijaksi.

 

Topi Järvinen Muutama väläytys.

Antto Hilska Hieman jähmeä. Pari puolittaista haastoa.

Robert Taylor Ei päässyt kunnolla palloille, kun JJK keskittyi lähinnä roiskimaan kohti Markkasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TPS - JJK 2-2 (1-1)

 

30’ Antto Hilska 0-1

33’ Juho Lehtonen 1-1

50’ Eero Markkanen 1-2

69’ Juho Lähde 2-2

 

Ei rittänyt JJK:llekaan kaksi johtoasemaa voittoon. Ihan kiva matsi silti vaikka lopussa TPS olikin selvästi niskan päälle. Tasureilla ei vaan tässä vaiheessa paljoa juhlita, mutta aina yksi piste nollan voittaa.

 

Kummallakin oli jo alkuminuuteilla mahdollisuuksia maalintekoon. TPS:n Marcion keskitys löytää Mika Ääritalon pään, mutta viimeistely yritys menee maalin ohi. Myöskään JJK ei jää toimettomaksi hyökkäyspäässä vaan Antto Hilska ahdistelee Jukka Lehtovaaraa pienestä kulmalla tulleella vedolla. Tilanteessa tulee vielä irtopallo, mutta TPS:n pelaajat putsaavat sen pois. Mikko Innanen pääsi laukomaan vaparikeskityksen jälkimainingeista, mutta laukaus nousee maalin yli. JJK:n nuorukaiset Benno Hanslian ja Robert Taylor pelaavat hyvin yhteen ja Taylor pääsekin laukomaan, kunnianhimoinen volley-yritys karkaa maalin yli. JJK ottaa johtoaseman puolen tunnin pelin jälkeen. Mikk Reintamin pitkä syöttö oikeaan laitaan tavoittaa Mikko Mannisen. Manninen pääse irti vastustajasta ja syöttää boksissa vapaaksi jääneelle Hilskalle. Hilskalla on helpohko työ ohjata pallo maaliin, 1-0 JJK:lle! Kettupaitojen johtoasema kestää vain muutaman minuutin ennen kuin Juho Lehtonen tasoittaa. Ääritalo järjestää ja Severi Vielman otteesta pyörähtänyt Lehtonen laukoo pallon tolpan kautta maaliin, 1-1. Hilskalle on ennen taukoa vielä paikka toiseen maaliin. Mannisen tarjoiluu pelaa jälleen, mutta Hilskan viimeistely menee hieman maalin ohi.

 

Toinen jakso alkaa JJK:n osalta iloisissa tunnelmissa, kun Eero Markkanen vie vieraat johtoon. Markkanen pusertaa väkevästi oikealta laidalta sisään jättäen Jaakko Nybergin keräilemään kamojaan matkan varrelle ja päättää nousunsa hienoon laukaukseen takakulmaan, 2-1! TPS alkaa samaan toisen jakson kuluessa vahvaa otetta ottelusta. Reintam joutuukin putsaamaan pallon pois aivan maaliviivan tuntumasta jotta JJK:n johtoasema säilyy. JJK yrittää vielä rimpuilla hyökkäyspäässä, mutta Markkasen ja Patrick Poutiaisen laukaukset jäävät raitapaitojen blokkeihin. TPS iskeekin nopeasti vastaan ja Lehtonen rynnii vaarallisesti kohti JJK:n maalia. Reintamin loistava viime hetken liuku pelastaa tilanteen ja Korhonen saa raavittua pallon haltuunsa. TPS saa palkinnon vahvasta otteestaan, kun JJK ei saa purettua painetta millään pois ja lopulta Juho Lähde pääsee laukomaan pallon hässäkän jälkeen Korhosen ohi, 2-2. JJK:stakin tuttu Mikko Hyyrynen tulee aiheuttamaan sekaannusta viimeisen vartin ajaksi TPS:n hyökkäykseen. Hyyry onkin oivalla pelipäällä, mutta on maalipaikoissaan hieman epäonninenkin. Hyyry on lähellä tehdä maalin saksipotkulla pallon mennessä kuitenkin vain maalinkatolle. Poutiaisella on vielä saumat kääntää peli JJK:lle, mutta Patun laukaus hyvästä paikasta karkkaa yli. Lopussa vielä Hyyrysellä on loistava paikka, mutta Korhonen pelastaa jalkatorjunnallaan. Näinpä pisteet menevät jakoon maalein 2-2.

 

Janne Korhonen Loppuun tärkeä torjunta. Välillä suurissa vaikeuksissa keskityspalloissa.

Mikko Innanen Poikkeuksellisesti oikeana laitapakkina vetänyt Inna oli melko vaisu. Keskityksistä puuttui laatu lähes tyystin.

Severi Vielma Hyvien katkojen vastapainoksi vastustajat hukkuivat pari kertaa pahasti.

Mikk Reintam Vahva päällä, jokunen hyvä pitkä syöttö ja nousu.

