Jump to content
Sign in to follow this  
Needles

11.1.2014 - Manchester United vs Swansea City

Recommended Posts

Loukkaantumistilanne on synkkää katsottavaa, mutta niiden taakse on turha piilottautua. Nyt on joka jätkällä paikka näyttää olevansa punapaidan arvoinen peluri, ja hoitaa homma kuin mies. Jos Jones on huomenna pelikuntoinen, hänestä on todella paljon apua.

 

Kokoonpano voisi olla seuraavanlainen:

 

De Gea

Rafael - Evans - Vidic -Evra

Carrick - Jones

Januzaj - Kagawa - Welbeck

Hernandez

 

Vaikka Welbeck onkin muutamassa ottelussa onnistunut maalinteossa, laitetaan sinne kärkeen mies joka pistää niitä palloja sisään jos pallo vain saadaan pelattua tekopaikkaan asti. Ja se tarkoittaa sitä ettei Valencia mahdu kentälle, vaan hyökkäysten rakenteluista vastaavat laidoilla Januzaj ja Welbeck, ja Kagawalle oikeasti hyökkäävä rooli kymppipaikalla. Taustalla Jones juoksee kaikkialle minne vain ehtii ja Carrick löytää avaavat syöttönsä perille. Rafael ja Evra tukevat hyökkäyksiä loistavilla nousuillaan ja Evans ja Vidic pitävät maalinedustan puhtaana.

3-0 - tilanteessa sitten hölläilyä, ja ainakin Lingard hakemaan tuntumaa ykkösmiehistöön.

Ja sitten mä heräsin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jahas, iso peli huomenna edessä niin seuralle kuin managerille. Voitto tarvitsisi ottaa, muuten aletaan olemaan lähellä katastrofia. Kunhan nyt ei pelaajien kenkä puristaisi liikaa. Jonesia avaus kyllä kaipaisi, Cleverleyn ja Valencian voisi jättää viimeisimpien otteiden perusteella vilttiin. Kagawa kymppipaikalla pitäisi olla aika selviö, jos ja kun japanilainen avauksesta löytyy. Evans on luultavasti  puolikuntoinen, joten eiköhän Smalling pääse alakertaan toppariksi. Siispä:

 

----------------DDG

Rafael--Smalling---Vidic---Evra

----------Carrick---Jones

---Januzaj---Kagawa---Welbeck

---------------Chicharito

 

Muita vaihtoehtoja: keskikentälle Fletcher, Anderson, Dannyn tilalle Zaha tai Lingaard. Kuinka huonosti joukkueen pitää pelata, jotta 15 miljoonan punnan Zaha saisi kunnollisen näytönpaikan?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka huonosti joukkueen pitää pelata, jotta 15 miljoonan punnan Zaha saisi kunnollisen näytönpaikan?

 

Tuossa on varmaan suurin syy Zahan minuuteille, joukkue pelaa huonosti. Esimerkiksi tämän vuoden aikana United ei ole ollut vielä minuuttiakaan johdossa. Uskoisin, että jos United olisi tunnin jälkeen johtanut vaikka Sunderlandia 3-0, Zaha olisi päässyt jossain vaiheessa kentälle. 

 

Toki aina voidaan kysyä, että miksi ylipäätään ottaa sellaista pelaajia penkille, keitä ei joka tilanteessa uskalla laittaa kehiin. No, tämäkin kertoo aika paljon loukkaantumistilanteesta ja rosterin syvyydestä. Jos Young & Nani olisivat terveinä, niin eiköhän Zaha olisi vaihtopenkin sijasta jo jossain lainalla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

----------------DDG

 

Rafael--Smalling---Vidic---Evra

 

--------Carrick---Fletcher

 

---Zaha-----Welbeck----Kagawa

 

------------Chicharito

 

 

Ehkäpä tänään onkin Zaha-time! Welbeck tekemään tuhojaan Chichariton taakse, Kagawa käytännössä lähes kolmas keskikenttämies, Evra huolehtii leveydestä.

 

Januzaj toivottavasti aloittaa vaihdossa, kaksi peliä muutaman päivän välein avauksessa on liikaa. Vaihdosta sitten sisään.

 

Valenciaa ja Cleverleyä en haluaisi kentällä nähdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester United tänään:

 

De Gea; Rafael, Smalling, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Fletcher, Januzaj; Kagawa, Welbeck.

