Jump to content
Sign in to follow this  
LowRidingMonkey

Chelsea: FA Cup 2013-2014

Recommended Posts

FA Cup on täällä taas. Chelsea aloittaa Valioliigalaisena tuttuun tapaan kolmannelta kierrokselta. Sinisten matka vie sunnuntaina Pride Parkille Mestaruussarjan kärkipäässä (neljäntenä) majailevan Derby Countyn vieraaksi.

 

Viime kaudella Chelsea eteni aina välieriin saakka jossa Manchester City osottautui vahvemmaksi maalein 1-2. Derbyn osalta Englannin Cup päättyi 0-3-tappioon Blackburnia vastaan neljännellä kierroksella. Jommalle kummalle on siis luvassa takapakkia viime kauteen verrattuna.

 

Chelsea lähtee otteluun kolmen voiton putkessa (Swansea H 1-0, Liverpool H 2-1, Southampton A 3-0) ja neljä ilman tappiota (Arsenal A 0-0). Hullummin ei ole mennyt Derbylläkään vaikka tuorein matsi Wigania vastaan päättyikin 0-1-tappioon. Sitä ennen Pässit takoivat yhdeksästä ottelusta kahdeksan voittoa (seitsemän putkeen) ja yhden tasapelin.

 

Chelsea ja Derby ovat kohdanneet useamman kerran FA Cupissa. Eivät tosin ihan hetkeen, sillä edellinen kohtaaminen on vuodelta 1988. Neljästi on arpa osunut otteluparille Chelsea-Derby ja kolmesti Pässit ovat edenneet jatkoon. Ensimmäisellä kerralla vuonna 1947 vaadittiin aina uusintaottelua ja jatkoaikaa jotta Derbyn voitto ratkesi neljännen kierroksen taistossa. Ensimmäinen ottelu päättyi 2-2-tasapeliin. Uusinta eteni siis aina jatkoajalle saakka jossa Jackie Stamps teki Derbylle 1-0-voittomaalin. Kolmannella kierroksella vuonna 1953 Blues ja Rams kohtasivat jälleen. Tälläkin kertaa vaadittiin uusintaa Chelsean noustua 4-4-tasapeliin oltuaan jo 0-3- ja 1-4-tappiolla. Nyt oli Chelsean Eric Parsonsin vuoro tehdä 1-0-voittomaali. Seuraavaa FA Cup kohtaamista saatiin odottaa 30 vuotta. 1983 neljännellä kierroksella Derby oli vahvempi maalein 2-1. Derbyn maaleista vastasi (voittomaali 89') myöhemmin Chelseassakin pelannut ja nykyisin Ilkestonia manageroiva Kevin Wilson. Tuorein kohtaaminen 1988 oli taas kolmatta kierrosta ja Chelsean heiniä. Blues haki Baseball Groundilta 3-1-voiton. Kevin MacAllister, Kerry Dixon ja Roy Wegerle tekivät Sinisten maalit.

 

Tuoreimmat kohtaamiset seurojen väliltä löytyvät kaudelta 2007-2008, kun Derby vieraili Valioliigassa. Chelsea murskasi tuolloin Pässit Stamford Bridgellä 6-1. Sinisten edellinen Pride Parkin vierailu päättyi 2-0-voittoon.

 

Loukkaantuneet, pelikiellot ja muut poissaolot

 

Chelsealta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi puolustaja Branislav Ivanovic sekä keskikentän kaksikko Frank Lampard ja Marco van Ginkel.

 

Derbyltä vammojen vuoksi poissa ovat puolustuksen Richard Keogh ja Shaun Barker, keskikentän Paul Coutts ja hyökkääjä Johnny Russell. Keskikenttä Craig Bryson sai edellisessä ottelussa pientä vammaa ja skotin pelaaminen on epävarmaa. Manchester United-laina toppari Michael Keane saa ilmeisesti pelata FA Cupissa kuin myös Liverpool-laina Andre Wisdom. Kolmas lainamies Leicesterin Zak Whitbreadin kohtalo on arvoitus.

 

Kokoonpanot

 

Mark Schwarzer saattaa hyvinkin korvata Petr Cechin Chelsean maalilla. Cesar Azpilicueta aloittanee oikealla, mutta jättäisin pienen sauman Tomas Kalasin avauspaikalle sillä Azpilicueta sai pieniä osumia Southamptonia vastaan. Ashley Cole on todennäköinen aloittaja vasemmalla, mutta en panisi pahakseni vaikka loukkaantumisestaan toipunut Ryan Bertrand nähtäisiin tosi toimissa. Toppariosastolla David Luiz voi hyvinkin napata avauspaikan Gary Cahilliltä tai John Terryltä. Keskikentällä Michael Essien hamuaa varmasti peliaikaa ja Biisonilla voikin olla saumat avata John Obi Mikelin tilalla. Kuntoihme Ramires painanee tuttuun tapaan toisena keskikentistä. David Luiz voisi olla myös tarjolla keskikentän pohjalle. Hyökkäävän kolmikon suhteen trio Eden Hazard, Oscar ja Willian ei yllättäisi. Kärkimiehen kohtalo on melkoinen arvoitus. Kuka tahansa kolmikosta Fernando Torres, Samuel Eto'o ja Demba Ba voi olla aloittajana.