Benno Hanslian Varsin pirteällä pelipäällä. Muutama melko vaarallinen keskitys.

Mikko Manninen Alusti avausmaalin ja oli JJK:n pirteimpiä. Tuliko jotain vammaa, kun halusi ilmeisesti itse vaihtoon.

Eero Korte Täytti ruutunsa.

Robert Taylor Pelasi vahvalla itseluottamuksella ja jakoi hyviä syöttöjä.

Patrick Poutiainen Pelasi hieman oudolla pelipaikalla vasempana laiturina. Ihan ok pörinää.

Antto Hilska Maalin makuun! Etenkin avausjaksolla paljon hyviä juttuja.

Eero Markkanen 2-1-johtomaali oli Ertziä parhaimmillaan.

 

Topi Järvinen Väläytteli nopeuttaan.

Jukka-Pekka Tuomanen Muutama minuutti lopusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Saketzi

Hieno kausi on kyllä ollut ja mikäs sen parempaa, kun syksyn tosipelit lähenevät! VPS ja Jaro olleet kauden positiivisia yllätyksiä. Kummatkin Pohjanmaan joukkueet tuomittiin putoajakanditaateiksi, mutta tällä hetkellä ovat sarjan yläpäässä, jompi kumpi voi jopa voittaa pronssin, todella jännittävä pronssitaistelu tänä vuonna käynnissä!

 

Suoranaiseksi pisteautomaatiksi ei voi sanoa, oikeastaan mitään joukkuetta. Toki JJK on ollut selvästi muita heikompi, mutta on välillä ollut hankala vastus jopa sarjan kärkipään joukkueillekin. JJK:n talousvaikeudet ovat olleet joukkueelle valitettavan keskeinen asia tällä hetkellä, mutta eiköhän yksi divarikausi tee joukkueelle hyvää. Ykkösestä taitaa Veikkausliigan nousta SJK tai Haka, muut joukkueet jääneet hieman kauemmas kärkikaksikosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - VPS 1-3 (0-1)

 

43’ Tomi Ameobi 0-1

63’ Steven Morrissey 0-2

79’ Antto Hilska 1-2

86’ Morrissey 1-3

 

On tuo VPS vaan hankala vastustaja JJK:lle. Taas kerran Kettupaidat joutuivat toteamaan vaasalaiset paremmakseen. Eipä tässä vaiheessa enää tappiotkaan tunnu ”missään”. Maalipaikoissa VPS:n terävyys oli astetta kahta parempi ja pisteet ansaitusti Vaasaan.

 

VPS oli alussa hieman terävämpänä ja saikin luotua ensimmäisen hyvän maalipaikan noin 10 minuutin kohdalla. Tony Björkin syöttö löysi boksista Jordan Seabrookin jonka ohjaus meni niukasti maalin ohi. Molemmilla joukkueilla oli muutama ihan hyvän oloinen keskitys jotka kuitenkin lopulta olivat hieman liian korkeita eikä niistä saatu jatkoja aikaan. Jakson puolivälissä Benno Hanslian sai aikaan nappikeskityksen vasemmalta laidalta ja pallo löysi tiensä vitosen viivalle Topi Järviselle. Vepsun maalilla Henri Sillanpää piti pelin maalittomana loistavalla torjunnallaan Järvisen puskuun. Björk oli todella lähellä viedä vieraat johtoon, mutta hieno laukaus vapaapotkusta napsahti ylärimaan. JJK pääsi hieman tämän jälkeen vastahyökkäykseen joka päättyi Patrick Poutiaisen vetoon hieman maalin ohi. Viimeisen vitosen käynnistyessä VPS pääsi pahaan vastaiskuun pallon riiston jälkeen. Tomi Ameobi päätyi lopulta laukomaan noin 20 metristä vaikka olisi voinut syöttääkin. Pallo hieman maalin ohi ja tilanne kuivui näin kasaan. Paria minuuttia myöhemmin Ameobi kuitenkin osui tolppien väliin vieden VPS:n 1-0-johtoon. Björkin kulmapotku jatkettiin Ville Koskimaan toimesta etutolpalta maalin edustalle ja pallo kimposi Ameobin päästä maaliin. Tilanne tuli Ameobille hieman yllättäen eikä mies saanutkaan hallittua puskua aikaan, mutta tällä kertaa oli onneakin matkassa ja pallo upposi Ville Viljalan vartioimaan JJK-maaliin.

