Jump to content
Sign in to follow this  
PouPou

Lohko A

Recommended Posts

Ottelut

 

To 12.6.2014 22:00 Brasilia - Kroatia  Sao Paulo

Pe 13.6.2014 18:00 Meksiko - Kamerun  Natal

Ti 17.6.2014 21:00 Brasilia - Meksiko Fortaleza

Ke 18.6.2014 23:00 Kamerun - Kroatia Manaus

Ma 23.6.2014 22:00 Kamerun - Brasilia Brasilia

Ma 23.6.2014 22:00 Kroatia - Meksiko Recife

 

Brasilia

 

ELO-ranking: 1 (9.12.2013)

FIFA-ranking 10 (28.11.2013)

 

Historian menestyinein joukkue World Cupissa lähtee kotikisoihin hakemaan kuudetta maailmanmestaruuttaan. Mestaruudet ovat tulleet vuosina -58, -62, -70, -94 ja -02. Kahdet edelliset kisat ovat menneet hieman heikommin brasseilta, mutta tällä kertaa joukkue lähtee yhtenä ennakkosuosikkina omiin kisoihinsa. Monien papereissa Brasilia on ykkössuokikki mestariksi. Materiaaliltaan joukkue ei ehkä ole se kovin, mutta kotiyleisö ja ennenkaikkea tuttu ilmasto antaa joukkueelle selvän edun.

 

Valmentajana on jälleen jo kymmenen vuotta sitten Selecaon mestaruuteen johdattanut Luiz Felipe Scolari. Tuolloin hän jakoi jokaiselle pelaajalleen Sun Tzun Art of War -kirjat, motivoidakseen ja yhtenäistääkseen joukkuetta, joka koostui monista supertähdistä. Nykyisessä joukkueessa moiset egot ovat harvassa ja moisiin keinoihin nyt tuskin tarvitsee ryhtyä. Scolari tunnetaankin loistavana johtana, joka pystyy hallitsemaan pahimpiakin egoja, vaikka Chelseassa vietetty aika olikin takkuista. Scolari ei ole menestynyt merkittävästi viime vuosina valmentajana ja epäilyt siitä, että mies olisi pudonnut aallonharjalta ovat saaneet valtaa. Paluu maajoukkueen peräsimeen on kuitenkin osoittanut, että 65-vuotias on edelleen iskussa ja Brasilia on pelannut loistavaa jalkapalloa voittaen useita jalkapallon mahtimaita.

 

Scolari johdatti Selecaon voittoon viime kesän Confiderations Cupissa, jossa joukkue murskasi finaalissa itsensä Espanjan tylysti 3-0 lukemin. Koko kisojen ajan joukkue pelasi vauhdikasta ja hyökkäävää jalkapalloa, joka on ehkä Scolarilta hieman epätyypillistä. Mutta onhan Brasilia tunnettu sambasta ja muutaman vuoden tauon jälkeen joukkue pelaa tuon maineen mukaisesti. Confiderations Cup oli myös osoitus siitä, kuinka paljon etua he saavat kuumasta ilmastosta, johon eurooppalaiset veljet eivät olleet ehtineet tottua laisinkaan. Tämä tullaan varmasti näkemään myös MM-kisoissa, vaikka lähes kaikki brassitkin tulevat Euroopasta.

 

Viimeisin maajoukkue

 

Julio Cesar, Victor - Dani Alves, Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Dante, Maxwell, Marquinhos - Ramires, Oscar, Paulinho, Lucas, Hernanes, Luiz Gustavo, Bernard - Robinho, Neymar, Hulk ja Jo

 

Mahdollinen aloituskentällinen MM-kisoissa

                                                                                   Julio Cesar

                                                          Dani Alves - Thiago Silva - Luiz - Marcelo

                                                                             Ramires - Paulinho

                                                                        Hernanes - Oscar - Neymar

                                                                                        Hulk

                                                                                         

                                                                                               

Maalivahtipeli saattaa koitua ongelmaksi, koska Julio Cesar on selkeä ykkönen ja hän on kuitenkin selvästi parhaimmat päivänsä nähnyt ja on erittäin virhealtis. Mies pelaa QPR:n kanssa Championshipissä ja se kuvastaa hyvin miehen tasoa.

 

Huomioitava myös erittäin nousevat laitapuolustajat, joka on sekä vahvuus että heikkous. Alves ja Marcelo molemmat nousevat mielellään ja usein se johtaa siihen, että vastahyökkäyksissä laidoilla on tilaa. Puolustuskuri saattaa muutenkin osoittautui Brassien kohtaloksi, koska joukkueesta löytyy vain harva pelaaja, joka seurajoukkueessaan joutuu puolustamaan ja keskikenttäpelurit ovat aika hyökkäysorientuneita. Lisäksi kun puolustuksessa saattaa olla Luizin kaltainen kaveri, niin puolustus voi olla mitä on. Puolustuksellisempi kentällinen varmaan sisältää Gustavon/Lucasin tai jopa molemmat.

 

Tärkein pelaaja: Neymar

 

Vaikka mies ei ole päässyt vielä täyteen liekkiinsä Barcelonassa, on mies Selecaon tärkein yksittäinen pelaaja. Suuri hype seuraa miestä missä hän kulkeekin ja kotiyleisö ihannoi miestä. Paineiden sietokyky on vielä testaamatta ja mies voi joko johdattaa Brasilian menestykseen tai joukkue voi sulaa Neymarin mukana. Yksilöratkaisuillaan voi kääntää otteluita ja saa kaverit ympärillään näyttämään paremmilta. Filmaaminenkin on tullut miehelle tutuksi ja voi filmaamisellaan saada useita tuomioita Brasilian eduksi, koska moni tuomari voi jäätyä huutavan yleisön paineen alla. Nopeana ja taitava aiheuttaa hitaille puolustuksille vaikeuksia jatkuvasti.

 

Kroatia

 

ELO-ranking 23. (9.12.2013)

FIFA-ranking 16. (27.11.2013)

 

Ranskassa vuonna 1998 Kroatia pääsi aina pronssille asti ja tuolloin joukkue oli Davor Sukerin johdolla todella kova. Taival päättyi semi-finaalissa tulevalle mestarille Ranskalle, joten suoritusta voi pitää todella kovana. Muutoin Kroatian menestys on jäänyt laihaksi jalkapallon isoimmilla näyttämöillä. Nyt joukkue lähtee yllätysvalmiina sakkina hakemaan vähintään jatkopaikkaa lohkosta ja siitä ylöspäin kaikki on silkkaa plussaa. Voi päästä pitkällekin jos potentiaali saadaan ulosmitattua parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Valmentajaksi on juuri valittu entinen maajoukkuekapteeni Niko Kovac. Kovac on Kroatiassa legendan maineessa, mutta valmentajana mies on vielä katsomaton kortti. Hän ei ole ennen nykyistä pestiään ollut päävalmentajana kuin Kroatian U21-joukkueessa. Siellä menestys oli kuitenkin kovaa ja Kroatia johti omaa EM-karsinta lohkoaan, kun kutsu kävi A-maajoukkueeseen. Voitto ja tasapeli Islannista ovat Kovacin saldo toistaiseksi, joten ei aivan katastrofaalinen alku ole ollut. Valmennustyylistä on vaikea sanoa mitään, koska ei ole tullut pelejä nähtyä, mutta varmasti saa joukkueen pelaamaan yhteen ja hallitsee egoja hyvin, koska on entinen huippupelaaja ja ikoni, jota varmasti kaikki kunnioittavat.