 

Schwarzer

Azpilicueta - David Luiz - Terry - Cole

Ramires - Essien

Willian - Oscar - Hazard

Torres

 

Lee Grant Derbyn tolppien väliin. Neljän alakerran laidoilla nähtäneen Andre Wisdom oikealla ja Craig Forsyth vasemmalla. Michael Keane ja Jake Buxton toppareiksi. Lainamiesten poissaollessa Kieron Freeman oikealle laidalle ja Mark O'Brien tai Valentin Gjokaj toppariksi. Keskikentän kolmikosta John Eustacelle lankeaa puolustavampi rooli. Will Hughes ja Craig Bryson täyttävät kaksi muuta paikkaa. Jeff Hendrick paikkaa Brysonia ja tämä ei pysty pelaamaan. Jamie Ward, Chris Martin ja Simon Dawkins kärkeen. Conor Sammon tai jokerina Mason Bennett haastavat.

 

Grant

Wisdom - Keane - Buxton - Forsyth

Hughes - Eustace - Bryson

Dawkins - Martin - Ward

 

Derby on ollut menneinä vuosina Chelsealle kova haaste FA Cupissa. Kolmannen kierroksen kohtaamiset ovat olleet Chelsean ja neljäs kierros Derbyn joten eiköhän tämä ole Sinisten juttu. Mielenkiintoinen ottelu varmasti tulossa. Hyvä vireinen Derby antaa varmasti mainion haasteen kotiyleisön edessä. Maalirikas ottelu voisi olla tuloillaan. Chelsean hyökkäyspotentiaalin tiedämme, mutta myös Derbyllä on tullut onnistumisia vastustajan maalilla. Rams onkin Mestaruussarjan kovin maaliseppo joukkuetasolla tarkasteltuna. Parin maalin voitto Chelsealle voisi olla lähellä. Siniset nakuttavat pari kolme kaappia ja Derby osunee kerran.

 

Derby County 1 (Martin)

Chelsea 3 (Oscar, David Luiz, Essien)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derby County - Chelsea 0-2 (0-0)

 

66' John Obi Mikel 0-1

71' Oscar 0-2

 

Perusvarmalla esityksellä jatkoon näin kai voisi sanoa. Hyökkäyspeli vähän hidasta ja meni liiaksi hieromiseksi. Tässä hieromisessa ei Chelsea kuitenkaan tunnu ihan parhaimmillaan olevan. Puolustus selvitti Derbyn lähentelyt varsin varmasti eikä suuria ongelmia ollut.

 

Oscar pyrähti alku hetkillä hyvin rankkarialueelle pallon kanssa, mutta Derbyn pakisto saa irroitettua pallon brassin jaloista juuri ennen maalintekoyritystä. Derby hätyyttelee Mark Schwarzerin vartioimaa Chelsea-maalia, kun Chris Martin pääsee puskemaan Jamie Wardin keskitykseen. Pusku nousee kuitenkin ylöspäin ja Schwarzerilla onkin helppo työ kopata pallo haltuunsa. Michael Essien väläyttää osaamistaan ja tekee vahvan nousun keskialueelta pallon kanssa. Biisoni saa tuikattua pallon Oscarille rankkarialueen oikealle laidalle kuljetuksensa päätteeksi. Oscarin kääntö maalille ottaa kimmokkeen Jake Buxtonista ja pallo menee Lee Grantin pysäytysyrityksestä huolimatta päätyrajan yli. Kulmasta ei jää jälkipolville kerrottavaa, ainakaan Sinisten sankaritarinoita koskien. Vartin paikkeilla Derbyllä on hyvä vaihe. Ensin Craig Forsyth laittaa vaarallisen matalan keskityksen maalille jonka Ashley Cole onnistuu katkomaan ennen kuin Chris Martin (vai oliko Jamie Ward) ehtii palloon. Perään Derby pääsee laukomaan pari kertaa. Wardin laukaus menee ohi ja John Eustacen yritys pamahtaa päin Chelsean pelaajia. Willian tekee loistavan katkon keskialueella ja tarjoilee Samuel Eto'on karkuun. Eto'o kuitenkin aikailee ratkaisunsa kanssa ja Andre Wisdom ehtii väliin. Myös Derbyllä on tilaisuus riiston jälkeen, mutta Wardin keskitys päätyy suoraan Schwarzerille. Puolen tunnin kohdalla David Luizilta tulee paha harhasyöttä ja Ward pääsee tästä hyökkäykseen, Wardilta puuttuu kuitenkin eto'omaisesti määrätietoisuutta ja tilanne kuivuu hieman kasaan. Ward saa kuitenkin vedon aikaan jonka Gary Cahill blokkaa hyvin. Oscarilta nähdään tämän jälkeen pari kohtuullista yritystä. Vapari kiertää hieman maalin ohi ja kaukolaukaus puolestaan hivenen yli. Eustace tekee mainion nousun keskikentältä ja pääseekin laukomaan. Schwarzer on sijouttunut maalillaan ja pallo tuleekin aussivahdin syliin. Eustacen jälkeen on taas Oscarin vuoro laukoa kauempaa. Tulos on sama kuin aiemminkin ja pallo nousee jälleen liian korkealle. Jakson lopussa Chelseaa saa pari hyvän näköistä keskitystä. Cesar Azpilicuetan keskitys tulee kivasti etutolpalle, mutta Michael Keane saa putsattua. Willianin keskitys takatolpalle on puolestaan aavistuksen liian korkea eikä Eto'o yllä palloon. Lisäajalla Chelsean maali on lähellä, kun Ramiresin laukaus osuu tolppaan.

