Jump to content
Sign in to follow this  
Iqhmael

7.12.2013 Manchester United vs Newcastle United, @Old Trafford

Recommended Posts

220px-Manchester_United_FC_crest.svg.pngVS 200px-Newcastle_United_Logo.svg.png

 

15. Valioliiga-kierroksen avaa lauantainen Manchester Unitedin ja Newcastle Unitedin välinen kohtaaminen Old Traffordilla. Aikaisemmin viikolla Manchester United koki turhauttavan 0-1 tappion Evertonille, ja samaan aikaan Newcastle kävi pettymässä Swansean vieraana 3-0 tappiolla. Manchesterilaistet tipahtivat keskiviikkona sarjataulukon sijalle 9., kun Newcastle on 2 sijaa ylempänä, tosin vain pisteen päässä.

 

Phil Jones oli pelikiellossa Everton-ottelussa korttitilin täytyttyä, mutta on jälleen pelikelpoinen toonseja vastaan. Wayne Rooney sitä vastoin on huomenna pelikiellossa, sillä miehen korttitili täyttyi Everton-ottelussa varsin tyhmän rikkeen seurauksena. Michael Carrick on vielä loukkaantumisen takia sivussa. Van Persien ja Kagawan pelikunto on hieman kysymysmerkki. Herroista Kagawa joutui piipahtamaan sairaalassa Everton-pelin jälkeen, sillä mies kärsi tiettävästi jonkinlaisesta hengitysvaikeuksista. Molempia herroja kyllä Newcastle-pelissä tarvittaisiin, sillä ratkaisijoiden rinki näyttää muutoin varsin kapealle huomenna. Jonkin verran varmasti rotaatiota tulee huomisessa pelissä joka tapauksessa, sillä takana on varsin raskas pariviikkoinen otteluruuhka ja tulevalla viikolla olisi vielä CL-ottelu Shakhtar Donetskia vastaan. Raavitaanpas avauskokoonpanoveikkaus:

 

De Gea

Rafael - Evans - Vidic - Evra

Nani - Jones - Fellaini - Young

Welbeck

Chicharito

 

Puolustuksen suhteen ei pitäisi olla mitään ihmeellistä. Koska kärjen alle ei ole varsinaista 10-paikan pelaajaa tarjolla, ottanee Welbeck tuon roolin. Periaatteessa tuossa roolissa voisi koittaa myös Fellainiakin huomenna. Chicharito aloittanee ellei RvP ole pelikuntoinen. Valencia on pelannut varsin paljon viime aikoina, joten hän saanee lepovuoron Nanin ja Youngin ottaessa laidat haltuun. Vaihtoehtoina sitten sinne ei oikeastaan ole kuin Januzaj.

 

Voitto olisi melkein pakko raapia huomenna, jotta siitä CL-paikasta voisi vakavasti ottaen edes taistella keväämmällä. Veikataan melko avointa peliä, josta manchesterilaiset raapivat 3-2 voiton. Unitedin maalintekijöinä 2 x Herne ja yhden tuikkaa Nani.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaanpas oma avauskokoonpanotoive

 

De Gea

 

Rafael - Evans - Vidic - Evra

 

Jones - Fellaini - Fletcher

 

Januzaj - Hernandez - Nani

 

Tulosveikkaukseen 3-2. United aloittaa räväkästi ja johtaa 25 minuutin jälkeen 3-0. Newcastle kaventaa hieman enen puoliaikaa 3-1. Vartti ennen loppua Harakat nousee maalin päähän mutta loppurynnistys jää vierailta vajaaksi eikä tasoitusyrityksissä päästä lisäajan tolppaa lähemmäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, katsotaan miten Moyes saa joukkueen iskuun keskiviikon pettymyksen jälkeen. Yleensähän United on näihin tappioihin reagoinut hyvin ja seuraavassa pelissä ollaan oltu tulta ja tappuraa. Uskon että näin tapahtuu myös nyt ja tänään nähdään kentällä taisteleva United.

 

Paljon on tänäänkin runkomiehiä sivussa, jos kaikki huhututkin ukot ovat pois. Kagawa tosiaan kärsinyt ilmeisesti hengitysvaikeuksista ja selittää viime pelin vaisuuden. Luultavammin tänään sivussa, kuten vielä van Persiekin. Tässä on nyt muilla näytön paikka ja mitä luultavammin avaus tulee olemaan tuollainen Ighmaelin heittämä, turvallinen ja Moyesin näköinen. Itse toivoisin kuitenkin seuraavaa:

 

DDG

Rafael-Evans-Vidic-Evra

Jones-Fellaini

Valencia-Januzaj-Nani

Hernandez

Januzaj tuossa keskellä ja Jones-Fellaini kaksikko takaisi nuorelle herralle työrauhan ja vapaan roolin. Katsotaan mitä Moyes tänään keksii, mutta todellakin haluan tänään nähdä kentällä edellisestä pelistä sisuuntuneen Unitedin.

