Jump to content
John#95

Olympiakos Piraeus

Recommended Posts

180px-Olympiakos.png

 

Koko nimi: Olympiacos Club of Fans of Piraeus F.C.

Perustettu: 1925

Kotikenttä: Karaiskakis Stadion, Pireus. Kapasiteetti 33 334.

Puheenjohtaja: Evangelos Marinakis

Valmentaja: Michel

Sarja: Kreikan Superliiga

                     

 

No niin, nyt on aika avata kausi otsikko tälle hienolle joukkueelle. Kausi 2013-2014 on jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä ei ole liian myöhäistä tälle topikille.

 

Kysehän on tietenkin Kreikan hienoimmasta seurasta, Olympiakoksesta. Jalkapallossa Olympiakos on voittanut tähän mennessä peräti 40 Kreikan Superliigan mestaruutta ja tämän kauden päätteeksi on hyvin todennäköinen tuo 41 mestaruus, sarjajohto toisena olevaan Thessalonikin PAOK:iin on jo 11 pistettä. Mestarien Liigassa joukkue on edennyt 16 parhaan joukkoon ja helmikuun 25.päivä on edessä todella jännittävä matsi, kun Manchester United vierailee Pireuksen Karaiskakis Stadionilla, kyseessä siis neljännesvälierien ensimmäinen osa-ottelu.

 

Kreikan Superliiga on täysin Olympiakosin ylivallassa, PAOK on tällä hetkellä varmaan ainoa joukkue, joka pystyy heidät haastamaan. Rakas paikallisvastus Panathinaikos on sen sijaan "vasta" neljäntenä, Ateenan suurseurassakin ollut vissiin jotain talousongelmia kuten koko maassa, ja kyllähän nuo talousongelmat väistämättä heijastuvat näihin futisjengeihin. Edellinen Olympiakosin ja Panathinaikosin derby pelattiin 2.11.2013 Panan kotikentällä Leoforolla ja se päättyi Olympiakosin 0-1 vierasvoittoon, maalintekijänä huimassa vireessä oleva Kostas Mitroglou. Seuraavan kerran paikallisderbyssä taistellaan maaliskuun 8.päivä Karaiskakiksella.

 

Suurin mielenkiinto tällä hetkellä liittyy tietenkin tuohon mestarien liigan karsintamatsiin, kotimaan liigaa Pireuksen ylpeys kuitenkin dominoi mielin määrin. ManU:n pudottaminen olisi kyllä melkoinen pommi ja siihen ihmeeseen uskon lujasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen jatkui Kreikan Cup Olympiakosin osalta puolivälierämatsilla Atromitosta vastaan. Pireuksessa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja 12. helmikuuta ratkaistaan jatkoon menijä tuosta parista, kun pelataan vuorostaan Atromitoksen kotikentällä. Vahva luotto on, että Olympiakos tämän hoitaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitrogloun paikkaajaksi vissiin hankittiin, kun hänellä on joku loukkaantuminen tai vastaavaa.

 

Mitroglouhan siirtyi Fulhamiin siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

 

Miten muuten Arsenalin costaricalainen Joel Campbell on pelaillut tällä kaudella Olympiakosissa? Saattaa olla että Joel myydään Olympiakosiin pysyvästi kesällä. Harmi juttu, sillä Latinoamerikan futiksen ystävänä olisin halunnut nähdä Joelin vielä Arsenalissa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, Mitrogloun lähtö Fulhamiin oli mennyt itseltäni täysin ohi. Toivon mukaan Valdez alkaa iskemään maaleja, Mitroglou oli nimittäin sellainen maalitykki!

