Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Blackburn Rovers FC

Recommended Posts

Täytyypä sanoa, vaikka välillä ovat hermot joukkueen esityksiä seuratessa olleetkin hieman koetuksella :cursing: ja usko kateissa tuleeko tuosta touhusta (syksyllä 2005) yhtikäs mitään sen parempaa kuin viimeisinä vuosina on meno seurassa ollut… niin täytyy kuitenkin myöntää että tämän hetkinen joukkue pelaa ajoittain ! sellaista jalkapalloa jota on pitkästä aikaa ihan mukavaa ja nautinnollista katsella faninkin silmin :thumbup:

 

Mark Hughes tuntuu saaneen puhaltamaan porukan hyvin yhteen hiileen… jätkät jaksaa tukea toisiaan pelata joukkueena niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan ja palloakin saadaan huomattavasti nopeammin ja näppärämmin liikuteltua kuin pariin viime vuoteen.

 

Graeme Souness onnistui loppuaikoina sekoittamaan pakan niin totaalisesti että Rovers ei oikein pystynyt kentällä yhtikäs mitään peliä hallitsemaan vaan jätkät olivat kuin yksilöitä ihan väärillä pelipaikoilla joukkueessa…

 

…no ei sitä luovuutta tietenkään ole vieläkään liikaa jotta pystyttäisiin johonkin Barcamaiseen peliesitykseen mutta täytyy kyllä nostaa Mark Hughesille hattua että on kyllä pistänyt jätkät siinä mielessä ojennukseen että nyt siellä kentällä jokainen tietää mitä tekee ! ja mitä keneltäkin odotetaan jotta oma pelipaikka tulevaisuudessakin säilyisi…

 

…eikä nämä Sounessin luokittelemat "kusipäät & joukkuehengentuhoajat ongelmalapsukaiset" ole päässeet toistaiseksi vielä rellestämään ja hyppimään managerinsa silmille etunenässä mm. Toddin ja Bellamyn johdolla sekä uudet oppilaat perässä mm. Kuqi ja kenties Mokoena ? joka joutui nyt uuden maajoukkuevalmentajansa kanssa tukkanuottasille. Tällä hetkellä Roversin ryhmässä ei säntäile lauma yksilöitä päättömästi jotka ovat ihan rapakunnossa ja juoksevat itsensä jo pelin alussa näännyksiin yrittäessään epätoivoisesti saada sitä palloa pois vastustajilta…

 

…tähän soppaan vielä pari hyvää ja halpaa hankintaa jotka ovat tulleet tilkitsemään niitä pahiten vuotavia kohtia ja tämänhän Sparky on tehnyt hiljalleen melkoisen olemattomilla rahavarannoilla, siis jos verrataan siihen rahamäärään minkä Souness sai pistää menemään.

 

Yksi asia joka myös herättää meikäläisessä kunnioitusta Mark Hughesia kohtaan on miehen suorat kommentit peleistä, mies myös tuntuu seisovan sanojensa takana ja omien pelaajiensa tukena jos aihetta ilmenee mutta osaa myös antaa sapiskaa omille jos aihetta on. Mies ei selitä ties mitä potaskaa (onnettaren hylkäämisestä ja tuomareiden silmätikkuna olemisesta) mitä Graeme Souness loppuaikoinaan teki järjestäen joka pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Mark Hughes kehuu joukkuetta ja sen peliesitystä jos on aihetta, oli se sitten oma tai vastustajan ja sanoo suoraan mihinkä oli pelissä oman joukkueensa esityksessä tyytyväinen ja mihin asiaan ei. Hughesin touhusta myös huokuu itsevarmuus siihen mitä ollaan tekemässä ja sitä kautta tavoitteet ovat asetettu vaativalle tasolle eikä sinne mistä aita on matalin, kuten ehkäpä jokin ex-manageri tuntuu tyytyvän.

 

Liekö tässä sitten koko valmennustrion ja muidenkin taustahenkilöiden kädenjälkeä myös mutta sanotaan että tällä hetkellä näyttää ihan mukavalta. Toivottavasti tämä valonpilkahdus (alkutalvi 2006) ei jää vain hetkelliseksi tapahtumaksi vaan jatkuu koko kevään ja ensi kesän jälkeen jos mahdollista vieläkin suurempana leimahduksena. Taitaa se vaan niin olla että Fanin on parempi elellä toivossa kuin epätoivossa :cool:

 

Pitäisikö tässä sitten itseasiassa kiittää että Graeme Souness lopulta itse halusi lopulta lähteä huomattavasti suuremman seuran peräsimeen, taistelemaan niistä kärkipään sijoituksista ja jättää ”uppoavan laivan” hädän hetkellä kun ei löytänyt enää keinoja kurssin korjaamiseen. No tällä hetkellä Mark Hughes on tuonut sijoituksissa melkoisen roimasti Blackburnia ylöspäin siitä jamasta jolloin Sounness purren ajelehtimaan jätti. Vaan milläköhän sijoituksella Newcastle oli silloin kun Souness sinne meni ja millä nyt. Toki onhan Castlessa huomattavan paljon suurempi potentiaali saada tällä hetkellä ja varmasti (lähi)tulevaisuudessakin todellinen huippujoukkue kasaan.

 

Mark Hughesille & kumppaneille siitä duunista mitä ovat toistaiseksi Roversin peräsimessä tehneet :thumbup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mark Hughesin tekemä ”puhdistus” joukkueessa sen kuin jatkuu… aiemmin lähtivät jo Garry Flitcroft (Sheffield United) sekä Matt Jansen (Bolton) ja nyt vuorossa Daivd Thompson (Wigan). Kaikki ovat ilmaisia siirtoja, joten rahaa ei tule kuin säästettyjen palkkojen muodossa, ainakin Flittyllä oli ilmeisesti melkoisen muhkea palkkapussi vaikkei peliaikaa enää tullutkaan.

 

David Thompson sitten lähti ilmaisella siirrolla Wiganiin. Olihan tuosta jo pidempään huhuja mutta pieni yllätystähän tuo kuitenkin oli että jo nyt lähti. Mark Hughesin mielestä keskikentälle on kuitenkin tarpeeksi pelaajia eikä kaikille kuitenkaan peliaikaa tule riittämään… ilmeisesti uskoo että Thommo ei tulevaisuudessa(kaan) olisi ”tarpeeksi hyvä” pelaaja hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa.

 

Tällä hetkellähän keskikentän touhuilut suunnilleen…

 

Pedersen-----Tugay-----Savage------Bentley

(Peter)-------(Reid)-----(Mokoena)—(Emerton)

 

-----

 

Tälläinenkin heppu sitten tapetilla… kun Etelä-Korean suuri sankari MM-kisoista 2002 (Ahn Jung-hwan) ei sitten päättänytkään tulla trialille Lancashireen, olisi ilmeisesti halunnut suoraan sopimuksen jotta olisi viitsinyt tulla, joten se siitä.

 

Uruguayan checks in

 

BLACKBURN boss Mark Hughes is running the rule over Uruguayan midfielder Gonzalo de los Santos.

 

After abandoning his interest in Korean striker Ahn Jung-Hwan, I can reveal that Hughes is now looking at former Valencia star de los Santos, who is hoping to secure a lucrative move to the Premiership in January.

 

Although strengthening the midfield is not a top priority - in fact, Rovers are overloaded with players in that department - Hughes has still taken the opportunity to take a closer look at the vastly experienced South American, who is available to sign on a free transfer.

 

By all accounts, the 29-year-old has made a favourable impression over the last few days at Brockhall but talk of a move is still somewhat premature as Hughes would prefer to sign a striker in the window to replace Matt Jansen.

Nevertheless, de los Santos still has an impressive pedigree having made his name in Spain with Valencia and he's also been a regular at international level with Uruguay, for whom he appeared at the last World Cup.

 

But one player who definitely won't be joining Rovers now is Ahn after the club officially scrapped any interest in the 30-year-old yesterday.

