Jump to content
Sign in to follow this  
Needles

Football Manager 2014

Recommended Posts

Uusi versio on jälleen ilmestynyt ja itse olen tykästynyt paljon enemmän tähän kuin edelliseen versioon. Pelitaktiikoiden tekeminen on tehty paljon yksinkertaisemmaksi ja kyllähän se tuntuu palkitsevalta, kun joukkue pelaa juuri sellaista jalkapalloa kuin haluat. 

 

Itsellä alkoi ensimmäinen ura perinteisesti työttömänä, huonoimmalla maineella. Pohjalta aloitetaan, mutta tavoitteena olisi joskus päästä joko Barcelonan tai Manchester Unitedin peräsimeen. Kesäkuusta tammikuuhun tuli pyörittyä työhaastatteluista aina Espanjan mutasarjoista Belgian divareihin, mutta ensimmäinen työantaja tuli perinteisestä suomalaisesta palloiluseurasta:

 

Kausi 2013/2014

 

  150px-Tampereen_Ilveksen_logo.svg.png

 

Tampereen Ilves

Suomi, 1. divisioona

Tammelan Stadion, 5960 paikkaa

Tavoite: nousu Veikkausliigaan

 

Ensimmäinen kausi meni aika pitkälle omaa taktikkaa väsätessä, mutta tulosta tuli. Nousu oli alusta saakka realistinen tavoite ja siihen päästiin. Sain kasattua ykkösdivisioonaan suht taitavan rungon, mitä sitten täydennettiin muutamalla täsmähaulla. Veikkausliigasta hankittiin lainalle ykkösmaalivahti (Saku-Pekka Sahlgren), avauksen vasen laitalinkki (Jaakko Mäkijärvi) ja ykköshyökkääjä (Kastriot Kastrati). 

 

post-2907-0-65046600-1383919376_thumb.png

 

Nousun takuumiehet:

 

Saku-Pekka Sahlgren

 

Nam Ik-kuyng

 

Kastriot Kastrati

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Varsin pian nousun varmistuttua tuli itselle selväksi, ettei Ilveksen nostaminen Veikkausliigan keskikastiin ollut kaikista mielenkiintoisin haaste. Veri vei jo Euroopan kentille. Samaan aikaan kun HJK sekä FC Inter erottivat valmentajansa ja itsellä maine oli silverwaren myötä noussut, uskalsin laittaa eropaperit vetämään ja hakemukset eteenpäin. Molemmista tuli työhaastatteluiden myötä tarjoukset, mutta Interin jäätyä europaikkojen ulkopuolelle, päätös oli varsin helppo. Helsinkiin kävi matka, mutta tarkoitus ei ollut rakentaa kallispalkkaista joukkuetta tavoitellen pikavoittoja. Sen sijaan otettiin mallia Ajaxista, Barcelonasta ja Manchester Unitedista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen kausi uudessa managerissa lähti siis käyntiin Suomen suurimmassa, eli HJK:ssa. Hyppäys oli Ilveksestä melkoinen, sillä palkkabudjetti pyörii tuhansien sijasta kymmenissä tuhansissa. Lisäksi siirtoihin luvattiin todella hulppeat 200 000 euroa. Tämä oli varsin ihmeellistä, sillä seuran talous oli yli puoli miljoonaa pakkasella. 

 

Kausi 2015

hjk.jpg

 

HJK Helsinki

Suomi, Veikkausliiga

Sonera Stadion, 10770 paikkaa

Tavoitteet: Europe Leaguen lohkovaihe, Veikkausliigan mestaruus, lahjakkaiden nuorien rekrytointi, juniorifasiliteettien parantaminen

 

Heti ensimmäiseksi katsastettiin joukkueen jokaisen pelaajan palkkakuitti läpi ja vähemmän yllättäen ylipalkkaisia hiihtelijöitä löytyi mukavasti. Lähtöpassin saivat mm. Newcastle-ikoni Shola Ameobi, Demba Savage ja Mika Ojala. Rahaa irtosi sen verran, että talous saatiin jonkin verran plussan puolelle. Tämä raha laitettiin välittömästi junnupuolen kehittämiseen, mikä oli seuran statukseen verrattuna lähes häpeällisellä tasolla. Palkkakuluissa säästetyt eurot sain samantien johtokunnan kokouksessa suunnattua uusiin valmentajiin sekä pelaajatarkkailijoihin. 

 

Ensisijaiseksi taktiikasti muotoutui mutkien kautta Ilveksessä käytetty 3-5-2, mikä otettiin käyttöön junnuissakin samantien.Valinta oli sikäli myös pakkorako, sillä hyviä laitapuolustajia ei vaan ollut vapailla markkinoilla. Taktiikka perustuu pähkinänkuoressa rauhalliseen lyhytsyöttöpeliin, pallonhallintaan, keskustan ylivoimaan sekä vastustajan pelinrakentajien voimakkaaseen prässäämiseen. Pelitapa vaatii teknisiä & liikkuvia pelaajia ja niitä pyrittiin hankkimaan joukkueeseen mahdollisimman nopeasti. Ensimmäinen kaappaus olikin ilmaissiirrolla FC Lahdesta Matti Klinga, joka pääsi pyörittämään peliä toiselle Advanced Playmakerin paikalle. Muita hankintoja olivat mm. Svein Ove Thomassen Norjasta, Matias Ojala AC Oulusta, Sebastian Skrabb Jarosta sekä hyväksi keskustan pelirakentajaksi kehittynyt Daniel Sjölund. Tämä liigakausi on lähtenyt käyntiin varsin mukavasti ykkösmiehistöllä, vaikka vaihtuvuus on ollut suurta ja pelitapa oli uusi. Kärjessä mennään vielä toistaiseksi, vaikkakin europelien takia on tullut pari turhaa pistemenetystä:

 

post-2907-0-94296700-1383930303_thumb.png

 

Pelitapa on myös sopinut nykyiselle rungolle varsin hyvin. Parhaimmillaan joukkue on pitänyt palloa hallussaan 80 prosenttisesti sekä luonut tukun hyviä maalipaikkoja. Tämä on 2014:ssa ilahduttanut eniten. Aikaisemmissa versioissa piti oikeastaan aina valita, haluatko saada paljon maalipaikkoja vai pidätkö palloa hallussasi. Ehdottomasti paras ottelu tähän mennessä tuli Eurooppa Liigan karsintavaiheessa, missä vastustaja sai koskea palloon pelkästään maalin jälkeen aloituspotkuissa: http://aijaa.com/XzGSnv. Jatkossa taktiikkaa olisi tarkoitus kehittää luultavasti siten, että laitapelaajia nostetaan ylemmäksi ja toinen kärkipelaajista tippuu kymppipaikalle pelin keskiöön. Joissakin otteluissa on ollut vaikea luoda tarvittavia maalipaikkoja voittoon, kun vastustajan puolustuslinjan edessä ei ole ollut kukaan hakemassa syöttöpaikkaa. Lisäksi yksittäisen kärkipelaajan käyttäminen valeysinä kiinnostaisi. Eurooppa Liigan seuraavalla karsintakierroksella on tulossa ensimmäinen materiaaliltaan kovempi joukkue, Red Bull Salzburg. Siinä punnitaan ensimmäisen kerran joukkue & pelitapa tällä kaudella.  

 

Mutta se junnupuoli. Samalla kun ykkösmiehistössä on yritetty luottaa ilmaissiirtoihin, niin nuorisoon on panostettu rahallisesti sitäkin enemmän. Pelaajatarkailupuoli kaksinkertaistettiin, samoin junnuvalmentajien määrä ja nuorisoakatemiaa parannellaan kustannuksia säästämättä koko ajan. Samaan aikaan on yritetty saada halvalla erittäin lupaavia 16-20v pelaajia lähinnä Skandinavian alueelta, mutta myös vähän kauempaakin, Näistä pelaajista on tarkoitus hiljalleen kasvattaa se ensimmäinen huippujoukkue, mikä vie HJK:n 3-4 kauden päästä toistuvasti Mestareiden Liigaan. Sen kauemmin tuskin jaksan Klubissa viihtyäkään. 

 

Hiljalleen kypsyvät helmet:

 

Sun Mu, Jorma Kohonen, Matti Vihavainen, Mustafa Sürmeli, Christoffer Eriksson, Dominic Adu & Obed Malolo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uuden version pariin on tullut itsekin siirryttyä vaikka vanhassa olikin hyvä juttu meneillään. Perinteiseen tapaan managerointi aloitettiin Derby Countylla. Nyt on saatu ensimmäinen kausi pelattua joten laitetaan pientä raporttia siitä.

 

Kausi 2013-2014

 

Championship

 

post-2062-0-87133900-1385298815_thumb.jpg

 

Lopputulos Mestaruussarja-kaudesta oli aikalailla täydellinen, kun Derby päätyi sarjassa toiseksi. Vaikka lopputulos oli komea ei kausi ollut pelkkää juhlaa. Alku oli todella vaikea. Harjoitusottelut menivät kohtuullisesti, mutta liigapelien alkaessa tulivat maalinteko-ongelmat joukkueen riesaksi. Ensimmäisten viiden ottelun jälkeen Pässit olivat tehneet yhden maalin. Yhdeksän ottelun jälkeen kasassa oli nihkeät kuusi pistettä (W 1, D 3, L 5). Taktiikoiden kanssa tuli kimpoiltua ehkä turhankin paljon tuossa alussa eikä homma meinannut luistaa sitten millään. en tiedä mitä sitten tapahtui. Löytyikö oikea taktiikka vai mitä, mutta tuskaisen alun jälkeen Derby lähti rakettimaiseen nousuun liigan hänniltä. Kolmentoista ottelun tappioton putki (12-1-0) piti sisällään  neljän ja kahdeksan pelin voittoputket nostivat Derbyn hetkellisesti jo sarjan kärkeenkin, kun noin puolet sarjasta oli pelattuna. Vuoden viimeinen ottelu katkaisi tuon tappiottoman putken, mutta paketti saatiin pidettyä kasassa kohtuullisesti vuoden vaihteen jälkeen (3-1-2). Helmikuussa tapahtui sitten romahdus, kun ensin hävittiin kolme ottelua putkeen. Yksi voitto saatiin sentään väliin, ennen neljää peräkkäistä häviötä. Sarjaa oli jäljellä 10 kierrosta ja kamppailu nousu(karsinta) paikoista oli huonosta vireestä huolimatta vielä täysillä käynnissä. Viimeisiin otteluihin saatiin potkia ukkoihin uutta virtaa ja vahva loppu (7-1-2) toi lopulta suoraan nousuun oikeuttavan toisen sijan.

 

 

FA Cup

 

Englannin Cupissa juhlat loppuivat lyhyeen, kun tie katkesi heti kolmannella kierroksella. Watford oli parempi maalein 2-1.

