Jump to content
Sign in to follow this  
Lasse Tikka

MM 2014 Brasilia

Recommended Posts

Hei osaisiko joku taitavampi siirtää tän jonon tonne ylemmäs kun sinnehän tämä jo kuuluu?

 

Siis kaikki 32 maata nyt selvillä.

 

Korit:

1. Brasilia, Espanja, Saksa, Argentiina, Kolumbia, Belgia, Uruguay, Sveitsi (isäntämaa plus rankingin 7 parasta maata)

2. Hollanti, Italia, Englanti, Portugali, Kreikka, Bosnia, Kroatia, Venäjä (eurooppalaiset)

3. Ranska, Chile, Ecuador, Norsunluurannikko, Ghana, Algeria, Nigeria, Kamerun (afrikkalaiset, huonoimmat etelä-amerikkalaiset ja huonoin eurooppalainen)

4. USA, Meksiko, Costa Rica, Honduras, Japani, Iran, E-Korea, Australia (jämät - no joo, eli Aasia ja P-Amerikka)

 

Ykköskori on jo saletti, loput ovat vielä vahvistamatta.

 

Ranska on eurooppalaisista huonoimmalla rankingilla siis korissa 3, ja se arvotaan sellaiseen lohkoon, jossa on ei-eurooppalainen ykköskorin jengi (korkeintaan 2 eurooppalaista per lohko). Eli vaihtoehtoja sille ovat siis brassit, Argentiina, Kolumbia ja Uruguay. Ne menee nyt ihan vaikeimman kautta edelleen, kotimantereen jengit ovat ensi kesänä kovia kaikki.

 

Chile ja Ecuador arvotaan joko Espanjan, Saksan, Belgian tai Sveitsin lohkoon. Kukin em. Euroopan maista saa siis 50 prosentin todennäköisyydellä vastaansa eteläamerikkalaisen maan.

 

Kun Ranska, Chile ja Ecuador on arvottu paikoilleen, saavat loput ykköskorin maat vastaansa jonkin Afrikan maan.

 

Kolmos- ja neloskorin suhteen ei maanosarajoituksia ole, ja kukin maa voidaan arpoa mihin tahansa lohkoon.

 

Lohkot arvotaan 6.12. Mä sanon että yksi lohko on Brasilia, Italia, Ranska ja Meksiko, yksi on Espanja, Hollanti, Norsunluurannikko ja USA. Yksi on tietenkin Sveitsi, Kreikka, Algeria ja Iran. Hei hulinaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy nyt toivoa hyvää arpaa. Ollut melkoinen arpaonni tässä viime vuosina kuitenkin, joten fiilis sen suhteen hyvä, kun ei se voi loputtomiin niin huonona jatkua. 2008 oli Hollanti, Italia ja Romania, 2012 Ruotsi, Englanti ja Ukraina. Ja näihin karsintoihin onnistuttiin osumaan Espanjan kanssa samaan ja kaiken huipuksi vajaaseen lohkoon.

 

Joukkueet jotka olisi hyvä välttää on Argentiina, Hollanti, Italia ja USA. Ja toiveena olisi Kolumbia, Kroatia ja Australia. Brassitkin periaatteessa olisi hieno juttu, kun se on kuitenkin itselle tietynlainen hegemonia matsi. Englantiakin toki kiva raiskailla. Täys farssi olisi Argentiina, Hollanti ja USA. Tuskin noin kakkaa arpaa kuitenkaan osaa heittää tällä kertaa.

 

Jos jotain positiivista täytyy hakea tosta korista niin ainakin Ghana, Norsunluurannikko ja Chile tulee vältettyä. Norsunluurannikko äärettömän kova, samaten Ghana ja Chile on kääntämätön kortti joka voi voittaa kenet tahansa päivänään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä aivan mennyt noin kuin Tikka ennakoi. Muuten menee noin, mutta Ranska on eurooppalaisten kanssa samassa korissa ja perjantaina sitten itse arvonnan yhteydessä arvotaan yksi noista Euroopan maista samaan lohkoon afrikkalaisten ja e-amerikkalaisten kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On toi aika hassua vai mitä. FIFA:n sivuilla oli vielä 29.11. tämä:

 

Regarding the procedure for the Final Draw for the 2014 FIFA World Cup Brazil™, the seeded teams (Pot 1) will include Brazil and the seven top-ranked teams. The remaining pots will be based on geographic and sports criteria. The FIFA/Coca-Cola World Ranking of October 2013 (to be released on 17 Oct. 2013) will be used as opposed to the November ranking as the latter would give the teams involved in the upcoming play-off games an unfair advantage.
 