 

The former Perugia star was due to spend several days on trial at Brockhall but, mysteriously, he failed to arrive.

 

"It was all being organised by an agent but, for one reason or another, he couldn't get it on so we've decided to draw a line under it now," said chairman John Williams.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Morten Gamst Pedersen

 

Tuolla on videopätkä katseltavaksi ja nautiskeltavaksi, jossa on muutama Todella Upea Morten Gamst Pedersenin maali. Harmi vaan että kuvanlaatu on melkoisen heikkoa laatua :cursing: (no sillä pienimällä ruudulla katsottuna nyt edes jotain selvää saa, video lähtee pyörimään sillä suurimmalla ruudulla).

 

Tämän videon kun saisi kunnollisella kuvalaadulla ja vielä lisättynä parilla upealla maalilla (erityisesti Burnley pelin maali viime vuoden FA Cupista oli hieno) joita.

 

Melkoisia taideteoksia :drool: tuppaavat olemaan Mortenin tekemät maalit järjestäin.

 

http://tinyurl.com/bjacv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässäpä hieman syyskaudesta -> aikaan ennen jouluaattoa (kaudella 2005/2006), omaa ”arviota” Rovers pelureista asteikolla 1-5 tähteä. Sen verran vähän/ei ollenkaan käytännössä pelaili nuo – (merkinnän saaneet) että paha mennä arvioimaan sen enempiä…

 

…kauden päätteeksi sitten samanlaisen teen jotta voi hieman vertailla onko jokin kummasti kevätauringon saapumisen myötä piristynyt ja kenties joku vaipunut talviunille pitkälle kevääseen asti, jääköön nähtäväksi !

 

 

Maalivahdit :

 

Friedel ***½ (perusvarmaa työtä, pari haparointia lähinnä erikoistilanteissa)

 

Enckelman

Lee -

 

 

Puolustajat :

 

Neill ****½ (jokapaikanhöylä joka tekee kaikkensa joukkueensa eteen, hyviä nousuja ja suht varmaa puolustamista enevissä määrin)

 

Todd ***½ (viime kauden jälkeen huimat odotukset, pari nukahdusta mutta jämäkkä puolustaja)

 

Nelsen **** (toppareista varmin)

 

Khizanishvili ***½ (taitoa löytyy mutta hieman pehmähkö vielä kaksintaisteluissa)

 

Gray ***½ Innokas hyökkäämään, ajottain suurissa vaikeuksissa puolustuspäässä.

 

Matteo

Amoruso

Gresko

 

 

Keskikenttä :

 

Savage *** Ajottain pelaa niin kuin häneltä odotetaan ja parhaimmin osaa, välillä ryntäilee missä sattuu. Toivottavasti keväällä parempaa luvassa.

 

Tugay ***½ Ajottain keskikentällä nerokkaita syöttöjä ja täysin pitelemätön taituri, välillä taas tuntuu ettei mikään onnistu.

 

Reid **½ Suuret oli odotukset, peliaika tiukalla ja otteet erittäin ailahtelevaisia.

 

Emerton ** Tehotonta ja lähinnä turhauttavaa katseltavaa suurimman osa ajasta. Ajottain väläyttelee (ei tarpeeksi usein).

 

Pedersen *** Hyvänä päivänä loistava, huonona haahuilee muiden mukana joukon jatkona. Taitava mutta jaksaa myös huonoina päivinäkin tulla puolustuksen avuksi eikä luovuta ihan ensimmäisenä.

Thompson -

Flitcroft

Mokoena

 

 

Hyökkääjät :

 

Dickov **** Loukkaantumisten ja pelikieltojen rasittamana tehnyt yllättävän vakuuttavaa jälkeä maalintekijätilastossa.

 

Kuqi **** Positiivinen yllätys pirteillä otteillaan. Odotukset eivät olleet kovin suuret mutta pysynyt hyvin menossa mukana kun muistaa vain keskittyä omien vahvuuksiensa maksimoimiseen.

 

Bellamy **** Silloin harvoin kun pystyi pelaamaan, sekoitti vastustajan puolustusta tavalla ja toisella.

 

Bentley ** Näppärä ja erittäin taitavia temppuja tekee pelissä kuin pelissä, mutta harvoin johtavat maaleihin asti, lisää suoraviivaisuutta otteisiin (hyvät keskitykset kuitenkin pojalla on) kevätkaudella kiitos ja parempaa on toivottavasti vielä luvassa.

 

Jansen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on sitten Sparky ilmoittanut että tästä lähtien tarvitaan rahaa vahvistusten hankkimiseen, jos korkeammalle enää sarjataulukossa meinataan tähyillä tulevaisuudessa.

 

Nyt pelaajien hankinta menee siihen että tulevat näytille (jokin todella tuntemattomampi nimi tai kenties joskus aikoinaan loistanut ja nykyään jo iäkkäämpää ikää ehättänyt) ja trialin perusteella tutkaillaan voisiko hänestä kenties olla Nelsenin tapaiseksi huippulöydöksi. Näillähän ei kuitenkaan sarjataulukon kärkipäähän nousta mutta tuohon tasaiseen keskikastiin kyllä onnistuessaan.

 

Tämä juttu on napsaistu TeamTalkista (koskien tuota pelaajien hankintatapaa)…

 

Hughes eyeing new recruits

 

Blackburn boss Mark Hughes insists he is still looking to add to his squad - should the opportunity arise.

 

Rovers have parted company with three senior players this month - Matt Jansen, Garry Flitcroft and David Thompson - but no new faces have arrived at Ewood Park.

 

However, Hughes has not given up hope of making signings before the transfer window closes.

 

"We are always looking to improve the squad. If we get the opportunity to look at players first hand and at close quarters then we will do that," he told the club's official website.

 

"We've done it in the past with the likes of Ryan Nelson and Aaron Mokoena and they have been very successful."

 

Saas nähdä, ensi kesä tulee varmasti ratkaisemaan hyvin pitkälti niin Mark Hughesin kuin Craig Bellamyn kiinnostuksen jatkossa Roversia kohtaan. Toivottavasti Walkerin perilliset nyt hieman raottaisivat kukkaronnyörejään edesmenneen Jackin kunniaksi. Nyt olisi oiva tilaisuus toivottavasti kelpo kevään jälkeen saada pari kunnon vahvistusta ja parantaa entisestään nykyistä joukkuetta, jotta Euroopan kentille oikeuttavista sijoituksista päästäisiin taistelemaan. Nuohan ne parhaiten pelaajia ja valmmennusjohtoa motivoisivat jatkamaan ja tekemään asiat entistä paremmin.

 

Seuraava Erittäin Mielenkiintoinen pätkä on LETistä…

 

Hughes: Club needs `major investment'

 

MARK Hughes has admitted Blackburn Rovers need to attract `major investment' if he is to fulfil his ambition of taking the club onto the next level.

 

Hughes has worked a minor miracle on a tight budget since succeeding Graeme Souness in the Ewood hot-seat 15 months ago, successfully transforming Rovers from relegation candidates to contenders for a European place.

 

However, the Welshman remains fiercely ambitious and he believes the club needs a significant cash injection if he is to succeed in taking Rovers forward over the next few years.

 

Speaking ahead of today's trip to Newcastle, Hughes said: "My ambition is to go as far as I can, and take Blackburn as far as possible.

 

"We have got some way to go and hopefully we will get there quickly."

 

"Then we will need major investment to go to the next level. "

 

"The club will have to decide how far they want to go. Chase the best or stay where we are?"

 

The board continue to pull out all the stops in their bid to provide Hughes with every spare penny to spend in the transfer market.

 

However, the fact remains Rovers are now a completely different club to the big-spending days of Jack Walker and the board would welcome new investment should a Roman Abramovich-type figure emerge from the shadows.

 

Hughes has been able to spend just over £7 million on new players since he took charge - a significant amount for a club of Rovers' size but that's still relatively small beer compared to many of their big-city Premiership rivals.