 

 

Capital One Cup

 

Myös liigacupissa tuli nopea poistuminen. Alkukauden vaikeudet olivat mukana myös ottelussa Oldhamia vastaan joka hävittiin 1-2. Ainoa positiivinen asia oli kauden ensimmäinen maali virallisissa otteluissa.

 

 

Siirrot

 

post-2062-0-04463000-1385299982_thumb.jpg

 

Rahaa ei pahemmon hankintoihin kulutettu. Danny Potts tuli kesällä lainasiirrolla West Hamista vasemmaksi pakiksi. Pottsin otteet olivat kuitenkin sen verran ailahtelevia, että vapailta markkinoilta pestattiin hieman kokemusta Ciro Capuanon myötä. Jari Litmanen tuli mentoroimaan junnuja kauden mittaisella pestillä. Tammikuussa hommattiin hieman tulevaisuutta Simon Tibblingin myötä. Chris Burke tuli paikkaamaan loukkaantunutta Paul Couttsia. Marcus Hahnemann puolestaan saapui kakkosvahdiksi Adam Legzdinsin vaihdettua maisemaa.

 

post-2062-0-52537600-1385300300_thumb.jpg

 

Kesällä ei myyty muita pois kuin viimeisellä sopimus vuodellaan ollut James O'Connor joka oli jo lainassa Bristol Cityssä. Muutama nuoremman osaston kaveri lähti lainoille hakemaan ykkösjoukkueen peliaikaa. Ilman käyttöä jäänyt kolmosvahti Saul Deeney lähti myös lainalle, kun miestä ei saatu myytyä mihinkään. Tammikuussa vähäiseen peliaikaansa kyllästyneet Legzdins ja James Bailey myytiin Charltonin. Molemmilla oli viimeinen vuosi sopparia meneillään eikä jatkoon ollut halua seuralla ja/tai pelaajalla. Muutama ukko lähti myös lainoille. Conor Doylea ja Tom Nayloria yritettiin myydä, mutta halukkaita ottajia ei löytynyt joten säästettiin palkoissa lainaamalla pelaajat muualle.

 

Muuta

 

Conor Sammon valittiin kannattajien toimesta Derbyn vuoden pelaajaksi. Omalle kohdalle osui yksi kuukauden managerin palkinto. Sitä ennen olin ollut kolmesti peräkkäin kakkonen.

 

 

Tilastot (liiga- ja cupottelut)

 

post-2062-0-74722000-1385300950_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinkas paljon rahaa kolahti kassaan Valioliigaan nosun myötä ja paljonko tästä lohkesi siirtoihin? Itse pelaan Queens Park Rangersilla ensimmäisen kauden keväällä ja sarjanousun suhteen on pullat hyvin uunissa. Talous on vain niin pahasti pakkasella älyttömien palkkojen vuoksi, että noususta saatavat rahat tulevat tarpeeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinkas paljon rahaa kolahti kassaan Valioliigaan nosun myötä ja paljonko tästä lohkesi siirtoihin? Itse pelaan Queens Park Rangersilla ensimmäisen kauden keväällä ja sarjanousun suhteen on pullat hyvin uunissa. Talous on vain niin pahasti pakkasella älyttömien palkkojen vuoksi, että noususta saatavat rahat tulevat tarpeeseen.

 

En muista paljonko tuli rahaa noususta, mutta siirtoihin annettiin käyttöön noin 10 miljoonaa. Olisiko ollut 9,75 miljoonaa tarkka lukema. Eli ei nyt ihan älyttömiä summia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset nopeasta vastauksesta. No Wright Phillipsin, Jenasin, Johnsonin, Derryn ja kumppanien palkoista vapautuu sellaiset 300k per viikko palkkoihin joten pitänee kytätä vapaita agentteja. Remystä ja Taarabtista saa joko hyvät rahat tai kaksi avauksenpelaajaa. Pistän vaikka raporttia tulemaan jahka saan kauden loppuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi 2014-2015

 

Sainpahan vihdoin toisen kauden pelattua loppuun tuossa muutama päivä sitten. Ei jäänyt paljoa kerrottavaa tästä räpellyksestä, mutta käydään nyt hieman mennyttä sesonkia läpi. Parasta oli etten ainakaan vielä ole saanut potkuja vaikka tarkkailun alla ollaankin.

 

Valioliiga

 

 

Kuten sarjataulukosta voi päätellä (toivottavasti linkki toimii) meni Valioliiga kausi Derby Countyn osalta (täysin) pieleen. Alku oli ihan ok suorittamista, mutta kauden toisen puolisko ja hieman ylikin olivat täyttä painajaista. Viimeiset 22 ottelua tuottivat saldon 1-2-19. Puristetaan muutama matsi pois ja viimeisen 15 ottelun aikana tuloksena oli kaksi tasapeliä ja 13 tappiota. Mukaan mahtui peräti 10 peräkkäisen tappion putki. Ei vaan toiminut mikään. Tuntui olevan se ja sama millä taktiikalla tai pelaajilla yritettiin niin tyhjä arpa jäi käteen. Puolustuksessa tuntui sattuvan vähän jokaisella vuorollaan kardinaalimunauksia ja hyökkäyspään tehot lepäsivät pitkälti Conor Sammonin harteilla. Jälkeen päin on helppo sanoa, että joukkuetta olisi pitänyt vahvistaa kovemmalla kädellä. Toisaalta markkinoilta ei oikein löytynyt laadultaan ja etenkään hinnaltaan sopivia pelaajia jotka olisivat joukkueeseen hallunneet tulla. Toisaalta taas luotin/toivoin ehkäpä liiaksikin nykyisten pelaajien nostavan tasoaan kovemman haasteen myötä.

 

 

FA Cup

 

Tarunhohtoinen Englannin Cup ei sekään juuri hurraa huutoja Pässien leirissä aiheuttanut. Sheffield Wednesday vielä kaatui kolmannella kierroksella 3-1, mutta seuraava kierros ja Arsenal olivat liikaa. Gunners otti jatkopaikan maalein 3-1.

 

 

Capital One Cup

 

Lyhyestä virsi kaunis, kun Derby kompuroi toista vuotta putkeen kisasta ulos jo ensimmäisellä aidalla. Ykkösliigan alempaan kastiin sijoittunut Colchester haki Pride Parkilta 1-0-voiton.

 

 

Siirrot

 

http://aijaa.com/ltkJpL

 

Rahaa ei lähdetty juuri polttelemaan siirtomarkkinoilla. Lupaava kreikkalainen vasen laitapuolustaja Dimos Kolotouros (regen) ostettiin tulevaisuutta silmällä pitäen. Vapailta markkinoilta irtosi "pakollisen" Jamal Blackmanin hankinnan ohella pari muutakin Chelsean kirjoista poistunutta. Sam Hutchinson oikeaksi laitapakiksi avaukseen ja laituri Milan Lalkovic jonka rooli ainakin lähtökohtaisesti oli rotaatiomiehenä. Lisäksi hyökkäykseen saatiin tuoretta verta Kroatin alle 21-vuotiaiden maajoukkuekärjen Mislav Orsicin saapuessa Derbyyn. Tämä hankinta oli ilmeisesti se pakollinen hyökkääjäfloppaus joka ainakin omalle kohdalle tuntuu tulevan jokaisessa FM-versiossa. Ainakin ensimmäinen kausi oli Orsicille vaikea. Norwichista vapautettu Anthony Pilkington tuotiin syyskuun alussa tuomaan hieman Valioliiga-kokemusta. Tammikuussa naarattiin Skandinaviasta pari junnua, hyökkääjä John Bendiksen ja hyökkäävä keskikenttä Robin Andersson. Kaksikko pelaili loppukauden alle 21-vuotiaiden  ja alle 18-vuotiaiden matkassa.

 

http://aijaa.com/y0nyks

 

Muutama enemmän tai vähemmän turhake myytiin tai lainattiin pois, kun ei saatu myytyä tai ei kelvannut ilmaiseksikaan muille. Kesän sokkisiirtona ehdottomasti viime kauden kolmosveskarin Saul Deeneyn liittyminen Manchester Cityn riveihin. Alle kaksykkösten joukkueesta useampi peluri kävi hakemassa ykkösjoukkuekokemusta lainoilta. Lisäksi ensimmäistä kertaa lainailin myös junnujoukkueen pelaajia Skrill-joukkueisiin, kun kerran kiinnostusta oli ja hyvää roolia tarjolla. Ensimmäistä kertaa lähdin tähän leikkiin mukaan sillä olen pitänyt sääntönä ettei junnusopparilla olevia lainailla vaan ovat oman organisaation mukana. Suurin osa tietysti junnuissa, koska eivät mitään mahtilupauksia ole.

 

 

Muuta

 

Heikosti mennyt kausi tietysti rajoitti palkintosadetta, mutta Derby pelaajat Jeff Hendrick ja Mark O'Brien olivat vahvasti esillä Irlannin vuoden nuorta pelaajaa valittaessa. Hendrick oli vuoden 2014 vuoden nuori pelaaja Irlannissa ja O'Brien oli toinen runner-uppi. Pässifanien valitsema vuoden pelaaja oli Will Hughes.

 

Tilastot

 

http://aijaa.com/UGAXrr

 

Näiden lisäksi:

NAME               AGE   NAT        POS                         APPS GLS AST YEL RED POM    RAT

Josh Lelan    20   ENG   D (RC)                 0(1)    0    0     0    0      0     6,60

Mislav Orsic  22  CRO   AM (LC) ST          3(5)    1    0     0    0      0     6,55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päätinpä lopulta itsekin hankkia kyseisen pelin ja aloittaa tylsästi urani Newcastlella. Pelin aloitus-ajankohdaksi valitsin tammikuun 2014 (Norja). Mutta mitäs vattua. Sarjan alottaessani vilkaisin heti alkuun sarjataulukkoa, joka nyt oli aivan kaiken järjen vastainen. Tällä hetkellä olen menossa helmikuussa, ja sijoilla 20. ja 19. ovat Man City sekä Arsenal, edellä mainittu 12 pisteen ja jälkimmäinen 9 pisteen päässä putoamisviivasta. Sarjan piikkipaikkaa pitää tällä hetkellä Swansea 5 pisteen kaulalla toisena olevaan West Hamiin. Korkeimpana taulukossa näistä "isoista" seuroista on ManU, joka sekin vasta viidentenä... No onpahan Englannilla sitten ainakin vähän erilainen edustus ensi kauden Mestarien liigassa!

