Jump to content
Sign in to follow this  
John#95

Kreikan maajoukkue

Recommended Posts

Aika avata keskusteluketju tällekin maajoukkueelle. Kolmatta kertaa tulevissa MM-karkeloissa mukana oleva Kreikka on osallistunut aiemmin siis vuosina 1994 ja 2010 maailmanmestaruuskisoihin. Kummallakin kerralla tie on päättynyt jo alkulohkoon, joten nyt olisi näytön paikka. Kreikan kisapaikka ei tullut kuitenkaan helpoimman kautta, sillä he joutuivat kuitenkin pelaamaan jatkokarsinnan Romaniaa vastaan. Romania ei paljon ongelmia tuonut kreikkalaisille, sinivalkoiset voittivat kisapaikan voittamalla kotiottelussa romanialaiset 3-1 ja vieraskentällä ottivat varman tasurin. Joukkueen suurimpiin tähtiin voi sanoa hyökkääjä Kostas Mitrogloun, joka on ollut todella hurjassa vedossa Kreikan Liigassa. Olympiakos kärki on iskenyt tähän mennessä 14 osumaa kotimaansa liigassa ja tulevat MM-kisat tulevat olemaan todellinen näytön paikka Mitrogloulle. Voi hyvinkin olla, että kreikkalaisen seura voi vaihtua kisojen jälkeen. EIköhän tämän kauden kuitenkin pelaa loppuun Olympiakoksessa.

 

Tulevissa kisoissa Kreikka pelaa siis C-lohkossa, jossa on myös Kolumbia, Chile ja Japani. Ei mikään paha lohko, tällä hetkellä näen helleenien jatkoonmenemisen hyvin todennäköisenä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisi vähän päivtellä tätä topikkia:

 

Kreikan joukkue tuleviin MM-kisoihin:

 

Goalkeepers: Alexandros Tzorvas (Apollon Smyrnis), Michalis Sifakis (Atromitos), Orestis Karnezis (Granada), Panaglotis Glykos (PAOK), Stefanos Kapino (Panathinaikos).

Defenders: Avraam Papadopoulos, Dimitris Siovas, Kostas Manolas, Giannis Maniatis, Jose Holebas (all Olympiakos), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Giorgios Tzavellas (PAOK), Loukas Vyntra (Levante), Vasilis Torosidis (Roma).

Midfielders: Alexandros Tziolis (Kayserispor), Andreas Samaris (Olympiakos), Kostas Katsouranis (PAOK), Giorgos Karagounis (Fulham), Panagiotis Tachtsidis (Torino), Sotiris Ninis (PAOK), Ioannis Fetfatzidis (Genoa), Kostas Fortounis (Kaiserslautern), Lazaros Christodoulopoulos (Bologna) Panagiotis Kone (Bologna).

Forwards: Dimitris Papadopoulos (Atromitos), Dimitris Salpingidis (PAOK), Giorgios Samaras (Celtic), Konstantinos Mitroglou (Fulham), Theofanis Gekas (Konyaspor).

 

Ihan hyvä joukkue kasassa, toki hyökkäykseen olisi voitu ottaa PAOK:n Stefanos Athanasiadis jolla olisi näytöt riittäneet helposti MM-joukkueeseen. Salpingidiksella alkaa jo ikä painaa, joten maalinteko kasaantuu kaksikon Mitroglou-Samaras harteille. Mitrogloulla mennyt aika heikosti Fulhamissa, toivottavasti syttyy kuitenkin hurjaan vireeseen MM-kisoissa :thumbsup1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

IL-urheilun kisaennakossa Kreikkaa kritisoitiin kovin sanoin. Itse olen tuosta täysin eri mieltä, Mitrogloun johtamaa hyökkäysosastoa hakuttiin aika paljon, mutta en usko Japanin vastaava on yhtään sen parempi.