 

At today's opponents Newcastle, for instance, Graeme Souness has spent nearly £50 million in the transfer market during the same period, which underlines what Rovers are up against.

 

As a result, Hughes knows he simply cannot afford to make mistakes in the transfer market because every penny he has at his disposal is absolutely vital to the cause.

 

"I can't make mistakes," admitted the Rovers boss.

 

"When you pay a significant amount of money for a player in my situation then you have to make sure it's the right one and he's going to be a success for you.

 

"There is a risk with everything but you back your judgement and try to bring in players who you think will improve your football club.

 

"There is an element of luck involved, but you have to make sure they are the right type of players that you need at that particular time.

 

"Then you hope they settle quickly and are able to have an impact for you."

 

Meanwhile, Hughes has hinted that he would like to manage abroad one day - and he has even admitted he may return to international management at some point later in his career.

 

"My ambition is to manage right at the top - that is how I manage," said the former Wales manager.

 

"I will do the best and how far I go I wait to find out.

 

"I don't rule out international management again, and I would like to manage abroad.

 

"Who knows, Spain?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newcastle-Blackburn pelin jälkimainingeissa...

 

Jos ei tammikuussa tule kunnon hyökkääjää niin pelottavan kevyttä tuolla hyökkäyspäässä kyllä on. Loukkaantumisille alttiit Dickov (joka tänään taas loukkaantui) ja Bellamy (joka tällä kertaa oli pelikiellossa) sitten jättää aika ajoin todennäköisesti Kuqin yksikseen varsinaiseksi oikeaksi (pelikuntoisesksi) kärjeksi aivan taatusti osassa tulevista peleistä. Tuleeko Gally takaisin lainalta ? jotain on kumminkin tehtävä.

 

Että sellainen peli tänään Castlea vastaan... varsinaista nihkeää taisteluvääntämistä suurimman osan ajasta oli kyllä Roversin(kin) touhu...

 

...voisiko sanoa että Brad Friedel (uhrautuva puolustus sekä Newcastlen tehottomat maalintekoyritykset) pelasti vieraat tänään. Roversilta kyllä kaiken kaikkiaan tänään melkoisen kevyt esitys, odotin paljon parempaa. Toivotaan että tulevalla viikolla Bellamy kärjessä ja Bentley (toivottavasti) keskikentällä saisi hieman toisenlaista sähinää ja elämää Roversin keskikentälle ja kärkeen aikaiseksi ja Rovers saisi olla kuin uudesti syntynyt joukkue tämän päiväiseen esitykseen verrattuna, vaikka tietysti voitto on voitto, vaikka varkain tällä kertaa tulikin. Saas nähdä lähettikö Sounessin viimeinen hankinta Roversiin, (GS:n) Newcastlen peräsimestä. Maalihan oli tosiaan kädellä tuikattu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietysti yksi mahdollisuus nyt on Dickovin poissa ollessa joko useamman viikon/kuukauden ja jos ei uusia hyökkääjiä tule niin pistää Pedersen pelaamaan kärkeen. Jospa nuoresta Sergio Peteristä olisi häntä paikkaamaan vasemmalle laidalle aina välillä.

 

Norjan maajoukkueessahan tuo on melkoisen useastikin pelannut hyökkääjänä. Onneksi mies tuntuu todella suuresta pelimäärästä ja peleissään tekemästä työmäärästä minkä joka pelissä jaksaa raataa, niin kuitenkin pysyvän myös melkoisen hyvin poissa sairastuvalta (*koputtaa puuta*) toivottavasti jatkossakin.

 

Kärjessähän MGP on todella paljon Bentleyn tyylinen, hieman hidas spurteissa mutta erittäin taitava (molemmilla jaloilla) ja pystyy pitämään palloa itsellään jotta muut ehtivät mukaan ja jakamaan oivaltavia syöttöjä (niin hitaasti kuin nopeasti rakennetuissa hyökkäyksissä). Pääpelissähän Morten olisi taas melkein valovuosia Bentleytä edellä...

 

...tuon Peterin ollessa kentällä on tässä se hyvä puoli että Sergio pistelee ilmeisesti melkoisen kelvollisia kulmapotuja joten norjalainen saataisiin sinne maalin eteen hyödyntämään maalivainuansa sekä muuten heikohkoa pääpelivoimaa parantamaan. Tosin en kyllä usko että Peter tulee pelaamaan kuitenkaan hirveän paljon (siis alusta loppuun useita pelejä peräkkäin) vielä tällä kaudella, varmaankin lopussa penkiltä kehiin lähinnä. Toivottavasti pojasta kuitenkin kehittyisi vasempaan laitaan varteenotettava vaihtoehto jo tämän kauden loppuun mennessä.

 

Pedersen on myös kovasti liikkunut siirtohuhuissa että useampi seura kuulemma hänen kannoillaan olisi hänet valmis riveihinsä nappaamaan...

 

...itsehän Pedersen ilmoitti että viihtyy erinomaisesti Blackburnissa ja seuran "ilmapiirissä", kehuu niin valmentajia kuin pelikavereitaan kelpo veikoiksi, itsehän mies on aina hymyssä suin ja melkoisen iloinen velmuilija. Tosin on myös ilmoittanut että tämä on myös ponnahduslauta urallaan. Haluaa vakuuttaa jonkun suurseuran taidoistaan ja lähtee sitten tulevaisuudessa jos aikanaan jokin suurseura hänestä kiinnostuu ja sopiva tarjous tulee ja peliaikaa siellä, joukkueen kait pitäis olla sellainen jolla on hyvät mahdollisuudet vuosittain viedä oman maansa mestaruus ja varmaankin Euroopan kentilläkin jotain mahiksia pärjäillä. Tainnut ilmoittaa että ManU oli pikkupoikana suosikkijoukkue britteinsaarilta, joten toivottavasti eivät ole hänestä kiinnostuneita ainakaan vielä muutamaan kauteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo’o se on sitten Paul Dickov poissa näillä näkymin melkoisen tovin, tuollaisesta kymmenestä viikosta uumoilevat pahimmillaan ja muutamasta viikosta parhaimmillaan… Huhuja (toivottavasti täyttä potaskaa, tosin lepuuttaminen Bolton pelissä ennen pelikieltoaan Castle pelissä, kyllä kertoo jotain olennaista) myös liikkuupi että Craig Bellamy olis koko viime viikon lähinnä keskittynyt taas perinteisesti jalkavammojensa paranteluun, saas nähdä on mies pelikunnossa Old Traffordilla… jos ei niin hyvältähän tämä toki näyttää Shefki Kuqin ja David Bentleyn tulivoimaisella parivaljakolla kohti joko Cupin tai Liigan kautta Eurooppaan :D

 

Rovers sitten ilmeisesti harkitsee tuon De Los Santosin nappaamista puolen vuoden sopimuksella. Ei kait tämä ole jokin Bentley/Pedersen tyylinen pelaaja joka pistetään sinne sitten hätätapauksissa aina (piilo)kärkeen tahkoamaan. Toivottavasti olisi Tugayn (joka muuten pelasi kelpo pelin Newcastlea vastaan) tyylinen pelimies, jos nyt tulee.

 

Aaron Mokoena olisi ilmeisesti itse halunnut lähteä lainalle jotta olisi saanut peliaikaa. Mark Hughes kuitenkin ilmoitti että hänelle on vielä suuri rooli keväällä tarjolla ja miestä ei päästetä mihinkään lähtemään tällä hetkellä. Mitähän tässä oikein suunnitellaan ? Vaikea nähdä mihinkä rooliin mies nyt sitten yht’äkkiä istutettaisiin ? toppariksi vai keskikentälle ? ollaanko tässä menossa taas yksinäisen kärjen (Kuqi) suuntaan, jos Dickov ja Bellamy ovat pitkään/useinkin sairastuvalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi voi...

 

LancashireEveningTelegraph tietää kertoa että hyökkääjän perässä oltaisiin nyt (pakon edessä), mutta tarjokkaita ei kuulemma liiemmälti ole tähän hätään.

