Jump to content
Sign in to follow this  
LowRidingMonkey

Chelsea: Capital One Cup 2013-2014

Recommended Posts

Tänään olisi Capital One Cupia tarjolla, kun Chelsea matkaa kolmannen kierroksen otteluun County Groundille Swindon Townin vieraaksi. Viime kaudellahan Chelsea selvisi varsin hienosti aina välieriin saakka jossa kompastui Swanseaan. Swindon kesti kisassa aina neljännelle kierroksella jolla se hävisi Aston Villalle.

 

Chelsea aloittaa cup-runinsa tästä ottelusta. Ykkösliigassa pelaava Swindon puolestaan on aloittanut oman matkansa jo ensimmäiseltä kierrokselta voittamalla Kakkosliigan Torquayn 1-0. Toisella kierroksella Swindon haki hienon 2-0-voiton Mestaruussarjan QPR:n vieraana.

 

Blues palasi takaisin voiton makean nektarin makuun lauantaina kaatamalla paikallisottelussa Fulhamin 2-0. Näin Chelsea onnistui selättämään kolmen tappion ja neljän voitottoman ottelun laskusuhdanteen. Swindon on ollut suht hyvässä iskussa kärsien vain yhden tappion viimeisissä kuudessa (3-2-1) ottelussaan. Chelsea-otteluun Swindon lähtee voitto allaan. Lauantaina Robins kaatoi Bristol Cityn 3-2.

 

Seurat eivät ole hetkeen kohdanneet sillä tuoreimmat ottelut ovat lähes 20 vuoden takaa Valioliigasta kaudelta 1993-1994. Chelsea vei nimiinsä molemmat kohtaamiset. Vieraista irtosi 3-1-voitto ja kotona lukemat olivat 2-0 Chelsea hyväksi. Swindon kuitenkin voittanut joukkueiden ainoan liigacup-kohtaamisen kaudella 1962-1963. Toisen kierroksen kamppailu päättyi Swindonin 3-0-voittoon.

 

 

Loukkaantuneet, pelikiellot ja muut poissaolot

 

Chelsealla ei ole ongelmia loukkaantumisten tai pelikieltojen kanssa.

 

Swindonilta puuttuvat Ryan Mason, Ryan Harley, Aaron Oakley, Tijane Reis ja Alex Smith loukkaantumisten vuoksi sekä pelikieltoinen Nathan Byrne.

 

 

Kokoonpanot

 

Chelsea tulee kierrättämään kokoonpanoaan. Mark Schwarzer tehnee Chelsea-dyyttinsä virallisten otteluiden osalta astelemalla tolppien väliin. Puolustuksessa Cesar Azpilicueta ja Ryan Bertrand aloittavat laidoilla. Kahdesta topparin paikasta yksi menee David Luizille. Toisen ottaa toivottavasti Tomas Kalas. Andreas Christensen ja Nathan Ake olisivat myös vaihtoehtoja, mutta kaksikko pelasi eilen alle 21-vuotiaissa täydet minuutit joten tuskin ovat ainakaan avauksessa. Michael Essien aloittaa keskikentällä. Marco van Ginkelille toivoisin minuutteja Biisonin kaverina. Juan Mata on varmuudella yksi hyökkäävistä pelaajista. Muilla paikoilla näkisin mieluusti Willianin ja Kevin De Bruynen. Fernando Torres tai Demba Ba saanee aloituspaikan piikissä.

 

Schwarzer

Azpilicueta - David Luiz - Kalas - Bertrand

Essien - van Ginkel

De Bruyne - Mata - Willian

Torres

 

 

Wes Foderingham maaliin. Muunmuassa Derbystä ja Blackburnista tutu Jay McEveley vasemmaksi pakiksi. Nathan Thompson oikealle. Toppareiksi kapteeni Darren Ward ja Tottenham-laina Grant Hall. Massimo Luongo, Yaser Kasim, Louis Thompson ja Spurs-laina Alex Pritchard kisailevat keskustan paikoista. Dany N’Guessan ja Nicky Ajose aloittanevat laidoilla keskikentällä/hyökkäyksessä. Sentterin rooli lankeaa Newcastlestakin tutulle Nile Rangerille. Miles Storey haastaa paikasta hyökkäykseen.

 

Foderingham

N.Thompson - Ward - Hall - McEveley

Luongo - Kasim - Pritchard

N’Guessan - Ranger - Ajose

 

 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tama on ottelun joka on voitettava, oli kierrätystä tai ei. Kyllä Chelsealta pitäisi sen verran leveyttä löytyä kokoonpanostaan, että tämä hoituu vaikka ykkösmiehiä lepovuorossa onkin. Viime kaudella esim Wolves hoitui näyttävästi ja jotain samanlaista olisi toiveissa tänäänkin. Toivon ja uskon Matan olevan tänään kovassa iskussa. Kolmen neljän maalin voitto Sinisille ja hyviä onnistumisia mahdollisuuksia saaville pelureille.

 

Swindon Town 0

Chelsea 4 (Mata, van Ginkel, Essien, Torres)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Swindon Town - Chelsea 0-2 (0-2)

 

28’ Fernando Torres 0-1

34’ Ramires 0-2

 

Ei mikään mieletön näytös, mutta suht perusvarma voitto Chelsealle Capital One Cupin kolmannella kierroksella Swindon Townin vieraana. Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta viimeistelystä puuttui paras terävyys. Swindonilla ei juuri paikkoja ollut vaikka ajoittain aika hyvin palloa pitivätkin. Plussan puolella voitto ja nollapeli. Miinuksen puolella Marco van Ginkelin ja Ramiresin loukkaantumiset.