 

Ilmeisesti Kagawa pelaa tänään Welbeckin alapuolella, mikä sopii miehelle kyllä huomattavasti paremmin kuin laidalla ravaaminen.

 

Edit.

Subs: Lindegaard, Büttner, Cleverley, Giggs, Lingard, Zaha, Hernandez.

 

Ja toivottavasti nähdään tänään Lingard vielä tositoimissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sky:n studiossa oli melko jäätäviä tilastoja kaivettu esille. Rooneyn ja Van Persien molempien ollessa kentällä (käsittääkseni avauksessa) pistekeskiarvo on ollut 2,5/peli, ja silloin kun kumpikaan ei ole aloittanut, keskiarvo on ollut 1,7/peli. Eli ainakin tuon tilaston taakse Moyesin on helppo piiloutua, mutta kyllähän tänään on vain tultava tulosta ilman kyseisiä herroja. Toivottavasti Lingard ja/tai Zaha pääsevät tänään kentälle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kohta mennään taas. Avaukseen olisin laittanut Zahan (tai Lingardin) Valencian tilalle. Koskahan viimeksi on Valioliigassa keskikastissa majaileva vierailija lähtenyt suosikkina OT:lla pelattavaan matsiin? Tänään se on ainakin hyvin lähellä sitä, että Swansea starttaa voittajasuosikin paikalta kun pallo liikkeelle potkaistaan. Voitto tänään maistuisi aika helvetin hyvälle. Mutta kattellaan nyt rauhassa minkälaista peliä United tänään tarjoaa. Pelaajilta ja managerilta on kuultu viime aikojen rämpisen aikana puheita siitä kuinka pitää parantaa pelaamista ja blaa blaa blaa. Nyt onkin korkea aika muuttaa puheet teoiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Tavallisella" kaudella ensimmäisen puoliskon esitys olisi ollut ihan kelvollinen loukkaantumisen riivaamalta joukkueelta, mutta kyllähän tämä nykytilanteen taapertaminen ja pakkovoitto joka pelissä aiheuttaa sen, ettei tuohon 0-0 voi olla tyytyväinen. Januzaj laittoi vaparista pallon ylärimaan ja Welbeck tavoilleen uskollisena pisti pallon ohi n. 5m päässä maalista. Voitto tästä on kuitenkin otettavissa, mutta nyt jätkiltä pitäisi löytyä vain uskoa tekemiseensä, ja Moyesilta munaa käyttää vaihtojaan muuhunkin kuin Cleverleyhyn tai Giggsiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kagawasta oikein huokuu itseluottamuksen sekä peli-ilon puute. Luoville pelaajille ei saada palloa toimitettua tarpeeksi ja Swansea vie peliä. 

 

Toisella puoliajalla täytyisi saada japanilaista enemmän esille (siirto keskelle) ja Januzaj alkaa selkeästi hiipumaan. Lisää kierroksia koneeseen ja 4-5-1 -> 4-4-2. 

 

Lingard <-> Januzaj

Fletcher <-> Hernandez

 

Kohta alkaa yleisökin buuaamaan omille, ku mitään ei tapahdu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Januzaj on pelaaja, joka saa ympärillään olevat näyttämään myös paremmilta. Erityisesti toisen puoliskon hyökkäysten käynnistämiset olivat upeita! Swansealla ei montaa kovin vaarallista hyökkäystä ollut ja United olisi voinut toisena päivänä tehdä Smallingin, Welbeckin ja Kagawan avopaikoista vielä 3 lisää, mutta hyvä näinkin. Johtoasemassa pelaaminen toi kauan kateissa ollutta rentoutta ja itsevarmuutta tekemiseen, ja toivottavasti sitä riittää myös seuraavaan peliin, jossa vastustaja on sitten hiukan kovempaa tasoa.

 

+++ Januzaj

++ Fletcher

+ Carrick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni nyt nähtiin sitä vanhaa taistelevaa unitedia. Jokainen täytti paikkansa, Januzaj oli todella hyvä.

Keskikentän pohja oli tasapainossa, erityisesti lämmitti Fletcherin 90 min. Tasaista työtä johtaen puolustuspelaamista ja hyökkäysten tukena tarvittaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Januzaj on pelaaja, joka saa ympärillään olevat näyttämään myös paremmilta. Erityisesti toisen puoliskon hyökkäysten käynnistämiset olivat upeita!

