Jump to content
fanatic1

Veikkausliiga 2014

Recommended Posts

Ensi kaudella mennään varmasti aika tutun kaavan mukaan, ainakin mestaruustaistelussa. Klubi lähtee hakemaan jo kuudetta mestaruutta putkeen, mutta suurin mielenkiinto liittyy siihen mitenkä helsinkiläiset menestyvät mestarien liigan karsinnassa. Viime kesän putoaminen Nomme Kaljulle oli sen verran suuri pettymys, että nyt mentävä vähintään toiselle karsintakierrokselle. FC Lahti tulee olemaan varmasti kova haastaja, Toni Korkeakunnaksen alaisuuteen siirtyvät Kuhnurit taistelevat varmasti paikasta kolmen parhaan joukossa, Korkeakunnas pääsee jatkamaan Malisen tekemää työtä. MyPa tulee olemaan varmasti myös kova sana kokeneen Antti Muurisen alaisuudessa. Tavoite kuuden joukkoon ei olisi yhtään huonompi, siitä on hyvä lähteä vain parantamaan. Kaudet 2012 ja 2013 päättyivät MyPan osalta kuudenteen sijaan, joten nyt olisi aika hiukan parantaa tuota sijoitusta, valmentajasta se ei ainakaan tule olemaan kiinni. Odotan myös turkulaisjoukkueiden nousemista ensi kaudella, kulunut kausi meni heiltä todella penkin alle: Eurooppa-liigassa tuli lähtö kummallekin todella nololla tavalla eikä kotimaan liigassakaan oikein sujunut. Eiköhän jompi kumpi turkulaisjoukkueista tule olemaan ensi kaudella ainakin neljän parhaan joukossa. Kuopion Palloseuralta olisi myös odotettavissa tason-nostoa ensi kauteen nähden. Sitkeästi ovat saaneet pitää valmentajan paikkansa ainakin Pekonen ja Rajamäki, on ainakin kärsivällistä seurajohtoa näillä joukkueilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liigan sivuilla on lista kauden 2014 erotuomareista, varmaan hyvä laittaa tännekin:

 

Tuomarit 2014:

Antamo Dennis, Espoo
Gestranius Mattias, Parainen
Grönholm Marko, Turku
Hätilä Vesa, Rauma
Järvinen Jari, Hyvinkää
Kanniainen Juha-Matti, Oulu
Kari Petteri, Naantali
Laaksonen Jani, Turku (UUSI)
Lähdesmäki Miikka, Eurajoki
Munukka Antti, Helsinki
Nevalainen Ville, Kuopio
Nieminen Tero, Espoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onneksi liigacup starttaa (jo) kuukauden päästä. liigacuppi on hyvä kilpailu siinäkin mielessä, että olisihan tämä talvi aika tylsää jos ei olisi yhtään tarjolla kotimaan pääsarjatason matseja. Viime kausi liigacupissa oli sinällään mielenkiintoinen, että toinen finaalijoukkueista (JJK) putosi ykköseen heti kuluvalla kaudella. Taitaa tämän skaban paras puoli olla se, että ei tarvitse joukkueiden pahemmin ottaa paineita, tällä on kuitenkaan ollut harvoin vaikutusta tulevaan Veikkausliigakauteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uutinen Veikkausliigan siirtomarkkinoista:http://www.veikkausliiga.com/News.aspx?id=53528

 

SJK ollut aika aktiivisesti hereillä pelaajaliikenteessä tähän mennessä, mm. Felipe Aspegren, Juho Lähde, Marco Matrone ja Jussi Aalto esiintyvät seinäjokelaisten paidassa ensi kaudella. Aspegren taisi pelata ihan tasaisen vahvan kauden Interissä kuluneella kaudella, näppärä pelaaja! TPS joutunut kokemaan kovia kun joukkueesta on lähtenyt monia tärkeitä pelaajia. Mielenkiintoista nähdä miten pelaajaliikenne muuttuu tässä kevättä kohti mentäessä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unkarilaistoppari Balazs Balogh on harjoitellut KuPS:n mukana viime päivinä. Itse olen nähnyt Baloghin pelaavan aika monta kertaa, edustihan hän KuPSia kaudet 2009-2011, tuossa ajassa unkarilaiselle veikkausliiga-otteluja kertyi 70 kappaletta. Kokemusta ja johtajuutta ainakin löytyy. Kovan paluumuuttajan saavat tästä pelaajasta, jos onnistuvat sopimuksen tekemään. Nyt on siis vasta kyse testijaksosta.