 

Veikkaanpa että Gally kutsutaan takaisin, uskoisin että Gally on kuitenkin huomattavasti kokeneempi ja sitä kautta "turvallisempi" vaihtoehto viskata tässä tilanteessa kentälle kuin lähinnä junnujen ja reservien pelejä tahkonneet Matt Derbyshire ja Jemal Johnson. Tiedä sitten tuosta Derbyshirestä olisiko hänessä ainesta, tuntuvat pitävän poikaa hyvin Dickovin kaltaisena tyyppinä joka jaksaa ravittaa vikkelästi ja jahdata kaikkea mikä liikkuu, taitaa vaan olla hieman liian köykäinen vielä Valioliigaan vielä toistaiseksi. Johnson on taas reserveissä tehnyt suht mukavasti maaleja mutta onhan ne pelit kuitenkin hieman eri asia kuin sitten ihan tosi pelit.

 

Samaisessa jutussa vahvistetaan myös se että Bellamyn pelaaminen on tosiaankin epävarmaa tulevassa cup koitoksessa Manua vastaan. No johan mies melkoisen pitkään pelikuntoisena pysyikin sitten edellisen loukkaantumisen.

 

Helvetin pahoja takaiskuja Roversille kyllä tuolla hyökkääjien osastolla tulevaisuutta silmällä pitäen ja erityisesti seuraavaa peliä ajatellen. Muutenkin työ hyökkäys on melkoisen huteralla pohjalla / kapealla materiaalilla tällä hetkellä ja nyt siellä ei oikein ole muita vähänkään kokeneempaa kärkeä (täysin pelikuntoisena) kuin ilmeisesti Shefki. Itse pidän kuitenkin Bentley sopii paremmin keskikenttämieheksi vaikka Hughes onkin ilmoittanut että pystyy tarvittaessa myös hyökkääjänä pelaamaan, no kyllähän se vois jos vieressä ois Bellers mutta tiedä sitten kuinka Kuqin kanssa pystyisivät vastustajan takalinjoja horjuttamaan.

 

Search on for attacker after Dickov injury

 

BLACKBURN boss Mark Hughes will step up his search for a new striker amid fears that Paul Dickov could be facing a lengthy spell on the sidelines.

 

Dickov suffered a dislocation of his shoulder following an innocuous-looking clash with Titus Bramble during Saturday's excellent 1-0 win at Newcastle.

 

The Scotland international is set to discover the full extent of the problem when he sees a specialist today.

 

But Rovers fear the 33-year-old could be ruled out for at least a month, which would be a major setback for the club at a time when they are still in the hunt for honours on three separate fronts.

 

Even before Dickov's injury at the weekend, Hughes was in the market for a new striker after deciding to let Matt Jansen leave a fortnight ago.

 

He will now redouble his efforts to get someone in on loan, but the problem is there's a shortage of suitable candidates at this point in the season.

 

Chairman John Williams said: "It would be nice to bring in another striker but it's difficult because there aren't many around who would fit the bill."

 

One option could be to recall Paul Gallagher, who has been making a favourable impression with Stoke, where he has spent the season on loan.

 

Dickov's injury marred what was an otherwise superb afternoon at St James' and it could hardly have come at a worse time with Rovers facing Manchester United in the second leg of their Carling Cup semi-final on Wednesday.

 

Hughes is still hopeful Craig Bellamy will be fit to face United, although the Welshman missed several days' training last week after his hamstring problem flared up again.

 

Should Bellamy fail to make it then that will leave Shefki Kuqi and David Bentley as Hughes' only two senior strikers.

 

But Kuqi, who played a big part in the winning goal on Saturday, believes Rovers are still more than capable of beating United, regardless of what team they send out.

 

"With the performances we are putting in at the moment, we feel as though we can go anywhere and get a result," said Kuqi.

 

"We are fully confident going into the game and, with it being the second leg of a semi-final, anything is possible.

 

"We are on a good run now - we haven't lost for eight games - so everyone is buzzing and we feel we are doing well.

 

"The win at Newcastle was another great result for us and it will only boost our confidence."

 

As for Saturday's controversial winner, Kuqi is still trying to claim the goal, even though Morten Gamst Pedersen clearly turned his header over the line with his hand in the 74th minute to heap the pressure on Graeme Souness.

 

He added: "I thought it was a goal and if I hadn't headed it, it wouldn't have gone in the back of the net so I'm claiming it!

 

"I heard some people saying it was a foul, too, but I didn't think so. I jumped up high and the ball hit my shoulder, but I didn't think I fouled the defender."

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Los Santos sitten ilmeisesti palasi kotimaahansa trialin päätteeksi ja näin ollen Uruguaylainen ei näillä näkymin tule Roversin pelipaitaa päällensä pukemaan kevään koitoksiin.

 

Ilmeisesti Gallyn kutsuminen takaisin olisi vain hätävara (jos ei saada ketään tähän hätiin ennen siirtoikkunan sulkeutumista) ja hänet pidettäisiin mieluummin koko kauden ajan Stokessa. Joten ilmeisesti tässä jotain kärkimiestä kovasti lainalle loppukaudeksi haluttaisiin, saas nähdä mitä tuleman pitää. Tuleekohan noin muutenkin taas perinteinen viimeisten päivien/päivän vimmainen

 

Kesällä sitten ilmeisesti taasen enempi siirtomarkkinoilla touhuamista luvassa Roversin osalta olisi tiedossa. Ainakin John Williams ja Mark Hughes ovat toitottaneet (useampaan otteeseen) että silloin on paljon paremmat mahdollisuudet tehdä ns. ”kovia” hankintoja kuin tammikuussa, joten rahat (joita on ”saatu” esimerkiksi säästämällä pois laitettujen pelaajien palkassa) halutaan säästää sinne. Tässä suhteessa varmasti erittäin tärkeä sijoittua nyt keväällä mahdollisimman korkealle Valioliigassa, eikös se taida olla puolisen miljoona aina puntina per sijoitus. Joten useampikin miljoona ylimääräistä olisi mahdollisuus tässä asiassa kesän siirtomarkkinoita varten keväällä hankkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mainittakoon nyt aluksi että peliä on vielä reilu kymmemen minuuttia jäljellä (tuskinpa tuossa nyt mitään ihmeellistä enää vierasjoukkueen suunnalta tapahtuu)…

 

…mutta eiköhän tämä Carling Cupin semifinaalin toinen osaottelu ratkennut jo ennen aloitusvihellystä. Jos kärjessä ”tulivoimasta” vastaa Kuqi-Bentley kaksikoon niin aika heikoilla jäillä ollaan (lähdetään ketä vaan vastaan pelaamaan). Varsinkin kun verrataan vastustajien kolmikkoon Rooney-Van Nistelrooy-Saha, niin lievästi sanoen helvetin suuri tasoero. Eikä penkiltä löydy yhtään ainoata hyökkääjää noiden tilalle edes viskata kesken pelin. Keskikentälle vielä ”raakile” Peter ja ainaisesti itseluottamuksensa kanssa painiskeleva Emerton, tällöinkin hitaahko laitalinkki Pedersen siirtyisi kärkeen. Tällä hetkellä kun Bellamy ja Dickov ovat poissa niin Roversin kärjestä ei löydy nopeutta nimeksikään.

 

Pitkä ja tuskainen kevät tulee, jos ei tule lainaksi jotain nopeaa (pitäis tietysti muutenkin osata hieman pelata ja maaliinkin edes silloin tällöin osua) kärkeä viikon sisällä.

