Jump to content
Sign in to follow this  
John#95

Myllykosken Pallo

Recommended Posts

Kauden 2013 päättymisestä on jo vierähtänyt tovi, joten on aiheellista avata keskustelu myös Myllykosken ylpeydelle. Kulunut kausi oli MyPalta tasaisen varmaa suorittamista, lukuunottamatta kesäkuun notkahdusta. Joukkue saavutti kuudennen sijan aivan kuten kaudella 2012, kaudelle 2013 voisi antaa arvosanaksi 8-. Toni Korkeakunnas päätti kolmen vuoden valmmennus-aikansa MyPassa hienoon kotivoittoon JJK:sta, Korkeakunnas teki hyvää työtä MyPan peräsimessä kolmen kauden ajan, 2012 oli vakuuttavin.

 

Lokakuun alussa ilmoitettiin Antti Muurisen MyPa-sopimuksesta. Uutinen tuntui aluksi oudolta, sillä ei olisi uskonut että Mursu jatkaa valmentamista ja valitsisi juuri MyPan, mutta ihmeitä tapahtuu! MyPa solmi myös yhteistyö-sopimuksen brasilialaisen FC Fluminensen kanssa, josta en itse ole liiemmin jaksanut innostua, ihan lupaavalta sopimukselta kuitenkin vaikuttaa.

 

Sopimustilanne näyttää myös hyvältä, kun on jo lähes 20 sopimusta kasassa. Pekka Sihvolan ja Tommi Vesalan jatkosopimukset olivat todella tärkeitä, uusia hankintoja on myös tehty esim. Atte Hoivala, Valeri Minkenen, Dema...jne. Minkenen voisi kehittyä vaikka kovaksi maalintekijäksi myös liigassa, nimittäin ykkösessä KooTeePee:n paidassa tullut maaleja hyvin. Kaudelta 2014 odotan MyPan sijoitusta viiden parhaan joukkoon ja menestystä europeleissä, jos nyt fair play - kisan kautta sinne pääsevät!

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPan joukkue testannut pelaajien kuntoa kuntotesteillä Sami Hyypiä hallilla:

 

VALMENNUS TYYTYVÄINEN TESTITULOKSIIN

Edustusjoukkueen toiset fyysiset testit pidettiin eilen Sami Hyypiä –areenalla.

Päävalmentaja Antti Muurinen oli tyytyväinen joukkueen testituloksiin.
- Testeistä jäi yleisesti ottaen myönteinen kuva ja pelaajien peruskestävyyspohja on hyvä. Oli hienoa saada koko ryhmä testeihin yhdellä kertaa sekä huomata pelaajissa tapahtunut kehitys. Hyvältä pohjalta jatkamme eteenpäin, Muurinen kommentoi.

Myös kuntovalmentaja Mika Heino oli tyytyväinen varsinkin kestävyyspuolella tapahtuneeseen kehitykseen.
- Ensimmäisten testien jälkeen joissakin osa-alueissa oli kehitettävää. Oli positiivista huomata tapahtunut parannus testituloksissa sekä kehitys pelaajien kestävyyskunnossa, Heino kommentoi.

 

http://www.mypa.fi/uutiset/edustusjoukkue/?uutinen=544&otsikko=VALMENNUS+TYYTYV%C3%84INEN+TESTITULOKSIIN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin lähtenyt pre-season käyntiin, vakuuttavan oloinen 0-4 voitto Viikingeistä kertoo ainakin sen, että joukkue on hitsautunut hyvin yhteen ja yhteispeli toimii. Lauantaina siis tuo liigacupin avausmatsi Lahtea vastaan, paikallismatsi heti liigacupissa on hieno juttu, ainakin on tunnetta matsissa. Aika positiivisin mielin kyllä tulevaan kauteen, sijoitus kuuden parhaan joukossa voisi olla taas hyvä lähtökohta josta olisi vielä varaa parantaa pari sijoitusta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lahdelle 2-1 tappio, siellä on MyPa vissiin ollu jollain huumorikokoonpanolla liikenteessä, Sihvolan puuttuminen ollut varmaan aika näkyvää.