 

Alkuun ei Chelseakaan meinannut saada oikein mitään aikaan ja ensimmäisen 10 minuutin suurin tapahtuma olikin Marco van Ginkelin loukkaantuminen. Hollantilainen loukkasi polveaan pallon tavoittelutilanteessa ja joutui jo valitettavan aikaisin vaihtoon. Tilalle tullut Ramires kesti ottelussa avausjakson loppuun saakka, mutta joutui tauolla vaihtoon lonkassa ilmettyä jotain häikkää. Pikku hiljaa pelin edetessä alkoi muutamia tilanteitakin syntymään. David Luizin vapari oli ensimmäinen. Wes Foderingham sai torjuttua brassin vedon joka tuli aikalailla päin Swindon-vahtia. Jakson puolivälissä Foderingham teki mainion torjunnan pysäyttäessään jalallaan Fernando Torresin laukauksen. Torres pääsi loistopaikkaan Juan Matan vapauttavasta syötöstä. Chelsea otti johtoaseman juuri ennen puolta tuntia. Ramires syötti loistavasti Matalle joka pääsi laukomaan torresmaisesta paikasta. Foderingham tähän näppejään väliin ja pallo oli luisumassa hieman takatolpan ohi. Torres rynnisti kuitenkin paikalle ja onnistui liukumaan pallon maaliin takatolpalta, 1-0. Muutamia minuutteja myöhemmin tullut toinen maali oli omalla tavallaan varsin komeaa katseltavaa. Torres sai syötön Michael Essieniltä keskialueella ja jallitti kaksi Swindonin pelaaja jotka antoivat kovasti painetta. Tämän jälkeen Torres lähetti juuri sopivan pystysyötön johon Ramires kirmasi ja sai tuikattua pallon vastaan liukuvan maalivahdin yli verkon perukoille, 2-0. Yaser Kasimilla oli Swindonin paras paikka hieman Chelsean toisen maalin jälkeen. Kasim sai tilaa laukoa hieman vajaasta 20 metristä ja Mark Schwarzer joutuikin venymään hyvään torjuntaan alakulmasta.

 

Kevin De Bruynellä oli paikka lisätä Chelsean johto kolmeen maaliin heti toisen jakson alkuun David Luizin mainiosta nopeasti annetusta vaparisyötöstä. Belgialainen ei kuitenkaan osunut palloon ja näin maali jäi tekemättä. Hetkeä myöhemmin Swindon oli kaventaa. Dany N’Guessan puski pallon maaliin Jay McEveleyn vaparikeskityksestä, mutta oli kotiyleisön harmi paitsioasemassa. Tämän jälkeen Swindonilla oli pari muutakin tilannetta. Ensin Alex Pritchard testasi Schwarzerin taitoja vapaapotkullaan jonka aussivahti selvitti varmasti. Perään Schwarzer otti upean kahmaisun maaliviivalta, kun N’Guessan pääsi puskemaan maalin edestä. Hieno reaktiotorjunta Schwarzerilta vaikka lopulta osoittautuikin, että N’Guessan oli jälleen paitsiossa. Chelsean selvittyä pienoisesta paineesta sai Blues jälleen luotua muutaman paikan itsekin. De Bruyne pääsi tykittämään vastapalloon Swindonin purkupallon tullessa sopivasti rankkarialueen ulkopuolella väijyneelle belgille. Laukaus olikin hankala käsiteltävä Foderinghamille ja pallo putosikin maalivahdin hallusta. Sinisiä ei kuitenkaan päässyt irtopallon kiinni ja Swindon selvisi pälkähästä. Torresilla oli jälleen loistava paikka, tällä kertaa De Bruynen tarjoilusta. Taas Foderingham veti pidemmän korren ja jatkopallosta Willianin yritys karkasi maalin ohi. Willian hukkasi toisenkin paikan hieman myöhemmin. Mata vapautti brassin maalipaikkaan, mutta tämä laukoi pallon hieman takatolpan ohi. Torres olisi ollut tilanteessa vapaana maalin edessä, mutta Willian ei ilmeisesti nähnyt espanjalaista. Ainakin käsimerkit tilanteen jälkeen antoivat näin ymmärtää. Demba Balla oli samantyylinen paikka kuin Willianilla ja tuloskin oli sama. Torres petasi itselleen vielä yhden paikan, mutta säästeli laukastaan liian pitkään ja pallo karkasikin hallusta. Onneksi Willian oli tilanteessa mukana ja pallo tulikin brassille. Swindonin puolustus siivosi Willianin yrityksen maaliviivan tuntumasta väljemmille vesille.

 

Mark Schwarzer Vakuuttava esitys. Pari mainiota torjuntaa ja keskityspallotkin tarttuivat ilman tärinöitä.

Cesar Azpilicueta Teki kovasti töitä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.

Gary Cahill Perusvarmaa työtä jos yhtä kömpelöä kantapääsyöttöä ei huomioida.

David Luiz Pari hyvää juttua hyökkäyspäässä. Puolustussuuntaan pientä kimpoilua, ei kuitenkaan mitään katastrofaalista.

Ryan Bertrand Tuki erinomaisesti hyökkäyksiä. Pienestä kiinni ettei päässyt maalisyötön makuun.

Michael Essien Vahvaa suorittamista keskikentän sydämessä. Muutama väkevä pallollinen nousukin nähtiin vanhalla kunnon biisonityylillä.

Marco van Ginkel Harmittava loukkaantuminen jo 10 minuutin kohdalla. Toivattavasti ei ole koko kausi paketissa.

