Jump to content
ippe

Lohko D

Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?  

44 members have voted

This poll is closed to new votes
  1. 1. Kuinka paljon Moyesin pitäisi saada aikaa osoittaa kykynsä Unitedin peräsimessä?

    • Kauden loppuun saakka. Jos neljättä sijaa ei pystytä saavuttamaan, uusi mies tilalle.
      10
    • Joulukuuhun asti. Elleivät otteet rupea paranemaan, monoa.
      7
    • Kaksi kokonaista kautta.
      10
    • 3-4 kautta.
      5
    • Sopimuksen mukaiset kuusi vuotta.
      12


Recommended Posts

Ottelut

14.6.2014 Uruguay - Costa Rica Fortaleza
14.06.2014 Englanti - Italia Manaus

19.6.2014 Uruguay - Englanti Sao Paolo
20.6.2014 Italia - Costa Rica Recife
24.6.2014 Italia - Uruguay Natal
24.6.2014 Costa Rica Englanti Belo Horizonte


Uruguay

FIFA ranking 6. (19.12.2013)

Uruguay lähtee Brasiliaan kohentamaan Etelä - Afrikasta tullutta neljättä sijaansa. Uruguay oli pitkään tunnettu lähinnä historiansa vuoksi, mutta oikeastaan tuon kesän 2010 jälkeen joukkue on tehnyt voimakasta tulemistaan kohti maailman kärkeä. Parhaana osoituksena tästä toimii kesän 2011 Copa American voitto. Uruguay on voittanut maailman mestaruuden kaksi kertaa, vuosina 1930 ja 1950.

Óscar Tabárezin joukkue on hyvin pitkälti sama kuin neljä vuotta aiemmin, mutta pelaajat ovat kasvaneet huimasti tuona aikana. Kesällä 2012 Edinson Cavani siirtyi Palermosta Napoliin 5 miljoonan euron korvauksella ja maan toinen hyökkääjätähti Luis Suarez pelasi vielä Ajaxissa. Vaikka Uruguaylla onkin huikea kärkiarsenaali lähtee joukkue silti puolustuksen kautta. Uruguay on viime vuosina vaihdellut 4-4-2, 4-3-3 ja 4-3-1-2 muodostelmien välillä, mutta ensi kesänä veikkaan joukkueen pelaavan 4-4-2 systeemillä.

                                                                                                                                         Cavani - Suarez

                                                                                                                    A.Pereira - Gargano - Alevalo Rios - Rodriguez
                                                                                                                        Caceres - Lugano - Godin - M.Pereira
                                                                                                                                                 Muslera

Useammalle pelipaikalle löytyy laatua vielä avauksen jälkeenkin. Porton Jorge Fucile puolustukseen, Gaton Ramirez & Lodeiro keskikentälle ja kärkeen sitten Abel Hernandez sekä tietysti Uurguayn paidassa eniten maaotteluita pelannut tätä nykyä brasilialaista Internacionalia edustava Diego Forlan.

Tärken pelaaja:
 Luis Suarez

Etelä - Afrikassa kolme osumaa, Copa Americassa 4 osumaa sekä turnauksen parhaan pelaajan palkinto ja Brasilian MM karsinnoissa 11 maalia. Suarez on ollut huikeassa iskussa maajoukkueessa, mutta tänä kautena meno on mennyt vielä paria kolmea pykälää hurjemmaksi Valioliigassa. Tällä hetkellä statistiikka on 12 ottelua ja 19 maalia. Viime MM-kisosita Suarez muistetaan kuitenkin ennen kaikkea tekemästään torjunnasta puolivälierissä Ghanaa vastaan. Suarez torjui lentopallotyyliin Ghanan mahdollisen johtomaalin ja tätä seuranneesta pilkusta Gyan epäonnistui ja Uruguay selvisi lopulta jatkoon rankkareilla. Ottelu oli karu Ghanalle, mutta kiistatta yksi upeimmista otteluista koskaan.


Italia

FIFA Ranking 7 (19.12.2013)

Viime MM-kisat olivat Italialta järkyttävä rimanalitus joukkueen jäädessä lohkossaan viimeiseksi Uuden Seelannin, Slovakian ja Paraguayn taakse. Italia ei voittanut lohkossaan otteluakaan ja erityisesti 1-1 tasapeli Uutta Seelantia vastaan oli sellainen nöyryytys jota Azzurrin kannattajat eivät hetkeen unohda. Marcelo Lippi sai odotetusti kenkää tuon turnauksen jälkeen ja tilalle nimitettiin Cesare Prandelli. Kesän 2012 EM-kisat menivät Italialta putkeen ja joukkue taipui lopulta vasta EM-finaalissa Espanjalle. Italia selviytyi ensi kesän MM-kisoihin häviämättä otteluakaan. Italia on voittanut MM-kisat neljästi, viimeksi Saksassa vuonna 2006.

Prandellin joukkue pelaa maansa perinteitä kunnioittaen puolustuksen kautta, mutta tylsää nyky Italiasta ei saa tekemälläkään. Muodostelma on vaihdellut 4-3-1-2 sekä 3-5-2 välillä, mutta kisoihin lähdettänee jälleen neljän puolustuslinjalla.