 

Toivottavasti viikon päästä kotona sitten Bellamyllä terästetynä paremmin kulkis. Tosin melkoisen raskas reissu FA Cupin muodossa kyllä edessä viikonloppuna kun kelpo iskussa olevan West Hamin vieraaksi pitäisi mennä vääntämään, toivottavasti pistettäisi melkoisen puhdas kakkosmiehistö mutta epäilen että Valioliigankin kustannuksella Hughes heittää parasta miehistöänsä kehiin (toivottavasti ei ainakaan Bellersiä pistetä taas loukkaantumaan jos edes pelikunnossa tuolloinkaan olis). Manulla taisi olla jokin melkoisen heittopussi ? taasen viikonloppuna vastassa joten pääsevät varmasti(kin) levänneenä seuraavaan Liiga koitokseen Ewoodilla.

 

Sinänsä tämä Cupista tipahtaminen (tässä vaiheessa) ei kovin paljoa edes harmita, hieman se että olisi Wigan ollut siellä loppuottelussa vastassa. Mutta jos viikonpäästä pistekin saataisiin (ja hyvä loppukausi siitä sitten sarjassa, elikkä pysyttäisiin kympin sakissa) niin se lämmittäis huomattavasti enempi mieltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korjataan nyt (tuosta edellisestä viestistä hieman sanomaani) sen verran että ei se nyt ihan mikään heittopussi kuitenkaan ollut tuo Manun vastusta tuossa FA Cupissa (mitä muistelin), oli se sentään Wolves joka toivottavasti parhaimmillaan kunnon fyysisen pelin ja haasteen heille pystynee tarjoamaan viikonlopuksi. Uskaltaakohan Ferguson lepuuttaa Rooneytä ja kumppaneita tuossa pelissä ensi viikkoa varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korjataan nyt (tuosta edellisestä viestistä hieman sanomaani) sen verran että ei se nyt ihan mikään heittopussi kuitenkaan ollut tuo Manun vastusta tuossa FA Cupissa (mitä muistelin), oli se sentään Wolves joka toivottavasti parhaimmillaan kunnon fyysisen pelin ja haasteen heille pystynee tarjoamaan viikonlopuksi. Uskaltaakohan Ferguson lepuuttaa Rooneytä ja kumppaneita tuossa pelissä ensi viikkoa varten.

Pakko sen joskus on Väinöä lepuuttaa, ehkä sitten Wolwesia vastaan juuri. Eilenkin ihan tajuton työmäärä, ja kyllä lopussa huomas että väsy tuli.

 

Kai BurnBlack muuten katsoit ottelun loppuun asti sentään? :blink: Ei se niin selvältä näyttänyt, ja oli siinä yliajallakin pari kulmaa teillä. Pulssi nousi myös Savagen saksipotkusta.. Onneksi kaveri ei saanut sitä suunnattua oikein :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko sen joskus on Väinöä lepuuttaa, ehkä sitten Wolwesia vastaan juuri. Eilenkin ihan tajuton työmäärä, ja kyllä lopussa huomas että väsy tuli.

 

Kai BurnBlack muuten katsoit ottelun loppuun asti sentään? :blink: Ei se niin selvältä näyttänyt, ja oli siinä yliajallakin pari kulmaa teillä. Pulssi nousi myös Savagen saksipotkusta.. Onneksi kaveri ei saanut sitä suunnattua oikein :mrgreen:

En nähnyt peliä. Katselen pelejä jotka näen Canalilta, Urheilukanavalta tai näiltä ihan "suomen kanavilta". En ole noihin streameihin tai muihin satelliittikanaviin tutustunut sen enempiä enkä katsellut. Joten (minute-by-minute) tekstiseurantaan jäi tuo peli meikäläiseltä.

 

Onhan tuolla Savagella noita paikkoja riittänyt tällä kaudella moneenkin maalin mutta eipä osu ei, ainakin kolme kertaa tainnut vaparistakin maalikehikoita kolisutella tällä kaudella ja muutenkin muutaman (helpon) avopaikan tuhrinut (ennen Birmingham aikoinaan se teki maalejakin suht mukavasti, nykyään tuntuu olevan maalihana täysin tyrehtynyt hänen kohdallaan.

 

Tuo Steven Reid on sellainen pelaaja jolla on sellainen laukaus että se on varma maali (jos sattuu joskus maalia päin edes osumaan, kerran sadasta suunilleen), yleensä se pyssyttlee katsomon ylimälle riville hirmuisia tykkejä. Harmi jos tämä heppu saa lisää itseluottamusta ja alkaa osumaan maaliinpäinkin niin potentiaalia olisi todella paljon. Jätkä on kuitenkin melkoisen nopea ja vahva (vaikkei vanttera olekaan), pystyy taklaamaan ja jaksaa ravittaa ja karvata todellinen kuntoihme. Pikkaisen ripauksen kun saisi vielä pelisilmää (tai olisi luotu hänelle enempi) ja malttia niihin laukaisutilanteisiin niin kyllähän tuossa hiomaton jalokivi olisi. Toivottavasti vielä kehittyisi ja pystyisi saamaan kaiken potentiaalin itsestään irti (nyt hieman junnannut paikoillaan ja liian monta huonoo peliä mahtuu niiden hyvien esityksien väliin), jälki olisi tuolloin vastustajan kannalta ikävää katseltavaa. Mieshän kolkuttelee (on kolkutellut monen vuoden ajan Irlannin maajoukkueen portteja, välillä siellä ollen (mm. MM-kisoissa 2002) ja välillä taas pudoten joukkueesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuolta pääsee äänestämään hieman minkä sorttisessa koti- ja vieraspaidassa ensi kaudella joukkue tuleekaan pelaamaan…

 

http://www.rovers.premiumtv.co.uk/page/News/NewsDetail/0,,10303~774310,00.html

 

 

Nyt ovat sitten kovasti kovasti ehdotelleet että Teddy Sheringhamista oltaisiin kovasti kiinnostuneita (lainalle loppukaudeksi), mieluummin vaikka se Gallagher sieltä lainalta takaisin ! Jee jee, ei paljon tarvi kohta pistää juoksupalloja kärkimiehillä jos Teddy siellä Kuqin kanssa viilettäis, Bentleytä sitten seuraavaksi pikakiituriksi tarjolla kärkiosastolle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita taatusti luvassa. Eikös tuo Teddykin ole viime aikoina jonkin sortin loukkaantumisesta kärsinyt että siltä osin hyvin kyllä sopis joukkoon.

 

Huhuilevat myös että Pompey olisi kiinnostunut hankkimaan ties kuinka monetta hyökkääjää Benni McCarthyn muodossa, jos ei tärppää niin kait ne vielä muutaman hyökkääjän vielä lisää kuitenkin hankkivat. Sieltähän joutais hiljalleen LuaLua lainalle Roversiin uusien pelaajien tieltä. Tosin liekö mies kuinka pitkään vielä Afrikan reissullansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusista paidoista piirustupyödältä...

 

Hieman kommenttia noista paitavaihtoehdoista (joihin tuo ylemman viestin linkko vie)…

 

Vaikea noiden kuvien perusteella sanoa mikä eniten ihan konkreettisessa muodossaan silmää miellyttäisi (siis ihan livenä sit eikä piirrettynä kuvana, nuo värit kuitenkin hieman "valehtelevat" silmää tuossa muodossa varsinkin noiden "räikeiden" vieraspaitojen osalta). Myös nuo logojen (tekijän ja joukkueen) paikat mahdollisesti muuttuvat sen jälkeen kun jokin noista ”valitaan” jne… nythän tuossa ykkösessä on mm. pistetty tuohon keskelle Uhlsportmaiseen tapaan tuo joukkueen logo ja tekijä alekkain. ”Uhlsport aikakausi” ei oikein ollut kovin kummoinen Roversilla joten maalataanko piruja seinille :(

 

Noiden valittujen luonnosten pohjalta sitä kait aletaan sitte enempi muokkaamaan. Saas nähdä mikä toi sponsori teksti tuossa masussa sit ensi kaudella tule olemaan ? toivottavasti ei Lonsdale (vaikka eihän tuossa mitään vikaakaan ole) tai sitten se Lonsdale teksti sieltä ylempää muuttuisi siihen leijonan kuvaan, hölmö vaan kun on toi Lonsdale siinä ”kahteen kertaan”.