 

JJK aloitti toisen jakson suht mukavasti. Mikko Manninen teki erinomaisen kuljetuksen jonka jälkeen Järvinen pääsi laukomaan. Järvisen laukaus oli kuitenkin täysin väärillä kierteillä ja pallo menikin selvästi maalin ohi. Myös Robert Taylor pääsi kokeilemaan, mutta kaukolaukaus nousi hienokseltaan yli. JJK:n vahvahko aloitus valui hukkaan, kun noin tunnin pelin jälkeen VPS pääsi iskemään toisen maalinsa. Steven Morrissey purjehti keskialueelta saakka aina vitosen tuntumaan ja laukoi pallon maaliin. Poutiaisella oli mahtipaikka kaventaa pian Morrisseyn maalin jälkeen. Patu pääsi laukomaan rankkarialueen sisältä varsin vapaasti, mutta Sillanpää oli pallon tiellä tehden jälleen loistavan torjunnan. JJK sai kavennuksen aikaan noin 10 minuuttia ennen loppua. Mannisen syöttö oikealta löysi Antto Hilskan joka laukoi pallon maaliin yläriman kautta. Eero Korteella oli saumat tasoittaa kulmasta, mutta pusku suuntautui niukasti ohi. Jani Virtanen ja Mikko Innanen rakentelivat vielä näppärän hyökkäyskuvion joka päättyi Virtasen vetoon reiluhkosti maalin yli ennen kuin VPS pääsi iskemään ottelulle viimeisen niitin. JJK sohlasi paitsiovaparissa ja VPS pääsi katkomaan Mikk Reintamin syötön. Viljala torjui ensimmäisen Morrisseyn vedon, mutta jatkotilanteesta Morrisseyllä oli helppo työ ohjata pallo maaliin suoraan Björkin syötöstä. Morriseyllä oli vielä paikka kolmanteen maaliinsa, kun jamaikalainen pääsi pyörähtämään irti vartijastaan. Laukaus meni kuitenkin maalin ohi. Viimeinen tilanne osui Manniselle joka laukoi ohi Innasen chippisyötön jälkeen.

 

Ville Viljala Pari hyvää torjuntaa eikä voinut maaleille mitään.

Niko Markkula Sahasi oikeaa laitaa aktiivisesti.

Anssi Viren Toppariksi joutunut Vinssi hoiteli leiviskänsä kohtuullisesti. Morrisseyn kanssa piti kiirettä.

Mikk Reintam Muuten ihan ok, mutta käynnisti Vepsun kolmannen maalin huonolla syötöllään.

Benno Hanslian Pari hyvää kesoa. Häviää (lähes) kaikki vääntötilanteet.

Mikko Manninen Muutama terävä kuljetus.

Eero Korte Yksi puskupaikka. Rauhallista peliä pallon kanssa.

Robert Taylor Syötteli hyvin. Kiva pallollinen kaksikko Korteen kanssa.

Patrick Poutiainen Toisen jakson missattu avopaikka jäi varmasti harmittamaan.

Antto Hilska Päässyt kivasti maalin makuun muutamassa viime pelissä.

Topi Järvinen Hukkasi loistavan paikan. Voiman puute vaivaa kaksinkamppailuissa.

 

Jani Virtanen & Mikko Innanen Muutama hyvä kombinaatio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honka - JJK 3-3 (2-0)

 

20’ Tim Väyrynen 1-0

37’ Väyrynen 2-0 rp

60’ Antto Hilska 2-1

67’ Robert Taylor 2-2

80’ Jani Virtanen 2-3

90+’ Väyrynen 3-3

 

Hieno, mutta siltikin kovin katkeran makuinen tasapeli JJK:lle Hongan vieraana. Melkoista tunteiden vuoristorataa koettiin, kun toiveet voitosta ehtivät nousta korkeuksiin, kunnes viimeisellä mahdollisella hetkellä voitto vietiin käsistä. Olisi ollut pirun tärkeät kolme pistettä jo aika epätoivoisessa kamppailussa putoamista vastaan.

 

Avausjakso oli kokolailla Hongan hallussa ja paine olikin jatkuvasti kohti Ville Viljalan vartioimaa Kettumaalia. Reilun viiden minuutin jälkeen Honka olikin ottaa johtoaseman, kun Jussi Vasara pääsi puskemaan Tim Väyrysen puskusyötöstä aivan maalin edestä. Vasaran pusku meni kuitenkin hiuksen hienosti maalin yli. Sama kohtalo oli edessä hetkeä myöhemmin Gideon Baahlla joka pääsi täysin vapaasti puskeamaan kulmapotkusta. Tämän jälkeen Honga jatkoi painostustaan, mutta ratkaisusyötöt eivät ollet riittävän laadukkaita ja moni tilanne kuivui kasaan. Ennen pitkää paine kuitenkin tuotti tulosta ja Tim Väyrynen pääsi viemään isännät johtoon noin 20 minuutin pelaamisen jälkeen. Ilari Äijälä laittoi hyvän pallon JJK-puolustuksen taakse ja Väyrynen pääsi laukomaan pallon Viljalan ulottumattomiin, 1-0 Hongalle. JJK:lla kesti aina 25. minuutille saakka viritellä edes pientä tilannetta. Sekin oli kaukolaukaus, tosin varsin taidokas sellainen Jani Virtasen toimesta. Pallo maalin katolle joten Tuomas Peltonen pääsi tilanteesta helpolla. Puolen tunnin paikkeilla Vasara pääsi laukomaan napakasti kulman jälkeen, mutta Viljala torjui erinomaisesti etukulmasta. Viitisen minuuttia myöhemmin Honka sai rankkarin, kun Severi Vielma kaatoi vahvasti hyökänneen Mosa Yaghoubin. Pienen arpomisen jälkeen rankkarin vetovastuu lankesi Väyryselle joka tinttasikin pallon varmasti maaliin. Honka 2-0-johtoon Väyrysen tuplalla. JJK oli melko lähellä kavennusta vielä jakson viimeisillä sekunneilla, kun Mikk Reintamin pusku purettiin maaliviivan tuntumasta.