                                                                                                                                       El Shaarawy - Balotelli
                                                                                                                                                    Marchisio
                                                                                                                                      Montolivo - Pirlo - De Rossi
                                                                                                                              Chiellini - Barzagli - Bonucci - De Sciglio
                                                                                                                                                       Buffon

Prandellin kahden kärjen taktiikassa toisen avauksenpaikan vie vuorenvarmasti Mario Balotelli. Toisesta paikasta kilpailevat vahviten Stephan El Shaarawy sekä Fiorentinassa huikeassa iskussa ollut Giuseppe Rossi. Kärjen alle toinen vahva vaihtoehto on Alessandro Diamanti ja keskustaan onkin sitten tarjolla vähän usemapikin ukko. Uskon kuitenkin, että Prandelli luottaa tuohon kolmikkoon. Puolustuksen muodostavat Juventuksen pelaajat. Laidoille vaihtoehtoina ovat Maggio, Criscito ja Abate.

Tärkein pelaaja:
 Mario Balotelli

Pirlon nimityskään ei olisi ollut vääryys, mutta Balotelli on Italian selkeästi vaarallisin maalintekijä ja jos Super Marion ruuti on märkää niin Azzurri on ongelmissa. Viime EM kisoissa Balotelli aloitti penkiltä, mutta nousi lopulta avaukseen ja välierissä Saksan verkkoon isketyt kaksi maalia ja tätä seurannut "Muscle Flex" ovat näky jota ei hevillä unohda. Yhtä mieleenpainuva näky olivat kovapintaisena tunnetun Balotellin kyyneleet hävityn EM-finaalin jälkeen. Balotelli palaa halusta pyyhkiä nuo muistot mielestään ja tällä kertaa tähtäimet on asetettu maailman mestaruuteen.

Englanti

FIFA Ranking 13 (19.12.2014)

Englanti selviytyi viime MM-kisoissa 16 parhaan joukkoon, mutta putosi lopulta Saksalle. Ottelu päättyi 4-1 murskalukemiin, mutta tuosta ottelusta mieleen jäi ennen kaikkea Lampardin ylärimasta selkeästi maalin puolelle kimmonnut laukaus jota ei kuitenkaan hyväksytty maaliksi. Viime EM-kisoissa Englanti voitti lohkonsa maalieron turvin. mutta putosi tämän jälkeen Italialle rankkareilla 0-0 tasapelin jälkeen. Englannin toistaiseksi ainoa maailman mestaruus tuli vuonna 1966.

Roy Hogsonin Englanti ei ole se viihdyttävin joukkue, mutta joukkue on kuitenkin aina saavuttanut sen minimivaatimuksen. Englanti selviytyi kisoihin Italian tapaan häviämättä otteluakaan, vaikka kisapaikka varmistuikin vasta lohkon viimeisissä peleissä. 31 tehtyä ja 4 päästettyä maalia oli järkyttävän kova suoritus, mutta ei kerro koko totuutta karsinnoista. Englanti pelasi karsinnoissa ja tulee pelaamaan MM-kisoissakin 4-4-2 tai 4-2-3-1 tyyppisellä taktiikalla.

                                                                                                                                                    Sturridge
                                                                                                                                    Welbeck - Rooney - Walcott
                                                                                                                                             Gerrard - Carrick
                                                                                                                                      Cole - Cahill - Lescott - Johnson
                                                                                                                                                        Hart

Sturridge aloittaa kärjessä jos ihmeitä ei tapahdu. Welbeck napannee paikan vasemmalta ennen Youngia, Rooney on varma aloittaja omassa roolissaan ja Townsendistä tai Lennonista ei ole Walcottin haastajaksi oikealla. Keskikentän kaksikon muodostavat joukkueen kapteeni Steven Gerrard sekä Manchester Unitedin pelivarma Michael Carrick. Baines voi ja oikeastaan hänen pitäisi aloittaa vasemmalla laidalla ennen Ashley Colea, mutta en usko, että Hodgson pudottaa 106 maaottelua pelannutta luottopakkiaan avauksesta MM-kisoissa. Johnson on melko varma aloittaja oikealla, mutta Walkerin nimeäkään ei voi vielä varmasti ruksata yli. Toppareina pelaavat Terryn lopettamisen jälkeen seurajoukkueissaan avauksen ja penkin välillä taistelevat Cahill sekä Lescott. Vaihtoehdon tarjoavat ManUn Smalling ja Jones. Maalissa Hart on varma aloittaja vaikka pallo ei ole viime aikoina hyppysissä pysynytkään. En silti jaksa uskoa, että Englanti kaatuu tällä kertaa maalivahtiinsa. Hodgson on väläytellyt, että muutama yllättäväkin nimi saatetaan nähdä kisakoneessa ja mietin, että josko loisteliasta kautta pelaava nuori Ross Barkley mahtaisi päästä mukaan aistimaan tunnelmaa. Southamptonin englantilaisista ainakin Lambertin ja Lallanan pitäisi mahtua kisakoneeseen.

Tärkein pelaaja:
 Wayne Rooney

Rooney oli Euroopan karsintojen paras maalintekijä 7 osumallaan. Vaikka Rooney ei paperilla kärjessä pelaisikaan on hän silti joukkueen vaarallisin pelaaja ylöspäin ja näyttelee tärkeää roolia myös puolustussuuntaan. Tänä kautena vapaaporkuissakin kunnostautunut Rooney tulee kantamaan suurimmat paineet niskassaan, ja Englannin tuntien niitä paineita tulee myös olemaan.


Costa Rica

FIFA Ranking 31 (19.12.2013)

Suurelle yleisölle varmasti lohkon tuntemattomin joukkue enkä usko, että Jorge Luis Pinton joukkue kiljui riemusta arvontatuloksen nähtyään. Costa Rica ei omaa samanlaista historiaa kuin lohkon muut maat ja maa osallistuukin vasta neljänsiin MM-kilpailuihinsa. Italian kisoissa vuonna 1990 joukkue osallistui näihin karkeloihin ensimmäisen kerran ja saavutti myös parhaan tuloksensa yltämällä 16 parhaan joukkoon. Vuosina 2002 ja 2006 kohtalona oli jäädä alkulohkoon. Costa Rica selviytyi kisoihin toisena maana Pohjois- ja Väli -Amerikan puolelta heti Yhdysvaltojen jälkeen.