 

Toisen jakson alussa Oscar laittaa hyvän pallon maalille, mutta Derbyn puolustus (Keane?) on taas siivoamassa. Derbyllä on mainio paikka mennä johtoon, kun se saa vaparin John Obi Mikelin kaadettua Will Hughes rankkarialueen kulmalla. Wardin yritys menee kuitenkin maalin yli. Hieman myöhemmin Wardin laukaus muuttaa suuntaa Chelsean pelaajasta, mutta pallosta loppuu onneksi vauhti ja Schwarzerilla ei lopulta ei ongelmia korjata pelivälinettä käsiinsä. Derbyn hyvä vaihe jatkuu Wisdomin nousulla boksiin jonka Mikel onnistuu katkomaan kulmaksi. Tunnin kohdalla molemmilla on hyvät hyökkykset vireillä, mutta maali jää kuitenkin vielä odottamaan. Derby iskee ensin vastaan, mutta Hughesin keskityksen tiellä on David Luiz jonka puskusta Chelsea lähtee hyökkäämään. Hyökkäys päättyy lopulta maalipotkuksi, kun Ashley Colen keskitysyritys kimpoilee Colesta itsestään päätyrajan yli. Chelsea onnistuu tekemään maalin 66. minuutilla. Hughes rikkoo Eden Hazardia vasemmalla laidalla ja Chelsea saa vapaapotkun. Willianin keskitys löytää Mikel jonka pusku uppoaa maaliin, 1-0 Chelsealle! Muutamaa minuuttia myöhemmin Ramiresin upea nousu rankkarialueelle päättyy pallon karkaamiseen ja brassin surkeaan filmaukseen. Hetken päästä on taas syytä riemuun, kun Chelsea osuu toistamiseen. Azpilicueta heittää pallon sivurajasta Hazardille joka jatkaa Oscarille. Oscar tykittää pallon voimalla etukulmasta sisään, 2-0! 80 minuutin kohdilla Chelsealla on muutama hyvä tilaisuus lisätä johtoa. Kaksi paikoista osuu Fernando Torresille. Ensimmäisessä tilanteessa Torres harhauttaa hyvin puolustajan ja voisi hyvinkin jo laukoa. Espanjalainen lähtee kuitenkin vielä kikkailemaan maalivahti Grantia, mutta tämä ei onnistu jää pallo jää Pässi-vahdin käsiin. Perään Torresilla on uusi paikka ja nyt laukaus lähteekin terävästi, mutta Grant esittää hienon torjunnan. Ramiresilla on myös tilaisuutensa brassin laukausken kimmotessa Keanen ja yläriman kautta yli. Seuranneesta kulmasta David Luizin tykki mäsähtää päin Derby-pelaajaa. Viimeisellä vitosella Derby yrittää vielä kovasti rikkoa kuparistaan, Conor Sammon tarjoilee Chris Martinille paikan. Derby-kärki laukookin varsin terävästi, mutta pallo kimpoaa Schwarzerin torjunnan kautta tolpan väärälle puolelle Derbyn kannalta katsottuna. Mason Bennetillä on kaksi yritystä. Ensimmäinen jää blokkiin ja jälkimmäinen painuu niukasti ohi. Lisäajalla Cole katkoo hyvin takakulmalle tulleen keskityksen ja näin Derbyn unelma maalista jää toteutumatta.

 

Mark Schwarzer Hoiteli hommansa varmasti.

Cesar Azpilicueta Puolusti hyvin. Osallistui myös hyökkäykseen pari kertaa vaarallisesti.

Gary Cahill Varmaa topparointia.

David Luiz Yksi pahempi syöttöharha, mutta muutoin vahva pallollisena ja ilman palloa.

Ashley Cole Muutama tärkeä katko.

John Obi Mikel Puolusti hyvin ja kävi siinä ohessa nikkaamassa voittomaalin.

Michael Essien Muutamia hyviä nousuja. sai kunnian toimia kapteenina.

Ramires Virkeä esitys yhtä sumenemista lukuunottamatta. Typerä filmaus ja täysin ansaittu varoitus.

Oscar Haki aktiivisesti laukauksia. Avausjaksolla jyvä hieman hukassa, mutta toisella jaksolla sitten tärähti kohdilleen.

Willian Loistava vaparikeso avausosumaan. Aktiivista peliä.

Samuel Eto'o Tumpeloi loistavan maalipaikan avausjaksolla.

 

Eden Hazard Toi selvästi lisää vaarallisuutta Sinisten peliin.

Fernando Torres Pari paikkaa oli joista olisi pitänyt tehdä. Ensimmäisen kohelsi itse ja toisessa maalivahdilta hyvä torjunta.