 

En usko että Kreikka tulee kuitenkaan maaleilla iloittelemaan liikoja, 1-0 ja 2-0 voitot ovat hyvin todennäköisiä. Toivon mukaan Mitroglou kuitenkin syttyisi huimaan vireeseen näin kisojen alla. Karagounikseen luotan yhä, että taidot riittää MM-turnaukseen. Häneltä odotettavissa hienoa syöttötyöskentelyä :thumbsup1:

 

Yhtään pelitilannemaalia Kreikalle ei tehty karsinnoissa, joten ei heitä ole helppoa voittaakaan. Japani ja Norsut ovat täysin kaadettavissa, Kolumbiaa vastaan sellainen varma tasuri ja jatkopaikka hallussa!

 

Ethniki!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella heikko avausmatsi helleeneiltä. Varsinkin ensimmäiset viisi minuuttia alusta Kreikan peli oli todella sekaisin, eikä saaneet oikein mitään aikaiseksi. Vasta Kolumbian johtaessa 2-0 joukkue alkoi hyökätä kunnolla. Fetfatzidis ja Mitroglou jäivät kuitenkin melko vaisuiksi. Paras paikka oli ehdottomasti Theofanis Gekaksella, joka laittoi pallon ylärimaan melko vapaasta paikasta. Vassilis Torosidis antoi tuohon tilanteeseen loistavan passin, mutta Gekas sössi oikein kunnolla.

 

Kreikan paras pelaaja Kolumbiaa vastaan oli ehdottomasti keskikenttämies Panagiotis Kone, jolla oli myös hyvä paikka ekan jakson lopulla, minkä Kolumbian maalivahti kuitenkin torjui. Kreikka oli yllättävän vaisu ja sää nähdä lisäävätkö hyökkäyspelaamistaan Japania ja Norsunluurannikkoa vastaan. Toivon mukaan päävalmentaja Santos laittaa Mitrogloun jo avaukseen seuraavassa matsissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikalla ei tunnu olevan suunnitelma B:tä jos vastustaja tekee ekan maalin, aika mielikuvituksetonta hyökkäyspelaaminen. Nyt on vaan pakko alkaa pelaamaan hyökkäävämmin tai Kreikka jää varmasti alkulohkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta. Eilenkin huomasi, että Kreikka alkoi hyökkäämään vasta 2-0 tilanteessa. Joukkueen hyökkääminen on suoraan sanottuna onnetonta ja vasta Mitrogloun kentälle tulon jälkeen siihen alkoi hieman tulla eloa. En oikein ymmärrä, miksi Santos laittaa joukkueen parhaan hyökkääjän kentälle vain 20 minuutiksi. Ehkä se on ilmanala, ja Mitroglou ei tainnut pahemmin pelata loppukaudesta Fulhamissa, joten kunto ei välttämättä mikään loistelias.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perjantainyönä Natalissa Hellaksella on edessä turnauksen tärkein matsi. Avaus Kolumbiaa vastaan oli farssi ja nyt olisi vastassa niin ikään avausmatsissa tappion kokenut Japani. Suoraan sanottuna Kreikan pelaajien peli näytti niin jäykältä avausmatsissa että melkein näytti että jokaisella pelaajalla oli rautakankin perseessä, ainakin ensimmäiset viis minuuttia matsin alusta oli sellaista jännittämistä Kreikan osalta, joten ei mikään ihme että Kolumbia sai tehtyä sellaisen salamamaalin.

 

Toivottavasti Santos tajuaa pitää Gekaksen penkillä ja Mitroglou vaan avaukseen! Salpi ja Samaras laidoille niin kyllä tuosta alkaa tulosta syntyä.