 

Toisen jakson alussa ottelu näytti jatkuvan Hongan hallussa. Heti alkuun Vasara oli lähellä malintekoa, mutta laukaus meni hieman maalin ohi. Myös JJK:lla oli alussa paikkansa. Niko Markkula pääsi laukomaan 25-30 metristä ja pallo lähtikin Marsun jalasta varsin mojovasti. Jyväskyläläisittään harmittavasti pallo viuhui nippa nappa tolpan väärälle puolelle. JJK sai aihetta iloon tunnin kohdalla kavennusmaalin muodossa. Virtasen pystysyöttö löysi Mikko Innasen joka käänsi pallon kestustaan Antto Hilskalle. Hilska olikin vapaana boksissa ja laukoi suoraan syötöstä pallon maaliin, 1-2. Game on! Minuutteja myöhemmin JJK tulee jo tasoihin, kun Robert Taylor iskee ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa. Pienellä siirrolla vastustaja pois tilanteesta ja hieno laukaus alakulmaan 20 metristä Peltosen ollessa täysin vailla mahdollisuuksia, 2-2. Kerran on maalien makuun päästy, niin mikään ei tunnu riittävän. Viimeiselle kympille siirryttäessä JJK ottaa johtoaseman. Virtanen lähettää kulman maalille jossa Peltonen soheltaa pallon maaliin, 3-2 JJK:lle! Taisi siinä olla myös Honkalaisen pääkin osittain pallon tiellä. Honka ei mitään älytöntä loppurynnistystä saanut aikaan, kunnes viimeisillä sekunneilla Väyrynen iskee jälleen. Honka-hyökkääjä pääsee leikkaamaan rankkarialueen rajaa pitkin keskelle ja saa tilaa laukoa. Fantastinen laukaus vie pallon Viljalan ulottumattomiin ja tasoittaa pelin, 3-3.

 

Ville Viljala Muutama hyvä torjunta. Maaleille ei voinut juuri mitään. Viimeisessä ehkä pieni jäätyminen, mutta ennen kaikkea antaisin pisteet Väyrynen upealle vedolle.

Niko Markkula Harmi ettei se kaukoveto mennyt tolppien väliin, olisi ollut todella lähellä upota verkkoon. Toivottavasti ei loukkaantunut pahasti.

Severi Vielma Aiheutti rankkarin, mutta puolusti muutoin vahvasti. Hyviä katkoja.

Mikk Reintam Hyvä pusku avausjakson lopulla.

Benno Hanslian Tuki jonkin verran hyökkäyksiä. Puolusti aika hyvin.

Jani Virtanen Hukkui ajoittain kuvasta. Rakentamassa Hilskan maalia.

Robert Taylor Avasi hienolla tavalla maalitilinsä Veikkausliigassa. Saanut viime aikoina hyvin vastuuta ja tulosta alkaa tulla. Käyrä vahvasti nousussa.

Jukka-Pekka Tuomanen Melko huomaamaton.

Topi Järvinen Aikalailla hukassa.

Mikko Innanen Syötti Hilskan maalin. Tuuraili Markkulaa oikeana laitapakkina.

Antto Hilska Sisäinen maalintekijä on löytynyt! Neljäs peräkkäinen ottelu jossa tekee maaliin. Bonuksena syötti Taylorin maalin.

 

Janne Kuhmonen Perus JJK-junnu taitava, mutta fyysiikaltaan kovin hento. Toivottavasti pääsisi vielä avaukseen saakka näyttämään osaamistaan.