 

MyPa oli vaisu ellei peräti todella heikko, kun taas Lahti Korkeakunnaksen sanoin tässä vaiheessa jo "pelottavan" hyvä, joten ei Sihvola tai kaksikaan olisi myllykoskelaisille kesää tehnyt. Yksi-kaksi puolittaista paikkaa maalin lisäksi, joka sekin oli varsin onnekas muuttaessaan reilusti suuntaa Kortteesta. Ei Muurisen joukkue vielä seksiä tihkunut.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä tuossa varmaan menee oma aikansa ennen kuin Muurinen saa sisäistettyä pelitapansa MyPaan, kolme edellistä kautta menty Korkeakunnaksen komennossa, joten nyt on taas erilaisen valmentajan vuoro ottaa ohjat ja hyvä niin. Muurinen ei varmaankaan ole yhtä hyvä nuorten pelaajien kehittäjä kuin Touk, mutta valmennustaitoja kuitenkin löytyy tältä kokeneelta koutsilta. Ensimmäinen tärkeä asia lienee se, että nuo testimiehet Goldbergista lähtien heivataan helvettiin joukkueesta.

 

Johtava97 palannut takaisin kirjoittelemaan :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPalle aika paha menetys keskikentän pelaamiseen liityen, kun kaksi edellistä kautta hienosti pelannut Xhevdet Gela siirtyy puolalaisen Widzew Lodzin joukkueeseen. Kotkasta hankittu Valeri Minkenen tulee varmasti saamaan isoa vastuuta tämän uutisen myötä. Toivottavaa toki olisi, että saisivat hommattua hyvän korvaajan Gelalle kauden alkuun mennessä.

 

http://www.mypa.fi/uutiset/edustusjoukkue/?uutinen=553&otsikko=XHEVDET+GELA+SIIRTYY+PUOLAAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yllättävän heikosti lähtenyt käyntiin MyPan osalta tämä liigacup, nyt oli KuPS:n vuoro nöyryyttää Mursun suojatteja. Pelailkoon nyt nämä höntsäilypelit kohtalaisesti, liigakauden aloitushan se tärkeämpi juttu kuitenkin on. Brasilian "vahvistuksilla" näyttää olevan surkea kielitaito, jos englannin puhuminen joukkuekaverien kanssa on mahdotonta.

 

Saa nähdä, mitä tulevasta kaudesta tulee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPalle tuli lähtö liigacupista, kun VPS oli parempi kotikentällään numeroin 3-0. MyPan testipelaaja Igor Jovanovicin ulosajo kulminoitui ottelun käännekohdaksi, josta MyPa ei enää noussut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPalla jatkuu pelit huomenna, kun PK-35 Vantaa saapuu vastustajaksi harjoitusotteluun. Kymenlaakson Sähkö Stadionilla MyPa pelaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa, liigacupin matsit pelasivat Lehtomäessä ja yhden "kotimatsin" Lahtea vastaan Imatralla. Saviniemen kenttä on mahtavassa kunnossa, Suomen Cupia Saviniemessä pelattiin viikko sitten, kun vastakkain olivat FC Peltirumpu ja Atlantis FC. Kenttä näytti silloin todella hyvältä :thumbsup1:

 

Moni varmasti muistaa Saviniemen "golfkentän" vuosi takaperin, aika tragikoominen kuva.

 

28.3.2013

big_Kosa_15442014.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hakassa ja edesmenneessä TamU:ssa liigaa pelannut Juha Pirinen siirtyy MyPaan. Tulee pelaamaan nähtävästi aika paljon vasemman laitapuolustajan paikkaa, Sesayn paikkaamisessa on toki haastetta ihan tarpeeksi Piriselle ;)

 

JUHA PIRINEN MYPA-PAITAAN

 

 

Ma 17.3.2014 - 15:33 -- mypa

 

 

22-vuotias Juha Pirinen tulee vahvistamaan MYPAn kokoonpanoa.