 

Tämän päivän Panetolikos-pelin perusteella voi jälleen sanoa, että tuo Campbell on todellinen kultakimpale Olympiakokselle. Toivottavasti ei palaa enää koskaan Arsenaliin, tuo pelaaja kuuluu Pireuksen ylpeydelle! :boxing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään vastassa siis Panionios. Ei paljon mielenkiintoa herätä tuo vastustaja, Itävallan maajoukkuemies Andreas Lasnik taitaa tuon joukkueen parhain pelaaja olla. Olympiakos ja Panionios ovat kohdanneet Pireuksen stadionilla vuodesta 1960 tähän päivään mennessä 53 kertaa ja Olympiakos on voittanut noista peleistä 45, kärsinyt vain 4 tappiota ja 3 kertaa ollaan päädytty tasapeliin. Voi siis sanoa, että tilastojen valossa Gavros on todella ylivoimainen!

 

Tuolla listaa noista peleistä:http://www.olympiacos.org/article/34044/proistoria-agonon-olympiakos-panionios

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ollut Panionioksesta vastusta, Olympiakokselle riitti rennon varma pelaaminen voittoon. Saviola vaikutti hieman turhautuneelta, en tiedä jotenkin häneltä puuttuu tuo itsevarmuus maalipaikoissa. Kärkipari Mitrogloun siirtyminen Fulhamiin on voinut tietysti tuoda jotain haittavaikutuksia, jännä nähdä kuinka argentiinalaisella alkaa maalinteko rullaamaan Valdezin kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä yksi ottelu jäljellä kotimaan liigassa ennen tuota tiistain mestarien liiga-koitosta. OFI Crete-matsi pitäisi hoitaa alta pois, ja vierasvoittoa odotan tuosta matsista. Saviola ja Valdez voisivat olla penkillä koko matsin, ettei vaan tule mitään loukkaantumisia tässä vaiheessa. Scepovic kärkeen ja Olaitan-Campbell keskikentän laidoilla, eiköhän noilla Crete laadu. OFI Crete pelannut tällä viikolla jo yhden ottelun, kun maanantaina pelattiin Heraklionin derbymatsi OFI Crete-Ergotelis. Ergotelis vei paikallisherruuden 0-1 voitollaan.Onhan tuo Olympiakosin johto aivan älytön kotimaassaan: 25 kierroksen jälkeen kasassa 71 pistettä, 23 voittoa, 2 tasapeliä ja maaliero aika tyrmäävä 74-9. Eihän tuo hyvä juttu Kreikan Liigalle ole, mutta velkakriisin sivuvaikutukset näkyvät myös futisliigassa jossa yksi joukkue on ylitse muiden. Toivottavasti ensi kaudella PAOK ja Panathinaikos pystyisivät haastamaan Pireuslaiset, jotta saisi jotain jännitystä tuohon sarjaan, tätä kautta jäljellä 9 kierrosta ja ero toisena olevaan PAOK:iin jo 20 pistettä, mestaruus tulee matkaamaan Olympiakokselle jo 41 kerran.

 

edit. OFI Crete siis voitti tuon paikallismatsin 1-0 numeroin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ManU kaatui upeasti, joten nyt on hyvä siirtää keskittyminen jo tämän viikon sunnuntain Panathinaikos-derbypeliin. Olympiakos kävi hakemassa Marraskuun alussa Leoforolta 0-1 vierasvoiton Kostas Mitrogloun maalilla. Tiukka pelihän tuosta taas tulee, senkin takia kun Panathinaikos on esittänyt viime aikoina piristymisen merkkejä. kreikan Liigassa joukkueita erottaa tyrmäävät 27 pistettä, joten se laskee jännitystä hieman, mutta derby on aina derby! Panathinaikosilla on alla tasapeli Ergotelistä vastaan, kun taas Olympiakos kävi hakemassa 0-4 vierasvoiton OFI Creteä vastaan viime lauantaina ja siihen päälle vielä tämä ManU:n voittaminen, joka lisäsi varmasti joukkueen itseluottamusta huimasti. Olympiakoksen meno näyttää todella vakuuttavalta niin Kreikan, kuin Mestarien Liigassa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunnuntaina olisi aika palata voittokantaan, kun pireuslaiset kohtaavat PAOK Salonikin Toumban Stadionilla. Kauden aiempi kohtaaminen Pireuksessa päättyi siis Gavroksen vakuuttavaan 4-0 voittoon. PAOK tulee varmasti röyhkeästi päälle heti alusta asti, syksyn tappio harmittaa varmasti ja näiden joukkueiden välisissä matseissa tunnetta riittää, eräänlainen derby tämäkin. Onhan tämä hyvin erikoinen matsi siinäkin mielessä, että vastakkain ovat sarjakakkonen ja kärki, nimittäin eroa ei ole sarjassa kun se 19 pistettä :mrgreen:. PAOK:lla alla 2-2 tasapeli Ergotelistä vastaan, samana päivänä kun Olympiakos romahti täysin Panathinaikosta vastaan. Joukkueet tulevat kohtaamaan ainakin tällä kaudella vielä kaksi kertaa tämän jälkeen Kreikan Cupin välierissä, joten nämä jännitysnäytelmät kannattaa seurata!