Aram Hasanzada Taitoniekka ei päässyt vielä kunnolla esiin viiden minuutin peliajalla. Liigadebyytti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPa - FC Lahti 0-1 (0-0)

 

65' Jean Fridolin Nganbe Nganbe

 

Paikallistaisto päättyi pitkästä aikaa FC Lahden voittoon Saviniemessä. Edellinen liigavoitto lahtelaisilta Saviniemestä oli 22.10.2003, eli lähes 10 vuotta sitten. Lahden sankariksi nousi Jean Fridolin Nganbe Nganbe joka teki Lahden voittomaalin 65 minuutilla, Pyhärannalla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia tuossa tilanteessa. Esityön maaliin tekivät Loorents Hertsi ja Mika Mäkitalo, ihan hieno kuvio oli. MyPalla todella heikko peli, joukkueen paras varmaankin Hassan Sesay, muut olivat todella huonoja. Pyry Soirilta vaisu peli, pelannut kuitenkin muutamassa edellisessä matsissa ihan hyvin. Hidasvauhtinen peli, kummaltakaan joukkueelta ei nähty mitään huippupelaamista. MyPan kulmatilannepelaaminen on todella surkeaa, erikoistilannepelaaminen on muutenkin heikolla tasolla joukkueessa. Pronssimitali karkasi aika kauas tämän tappion myötä, oikeastaan kaikki kauden loput pelit on voitettava nii se kantaisi jo aika pitkälle. Vepsulla kuitenkin vielä Klubi vastassa, MyPalla ei mikään pahin loppuohjelma. Eiköhän se uusi koutsikin kohta julkisteta, toivottavasti ei olisi Kautonen, miehen valmennusrekordi ei oikein vakuuta, kaikki varmaan muistavat KooTeePee 2008 ja potkut Lahdesta kesäkuussa 2013. Mika Laurikainen ei olisi yhtään hassumpi vaihtoehto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen kausi jälleen ollut! eurosössimiset varjostavat kuitenkin suomalaisjoukkueiden tilannetta mm. kummankin turkulaisjoukkueen putoaminen eurooppa-liigan ekalla kierroksella oli todella surullinen asia, kuten myös IFK Mariehamn ja HJK joka sössi Nomme Kaljua vastaan. Honka oli ainoa suomalainen joukkue, jota voi hieman kehua. Pelasivat ihan hyvin puolalaista Lech Poznania vastaan.  

 

Takaisin Veikkausliigaan...kauden suurin yllättäjä löytyy Pohjanmaan pääkaupungista Vaasasta: VPS. Vaasalaiset ovat pelanneet tasaisen varmaa peliä koko kauden ajan, ja tuloksena tällä hetkellä kolmas sija ja 46 pistettä. Perjantaina Vepsu kävi hakemassa elintärkeän voiton Turusta Interiltä, sunnuntaina MyPan hävitessä asiat menivät todella hyvin vaasalaisten osalta, valitettavasti. Pronssitaistelusta onkin kehkeytynyt sarjan mielenkiintoisin taistelu näin syksyn edetessä...mestaruus taitaa mennä jälleen Helsinkiin. HJK ollut jälleen pirun vahva joukkue kotimaan liigassa, pettymykset tietysti siitä Nomme Kalju-matseista ja Suomen Cupin-finaali jäi sinivalkoisilta haaveeksi.

 

FC Lahti on tehnyt huimaa nousua Juha Malisen johdolla kesäkuun alkupuolelta asti. Tommi Kautosen työn perijä Malinen on saanut Mustat Kuhnurit huimaan vireeseen ja joukkue on noussut putoamiskurimuksesta pronssitaisteluun. Viime sunnuntaina Lahti kävi päättämässä voitottomien ottelujensa ketjun Saviniemessä Ngambe Ngamben maalilla. Edellinen liigavoitto Lahdella oli Savniemestä 22.10.2003. Jyväskylän JJK:n putoaminen sarjasta on ollut selvää jo kauan, joukkue täynnä alisuorittajia niin eihän sillä voi pitkälle mennä, viime kierroksella taistelivat kyllä hienosti Honkaa vastaan, voitto oli enemmän kuin lähellä. Harmi juttu kun jyväskyläläiset putoavat, kuitenkin hienoja yleisömääriä on ollut JJK:n kotimatseissa kuluvalla kaudella, vain yhdessä matsissa ollut alle 2000 katsojaa! Neljä kierrosta jäljellä ja jännitys tiivistyy. Kutonen näyttää ensi maanantaina pronssi-ja mestaruustaisteluun liittyvän matsin VPS - HJK. Siinä ottelussa riittää panosta. Muistakaa katsoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen kausi jälleen ollut! eurosössimiset varjostavat kuitenkin suomalaisjoukkueiden tilannetta mm. kummankin turkulaisjoukkueen putoaminen eurooppa-liigan ekalla kierroksella oli todella surullinen asia, kuten myös IFK Mariehamn ja HJK joka sössi Nomme Kaljua vastaan. Honka oli ainoa suomalainen joukkue, jota voi hieman kehua. Pelasivat ihan hyvin puolalaista Lech Poznania vastaan.  