 

MYPA on solminut pelaajasopimuksen 22-vuotiaan Juha Pirisen kanssa. Pirinen tulee pelaamaan pääasiassa vasemman puolustajan paikkaa.Valkeakosken Hakan kasvatin tilille on kertynyt 84 liigaottelua ja seitsemän liigamaalia. Liigadebyyttinsä hän teki Hakan paidassa vuonna 2008. Ensimmäisen liigakauden jälkeen Pirinen siirtyi Tampere Unitediin. Kausien 2009 ja 2010 jälkeen Haka-kasvatti palasi takaisin Valkeakoskelle, jossa pelasi kaudet 2011-2013.

 

- Juha Pirinen on harjoitellut meidän mukanamme jo pari viikkoa. Esimerkillinen ja innostunut joukkueurheilija tuo omalla osaamisellaan intoa koko joukkueeseen. Pirinen on erittäin monikäyttöinen pelaaja ja pystyy laitapuolustajan paikan lisäksi pelaamaan myös keskikentällä. Pirisen vahvuuksia ovat monikäyttöisyyden lisäksi potkutekniikka, pelinlukutaito ja fyysisyys, kommentoi päävalmentaja Antti Muurinen.

 

http://mypa.fi/?q=node/1421

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPa hankki riveihinsä kolmannen brasilialaisen, Leandro Mottan. Ikää kaverilla on 22 ja pelipaikaltaan keskikenttämies.

 

 

La 22.3.2014 - 16:32 -- tiedotus

 
MYPA on täydentänyt ryhmäänsä Veikkausliigakauden alla brasilialaisella hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla Leandro Mottalla.
 
22-vuotias Leandro tulee Myllykoskelle osana MYPAn ja Fluminensen viime syksynä aloitettua yhteistyötä. Kassiano Soares ja Stefano Pinho liittyivät MYPAn riveihin jo aiemmin talvella ja Leandrosta tulee nyt kolmas pelaaja MYPAssa Fluminense-yhteistyön kautta.
 
- Olemme käyneet Fluminensen kanssa keskusteluja kolmannesta pelaajastaan MYPAan täksi kaudeksi. Etsimme hyökkäävää keskikenttäpelaajaa ja Fluminense ehdotti Leandroa, MYPAn toiminnanjohtaja Marco Manso kertoo.
 
- Toivottavasti Leandro pääsee hyvin sisään joukkueeseen ja on meille hyödyllinen pelaajana. Kehittyminen pelaajansa ja ihmisenä ovat hänen tänne tulonsa muut tavoitteet.
 
Leandro saapui Suomeen lauantaina ja hänellä on kaksi viikkoa aikaa päästä sisälle joukkueen kuvioihin ennen Veikkausliigakauden avausottelua FC Honkaa vastaan. Leandro itse on täynnä intoa uuden haasteen edessä.
 
- Keskityn täysin siihen että pystyn auttamaan MYPAa. Tämä on minulle hieno mahdollisuus näyttää taitoni ja parantaa pelaamistani. Olen kuullut erinomaisia asioita tästä projektista ja haluan todella esittää parastani. Vastuu on suuri, mutta teen parhaani kantaakseni sen täysimääräisesti, brasilialainen vakuuttaa.
 
Leandro pelasi nuorempana vuodet 2005-11 Vasco da Gamassa, josta hän siirtyi ensin Gremion reservijoukkueeseen ja vuonna 2012 hän pelasi Madureirassa ja Bonsucessossa Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja vuonna 2013 tie vei edelleen Fluminenseen.

 

Mottasta löytyy Youtubesta pari videopätkää:http://www.youtube.com/watch?v=8vC-3ZUGff8

                                                                       http://www.youtube.com/watch?v=1vVpzAHzllg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika tilannerikas kauden avausmatsi oli, pelin taso nyt oli mitä oli, mutta yhteenvetona voi sanoa että ihan viihdyttävää suomifutista. MyPan asenne oli ainakin kohdallaan: kolme kertaa tasoihin ja vielä ohi, se jos mikä osoittaa punavalkoisten luonteen lujuutta. Puolustuspeli oli kummallakin joukkueella aika heikkoa, erityisesti Roni Porokara tuotti vaikeuksia MyPan puolustukselle. MyPasta ei montaa heikkoa pelaajaa tullut mieleen tuon matsin perusteella, puolustaja Juha Pirinen pelasi varmaan huonoiten: epävarmoja syöttöjä omille ja yhteispeli Lodyn kanssa ei oikein toiminut. Pääasia, että voitto tuli ja sunnuntaina vastus kovenee kun paikalliskamppailussa MyPa kohtaa FC Lahden. Lahdella on kasassa kova nippu, ja veikkaan että tulevat olemaan Klubin ykköshaastaja. Honka-voitosta huolimatta MyPan pitää parantaa todella paljon Lahtea vastaan jos mielivät täydet kolme pinnaa napata, tuo puolustuspelaaminen pitää saada ehdottomasti kuntoon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPa - Inter 1-1 (1-0)