 

Onko kellään muulla käynyt vastaavaa? Kokeilin huvikseen aloittaa pariin otteeseen urani uudelleen, toivoen josko sarjataulukko olisi hiukan realistisempi niillä kerroilla, mutta joka kerta tietokone arpoi samantyylisiä sarjataulukoita pelin alkuun. Nyt siis menossa helmikuun puolessa välissä, ja alkaa todellakin vääjäämättä näyttämään siltä, että sekä City että Arsenal hakevat ensi vuonna vauhtia alemmalta sarjatasolta... :D Tilanne näissä muissa Euroopan kovissa sarjoissa on niin ikään vähintäänkin erikoinen. Guardiola ei ole saannut iskoistettua pelikirjaansa punaiseen koneeseen aivan toivotulla tavalla hänkään, kun Bayer Munchen löytää itsensä Bundesliigasta sijalta 11. Serie A:ssa Juventus on toiseksi viimeisenä. La Ligassa Real on sijalla 7 ja Barcelona 9.

 

Onhan tää nyt aivan päin hevon vi**ua!? Tosiaan kun pelin torstaina ostin, luulisi siinä olevankin se viimeisin päivitys. Mutta huhheijjaa kun ollaan ainakin tämmösen persebugin takia menty alaspäin viime vuoden pelistä! Ainoa positiivinen seikka on ollut tammikuun hankintani Newcastleen, Leandro Damiao, joka irtosi Brasiliasta 4,4 miljoonalla punnallla. Onkohan tuossakin nyt joku s**tanan bugi? Se on kuitenkin Leandro Damiao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa vähän siltä, että kone on puhtaasti arponut nuo ottelut, eikä joukkueiden tasolle ole mitään väliä. Omissa tallennuksissani Liverpool suoriutuu kyllä aina vähintäänkin kehnosti ja Rodgers saa aina monoa ennen tammikuuta. United, Chelsea ja City ovat aina kärkipäässä ja Chelsea vie useimmiten koko potin.

Leandro Damiaon saa tosiaan halvalla ja se ei ole mikään bugi. Tuolla hinnalla jamppa nousee kyllä yhdeksi sellaiseksi pelaajaksi, joka hankitaan aina joka seuraan uuden tallennuksen alussa. Toinen tällainen pelaaja on Riverplaten toppari Eder Alvarez Balanta jolle scoutit antavat 4,5 - 5,0 tähden potential abilityn ja jamppa on aina parin kauden jälkeen yksi parhaista toppareista. Alvarez Balantan saa hankittua ensimmäisen kauden alussa joukkueesta riippuen £6-8 miljoonalla ja suostuu tulemaan esimerkiksi QPR:räänkin. Kärkeen yksi superjunnu on Stuttgartin Timo Werner, joka iskee maaleja seurassa kuin seurassa ja sopimus on katkolla kesällä 2014.

Itse pelaan tällä hetkellä Napolilla. Paloi hermot Ärrä -tallennuksessa kun nousun jälkeen ei tullut edes miljoonan siirtokassaa ja olin tietysti pästänyt kaikki kallispalkkaiset pelaajat lähtemään. Napolilla pyyhkii ihan mukavasti ja Scudetto tullaan ratkaisemaan minun ja Juven kesken. CL:lässä pelasin jatkopeleissä Chelsean kanssa 3-3 kotitasurin joten jatkopaikka on kiven alla. Aiemmin mainitsemani Eder Alvarez Balanta muodostaa hyvän toppariparin Albiolin kanssa ja hankin hyökkäysen oikealle laidalle Shaqirin £20 miljoonalla tammikuussa. Insigne on ollut huikeassa iskussa ja tehot ovat jotain 15+15 luokkaa. Laitan vaikka apoa ja screenshotteja jahka saan kauden päätökseen.

Samat ongelmat tuossa Football Managerissa on kuin aiemmissakin versioissa. 1vs1 tilanteista palloa ei kyllä saada maaliin, mutta esim. topparit pistävät edelleen kulmapotkuista sellaisen 10 maalia per kausi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo en tiedä onko kone arponut tuon sarjatilanteen, onko bugi vai mistä kiikastaa, eipähän tartte ainakaan katella Cityä tai Arsenalia ensi kaudella valioliigassa... :)

 

Balanta vaikuttaisi ihan näppärältä Coloccinin korvaajalta, pistetäämpäs muistiin kesän markkinoita varten! Yksi tämmönen "wonderkid" on tämä Anderlechtissä pelaava 19-vuotias serbihyökkääjä Aleksandar Mitrovic. Ei yhtään hajua siitä millä hinnalla olisi irtoamassa, mutta vaikuttaisi aikas lupaavalta kaverukselta. Brassiliigassa sitten onkin useampi tuommoinen edullinen nuori pelaaja, kuten Ademilson, Otavio sekä Victor Andrade, mutta nuo nyt ovat varmaan sullekin jo ennestään tuttuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitrovic on kyllä yksi huippu myös. Ensimmäiselle kaudelle sitä ei saa oikein mitenkään kun Anderlecht vasta hankki hänet, mutta toisen kauden alkuun irtoaa jo noin £10 miljoonan siirtokorvauksella.

Jos ihan Valioliigan pelaajista puhutaan niin Southamptonin Jay Rodriguez on osoittautunut hyväksi hankinnaksi. Jampan saa ensimmäisellä kaudella johonkin £6 miljoonan hintaan ja kun peluuttaa häntä vasemmalla Inside Forwardina (Attack) niin tulosta tulee. Nousee Englannin maajoukkueeseen joka ikinen kerta.

Jos lädejä miettii niin Will Hughes on ihan ehdoton. Laittaa yleensä siirtopyynnön ensimmäisen kauden jälkeen ja kerran onnistuin saamaan jampan £6,5 miljoonan korvauksella. 4,5 tähden potential ability ja toimii sekä CM että ACM paikalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KAUSI 2015-2016

 

Aloittakaamme toteammalla, että Derby pesti tuli päätökseen kauden alussa, kun Mestaruussarjan saldo 1-1-2 ja Capital One Cupin ensimmäisen kierroksen voitto Colchesteria vastaan ei tyydyttänyt edellisestä kaudesta (putoamisesta) näreissään ollutta seurajohtoa. No managerin vaihto näytti toimineen ainakin Pässien suhteen sillä uuden managerin (Michael Appleton) johdolla tuli nousu takaisin Valioliigaan (Mestaruussarjan kakkonen). Mainitaan nyt sen verran tuosta Derbystä, että tuli kesällä myytyä Will Hughes 13 miljoonalla punnalla Manchester  Unitediin (myös Chelsean ja Tottenhamin tarjoukset oli hyväksytty), kun poika halusi siirtoa isompiin ympyröihin eikä halunnut neuvotella jatkoa kesällä 2016 katkolla olleeseen sopimukseen.

 

Ikävämpi juttu, että tosiaan potkut tuli. Oli kuitenkin hyvä projekti menossa (ainakin omasta mielestä). Regenjunnu laituri Ian Parkinson (Valioliiga tason huippulupaus) oli nakuttanut viiteen peliin kolme maalia. Appletonin alaisuudessa sai vain kolme peliä lisää. Lisäksi Appleton päästi Parkinsonin ManUnitediin kesällä 2016 vähän reilulla 4 miljoonalla. :thumbsdown1:  Lisäksi junnuista oli tulossa toinenkin hyvä regen (ei ihan Parkinsonin tasoinen lupaus) hyökkääjä Luke Roulston jota kypsyteltiin lainapest(e)illä. Jo valmiiksi joukkueessa olleista Mark O'Brienista, Jeff Hendrickistä ja Mason Bennettistä olisi saanut hyvää perusrunkoa kasaan.

 

Ei muutakuin työn hakuun. Aikani lähettelin ympäri Eurooppaa hakemuksia vaikkakin suurin mielenkiinto kohdistui edelleen Englantiin ja/tai JJK:hon jossa ei tosin managerin paikkaa ollut vapaana tai edes uhanalaisena tuolloin. Suurin osa hakemuksista päätyi suoraan silppuurin ja roskapostiin. Englannissa muutama seura (ainakin Leyton Orient ja Coventry) ilmoittivat, että kiinnostus mahdollisesti olisi, mutta päätyivät lopulta muihin ratkaisuihin enkä päässyt edes haastatteluun. En viitsinyt jäädä kauaksi aikaa muhiin työttömänä joten laitoin hakemusta myös Skrill Southin Havant & Waterloovillen vapaana olleesta managerin paikasta. Alkuun tosin mietin etten haluaisi "vajota" näin syvälle, mutta toisaalta taas pari FM-versiota sitten ollut Droylsden pesti oli yksi parhaita juttuja (viime FM:n Shefffield Wednesdayn ja jonkun vanhemman Derby-manageroinnin ohella) joita on kohdalle osunut. Tämä saikin lopulta innostumaan tästä alasarjapestistä. Pian tulikin kutsu haastatteluun jonka jälkeen oltiinkin jo työn touhussa.

 

Skrill South

 

12947689.t.jpg

 

Havant oli aloittanut kautensa saldolla 3-3-5 (maaliero 8-11) jonka jälkeen Lee Bradbury oli kengitty pihalle. Meikäläisen tartuttua ruoriin tahti paranikin merkittävästi (19-5-7 75-48). Ensimmäinen ottelu tosin päättyi tappioon Wellingiä vastaan 0-2 (heti ensimmäisenä päivä uutena managerina). Kausi meni varsin hienosti. Tavoitteena oli respectable position (mitä ikinä tarkoittaakaan) ja media piti Havantia sarjan kuudenneksi parhaana joukkueena. Hienolla loppurutistuksella, 10 ottelua ilman tappiota (8-2-0) kivuttiin aina karsintapaikalle.

 

Nousukarsintojen semifinaalissa kohdattiin Sutton United. Aiemmat kuusi peliä Suttonia vastaan Havant oli selvinnyt ilman tappiota (3 voittoa ja 3 tasapeliä). Tappioton saldo jatkui avausosassa, kun kotona oli tuloksena 1-1-tasapeli. Suttonin maali syntyi harmittavalla tavalla, kun pakin pusku maalivahdille jäi vajaaksi ja Suttonin hyökkääjä pääsi väliin tuhoisin seurauksin. Toisessa osassa saatiin unelma-alku, kun päästiin johtoon jo neljännellä minuutilla. Tämän jälkeen taisto kääntyi Suttonille joka teki kolme maalia ennen kuin Havant onnistui vielä kaventamaan loppuhetkillä. Voitto Suttonille kuitenkin 3-2 ja finaalipaikka maalein 4-3. Nousufinaalissa Sutton hävisi Newport Countylle.