 

Viimeisin maajoukkue

 

Pletikosa, Subasic, Kalinic - Srna, Simunic, Corluka, Pranjic, Lovre, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko - Kranjcar, Modric, Rakitic, Perisic, Badelj, Ilicevic, Kovacic, Males - Olic, Eduardo, Mandzukic, Jelavic, Benko ja Rebic

 

Mahdollinen avauskentällinen kisoissa

                                                                                            Pletikosa

                                                                        Srna - Corluka - Lovren - Pranjic

                                                                                      Modric - Kovacic

                                                                                 Olic - Perisic - Rakitic

                                                                                          Mandzukic

 

Muodostelma saattaa muuttua, jos Mandzukic on pelikiellossa MM-kisojen avausottelussa, koska sai Islantia vastaan punaisen kortin. Jelavic on ensimmäisenä kärkkymässä Mandzukicin paikkaa, jos näin on. Srna ja Pranjic ovat jo hieman ikääntyneitä ja vauhti on iän myötä hidastunut, mutta molemmat ovat edelleen kovan tason puolustajia ja puolustukseen ei tule homma kaatumaan. Taitavien brassien kanssa voi hitaus kuitenkin koitua kohtaloksi. Selvän puolustavan keskikentän puuttuminen on myös ongelma ja Modric ja Kovacic joutuvat hoitamaan puolustus velvoitteita, mikä vaikuttaa myös hyökkäykseen. Laidoilla pelaavat Rakitic ja Olic ovat molemmat kovia työmyyriä, jotka auttavat laitapuolustajia hyvin, mikä ehkä kompensoi puolustuvan keskikentän puutetta.

 

Tärkein pelaaja: Luka Modric

 

Kroatian selkeä tähti pelaaja Real Madridista on tärkeässä roolissa tulevana kesänä. Kroatia odottaa häneltä joukkueen johtamista, vaikka ei kapteenin nauha kädessä puristakaan. Pitää pystyä luomaan peliä ja jos hänet saadaan pimentoon, on Kroatia nesteessä. Nuoresta Kovacicista ei vielä ole näissä ympyröissä johtamaan joukkueen hyökkäystä joten Modricilla on paljon harteillaan. Joutuu myös puolustamaan enemmän kuin seurajoukkueessaan, joka saattaa verottaa hyökkäyspeliä. Syöttötaidoillaan voi repiä puolustuksen kuin puolustuksen kahtia ja voi tehdä näyttäviä maaleja oikealla jalallaan kauempaakin. Jos Modric pelaa hyvin, on Kroatia vahvoilla päästä jatkoon lohkostaan.

 

Meksiko

 

Elo-ranking 22. (9.12.2013)

FIFA-ranking 20 (27.11.2013)

 

Usein kisoihin selviytynyt, mutta niissä aina heikosti menestynyt Meksiko tähtää jälleen jatkoon lohkostaan. Viisissä viime kisoissa Meksiko on selvinnyt lohkostaan jatkoon, mutta heti sen jälkeen tie on tyssännyt. Kaksi kertaa joukkue on selvinnyt puolivälieriin, molemmilla kerroilla pelattiin Meksikossa. Nyt joukkueen tehtävä on hieman hankalampi, koska tasainen lohko Brasilian takana voi päätyä miten vain. Aivan parastaan saavat meksikolaiset pistää, jos mielivät jatkoon.

 

Valmentajana on Miguel Herrera, joka astui remmiin tämän vuoden lokakuussa. Eli Kovacin tavoin melko kirjoittamaton kortti vielä tällä tasolla. Häntä ennen olikin melkoinen valmentajaruletti, mutta Herrera sai vakuutettua päättäjät voitoilla Uudesta-Seelannista ja jatkaa ainakin kisoihin asti. Herrera on valmentanut menestyksekkäästi Meksikon liigassa ja vyöllään hänellä on yksi mestaruus ja muutama tappio finaaleissa. Kansainvälisesti täysin kokematon kaveri, mikä saattaa koitua Meksikon kohtaloksi kisoissa.

 

Viimeisin maajoukkue

 

Corona, Munoz, Alavera - Marquez, Rodriguez, Aguilar, Valenzuela, Aldrete, Ayala, Layun, Hernandez, Herrera - Sinha, Pena, Montes, Molina, Medina, Escoboza, Mendoza, Salinas - Peralta, de Nigris ja Jimenez

 

Mahdollinen avaus kisoissa

                                                                               Ochoa

                                                                Reyes - Marquez - Moreno

                                                                 Aguilar - Medina  - Layun

                                                                            Vela - Pena

                                                                         Peralta - Chicharito

 

Herrera suosii kotimaan liigan pelaajia ja sieltä kaikki pelaajat viimeksi valittiinkin. Uskoisin kuitenkin, että Chicharito ja Vela ainakin mahtuvat kisakoneeseen ja ehkä myös dos Santos. Puolustus on kovin nimetön ja Papy-Marquezin johtamana ei vakuuta laisinkaan ja esim. Brasilia saattaa sahata kovalla kädellä Meksikolaisten puolustusta. Hyökkäys on paperilla kova, mutta keskikenttä on nimetön ja hyökkääjät saattavat kärsiä tarjoilun puutteesta.

 

Tärkein pelaaja: Carlos Vela

 

Real Sociedadin mehikaani on ollut kovassa iskussa ja luultavasti nähdään kisoissa, vaikka ei viimeksi joukkueen mukana ollutkaan. Pystyy yksilöratkaisuihin ja näyttäviin maaleihin. Juoksuvoimaa löytyy ja pystyy myös haastamaan, ehkä jopa Meksikon köyhänmiehen Neymar. Hänen ja Chichariton yhteistyö on myös iso osa sitä, pystyykö Meksiko haastamaan jatkopaikasta.

 

Kamerun

 

ELO-ranking 56. (9.12.2013)

FIFA-ranking 51. (9.12.2013)

 

Seitsemänsissä kisoissaan oleva Kamerun on parhaimmillaan ollut puolivälierissä saakka. Tämä tapahtui Italian kisoissa vuonna 1990, jolloin Kamerunin kaikkien aikojen pelaaja Roger Milla johdatti joukkueen loistavaan suoritukseen. Muulloin on kohtalona ollut jääminen lohkovaiheeseen.

 

Valmentajana on saksalainen Volker Finke, joka on kokenut valmentaja ja on valmenut jo pari vuosikymmentä Saksassa. Kummempaa menestystä ei ole kuitenkaan tullut ja melkoinen yllätys valinta oli Kamerunin valmentajaksi. Kamerunilla on ollut melkoinen tuulettaminen valmentajien suhteen jo monta vuotta ja harva valmentaja on pystynyt pitämään paikastaan vuota pidempään kiinni. Vaikea sanoa Finkestä mitään, mutta arvatenkaan mies ei mitään yltiöhyökkäävää pelitapaa tule suosimaan ja Kamerun iskee vastahyökkäyksillä.