 

Tällaisella kokoonpanolla lähtisin itse Japani-peliin:

 

 -----Samaras------Mitroglou-------Salpingidis

----------Kone-----------Katsouranis--------

---------------Maniatis-----------------------

-----Holebas------Manolas-------Papastathopoulos------Torosidis

----------------------------Kapino----------------------------------

 

Kone ansaitsee ehdottomasti avauspaikan, oli Kreikan paras pelaaja avausmatsissa. Panathinaikoksen Stefanos Kapinon haluaisin nähdä maalilla, puolustuslinja pysyy samana, Torosidiksen tilalle voi kuitenkin Tzavellaksen jossain vaiheessa, Tzavellakselta hyvä kausi PAOK:ssa ja olisi mielenkiintoista nähdä mies myös MM-peleissä. Topparit pysyy samana, pelasivat tasaisen varman matsin vaikka turpaan tulikin 3-0, Manolaksen ja Papastathopouloksen syyksi en laita noista mitään maalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Japani-peli oli jo parempaa Kreikalta katastrofaaliseen Kolumbia-tappioon verrattuna. Toivottavasti Mitrogloun loukkaantuminen ei ollut mitään pahempaa ja pääsee aloittamaan Norsunluurannikkoa vastaan avauksessa. Norsuja vastaan olisi tärkeää, että krekut tekevät avausmaalin, Kolumbiaa vastaan nähtiin se kuinka sekaisin pelaaminen entisestään heidän osaltaan, hyökkääminen loppui totaalisesti ja eivät päässeet keskialueelta eteenpäin. Katsouranis on poissa tästä pelistä, joten jännä nähdä kenetkä Santos laittaa sinne korvaajaksi(Ninis, Tziolis?). Karagounis laitetaan vähintään puoliajan jälkeen, pitäähän siellä vähintään yksi EM-mestari vielä olla pyörimässä.

 

Puolustuslinjasta ei ole mitään huonoa sanottavaa kahden matsin jälkeen, Papastathopoulos ja Manolas ovat hoitaneet topparintyönsä mallikkaasti, kyllähän se nähtiin jo Japania vastaan kun japsien pienikokoiset hyökkääjät hävisivät lähes jokaisen kaksinkamppailun näitä vahoja ja isoja toppareita vastaan. Laitapuolustajat Torosidis ja Holebas jatkanevat varmaan avauksessa norsuja vastaan. Holebakselta nähtiin Japania vastaan pari hyvää nousua ja Torosidikselta yksi hyvä veto. Intoa joukkueessa riittää ja voitto ei olisi mikään ihme lohkon päätösmatsista. Toki Norsunluurannikon joukkueella on tällä hetkellä aika surullinen tilanne, kun Touren veljesten kolmas veli oli kuollut tässä muutama päivä sitten. Ilmeisesti Yaya ja Kolo kuitenkin jatkavat pelejään. Veikkaan tästä matsista Kreikalle 1-0 voittoa Gekaksen räkämaalilla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin tuossa alkuperäisessä listassa nimi näkyy olevan, voihan sillä tietysti joku loukkaantuminen olla, ei ole varmaa tietoa...

 

Eipä ole 23 miehen ryhmässä, joten oikein muistin. Ei muutenkaan onnistunut lyömään läpi Parmassa, joten siirto kenties kotimaahan voi olla ajankohtainen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä ole 23 miehen ryhmässä, joten oikein muistin. Ei muutenkaan onnistunut lyömään läpi Parmassa, joten siirto kenties kotimaahan voi olla ajankohtainen.

 

Näyttää olleen Panathinaikosissa kaudet 2006-2012, veikkaan että PAO se ykkösvaihtoehto olisi hänelle paras vaihtoehto Kreikan seuroista. Harmi juttu ettei ole oikein pärjännyt Parmassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norsunluurannikko kaatui komeasti ja seuraavaksi vastaan kisojen yllättäjä Costa Rica. Piratikolla on hyvät mahdollisuudet mennä vähintään puolivälieriin saakka, kyllähän tuo Costa Rica pitäisi voittaa. Eilisestä pelistä jäi mieleen päällimmäisenä kisojen ekan matsin pelannut Lazaros Christodoulopoulos ja maalintekijä Samaris oli myös positiivinen yllätys. Toivottavasti saavat vielä Mitrogloun kuntoon, niin hyökkäyskalusto olisi täydellinen neljännesvälieriin lähdettäessä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kisat päättyivät pieneen pettymykseen. Kreikka sai kuitenkin pelata todella kauan Costa Ricaa vastaan yhden miehen ylivoimalla, mutta eivät saaneet tehtyä siltikään tarvittavaa 2-1 voittomaalia. Tehottomuus kostautui krekujen putoamisen syyksi. Positiivistakin löytyi, maa teki historiaa etenemällä ensimmäistä kertaa 16 parhaan joukkoon. Vuonna 1994 ja 2010 kisat päättyivät helleenien osalta jo alkulohkoon. Positiivisin yllätys pelaajista oli FC Bolognan keskikenttäpelaaja Lazaros Christodoulopoulos, joka pelasi hyvin. Vahvoja nousuja laidalta joiden päätteeksi ihan hyviä keskityksiä maalille, harmi kun Mitroglou oli niin tehoton.