Lewis Baker Debyytti ykkösjoukkueessa. Sai harmittavasti vain muutaman minuutin aikaa vaikka olisi voitu ottaa sisään jo 10 minuuttia aiemmin.

 

Neljännellä kierroksella vastassa Stoke. Ottelu pelataan Stamford Bridgellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna olisi sitten neljännen kierroksen ottelu. Chelsea saa vieraakseen Stoken. Blues selvitti tiensä neljännelle kierroksella voittamalla Derby Countyn 2-0. Myös Stoke pudotti Mestaruussarjalaisen, kun Potters kaatoi Leicesterin 2-1 kolmannella kierroksella.

 

Joukkueiden kuntokäyrät näyttävät melko vahvasti eri suuntiin. Chelsea on ollut kovassa iskussa viime aikoina ja Siniset ovatkin voittaneet kuusi ottelua peräkkäin ja pelanneet seitsemän peliä ilman tappiota. Näissä otteluissa viidessä Blues on pitänyt maalinsa puhtaana. Stoke puolestaan ei ole voittanut sitten Leicester-ottelun, kun Potters hävisi Liverpoolille ja Crystal Palacelle. Voitto Leicesteriä vastaan on Stoken ainoa kuuteen otteluun (1-1-4). Täytyy kuitenkin muistaa, että Stoke voitti Chelsean joulukuun alussa Valioliigassa joten Sinisillä ei todellakaan ole varaa mihinkään leijumisiin.

 

FA Cupin historia tuntee neljä ottelua Chelsean ja Stoken välillä. Blues on hallinnoinut kohtaamisia voitoin 3-1. Stoke oli kuitenkin joukkue joka juhli ensimmäisessä kohtaamisessa FA Cupin viidennellä kierroksella vuonna 1934. Sir Stanley Matthewsin kaksi maalia siivitti Pottersin 3-1-voittoon. Chelsea voitti toisen kohtaamisen 1969 joka oli myös viidennen kierroksen ottelu. Chelsea-legenda Peter Osgoodin kaksi maalia olivat tärkeässä osassa 3-2-voitossa. Myös kolmas kohtaaminen oli viidennen kierroksen ottelu, vuonna 2003. Jimmy Floyd Hasselbainkin ja Jesper Grønkjærin maalit toivat Bluesille 2-0-voiton. Tuorein kohtaaminen on puolivälierä vuodelta 2010. Chelsea voitti tuolloinkin 2-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat John Terry ja Frank Lampard.

 

Loukkaantuneet, pelikiellot ja muut poissaolot

 

Vammat pitävät Marco van Ginkelin ja Fernando Torresin poissa Chelsean kokoonpanosta.

 

Stoken loukkaantumisosastoa miehittävät Matt Etherington, Andy Wilkinson ja ex-Blues Robert Huth.

 

Kokoonpanot

 

Petr Cech pelannee maalissa, mutta en jäittäisi Mark Schwarzeria täysin ulos laskelmista. Laitapuolustuksen osalta miettävänä on lähinnä vasemman laidan tilanne. Ashley Cole vai Cesar Azpilicueta. Veikataan Azpia. Branislav Ivanovic oikeaan laitaan. Toppariosastolla John Terry ja Gary Cahill kaksikosta toinen saattaa tehdä tilaa David Luizille. Keskikentän pohjalle riittää vaihtoehtoja. Frank Lampard, John Obi Mikel, Ramires, Nemanja Matic ja myös David Luiz jos miestä ei nähdä topparina. Olisiko Maticin paikka avata? Ramires ei yleensä lepää joten brassi lienee todennäköinen avaaja. Jos ei keskellä niin laidalla. Hyökkäyspään luottokolmikosta Eden Hazard, Oscar ja Willian yksi tai kaksi saanee huilia ainakin penkkialoituksen muodossa. Andre Schurrle olisi näin avauksessa ja riippuen alempien keskikenttien miehityksestä myös Ramires on mahdollisesti tarjolla. Demba Ba kärkeen?

 

Cech

Ivanovic - Cahill - Terry - Azpilicueta

Ramires - Matic

Willian - Hazard - Schurrle

Ba

 

Asmir Begovic palaa mahdollisesti Stoken maalille toivuttuaan loukkaantumisestaan. Jos Begovic ei pelaa niin Jack Butland jatkaa maalilla. Laitapakkiosastolle nähtäneen Geoff Cameron oikealla ja Erik Pieters vasemmalla. Toppareiksi Ryan Shawcross ja Marc Wilson. Marc Muniesa olisi tietysti yksi vaihtoehto puolustukseen, mutta espanjainen ei ole juuri saanut vastuuta Mark Hughesilta. Keskikentän pohjalle Steven N'Zonzi ja Glenn Whelan. Mahdollisesti Charlie Adam jos Stephen Ireland pelaa kärjen takana. Jon Walters aloittanee hyökkäävässä roolissa oikealla laidalla. Vasemman laidan paikasta kisaavat Ousmane Assaidi ja Marko Arnautovic. Peter Crouch tai ManCity-laina John Guidetti kärkeen.