 

Viimeisin maajoukkue

 

Assembe, Itandje, N'Djock - Assou-Ekotto, N'Koulou, Kana-Biyik, Nounkeu, Bedimo, Chedjou, Bong, Matip, Nyom - Song, N'Guemo, Moukandjo, Makoun, Mbia, Enoh, Olinga, Loe - Eto'o, Aboubakar, Choupo-Moting, Webo, Zoua

                                               

Mahdollinen avaus kisoissa

                                                                                   Assembe

                                                    Assou-Ekotto - N'Koulou - Chedjou - Bedimo

                                                                 Makoun - Song - Mbia - N'Guemo

                                                                               Eto'o - Webo

 

Epätyypillisesti afrikkalaisille joukkueilla, Kamerunin vahvuus on sen puolustuksessa. Puolustukseen on tarjolla useita kovia nimiä ja kovia nimiä jää jopa penkille. Sen varaan Finke varmasti rakentaa myös pelityylinsä. Molemmat laitapakit ovat ahkerasti nousevia ja tarjoavat mainiota tukea hyökkäykselle. Keskikenttä on aika puolustusorientoitunut, mutta toki Makou ja Song pystyvät myös rakentamaan peliä. Songin vire toki täysi mysteeri, kun ei peliaikaa heru Barcelonassa. Hyökkäyksessä kokenut kaksikko ja tutkapari Eto'o ja Webo. Molemmat kuitenkin jo nähneet parhaat päivänsä.

 

Tärkein pelaaja: Samuel Eto'o

 

Vaikka Samuel on jo uransa ehtoopuolella, on hän äärettömän tärkeä Kamerunille. Ikoni ja kapteeni on tärkeässä roolissa jälleen kerran ja palasi varta vasten maajoukkueeseen, kun Kamerunin mahdollisuudet näyttivät hyviltä. Hänen maaleillaan tai niiden puuttella on iso rooli siinä, havitteleeko Kamerun jatkopaikkaa. Jos löytää vielä kerran parhaan vireensä, on Kamerunilla mahdollisuus yllättää ja päästä vaikka puolivälieriin asti. Toisaalto jos peli ei kulje, voi tuloksena olla myös jumbopaikka lohkossa.

 

 

Yhteenveto

 

Brasilia on lohkon ehdoton suosikki ja voi edetä jatkoon puhtaalla pelillä ja täysin pistein. Toisena jatkoon menijänä näkisin Kroatian, jonka materiaali ja valmennus on paremmalla tasolla kuin Meksikon ja Kamerunin. Meksikolla on poikkeuksellisen heikko joukkue, vaikka Euroopan vahvistukset ovatkin mukana, myös valmentaja on kokenut ja tiedossa saattaa olla melkoinen mahalasku. Kamerun taistelee kovasti Kroatian kanssa, mutta joukkueessa on useita kysymysmerkkejä ja valmentajakaan ei oikein vakuuta. Eli Brasilia ja Kroatia jatkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä ei nyt mitään vihoja Meksikoa suhteen ole vaikka toista Concacafin alueen joukkuetta symppaankin, päinvastoin. Kyllä sitä tulee Mehikon onnistumisia toivottua.

 

Club Américan valmentaja Miguel "El Piojo" Herrera nimettiin tosiaan Jose Manuel "Chepo" de la Torren tilalle. Aluksi ajateltiin että tämä olisi vain väliaikainen ratkaisu, mutta maanosien välisten karsintojen jälkeen ilmoitettiin että Herrera valmentaa Mehikoa vielä Brasiliassakin. Herrera päätti jättää alisuorittaneet Euroopassa pelaavat tähdet ulos joukkueesta Uusi-Seelanti -peleistä. Mutta eiköhän nämä jälleen ole joukkueen mukana seuraavissa matseissa. Joukkue tulee siis aikalailla olemaan tämännäköinen, ellei Herrera vedä hommaa ihan överiksi ja kutsu kaiken maailman Munozia ja Molinaa ryhmään:

 

GK: Ochoa, Corona, Orozco

DEF: Reyes, Marquez, Moreno, Rodriguez, Aguilar, Layun, Nilo, Guardado

MID: Pena, Medina, Herrera, Montes, Corona, Aquino, Fabian/Reyna

FWD: Chicharito, Peralta, Dos Santos, Vela, Jimenez

 

----------------Ochoa------------------

----Reyes --Marquez-- Moreno----

Aguilar------Medina------------Layun

------Vela/Gio--------Peña--------------

---------Peralta--Chicharito/Gio

 

Herrera tykkää kyllä peluuttaa viiden puolustajan linjaa, ja veikkaisin sen näyttävän tuolta. Legenda Rafa Marquez johtaa puolustusta keskeltä ja vierellä pelaavat Reyes ja Moreno. Laitapakkeina ja puolustavana kk-miehenä sitten American miehet Layun, Aguilar ja Medina. Yllä ehkä jopa Meksikon liigan paras pelaaja Gullit Peña. Gullitin vierellä sitten jompikumpi kaksikosta Gio Dos Santos - Carlos Vela. Se riippuu nyt täysin siitä että haluaako Vela tulla. Tiedä sitten mitä miehen päässä liikkuu jos torjuu kutsun mm-kisoihin. Kärkeen käydään sitten kovaa kisaa pelipaikoista, mutta veikkaan vahvasti että vanha kehäkettu El Hermoso Peralta on selvä avaaja. Toiselle paikalle sitten varmaankin Chicharito, jos onnistuu majuleireillä ja harkkamatseissa vähän parantamaan otteitaan viimeaikaisiin verrattuna.

 

Itse uskon vahvasti Meksikon mahdollisuuksiin vaikka pidemmällekin Herreran johdolla, jos kisoihin saadaan kaikki halutut pelaajat mukaan (VELA!) ja homma vaan lähtee rullaamaan. Oma veikkaus (joka saattaa vielä muuttua tässä ajan kuluessa):

 

1. Brasilia

2. Meksiko

3. Kroatia

4. Kamerun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikäs tossa hiertää, kun noita tähtipelaajia ei viimeksi valittu joukkueeseen? Eikö niitä ole kiinnostanut pelata täysillä maajoukkueen väreissä vai mitä? Ilmeisesti kovia ongelmia ollut, kun valmentaja niin tiuhaan vaihtunut. Itse en jaksa hirveästi uskoa Meksikon mahdollisuuksiin, koska vaikuttaa pahasti vuoden 2010 Ranskalta, ehkä pienemmässä mittakaavassa, mutta kuitenkin. Tollaisia ongelmia ei kuitenkaan ihan helpolla korjata.

 

Päivitin ton Tolppiksen mainitseman avauksen avausviestiin. Jos joku osaa heittää hyvää proggista jostain joukkueesta, kun itsellä varsin rajalliset tiedot useasti tiimistä niin tänne näin vaan sitten korjaamaan heti. Kyyhkyboylla varmaan jotain sanottavaa ainakin Kamerunista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikäs tossa hiertää, kun noita tähtipelaajia ei viimeksi valittu joukkueeseen? Eikö niitä ole kiinnostanut pelata täysillä maajoukkueen väreissä vai mitä? Ilmeisesti kovia ongelmia ollut, kun valmentaja niin tiuhaan vaihtunut. Itse en jaksa hirveästi uskoa Meksikon mahdollisuuksiin, koska vaikuttaa pahasti vuoden 2010 Ranskalta, ehkä pienemmässä mittakaavassa, mutta kuitenkin. Tollaisia ongelmia ei kuitenkaan ihan helpolla korjata.