Mutta Blatter selitti tuon ylläolevan muuttumisen näin:
"We are in a draw and that´s why we have to draw. That´s all. It´s so easy to say. So let us draw, and not let us pick up teams. Thank you." Joten selvähän se sitten on :)
 
Eli siis Euroopan yhdeksän saman korin maata: Kroatia, Englanti, Ranska, Bosnia & Hertsegovina, Kreikka, Italia, Hollanti, Portugali ja Venäjä. Ja näistä siis yksi saa mustan pekan kouraansa arvonnassa. Itse toivoisin Kreikkaa, mut voihan se siis olla Italia tai Hollanti myös.
 
Veikkaan, että tuosta syntyy vielä tosi iso haloo jos arvonnan häviää jompikumpi noista tai Englanti.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se nyt vaan on niin, että Platini on vaikutusvaltaisin mies jalkapallossa tätä nykyä ja hän on ranskalaisena varmasti ajanut asian läpi. Ihan oikeudenmukainen systeemi tämä nykyinenhän on, ainoa tässä tietty on se, että toi vaihdettiin juuri ennen arvontoja. Ryssät tai Bosnia tohon kun pärähtää niin kaikki on tyytyväisiä. Joku kovista maista ja kauhea paskamyrsky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mario Kempes ja Zinedine Zidane ovat sitä mieltä, että on parempi saada vaikea lohko, kuin helppo lohko.

 

 

"From the beginning of a World Cup, you have to have the right mindset and you can't feel like it's best to play against the small teams first,

"It's best to start against the stronger teams because the challenge is so tough, you may as well start against the best."

 

 

"I agree with what Zinedine said. The best thing is to start against the strongest teams because that way you can't rest on your laurels.

"If you start by thinking that some teams are easier than others, that is not the best way to prepare.

 

Onhan tossa ihan validi pointti, mutta kyllä itse ainakin olen paljon rauhallisimmin mielin, jos tulee helppo lohko. Brasiliassa kun olosuhteet vaikuttavat myös ja monet kovat saattavat pelata alkuunsa alle tasonsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Group A: Brazil, Croatia, Mexico, Cameroon

 

Group B: Spain, Netherlands, Chile, Australia
 

Group C: Colombia, Greece, Cote d'Ivoire, Japan
 

Group D: Uruguay, Costa Rica, England, Italy
 

Group E: Switzerland, Ecuador, France, Honduras
 

Group F: Argentina, Bosnia-Herzegovina, Iran, Nigeria
 

Group G: Germany, Portugal, Ghana, USA
 

Group H: Belgium, Algeria, Russia, Korea Republic

 

Kyllähän tuolta voidaan kuolemanlohkoiksi lukea ainakin lohko D sekä G, ja pienellä varauksella myös B.

 

Argentiina, Brasilia ja Belgia todennäköisesti surffailee kaikista vakuuttavimmin omista lohkoistaan jatkoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika paskaa nää alkulohkot, D ainoo kunnolla kova. Nooh melkeinpä se niin vain on, että jatkopeleissä vasta herkku alkaa.

Jos jotain veikkausta jatkoonmenijöistä voi pistää niin:

A: Brasilia, Meksiko, Kamerun, Kroatia

B: Espanja, Hollanti, Chile, Australia

C: Norsunluurannikko, Kreikka, Kolumbia, Japani

D: Uruguay, Italia, Englanti, Costa Rica

E: Ranska, Sveitsi, Ecuador, Honduras
F: Argentiina, Nigeria, Bosnia, Iran
G: Saksa, Portugali, USA, Ghana
H: Belgia, Venäjä, Korea, Algeria