 

Begovic

Cameron - Shawcross - Wilson - Pieters

N'Zonzi - Whelan

Walters - Adam - Assaidi

Crouch

 

Kotivoitto tietysti mielessä. Tuo 2-3-tappio Stoken vieraana pitää Siniset varmasti hereillä asennepuolellakin joten itse ainakin odotan Chelsealta vahvaa peliä. Pari kolme osumaa Chelsealle. Stokolle nolla tai yksi maalia.

 

Chelsea 2 (Ba, Matic)

Stoke 0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea - Stoke 1-0 (1-0)

 

27' Oscar 1-0

 

Hyvin oli tämäkin peli hallussa, mutta heikko viimeistely piti jännitystä yllä aina loppuvihellykseen saakka. Chelsealta ihan kivan näköistä peliä. Pallo liikkui varsin mukavasti ja etenkin Eden Hazard, Samuel Eto'o ja Oscar olivat pelipäällä. Puolustuspäässä ei mitään ihan älyttömiä haasteita ollut tarjolla ja alakerta selvisikin aika helpolla.

 

Samuel Eto'o oli viedä Chelsean johtoon jo alkuhetkillä, mutta kääntölaukaus valui aavistuksen leveäksi. Heti perään Eto'o oli lähellä päästä Hazardin hyvään pystysyöttöön. Pallo meni kuitenkin hivenen pitkäksi eikä Eto'o yltänyt palloon vaan Asmir Begovic nappasi sen hyppysiinsä. Ensimmäiseen vitoseen mahtui myös pari Stoken tilannetta, tarkemmin sanoen Peter Crouchin tilannetta. Ensimmäisessä Crouch peittosi David Luizin kaksinkamppailussa ja pääsi puskemaan Jon Waltersin keskitykseen. Pallo meni hieman maalin ohi. Toinen tilanne tuli Geoff Cameronin keskityksestä josta Crouch pääsi laukomaan noin 16 metristä. Pallo jälleen maalin ohi. Vartin jälkeen Chelsealla oli hyvän näköinen hyökkäys, kun pallo liikkui Eto'on ja Hazardin kautta Oscarille. Oscar yritti vielä pelata oikealle nousussa olleelle Andre Schurrlelle, mutta Ryan Shawcross pääsi katkomaan. Hetkeä myöhemmin Frank Lampardille tuli paikka kaukovetoon. Lamps ei näitä jätä käyttämättä ja lähtikin laukomaan. Valitettavasti pallo nousi reiluhkosti maalin yli. Jakson puolivälissä Hazard ja Eto'o olivat taas järjestelemässä Oscarille paikkaa. Stoken alakerta ehti kuitenkin viime hetkellä katkomaan brassin vetoyrityksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin kukaan ei enää mahtanut mitään, kun Oscar vei Chelsean 1-0-johtoon. Upea vapari vasemman tolpan juureen sivuverkkoon huudatti Stamford Bridgen yleisöä, ainakin suurinta osaa. Stoke on iskeä pian takaisin. Gary Cahill on onneksi hyvin hereillä ja katkoo tilanteen laittamalla pallon päädystä yli. Puolen tunnin jälkeen Mark Schwarzer pääsee kosketuksiin pallon kanssa torjuttuaan Steven N'Zonzin kaukolaukauksen. Viimeinen 10 minuuttinen mennään pääosin Chelsean tahdissa. Lampard lähettää vaarallisen näköisen vaparikeson luukulle john Branislav Ivanovic rynnistää sekunnin murto-osan myöhässä ja Begovic saa pallon haltuunsa. Lampard on esillä myös seuraavassa tilanteessa, kun Hazard laittaa hyvän pallon maalin eteen jota Lamps ei saa ohjattua maaliin. Itseasiassa Lampard ei osu lainkaan palloon ja Stoke pääseekin vastahyökkäykseen. Stephen Ireland pääsee laukomaan ja pallo viuhahtaa siverkon väärälle puolelle Stoken kannalta katsottuna. Schwarzerilta jalan alta näyttää nurmi aavistuksen pettävän tilanteessa ja pallo olisi varmasti ollut paha torjuttava jos olisi tolpan toiselle puolelle napsahtanut. Heti perään mennään taas kohti Begovicin vartioimaa maalia. Oscarille avautuu tilaa laukoa ja brassin kuti kumisuttaa tolppaa. Ivanovic kääntää pallon päätyrajalta kuuteentoista metriin ja Lampard kanunoi pallon niukasti maalin yli. Oscarilta nähdään vielä loistava haasto ja leikkaus vasemmalta sisään. Syöttö Eto'olle joka ei aivan onnistu purskahtamaan pakkien välistä pallon kanssa ja Begovic saa korjattua pallon haltuunsa.