 

http://www.veikkausliiga.com/News.aspx?type=1&ID=54021

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi siis saatu käyntiin liigacupin MyPa-Lahti ja Inter-TPS matsien myötä. Korkekunnaksen Lahti on saanut kasaan todella hienon joukkueen. Viime kaudesta jäi mieleen Loorents Hertsi, joka säväytti pelitaidoillaan. Tepsistä hankitut Moisander ja Tanska tuovat varmuutta puolustuspäähän. Sesayn hankinta oli todella kova etu Lahdelle, MyPalle suuri menetys. Kunhan Sesay sopeutuu täysin Lahden pelitapaan niin dominointi vasemmalla laidalla on valmis alkamaan! Korkeakunnas tuntee Sesayn hyvin, joten siitäkin lienee jo paljon hyötyä.

 

Klubin dominanssi tulee kaiken järjen mukaan jatkumaan, joukkueen perusrunko on pysynyt hyvin kasassa ja Boström lähtee varmasti rennommin mielin toiseen kauteensa sinivalkoraitapaitojen peräsimessä. Suurin tavoite lienee kesän europelit, kaikki suomifutiksen seuraajat tietävät varmaan, mitä viime kaudella niissä matseissa kävi...

 

SJK, VPS ja Jaro. Kova kolmikko Pohjanmaalta, vai sittenkään? Pronssimitalisti Vepsu saa kovan haastajan Seinäjoelta, SJK:ta on sen verran hehkutettu että paikka kuuden parhaan joukossa ei olisi yhtään mahdoton, kunhan vain kaikki palaset loksahtavat kohdilleen. Jaroa veikkaan näistä heikoimmaksi, monta vuotta jo sarjan tyvipäässä sätkinyt pietarsaarelaisjoukkue tulee varmasti olemaan yksi putoaja-ehdokkaisiin kuuluva joukkue. Viime kauden alku oli Jarolta todella pirteää, mutta keskikesällä vauhdin uhkaava hiipuminen tiputti Eremenko seniorin joukkueen sarjan pohjille, välttivät kuitenkin putoamisen pirteällä alkukauden pelaamisellaan.

 

TPS:n tilannetta ei kateeksi käy. Pelaajabujetin pieneneminen puolella kertoo aika paljon seuran synkästä tilanteesta. Ei mikään helppo tilanne Rajamäelle ja toimitusjohtaja Reinille. Liigacupiin keskittyminen ei varmasti ole tällä joukkueella korkeimmillaan, suurin asia lienee se että saavat pidettyä itsensä liigassa kauden päätteeksi. Naapurileiri Interissä tilanne on jonkin verran valoisampi, toki viime kausi sinimusta-raitapaidoilta oli tasaisen vaisu, nyt odotettavissa parempaa!?

 

MyPalla mielenkiintoinen tilanne, kuinka Antti Muurinen saa Sexy Footballin toimimaan Myllykoskella. Klubissa tuosta pelityylistä on tullut paljon menestystä, mutta kuinka lähtee luistamaan kyläseurassa joka on viimeiset kolme vuotta ollut ennen kaikkea nuorten pelaajien kehittäjän Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa, se on jännä nähdä! Liigacupin avaus ollut kuulemma ihan kamalaa sähläystä MyPan osalta, ensimmäinen tärkeä asia lienee varmaankin se, että noista testimiehistä laitetaan kaikki turhimmat pois ja parista hyvästä katsotaan ne joilla on jotain saumaa joukkueessa pärjätä. Sihvolan palaaminen maajoukkue-reissultaan hyökkäykseen, tuo ainakin sinne osa-alueelle maalintekotaitoa. Goldbergeille ja muille turhimuksille vain potkut persuksille ja hyvästi!