Jos jotain niin ainakin Pöllö erotetaan kisojen jälkeen. PouPoukin luultavasti pääse näkemään joukkueensa lohkosta jatkossa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulipahan tämäkin katsottua...G ja D lohko mielestäni kiinnostavimmat. USA on ollut yleensä musta hevonen, toivottavasti yllättäisi myös tulevissa kisoissa. H-lohko vaikuttaa aika selvältä, Belgiaa ja Venäjää odotan melko korkealle näissä kisoissa, pääasia on että Messin ja C.Ronaldon pelit loppuvat lyhyeen. Suomea karsinnoissa vienyt Ranska pääsi helppoon lohkoon, olisin toivonut vaikeampaa lohkoa Ranskalle. Toivottavasti sekoilevat samalla tavalla kuin 2010, jotenkin niin ärsyttävä joukkue ja vaikuttavat myös todella ylimielisiltä. Yleisö kohahti kyllä kunnolla kun ilmoitettiin Englannin joutuminen kuolemanlohkoon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika paskaa nää alkulohkot, D ainoo kunnolla kova. Nooh melkeinpä se niin vain on, että jatkopeleissä vasta herkku alkaa.

 

Jos jotain veikkausta jatkoonmenijöistä voi pistää niin:

 

A: Brasilia, Meksiko, Kamerun, Kroatia

B: Espanja, Hollanti, Chile, Australia

C: Norsunluurannikko, Kreikka, Kolumbia, Japani

D: Uruguay, Italia, Englanti, Costa Rica

E: Ranska, Sveitsi, Ecuador, Honduras

F: Argentiina, Nigeria, Bosnia, Iran

G: Saksa, Portugali, USA, Ghana

H: Belgia, Venäjä, Korea, Algeria

 

 

Muuten mä sanon ja noin, paitsi että Meksikon tilalle Kroatia tai Kamerun, Kreikan tilalle Kolumbia ja Sveitsin tilalle Ecuador.

 

Mut sittenhän se vasta hupi alkaa: ekalla pudotuspelikiekalla pelaavat vastakkain A-B, C-D, E-F ja G-H. Tarkoittaa, että B-lohko kandee voittaa, jos ei halua pelata brasseja vastaan. Ja kääntäen: brasseilla kävi hyvin epäperinteinen isäntämaan tsägä kun joutuvat heti kärkeen joko Espanjaa tai Hollantia vastaan. C-lohkolla on ihan se ja sama miten alkulohkon pelaavat, ekalla kiekalla tulee noutaja kuitenkin. E-lohko kandee voittaa ettei joudu Pampan poikia vastaan, ja H-lohko kandee voittaa, ettei joudu Saksaa vastaan.

 

Sitten sellanen, että D-lohkon jatkoonpääsijät tipahtaa tokalla kiekalla koska lohkon kakkonen vetää silloin brasseja vastaan, ja ykkönen joutuu Espanjaa vastaan. Yhtään en tiedä vielä, onko lohkon ykkönen Uruguay vai Italia, sori.

 

E-F-G-H lohkojen maat on ehkä hiukan helpommissa asemmissa koska ne pelaavat samalla tavalla pari ekaa kiekkaa keskenään ja saavat A-B-C-D lohkojen maita vastaansa vasta välierävaiheessa. Eli puolivälierät siellä Saksa-Ranska ellei jälkimmäinen mokaa ja Argentiina-Belgia.

 

Välierät siis Brasilia-Saksa ja Espanja-Argentiina.

 

Onpas kerrankin isäntämaalla vaikeeta: ekaksi Kroatia-Kamerun-Meksiko, sitten Hollanti, sitten Uruguay tai Italia ja vielä välierässä Saksa. Saksalla on vähän helpompaa: ekaksi siis Portugali-USA-Ghana, sitten  Venäjä ja sitten Ranska (?).

 

Toisella puolella Argentiina vetää ennen välierää ekaksi Nigeria-Bosnia-Iran, sitten ehkä Ecuador ja sitten Belgia. Espanja taas ensin Hollanti-Chile-Australia, sitten Kroatia tai Kamerun ja sitten Italia tai Uruguay.

 

Eli näyttäisi menevän niin, että Brasilialla on paskin tuuri ja Argentiinalla paras. Myös Saksalla olisi aika helppo tie, kunhan vaan voittavat alkulohkon ensin. Mutta se onkin iso kyssäri se.