 

Mitrogloulla oli todellinen paikka ratkaista puolivälieräpaikka Kreikalle ihan jatkoajan lopulla, mutta Navas sai juuri ja juuri jalkansa tuon vedon väliin. Yhteenvetona kuitenkin annan Kreikalle arvosanaksi näistä kisoista 8-. Ihan jo sen takia, että etenivät lohkosta jatkoon ja joukkue vaikutti muutenkin todella positiiviselta! Tulee laittamaan Suomen todella tiukoille tulevissa EM-karsinnoissa. Jos Suomi saa pelattua Kreikassa edes tasapelin, niin se olisi jo todella hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikka aloittaa EM-karsintaurakkansa tänään, kun kotikentällä saavat vastaansa Romanian. Kreikan maajoukkueen päävalmentaja vaihtui MM-kisojen jälkeen, kun Fernando Santosin paikan penkinpäässä otti italialainen Claudio Ranieri. Kaudet 2012-2014 Ranieri toimi vielä AS Monacon päävalmentajana. Italialainen vaikuttaa hyvältä valinnalta helleenien peräsimeen :thumbsup1:

 

Kreikan joukkue nimetty Romania matsiin:

 

Maalivahdit:

1 - Orestis Karnezis, Udinese

12 - Panagiotis Glykos, PAOK

13 - Stefanos Kapino, Mainz 05

 

Puolustajat:

15 - Vasilis Torosidis, AS Roma

19 - Sokratis Papastathopoulos, Borussia Dortmund

11 - Loukas Vyntra, Levante

21 - Avraam Papadopoulos, Trabzonspor

20 - Jose Holebas, AS Roma

5 - Vangelis Moras, Verona

6 - Kyriakos Papadopoulos, Bayer Leverkusen

4 - Kostas Manolas, AS Roma

3 - Giorgos Tzavellas, PAOK

 

Keskikenttä:

16 - Lazaros Christodoulopoulos, Verona

8 - Panagiotis Kone, Udinese

7 - Kostas Fourtounis, Olympiakos

22 - Andreas Samaris, Benfica

23 - Panagiotis Tachtsidis, Verona

2 - Petros Mantalos, AEK Ateena

 

Hyökkääjät:

14 - Dimitris Salpingidis, PAOK

10 - Giorgos Samaras, West Bromwich Albion

9 - Kostas Mitroglou, Olympiakos

17 - Stefanos Athanasiadis, PAOK

18 - Dimitris Diamantakos, Olympiakos

 

 

Mahdollinen avaus:

 

Mitroglou - Athanasiadis

Christodoulopoulos - Kone - Fourtounis

Samaris

Holebas - Manolas - Papastathopoulos - Torosidis

Karnezis

 

Tämä kokoonpanohahmotelma tuli pitkälti noiden MM-kisojen perusteella. Holebas ja Torosidis ovat aika selvät valinnat laitapuolustajiksi, MM-kisoissa kuuluivat ehdottomasti Kreikan joukkueen parhaimpiin. Topparit Manolas ja Papastathopoulos täydentävät vahvan ja isokokoisen puolustuslinjan. Hyökkäykseen laittaisin kahden kärjen systeemin, vähän olen kuitenkaan nähnyt Athanasiadiksen ja Mitrogloun yhteispelaamista joten olisi kiva nähdä samaan aikaan kentällä, keskikentälle Lazaros ja Kone, Fourtounis on hieman tuntemattomampi pelaaja allekirjoittaneelle, joten en viitsi pahemmin arvostella. 