 

Päivitin ton Tolppiksen mainitseman avauksen avausviestiin. Jos joku osaa heittää hyvää proggista jostain joukkueesta, kun itsellä varsin rajalliset tiedot useasti tiimistä niin tänne näin vaan sitten korjaamaan heti. Kyyhkyboylla varmaan jotain sanottavaa ainakin Kamerunista?

 

Herrera sanoi jättäneensä kutsumatta Euroopassa pelaavat pelaajat välimatkan vuoksi, koska ensin he olisivat joutuneet reissamaan Amerikan mantereelle ja sitten vielä Uuteen-Seelantiin lyhyen ajan sisään. Mutta hyvinpä tuo homma näytti hoituvan ilmankin joukkueen staroja.

 

Kamerunin taso ensi kesänä saattaa ensi kesänä olla ihan mitä vaan taivaan ja maan väliltä. Afrikan sisäisissä turnauksissa joukkue ei tunnu menestyvän ikinä, mutta MM-kisoihin käy matka jälleen. Eto'olla on ollut omat ongelmansa liiton kanssa, mutta nyt ilmeisesti mies on taas remmissä mukana valtion presidentin suostuttelulla.

 

Kamerunin karsintalohko ei ollut vaikeimmasta päästä, sillä mukana olivat Libya, Kongon DT ja Togo. Play-off -vaiheessa jengi sai vastaansa heikohkon Tunisian, jonka lopulta kaatoi vieraskentällä 1-4 -lukemin.

 

Materiaalinsa puolesta tuo jengi pystyisi taistelemaan jopa tuosta lohkon kakkossijasta, mutta pidän sitä epätodennäköisenä, koska Lannistumattomien Leijonien taso tuppaa heittelehtimään, kuten sanoinkin, ja ongelmat kentän ulkopuolella saattavat edelleen vaikuttaa.

 

Oma veikkaus:

1. Brassit

2. Meksiko

3. Kamerun

4. Kroatia

Share this post


Link to post
Share on other sites

On tässä tullut seurattua vähän Meksikon liigaa, ja maajoukkueen tilannetta muutenkin, joten pari päivitystä. 

 

Carlos Vela ilmoitti kaksi kuukautta sitten, että ei ole "mentaalisesti valmis" MM-kisoihin. Todella harmillinen juttu, että kenties joukkueen kovinta kaveria ei nähdä kisoissa. Ja sitten vielä keksii jotain ihmeellisiä tekosyitä. Velahan sai Meksikon jalkapalloliitolta kuukauden pelikiellon örvellettyään 2010. Palattuaan joukkueen vahvuuteen valmentajat, lehdistö ja fanit asettivat Velalle hirvittävät paineet, ja tämä johti siihen että jamppa on kieltäytynyt tähän päivään asti valmentajanvaihdoksista huolimatta maajoukkuekutsuista. Jos muistan oikein, niin tuo selitti, että "ei ansaitse kisapaikkaa kun ei ole pelannut karsintoja". No miksei sitten pelannut karsintoja? Mehikaanit syyttävät jamppaa maanpetturuudesta.

 

Velan paikan ottanee huikeaa kautta Tolucassa pelaava Isaac Brizuela. Koutsi Herrera kerkesikin yhdessä haastattelussa luonnehtia Brizuelaa Meksikon liigan parhaimmaksi pelaajaksi, eikä tuo toki kaukana siitä ole. Myös Marco Fabian, joka siirtyi Chivas Guadalajarasta täksi kaudeksi lainasopparilla Cruz Azuliin, on aika varmasti mukana kisoissa. 

 

Saa nähdä nyt kuinka monta hyökkääjää Herrera meinaa Brasiliaan ottaa mukaan. Chicharito on pelannut ihan positiivisesti viime aikoina, ja hän nyt on joka tapauksessa kisoissa. Gio Dos Santos pelaa elämänsä kautta Villarrealissa, ja on myös varmasti mukana. Gio voi toki pelata laidassakin, mutta ilmeisesti pelipaikka on tällä kaudella ollut seurajoukkueessa piikissä. Myös jälleen kerran loistavaa kautta Santosissa pelaava Oribe Peralta on jo ihan kokemuksensa takia 100%-varmasti mukana. Mutta sitten.. Ottaakko mukaan 4 vai 5 hyökkääjää? Raul Jimenez, tuo aiemminkin kehumani kaveri, on Herreralle tuttu, ja tällä on varmasti jo toinen jalka kisakoneessa. Mutta Tigresin nuori Alan Pulido pelaa loistavaa kevättä, ja en ihmettelisi vaikka olisi mukana koneessa. Jimenez ja Pulido ovat aika saman tyyppisiä pelaajia, eivätkä kumpikaan varmaan tule olemaan avauksessa, mutta tuo tulee silti olemaan todella vaikea valinta Herreralle.

 

Jos jotain tälläistä uskaltaisi veikata/toivoa:

 

Ochoa

Layun - Reyes - Marquez © - Moreno - Guardado

Medina

dos Santos - Peña

Peralta - Chicharito

 

En sitten tiedä onko liian hyökkäävä. Ehkä ei, kun on kuitenkin 5 pakkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heitetään tänne omat arvaukset Kamerunin mahdollisesti kisoihin lähtevästä joukkueesta, kun sieltä useampaa Ranskassakin pelaavaa ja pelannutta kaveria löytyy. Ainakin jonkin verran voisin olettaa tuosta PouPoun vastaavasta erottuvan.

 

Goalkeepers (3):

- Sammy Ndjock (Antalyaspor)

- Guy-Roland Ndy Assembe (EA Guingamp)

- Charles Itandje (PAOK)

* Itandje ja Ndjock ovat lainalla suluissa olevista seuroissa, mutta kyseiset seurat ovat pelaajien viralliset.

* Tässä pohdiskellessa tajusin, että Málaga CF:n Carlos Idriss Kamenin taso on kyllä tehnyt huikeaa laskua ja ei ole päässyt seurajoukkueessa enää edes pelaamaan. Muuten olisi varmasti ykkösvaihtoehto joukkueeseen, mutta nyt ei taida edes enää mahtua. 

 

Defenders (8):

- Aurélien Chedjou (Galatasaray SK)

- Nicolas Nkoulou (Marseille)

- Joel Matip (FC Schalke 04)

- Henri Bedimo (Olympique Lyon)

- Jean-Armel Kana-Biyik (Stade Rennais)

- Dany Nounkeu (Galatasaray SK)

- Benoît Assou-Ekotto (Spurs)

- Sébastien Bassong (Norwich City)

* Assou-Ekotto ei uskoakseni oikealle laitapuolustajan tontille tule sopimaan, vaan tuon paikan ottaa ylläolevista pelaajista Nounkeu tai keskikentältä M'Bia.

* Norwich Cityn kapteeni Bassong on pelaaja, jota ei avauksessa oletettu joukkueeseen, mutta mielestäni sinne kuuluisi.

* Yksi vasen laitapuolustaja, jota en listannut, mutta saattaa mahtua 23 pelaajan listaan on Gaëtan Bong (Olympiakos CFP).