 

 

Veikkausliiga 2014:

 

1. HJK

2. FC Lahti

3. Honka

4. MyPa

5. IFK Mariehamn

6. VPS

7. Inter

8. RoPS

9. SJK

10. KuPS

11. TPS

12. Jaro

 

 

Kyllä se nyt on Jaron aika lähteä liigasta, tulee muuten olemaan tiukka taistelu turkulaisten kanssa. Pekosen KuPS tuntuu hieman epävarmalta suorittajalta, joten aika heitäkin veikkaan aika tyvipäähän. VPS palaa mitalijuhlien jälkeen takaisin arkeen ja kuudes sija tuntuu sopivimmalta tällä hetkellä heille. Klubin dominanssin jatkuminen tulee olemaan kylmä fakta, joskin MyPa ja Lahti tulevat kärkeä tänä vuonna hieman uhkaamaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Breaking news Tapiolasta: Lehkosuo saanut potkut.

 

Puhelimella ei pysty nyt mitään linkitellä, mutta kaipa tuohon liittyi se, että Lehkosuo joutui palkkojaan hakemaan oikeusteitse. Saas nähdä miten Hongan käy. Nyt uidaan syvällä ja kohta saattaa upota. Harmillista suomifutiksen kannalta, mutta minkäs teet kun asiat hoidetaan päin perseitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan tuo aivan käsittämätöntä, ettei matkakorvausvilppiä olisi muka huomattu ennen kuin nyt. Oli syy kenen tahansa, Honka menetti koko organisaationsa ainoan ammattimaisen osan. Toivottavasti koko valmennusosaaminen ei mennyt Lehkosuon mukana, vaan siellä olisi vahva back-up. Vaikea nähdä, että Honka pystyisi jatkossa rimpuilemaan ilman nuoria kehittävää ja hyviä tuloksia saavaa majutason koutsia, joka on toimiston puuhastellessa paikannut toimimalla myös seuran kasvoina.

 

Honka on kyllä niin nähty, että vain stadionprojektin onnistumisella näkisin espoolaiset mielelläni liigassa. HIFK tullee täyttämään markkinaraon pääkaupunkiseudulla ja saisi Klubikin kunnon paikallisvastustajan. Toisaalta kaikkein typerintä olisi nyt kuopata jonkunlaiset perinteet omaava potentiaalinen seura ja aloittaa kokonaan alusta uuden jengin kanssa. Tämä kun on ollut varmaan suomifutiksen ongelmista suurimpia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honka nyt on aina jakanut mielipiteet ja en yhtään ihmettele. Joukkue joka saa aika paljon huomiota mediassa pienistäkin "hyvistä" uutisista joita joukkueessa on. Lehkosuon laittaminen pois joukkueesta saa varmasti aikaan hieman hämmentävän tilanteen: Lehkosuo kuitenkin tällä hetkellä Suomen parhammistoa valmentajissa.

 

Jos romahatavat täysin tulevalla kaudella, niin saa nähdä kuinka kauan "espoolainen unelma" elää. Joukkueen taloustilanteen, kun kaikki suomifutista seuraavat tietävät. Olihan tämä melkoinen yllätys, joka tuo taas omanlaisen muutoksen tulevan kauden spekulointeihin. Jos Honka on ensi kaudella viiden parhaan joukossa, niin sitä voi pitää todella hyvänä suorituksena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs noita seuroja nyt on missä olisi paikka Lehkosuolle? Kaveri on kuitenkin varmaan liigan paras valmentaja. Tietty Honka on parina kautena pupeltanut ja peli on ollut hieromista, mutta työnjälki on kuitenkin selkeästi nähtävillä. 

Inter voisi vaihtaa Dragstman ja hankkia uuden ukon tilalle, mutta liekö sitten tarpeeksi kova seura Banalle ja liekö toisaalta Interillä halukkuutta potkia Dragtsmaa pihalle. Klubiinhan tuo sopisi kuin nakutettu, mutta tuskin Sikua mihinkään potkitaan, varsinkaan ennen uutta kautta. Tuskin nyt sentään kai ulkomaillekaan???

Mitä Honkaan tulee niin konkka tuskin on kovin kaukana...