 

Koti3 taitaa olla melkoisen lähellä tamän kauden paitaa. Itse voisin ehkä kääntyä tuohon koti2 puoleen. Onnistuessaan tuo punainen toisi pikku säväystä tuohon kaulukseen. Koti1 taas näyttää jotenkin hassulta tuossa kuvassa.

 

Noista vieras2 (harmaa) tosiaan näyttää tuossa piirustuspöydällä ihan hirveältä. Ilmeisesti olis tämän kauden Pompeyn vieraspaita (puna/kultainen) vaan toisilla väreillä. Vieras2 näyttää noilta väreiltään noissa kuvissa kaikkein parhaimmalta. Myös tuo vieras1 voisi livenä olla ihan jees kun näkisi minkävärinen toi keltainen oikeasti olis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhuja

 

Jossain huhuissa pyörinyt ex- Everton, Arsenal, Charlton ja Rangers kärki Francis Jeffers. Itse en kyllä olisi kovin innostunut Francis Jeffersin tulosta sini/valkoisiin… no jos ei muutakaan tähän hätään ole tarjolla niin kait sitä voisi kokeilla jos seuralle ”ilmainen” olisi. Aikoinaan kova lupaus mutta sen jälkeen ei ole oikein onnistunut missään ja vielä vähemmän maaliverkkojen heiluttamisessa, jo menetetty lupaus ?

 

Tugayn kanssa ollaan ilmeisesti sitten istuttu neuvottelupöytään ja hänet halutaan Hughesin johdolla nähdä ensikin kaudella Ewoodilla. Qatarista tullut taas miehelle myös jotain tarjouksia, kait sieltä Turkin suunnaltakin kohta pakolliset huhut taas ilmaantuvat.

 

Saas nähdä mitenkä Dickovin laita tulee kesällä olemaan. Jos tästä eteenpäin ja korkeammalle halutaan kivuta (sarjataulukossa) sekä askeleita ottaa, niin itse kyllä näkisin että hänen kanssaan voitaisiin jättää sopimus uusimatta (ikä ja pakolliset loukkaantumiset) sitten kääntyä siirtomarkkinoilla jonkin kovan luokan kärjen suuntaan ja kutsua vaikkapa Gally takas. Tosin onhan se sanottava että onhan tuo Dickov hintaisekseen ollut suht onnistunut hankinta, maaleja kuitenkin mukavasti ja saa vastustajat (välillä myös omat fanit) siinä samalla ärsyyntymään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FA Cupista tuli lähtö...

 

...West Hamin toimiessa löylynheittäjänä.

 

Eipähän tuossa (FA Cup pelissä West Hamia vastaan) sitten huilia tullut kuin Tugay (vaihdosta kentälle) ja Nelsen kaksikolle. Viikolla ilmoitettiin että Peter ja kumppanit pitäis saada peliaikaa (okei Johnson nyt sentään tukalassa tilanteessa kentälle viskattiin) mutta eipähän Sergiota näkynyt edes penkillä ? ilmeisesti loukkaantunut alkuverryttelyssä tai jotain.

 

Oho ihmeiden aika ei taida sittenkään olla ohitse Bentley-Kuqi parivaljakko värkkäs maalin :eek: Tosin jos tämä kaksikko aloittaa ensi keskiviikkona Canaliltakin nähtävän pelin kärkikaksikkona niin taidanpa jättää koko pelin katsomatta…

 

…harmi vaan että Zurabille ilmeisesti melkoisen katastrofaalinen peli kun lahjoitti rankkarin (jo toisessa pelissä peräkkäin) sekä tekas vielä kunniakkaasti oman maalinkin. Puolustus ilmeisesti totaalisen ! sekaisin (Todd-Zurab toppariparilla) sen todellisen tukipylvään Ryan Nelsenin huilatessa (penkillä).

 

Eipä hyvältä näytä muutaman seuraavan viikon osalta. Toivottavasti Nelsen ei loukkaannu muuten on Rovers todella pahassa kusessa. Puolustus on melkoista reikäjuustoa ilman Nelsenia ja hyökkäys on mitä on tällä hetkellä ja näillä miehillä. Keskikenttä koettaa raataa välillä paremmalla tuloksella ja välillä heikommalla (mutta ilman kunnon kärkipeliä joita ruokkia sekin on melkoisen turhauttavaa henkisesti) pelistä toiseen mutta on melkoisen hyytynyt tässä viime aikojen hurjassa ottelutahdissa joka vielä jonkin aikaa tulee jatkumaan tästä eteenpäin. No seuraavalla FA Cup kierroksella sentään pientä taukoa luvassa.

 

Jotain juttuja ollut (eri Roversin foorumeilla) että ainakaan brittein saarilta Rovers ei voisi enää uutta pelaajaa ottaa lainalle ? koska niitä jo sen verran useita on (Lee, Zurab, Bentley), että jokin noista tai se uusi pelaaja sitten pitää ostaa jos meinaa vielä uutta pelaajaa saada lainalle otettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiljaista on huhujen osalta, saas nähdä tuoko hyökkääjän jahtaaminen mitään sopivaa tulosta. Kaippa tässä sitten on tuonne tiistaihin (myöhään iltaan) asti odoteltava ja ihan viime hetkiin kuten viime syksylläkin Bentleyn ja Zurabin kanssa, tosin he tulivat tuolloin täysin puskista ja yllättäen. Tuolloin Bentley oli vielä tuntia ennen siirtoajan umpeutumista menossa vahvasti Crystal Palaceen mutta Roversin pistettyä oma lusikkansa soppaansa, David halusikin jäädä Valioliigaa pelaamaan.

 

---

 

Tiedä sitten huhuilusta virolaisesta topparista eli Andrei Stepanovista (Moskovan Torpedo), luulisi että hänen sopimukensa olisi jo tuotu päivänvaloon (jos sellaista olisi tehty / tultaisiin tekemään, kuten jotkin ovat huhuilleet) ja mies olisi jo liittynyt joukkueen treeneihin mukaan jos jotain hän olisi siirtymässä. Luulisi että tällä hetkellä on tarpeeksi hommia jo sopivan hyökkääjän saamisessa eikä aikaa enää liikenisi hirveästi jonkun topparin kanssa neuvotteluihin.

 

Itse pelaajaa pidetään arvostetaan ilmeisesti melkoisen korkealle tuolla Venäjän sarjassa. Luonnehtivat että olis isokokoiseksi kaveriksi suht nopea ja hyvä pääpelaaja jos vielä sijoittua osaa, niin voisi olla hyväkin hankinta. Tällöin voisivat viskata kesällä suuripalkkaisen ja sairastuvalla liiankin hyvin viihtyvän Dominic Matteon joukkueesta pihalle.

 

Tuossahan nuo Stepanovin tämän hetkisen joukkueen kotisivut ovat, mutta meikäläisen kielitaito ei ihan taivu suomentelemaan noita uutisia onko siellä mitään sen kummempaa hänen mahdollisesta siirrosta mainittu…

 

http://www.torpedo.ru/archive/index.html

 

---

 

Viikolla pelattavaan (Canal+ telkkaripeliin) kotoisella Ewoodilla Manua vastaan jotain seuraavanlaista voisi olla luvassa…

 

Pedersen---Kuqi

 

Emerton---Tugay---Savage---Reid

 

Gray---Todd---Nelsen---Neill

 

Friedel

 

Penkiltä sitten jossain vaiheessa Bentley kehiin joko Emertonin tai Reidin paikalle tai Reid siirretään keskelle. Muuten penkiltä ei taida oikein muuta löytyäkään, ellei vahvuuteen joku kärki löydetä, tosin aika alkaa käymään melkoisen vähiin keskiviikkoa ajatellen.

 

...tai jos Manu lähtee taas kolmen kärjellä rohkeasti niin vois koettaa haastaa keskikentäherruudesta vääntämisessä tyyliin...

