Jump to content
Sign in to follow this  
John#95

CHAMPIONS LEAGUE 25.2.2014: Olympiakos Piraeus- Manchester United

Recommended Posts

olympiakos-logo.jpg             VS.         ManchesterUnited.jpg

 

 

Ensi viikolla on sen aika, nimittäin Mestarien Liigan mielenkiintoisimman neljännesvälieräparin vuoro. Kreikan maata dominoiva Olympiakos saa vastaansa maailmantähtiä täynnä olevan Manchesterin punapaitaisen joukkueen. Omien maidensa liigoissa joukkueet ovat melko eri tilanteessa: Olympiakos on Kreikan Superliigan kärjessä, ero toisena olevaan PAOK:iin on vakuuttavat 20 pistettä. ManU hieman yllättäen Valioliigassa vasta seitsemäntenä paskan luotsinsa David Moyesin "ansiosta". Olympiakos on panostanut kokoonpanoonsa tämän matsin alla, tammikuun lopulla seuraan liittyi paragualaishyökkääjä Nelson Valdez, joka on varmasti tuttu monelle Dortmund ja Valencia ajoistaan. Valdez hankittiin eritoten paikkaamaan Fulhamiin siirtyneen maalitykin Kostas Mitrogloun paikkaa. Toinen merkittävä hankinta on Villarrealista siirtynyt Hernan Perez, kuten myös Valdez Perez on paragualainen, joten heillä ei ainakaan ole kielellisiä vaikeuksia ja toivon mukaan yhteispeli toimii.

 

Ti 25.2.2014 YLE TV2 klo 21:35, muistakaa katsoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman aikaisin käynnistit tämän ketjun, kun ei paljoa sanottavaa vielä varmaan monella ole.

 

Molemmillahan joukkueilla on tässä vielä yhdet ottelut allakin ennen Mestareiden liigaa. Isäntä kohtaa sarjataulukossa kahdeksantena olevan OFI Creten vierasottelussa, mutta eiköhän Olympiakos tuon ongelmitta hoida. OFI Crete pelasi jo maanantaina yhden ottelun joten tuossa vielä pientä ylimääräistä lohtua vieraille. Piraeusillahan ei kotimaan sarjassa vielä ole tappiotakaan, vaan 25 kierroksen jälkeen koossa on 23 voittoa ja kaksi tasapeliä. Manchester United kohtaa Valioliigassa syyskuussa Old Traffordilla 2-0 kaatuneen Crystal Palacen. Tuolloin Palacen Kagisho Dikgacoi otti juuri ennen puoliaikaa punaisen kortin ja toisella puolikkaalla Manchesterin van Persie rankaisi rangaistuspotkulta Rooneyn viimeistellessä ottelun lopussa lukemat. Molemmilla seuroilla on Valioliigassa mennyt hieman vuoristorataa ja en tästä ottelusta paljoa lähde spekuloimaan, mutta sen tulos voi vaikuttaa henkisellä puolella Kreikan vierailuun. En lähtisi Moyesia kuitenkaan haukkumaan paskaksi, sillä tällä foorumilla useimmiten käsitteet menee välillä hyvät, vähemmän hyvät ja vähemmän suosion omaavat ihan hyvät, jne.

 

Vaikka kreikkalaisseura Haedo Valdezin ostikin, niin väitän seuran olevan kuitenkin huomattavasti heikompi, sillä Kostas Mitroglou ja Vladimir Weiss olivat täysin eri tason pelaajia. Puolustuksen täytyy pitää ja ratkaisujen tulla myös keskikentän osalta. Robertolta hyvä peli maalissa ja kärjen alapuolella olevasta kolmikosta Joel Campbellilta, David Fusterilta ja Javier Saviolalta ylisuorittamista yhdeksänkymmentä minuuttia, niin voi saumat jatkopaikkaan ollakin. Manchester Unitedilla on kuitenkin materiaalissa sen verran kovempia pelaajia, että edes heikompi menevä kausi ei ainakaan itsessään tarkoita putoamista vielä tässä vaiheessa kilpailua.

 

Ottelupari ei sinänsä kolahda lainkaan, mutta kaipa tämä tulee tiirailtua, kun YLE päättänyt näyttää. Harvemminhan kreikkalaisseuroja Suomen televisiossa nähdään, vaikka oikea syyhän tähän on Manchester Unitedin suuri suosio. Puolueettomana toivon kyseisestä otteluparista jännittävää ja ehkä hieman David Moyesin miehistölle töitä Old Traffordillekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ketjun aikaiseen avausajankohtaan on perusteena ihan se, että saadaan tätä osiota hieman elävämmäksi.

 

Mitrogloun lähtö on varmaan näkynyt selvimmin Olympiakosin pelaamisessa tai oikeastaan Saviolan pelaamisessa. Argentiinalaisen maalitahti on hiipunut uhkaavasti viime aikoina, voihan tuolla Mitrogloun lähdöllä ollut jotain vaikutuksia Saviolan pelaamiseen. Toivottavasti saa yhteispelin kulkemaan Valdezin kanssa tai muuten tulee vaikeaa.

 

Fanaattisesta kotiyleisöstään tunnettu kreikkalaisseura ei taida saada tähän peliin koko stadionia täyteen, koska silloin Anderlecht pelissä joulukuussa olivat saaneet jotain rangaistuksia häiriökäytöksestä, ilmeisesti syynä tuohon osittain täydelle stadionille pelaaminen on kyseisessä pelissä olleet rasistiset huudot ja laserin käyttö, jos oikein muistan. Toivottavasti ovat tehneet jonkun protestin tuosta rangaistuksesta UEFA:lle, jotta saisivat koko stadionin (kapasiteetti 33 334) täyteen ManU-otteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Olympiakos joutuu sulkemaan Pireuksen stadionin pohjoiskatsomon alaosan, kun se kohtaa kotiottelussaan Manchester Unitedin 25. helmikuuta. Lisäksi seura joutuu maksamaan 30 000 euron sakon.