Costa Rica pelasi karsinnoissa 3-4-3 systeemillä.

                                                                                                                                                 Campbell - Saborio - Ruiz
                                                                                                                                         Oviedo - Cubero - Borges - Gamboa
                                                                                                                                                 Umana - Duarte - Gonzales
                                                                                                                                                                Navas
Pelaajat ovat melko tuntemattomia, mutta Valioliigaa seuraaville Fulhamin Bryan Ruiz ja Evertonin Brian Oviedo ovat tulleet tutuksi parin viime kauden aikana. Tällä hetkellä Olympiakosissa pelaava Joel Campbell ja Levanten maalivahti Keilor Navas pelaavat myös Euroopan kovissa pääsarjoissa. Saboria oli Costa Ricalle karsintojen paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan.

Tärkein pelaaja:
 Keilor Navas

Mikäli Costa Rica haluaa saada pisteenkin otteluistaan on maalivahti Navasin onnistuttava liki täydellisesti.Navas onkin tällä kaudella ollut hyvässä iskussa Levanten maalilla ja saanut tililleen jo 7 nollapeliä, mikä on kova suoritus.


Yhteenveto:

Costa Rica kerää kokemusta MM-tasolta, mutta pisteitä maa tuskin tulee saamaan. Italia ja Uruguay ovat suosikkeja jatkoonmenijöiksi, mutta tiukasti puolustavien maiden välisessä lohkossa voi tapahtua mitä vain ja yksittäinen virhe voi nousta arvoon arvaamattomaan.Englanti haastaa tiukasti, mutta jää lopulta lohko kolmoseksi Italian ja Uurguayn viedessä jatkopaikat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varsinkin Costa Ricasta asiantuntemus on sitä luokkaa, että virheitä tuli varmasti joten saa korjailla ja muokkaan vaikka sitten tuohon avaukseen niitä. PouPoulle peukkue aikaisempien ketjujen avauksista, niistä oli hyvä katsoa mallia tätä tehdessä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä avaus ehkä yhdelle kisojen mielenkiintoisimmista lohkoista. :thumbsup1:

 

Costa Ricasta nyt en itsekään osaa tuon enempää oikein kertoa. Aikalailla tuon näköisellä kokoonpanolla taitavat ticot kisoihin lähteä. Listasta Christian Bolaños, Michael Barrantes, Jairo Arrieta, Rodney Wallace ja Roy Miller pari miestä saattaa avauksesta löytyä.

 

Ja Englannin toppariosastolta unohdit Phil Jagielkan! Jags on ollut tällä kaudella Valioliigan parhaimpia toppareita ja on varma valinta lädien avaukseen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enkkujen managerille yksi harmaa hius vähemmän, jotta tarviiko arpoa ottaako vai eikö ota tätä heppua kisajoukkueeseensa.

 

Ikävän paljon alkunut noita hyökkääjiä erimailta loukkaantumaan, tosin tällä kertaa sellainen pelaaja jolle kisapaikka nyt ei olis varma ollut ja ei sinänsä joukkueen yksi nimekkäimmistä kärjistä, harmi kuitenkin aina noi todella pitkäaikaisloukkaantumiset..

Jay Rodriguez: Southampton & England striker out for six months
http://www.bbc.com/sport/0/football/26928782

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skyn mukaan Prandelli olisi jo valinnut seuraavat 18 pelaajaa MM-kisoihin

 

kuva

 

Ihan mukava nippuhan tuossa jo on, jos voidaan olettaa todelliseksi. Voisi luulla, että yksi maalivahti, yksi keskikenttäpelaaja ja kolme puolustajaa tuohon vielä mahdutetaan. Hyökkääjiä en usko Prandellin pahemmin keräävän tuota enempään, kun useasti siellä vaihdellaan 4-3-1-2 ja 4-3-2-1 välillä, josta jälkimmäisessä - joka ilmeisesti se yleisempi formaatti - kärjen alla olevilla oksilla on nähty paljon Aquilania ja Marchisiotakin.

 

Tuolla on puolustukseen listattu Rômulo, joka on siis tällä kaudella esittänyt hyviä otteita Hellas Veronassa ja Prandelli on ilmeisesti huomioinut tuon. Rômulo on brasilialaissyntyinen, mutta en tiennyt ainakaan tätä ennen olevan myös kelvollinen edustamaan Italiaakin. Tietääkseni pelannut seurajoukkueessa kuitenkin lähes koko kauden keskikentällä ja keskikentän pohjalla eikä puolustuksessa, mutta tuo nyt on vain tapa merkata pelaajat tiettyyn rooliin.

 

Goalkeepers (3):

- Salvatore Sirigu (PSG)

- Gianluigi Buffon © (Juventus)

- Federico Marchetti (Lazio) *

* Lueskelin tänään, että Buffon olisi ehdottanut Udinesen ykkösmaalivahdiksi noussutta vasta 17-vuotiasta Scuffetia mukaan joukkueeseen, sillä Gigi näkisi nuorukaisen omin sanoin hänen ja sitten myöhemmin myös Salvatoren tulevana korvaajana. Jos tuossa ei mitään perää ole, niin paikan joukkueesta ottaa todennäköisimmin Lazion maalivahti Federico Marchetti.