 

Tasaisen kova joukkue Kreikalla on ja lähtevät selvänä ennakkosuosikkina tähän lohkoon, Romanian joukkuekin kalpenee kreikuille aika selvästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikalla on kyllä upea tilanne tuon puolustuksen suhteen. Papastathopoulos on Bundesliigan parhaita toppareita ja Manolas on yksi maailman lupaavimmista toppareista. Toppariosastolle on tämän lisäksi heittää vielä Leverkusenin Papadopoulos, joka olisi avauksen kamaa aika monessa eurooppalaisessa maajoukkueessa. Laitapuolustajatkin ovat hyviä, mutta varsinkin Toroidisin parhaat avut ovat selkeästi puolustuspäässä. Mielenkiintoinen pointti on myös se, että kolme neljästä avauksen puolustajasta pelaa AS Romassa, joten siellä on selkeästi älytty kreikkalaisten hintalaatu suhteen olevan parempi kuin hyvä.

Kysyisin CaKaLalta, KyyhkyBoylta tai keneltä tahansa, että miksi Kreikkaan on siunaantunut näin paljon laadukkaita puolustajia? Varmaan siellä osataan koutsata pakkeja paremmin kuin hyökkääjiä vai mikä tässä on takana? Mitroglouta ja Samarasia lukuunottamatta kaikki parhaat pelaajat ovat alakerrassa. Tämä tarkoittaa noin käytännössä isoa kasaa 1-0 voittoja. Taitaa olla aika pitkä aika kun Kreikka on viimeksi tehnyt neljä maalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[off-topic]Holebaksen ja Manolaksen lähteminen Romaan oli paha menetys Olympiakokselle ja voi hyvinkin olla että pireuslaisilla tulee olemaan tiukka mestaruustaistelu PAOK:n ja Panathinaikosin kanssa, eivät ole kuitenkaan saaneet tilalle niin hyviä korvaajia. Manolas ja Holebas olivat MM-joukkueessakin parhaimmistoa, varsinkin Holebaksen juoksut vasemmalla laidalla ja voimakkuus 1vs1-tilanteissa yllättivät positiivisesti, tyylikäs pelaaja.[/off-topic]

 

Tuohon ipen kysymykseen en ihan tarkkaa vastausta välttämättä tiedä, mutta kyllähän vuoden 2004 EM-kullan jälkeen Kreikan maajoukkue on suuntautunut vahvasti tuohon puolustuspelin lisäämiseen, kiitokset siitä Otto Rehhagelille. Kreikkalaiset seurajoukkueet taitavat myös bussi-puolustuksen, Olympiakos on siinä mielessä monipuolinen joukkue että vahvan puolustuksen lisäksi on hyvät hyökkääjät ja suunnanmuutospelaaminen on todella upeaa katsottavaa Pireuksen ylpeydeltä. Rehhagel on tuota puolustuspeliä kreikkalaiseen jalkapalloon tuonut, ja onhan sitä sanottu että Fernando Santoksen kanssa kreikut puolustivat vielä enemmän, jos katsoitte kesällä Japani-Kreikka matsin jossa Kreikka taisteli maalittoman tasapelin vaikka joutuivat pelaamaan yhden miehen alivoimalla yli 45 minuuttia, niin se peli oli todellinen esimerkki siitä kuinka puolustetaan. Manolas ja Papastathopoulos ratkaisivat joka tilanteen eikä heiveröisillä japseilla ollut mitään mahdollisuuksia vahvoja kreikkalaisia vastaan. Etenkin Manolas loisti tuossa pelissä.