 

Takaisin Veikkausliigaan...kauden suurin yllättäjä löytyy Pohjanmaan pääkaupungista Vaasasta: VPS. Vaasalaiset ovat pelanneet tasaisen varmaa peliä koko kauden ajan, ja tuloksena tällä hetkellä kolmas sija ja 46 pistettä. Perjantaina Vepsu kävi hakemassa elintärkeän voiton Turusta Interiltä, sunnuntaina MyPan hävitessä asiat menivät todella hyvin vaasalaisten osalta, valitettavasti. Pronssitaistelusta onkin kehkeytynyt sarjan mielenkiintoisin taistelu näin syksyn edetessä...mestaruus taitaa mennä jälleen Helsinkiin. HJK ollut jälleen pirun vahva joukkue kotimaan liigassa, pettymykset tietysti siitä Nomme Kalju-matseista ja Suomen Cupin-finaali jäi sinivalkoisilta haaveeksi.

 

FC Lahti on tehnyt huimaa nousua Juha Malisen johdolla kesäkuun alkupuolelta asti. Tommi Kautosen työn perijä Malinen on saanut Mustat Kuhnurit huimaan vireeseen ja joukkue on noussut putoamiskurimuksesta pronssitaisteluun. Viime sunnuntaina Lahti kävi päättämässä voitottomien ottelujensa ketjun Saviniemessä Ngambe Ngamben maalilla. Edellinen liigavoitto Lahdella oli Savniemestä 22.10.2003. Jyväskylän JJK:n putoaminen sarjasta on ollut selvää jo kauan, joukkue täynnä alisuorittajia niin eihän sillä voi pitkälle mennä, viime kierroksella taistelivat kyllä hienosti Honkaa vastaan, voitto oli enemmän kuin lähellä. Harmi juttu kun jyväskyläläiset putoavat, kuitenkin hienoja yleisömääriä on ollut JJK:n kotimatseissa kuluvalla kaudella, vain yhdessä matsissa ollut alle 2000 katsojaa! Neljä kierrosta jäljellä ja jännitys tiivistyy. Kutonen näyttää ensi maanantaina pronssi-ja mestaruustaisteluun liittyvän matsin VPS - HJK. Siinä ottelussa riittää panosta. Muistakaa katsoa!

JJK:lla on kyllä käynyt ihan kivasti yleisöä koko liigauran ajan, mutta yleisömääriä kyllä liioitellaan. Tätähän ei seuran osalta ole edes varsinaisesti kiistetty. Oon itsekin käynyt kahteen kertaan Jyväskylässä tällä kaudella ja molemmilla kerroilla on tullut se fiilis, että ilmoitettu yleisömäärä ei millään voi pitää paikkaansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - KuPS 0-4 (0-1)

 

25' Ats Purje 0-1

73' Mikk Reintam (oma maali) 0-2

76'  Saku Savolainen 0-3

79' Juha Hakola 0-4

 

Nyt se JJK:n putoaminen Ykköseen sitten lopulta varmistui. Ei ollut Kettupaidoilla juuri taisteluhenkeä ilmoilla ja KuPSin siirryttyä johtoon alkoi homma olemaan paketissa. Vielä, kun päälle lisätään Rovaniemeltä kantautuneet tiedot Interin kahden maalin johdosta oli homma niin sanotusti finito. Kyllä se vaan veti mielen tyhjäksi vaikka kuinka oli ikäänkuin jo valmistautunut putoamiseen, kun päätösvihellys kajahti ilmoille Petteri Karin pillistä ja putoaminen oli lopullisesti varmistunut.

 

Kovin rumathan noista lukemista lopulta tuli vaikka ei KuPSkaan nyt mitentään älyttömän hyvin pelannut. Olivat kuitenkin JJK:ta parempia ja voittivat täysin ansaitusti. Aivan liikaa oli taas epävarmuutta JJK:n puolustuspelissä. Siihen, kun lisätään vaikeudet maalipaikkojen rakentelussa ja viimeistelyssä niin eipä ole paljoa eväitä joista voittoja kasata. Avausmaalissa KuPS pääsi todella helposti laidalta läpi rajaheiton jälkeen. Yhtä helposti löytyi vitosen rajalta Ats Purje joka sai laittaa pallon maaliin anttohilskamaiseen tapaan. Toinen maali olisi jäänyt tulematta jos Mikk Reintam ei olisi liukunut (todennäköisesti) maalin ohi menossa olevaa palloa omaan maaliin. Tuo maali oikeastaan kuvastaa hyvin JJK:n kautta, mikään ei kerta kaikkiaan mennyt nappiin. Kolmanessa maalissa JJK-vahti Ville Viljala ei saanut kulmakeskitystä haltuunsa ja Saku Savolaisella oli helppo työ puskea irtopallo verkkoon. Neljäs maali oli sitten mahdoton otettava, kun Juha Hakola pamautti mahtavalla vaparikudilla kuopiolaisten viimeisen maalin.

 

JJK:lla ei käytännössä ollut kuin yksi hyvä maalipaikka. Toisella jaksolla Antto Hilska karkasi läpi, mutta laukoi tolppaan. Tuuriakaan ei ollut matkassa, kun pallo ei suostunut kimpoamaan tolpasta maaliin vaan lirui maaliviivaa pitkin toisella kulmalle josta Hilskan toinen yritys peitettiin. Myös KuPS koitti maalipuiden kestävyyttä pallon kolahtaessa ylärimaan kulmapotku hässäkästä. KuPSilla oli myös muutama muu hyvä yritys jotka menivät niukasti ohi ja yli tai pysähtyivät Viljalan torjuntaan.