 

Nelson Valdez pelasi viime matsissa ihan pirteää peliä, hankki sen pilkunkin jonka Dominguez kuitenkin sähläsi. Muutaman matsin perusteella voi hyvin sanoa, että Haedo Valdez tekee hurjasti töitä kentällä joukkueensa eteen, todellinen taistelija! Saviolan asenne matseissa on melko erilainen, ei oikein pelaa tilanteita loppuun asti ja ansaitsee siitä kritiikkiä. Fulhamiin siirtynyt Mitroglou saattoi olla huono juttu Saviolan pelaamiseen, sellaisen käsityksen sain, että näillä kahdella yhteispeli toimi, toisin kuin Valdezilla ja Saviolalla tähän mennessä.

 

Hyvä videopätkä Youtubessa PAOK-Olympiakos matsista kaudelta 2010-2011:http://www.youtube.com/watch?v=yZiwrZzCpec

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Hyvä videopätkä Youtubessa PAOK-Olympiakos matsista kaudelta 2010-2011:http://www.youtube.com/watch?v=yZiwrZzCpec

 

Aivan sairasta touhua. Tarkoitan tuota kun heitellään vastustajan päälle kaikkea mitä irti saa, tuossa taisi olla Djordjevic joka sai pahimmat osumat projektiileistä. Jos tuota kutsutaan fanaattiseksi kannattamiseksi, lopetan mieluummin koko lajin seuraamisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan sairasta touhua. Tarkoitan tuota kun heitellään vastustajan päälle kaikkea mitä irti saa, tuossa taisi olla Djordjevic joka sai pahimmat osumat projektiileistä. Jos tuota kutsutaan fanaattiseksi kannattamiseksi, lopetan mieluummin koko lajin seuraamisen.