 

------------------Kuqi-------------------

 

Pedersen----------------------Bentley/Emerton

------Tugay---Savage---Reid--------

 

Sitten vaan lopussa toinen Bentley/Emerton kaksikosta "tuoretta" juoksuvoimaa tuomaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osa I

 

Eräältä Roversin fanipalstalta BRFCS löytyypi nimimerkin philipl kirjoittamaa tekstiä (sen verran laadukasta juttua !) että pistetäänpä tänne copypastena... juttua Roversin tilasta tällä hetkellä tuolla taloudellisella puolella…

 

Tässäpä osa I/II…

 

It seems highly likely that 27 January will be the date on which the Rovers accounts will be in the public domain. For those of you who are impatient, here are a few thoughts about the club's finances ahead of when I can post a full analysis.

 

My guess (and a view I've held for a year now if anyone wishes to check my posts) is that this year’s numbers will in most respects not be that much different from last year’s results which showed a loss after player trading of around £5m. The club probably budgeted for crowds to stabilise at the 24,000 fgure they had dropped to following the previous season’s 26,000 but as we know the haemorrhaging of support from the club continued. Thankfully the FA Cup run would have helped cover that problem to keep the accounts relatively rosy.

 

However, that has not stopped the Walker Trust continuing to support the club very generously and in last year’s accounts, it was announced that the Trust would look to convert £14m of debt into new shares in the club. This is in addition to the annual £3m and other advances which have added up to an average £5m a year injection into the club both when Jack was alive and since his death.

 

This £14m vote of faith in the Rovers can be turned into cash by the directors as a new borrowing opportunity if they wish to take it- in other words, replace that debt the Walker Trust is turning into shares by new debt. However, any banker looking at the club today would see a decline in gates from 26,000 to 19,500 over three years and would inevitably assess the club’s credit worthiness based on a continuation of that downwards trend. The Rovers are certainly not good for another £14m but there is space for more debt as I have explained.

 

With the club now already having one point more than the 33 points which the 18th club accumulated last season, relegation is not an issue for Rovers this season. The fear of Championship football and contingency planning for it presumably dominated the previous two seasons’ transfer plans. Moving to the next level is now the agenda of the day and that refinancing of old debt is the reason why I feel that the key issue for buying a striker this January is much more a challenge of finding the right one who is available than it is a question of financing the transfer (within reason).

 

As Hughes has said, his challenge is not making mistakes with transfers; he is not saying he cannot buy players. If Ahn gets precious about a trial at Ewood, he can stick on the subs bench at Metz.

 

John Williams has in effect said the playing staff in future will comprising first eleven players mostly transferred in who will improve on what we’ve already got whilst the squad members will come from Academy graduates. I guess that the club’s financial modelling foresees eleven players earning between £1m and £3m a year with an original total transfer value of £20m or so and 14 squad players earning £250k to £500k each. This would broadly maintain the salary levels of two years ago whilst giving the club the ability to compete at the top end of the non-Champions League clubs for its first eleven.

 

However, the drop off in gates is now hurting the club another way as it very directly hits the Rovers’ ability to pay transfer fees. I estimate that the cumulative loss in income since the 26,000 average gates of three seasons ago must be upwards of £5m now. What would we give to have £5m available to snap up a striker on Monday morning? And how can the people of Blackburn look to the Walker Trust for cash when they are not willing to go along to consume the product they are trying to provide?

 

The other black cloud but this time with a silver lining is our dependence on Cup performance. The £2.5m or so the club was reported as pulling in from the FA Cup run last season must have made a critical difference to last year’s financial numbers. The League Cup run this year will not have been anywhere near as lucrative as the FA Cup until we drew Man U in the semi-final. But the trading performance for 2005/6 is critically dependent on Rovers not losing both the next two games (Man U and West Ham). If we lose those two games and the Premiership gates remain depressed then the £3.5m gain in place prize money for finishing in our current 8th position will be significantly offset by the reduction in Cup income and loss of gate receipts from league games- a sobering thought which again equates our attendance performance to free funds available for transfers.

 

Again, the Bank Manager could well say, let's see if you reach Cardiff and are still in the FA Cup before I extend that £x million line of credit.

 

Sorry for quoting Mark Hughes in the Lancashire Evening Telegraph last night again:

"My ambition is to go as far as I can, and take Blackburn as far as possible.

"We have got some way to go and hopefully we will get there quickly.

"Then we will need major investment to go to the next level.

"The club will have to decide how far they want to go. Chase the best or stay where we are?"

 

This clarity of thought and in speaking his mind is the greatest gift he could give to Blackburn Rovers Football Club. Mark is saying that his target is to manage a club in the Champions League and to do so soon. He has already transformed the club from one which has been worried about relegation to one which is chasing UEFA qualification on three fronts (perhaps only one front a week from now). But to be a Champions League contender requires a quantum shift upwards from the current financially and managerially well-run club the Rovers are now.

 

That is the major investment he is referring to. Whether the Walker Trust (if they sell Flybe) or somebody else is in for that particular ride is the £100m question.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...toinen osa...

 

...osa II/ II elikkä "jatkoa" edelliseen...

 

Review of Rovers’ Accounts year to 30 June 2005.

 

The publication of Rovers’ results has been a muted affair compared with Chelsea announcing a £140m loss. Abramovich has now publicly declared losses of £270m in addition to the reported £130m all up cost of buying Chelsea- still £100m less than the reported development value of the Stamford Bridge!

 

To the Rovers and my immediate reaction to this year’s accounts is that there are no big surprises- the numbers are what I suggested they would be a year ago. However, on closer examination there are lots of very pleasant little surprises all over the place which is a sign of an extremely well managed operation.

 

First of all, we need to understand that running a Premiership football club in Blackburn is a fundamentally uneconomic proposition. What Rovers make in matchday income in a season is what Arsenal will take from two home games at the Emirates Stadium. Thankfully, unlike Arsenal and Manchester United, we don’t have hundreds of millions of pounds worth of debt to service and repay so it will be many years (assuming that football remains in roughly its current format) before the massive disparity of earning power enjoyed by the Mancs and Arsenal really begins to squash us in the way that Abramovich has squashed them.

 

Of course, another way of looking at the Rovers’ numbers is to say that we are fundamentally a lot bigger than traditional rivals like the lot t’other side of Accrington who can only marvel at an operation getting on for four times the size of their own cash strapped meagre existence. Rovers are a lot more secure in our current economic fundamentals than currently embarrassed giants such as Citeh or Newcastle and lets not forget Leeds who have to find a £15m reward payment to old creditors should they go up this summer. Everton’s accounts this time next year will make interesting reading for those of a sadistic nature which will prove a warning to anyone thinking the golden gates open on arriving at 4th in the Premiership.

 

So let me guide you through the numbers. To save typing effort, numbers in (brackets) are the comparatives for the year to 30 June 2004.

 

The first pleasant surprise is that turnover was up slightly despite the 2,000+ drop in average home gates to c22,000 last season. The total £41.3m (£40.8m) is made up of Matchday income £7.3m (£6.8m), Media payments- read Sky- £21.4m (£21.8m) and Commercial £12.4m (£12.2m). So the FA Cup semi-final achievement really pulled the club through financially to offset the attendance decline. The Commercial figure is highly commendable particularly as Sky deemed us a less attractive club to cover on TV bearing in mind that we came 15th in both seasons so our placement money was pretty equivalent.

 

The next pleasant surprise is the club actually made an operating profit of £1m (loss of £1.4m in 2003/4) before the player trading was taken into account so although total wages remained constant at £31.3m in both years the, club is beginning to wash some of its face operationally. Within the £31.3m, the salaries of the two Executive Directors remained the same although with benefits they totalled to £352k (£347k). These figures will change next year with the Board restructuring including the addition of the Finance Director (I believe that is now a main board position).

 

Staff numbers have been slightly trimmed to 231 (244) mainly through the loss of 9 in commercial- presumably the impact of the Sports World contract. Playing staff and management is 109 (110) so essentially unchanged.