Veikataan 3-1, Hernandez, Januzaj sekä Fellaini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taitaa Moyes luottaa Welhbeckiin hyökkäyksen kärkenä. Nyt on hänen paikkansa näyttää että osuu maalikehikkojen väliin ja jollei tulosta tule pelillisesti tai maalillisesti niin vahto tehtävä tarpeeksi ajoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

DDG

Rafael-Evans-Vidic-Evra

Jones-Fellaini

Valencia-Januzaj-Nani

Hernandez

 

 

Tämä. En näe mitään muuta vaihtoehtoa käytettävissä olevilla pelaajilla. Tietysti JOS Kagawa ja/tai RVP on käytettävissä, nämä tarvitaan kentälle. Luultavasti kumpaakaan ei kyllä nähdä edes penkillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh huijaa. v Persie jättänyt siirtopyynnön manulle? Useampi media englannissa uutisoinut asiasta tänään. Arvailevat että Moyes asettanut Rooneyn Persien edelle peluutuksessa. Onkohan  Persiehän loukkaantunutkaan tai olisiko jo pelikunnossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen jakso takana. Januzaj hyökkäyksen valopilkku, ehkä Chichariton voisi myös laskea onnistujiin. Unitedin peli muuten... meh. Cleverley ja Jones yrittävät kyllä sen minkä pystyvät, mutta avaaminen on lähes kokonaan alhaalla makaavien topparien vastuulla. RVP pelaa väärällä paikalla, Rafael ja Nani olivat myös aika heikkoja. Ainoa veto maalia kohti tuli Jonesin laukauksesta alkupuolella. Saapa nähdä paraneeko homma yhtään toisella puolikkaalla, muuten täytyy toivoa että erikoistilanteesta saataisiin nolla rikottua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko taas tulla tänne kommentoimaan umpisurkeaa esitystä.Kyllähän tässä näkyy että kokoonpano on täynnä kakkoskategorian pelaajia ja nyt kun puikoissa on myös kakkoskategorian valmentaja niin tulos on tämän näköistä.

Pelissä ei ole mitään osa-aluetta mitä voisi tällä hetkellä hehkuttaa ilman muutamaa yksilöä lähinnä Rooneyta ja De geaa taisteltaisiin putoamisesta.Palloton peli nyt vielä menee vaikka siinäkin ei kyllä toimita järkevästi, prässätään niin sekavasti ja epärytmisesti,mutta pallollinen peli on sitten täyttä paskaa ja se vielä korostuu kun wäinöä ei ole kokoonpanossa.

Eniten kyllä tässä pelissä vituttaa on Van persien asenne kiukuttelee eikä työnteko nappaa yhtään ja kun Newcastle siirtyi johtoon niin luovutti kun johtavana pelaajana olisi pitänyt astua esiin.Sitten mitä tekee Moyes ottaa Nanin ja Cleverleyn pois ja tilalle Zaha ja Andresson WTF!!. En tiedä muuta kuin että rahahanat nyt ainakin auki tammikuussa ja muutamat turhakeet myyntiin Eli Kagawa,Evra,Andersson,Young jne..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluttomuus oli jotain täysin käsinkosketeltavaa. En ole nähnyt noin aneemista Manua miesmuistiin. Kuitenkin jos vertaa Newcastlen pelaajiin niin ovat hivenen edellä taitopelaamisessa. Se näkyi koko ajan siinä, että Newcastlen pelaajat olivat taitojensa ylärajoilla ja manu:n kaverit neppailivat haluttomasti. Aivan kopio Everton pelistä eli manu hävisi järjestään kakkospallot. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peliä näkemättä:

 

Urheilupiireissä pidetään tosiasiana, että valmentaja on helpompi vaihtaa kuin koko joukkue. Manchester United on ollut tässä ajattelumallissa varmaan ainoana poikkeuksena viimeisen 20 vuoden ajan - ainakin tällä tasolla.  