 

FA Cup

 

Havant oli aloittanut Cup-taipaleensa jo ennen omaa pestiäni. Toisella karsintakierroksella oli tullut voitto Dealia vastaan 3-0. Kolmannella karsintakierroksella Oxford Cityä vastaan oli tiukempaa. Maalittoman vierastasapelin seurauksena edessä oli uusinta. Uusintaottelu venyi aina jatkoajalle saakka jonka jälkeen Havantin voittolukemat kirjattiin 2-1. Neljännellä karsintakierroksella vastassa oli Billericay, toinen otteluni Havantin managerina. Niukka 1-0-voitto siivitti FA Cupin ensimmäiselle kierrokselle. Ensimmäisellä kierroksella arpa toi vastaan Colchesterin. Hyvin laitettiin kampoihin, mutta jouduttiin lopulta taipumaan kotiyleisön edessä 1-3.

 

FA Trophy

 

FA Trophy ei ollut se kisa johon panostettiin ja se näkyi. Heti ensimmäisessä ottelussa oli tuloksena tappio varamiesten ja muhjujunnujen saadessa vastuuta. Kolmannen karsintakierroksen taisto VCD Atleticin vieraana päättyi 0-2-tappioon.

 

Siirrot

 

12947691.t.jpg

 

Edellinen manageri oli tehnyt kahdeksan hankintaa vapailta ja lainamarkkinoilta. Meikäläisen hankinnat alkavat tuosta Ryan Jacksonista. Vapailla siirroilla Bradbury oli hankkinut ihan hyviä pelaajia. Lainamiehistä kaksi Jide Maduako ja Sammie Szmodics olivat melkoisia turhakkeita ja kaksion pestin päätettiin nopeasti. Sen sijaan Elliott Nelson oli hyvä lainamies. Harmi ettei lainaa saatu jatkettua kolmen kuukauden jälkeen Bristol Cityn ollessa tyytymätön sarja(n)tasoon. Omista hankinnoistani Jackson ja Tom Newey täyttivät roolinsa. Nick Hamann hommattiin nostamaan varavahdin tasoa Chris Wintertonin (Bradburyn syyshankinta) ollessa heikkoa tasoa. Winterton päästettiinkin irti sopimuksestaan. Lainamarkkinoilta haalittiin hyviä kaappauksia. Jordan Rugg ja Yan Klukowski olivat todellisia helmiä. Max Porterkin pelasi tärkeässä roolissa. Hitaasti aloittanut Mike Symonskin oli juuri lämpenemässä, kun sattui loukkaantumaan. Adam Bygrave osoittautui pettymykseksi.

 

12947692.t.jpg

 

Lähtöpuolella itse tuli ulostettua vain Winterton kakkosvahdin paikalta. Lisäksi muutama juniori haki hieman miesten pelejä lainoilta.

 

Muuta

 

Fanien valitsema vuoden pelaaja oli Aiden Palmer. Jordan Rugg oli shortlistilla sarjan parhaaksi pelaajaksi. Ruggin kohdalla Ebbsfleetin managerilta kuului kummaa kitinää, kun mies ei kuulemma saanut pelata lainaehdoissa sovitulla pelipaikka hyökkääjänä. En tiedä mitä pelejä siellä Ebbsfleetin suunnassa on katseltu tai raportteja luettua, mutta Rugg kyllä pelasi kaikki ottelunsa hyökkäjä. Skrill Southin vuoden managerikisassa päädyin kolmanneksi. Kertaalleen pokkasi kuukauden managerin arvonimen.

 

Tilastot (kaikista otteluista)

 

12947690.t.jpg

 

12947812.t.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menin Unitedin kausiketjussa sanomaan, että joukkue on managerille mielenkiintoinen haaste ja jos olisin manageri, niin olisin kiinnostunut kyseisedtä haasteesta. Sekunteja tuon kirjoitettuani älysin, että minähän olen manageri, joten aloitin pelaamisen Manchester Untedilla!

                                                                                                                                                             Kausi 2013/14
                                                                                                                                           296px-Manchester_United_FC_crest.svg.png                            Joukkueella on kasassa hyvä runko jossa on monia itselle mieluisia pelaajia. Ongelmakohtiakin kuitenkin on ja ne tiedostettuani päätin hakea siirtomarkkinoilta laitapelaajaa sekä pelintekijää. Siirtokassa oli varsin mukavat £30 mijloonaa, mutta päätin silti myydä muutaman pelaajan pois saadakseni hieman lisärahaa. Siirtolistalle päätyivät Valencia, Cleverley, Welbeck sekä Anderson. Sainkin nopeasti tarjoukset Valenciasta sekä Cleverleysta,  asialla olivat Ranskan rahaseurat Monaco ja PSG. Hyväksyin Monacon £11,25 miljoonan tarjouksen Valenciasta sekä PSG:n £15 miljoonan tarjouksen Cleverleysta. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuten elokuvissa ja Cleverley torppasi siirron, koska ei saanut mielestään tarpeeksi palkkaa. Onneksi Valencia suostui kuitenkin siirtymään ja kasvatin siirtokassan yli £40 mijloonaan. Laituriksi päätin hankkia Bayern Münchenin Xherdan Shaqirin ja jouduin pulittamaan miehestä lopulta £22 miljoonaa. Pelintekijäksi mietin monia eri pelaajia, kunnes valitsin Ilkay Gündoganin Dortmundista. Dortmund ei ollut järin halukas myymään eikä Gündogankaan hyppinyt riemusta kuultuaan tarjouksesta, mutta lopulta sain saksalaisen riveihini £25m miljoonan siirtokorvauksella ja £75 tuhannen viikko palkalla. Siirtosumman päälle laitetiin vielä clauseja yhteensä £5 miljoonan edestä. Yritin tämän jälkeen kaupata siirtolistattuja pelaajia muualle, mutta he eivät joko halunneet siirtyä tai heistä ei ollut kiinnostuneita seuroja. Anderson saatiin lopulta lainattua Portoon £7 miljoonan osto-optiolla ja Zaha lainattiin Newcastleen peliajan perässä.

Tässi siirrot kokonaisuudessaan: http://gyazo.com/877c9b39d5991af4b8dcc0a84e12dd4a

Community Shield
Kausi käynnistyi Community Shield ottelulla Wigania vastaan. Ottelu ei ollut Unitedilta mitenkään vakuuttava, mutta onnistuin lopulta voittamaan ottelun 1-0 lukemin. Maalista vastasi siirtolistallakin ollut Danny Welbeck, joka pelasi ottelun vasemman wingerin tontilla. United sai ottelussa 24 laukausta joista vain 4 meni kohti maalia. Varsinkin Robin Van Persie sekä Shaqiri pommittivat palloja katsomoon hyvällä omallatunnolla. Kauden ensimmäinen pokaali oli kuitenkin plakkarissa ja se on pääasia.

Capital One Cup
Ei se tärkein cup-kilpailu, mutta tämän kokoluokan seuran pitää taistella jokaisesta mahdollisesta pokaalista, niinpä siis päätin pelata täysillä jokaisen cup ottelunkin. United aloitti urakkansa kolmannelta kierrokselta ja vastaan oli arvottu Liverpool. Aloitin ottelun vahvalla kokoonpanolla, mutta jotenkin Liverpool sai luotua ne parhaat paikat ja hävisi Old Traffordilla pallonhallinnankin vain niukasti. Sain kuitenkin paremmat paikat ja lopulta etenin jatkoon 1-0 lukemin, Skrtelin puskettua pallon omiin kulmapotkusta. Adnan Januzaj sekä David De Gea loukkaantuivat kyseisessä ottelussa. Taival Capital One Cupissa loppuikin sitten jo neljännelle kierrokselle kun United taipui Stoken Britannia Stadionilla rankkareiden jälkeen. Peli oli varsinaisen peliajan jälkeen 1-1 lukemissa Wilsonin ja Nanin maaleilla, mutta Stoken kaikki viisi rangaistuspotkun vetäjää onnistuivat, siinä missä Unitedin 5. yrittäjä Shinji Kagawa epäonnistui.

FA Cup
Pudottuani jo yhdestä Cupista janosin menestystä toisessa. Cup taival alkoikin hyvin kun Oldham kaatui vieraissa 5-1 lukemin. Kaikki viisi maalia menivät eri osoitteeseen kun Fellaini, Gündogan, Van Persie, Januzaj ja Nani merkkauttivat maalit mieheen. Seuraavalla eli neljännellä kierroksella vastaan asettui Chelsea ja tie nousi taas pystyyn cupin suhteen. Mourinhon suojatit ryöväsivät 1-2 voiton Old Traffordilta Youngin, Hazardin ja Eto'on vastatessa maaleista.

Valioliiga
Liigassa United olikin sitten omaa luokkaansa. Kausi alkoi tasapelillä Southamptonin St Marys'illa, mutta tämän jälkeen nappasin peräti kymmenen perättäistä voittoa ennen marraskuista Cardiffin matkaa. Marraskuun loppuun osui kauden heikoin ajanjakso kun pelasin tasan Cardiffin sekä Leverkusen kanssa ja hävisin West Bromwichille. Tämän jälkeen palasin voittojen tielle enkä sortunut turhiin pistementyksiin. Kausi päättyi lopulta mestaruuteen kuuden pisteen erolla Chelseaan.

Sarjataulukko löytyy tästä: http://gyazo.com/eb102547ec33333ba0f91c229db1b561.png

Champion League
Se kilpailuista kaunein. Sain melko helpon alkulohkon kun seurakseni A-lohkoon arvottiin Leverkusen, CSKA Moscow sekä Bate Borisov. Voitin kuudesta lohkopelistä viisi ja aiemmin mainitsemani 2-2 tasapeli Leverkusenia vastaan koitui ainoaksi pistemenetykseksi. Muissa lohkoissa nähtiinkin sitten enemmän yllätyksiä kun mm. PSG, Dortmund ja City jäivät lohkojensa toisiksi ja Arsenal ei päässyt lainakaan jatkoon jääden Juventuksen ja PSG;n taakse lohkossa B.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kävi kenties se kaikista pahin mäihä kun vastaan arvottiin Borussia Dortmund. Saksalaiset olivat hankkineet Realin Sami Khediran Gündoganin tilalle ja joukkueella näytti pyyhkivän melko hyvin omassa liigassaan. Signal Iduna Parkilta tulikin takkiin Mkhitaryanin maalilla, mutta onneksi ratkaiseva osaottelu pelattiin Old Traffordila. Manchesterissa ottelu alkoikin mukavasti kun United meni 11- minuutilla johtoon Kagawan maalilla. Ottelu eteni 1-0 lukemissa aina toisen puoliajan lopulle, kunnes Shaqiri pommitti lukemat kahteen nollaan ja United eteni jatkoon! Toisella kierroksella vastaan asettui Schalke 04 ja tämä arvontatulos miellytti vaikean Dortmundin jälkeen. Ottelupari olikin käytännössä selvä jo kotiotteluni jälkeen kun taskussa oli 4-2 voitto. Veltins Areenalta heltisi 1-1 tasapeli joten matkajatkui jo Semi-finaaleihin, joissa vastaan arvottiin La Ligan voittoon lasketellut FC Barcelona. Ottelupari alkoi Camp Noulla jossa ottelu päättyi 0-0 tasatulokseen. Olin onnekas sillä sain Barca rummutti laukauksen toisensa perään ja lopulta Vidic ajettiin vielä ulos ja kuusi muuta pelaajaa saivat kortit. Barcan kohtaloksi koitui laukausuratkkuus, sillä 20 yrityksestä vain 6 meni maalia kohti. United sai 10 laukausta joista yksi löysi tiensä Valdesin syliin ja muut menivät ohi maalin. Selvisin kuitenkin hyvissä asemissa kotiotteluuni enkä epäillyt hetkeäkään ettenkö kykenisi voittamaan Old Traffordilla. Tässä ottelussa nähtiinkin kenties kauden suurin "jytky" kun Marouane Fellaini otti ratkaisunavaimet omiin käsinsä ja fyysisen preesensinsä turvin iski hattutempun erikoistilanteista! Messi osui ottelun lopussa kertaalleen, mutta United oli finaalissa! 