 

Toisen jakson alkuun Begovicin vartioiman maalin tolppa kumisee uudemman kerran, kun Schurrlen laukaus paukahtaa pystypuuhun. Stoken hyökkäysyritys jää hieman vajaaksi, kun Erik Pietersin keskitys kyllä löytää Waltersin, mutta tämän pusku vajaasta 20 metristä menee selvästi yli. Toisen jakson alku on muutenkin aktiivinen vetojen suhteen. Oscar laukoo hieman ohi Ashley Colen ja Schurrlen järjesteltyä vetopaikka brasilialaiselle. Walters pääsee pääpelin lisäksi näyttämään jalalla pelaamista, kun kohtuullinen vetoyritys painuu hieman maalin ohi. Alussa tolppaan laukonut Schurrle saa uuden yrityksen, mutta nyt veto jää vaisuhkoksi ja menee suoraan päin Begovicia. Marko Arnautovic laukoo vaparin hieman maalin ohi ja hetkeä myöhemmin Stoken kulmasta syntyy pientä hälinää joka päättyy Irelandin kurkotusvetoon jonka Schwarzer nappaa vaivatta. Hazard leikkaa tyypillisesti vasemmalta sisään, mutta tilanne kuihtuu ahdistetun laukauksen / syöttöyrityksen jossa Eto'o ei ole mukana päätyessä Begovicille. Vartti ennen loppua Begovic esittää mainion torjunnan, kun Lampard pääsee tulittamaan paraatipaikoiltaan. Laukaus jää ehkä hieman liian keskelle, mutta Begovicin torjunta on jokatapauksessa hyvä. Perään Hazard ajaa päädyn kautta sisään ja syöttää maalin eteen. Luukulle rynnännyt Ramires on hiukkasen epätasapainossa ja pallo kimpoaa brassin akillesjänteestä Eto'olle. Pallo tulee pahasti kamerunlaisen jalkojen väliin ja laukaus joka jää sohaisuksi menee avopaikasta maalin ohi. Viitisen minuuttia ennen loppua David Luiz ampuu melko väkevän vaparin jonka Begovic torjuu hyvin kulmaksi. Lisäajalla Stoke saa pientä paineen tynkää aikaan, mutta Chelsea selvittää tilanteet lopulta melko helposti.

 

Mark Schwarzer Ei joutunut pahaan testiin.

Branislav Ivanovic Pari kertaa oli hieman vaikeampaa alaspäin. Lisäajalla pari takuuvarmaa puolustussuoritusta.

Gary Cahill Hoiti vähät hommansa tyylillä.

David Luiz Mallikasta peliä.

Ashley Cole Pieniä häivähdyksiä takavuosien hyökkäyspelistä.

Frank Lampard Pari hyvää maalintekoyritystä.

Nemanja Matic Hoiti oman ruutunsa komeasti.

Andre Schurrle Pääsi pelin edetessä hyvin mukaan.

Oscar Loistava esitys. Hyöri vaarallisesti ympäri hyökkäyspäätä. Kruununa fantastico-vaparimaali.

Eden Hazard Oscarin tapaan jatkuvasti vaarallinen.

Samuel Eto'o Hyvää yhteispeliä Ozzyn ja Eddien kanssa. Viimeistely ontui hieman.

 

Ramires Koikkelehti muutamaan otteeseen ihan kivasti.

Willian Noin 10 lopusta, ilman sen suurempia mielikuvia.

Demba Ba Muutama minuutti Williania vähemmän.

 

Viidennellä kierroksella onki sitten aikalailla pahin mahdollinen paikka, kun tie käy Manchester Cityn vieraaksi. Kova haaste, mutta voitettavissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea taival FA Cupissa jatkuu viidennellä kierroksella matkalla Manchester Cityn vieraaksi. Chelsea on edennyt viidennelle kierroksella voitettuaan Derby Countyn 2-0 ja Stoken 1-0. City on kumonnut tieltään Blackburnin uusinnan jälkeen 5-0 sekä Watfordin 4-2.

 

Chelsean tiistainen tasapeli West Bromwichia vastaan oli Bluesin 12 ottelu peräkkäin ilman tappiota (9-3-0). Citylle osui viikolle lepovuoro, kun ottelu Sunderlandia vastaan jouduttiin perumaan. Tämän johdosta ManCity ei ole voittanut kahteen viimeiseen otteluun. Chelsealle kärsityn 0-1-tappion perään, kun tuli maaliton tasapeli Norwichia vastaan.

 

FA Cup-historia suosii Cityä joka on vienyt kolme neljästä kohtaamisesta. Ensimmäinen kohtaaminen on tuonut Chelsealle toistaiseksi sen ainoan voiton Manchester Cityä vastaan Englannin Cupissa. Bob Thomsonin maali riitti voittoon kolmannen kierroksen ottelussa 1915. Manchester City tasoitti voitot kaatamalla Chelsean 2-0 neljännellä kierroksella 1948. Billy Linacre ja George Smith tekivät Cityn maalit. Toisen voittonsa City otti vuonna 1971, jälleen neljännen kierroksen ottelussa. Colin Bellin kaksi maalia ja Ian Bowyerin yksi maali rusensivat Chelsean 3-0. Tuorein kohtaaminen meni myös Citylle, kun se voitti viime kaudella välieräottelun 2-1. Samir Nasri ja Sergio Agueron tekivät Cityn maalit. Demba Ba osui Chelsealle.

 

Loukkaantuneet, pelikiellot ja muut poissaolot

 

Chelsean riveistä puuttuvat pitkäaikaispotilas Marco van Ginkel sekä topparit John Terry ja Gary Cahill.

 

City lähtee otteluun ilman Fernandinhoa, Matija Nastasicia sekä Sergio Agueroa.