 

Pieni pettymys MyPan osalta tämä matsi, varsinkin toinen puoliaika oli melkoista Interin pyöritystä. Tuomas Aho pelasi kuitenkin loistavan matsin ja Interin hyökkäykset kilpistyivät aina häneen. Interin paras taisi olla Solomon Duah, joka tuli kentälle toisella puoliajalla. Duah teki Interin tasoituksen ja pelasi muutenkin hyvin, todella nopea pelaaja ja MyPan laitapuolustajilla oli melkoisia ongelmia pysyä hänen perässään. MyPa saa olla tyytyväinen pisteeseenkin, ei tämä mikään vahva esitys ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alustavat avauskokoonpanot illan MyPa-SJK kamppailuun:

 

MyPa:Iiskola; Koskinen, Lindberg, Aho, Pirinen; Minkenen, Abdulahi, Leandro Motta; Sihvola, Stefano, Bah.

 

SJK:Aksalu, Dorman,Tahvainen, Savic, Gogoua, Matrone, Brown, Moose, Kams, Pelvas, Lehtinen.

 

Pelvas ja Lehtinen ovat kyllä vaarallinen kärkipari, toivottavasti MyPan puolustus on hereillä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPa - SJK 1-3 (0-3)

89'Abdulahi   8'Moose

                       34'Pelvas

                       39'Moose

 

MyPalle toinen perättäinen tappio ja vielä samalle joukkueelle on melkoinen pettymys. Ensimmäinen puoliaika oli tänään todella heikkoa, puolustuspelaaminen oli surkeaa ja Iiskola oli maalilla hieman unessa. Pelistä jäi mieleen päällimmäiseksi MyPan huonous, ei niinkään SJK:n pelaaminen. Toinen maali oli melkoinen imurointi Iiskolalta, kun pallo lipsui käsistä maalia kohti ja Akseli Pelvas kävi tuikkaamassa maalin. MyPalle tarjottiin hyvää paikkaa kavennusmaaliin toisella jaksolla, mutta Aleksi Ristolalta oli sen verran surkea rankkarista, että SJK-vahti Mihkel Aksalu torjui vedon helposti. Vierasjoukkueen paras taisi olla kaksi maalia tehnyt Justin Moose, ihan hyvä pelaaja muutenkin.

 

MyPan joukkueesta ei pahemmin noussut ketään mieleen positiivisessa valossa, paitsi ehkä Pyry Soiri joka taisteli ihan kiitettävästi. Pekka Sihvola pelasi huonosti, jatkuvaa käsien levittelyä joka tilanteessa. Ristolan ja Sihvolan yhteispeli ei muutenkaan oikein toiminut ja se näkyi todella selvästi. SJK oli ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka on poistunut täyden pistepotin kanssa Saviniemestä. MyPan suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä maalinteossa ja tänään ensimmäiset puoli tuntia näytti joukkue olevan todella unessa. Toivottavasti tämä tappio herätti joukkuetta ja käyvät hakemassa Turusta sunnuntaina täyden pistepotin, vastassa tuolloin Inter joka hävisi tänään Jarolle hieman yllättäen lukemin 2-0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPa - RoPS  1-1 (0-0)

 

49'Sihvola

54'Majava

 