 

Midfielders (8):

- Alexandre Song (FC Barcelona)

- Jean Il Makoun (Stade Rennais)

- Stéphane M'Bia (QPR)

- Landry N'Guemo (Bordeaux)

- Eric Maxim Choupo-Moting (1. FSV Mainz 05)

- Eyong Enoh (Ajax) *

- Raoul Cedric Loé (CA Osasuna) *

- Benjamin Moukandjo (AS Nancy) *

* Olingan nimi jäi puuttumaan, mutta saattaa löytyä joukkueesta näiden lisäksi tai korvaamassa jotain alimmasta kolmesta.

* Eredivisiesta löytyisi muuan Willie Overtoom (AZ), joka on muistaakseni kertonut olevansa avoin edustamaan Kamerunia Alankomaiden sijasta, mutta tällä kaudella Overtoom on toiminut enemmänkin vaihtopelaajan roolissa.

* Lisäksi rapakon takaa Kolumbian liigasta löytyisi kokeneempaa pelaajaa Modeste M'Bamin (Millonarios FC) ja Meksikosta Achille Emanán (Cruz Azul) muodossa. Ovat Overtoomin kaltaisia jokerikortteja.

 

Forwards (4):

- Samuel Eto'o (Chelsea)

- Pierre Webó (Fenerbahçe SK)

- Vincent Aboubakar (FC Lorient)

- Jacques Zoua (Hamburger SV) *

* Hyökkääjistä jäi puuttumaan ensimmäisenä Mohamadou Idrissou (1. FC Kaiserslautern). Kokenut Idrissou voisi mahtua joukkueeseen Zouan tilalle, mutta saattaa olla että aika on vain rehellisesti sanoen mennyt jo ohitse.

 

Sarjoittain

- Ligue 1 (7)

- Süper Lig (4)

- Barclays PL (3)

- Bundesliga (2)

- Liga BBVA (2)

- FL Championship (1)

- Ligue 2 (1)

- Bundesliga 2 (1)

- Eredivisie (1)

- Hellas Liga (1)

 

 

First Team

 

S. Ndjock

D. Nounkeu - A. Chedjou - N. Nkoulou - H. Bedimo

A. Song - J. Makoun - S. M'Bia

J. Zoua - S. Eto'o © - E. Choupo-Moting

 

 

Second Team

 

G. Ndy Assembe

x x x - J. Matip - J. Kana-Biyik - B. Assou-Ekotto

L. N'Guemo - E. Enoh - R. Loé

x x x - B. Moukandjo - P. Webó

 

 

Third Team

 

C. Itandje

x x x - S. Bassong - x x x - x x x

x x x - x x x - x x x

x x x - V. Aboubakar - x x x

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Mahdollinen aloituskentällinen MM-kisoissa

                                                                                   Julio Cesar

                                                          Dani Alves - Thiago Silva - Luiz - Marcelo

                                                                             Ramires - Paulinho

                                                                        Hernanes - Oscar - Neymar

                                                                                        Hulk

                                                                                        

 

- Julio Cesar -

- Dani Alves - Thiago Silva - David Luiz - Marcelo -

- Lucas Leiva - Ramires -

- Lucas Moura ------------------- Neymar -

- Pato -

 

Tuossa on Heinäkuussa 2011 FFT lehden sen ajan heitto Brasilian kotikisojen avauskokoonpanoksi. Suuria muutoksia ei ole tullut, mitä nyt Pato sulanut urallaan täysin ja ilmeisesti Lucas Leiva ei tahdo mahtua enää maajoukkueeseen. Lucas Moura ei myöskään taida olla mikään vahva kanditaatti avaukseen? Sitten mm. Paulinho, Oscar ja Hulk jätetty kokonaan laskuista. Koko puolustus näyttää taasen täysin samalta, kuin PouPoun vastaava.

 

Siinäs näette lapset ja te kolme pappaa paitsiosta, kannattaa säästää 3 vuotta vanhoja lehtiä niistä voi olla jotain iloakin :D Muutenkaan 10€ lehtiä paljon huvita roskiin heitellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Siinäs näette lapset ja te kolme pappaa paitsiosta, kannattaa säästää 3 vuotta vanhoja lehtiä niistä voi olla jotain iloakin :D Muutenkaan 10€ lehtiä paljon huvita roskiin heitellä.

 

 

Mitenkäs Roger Milla, suunnitteliko se vielä paluuta kentille johdattamaan Kamerunin hyökkäystä, eikös se noina vuosina vielä ollut suht nuori pojan kolli ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henry #14:n lailla en usko myöskään, että Lucas tuohon avaukseen nousisi. Toisin kuin PouPoun avauskentällisessä taas, niin Hulk ei kärkihyökkääjänä maajoukkueessa ole mielestäni koskaan ainakaan kokonaista ottelua kärkihyökkääjänä pelannut, mutta oikeana laitahyökkääjänä kylläkin. Tehot ovat myös Zenitissä ollut sellaista luokkaa tällä kaudella, että menee Lucasin edelle nokkimisjärjestyksessä, vaikka PSG:n mieskin on hyviä otteita läpikauden näyttänyt. Hernanesin voi unohtaa tuolta tontilta, kun ei mikään laitapelaaja ole.

 

Tuttuun kaavaan voisi spekuloida kisaisäntien joukkueen muodostuvan seuraavanlaisesti...

 

Goalkeepers (3):

- Júlio César (Toronto FC)

- Jefferson (Botafogo)

- Diego Alves (Valencia CF)

* Tämä kolmikko olisi papereissani vahvin. Ykkösmaalivahti on melko selvä Júlio Césarin puolesta, vaikka Torontossa ura jatkuukin.

* Fábio (Cruzeiro), Victor (Atlético Mineiro) ja Diego Cavalieri (Fluminense) ovat vaihtoehtoja, jotka koputtelevat kakkos- ja kolmosmaalivahdin paikkoja.

 

Defenders (7):

- Thiago Silva © (PSG)

- Dante (FC Bayern)

- Dani Alves (FC Barcelona)

- Marcelo (Real Madrid)

- Alex (PSG)

- David Luiz (Chelsea)

- Filipe Luís (Atlético Madrid)

* Kapteeninnauhaa kantaa viime vuoden täysin oikeutetusti Brasilian parhaaksi valittu pelaaja ja nimet perässä ovat melko selkeitä valintoja.

* Alex on mielestäni todistanut tällä kaudella pystyvänsä pelaamaan edelleen huipputasolla ja mahtuisi mukaan joukkueeseen vielä viimeisiin MM-kilpailuihinsa. On kylläkin lopettanut jo maajoukkueuransa, mutta en halua laskea pois mahdollisuutta, jos sellaisen vielä saa. Puolustusosastolla ei kuitenkaan niin hirveästi laajuutta ole, vaikka laatua kylläkin.

* Filipe Luís ja seurajoukkueensa pelaavat loistavaa kautta ja Alexin lailla ansaitsee paikkansa omissa papereissani, sillä kyllä tuonne kolmas laitapuolustaja on ainakin pakko saada.

* Leandro Castán (Roma), Maicon (Roma), Maxwell (PSG) ja Miranda (Atlético Madrid) ovat myös hilkulla mahtua joukkueeseen enkä yllättyisi vastaavista nimistä.