Kausi huipentui 24.5 pelattavaan finaaliin jossa vastaan asettui PSG, joka oli matkalla finaaliin kaatanut Realin, Marseillen Bayern Münchenin sekä selvinnyt jatkoon alkulohkosta jossa pelasivat Juventus ja Arsenal. EI mikään turha joukkue, mutta lähdin finaaliin mielessäni vain yksi asia - Champions Leaguen voitto. Ottelu eteni Unitedin komennossa, mutta shokki oli suuri kun varsinainen peliaika päättyi 0-0 lukemiin. Hallinta oli minulle 60-40 ja vedot 23 (8) - 8 (2). Jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, joten ottelu eteni rankkareille. Kauden toistaiseksi ainoa rangaistuslaukauskilpailu oli siis ollut Stokea vastaan ja siitä oli tullut takkiin. Vaihdoin kentälle Rooneyn ja Hernandezin joilla on hyvät rankkaristatsit, viidenneksi vetäjäksi laitoin harkinnan jälkeen Stoke ottelussa pilkkunsa munanneen Kagawan. Pelaajat iskivät maaleja vuorotellen kunnes vuoro tuli PSG:n neljännelle vetäjälle Cavanille, jonka laukauksen De Gea sai torjuttua. Pallon taakse asteli Kagawa, joka oli aiemmin kaudella missannut pilkun ja nyt panoksena oli ei enempää eikä vähempää kuin Champions Leaguen voitto. Shinji osoitti kuitenkin tasonsa ja laukoi pallon maaliin ja voiton Unitedille! Tarina meni Kagawan osalta kuten elokuvissa ja lopulta hän oli juhlittu sankari.

Fellainin tehoilta :http://gyazo.com/77011fb8398c7154471a0bf4d8959345.png
CL -Finaali: http://gyazo.com/fdadf3188ea19f829e882e98b273eefc.png

Ensimmäinen kauteni Manchester Unitedin väreissä päättyi siis Valioliigan sekä Champions Liigan voittoon joten on syytä olla tyytyväinen. Isketään tähän loppuun vielä kuva pelaajien tilastoista kauden aikana:
ce5d3dd0e757a512668289dbeb62a844.png

Hankintoihin on pakko olla tyytyväinen. Hyökkäyksessä on kysymysmerkkejä sillä lupailin tammikuussa avautuneella Rooneylle siirron muualle. Ennen avautumista vastuu oli rajallista ja tämän jälkeen lähes olematonta joten pelillinen menetys ei kirpaisi liikaa. Van Persie äityi huippuiskuun vasta keväällä, mutta luottoa löytyy silti. Alakertaan pitäisi hankkia pari ukkoa sillä päätin olla uusimatta Evran ja Rio Ferdinandin sopimukset. Cleverley ja Welbeck joutuivat koirankoppiin u21:sten riveihin koska eivät tammikuussakaan siirtyneet muualle torjuen mm. Newcastlen tarjoaman sopimuksen.

Newcastlessa lainalla olleen Zahan kausi oli erittäin onnistunut ja jamppa valittiin kauden nuoreksi pelaajaksi. Zaha iski Toonille 11 liigamaalia ja merkautti syöttöpinnan yhdeksään osumaan. Taidan silti antaa kaverin kehittyä lainalle vielä seuraavan kauden ajan, koska Unitedissa vastuuta tulisi lähinnä Nanin ja Shaqirin vaihtopelaajana. Tässä Zahan ensimmäisen kauden statsit: http://gyazo.com/78013cc7eb77315909c5d014d3478778

Jos haluatte screenshotteja pelaajista tai jostain muusta niin pyytäkää ihmeessä! Nyt toisen kauden kimppuun!

PS. Pahoittelen jos tuli vähän sekava viesti linkkeineen ja tekstiäkin olisi voinut hieman karsia. Pitänee ottaa enemmän maalia esim. Needlesin ja Low Riding Monkeyn raporteista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kotitalouteen saapunut PS4 on rajoittanut FM2014:n pelaamista, mutta viime aikoina on päässyt omaa uraa hieman jatkamaan. Kausi 2015 meni Klubilla odotustenmukaisesti: liigamestaruus, liigacupin voitto sekä karsiutuminen Eurooppa Liigaan. Ainoa tahra kaudessa oli Suomen Cupin välierätappio KuPSille kotistadionilla, vaikka ottelua hallittiin selkeästi. Eurooppa Liigassa samaan lohkoon arvottiin Granada, Zenit sekä FC Kööpenhamina. Jokaiseen otteluun lähdettiin altavastaajana, mutta rohkeasti pelaamaan omaa pallonhallintafutista. Vastustajien kovempi rutiini mm. maalipaikoissa oli myrkkyä, mutta sekä Zenit että FCK pystyttiin kertaalleen yllättämään. Tärkeintä kaudessa oli kuitenkin EL:sta saadut TV-rahat. Lohkovaiheesta irtosi n. kaksi miljoonaa, mistä 50% laitettiin samantien akatemian parantamiseen. Siirtovaroja saatiin myös lisää, millä pyrittiin etsimään lupaavia junnupelaajia koko Euroopan alueelta.

Kotimaassa

 

Euroopassa

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kausi 2016

hjk.jpg

HJK Helsinki

Suomi, Veikkausliiga

Tavoitteet: liigamestaruus sekä UCL:n lohkovaihe

 

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

 

Joel Mero, ei seuraa  ->  HJK Helsinki

Abderrahmane Benali, DH El Adida (Marokko), ilmainen  ->  HJK Helsinki

Senna Malik, FC Internazionale (laina)  ->  HJK Helsinki

Archford Gutu, ei seuraa -> HJK Helsinki

 

Selkeästi on ollut jonkinlainen "toisen kauden kirous" nähtävissä. Pelejä hallitaan ja maalipaikkoja luodaan, mutta homma ei toimi läheskään yhtä näyttävästi kuin ensimmäisellä kaudella Klubin peräsimessä. Lisäksi loukkaantumissuma on ihan järkyttävä: jokaisessa pelissä menee tavallisesti vähintään yksi pelaaja telakalle, normaalisti sairaslomaa on kertynyt 3-5 viikkoa. Olen joutunut hankkimaan useamman täytemiehen kauden mittaisilla sopimuksilla, kun penkille ei tunnu miehiä riittävän ja parhaimmat junnut keräävät kokemusta Espanjan alasarjoissa. Pelaajien tervehtyessä näitä kavereita onkin sitten pidetty Klubi 04:n mukana palkkabudjettia rasittamassa. Kotimaan kentillä loukkaantumissuma ei ole ollut ongelma, sillä 90% peleistä voitetaan pelkästään paremman materiaalin avulla. Ainoastaan Honkaa, Tepsiä sekä Interiä vastaan täytyy taktiikoita ja ryhmitystä hieman miettiä.

 

UCL-unelma sekä TV-rahat (olisiko sieltä tullut jotain 5-10 miljoonaa, vaikka ei olisi voitettu yhtään peliä..) kariutuivat viimeisellä karsintakierroksella. Vastaan tuli Romanian suurseura Steaua Bucharest ja emme pystyneet pelaamaan saatavilla olevalla miehistöllä sellaista peliä, millä olisi päästy tuollaisen vastustajan ohi. Lohdutukseksi tuli kuitenkin karsinnoista miljoonan verran TV-rahaa sekä paikka EL:n lohkovaiheeseen (automaattiset pari miljoonaa tulossa), missä tällä hetkellä pyristellään. Samaan lohkoon päätyivät Bayern Leverkusen, sveitsiläinen Young Boys sekä ukrainalainen Metalist. Leverkusen tulee luultavasti voittamaan lohkon ja muut sijat ovat täysin auki. Koska Veikkausliigassa mestaruus näyttää varmalta, niin kaikki tähtäimet on siiretty Eurooppaan ja kotimaassa peluutetaan kakkosmiehistöä - kaiken varalta. 

 

Toisen kauden (ja kolmannen Suomessa) lähestyessä loppuaan on veri vetämässä vähitellen ulkomaille. Esimerkiksi Ranskan pääsarjasta on tullut jo pyyntöjä työhaastatteluihin, mutta seuraava työnantaja tulee mietittyä todella tarkkaan. Jos oikeaa seuraa ei tule syksyn ja talven aikana vastaan, tulen viettämään vielä kauden HJK:ssa. Projekti onkin vielä vaiheessa ja kun lähdin tekemään HJK:sta pohjoismaiden Ajaxia, yritetään vetää homma edes lähelle maalia. Lahjakkaita nuoria on tulossa ja kaunista jalkapalloa pelataan, nyt nämä kaksi asiaa pitäisi kolmannella kaudella pystyä yhdistämään ja viemään joukkue ensi kaudella UCL:n lohkovaiheeseen. Sieltä tulevilla rahoilla voikin sitten saada joukkueen, stadionin ja akatemian sellaiselle tasolle, että voi lähteä uusia haasteita kohti hyvillä mielin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisen kauden (ja kolmannen Suomessa) lähestyessä loppuaan on veri vetämässä vähitellen ulkomaille. Esimerkiksi Ranskan pääsarjasta on tullut jo pyyntöjä työhaastatteluihin, mutta seuraava työnantaja tulee mietittyä todella tarkkaan. Jos oikeaa seuraa ei tule syksyn ja talven aikana vastaan, tulen viettämään vielä kauden HJK:ssa. Projekti onkin vielä vaiheessa ja kun lähdin tekemään HJK:sta pohjoismaiden Ajaxia, yritetään vetää homma edes lähelle maalia. Lahjakkaita nuoria on tulossa ja kaunista jalkapalloa pelataan, nyt nämä kaksi asiaa pitäisi kolmannella kaudella pystyä yhdistämään ja viemään joukkue ensi kaudella UCL:n lohkovaiheeseen. Sieltä tulevilla rahoilla voikin sitten saada joukkueen, stadionin ja akatemian sellaiselle tasolle, että voi lähteä uusia haasteita kohti hyvillä mielin.