 

Kokoonpanot

 

Mark Schwarzer on saanut luottoa cupissa joten aussi saattaa olla myös tänään Chelsean tolppien välissä. Puolustuksessa sävelet lienevät varsin selvät. David Luiz saa toppariparikseen Branislav Ivanovicin. Cesar Azpilicueta vaihtaa vasemmalta oikealle ja Ashley Cole tulee näin vasemmaksi pakiksi. Keskikentällä nähtäneen kolme pelaajaa. Nemanja Matic saanee jälleen luottoa. Vierelleen serbi saa ainakin Ramiresin. Frank Lampard tai John Obi Mikel nappaa kolmannen paikan. Eden Hazard ja Willian lienevät jälleen vahvoilla avaukseen. Mohamed Salah tai Andre Schurrle kärkkyvät paikkaa jos kierrätystä on luvassa. Samuel Eto'o jatkanee kärjessä jos Fernando Torres ei ole valmis isoille minuuteille.

 

Schwarzer

Azpilicueta - Ivanovic - David Luiz - Cole

Ramires - Matic - Lampard

Willian - Eto'o - Hazard

 

Costel Pantilimon astelee Cityn maalille kuten aiemmissakin Cupin otteluissa. Cityllä on edessään jo tiistaina Mestareiden liigaa joten saapa nähdä kuinka se vaikuttaa muuhun kokoonpanoon. Vincent Kompany pelannee jokatapauksessa puolustuksen sydämmessä. Martin Demichelis Kompanyn kaveriksi. Gael Clichy tai Al Kolarov vasemmaksi pakiksi. Pablo Zabaleta oikealle laidalle. Kesikentän keskustassa Yaya Toure on melko varmasti yksi mies. Toiseksi ehdolla ovat loukkaantumisestaan toipunut Javi Garcia, Jack Rodwell ja James Milner. David Silva ja Jesus Navas laidoille. Samir Nasri on toipunut loukkaantumisestaan, mutta ei välttämättä tule suoraan avaukseen myös Milner voisi olla vaihtoehto laitaan. Stevan Joveticin, Edin Dzekon ja Alvaro Negredon kesken jaetaan kaksi hyökkääjän paikkaa.

 

Pantilimon

Zabaleta - Kompany - Demichelis - Clichy

Navas - Milner - Yaya Toure - Silva

Jovetic - Dzeko

 

Saapa nähdä millainen peli tästä tulee. Toivottavasti Chelsea pelaisi yhtä hyvin kuin voittoon päättyneessä liigaottelussa. Kumpikaan ei varmasti halua uusintaa, mutta myöskään tappio ei olisi miellyttävä tulos. Maalia tai paria per joukkue, kun veikkaa niin ei varmaan kovin väärässä ole. 1-1, 2-1, 1-2 tai 2-2 olisi tarjolla.

 

Manchester City 1 (Dzeko)

Chelsea 2 (Lampard, Torres)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cup-taival päättyi sitten Etihadilla Cityn käsittelyssä.

 

Vaikka olisihan se kiva ollut tätä pystiä nostella kauden päätteeksi niin ei jaksa edes kauheasti harmittaa. Chelsea kuitenkin voitti ne tärkeämmät ottelut Cityä vastaan. Ja kyllähän tuostakin ottelusta näkyi, että City yksinkertaisesti halusi voittoa enemmän. Kovin laiskan oloista pelaamista Chelsealta ja se joukkue joka viime kohtaamisessa kävi hakemassa voiton loisti tänään poissaolollaan. 2-0 maalia edelsi Silvan paitsio joten jonkinverran jossiteltavaa jäi sillä Chelsea lopetti pelaamisen lähes kokonaan tuon maalin jälkeen. 1-0 tilanteessa olisi loppukin voinut olla erilainen joten risut avustavalle tuosta.

 

Pelaajista näkyi väsymys ja onneksi seuraavaan matsiin on viikko aikaa joten saadaan Hazard ja kumppanit tuoreina Evertonia vastaan kentälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester City - Chelsea 2-0 (1-0)

 

16' Stevan Jovetic 1-0

67' Samir Nasri 2-0

 

Tämähän oli oikein oiva jatkumo JYP-Lukolle (Lukko voitti 6-1). Vaikea sanoa kumpi oli tänään parempi JYP vai Chelsea, sen verran vaisua menoa oli molemmilla. Väsynyt lienee se sana joka kuvaa parhaiten Chelsean peliä. Hyökkäyspeli ainakin oli suoraa jatkumoa WBA-ottelun viimeiselle 10-15 minuuttiselle. Ei Manchester Citykään välttämättä mikään maaginen ollut, mutta olihan Cityn ja Chelsean ero kuin äidin lihapadalla ja kouluruokalan kumiperunoilla. Haaveet FA Cupin voitosta voidaan siirtää nyt seuraavalle kaudelle ja jäädä jännäämään miten Valioliigassa ja Mestareiden liigassa Chelsean osalta käy.