 

Midfielders (8):

- Oscar (Chelsea)

- Hernanes (Inter)

- Willian (Chelsea)

- Kaká (Milan)

- Diego (Atlético Madrid)

- Felipe Melo (Galatasaray SK)

- Fernandinho (Manchester City)

- Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg)

* Kakálle ja Felipe Melolle tulevat kilpailut olisivat uransa viimeiset ja useiden muiden keskikenttäpelaajien ailahdellessa seurajoukkueissa, voisi olla oikea ratkaisu valita nämä kaksi kokeneempaa kaveria mukaan.

* Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Bernard (FC Shakhtar) sekä puolustavammat keskikenttäpelaajat Paulinho (Spurs), Ramires (Chelsea) ja Sandro (Spurs) ovat jokainen varmasti vaihtoehtoja korvaamaan tuosta listasta esimerkiksi Luiz Gustavon, mutta itse nostan pelaajan korkeimmalle.

 

Forwards (5):

- Neymar (FC Barcelona)

- Hulk (Zenit)

- Lucas (PSG)

- Jô (Atlético Mineiro)

- Leandro Damião (Santos)

* Astetta vaikeampaa täydentää hyökkäysosastoa. Laitahyökkääjiä tuossa ovat Hulk, Lucas ja Neymar, jotka eivät mitään yllätyksiä ole. Kärkeen veikkaan vaihtoehdoiksi kahta viimeistä pelaajaa.

* Alexandre Pato (São Paulo), Fred (Fluminense) ja Lima (SL Benfica) ovat varmaan ensimmäisiä pelaajia, jotka voisivat tuohon listaan kärkihyökkääjiksi mahtua, mutta tuota on hyvin vaikea lähteä veikkailemaan.

 

First Team

Júlio César

Dani Alves - Thiago Silva © - Dante - Marcelo

Fernandinho - Luiz Gustavo

Oscar

Hulk - Jô - Neymar

 

Second Team

Jefferson

x x x - Alex - David Luiz - Filipe Luís

Hernanes - Felipe Melo

Diego/Kaká

Lucas - Leandro Damião - Willian

Share this post


Link to post
Share on other sites

WhoScored.com sivuston ratingin mukaan Brasilian pelipaikkojensa parhaat pelaajat ovat tässä:

f9e59222f1a2dc7b23df9d6629391314.png

Ihan jännää sinänsä, mutta Fabio, Naldo, Raffael, Firmino ja Coutinho taitavat ainakin jäädä rannalle lopullisesta jengstä. Toisaalta ainakin Firmino ja Coutinho kuuluisivat jengiin, mutta eiköhän Scolari luota pitkälti samaan jengiin kuin viime vuoden Confederations Cupissa ja näin ollen Euroopasta otetaan vain ne jotka on "pakko" ottaa ja muut paikat täytetään sitten näillä Fredeillä ja kumppaneilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brasilian joukkue kisoihin:

 

Goalkeepers: Julio Cesar (Toronto FC), Jefferson (Botafogo), Victor (Grêmio)

Defenders: Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Internazionale), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain), David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Dante (Bayern Munich), Henrique (Napoli)

Midfielders: Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Hernanes (Internazionale), Bernard (Shakhtar Donetsk)

Attackers: Fred (Fluminense), Neymar (Barcelona), Hulk (Zenit St Petersburg), Jo (Atlético Mineiro)

 

Maalivahti varmaan Julio Cesar ja satavarmana puolusts on Alves - Thiago Silva - Dante - Marcelo. Keskikenttä riippu tosi paljon ryhmityksestä, mutta eiköhän Fernandinho sieltä itsensä löydä ottelusta toiseen. Hyökkäyksessä Hulk ja Neymar varmaan ne ykkösvaihtoehdot. Huvittavaa jotenkin nähdä Brasilian joukkueessa Jo ja Fred.

 

Putoajien lista on kyllä kova ja varmaan vähän parran pärinää Brasiliassa saa aikaan Scolari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olinkin jostain lukevinani, että Brasilia julkaisee joukkueensa 7.5 mutta en ollut kuitenkaan varma. Surkean kauden pelannun Paulinhon olisi voinut korvata Firminolla ja Oscarinkin käyrä on laskenut pitkin kautta, mutta tosiaan Scolari tosiaan suosi noita vanhoja majupelaajia kuten vähän epäilinkin.

Jo ja Fred ei tosiaan ole kummoisia ukkoja verrattuna kilpailijoiden vastaaviin, mutta Fred pelasi Confederations Cupissa hyvin yhteen Neymarin kanssa eikä heillä nyt oikein parempaakaan ole kun Diego Costa päätti ryhtyä espanjalaiseksi.

PS. Maiconin kohdalle varmaan lipsahtanut entinen seura :) Vai teenkö itsestäni typerän, onhan noita Maiconeita nyt enemmänkin.. tai no Portossa ainakin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan paras sana kuvaamaan tuota ryhmää on tylsä. Keskikenttä on täynnä tuollaisia perusjyriä ja ylempää puuttuvat Lucas Moura ja Coutinho, jotka olisivat tuoneet nopeutta ja yllätyksellisyyttä joukkueeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olinkin jostain lukevinani, että Brasilia julkaisee joukkueensa 7.5 mutta en ollut kuitenkaan varma. Surkean kauden pelannun Paulinhon olisi voinut korvata Firminolla ja Oscarinkin käyrä on laskenut pitkin kautta, mutta tosiaan Scolari tosiaan suosi noita vanhoja majupelaajia kuten vähän epäilinkin.

 

Jo ja Fred ei tosiaan ole kummoisia ukkoja verrattuna kilpailijoiden vastaaviin, mutta Fred pelasi Confederations Cupissa hyvin yhteen Neymarin kanssa eikä heillä nyt oikein parempaakaan ole kun Diego Costa päätti ryhtyä espanjalaiseksi.

 

PS. Maiconin kohdalle varmaan lipsahtanut entinen seura :) Vai teenkö itsestäni typerän, onhan noita Maiconeita nyt enemmänkin.. tai no Portossa ainakin..

 

Jooh, siinä on Maiconin vanha seura, nykyäänhän mies palloilee Romassa. Ei ole kovin hyvin mielestäni pelannut, mutta no, sopii systeemiin hyvin ja kokemusta ainakin on.

 

Varmaan paras sana kuvaamaan tuota ryhmää on tylsä. Keskikenttä on täynnä tuollaisia perusjyriä ja ylempää puuttuvat Lucas Moura ja Coutinho, jotka olisivat tuoneet nopeutta ja yllätyksellisyyttä joukkueeseen.

 

Itsekin tuota katselin, kun puolustavia keskikenttiä joukkueesta löytyy rutkasti. Moura on jäänyt suht vähille peliajoille ja ollut kyllä hieman ailahteleva ja välillä tulee epäilyttäviä ratkaisuja. Coutinhokin ehkä hieman ailahteleva. Ei oikein huuda yksilötaitoa ja säkenöi samalla tavalla kuin esim 12 vuotta sitten. Toki laitapakit on kaikki aika nousevaa sorttia, joten ehkä keskikentällä halutaan tasapainottaa sitä.