 

Vedetään nopeasti kausi 2016 pakettiin. Ilman shotteja tällä kertaa, kun työkoneella ollaan. Liigamestaruus tuli helposti, jo kolmannen kerran peräkkäin. Tällä kertaa UCL:n viimeisellä karsintakierroksella tuli vastaan aina hankala Olympiakos. Tällä kertaa joukkue oli valmiimpi sekä uudella taktiikalla liikenteessä ja HJK raivasikin tiensä lohkovaiheeseeen yhteismaalein 6-3. Mikä tärkeintä, kassaan kilahti automaattisesti 8,5 miljoonaa euroa! Tämä laitettiin nopeasti hyötykäyttöön ja kahdella miljoonalla parannetaan heti junioriakatemiaa. Skouttausverkostoa laajennettiija ja kykyjenetsijät lähetettiin samantien Etelä-Amerikkaan sekä Afrikkaan. Board antoi luvan myös palkata lisää valmentajia.

 

Lisäksi johtokunta hyväksyi vihdoin aloittaa suunnitelmat Sonera Stadionin ostamiselle. Kaupungin omistamaa stadionia ei nimittäin pysty laajentamaan ja jos tavoite on olla jatkuvasti mukana Euroopassa, ennemmin tai myöhemmin istumapaikkoja tarvitaan lisää. Samaan lohkoon päätyivät Schalke, Rubin Kazan sekä Shakhtar. Annoin apulaisen hoitaa nuo pelit, kun mahdollisuuksia ei jatkoon oikein ollut. Saldona yksi kotitasuri ja 500 000 euroa palkintorahaa. Kauden päättyessä siirtokassassa olikin jo 4 miljoonaa löysää, mutta aika wengermäisesti olen mennyt siirtomarkkinoilla tähän asti. Joka vuosi on jääty siirtomarkkinoilla plussalle, kun sisään on tuotu pelaajia 0-200 000 eurolla kappale, lähinnä regen-junnuja. Myytyjen pelaajien hinnat ovat vastaavasti pyörineet 500 000 - 1 500 000 euron välillä.

 

Ulkomaille olen lähetellyt pariin paikkaan hakemuksia, mutta toistaiseksi on ollut yllättävän hiljaista. Venäjälle on pyydetty jo moneen kertaan, mutta mielummin lähtisin luomaan uutta Dortmundia Manner-Eurooppaan. Valitettavasti FC Utrecht, Serie B:n Parma, Galatasaray sekä 2. Bundesligaan tipahtanut HSV eivät ole olleet kiinostuneita palveluksistani. Toisaalta vasta nyt on työ HJK:ssa on oikeasti alkamassa kantamaan hedelmää, joten eipä ulkomaille ole mitään kiirettä, jos oikeaa tarjousta ei tule vastaan.

 

Laitetaan loppuun vielä kuvaus taktiikasta, millä vietiin HJK vihdoin takaisin Mestareiden Liigaan. Pakko oli Ilveksessä aloitellessani improvisoida, kun laitapakkeja ei oikein ole ollut saatavilla, mutta keskustan pelaajia sekä hyökkääviä keskikenttäpelaajia senkin edestä. Kun olen saanut jatkuvasti taitavampia pelaajia hankittua/kehitettyä, niin taktiikka on päivittynyt joka vuosi nykyiseen muotoonsa. Palloa pyritään pitämään mahdollisimman hyvin, mutta siitä huolimatta yritetään jatkuvasti luoda barcamaisesti maalipaikkoja pysty- ja seinäsyötöillä. Jos vastustaja pelaa 4-4-2:lla, laitapelaajat varjostavat vastustajan wingereitä ja keskustan nelikko tappaa vastustajan pelinrakentelun samantien kovalla prässillä (keskustassa yleensä 4vs2-tilanne). Jos vastustaja pelaa 4-2-3-1:llä, niin tehdään samoin, paitsi ankkuri varjostaa vastustajan kymppiä. Eniten hankaluuksia ovat aiheuttaneet Veikkausliigaan rantautuneet joulukuusi-taktiikat, mitkä tappavat oman pelirakentelun keskustan kautta aika tehokkaasti. Mutta ainakin tähän asti olen pärjännyt sillä, että olen peluuttaut joukkuetta normaalia leveämmällä ja enemmän laitojen kautta. Näin kentälle on vapautunut enemmän tilaa ja lopulta väylä ratkaisevalle pystysyötölle puolustuslinjan taakse.

 

Toki saattaa näyttää puolustussuuntaan hieman riskaabelilta, mutta ainakin Veikkausliigassa ja eurokarsinnoissa on ollut jälki varsin tuhoisaa. Toki tämä taktiikka on räätälöity täysin nykyiselle ryhmälle, enkä varmaan lähtisi missään Englannin tai Espanjan pääsarjassa kokeilemaan. Voi kolista omissa aika rankasti.

 

 

Preferred Moves

 

- puolustajilla ja ankkurilla "plays short simple passes"

- kolmella ylimmällä keskustan pelaajalla "tries killer balls often"

-kolmella alimmalla keskustan pelaajalla "comes deep to get ball"

sekä "looks for pass rather than attempting to score"

-  neljällä ylimmällä pelaajalla "moves to channels"

- laitapelaajilla "cuts inside"

- kärkipelaajalla "tries to break offside trap" ja joku viimeistelytaito, esim. "places shots"

- jokaisella ylimmän kuusikon pelaajalla "plays one twos"

 

(ankkurin paikalla testaillaan myös Regista / Anchor Man / Ball winning midfielder ja piikissä pelaajasta ja tilanteesta riippuen False nine / Poacher / Target man)

 

 

915098_Helsingin_Jalkapalloklubi.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

KAUSI 2016-2017

 

Yksi kausi on saatu taas pakettiin. Havant & Waterloovillen managerina mennään edelleen ja kaudesta tuli erittäin onnistunut niin Skrill Southissa kuin myös FA Cupissa.

 

Skrill South

 

12996825.t.jpg

 

Kuten näkyy niin Havant löytyy Skrill Southin ykköspaikalta eli ensi kaudella pelaamme Skrill Premierissä. Sarja meni kokonaisuutena tasaisen hyvin. Kerran hävittiin kaksi ottelua peräkkäin ja kolmesti pelattiin kaksi ottelua peräkkäin ilman voittoa (tasuri/tappio tai toisin päin, peräkkäisiä tasapelejä ei tullut lainkaan). Eli pahemmilta lamavaiheilta säästyttiin. Kamppailu kärjessä oli pitkään tiukkaa vaikka lopulta voitinkin kuuden pisteen erolla. Esimerkiksi kauden puolivälissä neljä kärkijoukkuetta oli tasapisteissä. Muutama kierros ennen loppua olin Bromleyn kanssa tasapisteissä ja Bishop's Stotford oli vain pisteen päässä. Toiseksi viimeisellä kierroksella varmistui lopulta mestaruus, kun voitin oman otteluni. Bromleyllä oli ottelu siirtojen johdosta kaksi peliä käsissään, mutta hävisivät ja mestaruus livahti meikäläiselle.

 

FA Cup

 

Myös FA Cupia voidaan pitää onnistuneena suorituksena vaikka matkalle omat mutkansa mahtuikin. Arpa onni oikein tyrkytti hyvää runia, mutta joukkue meinasi laittaa hanttiin. Havantin taival alkoi toiselta karsintakierrokselta. Vastaan tuli alasarjalainen Tonbridge. Vieraissa pelattu ottelu päättyi 1-1 joten edessä oli uusinta. Uusinnassa kotona saatiin homma hoidettua hienosti 4-1. Kolmas karsintakierros toi vastaan jälleen alasarjajoukkueen, Waltham Forestin. Taas oli ensin vaikeaa, kun kotona jäätiin 1-1-tasapeliin. Uusinta vieraissa kuitenkin klaarattiin 3-1. Neljäs kierros ja Bedford etenivät jo tutuksi tullella kaavalla. 1-1-tasapelin jälkeen uusintaan jossa (kotona) selvä 6-0-voitto. Karsintakierroksista selvittyämme onni hymyili myös varsinaisella ensimmäisellä kierroksella. Vastaan tuli alasarjoista Beaconsfied. Nyt joukkue oli heti skarppina ja vierasottelusta napsahti 4-0-voitto. Toisella kierroksella saatiin kotiin Havantin mittapuulla iso vieras, kun Millwall saapui kylään. Upean taistelun jälkeen kotiyleisö palkittiin 2-0-voitolla. Kolmas kierros toi vastaan ja jättiläisluokan vastuksen, kun arpa heitti Evertonin Havantin vieraaksi. Täysi tupa (4800) oli todistamassa, kun Valioliigaseura näytti pelaamisen mallia ja haki 5-1-voiton. Ottelu oli käytännössä ohi jo 30 minuutin jälkeen, kun Alvaro Vasquez oli nakuttanut kolme maalia.

 

FA Trophy

 

FA Trophystä ei jäänyt suurempia tarinoita kerrottavaksi, kun matka tössäsi heti alkuunsa 3. karsintakierrokselle. Matka Gloucesterin vieraaksi päättyi tylysti 1-4-tappioon.

 

Siirrot

 

12996826.t.jpg

 

Siirtomarkkinoilla liikuttiin vapaiden pelaajien kimpussa, kuten näillä tasoilla tuppaa olemaan rahojen puutteessa. Ben Sampayo saapui vahvistamaan alakertaa. Keskikentälle löytyi niin avainroolin miestä kuin ringinleventäjää. Hyökkäävä keskikenttä Robert Swaibu hankittiin, kun edelliskauden lainatähti Yan Klukowskia ei saatu pidettyä. Swaibu korvasi Klukowskin enemmän kuin hyvin joten tämä meni nappiin. Declan Hunt ja edellisellä sesongilla lainalla ollut Max Porter toivat laatua keskikentän keskustaan. Harry McKirdy oli sitten enemmän ringinleventäjä. Hyöökkäkseen saatiin lainalla viime kaudella ollut Jordan Rugg nyt vakiopestillä. Lisäksi hyökkäystä vahvistettiin lainamies Joe McCreadyllä joka oli erinomainen hankinta. Marraskuussa hommattiin vielä kolmosmaalivahdiksi Charlie Searle.