Kevin De Bruyne Väläytteli, mutta ei saanut aivan valmista aikaan.

Juan Mata Jakeli hyviä palloja.

Willian Paljon oli hyvääkin, mutta tuhlasi maalipaikkoja. Aineksia koviin tehoihin on olemassa.

Fernando Torres Teki yhden, mutta hukasi pari kolme ”varmaa” maalia. Esityö 2-0-maaliin loistava. Pitäisi olla avauksen mies Spursia vastaan.

 

Ramires Vahva 40 minuuttinen. Mukana molemmissa maaleissa.

John Terry Perustekemistä.

Demba Ba Yksi hyvä paikka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Tänään homma jatkuisi kun siniset leijonat menevät Arsenaalin vieraiksi. Erikois ykkönen kertoili ettei lähde kisaan junnuilla vaan pikemminkin pelaajilla kutka eivät MCityä vastaan pelanneet.

 

Eli odotettavissa on ehkä Azpia , Sideshown Bobia , Bertranttia ,Essieniä , Mataa , DeBryyneä , Etulaa ja Ba-ha-ha-haata.

Hyvä niin että ns. tällä hetkellä avauksessa olevat pelaajat saavat hiemen lepoa ja toisaalta kirittäjät minuutteja. Myös Willainia haluaisin nähdä lisää mutta tällä hetkellä eniten Matafackeria. Nämä ukothan toki ovat ihan omasta päästäni heittelemiä joten katsokaa peli niin olette ainakin tältä osin viisaampia. Nuorisoakin olisi tietty mukava nähdä , varsinkin kun heidän touhunsa on taas jääneet ainakin minulta hieman sivummalle. Tarvitsee korjata asia.

Iloinen uutinen on se että veikkaus TV näyttää ottelun. jesh!!! klo 21.45 räjähtää emirratesilla.

Arsujen ukoista en tiedä mitään enkä oikeastaan haluakkaan.heh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsean haasteet jatkuvat tänään Capital One Cupin neljännen kierroksen myötä, kun Blues matkaa Arsenalin vieraaksi. Chelsea eteni neljännelle kierrokselle voitettuaan Swindon Townin 2-0. Arsenalilla oli tiukempaa, kun se kaatoi West Bromwichin rankkarikisan jälkeen 4-3.

 

Chelsea porskuttaa komeasti viiden ottelun voittoputkessa ja kahdeksan edellistä ottelua ovat tuoneet seitsemän voittoa ja yhden tasapelin. Ei Arsenalillakaan hullummin mene, johtaahan Gunners Valioliigaa. Liigan avauskierroksen Aston Villa-tappion jälkeen Tykkimiehet ovat hävinneet vain kertaalleen, Dortmundille Mestareiden liigassa. Muuten on tullut pelkkiä voittoja, paitsi WBA:a vastaan josta tuli tasapeli.

 

Chelsea ja Arsenal ovat kohdanneet liigacupissa viisi kertaa. Arsenal voitti kaksi ensimmäistä ottelua, mutta viimeisimmät ovat menneetkin sitten Chelsean nimiin. 1976-1977 kaudella Arsenal voitti 4. kierroksen ottelun 2-1. Seuraavaa kohtaamista saatiinkin odottaa noin 20 vuotta. 1997-1998 kaudella joukkueet kohtasivat välierissä. Arsenal voitti ensimmäisen osan 2-1. Chelsea onnistui kääntämään otteluparin voitokseen 3-1-kotivoitolla. Chelseahan paineli lopulta cup-voittoon saakka Middlesbroughin kaatuessa finaalissa jatkoajalla 2-0. Seuraavalla kaudella joukkueet kohtasivatkin jo 4. kierroksella. Ottelu oli täyttä Sinisten juhlaa, kun Arsenal jäi täysin jyrän alle maalein 5-0. Tuorein liigacup-kohtaaminen on kaudelta 2006-2007, kun Chelsea pääsi nostelemaan pokaalia 2-1-finaalivoitolla.

 

Loukkaantuneet, pelikiellot ja muut poissaolot

 

Chelsean loukkaantumistilanne on sikäli hyvä, että Marco van Ginkel ainoa potilas.

 

Arsenalilla sen sijaan riittää poissaoloja pitkälista. Mathieu Flamini, Yaya Sanogo, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby ja Lukas Podolski ovat kaikki sivussa. Emmanuel Frimpong ei ole vielä pelikuntoinen vaikka ei taida ola varsinaisesti enää loukkaantuneena. Myös Gedion Zelalem missaa ottelun. Serge Gnabryllä on ollut pientä vaivaa, mutta hän saattaa olla pelikunnossa. Thomas Eisfelfin pelikunto on myös kysymysmerkki mitä tulee mahdollisesti peliaikaa saaviin nuorukaisiin. Mikel Arteta huilaa ottelun pelikiellon vuoksi.

 

Kokoonpanot

 

Jose Mourinho laittanee pakan aikalailla sekaisin verrattuna sunnuntaihin. Mark Schwarzer aloittanee maalilla. Ryan Bertrandin ja Cesar Azpilicuetan aloituspaikkoja laitapakkeina voitaneen myös pitää varmoina. David Luiz avannee toisena toppareista, koska ei pelannut Cityä vastaan. Toisen topparin paikka toivottavasti menee Tomas Kalasille. Myös Kenneth Omeruo ja Nathan Ake voisivat olla mahdollisia nimiä topparin tontille. John Obi Mikel ja Michael Essien ovat tarjolla keskikentän pohjalle. Nuorisopuolelta mielenkiitoisimmat nimet Lewis Baker ja Ruben Loftus-Cheek lienevät siis maksimissaan penkillä. Juan Matalle voitaneen povata avauksen paikkaa. Willian ja Kevin De Bruyne hamuavat myös peliaikaa. Samuel Eto'o tai Demba Ba kärkeen. Eto'o olisi tarjolla myös laitapelaajan rooliin.