 

Olen ollut pitkään sitä mieltä, että mm. Kagawa tarvitsee kunnolla loistaakseen enemmän luovia pelaajia ympärilleen. Ihan kuten Dortmundissa. Toivon, että Januzaj olisi yksi näistä palasista pitkälle tulevaisuuteen. Jos keskustan pohjalle saadaan vielä dynaamisempi ja luovempi nuori pelaaja (kuten kesällä yritetty Herrera), niin jälki voi olla kentällä vielä parempaa. 

 

Vaikka kesällä saattaisi jokunen pelaaja lähteäkin, niin kolmikon Welbeck-Kagawa-Januzaj ympärille on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Sekin vielä täytyy mainita, että joukkueen vaarallisuus nousisi ihan toiseen potenssiin, jos saataisiin oikeallekin joku Januzajn tasoinen moderni pelaaja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paluu voittokantaan. Onko tämä alku jonkun suuremman? Ensimmäisellä jaksolla toiveita herättävän alun jälkeen peliote hiipui pahasti ja Unitedille tuli noin 20 minuutin jakso jossa ei saatu mitään aikaan. Loppu puolella jaksoa tuli kaksi tai kolme kohtuullista hyökkäystä mutta tehoja ei tullut. Toiselle jaksolle alkuun hirveä rynnistys joka lopulta palkittiin Valencian maalilla. Tämän jälkeen United sai pidettyä pelin hyvin hallussa ja paremmalla viimeistelyllä taululla olisi voinut pari-kolme maalia enemmän.

 

De Gea: Todellisiin huipputorjuntoihin ei tarvinnut venyä. Helppo iltapuhde.

Rafael: Pari kertaa rakentamassa hyviä hyökkäyksiä.

Smalling & Vidic: Toppareista parhaiten jäi mieleen Smalling hukattu maalipaikka.

Evra: Aktiivinen hyökkäyspäässä.

Valencia: Ei oikein muistu muuta mieleen kuin United avausmaali. Ekalla jaksolla pääsi myös tälläämään vedon hyvästä paikasta jonka Tremmel torjui. Peli tosin taisi olla jo vihelletty poikki.

Carrick & Fletcher: Keskikentän keskustalta erinomainen peli. Varsinkin toisella jaksolla homma hienosti kontrollissa. Erikoisesti lämmittää mieltä kuinka hyvin Fletcher pysyy Valioliiga vauhdissa mukana.

Kagawa: Aloitti vasemmalla mutta syttyi uuteen liekkiiin toisella jaksolla kun pelasi enemmän keskellä. Oli aktiivisesti mukana hyökkäyspelissä. Tuhlasi loistavan maalipaikan jossa olisi ehkä voinut syöttää vielä Rafaelille.

Januzaj: Kovassa iskussa on Adnan. Man of the Match. Wäiskin ollessa sivussa Unitedin hyökkäyspelin kaikki kaikessa. Harmi että vapari kilpistyi ylärimaan.

Welbeck: Danny pääsi taas maalin makuun ohjatessaan Evran laukauksen sisään. Muutenkin oli ihan hyvällä pelipäällä.

 

Büttner & Hernandez: Kumpikaan vaihtomiehistä ei peliin ehti juuri vaikuttaa. Lingardin olisi suonut saada jokusen minuutin mutta ehkä Moyes halusi ottaa varman päälle (Büttnerin kentälle otto ei toki tue tätä) joten junnua ei kehiin päästetty.

 

+++ Januzaj

++ Fletcher

+ Welbeck

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Büttner & Hernandez: Kumpikaan vaihtomiehistä ei peliin ehti juuri vaikuttaa. Lingardin olisi suonut saada jokusen minuutin mutta ehkä Moyes halusi ottaa varman päälle (Büttnerin kentälle otto ei toki tue tätä) joten junnua ei kehiin päästetty.

 

Evra loukkantui joten Buttner laitettiin kehiin. 

 

Ja tulihan sieltä voitto pitkästä aikaa.

 

Nyt vain rohkeasti sitä prässiä korkealta ja sitä kautta vähän enemmän pallonriistoja. 

Tänään näytti muutenkin siltä että päästiin paremmin keskikaistalta tekemään paikkoja.

 

Ja pikkujuttuna, niin Danny saisi noita tuuletuksia harjoitella. Aivan järkyttäviä joka kerta :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×