 

12996827.t.jpg

 

Non-contractilla ollut Jamie Grimes päätti häippästä, kun sai tarjouksen Chelmsfordilta. Gavin Mahonille, Huw Johnsonille ja Scott Donnellylle olisin antanut jatkot, mutta jälkimmäinen kaksikko hinnoitteli itsensä ulos. Mahon puolestaan ei halunnut pelaajasopimusta vaan olisi halunnut valmentaa, ne paikat olivat jo täynnä joten mies päästettiin menemään. Grimesin tavoin Non-contractilla pelannut Kyle Asante ei voinut vastustaa Hayes & Yeadingin kutsua ja vaihtoi maisemaa.

 

Muuta

 

Hyvä kausi poiki kunniaa myös henkilökohtaisella osastolla. Meikäläinen pokkasi Skrill Southin vuoden managerin pokaalin. Robert Swaibu puolestaan valittiin Skrill Southin vuoden pelaajaksi. Lisäksi Swaibu oli Havantin Fans Player of the Year.

 

Tilastot (SS, FAC, FAT)

 

12996828.t.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kausi 2018 on Veikkausliigassa saatu päätökseen ja HJK voitti mestaruuden neljän pisteen erolla Honkaan. Mestaruus oli neljäs peräkkäinen. UCL:n kohdalla taival päättyi jälleen viimeiselle karsintakierrokselle, tällä kertaa hävittiin rankkareilla FC Kööpenhaminaa vastaan. Tosin samalla aukesi paikka Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen sekä muutaman miljoonan euron pottiin. Samassa lohkossa on mm. AC Milan ja tällä hetkellä Klubi on lohkon viimeisenä. Joukkue alkaa olla sillä mallilla, että on aika nostaa vähitellen kytkintä ja etsiä uusia haasteita isommista liigoista. HJK on nostettu FCK:n rinnalle Skandinavian johtavaksi seuraksi ja joukkueen tulevaisuus näyttää valoisalta. 

 

Jos vetäisi saavutukset Klubissa yhteen nopeasti:

 

Saavun Ilveksestä 4.11.2014, HJK on sijoittunut sarjassa kolmanneksi.

 

KAUSI 2015

 

Suomen mestaruus

Eurooppa Liigan lohkovaihe

Suomen liigacup

 

KAUSI 2016 

 

Suomen mestaruus
Eurooppa Liigan lohkovaihe
Suomen liigacup

 

KAUSI 2017

 

Suomen mestaruus

Mestareiden Liigan lohkovaihe

Suomen liigacup

 

KAUSI 2018

 

Suomen mestaruus
Eurooppa Liigan lohkovaihe
Suomen Cup
Suomen liigacup

 

Muuta:

 

Sonera Stadion ostettu seuran nimiin, mahdollistaa laajennukset tulevaisuudessa.

 

Basic Youth Facilities -> Great Youth Facilities

 

Seuran talous: - 500 000 euroa -> ~ 20 000 000 euroa

 

4 x Vuoden Manageri, 4 x Kuukauden manageri 

 

HJK:n ykköskokoonpano kauden 2018 lopulla

 

​Laitan eropaperit vetämään 1.11.2018

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

​Laitan eropaperit vetämään 1.11.2018

 

Peli on selkeästi ohjelmoitu siten, että kun olet itse työttömänä, niin tekoälymanagereille alkaa tulla potkuja aikamoiseen tahtiin. No, turha valittaa, kun vaihtoehtoja tulee eteen suurinpiirtein joka päivä. 

 

Tähtäin oli erityisesti kolmessa liigassa: Hollannin pääsarjassa, Belgian pääsarjassa sekä Championshipissa. Anderlechtin pesti vapautui ensimmäisenä, kun valmentaja sai parempia hommia Barcelonasta. Valitettavasti en päässyt edes haastatteluun. Sama lopputulos tuli Heerenveenistä sekä Wiganista. Varsinkin jälkimmäisen kohdalla alkoi jo vituttamaan, koska olin kytännyt tuota pestiä varsin pitkään. Wiganissa olisi ollut kaikki puitteet kunnossa Valioliigaan nousua varten, rahaa olisi tullut käyttöön todella mukavasti, pelaajisto olisi sopinut peluuttamaani futikseen ja kyseessä on muutenkin todella sympaattinen seura.  

 

Samalla oli tietysti työhakemuksia vetämässä ympäri Eurooppaa ja myös uudella mantereella. Suurin osa oli enimmäkseen läpällä laitettuja, mutta yllätys oli suuri, kun Valioliigan putoamiskamppailuun joutunut Swansea tarjosi töitä tammikuussa 2019. Seuran pelityyliä tuli ihaltua heidän ensimmäisellä Valioliiga-kaudellaan Rodgersin alaisuudessa ja vastikään tuli katsottua mielenkiintoinen dokumentti seuran historiasta, joten lähdin ilman muuta talkoisiin. Näin hieno seura pitää pystyä säilyttämään Valioliigassa.

 

swansea-city-fc-2-logo-primary.jpg

Perustettu: 1912

Stadion: The Liberty Stadion (33 000 paikkaa)

Training Facilities: Average

Youth Facilities: Average

Talous: + 11 miljoonaa (siirtovarat n. kolme miljoonaa)

 

Tavoitteet ensimmäiselle kaudelle:

 

- putoamisen välttäminen

 

Tavoitteet pidemällä tähtäimellä:

 

- joukkueen nuorentaminen

- "Swanselona"-pelityylin palauttaminen

- Euroopan kentät

 

Sarjataulukko 12.1.2019

 

Joukkue

 

Projekti tuntemattomuudesta kohti Unitedia tai Barcaa on siis alkanut varsin mukavasti: työtön -> Ilves -> HJK -> Swansea. Jos joukkueen saisi nuorennettua ja samalla nostettua pysyvästi tappelemaan europaikoista, tavoite voi olla jälleen askeleen lähempänä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys virtuaalimanagerit.

 

En tiedä kuuluuko ongelmani tänne foorumille, mut kokeilen silti.

 

Hommasin FM14:sta pari viikkoa takaperin, ja oli kuin lapsi Jouluna. Kuitenkin nyt aloitin HJK:lla kauden 2014 (Tammikuussa pyörähti käyntiin muistaakseni) mutta jo Helmikuun 4-6 koko peli sanoo Kaputt. Ei virheilmoitusta, ei mitään. Peli vain "hyytyy". Kun avaan Task Managerin (WIN 7:lla siis mennään) niin siellä se ohjelma komeilee, sanoen "ei vastaa" :(

 

Kenelläkään muulla samanlaista kokemusta? Luulisitteko, et päivitys saattaisi jeesata?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys virtuaalimanagerit.

 

En tiedä kuuluuko ongelmani tänne foorumille, mut kokeilen silti.

 

Hommasin FM14:sta pari viikkoa takaperin, ja oli kuin lapsi Jouluna. Kuitenkin nyt aloitin HJK:lla kauden 2014 (Tammikuussa pyörähti käyntiin muistaakseni) mutta jo Helmikuun 4-6 koko peli sanoo Kaputt. Ei virheilmoitusta, ei mitään. Peli vain "hyytyy". Kun avaan Task Managerin (WIN 7:lla siis mennään) niin siellä se ohjelma komeilee, sanoen "ei vastaa" :(

 

Kenelläkään muulla samanlaista kokemusta? Luulisitteko, et päivitys saattaisi jeesata?

Vähän omituiselta kuulostaa, kannattaa varmasti päivittää uusimpaan versioon.

 

Oletko ladannut jotain epävirallisia päivityksiä tai koittanut, että toistuuko sama hyytyminen muissakin tallennuksissa?

 

Tervetuloa foorumille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

KAUSI 2017-2018

 

Skrill Premier

 

13047066.t.jpg

 

Ensimmäinen kausi Skrill Premierissä sujui varsin mukavasti Havant & Waterloovillellä ja sarjapaikka saatiin säilytettyä varsin helposti. Alkukaudesta oli hieman ongelmia, kun hävittiin viisi ottelua putkeen ja perään vielä yksi tasapeli. Muutoin meni ihan hyvin. Mitä nyt helmikuussa ei tehty neljässä pelissä yhtään maalia (2D 2L). Huonon helmikuun jälkeen loppukausi menikin sitten komeasti, kun 11 viimeisestä pelistä hävittiin vain yksi (6-4-1). Viimeiset kuusi ottelua ilman tappiota (3-3-0). Kohokohtina voitaneen pitää voittoja molemmista otteluista mestari-Grimsbyä vastaan.

 

FA Cup

 

FA Cup meni täysin perseelleen, kun lähtö tuli jo heti alkuunsa neljännellä karsintakierroksella. Täydellinen katastrofi ottelu kotona Wingate & Finchleytä vastaan. Avausjaksolla oltiin täysin unessa ja tauolla oltiinkin tappiolla 0-4. Toisella jaksolla saatiin tehtyä vain yksi maali ja hävittiin siis 1-4.

 

FA Trophy

 

FA Trophy ei mennyt sen paremmin. Heti ulos tästäkin. Puolittainen kakkosmiehistö otti pataansa Eastleighiltä 1-5.

 

Siirrot

 

13047067.t.jpg

 

Peräti yhdeksän ukkoa tuotiin sisään. Osa isompaan ja osa pienempään rooliin. Viime kaudella lainalla ollut hyökkääjä Joe McCready napattiin vapaalla siirrolla. Vapailta markkinoilta haettiin hyökkäykseen varamiestä Gary Laveryn muodossa. Keskikentälle tuli avainrooliin Lee Sawyer sekä tulevaisuutta Stuart Trueman, Simeon Preston ja Lewis Farrell. Toppariosastolle tuli Tom Fisher rotaatiomieheksi. Alakerran vasenlaita meni täysin uusiksi Joe Carterin ja Pete Dyken voimin.

 

13047068.t.jpg

 

Poistuneissa ei ollut oikeastaan ketään joka olisi ollut paha menetys.

 

Muuta

 

Toppari Anthony Acheampong valittiin kannattajien toimesta Havantin vuoden pelaajaksi.

 

Tilastot (Skrill Premier, FA Cup, FA Trophy)

 

13047069.t.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika pitkään olen ollut pelaamatta Football Manageria, mutta pari päivää sitten innostuin taas jatkamaan. Swansean kanssa en päässyt asettamaani tavoitteeseen (eli europaikoille), mutta kahden vuoden aikana nostin seuran putoamiskamppailusta tukevasti keskikastiin. Pienillä resursseilla sain joukkuetta mukavasti nuorennettua ja pari tulevaisuuden tähtipelaajaakin löytyi, mutta joukkueen peliä en saanut lainkaan haluamalleni tasolle. Kesällä 2020 laitoinkin eropaperit vetämään ja EM-kisojen jälkimainigeissa Jürgen Kloppin siirryttyä Saksan peräsimeen, aukesi itselleni unelmien työpaikka Dortmundista! Seura sijoittui edelliskaudella viidenneksi, tähtipelaajat alkavat olla jo kypsässä iässä ja haluvat siirtoa muualle. Ongelmia helpottamaan sain peräti 65 miljoonan siirtokassan.