 

Schwarzer

Azpilicueta - David Luiz - Kalas - Bertrand

Essien - Mikel

De Bruyne - Mata - Willian

Eto'o

 

Arsenalin maalissa aloittaa Lukasz Fabianski tai Emiliano Viviano. Carl Jenkison ja Nacho Monreal aloittanevat puolustuksen laidoilla. Hector Bellerin olisi myös tarjolla laitapakin tontille. Thomas Vermaelen aloittanee toisena toppareista. Olisiko Isaac Hayden sitten Vermaelenin parina. Keskikentälle voisi olla tarjolla hieman kokeneempaa kalustoa Tomas Rosickyn ja Jack Wilsheren myötä. Chuba Akpom, Thomas Eisfeld tai Kristoffer Olsson saanee myös paikan avauksessa. Ryo Miyaichi ja Serge Gnabry laidoille. Nicklas Bendtner kärkeen.

 

Fabianski

Jenkinson - Hayden - Vermaelen - Monreal

Wilshere - Rosicky

Gnabry - Eisfeld - Miyaichi

Bendtner

 

Mielenkiintoinen matsi tulossa. Molemmilla kokoonpano lienee enemmän tai vähemmän sekaisin, kumpi löytää peliinsä punaisen/sinisen langan paremmin? Voitto on totta kai mielessä. Useammalla kaverilla on nyt näytön paikka jotta peliaikaa tulisi jatkossa lisää. Veikataan Chelsean ottavan voiton pienen hakemisen jälkeen. Sinisille pari osumaa ja Tykkimiehille yksi.

 

Arsenal 1 (Bendtner)

Chelsea 2 (Eto'o, David Luiz)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienosti veikattu avauskokoonpanoa.

Vain Kalas meni väärin. Cahilli oli ainoa pelaaja avauksessa kuka aloitti Mcityä vastaan.

 

En tiedä mistä oikein sytyin tähän peliin koska yleenä tämä liigakuppi ei ole hirveämmin sytyttänyt.

Aniweis , hienosti meni peli ja Azpili teki ensimmäisen sinisen maalin juurikin tähän matchiin. Oikeastaan voidaan sanoa että se oli toisinto Torresin maalista.

Mata puolestaan kiitti avauspaikasta tekemällä sinisten toisen osuman.

Schwarzer oli maalissa hyvä. tuli hyvin vastan ja napsi helpot torjunnat hienosti. Toki koko puolustuslinja veti hyvin , tosin välillä Bob vähän oli hakoteillä. Essieni jaksoi raataa koko pelin ja en voi kuin ihmetellä ghanalaisen moraalia. Sai vielä Evalta huulihoitoa josta olen todella kateellinen. Willaini oli hyvä, ravasi laitaa päästä päähän , milloin jeesaten bertranttia milloin Etoa hyökkäyksessä. 

No mitäs tästä enempiä lätisemään. 2-0 vierasvoitto . Ai niin, chelsean vieraskannattajat pitivät erittäin hyvää mökää koko ottelun ajan välillä aikas hauskojakin biisejä hoilaten. hahahaha. Veikkausteevee pelitti hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal - Chelsea 0-2 (0-1)

 

25’ Cesar Azpilicueta 0-1

66’ Juan Mata 0-2

 

Chelsea jatkoon hallitun väkevällä (vieras)pelillä. Puolustus toimi erinomaisesti eikä Arsenalilla ollut juurikaan maalipaikkoja vaikka palloa jonkin verran saivatkin hallussaan pitää. Ei Chelsean hyökkäyspelikään varsinaisesti luonut paikkoja liukuhihnalta, mutta Blues löysi keinot tehdä pari maalia. Ensimmäinen oli toki aikamoinen lahja, mutta toinen oli komea laukaus Juan Matalta. Noin 9000 Chelsea-fanit äänekkälle kannustukselle giganttinen  :thumbsup1:

 