 

Ville Viljala Muutaman hyvän torjunnan vastapainoksi epävarmaa pallon käsittelyä josta tuli KuPSin kolmas maalikin.

Mikko Innanen Eipä Innaa juuri kentällä huomannut.

Severi Vielma Ajoittain hieman holtiton taklausyrityksissään.

Mikk Reintam Oma maali jäi päälimmäisenä mieleen.

Benno Hanslian Pari hyvää kikkaa.

Topi Järvinen Nihkeää. Voimattomuus vaivaa enemmän kuin nopeus auttaa.

Jukka-Pekka Tuomanen Ei onnistunut rouhimaan palloja keskialueella oman joukkueen haltuun.

Eero Korte Ei jäänyt ihmeemmin mieleen.

Patrick Poutiainen Yritystä löytyi, mutta onistumiset suht vähissä. Menee hukkaan laidalla. Puoliajalla vaihtoon syystä tai toisesta.

Robert Taylor Edellisistä peleistä tutut hyvät ratkaisut pallon kanssa jäivät uupumaan.

Antto Hilska Tolppaveto katkaisi maaliputken. Ei saanut käytännössä lainkaan hyviä palloja kärkeen.

 

Jani Virtanen Toiselle jaksolle sisään Patun tilalle. Kikkaili välillä paremmalla ja toisinaan taas huonommalla menestyksellä.

Aram Hasanzada Ei saanut juurikaan palloa joten vahvuudet jäivät käyttämättä.

Samu Nieminen Tuli varoitetun Vielman paikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Saketzi

Jännä nähdä kestääkö JJK:n jo muutenkin heikolla pohjalla oleva talous putoamisen divariin. Toivottavasti kestää sillä kettupaidat olisi kiva nähdä liigassa jälleen kaudella 2015.

 

Tsemppiä JJK!

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - HJK 0-5 (0-2)

 

16' Sebastian Sorsa 0-1

23' Erfan Zeneli 0-2

46' Eero Markkanen 0-3

61' Zeneli 0-4

70' Rasmus Schuller 0-5

 

Eipä ollut epäselvyyttä siitä kumpi joukkue on mestari kaudella 2013 ja kumman tie vie ensi kaudeksi Ykköseen. Muutamaa yksittäistä hetkeä lukuunottamatta melkoista hallintaa HJK:lta. Etten sanoisi jopa dominointia. Erfan Zeneli ja kumppanit tekivät käytännössä mitä halusivat. JJK:lta ei juuri suurta kiimaa ollut havaittavissa kauden viimeisessä kotiottelussa, Ville Viljala rimpuili maalillaan sen minkä pystyi, mutta muuten oli aika hiljaista.

 

HJK otti pelin haltuunsa heti alusta lähtien ja Robin Lod pääsikin jo parin minuutin jälkeen laukomaan vaarallisesti. Ville Viljala venytti kuitenkin hyvään torjuntaan pelastaen tilanteen kulmapotkuksi. Yksi JJK:n harvoista paikoista osui Mikk Reintamille joka pääsi puskemaan Mikko Innasen vaparikeskityksestä. Pallo niukasti maalin. Myös HJK:lla oli oma vaparipaikkansa, mutta Viljala poimi helposti Zenelin yrityksen. Hetkeä myöhemmin ei Viljalakaan voinut enää mitään, kun Sebastian Sorsa pääsi vievään Klubin johtoon. Pallo pelattiin Demba Savagelle oikealle laidalle josta Savage laittoi matalan syötön maalin eteen. Reintam pääsi katkomaan, mutta lakaisi pallon suoraan Sorsalle joka laukoi vastapalloon voimalla ja Viljala oli maalillaan voimaton. Eero Markkanen pääsi hätyyttelemään Viljalaa vedollaan jakson puolessa välissä, mutta JJK-vahti ei ollut yllätettävissä. Heti perään JJK kuitenkin onnistui soheltamaan pallon kanssa ja HJK sai rakennettua paikan Zenelille. Zeneli ei tästä erehtynyt vaan laukoi vieraat kahden maalin johtoon. Pian tämän jälkeen Markkanen punnersi pallon kanssa boksiin, mutta laukaus tyrehtyi Reintamin blokkiin. JJK sai vaihteeksi pientä tilanteen poikasta aikaan vajaa 30 minuutin pelin jälkeen. Topi Järvisen laukaus päätyi kuitenkin HJK-vahti Saku-Pekka Sahlgrenille ja Reintamin yritys meni kehikon ulkopuolelle. Puolen tunnin jälkeen olikin taas HJK:n vuoro viritellä vaaran paikkaa. Savage pelasi vahvasti oikealla ja alusti vetopaikan Sebastian Mannströmille jonka laukaus nousi hivenen liian korkealle. Zeneli hetken päästä aiheuttamassa ongelmia, mutta laukaus meni hieman takatolpan ohi. Seuranneesta kulmasta Tapio Heikkilä pääsi puskemaan, mutta Viljala sai torjuttua pallon uudelleen kulmaksi. Tästä kulmasta syntyi hässäkkää maalin eteen, mutta JJK:n onneksi pallo löytyi lopulta Viljalan hallusta. Viitisen minuuttia ennen taukoa Markkanen pääsi karkuun JJK:n puolustukselta, mutta Viljala torjui mainiosti Erzin läpiajon. HJK höyrysi vielä jakson loppuun useamman vaarallisen paikan. Ensin pallo putsattiin (lähes) JJK:n maaliviivalta väljemmille vesille. Sen jälkeen Viljala torjui hyvin Mannströmin yrityksen ja jatkopallosta Savage laukoi yli avopaikasta.