 

Defenders (8):

- Giorgio Chiellini (Juventus)

- Andrea Barzagli (Juventus)

- Domenico Criscito (Zenit) *

- Gabriel Paletta (Parma)

- Leonardo Bonucci (Juventus)

- Salvatore Bocchetti (Spartak Moskva) *

- Mattia De Sciglio (Milan) *

- Angelo Ogbonna (Juventus) *

* Olisi mielestäni ihme, jos Italian paras vasen laitapuolustaja Criscito ei tule löytymään joukkueesta. Tällä kaudella 18 ottelua alla yhteensä Venäjän pääsarjasta ja Mestareiden liigasta, joissa 2 maalia ja 1 maalisyöttö. On todella tärkeä osa Zenitin joukkuetta, joka on juuri noussut takaisin ennakkosuosikiksi voittamaan Venäjän mestaruuden. Oli myös tuttu pelaaja Italian maajoukkueessa ennen pitkää loukkaantumist ja on nyt palannut jälleen vastaavalle tasolleen ja ihmettelinkin miksi ei tuossa huhutussa listassa ollut.

* Bocchetti ja Ogbonna ovat vain omia suosikkeja täydentämään puolustusta. En osaa sanoa lähteekö Italia pelaamaan catenacciotaan kolmen vai neljän puolustajan linjalla, mutta jos kaksi topparia tuonne täytyisi vielä valita, sillä useampi koko listasta pystyy myös laitapuolustajana tuuraamaan, niin itse valitsisin nämä. Bocchetti mielestäni Venäjän liigan paras keskuspuolustaja ja Ogbonna sopisi sakkiin hyvin, vaikka onhan Italialla muitakin vaihtoehtoja tähän kategoriaan.

* Mielestäni Mattia De Sciglio olisi korvattavissa, mutta monipuolisuutensa puolesta ymmärrän valinnan joukkueeseen. Ei Italialla laitapuolustajien puolesta kovin paljoa muutenkaan juhlita.

 

Midfielders (7):

- Daniele De Rossi (Roma)

- Claudio Marchisio (Juventus)

- Andrea Pirlo (Juventus)

- Thiago Motta (PSG)

- Riccardo Montolivo (Milan)

- Alberto Aquilani (Fiorentina) *

- Rômulo (Hellas Verona) *

* Verratti on pelaaja, joka joukkueeseen kuuluisi, mutta Aquilani on monipuolisempi ja näen mahdollisuudet suuremmalle vastuulle. Aquilani on pelannut hyvää kautta Fiorentinassa ja ansaitsee paikkansa.

* Rômulo on joo vakuuttanut useamman otteillaan, mutta jos täytyisi valita kyseisen pelaajan ja Verrattin välillä, niin päätös olisi selvä.

 

Forwards (5):

- Mario Balotelli (Milan)

- Antonio Candreva (Lazio)

- Alessio Cerci (Torino)

- Antonio Cassano (Parma)

- Alberto Gilardino (Genoa) *

* Fiorentinan hyökkääjä Rossi on loukkaantuneena, mutta en silti jostain syystä usko(nut) Gilardinon mahtuvan vielä joukkueeseen. Okei, maaleja tullut melkein joka toisessa ottelussa Genoassa, mutta olisihan se hienompi nähdä esimerkiksi Tottin kaltainen legenda viimeistä kertaa arvokisoissa, jos vanhempaa kaartia täytyy useampaa olla. Olisin ehkä odottanut myös Torinon toista tähtipelaajaa ja Serie A:n maalipörssiä johtavaa Immobilea heittämällä ennen Gilardinoa.

 

Sarjoittain

- Serie A (19)

- Ligue 1 (2)

- Russian League (2)

* Henkilökohtainen mielipide olisi sulkea pois joukkueesta Rômulo (Serie A) ja ottaa tilalle Verratti (Ligue 1). Muut vaihdot olisivat sarjojen sisällä.

 

Seuroittain

- Juventus (7)

- Milan (3)

- PSG (2)

- Lazio (2)

- Parma (2)

- Fiorentina (1)

- Genoa (1)

- Hellas Verona (1)

- Roma (1)

- Torino (1)

- Spartak Moskva (1)

- Zenit (1)

* Henkilökohtainen mielipide olisi sulkea pois joukkueesta Rômulo (Hellas Verona) ja ottaa tilalle Verratti (PSG). Näin ollen PSG nousisi yhdeksi toiseksi eniten edustetuista joukkueista.

* Gilardinon (Genoa) poistuessa voisi Fiorentinan, Roman tai Torinon edustus nousta yhdeksi kolmanneksi suurimmista.

* Jos huhut Scuffetista (Udinese) pitävät paikkaansa menettäisi Lazio toisen edustajansa ja Udinese saisi yhden pelaajan mukaan kisoihin.

 

 

Omasta mielestäni parhaimmat kokoonpanot olisivat yläpuolella olevalla miehistöllä seuraavat:

 

First Team

 

G. Buffon ©

M. De Sciglio - A. Barzagli - G. Chiellini - D. Criscito

D. De Rossi - A. Pirlo - C. Marchisio

A. Candreva - A. Cerci

M. Balotelli

 

 

Second Team

 

S. Sirigu

x x x - G. Paletta - L. Bonucci - x x x

A. Aquilani - T. Motta - R. Montolivo

A. Cassano - x x x

A. Gilardino

 

 

Third Team

 

F. Marchetti

x x x - S. Bocchetti - A. Ogbonna - x x x

x x x - Rômulo - x x x

x x x - x x x

x x x

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Tottin kaltainen legenda viimeistä kertaa arvokisoissa, jos vanhempaa kaartia täytyy useampaa olla

 