No onhan tuo aika hurjaa touhua, pakko myöntää. Sunnuntaina meno voi olla hyvin samanlaista, varsinkin jos Olympiakos tuolta voiton ottaisi. Viime viikon Olympiakos-Panathinaikos derbyssä lenteli jonkin verran kaikenlaista tavaraa katsomosta, mutta tämä PAOK-Olympiakos kooste oli vielä puolet hurjempaa, Djordjeviciä kohti taidettiin jopa heittää jollain lasipullolla tuossa tilanteessa, kun jäi makaamaan kulmalipun läheisyyteen, onneksi pullo taisi kuitenkin lentää ohi, kovasti näytti olevan Olympiakos-pelaajien häirintää noiden laser-kynien kanssa. Toki Olympiakosta kohtaan johtuva viha muiden joukkueiden osalta ei ihmetytä, kyllähän Olympiakos-johto on tainnut lahjoa aika paljon tuomareita ja korruptiota on ollut ilmassa. Itse pelistä veikkaan, että pireuslaiset käyvät hakemassa vierasvoiton hurjatunnelmaiselta Toumban-stadionilta, Nelson Valdez iskee kummatkin ja PAOK:n ainoan Salpingidis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähtö tuli Mestarien liigasta ja kyllähän se on kieltämättä melkoinen pettymys. Kaikki kunnia toki Unitedillekin, pelasivat todella hyvin verrattuun siihen miten vaisua olivat Pireuksessa. Holebaksen aiheuttama rankkari oli aika kyseenalainen, aika helposti ManU-pelaaja siinä nurmen pintaan meni. Maalivahti Robertolle pitää antaa kehuja, pelannut loistavasti koko mestarien liigan ajan, eilisille maaleille ei kuitenkaan voinut mitään. Hernan Perezin ja Alejandro Dominguezin epäonnistumiset turhauttivat melko paljon, esim. Perez pääsi puskemaan ihan vapaasti toisella puoliajalla keskitykseen, mutta ei saanut puskettua palloa edes maalia kohti vaan ohi, no Perez ei taida ollakan mikään ilmatilan herra. Putoamisesta huolimatta pireuslaisilla on vielä tavoitteena voittaa tuo Kreikan Cup, Panathinaikos hävisi eilen yllättäen ensimmäisessä osaottelussaan Kreetan saaren joukkue OFI Cretelle, numeroin 1-0. Uskon silti, että PAO tuosta jatkopaikan ottaa, Leoforo on paha paikka vierasjoukkueella ja Panathinaikos vahva kotijoukkue, joten OFI:n jatkoonmeneminen olisi suuri ihme. Olympiakos aloittaa välierät vasta 23.4.2014, kun välierämatsi PAOK:a vastaan jouduttiin siirtämään kuukaudella eteenpäin tuon eilisen mestarien liigamatsin takia. Kreikan Cup on hieno juttu tähän loppukaudelle, koska liiga on jo ratkennut niin onpahan edes jonkunlainen skaba käynnissä jossa riittää jännättävää. Mielenkiintoinen loppukausi tulossa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omaan silmään Holebaksen rankkari oli aika selkeä. Kyllähän siinä kontakti oli ja tämän tason kaverit osaa kyllä haistella missä vaiheessa kaadutaan. Omasta mielestä sitä ratkaisevaa 3-0 -maalia voi laittaa maalivahdin piikkiin, sillä hänenhän tehtävä se muuri on sijoittaa. Ja vetohan tuli vielä muurin ohi, eli veskarin pitäisi ottaa se pallo kiinni? Toki voidaan väittää, että pallo tuli vähän Roberton näköetäisyyden kannalta liian puskista, mutta silti. Kyllähän Olylla oli pyöritystä lopussa, mutta ei näyttänyt kenellekkään nyt maistuvan ja sellainen maalintekijä jengistä nyt näytti puuttuvan kokonaan (Mitroglou).

 