 

Yritän jaksaa kirjoitella jonkinlaista raporttia etenemisestä tässä parin viikon aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Futis Managerissa Manchesterin porukoilla on melkoiset tyhjennysmyynnit menossa ensimmäisen kauden päätteeksi. Harmi, että pelaan itse Rochdalella Ligue ykköstä ja siirtokassa on se 140k.

9230b77d2c7c03dd064f5036e5704315.png

Noin muutenkin seurat myyvät laatupelaajiaan ihan polkuhintaan.  Chelsea myi Ramiresin Atleticoon £6,5 miljoonalla ja Norwich päästi Snodgrassin £500 tonilla Boltoniin. Voisi myöhemmin kirjoitella vähän raporttia, että miten Rochdalella on mennyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RochdaleCrest1.gif


Jokin aika sitten päätin aloittaa uuden ja ehkä vähän pitkäaikaisemmankin tallennuksen. Ajattelin, että nyt on korkea aika vetää se perinteinen "Englannin divisioonista Premier Leagueen" seivi. En viitsinyt ihan Skrillistä aloittaa, joten päätin valita jonkin League 2 joukkueen. Lopulta seuraksi valikoitui Rochdale FC, jonka ennustettu sijoitus League kakkosessa oli kahdeksas. En halunnut ottaa selkeää nousijasuosikkia, jotta pelissä olisi enemmä haastetta heti alusta alkaen ja myös mukava 10 000 paikan stadion vaikutti seuravalintaan. Rochdale on historiansa aikana pelannut 36 kautta neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla League kakkosessa, eikä se ole kertaakaan ollut edes Championshipissä, joten työnsarkaa riittää. Lanseerasin kuitenkin viisi vuotisen projektin, jonka aikana seura on tarkoitus nostaa Valioliigaan.
 

Rochdale AFC kausi 2013/14 - kohti League ykköstä

 

Kauden tavoitteena oli vain yksi asia, joka oli nouseminen sarjaporrasta ylemmäs. Joukkueessa oli muutama ihan poteniaalinen pelaaja, joiden ympärille lähdin kasaamaan joukkuetta. Puolustuksen johtohahmo oli Blackburnista lainalla oleva 19-vuotias Jack O'Connel, jolla oli apulaismanagerin mukaan potentiaalia hyväksi Valioliliigapelaajaksi. Keskikentällä tahtipuikkoa heilutti pohjois-irlantilainen Matthew Lund ja kärjessä maaleja mätti nuorehko Scott Hogan. Joukkueen iäkkäämmät pelaajat ovat niitä, jotka ovat pelanneet hyvin pitkälti vain League kakkosessa, ja kun heillä ei mielestäni ole käyttöä ylemmissä sarjoissa niin päätin myydä kokeneempaa kaartia ja rakentaa nuorien pelaajien avulla joukkuetta tulevia kausia silmällä pitäen. Rahaa pelaajahankintoihin ei kuitenkaan ollut, eikä myynneistäkään saanut mitään kasaan, joten vahvistuksia piti hakea vapaista agenteista sekä lainapelaajista, jotka nyt suostuvat League Kakkoseen tulemaan.

Kauden 2013/ 14 siirrot ovat tässä:

8067b51c4131f614fa7bb549ffab3665.png


Pelit alkoivat vähän vaihtelevalla menestyksellä ja oikeaa taktiikkaa piti hakea lopulta varsin pitkään. Lopulta heitin kuitenkin mahdollisimman matalan puolustuslinjan ja rajoitin pelaajien vapauksia, niin johan alkoi tuloksiakin tulemaan. Vielä loppukeväästäkin joukkue sahasi sijojen 1-4 väliä, mutta ainakaan nousukarsintapaikoilta ei pudottu pois missään vaiheessa. Scott Hoganin tehot 23+15 siivittivät Rochdalen lopulta sarjansa toiseksi. Mestaruus meni maalierolla Scunthorpelle, mutta kauden tavoite eli nouseminen täyttyi ja muulla ei ollut niin väliä. Cupeissa tuli lähtö ensimmäisillä kierroksilla, mutta ei niistä oikein mitään sopinut odottaakaan. Lisärahat eivät kuitenkaan olisi olleet pahitteeksi köyhän seuran talouden ylläpitämiseksi.

Rochdale AFC kausi 2014/ 
15 League 1 - ohikulkumatkalla

League Kakkosen ja Ykkösen tasoero ei ole järin suuri, joten tavoite oli jälleen suoranousu sarjaporrasta ylemmäs. Ennen kautta tiimipalaverissa korkein sijoitus, mitä kone antoi tarjota oli kuitenkin sijoittuminen keskikastiin ja tätäkin osa pelaajista piti kohtuuttomana ja otti nokkiinsa turhista lupailuista. Siirtomarkkinoilla noudatin samaa kaavaa kuin aiemmin. Vanhemmista alasarjajyristä piti päästä eroon ja joukkueeseen piti hankkia pelaajia, joilla on edellytykset pelata Championshipissä ja jopa Valioliigassa. Edellisen kauden hankinnoista yhdenkään taso ei riittänyt seuraavalle kaudelle, joten päästin kaikki lähtemään. Jo aiemmin mainitsemani Jack O'Connelin Blackburn sopimus kuitenkin loppui ja otin jampan vastaan avosylin.

Kauden 2014/ 15 siirrot ovat tässä:


a2d2b1118024cb9a8dd28683638f8c47.png

Myynnit ja lainaamani pelaajat signasin vasta tammikuussa. Free agentteja oli scoutattu ainoan scouttini toimesta pitkin viime kautta ja Connor Newton oli kesän ykköshankinta. Scouttini mukaan tällä box to box pelaajalla on potentiaalia kelpo Valioliigapelaajaksi, joten ilmaissiirtona ja 2,3k viikkopalkalla mies oli loistava haku. Kesän aikana myös Spursista vapautettu hyökkääjä/ laituri Shaquille Coulthirst liittyi joukkueeseen. Kauden mittaan joukkueeseen liittyivät kokenut maalivahti Ben Williams sekä Liverpoolin akatemioissa aiemmin vaikuttaneet Connor Coady sekä Brad Smith, joita yritin jo kesällä, mutta eivät vielä suostuneet tulemaan. Pari kuukautta vapaissa pelaajissa vetivät kuitenkin mielen vakavaksi ja Rochdalekin alkoi kiinnostaa kummasti. Tammikuussa seuran kassa alkoi olemaan uhkaavasti miinuksella, joten päätin myydä pelaajia, jotka ovat selkeästi korvattivissa ja joille ei ole käyttöä tulevilla kausilla.

Ennen kautta mestaruudelleni tarjottiin 34,00 kerroin ja mietin jo tuolloin, että tähän kun saisi iskettyä koko siirtokassan niin keväällä oltaisiin rikkaita. Kausi alkoi mukavasti ja voitin jopa enemmän pelejä kuin menneellä kaudella. Erityisesti puolustus tuntui pitävän selkeästi paremmin, vaikka pelaajat olivat aina tammikuuhun asti tismalleen samoja kuin sarjaporrasta alempana. Kevät käynnistyi sarjajohdossa, mutta jostain syystä pelit menivät heikommin ja siellä tuli mm. 6 pelin voitoton putki, mikä pudotti meikäläisen jopa kolmanneksi. Sarja päätettiin kuitenkin voittoputkeen, mikä riitti tuomaan League Ykkösen voiton kolmen pisteen turvin.


Kausi 2015/ 16 - Championshipin haasteet

Tähän ollaan tultu. Seuran kaikkien aikojen korkein sijoitus ja kivenkova Championship. Aiemmin sarjaportaan vaihto ei tuntunut juuri miltään, mutta nyt vastassa on selkeästi kovempia joukkueita ja pelaajia. Puhuin aiemmin siitä viiden vuoden suunnitelmasta ja tämä on se sarjataso, jolla ei todennäköisesti tulla nousemaan ainakaan heti, ja seuraavallakin kaudella se tulee olemaan kovan työn takana.

Sain boardilta miljoonan siirtokassan ja £20k viikkopalkat käytettäväksi joten joitakin hankintoja pystyy jo tekemään. Seuran talous on kuitenkin jo miljoonan kuralla ja kun liikevaihto oli edellisellä kaudella jotain 3 miljoonan luokkaa niin ehkä on parempi, ettei noita rahoja mällätä ettei koko seura mene nurin. Aiemmilta kausilta tuttu vapaidenpelaajien metsästys ei toimi enää samaan malliin eikä sopivia pelaajia tunnu löytyvän. Samaan aikaan jopa divisioonaa alempana pelaavat jengit heittävät liki miljoonan tarjouksia avainpelaajistani, mutta en ole ainakaan toistaiseksi myynyt.

Tämän hetkinen joukkue on tässä ja kun muutaman pelaajan sopimus loppuu eikä Teixeira suostu tulevana vapaanapelaajan sopimustarjoukseeni niin kusessa ollaan.

326be7783d5d6f542ef881718bc05e4c.png

Kuten näkyy niin ilmaiseksi tulleiden ukkojen arvo on noussut aika mukavasti ja nyt olisi paikka tehdä "wengerit", mutta en tule säilymään sarjassa jos tyhjennän pajatson. Suurin ongelma siirtomarkkinoilla on se, että pelaajat "eivät luota seuran palkanmaksukykyyn." V*ttu mitä p*askaa, samaan aikaan tosiaan alemmissa divareissa pelaavat jengit houkuttelevat riveihinsä päteviä ukkoja ja tarjoavat miljoonia omista huippupelaajistani. Toinen päänvaivaa aiheuttava juttu on se, että kun yritän lainata pelaajia niin niiden seurojen mielestä "pelaajan ptiää pelata parempien pelaajien kanssa" ja seuraavalla viikolla tulee viesti, että sama ukko on lainattu johonkin h*lvetin Skotlannin divariin. Täytyy nyt miettiä ihan kunnolla, että mitä liikkeitä siirtomarkkinoilla pitää tehdä. Ehkä pitää vain yrittää päästä eroon pienen seuran leimasta ja tyytyä vain säilymään sarjassa ja kasvattamaan pelaajia seuraavaa kautta silmällä pitäen.

Kirjoitin tarkoituksella vähemmän divareista. Ei ne kuitenkaan ketään kiinnosta :D Jatkossa vähän tarkempaa rapottia otteluista.

Jos tovereilla on vinkkejä niin kuuntelen mielelläni. Olen yrittänyt tehdä tästä realistista tallennusta, joten en ole hankkinut mitään foorumeilla mainetta niittäneitä brasilialaisia wonderkidejä, jotka eivät oikeasti tulisi lähelläkään Rochdalea. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×