"They would only be in the frame in case of emergency." Kun kysyttiin Tottista ja Luca Tonista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turbokermitiltä hyvää kokoonpano mutuilua, mutta väittäisin, että ainakin Pablo Osvaldo sekä Davide Astori nousevat kisakoneeseen, ehkä jopa Abate vaikkei nyt varsinaisesti olekaan vakuuttanut. Prandelli on hyvä koutsi, mutta nämä valinnat herättävät aina keskustelua. Prandellilla on ne omat pelaajansa tyyliin Gillardino ja Giaccherini jotka tuppaavat löytymään kisakoneesta joka ikisellä kerralla, vaikka meriitit seurajoukkueissa ovat vähän sitä sun tätä. Tällä kaudella Gillardino on toki vetänyt ihan hyvin ja onhan jamppa Serie A:n neljänneksi tehokkain italialainen maalintekijä heti Immobilen, Luca Tonin ja loukkaantuneen Rossin jälkeen. Vielä kun Prandellista ja yleensäkin Italiasta puhutaan niin varsinkin arvokisoissa kokeneemmat pelaajat rankataan nuorten edelle.

Prandelli kutsui aiemmin tässä kuussa seuraavan ryhmän Serie A -pelaajia "kuntotesteihin" ja tämän ryhmän ulkopuolelta lienee kohtuu vaikea nousta kisoihin. Italian ulkopuolella pelaavat ja loukkaantuneena olevat pelaajat kuten Marchetti ja Maggio puuttuvat listoilta.

Primo gruppo

Portieri: Bardi (Livorno), Mirante (Parma), Perin (Genoa);

Difensori: Astori (Cagliari), Darmian (Torino), De Silvestri (Sampdoria), Paletta (Parma), Pasqual (Fiorentina), Ranocchia (Inter);

Centrocampisti: Aquilani (Fiorentina), Baselli (Atalanta), Bernardeschi (Crotone), Bertolacci (Genoa), Bonaventura (Atalanta), Candreva (Lazio), De Rossi (Roma), Florenzi (Roma), Parolo (Parma), Romulo (Verona);

Attaccanti: Berardi (Sassuolo), Cassano (Parma), Cerci (Torino), Gabbiadini (Sampdoria), Gilardino (Genoa), Immobile (Torino), Insigne (Napoli), Rossi (Fiorentina), Zaza (Sassuolo).

Secondo gruppo

Portieri: Buffon (Juventus), Scuffet (Udinese);

Difensori: Abate (Milan), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (Milan);

Centrocampisti: Marchisio (Juventus), Montolivo (Milan), Pirlo (Juventus), Poli (Milan);

Attaccanti: Balotelli (Milan), El Shaarawy (Milan), Osvaldo (Juventus).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

“I think that we know that if we keep Rooney quiet in the opening game against England then we will get the result that we want, he is a very good player - one of the best - but the problem is England look at him for everything. At the World Cup that is a problem for them - the opposition know if they stop Rooney they stop England. Italy have many good players - we don't rely on just one. I think the same is true of Uruguay.

Europe knows that Luis Suarez has had a fantastic season in England - but even if Suarez is quiet they have Diego Forlan and Edinson Cavani who will score them goals.”

 

Mahtavaa settiä Thiago Mottalta ja onhan tuossa nyt totuuttakin rutkasti takana. En nyt ehkä sanoisi, ettei siellä muita hyviä pelaajia ole, mutta karrikoidusti voi noinkin sanoa. Mind gamesit samalla aloitettua kisoje silmällä pitäen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtavaa settiä Thiago Mottalta ja onhan tuossa nyt totuuttakin rutkasti takana. En nyt ehkä sanoisi, ettei siellä muita hyviä pelaajia ole, mutta karrikoidusti voi noinkin sanoa. Mind gamesit samalla aloitettua kisoje silmällä pitäen.

 

En nyt tiedä onko tuo niin mahtavaa settiä. Tai jos Uruguay voi luottaa Cavaniin ja Forlaniin -> ( :D ) niin miksei lädit voi luottaa Sturridgeen ja Sterlingiin? Jos verrataan nyky Cavania ja Sturridgea niin ei siinä kauheaa keskustelua synny, että kumpi on hyökkäyspäässä vaarallisempi pelaaja, vaikka Cavani toki ihan kivasti puolustusta auttaakin. Cavanilla 29 liigaottelua ja 16+1 Sturridgella 27 ja 20+7. (Tähän vielä pari riviä selvitystä sarjojen välisistä tasoeroista.)

 

Ja mitä Italian ratkaisijoihin tulee niin ei sielläkään ole kuin heikon kauden pelannut Balotelli ja tuota, nooh, ehkä Pirlo jonkun vaparin upottaa, kai? En näe, että miksei Gerrard, Lallana tai Henderson voisi tehdä maalia siinä missä joku Marchisio tai Montolivo. Puolustuksessa ja valmennuksessa tasoerot ovatkin sitten vähän suuremmat, mutta en nyt italialaisena lähtisi keulimaan sillä, että meillä on ratkaisijoita laajemmalla rintamalla mitä muilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englannin hyökkäyspäätä kun katsoo niin siellä on oikeasti vaarallinen ryhmä saatavilla. Nopeutta ja taitoa löytyy siinä missä muiltakin.

En sitten tiedä noista Mottan kommenteista, ei taida paljoa seurata Valioliigaa, jos luulee oikeasti että Rooney on se vaarallisin pelaaja. Mitä nyt Sturridgella 20 maalin kausi takana jne.