 

I am going to return to the players account but as expected, there was a dramatic drop in the cost of amortisation- the charge made for each player dividing the transfer fee paid by the length of contract- to £6.9m (£11.4m) but also the book profit on player sales (the difference between transfer fees received and the transfer fee paid less the total costs amortised over the time the player was with the club) also dropped to £1.4m (£7.7m). Presumably the homesick Scot damaged us there.

 

With a modest decrease in net interest payments to £532k (£668k), the overall loss is almost identical to last year £5.0m (£5.1m).

 

Now let’s look at the Balance Sheet before rounding off with some comments about the future outlook.

 

The players’ net book value declined to £9.1m (£14.7m) which given the comparison in playing staff this last summer with the twilight of Souness just goes to show how misleading accounting values can be! If we ignore the impact of amortisation and look at the original transfer values, the players on the staff at 30 June 2004 had originally cost the Rovers £33.7m, transfer fees paid during the year totalled to £6.3m and the original transfer fees on players sold or retired were £12.3m giving an original cost value of the squad at 30 June 2005 of £27.6m. To help you understand how this works, the original cost figure will have dramatically dropped this January as the original transfer fees of Jansen £4.1m, Flitcroft £3.5m and Thompson £2.3m will be deducted. However all three players were fully amortised so the club will not show any loss on letting them go for free except for a small residual for the last six months of Thompson’s contract which will be more than compensated as an accounting loss by the actual cash saving in his wages.

 

Interestingly, off balance sheet, the contingent liabilities for transfer fees (debts we don’t have now but could have dependent upon players or the club achieving certain targets or onward sale values) are £4.7m (£4.8m). I wonder if this figure also allows for the possible loss of the Newcastle VAT case?

 

What I believe is clear is that the Rovers have derived no income from the Dahlin insurance case unless they have found a clever accounting way of spreading it over a number of years. Unlike contingent liabilities, contingent assets are not required to be reported so there is no way of telling if the Dahlin case is lost or still dragging on.

 

The improvement in the club’s trading position is also reflected in marginal improvements in the balance sheet. Net current liabilities are down to £13.7m (£14.3m) and so is net debt at £27.7m (£29.8m).

 

Within the balance sheet notes is one surprising and very welcome figure- especially considering how well appointed Ewood Park and Brockhall are but the club spent £738k last year on improving buildings and fixtures and fittings in addition to ordinary maintenance expenditure. This has to be a very positive sign and of course there was more expenditure this summer when Mark Hughes had the separation between the Academy and senior player facilities done away with.

 

The really sexy stuff in these numbers is the significant financial restructuring which the club is quietly going through.

 

The Walker Trust has again donated £3m. This figure does not change so if it were intended to bridge the gap between averaging gates of 26,000 and filling the 31,000 seat stadium, it now represents the difference between 19,500 warm bodies and a theoretical 24,500.

 

Supplementing the £3m donation, the Walker Trust increased its interest free loan to the club to £17m (£14m) which when combined with the improvement of the club’s trading position meant there was a significant improvement in the bank loan to £10.8m (£16.1m).

 

So the Walker Trust has put another £6m cash into the club.

 

It is worth pointing out that the total investment by the Walkers in the club since Jack first bought a significant shareholding in 1991/2 has averaged £5m per year so in cash terms there clearly is no lessening of commitment by the Walker family and their Trust to Blackburn Rovers Football Club. Unfortunately, it just doesn’t go as far in today’s Premiership.

 

Furthermore, there is an agenda item at the AGM to put into effect the pledge made last year to convert £14m of debt into equity. This forgiveness of the Trust’s previous non-interest bearing loan means that the net positive worth of the business will increase by £14m (before the current year’s trading performance) from its current £17.3m (£22.3m) in shareholders’ funds.

 

Bearing in mind that the club has been running with book borrowings of £30m+, this means that the club’s debt will now stand at £3m Walker Trust, £10m bank debt plus £4m funding for Bellamy. In other words, considerable borrowing head room has been created if the Board chose to use it.

 

Recurring player wage expenses are clearly being trimmed and the Board will use contract expiries in the summer to trim further (incidentally, I notice Amo is back on the long-term injury list).

Therefore, I see no need not to believe Hughes and Williams when they say the issue for Rovers in the transfer market is finding the right players who are available. I guess John Williams at least, is mindful of the late ‘90s when the club found a lot of wrong players who were available and effectively blew £50m of Jack’s money on bad transfers and the consequent relegation.

 

That experience alone will mean the Rovers’ hands will remain firmly in their pockets rather than bring in the likes of Earnshaw or Jeffers.

 

As for my longer term prognosis, I refer you to the first post on this thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhuissa : Francis Jeffers ?

 

Ilmeisesti tuo Jeffers nyt sitten on se todennäköisin kärkimies joka olisi "kovasti tuloillaan" (ainakin sen verran useasta tuutista tuollaista juttua ulos pukkaavat), ilmeisesti lainalla tämän kauden loppuun asti olis JOS tulee :wallbang: Joten mitään taloudellista riskiä tuosta ei nyt mitenkään onneksi koituisi vaikka hän pahastikin floppaisi.

 

Tiedä sitten olisiko/onko oleellisesti ! Jemal Johnsonia kummoisempi vaihtoehto (tai Stokessa lainalla olevaa Paul Gallagheria) Tosin jos Bellamy huilaa pahimillaan koko loppukauden ? niin onhan Jeffersillä sentään vähän kokemusta jo valmiiksi miestenpeleistä (Valioliigasta) kuitenkin, vaikka viime vuosilta ei paljoa positiivista kerrottavaa taida olla :cry: Jos jotain positiivista niin ainakin pitäisi näyttöhaluja riittää, taitaa olla nuorukaisen viimeinen näytönmahdollisuus pelastaa uransa edes jotenkuten urilleen, jos meinaa Valioliigassa vielä pelata.

 

No annetaanpa Jeffersille mahdollisuus (jos niikseen tulee) näyttää osaamistaan ja tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Olihan se Emertonkin sentään FA Cupin voittaja ja piti olla todella kovanluokan pelimies mutta eipä mies ole erityisemmin sini/valkoisten pelaajien joukosta erottunut. Kyllähän hänessä (FJ) nyt jotain potentiaalia pitäisi kuitenkin olla (toivottavasti). Ainakin nopeutta Kuqin rinnalle, jos ei muuta toisi joukkueeseen.

 

Asiassa tietysti pieni MUTTA, tosiaan vielä ei ole mitään konkreettisempaa tietoa ja varmuutta mahdollisesta lainasta/siirrosta. Joten vielä on toivoa kenties jostakin toisestakin hyökkääjästä. Reilun vuorokauden sisällä olemme onneksi huomattavasti viisaampia :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siirtomarkkinoilta…

 

Florent Sinama Pongolle loppukaudeksi lainalle Roversiin. No ainakin nopeutta sinne kärkeen tuli (Bellamyn ja Dickovin ollessa poissa), itseluottamusta pitäisi tällä hetkellä löytyä huomattavasti enempi kuin mitä Jeffersillä olisi ollut.

 

Liverpool striker Florent Sinama-Pongolle has arrived on loan until the end of the season.

 

David Bentleyn lainasta tuli sitten siirto.

 

Midfielder David Bentley, who has been on loan with Rovers since early season, has signed on a permanent basis from Arsenal for an undisclosed fee… He has signed a three-and-a-half year contract.

 

Kolmaskin siirto tapahtui ja kyseessä on joku nuori ruotsalainen (puolustaja), nimeltään Martin Olsson. Saas nähdä meneekö nyt sitten vielä Akatemian pelejä pelailemaan vai reserveihin ?

 

Completing the trio of arrivals is Martin Olsson, a teenage defender from Swedish club Högaborgs BK, for whom Rovers have paid a small transfer fee.

 

"Martin is another young player who impressed us during a recent trial and we feel he will go on to prove to be a big asset for Rovers for many years to come."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×