 

Mielenkiintoista nähtävää seuraavat 18kk, jos siellä alkaa olla jo nyt kapinahenkeä kopissa. Vaikea uskoa, että ennemmin ainakaan kovin helpolla aletaan työsuhteita purkamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matsi jäi näkemättä, onneksi. Jotain tarttis ilmeisesti tehdä, sillä kaksi kotitappiota putkeen EI ole hyväksyttävää. 9. sija sarjataulukossa, ja seitsemän pistettä nelossijasta perässä.

 

Ainoana valonpilkkuna se, että Soton jätti Cityn pisteeseen ja Stoke voitti Chelsean. Tällä kierroksellakin sitä eroa olisi voinut kuroa umpeen, mutta kun ei niin ei... Tällä menolla pisteitä on kauden lopussa 55, eli yli 30 vähemmän kuin viime vuonna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loistavaa analyysiä BBC:llä Alan Shearerilta ja Robbie Savagelta. Robin Van Persie on ykkösmaalintekijä ManUssa. Tänään hän ei koskenut kertaakaan palloon noin 30 m lähempänä maalia.

 

No ei monesti, mutta ei kertaakaan on liioittelua. Heti tulee ainakin mieleen paikka missä syötti maalin edessä Cleverlylle joka pääsi laukomaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelillisesti ei ole muuta kommentoitavaa kuin että umpi surkeaa. Ja vielä surkeampaa oli taas nähdä miteen Moyes reagoi pelilliseen ongelmaan. Kuten kaikki näimme ongelma oli keksikentän toimimattomuus joka ei saanut palloa eteenpäin tai sitten se ei edes liikkunut siten että (Jones. Cleverley) heille olisi voinut pelata palloa. Ja samalla kun kärjessä "pikku herne" oli täysin ilman palloa niin ainakin minä odotin että "herne" pois ja joku mies lisäksi auttamaan keskikentän ongelmassa (vaikkapa) Andersson paremman puutteessa. Mutta eihän näin tapahtunut vaan Moyes otti todellisen ota tai jätä riskin ottamalla Zahan kentälle ja sitten myös Valencian. Mielestäni Moyes oli täysin yössä taktisesti koko pelin ajan. Kuten on nähty minkäänlaista vakiokokoonpanoa ei ole saatu aikaan alkukauden aikana. Tosin loukkaantumisetkin ovat sotkeneet mutta mikään ei enää selitä tätä pelillistä kaaosta mikä on nähtävissä. Miten selvitään Shaktar pelistä? Siinäkin on panosta enää ei ole varaa kotitappioon sillä se tarkoittaisi sijoittumista lohkossa toiseksi ja samalla sitä että pudotuspeleissä tulisi vastaan muiden lohkojen ykkösiä pois lukien englantilais seurat. No onneksi paras pelimiehemme Rooney on mukana em. ottelussa. Kaiken kaikkiaan nyt manu on niin sanotusti "köysissä" mutta tästä on vain yksi tie eli kohti parempia ottelusuorituksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsoin analyysin aamulla uudelleen ja sen mukaan Van Persie osallistui peliin koskemalla palloon reilut 30 kertaa rangaistusalueiden välissä. Eilen katsoin sen verran väärin, että se alue alkoi noin 30 metriä omasta maalista ja loppui noin 20 metriin Newcastlen maalista. Kritiikki oli kovaa, kun Persie oli 24 jaardin päässä maalista kun Hernandez pääsi tekopaikkaan. Chicarito veti mikä oli ainoa vaihtoehto kun olet yksin 16 alueella ja tulos tiedetään. Systeemi eivtoimi näillä pelaajilla. Tänään lehdissä Moyes sanoi, että hän ei ole muuttanut mestarijoukkuetta ja kirjoittajat kysyivät alkaisiko olla aika muuttaa. Samaten sitä kyseltiin, olisiko syytä alkaa nimetä joukkue peliin vähän aikaisemmin kuin pelipäivänä vähän ennen ottelua kuten Moyes nyt kuulemma tekee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lennot Manchesteriin ~250€.

Hotelli 6 yötä ~400€.

Otteluliput kahteen peliin yht. 110€.

Muut kustannukset (safka, taksit, juomat jne.) 7 päivältä ~350€.

Kahden aivan järkyttävän sanoin kuvaamattoman paskan esityksen todistaminen paikan päällä...priceless.

 

No onneksi sentään ruoka, juoma ja varsinkin matkaseura oli hyvää. Olisihan se huonomminkin mennä, sillä ei sentään tullut paluulennolla yksikään runsaslukuisesta Pool-fanien seurueesta viereen vittuilemaan 2,5 tunniksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×