Se mikä sitten syökin sen ainoan vaarallisuuden pois on Hodari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Englannin kisajoukkue:

 

Maalivahdit: Hart, Foster, Forster

Puolustus: Johnson, Cahill, Jagielka, Jones, Smalling, Baines, Shaw,

Keskikenttä: Gerrard, Henderson, Lampard, Wilshere, Lallana, Sterling, Milner, Oxlade-Chamberlain, Barkley

Hyökkääjät: Rooney, Sturridge, Welbeck, Lambert

 

Aika odotettu miehistöhän tuo on. Lampardin nimi tuolta tietysti hyppää silmille, mutta toisaalta Carrickillä oli sen verran heikko kausi, että ei hänkään paikkaa olisi ansainnut.

 

Walker ei ole joukkueessa eli Jones ja Smalling ovat vaihtoehtoina Johnsonille oikeaksi pakiksi. Vasemman pakin paikalle Hodari valitsi Bainesin ja Shawn ja Cole kieltäytyi varamiehen paikasta.

 

Varalla ovat Ruddy, Stones, Flanagan, Carrick, Cleverley, Defoe ja Carroll.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan mielenkiintoisen jengin sai Hodari valittua. Puolustus on yllättävän ohut, mutta tosiaan Jones tai Smalling toimivat hyvinä varamiehinä sekä keskustaan, että laitaan. Keskikentälle löytyykin sitten selkeästi enemmän pelaajia ja ihan laadukkaitahan nuo ukot pääpiirteittäin ovat. Kärjessä taso tippuu huimasti Sturridgen ja Rooneyn jälkeen, mutta eiköhän noillakin pärjätä.

Suurin ongelma lienee penkin päässä, mutta katsotaan nyt kisat ensin. Vähämaaliset tasapelit Italiaa ja Uruguayta vastaan eivät yllättäisi, mikä tarkoittaisi sitä, että voittamalla Costa Rican mentäisiin jatkoon. Täytyy myös muistaa, että Italia on aina Italia ja mikä tahansa finaalista alkulohkon viimeiseen sijaan on mahdollista.

Valitut pelaajat näyttäisivät istuvan parhaiten 4-3-3 formaattiin.

                                                  Rooney
                        Sterling                                       Sturridge
                                        Wilshere -  Henderson
                                                 Gerrard
                           Baines - Jagielka - Cahill - Johnson
                                                    Hart

Tai sitten 4-2-3-1 jossa Sturridge on piikissä, Rooney siinä alapuolella ja Sterling sekä Lallana laidoilla. Wilshere putoaisi varmaan penkille Gerrardin ja Hendersonin miehitettyä avauksen tontit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan mielenkiintoinen joukkue. Hyvä et uskaltivat nostaa nuoriakin pelaajia mukaan ja valinnat tehtiin nykykunnon perusteella. Puolustuksen oikea laita oikeestaan ainut selkeästi heikko kohta. Hyökkäyspäässä nopeutta viime vuosia enemmän mikä on hyvä asia. Lampardin mukana olonkin ymmärtää kunhan ei avaukseen laiteta vaan tuo vaihdosta maalintekovoimaa keskikentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiköhän siitä lähdetä, että Lallana-Sturridge-Rooney avaavat jossain formaatissa kärjessä.

Mielenkiintoinen joukkue näin poolistinkin silmin ja eritoten hyökkäyspää ja keskikenttä antavat syytä edes pieneen innostukseen. Kuitenkin, puolustuspää on hatara. Johnson on pelannut kevät puoliskon ihan päin helvettiä ja silti avaa. Toki silti Walkeria parempi vaihtoehto. Vasemmalta Cole jätettiin pois, mielestäni ihan aiheesta ja LB paikka onkin Englannilla hyvä. Baines on laadukas pelaaja ja taustalla sitten lupaava Shaw.

Vaihtopenkiltä löytyy sitten juonikkuutta ja nopeutta Sterlingin ja Oxlade-Chamberlainin muodossa, kun taasen Lampard ja Milner edustavat kokemusta.

Hart on selkeä ykkönen ja hyvä loppukausi alla.

Eiköhän tästä se lohkon 3. sija oteta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuorennusleikkausta kannattaisi ehkä kuitenkin tehdä jossain karsinnoissa eikä MM-kisoissa. Ashley Colen kokemukselle olisi kyllä ollut tilausta ja varsinkin kun toi puolustus vaikuttaa muutenkin todella heikolta. Yli 100 ottelun kokemus UCL-otteluista ja maaotteluista vaihtuu nyt kaksi kautta Valioliigaa pelanneeseen ja kerran maajoukkueessa esiintyneeseen lupaukseen. Vähintäänkin outo ratkaisu Hodgsonilta. Ja Cole samantien laittoi ymmärrettävästi maajoukkueen osalta nappulat naulaan.

 

Puolustus tosiaan aika heppoinen ja kun laitapakkeina on kavereita (Johnson, Baines, Shaw) joiden suurin vahvuus on hyökkäyspäähän niin saattaa käydä kylmät. Toppareiden osalta siellä pitää toivoa, että Jagielka ja Cahill pysyy ehjänä. Muuten siellä onkin jotain Jonesia ja Smallingia.

 

Keskikenttäkään ei ihan vakuuta ja ainoat tähdet löytyvätkin hyökkäyspäästä. Rooneyn ja Sturridgen maalien varassa tässä Englanti taitaa pitkälti seilata. Mutta kun katsoo tuota Englannin materiaalia niin ei sieltä kyllä paljon kovempiakaan kavereita löydä ja se kertookin jotain Englannin pelaajatuotannosta. Hodgsonin vahvin osa-alue valmentajana on kuitenkin puolustus ja hieman hämmentävää, että takalinjoilta on Englanti nyt suuremmin kusemassa hommaa jo ennen kisoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites
- Lista de los 30 convocados:

Porteros: Keylor Navas (Levante-ESP), Patrick Pemberton (Alajuelense), Daniel Cambronero (Herediano), Esteban Alvarado (AZ Alkmaar-NED).