Chelsealta suht koht pirteä alku ja Siniset saivatkin alkuun pari kulmaa. Kulmista ei tosin saatu mitään sen ihmeellisempää aikaan. Ryan Bertrand oli päästä pian kulmien jälkeen maalipaikkaan, mutta ei aivan päässyt kiinni läpisyöttöön. Gary Cahill oli terävänä ja pääsi blokkaamaan Nicklas Bendtnerin yrityksen Arsenalin luodessa ensimmäisen tilanteen poikasen 10 minuutin paikkeilla. Arsenal pääsi pikku hiljaa pallon kanssa sinuiksi ja Chelsea joutuikin tyytymään enemmän puolustamiseen kotijoukkueen hallitessa palloa. Mitään kunnollista ei Arsenal onnistunut luomaan, kun laukaukset paukkuivat päin Sinisten pelaajia. Keskityspallot puolestaan menivät suoraan ja varmasti Mark Schwarzerin kokeneisiin käsiin. Jakson puolivälin tietämillä Aaron Ramsey onnistui murtamaan pystysyötöllään Chelsean puolustuksen ja Ryo Miyaichi olikin päästä maalin tekoon japanilaisen ehtiessä palloon ennen Schwarzeria. Cahill oli onneksi jälleen valppaana ja sai siivottua pallon pois. Tilanne tosin taidettiin lopulta liputtaa paitsioksi vaikka Miyaichi ei paitsiossa ollutkaan, tiukka tilanne kuitenkin. Chelsea meni johtoon noin 25 minuutin pelin jälkeen, maalilla joka toi vahvat flashbackit sunnuntailta. Chelsea pääsi vastahyökkäykseen Arsenalin kulman jälkeen ja pallo kimposi ilmaan Gunners-pelaajan katkoessa Samuel Eto’on syöttöä. Carl Jenkison yritti puskea pallon maalivahti Lukasz Fabianskille, mutta hyökkäyksen kärkenä painanut laitapakki Cesar Azpilicueta pääsi väliin ja tuikkasi pallon maaliin. Hetken päästä Azpilicueta oli aiheuttaa tuhoa omassa päässä, kun Nacho Monreal pääsi katkomaan Chelsea-pakin syötön. Monreal nousi pallon kanssa boksiin ja pääsi laukomaan, pallo niukasti takakulman ohi. Puolen tunnin kohdalla nähtiin pala vanhaa kunnon biisonia, kun Michael Essien jyräsi väkisin keskikentän läpi vetopaikkaan. Laukaus otti harmittavasti kimmokkeen Arsenalin pelaajasta eikä näin tuottanut harmia Fabianskille. Muutamaa minuuttia myöhemmin Essien katkoi oman maalin edessä Monrealin keskityksen. Katko oli hiukan epäonnistunut ja Arsenal sai tilanteesta kulman. Willian tarjoilee Essienille vetopaikan, mutta laukaus epäonnistuu täysin pallon mennessä sivurajasta yli. Tauolle mennään Sinisten maalin johdossa.

 

Toisen jakson ensimmäinen tilanne osui Chelsealle, Eto’on päästessä laukomaan noin 20 metristä. Voimaltaan kohtuullinen yritys, mutta suuntaus oli heikompaa tasoa, maalin ohi. Viitisen minuuttia myöhemmin Santi Cazorlalla on toisessa päässä hieman vastaa paikka ja vieläpä samalla tuloksella. Perään Arsenalin maali on aika lähellä Ramseyn laukauksen kimmotessa John Obi Mikelistä maalin editse ja hieman ohi. Kotijoukkueen vahva hetki sai jatkoa, kun David Luiz paukuttaa syöttönsä/purkunsa päin Laurent Koscielnyä(?). Tästä Arsenal pääsee hyvin rakentamaan tilannetta, mutta sortuu syöttelemään hieman liiaksikin ja lopulta Schwarzer koppaa helposti Ramseyn nostoyrityksen. Cazorla ja Ramsey saavat tunnin kieppeillä laukauksetkin aikaan. Cazorlan vedon Schwarzer nappaa helposti. Ramseyn vaarallinen kuti menee hieman maalin ohi. Pitkät tovit ilman kunnon hyökkäyksiä ollut Chelsea pääsee hieman varkain iskemään toisen maalinsa vajaan 70 minuutin pelin jälkeen. Chelsea saa sivurajaheiton Jenkinsonin hieman huolimattoman purun jälkeen. Bertrand heittää pallon boksiin päätyrajan tuntumaan Eto’olle jonka syötön Willian puskee Juan Matalle. Espanjalainen ottaa pallon haltuun ja napauttaa vastustammattoman oikean(!) jalan laukauksen takanurkkaan. Oliver Giroudille osuu yksi parhaista Arsenalin paikoista, kun ranskalainen pääsee laukomaan etukulmalta Jack Wilsheren mainion kuljetuksen jälkeen. Schwarzer on valppaana etukulmalla ja torjuu hyvin jaloillaan. Tämän jälkeen Chelsea rakentaa hienon hyökkäyksen. Ramires syöttää oikealle laidalle täydessä vauhdissa olleelle Azpilicuetalle. Azpilicueta syöttää kuljetuksen jälkeen Essienille joka jatkaa ykkösellä Ramiresille. Rambo ei pääsee suoraan laukomaan pallon hieman karattua, mutta saa pelattua etutolpalle josta Eto’o ei saa tökittyä palloa maaliin Koscielnyn ollessa häiriköimässä. Wilshere pääsee kokeilemaan kaukovetoa pallon siirtelyn jälkeen noin vartti ennen loppua. Pallo nousee aavistuksen liian korkeaksi ja painuu päätykatsomoon. Noin 10 minuuttia ennen loppua nähdään erikoinen tilanne, kun David Luizilla, Eto’olla ja Azpilicuetalla kramppaavat jalat samaan aikaan. Varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä Cazorlalla on vielä yksi paikka, mutta pallo menee jälleen maalin ohi. Ramires on lisäajalla lähellä maalintekoa, brassin laukoessa pallon maalin katolle. David Luizilla laukoo vielä vaparista maalin yli ennen kuin ottelu laitetaan pakettiin ja Chelsea pääsee juhlimaan jatkopaikkaa.

 

Mark Schwarzer Takuu varmaa keskityspallojen hakua. Hyvä torjunta Giroudin yritykseen. Muut pahemmat tilanteet menivätkin maalin ohi.

Cesar Azpilicueta Nousi esiin kolmesti. Teki avausmaalin, lahjoitti Monrealille vetopaikan ja toisen jakson vauhdikas pallon kuljetus.

David Luiz Varsin varmaa pelaamista sitä yhtä hieman holtitonta roiskaisua lukuun ottamatta josta Arsenal pääsi rakentamaan paikan.

Gary Cahill Vahvaa pelaamista. Piti miehet ja pallot aisoissa.