 

Kauhea hypetys joukkueen ympärillä, mutta en itse oikein näe mistä se ennakkosuosikin viitta tulee. Neymariin on Brasiliassa paljon laskettu, mutta hän pelasi ainakin odotuksiin nähden heikohkon kauden ja varsinkin tärkeissä peleissä oli mitätön. Hulkkikaan ei missään järisyttävässä iskussa ole Zenitissä ollut ja sitten kaksi Euroopassa flopannutta kärkeä siellä. Ja vähän ikävää sekin, että Brasilia nyt ennen tunnettu sambafutiksesta niin nyt puolustuksessa vahvuudet ehdottomasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meksikon kisajoukkue:

 

ARQUEROS: Jesús Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Ajaccio)

DEFENSAS: Paul Aguilar (América), Francisco Rodríguez (América), Diego Reyes (Porto), Héctor Moreno (Espanyol), Rafael Márquez (León), Miguel Layún (América), Andrés Guardado (Bayer Leverkusen), Carlos Salcido (UANL)

MEDIOS: Juan Carlos Medina (América), Carlos Peña (León), Luis Montes (León), Juan José Vázquez (León), Héctor Herrera (Porto), Isaac Brizuela (Toluca), Marco Fabián (Cruz Azul)

DELANTEROS: Oribe Peralta (Santos Laguna), Raúl Jiménez (América), Javier Hernández (Manchester United), Alan Pulido (UANL), Giovani dos Santos (Villarreal)

 

Tollasta ilimoitteli Herrera tänään. En mitään suuria yllätyksiä huomaa. 5 hyökkääjää mukana, niin kuin spekuloinkin. Tigresin Salcido vähän yllättävästi mukana, mutta kyllähän tuo maajoukkuen vakiokasvo on ollut, ja on kokemuksellaan ja monipuolisuudellaan tärkeä palanen joukkuetta. Suurimmat nimet kisakoneesta Cancunin rannalle jääneistä ovat varmaan Villarrealin Javi Aquino ja Tolucan Miguel Ponce. Ennen kisojahan spekuloitiin vähän Herreran jättävän Ochoan ja dos Santosin rannalle, mutta hyvä että kaikki parhaat ovat mukana.

 

Ochoa

Layun - Reyes - Marquez © - Moreno - Guardado

Herrera - Vazquéz - Peña

Peralta - dos Santos

 

Tosiaan jotain tuollaista avauskokoonpano tulee varmaan olemaan. Herrera suosii oman maan liigan pelaajia, mutta tuskin lähtee samanlaisen kokoonpanon kanssa kuin viime kerralla Uutta Seelantia vastaan. Ochoa maalissa, ja edessä todnäk viiden pakin linja. Layun ja Guardado ovat tosin todella hyökkääviä laitapakkeja, joten tuskin tulee mitään ihan tylsää katsottavaa Mehikon pelit olemaan. Layun on Américan paidassa vasen pakki, mutta oikeajalkaisena myös toinen puoli onnistuu. Reyes ja Moreno, Meksikon Euroopassa pelaavat pakit hääräävät toppariosastolla seuranaan legenda Rafa Marquez, joka kantaa kisoissa kapteeninnauhaa. Näin ainakin luulisin puolustuksen ryhmittyvän. Saattaa toki olla, että Marquez jätetään penkille ja keskikentälle lisätään yksi jamppa.

 

Muu kokoonpano onkin sitten vähän auki. Keskikentällä veikkaisin olevan ainakin omasta mielestä Meksikon liigan paras pelaaja Carlos 'Gullit' Peña. Hänen vierelleen seurakaveri Juan Jose 'Gallito' Vázquez. Uskoisin että tämän Leon-kaksikon rinnalla on vielä yksi kk-mies, ja oma veikkaus on Porton Hector Herrera. Peralta ja dos Santos ovat 90%-varmasti hyökkäyskaksikko. Chicharito olisi varmaan kaikkien mielestä se Meksikon tärkein pelaaja, mutta hänen esityksensä maajoukkueessa ovat olleet sen verran luokattomia viime aikoina, että Herrera suosinee paria El Hermoso - Gio. Kamerunia tai Kroatiaa vastaan saatetaan tosin ehkä pelata vähän hyökkäävämmin, jolloin Chicharito heitetään mukaan ja Gio laskee kymppipaikalle. Mene ja tiedä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meksiko julkaissut myös oman MM-joukkueensa:

 

Maalivahdit:
Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Ajaccio)

Puolustajat:
Andres Guardado (Bayer Leverkusen), Paul Aguilar (America), Francisco Rodriguez (America), Miguel Layun (America), Hector Moreno (Espanyol), Rafael Marquez (Leon), Diego Reyes (Porto), Carlos Salcido (UANL Tigres)

Keskikenttämiehet:
Hector Herrera (Porto), Jose Juan Vazquez (Leon), Carlos Pena (Leon), Luis Montes (Leon), Juan Carlos Medina (America), Isaac Brizuela (Cruz Azul), Marco Fabian (Cruz Azul)

Hyökkääjät:
Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United), Raul Jimenez (America), Giovani Dos Santos (Villarreal), Alan Pulido (UANL Tigres)

 

Rafa Marquez lähtee johtamaan joukkoja kapteenin roolissa. Kaveri oli jo neljä vuotta sitten niin hidas ja kankea, että on kyllä mielenkiintoista nähdä miten 35-vuotias meksikolainen pärjää esimerkiksi Neymarin vauhdissa. Carlos Velalla edelleen napit liian pahasti vastakkain majun kanssa...surullista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamerunin joukkue kisoihin on seuraavanlainen:

 

Maalivahdit: Charles Itandje, Guy Ndy Assembe, Feudjou Loïc, Njock Sammy

Puolustajat: Nyom Allan, Cedric Djeugoue, Dany Nounkeu,Aurélien Chedjou, Armand Kana-Biyik, Nicolas Nkoulou, Gaëtan Bong

Keskikenttä: Enow Eyong,Makoun Jean II, Matip Joël, Mbia Stephane, Nguemo Landry, Song Alexandre, Loe Raoul, Sally Edgar

Hyökkääjät: Eto'o Samuel, Choupo Moting Eric, Benjamin Moukandjo, Aboubakar Vincent, Achille Webo, Idrissou mohamadou, Olinga Fabrice

 

7 sitten vielä pudotetaan. Ei Assou-Ekottoa, Bedimoa tai Bassongia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goalkeepers: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subasic (Monaco), Dario Kresic (Lokomotiv)

Defenders: Darijo Srna (Shakhtar), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Vedran Corluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivaric (Dinamo), Ivan Strinic (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Sime Vrsaljko (Genoa), Igor Bubnjic (Udinese)

Midfielders: Ivan Rakitic (Sevilla), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Wolfsburg), Mateo Kovacic (Inter), Ognjen Vukojevic (Dynamo Kijev), Niko Kranjcar (QPR), Arijan Ademi (Dinamo), Alen Halilovic (Dinamo)

Forwards: Mario Mandzukic (Bayern), Ivica Olic (Wolfsburg), Eduardo (Shakhtar), Jelavic (Everton), Nikola Kalinic (Dnipro), Rebic (Fiorentina)

 

3 sitten putoaa pois ennen kisoja. Kyllä tuolla ryhmällä pitäisi tästä lohkosta se toinen jatkopaikka ottaa. Enkä kovin yllättynyt olisi, jos vaikka Brasiliakin kaatuisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No menkööt tänne kun en jaksa ainakaan nyt avata Meksikolle omaa ketjua. Meksiko otteli eilen Estadio Aztecalla Israelia vastaan ja otti vakuuttavan 3-0 voiton. Joukkueesta puuttuivat Carlos Peña, Luis Montes, Jose Juan Vazquez, Rafa Marquez, Hector Moreno ja Giovani Dos Santos, joten kentällä oli vähän kakkoskokoonpanoa.