 

Toisen jakson alkuun nähtiin heti maali, kun Markkanen rankoi omiaan lainapaidassa. Zenelin kulmapotku löysi Markkasen etutolpalta ja tämä puski pallon vastustamattomasti verkon perukoille. Tuuletuksia ei luonnollisesti nähty. HJK jatkoi painostustaan ja Zeneli pääsi laukomaan kulman jälkeen maalin ohi. Hieman ennen tuntia nähtiin Mannströmiltä hieno kaukolaukaus jonka Viljala torjui yhtälailla komeasti kulmaksi. Pian tämän jälkeen olikin vuorossa HJK:n neljäs maali. Klubi pelasi pallon nopeasti hyökkäykseen Mikael Forssellille joka syötti Markkaselle. Markkanen piti palloa hetken ja antoi sen Zenelille joka laukoi pallon komeasti takakulmaan rankkarialueen rajan tuntumasta. Robert Taylorille osui harvinainen JJK-tilanne. Sahlgren oli maalillaan iskussa ja torjui hyvin etukulmaan tulleen ohjauksen. HJK:n viides maali tuli 20 minuuttia ennen loppua. Mestarit liikuttelivat palloa näppärästi keskialueella ja lopulta Rasmus Schuller pääsi nousemaan rankkarialueella ja laukoi pallon etukulmasta maaliin. Forssellilla oli useampi paikkaa lisätä maalilukemia. Ensimmäisen paikan Viljala sai torjuttua ja toisessa pusku meni maalin yli. Kolmas yritys pysähtyi jälleen Viljalan torjuntaan ja reboundin Miklu laukoi maalin ohi. Savagella oli huikea pusku paikka muutama minuutti ennen loppua, mutta hiukan hankalasta asennosta lähtenyt nikkaus nousi maalin yli. Tuomas Kansikkaalle pelattiin vielä yksi paikka, mutta laukaus suuntautui päin Viljalaa. Antto Hilskalla oli vielä pieni tilanteen henkäys, kun JJK-hyökkääjän pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni sivuverkkoon.

 

Ville Viljala Helposti JJK:n paras. Toistakymmentä torjuntaa, joukossa muutama kunnon pelastuskin.

Anssi Viren Ajoittain ihan ok säpinää.

Samu Nieminen Ei juuri erottunut.

Mikk Reintam Toppareista enemmän esillä hyvässä ja pahassa. Sohi purun suoraan Sorsalle avausmaalissa. Hyökkäyspäässä JJK:n kovin pääpeliuhka.

Benno Hanslian Oli kiireinen Savagen pyörityksessä. Joutui vaihtoon avausjakson lopulla.

Topi Järvinen Jäi pimentoon HJK:n pitäessä palloa pääosan ottelusta.

Jukka-Pekka Tuomanen Rouhi sen minkä ehti.

Robert Taylor Ei noussut juuri esiin yhtä ohjausta lukuunottamatta.

Mikko Innanen Muutama leikkaus vasemmalta keskelle ja pelaaminen lyhythihaisessa jäivät mieleen.

Janne Kuhmonen Jäi ilman palloja joten paras osaaminen jäi näkemättä.

Antto Hilska Vähillä palloilla.

 

Severi Vielma Hanslianin tilalle avausjakson lopulla.

 

Kausi alkaa olla peliä vaille paketissa ja eihän ne ihan nappiin mennyt JJK:n osalta. Sekoilua oli niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin vähintäänkin omiksi tarpeiksi. Totta kai putoaminen harmittaa pirusti, mutta toisaalta Ykkönen(kin) vaikuttaa hemmetin mielenkiintoiselta sarjalta. Ja ainahan omia suosikkeja jaksaa seurata oli sarjataso mikä hyvänsä. JJK tulee vielä palaamaan Veikkausliigaan, ei ehkä heti ensi kauden jälkeen, mutta sitten kun aika on kypsä. Ensi kesää odotellessa :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×