 

Puolustajien aggressiivinen pelaaminen, hyvin organisoitu pelaaminen ja Rehhagel juurrutti tuon puolustuspelaamisen helleenien maajoukkueeseen: siinäpä ne parhaimmat syyt kreikkalaisten toimivaan puolustamiseen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ja kyllähän Torosidis osoitti hyökkäyspään taitojaan mm. tuossa MM-kisojen Kolumbia-matsissa jossa oli mielestäni helleenien paras pelaaja hyvine keskityksineen. Varmasti tuo myös auttaa että siellä voi kolme AS Roman jamppaa olla avauksessa maajoukkueessa. Osaavat varmasti pelata hyvin yhteen ja tuntevat toisensa. Tuo Ranierin hommaaminen Kreikan päävalmentajaksi on kyllä aikamoinen match made in heaven. Vai hell, en sitten tiedä. Molemmat tykkäävät pelata kauniisti sanottuna bussipuolustuksen kautta peliä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman yllättävä tappio Romanialle, peli ratkesi jo aika alussa kun Romanialle tuomittiin rankkari. Maalintekijä Ciprian Marica lensi vielä ulos toisen jakson alussa, mutta yhden miehen ylivoimallakaan ei onnistunut kotijoukkue edes tasoitusta tekemään :thumbsdown1: Ei tuossa Kreikalle oikein onneakaan ollut mukana, Vassilis Torosidis oli puskenut pallon ylärimaan 87 minuutilla ja se oli ehdottomasti Kreikan lähin tilanne tehdä tasoitus.

 

Kyllähän Santosin vaihtuminen Ranieriin aiheuttaa hieman epävarmuutta Kreikan pelaamiseen, eikös Ranieri ole kuitenkin aika erityylinen valmentaja portugalilaiseen verrattuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikan mahdollinen avauskokoonpano lauantain matsissa:

 

K.Mitroglou - S.Athanasiadis

G.Samaras - A.Samaris - A.Tziolis

G.Maniatis

K.Stafylidis - K.Manolas - S.Papastathopoulos - V.Torosidis

O.Karnezis

 

Onhan tuo helleenien joukkue kokenut melkoisen muutoksen MM-kisojen jälkeen, Katsouranis ja Karagounis ovat jättäneet maajoukkueen taakseen, joka oli toisaalta jo ihan odotettavissa. Tuo avauskokoonpano muodostelma on jonkin verran erilainen kuin Romania-matsissa, mutta siihen on ihan syynsä. Jose Holebas ja Lazaros Christodoulopoulos eivät nyt ole mukana. Puolustuslinjassa Holebas jättää ison aukon täytettäväksi vasemalle laidalla ja siihen parhaalta korvaajalta tuntuu nopeasti katsottuna Kostas Stafylidis, Stafylidis pelaa tällä hetkellä lainalla Fulhamissa, viime kaudella pelasi vielä PAOK:ssa. Maalissa jatkaa tietysti Karnezis, vaikka onkin tiukkaa taiselua peliajasta PAOK-maalivahti Panagiotis Glykoksen kanssa. Mitroglou-Athanasiadis olisi hyvä vaihtoehto kärkeen, Athanasiadis pelannut hyvän alkukauden PAOK:ssa, joten hieman ihmetyttää miksei saa peliaikaa Kreikan maajoukkueessa, olisi ihan kiva nähdä kuinka hän pärjää maaotteluissa. Tämä matsi tulee olemaan aika tärkeä, Claudio Ranierin debyytti Kreikan päävalmentajana lähti käyntiin synkästi, kun Romania kävi hakemassa tärkeän voiton Pireuksesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään on Kreikan vähintään tasapeli otettava tai muuten alkaa olla Ranierin jatko liipaisimella helleenien peräsimessä. Avaustappio Romanialle oli pettymys, ja Kreikan peli oli kuulemma näyttänyt aika aneemiselta pois lukien sitä Torosidiksen puskua loppuminuuteilla joka ohjautui ylärimaan, joten eihän se tasapelikään siitä kaukana ollut. Syitä tietysti riittää, Kreikka ei saanut minkäänlaista tukea kotiyleisöltään, kun stadion oli bännätty ja sen vuoksi pelattiin tyhjille katsomoille. Harmi juttu tuo Christodoulopouloksen ja Holebaksen puuttuminen kokoonpanosta, heikentää jonkin verran Kreikan pelaamista mutta luottoa kyllä löytyy. Hyökkäyksessä etenkin Samaras on taitava pallon kanssa ja jos pääsee tekemään nopean käännöksen niin siitä voi lähteä yllättävä veto tai ovela pystysyöttö vaikka Mitrogloulle. Mitrogloun MM-kisat olivat suuri pettymys, mutta alkusyksystä siirtyminen takaisin Pireuksen ylpeyteen on tuonut tälle hyökkääjälle peli-ilon ja itseluottamuksen takaisin! Uskon Kreikan parantavan paljon tuosta Romania-pelistä ja tänään tullaan näkemään hyvin puolustaja ja voimakkaasti hyökkäävät helleenit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tasuri tuloksena siis Suomea vastaan nyt on aika tehdä arvioinnit helleenien pelaajista eilisen pelin perusteella:

 

Kreikan avauskokoonpano eilen:

 

S.Athanasiadis

C.Mavrias - P.Tachtsidis - N.Karelis

I.Maniatis - A.Samaris

V.Torosidis - K.Manolas - S.Papastathopoulos - L.Vyntra

O.Karnezis

 

Maalissa Karnezis pelasi hyvin, ei ollut mitään mahdollisuuksia Hurmeen tasoitusosumassa. Otti muut vedot varmasti haltuunsa eikä torju helppoja eteen.

 

Manolakselta erittäin tyylikäs esiintyminen, pari kertaa katkaisi Suomen hyökkäyksen aika komeasti, topparipari Papastathopoulos oli myös hyvällä pelipäällä, kerran tuli yksin läpi ihan Suomen maalin lähellä mutta ratkaisu jäi heikoksi: epäonnistunut keskitysyritys leijaili päätyrajasta yli. Torosidis nähtiin vaihteeksi vasemmalla laidalla, ja ihan hyvä esitys häneltäkin vaikka onkin vahvempi oikeana laitapuolustajana. Koko puolustuslinja oli hyvä, mukaan lukien Vyntra, isokokoisia pelaajia joista ei helposti läpi mennä.

 

Maniatis antoi jälleen kaikkensa kentällä, pelaa kyllä täysillä joka pelissä ja siitä propsit. Samaris alkaa myös vakiinnuttamaan paikkansa avauksessa, ja varsinkin nyt kun Katsouranis on poistunut maajoukkueen kuvioista niin Samaris perii hänen paikkansa keskikentän sieluna. Laittoi pari hyvää vaparia, vahvoilla muutenkin erikoistilanteissa.

 

Hyökkäyspään onnistuja oli tietysti Panathinaikos-hyökkääjä Nikos Karelis, jolta hieno osuma. Karelis prässäsi muutenkin hyvin Suomen puolustusta ja ei antanut paljon syöttelytilaa Suomen puolustajille. Athanasiadis jäi hieman vaisuksi, PAOK-kärki yritti kerran ekalla jaksolla ohjata ovelasti matalan keskityksen maaliin, mutta Niki Mäenpää oli hereillä tuossa tilanteessa. Mitrogloun ja Samarasin laittaminen kentälle loppuminuuteiksi oli ihan hyvä veto Ranierilta. Samaras ja "Mitrogoal" olivat kuulemma epäonnistuneet niin pahasti Romaniaa vastaan että ansaitsivat täysin tuon penkkikomennuksen. Samaras sai luotua muutaman paikan lopussa, Mitroglou jäi aika näkymättömäksi, no pitää tietysti ottaa huomioon että pelasi vain 10 minuuttia lopusta.

 

Kreikka kohtaa tiistaina Pohjois-Irlannin Pireuksessa, ja siitä on voitto otettava. Pohjois-Irlantia ei kuitenkaan voi aliarvoida, johtavat nimittäin lohkoa kahden pelin jälkeen. Eilen voittivat rennosti Färsaaret.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×