Ihan hyvää juttua asiaa koskien: http://blogit.hs.fi/sundqvist/2014/02/07/suomifutis-on-likainen-bisnes/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulkomailla riittäisi ainakin haastetta Lehkosuolle, kun tarkemmin ajattelee. Menisi 1-2 vuodeksi johonkin ulkomaan joukkueeseen luotsaamaan (Saksa, Ruotsi, Norja) ja jos siellä ei suju, niin parin vuoden päästä takaisin Suomeen. Ei hänellä tällä hetkellä mitään menetettävää ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisi kyllä kiva tietää mitä tuossa on taustalla. Maikkarin sivuilla mainittiin syyksi esim. Lehkosuon laskuttamat ylisuuret matkakorvaukset. Tiedä sitten. Jännä että tuo erottaminen tulee viikko sen jälkeen kun uutisoitiin siitä, että Lehkosuo on haastanut työnantajansa oikeuteen palkkasaatavien takia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleisin veikkaus taitaa olla se, että siellä Honka yrittää vain kaikin keinoin säästää ja potkimalla valmentaja pihalle ei tarvitse maksaa sille enää niitä tuleviakaan palkkoja. Sopimustahan Lehkosuolla oli vielä useampi vuosi jäljellä joten isoista summista tuossa puhutaan. Jos valmentaja voidaan erottaa sopimusrikkomuksen perusteella niin silloin ei tarvi siis niitä tulevia palkkoja maksaa.

 

Jokin tossa Hongan tiedotteessa ainakin mun nenään haiskahtaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän tuo Hongan puuhastelu harmittaa, todella huonoa mainosta suomifutikselle. Suurin mielenkiinto liittyy siihen, että saavatko pelattua ensi kautta kokonaan loppuun asti, sponsoritilanne tod.näk aika heikko tällä hetkellä ja Lehkosuo-skandaali ei ainakaan yhtään paranna sitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut duunissa yhdessä pääsarjatason jengissä - ei Veikkausliigan, vaan laji oli toinen - ja siellä perustapana oli ehdottaa työntekijälle osan palkasta kuittaamista perusteettomina matkalaskuina. Kerran-pari kuukaudessa pitkä ajomatka päivärahoineen, vaikkapa Ouluun tai jonnekin, aika hyvä lisä normipalkan päälle. Tämä oli tietämäni mukaan yleinen tapa muuallakin, ja kaikkialla se ehdotus tuli seuran puheenjohtajalta, ei työntekijältä.

 

Härskiä menoa tämä. Lehkosuohan ei voi missään todistaa, kuka oli aloitteellinen joten seura voi hyvin halutessaan vain taivastella. Ja  tämä seuran pitkäaikaisen valmentajan ristiinnaulitseminen vain, jotta välttäisivät maksamasta irtisanomisajan palkan. Onneksi seuran johtohenkilöt tunnetaan, joten tuskin Lehkosuo tästä mitään tahraa maineeseensa saa. Etenkään, kun muissa seuroissa tämä kuvio varmasti tiedetään todella hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lehkosuo omassa lehdistötilaisuudessaan kiisti Hongan väitteet. Oli kuulemma laskuttanut noi huhutut kilometrikorvaukset ihan laillisesti. Asianajaja oli pyytänyt lisätietoa noista mainituista väärinkäytöksistä, mutta Honka ei ollut niitä antanut. Saa nyt nähdä millaisella aikataululla hommaan saadaan joku ratkaisu. Voin kyllä helposti uskoa Hongan keksineen syyt irtisanomiselle omasta päästä. Lehkosuo ilmoitti jatkavansa valmentamista joten senkin kannalta olisi hyvä jos tälle asialle saadaan jonkinlainen päätös pikaisesti.

 

Turussa puolestaan TPS ja Marko Rajamäki ovat yhteistuumin purkaneet Rajamäen sopimuksen ja sielläkin on nyt sitten päävalmentajan pesti vapaana. Mika Laurikaista kovasti huhuilevat. Honkaan puolestaan huhiltu itse Shefkiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honkaan puolestaan huhiltu itse Shefkiä!

Shefkin pesti varmistunut. Nettisivuilla ei ole mitään tietoa, mutta ilmeisesti toimittajille on lähetetty joku tiedote. Hienoa tiedottamista, Honka.

 

Onnea täytyy Shefkille toivottaa, ei mikään helpoin paikka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×