 

Defensas: Giancarlo González (Columbus Crew-USA), Johnny Acosta (Alajuelense), Michael Umaña (Saprissa), Roy Miller (Red Bulls-USA), Kendall Waston (Saprissa), Júnior Díaz (Main 05-GER), Christian Gamboa (Rosenborg-NOR), Óscar Duarte (Brujas-BEL), Waylon Francis (Columbus Crew-USA), Heiner Mora (Saprissa).

 

Centrocampistas: Michael Barrantes (Aalesunds-NOR), José Miguel Cubero (Herediano), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Celso Borges (AIK-SWE), Esteban Granados (Herediano), Carlos Hernández (Wellington Phoenix-NZL), Christian Bolaños (Copenhague-DEN), Ariel Rodríguez (Alajuelense).

 

Delanteros: Joel Campbell (Olympiakos-GRE), Bryan Ruiz (PSV-NED), Randall Brenes (Cartaginés), Álvaro Saborío (Real Salt Lake-USA), Diego Calvo (Valerenga-NOR), Marco Ureña (Kuban Krasnodar-RUS), Jairo Arrieta (Columbus Crew-USA) y Hansell Arauz (Saprissa).

 

Pahemmin en kyllä tämän jengin avauskokoonpanoa osaa aavistella mutta pisti silmään että maalivahtipeliin ei ainakaan Costa Rican reissu pääty. Tolppa-Apinalla kenties jonkinlaista hajua avarista? Itse toivon jonkun verran A-Leagueta seuranneena että Carlos Hernández saisi peliaikaa.

 

Symppisjengi jossa hienoja pelaajia, saattaapa olla että olen jengin bandwagonissa kisoissa vaikka ne lyhyeksi saattavatkin jäädä. Vinkkinä kaikille, nyt kannattaa lyödä koko rahalla Costa Rican maailmanmestaruutta koska siellä Navas on ottanut taas mielettömiä torjuntoja Levantessa.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oscar Tabarezin valinnat ovat tässä. 2 pelaajaa putoaa vielä lopullisesta joukkueesta.
 

Uruguay squad 

Goalkeepers:
 Fernando Muslera (Galatasaray/Turkey), Martin Silva (Vasco Da Gama/Brazil), Rodrigo Munoz (Libertad/Paraguay)


Defenders: Diego Lugano (West Bromwich Albion/England), Diego Godin (Atletico Madrid/Spain), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid/Spain), Martin Caceres (Juventus/Italy), Maximiliano Pereira (Benfica/Portugal), Jorge Fucile (Porto/Portugal), Sebastian Coates (Nacional).


Midfielders: Egidio Arevalo Rios (Morelia/Mexico), Walter Gargano (Parma/Italy), Diego Perez (Bologna/Italy), Sebastian Eguren (Palmeiras/Brazil), Alvaro Gonzalez (Lazio/Italy), Alejandro Silva (Lanus/Argentina), Alvaro Pereira (San Pablo/Brazil), Cristian Rodriguez (Atletico Madrid/Spain), Gaston Ramirez (Southampton/England), Nicolas Lodeiro (Botafogo/Brazil).


Forwards: Luis Suarez (Liverpool/England), Edinson Cavani (PSG/France), Diego Forlan (Cerezo Osaka/Japan), Cristian Stuani (Espanyol/Spain), Abel Hernandez (Palermo/Italy).
 

Melko odotettuja nimeämisiä. Coates pääsi joukkueeseen, vaikka oli käytännössä koko kauden loukkaantuneena, mutta toisaalta Godin ja Lugano siellä avaavat ja jos mennään kolmen linjalla niin silloinkin Caceres onvielä edellä. Mielenkiintoinen joukkue, jonka puolustus ja hyökkäys ovat kovaa tasoa, mutta keskikentälle on sitten vähän kahden kerroksen väkeä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen rosteri ja muutama vanha pieru jäi kun jäikin pois joukkueesta, toisin kuin ennakoin. Hyvät kaudet pelanneet Cerci, Destro ja Immobele mahtuvat joukkueeseen siinä missä esimerkiksi Gilardino ei. Muutenkin aika paljon hyökkääjiä joukkueessa, tai no voihan aika moni noista pelata laidassa ja Rossi, Cassano ja Insigne kärjen alla jos niikseen tulee. Mielenkiintoinen joukku kuten sanottua.

Saako muuten tuohon äänestykseen nimet näkyviin? Haluan tietää kuka tai ketkä ovat veikanneet Englannin lohkovoittoa :)

Itse veikkasin Uruguayn voittavan lohkonsa ja Italian tulevan kakkoseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saako muuten tuohon äänestykseen nimet näkyviin? Haluan tietää kuka tai ketkä ovat veikanneet Englannin lohkovoittoa :)

 

Olisi saanut äänestystä tehdessä, mutta ei enää jälkikäteen.

 

Cesare Prandelli on julkaissut 30 pelaajan alustavan joukkueensa, joka kesäkuun alussa pitäisi olla sitten jo kutistettu varsinaiseen malliinsa.

 

Todella hyvää jalkapalloa on Italialta varmasti luvassa, kun katsoo tuota pelaajalistaa. Ainakin yhtä nimeä jäin itse kaipaamaan, mutta ei auta itku markkinoilla.