Ryan Bertrand Piti Miyaichin aikalailla täysin kurissa ja nuhteessa. Muutama hyvä sykäys myös hyökkäyspäässä.

John Obi Mikel Erittäin varmaa ja vahvaa puolustamista toppareiden edessä.

Michael Essien Pari biisonimaista rynnistystä keskialueen läpi. Puolusti hienosti yhdessä John Obin kanssa.

Kevin De Bruyne Puolustushalukkuus hyvällä tasolla. Ei päässyt valitettavasti juuri näyttämään hyökkäyskykyjään.

Juan Mata Pallo varmaa peliä, avausjaksolla kaikki syötöt omille ja koko ottelussakin taisi syöttöprossa olla reippaasti 90:n päälle. Niin ja fantastinen straikki oikealla jalalla toisessa Sinisten maalissa.

Willian Puolusti loistavasti Bertrandin apuna ja hyökkäyspäässäkin näytti kemiat löytyvän ihan kivasti.

Samuel Eto’o Teki kovasti hommia ja oli mukana rakentamassa molempia maaleja.

 

Ramires Painoi hommia tuttuun tyyliinsä kumpaankin suuntaan.

Demba Ba Möyri vahvasti viimeisen kympin Vermaelenia vastaan.

Tomas Kalas Lisäajalla peliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noinhan se meni.

Seuraavat vastuskin on jo arvottu:

Sunderland/Soton-CFC eli vieraspelillä jatketaan.

 

 Sunderland kohdattu liigacupissa viimeksi 1985 semeissä jolloin hävisimme kummatkin osaottelut. 

 Soton puolestaan 1997 , jolloin voitettiin Soton ja loppujen lopuksi koko paska.

 

 Seuraavat ottelut pelataan 17-18.12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsean kiireinen joulukuu jatkuu Capital One Cupin merkeissä, kun Blues matkaa Stadium of Lightille Sunderlandin vieraaksi. Kyseessä on puolivälierä johon Siniset pääsivät voittamalla kolmannella kierroksella Swindon Townin 2-0 ja neljännellä kierroksella Arsenal kaatui samoin 2-0-lukemin. Sunderland on matkallaan puolivälieriin kohdannut jo kolme joukkuetta Black Catsien aloittaessa liigacupin jo toiselta kierrokselta. MK Dons oli Kissojen ensimmäinen haaste ja se hoiti maalein 4-2. Kolmannella kierroksella vastaan asettui Peterborough joka kaatui 2-0. Neljänellä kierroksella vastus oli  paria astetta edeltäviä kovempi, Valioliigan Southampton, mutta Black Cats pysyi voittamattomana maalein 2-1.

 

Chelsean historia Cupin otteluista Sunderlandia vastaan ei juuri mairittele. Kaudella 1084-1985 Blues kohtasi Black Catsit liigacupin välierissä ja hävisi molemmat osaottelut. Vieraissa tuli takkiin 0-2 ja kotona 2-3. Myöskään FA Cup-kohtaamiset eivät ole hurraa huutoja aiheuttaneet. Kauden 1991-1992 puolivälierä kohtaaminen päättyi tasapeliin 1-1 ja Sunderland voitti uusinnan 2-1.

 

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen Valioliigassa. Parisen viikkoa sitten ottelu päättyi Chelsean 4-3-voittoon.

 

Loukkaantuneet, pelikiellot ja muut poissaolot

Marco van Ginkel ja Ryan Bertrand jatkavat loukkaantuneiden kirjoissa Chelsean puolelta. Myös Gary Cahill taitaa missata tämän(kin) ottelun loukkaantumisen vuoksi. Branislav Ivanovic lepää pelikieltoisena.

 

Sunderlandilta puuttuvat varmuudella Keiren Westwood ja Carlos Cuellar. Phil Bardsleyn ja Jack Colbackin pelaaminen on epävarmaa.

 

Kokoonpanot

Jose Mourinho laittanee rotaation pyörimään. Mark Schwarzeria voidaan odottaa Bluesin maalille. Ashley Cole puolustuksen vasemmalle laidalle. Cesar Azpilicueta oikealle. Toppareiksi John Terry ja David Luiz. Tomas Kalas voisi olla tarjolla toppariksi tai oikealle laidalle. Cahill toppariksi jos on pelikunnossa. Edellisessä ottelussa ilman peliminuutteja jääneet Frank Lampard ja John Obi Mikel aloittanevat keskikentän pohjalla. Hyökkääviin rooleihin ainakin Oscar ja Ande Schurrle. Kevin De Bruyne voisi myös saada avauspaikan. Demba Ba tai Samuel Eto'o kärkeen.

 

Schwarzer

Azpilicueta - David Luiz - Terry - Cole

Mikel - Lampard

De Bruyne - Oscar - Schurrle

Eto'o

 

Gus Poyet lähtenee pitkälti ykkösmiehistöllään. Vito Mannone maaliin. John O'Shea ja Wes Brown puolustuksen keskustaan. Andrea Dossena vasemmalle ja Bardsley oikealle. Jos Bardsley ei pysty pelaamaan niin Ondrej Celustka paikkaa. Colback kunnossa ollessaan tarjolla vasemmalle pakiksi. Keskikentän keskustan paikoista kisaavat Ki Sung-Yueng, Lee Cattermole, Craig Gardner ja Colback jos on kunnossa. Sebastian Larsson, Adam Johnson ja Emanuele Giaccherini taistelevat laitapaikoista. Fabio Borini aloittanee kärjen alapuolella. Steven Fletcher tai Jozy Altidore piikkiin.