 

Corona

Aguilar - Reyes - Rodriguez - Salcido - Layun

Brizuela - Fabian - Guardado

Peralta - Cuauhtemoc

 

Peli oli siis samalla meksikolaisen legendan Cuauhtemoc Blancon jäähyväisottelu. Tässä ottelun huippuhetket:

 

http://youtu.be/L8pHPIp0kxc

 

Miguel Layunilta (joka näköjään sittenkin vaan pelannee kisoissa tuolla tutummalla vasemmalla puolella, näin myös Aguilarin pelipaikka oikealla laidalla lienee selviö) kaksi upeaa osumaa kaukolaukauksilla! Tulee yllättämään monet kisoissa ja monet eurooppalaiset seurat varmasti kiinnostuvat hänestä. Maalivahti Corona loukkaantui, ja ilmeisesti jopa kisat saattavat olla vaarassa. Tämä on toki Ochoalle hyvä juttu, sillä ilmeisesti koutsi-Herrera luottaisi sittenkin mieluummin Coronaan. Marco Fabian teki kolmannen maalin vaihtomies Chichariton syötöstä. Chicha ei kuitenkaan ilmeisesti siltikään vakuuttanut, ja näin kärkipari kisoissa lienee tuo Peralta - dos Santos kuten ennakoinkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No menkööt tänne kun en jaksa ainakaan nyt avata Meksikolle omaa ketjua. Meksiko otteli eilen Estadio Aztecalla Israelia vastaan ja otti vakuuttavan 3-0 voiton. Joukkueesta puuttuivat Carlos Peña, Luis Montes, Jose Juan Vazquez, Rafa Marquez, Hector Moreno ja Giovani Dos Santos, joten kentällä oli vähän kakkoskokoonpanoa.

 

Corona

Aguilar - Reyes - Rodriguez - Salcido - Layun

Brizuela - Fabian - Guardado

Peralta - Cuauhtemoc

 

Peli oli siis samalla meksikolaisen legendan Cuauhtemoc Blancon jäähyväisottelu. Tässä ottelun huippuhetket:

 

http://youtu.be/L8pHPIp0kxc

 

Miguel Layunilta (joka näköjään sittenkin vaan pelannee kisoissa tuolla tutummalla vasemmalla puolella, näin myös Aguilarin pelipaikka oikealla laidalla lienee selviö) kaksi upeaa osumaa kaukolaukauksilla! Tulee yllättämään monet kisoissa ja monet eurooppalaiset seurat varmasti kiinnostuvat hänestä. Maalivahti Corona loukkaantui, ja ilmeisesti jopa kisat saattavat olla vaarassa. Tämä on toki Ochoalle hyvä juttu, sillä ilmeisesti koutsi-Herrera luottaisi sittenkin mieluummin Coronaan. Marco Fabian teki kolmannen maalin vaihtomies Chichariton syötöstä. Chicha ei kuitenkaan ilmeisesti siltikään vakuuttanut, ja näin kärkipari kisoissa lienee tuo Peralta - dos Santos kuten ennakoinkin.

 

Tuli katsottua tuo peli viime yönä. Layunin vedot oli komeita ja napakkoja mutta Israelin veskarin piikkiinhän noita voi laittaa. Corona tosiaan kannettiin paareilla pois ja näytti olevan happipullokin vieressä... Aika pelottavaa sillä tilanteessa ei näyttänyt edes mitään isoa kontaktia Maza Rodriguezin kanssa edes olleen. Voipi olla että Ochoa on kisoissa ykkönen. Chicharito ei tainnut palloon koskea kuin pari kertaa kentälle päästyään ja näytti olevan aika unessa. Oribe Peralta näytti ensimmäisellä puoliskolla paljon pirteämmältä. Pakko myös mainita Blancon otteet, hienoja syöttöjä ja kikkoja legendalta edelleen lähtee.  :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Mehiko otti eilen illalla Ecuadorista voiton lukemin 3-1. Meksiko alkaa pikkuhiljaa löytämään sitä virettään, mutta joukkue sai tästä ottelusta pari karmaisevaa takaiskua. Ensimmäinen puoliaika mentiin alussa enemmän tai vähemmän höntsän merkeissä. Molemmat joukkueet saivat pari ok-tilannetta, kunnes puolen tunnin jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Meksikolaisilta hieno kuvio, ja Luis "El Chapo" Montes laukoi pallon upeasti takayläkulmaan Oribe Peraltan syötöstä. Vain hetki tästä, ja maalintekijä Montesille kävi hullusti. Montes ryntäsi päin Ecuadorin Segundo Castilloa, ja poikkaisi sääriluunsa. Erittäin ikävän näköinen tilanne, ei herkimmille. Myös Segundo Castillon polvi vääntyi ikävän näköisesti, ja häneltäkin meni ristiside poikki. Ja sitten vielä Rafa Marquezkin meni loukkaamaan jalkansa. En tiedä mitä hänelle lopulta kävi, mutta murtumaa ei kai tullut.

 

Vaikka meksikolaisia harmitti ihan älyttömästi, niin pelin tempo ei tippunut toisella puoliajalla. Lähinnä nousi ja Meksiko otti peliä enemmän ja enemmän haltuun. Marco Fabian sai kunnian tehdä seuraavan maalin. Ja se oli myös aikamoinen kaukolaukaus. Fabian taitaa pelata itseään Montesin tilalle avaukseen! Giovani dos Santos vei Mehikon vielä 3-0 johtoon Ecuadorin maalivahdin avustuksella. Ecuadorkin ehti vielä heiluttamaan verkkoa ennen pelin päättymistä. Vaihdosta kentälle tulleelta Pachucan Enner Valencialta vapari täysillä kohti Meksikon lihamuuria ja pallo kimpoili omista maaliin. Huonosti puolustettu vapari, mutta eipä noin kovalle vaparillekaan usein mitään voi.

 

Ochoa

Aguilar - Moreno - Marquez © (Salcido) - Rodriguez - Guardado (Layun)

Herrera

Montes (Fabian) - Peña (Vazquez)

dos Santos (Chicharito) - Peralta (Jimenez)

 

Herrera pelasi keskikentällä loistavan ottelun. Saa nyt nähdä mitä tuo keskikenttä tulee olemaan. Gullit Peña pelasi vähän hiljaisemman pelin, mutta en itse edes huomannut Vazquezin olleen kentällä. Keskikenttä saattaa siis olla kisoissa tuo Herrera-Fabian-Peña. Aguilarilta hyvä peli puolustuksessa. Dos Santos ja Peralta voidaan jo todeta varmoiksi avaajiksi. Chicharito oli taas todella vaisu. Jimenez oli hyvä, mutta tuskin uhkaa Giota tai Oribea.

 

Ecuador vaikutti olevan ihan lyötävissä, jos katsotaan Hondurasin näkövinkkelistä. Hyökkäysvoimaa löytyy, mutta ihan kauheasti eivät pystyneet Meksikon puolustusta uhkaamaan. Nyt vielä joukkueen luottomies Segundo Castillo loukkasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×