Tuli muuten mieleen että eikös Kreikan cupin voitollakin saa paikan eurokentille? Jos nyt kuvitellaan että siellä finaalissa kohtaavat PAO ja Oly niin tämähän tarkoittaa sitä että samalla cupin toinen osapuoli varmistaa paikkansa eurokentille vaikka häviäisikin finaalin, koska Olympiacosilla on jo paikka ensi kauden Mestarien liigassa? Eli cupin finaalipaikallakin joku joukkue saattaisi päästä Eurooppaan ensi kaudeksi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluaisin kyllä itsekin nähdä Panathinaikosin ensi kaudella eurokentillä, Olympiakoksen jälkeen kuitenkin se toiseksi suurin vaikka viime aikoina talousongelmia on ollutkin. Tiukoille se kuitenkin menee, OFI oli selvästi parempi eilisessä osaottelussa Kreetalla, joten PAO:lla riittää kunnolla tekemistä tuohon finaalipaikkaan. Samaa mieltä Kyyhkyboyn kanssa tuosta maalintekijän puuttumisesta, joka on selvästi Olympiakoksen ongelma. Eilistä peliä katsoessa hiipi monta kertaa mieleen jossitteleminen, että jos Mitroglou olisi tuolla, niin ManU olisi pahassa pinteessä...jos ja jos. Mitrogloun lähtö jätti liian ison paikan täytettäväksi, jota Nelson Valdez on yrittänyt hoitaa, Valdez ollut omasta mielestäni pieni pettymys. Saviola ei muuten ole pahemmin pelaillut viime aikoina, ehkäpä taustalla on joku pikkuloukkaantuminen tai Michel on ollut tyytymätön argentiinalaisen peliotteisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olympiakos haki tänään pisteet Kreetan saarelta, kun vastassa oli Ergotelis. Loppulukemat 1-4 vieraille eivät jätä epäselvyyttä ylivoimasta. Nelson Valdez oli myös vireessä, 13 minuutin pelin jälkeen peli oli Olympiakokselle jo 0-3 Valdezin hattutempun myötä. Olympiakoksen neljännen osuman viimeisteli Joel Campbell rangaistuspotkusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienon päätöksen Olympiakosin kausi tulee päättämään superliigan kauden kotimatsilla Apollon Smyrnisiä vastaan. Kreikan Cup sen sijaan jatkuu ensi keskiviikkona, kun Gavros matkustaa PAOK:n vieraaksi Toumba-stadionille välierien toiseen osaotteluun. Ensimmäinen matsi tämän kuun 2.päivä Pireuksessa päättyi Olympiakosin 2-1 voittoon Alejandro Dominguezin ja David Fusterin maaleilla, PAOK:n ainoan teki Stefanos Athanasiadis. Aika vaikea vierasmatsi tulossa Olympiakosille, PAOK on kova kotijoukkue joten Olympiakosin on lähdettävä rohkeasti hakemaan vierasmaalia, liika puolustaminen saattaa koitua kohtaloksi. Hyvä kausi Olympiakokselta kaiken kaikkiaan, mestarien liigassa putoaminen ManU:lle oli kuitenkin pettmys, tuosta matsista olisi jatkopaikka ollut ihan mahdollinen, mutta vierasjoukkueena Olympiakos on todella heikko, ja sen huomasi hyvin Old Traffordilla pelatussa matsissa. Kreikan Cupissa unelmafinaali Olympiakos-Panathinaikos olisi kyllä huikea lopetus kaudella, toivon mukaan PAO tiputtaa OFI Creten, joka voitti vihreävalkoiset hieman yllättäen maaliskuussa Creten kotikentällä pelatussa matsissa numeroin 1-0. Vahva luotto kuitenkin on, Panathinaikos rökittää Leoforolla Creteä Marcus Bergin hattutempulla!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaas tätä topikkia hieman ylös!

 

Olympiakosin seuraavat matsit on International Champions Cupissa. Turnaus pelataan Yhdysvalloissa ja pelikaupunkeina toimii mm. Dallas, Chicago, Pittsburgh, Miami, jne...

 

http://internationalchampionscup.com/

 

Lohkojaot:

 

A

Manchester United
Real Madrid
F.C. Inter
AS Roma

 

B

Liverpool FC
Manchester City
Olympiacos
AC Milan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olympiakos on tehnyt tämän kesän aikana yhden aika kovan hankinnan ja se on 34-vuotias ranskalainen laitapuolustaja Eric Abidal joka siirtyi Pireuksen ylpeyteen AS Monacosta. Abidalilla on kokemusta maaotteluista 67 matsin verran ja seurajoukkueista miehen uralta löytyy mm. Lille, Lyon, Barcelona...