 

Goalkeepers (3):

- Salvatore Sirigu (PSG)

- Gianluigi Buffon © (Juventus)

- Mattia Perin (Genoa)

- Antonio Mirante (Parma)

 

Defenders (8):

- Giorgio Chiellini (Juventus)

- Andrea Barzagli (Juventus)

- Gabriel Paletta (Parma)

- Leonardo Bonucci (Juventus)

- Andrea Ranocchia (Inter)

- Mattia De Sciglio (Milan)

- Ignazio Abate (Milan)

- Christian Maggio (Napoli)

- Manuel Pasqual (Fiorentina)

 

Midfielders (7):

- Daniele De Rossi (Roma)

- Claudio Marchisio (Juventus)

- Andrea Pirlo (Juventus)

- Thiago Motta (PSG)

- Riccardo Montolivo (Milan)

- Marco Verratti (PSG)

- Lorenzo Insigne (Napoli)

- Alberto Aquilani (Fiorentina)

- Marco Parolo (Parma)

- Rômulo (Hellas Verona)

- Matteo Darmian (Torino)

 

Forwards (5):

- Mario Balotelli (Milan)

- Antonio Candreva (Lazio)

- Giuseppe Rossi (Fiorentina)

- Alessio Cerci (Torino)

- Antonio Cassano (Parma)

- Ciro Immobile (Torino)

- Mattia Destro (Roma)

 

Italy Starting Eleven (4-3-2-1 / 4-3-1-2 / 4-3-3)

Goalkeeper: S. Sirigu / G. Buffon © / M. Perin

Right-back: M. De Sciglio / I. Abate / C. Maggio

Right centre-back: G. Chiellini / A. Barzagli / G. Paletta / L. Bonucci / A. Ranocchia

Left centre-back: G. Chiellini / A. Barzagli / G. Paletta / L. Bonucci / A. Ranocchia

Left-back: M. De Sciglio

Right centre-midfielder: D. De Rossi / C. Marchisio / A. Pirlo / T. Motta / R. Montolivo / M. Verratti

Centre-midfielder: D. De Rossi / C. Marchisio / A. Pirlo / T. Motta / R. Montolivo / M. Verratti

Left centre-midfielder: D. De Rossi / C. Marchisio / A. Pirlo / T. Motta / R. Montolivo / M. Verratti

Right forward: A. Candreva / A. Cerci / A. Cassano

Left forward: A. Cerci / A. Cassano / L. Insigne

Striker: M. Balotelli / G. Rossi

 

  • Goalkeepers: Maalivahdeista Buffon ja Sirigu ovat selviä valintoja. Kolmantena Perin on lähennä statistina ja Mirante voisi olla tuolla paikalla aivan yhtä hyvin.
  • Defenders: Itse jätin ryhmästä pois Fiorentinan kapteenin Pasqualin, joka ei mielestäni vain mahdu joukkueeseen. Olkoonkin De Sciglio ainoa vaihtoehto vasemmaksi laitapuolustajaksi, mutta Chiellini korvannee tarpeen tullen. Oikealle löytyy Abate ja Maggio, jotka kilpailevat pelipaikastaan tasaväkisesti. Mukana on myös viisi keskuspuolustajaa, joka olisi aivan sopiva määrä Italian kaltaiselle joukkueelle, joka saattaa lähteä kolmellakin keskuspuolustajalla liikkeelle. Jokainen näistä viidestä ansaitsee mielestäni paikkansa joukkueesta - myös osan kaudesta ailahdellut, mutta loppua kohden parantanut Ranocchia.
  • Midfielders: Monta kivenkovaa nimeä jakamaan keskikentän kolme paikkaa. De Rossi ja Pirlo avaa ensisijaisesti, mutta kolmannen paikan olisin valmis antamaan Marchision sijasta Mottallekin. Motta on pelannut aivan mahtavan kauden Pariisissa ja on tällä hetkellä kuumempi pelaaja kuin Marchisio. Montolivo ja Verratti ovat sitten hyviä nimiä tuoda vaihdosta sisään. Insigne pelaa luultavasti hyökkäyksessä ellei Prandelli peluuta kahta puhdasta kärkeä ja kymppipaikkaa siinä alla. Vaihtopelaajan roolissa kuitenkin. Sivuun joukkueesta jäävät Aquilani niukasti, Parolo, Rômulo ja Darmian.
  • Forwards: Taitoa ja tulivoimaa tarjoavat viisi nimeä. Kärkihyökkääjäksi tai -hyökkääjiksi löytyy Balotelli ja Rossi. Tukevaan rooliin sitten Candreva, Cerci, Cassano ja Insignekin. Ulos jätin tulikuuman Immobilen ja Destron.

Itselleni ainoa melkoinen pettymys oli Domenico Crisciton (Zenit) puuttuminen. Pitkä loukkaantuminen näytti kuitenkin sakottavan turhan paljon, vaikka se on jo takana ja mies on tulessa Venäjän kentillä. Menisi mielestäni sormia napsauttamalla De Sciglion edelle tuonne vasemman laitapuolustajan tontille. Todella hyvän joukkueen Prandelli on siitä huolimatta kasannut, ei siinä mitään.

 

MrEskolalta tulee mitä luultavammin hieman tarkempaa setin setin settiä Italian maajoukkueen osalta, mutta tulipa jotain yritettyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin tulossa tänne kirjoittelemaan omaa Englannin kentällistä, mutta sitten törmäsin videoon, jossa ajatukset kohtasivat melkolailla täysin.

 

Ray Parlour's England XI vs. Italy in Brazil

 

J. Hart

G. Johnson - G. Cahill - P. Jagielka - L. Baines

S. Gerrard © - J. Henderson

R. Sterling - W. Rooney - A. Lallana

D. Sturridge

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×