 

Mannone

Bardsley - Brown - O'Shea - Dossena

Ki - Gardner

Johnson - Borini - Giaccherini

Fletcher

 

Toivottavasti Chelsean puolustus toimii paremmin kuin liigaottelussa Sunderlandia vastaan. Jos alakertaa saadaan kuosiin niin Bluesin pitäisi kyllä saada hyökkäyspäässä aikaan maali tai pari. Aikaisempien kierrosten 2-0 olisi jälleen hyvä tulos Sinisille.

 

Sunderland 0

Chelsea 2 (Schurrle, De Bruyne)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei jaksa suuremmin edes harmittaa. Olisihan tämä kisa ollut kiva voittaa, mutta loppujen lopuksi kyseessä on vain Liigacup ja Chelsealla on tällä kaudella paljon tärkeämpiä kilpailuja edessä. Toivottavasti tappio tähän väliin herättelee porukkaa. Tämä matsihan olisi pitänyt pistää jo ennen jatkoaikaa pakettiin, mutta nyt näin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunderland - Chelsea 2-1 ja 1-1 (0-0)

 

46' Lee Cattermole (oma maali) 0-1

88' Fabio Borini 1-1

119' Ki Sung-Yueng 2-1

 

Joo ei ole Chelsean juttu cup-ottelut Sunderlandia vastaan. No olisihan tuo voinut toiseenkin suuntaan kääntyä. Matsin jälkeen kyllä harmitti niin perkeleesti vaikka "vain" liigacup olikin kyseessä. Sunderland käytti maalipaikkansa tehokkaammin hyväkseen. Chelsea sortui jälleen tuhlailuun vaikka aika usein Blues joutuikin tyytymään laukauksiin rangaistusalueen ulkopuolelta. Niistäkin liian moni meni yli tai ohi. Keskialueella Chelsea pääsi useamman kerran hyvin riistoihin, mutta näitä(kään) tilanteita saatu lopulta kunnolla hyödynnettyä. Mikä siinä on, että otteluiden loput eivät suju Chelsealta. Nyt on suht lyhyen ajan sisään ainakin Baselia, Stokea ja eilen Sunderlandia vastaan menetetty tasatilanne tappioksi ottelun lopussa. Tässä Sunderland pelissä asemia menetettiin vielä kahdesti, Black Catsien iskiessä varsinaisen peliajan ja jatkoajan lopussa. Kyllähän tuossa lopussa oli fiilikset ikään kuin olisi vankilassa ollut suihkussa ja jo lopettelemassa, kun saippua pääsee luiskahtamaan käsistä lattialle ja sen on menoa sitten.

 

Tuli sitten missattua ensimmäiset noin 30 minuuttia, mutta ilmeisesti siellä on ollut ainakin Chelsealla pari vähän sinne päin tilannetta. Sen mitä näin avausjaksosta niin muutaman ohi laukauksen Chelsea sai. Willianin ja Andre Schurrlen toimesta. Samuel Eto'olle olisi tulla hyvä tilanne Cesar Azpilicuetan hienon riiston jälkeen, mutta Eto'o aikaili ratkaisunsa kanssa ja tilanne menetettiin. Jakson lopussa Sunderlandilla oli oma hetkensä. Adam Johnson murtautui hyvin rankkarialueelle, mutta pallo pääsi karkaamaan ja Gary Cahill sai katkottua. Oliko se sitten Schurrle joka syötti pallon suoraan Emanuele Giaccherinille vetopaikkaan, mutta italialaisen laukaus meni pahasti yli.

 

Toinen jaksohan alkoi Chelsean kannalta hienosti, kun Blues sai heti alkuun maalin. Azpilicuetalta hieno pallo maalin eteen johon Frank Lampard sai aika puolivillaisen jalkapohjaohjauksen aikaan. Tilanteessa mukana ollut Lee Cattermole taisi olla lopulta se jonka polvesta pallo meni maaliin. Muutama minuutti maalin jälkeen Eto'olla oli parikin paikkaa lisätä johtoa. Ensin mies sijoitti rankkarialueen rajalta niukasti ohi Craig Gardnerin harhasyötön jälkeen. Heti perään Eto'on laukaus on kimmota John O'Shean kautta maaliin, mutta nousee lopulta hieman yläkulman yli. Hieman ennen tunnin täyttymistä Lampard on aika paljon esillä. Ensin mainio riisto ja syöttö Kevin De Bryunelle jonka vedon Vito Mannonen torjuu kulmaksi. Tämän jälkeen Lamps pääsee yrittämään parikin kertaa noin 20 metristä, mutta saa kummallakin kerralla pallon maalin yli. Sunderlandin ensimmäisen hyvä tilanne tulee tunnin pelin jälkeen. Jozy Altidore pelaa vahvasti rankkarialueella ja syöttää vasemmalle Andrea Dossenalle. David Luiz siivoaa Dossenan keskityksen suoraan Sebastian Larssonille jonka kudin Luiz onnistuu blokkaamaan. Pallo saadaan vielä pelattua Johnsonille jonka laukaus epäonnistuu täysin ja menee selvästi maalin ohi. Tässä vaiheessa kentälle pääsee jonkinmoinen viuhahtaja. Sekoittiko tämä siten Chelseaa vai mikä, mutta pelin jatkuttua pallon hallinta on vahvasti kotijoukkueella. Black Cats ei saa tätä kuitenkaan hyödynnettyä ja Cattermolen tulinen kaukoveto suoraan päin Mark Schwarzeria jää ainoaksi saavutukseksi pallon hieronnan ohella. David Luiz hieno pitkä syöttö on avata Demba Balle tilanteen, mutta hyökkääjän haltuunotto ei aivan onnistu ja Wes Brown pääsee sohimaan pallon päätyrajasta yli. Schurrle pääsee laukomaan pariin otteeseen. Ensimmäinen menee ohi ja toisen Mannone torjuu. Välissä Ki Sung-Yeng käy laukomassa toisessa päässä, mutta 25 metrin maanuoliainen lipuu selvähkösti maalin ohi. Varsinaisen peliajan viimeisen 10 minuuttisen startatessa David Luiz laittaa loistavan vaparikeskityksen keskialueelta josta Ba pääsee laukomaan suoraan. Pallo painuu hieman leveäski takakulmasta. 85. minuutilla Sunderland saa hieman painetta Chelsean maalille, mutta Schwarzer selvittää tilanteet nyrkkeilemällä. Hetkeä myöhemmin ei Schwarzerkaan enää voi mitään. Cattermole pelaa keskikentän pohjalta pystyyn Giaccherinille. Giaccherini syöttää boksiin Altidorelle joka ohittaa liukuvan Michael Essienin ja saa syötettyä pallon vielä Fabio Borinille soipivasti Schwarzerin edestä. Borinin laukaus painuu maaliin etukulmaa "tukkivan" David Luizin jalkojen välistä. Brown vääntää lopussa hienosti eikä päästä Bata pallon kanssa orastavalle maalipaikalle. Borinille on avautua vielä lisäajalla paikka, mutta Cahillin loistava liuku pelastaa Chelsean.