Aika tasainen matsi oli ja ei mikään viihdyttävä ainakaan, aika huonotasoinen matsi. MyPan hyökkäyspelaaminen ekalla jaksolla oli todella aneemista ja RoPS oli niskan päällä. Toiselle puolikkaalle MyPa piristyi hieman ja Sihvola vei punapaidat johtoon hienolla puskumaalilla. Kauaa ei kestänyt kun RoPS tasoitti, puolustaja Juuso Majavalta hieno kaukolaukaus oikeaan alakulmaan ja Ville Iiskola oli voimaton, RoPS:n parhaimpia olivat mielestäni Nicholas Otaru ja toppari Faith Obilor, joka oli monessa tilanteessa MyPan hyökkääjiä etevämpi, varsinkin Ville Salmikivi oli aika heikoilla 1vs1-tilanteissa. MyPalla on ollut aika tahmeaa viime aikoina, viidestä edellisestä pelistä kolme tappiota ja kaksi tasuria. Perjantaina pitäisi Vaasasta hakea pisteitä, eikä tuo tämän päivän matsin perusteella oikein lupaavalta näytä. Tasuripistekin olisi jo kova juttu, toki voittokaan ei ihan mahdottomuus olisi, VPS hävisi tänään 3-0 Interille, joten MyPan saadessa hyökkäyspeli kuntoon, vierasvoitto on mahdollinen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helpottava voitto Maarianhaminasta. Ensimmäinen puoliaika oli aika tasainen ja IFK oli vielä pelissä mukana, mutta toisella jaksolla MyPa painoi ohi. Dawda Bahilta hieno maalia ja Sihvolalta hyvä peli pitkästä aikaa. IFK:n vaarallisimmat paikat olivat muutamat Petteri Forsselin vaparit, jotka kuitenkin leijailivat reilusti yli maalin. Ei tuo Forssell muutenkaan tuolta oikein erottunut, ihmettelen että tuollainen läskikasa pelaa Suomen maajoukkueessa, herätys Paatelainen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyPa - KuPS  5-3 (1-1)

 

Ottelu lähti karmaisevasti käyntiin MyPan osalta, kun KuPS sai aika heppoisin perustein rankkarin. Ats Purje meni laukomaan ja pallo varmasti maaliin. 20 peliminuutilla MyPan keskikenttäpelaaja Dema sai suoran punaisen, kun tuli jalkapohja edellä KuPS:n Michael Coxia jalkapohja edellä rintaan. Tauolle mentiin 1-1 tilanteessa, kun  Aleksi Ristola toi kotijoukkueen tasoihin.

 

Toisella jaksolla maaleja alkoi tulla kunnolla, asiasta kolmanteen: matsissa jaettiin yhteensä kolme rangaistuspotkua, aika harvinaista sinänsä. Purje teki niistä KuPS:lle kaksi ja MyPan Valeri Minkenen teki yhden maalin rangaistuspotkusta. Matsin hienoin maali oli ehdottomasti Aleksi Paanasen tarkka veto vasempaan ylänurkkaan, MyPan Jere Pyhäranta oli voimaton tuon vedon edessä. Se ei kuitenkaan KuPSia paljon auttanut, kun MyPa meni menojaan. MyPan parhaimmistoa matsissa oli hyökkääjä Ville Salmikivi, joka teki hienon yksilösuorituksen jälkeen hienon maalin. Maalivahti Pyhäranta oli myös hyvä :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tappio Klubille. Sinänsä aika katkera tappio, kun täydet kolme pinnaakin olisi ollut otettavissa. HJK oli tehokkaampi, MyPan hyökkäykset pysähtyivät usein HJK:n puolustukseen, sanomattakin lienee selvää että sinivalkoisten puolustuspelaaminen on liigan parhaimmistoa. MyPan Salmikivi pelasi jälleen hyvin ja Pyry Soiri oli myös hyvä. Soirilla riittää tuota nopeutta, hänen pitäisi vain haastaa useammin vastustajan pelaajia, koska taitoa myös riittää. Soiri on ollut todella pirteä muutamassa viime pelissä. Dawda Bah ei ollut tänään parhaimmillaan, aika verkkaista pelaamista gambialaiselta. Ei tuo HJK niin ylivoimainen loppujen lopuksi ole, mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Mikael Forssell on varmaankin liigan hitaimpia hyökkääjiä :D :thumbsdown1: APOEL rökittää onneksi Klubin keskiviikkona, niin eivät pääse lähellekään mestarien liigan lohkopaikkaa. Pudottivat Rabotnickinkin ihan tuurilla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×