 

Cityn hallussahan peli oli oikeastaan koko ajan. Chelsea kuitenkin puolusti selvästi paremmin kuin hyökkäsi eikä kotijoukkuekaan hirveästi paikoilla juhlinut. Vartin paikkeilla alkoi tapahtua. Petr Cech ei saanut vangittua Yaya Touren tulista kutia ja Stevan Jovetic pääsi irtopalloon. City-kärjen sihti oli aavistuksen pielessä ja jatkopallo nousi riman kautta maalin yli. Heti perään Jovetic kuitenkin sai sihdin kohdalleen. Edin Dzeko sai pelattua pallon Cesar Azpilicuetan ulottumattomiin Joveticille jonka tarkkalaukaus upposi vasemman tolpan kautta maaliin, 1-0 Citylle. 20 minuutin kohdalla nähtiin Chelsealta harvinainen vierailu Cityn maalilla. Branislav Ivanovic laittoi päädystä pallon maalille jonka kanssa Costel Pantilimonilla oli pieniä ongelmia. Pienen pomputtelun jälkeen Pantilimon sai kuitenkin napattua pallon käsiinsä. Tämän jälkeen Toure ja Dzeko pääsivät kokeilemaan laukauksia noin 20 metristä. Touren veto meni selvähkösti ohi, mutta Dzeko sai pallon maalia päin. Dzekon veto ei ollut lainkaan huono, mutta Cech venyi hyvään torjuntaan. Willianin kaukoveto taas ei ollut lähelläkään toivotunlainen vaan brassi sohi pallon reilusti yli. Joveticin yritys 30 minuutin jälkeen pääty melko lössönä Cechin haltuun. Jakson lopulla David Luiz hönkii hieman päättömästi keskialueen ja puolustusalueen taitteessa ja James Milner pääseekin keskittämään. Onneksi keskitys ei löydä ketään vaan menee boksin läpi toiselle laidalle.

 

Toisen jakson alussa Milner on jälleen häärimässä Sinisten rankkarialueella. Gary Cahill saa blokattua ensimmäisen yrityksen ja toinen karkaakin reilusti katsomon puolelle. Pari minuuttia myöhemmin Joveticillä on vetopaikka rp-alueen rajan tuntumasta, mutta milnermäisesti pallo löytyy katsomosta. Cahill esittelee noin 20 minuuttia ennen loppua blokkaustaitojaan pysäyttämällä Dzekon laukauksen. Hetkeä myöhemmin kukaan ei mahda enää mitään, kun Samir Nasri ja David Silva pelaavat yhteen ja ranskalainen saa laittaa pallon tyhjään maaliin, 2-0. Kismittävästi Silva näytti olleen tilanteessa niukin naukin paitsiossa, mutta tällä kertaa avustava ei tätä huomannut. Vartti ennen loppua avustava on kuitenkin lippupystyssä. Cech torjuu hyvin Javi Garcian puskun kulmapotkusta. Pallo jää kuitenkin pyörimään maalin edustalle ja Joleon Lescott pääsee laukomaan pallon maaliin. Tämä kuitenkin hylätään Lescottin paitsioaseman vuoksi. Chelsealla ei toisella jaksolla ollut käytännössä ainuttakaan tilannetta. Viimeisellä vitosella oli pari pientä paineen tynkää vapari ja kulmakesoista, mutta eipä niihinkään saatu jatkoja Bluesin pelaajilta. Azpilicuetan roiskaisu 25 metristä maalin ohi taisi olla ainoa laukaus Chelsealta koko jakson aikana.

 

Petr Cech Ei voinut maaleille mitään.

Branislav Ivanovic Terävin pakki ylöspäin.

Gary Cahill Muutama kiva katko ja blokki.

David Luiz Muutama davidluizmainen kimpoilu siellä taisi olla.

Cesar Azpilicueta Katseli läheltä avausmaalia, mutta eipä sitä voi mahdottomasti salaattimiehen piikkiin laittaa.

Ramires Ei jäänyt hirveästi mieleen.

John Obi Mikel Vähän ruosteinen esitys. Hävisi liikaa kaksinkamppailuja.

Nemanja Matic Väsymys taisi painaa. Ei päässyt parhaalle tasolleen.

Willian Kovin oli väsynyttä Willianillakin.

Eden Hazard Jalat näyttivät painavan vaikka jonkinmoista (yksin)yritystä näkyikin.

Samuel Eto'o Ei näkynyt oikeastaan lainkaan Chelsean huonon pallollisen pelin vuoksi.

 

Mohamed Salah Ei saanut mitään näkyvää aikaan.

Fernando Torres Sama ongelma kuin WBA-ottelussa, ei palloja.

Oscar Taisi saada edes muutaman pallokosketuksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terryä nyt tonne puolustuslinjaan kaivattaisiin takaisin. Hieman huolissaan pitää kyllä olla kun Terry nappulakengät ripustaa naulaan. Luiz ja Cahill eivät ole johtaja tyyppiä vaan enemmänkin sellaisia wingman-tyyppiä jotka tarvivat vierelle Terryn kaltaisen johtajan. Joko siellä pitää toisen ottaa vastuuta tai Chelsea joutuu hankkimaan puolustukseen johtajan.

 

Eiliseen matsiin ei juuri mitään lisättävää. City sai levätä viikolla ja oli terävämpi eilen joka on iso asia näissä peleissä. Mourinhokin olisi ehkä voinut kierrättää pelaajia edellisissä peleissä, mutta pääpaino lienee liigassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×