 

Ja joo, näinhän se menee kaikkihan sen tietää eikä ylläreitä tule  :)

 

Sanon vielä, että lopullinen järjestys on:

1. Brasilia

2. Espanja

3. Argentiina

4. Saksa

 

Ihan oikeesti suuri vaara on, että brassit tipahtaa jossain välissä ja sitten onkin jännä nähdä paljonko kotifaneja kiinnostaa sen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Group A: Brazil, Croatia, Mexico, Cameroon. Brasilia on selkeä suosikki tässä lohkossa ja uskon, että kisaisännät tulevat voittamaan kaikki alkulohkonsa ottelut. Toisesta jatkopaikasta käydäänkin jo tiukempi taistelu, mutta eiköhän Mexico selvitä tiensä jatkoon fanaattisten kannattajiensa turvin.

 

Group B: Spain, Netherlands, Chile, Australia.  Lohko B:n ainoa suosikki on hallitseva MM- ja EM-mestari Espanja. Vielä muutama vuosi sitten Hollannin kakkossija olisi ollut yhtä varma, mutta tänä päivänä tulppaanimaan ikääntyvä joukkue joutuu taatusti ongelmiin Chilen kanssa. En jaksa uskoa, että Australiakaan tulee ilman pisteitä jäämään, mutta veikataan Chileä lohkokakkseksi.

 

Group C: Colombia, Greece, Cote d'Ivoire, Japan. Arpa oli melko suotuisa Columbialle, mutta toisaalta yhtäkään helppoa ottelua ei tässä lohkossa ole. Kreikan puolustusvoittoinen pelitapa aliarvioidaan joka kisoissa, mutta tahdon uskoa, että nämä kisat muistetaan iloisesta ja hyökkäävästä jalkapallosta jossa ei maaleja pihtailla. Columbia etenee jatkoon lohkoykkösenä ja kurinalainen Japani sekä muutaman tähtipelaajan siivittämä Norsunluurannikko ratkaisevat toisen jatkopaikan kohtalon. Haluaisin sanoa, että Japani jatkaa, mutta eiköhän Didier Drogba äidy vielä kerran sellaiseen vireeseen, että Norsut löytävät itsensä 16-parhaaan joukosta.
 

Group D: Uruguay, Costa Rica, England, Italy. Näiden kisojen kuolemanlohko. Lohkon ennakkosuosikiksi nostan Italian, joka voi arvokisoissa voittaa kenet tahansa. Pirlolle, Buffonille ja muutamalle muulle edessä on uran viimeiset MM-kisat ja nämä elävät legendat haluavat päättää maajoukkueuransa maailmanmestaruuteen. Balotellin vire tulee olemaan ratkaisevassa osassa. Toisesta jatkopailkasta kamppailevat Uruguay ja Englanti. Itse lasken Luis Suarezin Uruguayn suosikiksi. Englannille taitaa lopulta jäädä vain 3 pistettä taskuun näistä kisoista.
 

Group E: Switzerland, Ecuador, France, Honduras. Ranskaa on pidetty arvontojen hannuhanhina eikä lohko liiemmälti haastetta näytä tarjoavan, mutta Ranska on kuitenkin Ranska, joten mitä tahansa voi tapahtua vielä kisoissakin. Itse veikkaan rohkeasti, että karsinnoissa vakuuttanut Sveitsi jatkaa lohkon ykkösenä jatkoon ja Ranska vie kakkospaikan.
 

Group F: Argentina, Bosnia-Herzegovina, Iran, Nigeria. Argentiina saa valmistautua verivihollisensa maaperällä jatkopeleihin jo alkukohkosta alkaen. Messin tähdittämät argot kruisailevat lohkovoittoon ja Nigeria nappaa lohkon kakkossijan.
 

Group G: Germany, Portugal, Ghana, USA. Mielenkiintoinen lohko. Boatengin veljekset ilokoivat twitterissä toistensa kohtaamisesta viime MM-kisojen tapaan, mutta totuus lienee kuitenkin, että varsinkin Ghanassa tämä lohko olisi haluttu välttää. Saksa etenee jatkoon lohko ykkösenä ja Portugali kakkosena, mutta veikkaan Ronaldon tähdittämän joukkueen etenevän vähintään kahdeksan parhaan joukkoon.
 

Group H: Belgium, Algeria, Russia, Korea Republic. Pitkästä aikaa kisoihin selvinnyt Belgia sai teki mukavan laskeutumisen MM-viheriöille tämän lohkon myötä. Algerialla ja Korealla on kiusaajan rooli, mutta Belgia ja Venäjä selvittävät tiensä jatkoon - vain pudotakseen  Portugalille ja Saksalle.