 

Tuossa uutinen: http://www.olympiacos.org/en/article/38038/%E2%80%9Cready-more-trophies%E2%80%9D

 

lato4063.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olympiakos Pireus (GRE) - FK Krasnodar (RUS), ystävyysottelu 0-2 (0-1)

 

1.puoliaika

Olympiakos oli liikkeellä melkoisen erilaisella kokoonpanolla viime kauden matseihin verrattuna, toki sen ymmärtää että ei näihin harjoitushöntsäilyihin ei ihan ykköskokoonpanoa laiteta. Olympiakoksen joukkueesta oli pelaajia aika paljon MM-kisoissa mm. Manolas, Maniatis, Samaris ja Holebas. Olympiakoksen avauskokoonpano tässä matsissa: Megieri, Salino, Bong, Siovas, Avlonitis, Bouchalakis, Giatampare, Ntosevi, Vlachodimos, Saviola, Diamantakos. Saviola, Salino ja Bong ovat oikeastaan tuosta porukasta ne ainoat joilla usein avauspaikka kokoonpanossa viime kaudella Kreikan Liigassa, Siovas ja unkarilaismaalivahti Megieri jäivät selvästi pienemmälle peliajalle kuin edellä mainittu kolmikko.

Tämä harkkahöntsäily oli aika varovaista ekalla puoliajalla. Kummatkin joukkueet pelasivat varovaisesti tietysti ettei vain tule loukkaantumisia näin kauden alla. Tauolle mentiin Krasnodarin 0-1 johdossa, kun brasilialainen Joaozinho iski venäläisjoukkueen maalin.
 

2.puoliaika

Räväkkä alku toiselle jaksolle, kun Krasnodar meni jo 0-2 johtoon. Tällä kertaa maalintekijänä islantilainen Ragnar Sigurdsson. 55 minuutin jälkeen Olympiakoksen hyökkäyspelaaminen oli vaisua ja sellaista se oli oikeastaan koko matsin ajan. Onneksi kuitenkin kentälle tullut Alejandro Dominguez piristi jonkun verran Olympiakoksen pelaamista ja varsinkin päävalmentaja Michel kehui häntä paljon "Chori" Dominguezia (striimin kautta kuului hyvin valmentajien huudot kentän laidalta kun yleisöäkään ei juuri ollut yhtään). 72 minuutilla Krasnodar pääsi vaarallisen näköiseen 3 vs 1-hyökkäykseen, mutta sen Gavros-puolustus ja maalivahti Megueri selvittivät. 76 minuutilla Olympiakos sai hyvästä paikasta vaparin, lopputuloksena kuitenkin ei maalia kun Dominguezin laittama veto meni hiukan ohi maalin vasemmasta kulmasta.

 

Krasnodarin pelaaminen toisella jaksolla perustui pääosin nopeisiin vastahyökkäyksiin. Olympiakos sen sijaan jätti itsestään hieman vaisun kuvan. Nollille jääminen Venäjän liigan keskikastissa pyörivää joukkuetta vastaan nollille jääminen ei vakuuta vaikka tämä nyt olikin "vain" joku ystävyysottelu. Seuraava ystävyysottelu kreikkalaisjoukkueella on viikon päästä lauantaina, kun vastaan asettuu ukrainalainen Kiovan Dynamo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

e32e2e232.jpg

 

Olympiakos lähtee International Champions cupiin seuraavalla miehistöllä: Roberto, Megyeri, Choutesiotis, Maniatis, Saviola, N'Dinga, Dominguez, Kasami, Kolovos, Samaris, Elabdellaoui, Bouchalakis, Fuster, Holebas, Papadopoulos, Abidal, Siovas, Manolas, Masuaku, Salino, Diamantakos, Papazoglou, Ghazaryan, Yatabaré, Dossevi, Bong, Avlonitis.

 

Ihan hyvä porukkahan tuo on, hyökkäysmateriaali ei tosin ole mikään järin leveä, toivottavasti saavat hankittua vielä 1-2 hyökkääjää ennen Kreikan Liigan kauden alkua. Olympiakos kohtaa turnauksessa tämän viikon torstaina avausmatsissaan AC Milanin, Liverpoolin 27.päivä ja Manchester Cityn elokuun 2.päivä. Kaksi peliä noista kolmesta taitaa tulla ihan yöllä, joten ihan varma en vielä viitsinkö niitä katsoa, yksi peli pitää kuitenkin katsoa vähintään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×