 

Jatkoajan ensimmäinen 10 minuuttinen mentiin aika vauhdikkaasti. Chelsea aloitti hyvin. De Bruyne hakeutui hyvin vetopaikkaan, mutta laukoi ohi. Willianin mainio keso pakkottaa Brownin aiheuttamaan kulman. David Luiz pääseekin ohjaamaan kulmasta, mutta Mannone torjuu. Sunderlandilla omat puolittaiset hetkensä. Ondrej Celustka ohittaa Willianin ja pääsee nousemaan aina rankkarialueelle saakka. John Obi Mikel saa kuitenkin siivottua syötön väljemmille vesille. Perään Ki haastaa Essieniä ja Essien näyttää sohivan pallon päädystä yli. Peliä jatketaan kuitenkin Chelsean maalipotkulla. Chelsea saa taas painetta Mannonen maalille, mutta Brown saa katkottua Willianin keskityksen kulmaksi juuri ennen Bata. Viimeinen tilanne tulee Borinille. Giaccherini jallittelee Chelsean pelaajia ja syöttää Dossenalle. Dossenan keskitys löytää takatolpalta Borinin, mutta ex-Chelsea laukoo maalin ohi. Viimeinen vitonen ennen mehutaukoa sujuu hieman rauhallisimmissa merkeissä.

 

Kuten jatkoajan ensimmäisellä osalla, myös toisella De Bruyne on ensimmäisenä kokeilemassa. Jälleen ohi. Sunderland saa vaparin vasemmalta laidalta aivan rankkarialueen rajalta. Larssonin keskitys onnistutaan katkomaan, tosin suoraan Kille jonka vedon eteen Essien saa jalkaansa väliin. Toisessa päässä De Bryune laittaa palloa etukulmalle josta Ba ohjaa häirittynä hieman ohi. Schwarzer pelastaa Kin puskun hiensti kulmaksi upeasta Larssonin kesosta ja seuranneesta kulmasta vapaaksi jäänyt Celustka laukoo selkeästi ohi. Jatkoajan viimeisellä minuutilla käy sitten Chelsean kannalta ikävästi. Oikealta tullut keskitys löytää boksista Borinin joka saa syötettyä suojauksen jälkeen Kille. Ki löytää tilaa laukaukseen joka uppoaa verkon perukoille. Chelsea ei saa enää minkäänlaista tasoituspaikkaa aikaan ja Sunderland nappaa välieräpaikan.

 

Mark Schwarzer Taisi olla ensimmäiset maalit jotka päästi Chelsea-vahtina (virallisissa otteluissa). Eipä voi maaleista pahemmin aussia syyllistää.

Cesar Azpilicueta Pelasi siihen asti varsin terävästi kunnes joutui loukaantumisen vuoksi vaihtoon.

Gary Cahill Varsinaisen peliajan lisäajalla nähty liukkari jäi päällimmäisenä mieleen.

David Luiz Muutama huima pitkä syöttö.

Ashley Cole Ajoittain hieman hukassa alaspäin. Ylöspäin ei juuri näkynyt.

John Obi Mikel Ei jäänyt sen suuremmin mieleen.

Frank Lampard Pääsi muutamaan vetopaikkaan, mutta laukaisutarkkuus jäi heikoksi.

Kevin De Bruyne Muutama väläytys.

Willian Ihan pirteää pöhinää, mutta sortuu ajoittain ramiresmaiseen kohkaamiseen. Toisinaan voisi laittaa palloa nopeammin liikkeelle.

Andre Schurrle Yritystä löytyi, mutta viimestelyn pitäisi olla tarkempaa.

Samuel Eto'o Muutama paikka joista olisi pitänyt tehdä maali tai saa edes veto päin maalia.

 

Michael Essien Azpin tilalle pakiksi. Ei vakuuttanut alkuunkaan. Otti vielä varoituksenkin ja on pelikiellossa seuraavasta ottelusta.

Demba Ba Kävi hyvää kamppailua Brownia vastaan, häviten kuitekin suurimman osan tilanteista.

Eden Hazard Ei tuonut toivottua kipinää Sinisten peliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×