Jatkopeleissä sitten Brasilia, Espanja, Italia, Uruguay, Argentiina, Sveitsi, Saksa ja Portugali selvittävät tiensä jatkoon.

Toivon Pelén elämänkerran luettuani Brassien voittoa. Nämä kisat merkitsevät Brasilialle todella paljon ja koko kansakunta yhdistyy seuraamaan Neymarin ja kumppanien otteita. Toinen sympatiat keräävä joukkue on Italia. Maailman tyylikkäimmästä pelaajasta Andrea Pirlosta ei vain voi olla pitämättä ja jos mahdollista niin toivon Brasilian ja Italian kohtaavan Finaalissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hodarin mahku todnäk on, että virittää porukan pelaamaan 0-0:t Uruguayta ja Italiaa vastaan ja sitten nappaamaan jonkun hikisen 1-0:n Costa Ricaa vastaan. Eli viisi pinnaa, ja toivovat sitten etteivät Uruguay ja Italia pelaa keskinäistä matsiaan tasan.

 

Mutta sikäli aika se ja sama, koska tän lohkon maillehan tulee mustapekka kouraan pudotuspelien tokalla kiekalla kun pelaavat brasseja ja espanjalaisia vastaan.

 

Sitten olosuhdeasiaa: selkee etu kotimantereesta Etelä-Amerikkalaisilla ja säästä afrikkalaisilla. Eurooppalaisilla tulee oleen vaikeeta.

 

Maalikuninkuudenhan tietenkin vie Kamerunin nuori ja lupaava Roger Milla.

 

Niin ja sellanen vielä, että nyt on sikäli tasapainoset arvonnat, ettei kellään maalla ole - toisin kun viime kisoissa - suoraa reittiä välieriin. Aivan loistavat kisat tulossa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan Australian, USA:n, Kolumbian ja Saksan bw:ssa ollaan ensi kesänä. Pohjoismaalaisia ei ole niin eipä sieltä kovin montaa sympattavaa löydy. Sitten tietysti muutama maa joissa on Maunon pelaajia (Japani, Meksiko nyt lähinnä) ovat suurennuslasin alla. Saksa sais voittaa koko paskan, Hodarin Englannille toivon jäämistä alkulohkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen ehdottomasti Kreikan puolella näissä kisoissa, Kreikan maajoukkue ollut aina se ykkössuosikki jo 5-6 vuoden ajan. Hienosti selvittivät tiensä kisoihin jatkokarsinnasta Romaniaa vastaan. Kannattaa kiinnittää huomiota Olympiakos-kärki Kostas Mitroglouhun. Kreikan Superliigassa mies on iskenyt tällä kaudella 14 maalia ja maajoukkue-peleissä maalinteko myös onnistuu. Mitrogloulla ainakin hyvin hallussa saksalaiset jalkapallo-opit, kun koko lapsuutensa siellä vietti. Olympiakosia edustanut toki jo vuodesta 2007, mutta käynyt siinä välissä lainasopimuksilla Panionioksessa ja Atromitoksessa. Jännä nähdä kuinka yhteistyö MM-kisoissa Celtic-kärki Samaraksen kanssa tulee onnistumaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.youtube.com/watch?v=X6g2w1ucAcg

 

Vielä yksi kisajytkytys lisää.

 

Ihan hauskasti sovitetut kappaleeseen uudet lyriikat futikseen liittyen ja tsillee.

 

You have arrived
It's the place
No more doubts
The time is coming

Feel how the planet's
Become one
Like a drum
Destiny's calling

German, Colombians
Spanish and French
Off the bench
You gotta own it

Down here we play
Like we dance
It's Brazil
And now you know it

Is it true that you want it
Then act like you mean it
With everyone watching
It's truth or dare can you feel it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toki ei ole näistä kisoista vaan aiemmista EM-/MM-kisoista mutta mitäpä tuosta.

 

Tunnistappa fanit :)

Quiz: Which World Cup Team Is This Super-Hot Girl A Fan of?

http://www.ftbpro.com/posts/etay.geller/763725/quiz-which-world-cup-team-is-this-super-hot-girl-a-fan-of?ref=facebook&team=Blackburn&utm_campaign=Blackburn&utm_medium=feed&utm_source=facebook.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×