 

 

Elikkä tuossa kuvasta näkyvästä päädystä tulee siis olemaan puolet suljettu. No eipä tuo paljon yleisöä loppujen lopuksi vie...

 

037.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elikkä tuossa kuvasta näkyvästä päädystä tulee siis olemaan puolet suljettu. No eipä tuo paljon yleisöä loppujen lopuksi vie...

 

037.jpg

 

Hmm, eikös tuo ole se pääty missä Gate 7 on? Nimittäin jos se suljetaan niin kyllä sitten desibelitaso stadionilla laskee aika huomattavasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, kuvassa oleva pääty on juuri se missä Gate 7 on. En ole vielä täysin varma kumpaa päätyä tuolla pohjoisella tarkoitetaan, jotenn epäselvä tilanne vieläkin. Ja tuossa uutisessahan lukee, että pääty tulee olemaan osittain suljettu, joka mielestäni ei tarkoita sitä että koko pääty olisi suljettu. Kyllä tuolla meteliä tulee silti riittämään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti Martti Kuusela on huomenna studiossa ennakoimassa illan matsia. Kuuselalta löytyy kuitenkin valmennustaustaa Kreikan joukkueista, mm. Aris ja Panionios, joten tietää Kreikan jalkapalloilusta paljon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään sitten nähdään onko kreikkalaisseurasta yllättämään tällä kaudella enemmän tai vähemmän alisuorittaneen englantilaisjättiläisen Manchester Unitedin. Georgios Kairaskakis Stadiumilla vihelletään pilliin tuttuun aikaan 21.45.

 

Olympiakos lähtee varmasti vahvalla kokoonpanolla, joka on siirtojen jälkeen saanut hieman uutta muotoa, mutta sanoisin itse sitä tutuksi ja turvalliseksi. Hieman takapakkia saivat kreikkalaiset silti kärsiä, sillä Javier Saviola ja Dimitrios Siovas ovat loukkaantumisen takia sivussa. Myös Jose Holebas on ollut loukkaantuneena, mutta avanee. Onneksi sentään Nelson Valdezin uskotaan löytyvän pienen loukkaantumisen jälkeen avauksesta. Tänään mitataan kreikkalaisen puolustus ja maalissa Roberto saa kyllä töitä tehtäväkseen niin kuin olen tässä ketjussa jo aikaisemmin sanonut. Hyökkäyspäässä vaaditaankin sitten ylisuorittamista mm. Campbellilta, Domínguezilta ja Fusterilta.

 

Manchester United lähtee otteluun mielestäni ennakkosuosikkina, mutta en lähde liputtamaan joukkueen puolesta, sillä tällä kaudella ollaan opittu minkä tahansa olevan Moyesin miehistöltä mahdollista. Jonny Evans, Phil Jones ja Nani ovat loukkaantuneena. Javier Hernández, Rafael ja Danny Welbeck puolestaan saattavat löytyä ainakin vaihtopenkiltä. Avauskokoonpano kuitenkin on melko selvä ja ainakin paperilla rökittää 2-0 Olympiakosin vastaavan.

 

Edit.

 

Varmistuneet avaukset:

 

Roberto

Salino - Manolas - Marcano - Holebas

Maniatis © - Ndinga

Campbell - Domínguez - Pérez

Olaítan

 

Substitutes: Machado, Samaris, Fuster, Papadopoulos, Megyeri, Bong, Valdéz

 

van Persie

Young - Rooney - Valencia

Cleverley - Carrick

Evra - Vidic © - Ferdinand - Smalling

de Gea

 

Substitutes: Giggs, Lindegaard, Hernández, Welbeck, Kagawa, Büttner, Fellaini

 

Saavat moderaattorit sitten yhdistellä ketjuja, jos tarvetta näkevät. Itseäni nyt lähinnä kiinnostaa enemmän Olympiakosin osuus tässä ottelussa, vaikka keskustelua tuskin vastaavalla tavalla täällä tulee. Tänne kuitenkin jo kirjoiteltu, niin jatkukoon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olympiakos, avauskokoonpano:

Olympiacos
16 - Roberto(GK)
2 - Maniatis©
20 - Holebas
24 - Manolas
25 - Marcano
30 - Leandro Salino
8 - N'Dinga
17 - Peréz
26 - Campbell
35 - Domínguez
99 - Olaitan
 
Ihan ok avaus tämäkin, myönnettäköön että ManU:lla kuitenkin selvästi kovempi. Dominguezin avauspaikkaa pitää kehua, todellakin ansainnut sen. Loistanut viime peleissä keskikentän johtohahmona, Olaitan ja Cambell pelaavat myös hyvin yhteen, joten odotetusti kummatkin avauksessa. Valdez tulee varmaan kentälle tauon jälkeen, pakkohan se on sanoa että kotijoukkueen avaus huutaa Mitroglouta ja Weissiä, mutta uskon vahvasti että tänään 90 minuutin jälkeen pireuslaiset juhlivat 2-1 kotivoittoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtava puolikas Olympiakokselta! Dominguezilta taidokas viimeistely 1-0 maalissa. ManU vaikuttaa kuitenkin yllättävän hampaattomalta, van Persie aivan kujalla. Manolasta tulee kyllä seurattua toisellakin jaksolla, Suomen EM-karsintavastus kuitenkin Kreikan maajoukkueen paidassa. Nyt vaan se Valdez kentälle tokalle jaksolle viimeistelemään pari maalia josta hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×